Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 19 de juliol de 2022, del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'aproven les bases reguladores i es convoquen les subvencions destinades al finançament de les inversions del «Programa de suport a dones en els àmbits rural i urbà» (C23.I2), en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència (objectiu CID 343). [2022/7029]

(DOGV núm. 9391 de 26.07.2022) Ref. Base de dades 006842/2022








L'instrument financer NextGenerationEU, aprovat pel Consell Europeu el 21 de juliol de 2020, inclou, com a element central, el Mecanisme de recuperació i resiliència (MRR), la finalitat del qual és donar suport a la inversió i les reformes en els estats membres per a aconseguir una recuperació sostenible i resilient, al mateix temps que permetrà una sèrie de reformes basades en la justícia social, tant a escala nacional com en cogovernança amb les comunitats autònomes amb competències transferides.

L'Acord del Consell de Ministres de 27 d'abril de 2021 va aprovar el Pla de recuperació, transformació i resiliència per a Espanya (d'ara en avant, PRTR-NextGenerationEU), de conformitat amb el que s'estableix per la Decisió d'execució del Consell (Council Implementing Decision–CID), de 13 de juliol de 2021, i d'acord amb el Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, pel qual s'estableix el Mecanisme de recuperació i resiliència (d'ara en avant, MRR).

El pla esmentat consta de quatre eixos: la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere; i aquests eixos orienten les deu polítiques palanca destinades a determinar l'evolució futura del nostre país. Dins de l'eix de promoció de la cohesió social i territorial a Espanya es recullen les mesures dirigides a impulsar l'ocupació de qualitat. Labora centra el seu camp d'acció dins del PRTR-NextGenerationEU en dos aspectes principals. Dins de la política palanca VII, «Educació i coneixement, formació contínua i desenvolupament de capacitats», es troba el component 19, «Pla nacional de capacitats digitals (digital skills)». Labora desenvolupa accions de la inversió 3, «Capacitats digitals per a persones desocupades per a impulsar l'emprenedoria i el desenvolupament rural i reduir la bretxa de gènere». D'altra banda, la política palanca VIII engloba la «Nova economia de les cures i polítiques d'ocupació», dins de la qual s'enquadra el component 23, «Noves polítiques públiques per a un mercat de treball dinàmic, resilient i inclusiu». Mitjançant aquest component (que inclou 11 reformes i 7 inversions) es pretén corregir els desequilibris del mercat laboral, agreujats per la caiguda d'activitat derivada de l'emergència sanitària. En concret, Labora desenvolupa accions per concurrència competitiva en la inversió 1 d'aquest component, «Ocupació jove, primeres experiències professionals en les administracions públiques»; en la inversió 2, «Inversió ocupació dona, suport a dones en els àmbits rural i urbà», i en la inversió 4, «Nous projectes territorials per al reequilibri i l'equitat: col·lectius vulnerables» i «Nous projectes territorials per al reequilibri i l'equitat: emprenedoria i microempreses».



A l'efecte d'aquesta resolució, interessa l'esmentada inversió 2, «Ocupació dona i transversalitat de gènere en les polítiques públiques de suport a l'activació per a l'ocupació», en la qual s'incardina el «Programa de suport a dones en els àmbits rural i urbà», del component 23 del PRTR, ja que es pretén millorar la capacitació de les dones en les àrees rurals i urbanes, és a dir, sensibilitzar-les per a incrementar la seua participació en l'activitat econòmica de la seua zona, fet que comportarà oferir oportunitats d'orientació i formació i l'assessorament en els àmbits ecològic-verd i digital-tecnològic. Per a aconseguir aquest objectiu es pretén subvencionar la realització d'itineraris individualitzats i personalitzats d'inserció a dones en els àmbits rural i urbà que estan inscrites com a aturades en els Espai Labora de la Comunitat Valenciana, que, a data 30 d'abril de 2022, arriben a la xifra de 272.376 a la Comunitat Valenciana, fet que suposa un 60,17 % del total de persones desocupades inscrites en aquest àmbit territorial, percentatge que es busca reduir.

La dimensió local de la política d'ocupació (consagrada per l'article 4 del text refós de la Llei d'ocupació, aprovat pel Reial decret legislatiu 3/2015, de 23 d'octubre) contribueix a l'objectiu de política de cohesió econòmica, social i territorial de la Unió Europea, la finalitat de la qual és reduir les diferències entre els nivells de desenvolupament de les regions i aconseguir el desenvolupament harmoniós del conjunt de la Unió. De la mateixa manera, el desenvolupament de les polítiques d'ocupació en l'àmbit local, que promouen el creixement equilibrat i sostenible de les diferents regions, compleix els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, en particular, el huité i el desé: promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball decent per a tots, i reduir la desigualtat en els països i entre els països, respectivament.

D'aquesta manera, es contribueix al compliment de l'objectiu 346 de l'annex de la Decisió d'execució del Consell, pel qual s'han de promoure almenys 68 projectes en tot l'Estat.

L'Instrument jurídic, segons el que s'ha fixat en l'article 23 del Decret llei 6/2021, d'1 d'abril, del Consell, de mesures urgents en matèria economicoadministrativa per a l'execució d'actuacions finançades per instruments europeus per a donar suport a la recuperació de la crisi conseqüència de la Covid-19, modificat pel Decret llei 1/2022, de 22 d'abril, del Consell, és una resolució de la persona titular de la conselleria competent en matèria d'ocupació i treball. En aquesta resolució es recullen els elements fonamentals que figuren en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions; la Llei 38/2003, general de subvencions, i el seu desplegament reglamentari en el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, els articles 76 a 79 del qual habiliten l'ús del règim de mòduls de cara a la concessió i la justificació de les ajudes.



Cal recordar que en el Diari Oficial de la Generalitat de 29 de desembre de 2021 es va publicar la resolució de 22 de desembre de 2021, del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que aprovava les bases reguladores i convocava, mitjançant tramitació anticipada, subvencions per al finançament del mateix component i inversió (C23.I2). El propòsit d'aquest nou instrument jurídic no és un altre que el d'incrementar les possibilitats de garantir el ple compliment dels objectius establits en el PRTR-NextGenerationEU.



La resolució indica que les resolucions de concessió es dictaran per ordre de presentació de sol·licituds, una vegada efectuades les comprovacions de concurrència de l'actuació subvencionable i el compliment de la resta de requisits exigits, fins a l'esgotament del crèdit pressupostari assignat en la convocatòria.

També s'ha tingut en compte el que s'estableix en el Reial Decret llei 36/2020, de 30 de desembre, pel qual s'aproven mesures urgents per a la modernització de l'Administració pública i per a l'execució del PRTR-NextGenerationEU, o en l'Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del PRTR-NextGenerationEU, així com l'Ordre TES/1121/2021, d'11 d'octubre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al finançament del «Programa de suport a dones en els àmbits rural i urbà», en el marc del PRTR-NextGenerationEU.

En el projecte de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2022 figura, en el capítol IV del subprograma 322.91 MRR «Pla de recuperació, transformació i resiliència», la línia de subvenció S8968000, amb una dotació adequada i suficient per a finançar aquestes ajudes.



D'acord amb el que es disposa en l'article 23 del Decret llei 6/2021, d'1 d'abril, del Consell, de mesures urgents en matèria economicoadministrativa per a l'execució d'actuacions finançades per instruments europeus per a donar suport a la recuperació de la crisi conseqüència de la Covid-19, modificat pel Decret llei 1/2022, de 22 d'abril, del Consell, en relació amb l'article 160.4.b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat; com que s'ha emés informe per l'Advocacia de la Generalitat, així com per la Intervenció Delegada en Labora de la Intervenció General, resuelvo:



Primer. Objecte

1. Aquesta resolució té per objecte establir les bases reguladores i convocar les subvencions del «Programa de suport a dones en els àmbits rural i urbà», d'acord amb la dotació pressupostària que s'assigne a aquesta finalitat, inclosa en el PRTR-NextGenerationEU, aprovat pel Consell de Ministres el 27 d'abril de 2021, i per la Decisió d'execució del Consell relativa a l'aprovació de l'avaluació del Pla de recuperació i resiliència d'Espanya (Council Implementing Decision – CID), de 13 de juliol de 2021.

2. Serà objecte de les subvencions regulades en aquesta resolució l'atenció personalitzada a les dones desocupades d'àrees rurals i urbanes participants en itineraris individualitzats i personalitzats d'ocupació que combinen accions de diferent naturalesa, com ara orientació laboral, seguiment, informació, formació preferentment per a l'adquisició d'habilitats i competències digitals i d'economia verda o transició ecològica, facilitació de la inserció laboral i acompanyament en l'ocupació, i que tinguen per objecte la seua capacitació i inserció laboral en els àmbits que s'estableixen en aquesta resolució, per a enfortir, alhora, la igualtat efectiva i la no discriminació en l'accés a l'ocupació, i que estiguen inscrites en els Espai Labora de la Comunitat Valenciana.



3. Les ajudes previstes en aquesta resolució tenen les condicions per a qualificar-se com a subvenció i estan subjectes a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (d'ara en avant, LGS), a la seua normativa de desenvolupament i l'altra normativa aplicable. Aquestes ajudes no constitueixen una ajuda d'estat en els termes previstos en els articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea (TFUE), ja que concedir-les no falseja ni amenaça de falsejar la competència ni afavoreix determinades empreses o produccions, ja que les entitats beneficiàries de les subvencions són administracions públiques i entitats sense ànim de lucre per a la prestació dels serveis d'orientació, formació i assessorament laboral, segons el que es disposa en aquesta resolució.



Segon. Finançament

1. Les subvencions previstes en aquesta resolució es finançaran amb fons provinents de l'MRR, mitjançant la distribució territorial de fons d'acord amb l'article 86 de la Llei 47/2003, de 26 de novembre, general pressupostària, i amb els criteris establits en la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals, publicats en l'Ordre TES/897/2021, de 19 d'agost, i l'Ordre TES/440/2022, de 17 de maig. L'emissió de les resolucions de concessió de subvencions queda condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en la Llei de pressupostos de la Generalitat.

2. Aquestes subvencions es finançaran amb càrrec al capítol IV, codi de la línia S8968000, corresponent a fons MRR (C23.I2), del subprograma 322.91, per a l'exercici 2022, per un import global màxim de 4.299.910,00 € del pressupost de despeses de Labora, Servei Valencià d'Ocupació i Formació (d'ara en avant, Labora). A aquest efecte, s'habilitaran les corresponents sublínies pressupostàries.

3. La dotació pressupostària es distribuirà territorialment per províncies, amb caràcter estimatiu, de manera proporcional al nombre de dones inscrites com a desocupades en Labora. Per tot això, en l'annex I d'aquesta resolució s'efectua la distribució provincial del crèdit.



En cas que, una vegada examinades totes les sol·licituds presentades, quedara crèdit sense assignar d'acord amb la distribució provincial, es podrien variar els imports inicialment previstos a fi de reassignar o redistribuir el crèdit sobrant; tot això, sense necessitat de procedir a una nova convocatòria (article 55.4 del Reglament de l'LGS).

4. La Direcció General de Labora, mitjançant una resolució que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (d'ara en avant, DOGV) i sense necessitat d'obrir un nou termini de presentació de sol·licituds, podrà incrementar les dotacions econòmiques previstes inicialment, segons el que s'estableix en l'article 58.5 del Reglament de l'LGS, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol. Igualment, la dotació podrà incrementar-se si concorre algun dels supòsits que preveu l'article 11.2 del Decret 77/2019, de 7 de juny, del Consell, de regulació del procediment de gestió econòmica de la Generalitat.



En tot cas, aquest increment de crèdit previst en aquest punt queda condicionat a la declaració de disponibilitat del crèdit, que s'haurà de publicar en el DOGV.

En aplicació de l'article 11.6 del Decret 77/2019, els augments eventuals sobrevinguts en el crèdit disponible possibilitaran que es dicten noves resolucions de concessió per a les sol·licituds que, malgrat complir tots els requisits, hagen sigut denegades per esgotament d'aquest. La publicitat a què fan referència els apartats 4 i 6 del decret esmentat no implicarà l'obertura d'un termini per a presentar noves sol·licituds ni l'inici de nou còmput de termini per a resoldre.

5. Els fons disponibles per a executar la subvenció regulada en aquesta resolució respectaran el compliment de les obligacions derivades de l'etiquetatge climàtic (01-Contribució a les competències i ocupacions verdes) i etiquetatge digital (108-Suport al desenvolupament de les capacitats digitals) assignats al Programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà. En tot cas, no resultaran finançables els projectes que no complisquen amb l'etiquetatge verd i digital establit en el PRTR-NextGenerationEU.



Tercer. Base de dades nacional de subvencions

El text d'aquesta resolució es traslladarà a la Base de dades nacional de subvencions, així com la informació requerida en la base de dades esmentada, d'acord amb el que s'estableix en l'article 20.8 de l'LSG i el Reial decret 130/2019, de 8 de març, pel qual es regula la Base nacional de subvencions, així com la publicitat de les subvencions i altres ajudes públiques.



Quart. Àmbit d'aplicació

1. L'àmbit d'aplicació d'aquesta resolució s'estén a tot el territori de la Comunitat Valenciana.

2. Aquesta resolució regula i estableix les bases per a la concessió de subvencions del «Programa de suport a dones en els àmbits rural i urbà», que constitueix una actuació inclosa en la inversió 2, «Ocupació dona i transversalitat de gènere en les polítiques públiques de suport a l'activació per a l'ocupació», compresa en el component 23, «Noves polítiques públiques per a un mercat de treball dinàmic, resilient i inclusiu», del PRTR-NextGenerationEU.

Aquestes subvencions es finançaran mitjançant els recursos financers derivats de l'Instrument europeu de recuperació (Next Generation EU), per mitjà de l'MRR establit pel Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, pel qual s'estableix l'MRR. A la tramitació i la concessió d'aquestes subvencions finançables amb fons europeus, els serà aplicable el que preveu el Reial Decret llei 36/2020, de 30 de desembre, pel qual s'aproven mesures urgents per a la modernització de l'Administració pública i per a l'execució del PRTR-NextGenerationEU.

Així mateix, les subvencions regulades en aquesta resolució estan subjectes, en tot cas, al compliment, execució i realització dels objectius i fites fixats en el PRTR-NextGenerationEU, i estaran sotmeses a l'aplicació plena dels procediments de gestió i control que s'establisquen per a l'MRR i la resta de normativa de la Unió Europea aplicable a la gestió, el seguiment i el control que s'establisquen per al PRTR-NextGenerationEU, així com les específiques relatives a la informació i publicitat, verificació i altres imposades per la normativa de la Unió Europea, l'aplicació de la qual serà d'obligat compliment.



Cinqué. Entitats beneficiàries

1. Podran ser beneficiàries de les ajudes:

– Les corporacions locals o les entitats dependents o vinculades a aquestes, preferentment amb una població inferior a 5.000 habitants.



– Les entitats supramunicipals o mancomunitats que atenguen preferentment dones residents en municipis amb una població inferior a 5.000 habitants.

– Els pactes territorials per a l'ocupació i desenvolupament local de la Comunitat Valenciana que estiguen reconeguts per la Generalitat i que atenguen preferentment dones residents en municipis amb una població inferior a 5.000 habitants.

– Les entitats jurídiques sense ànim de lucre que acrediten una experiència mínima d'1 any en la realització d'accions dirigides a l'acompanyament de persones desocupades ajustat al seu perfil d'ocupabilitat en processos d'inserció laboral per compte d'altri o propi, que atenguen preferentment dones residents en municipis amb una població inferior a 5.000 habitants.

2. Les entitats beneficiàries hauran de complir les obligacions que s'estableixen en aquesta resolució.

3. Si l'entitat beneficiària és supramunicipal o es tracta d'un acord o pacte territorial, l'àmbit d'actuació de l'entitat serà la totalitat del territori que abasta.

4. En tot cas, els membres o entitats associades constitutives de l'entitat beneficiària s'hauran de comprometre formalment a efectuar la totalitat o una part de les activitats que fonamenten la concessió de la subvenció, en nom i per compte de l'entitat esmentada, i tindran igualment la consideració d'entitat beneficiària si compleixen els requisits i condicions establits en aquesta resolució; això, de conformitat amb el que s'estableix en l'article 11.2 de l'LGS. També hauran de designar un membre com a representant de l'entitat associada davant de l'Administració a l'efecte de la sol·licitud, execució i justificació de les ajudes. Només podrà presentar la sol·licitud una de les entitats subscriptores de l'instrument constitutiu de l'entitat.



Sisé. Requisits de les entitats beneficiàries

Les entitats beneficiàries hauran de complir els requisits següents:



a) Tindre implantació física a la Comunitat Valenciana.

b) No trobar-se en cap de les circumstàncies establides en l'article 13, apartats 2 i 3, de l'LGS. Aquesta circumstància s'haurà d'acreditar amb una declaració responsable i haurà de prolongar-se durant tot el temps d'execució del programa.

c) Complir la normativa sobre integració de les persones amb discapacitat, excepte les que estiguen exemptes d'aquesta obligació, d'acord amb el que estableix el Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social. Aquest requisit s'acreditarà amb una declaració responsable.

d) Ser coneixedora que el finançament d'aquesta ajuda prové de l'MRR de la Unió Europea, per la qual cosa assumeix totes les obligacions derivades del Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 febrer de 2021, pel qual s'estableix l'MRR, així com de les altres normes comunitàries o nacionals aplicables a aquest finançament. Aquesta circumstància s'acreditarà amb una declaració responsable.



Seté. Obligacions de les entitats beneficiàries

A més de les que estableixen els articles 13 i 14 de l'LGS i la resta de normativa aplicable, són obligacions de les entitats beneficiàries les següents:

1. Dur a terme l'activitat que fonamenta la concessió de la subvenció i respondre de la correcta aplicació i justificació de la subvenció concedida.

2. Comunicar i certificar mensualment, a la corresponent direcció territorial de Labora, l'evolució periòdica de les dades que permeten complir les fites i els objectius corresponents, d'acord amb el que es preveu en aquesta resolució.

3. Aplicar mesures per a evitar el frau, la corrupció i els conflictes d'interessos a l'hora d'aplicar les subvencions rebudes al finançament de projectes i actuacions.

4. Complir les obligacions derivades de l'etiquetatge digital (etiqueta 108-Suport al desenvolupament de les capacitats digitals) i verd (etiqueta 01-Contribució a les competències i ocupacions verdes).

5. Sotmetre's als controls dels òrgans de control i fiscalització de la Comissió Europea.

6. Conservar la documentació, d'acord amb el que es preveu en l'article 22.2.f del Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, i en l'article 132 del Reglament (UE, Euratom) 2018/1046 del Parlament Europeu i del Consell, de 18 de juliol de 2018, sobre les normes financeres aplicables al pressupost general de la Unió, pel qual es modifiquen els reglaments (UE) núm. 1296/2013, (UE) núm. 1301/2013, (UE) núm. 1303/2013, (UE) núm. 1304/2013, (UE) núm. 1309/2013, (UE) núm. 1316/2013, (UE) núm. 223/2014 i (UE) núm. 283/2014, així com la Decisió núm. 541/2014/UE, i pel qual es deroga el Reglament (UE, Euratom) núm. 966/2012 («Reglament financer»). Conservar, igualment, les dades estadístiques i l'altra documentació concernent al finançament, així com els registres i documents, en format electrònic i per un període de cinc anys des que s'abone el saldo de l'operació financera, o per un període de tres anys quan l'import de la subvenció siga inferior a 60.000 euros.

7. Incloure les seues dades en una base de dades única, d'acord amb el que assenyala l'article 22.2.d del Reglament (UE) 2021/241, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021.

8. En relació amb el contingut del resolc trenta-quatre, complir amb les obligacions derivades de no causar un dany significatiu al medi ambient (DNSH).

9. Portar un compte separat de la subvenció concedida, per a la qual cosa hauran d'obrir els subcomptes d'ingressos i despeses que calguen de cada acció subvencionada, i assignar en els subcomptes de despeses, si és el cas, la part corresponent de despeses comunes imputada a l'acció subvencionada. En cas d'entitats subjectes a comptabilitat pública, cal adequar aquesta obligació als sistemes de comptabilització corresponents.

10. Disposar d'una adreça electrònica habilitada per a la tramitació dels expedients de subvenció, així com per a efectuar qualsevol comunicació amb l'Administració pública i, en particular, amb Labora, vàlida per a enviar i rebre comunicacions i notificacions. Qualsevol canvi en aquesta adreça s'haurà de notificar a la direcció territorial corresponent de Labora.

11. No percebre cap quantitat per part de les dones participants de les diferents accions.

12. Donar visibilitat a l'origen dels fons rebuts fent constar «Finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU» per a les actuacions finançades amb les subvencions que regula aquesta resolució i en la documentació i els mitjans de difusió de les accions subvencionades.



D'acord amb l'article 34 del Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, pel qual s'estableix l'MRR, en relació amb l'article 9 de l'Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del PRTR-NextGenerationEU, les entitats beneficiàries, a l'hora d'adaptar els logotips i emblemes obligatoris, es basaran en el Manual d'identitat visual del PRTR-NextGenerationEU, l'enllaç del qual és el següent:



https://planderecuperacion.gob.es/identidad-visual.

13. Mecanitzar, en les aplicacions informàtiques que Labora posarà a la disposició de les entitats, les accions d'orientació i acompanyament del corresponent itinerari individualitzat i personalitzat, en el termini de 10 dies des de la data en què s'hagen fet, així com les accions formatives a partir dels 10 dies de l'inici del curs (alta i inici del curs, participants i personal docent). En el desenvolupament del curs s'enregistraran les variacions, altes i baixes de les participants i el personal docent, així com l'acabament de l'acció formativa.

Abans de mecanitzar la primera acció (entrevista de diagnòstic) s'obrirà, en l'aplicació corresponent, l'itinerari individualitzat i personalitzat d'ocupació, el qual haurà d'estar obert fins a l'acabament d'aquest (data en la qual es registra l'última acció).



També hauran d'introduir la informació que es requerisca en qualsevol altra aplicació que s'habilite a aquest efecte, fins i tot de l'Administració general de l'Estat, si és el cas.

Les entitats beneficiàries hauran d'obtindre l'accés a les aplicacions informàtiques per mitjà del lloc web de Labora (Entitats – Aplicacions).



L'accés a les aplicacions s'autoritzarà simultàniament a la validació del personal tècnic proposat per a la realització d'aquestes accions.



14. Les accions d'orientació de l'itinerari individualitzat i personalitzat d'ocupació hauran de desenvolupar-se preferentment d'acord amb els protocols previstos en l'annex de l'Ordre ESS/381/2018, de 10 d'abril, per la qual s'aprova la «Guia tècnica de referència per al desenvolupament de la cartera comuna de serveis del Sistema Nacional d'Ocupació». El disseny dels itineraris haurà d'adequar-se a les necessitats detectades en l'entrevista de diagnòstic. Les entitats hauran de presentar, juntament amb la sol·licitud, una memòria explicativa de les accions que s'hagen de dur a terme.

15. Elaborar un expedient individual per a cada una de les participants que recollirà totes les accions en les quals participen i que es començarà a elaborar des del primer moment en què la persona inicie el programa. A cada expedient s'assignarà un número identificatiu correlatiu als altres expedients.

El contingut d'aquest expedient serà el següent:

a) Fitxa de l'entrevista de diagnòstic individualitzat i elaboració del perfil.

b) Disseny de l'itinerari individualitzat i personalitzat d'ocupació.

c) Compromís personal de participació en l'itinerari individualitzat i personalitzat d'ocupació, subscrit pel personal tècnic orientador i la persona que participe en l'itinerari.

d) Llista de totes les accions d'orientació (individuals, grupals i tallers) rebudes per cada dona que hi participe, agrupades per dates, hores i tipus d'acció, codi identificador i denominació, amb la identificació del personal tècnic orientador que les ha impartides.

e) Document de control de l'assistència de la participant a cada acció d'orientació, signada tant per la o les participants com pel personal tècnic orientador que les haja impartides, amb indicació del DNI/NIE, amb el corresponent codi de l'acció, la denominació, la data, la duració i l'hora d'inici i d'acabament.

Igualment, relació de les accions formatives a les quals haja assistit la participant, amb els mateixos requeriments i indicacions del paràgraf anterior.

Si és el cas, el control d'assistència, tant de les accions d'orientació com formatives, es podrà fer mitjançant l'aportació dels fitxers electrònics de l'aplicació informàtica que es puga habilitar a aquest efecte.



16. En tota la informació o publicitat que s'efectue de l'activitat o objecte de la subvenció s'utilitzarà llenguatge inclusiu.

17. Comunicar a l'òrgan instructor l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a finançar les mateixes activitats i finalitats subvencionades en la resolució, procedents de qualssevol altres administracions o entitats públiques o privades, autonòmiques, nacionals o de la UE. Aquesta comunicació s'haurà d'efectuar tan prompte com es conega el fet, com també s'haurà d'acreditar documentalment l'import, procedència i aplicació de les ajudes esmentades.

L'entitat no haurà de rebre altres ajudes o subvencions amb càrrec al pressupost de la UE per a la realització o execució d'activitats idèntiques a les subvencionades per aquesta resolució (absència de doble finançament amb càrrec als pressupostos de la UE).

18. Complir la normativa de protecció de dades de caràcter personal, i adoptar i implementar les mesures de seguretat previstes per la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Les entitats establiran les mesures organitzatives i tècniques necessàries per a garantir la seguretat de les dades a les quals accedisquen a conseqüència de les actuacions que són objecte d'aquesta resolució. Especialment, adoptaran les mesures adequades per a evitar l'alteració, pèrdua o tractament no autoritzat de les dades esmentades, així com l'accés a aquestes.

Labora, d'acord amb les seues competències, en l'exercici d'actuacions de concessió de subvencions i el seu seguiment, control i comprovació posteriors, no necessitarà consentiment exprés per a l'accés i tractament de dades de caràcter personal de les persones destinatàries de les accions, respectarà sempre el principi de proporcionalitat i es limitarà a les dades que siguen necessàries en cada tràmit, d'acord amb els drets d'aquestes i de conformitat amb el que es disposa en la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

19. L'entitat haurà de subscriure una pòlissa d'assegurances d'accident, amb caràcter previ a l'inici dels itineraris, per a garantir que tota dona que hi participe estiga coberta pels riscos que es puguen derivar de la realització dels itineraris esmentats fins a l'acabament d'aquests, que cobrisca les despeses d'accident in itinere i que, com a mínim, seran assistència sanitària, defunció per accident, invalidesa absoluta permanent o invalidesa permanent segons barem.

Es podrà optar per subscriure una pòlissa d'assegurança col·lectiva, amb les indicacions exposades, que cobrisca totes les persones que hi participen.

La pòlissa de responsabilitat civil cobrirà els danys que puguen produir les participants, de manera que Labora quedarà exonerada de qualsevol responsabilitat sobre aquest tema.

Les dues pòlisses es consideraran una despesa relativa a l'execució de les actuacions dels itineraris.

20. Reintegrar els fons percebuts d'acord amb el que estableix l'article 37 de l'LGS i aquesta resolució.

21. Posar en coneixement de les empreses que la comunicació dels contractes que resulten d'aquest programa, per mitjà de l'aplicació Contrat@ a l'Espai Labora que corresponga, han de fer constar la indicació «Programa d'ocupació dona rural i urbana. Mecanisme de recuperació i resiliència» en el model que hi ha a aquest efecte.

En cas d'inserció per compte propi, caldrà remetre a la corresponent direcció territorial de Labora el document d'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms.

22. Abonar l'import corresponent als incentius a la participació a les dones, d'acord amb el que es preveu en aquesta resolució.



23. Declarar que no es troba en cap de les circumstàncies previstes en l'article 34.5 de l'LGS.

24. En relació amb la transparència, subministrament d'informació i dades obertes, es tindrà en compte el següent:

1) Les entitats públiques hauran de complir amb les obligacions de transparència que, en virtut de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, així com la Llei 1/2022, de 13 d'abril, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana, li corresponen com a entitat pública.

2) Les entitats privades beneficiàries de la subvenció hauran de complir les obligacions de publicitat activa recollides en el capítol II del títol I de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, quan:

a) Perceben, durant el període d'un any, ajudes o subvencions públiques en una quantia superior a 100.000 euros.

b) Perceben, durant el període d'un any natural, ajudes o subvencions de les entitats públiques de la Comunitat Valenciana recollides en l'article 3 de la Llei 1/2022, de 13 d'abril, en una quantia superior a 50.000 euros.

c) Les ajudes o subvencions rebudes representen, almenys, el 40 % del total dels seus ingressos anuals, sempre que arriben, com a mínim, a la quantitat de 5.000 euros.

En particular, han de publicar, en els termes que preveuen els principis generals de l'article 5 de la Llei 19/2013, la informació institucional i organitzativa de l'article 6, i l'econòmica i pressupostària de l'article 8 d'aquesta. Aquesta publicació es farà per mitjà de la pàgina web de l'entitat, o bé mitjançant la plataforma TEP-Transparència entitats privades, de GVA Oberta, a la qual es pot accedir en gvaoberta.gva.es/tep.



Aquesta informació s'haurà de publicar a partir de l'any següent a aquell en el qual s'hagen superat els llindars establits, i haurà de mantindre's publicada durant, almenys, quatre anys naturals.

3) Sense perjudici de les obligacions que preveuen els apartats anteriors, totes les entitats beneficiàries de subvenció hauran de fer la publicitat adequada del caràcter públic del finançament de programes, activitats, inversions o actuacions de qualsevol tipus que siguen objecte de subvenció, incloent-hi el logotip de la Generalitat Valenciana, en mitjans de difusió com ara cartells, materials impresos, mitjans electrònics o audiovisuals i qualsevol altre tipus de publicitat que es faça de l'activitat subvencionada.

4) Totes les entitats beneficiàries de subvencions estan obligades a subministrar a Labora, amb el requeriment previ, tota la informació que siga necessària perquè aquesta complisca les obligacions previstes en la Llei de transparència, en el termini de 15 dies hàbils des del requeriment. Una vegada transcorregut el termini conferit en el requeriment, podrà acordar, amb l'advertiment i audiència previs a l'interessat, la imposició de multes coercitives en els termes previstos en l'article 5 de la Llei 1/2022.

5) Els nous conjunts de dades que es generen per la formalització i el desenvolupament de les subvencions atorgades per l'Administració de la Generalitat, s'han de disposar, sempre que siga possible, com a conjunt de dades obertes.

25. Les entitats jurídiques sense ànim de lucre hauran d'estar inscrites en el registre corresponent de la Comunitat Valenciana.

26. Estar en possessió de l'acreditació, d'acord amb el que s'estableix en el decret regulador corresponent de l'especialitat formativa, quan es tracte de formació vinculada a un certificat de professionalitat i, en cas de tractar-se de formació del catàleg d'especialitats del SEPE no corresponents a certificats de professionalitat, disposar de l'adequada inscripció d'acord amb l'Ordre TMS 369/2019, de 28 de març, per la qual es regula el Registre estatal d'entitats de formació del Sistema de Formació Professional per a l'ocupació en l'àmbit laboral, així com els processos comuns d'acreditació i inscripció de les entitats de formació per a impartir especialitats formatives incloses en el Catàleg d'especialitats formatives.

27. Qualsevol altra establida en la normativa vigent.



Huité. Participants. Requisits

1. Seran participants de les actuacions regulades en aquesta resolució les dones desocupades inscrites com a demandants d'ocupació en els Espai Labora de la Comunitat Valenciana, abans de l'inici de l'itinerari individualitzat i personalitzat d'ocupació, i residents, preferentment, en municipis de menys de 5.000 habitants, amb necessitats de qualificació o requalificació formativa o professional i que tinguen acreditat en la seua demanda, si és el cas, que posseeixen els requisits de titulació i/o experiència professional exigits per la normativa reguladora de l'especialitat formativa inclosa en l'itinerari de què es tracte i en la qual siguen participants.

2. S'entén, a l'efecte d'aquest programa, que una dona necessita qualificació quan no dispose d'un certificat de professionalitat, títol de graduada en Educació Secundària Obligatòria, títol de Formació Professional de grau mitjà o superior o una titulació universitària que li permeta l'acompliment de professions en un sector laboral concret.



S'entendrà, a l'efecte d'aquest programa, que una dona necessita requalificació professional quan, tot i disposar de certificat de professionalitat, títol de graduada en Educació Secundària Obligatòria, títol de Formació Professional de grau mitjà o superior o titulació universitària, aquestes titulacions s'hagen obtingut fa més de 5 anys en relació amb la data de selecció, i que en la seua vida laboral no conste l'any anterior a la seua incorporació al programa cap contracte directament relacionat amb l'àmbit dels seus estudis, i s'entén com a tal la necessitat d'aquests estudis per a dur a terme l'activitat.



Nové. Activitats subvencionables

Les subvencions regulades en aquesta resolució tenen per objecte el finançament dels itineraris individualitzats i personalitzats d'ocupació, indicats en el resolc primer, que desenvolupen les dones que participen en el «Programa de suport a dones en els àmbits rural i urbà» durant el seu període d'execució, i poden estar integrats per les següents actuacions, segons les necessitats detectades de cada dona que hi participe:



a) Diagnòstic d'ocupabilitat i disseny de l'itinerari individualitzat i personalitzat d'ocupació, que, amb l'acord previ del personal d'ocupació, identificarà les actuacions que les participants desenvoluparan al llarg de la seua participació en el programa i vertebrarà l'atenció que se'ls preste, incloent-hi el seu calendari de realització, el seu sistema de seguiment i el resultat de l'execució d'aquest respecte de l'evolució de la seua ocupabilitat.

b) Accions d'orientació laboral (individuals i grupals) i per a facilitar la cerca d'ocupació de les dones que hi participen, incloent-hi actuacions de sensibilització i per al desenvolupament d'aspectes personals per a l'ocupació, i sobre el procés de tècniques, recursos i eines de cerca activa d'ocupació, confecció del currículum i altres actuacions, com ara informació general sobre el mercat de treball, en matèria d'autoocupació, sobre tendències, oportunitats professionals i alternatives laborals vinculades al territori, i, prioritàriament, en els àmbits indicats en el resolc desé, així com sessions motivacionals i d'assessorament sobre emprenedoria i economia social lligades a aquestes zones.



Les accions el contingut de les quals ho permeta, podran dur-se a terme en modalitat telemàtica sense que es ressenta la qualitat d'aquestes, si la participant disposa de mitjans i coneixements suficients per a aprofitar-les i si s'aconsegueix l'objecte perseguit per cadascuna d'aquestes de manera satisfactòria. S'haurà de garantir la justificació que l'activitat ha sigut duta a terme, mitjançant la signatura de la dona que hi participe.

c) Accions formatives de qualificació i requalificació professional dirigides a millorar l'ocupabilitat de les participants, que versaran sobre continguts relacionats amb els àmbits laborals i activitats professionals assenyalats en el resolc desé d'aquesta resolució, que permeten l'adquisició de coneixements tècnics i habilitats adequades i suficients per a exercir un treball, preferentment en aquests àmbits laborals, o el reciclatge i actualització de coneixements, procediments, tecnologies o noves tendències, prioritàriament, en els àmbits indicats. La programació d'aquestes accions formatives es troba en el Catàleg d'especialitats formatives del Servei Públic d'Ocupació Estatal.

d) Tallers de competències transversals (alfabetització digital, treball en equip, gestió eficaç del temps i orientació a l'assoliment, entre altres) i d'apoderament per a la integració laboral i social de les participants i el reforç de la igualtat en l'accés a l'ocupació, ateses les singulars característiques del col·lectiu destinatari del programa.



e) Prospecció del mercat laboral del territori en el qual es desplegue el programa, que permeta obtindre informació actualitzada sobre la situació econòmica i laboral de l'entorn, la identificació de les necessitats de personal del seu teixit empresarial, els perfils laborals requerits, la captació d'ofertes d'ocupació, així com la difusió del «Programa de suport a dones en els àmbits rural i urbà» i la proposta de la candidatura de les participants per a cobrir les vacants detectades en les empreses i complir l'objectiu d'inserció laboral que preveu aquesta resolució.



f) Acompanyament durant el desenvolupament de l'itinerari individualitzat i personalitzat d'ocupació dut a terme per les participants amb la finalitat d'efectuar el seu impuls i seguiment respecte de la millora de la seua ocupabilitat, així com, si és el cas, l'acompanyament a l'inici de la incorporació laboral.

g) Incentius a la participació de les dones en el programa o per la seua incorporació al món laboral quan es derive de l'itinerari personalitzat que haja dut a terme, pels conceptes, condicions, quanties o trams d'acord amb el que s'estableix en aquesta resolució.



Desé. Objectius d'atenció i inserció i àmbits prioritaris d'incorporació a l'ocupació

1. Els objectius del «Programa de suport a dones en els àmbits rural i urbà» objecte d'aquesta resolució són els següents:

a) Que les dones desocupades, que han de residir preferentment en municipis de menys de 5.000 habitants, siguen ateses a l'empara del programa esmentat, de conformitat amb les directrius definides en aquesta resolució i d'acord amb el que s'estableix en l'ordre de distribució de crèdits a les comunitats autònomes amb competències assumides estatutàriament en l'àmbit de polítiques actives d'ocupació per a l'execució de projectes d'inversió en el marc dels components 19, «Pla Nacional de competències digitals», i 23, «Noves polítiques públiques per a un mercat de treball dinàmic, resilient i inclusiu», del PRTR-NextGenerationEU per a Espanya.

b) Que les dones que participen en el programa residisquen preferentment en municipis de menys de 5.000 habitants. En aquest sentit, almenys un terç de la inversió es dirigirà, preferentment, a projectes en municipis de menys de 5.000 habitants.

c) Que el 35 % de les participants en el programa duguen a terme un itinerari individualitzat i personalitzat orientat al desenvolupament de competències i ocupacions verdes.

d) Que el 35 % de les participants en el programa duguen a terme un itinerari individualitzat i personalitzat orientat al desenvolupament de competències i ocupacions digitals.

e) Que almenys el 20 % de dones que participen en l'itinerari individualitzat i personalitzat en què es materialitza aquest programa aconseguisquen la inserció professional, per compte propi o d'altri.

2. A l'efecte del «Programa de suport a dones en els àmbits rural i urbà», es considerarà com a participant atesa la dona que desenvolupe un itinerari individualitzat i personalitzat per a millorar la seua ocupabilitat i accés a l'ocupació, definit d'acord amb el diagnòstic previ d'aquesta segons el que es preveu en aquesta resolució i integrat per les actuacions que, prenent com a referència el que es disposa en el resolc nové i d'acord amb el seu perfil, necessitats i expectatives, possibiliten la seua incorporació al món productiu, incloent-hi el seu calendari de realització i el seu seguiment.

Els requeriments mínims respecte de les característiques de l'itinerari que les participants hagen de dur a terme per a aconseguir la condició d'ateses, o els continguts essencials adquirits en el seu desenvolupament que s'hagen d'acreditar per a aconseguir aquesta condició d'ateses, són els establits en aquesta resolució.

En tot cas, per a obtindre la consideració d'atesa, a més del que s'ha assenyalat en el primer paràgraf d'aquest apartat, s'haurà d'acreditar que la participant ha rebut una actuació d'acompanyament, almenys, en una de les modalitats indicades en el resolc nové, apartat f, i que posseeix els coneixements bàsics d'alfabetització digital. Als efectes indicats en el resolc primer, les participants ateses tindran la consideració de participants que han completat o finalitzat l'itinerari individualitzat i personalitzat objecte d'aquest programa.



3. A l'efecte del «Programa de suport a dones en els àmbits rural i urbà», es considerarà participant inserida la que aconseguisca la consideració d'atesa definida en l'apartat precedent i, a més, s'incorpore al mercat laboral per compte propi o per compte d'altri cotitzant en el règim corresponent de la Seguretat Social, a partir de la data en la qual dispose del seu diagnòstic d'ocupabilitat i del corresponent disseny de l'itinerari individualitzat i personalitzat per a l'accés a l'ocupació.



La consideració de participant inserida haurà de complir els requeriments següents:

a) El període mínim de dies cotitzats per a la consideració de participant inserida no serà inferior a 90 dies (jornades reals), de manera contínua o en un període màxim de 6 mesos des de la primera relació laboral.

b) La data d'inici de la relació laboral per compte d'altri o l'alta per compte propi haurà d'estar compresa dins del termini d'execució del programa.

c) En el contracte, que es formalitzarà per escrit, constarà expressament la seua duració i el lloc de treball o ocupació a exercir, a més d'una clàusula que indique: Aquesta acció està finançada en el marc del Mecanisme de recuperació i resiliència (NextGenerationEU), per mitjà del Pla de recuperació, transformació i resiliència, dins del component 23, «Noves polítiques públiques per a un mercat de treball dinàmic, resilient i inclusiu», que inclou la Inversió 2, «Ocupació dona i transversalitat de gènere en les polítiques públiques de suport a l'activació per a l'ocupació», en la qual s'incardina el «Programa de suport a dones en els àmbits rural i urbà».

e) La verificació de la contractació o de l'alta d'autònoma es farà per mitjà de l'alta en la Seguretat Social i del compliment de permanència de duració del contracte.

f) Exclusions

Queden exclosos d'aquest programa els casos següents:

– Contractes que tinguen un període de prova igual o superior a 2 mesos, els contractes fixos discontinus i els contractes de servei de la llar familiar.

– Contractes a temps parcial.

– Contractacions efectuades per empreses de treball temporal per a posar a la disposició de la treballadora en empreses usuàries en les quals prestaran els seus serveis.

– Contractacions efectuades per ocupadors sancionats en els dos anys anteriors a la presentació de la sol·licitud per la comissió d'infraccions greus o molt greus en matèria de prevenció de riscos laborals o Seguretat Social i en matèria de discriminació per raó de sexe.



– Relacions laborals de caràcter especial de l'article 2.1 de l'Estatut dels Treballadors.

– Les beques o pràctiques no laborals, encara que siguen remunerades i donen lloc a un alta en la Seguretat Social.

– Contractacions en què l'entitat ocupadora, els càrrecs directius o els membres dels òrgans d'administració de les empreses que tinguen la forma jurídica de societat o de les entitats privades sense ànim de lucre mantinguen amb la treballadora contractada una relació de cònjuge, ascendent, descendent o altres parents, per consanguinitat o afinitat, fins al segon grau, i les seues anàlogues en el cas de les parelles de fet.



4. Els itineraris individualitzats i personalitzats que desenvolupen les dones que participen en el marc del programa regulat en aquesta resolució, així com la cobertura de llocs de treball i la inserció professional resultants de l'execució d'aquests, s'orientaran fonamentalment cap a competències i ocupacions verdes i digitals (vegeu l'annex IV), i abastaran, a més, l'àmbit de les cures de llarga duració, l'emprenedoria i l'economia social, així com els relacionats, entre altres, amb energies renovables, tractament d'aigües i residus, aprofitaments forestals i agraris respectuosos amb el medi, economia circular, digitalització de serveis, activitats comercials en línia, tecnologia, desenvolupament local rural i sostenible que reforce la cohesió territorial (gestió del patrimoni, activitat turística, emprenedoria i economia social amb dimensió local i verda, lligats als productes endògens) i cohesió social (atenció de la dependència i intervenció amb col·lectius vulnerables).

5. Labora i les entitats beneficiàries garantiran el ple compliment del principi de «no causar dany significatiu» (principi «do not significant harm-DNSH») i l'etiquetatge climàtic i digital, d'acord amb el que es preveu en el PRTR-NextGenerationEU, aprovat per Consell de Ministres el 27 d'abril de 2021, i en el Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, en totes les fases del disseny i execució dels projectes.



Onzé. Desenvolupament dels itineraris

En el desenvolupament dels itineraris individualitzats i personalitzats es tindran en compte els aspectes següents:

1. En matèria d'orientació laboral, les entitats beneficiàries hauran de desenvolupar els itineraris preferentment d'acord amb els protocols previstos en l'annex de l'Ordre ESS/381/2018, de 10 d'abril, en relació al resolc seté, punt 14. El disseny dels itineraris s'haurà d'adequar a les necessitats detectades en l'entrevista de diagnòstic, i el seu contingut s'haurà de correspondre amb algun dels codis que es determinen en l'annex III.

2. Els itineraris individualitzats i personalitzats d'ocupació estaran compostos per:

a) Accions d'orientació individuals (d'1 hora de duració), grupals (de 2 hores) o tallers (de 2 o 5 hores).

b) Accions d'acompanyament i seguiment (d'1 hora de duració).

c) Accions formatives i/o tallers de competències transversals. Les ac

cions formatives correspondran a accions del Catàleg d'especialitats formatives desenvolupat en el marc del Sistema de Formació Professional per a l'Ocupació en l'àmbit laboral. (https://www.sepe.es/HomeSepe/va/Personas/formacion/catalogo-especialidades-formativas.html). Les accions de formació hauran de ser impartides per centres acreditats o inscrits en el Registre d'entitats de formació per a les especialitats formatives objecte de formació. L'acreditació o inscripció s'haurà de fer amb anterioritat a la data límit per a la presentació de sol·licituds.



3. Per a completar un itinerari, les participants hauran de realitzar un mínim de 15 hores d'orientació (que, necessàriament, inclourà les accions d'entrevista de diagnòstic i elaboració del perfil, disseny de l'itinerari individualitzat i personalitzat d'ocupació i una acció d'acompanyament) i, almenys, 66 hores de formació (inclosos els tallers de competències transversals).

4. S'entendrà que una dona finalitza amb èxit el seu itinerari quan duga a terme totes les accions dissenyades en aquest. També es considerarà acabat quan no haja completat totes les accions de l'itinerari perquè s'hi haja inserit i aquest fet quede acreditat degudament.

5. Durant tot el projecte s'informarà les participants de les obligacions d'assistència i aprofitament que comporta la participació en l'itinerari. També hauran de ser informades de la procedència dels fons.



6. El nombre de dones que participen en les accions grupals d'orientació i les formatives (inclosos els tallers de competències transversals) serà, com a mínim, de 3 i, com a màxim, de 15. En el cas de les accions formatives, el nombre màxim de participants serà el de la capacitat de l'aula acreditada o inscrita.

7. Totes les accions d'orientació individuals, grupals, tallers i d'acompanyament hauran de ser registrades en l'aplicació informàtica corresponent d'acord amb els codis esmentats en l'annex III.



A l'efecte del seguiment i control de les accions formatives i dels tallers de competències transversals, totes hauran de ser registrades en l'aplicació informàtica corresponent.

8. Dins del compliment del que es preveu en aquesta resolució, les diferents actuacions que integren un itinerari individualitzat i personalitzat d'ocupació s'establiran de comú acord entre la dona que hi participe i el personal tècnic de l'entitat beneficiària, després de valorar el perfil d'aquesta i les possibilitats que oferisca el programa, d'acord amb el diagnòstic efectuat prèviament.

9. Les dues parts hauran de subscriure un document que sustente el compromís de participació en el programa.

10. Les participants hauran de ser informades amb antelació suficient del lloc, la data i l'hora de realització de les accions i activitats de l'itinerari individualitzat i personalitzat en el qual hagen de participar.



Dotzé. Duració i termini d'execució

1. Els itineraris individualitzats i personalitzats d'ocupació tindran una duració màxima de 6 mesos.

2. El termini d'execució de les actuacions previstes serà de 9 mesos, comptats a partir de la notificació de la resolució de concessió.

3. El programa haurà de finalitzar, com a màxim, en el tercer trimestre de l'any 2023. La justificació de l'execució de les actuacions subvencionades haurà d'haver-se presentat amb anterioritat al 30 de novembre del 2023.



Tretzé. Lloc de realització dels itineraris

Les instal·lacions i els locals on l'entitat beneficiària duga a terme les accions dels itineraris individualitzats i personalitzats d'ocupació hauran de tindre les característiques necessàries per a garantir una execució del programa sense problemes d'accés a aquests, de locals, sales i espais adequats al nombre de persones que hi participen, identificació d'aquests espais, accés i ús dels equips informàtics amb connexió a internet, mitjans audiovisuals, horaris i altres necessitats físiques i digitals que es deriven de l'execució dels programes.



El desenvolupament de les accions formatives es durà a terme en els llocs prèviament acreditats o inscrits en el Registre d'entitats de formació per a les especialitats formatives objecte de formació, i hauran de complir els requisits establits en la normativa específica que els regule.





Catorzé. Quantia de la subvenció

1. Per al desenvolupament dels itineraris individualitzats i personalitzats que configuren el programa previst en aquesta resolució, la quantia de la subvenció a cada entitat beneficiària es determinarà en la resolució de concessió corresponent, en funció del nombre de dones que s'han d'atendre, els objectius d'inserció previstos i el mòdul corresponent, de manera que:

a) El mòdul o cost unitari per dona atesa, d'acord amb el concepte establit en aquesta resolució, serà de 1.715 €, i s'aplicarà als costos directes i indirectes (per exemple, els relatius a despeses de materials, tècnics, de publicitat, formació del personal que atén les dones que hi participen, pòlisses d'assegurances i altres relatius a la consecució dels itineraris) de l'entitat beneficiària.

b) A la quantitat esmentada en l'apartat anterior s'addicionarà una quantia de 2.500 € que percebrà l'entitat beneficiària per cada dona que s'inserisca en el mercat de treball i que prèviament haja tingut la condició d'atesa. Amb aquesta quantitat addicional només se subvencionarà fins al 20 % de les dones que hi participen i que aconseguisquen inserir-se en el mercat laboral.

Si quan acabe el programa no s'ha aconseguit l'objectiu d'almenys el 20 % de dones inserides en el mercat de treball, s'efectuaran les minoracions corresponents i, si és el cas, els reintegraments.



c) L'entitat abonarà a les dones que hi participen i que completen l'itinerari un import de 515 euros en concepte d'incentiu a la participació en el programa.

2. Les quantitats indicades en els paràgrafs anteriors tenen la consideració de mòduls a l'efecte de la determinació de l'import de la subvenció i de la seua justificació, que s'efectuaran pel règim de mòduls, d'acord amb el que s'estableix en els articles 76 a 79 del Reglament de l'LGS. La implementació del règim de mòduls en aquesta resolució es fonamenta en l'Ordre TES/1121/2021, d'11 d'octubre, que recull com a mòduls les quantitats que configuren el cost unitari determinat en l'informe tècnic elaborat pel SEPE per al càlcul que ha fixat els costos unitaris en aquest programa.

3. L'import màxim de la pòlissa d'assegurances que ha de subscriure l'entitat beneficiària serà de 25,39 euros per participant.



Quinzé. Compatibilitat amb altres subvencions

Les subvencions recollides en aquesta resolució seran compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol administració o entitat, pública o privada. Haurà de quedar, en tot cas, identificada nítidament la traçabilitat de les despeses. No obstant això, aquestes subvencions són incompatibles amb la recepció d'altres fons comunitaris, per a l'execució dels mateixos projectes d'inversió, i no es podrà incórrer en doble finançament. De conformitat amb l'article 9 del Reglament UE 2021/241, del Parlament europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, els projectes d'inversió finançats pel Mecanisme de recuperació i resiliència poden rebre ajuda d'altres programes i instruments de la Unió sempre que aquesta ajuda no cobrisca el mateix cost que els que ja financen la subvenció d'aquest programa segons els definits en aquest resolc. L'entitat beneficiària haurà de comunicar a Labora l'obtenció d'altres subvencions o ajudes per a la mateixa finalitat sense incórrer en doble finançament sobre el mateix cost, procedents de qualssevol altres administracions o ens públics, nacionals o internacionals, d'acord amb el resolc seté, punt 17.



Setzé. Subcontractació

1. L'entitat beneficiària podrà subcontractar l'execució parcial del programa regulat en aquesta resolució, d'acord amb el que es preveu en l'article 29 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol. En aquest cas, l'entitat haurà d'aportar una còpia del contracte a la direcció territorial corresponent de Labora.

L'entitat que subcontracte l'execució parcial de l'activitat serà responsable, davant de l'Administració, de totes les obligacions que conté aquesta resolució.

2. L'entitat beneficiària únicament podrà subcontractar, totalment o parcialment, les activitats formatives necessàries per a l'atenció de les dones que participen en el programa.

3. En tot cas, la contractació de persones físiques per compte d'altri per a executar les accions d'orientació i formació subvencionades no es considerarà subcontractació. Aquesta contractació de personal per part de les entitats beneficiàries no suposarà, en cap cas, cap relació jurídica amb Labora ni amb la Generalitat.



Desseté. Instrucció del procediment

1. D'acord amb l'article 23 del Decret llei 6/2021, d'1 d'abril, del Consell, de mesures urgents en matèria economicoadministrativa per a l'execució d'actuacions finançades per instruments europeus per a donar suport a la recuperació de la crisi conseqüència de la Covid-19, modificat per l'article 19 del Decret llei 1/2022, de 22 d'abril, del Consell, de mesures urgents en resposta a l'emergència energètica i econòmica originada a la Comunitat Valenciana per la guerra a Ucraïna, en la concessió de les subvencions regulades en aquesta resolució serà aplicable el règim de concurrència competitiva, per la qual cosa les sol·licituds (comprensives de l'imprés de sol·licitud i de la restant documentació exigida) s'instruiran per ordre de presentació en cada àmbit provincial, i es duran a terme les comprovacions de concurrència de l'actuació subvencionable i el compliment dels requisits exigits, fins a esgotar el crèdit pressupostari assignat en aquesta convocatòria, i no es requerirà valoració comparativa entre el contingut de les propostes presentades.

2. La instrucció del procediment correspondrà a les direccions territorials de Labora amb competència en matèria d'orientació i inserció laboral.

3. Les resolucions de concessió es dictaran tenint en compte l'ordre de presentació de les sol·licituds en cada àmbit provincial. La direcció territorial corresponent de Labora certificarà la relació ordenada d'entitats que hagen acreditat tots els requisits exigits a l'efecte d'atorgar les ajudes.

4. En cas que diferents expedients tinguen la mateixa data de criteri i no resulte possible prioritzar-los per hora de presentació (situació d'empat), es prioritzarà la sol·licitud de subvenció atenent els criteris següents per l'ordre en què s'exposen:

a) Ser una corporació local amb una població inferior a 5.000 habitants o ser una entitat de les recollides en el resolc cinqué que atenga dones que residisquen en municipis amb una població inferior a 5.000 habitants.

b) Tindre un pla d'igualtat vigent entre dones i homes, aprovat per qualsevol administració pública o òrgan competent, visat pel corresponent centre directiu de l'Administració de la Generalitat amb competències en matèria de dona i igualtat de gènere.

c) Disposar d'un pla sobre conciliació laboral, personal i familiar.



d) Certificat del percentatge de dones en els llocs o òrgans de direcció de l'entitat, i prevaldrà l'entitat que acredite tindre més dones en aquests llocs o òrgans.

e) Disposar d'un pla que active la transició ecològica i/o digital en l'actuació i l'ús dels recursos per l'entitat corresponent.

En cas que, aplicats els criteris anteriors, persistisca la situació d'empat entre les entitats sol·licitants, es resoldrà la situació mitjançant un sorteig en la direcció territorial corresponent.



5. El procediment de concessió s'iniciarà d'ofici mitjançant la convocatòria continguda en aquesta resolució, aprovada pel conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, el text i l'extracte del qual seran publicats en el DOGV. La convocatòria continguda en aquesta resolució atendrà el contingut previst en l'article 23.2 de l'LGS.

6. Les direccions territorials de Labora duran a terme, d'ofici, totes les actuacions que consideren necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades de la concurrència de l'actuació subvencionable i del compliment de la resta de requisits exigits en virtut dels quals ha de formular-se la proposta de resolució.

7. En el supòsit que els documents exigits que han d'acompanyar la sol·licitud de concessió d'ajudes estiguen en poder de qualsevol òrgan de l'administració actuant, el sol·licitant podrà acollir-se, d'acord amb el que s'estableix en l'article 53.1.d de l'LPCAP, al dret de no presentar documents no exigits per les normes aplicables al procediment o que ja es troben en poder de la Generalitat, sempre que es faça constar la data, l'òrgan o dependència a què es van adreçar, així com la identificació del procediment en què estiguen i que no hagen transcorregut més de cinc anys des que va acabar el procediment al qual corresponguen. En aquest supòsit, s'ha d'autoritzar expressament Labora perquè recapte aquesta documentació en nom seu.

8. En cada direcció territorial de Labora es constituirà una comissió a l'efecte de verificar l'ordre de presentació de les sol·licituds i la documentació que ha d'acompanyar-les, així com resoldre les situacions d'empat. La comissió emetrà un informe en el qual es concrete l'ordre final de les sol·licituds presentades i l'elevarà, per mitjà de l'òrgan instructor, a l'òrgan competent per a resoldre.

La comissió estarà integrada per tres persones designades per la titular de la direcció territorial, una de les quals haurà d'ostentar rang de direcció de servei, i serà qui la presidirà (llevat que es designe una persona que la substituïsca), i per dues vocals, una de les quals exercirà les funcions de secretaria de la comissió.

L'òrgan instructor emetrà un informe en què farà constar que de la informació que té en el seu poder es desprén que els beneficiaris compleixen tots els requisits necessaris per a accedir a les ajudes.



Dihuité. Compromís de no causar un dany significatiu al medi ambient

1. Les entitats beneficiàries de les subvencions regulades en aquesta resolució hauran de garantir el ple compliment del principi de «no causar un perjudici significatiu» (principi de «do no significant harm-DNSH») i l'etiquetatge climàtic i digital, d'acord amb el que preveu el Pla de recuperació, transformació i resiliència, per la Decisió d'execució del Consell relativa a l'aprovació de l'avaluació del Pla de recuperació i resiliència d'Espanya (Council Implementing Decision-CID) i pel Reglament (UE) núm. 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, i la seua normativa de desplegament, en totes les fases del disseny i l'execució dels projectes i de manera individual per a cada actuació.

2. Les sol·licituds hauran d'acompanyar-se d'una declaració responsable d'adequació al principi de «no causar perjudici significatiu» (principi «do not significant harm – DNSH»), el sentit establit en l'apartat 6 de l'article 2 del Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, de conformitat amb el formulari degudament omplit per les entitats i que Labora posarà a la seua disposició.



3. Les declaracions responsables del principi de «no causar perjudici significatiu» (principi de «do no significant harm-DNSH») que es formulen han d'atendre obligatòriament la Comunicació de la Comissió Europea, «Guia tècnica sobre l'aplicació del principi de «no causar un perjudici significatiu», en virtut del reglament relatiu al Mecanisme de recuperació i resiliència» (2021/C 58/01).

4. En tot cas, les entitats beneficiàries hauran de preveure mecanismes de verificació del compliment del principi de «no causar perjudici significatiu» (principi de «do no significant harm-DNSH») i mesures correctores per a assegurar-ne la implementació, i hauran de deixar-ne constància en la memòria justificativa de la subvenció.



Denové. Presentació de sol·licituds. Selecció de dones que hi participen

1. Les entitats interessades presentaran la sol·licitud per cada àmbit provincial en el qual pretenguen actuar, per registre electrònic, i es dirigiran a la direcció territorial de Labora corresponent, d'acord amb el que disposa aquest resolc. Les sol·licituds presentades fora del termini previst en l'apartat 4 d'aquest resolc donarà lloc a la inadmissió d'aquestes.

2. L'entitat presentarà en la seua sol·licitud un únic projecte. Els itineraris individualitzats i personalitzats en què es concrete el projecte, així com les activitats subvencionables que el configuren, s'organitzaran de manera que almenys el 35 % de les participants desenvolupen competències i ocupacions verdes, i un altre 35 % de les participants, que desenvolupen competències i ocupacions digitals.

L'import sol·licitat per cada entitat beneficiària no podrà superar el 20 % del total de la dotació disponible per a cada província.

A més, cada projecte ha d'incloure, com a objectiu d'inserció professional, la col·locació, per compte propi o d'altri, d'almenys el 20 % del total de participants a les quals es preveja atendre, tenint present que, de conformitat amb el resolc desé, només se subvencionarà fins al 20 % de les participants que aconseguisquen inserir-se en el mercat laboral.

Labora establirà la relació definitiva d'entitats sol·licitants que compleixen els requisits establits en aquesta resolució.

3. Segons el que es disposa en l'article 14.2 de l'LPACAP, les entitats interessades en aquest procediment hauran d'utilitzar mitjans electrònics per a relacionar-se amb l'òrgan convocant. Per a fer la presentació telemàtica de les sol·licituds, s'haurà d'accedir a la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es), des d'on es podrà accedir al tràmit de presentació de sol·licituds a ajudes de Labora, o del web www.labora.gva.es, per mitjà de l'enllaç «Sol·licitud telemàtica».

Per a fer-ho, l'entitat sol·licitant haurà de disposar de signatura electrònica avançada, bé amb el certificat reconegut d'entitat (persones jurídiques) o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física); els dos, admesos per la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es).

En cas de presentar un certificat digital de persona física i que s'actue en representació d'una persona jurídica, haurà d'estar inscrita prèviament en el Registre de representants de caràcter voluntari davant de la Generalitat per a fer tràmits per via telemàtica. Aquest registre es troba en el lloc web de l'Agència Valenciana de Tecnologia i Certificació Electrònica de la Comunitat Valenciana (ACCV).



Si la tramitació electrònica de la subvenció han de dur-la a terme persones diferents de la representant de l'entitat, aquesta última haurà d'inscriure-les en el Registre de representants de l'Agència de Certificació de la Comunitat Valenciana (ACCV).

En el lloc web de Labora es podran descarregar els impresos normalitzats que s'han d'omplir per a determinats requeriments que hagen d'adjuntar-se a la sol·licitud.

4. El termini per a la presentació de les sol·licituds de subvenció serà des de l'endemà de la publicació de la resolució en el DOGV fins al dia 16 de desembre de 2022. Les sol·licituds presentades fora de termini seran inadmeses.

5. Si la sol·licitud presentada no reuneix els requisits establits en aquesta resolució, no està degudament formalitzada, la documentació rebuda és defectuosa o falta algun dels documents preceptius, es requerirà l'entitat sol·licitant perquè en el termini màxim de 10 dies hàbils esmene la falta o adjunte els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa, es considerarà que desisteix de la seua petició, de conformitat amb el que s'estableix en l'article 68.1 de l'LGS.



6. Les persones que intervinguen en el procés de selecció de les entitats beneficiàries o en els processos de verificació del compliment de les condicions, manifestaran de manera expressa l'absència o no de conflictes d'interessos o de causa d'abstenció, considerant el que s'estableix en l'article 61.3 del reglament (UE, Euratom) 2018/1046, del Parlament Europeu i del Consell, de 18 de juliol (Reglament financer de la UE), i l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. En cas que hi haja un conflicte d'interessos o una causa d'abstenció, la persona afectada haurà d'abstindre's d'intervindre en aquestes actuacions.

7. Si l'import de la subvenció de la proposta de resolució provisional és inferior al que figura en la sol·licitud presentada, es pot instar l'entitat beneficiària perquè reformule la sol·licitud en els termes que estableix l'article 27 de l'LGS.

8. Les entitats beneficiàries hauran de dirigir-se a l'Espai Labora que els corresponga per domicili, per a sol·licitar llistat de possibles participants (candidatures) per mitjà de l'oferta de servei corresponent. En cas que l'Espai Labora no els proporcione prou candidatures, les entitats podran aportar-les sempre que complisquen els requisits exigits per aquesta resolució. Una mateixa persona no podrà participar en dos o més itineraris en el marc d'aquest programa.

Les baixes produïdes al llarg del projecte podran ser substituïdes per altres dones que figuren en la llista de reserva, sempre que en el moment d'inclusió en el projecte complisquen amb els requisits establits i disposen de temps suficient per a finalitzar l'itinerari individualitzat i personalitzat d'ocupació.

Les instruccions detallades es publicaran en el web de Labora.

9. En cas que dues o més entitats es dirigisquen al mateix Espai Labora per a sol·licitar candidates, aquest remetrà a cada entitat la llista corresponent de persones inscrites que complisquen les condicions establides, i no haurà de remetre una mateixa persona a dues o més entitats. En cas que aquesta gestió resulte inviable, l'Espai Labora remetrà la llista a l'entitat que primer haja sol·licitat l'oferta de serveis.





Vinté. Documentació que cal aportar juntament amb la sol·licitud

1. Juntament amb la sol·licitud de subvenció, les entitats hauran de presentar una declaració responsable del compliment de totes les condicions per a l'accés a l'ajuda, incloses les esmentades en el resolc sisé, sense perjudici que Labora puga consultar els sistemes d'informació corresponents per a verificar el compliment de les condicions requerides en aquesta resolució.

2. Les entitats jurídiques sense ànim de lucre hauran d'aportar una memòria d'actuacions en la qual s'acredite l'experiència d'un mínim d'un any en la realització d'actuacions d'orientació laboral i acompanyament a la inserció de persones desocupades, que incloga un llistat de les activitats dutes a terme i dels contractes o convenis signats amb entitats públiques o privades, així com de les subvencions rebudes per a realitzar actuacions d'orientació laboral i acompanyament a la inserció, enllaços a la pàgina web de l'entitat on es puga comprovar la finalitat de l'entitat i les activitats que du a terme, així com tota la documentació que puga acreditar l'experiència i que es considere convenient aportar-hi.

3. D'acord amb l'article 8 de l'Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de recuperació, transformació i resiliència, totes les entitats hauran d'aportar:



a) El CIF de l'entitat beneficiària i el NIF/NIE de la persona que actue en representació seua.

b) El nom de la persona física o la raó social de la persona jurídica.

c) El domicili fiscal de la persona física o jurídica.

d) Acceptació de la cessió de dades entre les administracions públiques implicades per a complir el que preveu la normativa europea que és aplicable i d'acord amb la Llei orgànica 3/ 2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.



e) Declaració responsable relativa al compromís de compliment dels principis transversals que estableix el PRTR-NextGenerationEU i que puguen afectar l'àmbit objecte de gestió (model annex IV.C de l'ordre mencionada).

4. Declaració responsable del compliment de la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat o, si és el cas, l'exempció d'aquesta obligació, segons el que estableix el Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell de la Generalitat, pel qual es regulen les mesures en els procediments de contractació administrativa i de concessió de subvencions per al foment de l'ocupació de les persones amb discapacitat i normativa concordant.

5. La concessió de l'ajuda estarà condicionada al compromís escrit de la concessió dels drets i els accessos necessaris per a garantir que la Comissió, l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF), el Tribunal de Comptes Europeu, la Fiscalia Europea i les autoritats nacionals competents exercisquen les seues competències de control, d'acord amb el que es preveu en l'article 22.2.e del Reglament (UE) 2021/241, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, i en l'article 129.1 del Reglament (UE, Euratom) 2018/1046, del Parlament Europeu i del Consell, de 18 de juliol de 2018 (Reglament financer).



6. Les entitats locals hauran de presentar un certificat de l'acord de l'òrgan plenari o la comissió, o un document equivalent, sobre la intenció de participar en les ajudes regulades en aquesta resolució, així com assumir els compromisos d'efectuar les activitats objecte d'aquestes ajudes, i, si és el cas, una habilitació a la persona que represente l'entitat per a fer la sol·licitud. Quan l'entitat beneficiària siga un acord o pacte territorial, haurà de presentar l'acord de l'òrgan del pacte en què estiguen representats els agents socials i econòmics.

Les entitats jurídiques sense ànim de lucre hauran de presentar una còpia compulsada dels documents o escriptures referents a la constitució i els estatuts vigents de l'entitat o documentació equivalent. També haurà d'haver-hi expressió de la intenció de participar en les ajudes i l'assumpció dels compromisos d'execució de les activitats objecte de les ajudes.

En tot cas, haurà de quedar acreditada la capacitat o els poders de la persona signatària de la sol·licitud per a representar l'entitat. Les entitats sense ànim de lucre hauran de presentar l'escriptura d'apoderament o un document equivalent que faculte el representant legal per a subscriure la sol·licitud.

Sempre que es tracte d'entitats constituïdes per membres associats, s'han d'aportar els acords corresponents de l'òrgan representatiu de l'entitat —o convenis, si és el cas—, d'acord amb els seus estatuts o normes de funcionament interior, i s'han d'acceptar expressament els compromisos assumits per al desenvolupament de l'objecte de les ajudes, així com assegurar l'acabament amb èxit dels itineraris individualitzats i personalitzats d'ocupació.

7. Autorització expressa a Labora perquè puga comprovar les dades identificatives de la persona que representa l'entitat i que signa la sol·licitud, de conformitat amb el Decret 220/2014, de 12 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament d'administració electrònica de la Comunitat Valenciana. No obstant això, si de la comprovació efectuada resulta alguna discordança amb les dades facilitades per la mateixa persona interessada, l'òrgan instructor podrà efectuar les actuacions que siguen procedents per tal d'aclarir-la. Si l'entitat o el seu representant no presta el consentiment, haurà d'aportar una fotocòpia o una còpia escanejada del document nacional d'identitat.

8. Declaració responsable de no incórrer en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari recollides en els apartats 2 i 3 de l'article 13 de l'LGS.

9. Declaració responsable sobre la sol·licitud o la recepció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos, provinents de qualsevol altra administració o ens públic o privat, tant nacional com internacional, que tinguen per objecte finançar les activitats subvencionades per a les mateixes persones. En cas de recepció, declaració responsable de l'import i procedència de les ajudes sol·licitades o percebudes, amb l'especificació de la seua normativa reguladora.

10. En matèria de tributació, Seguretat Social i deutes per resolució de procedència de reintegrament, caldrà tindre en compte el següent:

a) En el cas d'entitats de naturalesa pública, s'haurà d'aportar la declaració responsable relativa al contingut de l'article 34.5 de l'LGS i 22.1 del seu reglament, per a poder efectuar els pagaments relatius a aquesta subvenció. En cas de detectar-se l'incompliment d'alguna condició, correspondrà denegar o exigir el reintegrament.

b) En el cas d'entitats sense ànim de lucre i del tercer sector, caldrà tindre en compte el que es preveu en l'article 22.4 del Reglament de l'LGS. La presentació de la sol·licitud de subvenció comportarà l'autorització de l'entitat sol·licitant perquè l'òrgan concedent obtinga de manera directa l'acreditació de les circumstàncies que preveuen els articles 18 i 19 del reglament esmentat, per mitjà de certificats telemàtics, i en aquest cas, el sol·licitant no haurà d'aportar el certificat corresponent. No obstant això, l'entitat sol·licitant podrà denegar expressament aquesta autorització, i haurà d'aportar, en aquest cas, els certificats que es detallen a continuació i que tindran un període de validesa de sis mesos a comptar de la data d'expedició, d'acord amb el que s'estableix en els articles 22 i 23.3 del reglament esmentat, i la validesa dels quals haurà de mantindre's durant el període que abaste l'execució de la subvenció:

– De l'Agència Estatal d'Administració Tributària, el certificat que acredite que l'entitat sol·licitant està al corrent de les seues obligacions tributàries.

– De la Tresoreria General de la Seguretat Social, el certificat acreditatiu del fet que l'entitat sol·licitant es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions.

– De l'Agència Tributària Valenciana de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, el certificat acreditatiu que indique que l'entitat sol·licitant no té deutes de naturalesa tributària amb la Generalitat.

c) Les comprovacions corresponents es podran efectuar anteriorment o posteriorment a la concessió de la subvenció. En cas de detectar-se l'incompliment d'alguna condició, correspondrà denegar o exigir el reintegrament.

11. Dades de domiciliació bancària segons el model oficial disponible a aquest efecte, i que caldrà presentar per duplicat.

12. Declaració, de la persona que representa l'entitat sol·licitant, de disposar de signatura electrònica avançada i adreça electrònica de contacte actualitzada i funcional, a l'efecte de fer les notificacions i els actes de tràmit que corresponguen.

13. Amb la finalitat de poder establir les prioritats corresponents en cas d'empat en el moment de presentació de les sol·licituds, es podrà aportar la documentació següent:

a) Pla d'igualtat vigent entre dones i homes, aprovat per qualsevol administració pública o òrgan competent, visat pel corresponent centre directiu de l'Administració de la Generalitat amb competències en matèria de dona i igualtat de gènere.

b) Pla sobre conciliació laboral, personal i familiar.

c) Certificat sobre el percentatge de dones en els llocs o òrgans de direcció de l'entitat.

d) Disposar d'un pla que active la transició ecològica i/o digital en l'actuació i l'ús dels recursos per l'entitat corresponent.

14. Projecte memòria de les accions corresponents al projecte de subvenció sol·licitat, en el qual s'indique:

a) Dades identificatives de l'entitat sol·licitant.

b) Àmbit territorial en què l'entitat pretenga actuar, amb la indicació de si es tracta de municipis de menys de 5.000 habitants. Per als projectes que prevegen desenvolupar-se en un únic municipi, la població del municipi afectat no podrà excedir els 5.000 habitants. Per als projectes que prevegen dur-se a terme en diversos municipis, el seu àmbit territorial haurà de comprendre, almenys, un 35 % de municipis de menys de 5.000 habitants.

c) Nombre de dones que sol·licita atendre. S'haurà d'indicar quantes dones duran a terme un itinerari individualitzat i personalitzat verd, i quantes, un itinerari individualitzat i personalitzat digital d'acord amb el resolc desé.

d) Es farà referència a les accions que componen l'itinerari individualitzat i personalitzat descrit en aquesta resolució, dates previstes de realització, activitats i sectors laborals en els quals es pretén actuar, objectius d'inserció laboral previstos, així com previsions del seu cost total amb indicació del pressupost destinat, respectivament, a ocupacions i competències verdes i digitals, de conformitat amb el que s'ha assenyalat en aquesta resolució.

e) Estimació del termini de duració total del projecte.

f) Recursos humans dels quals dispose l'entitat per a la realització dels itineraris individualitzats i personalitzats d'ocupació. Nombre de persones de l'entitat a la qual es vincula la subvenció, fixes o amb contracte indefinit o, si és el cas, temporal.

g) Nombre d'instal·lacions i locals de què disposa i la ubicació d'aquests, amb l'especificació de la seua disponibilitat en règim de propietat, arrendament o qualsevol altra forma admesa en dret.

h) Programa formatiu, en què s'haurà de fer constar el codi de l'acció formativa que s'ha de dur a terme d'acord amb els codis del Catàleg d'especialitats formatives del SEPE, la denominació, el nombre d'hores, el nombre de participants i el número de cens on es desenvoluparà l'acció formativa.

15. Declaració responsable d'adequació al principi de «no causar perjudici significatiu» (principi «do not significant harm – DNSH»), el sentit establit en l'apartat 6 de l'article 2 del Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, de conformitat amb el formulari degudament omplit que Labora posarà a la disposició de les entitats.

16. Les direccions territorials de Labora podran recaptar de l'entitat sol·licitant l'aportació addicional d'altres documents o dades aclaridores que consideren necessaris per a resoldre sobre la seua sol·licitud.



Vint-i-uné. Pòlissa d'assegurances

Amb caràcter previ a l'inici dels itineraris individualitzats i personalitzats d'ocupació, l'entitat beneficiària haurà d'haver subscrit una pòlissa d'assegurances d'accident per a totes les dones que hi participen, i haurà d'haver aportat el justificant de pagament d'aquesta signat electrònicament per la persona que represente l'entitat. Aquesta pòlissa cobrirà tot el temps de duració de l'itinerari, que haurà d'incloure, a més, la cobertura de les despeses d'accident in itinere.

Així mateix, es podrà subcontractar una pòlissa de responsabilitat civil que cobrirà els danys que puguen produir les participants en els locals o instal·lacions que s'utilitzen, de manera que Labora quedarà exonerat de qualsevol responsabilitat sobre aquest tema.

Es podrà optar per subscriure una pòlissa d'assegurances d'accident col·lectiva amb les indicacions ja exposades, que cobrisca totes les dones que participen en el projecte aprovat.

En cap cas les participants podran iniciar una acció sense que s'haja subscrit la pòlissa d'assegurança d'accident, que haurà de contindre, com a mínim, les següents cobertures:

– Defunció per accident.

– Invalidesa absoluta i permanent per accident.

– Invalidesa permanent parcial per accident, que serà la que corresponga segons el barem.

– Assistència sanitària per accident amb cobertura equivalent a la de l'assegurança escolar.

– Cobertura d'accident in itinere.



Vint-i-dosé. Resolució del procediment i requisits per als pagaments



1. La competència per a resoldre sobre les sol·licituds formulades correspon a la Direcció General de Labora o l'òrgan que tinga atribuïda la competència per delegació.

2. El termini màxim per a resoldre i notificar la resolució que siga procedent serà de sis mesos a comptar des de l'endemà de la data de presentació de la sol·licitud. Transcorregut aquest termini sense que s'haja notificat cap resolució expressa, les persones interessades podran entendre desestimades les seues sol·licituds per silenci administratiu, d'acord amb el que preveu l'article 25.5 de l'LGS.

3. Les resolucions que es dicten es notificaran a les entitats interessades en els termes que preveu la legislació vigent en matèria de procediment administratiu comú.

4. Les resolucions se sotmetran al règim de publicitat previst en la normativa sobre transparència i bon govern quan complisquen els requisits quantitatius previstos en la Llei 1/2022, de 13 d'abril, de la Generalitat, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana.



5. La resolució de concessió d'ajudes contindrà, com a mínim, els aspectes següents:

a) La identificació de l'entitat beneficiària de la subvenció.

b) Els objectius previstos respecte de les participants que cal atendre i inserir i respecte de les competències i les ocupacions verdes i digitals.

c) Àmbit territorial de desenvolupament del programa.

d) El nombre total de persones participants (dones que realitzaran l'itinerari orientat a competències verdes i dones que realitzaran l'itinerari en competències digitals).

e) Quantia de la subvenció que s'ha d'atorgar, distingint la destinada a finançar l'atenció a les dones participants al costat del mòdul econòmic aplicable a aquest efecte, així com el mòdul addicional per cada participant atesa que aconseguisca la consideració d'inserida.

f) Si la resolució és de concessió, caldrà identificar el finançament pel marc de l'MRR de la UE.

g) Qualsevol altra especificació que s'estime oportuna.

6. Les resolucions de concessió d'ajudes esgotaran la via administrativa, i contra aquestes es podrà interposar un recurs contenciós administratiu davant de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la notificació de la resolució, d'acord amb el que s'estableix en els articles 8.3 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o, potestativament, un recurs de reposició davant de l'òrgan que va dictar la resolució en el termini d'un mes, i es computarà en els termes establits anteriorment, de conformitat amb els articles 123 i 124 de l'LPACAP. Tot això, sense perjudici que els interessats puguen exercitar-ne, si és el cas, qualsevol altre que consideren procedent.

7. El pagament de la subvenció, tant l'anticipat com el derivat de la comprovació de la justificació, requerirà que l'entitat beneficiària complisca els següents requisits:

a) Es trobe al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social i no siga deutor per resolució de procedència de reintegrament.

b) Es trobe al corrent en el compliment de l'obligació de rendició dels seus comptes anuals a la Sindicatura de Comptes, si és el cas.





Vint-i-tresé. Modificació de la resolució

Una vegada recaiguda la resolució de concessió, l'entitat beneficiària en podrà sol·licitar la modificació, de manera motivada i amb caràcter excepcional. La sol·licitud de modificació haurà de fonamentar-se en circumstàncies sobrevingudes després de la resolució i durant el termini d'execució de l'activitat subvencionada per a cada entitat beneficiària, i haurà de formalitzar-se immediatament després de produir-se i, en tot cas, abans de la finalització del termini d'execució esmentat. Les circumstàncies que puguen donar lloc a la modificació de la resolució són les següents:

a) Que circumstàncies sobrevingudes, difícils de preveure en el moment de presentar la sol·licitud, determinen variacions en les característiques, la duració o qualsevol altra obligació el compliment de la qual se sotmeta a termini en la resolució de concessió de la subvenció.



b) Que circumstàncies sobrevingudes determinen la necessitat que l'entitat beneficiària modifique les característiques tècniques o econòmiques, o la distribució entre la tipologia de despeses, del projecte aprovat inicialment per l'Administració.

En cap cas les modificacions a què es refereix aquest resolc podran afectar les obligacions imposades per la normativa comunitària o nacional aplicable, especialment quan suposen incompliment de fites o objectius establits en la Decisió d'execució del Consell relativa a l'aprovació de l'avaluació del Pla de recuperació i resiliència d'Espanya (Council Implementing Decision– CID) o el seu termini d'execució.



L'òrgan competent per a resoldre la concessió inicial de la subvenció haurà de dictar una resolució en què accepte o denegue la modificació proposada en el termini de dos mesos des de la data en què la sol·licitud s'haja registrat en el registre de l'òrgan competent per a tramitar-la. Transcorregut aquest termini sense haver-se notificat cap resolució expressa, la sol·licitud podrà entendre's desestimada. Les resolucions podran retrotraure els seus efectes, com a màxim, al moment de la presentació de la sol·licitud de modificació. En tot cas, la modificació només podrà autoritzar-se sempre que no danye drets de tercers, no supose un increment de la subvenció i no es varie la destinació ni finalitat de la subvenció.



Vint-i-quatré. Mitjà de notificació d'actes i tràmits

1. La notificació de la resolució i els actes de tràmit es practicaran per mitjà de la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es.), per a la qual cosa, l'entitat sol·licitant haurà de disposar de signatura electrònica avançada, bé amb el certificat reconegut per l'entitat (persona jurídica) o bé amb el certificat reconegut al ciutadà (persona física); els dos, admesos per la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es).

2. En les notificacions es remetrà un avís a l'adreça de correu electrònic que figure en l'expedient administratiu, en què s'informarà de la posada a la disposició d'una notificació en la seu electrònica esmentada. La falta de pràctica de l'avís no impedirà que la notificació es considere plenament vàlida.

3. En tot cas, la pràctica de la notificació electrònica s'haurà d'ajustar als preceptes que estableixen els articles 54 i 55 del Decret 220/2014, de 12 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament d'administració electrònica de la Comunitat Valenciana.



Vint-i-cinqué. Bestretes

1. Una vegada dictada la resolució, podrà anticipar-se a l'entitat beneficiària el pagament de l'import de fins al 50 % de l'ajuda concedida, d'acord amb el que s'ha prescrit en l'article 17 del Decret llei 6/2021, d'1 d'abril, del Consell, sense necessitat de presentar aval o garantia, perquè es tracta d'entitats de les recollides en l'apartat 5 de l'article 171 de la Llei 1/2015, de 16 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i sense perjudici que una norma posterior amb rang de llei preveja la possibilitat de modificar aquest percentatge. Les bestretes es tramitaran d'acord amb el que s'estableix en l'LGS.

L'entitat beneficiària podrà sol·licitar la bestreta de la subvenció, davant de la corresponent direcció territorial de Labora, fins a dos mesos després de la notificació de la resolució de concessió. La tramitació de la bestreta s'efectuarà quan l'entitat comunique l'inici de les seues actuacions.

2. No podrà fer-se el pagament de la bestreta de la subvenció mentre l'entitat beneficiària no estiga al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, o siga deutora per una resolució de procedència de reintegrament.

3. Quan l'import de la bestreta sol·licitada no coincidisca exactament amb el generat per l'aplicació corresponent per a la proposta de document comptable que cal aprovar per al pagament de la bestreta, es tindrà en compte aquest últim.

4. La direcció territorial corresponent de Labora expedirà, si és el cas, la proposta de pagament de les bestretes.

5. Les entitats beneficiàries hauran de disposar d'un compte bancari específic, aportat en el document preceptiu que caldrà adjuntar a la sol·licitud, al qual Labora transferirà l'import de la bestreta. Aquest compte, preferentment, serà el mateix que l'utilitzat per a transferir l'import del pagament de la subvenció concedida.



Vint-i-sisé. Inici dels itineraris

1. Les entitats hauran de comunicar formalment, a la direcció territorial corresponent de Labora, la data d'inici dels itineraris individualitzats i personalitzats d'ocupació o, si és el cas, la renúncia a la subvenció, en un termini màxim de 20 dies naturals, comptats des de l'endemà de la notificació de la resolució de concessió de la subvenció, abans de l'inici efectiu dels itineraris esmentats. La falta de la comunicació esmentada podrà donar lloc a la revocació de la subvenció.



2. L'inici dels itineraris individualitzats i personalitzats d'ocupació haurà de produir-se en el termini màxim de dos mesos des de la data de la notificació de la resolució de concessió de la subvenció.



Vint-i-seté. Qualificació del personal tècnic

1. El personal tècnic que haja de dur a terme les accions que integren els itineraris individualitzats i personalitzats haurà d'estar en possessió d'una titulació de grau universitari o equivalent i una experiència mínima de 18 mesos en l'acompliment de les tasques que s'hagen de dur a terme.

2. L'entitat haurà de garantir que tot el personal tècnic proposat té coneixements del mercat laboral a la Comunitat Valenciana i que disposa de domini suficient en l'ús d'internet, eines ofimàtiques i xarxes socials per a impartir les accions que constituïsquen l'itinerari.

3. En relació amb el personal tècnic orientador, l'entitat haurà d'aportar, a la direcció territorial corresponent de Labora, la documentació següent:

a) Currículum.

b) Original i còpia, o còpia compulsada, de la titulació universitària.



c) Contractes de treball que acrediten l'experiència professional com a personal tècnic d'orientació, inserció o d'ocupació. Si es tracta de personal funcionari, nomenament o certificació que acredite l'experiència en les funcions i les matèries corresponents.

L'entitat beneficiària haurà de presentar la sol·licitud d'autorització d'accés a les aplicacions informàtiques del personal tècnic.

4. Una vegada notificada la resolució de concessió, amb la finalitat de poder autoritzar el personal tècnic orientador proposat per l'entitat, s'haurà de facilitar la relació d'aquest personal i la documentació esmentada en el punt anterior a la direcció territorial corresponent de Labora, amb una antelació mínima de 15 dies a l'inici efectiu de les actuacions.

5. Quan l'entitat beneficiària necessite incorporar personal tècnic nou o substituir el que té, durant el desenvolupament del programa haurà de remetre, a la direcció territorial corresponent de Labora, la relació del nou personal o del personal substitut i substituït, juntament amb la documentació i altres requisits exposats en els apartats anteriors d'aquest resolc, així com la sol·licitud d'autorització d'accés a les aplicacions informàtiques, en un termini mínim de 10 dies hàbils abans de la seua incorporació efectiva al programa.

L'entitat haurà d'acreditar les causes justificades per a efectuar la substitució o la nova incorporació, i Labora, si és el cas, haurà d'aprovar l'actuació.

6. El personal tècnic docent haurà de tindre el perfil professional necessari per a impartir l'acció formativa corresponent.

A l'efecte d'acreditar el compliment de tots els requisits per a impartir les accions formatives proposades, l'entitat haurà de conservar el programa del curs, el perfil del personal docent, l'acreditació del personal que impartisca els cursos i les factures corresponents a les despeses efectuades en cada acció formativa.

L'entitat beneficiària remetrà, al personal tècnic de formació de la direcció territorial de referència, la documentació acreditativa de la qualificació del personal docent que haja d'impartir les diferents accions formatives, 15 dies hàbils abans de l'inici d'aquestes, que haurà de rebre el vistiplau del personal tècnic de formació abans d'incorporar-les a l'acció formativa.

Les accions de formació i els tallers de competències transversals podran ser objecte de subcontractació sempre que es complisquen els requisits dels paràgrafs anteriors; això, també, en relació amb el resolc setzé, punt 2.

7. Per a la realització de tasques complementàries i administratives relacionades amb el programa, l'entitat beneficiària podrà comptar amb personal de suport.



Vint-i-huité. Seguiment, control i avaluació

1. Les entitats beneficiàries hauran de sotmetre's a les actuacions de comprovació que s'han d'efectuar per Labora, pel Servei Públic d'Ocupació Estatal i per la Inspecció de Treball i Seguretat Social; a les de control financer que corresponguen, si és el cas, a la Intervenció General de la Generalitat i a la Intervenció General de l'Administració General de l'Estat, i a les previstes en la legislació de la Sindicatura de Comptes de la Generalitat o del Tribunal de Comptes, així com a les que puguen efectuar la Comissió i el Tribunal de Comptes de les Comunitats Europees, així com l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau, l'Oficina Nacional d'Auditoria i, quan siga procedent, la Fiscalia Europea.



2. En tot cas, les subvencions regulades en aquesta resolució estaran sotmeses al seguiment, el control i l'avaluació que s'establisca per al PRTR-NextGenerationEU, així com a les obligacions específiques relatives a la informació, publicitat, control, verificació, seguiment, avaluació i altres obligacions imposades per la normativa interna i de la Unió Europea que s'establisquen per a l'MRR de la UE i l'aplicació de les quals siga d'obligat compliment.

En particular, Labora recaptarà, a l'efecte d'auditoria i control de l'ús de fons en relació amb les mesures destinades a l'execució de reformes i projectes d'inversió en el marc del PRTR-NextGenerationEU, en format electrònic, les categories harmonitzades de dades, de conformitat amb l'especificat en l'article 22.2.d del Reglament (UE) 2021/241, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021.



3. Labora, en la seua qualitat d'entitat executora per ser perceptora de fons del PRTR-NextGenerationEU, elaborarà un pla de mesures antifrau en compliment de l'article 6 de l'Ordre ministerial HFP 1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del PRTR-NextGenerationEU, amb la finalitat de reforçar els mecanismes de prevenció, detecció, correcció i persecució del frau, la corrupció i els conflictes d'interessos.

4. Les actuacions de control i comprovació per a verificar la correcta execució del programa de subvenció inclouran que l'entitat beneficiària haja de remetre, a la corresponent direcció territorial de Labora, la documentació que aquesta li sol·licite en qualsevol moment, així com sotmetre's a qualsevol actuació de control o comprovació —material o financera—, sense perjudici del que s'estableix en el resolc seté, punt 2.

5. Labora verificarà el nivell d'inserció efectiu que l'entitat beneficiària certifique.



Vint-i-nové. Finalització de les accions

1. L'entitat beneficiària, en el termini de dos mesos, computats des de la finalització de les actuacions emmarcades en el «Programa de suport a dones en els àmbits rural i urbà», d'acord amb el que es preveu en el resolc dotzé i, en tot cas, abans del 30 de novembre de 2023, presentarà, davant de la corresponent direcció territorial de Labora, la justificació del compliment de les actuacions subvencionades i de les despeses efectuades, mitjançant el règim de mòduls, d'acord amb el que es preveu en els articles 69 i 76 a 79 del Reglament de l'LGS.



En qualsevol cas, totes les accions dels itineraris hauran de finalitzar en el termini establit per a l'execució del projecte i hauran d'estar degudament mecanitzades.

2. En cas d'efectuar aquesta comunicació fora del termini establit o de no haver-la efectuada, es prendrà com a data de finalització, a l'efecte de computar el termini de presentació de la justificació de les actuacions, la de l'última acció mecanitzada en l'aplicació corresponent. En conseqüència, des de l'endemà d'aquesta data començarà a computar-se el termini de justificació del compliment de les actuacions subvencionades i de les despeses efectuades mitjançant el règim de mòduls.





Trenté. Justificació

1. La justificació haurà d'incloure la documentació següent, que l'haurà de presentar l'entitat beneficiària per a verificar els objectius i les fites que s'acompleixen amb l'ajuda concedida, de conformitat amb els mecanismes de verificació establits a aquest efecte:

1.1. Una memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts. La memòria haurà d'incloure:

a) Un certificat de l'itinerari individualitzat i personalitzat realitzat per les participants que obtinguen la condició d'ateses, que indique les actuacions que l'han configurat, les dates de realització, la seua orientació al desenvolupament de competències i ocupacions verdes, la seua orientació al desenvolupament de competències i ocupacions digitals, els municipis en els quals s'ha dut a terme i el nombre de participants que han aconseguit aquesta consideració, així com el nombre i el percentatge de participants en competències i ocupacions verdes i el nombre i el percentatge de participants en competències i ocupacions digitals.

Igualment, certificat del nombre total de persones que hagen abandonat el seu itinerari i una relació d'aquestes degudament identificades.



b) Un certificat acreditatiu dels contractes formalitzats per les dones participants i dels establiments com a treballadores autònomes o per compte propi de les participants que hagen aconseguit la condició d'inserides, que precise el nombre, la identitat i el percentatge de participants que han aconseguit aquesta consideració, així com el nombre i el percentatge d'ocupacions verdes i el nombre i el percentatge d'ocupacions digitals entre el total de les aconseguides.

c) Llistat de les accions dutes a terme (orientació, accions formatives, tallers de competències transversals...) per personal tècnic i per participant. Aquestes llistes es podran extraure de les aplicacions informàtiques.

d) Documents de control d'assistència de totes les dones que participen en l'acció corresponent, signats pel personal tècnic i la dona que hi participe, en els quals es faça constar la identificació d'aquests. També haurà de constar la data de l'actuació, l'hora d'inici i finalització de l'acció, i el codi i la denominació d'aquesta.

e) Declaració, segons el model, de l'article 34.5 de l'LGS, sobre la no inclusió en cap de les circumstàncies previstes en aquest precepte.



1.2. Una memòria econòmica justificativa del cost de les activitats dutes a terme, que haurà d'incloure:



a) Acreditació o declaració per l'entitat beneficiària del nombre d'unitats físiques considerades com a mòduls, de conformitat amb el que es preveu en el resolc catorzé, i s'haurà d'especificar, a aquest efecte:

– Nombre de participants amb la consideració d'ateses, d'acord amb el que s'ha especificat en aquesta resolució.

– Nombre i percentatge de participants ateses que aconseguisquen la consideració d'inserides per compte d'altri, d'acord amb el que s'estableix en aquesta resolució.

– Nombre i percentatge de participants ateses que aconseguisquen la consideració d'inserides per compte propi, d'acord amb el que s'estableix en aquesta resolució.

– Nombre i percentatge de participants en un itinerari individualitzat i personalitzat orientat al desenvolupament de competències i ocupacions verdes.

– Nombre i percentatge de participants en un itinerari individualitzat i personalitzat orientat al desenvolupament de competències i ocupacions digitals.

b) La quantia global de la subvenció justificada, calculada d'acord amb les activitats quantificades en la memòria d'actuació presentada i els mòduls que preveu el resolc catorzé, segons el sistema de càlcul i quantificació mitjançant mòduls establit en aquest resolc. La liquidació de la subvenció es farà en funció de les participants que obtinguen la condició d'ateses, així com de les que aconseguisquen la condició d'inserides. La liquidació no podrà superar, en cap cas, la quantia de la subvenció concedida inicialment. El càlcul es farà tenint en compte el nombre de participants que obtinguen la consideració d'ateses pel mòdul econòmic corresponent, així com de les que aconseguisquen la condició d'inserides pel mòdul econòmic corresponent.



c) Relació de les transferències efectuades a cada participant que haja finalitzat amb èxit el seu itinerari individualitzat i personalitzat d'ocupació, en concepte d'incentius a la participació (accions facilitadores de la inserció).

d) Si és el cas, la part d'activitat que ha sigut objecte de subcontractació i l'entitat subcontractada.

e) Els membres de les entitats previstes en l'apartat 2 de l'article 11 de l'LGS estaran obligats a complir els requisits de justificació respecte de les activitats dutes a terme en nom del beneficiari i per compte d'aquest. Aquesta documentació formarà part de la justificació que està obligada a lliurar l'entitat beneficiària que haja sol·licitat la subvenció.



f) Un detall d'altres ingressos o subvencions que hagen finançat l'activitat subvencionada, amb indicació de l'import i la procedència d'aquesta, així com l'acreditació d'haver ingressat, si és el cas, l'import corresponent a la diferència entre la quantitat justificada i la rebuda en concepte de bestreta.

No obstant això, segons el que es disposa en l'article 79 del Reglament de l'LGS, les entitats beneficiàries estan dispensades de l'obligació de presentació de llibres, registres i documents de transcendència comptable o mercantil o qualsevol altra documentació justificativa de les despeses efectuades, sense perjudici de l'obligació de l'entitat beneficiària de conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, inclosos els documents electrònics, mentre puguen ser objecte de les actuacions corresponents de control i comprovació, segons el que es disposa en l'article 14.1.g de l'LGS, així com de qualsevol altra obligació derivada de la normativa estatal o de la Unió Europea que ho exigisca.

g) Si fora el cas, justificant de devolució a Labora de la quantia de la subvenció no utilitzada si la quantitat justificada fora inferior a la bestreta rebuda, l'ingrés de la qual s'haurà d'efectuar mitjançant xec o transferència bancària al compte ES50-0049-1827-81-2410382871 el titular del qual és Labora, identificant el número d'expedient. Aquest justificant serà la carta de pagament de reintegrament de les quantitats corresponents a fons no utilitzats de la subvenció anticipada.

2. Si es duen a terme actuacions de verificació i comprovació, es considerarà despesa efectuada la que s'haja pagat efectivament abans d'acabar el període de justificació, per la qual cosa no seran admissibles pagaments ajornats.







Trenta-uné. Rendiments financers

D'acord amb el que es preveu en l'article 19.5 de l'LGS, els rendiments financers que es generen pels fons lliurats a les entitats beneficiàries no incrementaran l'import de la subvenció concedida.





Trenta-dosé. Reintegraments i minoracions

1. L'incompliment per part de l'entitat beneficiària del que s'estableix en la resolució de concessió, així com en aquesta resolució i altres disposicions aplicables en matèria de subvencions, en particular l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, donaran lloc, a la vista de la naturalesa i les causes de l'incompliment, a l'obligació de reintegrar, totalment o parcialment, les quantitats percebudes, així com l'exigència de l'interés de demora des de la data del pagament de la subvenció fins que s'acorde la procedència del reintegrament d'aquesta. Si es tracta de quantitats concedides però no anticipades, serà procedent la minoració corresponent.

2. Aquesta obligació de reintegrar les quantitats percebudes serà igualment aplicable en cas d'incompliment de fites i objectius, de calendari o de qualsevol altre aspecte relacionat amb la normativa del PRTR-NextGenerationEU, d'acord amb el que es preveu en l'article 7, regla setena, de la Llei 22/2021, de 28 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2022, i en l'article 37.4 del Reial Decret llei 36/2020, de 30 de desembre. També es tindrà en compte el Reglament (UE) 2021/241, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021.

3. En cas d'incompliments parcials, Labora determinarà la quantitat que s'ha de reintegrar o minorar per l'entitat beneficiària, responent al principi de proporcionalitat en funció dels costos justificats i les actuacions acreditades, en el supòsit d'incompliment de l'obligació de contractar durant el període previst inicialment o en la forma establida, llevat que puga constituir causa de reintegrament total.

Si l'entitat beneficiària no ha aconseguit el 20 % d'inserció de les participants per compte propi o d'altri, tenint en compte el que estableix aquesta resolució sobre la consideració de participant inserida i el mínim de dies cotitzats, serà procedent la minoració o reintegrament de la part proporcional de persones no inserides d'acord amb la quantia del mòdul d'inserció.

4. A l'efecte de reintegraments, també es tindrà en compte l'incompliment del principi de «no causar un perjudici significatiu» (principi do no significant harm – DNSH) i l'article 17 del Reglament (UE) 2020/852, en el qual serà procedent el reintegrament de la subvenció percebuda, així com l'exigència de l'interés de demora des de la data del pagament de la subvenció fins que s'acorde la procedència del reintegrament d'aquesta.



Trenta-tresé. Règim sancionador

Serà aplicable el règim d'infraccions i sancions establit en el títol IV de l'LGS, així com, si és el cas, el que es disposa en el text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 de maig. També serà aplicable el que s'estableix en l'article 177 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat.



Trenta-quatré. Identificació i publicitat

1. Els itineraris individualitzats i personalitzats d'ocupació i les accions subvencionades que configuren el «Programa de suport a dones en els àmbits rural i urbà» objecte d'aquesta resolució, així com tota la publicitat que se'n faça, hauran d'estar degudament identificades, de conformitat amb les obligacions que en matèria d'informació, comunicació i publicitat determine la normativa interna i de la Unió Europea per a l'MRR, i les entitats beneficiàries d'aquestes subvencions quedaran obligades a fer esment en la seua publicitat de l'origen d'aquest finançament, i hauran de vetlar per donar-li visibilitat, incloent-hi, quan siga procedent, l'emblema de la Unió i una declaració de finançament adequat que indique «Finançat per la Unió Europea–NextGenerationEU». Aquesta visibilitat es donarà, en particular, quan promoguen les accions i els seus resultats facilitant informació coherent, efectiva i proporcionada dirigida a múltiples destinataris, incloent-hi els mitjans de comunicació i el públic.

2. Hauran de complir les obligacions de publicitat imposades per la normativa nacional i de la UE que siga aplicable i incorporar, a més dels logos i emblemes de la Generalitat, l'emblema i la referència als fons que financen l'actuació i que apareixen en l'annex II de la present resolució tant en el material, cartelleria, fullets, pàgina web, com en qualsevol altre mitjà de difusió que s'utilitze, tot això en relació amb el que s'estableix en la present resolució.



Trenta-cinqué. Repercussió pressupostària

Aquesta resolució no comporta un increment de la despesa pública per a posar-la en marxa i en funcionament, més enllà dels crèdits consignats a aquest efecte en els pressupostos anuals de la Generalitat, dins del programa i la línia pressupostària corresponents.

La concessió de subvencions queda condicionada a les disponibilitats pressupostàries de l'exercici econòmic.



Trenta-sisé. Aplicació de la normativa sobre la COVID-19

El procediment que preveu i regula aquesta resolució, tant en l'aplicació com en la gestió (instrucció, execució, justificació, terminis i altres elements constitutius), se subjectarà al que disposen les normes autonòmiques i estatals aplicables que s'aproven i es publiquen amb motiu de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.





Trenta-seté. Normativa d'aplicació de la subvenció

Serà aplicable el que disposa l'Ordre TES/1121/2021, d'11 d'octubre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques, destinades al finançament del «Programa de suport en els àmbits rural i urbà» en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

Aquestes subvencions es regiran també pel que es disposa en Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i en el Reglament que la desenvolupa; en la Llei 47/2003, de 26 de novembre; en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i en el Reial Decret llei 36/2020, de 30 de desembre.

A més, serà aplicable el que s'estableix en l'Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de recuperació, transformació i resiliència. Caldrà ajustar-se igualment al que es disposa en el Reglament (UE) 2021/241, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, i en el Reglament (UE, Euratom) 2018/1046, del Parlament Europeu i del Consell, de 18 de juliol de 2018 (Reglament financer).

Aquestes ajudes tenen la consideració de subvencions públiques i es regeixen també pel que es disposa en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions de la Comunitat Valenciana; el Decret llei 6/2021, d'1 d'abril, del Consell, així com el Decret llei 1/2022, de 22 d'abril, del Consell, i la resta de l'ordenament jurídic que resulte procedent.



Trenta-huité. Facultats d'execució i desplegament

La Direcció General de Labora, o l'òrgan que en tinga delegades les competències, podrà dictar les instruccions i adoptar les mesures que considere oportunes per a desplegar, aplicar i executar aquesta resolució.



Trenta-nové. Efectes d'aquesta resolució

Aquesta resolució tindrà efectes des de l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Aquesta resolució esgota la via administrativa, i contra aquesta es podrà interposar un recurs contenciós administratiu davant de la jurisdicció contenciosa administrativa de la província corresponent, en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de la publicació de la resolució en el DOGV, d'acord amb el que s'estableix en els articles 8.3 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o, potestativament, un recurs de reposició davant de l'òrgan que haja dictat la resolució, en el termini d'un mes, computat en els termes establits anteriorment, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Això, sense perjudici que els interessats puguen exercitar-ne, si és el cas, qualsevol altra acció que consideren procedent.



València, 19 de juliol de 2022.- El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball: Rafael Climent González





ANNEX I

Distribució econòmica i d'itineraris per províncies



Província Consignació econòmica

Alacant 1.726.413,87 €

Castelló 479.439,96 €

València 2.094.056,17 €

Total 4.299.910,00 €







ANNEX II

Elements identificatius de l'origen de la subvenció

















ANNEX III

Taula de codis d'accions d'orientació



Individuals Grupals

Codi Descripció Codi Descripció

111D01 Entrevista de diagnòstic 116D05 Vies d'accés a l'ocupació

113D01 Disseny IPI 121D01 Aspectes personals. Nivell I

113D02 Identificació d'alternatives professionals 121D02 Aspectes personals. Nivell II

114D01 Seguiment de l'itinerari 121D03 Identificació d'alternatives professionals

114D04 Seguiment de cerca activa d'ocupació 121D03 Identificació d'alternatives professionals

114D05 Seguiment d'agenda de cerca 121D06 Competències transversals

115D01 Elaboració de currículums 122D01 Cerca activa d'ocupació

116D01 Vies d'accés a l'ocupació 122D03 Eines per a la cerca d'ocupació

116D02 Elaboració de cartes de presentació 123D01 Taller d'entrevista

116D03 Elaboració d'agenda de cerca 123D04 Procés de selecció

121D04 Aspectes personals 124D03 Cerca d'ocupació per internet. Nivell I

121D05 Competències transversals 124D04 Taller creació i ús del correu electrònic

123D02 L'entrevista de selecció 125D02 Cerca d'ocupació per internet. Nivell II

123D03 Informació sobre processos de selecció 125D03 Taller pràctic de cerca d'ocupació per internet (5 hores)

124D01 Cerca d'ocupació per internet. Nivell I 130D13 Informació sobre mesures de foment de la contractació

125D01 Cerca d'ocupació per internet. Nivell II 130D14 Informació GVAJOBS

130D03 Informació sobre mercat de treball 130D15 Informació mercat de treball

130D06 Informació sobre mesures de foment de la contractació 210D11 Informació general sobre autoocupació

130D07 Informació GVAJOBS 210D12 Dinamització i motivació autoocupació

136D01 Sessió d'informació sobre formació

140D01 Atenció personalitzada

220D01 Informació general sobre autoocupació

220D02 Acompanyament projectes empresarials







ANNEX IV

Ocupacions verdes



Es consideren ocupacions verdes les que permeten:

· millorar l'eficiència del consum d'energia i matèries primeres;

· limitar les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle;

· minimitzar els residus i la contaminació;

· contribuir a l'adaptació per als efectes del canvi climàtic;

· protegir i restaurar els ecosistemes.

L'ocupació verda és l'ús del sector ambiental, les noves empreses verdes, l'ecologització de les empreses i les intervencions sectorials en les àrees de construcció, deixalles, energia, turisme, silvicultura i agricultura, entre altres.

Els objectius que s'han d'aconseguir amb l'ocupació verda són:

· Millorar la producció i el consum eficients dels recursos mundials i procurar desvincular el creixement econòmic de la degradació del medi ambient, de conformitat amb el Marc decennal de programes sobre modalitats de consum i producció sostenibles, començant pels països desenvolupats.

· Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius, segurs, resilients i sostenibles.

· Garantir modalitats de consum i producció sostenibles.

· Adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

· Conservar i utilitzar els oceans, els mars i els recursos marins de manera sostenible.

· Protegir, restablir i promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar sosteniblement els boscos, lluitar contra la desertificació, detindre i invertir la degradació de les terres i detindre la pèrdua de biodiversitat.



Exemples d'ocupacions verdes



Serveis d'agricultura i ramaderia dirigides a la restauració dels ecosistemes i a implantar models d'explotació animal més ecològics i sostenibles, així com a la reducció, reutilització i gestió sostenible de residus agraris i ramaders, i a l'impuls de l'agricultura i la ramaderia ecològiques.

Prestació de serveis en línia basats en les noves tecnologies de la informació i comunicació que contribuïsquen a una mobilitat sostenible i a reduir desplaçaments: teletreball, teleatenció mèdica, teleconferència, teleensenyament o teleassistència.

Digitalització de documents que contribuïsquen a la sostenibilitat ambiental.

Serveis d'administració electrònica i solucions de TIC que contribuïsquen a la reducció del consum de paper i de l'impacte ambiental i a la millora de l'eficiència energètica.

Desenvolupament local rural i serveis de rodalia.

Serveis destinats a reduir la contaminació.

Serveis en matèria de turisme interior i sostenible, turisme rural, turisme cultural i natural, turisme termal i dinamització turística.

Serveis en matèria d'energies renovables, autoconsum d'energia elèctrica, eficiència i estalvi energètic.

Serveis per a la rehabilitació d'entorns, habitatges

i edificació sostenible.

Serveis per a la vertebració del territori.

Serveis en matèria de comerç sostenible i de proximitat.

Serveis relacionats amb la digitalització, la responsabilitat social corporativa i la gestió d'una millora ambiental.

Serveis relacionats amb la gestió d'espais naturals.

Serveis relacionats amb el tractament i depuració d'aigües residuals.

Serveis relacionats amb la gestió i tractament dels residus.

Serveis relacionats amb la gestió de zones forestals; prevenció,

detecció i extinció dels incendis forestals; recuperació de la vegetació

dels terrenys forestals incendiats, investigació forestal i plans forestals.



Serveis relacionats amb l'educació, informació i sensibilització

ambientals.

Serveis relacionats amb la protecció del medi natural i la qualitat

ambiental.

Serveis relacionats amb la protecció, desenvolupament i promoció del patrimoni cultural i el turisme ecològic.

Serveis per a la gestió sostenible dels recursos naturals, especialment l'aigua, el sòl, les masses forestals, els espais naturals i la fauna cinegètica.

Investigació, desenvolupament i innovació (I+D+I) que contribuïsca a la conservació, restauració i millora de la qualitat del medi ambient en qualsevol àmbit o sector econòmic.

Serveis de conservació i manteniment del patrimoni d'infraestructures i assegurament d'unes condicions d'accessibilitat equitatives al conjunt del territori.

Conservació i restauració dels hàbitats i espècies amenaçades i prioritàries presents de manera natural en les zones rurals prioritàries.









Ocupacions en competències digitals

– El Marc europeu de competències digitals per a la ciutadania (DigComp) es presenta com una eina dissenyada per a millorar les competències digitals de la ciutadania.

– El DigComp ha sigut desenvolupat pel Centre Comú d'Investigacions (JRC, Joint Research Centre) de la Comissió Europea, com a resultat del projecte encarregat per les direccions generals d'Educació i Cultura, juntament amb la d'Ocupació.

– La competència digital és la que implica l'ús creatiu, crític i segur de les tecnologies de la informació i la comunicació per a aconseguir els objectius relacionats amb el treball, l'ocupabilitat, l'aprenentatge, l'ús del temps lliure, la inclusió i la participació en la societat. Requereix coneixements relacionats amb el llenguatge específic bàsic: textual, numèric, icònic, gràfic i sonor, així com les seues pautes de descodificació i transferència. Això comporta el coneixement de les principals aplicacions informàtiques. També suposa l'accés a les fonts i el processament de la informació, així com el coneixement dels drets i les llibertats que assisteixen les persones en el món digital.



ÀREES DE COMPETÈNCIA DIGITAL

Àrees de

competència Competències

1. Informació i alfabetització digital 1.1. Navegar, buscar i filtrar informació i continguts digitals.

1.2. Avaluar informació i continguts digitals.

1.3. Gestionar informació i continguts digitals.

2. Comunicació i col·laboració per mitjà de tecnologies digitals 2.1. Interactuar.

2.2. Compartir.

2.3. Participació ciutadana.

2.4. Col·laborar.

2.5. Comportament en la xarxa.

2.6. Gestió de la identitat digital.

3. Creació de continguts digitals 3.1. Desenvolupament de continguts digitals.

3.2. Integració i reelaboració de continguts digitals.

3.3. Copyright i llicències.

3.4. Programació.

4. Seguretat

4.1. Protecció de dispositius.

4.2. Protecció de dades personals i privacitat.

4.3. Protecció de la salut i del benestar.

4.4. Protecció mediambiental

5. Resolució de problemes 5.1. Resolució de problemes tècnics.

5.2. Identificació de necessitats i les seues respostes tecnològiques.

5.3. Ús creatiu de tecnologies digitals.

5.4. Identificació de bretxes digitals.

Mapa web