Ficha docv

Ficha docv









Convocatòria per a la selecció del projecte «CCCC Music Lab. Incubadora de talent emergent musical». [2021/5227]

(DOGV núm. 9084 de 14.05.2021) Ref. Base de dades 004395/2021


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana
    Grup temàtic: Contractació administrativa
    Descriptors:
      Temàtics: altres contractes



1. Objecte

El projecte aspira a desenvolupar el CCCC Music Lab, una incubadora de talent emergent musical com a gènesi d'un potencial segell discogràfic públic. Les seues prioritats seran abordar la situació del talent musical emergent, repensar el lloc que ocupa la indústria de la música en la cultura i reforçar el CCCC com un espai on generar nous ponts entre la cultura, la indústria musical i el talent emergent.



El programa se centra en la selecció de sis projectes que donarà inici a una residència artística o incubadora musical que tindrà lloc entre els murs del CCCC: a través de diferents tallers, accions musicals i jornades sobre indústria musical, tractarem de donar suport a la formació, exposició i creixement dels i les artistes seleccionats, així com d'acompanyar-los amb el suport d'una metodologia gradual i adequada a les necessitats de cadascun.

Les diferents sessions de treball estaran organitzades segons les següents categories:

– Tallers Incubadora

– Jornades Sobre Indústria Musical

– Esdeveniments Musicals

– Seguiment Individual

Aquestes es desenvoluparan entre els mesos de maig de 2021 i abril de 2022. Es realitzaran un total de sis tallers incubadora, nou jornades sobre indústria musical, almenys dos concursos (showcase) a l'inici i tancament del programa, i un nombre per determinar de reunions individuals segons les necessitats i objectius particulars. Tant els tallers com les jornades estaran impartides per professionals de reconegut prestigi del sector i la indústria musical.

Tot això, per a tancar el cicle tractant de projectar les persones participants cap a la professionalització i desenvolupament en la indústria musical.

Els objectius d'aquesta convocatòria són:

a) Acompanyament artístic: amb els projectes seleccionats, organitzarem un itinerari (routing) amb objectius individuals de millora al llarg de l'any, intentant aportar a aquest projecte l'ajuda, consell o perspectiva necessaris. Partint de les necessitats de cada projecte i amb objectius intermedis i finals, aspirem a acompanyar i tractar de desenvolupar els processos interns de cada projecte. Establirem reunions periòdicament per a tutoritzar els processos.

b) Suport a la formació: al llarg de la incubadora, organitzarem una sèrie de tallers que abordaran alguns dels aspectes clau per als i les artistes musicals emergents, tractant d'oferir-los eines per a enfrontar-se al DIY («Do It Yourself») i per a abordar amb més garanties els, sempre complexos, processos de professionalització de l'artista amateur.



En aquest pla, participaran persones expertes de la indústria musical i joves talents que creixen en les seues disciplines, combinant experiència i talent emergent, com a segell d'identitat del CCCC Music Lab.

c) Reflexió i innovació: a través d'una sèrie de jornades sobre indústria musical, s'abordaran en clau crítica, de problemàtica i innovació, alguns dels aspectes troncals de la indústria musical i el seu futur. En aquestes jornades ocuparan un paper central els dos objectius que s'aborden en el primer curs del CCCC Music Lab: la situació del talent emergent en la indústria musical i la relació entre indústria musical i cultural.

Per a aquestes jornades on la reflexió i perspectiva d'innovació seran clau, es comptarà amb persones expertes dins i fora de la indústria musical, que intentaran aportar des de la seua experiència criteris de canvi. De la mateixa manera, aquestes jornades aspiren a generar un espai de treball en xarxa (networking), d'informació i formació.



2. Dotació econòmica

La convocatòria està concebuda per a ser un programa d'acompanyament i formació per a l'artista durant el primer any.

L'acompanyament té a veure amb una vocació de treballar en comunitat, en què es posen a la disposició de les i els artistes totes les eines de l'entitat que faciliten i permeten que els projectes cresquen de manera democràtica i responsable.

Durant el programa d'acompanyament i formació 2021, l'entitat es compromet a:

– Treballar en un programa d'acompanyament artístic personalitzat.



Mitjançant entrevistes a les persones participants, construirem conjuntament l'itinerari que més s'adeqüe al projecte presentat.

– Treballar en la formació i desenvolupament professional de les persones participants.

– Treballar en la difusió del projecte o obra amb la finalitat d'obtindre la major visibilitat.

– Aconsellar i relacionar els projectes en la indústria musical.

Després del showcase final, seran seleccionats dos (2) projectes finals pel mateix jurat de la selecció inicial. Es donarà suport a la producció d'un single a cadascun dels dos projectes finals, amb un valor de 500 € a cadascun.

El CCCC Music Lab es compromet a secundar, acompanyar i coordinar les propostes artístiques.

També facilitaran una presentació a la premsa amb un set reduït en el CCCC al final dels terminis pactats, i com a data màxima, la tercera setmana d'abril del 2022.

La marca de guitarres Gibson, com a patrocinadora del projecte, farà lliurament de dues guitarres de la marca per a les dues persones artistes o bandes guanyadores.

Així mateix, el CCCC dotarà a cada participant o grup d'una bossa de viatge valorada en 500 € per a despeses de desplaçament.

Partida pressupostària assignada: aquest projecte va a càrrec de la partida pressupostària Activitats 45340-21450-22660.



3. Persones beneficiàries

Poden optar a la convocatòria les persones que complisquen aquests requisits:

– Projectes musicals, col·lectius o individuals, de qualsevol estil.

– Haver complit els 18 anys en el moment de la publicació d'aquesta convocatòria.

– Actualment es troben sense segell discogràfic o contracte en vigor amb una altra empresa de desenvolupament artístic.

– Almenys el 50 % (3) dels projectes seleccionats serà entre persones nascudes o residents a la Comunitat Valenciana. En el supòsit de col·lectius, almenys el 60 % dels membres del projecte han de ser nascuts o residents de la Comunitat Valenciana.



4. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació és de 30 dies hàbils comptats des de l'endemà de la data de publicació de la resolució. S'obrirà l'endemà de ser publicada en el DOGV. Quan acabe aquest termini no s'admetrà cap sol·licitud.



5. Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds es presentaran preferentment en format digital a través de l'aplicació disponible en www.consorcimuseus.gva.es/convocatories/

També podran presentar-se de qualsevol de les formes previstes per l'article 16.4 i 16.5 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Les sol·licituds hauran d'anar acompanyades de la següent documentació:

– Carta de motivació

– Curriculum vitae artístic amb les principals fites artístiques.

Enllaç a alguna de les plataformes de reproducció en continu (streaming) amb les cançons o maquetes, independentment del nivell de producció, i de temes originals.

Enllaç a un vídeo d'una interpretació en directe: no importa el nivell d'elaboració o producció.

Enllaç a la teua xarxa social favorita.

– Fotocòpia del DNI o, en cas d'entitats, documentació d'aquesta i la seua representació legal.

– Certificat d'empadronament per a les persones residents a la Comunitat Valenciana.

– Certificat d'estar al corrent en les obligacions amb la Seguretat Social.

– Certificat d'estar al corrent en les obligacions tributàries.



6. Procés de selecció

Per a la valoració i selecció de les sol·licituds presentades, es constitueix un jurat integrat per professionals del sector i presidit per la presidenta de la Comissió Científicoartística del CMCV o persona en qui delegue, d'acord amb el Codi de bones pràctiques en la cultura valenciana, garantint-hi la presència de representants de la societat civil i d'experts en la matèria.

Aquest jurat està format per:

– José Luis Pérez Pont, director gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

– Victoria Fenoll, CEO Kos Ent. i ATM Andrea Bocelli.

– Ignacio Gallego, doctor en Ciències de la Comunicació i director del Màster d'Indústria Musical i Estudis Sonors de la Universitat Carlos III de Madrid.

– Santiago Cano, fundador i responsable de Caballito Records.

– María Eguizabal, CEO Vanana Records.

– Luis Fernández, CEO Sonido Muchacho.

– Joan Guàrdia, fundador i responsable de La Castanya.

– Nara Pinto, Festival Mad Cool.

– Ede, artista independent.

Els projectes es valoraran tenint en compte els següents criteris:



– Qualitat artística: es valorarà que el projecte o obra continguen un fil discursiu coherent, original i consistent que permeta llançar una mirada crítica sobre aquest.

– Situació del projecte emergent: es valorarà que el projecte emergent es trobe actiu i amb estratègies i plans de desenvolupament en actiu.

– Involucració: es valorarà la involucració de les persones participants i el bon ús dels recursos que ofereix el projecte.

– Col·laboracions i aliances: es valorarà que el projecte compte amb una xarxa de col·laboradors i aliats que faciliten la consecució dels objectius del projecte.

– Sostenibilitat: es valorarà que el projecte tinga una concepció estructural que siga sostenible en el temps i també en la seua producció final, tenint una especial mirada respecte als materials que s'usaran, així com els residus generats.

Atenent la qualitat dels projectes presentats, el jurat tindrà en compte els principis de paritat. Es desestimaran aquells projectes que no respecten els principis democràtics de convivència i pluralitat i que no garantisquen la igualtat de totes les persones amb independència del seu gènere, raça, llengua i orientació sexual.



7. Resolució

El jurat triarà fins a un màxim de deu projectes, d'entre els quals es realitzaran una sèrie d'entrevistes en les quals se'ls comunicarà la dinàmica del projecte, es posaran en comú dubtes i inquietuds i es compartiran necessitats mútues i compromisos.

Les entrevistes tindran lloc els dies 5 i 6 de juliol de 2021.

Mentre es realitzen les entrevistes, els deu projectes preseleccionats es faran públics en el perfil d'Instagram del Centre del Carme (cccc_centredelcarme), on es publicarà un fragment de les actuacions musicals facilitades per cada participant per a procedir a una votació popular, durant tres dies, de la qual eixirà el primer projecte final seleccionat. El projecte triat serà el que més «m'agrades» obtinga en el mur (feed) d'Instagram del Centre del Carme (no es comptabilitzaran votacions fora del perfil oficial del centre d'art).

Passada aquesta fase, el jurat seleccionarà cinc projectes finals més i en quedaran quatre com a reserva per al cas que algun dels seleccionats renuncie. L'objectiu d'aquesta fase és comprovar i reforçar la compatibilitat amb la programació i dinàmica general del projecte.

Els projectes seleccionats seran anunciats el 12 de juliol de 2021.



La notificació dels projectes seleccionats pel jurat es realitzarà mitjançant la publicació d'aquests en la pàgina web del CMCV (www.consorcimuseus.gva.es) i en el DOGV. A més, aquesta resolució es notificarà per correu electrònic a totes les persones i col·lectius participants.

Contra la decisió podrà interposar-se, de conformitat amb el que es disposa en la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, un recurs potestatiu de reposició, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà d'haver sigut notificada o publicada, davant del mateix òrgan que va dictar l'acte.

Els projectes no seleccionats presentats i els materials adjuntats seran eliminats del servidor corresponent.

El CMCV es compromet a no distribuir ni fer ús de la informació dels projectes no seleccionats.

En cas que els projectes no s'adapten a l'objecte i els criteris establits, el jurat podrà deixar la convocatòria deserta o seleccionar un nombre inferior de projectes a l'inicialment previst.



8. Compromís d'acceptació

Les persones seleccionades subscriuran un contracte amb el CMCV. Aquest document tindrà per objecte regular els drets i les obligacions de les parts, així com establir la regulació dels incompliments.



10. Termini d'execució

L'inici del programa d'acompanyament s'estableix al llarg del mes de juliol del 2021 i finalitzarà l'abril del 2022. El CCCC Music Lab, juntament amb els participants, treballarà en una agenda d'activitats individual i compartida al llarg de l'any.



11. Obligacions de les persones beneficiàries

Les persones o col·lectius seleccionats comunicaran per escrit la seua acceptació, en un termini no superior a 15 dies des de la publicació de la resolució. En cas contrari, perdran la condició de persona o col·lectiu beneficiari.

Les persones o col·lectius beneficiaris es comprometen a participar en les fases del programa i a complir els requeriments del projecte. Qualsevol possible modificació del projecte haurà d'estar suficientment motivada i ser autoritzada prèviament pel CMCV. L'incompliment donarà lloc a l'anul·lació i passarà a la següent persona participant en la llista de reserva.

Les persones o col·lectius beneficiaris hauran d'estar al corrent amb les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

Els col·lectius hauran d'estar, en el moment de la sol·licitud, formalitzats o en procés de formalització i, en el moment de la signatura, totalment formalitzats. En cas contrari, una persona actuarà en nom del col·lectiu amb el CMCV. No obstant això, totes les persones que formaran part del projecte hauran de complir les obligacions administratives i de riscos laborals.

En cas de diverses persones a títol individual, cadascuna signarà un contracte on es contemple la responsabilitat solidària cap al projecte.



Les persones participants en el programa estan obligades a esmentar el CCCC Music Lab en totes les comunicacions en xarxes socials i qualssevol altres mitjans relacionats amb l'objecte d'aquesta convocatòria.



12. Obligacions del CMCV

El CMCV es compromet a desenvolupar aquest programa d'acord amb el Codi de bones pràctiques en la cultura valenciana, vetlant en tot moment pels drets de les persones i col·lectius seleccionats i la integritat dels seus projectes.

El CMCV serà l'encarregat d'avaluar, supervisar i realitzar el seguiment del desenvolupament dels projectes, així com de les tasques de coordinació i de complir els terminis acordats respecte a l'execució d'aquest.

El CMCV durà a terme una correcta difusió del projecte, tant en la seua pàgina web com a través d'altres mitjans de comunicació pública.



13. Prerrogatives del CMCV

El CMCV podrà sol·licitar informació sobre el desenvolupament del projecte durant la seua fase de realització.

De comú acord amb les persones o col·lectius beneficiaris, el CMCV podrà negociar la coproducció i itinerància dels projectes seleccionats amb altres institucions.







14. Drets d'autoria

Les persones o col·lectius seleccionats cedeixen de manera no exclusiva al CMCV els drets de comunicació pública dels projectes seleccionats per a la publicació en catàlegs, cartells, vídeos promocionals, pàgines web, xarxes socials i altres mitjans audiovisuals, sempre relacionats amb els fins de la institució convocant, sense perjudici dels drets morals que posseïsquen quant a la seua autoria.

Les persones participants en la convocatòria asseguren que la proposta presentada és original i que posseeixen tots els seus drets, incloent-hi (però no de manera excloent) els drets de propietat intel·lectual. Si la proposta inclou drets de terceres persones, les persones participants garanteixen l'obtenció dels drets, autoritzacions i/o llicències necessàries, exonerant el CMCV de qualsevol reclamació sobre aquest tema.

El CMCV es compromet a respectar, escrupolosament, els drets de l'autor o autora sobre la seua obra, reconeixent, en tot moment, la seua autoria.



15. Acceptació

La participació en aquesta convocatòria suposa l'acceptació íntegra d'aquestes bases.



València, 12 de maig de 2021.– El gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana: José Luis Pérez Pont.

Mapa web