Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 20 de juny de 2024, de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, per la qual es convoca el procediment específic per a la selecció de personal temporal per a cobrir de manera interina una plaça de l'escala auxiliar tècnica i de laboratoris, subgrup C2, referència 24/135905. [2024/6070]

(DOGV núm. 9878 de 26.06.2024) Ref. Base de dades 006011/2024


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Universitat Miguel Hernández d'Elx
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: ofertes d'ocupació pública i oposicions



Amb la finalitat d'atendre les necessitats urgents i inajornables posades de manifest de personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis d'aquesta universitat, encarregada d'atendre el servei públic de l'educació superior que té encomanat, d'acord amb les competències que li atribueixen l'article 3.2 de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari, en relació amb l'article 91 d'aquesta; el capítol I, «Selecció del personal», del títol V de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana; el capítol II del Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, així com els Estatuts de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, aprovats pel Decret 208/2004, de 8 d'octubre (DOGV 13 d'octubre), del Consell de la Generalitat Valenciana, modificats pel Decret 105/2012, de 29 de juny, del Consell;



Amb la finalitat de garantir la prestació adequada del servei públic i dotar aquesta universitat de les persones necessàries que permeten abordar els canvis que s'estan produint en la gestió administrativa de les universitats, en aquest moment, en què s'està exigint una major transparència, i s'estan duent a terme nous tràmits i actuacions, és del tot urgent i imprescindible comptar amb les eines necessàries i els llocs necessaris que ens permeten atendre i abordar el canvi quantitatiu i qualitatiu que suposen tots aquests canvis en els quals està immersa la universitat;



En virtut de l'Acord d'adaptació dels barems dels procediments per a la selecció de personal temporal PAS de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, aprovat pel Consell de Govern amb data de 23 de febrer de 2022;

Aquest rectorat acorda convocar un procediment específic per a la selecció de personal temporal per a cobrir de manera interina una plaça de l'escala auxiliar tècnica i de laboratori, subgrup C2, de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, segons les següents:



Bases de la convocatòria



Primera. Normes generals

1.1. Es convoquen les proves selectives per a cobrir mitjançant nomenament d'interinitat una plaça de l'escala auxiliar tècnica i de laboratoris, denominació especialista de laboratori, amb el perfil i temari que descriu l'annex I.

1.2. A la present convocatòria li són aplicables la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari; el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'empleat Públic; la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana; el Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana; els Estatuts de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, aprovats pel Decret 208/2004, de 8 d'octubre (DOGV 13 d'octubre), del Consell de la Generalitat Valenciana, modificats pel Decret 105/2012, de 29 de juny, del Consell; el que disposen la present convocatòria i qualsevol altra normativa general aplicable.



De conformitat amb l'article 61.2.f de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana, es fa constar que la distribució percentual de personal en l'escala auxiliar tècnica i de laboratoris és de 29,41 % homes i 70,59 % dones.



Segona. Requisits de les persones aspirants

1. Tindre nacionalitat espanyola, o una altra que, conforme al que disposa l'article 63 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana, permeta l'accés a l'ocupació pública.

2. Tindre complits els setze anys i no excedir, si és el cas, l'edat màxima de jubilació forçosa, o qualsevol altra que es puga establir per llei.

3. Posseir les capacitats i aptituds físiques i psíquiques que siguen necessàries per a l'acompliment de les funcions o tasques corresponents.



4. No haver sigut separat del servei com a personal funcionari de carrera o haver-se'n revocat el nomenament com a personal funcionari interí amb caràcter ferm mitjançant un procediment disciplinari; ni estar inhabilitat per sentència ferma per a l'exercici de qualssevol funcions públiques, i la resta de consideracions establides en l'apartat d de l'article 62 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana.

5. Estar en possessió de la titulació acadèmica que figura en l'annex I, o complir les condicions per a obtindre-la en la data en què acabe el termini de presentació de sol·licituds. En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, cal estar en possessió de la credencial que n'acredite l'homologació o l'equivalència, dins del termini de presentació d'instàncies. En cas que es requerisca un títol específic, les persones interessades l'han de declarar en el formulari d'inscripció, en l'apartat «Altre títol acadèmic exigit en la convocatòria».

Les condicions per a ser admès a les proves s'han de reunir en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantindre's durant tot el procés selectiu.

El mes d'agost és inhàbil a l'efecte del còmput de terminis en aquest procediment administratiu de gestió pròpia, la resolució del qual correspon a la Universitat, en virtut de l'article 3 de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari.



Tercera. Sol·licituds

En virtut de la resolució rectoral publicada en el Butlletí Oficial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx amb data de 4 d'octubre de 2021, per la qual s'incorporen els procediments de selecció de PTGAS al catàleg de procediments i serveis electrònics de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i, per consegüent, la tramitació per mitjans electrònics exclusiva i obligatòria per a les persones interessades en aquests tràmits, s'ha de presentar la sol·licitud de participació adreçada al rector de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, a través de la Seu Electrònica en el portal https://sede.umh.es/ca/procedimientos/, triant l'opció «Selecció PTGAS-Personal Temporal».



Els drets de participació són els corresponents a l'escala convocada, en aquest cas 10,00 €.

El pagament s'ha d'efectuar mitjançant una targeta bancària, de manera telemàtica, a través de la plataforma que està inclosa en la Seu, simultàniament a la presentació de la instància de participació.

Conforme al que estableix l'article 18.1-2 de la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes, estan exempts del pagament de la taxa:

a) Els aspirants amb una discapacitat igual o superior al 33 %. Per a gaudir d'aquesta exempció, cal adjuntar-hi la certificació de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives o òrgans competents d'altres administracions públiques que acredite una discapacitat igual o superior al 33 %.

b) Els membres de famílies nombroses de categoria especial o de famílies monoparentals de categoria especial. Per gaudir de l'exempció, cal adjuntar a la sol·licitud la fotocòpia de la documentació oficial en vigor que acredite la condició esmentada.

c) Les víctimes d'actes de violència sobre la dona que acrediten aquesta condició mitjançant qualsevol dels mitjans de prova previstos en l'article 9.1 i el 9.2 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, integral contra la violència sobre la dona en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

d) Les persones que estiguen en situació d'exclusió social acreditada per l'òrgan competent en matèria de benestar social de l'ajuntament de residència.

e) Així mateix, estan exemptes del pagament de la taxa establida en la base tercera, les persones que figuren com a demandants d'ocupació durant el termini, almenys, d'un mes anterior a la data de la publicació de la convocatòria. Per a gaudir de l'exempció, és requisit que no hagen rebutjat, dins del termini al·ludit, cap oferta d'ocupació adequada ni s'hagen negat a participar, excepte per causa justificada, en accions de promoció, formació o reconversió professional i que, així mateix, no tinguen rendes superiors, en còmput mensual, al salari mínim interprofessional. La certificació relativa a la condició de demandant d'ocupació, amb els requisits previstos en la llei, s'ha de sol·licitar en l'oficina corresponent del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). Quant a les rendes, s'han d'acreditar amb una declaració escrita de la persona sol·licitant en la qual s'afirme que no es perceben rendes superiors al salari mínim interprofessional. Els dos documents s'han d'adjuntar inexcusablement a la sol·licitud de participació en aquestes proves selectives, de conformitat amb el que disposa l'article 17 de la Llei 50/1998, de 30 de desembre, de mesures fiscals, administratives i de l'ordre social.



Així mateix, conforme al que estableix l'article 18.1-6 de la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes, gaudeixen d'una bonificació del 50 % de la taxa, els membres de famílies nombroses de categoria general o de famílies monoparentals de categoria general.

Qui, no tenint dret a exempció, no abone la taxa per drets d'examen durant el termini de presentació de sol·licituds serà exclòs/osa del procediment.

L'impagament de la taxa per drets d'examen no és corregible durant el termini d'esmena de deu dies naturals.

Qui en la sol·licitud de participació al·legue estar exempt del pagament de la taxa per drets d'examen, però no complisca els requisits per a gaudir de l'exempció, queda exclòs del procés selectiu. Aquesta causa d'exclusió no és corregible mitjançant l'abonament de la taxa durant el termini posterior de deu dies naturals. I això s'entén sense perjudici de la responsabilitat en la qual puga incórrer la persona interessada per falsedat en la seua sol·licitud.

Els mers errors de fet de la sol·licitud que es puguen corregir com a tals es poden esmenar en qualsevol moment, d'ofici o a petició de la persona interessada.

La informació bàsica sobre la protecció de dades és la següent:

Responsable: Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Finalitat: gestió de la selecció de personal aspirant a un lloc de treball en la Universitat Miguel Hernández d'Elx, així com la gestió de la provisió de llocs de treball. Publicació de llistats d'admesos i exclosos, realització de proves selectives, llistat d'aprovats i valoració de mèrits, d'acord amb la normativa aplicable.

Legitimació: exercici de poders públics conferits al responsable del tractament (art. 6.1.e del RGPD) i obligacions legals (art. 6.1.c del RGPD).

Cessions/transferències internacionals: publicitat en els processos de selecció en els butlletins oficials oportuns i aquells que siguen obligatoris per ministeri de la llei. No es preveuen transferències internacionals de dades.

Drets: accedir, rectificar i suprimir les dades personals, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.

Més informació: https://serviciopas.umh.es/files/2021/07/segunda-capa-procesos-selectivos_v4_bilig%C3 %BCe.pdf

S'informa que, a fi de garantir la transparència, es publiquen, en la pàgina web o en qualsevol altre espai establit a aquest efecte, les dades de caràcter personal necessàries per als actes de tràmit, així com les qualificacions obtingudes en les diferents proves que es deriven del procés selectiu.

Les dades personals, domicili, adreça de correu electrònic, telèfon, així com qualsevol altra declarada pel/per la concursant en la seua sol·licitud en aquest procés selectiu, són considerades com les úniques vàlides als efectes de les notificacions que, si és el cas, s'hagen de dur a terme, i n'és la seua responsabilitat la veracitat, així com la corresponent comunicació a l'òrgan convocant de qualsevol canvi en les dades consignades inicialment.

En el cas d'haver de realitzar alguna notificació individual, es fa per mitjans electrònics a través de compareixença en la Seu Electrònica de la UMH. L'avís de la posada a la disposició de la notificació s'envia a l'adreça electrònica i/o telèfon mòbil indicats pel/per la concursant.





Quarta. Termini de presentació

El termini de presentació d'instàncies és de vint dies naturals, comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Les successives actuacions d'aquesta convocatòria es fan públiques en el Butlletí Oficial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, de manera oficial, i, als efectes informatius i de difusió, en el web del Servei de PTGAS i PI (https://serviciopas.umh.es/convocatorias/seleccion-personal/) en l'enllaç d'aquesta convocatòria, a excepció de l'última resolució, que finalitza aquest procediment i que conté el nomenament d'interinitat de la persona seleccionada o, en cas contrari, la declaració de deserta, i que es publica en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Una vegada finalitzat el termini de presentació d'instàncies de participació, es publica la llista provisional de persones admeses i excloses en el Butlletí Oficial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i es concedeix un termini de deu dies naturals per a esmenar-ne els errors.



Les persones que hagen d'esmenar errors o causes d'exclusió ho han de fer a través de la Seu Electrònica, en el seu propi expedient electrònic, que es troba en «Els meus tràmits/Els meus expedients», punxant en «Detall» de l'expedient, opció «Esmenar/altres tràmits».

Conclòs el termini indicat anteriorment, es publica, en el Butlletí Oficial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, la llista de persones admeses i excloses definitiva i es convoca els/les aspirants a la realització de les proves.



Cinquena. Documentació que cal presentar-hi

De manera adjunta a les sol·licituds d'admissió a les proves, les persones interessades han de presentar una còpia del DNI en vigor o el document que n'acredite la nacionalitat i, si és el cas, el document justificatiu d'exempció o bonificació de taxes.

Una vegada finalitzada la fase d'oposició, el tribunal publica el termini per a presentar-hi la documentació acreditativa de mèrits, juntament amb la llista de persones aspirants que han superat la fase d'oposició.

La documentació relativa als mèrits s'ha de presentar per mitjà de l'aplicació Espai Opositor. A l'aplicació es pot accedir de les maneres següents:

• Per mitjà de la url: https://universite.umh.es/espacio-opositor

• O bé per mitjà del botó «Tramitar» de qualsevol dels procediments de selecció PTGAS publicats en la Seu Electrònica.

El tribunal no valora aquells mèrits que no estiguen degudament acreditats i tampoc els presentats fora de termini, i només poden ser considerats aquells mèrits obtinguts fins a la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds d'admissió a les proves selectives d'aquesta convocatòria.

En el cas de noves obertures de termini de presentació de sol·licituds, els mèrits són valorats prenent com a referència la data de finalització de presentació de sol·licituds de la primera publicació.

Si els/les interessats/ades fan ús del dret que els assisteix de no presentar la documentació que ja estiga en poder de l'administració convocant, han de fer menció expressa a quin expedient i a quina documentació en concret es refereixen, així com en quina unitat o circumstàncies es pot localitzar.



Sisena. Procediment de selecció

El procediment consta de dues fases i la puntuació màxima que s'hi pot obtindre és de 50 punts.

1. Fase d'oposició

La puntuació màxima en aquesta fase és de 30 punts. Aquesta fase és obligatòria i eliminatòria i, per a superar-la, cal obtindre-hi, almenys, 15 punts.

La fase d'oposició consisteix en una prova escrita, tipus test, proposada pel tribunal. El tribunal fixa amb suficient antelació el nombre total de preguntes test, que, en tot cas, són entre 60 i 90. Els errors es penalitzen segons la fórmula següent:

On:

N= nota resultant

A= nombre d'encerts

E= nombre d'errors

d= nombre d'opcions per a cada pregunta

n= nombre de preguntes

P= puntuació total

La prova tipus test versa sobre el temari de la convocatòria i hi inclou tres preguntes addicionals de reserva per a substituir aquelles que puguen ser objecte d'anul·lació.

La prova té una duració de 120 minuts.

2. Fase de concurs

La puntuació màxima en aquesta fase és de 20 punts. Només poden participar en aquesta fase aquells aspirants que han superat la fase d'oposició.

Barem

A) Antiguitat (màxim 13 punts)

• Es valora amb 0,065 punts per cada mes complet de serveis prestats en qualsevol universitat, o administració pública, en relació contractual laboral o funcionarial, d'igual grup i amb funcions similars a la plaça objecte de la convocatòria, fins a un màxim de 13 punts.

• Es valora amb 0,032 punts per cada mes complet de serveis prestats, amb funcions similars a la plaça objecte de la convocatòria en el sector privat, fins a un màxim de 13 punts.

Únicament, es considera acreditada aquesta experiència professional si s'aporta el contracte o el nomenament amb funcions i la certificació oficial de períodes de cotització al règim general de la Seguretat Social o en algun dels règims especials dins del grup de cotització equivalent al del grup de titulació del lloc convocat.

B) Formació (màxim 7 punts)

B.1. Cursos de formació i perfeccionament (fins a un màxim de 2,95 punts)

Es valoren els cursos de formació i perfeccionament, relacionats amb les funcions de la plaça que es convoca, a 0,01 punts per hora, amb un mínim de 3 hores i fins a un màxim de 200 hores, que hagen sigut cursats per l'interessat, i que hagen sigut convocats o homologats per la Universitat o per qualsevol centre o organisme públic, dins dels seus plans de formació. Als cursos específics que superen les 200 hores, se'ls assigna la puntuació màxima de 2 punts.



Els cursos de prevenció de riscos laborals són considerats com a cursos específics.

Es valoren els cursos de formació i perfeccionament, generals relacionats amb l'acompliment de la funció pública, a 0,005 punts per hora, amb un mínim de 3 hores i fins a un màxim de 200 hores, que hagen sigut cursats per l'interessat, i que hagen sigut convocats o homologats per la Universitat o per qualsevol centre o organisme públic, dins dels seus plans de formació. Als cursos generals que superen les 200 hores, se'ls assigna la puntuació màxima d'1 punt.

En cap cas es puntuen en el present subapartat els cursos de valencià i d'idiomes, ni els cursos pertanyents a una carrera universitària, cursos de doctorat i els dels diferents instituts de les universitats quan formen part del pla d'estudis del centre, ni els cursos derivats de processos selectius, promoció interna, plans d'ocupació i adaptació del règim jurídic a la naturalesa dels llocs que s'ocupen.



Així mateix, el tribunal pot valorar, dins d'aquest apartat, cursos de formació impartits per entitats privades de prestigi reconegut, el contingut dels quals siga específic de la plaça que es convoca.

B.2. Valencià

El coneixement del valencià es valora, amb l'acreditació prèvia d'estar en possessió del certificat corresponent expedit o homologat per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, o per la Universitat Miguel Hernández d'Elx, o per altres universitats valencianes, així com per les escoles oficials d'idiomes, a 0,27 punts cada nivell, fins a un màxim d'1,62 punts. Només es valora el de major nivell acreditat.



Nivell A1: 0,27 punts

Nivell A2: 0,54 punts

Nivell B1: 0,81 punts

Nivell B2: 1,08 punts

Nivell C1: 1,35 punts.

Nivell C2: 1,62 punts

Les equivalències d'estudis establides d'acord amb la legislació actual, respecte als nivells de certificació de competència lingüística en valencià, són les que publica l'Ordre 7/2017, de 2 de març, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es regulen els certificats oficials administratius de coneixements de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, el personal examinador i l'homologació i la validació d'altres títols i certificats.

B.3. Idiomes comunitaris

El coneixement de l'idioma comunitari es valora, amb l'acreditació prèvia d'estar en possessió del certificat corresponent, a 0,27 punts per cada nivell, amb un màxim d'1,62 punts, d'acord amb l'escala següent.

Només es valora el de major nivell acreditat.



Nivell A1: 0,27 punts

Nivell A2: 0,54 punts

Nivell B1: 0,81 punts

Nivell B2: 1,08 punts

Nivell C1: 1,35 punts.

Nivell C2: 1,62 punts

Les equivalències d'estudis establides d'acord amb la legislació actual, respecte als nivells de certificació de competència lingüística, són les que publica l'Ordre 93/2013, d'11 de novembre, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual es modifica l'annex únic denominat certificats i diplomes que acrediten la competència en llengües estrangeres del Decret 61/2013, de 17 de maig, i el Decret 242/2019, de 25 d'octubre, d'establiment dels ensenyaments i del currículum d'idiomes de règim especial en la Comunitat Valenciana.



Els cursos d'idiomes comunitaris convocats o homologats per la Universitat Miguel Hernández es valoren amb la mateixa puntuació que els anteriors.

Per a valorar aquests idiomes en cap cas es consideren els cursos superats d'idiomes inclosos en els plans d'estudis reglats, així com aquells que es consideren cursos de formació.

B.4. Altres titulacions (0,81 punts com a màxim)

Es valora qualsevol altra titulació acadèmica oficial de nivell igual o superior a l'exigit per a accedir al grup objecte de la convocatòria, excepte la que hi va servir de base, amb un màxim de 0,81 punts. A aquest efecte, es puntua únicament una sola titulació, la del nivell més alt de titulació acreditada, entenent-hi incloses aquelles altres titulacions necessàries per a obtindre-la.

S'estableix l'escala de puntuació següent per a llocs catalogats en els subgrups C1 o C1/C2:

• 0,27 punts per un títol de Batxillerat, Formació Professional de segon grau, tècnic superior d'FP, o equivalent.

• 0,54 punts per un títol de diplomat o Enginyer Tècnic, o equivalent.

• 0,81 punts per un títol de graduat, llicenciat, Enginyer, màster oficial, doctor o equivalent.

En aquest apartat només es puntuen titulacions diferents de les requerides per a presentar-se al lloc. En cap cas es valora una titulació sense el certificat oficial acreditatiu corresponent. Per a això, el candidat ha d'aportar i acreditar no sols el títol que vulga fer valdre en aquest apartat, sinó que també ha d'aportar la titulació requerida per a presentar-se al lloc. Això és, ha de presentar i acreditar les dues titulacions.





Setena. Tribunal de selecció

Els membres del tribunal de selecció són nomenats pel rector, atés el que disposen l'article 67 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana, i concordants del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.



El seu funcionament s'adapta al que estableix la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

El tribunal de selecció ha d'especificar els criteris de valoració i qualificació dels exercicis, i els ha de fer públics amb antelació a la seua execució perquè els aspirants en prenguen coneixement. El tribunal de selecció de les proves ha d'adoptar les mesures oportunes per a garantir que els exercicis de la fase d'oposició siguen corregits sense que es conega la identitat del personal aspirant. En seran excloses aquelles persones en els fulls d'examen de les quals figuren noms, trets, marques o signes que permeten conéixer-ne la identitat. El tribunal ha de vetlar perquè queden garantits els principis de mèrit, de capacitat i d'igualtat d'oportunitats.



Huitena. Presentació de documents i nomenament de funcionaris

8.1. En el termini de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació, en el Butlletí Oficial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, de l'acta final del tribunal en què es proposa la persona aspirant per al nomenament d'interinitat, la persona que conste en l'acta ha de presentar, en el Registre General de la Universitat o en els registres auxiliars dels centres de gestió de campus, els documents que figuren a continuació.

Així mateix, els documents es poden presentar en les oficines d'assistència en matèria de registre que estan connectades al Sistema d'Interconnexió de Registres i que es poden consultar en la URL següent: https://administracion.gob.es/pagFront/atencionCiudadana/oficinas/encuentraOficina.htm

8.2. Documents que cal presentar-hi:

a) El document nacional d'identitat en vigor. Per a les persones aspirants que no posseïsquen la nacionalitat espanyola, una fotocòpia del document que n'acredite la nacionalitat i, si és el cas, els documents que acrediten el vincle de parentiu i el fet de viure a expenses o estar a càrrec del nacional d'un altre estat amb el qual tinguen aquest vincle. Així mateix, han de presentar una declaració jurada o promesa del cònjuge del fet que no estan separats de dret i, si és el cas, del fet que l'aspirant viu a les seues expenses o està al seu càrrec.

b) El títol acadèmic exigible, general i/o específic segons la present convocatòria, o la certificació acadèmica que acredite que s'han cursat tots els estudis per a obtindre'l i, si és el cas, que s'ha efectuat el pagament de taxes corresponent a la seua expedició. En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, cal presentar, a més del títol corresponent, la credencial que n'acredite la homologació.

c) La declaració de no haver sigut separat/ada mitjançant cap expedient disciplinari de qualsevol administració o càrrec públic, així com de no trobar-se inhabilitat/ada penalment per a l'exercici de les funcions públiques, que es troba en https://serviciopas.umh.es/unidad-pas/formularios-pas/.

d) El certificat mèdic acreditatiu de no patir cap malaltia o defecte físic o psíquic que impedisca l'acompliment de les funcions corresponents.

e) Les persones que hagen fet valdre la seua condició de persones amb discapacitat han de presentar una certificació de la Conselleria de Benestar Social o òrgan competent d'altres administracions públiques que acredite aquesta condició, així com la seua capacitat per a acomplir les tasques i funcions corresponents.

f) L'acreditació de qualsevol altre requisit que establisquen les bases no previst en els apartats anteriors.

8.3. Qui, dins del termini fixat i excepte els casos de força major, no presente la documentació o després d'examinar-la es deduïsca que no compleix algun dels requisits assenyalats en la base segona, no pot ser nomenat funcionari/ària i les seues actuacions queden anul·lades, sense perjudici de la responsabilitat en què haja incorregut per falsedat en la sol·licitud inicial.

8.4. Per resolució del rector, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, es procedirà al nomenament del personal com a funcionari interí de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.





Novena. Constitució de borsa de treball

Finalitzat el procediment de selecció, es constitueix una borsa de treball amb els/les aspirants que s'han presentat a aquest procés i han superat la fase d'oposició, d'acord en les condicions previstes en l'Acord del Consell de Govern de 26 de gener de 2022, pel qual s'aprova la normativa que regula els sistemes i règim d'incorporació del personal temporal i la creació de borses de treball del personal d'administració i serveis de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.



El personal que estiga inclòs en aquesta borsa serà cridat sempre que no hi haja personal disponible en les borses d'ocupació temporal derivades de l'oferta d'ocupació pública.

La resolució rectoral de creació de la borsa de treball es publica en el Butlletí Oficial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.



Desena. Consulta de la pàgina web

La present convocatòria i els actes que se'n deriven que requerisquen publicació poden ser consultats, a efectes informatius, en la pàgina web de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, l'adreça de la qual és https://servicioptgas-pi.umh.es/ca/convocatorias/seleccion-personal/ en la convocatòria corresponent.



Onzena. Norma final

Contra la convocatòria, les seues bases i tots els actes administratius que se'n deriven, que esgoten la via administrativa, s'hi pot interposar un recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu d'Elx en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que estableixen l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, l'article 38.4 de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari i l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i potestativament s'hi pot interposar un recurs de reposició en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació de la present resolució, davant del rector, de conformitat amb el que disposa l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Tot això sense perjudici que s'utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna.



Contra les actuacions del tribunal relatives a l'acta de resultat de la fase oposició o a l'acta de baremació de mèrits, s'hi pot presentar un escrit de reclamacions i esmenes en el termini de deu dies davant del tribunal mateix. Per a això, les persones han d'accedir a través de la Seu Electrònica al propi expedient electrònic, que es troba en «Els meus tràmits/Els meus expedients», punxant en «Detall» de l'expedient, opció «Esmenar/altres tràmits».

Contra la resta de les actuacions del tribunal, s'hi pot interposar el recurs d'alçada que preveu l'article 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de les publicacions o notificacions. El recurs s'hi pot interposar davant de l'òrgan que va dictar l'acte que s'impugna o davant del rector com a òrgan competent per a resoldre-hi.

Tots els actes de notificació dels procediments que s'inicien a conseqüència d'admetre els anteriors recursos es fan, amb text íntegre, en el Butlletí Oficial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i amb ressenya indicativa en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.





Elx, 20 de juny de 2024.– El rector: Juan José Ruiz Martínez.







ANNEX I

Selecció de personal temporal i creació de borsa de treball

Escala: auxiliar tècnica i de laboratoris.

Grup: C

Subgrup: C2

Nivell: 18

Ocupació del lloc: nomenament d'interinitat.

Titulació: estar en possessió del títol de Graduat Escolar, graduat en ESO, Formació Professional de primer grau o equivalent. En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, cal estar en possessió de la credencial que n'acredite l'homologació.

Funcions: les funcions generals establides per als grups C, subgrups C1/C2 (especialistes i administratius), en l'Acord adoptat pel Consell de Govern reunit amb data de 13 de desembre de 2017, pel qual s'aprova la descripció detallada de les funcions corresponents de cada lloc tipus de la relació de llocs de treball del personal tècnic, de gestió i d'administració i serveis de la Universitat Miguel Hernández d'Elx en el Servei d'Innovació Anatòmica (SIA).



Temari:

Bloc I: Temari legislació general

1. Constitució espanyola: títol preliminar i títol I («Dels drets i deures fonamentals»).

2. Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana: títol primer («La Comunitat Valenciana») i capítol primer del títol tercer («La Generalitat»).

3. Administració electrònica: marc normatiu i aplicació; la seua aplicació en l'àmbit dels òrgans col·legiats; registre, tramitació i notificació electròniques; identitat, signatura electrònica i certificats digitals; seguretat i protecció de dades.

4. Objectius i àmbit d'aplicació de les lleis 39/15 i 40/15; interessats, principis generals, òrgans administratius, competència i òrgans col·legiats; els actes administratius i el procediment administratiu comú (iniciació, tràmit i finalització dels procediments); així com la revisió d'actes en via administrativa: la revisió d'ofici i els recursos administratius.

5. Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana: personal al servei de les administracions públiques; estructura i ordenació de l'ocupació pública; naixement i extinció de la relació de servei; drets, deures i incompatibilitats del personal empleat públic; provisió de llocs i mobilitat; promoció professional; situacions administratives del personal funcionari de carrera.



6. Estatuts de la Universitat Miguel Hernández.

7. Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes: títol preliminar, títol I «El principi d'igualtat i la tutela contra la discriminació» i títol II «Polítiques públiques per a la igualtat».



Bloc II: Temari específic

1. Aspectes legals de la donació. Recepció del cadàver i tractament previ a l'embalsamament.

2. Mètodes per a la fixació de cadàvers. Tècniques de perfusió: Formol i Thiel.

3. Conservació dels cadàvers i peces cadavèriques.

4. Instrumental i tècniques de dissecció. Preparació i manteniment de l'instrumental adequat per a tècniques quirúrgiques.

5. Manteniment de la sala de dissecció per a la docència.

6. Tècniques audiovisuals per a l'ensenyament d'anatomia. Manteniment i maneig d'equips: endoscopis, laparoscopis, artroscopis, fonts de llum, unitats de pressió, càmeres de TV, vídeo, etc.

7. Noves tècniques en preparació de cadàvers per a cirurgia.

8. Tractaments osteològics, manteniment de l'osteoteca, muntatge de peces esquelètiques i conservació d'òrgans.

9. Tècniques de plastinació.

10. Maneig i manteniment de l'instrumental d'ús freqüent en anatomia: talls seqüencials, cerebròtom, serres de cinta, serres radials, craniòtom.

11. Enterrament, disposicions legals, contenidors, tècniques d'incineració.

12. Protocol de recollida de residus químics i biològics. Tractaments de residus químics i biològics. Protocol d'emmagatzematge de productes químics en una sala de dissecció.

13. Passos per a la preparació d'una classe pràctica d'anatomia i la seua posterior neteja i recollida de material.

14. Procediment per a la gestió de les sales de dissecció de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

15. Legislació en matèria de seguretat i higiene en el treball d'aplicació a les sales de dissecció.

16. Organització i manteniment d'arxius per a la gestió dels cadàvers.



Nota: La normativa legal que empara el contingut d'aquests temes és la que estiga en vigor en el moment de la publicació de la present convocatòria.

Mapa web