Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE 18/2016, de 4 d'octubre, de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per al finançament de despeses extraordinàries per acolliment familiar en família educadora. [2016/7985]

(DOGV núm. 7895 de 13.10.2016) Ref. Base de dades 007641/2016

ORDRE 18/2016, de 4 d'octubre, de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per al finançament de despeses extraordinàries per acolliment familiar en família educadora. [2016/7985]
La Llei Orgànica 1/1996, de 15 de gener, de Protecció Jurídica del Menor, de modificació parcial del Codi Civil i de la Llei d’Enjudiciament Civil, encarrega a les Administracions Públiques competents en matèria de protecció de menors l’adopció de mesures preventives i protectores que garantisquen la seua assistència moral i material.
Correspon a la Generalitat, d’acord amb l’article 49.1.27 de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, la competència exclusiva en matèria d’institucions públiques de protecció i ajuda a menors.

D’acord amb l’article 172.ter del Codi Civil, la guarda dels menors objecte de protecció per l’entitat pública ha de realitzar-se per mitjà de l’acolliment familiar, i si aquest no és possible o convenient per a l’interés del menor, per mitjà de l’acolliment residencial.
La institució de l’acolliment familiar, regulada en els articles 173 i 173 bis del Codi Civil, produeix la plena participació del menor en la vida de la família i imposa a qui el rep, les obligacions de vetlar per ell, tindre’l en companyia seua, alimentar-lo, educar-lo i procurar-li una formació integral en un entorn afectiu.
D’acord amb l’article 20 de la Llei Orgànica 1/1996, de 15 de gener, de Protecció Jurídica del Menor, de modificació parcial del Codi Civil, i de la Llei d’Enjudiciament Civil, amb la redacció donada per la Llei 26/ 2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i a l’adolescència l’acolliment familiar, quant a la vinculació del menor amb la família acollidora, podrà tindre lloc en la pròpia família extensa del menor o en família aliena. Els acolliments en família aliena reben en la normativa valenciana la denominació d’acolliments en família educadora.
Per la seua banda, l’apartat k del punt 1 de l’article 20 bis de la norma esmentada arreplega els drets dels acollidors familiars, entre els quals s’inclou el de «percebre una compensació econòmica i un altre tipus d’ajuda que s’haguera estipulat, si és el cas».
En aquest sentit, aquesta compensació econòmica ha adquirit en el nostre ordenament la condició d’un dret de les persones acollidores en virtut de la reforma de l’article 121 de la Llei 12/2008, de 3 de juliol de 2008, de Protecció Integral de la Infància i l’Adolescència a la Comunitat Valenciana, realitzada per la Llei 10/2015, de 29 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat. En la nova redacció, l’apartat segon de l’esmentat article 121 estableix que les persones acollidores tenen dret a percebre de la Generalitat una prestació econòmica que contribuïsca a fer front a les despeses de manteniment dels menors acollits.

No obstant això, a més de les despeses de manteniment, les famílies de vegades han de fer front a altres despeses derivades de necessitats excepcionals de menors acollides i acollits que excedeixen les ordinàries.
A fi de donar resposta a aquestes necessitats, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives estableix per mitjà de la present ordre les bases reguladores d’una subvenció econòmica per a despeses extraordinàries per acolliment familiar en família educadora, diferent de la destinada a cobrir les despeses quotidianes de manutenció derivades de l’obligació de cuidar, alimentar i educar els acollits i les acollides.
Per tot això, a la vista de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, com a norma de caràcter bàsic i en virtut de la competència atribuïda per l’article 160.2 de la Llei 1/2015 de, 6 de febrer de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, en relació amb l’article 3 del Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s’organitza l’Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 12/2015, de 16 de setembre, així com la competència exclusiva de la Generalitat en matèria procedimental d’acord amb el que estableix l’article 49,1,3a de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, evacuats els corresponents informes preceptius, d’acord amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, concedida audiència a les entitats i la resta d’òrgans pertinents, es procedeix a dictar la present ordre.
A més, les subvencions concedides a la seua empara no necessiten de la notificació a la Comissió Europea, perquè no tenen tots els requisits de l’article 107.1 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea i, en concret, per tractar-se d’una ajuda de caràcter social i ser les persones beneficiàries de la subvenció persones físiques.


ORDENE

CAPÍTOL I
Objecte, característiques i requisits de les subvencions
i obligacions derivades d’aquestes

Article 1. Objecte
1. La present ordre té per objecte aprovar les bases reguladores de les subvencions per al finançament de despeses extraordinàries per acolliment familiar en família educadora.
2. Les subvencions estaran destinades a atendre les despeses extraordinàries per necessitats excepcionals derivades de l’acolliment familiar en família educadora.
3. Es consideren necessitats excepcionals aquelles que requerisquen de tractament odontològic, metge, psicològic o pedagògic, així com de la utilització de pròtesi.
4. També es consideraran necessitats excepcionals derivades de l’acolliment familiar, i seran objecte de subvenció segons aquesta ordre, les següents:
a) la necessitat de conciliar l’atenció de la persona acollida amb les obligacions laborals, per a l’atenció de la qual podran subvencionar-se les despeses d’assistència a escoles infantils, assistència al menjador escolar, serveis de guarda en el centre escolar fora de l’horari lectiu o activitats d’atenció a menors durant els períodes de vacacions escolars.

b) l’adquisició de llibres de text i material curricular per a l’ensenyança reglada, sempre que no es troben compresos en l’àmbit de les prestacions econòmiques per acolliment familiar regulades en el Decret 46/2016, de 22 d’abril, pel qual es regula el procediment i les condicions per al reconeixement i la concessió de la prestació econòmica per a despeses de manutenció dels menors acollits.

5. Les despeses derivades de les necessitats arreplegades en aquest article únicament seran objecte de subvenció quan no puguen ser ateses de forma adequada en la xarxa pública de recursos sanitaris, educatius o socials. Queden excloses les despeses que puguen ser objecte d’una altra subvenció, llevat que es done alguna de les circumstàncies següents:
a) que les persones acollidores no puguen concórrer a la convocatòria en haver-se formalitzat l’acolliment del menor una vegada finalitzat el termini de la convocatòria de què es tracte.
b) que les persones acollidores hagen concorregut o es comprometen a concórrer a la convocatòria i les subvencions siguen compatibles d’acord amb les presents bases.

Article 2. Característiques de les subvencions
Aquestes subvencions són de percepció única i tenen, a més, caràcter finalista, i s’han de destinar únicament a l’objecte per al qual han sigut concedides.

Article 3. Requisits per a l’obtenció de la subvenció i forma d’acreditació
1. No podran obtindre la condició de beneficiari de les subvencions les persones en què concórrega alguna de les circumstàncies previstes en l’apartat 2 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions. El compliment d’aquests requisits, quan no puga ser justificat per mitjà de certificat expedit per l’autoritat competent, s’acreditarà per mitjà de declaració responsable.
2. Els acolliments que donen lloc a les subvencions hauran de complir les condicions següents:
a) trobar-se sota la guarda o la tutela de la Generalitat.
b) que l’acolliment s’haja constituït i formalitzat en els termes i amb les prescripcions establides legalment.
c) que l’acolliment no siga preadoptiu.
d) que la família acollidora estiga inscrita en el Registre de Famílies Educadores de la Comunitat Valenciana.
El compliment d’aquestes condicions serà comprovat d’ofici per l’òrgan instructor.
3. La subvenció corresponent a acolliments en què hi haja més d’una persona acollidora podrà sol·licitar-la qualsevol d’aquestes indistintament.

Article 4. Obligacions de les persones beneficiàries
1. Les persones beneficiàries observaran les obligacions contingudes en l’article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i queden, en conseqüència, expressament obligades a:
a) Realitzar la despesa que fonamenta la concessió de l’ajuda.
b) Acreditar davant de l’entitat concedent la realització de la despesa, així com el compliment dels requisits i condicions que determinen la concessió o gaudi de l’ajuda.
c) El sotmetiment a les actuacions de control financer que corresponen a la Intervenció General en relació amb les prestacions i ajudes concedides.
d) Comunicar a l’entitat concedent l’obtenció de subvencions per a la mateixa finalitat, procedent de qualssevol administracions o ens públics o privats. Aquesta comunicació haurà d’efectuar-se tan prompte com es conega i, en tot cas, abans de la justificació de l’aplicació donada als fons percebuts.
2. L’incompliment d’alguna d’aquestes obligacions podrà donar lloc al desistiment sense efecte o minoració de la resolució de concessió i, si és el cas, al reintegrament, total o parcial, de les quantitats percebudes i a l’exigència de l’interés de demora des del moment del pagament.


CAPÍTOL II
Òrgans competents per a la tramitació
i resolució del procediment

Article 5. Òrgan instructor
Instruirà el procediment el servei que tinga atribuïdes funcions en matèria de protecció de menors dependent de la direcció territorial instructora de l’expedient del menor o la menor a qui corresponga la despesa a subvencionar.

Article 6. Comissió de valoració
1. El titular de la conselleria amb competència en matèria d’acolliment familiar nomena un òrgan col·legiat que formularà la proposta de concessió de les subvencions, format per:
a) la persona titular de la subdirecció general competent en matèria de protecció de menors, que n’exercirà la presidència. En cas d’absència vacant o malaltia el substituirà la persona titular d’un dels serveis dependents de la dita subdirecció. Per a determinar la persona suplent se seguirà l’ordre en què els serveis es mencionen en l’article del Reglament orgànic i funcional que arreplega l’estructura de la subdirecció general.
b) les persones titulars de les direccions de servei dependents de l’esmentada subdirecció general que tinguen atribuïdes funcions en matèria de protecció de menors, una de les quals assumirà la secretaria de la comissió. A cada una d’elles li suplirà la persona titular de la direcció de secció dependent del servei que compte amb major antiguitat en el lloc de treball.
c) Els cap de servei que tinguen atribuïdes funcions en matèria de protecció de menors en cada una de les direccions territorials de la conselleria competent en la dita matèria. A cada una d’aquestes la suplirà la persona titular de la secció que exercisca funcions en matèria d’acolliment familiar en la direcció territorial.

2. El règim de funcionament d’aquest òrgan col·legiat s’ajustarà al que estableix la legislació administrativa procedimental que es trobe en vigor.

CAPÍTOL III
Procediment de concessió

Article 7. Procediment de concessió
Les subvencions regulades en aquesta ordre s’atorgaran pel règim general de concurrència competitiva.

Article 8. Sol·licitud
1. El termini i el lloc de presentació de sol·licituds, així com el model normalitzat de sol·licitud i la documentació que s’ha d’adjuntar, es determinaran en la convocatòria.
2. Quan es pretenga obtindre subvencions per diversos menors acollits haurà d’omplir-se una sol·licitud distinta per cada un d’aquests. La subvenció per a totes les despeses extraordinàries referides a un mateix menor se sol·licitarà en una única sol·licitud, llevat que resulte impossible acumular-les per haver-se produït alguna d’aquestes després que aquesta haja sigut presentada.

Article 9. Esmena de la sol·licitud
Quan la sol·licitud no reunisca els requisits exigits o no s’adjunte la documentació preceptiva, es notificarà a la persona interessada la causa que impedeix la continuació del procediment, i se’l requerirà perquè en el termini de 10 dies, de conformitat amb el que disposa la normativa sobre procediment administratiu comú, esmene la falta o adjunte els documents preceptius, amb indicació que, si així no ho fa, es considerarà que ha desistit de la seua petició.

Article 10. Instrucció del procediment
1. Rebudes les sol·licituds, l’òrgan instructor les verificarà i podrà realitzar d’ofici les actuacions que considere necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut de les quals s’ha de pronunciar la resolució.
2. Fetes les comprovacions oportunes, l’òrgan instructor emetrà un informe en què s’indique si de la informació que es troba en el seu poder es desprén que les persones beneficiàries compleixen els requisits per a accedir a la subvenció, juntament amb el mencionat informe. El dit informe es remetrà a subdirecció general amb competència en matèria de protecció de menors, que donarà suport administratiu a la comissió de valoració.
3. Es remetrà a la direcció general una còpia de la documentació que acredite la despesa i la necessitat a què respon, de cada sol·licitud, així com una proposta de baremació amb la puntuació resultant de l’aplicació dels criteris de concessió referits en l’article 15 d’aquesta ordre.


Article 11. Proposta de resolució
La comissió de valoració a què es refereix l’article 6 formularà la proposta de resolució, una vegada haja valorat si les sol·licituds disposen de les condicions exigides per a la seua concessió i haja calculat la quantia a atorgar a cada una d’aquestes, d’acord amb els criteris arreplegats en les presents bases.

Article 12. Termini màxim per a resoldre, silenci administratiu i contingut de la resolució
1. El termini màxim per a notificar la resolució serà de sis mesos, comptats a partir de la publicació de la corresponent convocatòria, llevat que aquesta pospose els seus efectes a una data posterior. Si transcorregut el dit termini no han rebut notificació, les persones sol·licitants podran entendre desestimada la seua pretensió per silenci administratiu, en aplicació del que disposa l’article 55 de la Llei 9/2001, de 27 de desembre, de la Generalitat Valenciana, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat Valenciana.
2. La resolució de concessió expressarà la identitat de la persona beneficiària, l’import concedit i els conceptes objecte de subvenció. Quan es desestime totalment o parcialment la subvenció pretesa, la resolució haurà d’estar degudament motivada en els termes que preveu la legislació vigent en matèria de procediment administratiu.

Article 13. Recursos
Les resolucions dictades per la persona titular de la direcció general amb competències en matèria de protecció de menors, en adoptar-se per delegació, es consideraran dictades per l’òrgan delegatori i esgoten la via administrativa. Contra aquestes resolucions es podrà interposar els recursos que resulten procedents a l’empara del que disposa la legislació vigent que resulte aplicable.


CAPÍTOL IV
Criteris de concessió, quantia i pagament de la subvenció

Article 14. Criteris de concessió de la subvenció
1. S’estableix l’ordre de prelació següent entre les distintes necessitats objecte de subvenció que s’especifiquen en l’article 1, de manera que la concessió de les subvencions per a cada una d’aquestes estiga condicionada al fet que puguen atendre’s les precedents:
a) Tractament odontològic, mèdic, psicològic o pedagògic, així com de la utilització de pròtesi.
b) Llibres de text i material curricular per a l’ensenyança reglada.
c) Escoles infantils, menjador escolar, serveis de guarda en el centre escolar fora de l’horari lectiu o activitats d’atenció a menors durant els períodes de vacacions escolars.
2. Els criteris objectius que serviran per a l’atorgament de les subvencions per despeses extraordinàries seran els següents:
a) Especial necessitat de la despesa per al normal desenvolupament del menor i de la seua vida familiar i escolar: 45 punts. Aquesta circumstància haurà de ser objecte d’informe per mitjà de document de l’òrgan encarregat de la intervenció i seguiment del menor o de la menor en acolliment familiar, objecte de la despesa de la subvenció.
b) Tipus d’acolliment: fins a 30 punts
1r. acolliment especialitzat: 30 punts
2n. Urgència-diagnòstic: 20 punts
3r. Educadora sense especialització: 10 punts
c) Discapacitat del menor: fins a 25 punts
1r. igual o inferior al 33 %: 8 punts
2n. superior al 33 %: 15 punts
3r. superior al 60 %: 25 punts
3. Si per falta de consignació pressupostària la quantitat concedida a les sol·licituds que superen la puntuació mínima fóra inferior a la sol·licitada, i després de dictar-se la resolució s’incrementaren els crèdits destinats a finançar les subvencions, en els termes que estableix l’apartat 2 de l’article 58 del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, aprovat pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, sense necessitat d’una altra convocatòria es dictarien noves resolucions de concessió segons el procediment següent:
a) Si l’increment fóra igual o major que la suma de les quantitats subvencionables però no concedides a les sol·licituds que han superat la puntuació mínima, s’atorgaria a cada una d’aquestes l’import addicional necessari per a subvencionar la totalitat del que s’ha sol·licitat.
b) Si l’increment fóra inferior a la suma de les quantitats subvencionables però no concedides a les sol·licituds que han superat la puntuació mínima, s’atorgaria a cada una d’aquestes una quantia addicional que serà el resultat de multiplicar la quantitat sol·licitada pel coeficient obtingut dividint el crèdit incrementat per l’import total sol·licitat, calculat d’acord amb el que disposa l’apartat 2 de l’article 16.


Article 15. Puntuació mínima i determinació de la quantia
1. La resolució de convocatòria establirà la puntuació mínima que es requereix per a concedir la subvenció, que no podrà ser inferior a 40 punts sobre una puntuació màxima de 100.
2. Se seguirà el procediment següent per a la determinació de la quantia: en primer lloc, s’obtindrà l’import total sol·licitat, excloent del dit còmput els imports tant de les sol·licituds que d’acord amb les presents bases no hagen superat la puntuació mínima i aquelles que han de ser no admeses o desestimades en la seua totalitat, com de les partides corresponents a conceptes no acceptats de les sol·licituds admeses. L’import total del crèdit es dividirà per l’import total de les ajudes sol·licitades així calculat. La quantia de l’ajuda serà el resultat de multiplicar el coeficient obtingut per mitjà d’aquesta operació per la quantitat sol·licitada, llevat que el coeficient siga major que un, i en aquest cas l’import a concedir serà igual a la quantitat sol·licitada.

3. La convocatòria establirà una quantia màxima de les subvencions i podrà fixar, així mateix, una quantia addicional.
Pel que fa a cada tipus de necessitat de les incloses en aquesta ordre, podran establir-se quanties màximes per a cada una d’aquestes. Les sol·licituds que superen aquest límit es consideraran, a tots els efectes, fetes per la quantia màxima.

Article 16. Comprovació de valors
1. A fi de comprovar el valor de mercat de les despeses per a les quals se sol·licita la subvenció, l’òrgan instructor podrà requerir l’interessat que presente pressupostos alternatius, obtindre’ls d’ofici o utilitzar algun dels restants mitjans previstos en l’article 170 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.
2. Quan es duga a terme la dita comprovació, la quantia de la subvenció es determinarà a partir del valor comprovat de la despesa en compte de la quantitat sol·licitada. El valor comprovat es notificarà a la persona beneficiària juntament amb la resolució de concessió, de forma motivada i amb expressió dels mitjans i criteris utilitzats. La persona beneficiària podrà promoure la taxació pericial contradictòria en els termes establits en l’article 33 de la Llei General de Subvencions.

Article 17. Sistema de pagaments de les ajudes
1. En el lliurament de les subvencions regulades en aquesta ordre podrà seguir-se el règim de pagament anticipat, fins al percentatge màxim previst en la normativa aplicable. Podran realitzar-se, així mateix, pagaments a compte per quantia equivalent a la justificació presentada
2. Per al pagament anticipat de subvencions l’import de les quals supere els 3.000 euros, les persones beneficiàries hauran de constituir garantia suficient per mitjà d’aval, assegurança de caució o un altre dels mitjans previstos reglamentàriament per a assegurar la devolució de la quantitat anticipada, si no es justificara la despesa o s’incompliren les condicions que donen dret a la percepció de la subvenció.
3. Serà exigible per al cobrament de la subvenció que les persones beneficiàries estiguen al corrent de les obligacions tributàries o davant de la Seguretat Social.


CAPÍTOL V
Justificació, control i modificació de la subvenció

Article 18. Sistema justificació de la subvenció
La realització de la despesa s’acreditarà per mitjà de factures i la resta de documents de valor probatori equivalent amb validesa en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa, dins del termini que es determine en la convocatòria i que podrà finalitzar com a màxim el 31 de gener de l’exercici següent al de la concessió de l’ajuda.

Article 19. Comprovació de la realització de l’activitat
1. El control de la despesa objecte de les subvencions la duran a terme les direccions territorials de la conselleria competent en matèria de protecció de menors.
2. La comprovació material de l’efectiva realització de l’activitat objecte de la despesa es realitzarà d’ordinari per mitjà dels informes de seguiment de l’acolliment a què es refereix l’article 61 del Reglament de Mesures de Protecció Jurídica del Menor, aprovat pel Decret 93/2001, de 22 de maig, del Govern Valencià, modificat pel Decret 98/2009, de 20 de febrer, del Consell.
3. El pla de control el realitzaran els serveis territorials de la conselleria competent en matèria de protecció de menors per mitjà de comprovació de l’efectiva realització de l’activitat que fonamenta la concessió de l’ajuda, d’acord amb els criteris següents:
a) El control es realitzarà d’ordinari per mitjà dels informes de seguiment de l’acolliment a què es refereix l’article 6 del Reglament de Mesures de Protecció Jurídica del Menor, aprovat pel Decret 93/2001, de 22 de maig, del Govern Valencià, modificat pel Decret 98/2009, de 20 de febrer, del Consell. No obstant això, les persones beneficiàries estaran obligades a entregar, a requeriment dels dits serveis territorials, qualsevol altre document necessari per a acreditar aquest aspecte.

b) El percentatge mínim d’ajuda a controlar serà del 20 % de les resolucions favorables.
c) La comprovació es realitzarà abans de finalitzar l’any d’atorgament de la subvenció.

Article 20. Minoració i reintegrament
1. Qualsevol alteració de les condicions i requisits tinguts en compte per a la concessió de la subvenció podrà donar lloc a la pèrdua del dret al cobrament total o parcial. En tot cas donaran lloc a la pèrdua del dret al cobrament, l’obtenció concurrent de subvencions i ajudes atorgades per altres administracions públiques fora dels casos permesos en les presents bases i en les restants normes reguladores.

2. Procedirà, així mateix, la pèrdua del dret al cobrament de la subvenció o el reintegrament de les concedides per incompliment de les obligacions i requisits que s’estableixen en aquestes bases, així com en els supòsits arreplegats en l’article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, en relació amb el que disposa l’article 172 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.

3. Les quantitats que s’hagen de reintegrar tindran la consideració d’ingrés de dret públic als efectes del procediment aplicable a la seua cobrança i meritaran interessos de demora des del moment del pagament de la subvenció.
4. Prèviament a la resolució per la qual es revoque, minore o es deixe sense efecte la subvenció es garantirà el dret de l’interessat a l’audiència.
5. El termini per a resoldre i notificar la resolució en el procediment de reintegrament serà de dotze mesos, comptadors a partir que s’inicie l’expedient de desistiment sense efectes o de minoració.
6. La resolució del procediment per la qual aquesta es revoque, minore o es deixe sense efecte, així com la del procediment de reintegrament quan procedisca, esgotarà la via administrativa. Contra aquesta es podrà interposar directament recurs davant de l’ordre jurisdiccional contenciós administratiu en la forma, termini i condicions que determina la llei reguladora de la dita jurisdicció, sense perjuí de la possibilitat d’interposar, potestativament, recurs de reposició d’acord amb el que disposa la normativa de règim jurídic de les administracions públiques.



CAPÍTOL VI
Compatibilitat i subjecció a les polítiques de competència

Article 21. Règim de compatibilitat de les subvencions
1. Les subvencions regulades en la present ordre seran compatibles amb les prestacions econòmiques individuals per a despeses de manutenció per acolliment familiar.
2. Les subvencions només seran compatibles amb les indemnitzacions, subvencions o ajudes que pel mateix concepte puguen percebre’s de les administracions públiques, mutualitats, companyies d’assegurances o altres entitats privades quan aquelles no cobrisquen la totalitat de la despesa i la suma de tots els imports percebuts no excedisca de la despesa realitzada.


CAPÍTOL VII
Règim sancionador i publicitat

Article 22. Règim sancionador
La comissió d’infraccions administratives previstes en la normativa bàsica estatal en matèria de subvencions serà sancionada d’acord amb el que disposa el capítol IV del títol X de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.


DISPOSICIÓ ADDICIONAL

Única. No incidència pressupostària
La present ordre no té incidència pressupostària.


DISPOSICIONS FINALS

Primera. Normativa aplicable
Les subvencions es regiran, a més de per les bases reguladores, pel que disposa el títol X de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, pels preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i per la restant normativa estatal i autonòmica que siga aplicable.

Segona. Instruccions
S’autoritza la secretaria autonòmica i la direcció general amb competències en matèria de protecció de menors a elaborar les instruccions, de caràcter intern i organitzatiu, per a l’aplicació d’aquesta ordre.


Tercera. Entrada en vigor
La present orde entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 4 d’octubre de 2016

La vicepresidenta del Consell
i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives,
MÓNICA OLTRA JARQUE

linea
Mapa web