Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE 1/2023, de 16 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es modifica l'Ordre 3/2021, de 30 de març, de 2021, de desplegament del Decret 170/2020, de 30 d'octubre, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. [2023/1646]

(DOGV núm. 9539 de 22.02.2023) Ref. Base de dades 001815/2023

ORDRE 1/2023, de 16 de febrer, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es modifica l'Ordre 3/2021, de 30 de març, de 2021, de desplegament del Decret 170/2020, de 30 d'octubre, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. [2023/1646]
PREÀMBUL

El Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries i les seues atribucions, assenyala les conselleries de l’Administració del Consell, entre les quals s’esmenta la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. L’article 3 d’aquest decret assigna a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives les competències en matèria de polítiques de prestació social, serveis socials, dependència, persones amb diversitat funcional, famílies, infància i adolescència, adopcions, joventut, dona, persones migrants i voluntariat social.

El Decret 7/2019, de 20 de juny, del president de la Generalitat, estableix les secretaries autonòmiques de l’Administració del Consell, i disposa com a òrgans superiors dependents de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives les secretaries autonòmiques següents: Secretaria Autonòmica de la Vicepresidència, Secretaria Autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Secretaria Autonòmica d’Igualtat i Diversitat i Secretaria Autonòmica de Planificació i Organització del Sistema.
El Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, regula l’estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat. L’article 25, sobre l’organització de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, l’estructura en tres nivells: nivell superior, nivell directiu i nivell administratiu. El nivell administratiu està constituït per totes les unitats dependents directament dels òrgans superiors i del nivell directiu. Seguidament, l’esmentat article assenyala que, amb posterioritat a l’aprovació del reglament orgànic i funcional mitjançant un decret del Consell, el nivell administratiu s’establirà en l’ordre de desplegament corresponent.

El Decret 170/2020, de 30 d’octubre, del Consell, aprova el Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i l’Ordre 3/2021, de 30 de març, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, desplega l’estructura orgànica i funcional, determinant les unitats dependents directament dels òrgans superiors i de nivell directiu, i les funcions assignades.
Amb posterioritat, raons organitzatives posades de manifest en el desplegament d’aquesta ordre, aconsellen la seua modificació.
En primer lloc, es modifica l’estructura administrativa de la Secretaria Autonòmica de Planificació i Organització del Sistema, amb la creació de la Subdirecció General d’Inspecció de Serveis Socials, de la qual depén el Servei d’Inspecció de Serveis Socials, atés el notable increment d’actuacions inspectores dels dos últims exercicis, que requereixen una adequada planificació.
En segon lloc, es modifica l’estructura administrativa de la Subdirecció General de l’Institut Valencià d’Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials (IVAFIQ), amb l’eliminació del Servei de Planificació, Formació i Qualitat i la creació del Servei de Planificació, Avaluació i Qualitat i del Servei de Formació, Investigació i Innovació en Serveis Socials.

Aquesta modificació ve motivada per l’augment de la tasca de desplegament normatiu que l’IVAFIQ ha portat a terme darrerament. L’entrada en vigor del nou marc normatiu suposarà un increment de gestió per a desplegar la normativa, que genera necessitats de reorganització de l’Institut.
En tercer lloc, es modifica l’estructura administrativa de la Sotssecretaria, amb la creació d’una nova subdirecció general, amb la denominació de Subdirecció General de Règim Econòmic, amb funcions concernents a gestió econòmica i pressupostària i de contractació, per a adaptar l’actual estructura a una més actualitzada, similar a les altres conselleries amb semblant volum de despesa pressupostària i de gestió.

La Subdirecció General de Règim Econòmic s’estructura en el Servei de Gestió Econòmica i Pressupostària i en el Servei de Contractació, unitats administratives fins ara adscrites a la Secretaria General Administrativa.
En quart lloc, es modifica la descripció de les funcions assignades al Servei de Coordinació, Suport Tècnic i Millora en la Gestió, al Servei d’Assumptes Generals i Gestió de Recursos i al Servei de Personal, unitats administratives adscrites a la Secretaria General Administrativa, per a una millor delimitació de les tasques assignades a aquests serveis i reaprofitament dels recursos adscrits.
Per tot això, de conformitat amb l’article 65 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i la disposició final tercera del Decret 170/2020, de 30 d’octubre, amb els informes previs de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic i de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública,


ORDENE

Article únic. Modificació dels articles
1. Es modifiquen els articles 8, 11, 14 i 15 de l’Ordre 3/2021, de 30 de març, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es desplega el Decret 170/2020, de 30 d’octubre, d’aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que queden redactats en la forma indicada en l’annex.
2. S’addiciona l’article 15 bis a l’Ordre 3/2021, de 30 de març, que queda redactat en la forma indicada en l’annex.


DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única. Règim transitori de les unitats i els llocs de treball
Les unitats i llocs de treball de nivell administratiu configurades d’acord amb l’anterior estructura de conselleries del Consell i els corresponents reglaments orgànics i funcionals, continuaran subsistents, retribuïdes amb càrrec als mateixos crèdits pressupostaris amb els quals ho eren fins al moment, i donant el suport administratiu en relació amb aquells assumptes i expedients que els corresponguen en les matèries que gestionaven amb anterioritat a l’entrada en vigor d’aquesta ordre, sense perjudici de la competència per a resoldre dels òrgans als quals ha sigut atribuïda.
Tot això es mantindrà fins que es duguen a terme les modificacions pressupostàries derivades d’aquesta ordre, així com les actuacions que corresponguen sobre els esmentats llocs de treball, en el marc de la vigent normativa en matèria de funció pública per a l’adequació de la nova estructura orgànica i sense perjudici que, posteriorment, siguen aprovades les relacions de llocs de treball adaptades a aquesta. Així mateix, des del moment de l’entrada en vigor d’aquesta ordre, i sense perjudici de l’anterior, es podran produir els canvis d’adscripció d’unitats administratives que corresponguen, de conformitat amb la reorganització efectuada.


DISPOSICIÓ FINAL

Aquesta ordre entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 16 de febrer de 2023

La vicepresidenta del Consell i
consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives,
Aitana Mas Mas




ANNEX

Article 8. Nivell administratiu de la Secretaria Autonòmica de Planificació i Organització del Sistema
1. De la Secretaria Autonòmica de Planificació i Organització del Sistema depén la Subdirecció General d’Inspecció de Serveis Socials.

2. De la Subdirecció General d’Inspecció de Serveis Socials depén el Servei d’Inspecció de Serveis Socials, al qual corresponen les funcions següents:
a) Exercir la funció inspectora sobre les persones físiques o entitats que realitzen activitats de serveis socials en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, així com sobre els centres o serveis, públics o privats, que desenvolupen aquest tipus d’activitats, i comprovar el compliment de les normes vigents en la matèria; estendre, si és procedent, les corresponents actes d’infracció o obstrucció, i proposar, si és el cas, les mesures correctores o de sanció corresponents.

b) Vetlar pel respecte dels drets de les persones usuàries dels serveis socials.
c) Comprovar el compliment de les lleis i la resta de disposicions vigents en matèria de serveis socials, i assessorar, orientar, proposar i, si és el cas, adoptar mesures per al restabliment i l’assegurament de la legalitat, si fora necessari.
d) Informar l’òrgan competent dels resultats de l’activitat inspectora, proposant mesures per a elevar els nivells de qualitat dins dels plans de millora de les prestacions i serveis, a més de la formulació de mesures correctores davant de les possibles deficiències que s’hi puguen detectar.
e) Col·laborar amb la Conselleria en les tasques de planificació, disseny, elaboració, organització, gestió, posada en marxa i avaluació de qualsevol de les estratègies, els plans, la mapificació i els instruments tècnics referents al Sistema Valencià de Serveis Socials i d’Igualtat.

f) Facilitar l’assistència tècnica sobre els seus drets i deures a les persones interessades, així com a les entitats, sobre la forma de complir les disposicions vigents sobre la matèria.
g) Verificar l’adequació dels concerts, contractes de gestió de serveis socials i altres formes de gestió dels fons públics als criteris establits per la Llei 3/2019, de serveis socials inclusius, i les seues disposicions de desplegament.
h) Elaborar els informes i estudis que se sol·liciten, en relació amb les matèries objecte d’inspecció.
i) Qualsevol altra funció que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Secretaria Autonòmica o aquelles que se li atribuïsquen reglamentàriament.

Article 11. Nivell administratiu de la Direcció General de l’Institut Valencià d’Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials

1. De la Direcció General de l’Institut Valencià d’Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials depén la Subdirecció General de l’Institut Valencià d’Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials, la comesa de la qual és la coordinació, gestió i execució de les polítiques establides per la Direcció General servint-se de les unitats administratives que en depenen. Igualment, exercirà les facultats que li delegue o encomane expressament la Direcció General.

2. La Subdirecció General s’estructura en els següents serveis:
2.1. Servei de Planificació, Avaluació i Qualitat, al qual corresponen les funcions següents:
a) Elaborar, en coordinació amb la resta de direccions generals de la Conselleria, el Pla Estratègic de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana.
b) Impulsar i tramitar el desplegament normatiu de la Llei 3/2019, de 18 de febrer, de la Generalitat, de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana.
c) Coordinar i harmonitzar, sense perjudici de les competències de la Sotssecretaria, l’acció normativa que desenvolupen les direccions generals en les matèries de la seua competència amb incidència en l’organització, coordinació i funcionament dels serveis socials valencians.

d) Impulsar l’elaboració i la implementació de procediments d’avaluació orientats a la millora contínua dels centres, serveis i programes de serveis socials, i a la normalització de la qualitat en aquests, amb la col·laboració de les direccions generals i de la inspecció de serveis socials.
e) Promoure, dissenyar i implementar l’assessorament, l’auditoria, la certificació, els estàndards i la cultura de la qualitat i la millora contínua en els serveis socials.
f) La planificació, coordinació i seguiment de les tasques del personal auditor de serveis socials adscrits a la Direcció General.
g) Impulsar i coordinar la transferència de les bones pràctiques obtingudes en les actuacions pròpies del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials al servei de la qualitat.
h) Impulsar l’elaboració d’estudis i plans d’actuació estratègics en matèria de serveis socials.
i) Prestar suport tècnic i administratiu al Comité d’Ètica dels Serveis Socials de la Comunitat Valenciana.
j) Impulsar i assessorar la creació i funcionament dels comités d’ètica dels serveis socials departamentals, locals, de centres i intercentres.

k) Impulsar i assessorar l’elaboració de plans estratègics zonals i locals de serveis socials.
l) Mantindre permanentment actualitzat el Mapa de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana.
m) Desenvolupar instruments de col·laboració educativa, formativa i científica amb les universitats i altres institucions o entitats, per al foment de la qualitat en matèria de serveis socials.
n) Elaborar els documents tècnics, les instruccions i els procediments en matèries de la seua competència.
o) Les altres que, en el seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.
2.2. Servei de Formació, Investigació i Innovació en Serveis Socials, al qual corresponen les funcions següents:
a) Establir les directrius i prioritats així com impulsar la planificació formativa en matèria de serveis socials per a les persones professionals del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials i proposar a l’Escola Valenciana d’Administració Pública els criteris metodològics i continguts en aquestes matèries.
b) Impulsar, mitjançant els instruments jurídics adequats, la formació en matèria de serveis socials de les persones professionals del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, sense perjudici de les competències de l’Escola Valenciana d’Administració Pública.
c) Promoure, dissenyar i implementar la formació en serveis socials, mitjançant plans de formació del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.
d) Impulsar i coordinar la realització de convenis de pràctiques universitàries amb les universitats valencianes.
e) Coordinar l’organització de pràctiques universitàries curriculars i extracurriculars a desenvolupar en els òrgans i centres de la Conselleria.

f) Desenvolupar instruments de col·laboració educativa, formativa i científica amb les universitats públiques valencianes i altres institucions o entitats, com ara l’FVMP, els col·legis professionals, els agents socials i les entitats socials i els agents econòmics col·laboradors de l’SPVSS, per a la formació i el foment de la innovació, la investigació i la divulgació en matèria de serveis socials.
g) Impulsar les activitats de la Xarxa de Càtedres del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.
h) Promoure i coordinar, mitjançant els instruments jurídics adequats, la investigació en serveis socials a través dels laboratoris socials especialitzats en serveis socials de la Comunitat Valenciana, existents o que puguen crear-se.
i) Impulsar i coordinar la transferència dels resultats científics en les actuacions pròpies del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials al servei de la investigació en serveis socials.
j) Prestar suport tècnic i administratiu al Consell Valencià d’Inclusió i Drets Socials de la Comunitat Valenciana.
k) Fer-ne seguiment i donar suport tècnic i administratiu a l’Observatori del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials previst en la Llei 3/2019.
l) Impulsar la innovació en serveis socials per a fomentar, difondre, premiar i incentivar bones pràctiques i iniciatives innovadores, així com projectes i treballs científics d’interés en la matèria.
m) Les altres que, en el seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

Article 14. Nivell administratiu de la Sotssecretaria
Per a l’exercici de les seues competències, la Sotssecretaria s’estructura en les unitats següents:
a) La Secretaria General Administrativa
b) La Subdirecció General de Règim Econòmic
c) La Subdirecció General del Gabinet Tècnic

Article 15. Secretaria General Administrativa
1. La Secretaria General Administrativa, de conformitat amb el que disposa l’article 73 de la Llei del Consell, és la unitat amb la màxima jerarquia del nivell administratiu del departament i li corresponen les funcions establides en l’article 73.2 de la Llei del Consell.
2. La Secretaria General Administrativa s’estructura en els serveis següents:
2.1. Servei de Personal, al qual corresponen les funcions següents:

a) Preparar les propostes de modificació de les relacions de llocs de treball i les seues actualitzacions.
b) Tramitar les incidències de personal dels serveis centrals del departament.
c) Conservar i custodiar els expedients personals de les persones empleades públiques al servei del departament.
d) Vetlar pel compliment de la normativa en matèria de personal.

e) Tramitar els expedients disciplinaris.
f) Realitzar els estudis, les propostes i les actuacions que respecte al personal del departament s’hagen de fer.
g) Qualsevol altra funció relativa a matèries de personal dels serveis centrals del departament.
h) Qualsevol altra funció relativa al personal i nòmines dins del seu àmbit competencial.
2.2. Servei de Coordinació, Suport Tècnic i Millora en la Gestió, al qual corresponen les funcions següents:
a) Coordinar i impulsar la tramitació de projectes normatius, així com informar sobre els avantprojectes i projectes normatius provinents d’altres conselleries i entitats de la Generalitat.
b) Elaborar els informes tècnics jurídics relatius a l’activitat competencial de la Conselleria i coordinar les consultes davant de l’Advocacia General de la Generalitat i el Consell Jurídic Consultiu.
c) Coordinar i impulsar la tramitació de les convocatòries de subvencions i dels convenis de col·laboració que subscriga la Conselleria.

d) Tramitar els expedients dels assumptes de la Comissió de Secretaries Autonòmiques i Sotssecretaries i del Consell.
e) Gestionar la publicació oficial de les disposicions, resolucions i anuncis i supervisar el manteniment i l’actualització del contingut normatiu de la pàgina web i de la intranet de la Conselleria.
f) Analitzar i diagnosticar les estructures organitzatives, els processos de gestió i els mètodes de treball i proposar mesures de millora.
g) Impulsar i coordinar la implantació de sistemes i instruments de planificació, qualitat i simplificació en la gestió.
h) Gestionar el catàleg de procediments administratius de la Conselleria a través del Gestor Únic de Continguts.
i) Tramitar i proposar la resolució dels expedients de responsabilitat patrimonial de la Conselleria, a excepció de la instrucció i proposta dels expedients vinculats al sistema de dependència, a càrrec del centre directiu competent en la matèria.
j) Qualsevol altra funció que se li encomane en relació amb les matèries que li són pròpies.
2.3. Servei d’Assumptes Generals i Gestió de Recursos, al qual corresponen les funcions següents, dins de l’àmbit funcional d’aquesta conselleria i sense perjudici de les competències atribuïdes a la Direcció General de l’Institut Valencià d’Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials, a la direcció general competent en matèria de tecnologies de la informació i la comunicació o, si és el cas, a la conselleria competent en matèria de transparència:
a) Gestionar els assumptes generals de les dependències comunes dels espais de treball burocràtics dels serveis centrals, com ara règim interior, manteniment d’instal·lacions, organització i coordinació del personal subaltern i conductor.
b) Gestionar els expedients patrimonials dels béns immobles adscrits al departament.
c) Gestionar l’arxiu general del departament amb la col·laboració dels diferents òrgans directius.
d) Tramitar i fer seguiment de les queixes, suggeriments i agraïments dirigits al departament.
e) Vetlar pel compliment de la normativa en matèria de protecció de dades de caràcter personal i en matèria de seguretat de la informació.

f) Portar el seguiment de l’execució dels expedients de contractació corresponents a la Sotssecretaria.
g) Vetlar pel funcionament correcte del registre general d’entrada i eixida del departament.
h) Supervisar la informació corporativa de la pàgina web i de la intranet de la Conselleria, en col·laboració amb les direccions generals.

i) Suport en la implantació de l’administració electrònica en la Conselleria, i en l’accés als sistemes d’intermediació de dades d’altres administracions o ens públics.
j) Qualsevol altra funció que se li encomane en relació amb les matèries que li són pròpies.

Article 15 bis. Subdirecció General de Règim Econòmic
1. Sota la dependència de la Sotssecretaria, a la Subdirecció General del Règim Econòmic li corresponen les funcions concernents a gestió econòmica i pressupostària i de contractació.
2. La Subdirecció General de Règim Econòmic s’estructura en els serveis següents:
2.1. Servei de Gestió Econòmica i Pressupostària, al qual corresponen les funcions següents:
a) Elaborar l’avantprojecte de pressupostos del departament.
b) Tramitar les propostes de modificacions pressupostàries.
c) Tramitar i formalitzar els ingressos que s’originen per les activitats dels distints centres directius del departament.
d) Controlar i fer el seguiment de l’execució pressupostària i econòmica de tots els programes pressupostaris del departament i gestionar el corresponent a direcció i serveis generals.
e) Coordinar i fer el seguiment de les distintes caixes pagadores del departament, així com la comptabilització dels comptes justificatius dels fons de caixa fixa gestionats pels centres directius del departament.

f) Supervisar l’activitat de gestió econòmica i pressupostària que duen a terme altres unitats del departament.
g) Avaluar els programes pressupostaris i, en general, desenvolupar totes les funcions de caràcter econòmic i pressupostari que li encomanen els òrgans superiors.
h) Establir les directrius per a la correcta gestió de despeses i ingressos i l’òptima utilització dels recursos.
i) Dissenyar i mantindre actualitzats els programes d’informació i gestió econòmica del departament.
j) Dur la gestió patrimonial dels béns mobles del departament.

k) Qualsevol altra funció relativa a la gestió econòmica o pressupostària dins del seu àmbit competencial.
2.2. Servei de Contractació, al qual corresponen les funcions següents:
a) Analitzar, dissenyar, determinar i ordenar els criteris en relació amb les contractacions que s’efectuen.
b) Estudiar, preparar i formalitzar els expedients de contractació del departament.
c) Elaborar informes, propostes de resolució i la resta d’incidències que es deriven dels contractes.
d) Qualsevol altra funció relativa a contractació dins del seu àmbit competencial.

linea
Mapa web