Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 18 de desembre de 2020, del president de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8982 de 23.12.2020
Número identificador:  2020/11097
Referència Base de Dades:  010542/2020
 



RESOLUCIÓ de 18 de desembre de 2020, del president de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), per la qual es convoquen ajudes dirigides a facilitar el desenvolupament de plans empresarials per al creixement de noves empreses innovadores de la Comunitat Valenciana, amb càrrec al pressupost de l'exercici 2020, amb cofinançament de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. [2020/11097]

La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, estableix, en el seu article 23, que el procediment per a la concessió de subvencions s'iniciarà sempre d'ofici, mitjançant convocatòria aprovada per l'òrgan competent.

Aquestes ajudes, que pretenen contribuir al creixement de les petites empreses innovadores en la Comunitat Valenciana, facilitant el desenvolupament dels seus plans empresarials, estan alineades amb els objectius del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana per al període 2014-2020, en particular amb l'objectiu temàtic de l'eix 3: «Millorar la competitivitat de les PIME», fomentant l'esperit emprenedor i la creació d'empreses, permetent ampliar els seus mercats, diversificar la seua activitat, intensificant la seua competitivitat i fomentant la inversió productiva.

Per això, les ajudes objecte de la present convocatòria, es consideren accions elegibles per al seu cofinançament pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional dins de l'Objectiu Específic 3.1.2 «Creació de noves empresa i vivers d'empreses, en particular millorant l'accés a finançament i a serveis de suport avançats», del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana per al període 2014-2020; no obstant això, en tant que el citat Programa es troba en la seua fase final d'execució, aquesta convocatòria serà susceptible de ser cofinançada pel Programa Operatiu FEDER per al següent període 2021-2027.



A l'efecte del que es preveu en els articles 3.3, 3.4, 7.3 i 7.4 del Decret 147/2007, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, les ajudes regulades en aquesta convocatòria no estan subjectes a l'obligació de notificació o comunicació a la Comissió Europea per estar acollides al Reglament (UE 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (DO L 352, 24.12.2013), d'ara endavant Reglament (UE) núm. 1407/2013, de 18 de desembre.

Per això i en virtut del que es disposa en l'article 160.4 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i en l'article 3 de l'Ordre 7/2018, de 6 de juny de 2018, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajudes de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dirigides a donar suport a l'emprenedoria innovadora en la Comunitat Valenciana, resolc:



Article 1. Objecte de la resolució

1. L'objecte de la present resolució és convocar la concessió per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de subvencions vinculades a la prestació de serveis d'assessorament especialitzats per a donar suport al desenvolupament de plans empresarials per al creixement d'empreses innovadores de la Comunitat Valenciana, amb càrrec al pressupost de l'exercici 2020.

2. Les bases reguladores de la present convocatòria són les aprovades per l'Ordre 7/2018, de 6 de juny, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajudes de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dirigides a donar suport a l'emprenedoria innovadora en la Comunitat Valenciana, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) número 8313, de 8 de juny de 2018; en aquestes bases s'estableixen les condicions de les ajudes en tot allò no previst en aquesta convocatòria.



Article 2. Empreses beneficiàries

1. Podran acollir-se a la present convocatòria les petites empreses innovadores, tant persones jurídiques com empreses individuals, que tinguen seu social o establiment de producció situat a la Comunitat Valenciana, una antiguitat inferior a 5 anys en el moment de la presentació de la sol·licitud, i complisquen amb les disposicions del Reglament (UE) núm. 1407/2013, així com els requisits previstos en les bases reguladores aprovades per Ordre 7/2018. Si les empreses es troben registrades en el Registre Mercantil, l'antiguitat començarà a comptar des de la seua inscripció en aquest registre; si no estan obligades a inscriure-s'hi, aquest període computarà des del moment en què s'hagen donat d'alta en l'impost sobre activitats econòmiques (IAE).

2. De conformitat amb el que s'estableix en el Reglament (UE) núm. 651/2014, de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat, són petites empreses innovadores aquelles que ocupen menys de 50 persones i el volum de negocis o el balanç general anual de les quals no supere els 10 milions d'euros, i que en el moment de la presentació de la sol·licitud d'ajuda complisquen algun dels requisits següents:

a) que puga demostrar, mitjançant una avaluació realitzada per expert extern, que desenvoluparà, en un futur previsible, productes, serveis o processos nous o millorats substancialment en comparació amb l'estat de la tècnica en el seu sector, i que porten implícit un risc de fracàs tecnològic o industrial.

b) que, de conformitat amb la certificació de personal auditor extern, els seus costos de recerca i desenvolupament representen un mínim del 10 % del total dels seus costos d'explotació, durant almenys un dels tres anys previs a la concessió de l'ajuda o, si es tracta d'una empresa nova sense historial financer, segons l'auditoria de l'exercici fiscal en curs.



3. No podran obtindre la condició d'empresa beneficiària:

a) Aquelles empreses que concentren la seua activitat empresarial en els sectors financer i immobiliari.

b) Les empreses excloses de l'àmbit d'aplicació de l'article 1 del Reglament (CE) núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis.



Article 3. Requisits generals dels projectes i tipologia d'actuacions



1. L'IVACE subvencionarà la prestació de serveis d'assessorament especialitzat en les àrees que s'indiquen a continuació:

– Diagnòstic estratègic

– Model de negoci

– Màrqueting i comercialització

– Organització i processos

– Gestió econòmica financera

– Definició de quadres de comandament

No obstant això, s'hi podran incloure àrees addicionals que es consideren necessàries per al desenvolupament del pla empresarial de l'empresa sol·licitant, prèvia justificació en el moment de la sol·licitud.

El servei d'assessorament que se sol·licite podrà versar sobre una o sobre diverses àrees de les adés indicades.

No es consideraran com a servei d'assessorament les externalitzacions completes de treballs per a l'empresa.

2. Les propostes d'assessorament especialitzat hauran de partir d'una anàlisi de la situació de l'empresa i hauran de justificar la necessitat i oportunitat del servei d'assessorament, amb l'abast que es recull en la memòria tècnica presentada al costat de la sol·licitud, referenciada en l'article 6 de la present convocatòria.

3. Els serveis d'assessorament especialitzat hauran de prestar-se a plans empresarials que es desenvolupen en establiments de l'empresa beneficiària que estiguen situats en el territori de la Comunitat Valenciana, i no podran començar a executar-se abans de presentar la sol·licitud de l'ajuda.

4. El pla empresarial de l'empresa sol·licitant haurà d'estar emmarcat en els àmbits de desenvolupament regional identificats en l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent (RIS3 – CV). El resum executiu d'aquesta, que inclou els àmbits de desenvolupament, pot consultar-se en l'enllaç següent:

http://ris3cv.gva.es/documents/164540377/164725637/ris3cv+Resum+Executiu/ffb88c51-a5d4-4402-99cd-322cfd528b49

5. Una mateixa empresa sol·licitant no podrà presentar més d'una sol·licitud. En cas que, per qualsevol circumstància, una mateixa empresa sol·licitant presentara diferents sol·licituds, es considerarà vàlida l'última registrada en termini.

6. Els projectes no hauran de vulnerar en cap cas el principi de no-discriminació per raó de sexe, raça, origen ètnic, religió, conviccions, discapacitat, edat o orientació sexual, tot facilitant, o almenys no impedint, l'accessibilitat per a les persones amb discapacitat. També hauran d'executar-se en el marc d'un desenvolupament sostenible i de foment de la conservació, protecció i millora del medi ambient, i comptar amb un certificat que declare la no afecció dels plans d'actuació a la denominada ‘Xarxa Natura', espai físic d'especial protecció mediambiental configurat així per la Unió Europea.



7. La persona o entitat que preste els serveis d'assessorament especialitzat haurà de complir els requisits següents:

a) Acreditar una experiència professional prèvia a sol·licitud en assessorament o consultoria a empreses en el període 2018-2020, d'almenys 3 serveis especialitzats en les àrees adés indicades, a empreses diferents i per un valor mínim de 3.000 euros cadascun. En el cas de persones jurídiques, aquesta experiència professional podrà ser acreditada mitjançant els serveis prestats per aquesta, o per professionals que formen part de la seua plantilla i que vagen a prestar els serveis d'assessorament.

Tots dos requisits s'acreditaran en la forma indicada en l'article 6 d'aquesta resolució, tot aportant la documentació que s'hi detalla.





Article 4. Despeses subvencionables

1. Es consideren subvencionables les despeses de contractació dels serveis d'assessorament especialitzat assenyalades en l'article 3.1 de la present convocatòria, l'import mínim de les quals per àrea d'assessorament siga 3.000 €; el cost màxim subvencionable de l'hora de l'assessorament serà de 60 €.

2. No es consideraran despeses subvencionables els serveis prestats per persones, entitats o empreses vinculades amb l'empresa beneficiària, entenent per tals els que responguen a la definició de l'article 68.2 del Reglament de la Llei general de subvencions, aprovat per Reial decret 887/2005, de 21 de juliol.

3. En cap cas es consideraran despeses subvencionables els impostos indirectes, quan siguen susceptibles de recuperació o compensació, ni els impostos sobre la renda.



Article 5. Característiques de l'ajuda

1. L'ajuda consistirà en una subvenció de fins al 100 % de la despesa de la contractació dels serveis d'assessorament especialitzat amb un límit d'ajuda per sol·licitud de 50.000 €.

2. L'import total de l'ajuda de l'IVACE en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos públics o privats, supere el cost de l'activitat subvencionada.

3. L'ajuda està subjecta al règim de minimis el que suposa que l'ajuda total de minimis concedida a una única empresa no serà superior a 200.000 euros durant qualsevol període de tres exercicis fiscals. A l'efecte de la present convocatòria, s'entendrà per única empresa la definició establida en l'apartat 2 de l'article 2 del Reglament (CE) núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relativa a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis. Per a les empreses que realitzen per compte d'altri operacions de transport de mercaderies per carretera, s'estarà als límits i condicions de l'article 3, apartats 2 i 3 d'aquesta disposició.



Article 6. Termini i forma de presentació de les sol·licituds

1. La presentació de les sol·licituds s'ajustarà al que s'estableix en l'article 5 de l'Ordre 7/2018, de 6 de juny.

2. El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà el dia 15 de gener de 2021 i finalitzarà el 15 de març de 2021 a les 23.59.59 hores.

3. La tramitació tant de la sol·licitud, com en general del procediment, serà electrònica i requerirà que l'empresa sol·licitant dispose durant totes les fases del procediment de certificat de representant d'entitat –o de persona física per als empresaris/àries individuals– emés per l'Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana, o per qualsevol entitat reconeguda en la Llista de confiança de prestadors de serveis de certificació establits a Espanya, publicada en la seu electrònica del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

Així mateix, l'empresa sol·licitant podrà autoritzar una altra persona perquè realitze qualsevol tràmit relacionat amb aquesta convocatòria, sempre que aquesta autorització conste en el Registre de Representants de l'ACCV (https://www.accv.es/servicios/registro-de-representantes/).

4. La tramitació de la sol·licitud -emplenada segons el model disponible en la pàgina web http://www.ivace.es– en suposa la signatura i dels seus annexos, i. es presentarà en el registre telemàtic de l'IVACE a través d'aquesta pàgina web. La presentació de la sol·licitud portarà implícita l'acceptació de les bases establides en l'Ordre 7/2018, de 6 de juny, i en la present convocatòria.

5. La sol·licitud haurà d'acompanyar-se dels documents següents:

5.1. Memòria tècnica, segons el model disponible en l'adreça d'internet de l'IVACE http://www.ivace.es, i que contindrà, tal com recull aquest model de manera detallada:

a) Informació de l'activitat general de l'empresa innovadora sol·licitant de l'ajuda.

b) Informació relativa al pla empresarial que vaja a ser objecte d'assessorament especialitzat en alguna de les àrees indicades en l'article 3 de la present resolució, i enquadrament en els àmbits de desenvolupament regional identificats en l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent (RIS3 – CV).

c) Justificació de la necessitat i oportunitat de l'assessorament especialitzat incloent objectius, metodologia, fases de desenvolupament i resultats que s'espera aconseguir.

d) Identificació de la persona o entitat que prestarà l'assessorament especialitzat.

5.2. Documentació que acredite que l'empresa reuneix el requisit de ser empresa innovadora segons algun dels mitjans indicats en l'article 2.2 de la present convocatòria. Si s'acredita mitjançant informe d'expert extern previst en l'apartat a, aquest haurà de pertànyer a un organisme públic d'investigació dels definits en l'article 47 de la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació; a una universitat pública, privada o als seus instituts universitaris; o a un centre tecnològic o centre de suport a la innovació tecnològica d'àmbit estatal, inscrit en el registre de centres creat pel Reial decret 2.093/2008, de 19 de desembre, pel qual es regulen els centres tecnològics i els centres de suport a la innovació tecnològica d'àmbit estatal i es crea el registre de tals centres. L'esmentat informe haurà de vindre acompanyat del curriculum vitae de l'expert que acredite la seua experiència en la matèria i, en cap cas, no s'acceptaran informes d'experts de les empreses o dels professionals que vagen a prestar el servei d'assessorament especialitzat. Si s'acredita mitjançant certificat de personal auditor extern citat segons el que es preveu en l'apartat b, aquest haurà d'estar inscrit en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes (ROAC).



5.3. En cas d'empreses sense obligació d'inscriure's en el Registre Mercantil, certificat de situació d'alta en el cens d'activitats econòmiques de l'AEAT, en cas de denegar consentiment per a realitzar la comprovació.

5.4. Informe elaborat per la persona o entitat que realitzarà l'assessorament especialitzat, i signat pel seu representant legal, que inclourà, almenys, els aspectes següents:

– Àmbit d'activitat de l'entitat o persona que realitzarà l'assessorament

– Àrea de l'assessorament especialitzat a realitzar a l'empresa sol·licitant.

– Detall dels serveis d'assessorament especialitzat a empreses realitzats en els últims tres exercicis el període 2018-2020, de valor mínim de 3.000 € cadascun, amb detall de l'objecte del servei, àrea d'assessorament, import, duració i data de realització. En el cas de persones jurídiques, aquesta experiència professional podrà ser acreditada mitjançant els serveis prestats per aquesta, o a través de serveis prestats per professionals que formen part de la seua plantilla i que vagen a prestar els serveis d'assessorament.

– Mitjans humans de què disposa, amb descripció de la titulació i experiència del personal que vaja a prestar el servei d'assessorament.



5.5. En el cas que l'import del pressupost de l'assessorament a realitzar per una empresa consultora –amb independència dels àmbits que abaste– siga igual o superior a 15.000 € (IVA exclòs), haurà d'haver sol·licitat com a mínim tres ofertes de diferents empreses proveïdores independents entre si i haver acceptat la més econòmica.

S'haurà d'incloure una còpia de cadascuna d'aquestes ofertes, que hauran de complir amb els requisits següents:

a) Requisits materials: les ofertes han d'estar prou detallades, especificant els treballs que han de realitzar-se i el seu preu.

b) Requisits formals: les ofertes han d'estar datades amb anterioritat a la selecció del servei a prestar, i contindre les dades que permeten la correcta identificació del seu remitent, juntament amb el logo o el segell de l'empresa.

La selecció de les ofertes haurà de realitzar-se entre assessories especialitzades, en les quals almenys dues d'elles no siguen empreses associades a l'empresa beneficiària i integrants de la seua junta directiva o consell d'administració, ni ostenten drets de vot superiors al 50.

5.6. Documentació relativa al compliment de les polítiques horitzontals comunitàries de medi ambient.

L'empresa sol·licitant haurà d'acreditar el compliment de la normativa vigent en matèria mediambiental, presentant la corresponent llicència d'obertura o autorització per a l'inici d'activitat, tramitada de conformitat amb l'instrument d'intervenció administrativa ambiental al qual estiga sotmesa l'activitat en les instal·lacions en les quals vaja a executar el projecte, o presentant la certificació ISO14001 o EMAS que acredite el compliment d'aquesta normativa; aquesta obligació es farà extensiva a la de la seua seu social en cas que aquesta no coincidisca amb el domicili d'execució del projecte i aquesta seu es trobe situada en la Comunitat Valenciana.

Per a l'acreditació del compliment de les obligacions mediambientals se seguiran les instruccions disponibles en la pàgina web de l'IVACE http://www.ivace.es, apartat de Documentació annexa de la sol·licitud del programa.

5.7. La utilització del certificat electrònic per a la tramitació de la sol·licitud eximeix de l'obligació de presentar la documentació relativa a la representació amb la qual s'actua en la fase de sol·licitud; l'IVACE podrà obtindre a través dels registres corresponents qualsevol informació addicional sobre la personalitat jurídica de l'empresa sol·licitant, llevat que hi conste oposició expressa.

En relació amb tota la documentació anterior, no serà necessari aportar aquella que ja obre en poder de l'IVACE, sempre que es mantinga vigent i s'aporte declaració de vigència a l'efecte.

6. Quan la sol·licitud no reunisca els requisits exigits en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o no s'acompanye de la documentació que d'acord amb aquesta convocatòria siga exigible, es requerirà l'empresa sol·licitant perquè –en el termini de 10 dies hàbils des de l'endemà de la recepció del requeriment– esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb advertiment que, si no ho fes, se la tindrà per desistida de la seua sol·licitud, prèvia resolució dictada en els termes previstos en la legislació administrativa.

Els requeriments es realitzaran per mitjans electrònics i s'entendran practicats o rebutjats en els termes que s'assenyalen en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En aquest sentit, si transcorren deu dies naturals sense que s'accedisca al contingut del requeriment, s'entendrà que la notificació ha sigut rebutjada i es tindrà per realitzat el tràmit de la notificació.



7. Es delega en qui ostente el cap d'àrea de l'IVACE – o si fa el cas, departament o servei– competent per a la gestió de les ajudes establides en la present convocatòria, la resolució de les incidències que es produïsquen amb posterioritat a la concessió -sense que en cap cas això supose una modificació de la baremació que haguera impedit l'adjudicació de l'ajuda, segons els criteris aprovats per la Comissió d'Avaluació– especialment les referides a renúncies, canvi de l'empresa beneficiària, possibles pròrrogues per a la seua execució i/o justificació i canvi de projecte. La resolució relativa a les possibles minoracions o de desistiment sense efectes de les subvencions concedides es delega en la persona titular de la Direcció General de l'IVACE.

Article 7. Criteris d'avaluació

1. Un projecte només podrà ser secundat quan la puntuació obtinguda en l'avaluació siga igual o superior a 40 punts.

2. Els projectes es prioritzaran atenent els criteris especificats a continuació i a la ponderació que s'indica sobre un total de 100 punts:



a) Qualitat del projecte (puntuació màxima 45 punts):

– Grau d'innovació del projecte: màxim 20 punts.

– Rellevància del paper de la tecnologia i aportació de coneixement en el projecte: màxim 15 punts.

– Pla de treball: màxim 10 punts.

b) Viabilitat (puntuació màxima 25 punts):

– Viabilitat financera: màxim 10 punts.

– Capacitat de l'equip promotor: màxim 10 punts.

– Pla de comercialització: màxim 5 punts.

c) Impacte dels resultats (puntuació màxima 20 punts):

– Repercussió econòmica i social del projecte: màxim 10 punts.

– Complementarietat amb altres iniciatives en matèria de R+D+I, i l'alineació amb polítiques d'innovació: màxim 10 punts.

d) Mesures dirigides a afavorir la qualitat de l'ocupació i les condicions de treball, la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, la sostenibilitat mediambiental i la integració social i laboral de les persones amb diversitat funcional (puntuació màxima 10 punts):



– Perspectiva de gènere: màxim 2 punts.

– Diversitat funcional i altres col·lectius desfavorits: màxim 2 punts.



– Ús i qualitat de condicions de treball: màxim 3 punts.

– Medi ambient: màxim 3 punts.



Article 8. Ordenació i instrucció de les ajudes i comissió d'avaluació



L'òrgan instructor i la comissió d'avaluació de les ajudes venen definides en els articles 6 i 8, respectivament, de l'Ordre 7/2018, de 6 de juny. Prèviament a l'elevació a la Presidència de la proposta de concessió, les empreses que hagen resultat amb una estimació favorable –a requeriment previ de l'IVACE– hauran d'emplenar i aportar en la seu electrònica de l'IVACE, en el termini de 10 dies hàbils, els imports de les ajudes de minimis d'altres administracions públiques diferents de l'IVACE, així com d'altres ajudes d'estat rebudes per als mateixos costos subvencionables, segons model facilitat a l'efecte.





Article 9. Resolució de la convocatòria

1. La presidència de l'IVACE serà l'òrgan competent per a dictar les resolucions d'aprovació o denegació de les ajudes convocades.

2. El termini màxim per a resoldre i notificar la resolució serà de sis mesos a comptar des de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Transcorregut el termini sense que s'haguera notificat resolució expressa, les empreses sol·licitants podran entendre desestimades les seues sol·licituds per silenci administratiu, tot això sense perjudici de l'obligació de resoldre expressament que incumbeix a l'Administració.

3. La resolució del procediment es notificarà a les interessades i les ajudes concedides es publicaran en la Base de dades nacional de subvencions (BDNS), en compliment del que s'estableix en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, amb expressió de la convocatòria, del programa i crèdit pressupostari al qual s'imputen, empresa beneficiària, quantitat concedida i objectiu o finalitat de l'ajuda. Així mateix, es considerarà que amb la recepció de la notificació de l'ajuda l'empresa beneficiària accepta la seua inclusió en la llista d'operacions, contemplada en l'article 115, apartat 2, del Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre.

4. La resolució per la qual es concedisquen o deneguen les ajudes posarà fi a la via administrativa. Es delega en la Direcció General de l'IVACE la resolució dels recursos de reposició.



Article 10. Obligacions de les empreses beneficiàries

1. Les obligacions de les empreses beneficiàries estan especificades en l'article 10 de l'Ordre 7/2018, de 6 de juny, sense perjudici de les previstes en l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2. La justificació de l'ajuda es realitzarà mitjançant compte justificatiu amb aportació de justificants de despesa i pagament i en la forma exigida en les Instruccions de Justificació de l'Ajuda aprovades per resolució de la Direcció General de l'IVACE.

a) En tot cas comprendrà la següent documentació:

– Sol·licitud de pagament, que s'adequarà al model normalitzat disponible en l'adreça d'internet de l'IVACE http://www.ivace.es

– Memòria final d'execució del servei d'assessorament especialitzat, disponible en l'adreça d'internet de l'IVACE http://www.ivace.es



– Informe final del treball realitzat signat per la persona o entitat que haja realitzat l'assessorament especialitzat.

– Relació de despeses i pagaments generada mitjançant l'aplicació informàtica «justific@» disponible, en el web de l'IVACE http://www.ivace.es.

– Còpia de justificants de despesa i pagament.

b) Es consideren justificants de despesa les factures i documents de valor probatori equivalent.

A l'efecte de justificació, es considerarà que la despesa subvencionada s'ha realitzat sempre que haja sigut totalment pagat en la data límit de justificació.

c) Els pagaments només s'admetran si estan realitzats a través d'entitat financera, i la seua justificació es realitzarà mitjançant la presentació de còpia de l'extracte bancari que acredite l'eixida efectiva dels fons, juntament amb còpia de la transferència o del xec nominatiu. En queden exclosos els pagaments realitzats en efectiu o per caixa.

En cas que l'ordre de transferència i/o l'anotació de l'extracte bancari siguen globals i per tant estiguen referits a diversos justificants de despesa, relacionats o no amb el projecte, serà necessari acompanyar-ne relació detallada, en la qual apareguen la persona o entitat destinatària, la identificació del justificant de la despesa (el número de la factura o el seu concepte), i l'import pagat.

3. Terminis d'execució, de justificació i de validesa dels justificants de despesa i pagament.

Només seran subvencionables:

– Les despeses realitzades des de la presentació de la sol·licitud de l'ajuda fins al 31 de desembre de 2021, tots dos inclusivament.

– Els pagaments realitzats des de la presentació de la sol·licitud de l'ajuda fins al 15 de febrer de 2022, tots dos inclusivament.

El termini per a la presentació de la justificació del projecte finalitzarà a les 23.59.59 hores del 15 de febrer de 2022.

4. Altres obligacions:

a) L'empresa beneficiària haurà de fer constar, en tota informació o publicitat que efectue del projecte o activitat objecte d'ajuda, el cofinançament per l'IVACE i per la Unió Europea a través del FEDER envers això assegurar que totes les parteixes intervinents en el projecte i el públic en general siguen coneixedors d'aquest cofinançament. En aquest sentit, haurà d'inserir en els diferents materials, suports, comunicacions, productes o productes de difusió, els següents elements disponibles en http://www.ivace.es.:

– El logotip de l'IVACE.

– L'emblema de la Unió Europea, segons les característiques tècniques establides en el capítol II i annex II del Reglament d'execució UE núm. 821/2014.

– L'esment «Projecte cofinançat pels fons FEDER, dins del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana 2014-2020».

Per a acreditar el compliment d'aquesta obligació, haurà de presentar en el termini concedit per a la justificació:

– Acreditació de les accions d'informació i comunicació (informes, escrits, presentacions, esdeveniments, documentació de reunions, etc.), que si fa el cas haja mantingut.

– Captura de pantalla de la pàgina web (en cas que en tinguen) -o mitjà electrònic similar– on conste una referència al projecte subvencionat i al nom del programa.

– Fotografia del cartell informatiu sobre el projecte, d'una grandària mínima A3, en un lloc ben visible per al públic.

En cas que la present convocatòria siga cofinançada per un Programa Operatiu diferent a l'esmentat, l'IVACE requerirà a l'entitat beneficiària la consignació dels esments específics que procedisquen perquè així ho faça constar en els documents i suports a dalt indicats en relació a les obligacions d'informació i publicitat.

b) Complir amb les seues obligacions fiscals i amb la Seguretat Social de manera que quede acreditada aquesta circumstància en el moment previ a l'atorgament de l'ajuda i al del reconeixement de l'obligació per IVACE en els termes establits en la normativa vigent en la matèria.

c) Els documents justificatius de les despeses corresponents al pla subvencionat hauran de conservar-se durant el període mínim establit en el Reglament (UE) núm. 1303/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre.

d) Disposar de llibres comptables i registres diligenciats i altres documents degudament auditats en els termes exigits per la legislació mercantil, així com els estats comptables.

e) En l'execució dels projectes s'haurà de mantindre a més un sistema de comptabilitat separat o un codi comptable adequat en relació amb totes les transaccions relacionades amb el projecte, sense perjudici de les normes de comptabilitat nacional. En aquest sentit, hauran de presentar en el compte justificatiu de la subvenció un llistat en el qual cada anotació que es faça d'una despesa, un pagament o un ingrés i un cobrament en el llibre diari de comptabilitat, segons el Pla General Comptable (PGC), es reflectisca la quantia d'aquesta anotació que té relació amb la subvenció concedida, reflectint en aquest llistat tant el número d'anotació i assentament del llibre diari, com el subcompte del PGC i l'import del subcompte que correspon a la subvenció concedida, llevat que les empreses beneficiàries ja disposen d'un sistema de comptabilitat separada que permeta apreciar la traçabilitat ací referida.

f) Comunicar a l'IVACE les ajudes, subvencions, ingressos o recursos públics o privats que hagueren obtingut o sol·licitat per als mateixos costos subvencionables. En cas de concurrència amb altres ajudes per als mateixos costos subvencionables, quedarà sense efecte la ja concedida per l'IVACE, excepte renúncia expressa a la ja concedida per l'altra Administració.



Article 11. Modificació del projecte i reintegrament de la subvenció concedida

1. L'empresa beneficiària haurà d'acreditar la realització de l'assessorament objecte de subvenció en la forma descrita en la sol·licitud i en la corresponent memòria, de manera que es complisca la finalitat de l'ajuda, respectant els costos indicats en la notificació de concessió i pels imports que en ella s'especifiquen.

2. Es podran sol·licitar modificacions en els casos que s'assenyalen a continuació, que hauran de presentar-se per escrit per a la seua avaluació i aprovació, si fa el cas, amb caràcter previ per part de l'IVACE, en els següents casos:

– Modificacions que afecten el contingut dels treballs d'assessorament.

– Modificacions o canvis en l'assessoria especialitzada o en la persona concreta que vaja a dur a terme el servei. En tot cas, la nova persona o entitat proposada haurà de complir els requisits establits en l'apartat 7 de l'article 3, i s'haurà d'aportar la documentació que se sol·licita en l'article 6 d'aquesta convocatòria.

Les modificacions sol·licitades hauran de ser justificades adequadament per l'empresa beneficiària.

3. Tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió i, en general, l'incompliment de les obligacions per part de l'empresa beneficiària, podrà donar lloc a la minoració de les subvencions concedides o a la seua revocació, amb exigència, si fa el cas, del reintegrament de les quantitats indegudament percebudes i de l'interés de demora des del moment del pagament de la subvenció, fins que se n'acorde la idoneïtat del reintegrament.

4. Es delega en qui ostente el cap d'àrea de l'IVACE –o si fa el cas, departament o servei competent per a la gestió de les ajudes establides en la present convocatòria–, la resolució de les incidències que es produïsquen amb posterioritat a la concessió, sense que en cap cas puguen suposar una modificació de la baremació que haguera impedit l'adjudicació de l'ajuda, segons els criteris aprovats per la comissió d'avaluació, especialment les referides a modificacions del pla d'actuació que no afecten la naturalesa, abast i objectius plantejats inicialment, renúncies, canvi de l'empresa beneficiària, i a les possibles pròrrogues per a la seua execució i/o justificació; la resolució relativa a les possibles minoracions o de desistiment sense efectes de les subvencions concedides es delega en la persona titular de la Direcció General de l'IVACE.



Article 12. Pagament de les ajudes

1. L'IVACE farà el pagament de l'ajuda una vegada s'haja executat l'assessorament especialitzat al qual estava destinada, i sempre que haja verificat el compliment de les obligacions exigibles a l'empresa beneficiària.



Article 13. Dotació pressupostària

1. L'import global màxim que es destinarà per a la concessió de les ajudes previstes en la present resolució ascendeix a 1.350.000,00 euros.



2. El pressupost indicat anirà amb càrrec a la línia pressupostària S0371000 «Suport a l'emprenedoria innovadora en la Comunitat Valenciana» del pressupost de la Generalitat per a l'exercici 2020.

3. Les ajudes seran cofinançades en un 50 % a través del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020: Eix Prioritari 3 (Millorar la competitivitat de les PIME), Prioritat d'inversió 3.a (Promoció de l'esperit empresarial, en particular facilitant l'aprofitament econòmic de noves idees i impulsant la creació de noves empreses, també mitjançant vivers d'empreses); i Objectiu Específic 3.1.2 (Creació de noves empreses i vivers d'empreses, en particular millorant l'accés al finançament i a serveis de suport avançats), o del Programa Operatiu FEDER per al període 2021-2027.



4. En qualsevol cas, es podrà incrementar el finançament quan es produïsca un augment del crèdit disponible com a conseqüència d'altres convocatòries, en les quals s'hagen resolt sol·licituds per import inferior a la despesa inicialment prevista o de les quals deriven obligacions liquidades o reconegudes per import inferior a l'ajuda que va ser concedida en el seu moment, o bé quan aquest augment siga conseqüència d'una generació, ampliació o incorporació de crèdit.

L'efectivitat de la quantia addicional queda condicionada a la declaració de disponibilitat del crèdit i a l'aprovació de la modificació pressupostària que escaiga, i a la seua publicació en la Base nacional de dades de subvencions (BNDS) i butlletins que corresponga, amb caràcter previ a la resolució de concessió. En aquests supòsits s'aprovaran les corresponents modificacions de la convocatòria que seran publicades en la Base Nacional de Dades de Subvencions (BNDS) i butlletins que corresponga, sense necessitat d'obertura d'un termini addicional per a presentar noves sol·licituds.



Article 14. Transparència i detecció del frau

L'empresa beneficiària haurà de complir amb les mesures de difusió, publicitat comunitària i transparència, mitjançant l'aportació de la documentació gràfica següent:

a) Mesures de transparència: quan l'import de la subvenció siga superior a 100.000 euros, o quan almenys el 40 % del total dels ingressos anuals de l'empresa beneficiària tinguen caràcter d'ajuda o subvenció pública, haurà d'acreditar haver complit amb la legislació bàsica sobre transparència, aportant una captura de pantalla de la seua pàgina web -o mitjà electrònic de finalitat similar– en la qual aparega la informació següent:

– Contractes subscrits amb una Administració pública, fent esment a les parts, l'objecte, termini de durada, import de licitació i d'adjudicació, el nombre d'empreses licitadores i el procediment utilitzat.



– Convenis amb l'Administració Pública subscrits, fent esment a les parts, l'objecte, termini de durada i obligacions econòmiques convingudes, així com les seues possibles modificacions.

– Subvencions i ajudes públiques rebudes, amb indicació del seu import i finalitat.

b) Les empreses beneficiàries han de tindre un comportament antifrau i col·laborar amb qualsevol altra administració per a evitar comportaments fraudulents en la societat. En cas que qualsevol persona tinguera coneixement de fets que pogueren ser constitutius de frau o irregularitat, relacionats amb les ajudes previstes en la present convocatòria, podrà posar-los en coneixement a través del canal habilitat a l'efecte per l'Oficina Nacional de Coordinació Antifrau en l'adreça web:

https://www.igae.pap.hacienda.gob.es/sitios/igae/es-es/snca/paginas/inicio.aspx,

i a la bústia Control Antifrau del portal de l'IVACE: http://www.ivace.es.





DISPOSICIÓ FINAL



Primera. Habilitació normativa

Es delega en la persona titular de la Direcció General de l'IVACE per a dictar les resolucions necessàries per al desenvolupament, eficàcia i execució de la present convocatòria.



Segona. Entrada en vigor

La present resolució entrarà en vigor l'endemà de la publicació de l'extracte en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).





Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se en el termini d'un mes recurs potestatiu de reposició davant del president de l'IVACE, de conformitat amb el que s'estableix en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o bé, en el termini de dos mesos recurs contenciós administratiu, davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, de conformitat amb el que es preveu en els articles 10 i concordants de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que puga interposar-se qualsevol altre recurs que s'estime oportú.



València, 18 de desembre de 2020.– El president de l'IVACE: Rafael Climent González.

Mapa web