Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 21/2017, de 25 de juliol, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual es regulen les bases de les ajudes a la participació per primera vegada d'agricultors i agricultores i agrupacions d'agricultors i agricultores en règims de qualitat de productes agrícoles i alimentaris, i a les activitats d'informació i promoció dutes a terme per grups de persones productores en el mercat interior, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8113 de 25.08.2017
Número identificador:  2017/7323
Referència Base de Dades:  007586/2017
 
  • Anàlisi jurídica

    Texto
    Texto Texto2
    Data d'entrada en vigor: 26.08.2017
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural
    Grup temàtic: Legislació, Ajudes
    Matèries: Agricultura i alimentació



ORDRE 21/2017, de 25 de juliol, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual es regulen les bases de les ajudes a la participació per primera vegada d'agricultors i agricultores i agrupacions d'agricultors i agricultores en règims de qualitat de productes agrícoles i alimentaris, i a les activitats d'informació i promoció dutes a terme per grups de persones productores en el mercat interior, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020. [2017/7323]





PREÀMBUL



La promoció dels productes agroalimentaris constitueix un element clau a l'hora de dissenyar estratègies de comercialització. En l'actual escenari global de mercats agraris, la millora de la competitivitat requereix la necessària implementació de programes de qualitat que permeten als productes, i a les persones productores integrades en aquests, obtindre el millor accés al mercat a través de la diferenciació. Així doncs, perquè s'aconseguisquen els efectes esperats cal informar i promocionar la dita diferència de qualitat davant dels consumidors.



D'altra banda, la participació de les persones productores en règims de qualitat no està completament remunerada pel mercat, especialment en els primers anys d'incorporació al sistema, que és quan s'imposen les obligacions i els costos addicionals. Cal, per tant, donar suport a aquells que entren a formar part d'un règim de qualitat inclòs en la legislació europea.

Per tant, l'objecte de les presents ajudes són la millora de la competitivitat agrícola, la millora de la qualitat de la producció i dels productes, sensibilitzar els consumidors sobre la disponibilitat de productes d'alta qualitat procedents de la Comunitat Valenciana i facilitar la diversificació, la creació i el desenvolupament de xicotetes empreses, així com la creació d'ocupació.

El Reglament (UE) núm. 1305/2013 del Parlament Europeu i del Consell de 17 de desembre de 2013 relatiu a l'ajuda al desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1698/2005 del Consell, estableix per al període de programació 2014-2020, entre altres, una mesura destinada a donar suport a les persones agricultores i agrupacions d'agricultors i agricultores que participen per primera vegada en règims de qualitat, així com al suport de les activitats d'informació i promoció dutes a terme per grups de persones productores en el mercat interior, mesura inclosa també en el Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

En aplicació dels articles 1.4 i 7.4 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques: S'especifica que a les ajudes regulades en aquesta ordre i a les convocatòries que es realitzen en la seua aplicació, no els resulta aplicable l'article 107.1 del Tractat de funcionament de la UE (TFUE), atés que els fons destinats a finançar les actuacions previstes tenen un origen comunitari, en el marc de les previsions de l'article 81.2 del Reglament (UE) núm. 1305/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013 que estableix que «els articles 107, 108 i 109 del TFUE no seran aplicables als pagaments efectuats pels estats membres en virtut i de conformitat amb el present Reglament ni al finançament suplementari nacional previst en l'article 82, dins de l'àmbit d'aplicació de l'article 42 del TFUE».



En virtut de l'article 49.3 de la Llei orgànica 1/2006, de 10 d'abril, de reforma de la Llei orgànica 5/1982, d'1 de juliol, d'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, correspon a aquesta comunitat autònoma, respectant el que disposa l'article 149.1. de la Constitució, la competència exclusiva en matèria d'agricultura, reforma i desenvolupament agrari, i ramaderia.

Per tot allò que s'ha exposat, en virtut de les facultats que em confereix l'article 28.e de la Llei 5/1983, del Consell, de 30 de desembre de 1983, l'article 160.2 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions i vista la proposta de la direcció general competent en matèria de qualitat agroalimentària, en virtut de les competències que té atribuïdes pel Decret 158/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, en la seua redacció vigent, i conforme amb els informes emesos per l'Advocacia de la Generalitat en la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i conforme a l'informe emés pel Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,





ORDENE



Article únic. Aprovació de les bases reguladores

S'aproven les bases reguladores de les ajudes a la participació per primera vegada d'agricultors i agricultores i agrupacions d'agricultors i agricultores en règims de qualitat de productes agrícoles i alimentaris, i a les activitats d'informació i promoció dutes a terme per grups de persones productores en el mercat interior, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020 contingudes en els annexos I i II d'aquesta ordre.





DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Derogació normativa.

Queden derogades totes les disposicions que del mateix rang o d'un rang inferior s'oposen al que disposa aquesta ordre.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Normativa d'aplicació

A aquestes ajudes, a més de ser-los aplicable el que disposa la present ordre, els serà aplicable el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, així com la normativa comunitària d'aplicació.





Segona. Delegació de competències i facultat de desplegament

Es delega en la persona titular de la direcció general competent en matèria de qualitat agroalimentària la concessió i denegació de les ajudes previstes en aquesta ordre de conformitat amb el que disposa l'Acord de 26 d'abril de 2012 pel qual es deleguen les funcions d'autorització del pagament de fons FEADER entre l'organisme pagador i els distints òrgans administratius de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, així com de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, i de la Conselleria de Governació, mentre no es modifique, i se la faculta per a dictar les resolucions i adoptar les mesures necessàries per al compliment del que hi disposa.





Tercera. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 25 de juliol de 2017.– La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural: Elena Cebrián Blasco.





ANNEX I

Bases reguladores per a la concessió d'ajudes a la participació per primera vegada d'agricultors i agricultores i agrupacions d'agricultors i agricultores en règims de qualitat de productes agrícoles i alimentaris en el marc del programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020



Primera. Objecte

1. L'objecte de les subvencions previstes en aquest annex és el foment de la producció i comercialització de productes agroalimentaris de qualitat diferenciada, a través de la participació de les persones agricultores i agrupacions d'agricultors i agricultores en programes relatius a la qualitat diferenciada inclosos en el Pla de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

En el cas de les persones agricultores que siguen sòcies d'organitzacions de productors de fruites i hortalisses, que participen en programes de qualitat relatius a fruites i hortalisses, el suport es durà a terme, exclusivament, a través dels programes operatius de fruites i hortalisses.



2. Les ajudes arreplegades en aquest annex desenvolupen la Submesura 3.1. «Ajudes a la participació per primera vegada d'agricultors i agricultores i agrupacions d'agricultors i agricultores en règims de qualitat de productes agrícoles i alimentaris» de la Mesura 3. «Règims de qualitat dels productes agrícoles i alimentaris» del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020 (d'ara en avant PDR 2014-2020), i prevista en l'article 16.1 del capítol I «Mesures» del títol III «Ajuda al desenvolupament rural» del Reglament (UE) núm. 1305/2013 del Parlament Europeu i del Consell de 17 de desembre de 2013 relatiu a l'ajuda al desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader) i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1698/2005 del Consell.

3. El que disposa el presente annex s'aplicarà a les convocatòries publicades en el marc del PDR CV 2014-2020.

4. Aquestes subvencions són cofinançades pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), per l'Administració general de l'Estat i la conselleria competent en matèria d'agricultura de la Generalitat, en els termes que preveu el PDR CV 2014-2020.



Segona. Definicions

Als efectes d'aquesta ordre i aquest annex s'estableixen les definicions següents:

1. Persona productora: la persona física o jurídica l'explotació de la qual es trobe en l'àmbit territorial de la Comunitat i que exercisca una activitat agrària.

2. Agrupacions de persones productores: els consells reguladors i les entitats associatives sense ànim de lucre en què participen persones agricultores implicades en algun programa de qualitat diferenciada agroalimentària de la Comunitat.

3. Règims de qualitat objecte d'auxili:

3.1. Els règims de qualitat establits en virtut dels següents reglaments i disposicions:

a) El Reglament (UE) núm. 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell de 21 de novembre de 2012, sobre els règims de qualitat dels productes agrícoles i alimentaris (DO L 343 de 14.12.2012).

b) El Reglament (CE núm. 834/2007 del Consell, de 28 de juny de 2007, sobre producció i etiquetatge dels productes ecològics i pel qual es deroga el Reglament (CEE) núm. 2092/91 (DO L 189 de 20.07.2007).



c) El Reglament (UE) núm. 110/2008 del Parlament Europeu i del Consell de 15 de gener de 2008 relatiu a la definició, designació, presentació, etiquetatge i protecció de la indicació geogràfica de begudes espirituoses i pel qual es deroga el Reglament (CEE) núm. 1576/89 del Consell (DO L 39 de 13.02.2008).

d) El Reglament (UE) núm. 251/2014 del Parlament Europeu i del Consell de 26 de febrer de 2014 sobre la definició, descripció, presentació, etiquetatge i protecció de les indicacions geogràfiques dels productes vitivinícoles aromatitzats, i pel qual es deroga el Reglament (CEE) núm. 1601/91 del Consell.

e) La part II, títol II, capítol I, secció 2, del Reglament (UE) núm. 1308/2013 del Consell pel que fa al vi.

3.2. Marques de qualitat CV regulades en el Decret 91/1998, de 16 de juny, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament de la marca de qualitat «CV» per a productes agraris i agroalimentaris, o norma que la substituïsca. El règim de qualitat esmentat ha de garantir les característiques especials del producte final elaborat, de conformitat amb allò que disposa l'article 16.1 b) del Reglament (UE) 1305/2013.



Tercera. Beneficiaris

Podran ser beneficiàries d'aquestes ajudes les persones agricultores i agrupacions d'agricultors i agricultores que participen per primera vegada en algun dels règims de qualitat diferenciada dels productes agroalimentaris definits en la base segona del present annex, arreplegats en el PDR CV 2014-2020. No podran ser beneficiaris, per tant, les persones agricultores o grups d'agricultors i agricultores ja inscrites o que hagen participat en els règims de qualitat elegibles, excepte el que disposa el cas de Producció Ecològica Certificada (aquestes persones productores es consideraran inscrites en el moment que s'inicie el període de conversió).

Només podran ser beneficiàries de les ajudes les persones agricultores actives (en els termes definits en el Reglament (UE) núm. 1307/2013).



Quarta. Despeses subvencionables i quantia de les ajudes

1. Seran subvencionables, exclosos impostos recuperables, els costos fixos satisfets per part de les persones agricultores o organitzacions d'agricultors i agricultores als organismes de control autoritzats, ocasionats per la participació en els règims de qualitat de productes agroalimentaris.

En concret els costos elegibles seran els següents:

a) Els costos ocasionats per la inscripció en un règim de qualitat de productes subvencionats.

b) La quota anual de participació en un règim de qualitat de productes subvencionats.

c) El cost dels controls necessaris per a comprovar el compliment del plec de condicions del règim: inspecció de camp, control documental, analítica, etc.

No es consideraran subvencionables els costos interns o d'autocontrol.

2. La quantia de l'ajuda serà del 70 % de les despeses subvencionables realitzades, sense superar els 3.000 euros anuals per explotació i any, durant un període màxim de cinc anys.

3. No seran subvencionables les actuacions ja realitzades o aquelles ja iniciades abans de la data de presentació de la sol·licitud de subvenció.



Cinquena. Obligacions dels beneficiaris

1. Amb caràcter general, els beneficiaris de les ajudes han de:

a) Complir l'objectiu, els requisits i les condicions, en l'execució de l'actuació que fonamenta la concessió de la subvenció.

b) Sotmetre's a les actuacions de comprovació, a efectuar per l'òrgan concedent, així com qualssevol altres de comprovació i control financer que corresponen a la Intervenció General en relació amb les subvencions i ajudes concedides, i aportar aquella informació que li siga requerida en l'exercici de les dites actuacions. Així mateix han de sotmetre's als controls sobre el terreny i a posteriori a realitzar per l'òrgan competent i per qualsevol organisme de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (d'ara en avant AVFGA) o de la Comissió Europea amb competències de control de fons FEADER.

c) Trobar-se al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

d) Acreditar, per mitjà de declaració responsable, la no concurrència de cap de les circumstàncies previstes en els punts 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, general de subvencions.

e) Comunicar a l'òrgan concedent, en la sol·licitud de subvenció, així com en qualsevol moment de la vigència de l'expedient, la sol·licitud i/o obtenció d'altres ajudes per a la mateixa finalitat per altres administracions o ens públics, així com la modificació de les circumstàncies que hagen fonamentat la concessió de la subvenció en els termes d'aquesta ordre. En el cas que la sol·licitud o concessió d'altres ajudes, o la modificació de les circumstàncies que hagen motivat la concessió de l'ajuda, s'efectuen durant la tramitació de l'expedient, aquesta comunicació ha d'efectuar-se tan prompte com es conega i, en tot cas, abans de la justificació de l'aplicació donada als fons percebuts.

f) Procedir al reintegrament dels fons percebuts quan pertoque d'acord amb el que estableixen els articles 36, 37 i 40 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

g) Mantindre a disposició de l'Administració, durant almenys els tres anys següents al pagament final, els justificants de pagament de les despeses finançades i dels ingressos per les ajudes percebudes.

h) Donar l'adequada publicitat al cofinançament per part del FEADER de les activitats o actuacions de qualsevol tipus que siguen objecte de subvenció, en els termes previstos per l'annex III del Reglament d'execució (UE) 808/2014 de la Comissió, de 17 de juliol de 2014, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament (UE) 1305/2013.

i) Qualsevol altra que legalment corresponga com a beneficiari de subvencions públiques.

2. L'incompliment de les anteriors obligacions donarà lloc a l'exigència de les responsabilitats que corresponguen, d'acord amb la legislació vigent.



Sisena. Règim de concessió i criteris de preferència

1. La concessió de les presents ajudes correspon a la direcció general competent en matèria de qualitat agroalimentària de la conselleria competent en matèria d'agricultura, de conformitat amb el que disposa l'Acord de 26 d'abril de 2012 pel qual es deleguen les funcions d'autorització del pagament de fons FEADER entre l'organisme pagador i els distints òrgans administratius de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, així com de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, i de la Conselleria de Governació, mentre no es modifique.

2. Per mitjà de la corresponent convocatòria anual s'establirà el termini per a la presentació de les sol·licituds d'ajuda, la línia pressupostària i la dotació pressupostària assignada a la convocatòria.

3. La concessió de les ajudes s'atorgarà en règim de concurrència competitiva, excepte en el cas que amb la dotació pressupostària prevista en cada convocatòria s'arribe a atendre la totalitat de les sol·licituds presentades, i en aquest cas es concedirà l'ajuda a tots els sol·licitants que complisquen els requisits previstos en aquest annex.



4. Si la dotació econòmica continguda en la convocatòria arriba per a atendre les quantitats calculades, es procedirà a concedir a tots per l'import d'aquestes. En el cas que la dotació global màxima que s'establisca no arribe per a atendre a la totalitat de les sol·licituds, es procedirà a la concessió d'acord amb els criteris següents de puntuació:



A) Per tipus de règim de qualitat:

A.1. Persones productores que s'incorporen al règim de producció ecològica certificada: 6 punts.

A.2. Persones productores que s'incorporen a les denominacions d'origen protegides (DOP) i indicacions geogràfiques protegides (IGP): 4 punts.

A.3. Persones productores que s'incorporen a les especialitats tradicionals garantides (ETG) i agricultura de muntanya: 3 punts.

A.4. Persones productores que s'incorporen a les marques de qualitat CV: 2 punts.

B) En funció d'altres criteris:

B.1. Persones productores que siguen joves o dones: 2 punts. S'afegirà un punt addicional en el cas de dones que al mateix temps siguen joves.

B.2. Persones productores l'explotació de les quals es trobe dins de la zona inclosa en la Xarxa Natura de la Comunitat Valenciana: 2 punts.

B.3. Persones productores que estiguen inscrites en més d'un règim de qualitat subvencionable: 2 punts.

B.4. Persones productores inscrites en un sistema de qualitat que implique l'aplicació de sistemes productius compatibles amb el medi ambient, la utilització racional dels recursos naturals i els mitjans de producció agrícola: 2 punts.

B.5. Persones productores que pertanguen a una agrupació de productors que comercialitzen de forma conjunta: 1 punt.

B.6. Resta de persones productores: 1 punt.

5. La puntuació mínima per a obtindre ajuda serà de 9 punts.

6. En el supòsit establit en l'apartat 4t d'aquesta base, i per al cas que no hi haja dotació pressupostària suficient per a assolir el 70 % de les despeses subvencionables realitzades per a tots els sol·licitants, només es concedirà l'ajuda en el cas de persones productores que hagen obtingut almenys 12 punts.

Si ni tan sols així hi ha dotació pressupostària suficient per a atendre totes les sol·licituds amb 12 o més punts, només obtindran ajuda aquelles sol·licituds amb 13 o més punts. En el cas que tampoc així es puguen atendre totes les sol·licituds d'ajuda, s'anirà incrementant el percentatge de puntuació mínima necessària per a obtindre l'ajuda del 70 % de forma progressiva punt a punt fins al màxim de puntuació possible.



Setena. Presentació de sol·licituds

1. El termini de presentació de les sol·licituds d'ajuda quedarà establit en les corresponents convocatòries que es realitzen per a cada exercici, igual que la línia pressupostària i la dotació econòmica assignada a aquestes.

2. Els interessats que reunisquen les condicions previstes en la base tercera del present annex presentaran la sol·licitud a través del model normalitzat que es publicarà en la guia PROP de la Generalitat, i l'enllaç de la qual apareixerà en les convocatòries d'ajuda corresponents.

3. Els sol·licitants que siguen persones jurídiques, en virtut de l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estan obligats a relacionar-se amb aquestes a través de mitjans electrònics, per la qual cosa la presentació de la sol·licitud d'ajuda ha de realitzar-se electrònicament.



Huitena. Documentació

La sol·licitud d'ajuda ha de dur adjunta la documentació següent:



1. Per a les sol·licituds d'ajuda individuals, és a dir, aquelles que són presentades per una única persona agricultora:

a) Nom i raó social, si és el cas, del sol·licitant.

b) En cas de tractar-se de persona jurídica, els seus estatuts, així com document acreditatiu del poder de representació de la persona que presente la sol·licitud, degudament legalitzats.

c) Document d'autobaremació. Aquest document es podrà obtindre a través del model normalitzat que es publicarà en la guia PROP de la Generalitat, l'enllaç de la qual apareixerà en les convocatòries d'ajuda corresponents.

d) Model de domiciliació bancària degudament omplit.

2. Per a les sol·licituds d'ajuda col·lectives, és a dir, aquelles que són presentades de forma conjunta i per a una pluralitat de productors per agrupacions de persones productores:

a) Nom i raó social, si és el cas, del sol·licitant.

b) Estatuts, així com document acreditatiu del poder de representació de la persona que presente la sol·licitud, degudament legalitzats.



c) Relació numerada d'agricultors i agricultores per les quals se sol·licita l'ajuda d'acord amb el model normalitzat que es publicarà en la guia PROP de la Generalitat, l'enllaç de la qual apareixerà en les convocatòries d'ajuda corresponents.

d) Relació numerada de compliment, per cada una de les persones agricultores per les quals se sol·licita l'ajuda, dels criteris de puntuació establits en la base sisena d'aquest annex i el model normalitzat de la qual es publicarà en la guia PROP de la Generalitat, l'enllaç de la qual apareixerà en les convocatòries d'ajuda corresponents.

e) Memòria econòmica en què figure l'import estimat de les despeses en què aquells incorreran per participació en el programa de qualitat corresponent d'acord amb el model normalitzat que es publicarà en la guia PROP de la Generalitat, l'enllaç de la qual apareixerà en les convocatòries d'ajuda corresponents.

f) Autoritzacions emeses per les persones productores per a la tramitació de les ajudes en els termes establits en el model normalitzat que es publicarà en la guia PROP de la Generalitat, l'enllaç de la qual apareixerà en les convocatòries d'ajuda corresponents.

g) Model de domiciliació bancària degudament omplit per cada una de les persones agricultores per a les quals se sol·licite l'ajuda. En el cas que siga el mateix Consell Regulador o entitat associativa sense ànim de lucre la que assumisca les despeses d'inscripció i participació i/o les despeses de control, en els termes establits en l'apartat 7 de la base dotzena del present annex, serà suficient l'aportació del model de domiciliació bancària en què l'entitat sol·licita, si és el cas, l'ingrés de l'ajuda.

3. En el cas de les sol·licituds d'ajuda individuals el formulari de sol·licitud d'ajuda ha d'incorporar les declaracions responsables següents, que han de ser subscrites, en tot cas, pels sol·licitants:

a) Declaració responsable que totes les dades que figuren en la sol·licitud i documentació que s'adjunta són certes.

b) Declaració responsable de no estar incurs en cap prohibició per a obtindre la condició de beneficiari, assenyalada en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

c) Declaració responsable d'acord amb el que estableix l'article 5 del Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es regulen mesures en els procediments de contractació administrativa i de concessió de subvencions per al foment de l'ocupació de les persones amb discapacitat, o si és el cas, l'exempció d'aquesta obligació.

d) Declaració responsable sobre la sol·licitud i obtenció o no d'altres ajudes sobre les mateixes activitats, projectes, o els mateixos costos subvencionables, amb expressió, si és el cas, dels compromisos assumits pel sol·licitant.

e) Declaració responsable sobre el coneixement de la normativa reguladora de les presents ajudes, així com de l'obligació de publicitar la procedència dels fons.

4. En el cas de les sol·licituds d'ajuda col·lectives, aquestes han d'incorporar un document que arreplegue totes i cada una de les declaracions responsables previstes en l'apartat anterior, i subscrites per cada una de les persones agricultores per a les quals se sol·licite l'ajuda. Tot això d'acord amb el model normalitzat que es publicarà en la guia PROP de la Generalitat, l'enllaç de la qual apareixerà en les convocatòries d'ajuda corresponents.

5. D'acord amb el que disposa l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, la presentació de la sol·licitud comporta l'autorització a l'òrgan gestor del procediment per a obtindre directament les dades d'identitat del sol·licitant o, si és el cas, del seu representant legal i d'estar al corrent amb el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social. En el cas que el sol·licitant s'opose que l'òrgan gestor obtinga directament aquesta informació, ha d'indicar-ho expressament en el formulari i queda obligat a aportar els documents acreditatius corresponents. En el cas de sol·licituds col·lectives, el document a què es fa referència en el punt quart d'aquesta base ha d'incloure un apartat l'objecte del qual serà permetre a cada persona agricultora per la qual se sol·licita l'ajuda, la seua oposició expressa que l'òrgan gestor obtinga directament les seues dades d'identitat o, si és el cas, del seu representant legal i d'estar al corrent amb el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

5. Per mitjà de la presentació de la sol·licitud el sol·licitant manifesta sota la seua responsabilitat que totes les dades arreplegades en aquesta i en la documentació que s'adjunta són verídiques i que es troba en possessió de la documentació que així ho acredita, i queda a disposició de la Generalitat per a la seua presentació, comprovació, control i inspecció posterior que s'estimen oportuns.

6. No caldrà aportar aquella documentació que ja s'ha presentat anteriorment davant d'aquesta Administració, sempre que no hagen variat les dades que hi conté i continuen vigents. En aquest cas ha de comunicar a l'òrgan gestor la documentació de què es tracte, procediment, expedient, any i unitat administrativa en què es va presentar la documentació requerida.



Novena. Instrucció del procediment de concessió

1. La instrucció del procediment per a la tramitació de sol·licituds correspon a la direcció general competent en matèria de promoció agroalimentària.

2. En el supòsit que les sol·licituds no reunisquen els requisits exigits o la documentació presentada no siga la preceptiva es requerirà per escrit els sol·licitants perquè en un termini de 10 dies procedisquen a esmenar o aportar la documentació d'acord amb allò que s'ha requerit, amb indicació expressa que si no ho fan així, es considerarà que han desistit en la seua sol·licitud de subvenció, amb una resolució prèvia, d'acord amb el que preveu l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú.

3. L'òrgan instructor pot requerir al sol·licitant informació més ampliada, i efectuar les actuacions que considere necessàries per a la determinació i comprovació de dades, tot això als efectes d'una adequada tramitació del procediment fins a la seua resolució.

4. Una comissió de valoració revisarà els expedients i procedirà a valorar les sol·licituds presentades i seleccionar-les d'acord amb els criteris de preferència establits en la base sisena d'aquest annex, i procedirà a emetre l'informe corresponent a aquest efecte. La comissió estarà composta per un president, que serà la persona titular de la subdirecció general competent en matèria de qualitat agroalimentària, un secretari que serà la persona titular del servei competent en matèria de qualitat agroalimentària, i 2 vocals, persones tècniques de la direcció general competent en matèria de qualitat agroalimentària.

5. La persona titular de la subdirecció general competent en matèria de qualitat agroalimentària, a la vista de l'informe emés per la comissió de valoració prevista en l'apartat anterior, formularà proposta de resolució i l'elevarà a l'òrgan competent per a resoldre.



Deu. Resolució

1. El termini de màxim de resolució i notificació de les resolucions s'establirà en cada convocatòria d'ajudes. Davant la falta de resolució expressa els interessats que hagueren sol·licitat l'ajuda podràn entendre desestimades les seues pretensions per silenci administratiu.

2. La resolució ha de ser motivada d'acord amb el que preveu la present ordre i ha de contindre la informació següent: la inversió auxiliable, la quantia de les ajudes concedides com a percentatge de la inversió auxiliable, l'Administració o administracions que financen les ajudes (comunitària, nacional o autonòmica) i els seus percentatges de participació, i el termini concedit al beneficiari per a comunicar la realització de l'actuació subvencionable i per a justificar el pagament de les actuacions realitzades.

3. De conformitat amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la resolució de la persona titular de la direcció general competent en matèria de qualitat agroalimentària posarà fi a la via administrativa, i contra aquesta podrà interposar-se potestativament recurs de reposició davant de la persona titular de la Direcció de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA) en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà de la publicació o notificació, o directament recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos. Tot això sense perjuí que l'interessat puga interposar qualsevol altre recurs que considere oportú.



4. Quant a les dades de caràcter personal, els beneficiaris podran exercir els drets reconeguts en la Directiva 95/46/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 24 d'octubre de 1995, relativa a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de les dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades. L'acceptació de la subvenció suposa per als beneficiaris l'autorització expressa a l'AVFGA per a l'arreplega, incorporació als respectius fitxers i el tractament de les dades personals, així com per a la seua conservació durant els terminis previstos en les disposicions aplicables.



Onze. Modificació de la resolució, incompliment i reintegrament

1. Una vegada dictada la resolució de concessió, el beneficiari podrà sol·licitar la modificació del seu contingut sempre que no s'alteren essencialment la naturalesa i els objectius de l'ajuda aprovada, no es produïsquen danys en drets de tercers i no s'altere la puntuació inicialment obtinguda, o en cas d'alterar-se la nova puntuació obtinguda no siga inferior als llindars considerats en la resolució de concessió de l'ajuda. Així mateix, l'obtenció concurrent de subvencions atorgades per altres administracions o ens públics o privats, nacionals o internacionals, podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió.



La sol·licitud de modificació s'ha de presentar com a mínim amb un mes d'antelació a la concluió del termini per a la realització de l'activitat.

2. Si el beneficiari de l'ajuda compleix les condicions establides en la resolució de concessió, executa i justifica tots els conceptes de les despeses aprovats en els terminis establits, i compleix la resta dels requisits de la resolució de concessió, procedirà a abonar-se la totalitat de la subvenció concedida. En cas contrari hi ha un incompliment, en què s'aplicaran els criteris següents:

a) Quan el beneficiari no realitze i justifique en els terminis establits cap de les actuacions objecte de l'ajuda, hi ha un incompliment total i no es pagarà cap ajuda.

b) Quan el beneficiari realitze parcialment i justifique en els terminis establits les actuacions objecte de l'ajuda, s'abonarà la subvenció proporcional corresponent sempre que estiga relacionada amb actuacions finalitzades i es complisca la resta de les condicions establides, tot això en aplicació de l'article 64 del Reglament (UE) 1306/2013 en relació amb els articles 35 i 36 del Reglament (UE) 640/2014, després de l'estudi de l'admissibilitat de la sol·licitud de pagament, s'aplicaran les reduccions previstes en la normativa esmentada.

3. Són causes de reintegrament, les previstes en els articles 36 i 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Dotze. Pagament de subvencions

1. El pagament de l'ajuda al beneficiari s'efectuarà, amb la sol·licitud prèvia d'aquest, quan el servei competent en matèria de promoció agroalimentària comprove el compliment de totes les obligacions previstes en la base cinquena d'aquest annex. Els interessats presentaran les sol·licituds de pagament de l'ajuda a través del model normalitzat que estarà publicat en la guia PROP de la Generalitat, l'enllaç de la qual apareixerà en les convocatòries d'ajuda corresponents.

2. Els sol·licitants que siguen persones jurídiques, en virtut de l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estan obligats a relacionar-se amb aquestes a través de mitjans electrònics, per la qual cosa la presentació de la sol·licitud de pagament ha de realitzar-se electrònicament.

3. En el cas de sol·licituds individuals cada beneficiari ha d'aportar la documentació següent:

a) Sol·licitud de pagament individual.

b) Factures i justificants de pagament que protegisquen les quantitats sol·licitades, així com qualsevol prova documental que demostre la seua existència i realitat. Les factures es presentaran en original i es marcaran amb un segell, on s'indicarà la subvenció per a la justificació de la qual van ser presentades i si l'import del justificant s'imputa totalment o parcialment a la subvenció, en aquest últim cas s'indicarà la quantia exacta que resulte afectada per la subvenció.

c) Certificat que corresponga a l'any corrent, emés per l'organisme que realitza els controls (Consell Regulador o organisme independent de certificació), en què s'acredite que l'explotació objecte de la sol·licitud està inscrita en el corresponent programa de qualitat pel qual se sol·licita la subvenció i està sotmesa als controls pertinents.



4. En el cas de sol·licituds col·lectives:

a) Sol·licitud de pagament.

b) Relació numerada de beneficiaris inscrits en el programa de qualitat que sol·liciten el pagament de l'ajuda d'acord amb el model normalitzat que es publicarà en la guia PROP de la Generalitat, l'enllaç de la qual apareixerà en les convocatòries d'ajuda corresponents.

c) Justificants de les despeses efectuades per cada persona productora: factures originals i còpies o document de valor probatori equivalent, amb una relació numerada d'aquestes, així com la documentació que acredite el seu pagament. Les factures s'han de presentar en original i s'han de marcar amb un segell, on s'indique la subvenció per a la justificació de la qual s'han presentats i si l'import del justificant s'imputa totalment o parcialment a la subvenció, en aquest últim cas s'ha d'indicar la quantia exacta que resulte afectada per la subvenció. Sense perjuí del que s'ha disposat abans, ha de presentar-se certificació que la despesa està realitzada i pagada i que consten en poder dels consells reguladors o entitats associatives sense ànim de lucre en què participen productors o productores implicats en algun programa de qualitat diferenciada agroalimentària de la Comunitat, els justificants de les despeses de cada persona productora.

d) Certificat que corresponga a l'any corrent, emés per l'organisme que realitza els controls (Consell Regulador o organisme independent de certificació), en què s'acredite que totes les explotacions objecte de la sol·licitud estan inscrites en el corresponent programa de qualitat pel qual se sol·licita la subvenció i estan sotmeses als controls pertinents.



5. A l'efecte de presentació de sol·licituds col·lectives, aquestes només podran ser presentades per agrupacions de persones productores implicades en els programes de qualitat diferenciada de la Comunitat.

6. El formulari de sol·licitud de pagament ha d'incorporar una declaració responsable, que ha de ser subscrita pels beneficiaris, en què s'indique que no s'ha rebut ni sol·licitat cap altra ajuda econòmica ni de la UE ni d'altres administracions públiques per al programa sol·licitat, i que coneix les condicions establides per la normativa aplicable en la justificació d'aquestes ajudes. En el cas de sol·licituds de pagament col·lectives aquestes han de contindre la declaració responsable per cada una de les persones agricultores per les quals se sol·licite l'ajuda d'acord amb l'al model normalitzat que es publicarà en la guia PROP de la Generalitat, l'enllaç de la qual apareixerà en les convocatòries d'ajuda corresponents.

7. En el cas que siga el mateix Consell Regulador o entitat associativa sense ànim de lucre la que assumisca les despeses d'inscripció i participació i/o les despeses de control, l'ajuda se'ls podrà abonar directament. En aquest es duran a terme els controls oportuns per a garantir que els beneficiaris últims són les persones productores que participen per primera vegada en els corresponents règims de qualitat i s'han acollit expressament a les ajudes. Entre les actuacions de control a realitzar es verificarà que finalment només se'ls ha cobrat el 30 % de l'import corresponent a les despeses subvencionables.



8. En vista de la documentació justificativa prevista en aquesta base i també del conjunt d'obligacions imposades al beneficiari en aquesta ordre, i a proposta de la subdirecció competent en matèria de qualitat agroalimentària, la persona titular de la direcció general competent en matèria de qualitat agroalimentària resoldrà sobre el pagament definitiu de l'ajuda.



Tretze. Controls i seguiment

1. La direcció general competent en matèria de qualitat agroalimentària, a través de la subdirecció general competent en matèria de qualitat agroalimentària establirà els mecanismes de control necessaris per a assegurar el compliment de la finalitat per a la qual les subvencions són concedides.

2. A més dels controls administratius, tant de les sol·licituds d'ajuda com de pagament, i que tindran per objecte comprovar el compliment efectiu del que preveu el PDR-CV 2014-2020 i el que preveuen aquestes bases i normativa d'aplicació, es duran a terme els controls corresponents sobre el terreny que s'executaran en els termes establits en l'article 51 del Reglament d'execució (UE) 809/2014 de la Comissió de 17 de juliol de 2014 pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament (UE) 1306/2013 del Parlament Europeu i del Consell en allò que es refereix al sistema integrat de gestió i control, les mesures de desenvolupament rural i la condicionalitat. Per mitjà dels controls sobre el terreny de les sol·licituds de liquidació final o total han de comprovar-se, entre altres aspectes, els següents:



a) L'existència de documents comptables o d'un altre tipus, en poder dels organismes o les empreses que duguen a terme les actuacions objecte d'ajuda, que justifiquen els pagaments realitzats pel beneficiari.

b) La veracitat de la documentació acreditativa del contingut de les declaracions responsables presentades pel sol·licitant al llarg del procediment de sol·licitud de l'ajuda i de sol·licitud de pagament.

c) La conformitat de la destinació efectiva o prevista de les actuacions amb la descripció efectuada en la sol·licitud d'ajuda.

d) La conformitat de l'execució de les actuacions objecte de finançament públic amb la normativa vigent, especialment les normes obligatòries establides per la legislació nacional o, si és el cas, pel PDR-CV 2014-2020.

e) El compliment dels compromisos i obligacions derivats de la concessió d'ajuda.

3. El tècnic de control que haja participat en algun dels controls administratius d'un expedient d'ajuda no podrà participar en els controls sobre el terreny del mateix expedient.



Catorze. Compatibilitat de l'ajuda

L'import de les subvencions regulades en aquesta ordre no podrà ser de tal quantia que en concurrència amb subvencions o ajudes d'altres administracions públiques, ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, supere el cost de l'activitat exercida, i seran incompatibles amb la percepció d'ajudes comunitàries per al mateix fi en virtut del Reglament (UE) núm. 1305/2013 del Parlament Europeu i del Consell de 17 de desembre de 2013 relatiu a l'ajuda al desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1698/2005 del Consell o d'altres fons comunitaris.





Quinze. Règim d'infraccions i sancions

El règim sancionador en la matèria regulada en aquesta ordre serà l'establit en el títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions en els seus preceptes bàsics així com en el títol X capítol IV de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.







ANNEX II

Bases reguladores per a la concessió d'ajudes a les activitats d'informació i promoció dutes a terme per grups de persones productores en el mercat interior, en el marc del programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020



Primera. Objecte

1. L'objecte de les subvencions previstes en aquest annex és el foment de la producció i comercialització de productes agroalimentaris de qualitat diferenciada, a través del suport a les activitats d'informació i promoció realitzades per grups de persones productores en el mercat interior, inclosos en el Pla de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

L'ajuda prevista en aquest annex es destinarà a induir el consumidor a adquirir productes agrícoles o alimentaris. Aquestes activitats ressaltaran les característiques o avantatges específics dels productes en qüestió, especialment la qualitat, els mètodes de producció específics, les estrictes normes d'aplicació i el respecte del medi ambient, vinculats al programa de qualitat, i podran incloure la divulgació de coneixements científics i tècnics sobre aquests productes.

2. Les ajudes arreplegades en aquest annex desenvolupen la submesura 3.2. «Suport a les activitats d'informació i promoció realitzades per grups de persones productores en el mercat interior» de la Mesura 3. «Règims de qualitat dels productes agrícoles i alimentaris» del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020 (d'ara en avant PDR 2014-2020), i prevista en l'article 16.2 del capítol I «Mesures» del títol III «Ajuda al Desenvolupament Rural» del Reglament (UE) núm. 1305/2013 del Parlament Europeu i del Consell de 17 de desembre de 2013 relatiu a l'ajuda al desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader) i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1698/2005 del Consell.

3. El que disposa aquest annex s'aplicarà a les convocatòries publicades en el marc del PDR CV 2014-2020.

4. Aquestes subvencions són cofinançades pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), per l'Administració general de l'Estat i la conselleria competent en matèria d'agricultura de la Generalitat, en els termes que preveu el PDR CV 2014-2020.



Segona. Complementarietat amb la submesura 3.1 del PDR CV 2014-2020

Perquè els grups de persones productores puguen optar a les ajudes regulades en aquest annex serà necessària la prèvia convocatòria de les ajudes regulades en l'annex I.



Tercera. Definicions

Als efectes d'aquesta ordre i aquest annex s'estableixen les definicions següents:

1. Grups de persones productores: els consells reguladors i les entitats associatives sense ànim de lucre en què participen persones productores implicades en algun programa de qualitat diferenciada agroalimentària de la Comunitat.

2. Règims de qualitat objecte d'auxili:

2.1. Els règims de qualitat establits en virtut dels següents reglaments i disposicions:

a) El Reglament (UE) núm. 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell de 21 de novembre de 2012, sobre els règims de qualitat dels productes agrícoles i alimentaris (DO L 343 de 14.12.2012).

b) El Reglament (CE núm. 834/2007 del Consell, de 28 de juny de 2007, sobre producció i etiquetatge dels productes ecològics i pel qual es deroga el Reglament (CEE) núm. 2092/91 (DO L 189 de 20.07.2007).



c) El Reglament (UE) núm. 110/2008 del Parlament Europeu i del Consell de 15 de gener de 2008 relatiu a la definició, designació, presentació, etiquetatge i protecció de la indicació geogràfica de begudes espirituoses i pel qual es deroga el Reglament (CEE) núm. 1576/89 del Consell (DO L 39 de 13.02.2008).

d) El Reglament (UE) núm. 251/2014 del Parlament Europeu i del Consell de 26 de febrer de 2014 sobre la definició, descripció, presentació, etiquetatge i protecció de les indicacions geogràfiques dels productes vitivinícoles aromatitzats, i pel qual es deroga el Reglament (CEE) núm. 1601/91 del Consell.

e) La part II, títol II, capítol I, secció 2, del Reglament (UE) núm. 1308/2013 del Consell pel que fa al vi.

2.2. Marques de qualitat CV regulades en el Decret 91/1998, de 16 de juny, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament de la marca de qualitat «CV» per a productes agraris i agroalimentaris, o norma que la substituïsca. Aquest de qualitat ha de garantir les característiques especials del producte final elaborat, de conformitat amb allò que disposa l'article 16.1 b) del Reglament (UE) 1305/2013.





Quarta. Beneficiaris

Podran ser beneficiaris d'aquestes ajudes els grups de persones productores que duguen a terme activitats d'informació i promoció en el mercat interior d'algun dels programes de qualitat diferenciada agroalimentària de la Comunitat dels definits en aquest annex, i arreplegats en el PDR CV 2014-2020.



Cinquena. Despeses subvencionables i quantia de les ajudes

1. Seran subvencionables, exclosos els impostos recuperables, les actuacions desenvolupades pels grups de persones productores definits en la base tercera d'aquest annex, en matèria d'exercici d'activitats d'informació i promoció, destinades a induir el consumidor a adquirir productes agrícoles o alimentaris, inclosos en el marc de programes de qualitat diferenciada dels aliments que es defineixen en la base tercera d'aquest annex. En concret les actuacions subvencionables podran ser les següents:

a) Campanyes de promoció genèriques.

b) Campanyes de publicitat genèriques a través dels diversos canals de comunicació o en els punts de venda.

c) Elaboració de material divulgatiu i promocional.

d) Elaboració i publicació de dossiers i monogràfics sobre aliments de qualitat.

e) Realització de jornades tècniques.

f) Accions de relacions públiques i missions comercials.

g) Accions de promoció per a organització o participació en fires o exposicions.

h) Estudis orientats a la millora de la promoció.

2. Queden excloses de l'ajuda les actuacions següents:

a) La promoció de marques comercials.

b) La promoció i publicitat fora del mercat interior.

c) Aquelles activitats que induïsquen el consumidor a comprar un producte pel seu origen particular, excepte en els casos dels productes regulats pel règim de qualitat establit pel Reglament (UE) núm. 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell, de 21 de novembre de 2012, sobre els règims de qualitat dels productes agrícoles i alimentaris, i els regulats pel Reglament (UE) núm. 1308/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, pel qual es crea l'organització comuna de mercats dels productes agraris i pel qual es deroguen els Reglaments (CEE) núm. 922/72, (CEE) núm. 234/79, (CE) núm. 1037/2001 i (CE) núm. 1234/2007. No obstant això, podrà indicar-se l'origen d'un producte sempre que aquesta indicació quede subordinada al missatge principal.

d) Les activitats d'informació i promoció subvencionades a l'empara del Reglament (CE) núm. 2826/2000 del Consell, de 19 de desembre de 2000, sobre accions d'informació i de promoció dels productes agrícoles en el mercat interior.

e) Els programes l'únic fi dels quals consistisca a garantir un control més estricte del compliment de les normes obligatòries d'acord amb la normativa comunitària o legislació nacional o autonòmica.

3. La quantia de l'ajuda serà del 70 % de les despeses subvencionables realitzades, sense que la quantia màxima de les ajudes previstes puga sobrepassar la quantitat de 100.000 euros per beneficiari i any.

4. No seran subvencionables les actuacions ja realitzades o aquelles ja iniciades abans de la data de presentació de la sol·licitud de subvenció.



Sisena. Obligacions dels beneficiaris

1. Amb caràcter general, els beneficiaris de les ajudes han de:

a) Complir l'objectiu, els requisits i les condicions, en l'execució de l'actuació que fonamenta la concessió de la subvenció.

b) Sotmetre's a les actuacions de comprovació, a efectuar per l'òrgan concedent, així com qualssevol altres de comprovació i control financer que corresponen a la Intervenció General en relació amb les subvencions i ajudes concedides, i aportar aquella informació que li siga requerida en l'exercici de les dites actuacions. Així mateix s'han de sotmetre als controls sobre el terreny i a posteriori a realitzar per l'òrgan competent i per qualsevol organisme de l'AVFGA o de la Comissió Europea amb competències de control de fons FEADER.



c) Trobar-se al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

d) Acreditar, per mitjà de declaració responsable, la no concurrència de cap de les circumstàncies previstes en els punts 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, general de subvencions.

e) Comunicar a l'òrgan concedent, en la sol·licitud de subvenció, així com en qualsevol moment de la vigència de l'expedient, la sol·licitud i/o obtenció d'altres ajudes per a la mateixa finalitat per altres administracions o ens públics, així com la modificació de les circumstàncies que hagen fonamentat la concessió de la subvenció en els termes d'aquesta ordre. En el cas que la sol·licitud o concessió d'altres ajudes, o la modificació de les circumstàncies que hagen motivat la concessió de l'ajuda, s'efectuen durant la tramitació de l'expedient, aquesta comunicació ha d'efectuar-se tan prompte com es conega i, en tot cas, abans de la justificació de l'aplicació donada als fons percebuts.



f) Procedir al reintegrament dels fons percebuts quan pertoque d'acord amb el que estableixen els articles 36, 37 i 40 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

g) Mantindre a disposició de l'Administració, durant almenys els tres anys següents al pagament final, els justificants de pagament de les despeses finançades i dels ingressos per les ajudes percebudes.

h) Donar l'adequada publicitat al cofinançament per part del FEADER de les activitats o actuacions de qualsevol tipus que siguen objecte de subvenció, en els termes previstos per l'annex III del Reglament d'execució (UE) 808/2014 de la Comissió, de 17 de juliol de 2014, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament (UE) 1305/2013.

i) Qualsevol altra que legalment corresponga com a beneficiari de subvencions públiques.

2. L'incompliment de les anteriors obligacions donarà lloc a l'exigència de les responsabilitats que corresponguen, d'acord amb la legislació vigent.



Setena. Règim de concessió i criteris de valoració

1. La concessió d'aquestes ajudes correspon a la direcció general competent en matèria de qualitat agroalimentària de la conselleria competent en matèria d'agricultura.

2. Per mitjà de la corresponent convocatòria anual s'establirà el termini per a la presentació de les sol·licituds d'ajuda, la línia pressupostària i la dotació pressupostària assignada a la convocatòria.

3. La concessió de les ajudes s'atorgarà en règim de concurrència competitiva, segons el qual la concessió de les subvencions es realitza per mitjà de la comparació de les sol·licituds presentades, a fi d'establir una prelació entre aquestes d'acord amb els criteris de valoració fixats, i adjudicar amb el límit fixat segons el crèdit disponible, aquelles que hagen obtingut major valoració en aplicació dels criteris esmentats, tot això de conformitat amb el que estableix l'article 22.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

4. Per a la concessió de les ajudes es tindran en compte els següents criteris de valoració:

4.1. Novetat del programa (5 punts). Amb aquest criteri es valora la menor antiguitat del programa de qualitat, de manera que reben més punts les accions desenvolupades en relació amb programes de qualitat que van començar la seua activitat més recentment. Els punts es concediran d'acord amb l'escala següent:

a) Antiguitat (anys) de 0-5 anys: 5 punts.

b) Antiguitat (anys) de més de 5 anys fins a 10 anys: 4 punts.

c) Antiguitat (anys) de més de 10 anys fins a 15 anys: 3 punts.

d) Antiguitat (anys) de més de 15 anys fins a 20 anys: 2 punts.

e) Antiguitat (anys) de més de 20 anys: 1 punt.

Per al càlcul de l'antiguitat del programa es tindrà en compte la data de constitució del corresponent consell regulador en els programes de qualitat per als quals n'hi haja. Per als programes per als quals no hi haja un consell regulador es prendrà la data d'inscripció del programa en els diferents registres europeus de denominacions d'origen protegides, indicacions geogràfiques protegides i especialitats tradicionals garantides. Pel que fa a les entitats associatives sense ànim de lucre gestores de les marques de qualitat CV el termini es computarà des de l'emissió de les corresponents autoritzacions d'ús de la marca CV per part de la conselleria amb competències en matèria d'agricultura.



4.2. Tipologia del programa de qualitat. Per mitjà d'aquest criteri es valorarà el tipus de programa de qualitat en què s'emmarquen les accions per a les quals se sol·licita ajuda, d'acord amb l'escala següent:



a) Agricultura ecològica: 6 punts.

b) Denominacions d'origen protegides i indicacions geogràfiques protegides: 4 punts.

c) Especialitats tradicionals garantides i agricultura de muntanya: 3 punts.

d) Marques de qualitat CV: 2 punts.

4.3. Per la tipologia de les actuacions a desenvolupar: 10 punts. Per mitjà d'aquest criteri es valoraran aquells programes que continguen major varietat d'actuacions a desenvolupar De conformitat amb el que estableix l'apartat primer de la base cinquena d'aquest annex. La distribució de la puntuació prevista en aquest apartat serà la següent:

a) Aquells programes d'actuació que continguen quatre o més tipus d'accions diferents: 10 punts.

b) Aquells programes d'actuació que continguen almenys dues o tres accions diferents: 8 punts.

c) Aquells programes d'actuació que continguen només un tipus d'acció: 5 punts.

4.4. En funció de l'àmbit geogràfic en què es desenvolupen les actuacions (5 punts).

a) En el cas de programes en què més del 30 % del seu pressupost estiga destinat a desenvolupar actuacions fora de l'àmbit geogràfic de la Comunitat Valenciana: 5 punts.

b) En el cas de programes que continguen actuacions a implementar fora d'Espanya però que no assolisquen més del 30 % del seu pressupost: 3 punts.

c) En el cas que totes les accions es desenvolupen en l'àmbit de la Comunitat Valenciana: 0 punts.

4.5. S'afegiran 5 punts addicionals en el cas de programes que incloguen actuacions d'informació i/o promoció en cooperació amb altres consells reguladors i/o entitats gestores de les marques de qualitat CV.

5. Per a obtindre ajuda serà necessari aconseguir una puntuació mínima de 15 punts.

6. Per al cas que no hi haja dotació pressupostària suficient per a assolir el 70 % de les despeses subvencionables realitzades per a tots els sol·licitants, només es concedirà l'ajuda en el cas de productors o productores que hagen obtingut almenys 16 punts. Si ni tan sols així hi ha dotació pressupostària suficient per a atendre totes les sol·licituds amb 16 o més punts, només obtindran ajuda aquelles sol·licituds amb 17 o més punts. En el cas que tampoc així es puguen atendre totes les sol·licituds d'ajuda s'anirà incrementant el percentatge de puntuació mínima necessària per a obtindre l'ajuda del 70 % de forma progressiva punt a punt fins al màxim de puntuació possible.





Huitena. Presentació de sol·licituds

1. El termini de presentació de les sol·licituds d'ajuda quedarà establit en les convocatòries corresponents que es realitzen per a cada exercici, igual que la línia pressupostària i la dotació econòmica assignada a aquestes.

2. Els interessats que reunisquen les condicions previstes en la base quarta d'aquest annex presentaran la sol·licitud a través del model normalitzat que es publicarà en la guia PROP de la Generalitat, l'enllaç de la qual apareixerà en les convocatòries d'ajuda corresponents.

3. Els sol·licitants que siguen persones jurídiques, en virtut de l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estan obligats a relacionar-se amb aquestes a través de mitjans electrònics, per la qual cosa la presentació de la sol·licitud d'ajuda ha de realitzar-se electrònicament.



Novena. Documentació

1. La sol·licitud d'ajuda ha de dur adjunta la documentació següent:



a) Nom i raó social del sol·licitant.

b) Targeta d'identificació fiscal.

c) Escriptura de constitució i estatuts, amb les modificacions posteriors degudament inscrites en el Registre corresponent, així com document acreditatiu del poder de representació de la persona que presente la sol·licitud, degudament legalitzats.

d) Memòria explicativa de l'objecte de la inversió que ha d'incloure el contingut següent:

1r. Descripció detallada de les actuacions que s'han de desenvolupar: descripció de cada una de les activitats previstes que realitzarà el sol·licitant. Es detallaran i es descriuran al màxim totes i cada una de les activitats.

2n. Avaluació econòmica dels seus avantatges.

3r. Relació d'efectius humans i mitjans materials de què es disposa.



4t. Pla cronològic dels treballs.

e) Pressupost detallat de les despeses previstes, en què es detallarà específicament l'àmbit territorial (Comunitat Valenciana, Espanya, Unió Europea) a què correspon la despesa de cada partida, si no corresponen totes a un mateix àmbit geogràfic.

2. El formulari de sol·licitud d'ajuda ha d'incorporar les declaracions responsables següents, que han de ser subscrites, en tot cas, pels sol·licitants:

a) Declaració responsable que totes les dades que figuren en la sol·licitud i documentació que s'acompanya són certes.

b) Declaració responsable de no estar incurs en cap prohibició per a obtindre la condició de beneficiari, assenyalada en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

c) Declaració responsable d'acord amb el que estableix l'article 5 del Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es regulen mesures en els procediments de contractació administrativa i de concessió de subvencions per al foment de l'ocupació de les persones amb discapacitat o, si és el cas, l'exempció d'aquesta obligació.

d) Declaració responsable sobre la sol·licitud i obtenció o no d'altres ajudes sobre les mateixes activitats, projectes, o els mateixos costos subvencionables, amb expressió, si és el cas dels compromisos assumits pel sol·licitant.

e) Declaració responsable sobre el coneixement de la normativa reguladora de les presents ajudes, així com de l'obligació de publicitar la procedència dels fons.

3. D'acord amb el que disposa l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, la presentació de la sol·licitud comporta l'autorització a l'òrgan gestor del procediment per a obtindre directament les dades d'identitat del sol·licitant o, si és el cas, del seu representant legal i d'estar al corrent amb el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social. En el cas que el sol·licitant s'opose que l'òrgan gestor obtinga directament aquesta informació, ha d'indicar-ho expressament en el formulari i queda obligat a aportar els documents acreditatius corresponents.

4. Per mitjà de la presentació de la sol·licitud el sol·licitant manifesta sota la seua responsabilitat que totes les dades arreplegades en aquesta i en la documentació que s'adjunta són verídiques i que es troba en possessió de la documentació que així ho acredita, i queda a disposició de la Generalitat per a la seua presentació, comprovació, control i inspecció posterior que s'estimen oportuns.

5. No caldrà aportar aquella documentació que ja s'haja presentat anteriorment davant d'aquesta Administració, sempre que no hagen variat les dades que hi conté i continuen vigents. En aquest cas ha de comunicar a l'òrgan gestor la documentació de què es tracte, procediment, expedient, any i unitat administrativa en què es va presentar la documentació requerida.



Deu. Instrucció del procediment de concessió

1. La instrucció del procediment per a la tramitació de sol·licituds correspon a la direcció general competent en matèria de promoció agroalimentària.

2. En el supòsit que les sol·licituds no reunisquen els requisits exigits o la documentació presentada no siga la preceptiva es requerirà per escrit als sol·licitants perquè en un termini de 10 dies procedisquen a esmenar o aportar la documentació d'acord amb allò que s'ha requerit, amb indicació expressa que si no ho fan així, es considerarà que han desistit en la seua sol·licitud de subvenció, amb una resolució prèvia, d'acord amb el que preveu l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú.

3. L'òrgan instructor pot requerir al sol·licitant informació més ampliada, i efectuar les actuacions que considere necessàries per a la determinació i comprovació de dades, tot això als efectes d'una adequada tramitació del procediment fins a la seua resolució.

4. Una comissió de valoració revisarà els expedients i procedirà a valorar-los i seleccionar-los d'acord amb els criteris de valoració establits en la base setena d'aquest annex, i procedirà a emetre l'informe corresponent a aquest efecte. La comissió estarà composta per un president, que serà la persona titular de la subdirecció general competent en matèria de qualitat agroalimentària, un secretari que serà la persona titular del servei competent en matèria de qualitat agroalimentària, i 2 vocals, persones tècniques de la direcció general competent en matèria de qualitat agroalimentària.

5. La persona titular de la subdirecció general competent en matèria de qualitat agroalimentària, a la vista de l'informe emés per la comissió de valoració prevista en l'apartat anterior, formularà proposta de resolució i l'elevarà a l'òrgan competent per a resoldre.



Onze. Resolució

1. El termini de màxim de resolució i notificació de les resolucions s'establirà en cada convocatòria d'ajudes. Davant la falta de resolució expressa els interessats que hagueren sol·licitat l'ajuda podran entendre desestimades les seues pretensions per silenci administratiu.

2. La resolució ha de ser motivada d'acord amb el que preveu la present ordre i ha de contindre la informació següent: la inversió auxiliable, la quantia de les ajudes concedides com a percentatge de la inversió auxiliable, l'Administració o administracions que financen les ajudes (comunitària, nacional o autonòmica) i els seus percentatges de participació, i el termini concedit al beneficiari per a comunicar la realització de l'actuació subvencionable i per a justificar el pagament de les actuacions realitzades.

3. De conformitat amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la resolució de la persona titular de la direcció general competent en matèria de qualitat agroalimentària posarà fi a la via administrativa, i contra aquesta podrà interposar-se potestativament recurs de reposició davant del director o directora de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA) en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà de la publicació o notificació, o directament recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos. Tot això sense perjuí que l'interessat puga interposar qualsevol altre recurs que considere oportú.

4. Quant a les dades de caràcter personal, els beneficiaris podran exercir els drets reconeguts en la Directiva 95/46/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 24 d'octubre de 1995, relativa a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de les dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades. L'acceptació de la subvenció suposa per als beneficiaris l'autorització expressa a l'AVFGA per a l'arreplega, incorporació als respectius fitxers i el tractament de les dades personals, així com per a la seua conservació durant els terminis previstos en les disposicions aplicables.



Dotze. Modificació de la resolució, incompliment i reintegrament

1. Una vegada dictada la resolució de concessió, el beneficiari podrà sol·licitar la modificació del seu contingut sempre que no s'alteren essencialment la naturalesa i els objectius de l'ajuda aprovada, no es produïsquen danys en drets de tercers i no s'altere la puntuació inicialment obtinguda, o en cas d'alterar-se la nova puntuació obtinguda no siga inferior als llindars considerats en la resolució de concessió de l'ajuda. Així mateix, l'obtenció concurrent de subvencions atorgades per altres administracions o ens públics o privats, nacionals o internacionals, podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió.



La sol·licitud de modificació ha de ser presentada com a mínim amb un mes d'antelació al de conclusió del termini per a la realització de l'activitat i aquesta ha d'estar degudament justificada.

2. Si el beneficiari de l'ajuda compleix les condicions establides en la resolució de concessió, executa i justifica tots els conceptes de les despeses aprovats en els terminis establits, i compleix la resta dels requisits de la resolució de concessió, procedirà a abonar-se la totalitat de la subvenció concedida. En cas contrari hi ha un incompliment, en què s'aplicaran els criteris següents:

a) Quan el beneficiari no realitze i justifique en els terminis establits cap de les actuacions objecte de l'ajuda, hi ha un incompliment total i no es pagarà cap ajuda.

b) Quan el beneficiari realitze parcialment i justifique en els terminis establits les actuacions objecte de l'ajuda, s'abonarà la subvenció proporcional corresponent sempre que estiga relacionada amb actuacions finalitzades i es complisca la resta de les condicions establides, tot això en aplicació de l'article 64 del Reglament (UE) 1306/2013 en relació amb els articles 35 i 36 del Reglament (UE) 640/2014, després de l'estudi de l'admissibilitat de la sol·licitud de pagament, s'aplicaran les reduccions previstes en la citada normativa.

3. Són causes de reintegrament, les previstes en els articles 36 i 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Tretze. Pagament de l'ajuda.

1. El pagament de l'ajuda al beneficiari s'efectuarà, amb la sol·licitud prèvia d'aquest, quan el servei competent en matèria de promoció agroalimentària comprove el compliment de totes les obligacions previstes en la base sisena d'aquest annex. Els interessats presentaran les sol·licituds de pagament de l'ajuda a través del model normalitzat que estarà publicat en la guia PROP de la Generalitat, l'enllaç de la qual apareixerà en les convocatòries d'ajuda corresponents.

2. Els sol·licitants que siguen persones jurídiques, en virtut de l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estan obligats a relacionar-se amb aquestes a través de mitjans electrònics, per la qual cosa la presentació de la sol·licitud de pagament ha de realitzar-se electrònicament.

3. La justificació de les despeses es realitzarà per mitjà del compte justificatiu amb aportació de justificants de despeses (i extractes bancaris que acrediten la materialització del pagament de les factures), regulada en l'article 72 del RD 887/2006 pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. La sol·licitud de pagament ha de dur adjunta la documentació següent:

a) Justificants de les despeses efectuades: factures, amb una relació numerada d'aquestes, així com la documentació original que acredite el seu pagament. Les factures s'han de presentar en original i s'han de marcar amb un segell, on s'indique la subvenció per a la justificació de la qual s'han presentats i si l'import del justificant s'imputa totalment o parcialment a la subvenció, en aquest últim cas s'ha d'indicar la quantia exacta que resulte afectada per la subvenció.

b) Document de domiciliació bancària degudament omplit.



c) Els sol·licitants han de presentar amb caràcter general:

1r. En el cas de campanyes de publicitat: un exemplar de cada un dels elements integrants de la campanya (cartells, fullets, anuncis, etc.) així com una memòria explicativa del seu desenvolupament, en la qual s'indiquen quins van ser els mitjans finalment emprats. Haurà d'aportar-se un exemplar original del mitjà de comunicació escrit o un document d'àudio o vídeo quan corresponga. En el cas d'insercions repetitives, bastarà aportar un únic document original i una relació dels dies d'emissió o publicació de la campanya.

2n. En el cas de participació en fires o exposicions o de la seua organització: una memòria explicativa en què s'indiquen els mitjans materials i humans emprats i l'especificació de les despeses realitzades i la seua vinculació amb l'esdeveniment, així com una valoració del seu desenvolupament.

3r. En el cas de jornades tècniques, seminaris i congressos: una memòria en què s'incloga un resum dels temes exposats i de les conclusions obtingudes.

4t. En el cas d'estudis: una còpia d'aquests.

4. El formulari de sol·licitud de pagament ha d'incorporar una declaració responsable, que ha de ser subscrita pels beneficiaris, en la qual s'indique que no s'ha rebut ni sol·licitat cap altra ajuda econòmica ni de la UE ni d'altres administracions públiques per al programa sol·licitat, i que coneix les condicions establides per la normativa aplicable en la justificació d'aquestes ajudes.

5. No podrà realitzar-se el pagament si el beneficiari directe no es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social o és deutor per resolució que declare la procedència de reintegrament.

A aquest efecte, d'acord amb el que disposa l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, la presentació de la sol·licitud de pagament comporta l'autorització a l'òrgan gestor del procediment per a obtindre directament les dades d'estar al corrent amb el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social. En el cas que el sol·licitant s'opose que l'òrgan gestor obtinga directament aquesta informació, ha d'indicar-ho expressament en el formulari i queda obligat a aportar els documents acreditatius corresponents.

6. A la vista de la documentació justificativa prevista en aquesta base i també del conjunt d'obligacions imposades al beneficiari en la present ordre, i a proposta de la subdirecció competent en matèria de qualitat agroalimentària, la persona titular de la direcció general competent en matèria de qualitat agroalimentària resoldrà sobre el pagament definitiu de l'ajuda.



Catorze. Controls i seguiment

1. La direcció general competent en matèria de qualitat agroalimentària, a través de la subdirecció general competent en matèria de qualitat agroalimentària, establirà els mecanismes de control necessaris per a assegurar el compliment de la finalitat per a la qual les subvencions són concedides.

2. A més dels controls administratius, tant de les sol·licituds d'ajuda com de pagament, i que tindran per objecte comprovar el compliment efectiu del que preveu el PDR-CV 2014-2020 i el que preveuen aquestes bases i normativa d'aplicació, es duran a terme els controls corresponents sobre el terreny que s'executaran en els termes establits en l'article 51 del Reglament d'execució (UE) 809/2014 de la Comissió de 17 de juliol de 2014 pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament (UE) 1306/2013 del Parlament Europeu i del Consell pel que fa al sistema integrat de gestió i control, les mesures de desenvolupament rural i la condicionalitat. Per mitjà dels controls sobre el terreny de les sol·licituds de liquidació final o total han de comprovar-se, entre altres extrems, els següents:



a) L'existència de documents comptables o d'un altre tipus, en poder dels organismes o les empreses que duguen a terme les actuacions objecte d'ajuda, que justifiquen els pagaments realitzats pel beneficiari.

b) La veracitat de la documentació acreditativa del contingut de les declaracions responsables presentades pel sol·licitant al llarg del procediment de sol·licitud de l'ajuda i de sol·licitud de pagament.

c) La conformitat de la destinació efectiva o prevista de les actuacions amb la descripció efectuada en la sol·licitud d'ajuda.

d) La conformitat de l'execució de les actuacions objecte de finançament públic amb la normativa vigent, especialment les normes obligatòries establides per la legislació nacional o, si és el cas, pel PDR-CV 2014-2020.

e) El compliment dels compromisos i obligacions derivats de la concessió d'ajuda.

3. El tècnic de control que haja participat en algun dels controls administratius d'un expedient d'ajuda no podrà participar en els controls sobre el terreny del mateix expedient.

Quinze. Moderació de costos

1. Quan l'import de la despesa subvencionable supere les quanties establides en el Reial decret legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de contractes del sector públic, per al contracte menor, el beneficiari ha de sol·licitar com a mínim tres ofertes de diferents proveïdors, amb caràcter previ a la contracció del compromís per a la instal·lació, la prestació del servei o l'entrega del bé, llevat que per les seues especials característiques no hi haja en el mercat suficient nombre d'entitats que els realitzen, presten o subministren.



En aquells casos en què l'oferta finalment executada no siga la de menor import econòmic, el beneficiari ha de justificar les raons que han motivat aquesta decisió. En aquest supòsit si les raons esmentades no estan motivades en consideracions tècniques, financeres o altres condicionants de l'execució de l'actuació, l'òrgan gestor podrà minorar o inclús eliminar del còmput total de despesa subvencionable a liquidar l'import atribuït pel beneficiari a l'actuació objecte de discrepància.



2. Per a això, d'acord amb el que preveu l'article 48.2.e del Reglament d'execució (UE) 809/2014 de la Comissió, de 17 de juliol de 2014, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament (UE) 1306/2013 del Parlament Europeu i del Consell pel que fa al sistema integrat de gestió i control, les mesures de desenvolupament rural i la condicionalitat, i en relació amb les possibles actuacions subvencionables a través d'aquesta mesura, podrà crear-se una comissió de tècnics en compliment del que disposa l'article 170 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions amb la missió d'identificar despeses i preus mitjans susceptibles de ser subvencionats en els processos previs a la resolució de les concessions d'ajuda i/o previs als processos de pagament de les subvencions aprovades.

Aquesta ponderació serà duta a terme per l'esmentada comissió quan de la documentació demanada per l'òrgan gestor de les subvencions o de la comparació amb els preus de mercat, es desprenga que una determinada despesa és susceptible de ser moderada. Amb aquest fi, podrà aprovar límits màxims per a la valoració d'aquells costos que, de manera justificada, considere més sensibles tant en fase de concessió com en fase de pagament. Els costos de referència esmentats seran notificats fefaentment als interessats afectats.

3. Si es presenten excessos, siga en la despesa prevista pel sol·licitant d'ajuda o en l'efectivament constatada després de la justificació de la inversió, respecte als costos de referència, la concessió d'ajuda o, si és el cas, la liquidació d'aquesta, tindran com a límit quantitatiu els costos de referència i no es prendran en consideració aquests excessos.

4. No obstant el que estableixen els punts anteriors d'aquesta base, en el cas de despeses de desplaçament, només se subvencionaran bitllets en classe turista. Pel que fa a l'allotjament només se subvencionaran imports fins a un màxim de 120 euros/dia, si l'actuació es du a terme en territori nacional, i un màxim de 180 euros/dia si l'actuació es realitza fora d'Espanya.

Quant a les despeses de manutenció (menjars, transport local...) només se subvencionaran imports fins a un màxim de 80 euros/dia, si l'actuació es du a terme en territori nacional, i un màxim de 90 euros/dia si l'actuació es realitza fora d'Espanya.

No obstant el que disposa aquest apartat, els imports màxims esmentats podran ser objecte d'actualització a través de les distintes convocatòries d'ajudes.

5. L'inici de les actuacions objecte d'auxili prèviament a la resolució, i sempre posteriors a la presentació de la sol·licitud d'ajuda, no implica cap compromís per part de l'Administració sobre la concessió de l'ajuda.



Setze. Compatibilitat de l'ajuda

L'import de les subvencions regulades en aquesta ordre no podrà ser de tal quantia que en concurrència amb subvencions o ajudes d'altres administracions públiques, ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, supere el cost de l'activitat exercida, i seran incompatibles amb la percepció d'ajudes comunitàries per al mateix fi en virtut del Reglament (UE) núm. 1305/2013 del Parlament Europeu i del Consell de 17 de desembre de 2013 relatiu a l'ajuda al desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1698/2005 del Consell o d'altres fons comunitaris.



Dèsset. Règim d'infraccions i sancions

El règim sancionador en la matèria regulada en aquesta ordre serà l'establit en el títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions en els seus preceptes bàsics així com en el títol X capítol IV de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

Mapa web