Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 17/2017, d'1 d'agost, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'aproven les bases reguladores i es convoquen les ajudes destinades al finançament de mesures actives del mercat de treball, a través de l'execució de la contribució financera de fons europeus per a l'adaptació a la globalització, FEAG



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8099 de 04.08.2017
Número identificador:  2017/7239
Referència Base de Dades:  007085/2017
 



ORDRE 17/2017, d'1 d'agost, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'aproven les bases reguladores i es convoquen les ajudes destinades al finançament de mesures actives del mercat de treball, a través de l'execució de la contribució financera de fons europeus per a l'adaptació a la globalització, FEAG (expedient «EGF/2016/004 es/Comunitat Valenciana automotive», FEAG Bosal-29), per al període 2017- 2018. [2017/7239]





PREÀMBUL



L'article 51.1.1 de l'Estatut d'Autonomia atribueix a la Generalitat l'execució de la legislació de l'Estat en matèria laboral, assumint les facultats, competències i serveis que en aquest àmbit i a nivell d'execució té l'Estat respecte a les relacions laborals, sense perjuí de la seua alta inspecció, i el foment actiu de l'ocupació.

El 21 de juny de 2016, les autoritats espanyoles van presentar una sol·licitud per a mobilitzar el Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització, d'ara endavant FEAG, en relació amb els acomiadaments de personal que s'havien produït en el sector econòmic classificat en la divisió 29 (fabricació de vehicles de motor, remolcs i semiremolcs) de la nomenclatura estadística d'activitats econòmiques en la Comunitat Europea (NACE) revisió 2, en la regió de nivell 2 de la nomenclatura comuna d'unitats territorials estadístiques (NUTS) de la Comunitat Valenciana (ES52). La sol·licitud esmentada es va complementar amb informació addicional aportada de conformitat amb l'article 8, apartat 3, del Reglament (UE) núm. 1309/2013.

Per Decisió d'Execució de la Comissió de 8 de novembre de 2016 es concedeix una contribució financera del FEAG per a finançar el 60 % de les mesures actives del mercat de treball arran dels acomiadaments de personal en la divisió 29 de la NACE, REV2 (fabricació de vehicles de motor, remolcs i semiremolcs) en la regió de la Comunitat Valenciana (ES 52) a Espanya, dels quals el 86 % es van produir en l'empresa Bosal, SAU, de la localitat de Sagunt, comarca del Camp de Morvedre.



L'article 164, apartat e de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, d'ara endavant Llei 1/2015, estableix que per l'especificitat de les ajudes a atorgar es podrà, amb caràcter excepcional, aprovar en un únic instrument jurídic les bases i la convocatòria d'una ajuda.



El caràcter específic d'aquest projecte el determina que es basa en l'expedient «EGF/2016/004 ES/Comunitat Valenciana automotive» que s'aprova per a un termini d'execució limitat en el temps concretat en l'article 4.2 de la Decisió d'Execució de la Comissió, que estableix que les despeses dels serveis personalitzats prestats a les persones beneficiàries previstes, seran subvencionables des del 20 de setembre de 2016 fins al 20 de setembre de 2018. Aquesta circumstància determina l'excepcionalitat que requereix la Llei 1/2015 per a tramitar les bases i la convocatòria conjuntament.

La present norma, conseqüentment, té com a objecte regular la realització d'accions d'acollida, orientació, serveis de promoció de l'emprenedoria, d'inserció, formació i reciclatge professional així com ajudes dineràries per la participació, inserció o foment de l'autoocupació del personal, els acomiadaments del qual puguen afectar greument en l'economia local com han sigut els provinents d'empreses pertanyents al CNAE 29 durant el període comprés entre el 30 de juny de 2015 i el 30 de març de 2016, i per als quals s'ha aprovat la contribució financera de la UE, per a despeses dels serveis personalitzats prestats a les persones beneficiàries, per un període d'execució entre el 20 de setembre de 2016 i el 20 de setembre de 2018, i s'ha desenvolupat de conformitat amb el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, d'ara endavant LGS, i les seues normes de desplegament, pel seu reglament de desplegament, aprovat per Reial decret 887/2006 de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i per la Llei 1/2015, d'ara endavant Reial decret 887/2006.

En estar cofinançades pel FEAG, se subjecten al Reglament (UE) 1309/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, sobre el FEAG (2014-2020), i pel qual es deroga el Reglament (CE) 1927/2006; i a la Decisió de la Comissió Europea, de 8 de novembre de 2016, C(2016)7074 final, per la qual es concedeix la contribució financera del FEAG.

Totes les accions adés descrites seran desenvolupades per una única entitat beneficiària, és per això que les entitats interessades de participar-hi, han de contemplar el total de les accions, bé a través de l'acció directa o desenvolupant-se per tercers. A més, l'entitat beneficiària serà única també per a totes les persones destinatàries finals.



Per a facilitar la participació de les persones destinatàries finals es contempla l'existència d'incentius, els quals tenen la condició de subvencions de concessió directa, segons l'article 168 de la Llei 1/2015, el reglament 1309/2013 del FEAG, la Decisió d'Execució de la Comissió de data 8 de novembre de 2016, així com el que disposa la present ordre.



La present ordre no precisa notificació a la Comissió Europea ja que, d'acord amb el que estableix l'article 3.3, en relació amb l'article 7.3 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, l'Ordre no reuneix els requisits establits en l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea. L'exempció de tal notificació és deguda al fet que les ajudes no afecten intercanvis comercials entre els Estats membres, ni falsegen o amenacen de falsejar la competència per a afavorir a determinades empreses o produccions.



Els incentius se sotmeten al règim de minimis, establit en el Reglament (UE) Núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis.

La present Ordre de subvenció es troba inclosa dins del Pla Normatiu de l'Administració de la Generalitat per a l'any 2017, aprovat per acord del Consell de 17 de febrer de 2017. Se sotmet igualment als principis de bona regulació en l'exercici de la potestat reglamentària establits en l'article 129 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, d'ara endavant Llei 39/2015, en la mesura que persegueix la millora de l'ocupabilitat del col·lectiu afectat per la desocupació (principis de necessitat i eficàcia); per instrumentar una mesura de foment no introdueix cap restricció de drets (principi de proporcionalitat); en la tramitació de la present ordre s'han observat tots els tràmits exigits per la normativa vigent, comptant-se amb els informes preceptius i resultant plenament coherent amb la normativa nacional i de la Unió Europea (principi de seguretat jurídica); en la seua elaboració han participat els agents socials més representatius i altres actors clau (principi de transparència); en aplicació de la normativa europea, preveu un sistema de costos simplificats que redueix la càrrega administrativa tant per a l'Administració concedent com per a l'entitat beneficiària (principi d'eficiència).





En virtut de les competències establides en l'article 49.1.3 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, i de les atribucions conferides per l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i l'article 4 del Decret 157/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,







ORDENE



Primera. Objecte i àmbit

1. Les presents bases tenen per objecte regular la concessió d'una ajuda per a realitzar serveis personalitzats que tinguen com a finalitat la reinserció laboral del col·lectiu de persones els acomiadaments d'empreses de la qual, en el sector econòmic classificat en la divisió 29, fabricació de vehicles de motor, remolcs i semiremolcs de la NACE Revisió 2, s'hagen produït a la Comunitat Valenciana, en el període comprés entre el 30 de juny de 2015 i el 30 de març de 2016, ambdues dates inclusivament, així com regular les modalitats d'incentius que donen suport a l'execució dels serveis personalitzats.

2. La convocatòria, en règim de concurrència competitiva, de les ajudes i incentius es desenrotlla en l'annex I d'aquesta norma.



Segona. Entitat beneficiària

1. Sobre les entitats beneficiàries

Podran ser entitats sol·licitants:

a) Les corporacions locals de la Comunitat Valenciana o les entitats subjectes a Dret Públic dependents o vinculades a aquestes que exerceixen competències en matèria d'ocupació.

b) Entitats sense ànim de lucre amb centre de treball a la Comunitat Valenciana, en els estatuts de las quals figure que es dediquen a l'atenció a persones desempleades.

2. Requisits de les entitats beneficiàries

2.1. Les entitats beneficiàries disposaran de locals adequats en la localitat on es trobe la major part de les persones susceptibles d'adherir-se al projecte, per a l'execució dels serveis personalitzats, atenció individualitzada, realització de tallers, i instal·lacions on poder utilitzar mitjans informàtics per a l'atenció a les persones participants.



2.2. No podrà obtenir la consideració d'entitat beneficiària les entitats incurses en alguna de les circumstàncies establides en els apartats 2) i 3) de l'article 13 de la LGS.

3. Obligacions de les entitats beneficiàries

3.1. A més de les establides en els articles 13 i 14 de la LGS, seran obligacions de l'entitat beneficiària, les següents:

a) Començar l'execució de les accions dins dels quinze dies següents després de la notificació de la concessió o, si és el cas, comunicar la renúncia de la subvenció en el mateix termini. L'inici de les accions o la comunicació de la renúncia fora de termini es consideraran incompliments als efectes del que estableix l'apartat 3, Sancions i procediment sancionador, de la base deu.

b) Elaborar un expedient individual per a cada una de les persones ateses, que arreplegarà totes les actuacions en què participe i amb la documentació assenyalada en l'apartat 3, Expedient individual, de la base vuitena.

c) Gravar en l'eina informàtica assenyalada en el punt 6 de l'apartat 3, Actuacions incloses en els serveis personalitzats, de la base quarta, la informació d'execució d'actuacions requerides als efectes de seguiment de les subvencions.

d) Comprovar que les persones destinatàries finals compleixen els requisits d'accés a les actuacions del programa.

e) Comunicar mensualment a l'adreça electrònica proyectosfeag@gva.es, els llistats de persones adherides que es troben treballant durant el mes de referència, així com el tipus de contracte (indefinit-temporal, a jornada completa-a jornada parcial) de què foren titulars.



f) No percebre cap quantitat per part de les persones destinatàries finals de les ajudes. L'entitat beneficiària està obligada a garantir la gratuïtat de les actuacions a les persones destinatàries finals d'aquestes, quedant expressament prohibida l'exigència de qualsevol tipus de prestació, aval o pagament de cap quantitat per cap concepte.

g) Complir amb la igualtat de tracte en l'execució de les actuacions.



h) Publicitar amb caràcter general i informar les persones destinatàries finals de les ajudes durant la realització de les actuacions de les entitats i dels fons que les financen; així mateix, la publicitat de les actuacions farà referència al fet que el finançament prové del FEAG i de la Generalitat en el material, cartelleria, fullets, pàgina web i en qualsevol altre mitjà de difusió que s'utilitze.

i) als efectes de difusió pública, en estar les ajudes cofinançades pel FEAG el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, d'ara endavant SERVEF, el/la beneficiari/ària estarà subjecte a les normes d'informació i publicitat que estableix el Reglament (UE) 1303/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013. Entre les normes esmentades cal destacar que la concessió de la subvenció implica l'acceptació de ser inclòs en una llista d'operacions que es publicarà de forma electrònica o per qualsevol altre mitjà, en la qual figuraran els/les beneficiaris/àries, l'operació finançada i l'import de l'ajuda. Així mateix, haurà de comunicar a la persona contractada que aquestes ajudes estan cofinançades pel Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització i, si és el cas, pel SERVEF. Així mateix el/la beneficiari/ària estarà subjecte a les normes d'informació i publicitat arreplegades en el Reglament d'Execució (UE) 821/2014, de la Comissió, de 28 de juliol de 2014, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament (UE) 1303/2013, del Parlament Europeu i del Consell, pel que fa a les modalitats concretes de transferència i gestió de les contribucions del programa, la presentació d'informació sobre els instruments financers, les característiques tècniques de les mesures d'informació i comunicació de les operacions, i el sistema per al registre i l'emmagatzematge de dades.

j) Elaborar memòries del desenvolupament de les actuacions realitzades segons instruccions facilitades pel SERVEF, que reflectiran les dades de les persones destinatàries de les ajudes desagregades per gènere, nacionalitat, edat i categoria laboral en el moment de la realització d'actuació.

k) Si l'entitat beneficiària executa les accions per mitjans propis, haurà de designar prèviament a l'inici del projecte i en tot cas, abans de la seua dedicació a aquell, el personal propi que s'hi dedicarà, així com la proporció d'hores de dedicació i les seues titulacions, presentant la informació esmentada a través dels registres corresponents.



l) Si l'entitat beneficiària executa per mitjans propis a través de contractació de persones per a l'execució d'actuacions d'aquesta ajuda, haurà d'impulsar que es reflectisca aquesta circumstància en els contractes que es firmen, que es remetran a l'Administració en els quinze dies següents a la firma junt amb l'acreditació de les titulacions establides en l'apartat 3, Contractació de personal per a la realització de les actuacions, de la base cinquena, a través dels registres corresponents.

m) Portar compte separat de la subvenció concedida, obrint les subcomptes necessàries d'ingressos i despeses per a cada servei personalitzat i assignant en els subcomptes de despeses, si és el cas, la part corresponent de despeses indirectes i directes comunes prorratejades, imputades a l'acció subvencionada. L'entitat beneficiària s'obliga de mantenir un sistema de comptabilitat diferenciat per a totes les transaccions relacionades amb aquesta ajuda, comptant, almenys, amb una codificació comptable adequada que permeta identificar clarament les transaccions esmentades i la seua traçabilitat. En cas d'entitats subjectes a comptabilitat pública aquesta obligació s'adequarà als sistemes de comptabilització corresponent.

n) la beneficiària s'obliga a conservar la documentació administrativa relacionada amb les actuacions objecte de les presents bases que, donada la seua naturalesa, li corresponga custodiar, en els termes i terminis previstos en l'article 140 del Reglament (CE) núm. 1303/2013.



Així mateix, l'entitat beneficiària haurà de complir les obligacions de transparència establides en la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana. De conformitat amb aquesta norma, les persones jurídiques privades que perceben, durant el període d'un any, ajudes o subvencions de l'administració autonòmica o de qualsevol altra entitat de les enumerades en l'article 2 de la llei esmentada, per import superior a 10.000 euros, hauran de donar l'adequada publicitat a la mateixa, indicant almenys l'entitat pública concedent, l'import rebut i el programa, activitat, inversió o actuació subvencionada. La difusió d'aquesta informació es realitzarà preferentment a través de les corresponents pàgines web. En el cas que no es dispose de pàgina web on realitzar la publicitat, es podrà complir amb l'obligació a través del portal que pose a la seua disposició la Generalitat

3.2. L'entitat beneficiària quedarà obligada legalment a respondre de la correcta aplicació i justificació de la subvenció concedida. El SERVEF, o qualsevol òrgan de control legalment habilitat, podrà establir les actuacions pertinents per a esmenar o sancionar qualsevol situació que poguera infringir el que estableix la present ordre o en les normes de preceptiva aplicació, d'acord amb el que estableix l'article 113 i següents de la Llei 1/2015 i en l'article 44 i següents de la LGS.



3.3. Les entitats beneficiàries tenen la següents obligacions específiques:

a) Comunicar al òrgan instructor, si es produeix el cas, l'obtenció d'altres ajudes, ingressos o recursos per a l'execució de les activitats finançades tan prompte com com tinguen coneixement d'això, i en tot cas, amb anterioritat a la justificació de laplicació donada als fons percebuts.

b) Assegurar-se que les despeses declarades són conformes amb la normativa reguladora del FEAG, amb les normes aplicables d'ajudes d'Estat, i que no hi ha doble finançament de la despesa amb altres règims nacionals o de la Unió Europea, així com amb altres ajudes obtingudes del Fons Social Europeu per a les mateixes actuacions.

c) Facilitar les comprovacions encaminades a garantir la correcta realització dels serveis personalitzats objecte de l'ajuda. Així mateix, l'entitat beneficiària estarà sotmesa a les actuacions de comprovació a efectuar pel SERVEF o qualsevol altre organisme en l'exercici de les seues funcions de fiscalització i control de la destinació de les ajudes, als efectes del seguiment i control de les activitats finançades, per a la qual cosa haurà de disposar dels llibres comptables, registres diligenciats i la resta de documents justificatius en els termes exigits per la legislació aplicable al beneficiari/ària, així com les factures i la resta de justificants de despesa de valor probatori equivalent i els corresponents justificants de pagament.

d) Facilitar informació i responsabilitzar-se del seguiment, control, qualitat i avaluació de les persones destinatàries finals de les actuacions. Així mateix, ha de col·laborar i subministrar informació per a l'avaluació i seguiment de l'execució de les actuacions de l'ajuda. Igualment el SERVEF podrà establir l'obligatorietat per a l'entitat beneficiària d'administrar i arreplegar els resultats dels qüestionaris que òmpliguen les persones destinatàries finals, professorat, empreses o organitzacions en què es desenvolupen les actuacions i que s'estime necessaris per a desenrotllar les tasques d'avaluació i seguiment.



e) Disposar d'una pòlissa d'assegurança d'accident, amb caràcter previ a l'inici de les accions, que s'ajustarà tant al període de durada teòrica/pràctica de les accions, com al seu horari, havent de cobrir les despeses d'accident «in itinere», els riscos derivats de les visites de l'alumnat a empreses o altres establiments que s'organitzen en suport al desenvolupament de les accions.

e).1. L'assegurança haurà de cobrir, segons siga el cas, tot el període de les actuacions, inclòs el mòdul de formació pràctica vinculat als certificats de professionalitat, si és el cas.

e).2. La pòlissa esmentada haurà de cobrir els danys que en ocasió de l'execució de les accions es produïsquen per les persones participants, quedant el SERVEF exonerat de qualsevol responsabilitat respecte d'això. A l'efecte, la responsabilitat civil enfront de tercers es considerarà com depesa relativa a l'execució de qualsevol de les accions previstes en aquesta ordre.

e).3. Es podrà optar per subscriure una pòlissa d'assegurances col·lectives, amb les indicacions ja exposades, que cobrisca a tot l'alumnat del projecte aprovat.

e).4. En cap cas, un/a participant podrà iniciar una acció sense que s'haja subscrit la pòlissa d'assegurança d'accidents que haurà de contenir com a mínim les cobertures següents: defunció per accident, invalidesa absoluta i permanent per accident, invalidesa permanent parcial per accident, que serà la que corresponga segons barem, i assistència sanitària per accident amb cobertura equivalent a la de l'assegurança escolar.



f) La beneficiària quedarà obligada al compliment de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (d'ara endavant Llei orgànica 15/1999) i, en particular, al que disposa l'article 12 del text legal; del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal; i amb la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic modificada, en part, per la Llei 56/2007, de 28 de desembre, de Mesures d'impuls de la Societat de la Informació.

Als efectes de l'article 12 de la Llei orgànica 15/1999, l'entitat beneficiària tractarà les dades de caràcter personal a les quals tinga accés, únicament per a la gestió de les presents ajudes i no les aplicarà o utilitzarà amb un fi diferent de l'objecte de les presents bases, ni les comunicarà, ni tan sols per a la seua conservació, a altres persones.

En el cas que l'entitat beneficiària destine les dades a una altra finalitat, les comunique o les utilitze incomplint les estipulacions d'aquestes bases, serà considerada també responsable del tractament, responent de les infraccions en què haguera incorregut personalment.



L'entitat beneficiària haurà d'adoptar les mesures d'índole tècnica i organitzatives necessàries que garantisquen la seguretat de les dades de caràcter personal i eviten la seua alteració, pèrdua, tractament o accés no autoritzat, tenint en compte l'estat de la tecnologia, la naturalesa dels dades emmagatzemades i els riscos a què estan exposats, ja provinguen de l'acció humana o del medi físic o natural.



Tercera. Persones destinatàries finals

1. Sobre les persones destinatàries finals

Seran destinatàries finals les persones treballadores en empreses del sector econòmic classificat en la divisió 29, fabricació de vehicles de motor, remolcs i semiremolcs de la NACE Revisió 2, els acomiadaments de les quals s'hagen produït a la Comunitat Valenciana en el període comprés entre el 30 de juny de 2015 i el 30 de març de 2016, ambdues dates inclusivament.

2. Drets i deures de les persones destinatàries finals

2.1. Drets:

a) Participar en les actuacions subvencionables sempre de forma gratuïta.

b) Rebre les actuacions subvencionables adequades al seu perfil i a utilitzar els materials i equips didàctics adequats als objectius de les actuacions que dispose l'entitat beneficiària.

c) Plantejar els seus suggeriments al SERVEF a través del correu electrònic:

feagautomocionparticipantes@gva.es

2.2. Deures:

a) Mostrar una actitud proactiva al llarg de tot el programa quant a la seua participació en aquell i quant a la busca d'ocupació.



b) Comprometre's a la realització mínima d'un itinerari segons s'explica en l'apartat 8, Itinerari de reinserció laboral, de la base huitena.



c) Facilitar les dades requerides en els documents que s'especifiquen en el punt 2.6 de l'apartat 2, Servei d'acollida i informació, de la base vuitena, en què haurà de quedar constància de la firma en els terminis allí indicats. L'incompliment, si és el cas, podrà donar lloc al reintegrament de l'incentiu que se li haguera reconegut en el marc d'aquest programa.



Quarta. Serveis personalitzats

1. Ajudes i incentius

1.1. Els serveis personalitzats que conformaran l'ajuda seran els que segueixen:

a) Sessions d'acollida i informació,

b) Orientació, assessorament laboral i itinerari personalitzat d'inserció,

c) Col·locació laboral,

d) Formació i reciclatge,

e) Promoció de l'emprenedoria.

1.2. Els incentius podran ser de set modalitats i respondran a la classificació següent:

a) Incentius per a la participació,

b) Incentius per desplaçament,

c) Incentius que remoguen obstacles que impedisquen la participació,

d) Incentius per trasllat,

e) Incentius per a disposar d'accés a internet en el domicili,

f) Incentius a ocupadors,

g) Incentius per a establiment de negoci.

2. Finalitat dels serveis personalitzats

2.1. Les finalitats dels serveis personalitzats són les que segueixen:



a) El servei de sessions d'acollida i informació té com a finalitat localitzar i contactar amb les potencials persones destinatàries finals, realitzar la presentació del programa al col·lectiu amb la finalitat d'aconseguir el nombre més gran de persones participants, proporcionar-los informació de la marxa del programa i realitzar el procediment de la seua adhesió a aquell, així com proporcionar informació i acompanyament al llarg de la seua execució.

b) El servei d'orientació, assessorament laboral i itinerari personalitzat d'inserció té com a finalitat que les persones adherides al programa adquirisquen les capacitats que els permeten realitzar les accions de busca d'ocupació de qualitat, junt amb la resta d'accions incloses en el seu itinerari per mitjà d'atenció individual o grupal.

c) El servei per a la col·locació laboral té com a finalitat la reinserció sostenible segons el Reglament (UE) 1309/2013, del Parlament Europeu, del nombre més gran de persones participants en el programa, mitjançant la busca d'ocupació específic per a aquest col·lectiu per part de l'equip tècnic. Les ofertes de treball obtingudes hauran d'ajustar-se als interessos i perfils de les persones participants en el projecte. El procés de la intermediació arribarà fins al seguiment final de cada usuari/a una vegada produïda la contractació.

d) El servei de formació i reciclatge té com a finalitat millorar la qualificació professional dels que participen a través de la formació que els capacite per a un ofici o competència professional, adequats a les necessitats i demandes del mercat de treball actual.

e) El servei de promoció de l'emprenedoria té com a finalitat ajudar als treballadors/es que tenen la intenció de muntar la seua pròpia empresa.

2.2. L'execució dels serveis personalitzats atendran a la filosofia del projecte manifestada en la sol·licitud de contribució financera i concretada en la proposta de Decisió del Parlament Europeu i del Consell, de 8 de novembre de 2016.

2.3. Només se subvencionaran les actuacions descrites en el punt 1 de l'apartat 1, Ajudes i incentius, de la present base. De la resta d'actuacions no cobertes per aquesta ajuda es farà càrrec l'entitat beneficiària.



2.4. Podran ser objecte d'ajuda les despeses subvencionables enumerades en la base sisena.

2.5. Totes les actuacions han d'estar vinculades de forma directa a les persones destinatàries finals d'aquestes.

3. Actuacions incloses en els serveis personalitzats

3.1. Les actuacions subvencionables en el servei d'acollida i informació seran:

a) Realització d'accions de difusió, localització i presentació del projecte a través del qual es contacte i informe potencials persones beneficiàries de la realització d'aquesta iniciativa i se'ls invite a participar.

b) Anàlisi i verificació de l'elegibilitat de possibles persones participants, gestió de la seua adhesió o renúncia al projecte, recopilació de la informació que puga afectar la seua ocupabilitat i assignació d'una persona de l'equip tècnic que actuarà com a tutora i figura de referència en el procés d'assessorament.

c) Obertura de l'expedient i gravació d'alta en la plataforma.

d) Elaboració del formulari d'indicadors i la seua remissió degudament firmat al SERVEF en el moment de l'acollida, a la finalització del projecte en juliol de 2018 i al març de 2019.

e) Informar, resoldre i solucionar els dubtes o qüestions relacionades amb el funcionament del projecte a les persones destinatàries finals de l'ajuda i incentius al llarg de la seua execució.

3.2. Les actuacions subvencionables en el servei d'orientació, assessorament laboral i itinerari personalitzat d'inserció seran:

a) Entrevista diagnòstic inicial en la qual es demanen les dades personals, professionals, formatius, de disponibilitat, de competències de les persones destinatàries de l'ajuda.

b) Disseny de l'itinerari personalitzat d'inserció, orientació i seguiment del suport personalitzat al llarg de tot el període d'execució.



c) Arreplega del compromís de la persona destinatària de participar en les accions dissenyades en el seu itinerari.

d) Acompanyament i informació durant l'execució de l'itinerari personal.

e) Elaboració de dossier amb necessitats formatives de la persona destinatària final de l'ajuda i reforç de les accions de formació.

f) Informació general sobre autoocupació.

g) Seguiment de la busca d'ocupació.

h) Posada en marxa de tallers sobre tècniques de busca d'ocupació activa, tant per compte propi com aliena, tallers d'emprenedoria, amb seminaris principalment pràctics i basats a reproduir experiències reals on ja es transmeten línies bàsiques de fórmules d'accés al finançament, tipus d'empresa, assessoria laboral i fiscal, entre altres.



i) Elaboració de currículum a l'inici de la seua participació en el programa i en el mes de juliol de 2018.

j) Serveis de tutoria després de la reincorporació al món laboral.

k) Derivar a les persones adherides que manifesten inquietuds d'emprenedoria a les actuacions del servei de promoció de l'emprenedoria



3.3. Les actuacions subvencionables en el servei de col·locació laboral que s'enumeren a continuació seran les dutes a terme i/o impulsades pel personal tècnic d'inserció:

a) Cerca intensiva i proactiva d'oportunitats d'ocupació local i regional que complemente la cerca d'ocupació individual dels qui hi participen.

b) Cerca d'ofertes d'ocupació sostenible adaptades al perfil de cada persona participant per part del personal tècnic d'inserció.

c) Adequació entre l'oferta i la demanda per part del personal tècnic d'inserció.

d) Posada en contacte d'ofertes de treball amb les persones destinatàries finals del projecte.

e) Inserció efectiva de les persones participants en el projecte.

3.4. Les actuacions subvencionables en el servei de formació i reciclatge seran:

a) Formació certificable inclosa en el Catàleg d'Especialitats Formatives del Servei Públic d'Ocupació Estatal (d'ara endavant SPEE).

b) Formació no certificable inclosa en el Catàleg d'accions i especialitats formatives del SPEE.

c) Formació no inclosa en el Catàleg d'accions i especialitats formatives del SPEE.

d) Actuacions formatives reglades.

e) Actuacions formatives que tinguen com a finalitat proporcionar a les persones participants els coneixements necessaris per a la superació de les proves de competències clau que els faculten per a la realització, si és el cas, d'accions formatives relacionades amb certificats de professionalitat que exigisquen un nivell 2 per a participar-hi, encarregant-se l'entitat beneficiària de facilitar que les persones participants puguen presentar-se a la realització de les proves pertinents. Si després del disseny de l'itinerari d'inserció, es té previst derivar-la a una acció formativa de nivell 1, els continguts en tals matèries hauran d'anar encaminats a proporcionar els coneixements necessaris per a desembolicar-se amb normalitat en les actuacions formatives.

f) Formació en línia que s'intensificarà respecte de les persones destinatàries finals de les ajudes que estiguen treballant durant el període d'execució d'aquest projecte.

g) Tallers de gestió de conflictes.

3.5. Les actuacions subvencionables en el servei promoció de l'emprenedoria seran:

a) Ajudar les persones acomiadades que tenen la intenció de crear la seua pròpia empresa a través d'assessoria, sobre com desenvolupar una idea empresarial, planificar i elaborar estudis de viabilitat, buscar fonts de finançament, etc.

b) Tutoria personalitzada durant tot el procés de creació de l'empresa i assistència amb els requisits administratius.

c) Assessorament en la posada en marxa del seu negoci.

d) Identificació d'idees de negoci per a les persones destinatàries finals de les ajudes que mostren voluntat d'emprenedoria a través de l'orientació.

3.6. L'execució d'aquestes actuacions es gravarà en l'eina posada a disposició de l'entitat beneficiària en la pàgina web www.servef.es mitjançant el registre de les dades que sol·licite.



Cinquena. Execució dels serveis personalitzats

1. Execució dels serveis personalitzats

1.1. L'entitat beneficiària executarà les actuacions subvencionables dels serveis personalitzats de sessions d'acollida i informació, orientació, assessorament laboral i itinerari personalitzat d'inserció, de col·locació laboral i de promoció de l'emprenedoria directament amb mitjans propis.

1.2. L'entitat beneficiària executarà les actuacions subvencionables del servei de formació i reciclatge directament amb mitjans propis, mitjançant subcontractació amb tercers, o amb una combinació de mitjans propis i subcontractats.

2. Subcontractació

2.1. Les actuacions de la modalitat d'ajudes per a actuacions formatives poden realitzar-se per l'entitat beneficiària amb mitjans propis, o bé recórrer al seu subcontractació, a excepció de les labors de coordinació i gestió.

2.2. Es permet la subcontractació de fins al 85 % del pressupost assignat per a formació, d'acord amb l'article 29 de la LGS. Serà necessària l'autorització prèvia de la Direcció General del SERVEF per a poder realitzar aquestes subcontractacions, en els supòsits del punt 3 de l'article 29 de la citada LGS.

2.3. L'autorització de subcontractació amb entitat vinculada estarà subjecta a la presentació de tres pressupostos podent ser, com a màxim un d'ells, d'entitat vinculada amb l'entitat beneficiària.

2.4. En tot cas, les entitats subcontractades per a la realització d'algunes de les actuacions previstes en aquesta Ordre no podran subcontractar amb tercers l'execució de les actuacions esmentades. A aquests efectes, la contractació de persones físiques professionals necessàries per a la realització de l'actuació formativa no es considerarà subcontractació.

2.5. No es permet la subcontractació amb:

a) Entitats que hagen sol·licitat ajudes en el marc de les presents bases i no hagen resultat beneficiàries en la mateixa convocatòria, per no haver acreditat correctament el compliment dels requisits establits.



b) Entitats que incórreguen en alguna de les circumstàncies establides en els apartats 2 i 3 de l'article 13 de la LGS.

3. Contractació del personal per a la realització d'actuacions per part de l'entitat beneficiària i per part de les entitats subcontractades per a l'execució del servei personalitzat de formació i reciclatge.



3.1. El personal tècnic que vaja a realitzar les actuacions que integren tots els serveis personalitzats haurà d'estar en possessió d'una titulació acadèmica adequada per a l'exercici qualificat de les actuacions que es van a realitzar. En concret, per als serveis personalitzats del punt 1.1. a), b), i c) de l'apartat 1, Ajudes i incentius, de la base quarta, la titulació necessària serà la corresponent a les àrees de psicopedagogia, psicologia, pedagogia, treball social, relacions laborals, ciències del treball, educació social o integració social. A més, el personal tècnic haurà de comptar amb una experiència professional mínima de 24 mesos, degudament acreditada.

No obstant això, per petició expressa de l'entitat sol·licitant, es podrà autoritzar aquell personal tècnic de l'entitat que, estant en possessió d'una titulació acadèmica universitària, tinga una experiència mínima de 24 mesos degudament acreditada en la realització d'accions d'orientació laboral.

3.2. En el cas de les actuacions en promoció de l'emprenedoria, no seran imprescindibles les titulacions adés relacionades, sent prou estar en possessió d'una titulació de grau, postgrau o equivalent adequada, així com l'experiència professional de 24 mesos degudament acreditada en la prestació de serveis d'emprenedoria.



3.3. En el cas del personal encarregat d'impartir actuacions formatives en competències clau, l'experiència mínima docent requerida serà de 12 mesos.

3.4. En relació amb el personal docent que vaja a impartir cursos amb matèria específica, l'entitat haurà d'acreditar que disposa de titulació d'acord amb el perfil presentat en el projecte valorat.

3.5. Una vegada dictada la resolució de concessió, a fi de poder autoritzar el personal tècnic proposat per l'entitat, s'haurà de facilitar al SERVEF, amb una antelació mínima de 15 dies a l'inici efectiu de les actuacions, i en cas de noves contractacions al llarg del programa, la següent documentació del personal tècnic, amb independència del que disposa el punt 3.1.j) i k) de l'apartat 3, Obligacions de les entitats beneficiàries, de la base segona:

a) Original i còpia, o còpia compulsada, de la titulació universitària,



b) Contractes de treball que acrediten l'experiència professional i

c) Curriculum vitae.





Sisena. Despeses subvencionables

1. Despeses subvencionables.

1.1. Seran subvencionables les despeses en què incórrega l'entitat beneficiària per a la realització de les actuacions dels serveis personalitzats que complisquen els requisits establits en les presents bases, sempre que de manera indubtable responguen a la naturalesa de l'activitat subvencionada, resulten estrictament necessàries, es realitzen, paguen i justifiquen en els terminis previstos, aporten la documentació establida en la convocatòria, i no superen la quantia de la subvenció establida per a cada servei personalitzat.

1.2. Les despeses subvencionables no podran superar els límits establits en l'annex II.

1.3. En cap cas el cost de contractació o adquisició de les despeses directes subvencionables que es justifiquen amb documentació específica i a cost real podrà ser superior al valor de mercat.

1.4. Per a ser considerades subvencionables hauran d'haver sigut efectivament pagades amb anterioritat a la finalització del període de justificació establit en aquestes bases.

2. Tipologia de despeses directes subvencionables.

2.1. Són despeses directes dels serveis personalitzats les que s'enumeren a continuació:

a) Despeses directes del personal que executa les actuacions. Es permet imputar com a despesa subvencionable els costos salarials del personal propi que l'entitat beneficiària adscriga per a la realització de les actuacions, o que contracte per a la posada en marxa de les actuacions en què consisteix la modalitat d'ajuda.

S'entén com a cost laboral dinerari el salari base i la cotització de la Seguretat Social a càrrec de l'empresa. No entren dins d'aquest concepte els pagaments en espècie, ni les ajudes de qualsevol tipus, com per exemple les ajudes al transport o en concepte de dieta, indemnitzacions o bestretes com a conseqüència de l'activitat laboral, retribucions de vacances no gaudides o altres percepcions que no tinguen la condició de salarials.

Per cada treballador/a, seran subvencionables les hores efectivament treballades i directament vinculades a la realització de les actuacions subvencionables. Per al càlcul del cost-hora de cada treballador/a, només s'admetran despeses de personal amb contracte laboral amb l'entitat beneficiària que cobren per nòmina. No s'admetran despeses de personal autònom, ni personal autònom econòmicament dependent, ni de soci.

No resultaran subvencionables els dies en què la persona treballadora es trobe en situació d'incapacitat per malaltia o accident, siguen comuns o professionals, ni els supòsits de permís de maternitat o paternitat. Per al càlcul esmentat, es tindrà en compte el producte del cost-hora pel temps en hores dedicat directament a les actuacions subvencionables.

El cost-hora màxim subvencionable per a l'execució dels serveis d'acollida i informació, orientació, assessorament laboral i itinerari personalitzat d'inserció, col·locació laboral i promoció de l'emprenedoria serà de fins a 20 euros màxim, mentre que per a la formació presencial serà de fins a 13 euros màxim i fins a 7,5 euros màxim per a la formació en línia.

b) Despeses de contractació de mitjans materials i d'impressió. Es permet imputar com a despesa subvencionable els imports destinats a la contractació d'ús de materials que l'entitat beneficiària contracte per al correcte desenvolupament, per si mateixa, de les actuacions, impressió de materials i altres despeses en béns consumibles necessaris per a la realització de les accions, incloent-hi el material de protecció i seguretat.

c) Cost de subscripció de la pòlissa d'assegurances d'accident i/o de responsabilitat civil de les persones destinatàries finals de les actuacions, segons allò que s'ha descrit en el punt 3.3.e) de l'apartat 3, Obligacions de les entitats beneficiàries, de la base segona. Per a aquesta despesa s'admetrà un pressupost subvencionable màxim de 10 euros per persona destinatària final.

d) Despeses de lloguer o amortització de les aules, tallers de plataformes tecnològiques utilitzades en desplegament de les accions. Les despeses d'amortització es calcularan segons normes de comptabilitat generalment acceptades, aplicant-se el mètode d'amortització segons les taules aprovades pel Reglament vigent de l'impost de Societats. Aquests despeses hauran de presentar-se degudament desglossades per acció formativa i s'imputaran pel període de durada de l'acció.

e) En el cas que les persones destinatàries accedisquen a un curs d'ensenyament o formació la durada del qual siga de dos anys o més, les taxes del curs podran incloure's com a despeses que poden optar al cofinançament del FEAG fins a la data de presentació de l'informe final a què es refereix l'article 18 del Reglament 1309/2013, apartat 1, sempre que les taxes corresponents hagen sigut abonades abans de la data esmentada.

2.2. Les despeses dels apartats b), c) i d) hauran de presentar-se degudament desglossades per acció i s'imputaran pel nombre de les persones participants, en el cas d'ús individual dels equips o plataformes. En els apartats a) i f) s'imputaran per hores d'utilització.

3. Despeses indirectes.

3.1. Es permet imputar com a despesa subvencionable fins a un 15 % de la suma dels costos directes de personal, establits en el punt 2.1.a) de l'apartat 2, Tipologia de despeses directes subvencionables, de la base sisena, en concepte de despeses indirectes al desenvolupament del projecte subvencionable, d'acord amb el que estableix l'apartat 1.b de l'article 68 del Reglament (UE) 1303/2013.

3.2. Aquests costos inclouran les despeses de gestió i de funcionament de l'entitat beneficiària per al desenvolupament del projecte subvencionable, com ara la neteja i higiene, assegurances relacionades amb les instal·lacions en què treballa el personal, seguretat, subministraments (electricitat, calefacció, aigua, telèfon, internet, allotjament, etc.), material d'oficina, despeses de manteniment informàtic, de manteniment de les instal·lacions, reparacions, missatgeria, comunicacions, línia telefònica i connexió a internet.

4. Despeses no subvencionables.

Les despeses següents no seran subvencionables en el marc de les presents bases:

a) Els impostos indirectes aplicats. No es considerarà subvencionable l'IVA o qualssevol altres impostos indirectes quan siguen susceptibles de repercussió, recuperació o compensació per l'entitat beneficiària.

b) Despeses financeres.

c) Interessos deutors.

d) Despeses en publicitat no descrites en els apartats h) i i) del punt 3.1 de l'apartat 3, Obligacions de les entitats beneficiàries, de la base segona.

e) Les inversions que siguen susceptibles d'amortitzar-se com a immobilitzat.

f) L'adquisició nova o de segona mà de mobiliari, equipament, programari, vehicles, infraestructures, béns immobles i terrenys.



g) Despeses per obres.

h) Els interessos, recàrrecs i sancions administratives i penals i les despeses de procediments judicials.

i) Les despeses realitzades fora del termini d'execució establit en la convocatòria.

j) Les despeses associades a la realització d'actuacions no declarades com a subvencionables en el marc de les presents bases.



Setena. Procediment de concessió

1. Sol·licitud d'ajuda i documentació

1.1. Les sol·licituds es presentaran en la forma i el termini que s'estableix en l'article 5 de la convocatòria i acompanyades de la documentació acreditativa dels requisits per a obtenir la subvenció.

1.2. Termini i forma de presentació de les esmenes: en el cas de defectes formals en el formulari de sol·licitud, així com en la documentació relacionada, es concedirà a l'entitat sol·licitant un termini d'esmena improrrogable de 10 dies hàbils, indicant-li que si no ho fera se la tindrà per desistida de la seua sol·licitud, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes de l'article 68 de la Llei 39/2015.

2. Instrucció del procediment

2.1. El procediment de concessió de la subvenció a què es refereixen les presents bases es tramitarà en règim de concurrència competitiva, en els termes establits en el Títol I de la LGS.

2.2. La Instrucció del procediment de concessió correspondrà a la Subdirecció General d'Ocupació del SERVEF. Examinades les sol·licituds, l'òrgan instructor emetrà un informe on farà constar que les entitats sol·licitants compleixen tots els requisits necessaris per a la concessió de les ajudes. Una vegada instruïts els expedients, es remetran a la Comissió de valoració, la qual avaluarà avaluar les sol·licituds, emetent un informe en què concretarà el resultat de l'avaluació esmentada.

El document esmentat haurà de contenir, almenys:

a) Llistat d'entitats sol·licitants no admeses, per haver-se rebut la seua sol·licitud fora del termini establit.

b) Llistat d'entitats sol·licitants excloses perquè, de la documentació presentada, no quede acreditat el compliment d'algun dels requisits establits en les bases reguladores.

c) Llistat d'entitats sol·licitants admeses que han acreditat correctament el compliment de tots els requisits establits en les bases reguladores.

3. Criteris objectius de valoració de les sol·licituds d'ajudes.

3. 1. La Comissió de valoració puntuarà les sol·licituds i memòries admeses d'acord amb els següents criteris de valoració i amb la puntuació que s'indica, sobre un màxim de 100 punts:

a) Descripció d'actuacions que realitzarà per a localitzar al nombre més gran de persones acomiadades d'empreses del sector CNAE 29 Rev2 durant el període de 30 de juny de 2015 a 30 de març de 2016, ambdues dates incloses, fins a 10 punts.

Les actuacions han de ser acords amb la finalitat proposada i seran prou clares, específiques i consistents. Una vegada presentades totes les sol·licituds, la comissió de valoració establirà una ordenació de les entitats beneficiàries i assignarà punts segons el següent criteri de repartiment:

1r. Que tinga més accions 10 punts

2n. Que tinga més accions 8 punts

3r. Que tinga més accions 6 punts

4t. Que tinga més accions 4 punts

5è. Que tinga més accions 2 punts

b) La plataforma a través de què es vaja a organitzar la formació en línia del projecte, siga de titularitat de l'entitat o arrendada, fins a 10 punts. A més de complir tots els requisits de l'article 5.4.i.II d'aquesta convocatòria, la plataforma es valorarà pel nombre d'usuaris/as formats en els últims tres anys anteriors, de tal manera que la Comissió de valoració, una vegada presentades totes les peticions, ordenarà les entitats de major a menor i assignarà punts segons la relació següent:



1r. Que més formats tinga 10 punts

2n. Que més formats tinga 8 punts

3r. Que més formats tinga 6 punts

4t. Què més formats tinga 4 punts

5è. Que més formats tinga 2 punts

c) Nombre de persones a qui l'entitat es compromet d'atendre en cada acció, exclosa reinserció, fins a 20 punts a 0,10 punts per cada acció i persona que s'hi comprometa.

d) Nombre de persones a qui l'entitat es compromet a realitzar un itinerari de reinserció laboral i la seua consecució, fins a 20 punts a 0,10 punts per cada reinserció.

e) Projecte formatiu, fins a 20 punts. Es donarà major puntuació atenent a la metodologia del projecte, al caràcter innovador, tant de la formació presencial com de l'en línia, així com la descripció de mesures àgils encaminades a posar en marxa accions formatives adequades a les labors de prospecció del mercat de treball, en el desenvolupament de les actuacions de col·locació laboral. Es valorarà 0,1 punts per accions formatives.

f) Compromisos de col·laboració amb entitats ocupadores per a la contractació dels que participen, fins a 10 punts.

Els acords han d'arreplegar les condicions i característiques de la col·laboració. Es valora en funció del nombre d'acords amb entitats ocupadores, ordenades de major a menor, segons l'escala següent:



1r. lloc 10 punts

2n. lloc 8 punts

3r. lloc 6 punts

4t. lloc 4 punts

5è. lloc 2 punts

g) Projecte i enfocament per al servei de promoció de l'emprenedoria, fins a 10 punts. Es valorarà les accions que es proposen realitzar per al desenvolupament de l'emprenedoria. Les accions han de tenir substantivitat, ser concretes, clares i precises. La Comissió de valoració establirà una prelació de les persones participants, per a la qual cosa, podrà unificar criteris agrupant-los o desagregant-los, amb l'única funció de realitzar una valoració amb accions homogènies entre tots les propostes, una vegada vistes totes les accions de les persones participants.



1r. lloc 10 punts

2n. lloc 8 punts

3r. lloc 6 punts

4t. lloc 4 punts

5è. lloc 2 punts

3. 2. En cas d'empat en la puntuació, es donarà prioritat a l'entitat que haja obtingut més punts en el criteri establit en l'epígraf f) del present apartat. Si al final persistira l'empat, es donarà prioritat a l'entitat que presente o haja presentat un pla d'igualtat entre dones i homes, prèviament aprovat per qualsevol administració pública o òrgan competent. De persistir l'empat, aquest es dirimirà mitjançant la realització d'un sorteig.

4. Comissió de Valoració

4.1. L'avaluació serà duta a terme per una Comissió de valoració formada per quatre membres, l'elecció de la qual s'ajustarà als principis de composició i presència equilibrada entre dones i homes, establits per la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes. La composició de la Comissió de valoració serà la següent:

4.1.1. Presidència: una persona funcionària de la Subdirecció General d'Ocupació amb rang mínim de cap de servei.

4.1.2. Dues persones funcionàries de la Subdirecció General d'Ocupació, que actuaran com a vocals.

4.1.3. Una persona funcionària de la Subdirecció General d'Ocupació, que actuarà com a secretari, amb veu però sense vot.

Els membres de la Comissió de valoració seran designats per la persona titular de la direcció general competent matèria d'Ocupació.

4.2. La Comissió de valoració es regirà en el seu funcionament pel que disposa la secció 3.ª del capítol II, del títol Preliminar de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

4.3. La Comissió de valoració avaluarà les sol·licituds tenint en compte el que estableix l'apartat 3, Criteris objectius de valoració de la sol·licitud d'ajudes, previst en aquesta base. I elaborarà una única llista de sol·licituds, en estricte ordre de prelació, d'acord amb la puntuació obtinguda.

4.4. Després de l'avaluació de les sol·licituds presentades, la Comissió emetrà un informe en què es concretarà el resultat de l'avaluació.

4.5. La Subdirecció General d'Ocupació del SERVEF, a la vista de l'expedient i de l'informe de la Comissió de valoració, formularà la proposta de resolució de concessió, que haurà d'expressar l'entitat sol·licitant per a la qual proposa la concessió de l'ajuda i la quantia d'ajuda proposada per a cada servei personalitzat.

4.6. Una vegada emesa la proposta de resolució de concessió, es procedirà a la resolució de la convocatòria.

5. Resolució

5.1. La competència per a resoldre sobre les sol·licituds correspon a la persona titular de la Direcció General del SERVEF.

5.2. El termini màxim per a la resolució del procediment i la seua notificació serà de 6 mesos, comptats des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Si transcorregut el termini esmentat no s'haguera notificat la resolució, les entitats sol·licitants estaran legitimades per a entendre desestimada la seua sol·licitud per silenci administratiu.

6. Bestretes i resolució d'incidències

6.1. Podrà anticipar-se a l'entitat beneficiària el pagament de l'import del 30 % de l'ajuda corresponent, segons el que preveu l'article 171.3.a) de la Llei 1/2015, amb la justificació prèvia de l'inici de les actuacions.

6.2. La data límit de presentació de la sol·licitud de bestreta serà d'un mes a comptar des de l'endemà de la notificació de la resolució de concessió.

6.3. Les entitats beneficiàries de les ajudes, estaran exemptes de l'obligació de presentar garantia, d'acord amb el que preveu l''article 171.5 a) i f) de la Llei 1/2015.

6.4. L'import de la bestreta es transferirà al compte que l'entitat beneficiària haja indicat en la documentació de la sol·licitud.

6.5. La Direcció General del SERVEF resoldrà les incidències que es produïsquen al llarg de l'execució del projecte.



Vuitena. Desenvolupament de l'execució de les actuacions

1. Desenvolupament general.

1.1. El registre de les dades rellevants per a l'execució de les actuacions es realitzarà a través de l'eina informàtica que, després de la concessió, el SERVEF pose a disposició de l'entitat beneficiària.

1.2. En el desenvolupament de les actuacions s'atendran els punts següents:

a) Les diferents actuacions s'establiran de comú acord entre la persona destinatària final de l'ajuda per la seua disponibilitat a participar en elles i l'entitat beneficiària, després de valorar-ne el perfil i les possibilitats que brinda el projecte.

b) Durant el desenvolupament de les actuacions cada professional tècnic en orientació/inserció o docent encarregat farà el seguiment i avaluació de les actuacions realitzades, deixant constància per escrit en l'expedient individual a què fa menció l'apartat 3, Expedient individual, d'aquesta base i deixant constància dels resultats de l'avaluació continua en les sessions de seguiment i avaluació que l'equip realitzarà periòdicament, coordinades per la persona assignada per a la tutoria. L'avaluació final, resultat del seguiment, podrà ser supervisada pel SERVEF.



c) Les persones participants hauran de ser informades amb prou antelació del lloc, data i hora de la realització de les accions en què hagen de participar.

2. Servei d'acollida i informació.

2.1. Per a formar part del projecte, les persones destinatàries finals s'adheriran com a pas previ a la realització de qualsevol altra actuació de l'ajuda.

2.2. L'adhesió es formalitzarà en un document, mitjançant la firma de la persona destinatària final i del personal tècnic de l'entitat beneficiària. Així mateix, haurà de constar el segell de l'entitat beneficiària.

2.3. L'entitat beneficiària, prèviament a la firma del document d'adhesió, verificarà la condició d'elegibilitat de cada participant i demanarà els documents que l'acrediten. Amb caràcter preferent demanarà la carta d'acomiadament o document acreditatiu l'acomiadament, i haurà de comunicar a l'administració, si és el cas, qualsevol incidència detectada respecte d'això a través del correu; proyectosfeag@gva.es.

2.4. El document d'adhesió i la documentació que acredite l'acomiadament són els primers documents de l'expedient individual el contingut complet dels quals s'arreplega en l'apartat 3, Expedient individual, d'aquesta base.

2.5. L'entitat beneficiària informarà les persones destinatàries finals dels incentius que poden rebre en l'execució d'aquest programa.



2.6. L'entitat beneficiària registrarà, per a la totalitat de les persones participants, les dades de les persones destinatàries finals dels serveis en els formularis d'indicadors posats a la seua disposició, preferentment, en la pàgina web www.servef.es. La gravació dels formularis i la posada a la firma de totes les persones participants adherides, es produirà en el moment de l'acollida, en juliol de 2018 i al març de 2019. Els formularis amb les firmes dels interessats es presentaran, als deu dies de la seua firma, en el registre de la Direcció General del SERVEF, sense perjuí de poder presentar-los en la resta de llocs previstos en la normativa de procediment administratiu comú vigent.

3. Expedient individual.

3.1. Per cada una de les persones ateses, l'entitat beneficiària elaborarà un expedient individual des que la persona inicie la seua participació en el programa. A cada usuari/àra li correspondrà un únic expedient.



3.2. L'expedient es conformarà pels documents que en la realització d'actuacions emeta l'entitat beneficiària.

3.3. Els documents que han de constar seran el següents:

a) Document d'adhesió i compromís personal de participació en l'execució dels serveis personalitzats del punt 1.1.a), b), c), d) i e), si és el cas, de l'apartat 1, Ajudes i incentius, de la base quarta.

b) Entrevista de diagnòstic inicial i disseny de l'itinerari.

c) Currículum inicial de cada persona participant, que haurà de ser realitzat en la data de la primera sessió d'orientació.

d) Llistat resum de totes les actuacions rebudes per cada persona destinatària final de l'ajuda acollida, agrupades per dates, hores i modalitat d'ajuda a què pertanyen, amb identificació del personal tècnic en orientació que les ha impartides. Aquest llistat es podrà obtenir mitjançant l'aplicació informàtica posada a disposició a l'entitat pel SERVEF.

e) Fitxa tècnica d'assistència a les orientacions individualitzades, segons model normalitzat, firmada tant per la persona inscrita com per la persona de l'equip tècnic en orientació que l'haja impartida. El document inclourà una valoració de la participació global de la persona participant i de les incidències produïdes durant l'itinerari, com possibles abandons de les accions i els motius, així com dels tallers de busca d'ocupació i tallers d'emprenedoria en què haja participat, amb una ressenya sobre les inquietuds d'emprenedoria.



f) Llistat d'actuacions formatives en què haja participat i els seus resultats.

g) Fitxa tècnica d'assistència a sessions individualitzades d'inserció, segons model normalitzat, firmada tant per la persona inscrita com per la persona encarregada de l'equip tècnic en orientació/inserció. El document inclourà les actuacions d'orientació i de formació a què és derivada la persona destinatària final de l'ajuda, amb vista a preparar-se per a ofertes laborals d'ocupació que es generen durant l'execució del projecte. Així mateix, s'inclouran les ofertes personalitzades del projecte que s'hagen posat a disposició de la persona destinatària i per a les quals s'hi haja preparat les entrevistes d'ocupació.



h) Si és el cas, idea de negoci i la seua viabilitat, preguntes formulades i assessoria prevista.

i) Currículum amb data juliol de 2018, dels qui hagen participat en les accions.

j) Qüestionari d'avaluació de la persona destinatària final de l'ajuda de les actuacions rebudes.

k) Si és el cas, qüestionari d'avaluació de la persona destinatària final de l'ajuda de les actuacions d'emprenedoria rebudes, i avaluació de la viabilitat del negoci posat en marxa.

l) Formularis d'indicadors del punt 2.6 de l'apartat 2, Servei d'acollida i informació, d'aquesta base.

m) Certificats individuals d'aprofitament.

3.4. L'entitat haurà de realitzar una còpia electrònica de tots els documents enumerats i entregar una còpia al SERVEF en el moment de presentar cada una de les justificacions.

4. Requisits en l'execució de les actuacions d'orientació

4.1. Les actuacions d'orientació tindran almenys 40 minuts de duració i consistiran en la realització d'accions d'atenció i suport a les persones destinatàries finals per part de professionals d'orientació laboral, els qui n'avaluaran els perfils: característiques, formació, experiència i coneixements previs. Així mateix, identificaran les actuacions formatives més adequades i impulsaran la preparació de cada persona participant per a trobar ocupació.

4.2. Les actuacions d'orientació es desenvoluparan en format presencial.

4.3. Cada persona destinatària final de les actuacions haurà de participar en un taller d'emprenedoria.

4.4. Complementàriament, les persones destinatàries finals de les actuacions podran participar en un o més tallers de busca d'ocupació.



4.5. El servei d'orientació és d'obligat òmplic per cada una de les persones participants acollits.

5. Requisits de les actuacions de col·locació laboral

5.1. Les actuacions d'inserció laboral consisteixen en la busca d'ofertes laborals personals ajustades al perfil de les persones destinatàries finals de les ajudes, preferentment sostenibles, i en l'impuls perquè aquestes persones destinatàries reben l'orientació i formació enfocada a les ofertes laborables sostenibles del mercat laboral.



5.2. La inserció laboral es pot dur a terme simultàniament amb la realització d'actuacions formatives observant, en tot cas, la normativa vigent.

5.3. En el cas que una persona destinatària final tinga un treball a temps parcial per un màxim de 20 hores setmanals, aquest podrà ser compatible amb la realització de les accions previstes en aquesta ordre.

5.4. S'entendrà que s'atén el compromís de contractació per cada persona destinatària final de l'ajuda que s'inserisca laboralment, per compte d'altri o pròpia, durant almenys 6 mesos.

5.5. L'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms, (d'ara endavant RETA) o la contractació es realitzarà, com a màxim, 6 mesos abans del 31 de juliol de 2018, als efectes dels incentius del punt 1.1.f) I g) de l'apartat 1 de la base onze.

5.6. Els contractes per compte d'altri tindran una durada no inferior a 12 mesos a comptar de la firma del contracte, en les clàusules del qual haurà d'estar contemplat el període esmentat. En el cas que siguen a temps parcial, han de contemplar almenys el 50 % de la jornada laboral corresponent a un treballador/a a temps complet comparable.

5.7. En el cas de treballs per compte propi, les persones destinatàries finals hauran d'estar donades d'alta en RETA almenys durant 6 mesos.



5.8. Les persones treballadores autònomes que constituïsquen un projecte col·lectiu o individual a través de forma societària, o d'una altra forma d'economia social, podran ser beneficiàries de l'incentiu previst en el punt 1.1.g) de l'apartat 1 de la base onze. La posada en marxa de la nova activitat empresarial i/o professional haurà de dur-se a terme, ja siga com a persona física que en nom propi exerceix l'activitat, o mitjançant la seua participació com a soci, comuner o semblant, en una persona jurídica o entitat en règim d'atribució de rendes segons el que preveu el text refós de la Llei General de la Seguretat Social, aprovat per Reial decret legislatiu 8/2015, de 30 d'octubre. S'exclouen, en aquest cas, les meres aportacions de capital.

5.9. L'entitat beneficiària haurà d'incloure, en l'execució d'aquesta modalitat d'ajuda, mecanismes que permeten avaluar a la finalització del projecte, l'eficàcia de la inserció i la sostenibilitat en l'ocupació de les persones destinatàries finals de les actuacions, més enllà dels terminis mínims de contractació, així com l'eficàcia i l'impacte que les actuacions formatives rebudes en l'execució que el projecte té en la contractació i exercici professional de les persones destinatàries finals, i remetre el resultat de l'avaluació al SERVEF.

6. Requisits de les actuacions de formació i reciclatge

6.1. Les actuacions de formació consisteixen en la realització d'accions de capacitació dirigides a qualificar les persones destinatàries finals amb la finalitat de reforçar les seues competències i facilitar la busca d'ocupació sostenible.

6.2. Els projectes formatius són de lliure disseny per l'entitat beneficiària, podent incorporar continguts innovadors demandats pel mercat de treball, amb un enfocament pràctic.

6.3. Podran prestar-se actuacions formatives en modalitat presencial, mixta o en línia. Les actuacions formatives mixtes combinaran sessions presencials i en línia. En el cas de projectes formatius en la modalitat mixta, les hores lectives en modalitat presencial han de ser com a mínim el 50 % del total, excepte en els projectes formatius en què el 50 % de les hores lectives supere les 150 hores, per als quals es requerirà com a mínim 150 hores de formació presencial.

6.4. La impartició de sessions de formació serà com a màxim de 8 hores diàries, excepte causes excepcionals, relacionades amb el contingut del programa de formació, degudament apreciades pel SERVEF.

6.5. S'estableix un alumnat mínim de 5 alumnes per actuacions formatives en línia.

6.6. Per a la impartició de les sessions de formació s'ha de disposar d'instal·lacions, equipament i plataformes adequades i accessibles, i s'han de dur a terme per professionals amb acreditada experiència en la matèria objecte de la formació.

6.7. Per a la impartició de sessions en línia s'ha de disposar d'una plataforma virtual d'aprenentatge que permeta l'accés remot per part de les persones destinatàries finals des de qualsevol ubicació, que assegure la gestió dels continguts i el seguiment i avaluació de les persones destinatàries finals, i necessàriament serà complementat amb assistència tutorial.

6.8. En la modalitat mixta, l'assistència tutorial obligatòria, associada a les sessions en línia, podrà desenvolupar-se de forma en línia o presencial, sense que tinguen aquestes tutories la consideració de sessions presencials. La cobertura d'aquesta assistència haurà de ser almenys igual a la durada estimada de les sessions en línia.

6.9. Es considerarà que una persona destinatària final ha superat una actuació formativa, i es reconeixerà la despesa elegible associada, quan haja realitzat almenys el 75 % de les hores de formació.

6.10. Es permet la substitució d'alumnes que abandonen l'actuació formativa quan es produïsca abans d'haver realitzat el 25 % de les hores de formació.

6.11. Quan una persona participant abandone una actuació formativa perquè s'haja inserit laboralment, es comptabilitzarà als efectes de complir el percentatge del compromís de l'itinerari d'inserció laboral quan haja completat almenys el 25 % del projecte formatiu.



6.12. L'entitat beneficiària haurà d'emetre un diploma o certificat d'aptitud a les persones destinatàries finals que hagen cursat almenys el 75 % de les hores lectives, en els termes exposats en paràgrafs anteriors i hagen demostrat el suficient nivell d'aprofitament, d'acord amb els mecanismes avaluadors que s'establisquen per l'entitat beneficiària.



6.13. Tot alumnat que realitze actuacions de formació haurà d'estar assegurat en matèria d'accidents i responsabilitat civil per danys, d'acord amb el que estableix el punt 3.e) de l'apartat 3, Obligacions de les entitats beneficiàries, de la base segona. El prenedor/a de l'assegurança esmentada serà l'entitat beneficiària.

6.14. Les entitats beneficiàries facilitaran un qüestionari d'avaluació a les persones destinatàries finals, una vegada conclòs el seu projecte formatiu, per a avaluar la qualitat i l'impacte de les actuacions rebudes.



6.15. Per a les accions formatives en línia la plataforma a través de la qual es realitzen els cursos ha de complir amb els requisits de l'article 15 de l'Ordre 1897/2013.

6.16. Les entitats beneficiàries elaboraran una acta per cada actuació formativa que haurà de contenir l'aprofitament de l'alumnat assistent.



6.17. Els qui hagen realitzat actuacions de formació que no generen certificats oficials rebran de l'entitat beneficiària un certificat en què es farà constar els continguts que l'han integrat, amb especificació del nombre d'hores rebudes.

6.18. Si el cost de personal forma part d'una subcontractació, la despesa s'acreditarà mitjançant la factura emesa pel proveïdor dels serveis en què s'haurà d'identificar clarament, per separat, el cost del personal extern que participe i l'acció a què correspon de forma clara i inequívoca.

7. Requisits de les actuacions d'emprenedoria

Les actuacions en emprenedoria i autoocupació consisteixen en:

a) Tutorització per a la creació d'empreses. El personal tècnic facilitarà informació, acompanyament i assessorament destinat a iniciar l'activitat com a personal autònom, empresari o soci d'una cooperativa o empresa d'economia social.

b) Concreció de la idea o negoci, anàlisi de viabilitat, preparació del pla d'empresa, suport en els tràmits per a la constitució del negoci i, si és el cas, mitjans de finançament, assessorament laboral i màrqueting, generació de marca, explotació de TIC, gestió d'exportacions i mercats receptius al seu negoci.

8. Itinerari de reinserció laboral

S'entendrà realitzat un itinerari de reinserció laboral quan s'hagen completat els tipus d'actuacions dels següents serveis personalitzats en la quantitat que s'estableix a continuació:

a) Acollida i firma de l'adhesió.

b) Orientació, 3 sessions.

c) Orientació, 1 taller de Busca d'Ocupació.

d) Orientació, 1 taller d'Emprenedoria.

e) Formació, 2 accions formatives.

f) Inserció laboral, participació en els processos selectius d'ofertes de treball que l'entitat beneficiària pose a disposició de la persona destinatària final de l'ajuda.

9. Seguiment i valoració dels serveis rebuts

9.1. Cada mes, l'entitat beneficiària remetrà a la Subdirecció General d'Ocupació a través del correu proyectosfeag@gva.es, els llistats de serveis personalitzats així com les persones destinatàries i documentació justificativa.

9.2. El seguiment de les actuacions es realitzarà de manera contínua.



9.3. Durant la realització de les actuacions, d'acord amb el model normalitzat, l'entitat beneficiària demanarà l'opinió de les persones destinatàries finals de les ajudes sobre les actuacions que estan rebent i n'informarà el SERVEF del resultat.

10. Ompliment dels incentius

L'entitat beneficiària omplirà, a través dels mitjans posats a la seua disposició pel SERVEF, els formularis dels incentius que sol·liciten les persones destinatàries finals de les ajudes, en demanarà la firma i els indicarà els registres administratius, terminis de presentació i documentació que han de presentar per a la seua tramitació.



Novena. Liquidació: documentació i justificació de l'actuació

1. Liquidació de la subvenció

La quantia de liquidació de la subvenció per a cada servei personalitzat, les actuacions de la qual hagen sigut degudament justificades d'acord amb el que estableix la present base, serà el resultat de sumar els costos directes justificats per a aqueix servei, incrementat en un 15 % calculat sobre la suma dels costos directes de personal, que finançarà la resta dels costos subvencionables del servei personalitzat.



2. Documentació

La documentació que cal presentar en la justificació és la següent:



a) Certificat d'execució del programa, firmat per la persona que ostente la representació legal de l'entitat beneficiària.

b) Certificat de costos, firmat per la persona que ostente la representació legal de l'entitat beneficiària.

c) Declaració d'altres costos indirectes o associats, si n'hi haguera.

d) Llistat d'imputacions per acció formativa (especialitat) i grup o curs.

e) Les factures o documents de valor probatori equivalent en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa incorporats en la relació a què es fa referència en els apartats anteriors i, si és el cas, la documentació acreditativa del pagament.

f) Certificat positiu o negatiu sobre percepció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, provinents de qualssevol Administracions o ens públics o privats, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, firmat per la persona que ostente la representació legal de l'entitat beneficiària.

g) Memòria relativa a les actuacions d'avaluació i control, firmat per la persona que ostente la representació legal de l'entitat beneficiària.



h) Presentar, si és el cas, les tres ofertes de diferents proveïdors d'acord amb el que preveu l''article 31.3 de la LGS, modificada per Llei 14/2011, d'1 de juny, de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació. Quan l'elecció del proveïdor no recaiga en l'oferta econòmica més avantatjosa haurà de justificar-se expressament en una memòria que respondrà a criteris d'eficiència i economia.

i) Identificació del subcompte d'ingressos on es comptabilitza la subvenció concedida. Relació de subcomptes de despeses utilitzades per a la gestió de la subvenció.

j) Quan les despeses reals corresponguen a despeses directes de personal, haurà d'existir una adequada acreditació de les hores efectivament dedicades i imputades als projectes.

k) Justificació de la inclusió dels logos corresponents del projecte en qualsevol documentació, plataforma web o material formatiu utilitzats. Així mateix, als locals en què s'hagen realitzat les accions d'acollida, orientació, inserció o emprenedoria, s'haurà de justificar la publicitat mitjançant cartells. En els materials entregats a l'alumnat per a la sessions d'orientació i formació s'ha de justificar la inclusió dels dades identificatives del projecte.

3. Justificació i pagament

3.1. La justificació del projecte es realitzarà d'acord amb la modalitat de compte justificatiu, establida en els articles 69 i següents del Reglament de la LGS.

3.2. La justificació de les despeses executades i de les despeses indirectes del projecte es presentarà en un termini de dos mesos des de la finalització del projecte, amb el límit màxim d'1 de setembre de 2018.

3.3. El compte justificatiu comprendrà la totalitat de les despeses incorregudes en la realització de les activitats subvencionades i consistirà a comprovar els extrems arreplegats en l'article 3.2 i b) de l'Ordre EHA/1434/2007, de 17 de maig, per la qual s'aprova la norma d'actuació dels auditors de comptes en la realització dels treballs de revisió de comptes justificatius de subvencions, en l'àmbit del sector públic estatal. A més, als efectes del que preveu l'article 73 del Reglament de la LGS, es comprovarà que l'entitat beneficiària hi ha estampillat l'original dels justificants, fent constar el número d'expedient i la quantia imputada i la denominació FEAG.

3.4. El compte justificatiu i la documentació que estableix l'apartat 3.3 anterior, es presentarà en el registre de la Direcció General del SERVEF, sense perjuí de poder presentar-la en la resta de llocs previstos en la normativa de procediment administratiu comú vigent.



3.5. La relació de les despeses que componen el projecte es registraran en l'aplicació informàtica SIDEC abans que finalitze el període per a justificar. Les despeses imputades a cada servei personalitzat i les seues despeses indirectes es registraran de manera diferenciada.

3.6. El SERVEF abonarà a l'entitat beneficiària l'import de l'ajuda corresponent a les despeses degudament justificades segons els terminis establits. No obstant això, es podrà realitzar entregues a compte segons el ritme d'execució del projecte, i sempre que la naturalesa i les característiques de les accions permeten el fraccionament del pagament.

3.7. Es verificarà que l'import de les despeses subvencionables degudament justificades compleix amb els límits establits en l'annex II.

3.8. Només s'admetran despeses associades a les actuacions realitzades dins del termini d'execució i justificades segons allò que s'ha establits en la convocatòria.

3.9. L'entitat beneficiària haurà d'executar i pagar totes les despeses subvencionables, incloent-hi els impostos indirectes aplicables dins del termini, abans de presentar la documentació justificativa a través del Registre corresponent.

3.10. El SERVEF revisarà tota la documentació aportada per a la justificació podent requerir de l'entitat beneficiària quanta informació addicional considere necessària.

3.11. Com a conseqüència que s'aporten justificants d'actuacions realitzades per modalitat d'ajuda, per valor inferior als costos de concessió per persona destinatària final previst en l'annex II, es procedirà a la minoració de la subvenció per la diferència entre l'import concedit i el justificat.

3.12. Com a conseqüència que s'atenga un nombre de persones destinatàries finals inferior a què l'entitat beneficiària s'haja compromès per a cada servei personalitzat, es minoraran els imports estimats per les no ateses, sense perjuí del que disposa l'apartat 2, Mesures de control, de la base deu.

3.13. No escaurà incrementar la subvenció concedida si el nombre de les persones destinatàries finals de les ajudes o el cost total de les actuacions que componen les modalitats d'ajudes, fóra major.

3.14. No s'autoritzen les cessions de crèdit, cessió, transmissió o qualsevol altra modalitat semblant que oferisca com a garantia les subvencions de la convocatòria.

3.15. Als efectes de justificar el pagament no s'admet, ni el pagament en metàl·lic, ni els pagarés, ni els xecs nominatius o al portador.

3.16. Sense perjuí de la labor de comprovació de la documentació prèviament referida, els òrgans degudament acreditats pertanyents a la Generalitat Valenciana realitzaran verificacions in situ del desenvolupament de les actuacions subvencionades, prenent com a base una mostra representativa que permeta obtenir evidència raonable sobre l'adequada aplicació de la subvenció. Si com a resultat de les verificacions in situ s'acreditara que no s'estan duent a terme les actuacions subvencionables, o s'estan realitzant incomplint les presents bases, s'exigirà el reintegrament de l'ajuda corresponent a l'entitat beneficiària o a la persona destinatària final, d'acord amb el que estableix l'apartat 1, Causes especifiques de minoració i reintegrament, de la base desena.



4. Rendiments financers

D'acord amb el que preveu larticle 19.5 de la LGS, els rendiments financers que es generen pels fons lliurats a l'entitat beneficiària no incrementaran l'import de la subvenció concedida, quant a la seua escassa quantia i de la dificultat de la seua aplicació a les activitats subvencionades i del seu seguiment i control.

5. Compatibilitat amb altres subvencions

Les ajudes previstes en la present ordre, seran incompatibles amb qualssevol altres rebudes amb la mateixa finalitat, objecte, persones participants, i idèntiques persones beneficiàries, i provinents de qualsevol administració o entitat pública o privada, nacionals, de la Unió Europea o organismes internacionals.



Deu. Incompliment, reintegraments i sancions

1. Causes específiques de minoració i reintegrament.

1.1. L'incompliment d'alguna de les condicions establides en les bases reguladores i convocatòria i la falta de justificació de les despeses subvencionades, podran donar lloc a la minoració de la subvenció concedida. També donarà lloc a la corresponent minoració, en relació a les despeses salarials, un cost-hora justificat inferior al pres com a referència per al càlcul de la subvenció concedida.

1.2. Es dictarà una resolució d'anul·lació i/o reintegrament de l'ajuda i l'exigència de l'interès de demora quan l'entitat beneficiària haja percebut altres ajudes públiques o privades per a finançar actuacions amb la mateixa finalitat, objecte i persones participants, provinents de qualsevol administració o entitat pública o privada, nacionals, de la Unió Europea o organismes internacionals, i en qualsevol dels supòsits previstos en l'article 37 de la LGS, o en els articles 91, 92 i 93 del seu Reglament, prèvia incoació per l'òrgan competent per a la concessió de les ajudes del corresponent procediment de reintegrament. Els subjectes obligats al reintegrament seran, a més dels que es determinen en la normativa bàsica estatal, els assenyalats en l'article 172 de la Llei 1/2015.



1.3. Sense perjuí del que preveu la LGS en matèria d'infraccions i sancions administratives, seran causes específiques per a declarar la pèrdua del dret al cobrament de la subvenció concedida i, si és el cas, del seu reintegrament:

a) Obtenció de les subvencions falsejant les condicions requerides per a això o ocultant aquelles que haurien pogut impedir-ho.

b) Incompliment de la finalitat per a la qual va ser concedida la subvenció, o de les condicions exigides per a la seua concessió en la resolució d'aprovació.

c) Percepció per part de l'entitat beneficiària de qualsevol quantitat econòmica provinent de les persones participants.

d) L'incompliment dels criteris emanats de les presents bases reguladores, en especial no atendre al 50 % de les persones destinatàries finals a les que s'ha compromès l'entitat, excepte per causes alienes a l'entitat beneficiària.

e) L'obstaculització de les actuacions de seguiment i control pel SERVEF, la falta de col·laboració per l'entitat beneficiària en les activitats de seguiment i verificació que puguen realitzar òrgans de l'Administració o l'incompliment de les obligacions de subministrament de dades sobre l'execució del programa, així com la documentació de l'expedient individual

f) Utilització dels béns o serveis objecte de l'ajuda per a fins diferents dels que es deriven de l'objecte de les presents bases.

g) Falsedat en la documentació justificativa aportada.

2. Mesures de control.

A fi de comprovar la realització de les activitats subvencionades es realitzaran accions de control pel personal del SERVEF designat a l'efecte. La supervisió consistirà en visites a un nombre representatiu de les entitats on s'imparteixen les actuacions i a aquelles empreses en les quals s'hagen realitzat accions d'inserció.



Les actuacions a supervisar seran seleccionades de manera aleatòria, llevat que existiren elements que aconsellaren controlar les actuacions d'algun servei personalitzat concret.

3. Sancions i procediment sancionador.

3.1. Si una vegada desenvolupat el projecte es comprova que en la justificació dels criteris de valoració s'ha incorregut en falsedat, ocultació o qualsevol altra causa que haja donat com a resultat una valoració superior a la que realment li hauria de correspondre, s'hi aplicarà un percentatge de minoració proporcional a la desviació incorreguda.



3.2. Si, com a conseqüència de la tramitació de l'expedient de reintegrament, es detectara alguna de les infraccions tipificades en el títol IV de la LGS, se seguirà el procediment establit en l'article 177 de la Llei 1/2015.



Onze. Incentius

1. Modalitats d'incentius.

1. 1. Es regulen set modalitats d'incentius:

a) Incentiu per a la participació,

b) Incentiu per a desplaçament,

c) Incentiu que remoga obstacles que impedisquen la participació,

d) Incentiu per trasllat,

e) Incentiu per a disposar d'accés a internet en el domicili,

f) Incentiu a ocupadors,

g) Incentiu per a establiment de negoci,

1.2. La regulació dels incentius atendrà tant al que disposa aquesta Ordre com als disposat en la proposta de Decisió de la Comissió, de data 8 de novembre de 2016.

2. Persones beneficiàries.

2.1. Seran beneficiaris/àries dels incentius, les persones destinatàries de les ajudes previstes en la base tercera, quan reunisquen els requisits establits per a cada modalitat d'incentiu.

2.2. Respecte de l'incentiu a ocupadors, en seran beneficiaris/àries els qui contracten una de les persones destinatàries finals abans del 31 de juliol de 2018, mitjançant qualsevol modalitat de contracte de treball durant un període mínim de 12 mesos. Aquest període ha de figurar en les clàusules del contracte.

3. Requisit de l'incentiu per a la participació.

Les persones destinatàries finals de les ajudes l'adhesió de les quals conste entre la documentació del projecte que hagen completat, fins al 31 de juliol de 2018 inclusivament, un itinerari d'inserció de l'apartat 8 de la base vuitena, tindran dret a un incentiu per haver participat activament en el projecte, de fins a 600 euros.

4. Requisits dels incentius per a desplaçament.

4.1. Les persones participants que hagen completat un itinerari dels inclosos en l'apartat 8 de la base vuitena i que estiguen empadronats en algun municipi de la Comunitat Valenciana ubicat a una distància no superior a 30 quilòmetres del municipi de realització de l'acció, podran sol·licitar un incentiu de fins a 75 euros per acció en concepte de despeses de desplaçaments, amb els límits establits en l'annex II.



4.2. Les persones participants que hagen completat un itinerari dels inclosos en l'apartat 8 de la base huitena i que estiguen empadronats en algun municipi de la Comunitat Valenciana ubicat a una distància superior a 30 quilòmetres del municipi de realització de l'acció, podran sol·licitar un incentiu de fins a 150 euros per acció en concepte de despeses de desplaçament, amb els límits establits en l'annex II.



4.3. Per Resolució de la Direcció General del SERVEF les quanties podran modificar-se en funció de les sol·licituds finals rebudes i en relació amb els límits establits en la Decisió d'Execució de la Comissió, i contemplades en l'annex II.

4.4. Les quanties pels incentius de desplaçament són màximes per a tot el projecte.

5. Requisits per als incentius que remoguen obstacles que impedisquen la participació.

5.1. Les persones destinatàries finals de les ajudes tindran dret a percebre un incentiu a la participació sempre que reunisquen algun dels requisits següents:

a) Tenir fills o filles, així com infants en acolliment preadoptiu o permanent, menors de 14 anys.

b) Tenir a càrrec seu, per raó de convivència, un familiar major de 64 anys, fins al segon grau en línia directa o col·lateral, per consanguinitat o afinitat, que requerisca una especial dedicació.

c) Tenir a càrrec seu directe, per raó de convivència, a un familiar amb malaltia greu o amb discapacitat igual o superior al 65 %, fins al segon grau en línia directa o col·lateral, per consanguinitat o afinitat.



Tindran dret a un mòdul dinerari de 23,59 euros/per dia per a 2017, quantitat corresponent al Salari Mínim Interprofessional (SMI) diari per a 2017, i la corresponent al SMI diari per a 2018, per dia d'assistència a actuacions d'aquest projecte.

5.2. Les persones destinatàries finals de les ajudes hauran d'acreditar les condicions de l'apartat anterior junt amb la sol·licitud d'incentiu amb la documentació següent:

a) En cas de fills menors de 14 anys, còpia compulsada del llibre de família.

b) En cas de majors de 64 anys, còpia compulsada del llibre de família, acreditació de l'especial dedicació per l'òrgan corresponent de l'administració sanitari i certificat d'empadronament que acredite la convivència.

c) En cas de persones amb discapacitat, l'acreditació de l'especial dedicació per l'òrgan competent i certificat d'empadronament que acredite la convivència.

5.3. Les actuacions han d'haver-se realitzat a partir des del dia de l'entrada en vigor d'aquesta ordre fins al 31 de juliol de 2018.

5.4. Es considerarà familiar de primer grau en línia directa, per consanguinitat o afinitat a pares, fills, pares polítics i cònjuge o parella de fet de la filla o fill. Es considerarà familiar de segon grau en línia directa o col·lateral, per consanguinitat, germans, iaios, néts; i per afinitat, germans, iaios i néts del cònjuge o parella de fet.



6. Requisits dels incentius per trasllat.

6.1. Les persones destinatàries finals de les ajudes, a qui es reconega un incentiu de participació i que accepten un treball que implique un canvi de residència a una localitat que es trobe a 50 quilòmetres o més de la seua localitat de residència, tindran dret a un incentiu de fins a 3.000 euros.

6.2. El canvi de residència ha d'haver-se produït entre el dia de l'entrada en vigor d'aquesta Ordre i el 31 de juliol de 2018

6.3. La persona destinatària final de l'incentiu haurà de presentar certificat d'empadronament en data l'acollida en el projecte així com del dia de sol·licitud de l'incentiu. Així mateix, haurà d'aportar còpia del contracte de treball que ha motivat el canvi de residència.

7. Requisits dels incentius per a disposar d'accés a internet en el domicili.

7.1. Les persones destinatàries finals de les ajudes que s'hagen adherit al projecte i reben un incentiu de participació, podran sol·licitar l'incentiu per a accés a internet en el domicili.

7.2. Per a això hauran de presentar una declaració en què s'indique que no disposaven de connexió a internet en el seu domicili fins a la data d'alta per la qual se sol·licita l'incentiu.

7.3. Es podrà subvencionar fins a un 75 % de la tarifa plana mensual des del moment de la firma de l'acollida fins al 31 de juliol de 2018, inclòs, contractada fins a un límit acumulat de 404 euros per a tot el període subvencionable.

7.4. S'hauran d'aportar les factures dels mesos de connexió a internet.

8. Requisits dels incentius als ocupadors.

8.1. Les empreses que contracten per compte d'altri, en alguna de les modalitats de contractació previstes en l'Estatut dels Treballadors, les persones destinatàries finals d'aquestes ajudes des d'un mes després de la data de l'acollida de la persona destinatària final fins a la data màxima que, per a modalitat de contractes, s'estableix en els apartats 8.3 i 8.4 següents, podran rebre un incentiu de fins a 2.400 euros per persona contractada.

8.2. Les persones destinatàries finals de les ajudes han de trobar-se en situació de desocupació el dia abans de la firma del contracte que donaria dret a aquest incentiu.

8.3. Si el contracte és un contracte temporal, la data màxima perquè es realitze la contractació serà el 31 de gener de 2018 i l'incentiu podrà tenir una quantia de fins a 1.000 euros.

8.4. Si el contracte és un contracte indefinit, la data màxima perquè es produïsca la contractació serà el 31 de gener de 2018 i l'incentiu podrà tenir una quantia de fins a 2.400 euros.

8.5. Encara que els contractes dels apartats 8.3 i 8.4 anteriors siguen a temps parcial, no disminuirà la quantitat màxima d'incentiu a què es pot tenir dret.

8.6. Junt amb la sol·licitud de l'incentiu ha de presentar-se el contracte formalitzat entre l'empresa i la persona destinatària final de l'ajuda.

8.7. Només és subvencionable la despesa associada a la primera contractació d'una mateixa persona destinatària final. Si es produeix un abandó motivat per una contractació en una entitat diferent o un canvi d'estat de contractat per compte d'altri a règim d'autònoms o viceversa, no serà subvencionable la despesa associada a la seua segona contractació.

8.8. Si una persona adherida abandona voluntàriament el lloc de treball amb anterioritat als 6 mesos, no es considerarà subvencionable la despesa associada a la seua contractació durant els mesos anteriors.

8.9. Les entitats contractants hauran de mantenir el contracte durant un període mínim de 6 mesos a la persona destinatària final.

8.10. Els contractes no podran dur-se a terme amb persones destinatàries finals que hagueren tingut alguna relació laboral amb l'entitat contractant en els sis mesos anteriors a la seua formalització.



8.11. Les ajudes no podran dirigir-se a contractacions destinades a cobrir substitucions de personal amb contracte indefinit ni baixes de persones contractades, degudes a la voluntat de l'empresari o ocupador.

8.12. Les entitats contractants no podran ser entitats de naturalesa pública ni participades majoritàriament per aquestes.

8.13. En el cas que l'entitat contractant siga una Empresa de Treball Temporal, l'ajuda només es podrà concedir per a cobrir llocs de la seua pròpia estructura, i no per a la contractació de personal per a posar a disposició d'empreses usuàries.

9. Requisits per a l'incentiu per a establiment de negoci.

9.1. Les persones destinatàries finals de les ajudes que es donen d'alta en el RETA durant el període d'execució d'aquest projecte, podran rebre una contribució de fins a 13.400 euros.

9.2. Les persones destinatàries finals de les ajudes que constituïsquen un negoci per compte propi o a través de totes maneres societària o d'altres formes d'economia social i que es donen d'alta en el RETA, podran rebre una contribució de fins a 13.400 euros.

9.3. Per a poder rebre un incentiu per a establiment de negoci la inscripció en el RETA ha de tenir una durada mínima de sis mesos, ha d'haver-se produït com a màxim el 31 de gener de 2018 i el negoci ha de tenir aprovat un pla de viabilitat per part de l'entitat beneficiària de l'ajuda. Així mateix, haurà d'acreditar-se que la condició de la persona sol·licitant abans de la inscripció en el RETA, era la de desempleada.



9.4. Cada persona destinatària final de les ajudes que pose en marxa un negoci de manera conjunta amb una altra destinatària final, sota qualsevol forma societària o d'economia social, podrà percebre un incentiu per a establiment de negoci de fins a 10.000 euros per cada una de les persones destinatàries finals que s'associen. Per a poder rebre l'incentiu s'ha d'atendre al que estableix l'apartat 9.3 anterior.

9.5. Només és subvencionable una alta en el RETA per persona destinatària final de l'ajuda durant el període d'execució d'aquest projecte.

9.6. Si la persona destinatària final es dóna de baixa en el RETA abans del transcurs de 6 mesos des de la data d'alta, no es considerarà subvencionable la despesa associada a la seua alta en el RETA.

10. Sol·licitants.

10.1. Les persones destinatàries finals de les ajudes sol·licitaran els incentius en els terminis indicats en la convocatòria.

10.2. La sol·licitud es gravarà materialment per l'entitat beneficiària a través dels formularis electrònics habilitats a l'efecte en la pàgina www.servef.es.

10.3. Una vegada completats els formularis per personal de l'entitat beneficiària de l'ajuda, es generarà la sol·licitud, l'imprès de la qual serà posat a la firma de la persona destinatària final. La sol·licitud, junt amb els documents preceptius per a cada modalitat d'incentiu, es presentarà en el registre de la Direcció General del SERVEF, sense perjuí de poder presentar-la en la resta de llocs previstos en la normativa de procediment administratiu comú vigent.

10.4. Podran també sol·licitar els incentius els qui siguen beneficiaris/àries de l'incentiu a ocupadors directament a través dels formularis normalitzats, en els registres indicats en el punt anterior.

10.5. Les sol·licituds hauran d'acompanyar-se d'una declaració responsable sobre les ajudes de minimis rebudes per la persona beneficiària durant l'exercici en curs i els dos exercicis fiscals anteriors, així com d'altres ajudes rebudes per als mateixos costos subvencionables o ajuda estatal per a la mateixa mesura de finançament de risc, a fi de comprovar que no se superen els límits de l'apartat 2 de l'article 5 del Reglament (UE) núm. 1407/2013, de la Comissió.

11. Procediment per a la concessió d'incentius.

11.1. La sol·licitud d'incentius es presentarà per la persona destinatària final en els terminis que, per a cada modalitat d'incentiu i exercici de tramitació, s'estableixen en la convocatòria d'ajudes.

11.2. La Comissió de valoració establida en l'apartat 4 de la base setena, comprovarà les sol·licituds i la seua documentació i, per a cada sol·licitud que complisca amb els requisits exigits, elevarà proposta individualitzada de reconeixement de subvenció a la Direcció General del SERVEF, prenent en consideració la data de presentació de sol·licituds.

11.3. En el cas que les sol·licituds d'incentiu foren superiors als màxims que s'estableixen en l'annex II, es prorratejarà de forma diferenciada per modalitat d'incentiu per a cada sol·licitud.

12. Finançament.

La distribució del crèdit per modalitat serà la que es reflecteix en l'annex II, que podrà ser modificada mitjançant una resolució de la Direcció General del SERVEF degudament motivada, de conformitat amb l'evolució del projecte i mitjançant comunicació d'aqueix canvi a la Comissió Europea.

13. Resolució.

La Direcció General del SERVEF resoldrà i notificarà en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la finalització del termini per a la presentació de sol·licituds.

Transcorregut el termini màxim sense haver-se dictat i notificat la resolució als interessats, la sol·licitud s'entendrà desestimada per silenci administratiu.

14. Justificació de reintegraments.

La comprovació que no concorrien els requisits que van motivar la concessió dels incentius o les infraccions corresponents seran susceptibles de generar la tramitació dels corresponents reintegraments.







DISPOSICIONS FINALS



Primera. Habilitació normativa

Es faculta la persona titular de la Direcció General del SERVEF per a dictar les instruccions i adoptar les mesures que considere oportunes per a l'aplicació i execució d'aquesta Ordre.



Segona. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 1 d'agost de 2017



El conseller d'Economia Sostenible,

Sectors Productius, Comerç i Treball,

RAFAEL CLIMENT GONZÁLEZ







ANNEX I

Convocatòria d'ajudes



Article 1. Objecte de la convocatòria

L'objecte de la present convocatòria és la concessió d'ajudes i incentius en règim de concurrència competitiva destinats a la posada en marxa i execució de mesures actives del mercat de treball per a les que el Parlament Europeu i el Consell han concedit una contribució financera a través de la Decisió d'Execució de la Comissió, de 8 de novembre de 2016, i en relació a l'expedient «EGF/2016/004 ES/Comunitat Valenciana Automotive», d'acord amb el que preveuen les bases reguladores contingudes en la present Ordre.



Article 2. Persones beneficiàries de l'ajuda

2.1. Les ajudes i incentius estan dirigides a l'atenció de persones, els acomiadaments d'empreses de les quals, en el sector econòmic classificat en la divisió 29, fabricació de vehicles de motor, remolcs i semiremolcs de la NACE Revisió 2, s'hagen produït a la Comunitat Valenciana, en el període comprés entre el 30 de juny de 2015 i el 30 de març de 2016, ambdues dates inclusivament. Les ajudes seran gestionades per l'entitat que en resulte beneficiària i pel SERVEF, que serà el competent per a gestionar els incentius.

2.2. No obstant el que disposa la base quarta de la present ordre, les persones beneficiàries finals de l'incentiu a ocupadors referits en l'apartat 1.2.f, Seran els que contracten les persones acomiadades enumerades en l'apartat anterior.



Article 3. Finançament i quantia de la subvenció

3.1. Les ajudes i incentius continguts en aquesta convocatòria es financen en un 60 % amb càrrec al Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització, FEAG, i la resta amb càrrec a fons propis de la Generalitat Valenciana. La subvenció global està dotada amb un import màxim de 1.334.000 euros, amb càrrec a la línia de subvenció S7982000 del programa 322.53 Plans Especials de suport a l'ocupació en sectors productius. Els incentius es pagaran per tot el projecte i d'una sola vegada amb els límits màxims establits en el mencionat annex II.

3.2. Per al càlcul de l'import de la subvenció màxima que es concedisca a una entitat beneficiària, es multiplicarà el nombre de les persones destinatàries finals de l'ajuda que l'entitat beneficiària es compromet a atendre a través del seu projecte-memòria en cada servei personalitzat, i en el document d'acceptació de condicions de la subvenció pel cost estimat màxim per persona destinatària final per a cada servei personalitzat d'acord amb les quanties de l'Annex II.

3.3. Resulta d'aplicació l'article 11 de la Llei 3/2000, de 17 d'abril, de Creació del SERVEF, pel qual es permet que tant l'activitat subvencionada com la despesa que li siga inherent s'estenga durant l'exercici següent a aquell en què s'atorgue l'ajuda, sempre que l'activitat s'haja iniciat l'any de concessió.



Article 4. Període d'execució

Les actuacions susceptibles de ser subvencionables a través de les ajudes o incentius d'aquesta Ordre han d'haver sigut realitzades i prestades a les persones que resulten destinatàries des del 20 de setembre de 2016 fins al 31 de juliol de 2018.



Article 5. Sol·licituds i termini de presentació

5.1. Les sol·licituds es formalitzaran en impresos normalitzats que es presentaran en el registre de la Direcció General del SERVEF, sense perjuí de poder presentar-les en la resta de llocs previstos en la normativa de procediment administratiu comú vigent. Així mateix, podrà realitzar-se la presentació telemàtica de les sol·licituds a través del web del SERVEF (www.servef.gva.es).

5.2. Només s'admetrà una sol·licitud per entitat sol·licitant en què indicarà el nombre de persones que es compromet d'atendre.

5.3. La presentació de la sol·licitud suposarà l'acceptació de les bases de la convocatòria i la declaració de la veracitat de tota la informació que es presente.

5.4. Les sol·licituds presentades hauran d'anar acompanyades de la documentació següent:

a) Còpia compulsada dels documents o escriptures referents a la constitució i estatuts vigents de l'entitat, inscrites en el registre corresponent, si és el cas.

b) Acreditació de les competències en matèria d'ocupació per a corporacions locals, si és el cas.

c) Als efectes d'acreditar que es compleix l'apartat 1.b de la base segona, estatuts o reglament de l'entitat sense ànim de lucre on conste aqueixa finalitat.

d) Còpia compulsada de l'escriptura on consten els poders de la persona que realitza la sol·licitud o document equivalent en el cas que es tracte d'una administració pública.

e) Declaració responsable de no incórrer en les prohibicions per a obtenir la condició de persona beneficiària arreplegades en els apartats 2 i 3 de l'article 13 de la LGS.

f) Declaració responsable de no haver sol·licitat o percebut altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos, provinents de qualsevol altra Administració o ens públic o privat, tant nacional com internacional, que tinguen per objecte el finançament de les activitats subvencionades. En cas contrari, declaració responsable de l'import i procedència de les ajudes sol·licitades o percebudes, amb especificació de la seua normativa reguladora.

g) D'acord amb el que preveu larticle 28 de la Llei 39/2015, la presentació de la sol·licitud de subvenció comportarà l'autorització de l'entitat sol·licitant perquè l'òrgan concedent obtinga de forma directa l'acreditació de les circumstàncies previstes en els articles 18 i 19 del Reial decret 887/2006, pel qual s'aprova el Reglament de la LGS, a través de certificats telemàtics, i en aquest cas l'entitat sol·licitant no haurà d'aportar la corresponent certificació. No obstant això, l'entitat sol·licitant podrà denegar expressament aquesta autorització, havent d'aportar llavors els documents que certifiquen les condicions o circumstàncies que es requereixen en el procediment.

h) Dades de domiciliació bancària segons model disponible a l'efecte i que es presentarà per duplicat.

i) Projecte-memòria de les accions que es vagen a realitzar, en el qual s'indique el que segueix:

I) Actuacions que realitzarà per a localitzar al nombre més gran de persones acomiadades d'empreses del sector CNAE 29 Rev 2 durant el període comprés entre el 30 de juny de 2015 i 30 de març de 2016, ambdós inclosos.

II) Característiques de la plataforma a través de la qual es propose executar la formació en línia; Es valorarà que complisca les característiques de l'article 15 de l'Ordre 1.897/2013, de 10 d'octubre, per la qual es desenvolupa el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat, i els reials decrets pels quals s'estableixen certificats de professionalitat dictats en la seua aplicació. També es valorarà el nombre d'alumnes en línia formats al llarg dels 3 últims anys, per a la seua justificació es presentarà declaració jurada amb relació de persones formades.

III) Nombre de persones a qui l'entitat es compromet d'atendre en cada servei personalitzat excepte reinserció.

IV) Nombre de persones a qui l'entitat sol·licitant es compromet de reinserir.

V) Projecte formatiu que haurà d'incloure la relació d'accions formatives que proposaria realitzar tenint en compte les ofertes del mercat laboral del Camp de Morvedre i de la Comunitat Valenciana.

VI) Compromisos de col·laboració amb les entitats ocupadores per a la contractació de les persones participants. Els acords han d'arreplegar clarament les entitats col·laboradores, les condicions i característiques de la col·laboració, així com el nombre d'ocupacions que es compromet d'aconseguir.

VII) Projecte i enfocament per al servei de promoció de l'emprenedoria.

5.5. En el cas que els documents exigits que han d'acompanyar la sol·licitud de concessió d'ajudes estigueren en poder de qualsevol administració, l'entitat sol·licitant haurà d'indicar aquesta circumstància presentant un escrit on es faça constar la data, l'òrgan o dependència a què van ser dirigits, la identificació del procediment en què obren i l'autorització expressa al SERVEF per a demanar la documentació esmentada en nom seu, d'acord amb el que preveu l''article 28.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

5.6. Es podrà demanar de l'entitat sol·licitant l'aportació addicional d'altres documents o dades aclaridores que s'estimen necessàries per a resoldre sobre la seua sol·licitud.

5.7. El termini per a la presentació de les sol·licituds d'ajuda per a realitzar serveis personalitzats serà de 15 dies hàbils a comptar des de l'endemà de publicació d'aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

5.8. El termini per a la presentació de les sol·licituds d'incentius per als que es complisquen els requisits, serà el comprés entre l'1 de juliol de 2018 fins al 31 d'agost 2018, ambdós inclosos.

5.9. La sol·licitud i els models normalitzats per a la tramitació d'aquestes subvencions es troben disponibles en l'adreça d'internet:

www.servef.es.



Article 6. Criteris de valoració

Seran els establits en l'apartat 3, Criteris objectius de valoració de les sol·licituds d'ajudes, de la base setena.



Article 7. Resolució

7.1. Una vegada formulada la proposta de resolució de concessió, s'elevarà a la Direcció General del SERVEF, la qual dictarà la corresponent resolució de concessió, establint l'entitat beneficiària que resulta perceptora de la subvenció, la qual serà només una, així com la quantia de la concessió i la resta d'entitats sol·licitants segons el seu ordre de puntuació.

7.2. De conformitat amb el que disposa l'apartat 1.b de l'article 45 de la Llei 39/2015, les notificacions corresponents a aquest procediment es realitzaran mitjançant publicació en la seu electrònica de la Generalitat Valenciana.

7.3. El termini màxim per a la resolució del procediment i la seua notificació serà de 6 mesos, comptats des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Si transcorregut el termini esmentat, no s'haguera notificat la resolució, les entitats sol·licitants estaran legitimades per a entendre desestimada la seua sol·licitud.

7.4. La resolució de concessió que es dicte, posa fi a la via administrativa i, en contra, podrà interposar-se recurs potestatiu de reposició, en el termini d'un mes, a comptar des de l'endemà de la notificació, de conformitat amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015; o bé, recurs contenciós administratiu davant el corresponent Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la notificació o publicació, de conformitat amb el que disposen els articles 8 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Mapa web