Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 8/2016, de 8 d'abril, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'aproven les bases reguladores de concessió de subvencions dirigides a centres de dia, programes de prevenció, protecció i inserció de menors en situació de risc o amb mesures jurídiques de protecció, i programes d'emancipació i autonomia personal de joves extutelats que hagen aconseguit la majoria d'edat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7760 de 14.04.2016
Número identificador:  2016/2453
Referència Base de Dades:  002431/2016
 



ORDRE 8/2016, de 8 d'abril, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'aproven les bases reguladores de concessió de subvencions dirigides a centres de dia, programes de prevenció, protecció i inserció de menors en situació de risc o amb mesures jurídiques de protecció, i programes d'emancipació i autonomia personal de joves extutelats que hagen aconseguit la majoria d'edat. [2016/2453]

PREÀMBUL



L'article 49.1.25 i 27 de l'Estatut d'Autonomia atribueix competència exclusiva a la Generalitat en matèria de joventut i institucions públiques de protecció i ajuda de menors, joves, emigrants, tercera edat, persones amb discapacitat i altres grups o sectors necessitats de protecció especial, inclosa la creació de centres de protecció, reinserció i rehabilitació.

La protecció dels menors a la Comunitat Valenciana comprèn el conjunt d'accions que ha de realitzar la Generalitat, les administracions locals i les entitats públiques i privades col·laboradores, per a previndre i intervindre en les situacions de risc i de desemparament en què puga trobar-se un menor, garantint-ne, en tot cas, el desenvolupament personal i la integració social.

En el marc de la Llei 12/2008, de 3 de juliol, de la Generalitat, de Protecció Integral de la Infància i l'Adolescència de la Comunitat Valenciana, la Generalitat té entre els seus objectius la realització d'actuacions dirigides a previndre i impedir potencials situacions de risc o desemparament dels menors.

El títol III d'aquesta llei atorga caràcter prioritari a les actuacions de prevenció, entenent que evitar les causes que originen qualsevol desprotecció ha de ser considerada acció prioritària, per totes les administracions i entitats públiques i privades implicades en la protecció de menors.



En aquest sentit, es fa necessari afavorir polítiques d'impuls a les mesures de suport familiar, destacant els centres de dia com a recursos essencials de caràcter preventiu, configurats com a establiments en què es presten, en horari diürn, serveis complementaris de suport i suport familiar, contribuint a pal·liar les carències dels menors i millorar el seu procés d'integració social, familiar i laboral.

Al mateix temps, i per tal com a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives li correspon l'adopció de les mesures jurídiques escaients en situacions de desemparament, impulsa totes aquelles accions i actuacions d'institucions col·laboradores i d'integració, que afavoreixen la intervenció familiar i terapèutica, així com la inserció dels menors.

En aquesta línia, i conscients que molts dels menors del Sistema de Protecció, en complir la seua majoria d'edat, no tenen estructures familiars que puguen continuar prestant el suport necessari per a la seua inserció i autonomia personal, s'impulsa el suport de programes d'emancipació d'aquests joves quan existisca un compromís i capacitat d'esforç per a la seua plena inserció sociolaboral i autonomia personal.

Per a aconseguir tots aquests fins, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha de recolzar a les entitats sense fi de lucre que actuen en l'àmbit de la prevenció, protecció i inserció de menors i exerceixen activitats de suport encaminades a previndre i evitar possibles situacions de desprotecció social en el menor i en el seu entorn sociofamiliar, a prestar l'atenció social, educativa, psicopedagògica i jurídica que el menor puga requerir, i afavorir la integració i autonomia personal, social i laboral de menors.

Per això i a través d'aquesta ordre s'aproven les bases reguladores de concessió de subvencions dirigides a a centres de dia i programes de prevenció, protecció i inserció de menors en situació de risc o amb mesures jurídiques de protecció.

Així mateix, es fa constar que les subvencions concedides a l'empara de les convocatòries realitzades d'acord amb les bases d'aquesta ordre no precisen de la seua notificació a la Comissió Europea, per no reunir tots els requisits de l'apartat 1 de l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, ja que aquestes van dirigides a un col·lectiu que no exerceix activitat econòmica.

En virtut d'això, i fent ús de les facultats que em confereixen l'article 165 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, i el Decret 152/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i conforme el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,





ORDENE



Article 1. Objecte

La present ordre té per objecte aprovar les bases reguladores de concessió de subvencions dirigides a centres de dia de menors, programes de prevenció, protecció i inserció de menors en situació de risc o amb mesures jurídiques de protecció, i programes d'emancipació i autonomia personal de joves extutelats que hagen aconseguit la majoria d'edat, que s'acompanyen com a annex.



Article 2. Convocatòria i concessió de les subvencions

1. La convocatòria de les subvencions es realitzarà mitjançant una resolució de la persona titular de la Conselleria amb competències en matèria de protecció de menors, que arreplegarà, almenys, els aspectes establits en l'article 166 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.



2. La concessió de les subvencions es realitzarà en règim de concurrència competitiva.





DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Despesa pública

La present ordre no comporta autorització de despesa pública. No obstant això, la despesa corresponent a les convocatòries basades en aquesta ordre haurà d'estar dotada, en tot cas, pels pressupostos de la Generalitat de l'exercici que pertoque.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Normativa aplicable

En tot allò no regulat en aquesta ordre i en el seu annex, caldrà ajustar-se al que disposa el títol X de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, i els preceptes declarats bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, així com la resta de normativa estatal i autonòmica que hi siga aplicable.



Segona. Habilitació

S'autoritza la persona titular de la direcció general amb competències en matèria de protecció de menors, perquè adopten les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquesta ordre.



Tercera. Entrada en vigor

La present ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 8 d'abril de 2016.



La vicepresidenta del Consell

i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives,

MÓNICA OLTRA JARQUE





ANNEX

Bases



TÍTOL I

Objecte de la subvenció i entitats beneficiàries



Una. Objecte

Les presents bases té per objecte regular les bases de concessió de subvencions per als recursos següents:

a) Centres de dia de menors.

b) Programes de prevenció i protecció de menors.

c) Programes d'emancipació i autonomia personal de joves extutelats que hagen aconseguit la majoria d'edat.



Dos. Entitats Sol·licitants i requisits generals d'aquestes

1. Podran sol·licitar les subvencions les entitats privades sense fi de lucre, incloses les cooperatives.

2. Sense perjuí dels requisits específics que, si és el cas, es determinen per a cada recurs, les entitats sense fi de lucre hauran d'estar legalment constituïdes i complir els següents requisits generals:



a) Estar inscrites, abans que finalitze el termini de presentació de sol·licituds, en el Registre General dels Titulars d'Activitats, de serveis i Centres d'Acció Social de la Comunitat Valenciana.

b) Complir els requisits establits en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, no incorrent en les prohibicions que, per a obtindre la condició de beneficiari de subvencions, s'estableixen en l'article 13, apartats 2 i 3 de l'Esmentada Llei 38/2003.

c) Tindre com a fi primordial en els seus estatuts la realització de les activitats a què es referisca el programa o centre de dia respecte al qual se sol·licita subvenció.

3. Els requisits a i c seran comprovats d'ofici per l'òrgan instructor, sense perjucio de que es requerisca a l'entitat sol·licitant còpia dels estatuts quan es considere necessari. El requisit b s'acreditarà per l'entitat sol·licitant per mitjà de la declaració subscrita pel seu representant, que constarà en l'apartat corresponent del model de sol·licitud.





Tres. Subvencions per a centres de dia de menors

1. El Objecte de la subvenció és finançar el sosteniment de centres de dia de menors com a recursos específics dirigits a previndre i impedir potencials situacions de desprotecció social d'un menor, com a mesura especial de suport familiar.

2. Perquè les entitats puguen ser beneficiàries d'estes subvencions es requereix que els centres de dia de menors de la seua titularitat estiguen, abans que finalitze el termini de presentació de sol·licituds, autoritzats de conformitat amb el capítol II, del títol IV de la Llei 5/1997, de 25 de juny, de la Generalitat Valenciana, per la qual es regula el Sistema de Serveis Socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, i inscrits en el Registre General dels Titulars d'Activitats, de Serveis i Centres d'Acció Social de la Comunitat Valenciana.

El compliment d'aquest requisit serà comprovat d'ofici per l'òrgan instructor.

3. Així mateix, es requereix que els centres de dia de menors estiguen coordinats amb el corresponent Equip Municipal de Serveis Socials, la qual cosa s'acreditarà per mitjà de certificació de l'ajuntament.



Quatre. Subvencions per a programes de prevenció i protecció de menors

1. El objecte de la subvenció és recolzar el desenvolupament de programes que permeten l'atenció social especialitzada als menors en situació de risc o amb mesura jurídica de protecció.

2. La resolució de convocatòria determinarà la tipologia de programes de prevenció i protecció de menors que seran objecte de subvenció.



3. Així mateix i quan el contingut del programa ho requerisca, el desenvolupament del programa haurà d'estar coordinat amb els corresponents Equips Municipals de Serveis Socials, la qual cosa s'acreditarà per mitjà de certificació dels ajuntaments.



Cinc. Subvencions per a programes d'emancipació i autonomia personal de joves extutelats que han estat subjectes al Sistema de Protecció de Menors

1. L'objecte de la subvenció és recolzar el desenvolupament de programes que afavorisquen l'emancipació i autonomia personal de joves extutelats del Sistema de Protecció de Menors, que han romàs en acolliment residencial o familiar fins a la majoria d'edat, i com a màxim fins que complisquen els 25 anys, sempre que existisca un compromís i capacitat d'esforç per a la seua plena inserció sociolaboral i autonomia personal.

2. Podran sol·licitar i ser beneficiaris d'aquestes subvencions les entitats privades sense ànim de lucre que acrediten estar desenvolupant programes d'aquestes característiques que, o bé disposen de recursos d'allotjament, propis, en lloguer o cessió d'ús, o bé recolzen l'autonomia personal de joves que hagen estat tutelats en acolliment familiar i continuen residint amb la seua família educadora.

3. A fi d'optimitzar recursos, només podran ser subvencionats els programes de les entitats que complisquen els requisits següents:

a) Que acrediten el desenvolupament de programes d'aquestes característiques amb una antiguitat mínima de tres anys anteriors a la resolució de convocatòria.

b) Que aporten recursos o finançament propi en un percentatge superior al 30 % del programa que presente.

4. Els requisits específics previstos en els apartats 2 i 3 d'aquesta base s'acreditaran per l'entitat sol·licitant per mitjà de declaració subscrita pel seu representant, sense perjuí que puga requerir-se qualsevol altre document quan es considere oportú.





TÍTOL II

Criteris objectius d'atorgament de les subvencions

i criteris per a determinació de la quantia



Sis. Criteris objectius d'atorgament de les subvencions per a centres de dia de menors

Els criteris objectius que serviran per a l'atorgament de les subvencions per a centres de dia de menors seran els següents:

1. Nivell de necessitat social del recurs en el municipi, que es valorarà per mitjà de les dades estadístiques de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) respecte a població empadronada en l'àrea d'actuació de l'entitat i índex de la seua dependència juvenil. Aquest criteri es valorarà fins a 25 punts:

a) Per nombre d'habitants (fins a 15 punts):

1r. Més de 100.000 habitants: 15 punts.

2n. Des de 75.001 a 100.000 habitants: 13 punts.

3r. Des de 50.001 a 75.000: 11 punts

4t. Des de 30.001 a 50.000: 9 punts.

5è. Des de 20.001 a 30.000: 7 punts.

6è. Des de 10.001 a 20.000: 5 punts.

7è. Igual o menys de 10.000: 3 punts.

b) Per l'índex de dependència juvenil (fins a 10 punts):

1r. Major de 2 punts de la mitjana de la Comunitat Valenciana: 10 punts.

2n. Des d'1 fins a 2 punts de la mitjana de la Comunitat Valenciana: 8 punts

3r. Igual o fins a 1 punt de la mitjana de la Comunitat Valenciana: 5 punts.

4t. Menor de la mitjana de la Comunitat Valenciana: 3 punts.

2. Qualitat del recurs, que es valorarà d'acord amb el nivell d'ocupació del centre, l'experiència del personal contractat i l'existència de sistemes d'avaluació de la qualitat i de clàusules socials. Aquest criteri es valorarà fins a 25 punts:

a) Nivell d'ocupació del centre en l'exercici anterior al sol·licitat (fins a 5 punts):

1r. De 90 % a 100 % ocupació: 5 punts

2n. De 70 % a 89 % ocupació: 3 punts

3r. Menor del 70 %: 1 punt

b) Experiència del personal contractat, que es valorarà per la seua antiguitat (fins a 5 punts):

1r. Per experiència superior a 5 anys de mitja dels professionals: 5 punts

2n. Per experiència entre 2 i 5 anys de mitja dels professionals: 3 punts

3r. Per experiència menor de 2 anys de mitja dels professionals: 1 punt

c) Aplicació de sistemes d'avaluació de la qualitat (fins a 5 punts):



1r. Sistemes bàsics de qualitat: ISO, EFQM, ONG amb qualitat, SBC: 5 punts

2n. Acreditació d'un sistema propi amb avaluació externa: 3 punts



3r. Acreditació d'un sistema propi: 1 punt

d) Segons l'experiència de l'entitat en el desenvolupament de programes d'atenció de centre de dia (fins a 5 punts):

1r. Més de 10 anys d'experiència: 5 punts

2n. Entre 5 i 10 anys d'experiència 3 punts

3r. Menys de 5 anys d'experiència: 2 punts

e) Clàusules socials, que es valorarà per l'existència en l'entitat d'una pla d'igualtat d'hòmens i dones i per la contractació, temporal o indefinida, de joves que hagueren estat en situació de risc o desemparament durant la seua minoria d'edat. Aquest criteri es valorarà fins a 5 punts.

3. Adequació de les activitats a la tipologia del centre. Aquest criteri es valorarà fins a 10 punts:

a) En els centres de suport convivencial i educatiu, pel desenvolupament de:

1r. Activitats formatives de repàs acadèmic: fins a 2 punts

2n. Activitats ocupacionals: fins a 2 punts

3r. Activitats esportives: fins a 2 punts

4t. Activitats d'oci i temps lliure: fins a 2 punts

5è. Activitats d'integració familiar: fins a 2 punts

b) En els centres d'inserció sociolaboral, pel desenvolupament de:

1r. Activitats o tallers d'índole prelaboral: fins a 2 punts

2n. Activitats ocupacionals-formatives: fins a 2 punts

3r. Activitats esportives: fins a 2 punts

4t. Activitats d'oci i temps lliure: fins a 2 punts

5è. Activitats d'integració familiar: fins a 2 punts

4. Nivell de coordinació amb les Administracions Públiques i altres entitats de l'àrea d'actuació. Aquest criteri es valorarà fins a 10 punts:



a) Acreditar documentalment la coordinació amb altres entitats de l'àrea d'actuació: 4 punts.

b) Acreditar documentalment la participació en estructures de coordinació o representació supramunicipals: 2 punts.

c) Acreditar documentalment la coordinació amb serveis de caràcter educatiu de l'àrea d'actuació (per al cas dels centres de suport convivencial i educatiu) o la col·laboració amb empreses i entitats de l'àrea d'actuació (per al cas dels centres d'inserció soci laboral): 4 punts.



5. Qualitat del projecte d'actuació presentat, valorant qüestions metodològiques del procés d'intervenció i del contingut del projecte psico-socioeducatiu plantejat. Aquest criteri es valorarà fins a 30 punts:



a) Adequació i valoració del procés metodològic del projecte presentat: fins a 8 punts.

b) Projectes que implementen sistemes objectius d'avaluació de resultats: fins a 5 punts.

c) Projectes de caràcter innovador: fins a 6 punts.

d) Projectes dirigits a col·lectius específics de menors amb major risc: fins a 6 punts.

e) Projectes que acrediten finançament d'altres entitats públiques o privades: 5 punts.



Set. Criteris objectius d'atorgament de les subvencions per als programes de prevenció i protecció de menors

Els criteris objectius que serviran per a l'atorgament de les subvencions per als programes de prevenció i protecció de menors seran els següents:

1. Nivell de necessitat social del recurs, que es valorarà per l'objecte del programa i l'àmbit territorial d'actuació. Aquest criteri es valorarà fins a 40 punts:

a) Per l'objecte del programa (fins a 30 punts):

1r. Programes dirigits preferentment a l'atenció a menors possibles víctimes d'abusos sexuals i a menors perpetradors d'abusos sexuals: fins a 30 punts

2n. Programes dirigits preferentment a implementar el foment i difusió de programes d'acolliment familiar i captació de famílies educadores: fins a 25 punts.

3r. Programes dirigits preferentment a desenvolupar actuacions preventives de suport a altres recursos del sistema de protecció de menors, tant en aspectes d'investigació i estudis com de formació de professionals i col·laboradors, seguiment i avaluació de recursos i en plantejaments de nous dissenys d'atenció des de perspectives comunitàries i d'extensió d'actuacions: fins a 20 punts.

b) Per l'àmbit territorial d'actuació (fins a 10 punts):

1r. Programa d'àmbit autonòmic: 10 punts

2n. Programa d'àmbit provincial: 8 punts

3r. Programa d'àmbit comarcal: 5 punts

4t. Programa d'àmbit municipal: 3 punts

2. Qualitat del programa, que es valorarà segons el projecte presentat. Aquest criteri es valorarà fins a 45 punts:

a) Adequació i valoració del procés metodològic del projecte presentat: fins a 15 punts.

b) Projectes que implementen sistemes objectius d'avaluació de resultats: fins a 5 punts.

c) Projectes de caràcter innovador: fins a 10 punts.

d) Projectes dirigits a col·lectius específics de menors de major risc: fins a 10 punts.

e) Projectes que acrediten finançament d'altres entitats públiques o privades: fins a 5 punts.

3. Experiència de l'entitat, que es valorarà segons la trajectòria de l'entitat en la realització de programes objecte de la subvenció que se sol·licita. Aquest criteri es valorarà fins a 10 punts:

a) Més de tres anys: 10 punts

b) D'un a tres anys: 7 punts

c) Menys d'un any: 5 punts

4. Clàusules socials, que es valorarà per l'existència en l'entitat d'una pla d'igualtat d'hòmens i dones i per la contractació, temporal o indefinida, de joves que hagueren estat en situació de risc o desemparament durant la seua minoria d'edat. Aquest criteri es valorarà fins a 5 punts.



Vuit. Criteris objectius d'atorgament de les subvencions per als programes d'emancipació i autonomia personal de joves extutelats que han estat subjectes al Sistema de Protecció de Menors

Els criteris objectius que serviran per a l'atorgament de les subvencions per a programes d'emancipació i autonomia personal de joves extutelats que han estat subjectes al Sistema de Protecció de Menors, seran els següents:

1. Àmbit d'actuació del recurs. Aquest criteri es valorarà fins a 10 punts.

a) Programa d'àmbit autonòmic: 10 punts

b) Programa d'àmbit provincial: 8 punts

c) Programa d'àmbit comarcal: 5 punts

d) Programa d'àmbit municipal: 3 punts

2. Qualitat del programa, que es valorarà d'acord amb el grau de coordinació manifestat amb les entitats locals i les direccions territorials, les activitats i el projecte presentat. Aquest criteri es valorarà fins a 55 punts:

a) Coordinació i activitats (fins a 30 punts):

1r. Coordinació amb entitats locals o direccions territorials: fins a 5 punts

2n. Activitats de busca d'ocupació: fins a 15 punts

3r. Activitats d'administració i autonomia personal: fins a 5 punts



4t. Activitats d'administració en economia domèstica: fins a 5 punts



b) Projecte presentat i clàusules socials (fins a 25 punts):

1r. Adequació i valoració del procés metodològic del projecte presentat: fins a 9 punts.

2n. Projectes que implementen sistemes objectius d'avaluació de resultats: fins a 5 punts.

3r. Projectes de caràcter innovador: fins a 6 punts.

4t. Projectes que acrediten finançament d'altres entitats públiques o privades: fins a 5 punts.

3. Participació de l'entitat amb recursos propis, que es valorarà segons el compromís de participació econòmica en l'execució del programa (indicant percentatge) i/o aportació d'altres recursos per al seu desenvolupament. Aquest criteri es valorarà fins a 15 punts.

a) Igual o més del 50 %: 15 punts

b) Del 40 % fins al 49 %: 10 punts

c) Del 31 % fins al 39 %: 8 punts

d) Igual al 30 %: 6 punts

4. Experiència de l'entitat, que es valorarà segons la trajectòria de l'entitat en la realització de programes objecte de la subvenció, en la gestió de recursos específics per al seu desenvolupament, i en activitats de busca d'ocupació. Aquest criteri es valorarà fins a 15 punts.

a) Més de set anys: 15 punts

b) Més de cinc anys i fins a set anys inclòs: 12 punts

c) Més de tres anys i fins a cinc anys inclòs: 10 punts

d) Igual a tres anys: 5 punts

5. Clàusules socials, que es valorarà per l'existència en l'entitat d'una pla d'igualtat d'hòmens i dones i per la contractació, temporal o indefinida, de joves que hagueren estat en situació de risc o desemparament durant la seua minoria d'edat. Aquest criteri es valorarà fins a 5 punts.



Nou. Puntuació mínima

La resolució de convocatòria establirà la puntuació mínima que es requereix per a concedir la subvenció, que no podrà ser inferior a 50 punts sobre una puntuació màxima de 100 punts. Tot això sense perjuí que es puga concedir subvenció a qui no abast la puntuació mínima quan després de ser resoltes les que la superen, quede crèdit disponible.





Deu. Conceptes subvencionats

1. Les subvencions podran concedir-se pels conceptes següents:

a) Personal: pagament dels salaris i Seguretat Social dels professionals que intervenen o realitzen funcions en els distints programes o centres de dia previstos en l'àmbit de les presents bases.

b) Manteniment: altres despeses necessàries per al funcionament d'aquests programes o centres de dia.

En el cas de centres de dia de menors, aquest concepte inclou les despeses de funcionament del centre i les despeses d'atenció del menor.

2. En la concessió de la subvenció es podran unificar els conceptes de personal i manteniment, quan estiguera justificat per les característiques del recurs. No obstant això, a fi de garantir que es desenvolupe adequadament l'actuació, la resolució de concessió podrà indicar la tipologia i el nombre mínim de personal subvencionat que ha d'atendre-la.



Onze. Despeses subvencionables i criteris per a la determinació de la subvenció per a programes

1. Amb caràcter general, només se subvencionaran les despeses que estiguen previstes i siguen adequats per al desenvolupament del programa, atenent a la seua adequació a l'objecte de la subvenció. Si se sol·licita la subvenció per a actuacions o conceptes que no es dediquen de mode exclusiu a l'activitat per a la qual se sol·licita la subvenció, l'entitat indicarà en la sol·licitud quin percentatge assigna al recurs per al que sol·licita la subvenció.

2. Amb caràcter específic, se subvencionaran les despeses que siguen necessàries per al desenvolupament i manteniment del programa, com ara activitats, intervencions i costos laborals i de prestació de serveis, així com els necessaris per a la realització del recurs, com ara, entre altres, lloguers, aigua, llum i telèfon.

3. Als efectes de determinar l'import de la subvenció i respecte de les entitats que superen la puntuació mínima que es fixe en la resolució de convocatòria i fins a esgotar la dotació de les ajudes, les subvencions seran per l'import sol·licitat o la part de la despesa que poguera ser objecte de subvenció, atenent a la puntuació obtinguda d'acord amb els criteris objectius d'atorgament establits en les presents bases.



4. La resolució de convocatòria de subvencions podrà establir respecte a la línia pressupostària destinada a finançar els programes de prevenció i protecció de menors, una distribució de l'import total de la línia destinant un màxim a cada tipologia de programa, sense perjuí que en cas de no esgotar l'import destinat a una tipologia, l'import sobrant incremente els restants.



Dotze. Despeses subvencionables i criteris per a la determinació de la subvenció per a centres de dia

1. Amb caràcter general, només se subvencionaran les despeses que estiguen previstes i siguen adequats per al desenvolupament del programa, atenent a la seua idoneïtat. Si se sol·licita la subvenció per a actuacions o conceptes que no es dediquen de mode exclusiu a l'activitat per a la qual se sol·licita la subvenció, l'entitat indicarà en la sol·licitud quin percentatge assigna al recurs per al qual sol·licita la subvenció.

2. Amb caràcter específic se subvencionaran:

a) Despeses de personal:

1r. Les retribucions salarials del personal del centre, en situació regular de contractació, incloses les despeses de Seguretat Social.

2n. Les despeses derivades del personal que realitza una prestació de serveis, siga o no continuada, realitzades per professionals, encara que esta no cobrisca tot el període subvencionat.

b) Despeses de manteniment:

1r. Aquelles que calga per al funcionament del centre. Aquestes despeses comprenen tant les de manteniment del centre com les d'atenció del menor inclòs, si és el cas, el servei de menjador.

2n. Es podran computar com a despeses generals del centre els serveis de caràcter accessori (servei de menjador i neteja), contractats amb empreses externes diferents de l'entitat subvencionada.

3. Als efectes de determinar l'import de la subvenció i respecte dels centres de dia que superen la puntuació mínima que es fixe en la resolució de convocatòria i fins a esgotar la dotació de les ajudes, les subvencions seran per l'import sol·licitat o la part de la despesa que puga ser objecte de subvenció, atenent a la puntuació obtinguda d'acord amb els criteris objectius d'atorgament establits en les presents bases.





Tretze. Exclusions

Queda exclòs de les subvencions qualsevol altra despesa que no estiga expressament previst en les bases d'aquesta ordre.

Així mateix, s'exclouen les despeses per serveis específicament acadèmics dels centres de dia.



Catorze. Compatibilitat i limitacions en la concessió de les subvencions

1. Les subvencions concedides conforme el que disposen les presents bases seran compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos, per a la mateixa finalitat procedents de qualsevol administració o entitat, pública o privada, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, sempre que amb això no se supere el cost de l'activitat que han de desenvolupar les entitats beneficiàries.

2. L'import de les subvencions concedides no podrà, aïlladament o en concurrència amb subvencions, ajudes, ingressos o recursos indicades en l'apartat 1, superar el cost de l'activitat que han de desenvolupar les entitats beneficiàries.

3. La concessió d'una subvenció a l'empara d'una convocatòria no comporta per a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, cap obligació de mantindre-la en les successives convocatòries, bé siga totalment o parcialment.



Quinze. Subcontractació de les activitats subvencionades

Les entitats beneficiàries no podran subcontractar cap percentatge de l'activitat subvencionada, a excepció del que disposa la base dotze, apartat 2.b, per als serveis accessoris en els centres de dia.



TÍTOL III

Procediment



CAPÍTOL I

Iniciació del procediment



Setze. Iniciació

L'inicii tramitació del procediment s'ajustarà al que establixen les presents bases, en la resolució de convocatòria i, amb caràcter general, en la legislació de procediment administratiu vigent.

Dèsset. Sol·licituds

1. Les sol·licituds de subvenció es presentaran degudament formalitzades i subscrites per qui exercisca la representació legal de l'entitat sol·licitant, segons el model que corresponga que s'inclourà en la resolució de convocatòria.

2. Llevat que en la resolució de convocatòria de les subvencions s'indique el contrari, es presentarà una sol·licitud diferent per a cada programa o centre de dia per al que se sol·licite subvenció.

3. Els models de sol·licitud contindran apartats referits als aspectes següents:

a) Declaració responsable del sol·licitant en què es fa constar que no està incurs en cap prohibició per a obtindre la condició de beneficiari, assenyalades en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i que ha complit amb l'obligació del reintegrament de subvencions que, si és el cas, se li haguera exigit.



b) Autorització del sol·licitant perquè l'òrgan concedent obtinga de forma directa l'acreditació d'estar al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària i amb la Hisenda de la Generalitat, i de les seues obligacions amb la Seguretat Social a través de certificats telemàtics, de conformitat amb el que disposa el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'estableixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic.

No obstant això, el sol·licitant podrà denegar expressament el consentiment, havent de presentar en aquest cas els certificats que acrediten el compliment d'aqueixes obligacions, o, si no està obligat a presentar les declaracions o documents a què es refereixen les obligacions esmentades, n'acreditarà el compliment per mitjà de declaració responsable.

4. Alhora, el model de sol·licitud podrà contindre, quan escaiga, un apartat sobre l'autorització per a comprovar les dades d'identitat i de residència, de conformitat amb el que estableix el Decret 165/2010, del Consell, pel qual s'estableixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic.

5. Les sol·licituds es trobaran a disposició dels sol·licitants en les direccions territorials d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en les oficines PROP i en la pàgina web de la Generalitat.



Divuit. Terminis i lloc de presentació de les sol·licituds i documentació a acompanyar

El termini i lloc de presentació de sol·licituds així com la documentació general i específica que ha d'acompanyar-se a aquestes, es determinarà en la resolució de convocatòria.



Dènou. Esmena de la sol·licitud i arxiu de l'expedient

1. Rebudes les sol·licituds i incoat l'expedient, les direccions territorials d'Igualtat i Polítiques Inclusives verificaran que la sol·licitud reuneix els requisits exigits i s'acompanya la documentació que siga exigible.

2. Si no és així, es notificarà a l'entitat interessada la causa que impedix la continuació del procediment i se li requerirà perquè, en el termini de 10 dies, esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb indicació que si així no ho fera, se la tindrà per desistida de la petició, prèvia resolució d'arxiu que haurà de ser dictada en els termes que preveu la legislació de procediment administratiu vigent.



3. Eixa resolució serà dictada, per delegació, per la persona titular de la direcció territorial d'Igualtat i Polítiques Inclusives. A l'adoptar-se per delegació indicarà expressament aquesta circumstància, es considerarà dictada per l'òrgan delegatori i esgotarà la via administrativa.

En contra, es podrà interposar directament recurs davant de l'ordre jurisdiccional contenciós administratiu, en la forma, termini, i condicions, que determina la llei reguladora de la jurisdicció esmentada. No obstant això, prèviament es podrà interposar un recurs de reposició d'acord amb el que disposa la legislació de procediment administratiu vigent.





CAPÍTOL II

Ordenació i instrucció del procediment



Vint. Ordenació i instrucció de l'expedient

La instrucció de l'expedient correspondrà a la direcció territorial d'Igualtat i Polítiques Inclusives que siga procedent, la qual, a la vista de la seua documentació i de les obligacions que s'adquirisquen per la concessió de la subvenció, podrà demanar els informes dels organismes i entitats que s'estimen oportuns i realitzar les actuacions que considere necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut de les quals s'ha de resoldre la sol·licitud.





Vint-i-u. Estudi de l'expedient i remissió d'aquest

1. Completada la instrucció de l'expedient, la direcció territorial d'Igualtat i Polítiques Inclusives corresponent l'estudiarà.



2. Es remetrà a la direcció general amb competències en matèria de protecció de menors, respecte de cada expedient:

a) Còpia completa de l'expedient.

b) Informe tècnic.

c) Document que continga el número d'expedient i la versió que s'ha assignat a les seues dades bancàries en la comptabilitat de la Generalitat.

d) Informe, com òrgan instructor, en el que conste que de la informació que es troba en el seu poder, es desprèn que els beneficiaris complixen tots els requisits necessaris per a accedir a les subvencions, conforme disposa el punt divuitè, apartat 1.B, punt b, de l'Acord de 24 d'agost de 2012, del Consell, pel qual es determinen els extrems addicionals a comprovar per la Intervenció en l'exercici de la fiscalització de la despesa.

e) Certificats telemàtics de que l'entitat està al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària i amb la Hisenda de la Generalitat, i de les seues obligacions amb la Seguretat Social, quan la sol·licitud de subvenció comportarà l'autorització del sol·licitant perquè l'òrgan concedent obtinga de forma directa l'acreditació.



CAPÍTOL III

Finalització del procediment



Vint-i-dos. Comissió de valoració i proposta

1. Rebut l'expedient en la direcció general amb competències en matèria de protecció de menors, s'avaluarà per la comissió de valoració que es constituirà a l'efecte.

2. La comissió de valoració estarà composta per:

a) La persona titular de la subdirecció general amb competències en matèria de protecció de menors, que actuarà com a president.

b) Les persones titulars de les direccions de servei de la subdirecció general que tinga competències en matèria de protecció de menors, un dels quals actuarà com a secretari.

3. A l'esmentada comissió de valoració podran convocar-se els tècnics de les direccions territorials i/o de la direcció general amb competències en matèria de protecció de menors que s'estimen procedents.



4. La comissió de valoració elaborarà una relació ordenada de sol·licitants de les ajudes convocades d'acord amb els criteris establits en aquestes bases i les condicions de concessió que s'establisquen en la corresponent convocatòria, proposant a l'òrgan competent per a la concessió de les ajudes la relació prioritzada de beneficiaris d'acord amb el límit del crèdit existent per a cada convocatòria. Així mateix, elaborarà una prelació de les sol·licituds que es propose desestimar per falta de crèdit.

No obstant això, si es produïra un increment dels crèdits disponibles, la comissió de valoració proposarà sense necessitat d'una nova convocatòria, la concessió de la subvenció a la primera sol·licitud no atesa per falta de crèdit i a les següents que reunisquen els requisits per a això, fins a esgotar el crèdit.

5. La comissió de valoració actuarà com a òrgan col·legiat de conformitat amb el que preveu la legislació de procediment administratiu vigent, als efectes d'elevar a l'òrgan concedent la proposta resolució de les ajudes.

Vint-i-tres. Resolució

1. D'acord amb el que disposa la Resolució de 29 de febrer de 2016, de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, sobre delegació de l'exercici de competències en determinats òrgans de la Vicepresidència i Conselleria (DOCV 7736, 08.03.2016), la resolució de les sol·licituds de subvenció està delegada en la persona titular de la direcció general amb competències en matèria de protecció de menors.

2. El termini màxim per a tramitar, resoldre i notificar les sol·licituds sobre les subvencions serà de tres mesos comptats a partir de la data en què s'hagueren fet públics els crèdits per al finançament de les subvencions. Si no es produeix resolució expressa en el termini assenyalat, s'entendrà que les sol·licituds han sigut desestimades, als efectes previstos en la legislació de procediment administratiu vigent.

3. Si es desestimaren totalment o parcialment sol·licituds per falta de consignació pressupostària, i després de la finalització del termini de resolució s'incrementaren els crèdits destinats a finançar aquestes subvencions, les esmentades sol·licituds podran valorar-se, resoldre's, i notificar-se, en el termini de dos mesos, comptats a partir de la data de publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de la resolució que done publicitat a aquest increment.



Vint-i-quatre. Recursos

Les resolucions dictades per la persona titular de la direcció general amb competències en matèria de protecció de menors, a l'adoptar-se per delegació indicaran expressament aquesta circumstància, i es consideraran dictades per l'òrgan delegatori, esgotant la via administrativa.

En contra, es podrà interposar directament recurs davant de l'ordre jurisdiccional contenciós administratiu en la forma, termini, i condicions, que determina la llei reguladora de la jurisdicció esmentada. No obstant això, prèviament es podrà interposar un recurs de reposició d'acord amb el que disposa la legislació de procediment administratiu vigent.



Vint-i-cinc. Informació i publicitat de les subvencions concedides

Es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana una relació de les subvencions concedides en els termes establits en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.



TÍTOL IV

Obligacions de les entitats subvencionades



Vint-i-sis. Obligacions generals

Sense perjuí de les obligacions específiques que s'indiquen per a cada programa, totes les entitats subvencionades han de complir les obligacions generals següents:

1. De col·laboració amb la Generalitat:

a) Cooperar amb la Generalitat, en l'àmbit de l'actuació subvencionada, a fi d'afavorir la seua coordinació i integració en el conjunt de les actuacions dirigides als menors en situació de risc o amb mesura jurídica de protecció. La dita cooperació en cap cas implicarà contraprestació per part del beneficiari de la subvenció.

b) Donar adequada publicitat al caràcter públic de finançament de les actuacions subvencionades o centre dia subvencionat, fent constar explícitament, quan se'n faça difusió, que està: «Subvencionada per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives», i informant de la circumstància esmentada les persones usuàries. De la mateixa manera, s'utilitzarà l'expressió esmentada en els documents i oficis que s'utilitzen en el desenvolupament del programa subvencionat.



c) De conformitat amb el que preveu l'article 3.2 Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, si el beneficiari rep una ajuda per import superior a 10.000 euros haurà de donar-ne l'adequada publicitat, indicant almenys l'entitat pública concedent, l'import rebut i el programa, activitat, inversió o actuació subvencionat. La difusió d'aquesta informació es realitzarà preferentment a través de les corresponents pàgines web. En el cas que no disposen de pàgina web on realitzar la publicitat esmentada, podran complir amb l'obligació citada a través del portal que pose a la seua disposició la Generalitat.



2. De justificació de l'exercici de l'activitat:

a) Justificar el compliment dels requisits i condicions, la realització de l'activitat i el compliment de la finalitat de les subvencions concedides, en els terminis màxim establits en les ordenes, o en les normes que siguen d'aplicació.

b) Formalitzar adequadament els documents de seguiment tècnic i financer previstos en aquesta ordre, o en les normes que siguen d'aplicació.

c) Sotmetre's a les actuacions de comprovació respecte a l'actuació subvencionada, facilitant la inspecció, el control i el seguiment per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i, en particular, per la direcció general amb competències en matèria de protecció de menors o de les seues unitats administratives dependents, a fi de conèixer qualsevol aspecte de l'activitat objecte de la subvenció.



Sense perjuí de la confidencialitat exigible, es presentarà la informació econòmica, fiscal, laboral, tècnica, o de qualsevol tipus, que els siga sol·licitada, sempre que tinga per objecte justificar el compliment dels requisits i condicions necessaris per a la concessió de la subvenció, la realització de les activitats, l'adopció del comportament que justifica el seu lliurament, la correcta aplicació de la suma alliberada a la finalitat prevista, o la quantia de la despesa efectuada de la subvenció concedida.



d) Presentar una memòria de desenvolupament de les actuacions subvencionades en la corresponent Direcció Territorial amb competències en matèria de protecció de menors, abans del 31 de gener de l'exercici següent a què corresponga la subvenció.

3. Financeres:

a) No minorar, ni anul·lar, la consignació pressupostada inicialment per a l'actuació subvencionada.

b) Atendre els pagaments de les obligacions que es contrauen.

c) Reintegrar els fons percebuts, en els supòsits i condicions determinats en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

d) Disposar dels llibres comptables, registres diligenciats i la resta de documents degudament auditats, en els termes exigits per la legislació mercantil i sectorial aplicable al beneficiari.

e) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, inclosos els documents electrònics, en tant que puguen ser objecte d'actuacions de comprovació i control.

f) Sotmetre's a les actuacions de control financer que corresponen a la Intervenció General en relació amb la subvenció concedida.

g) Comunicar fefaentment a l'òrgan que concedix la subvenció, la concessió de tota ajuda amb la mateixa finalitat per part d'altres organismes públics o privats. Aquesta comunicació haurà d'efectuar-se tan prompte com es conega i, en tot cas, amb anterioritat a la justificació de l'aplicació donada als fons percebuts.

h) No transferir l'import ni usar la subvenció concedida en activitats que tinguen lloc en altres comunitats autònomes, llevat que les característiques del programa, o la resolució de concessió ho prevegen expressament.



Vint-i-set. Obligacions específiques en les subvencions de centres de dia

A més de les obligacions generals indicades en l'anterior base, les entitats privades sense ànim de lucre subvencionades per als centres de dia hauran d'observar la següent obligació específica: coordinar el seu treball amb l'Equip Municipal de Serveis Socials, tant del municipi en què s'ubique el centre com en el de procedència del menor.





TÍTOL V

Del pagament i justificació de les subvencions,

de les garanties i del pla de control



Vint-i-vuit. Règim de pagaments de les subvencions

1. Llevat que la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici corresponent establisca una excepcionalitat per al règim de pagament de les subvencions previstes en aquesta ordre, aquest es realitzarà per mitjà del règim de pagaments anticipats i abonaments a compte previstos en l'article 171 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions,

2. El pagament anticipat serà del 30 % de l'import anual de la subvenció concedida. Este percentatge podrà se superior si així ho determina en Consell mitjançant un acord.

3. L'abonament a compte s'aplicarà a l'import pendent de la subvenció, sempre després de la justificació de l'efectiva aplicació de l'import anticipat.

4. No obstant això, amb caràcter previ al pagament de la subvenció el beneficiari haurà de trobar-se al corrent en el compliment de obligacions tributàries i davant la Seguretat Social, i aportar declaració responsable de no ser deutora per resolució de procediment de reintegrament de subvencions.

5. En cap cas podran realitzar-se pagaments anticipats a les persones beneficiàries quan s'haja sol·licitat la declaració de concurs voluntari, hagen sigut declarats insolvents en qualsevol procediment, es troben declarats en concurs, llevat que en aquest haja adquirit l'eficàcia un conveni, estiguen subjectes a intervenció judicial o hagen sigut inhabilitats d'acord amb a la llei concursal, sense que haja conclòs el període d'inhabilitació fixat en la sentència de qualificació del concurs.





Vint-i-nou. Terminis de justificació

1. Els terminis i el sistema de justificació estaran en funció de la forma de pagament que s'establisca per als diferents tipus de subvencions. No obstant això, la subvenció concedida que incloga el període comprés entre l'1 de gener i el 30 de setembre, haurà d'haver-se justificat, com a màxim, a 31 d'octubre de l'exercici a què corresponga, no podent presentar-se justificacions de despesa efectuada en l'exercici subvencionat després del 31 de gener de l'exercici següent al subvencionat.

2. L'òrgan concedent de la subvenció podrà atorgar una ampliació del termini establit per a la presentació de la justificació, en els termes que preveu l'article 70 del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, aprovat pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol.



Trenta. Criteris generals per a la justificació

La justificació de la despesa de les subvencions que es concedisquen atendrà els següents criteris generals:

1. La justificació es correspondrà sempre amb el contingut de l'actuació subvencionada, no sent admissibles despeses d'actuacions que no estiguen específicament previstos en la descripció d'aquelles.

2. Justificació per conceptes. Sense perjuí d'allò que s'ha indicat en l'apartat 4 següent, l'import justificat es distribuirà en els conceptes de personal i manteniment, com pertoque. La justificació que no estiga adequada als conceptes concedits farà que es minore proporcionalment la subvenció concedida.

3. Justificació quan hi ha unificació de conceptes. Quan la resolució de concessió unifique els conceptes de personal i manteniment, es podrà justificar la quantia concedida en qualsevol dels conceptes fins a l'import total màxim a justificar.

4. Justificacions parcials i última. Quan la resolució de concessió diferencie els conceptes de personal i manteniment, les justificacions parcials podran acumular, sense necessitat de diferenciar-les, les quanties corresponents a cada un d'aquests conceptes, sent prou que la suma total complisca el percentatge requerit perquè s'entenga com a vàlida la justificació, i així efectuar el pagament que escaiga. En l'última justificació que es presente haurà d'ajustar-se la quantia justificada als percentatges, imports i conceptes que es disposen en la resolució de concessió.



5. Import total a justificar. L'import a justificar haurà de ser igual al total de l'activitat subvencionada.

6. Justificació d'activitats que no es dediquen de mode exclusiu al concepte de la subvenció. Si s'ha concedit la subvenció per a actuacions o conceptes que no es dediquen de mode exclusiu a l'activitat per a la qual se sol·licita la subvenció, i la justificació realitzada no permetera diferenciar amb claredat aquest extrem, l'òrgan que tramita la justificació i el pagament podrà sol·licitar a l'entitat que justifique adequadament els percentatges que ha dedicat a cada part de l'activitat.



En el supòsit de personal compartit caldrà indicar en quin altre programa o servei treballa, i per quin import i percentatge es justifica en altres subvencions concedides.

Trenta-una. Criteris específics per a la justificació dels recursos

1. Sense perjuí del que disposa l'apartat 3 de la present base, la justificació de la despesa en la subvenció consistirà en la presentació davant de la direcció territorial corresponent, de la documentació següent:

a) Per a despeses corresponents a personal: relació i documents acreditatius de la despesa corresponent a la nòmina dels treballadors i pagament a la Seguretat Social, així com qualsevol altre concepte que en aquesta ordre estiguera previst.

Si hi ha persones que presten els seus serveis en virtut de contractes de prestació de serveis, hauran d'aportar-se les corresponents factures emeses pels esmentats professionals.

b) Documents i factures de la quantia de la despesa efectuada per aquells conceptes no derivats de les despeses de personal, segons model que s'arreplega en la resolució de convocatòria.

c) Per als centres de dia, a més, relació de beneficiaris atesos, amb indicació de les dates d'alta i baixa si l'haguera, qualsevol incidència succeïda en el servei prestat a les persones usuàries, i indicació expressa del corresponent centre social municipal o ajuntament. La dita relació haurà de ser mensual, segons model que es recoga en la resolució de convocatòria, i estar subscrita pel titular del centre subvencionat o persona que n'actue en representació.

2. Les factures acreditatives de la despesa realitzada hauran de reunir els requisits arreplegats en el Reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació, aprovat pel Reial Decret 1619/2012, de 30 de novembre (BOE 289, 01.12.2012).

3. Excepcionalment la justificació de la despesa en la subvenció podrà realitzar-se per mitjà de compte justificatiu amb aportació d'informe d'auditor en la forma i condicions establida en l'article 74 del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, aprovat pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol.



Trenta-dos. Garanties

Els beneficiaris de les subvencions concedides a l'empara d'aquestes bases, d'acord amb el que preveu l'article 171.5, apartat f, de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, estaran exonerats de la constitució de garanties ja que les subvencions estan dirigides a entitats privades sense ànim de lucre per al desenvolupament de programes en l'àrea de l'acció social.



Trenta-tres. Pla de control

Es realitzarà una comprovació material de l'efectiva realització de l'activitat, existència de la condició o compliment de la finalitat, en els termes establits en el pla de control que s'aprove d'acord amb el que establix l'article 169.3 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.





TÍTOL VI

Modificació de la resolució, denegació

i reintegrament o minoració de subvencions



Trenta-quatre. Modificació de la resolució

Podrà modificar-se la resolució de concessió de les prestacions, en les circumstàncies següents:

a) Alteració sobrevinguda de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció.

b) Obtenció concurrent d'altres subvencions en supòsits afectats per incompatibilitats.

c) Errors materials imputables a l'Administració.



Trenta-cinc. Denegació de les subvencions

1. El termini per a resoldre i notificar les resolucions de denegació de les subvencions serà de sis mesos, comptats a partir de que s'inicie l'expedient.

2. Les resolucions de denegació podran dictar-se en els supòsits següents:

a) De mode general, per incompliment de qualsevol dels requisits o obligacions establides en aquestes bases o en la resolució de convocatòria, prèviament a la seua resolució.

b) En relació amb l'entitat, Per falta d'adequació dels fins de l'entitat sol·licitant a l'àmbit de la subvenció sol·licitada.

c) En relació amb el programa o centre de dia:

1r. Per no respondre específicament a les característiques expressades en estes bases o en la resolució de convocatòria de subvencions.

2n. Per ser la naturalesa pròpia d'altres organismes, sense perjuí de la necessària col·laboració per al cas de matèries concurrents.

3r. Per existir una altra convocatòria de subvencions específica o ser ja subvencionat, en tot o en part i per al mateix objecte, per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

4t. Per no atendre de manera restrictiva a un sector exclusiu de la població i si a qualsevol tipologia de família, entenent com a sector exclusiu el de menors en situació de risc o amb mesura jurídica de protecció i els seus nuclis familiars.

5è. Per no acreditar la coordinació del treball del centre de dia amb el corresponent Equip Municipal de serveis Socials.

d) En relació amb els crèdits disponibles, per haver-se atès altres sol·licituds amb major ordre de prelació, d'acord amb els criteris de valoració de les sol·licituds establits en aquestes bases o en la resolució convocatòria, i haver-se esgotat els crèdits disponibles per a resoldre.





Trenta-sis. Reintegrament o minoració de subvencions

1. Procedirà el reintegrament de les quantitats percebudes o la seua minoració, quan concórreguen les causes previstes en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, en relació amb el que disposa l'article 172 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.

2. Les quantitats a reintegrar tindran la consideració d'ingrés de dret públic i meritaran un interès de demora d'acord amb el que preveu l'article 16 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.



3. El procediment de reintegrament seguirà les disposicions generals sobre procediment administratiu comú, amb les especialitats següents:



a) El termini màxim per a resoldre i notificar serà de dotze mesos a comptar de la data de l'acord d'iniciació.

b) La resolució del procediment posarà fi a la via administrativa.



c) Es concedirà audiència en tot cas a la persona que ostente la condició d'interessat.



Trenta-set. Règim sancionador

El règim sancionador es regirà pel que disposa el capítol IV del títol X de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.

Mapa web