Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 5 de març de 2021, del director general de l'Institut Valencià de Finances, per la qual es convoca la provisió definitiva del lloc FC06, tècnic o tècnica mitjans, del Departament de Back Office per mitjà d'un procediment de promoció interna mitjançant el sistema de concurs oposició.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9041 de 15.03.2021
Número identificador:  2021/2572
Referència Base de Dades:  002300/2021
 



RESOLUCIÓ de 5 de març de 2021, del director general de l'Institut Valencià de Finances, per la qual es convoca la provisió definitiva del lloc FC06, tècnic o tècnica mitjans, del Departament de Back Office per mitjà d'un procediment de promoció interna mitjançant el sistema de concurs oposició. [2021/2572]

El lloc FC06, tècnic o tècnica mitjans, del Departament de Back Office, que depén de la Subdirecció d'Administració, es troba vacant, per la qual cosa, vist el que es disposa en l'article 8 del II Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de la Generalitat, així com el que es preveu en la Resolució de 15 de maig de 2018, del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual es dicten instruccions i es disposa la publicació del II Acord de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat, en matèria de criteris generals d'aplicació a les ofertes d'ocupació pública i les seues convocatòries en el sector públic instrumental de la Generalitat, i fent ús de la facultat d'autoorganització del treball que té l'IVF, l'aplicació pràctica de la qual correspon al seu director general, amb competències per a l'execució dels processos selectius, per a establir els criteris que han de regir-los, així com per a l'aprovació de les convocatòries de proves d'admissió per a la selecció del personal propi al servei de l'IVF, en virtut del que es disposa en l'article 6.3.i i k del Reglament d'organització i funcionament de l'Institut Valencià de Finances, aprovat pel Decret 118/2018, de 23 d'agost, del Consell, resolc:





Primer

Convocar la provisió del lloc FC06, tècnic o tècnica mitjans, del Departament de Back Office, que depén de la Subdirecció d'Administració, mitjançant un procediment de promoció interna entre el personal laboral fix de l'IVF.



Segon

Aprovar les bases de la convocatòria que s'adjunten a la present resolució.



Tercer

Publicar la present resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en la pàgina web de l'IVF (http://www.ivf.gva.es).



La present convocatòria i tots els actes administratius que es dicten en el desenvolupament del procés selectiu posen fi a la via administrativa, i contra aquests podrà interposar-se potestativament, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, un recurs de reposició davant del mateix òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació. Igualment, podrà interposar-se directament un recurs contenciós administratiu, davant del jutjat contenciós administratiu de València, article 8.3 i 14 de la Llei 28/ 1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb el que es preveu en l'article 46 de la Llei 28/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això, sense perjudici de la interposició de qualsevol altre recurs que es considere escaient.



València, 5 de març de 2021.– El director general: Manuel Illueca Muñoz.





Bases de la convocatòria de promoció interna mitjançant el sistema de concurs oposició per a la provisió definitiva del lloc FC06, tècnic o tècnica mitjans, del Departament de Back Office de l'Institut Valencià de Finances



1. Objecte de la convocatòria

La present convocatòria té per objecte la selecció de personal, mitjançant el sistema de concurs oposició, per a cobrir un lloc de treball de tècnic o tècnica mitjans, pel torn de promoció interna.



2. Condicions generals de les persones aspirants

Per a ser admeses a aquestes proves selectives, les persones aspirants hauran de reunir, a més de les condicions previstes en l'article 56 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, en relació amb l'article 53 de l'LOGFPV, els requisits següents:



a) Ser personal laboral fix de l'Institut Valencià de Finances (d'ara endavant, IVF) amb una antiguitat, almenys, de dos anys i ocupar una plaça del grup professional C, segons la classificació professional establida en l'article seté del II Conveni del personal laboral al servei de l'Administració autonòmica.

b) Tindre la nacionalitat espanyola o alguna altra que, conforme al que es disposa en l'article 54 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, permeta l'accés a l'ocupació pública.

c) Tindre complits setze anys i no haver arribat a l'edat de jubilació.



d) Estar en possessió de títol universitari oficial de Diplomatura universitària en Ciències Empresarials; o bé, títol universitari oficial de grau equivalent que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habilite per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb les funcions assenyalades per al lloc.

e) Habilitació: no haver sigut separat mitjançant un expedient disciplinari del servei de l'Administració de l'Estat, o de l'Administració autonòmica o local, ni trobar-se inhabilitat per a l'exercici de funcions públiques.

f) Capacitat: no patir malaltia ni estar afectat per limitació física o psíquica incompatible amb l'acompliment de les funcions corresponents al lloc convocat.

g) Les condicions per a l'admissió a les proves hauran de reunir-se en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds, i mantindre's durant tot el procés selectiu, fins al moment de la seua provisió definitiva.

L'IVF podrà requerir als aspirants que acrediten la veracitat dels requisits exigits per a participar-hi, així com de tots els documents que puguen aportar en aquest procés selectiu. Si els requisits no foren acreditats o els documents no foren aportats en el termini de 10 dies hàbils següents a la notificació del requeriment, la persona aspirant podrà quedar exclosa del procés selectiu.

No podrà participar en aquest procediment selectiu el personal que tinga ja la condició de personal laboral indefinit del grup professional objecte de la present convocatòria.



3. Identificació i funcions

Núm. lloc: FC06

Denominació: Tècnic o tècnica mitjans

Grup professional: Grup B

Retribucions complementàries: 18E029

Dependència funcional: Cap del Departament de Back Office, que depén de la Subdirecció d'Administració.

Funcions i tasques bàsiques: Secundar i col·laborar en les tasques administratives de programació, estudi, proposta, gestió, control, inspecció i assessorament, desenvolupades en el departament.





4. Presentació de sol·licituds

El personal interessat dirigirà la seua sol·licitud, signada, a la Subdirecció Legal de l'IVF, plaça de Nàpols i Sicília, 6, 46003 València, segons el model d'instància que s'incorpora a l'annex III.

La presentació de sol·licituds es farà, de manera preferent, en el registre d'entrada d'aquesta entitat, o bé en qualsevol dels registres i oficines públiques a què es refereix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Si les sol·licituds es presentaren a través de les oficines de correus, hauran d'anar en un sobre obert per a ser datades i segellades per la persona funcionària corresponent abans de ser certificades.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (d'ara endavant, DOGV).

Les persones que desitgen formar part en aquestes proves selectives hauran d'emplenar la sol·licitud que figura com a model en l'annex III de les presents bases, i que es troba disponible en la pàgina web de l'IVF (http://www.ivf.gva.es).



5. Admissió de sol·licituds

Les persones aspirants queden vinculades per les dades que hagen fet constar en les seues sol·licituds, podent únicament demanar la seua modificació mitjançant un escrit motivat, dins del termini establit en la base 4 per a la presentació de sol·licituds.

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, i després de la comprovació del compliment dels requisits de participació, el director general de l'IVF dictarà una resolució que es publicarà en la pàgina web de l'IVF, i que contindrà la relació provisional de persones admeses i excloses a la realització de les proves.

Les persones aspirants podran, en el cas d'error o exclusió, o de no figurar en la relació provisional de les admeses i excloses, esmenar els defectes en què hagen incorregut en la seua sol·licitud, o realitzar les al·legacions que tinguen per convenient en el termini de 10 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'esmentada relació provisional, d'acord amb el que s'estableix en l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

En tot cas, a fi d'evitar errors i, en el supòsit de produir-se'n, fer-ne l'esmena dins del termini i en la forma escaient, les persones aspirants comprovaran que no figuren recollides en la relació provisional d'excloses i, a més, que els seus noms i dades personals consten correctament en les pertinents relacions de les admeses.



Transcorregut el termini anterior, vistes les al·legacions i esmenats els defectes, si pertoca, es dictarà una resolució que elevarà a definitiva la llista de persones admeses i excloses a la realització de les proves, que es publicarà en la pàgina web de l'IVF. En la resolució esmentada s'establirà, amb almenys 15 dies hàbils d'antelació, la data, el lloc de realització i l'hora de començament del primer exercici, així com, si és el cas, l'ordre de crida d'aquelles, que s'iniciarà amb la lletra F, conforme el resultat del sorteig fet el dia 7 de gener de 2019 (DOGV 8473, 28 de gener).



6. Proves selectives

La present convocatòria té per objecte la selecció de personal, mitjançant el sistema de concurs oposició, i constarà d'una fase d'oposició, de caràcter obligatori i eliminatori, i d'una fase de concurs de caràcter obligatori.

6.1. Fase d'oposició

L'oposició constarà de dos exercicis obligatoris i eliminatoris. Totes les preguntes i qüestions que es plantegen en aquests exercicis es formularan sobre els temaris de l'annex I que s'indiquen a continuació d'acord amb la distinció següent:

6.1.2. Primer exercici.

Consistirà a contestar per escrit un qüestionari de 60 preguntes que es formularan sobre el temari que consta en l'annex I.

El temps de realització de l'examen serà determinat prèviament per l'òrgan tècnic de selecció (OTS) en cap cas serà inferior a 60 segons per pregunta, que, en tot cas, es formularan amb quatre respostes alternatives, de les quals només una d'aquestes serà la correcta.

6.1.2. Segon exercici.

Constarà de dues parts, que es realitzaran en una mateixa sessió, sense que per a la seua resolució les persones aspirants puguen utilitzar textos legislatius o material de consulta de cap classe:

a) Primera part: consistirà a contestar per escrit a 10 preguntes teoricopràctiques de resposta breu sobre el temari establit en l'annex I. El temps de realització serà determinat prèviament per l'OTS, sense que en cap cas siga inferior a 1 hora i 30 minuts.

b) Segona part: consistirà a resoldre per escrit un supòsit pràctic referit a les matèries contingudes en el temari establit en l'annex I per a cadascuna de les modalitats d'accés. El temps de realització serà determinat prèviament per l'OTS, sense que en cap cas siga inferior a 1 hora i 30 minuts.

Qualificació dels exercicis: la puntuació màxima a obtindre en la fase d'oposició serà de 60 punts, que es distribuiran de la manera següent:

a) Primer exercici: la qualificació del primer exercici serà de 0 a 30 punts, sent necessari obtindre un mínim de 15 punts per a superar-lo. El nivell de coneixements mínims exigits per a aconseguir els 15 punts en l'exercici serà contestar el 50 % de respostes correctes netes. Les contestacions errònies es valoraran negativament amb una penalització equivalent a un terç del valor de cada contestació correcta, i les contestacions en blanc ni puntuen ni penalitzen. La fórmula de correcció serà:



Respostes correctes netes = nombre d'encerts – (nombre d'errors/3)



Establides les respostes correctes netes es convertiran en puntuacions finals, mitjançant una distribució proporcional.

b) Segon exercici: la qualificació del segon exercici serà de 0 a 30 punts, sent necessari obtindre un mínim de 15 punts per a superar-lo.



La primera part es qualificarà de 0 a 15 punts. En aquesta part es presumirà idèntic valor a totes les preguntes, llevat que l'OTS, en atenció a l'extensió, complexitat i/o dificultat tècnica, establisca diferent puntuació a cadascuna les qüestions formulades, i en aquest cas, ho comunicarà a les persones aspirants, amb caràcter previ a la realització de l'exercici.

La segona part es qualificarà de 0 a 15 punts. Per a la valoració d'aquest segon exercici, l'OTS tindrà en compte, a més dels coneixements demostrats i les aptituds per a aplicar-los a situacions de la pràctica professional en el seu conjunt, la capacitat analítica, de síntesi, qualitat de l'expressió i la presentació de l'exercici.

Qualificació final de la fase d'oposició. Per a superar la fase d'oposició serà necessari obtindre un mínim de 30 punts, puntuació que estarà determinada per la suma de les puntuacions obtingudes en els dos exercicis.

6.2. Fase de concurs

Només podran participar en la fase de concurs les persones aspirants que hagen superat la fase d'oposició.

Els mèrits al·legats hauran d'haver sigut obtinguts amb anterioritat a la data de finalització del termini de presentació d'instàncies, i únicament es computaran fins a aquest moment.

La puntuació en la fase de concurs serà de 40 punts, que es distribuiran:

– 10 punts correspondran a mèrits relacionats amb la formació de les i els aspirants d'acord amb el que es determina en l'annex II de la convocatòria.

– 30 punts correspondran a mèrits relacionats amb l'experiència de les i els aspirants d'acord amb el que es determine en l'annex II de la convocatòria.

6.3. Resultat del concurs oposició

La puntuació final del concurs oposició s'obtindrà sumant la puntuació obtinguda en totes dues fases.

A continuació, es configurarà la llista provisional, ordenada per puntuació de major a menor, que s'interromprà quan el nombre de persones incloses en aquelles coincidisca amb el nombre de llocs convocats; aquestes constituiran les llistes definitives de persones aprovades.

Els casos d'empat que es produïsquen es dirimiran de la manera següent: s'atendrà, en primer lloc, la major puntuació obtinguda en la fase d'oposició i, si persisteix l'empat, aquest es dirimirà per la major puntuació obtinguda en els diferents apartats del barem del concurs, pel mateix ordre en el qual figuren detallats.

En cas de persistir l'empat, s'adjudicarà en favor de la persona amb diversitat funcional i, si l'empat es produeix entre aquestes persones, es triarà la que tinga acreditat un major percentatge de discapacitat.

En cas de persistir l'empat, si és entre persones de diferent sexe, es dirimirà en favor del sexe que estiga infrarepresentat dins del col·lectiu de persones que formen part del grup professional convocat.



Finalment, si encara persisteix l'empat, aquest es dirimirà per ordre alfabètic del primer cognom de les persones aspirants empatades, i s'iniciarà l'esmentat ordre per la lletra F, conforme al resultat del sorteig del 7 de gener de 2019 (DOGV 8473, 28 de gener)



7. Desenvolupament de les proves selectives

7.1. Convocatòria per a la realització de les proves.

El primer exercici no es realitzarà fins que hagen transcorregut un mínim de tres mesos a comptar de la data de la publicació de la present convocatòria i es realitzarà en el lloc, data i hora que s'establisca en la resolució per la qual s'aprove i publique, en la pàgina de l'IVF, la llista definitiva de persones admeses a la realització de les proves, havent de transcórrer un termini no inferior a 15 dies hàbils des de la publicació i la data de realització de la prova.

L'anunci de la realització del segon exercici, si és el cas, el farà públic l'OTS, i es publicarà en la pàgina web de l'IVF, de conformitat amb el que s'estableix en la base 11 de la convocatòria.

7.2. Concurrència a les crides per a la realització de les proves.



Les persones admeses seran convocades per a la realització de cada exercici en crida única.

Perdran el dret quan es personen en els llocs de realització una vegada iniciades les proves o per la inassistència a aquestes, encara que es dega a causes justificades. No obstant això, en el supòsit de concórrer una causa de força major, l'OTS podrà apreciar les circumstàncies al·legades i admetre la persona aspirant, sempre que es posen de manifest amb la deguda antelació, no haja finalitzat l'exercici corresponent, i aquesta admissió no menyscabe el principi d'igualtat. Especialment, si alguna de les persones aspirants no poguera completar el procés selectiu a causa d'embaràs de risc o part, degudament acreditat, la seua situació quedarà condicionada a la finalització d'aquell i a la superació de les fases que hagen quedat ajornades, i no podran demorar-se aquestes de manera que es menyscabe el dret de la resta de les persones aspirants a una resolució del procés ajustada a temps raonables, la qual cosa haurà de ser valorada per l'OTS i, en tot cas, la seua realització tindrà lloc abans de la publicació de la llista d'aspirants que han superat el procés selectiu. Idèntica previsió resulta aplicable a les víctimes de violència de gènere quan acrediten degudament que no poden assistir per motius de seguretat.



7.3. Regles generals per a la realització de les proves.

Les persones aspirants hauran d'observar les instruccions de l'OTS o del personal col·laborador durant la realització de les proves, amb vista a l'adequat desenvolupament d'aquestes. Qualsevol alteració en el desenvolupament normal de les proves, per part d'una persona aspirant, quedarà reflectida en l'acta corresponent, i podrà continuar l'exercici amb caràcter condicional, fins que resolga l'OTS sobre l'incident.

Abans de l'inici de cada exercici, quan s'estime oportú durant el seu desenvolupament, en la recollida després de la seua finalització, i sempre que ho considere convenient el personal col·laborador o l'OTS, es comprovarà la identitat de les persones aspirants mitjançant l'exhibició del DNI, NIE, passaport o permís de conduir emés a Espanya, sense que a l'efecte siguen vàlides les fotocòpies compulsades d'aquests documents; així com, si és el cas, de l'exemplar per a la persona interessada, de la sol·licitud d'admissió a les proves.

En totes les proves l'OTS adoptarà les mesures que siguen necessàries per a garantir-ne l'anonimat en la valoració, i seran anul·lats tots aquells exercicis en els quals s'incloga alguna marca que poguera identificar-ne l'autoria.



8. Llistes de persones aprovades i fase de concurs

En finalitzar cadascun dels exercicis de la fase oposició, l'OTS publicarà en la pàgina web de l'IVF (http://www.ivf.gva.es/es) la relació de persones que han superat la prova amb la indicació del seu nom, cognoms, document d'identitat i la puntuació obtinguda. S'entendrà que han superat la fase d'oposició únicament aquelles persones aspirants que hagen obtingut la puntuació mínima exigida per a superar cadascun dels exercicis.

Una vegada finalitzada la fase d'oposició, l'OTS publicarà les llistes amb la qualificació final de la fase d'oposició a què fa referència la base 6, que constituirà la llista de persones que han superat la fase d'oposició per ordre de puntuació, i que han de passar a la fase de concurs. A les persones incloses en les esmentades llistes, se'ls concedirà un termini de 10 dies hàbils perquè presenten, obligatòriament, un currículum acompanyat de la còpia del formulari de sol·licitud (annex III) degudament emplenada i de tots aquells documents acreditatius dels mèrits declarats en aquesta, i previstos en l'annex II, degudament compulsats. Si els mèrits que s'al·leguen ja constaren en el registre de personal de l'IVF, únicament serà necessari esmentar-los en el currículum, sense aportar els documents corresponents. Només es valoraran els mèrits al·legats en el currículum i que s'hagen fet constar en el full o formulari de sol·licitud de participació en el procés selectiu (annex III).



Realitzada la valoració dels mèrits, l'OTS publicarà les llistes provisionals de persones que han superat la fase d'oposició amb la puntuació obtinguda en la fase de concurs, i desglossada en els diferents apartats del barem, i els concedirà un termini de 10 dies hàbils perquè formulen les reclamacions que estimen pertinents en relació amb la baremació.



Resoltes les possibles reclamacions, i mitjançant un anunci, l'OTS publicarà les llistes definitives amb la puntuació obtinguda en la fase de concurs, desglossada en els diferents apartats del barem, publicació que servirà de notificació a les persones interessades, així com la relació definitiva de persones aprovades pel seu ordre de puntuació total a què es refereix la base 6. En cap cas l'OTS podrà declarar que ha superat el procés selectiu un nombre superior al de llocs de treball convocats, tenint en compte el que es preveu en les bases 1 i 9 de la present convocatòria.

L'OTS elevarà a la Direcció General de l'IVF la relació definitiva amb les persones aprovades per ordre de puntuació total.



9. Nomenament

Conclòs el procés de selecció, el director general de l'IVF dictarà una resolució i farà el nomenament de la persona aspirant que haja obtingut la millor puntuació resultant del concurs oposició, com a personal laboral indefinit de l'IVF, per a l'acompliment de les funcions assignades als llocs convocats, que inclourà un període de prova de quatre mesos. Aquesta resolució es publicarà en el DOGV.

Amb la finalitat d'assegurar la cobertura del lloc convocat, quan es produïsquen renúncies de les persones seleccionades, abans del seu nomenament, l'òrgan tècnic de selecció, atés l'ordre de puntuació, podrà requerir l'aspirant següent i proposar-lo per al seu possible nomenament.



10. Òrgan tècnic de selecció

L'òrgan tècnic de selecció estarà compost per quatre membres: president o presidenta, secretari o secretària i dos vocals, designats per una resolució de la Sotssecretaria de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, a la qual es troba adscrit l'IVF.

Només un o una d'aquests podrà ser personal en servei de l'entitat convocant. Aquest membre exercirà les funcions de secretària o secretari, amb veu però sense vot. La resta del personal serà designat d'entre aquell personal de la Generalitat i el seu sector públic instrumental o d'altres administracions públiques que ocupen places, els seus requisits de formació i funcions assignades de les quals siguen equivalents o similars a aquells establits per a les places objecte de la convocatòria.

En tot cas, les persones membres de l'òrgan col·legiat de selecció no podran haver fet tasques de preparació d'aspirants en els cinc anys anteriors a la publicació de la corresponent convocatòria.

El personal d'elecció o de designació política, el personal funcionari interí, el personal laboral no fix i el personal eventual no podran formar part dels òrgans de selecció.

El nomenament de les persones membre de l'òrgan tècnic de selecció es realitzarà amb una antelació mínima d'un mes a la data de començament de les proves, mitjançant una resolució que es publicarà en el DOGV.

Corresponen a l'òrgan tècnic de selecció les funcions relatives a l'execució dels procediments selectius i l'avaluació de les proves i mèrits de les persones aspirants, tant en la fase d'oposició com en la fase del concurs, així com, en general, l'adopció de totes les mesures que siguen necessàries amb vista al correcte desenvolupament de les proves selectives.

Les persones integrants de l'òrgan tècnic de selecció, així com el personal assessor, hauran d'abstindre's i podran ser recusades per les persones interessades quan es done alguna de les circumstàncies previstes en els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

El funcionament de l'òrgan tècnic de selecció s'adaptarà al que estableix la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i la resta de normativa vigent.

Contra els acords i actes de tràmit de l'OTS, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar amb el procediment o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets o interessos legítims, podrà interposar-se un recurs d'alçada davant de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, en el termini d'un mes, a partir de l'endemà de la publicació del corresponent acord, segons es disposa en els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



11. Publicitat

Totes les resolucions que dicte el director general de l'IVF, així com els acords i/o notes informatives emesos per l'OTS, es publicaran en la pàgina de l'IVF: http://www.ivf.gva.es/inicio (Cercador d'Ocupació / Borses d'ocupació / Beques, Descripció: Processos oberts).

Tot això, sense perjudici de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de les resolucions dictades per la direcció general convocant de la provisió de la plaça, i amb el nomenament de la persona aspirant que haja obtingut major puntuació de conformitat amb el que s'estableix en la base 9.



12. Recursos

La present convocatòria i tots els actes administratius que es dicten en el desenvolupament del procés selectiu posen fi a la via administrativa; contra aquests podrà interposar-se potestativament, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, un recurs de reposició davant del mateix òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació. Igualment, podrà interposar-se directament un recurs contenciós administratiu, davant del Jutjat Contenciós Administratiu de València, article 8.3 i 14 de la Llei 28/ 1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb el que es preveu en l'article 46 de la Llei 28/ 1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això, sense perjudici de la interposició de qualsevol altre recurs que es considere escaient.

Contra els acords i actes de tràmit de l'OTS, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar amb el procediment o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets o interessos legítims, podrà interposar-se un recurs d'alçada davant de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, en el termini d'un mes, a partir de l'endemà de la publicació del corresponent acord, segons es disposa en els articles 121 i 122, de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.







ANNEX I

Temari



Tema 1. La comptabilitat. Concepte. Objectius de la comptabilitat. Divisió de la comptabilitat. Planificació comptable individualitzada. Planificació comptable harmonitzada i normalitzada.

Tema 2. El patrimoni. Concepte i composició. Elements patrimonials. Compte. Massa patrimonial.

Tema 3. L'inventari i el balanç de situació. L'inventari (concepte). Classes d'inventaris. Fases de la inventarització. Estructura de l'inventari. Disposicions legals sobre l'inventari. El balanç de situació. Diferències entre l'inventari i el balanç de situació.

Tema 4. Registre d'operacions. Introducció. Fonts d'informació comptable. Anàlisi precomptable i teories del càrrec i de l'abonament. Principis de la «partida doble». Registre de les operacions.

Tema 5. Llibre diari. Llibre major. Terminologia dels comptes. Resum del procés registral comptable.

Tema 6. El balanç de comprovació. Finalitat. Periodicitat i obligatorietat. Estructura i font de dades per a la seua redacció. Correcció d'errors comptables (mètodes).

Tema 7. Variacions del net. Influència dels resultats en el net patrimonial. Reflex comptable de les variacions del net. Comptabilització de les despeses i dels ingressos. Comptes del grup 6 (compres i despeses). Comptes del grup 7 (vendes i ingressos). Regularització dels comptes de gestió (grups 6 i 7).

Tema 8. Variacions del net. Aplicació del resultat de l'exercici econòmic. Compte anual de pèrdues i guanys. Classificació dels comptes. Mètodes especulatiu i administratiu de dur els comptes. Fets comptables (la seua classificació).

Tema 9. El cicle comptable. Operacions que comprén. Exemple pràctic d'un cicle comptable.

Tema 10. Els llibres de comptabilitat. Legislació mercantil i legislació fiscal. Llibres obligatoris segons la legislació mercantil. Legalització dels llibres. Altres disposicions legals, comunes a tots els llibres. El secret dels llibres de comptabilitat.

Tema 11. Els llibres de comptabilitat. El llibre d'inventaris i comptes anuals. El llibre diari. El llibre major. El llibre d'actes. Llibre de socis, llibre d'accions nominatives i llibre de contractes amb el soci únic en les societats unipersonals. Llibres auxiliars i registres. Llibres obligatoris segons la legislació fiscal. Quadre resum dels llibres comptables que són obligatoris.

Tema 12. Comptes de tresoreria. El subgrup 57 del PGC. L'arqueig de caixa. El disponible en moneda estrangera.

Tema 13. Existències. Contingut dels comptes d'existències. Funcionament comptable dels comptes d'existències. Mètodes comptables de dur els comptes d'existències. Valoració de les existències. Correccions valoratives de les existències.

Tema 14. Existències. Els embalatges i envasos amb facultat de devolució. Les prestacions de serveis incloses en les existències. L'IVA en les operacions d'existències. Exercici d'aplicació.

Tema 15. Proveïdors, creditors, clients i deutors per operacions comercials. Definició i contingut del grup 4 del PGC. Proveïdors. Creditors diversos. Clients. Deutors diversos. Comptes en participació. Normes de valoració del PGC per a clients, proveïdors, deutors i creditors per operacions comercials.

Tema 16. Efectes comercials. Terminologia dels efectes comercials. Els efectes comercials en el quadre de comptes del PGC. Operacions d'efectes comercials sense intervenció bancària.

Tema 17. Efectes comercials. Operacions d'efectes amb intervenció bancària. Registres auxiliars d'efectes comercials.

Tema 18. Comptes relacionats amb el personal de l'empresa. Comptes de crèdits i dèbits amb el personal. Comptes d'organismes de la Seguretat Social. Comptabilització de les despeses de personal. Comptabilització de nòmines.

Tema 19. Administracions públiques (subgrup 47). El quadre de comptes. Comptes d'Hisenda Pública relacionats amb subvencions. Comptes d'Hisenda Pública relacionats amb impostos.

Tema 20. Periodificació comptable. El principi de meritació. Quadre de comptes per a aplicar la periodificació comptable de despeses i ingressos. Ajustos per periodificació.

Tema 21. Immobilitzat. L'immobilitzat com a part de «l'actiu no corrent». Immobilitzacions materials (subgrup 21). Immobilitzacions intangibles (subgrup 20).

Tema 22. Immobilitzat. L'arrendament financer (lísing). Amortització de l'immobilitzat. Inversions immobiliàries. Actius no corrents destinats a la venda.

Tema 23. Inversions financeres. Delimitació del contingut del capítol. Inversions financeres extrafuncionals. Les inversions en instruments de patrimoni i en valors representatius de deute. Altres inversions financeres extrafuncionals.

Tema 24. Endeutament financer. Delimitació del concepte d'endeutament financer. Quadre de comptes. Deutes amb entitats de crèdit (préstecs i crèdits). Altres deutes financers.

Tema 25. Endeutament financer. Fiances i depòsits rebuts. Altres comptes no bancaris (subgrup 55). Emprèstits i altres emissions anàlogues.

Tema 26. Subvencions, donacions, llegats i altres ajustos en patrimoni net (subgrup 13). Naturalesa dels comptes del subgrup 13. Subvencions de capital, donacions i llegats. Ingressos fiscals a distribuir en diversos exercicis.

Tema 27. Les provisions. Quadre de comptes i naturalesa de les provisions. Comptabilització de les provisions. Normes de valoració de les provisions.

Tema 28. Fons propis. Delimitació del contingut d'aquest capítol. Societats col·lectives. Societats comanditàries simples. Societats comanditàries per accions. Societats limitades. Societats anònimes.



Tema 29. Comptabilitat de l'IVA. Definició de l'IVA. Regulació normativa de l'IVA. Conceptes legals. Territorialitat (article 3 LIVA). Fet imposable (articles 4 a 19 LIVA). Operacions exemptes (articles 20 a 67 LIVA). Lloc de realització del fet imposable (articles 68 a 74 LIVA). Meritació de l'impost (articles 75 a 77 LIVA). Base imposable (articles 78 a 83 LIVA). Subjecte passiu (articles 84 a 87 LIVA). Repercussió de l'impost (articles 88 i 89 LIVA). El tipus impositiu (articles 90 i 91 LIVA). Deduccions (articles 92 a 114 LIVA). Compensacions i devolucions (articles 99.5 i 115 a 119 LIVA). Declaració liquidació de l'IVA (articles 167 i 168 LIVA i articles 71 a 76 RIVA). Règims especials (articles 120 a 163 LIVA i articles 33 a 61 RIVA). Règim especial de recàrrec d'equivalència (articles 148 a 163 LIVA i articles 59 a 61 RIVA). Obligacions formals i registrals en el règim general (articles 164 a 166 LIVA, més articles. 62 a 70 RIVA, més Reial decret 1496/2003). Quadre de comptes.

Tema 30. Comptabilitat de l'IVA. Normes de valoració del PGC en relació amb l'IVA. Aplicació comptable de l'IVA. En compres de béns i serveis. En vendes de béns i prestació de serveis. En l'autoconsum. En la liquidació de l'IVA. La regla de prorrata (articles 102 a 110 LIVA). La prorrata general en el circulant. La prorrata especial en el circulant. La prorrata en els béns d'immobilitzat. Regulació normativa de l'IVA en les operacions intracomunitàries. Règim transitori de l'IVA (a partir de l'1.01.1993) per a les operacions intracomunitàries. Comptabilització de l'IVA durant el règim transitori. Requisits i obligacions formals en els lliuraments intracomunitaris. Requisits i obligacions formals en les adquisicions intracomunitàries. Altres declaracions informatives sobre operacions amb la UE.







ANNEX II

Barem



Barem fase de concurs de la convocatòria de concurs oposició per a la provisió definitiva del lloc FC06, tècnic o tècnica mitjans, del Departament de Back Office, que depén de la Subdirecció d'Administració de l'Institut Valencià de Finances.



En la fase de concurs a la qual es refereix la base 6 de la present convocatòria, la valoració dels mèrits s'efectuarà d'acord amb el següent barem:

A. Experiència professional: màxim 30 punts

1. Es valorarà l'experiència professional de les persones participants atenent el següent:

1.1. 0,04 punts per cada mes complet de servei en actiu en l'IVF desenvolupant funcions relacionades amb les del mateix grup del lloc convocat.

1.2. 0,03 punts per cada mes complet de servei en actiu en l'IVF desenvolupant funcions relacionades amb altres grups diferents del lloc convocat.

1.3. 0,02 punts per cada mes complet de servei en actiu treballat en l'Administració de la Generalitat Valenciana, en altres administracions públiques o entitats de dret públic, vinculades o dependents d'una administració pública, no contemplats en l'apartat anterior, desenvolupant funcions relacionades amb les del mateix grup del lloc convocat.



1.4. 0,01 punts per cada mes complet de servei en actiu en societats públiques mercantils i fundacions públiques o en el sector privat, en treballs per compte d'altri, autònoms i professionals, en llocs amb funcions equivalents a les del lloc convocat.

En cap cas es valorarà l'experiència professional obtinguda en l'acompliment de llocs de treball reservats a personal eventual.

2. L'experiència professional s'acreditarà d'acord amb els criteris següents:

2.1. Els treballs per a administracions públiques s'acreditaran sempre mitjançant un certificat oficial de l'òrgan competent.

2.2. La resta dels treballs per compte d'altri, mitjançant el contracte de treball en el qual s'especifique la categoria convocada i el certificat o vida laboral que acredite haver cotitzat a la Seguretat Social durant tot el temps que s'al·legue, en el grup de cotització corresponent a la categoria de les places convocades.

2.3. Per al supòsit de professionals i autònoms, llicència fiscal o IAE, on s'acrediten els epígrafs corresponents a la categoria convocada, així com certificat o vida laboral que acredite haver cotitzat a la Seguretat Social durant tot el temps que s'al·legue. Quan siga escaient, i en substitució d'aquests documents, s'aportarà un certificat oficial que acredite haver cotitzat en el règim especial o en la mutualitat corresponent.

En tot cas, la puntuació màxima a aconseguir, per experiència, no podrà superar els 30 punts.

B. Formació: màxim 10 punts

1. Valencià: màxim 3,5 punts

Els coneixements de valencià es valoraran fins a un màxim de 3,5 punts, prèvia acreditació d'estar en possessió del corresponent certificat expedit o homologat per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, conformement a l'escala següent:

– Grau elemental (B1): 0,75 punts.

– B2: 1,00 punt.

– Grau mitjà (C1): 2,00 punts.

– Grau superior (C2): 3,00 punts.

– Per cada certificat de capacitació tècnica (llenguatge administratiu, llenguatge als mitjans de comunicació i correcció de textos), s'afegiran: 0,50 punts, amb un màxim d'1 punt.

La valoració del coneixement del valencià s'efectuarà puntuant exclusivament el nivell més alt obtingut.

2. Idiomes comunitaris: màxim 2,5 punts.

Es valoraran fins a un màxim de 2,5 punts les llengües oficials de la Unió Europea, diferents de la llengua espanyola, segons els nivells especificats, i s'acreditarà documentalment mitjançant títols, diplomes i certificats expedits per les escoles oficials d'idiomes, per les universitats de l'Espai Europeu d'Educació Superior que seguisquen el model d'acreditació d'exàmens de l'Associació de Centres de Llengües d'Educació Superior (ACLES), així com tots aquells indicats en l'annex del Decret 61/2013, de 17 de maig, del Consell, pel qual s'estableix un sistema de reconeixement de la competència en llengües estrangeres a la Comunitat Valenciana, tenint en compte les seues modificacions posteriors per una ordre de la conselleria competent en matèria d'educació.



Per cada idioma es valorarà la puntuació més alta que s'obtinga, de conformitat amb el que s'estableix en el quadre següent:

Les equivalències entres els ensenyaments regulats pel Reial decret 967/1988, de 2 de setembre, i les regulades pels reials decrets 944/2003 i 1629/2006, de 29 de desembre (Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig), per la disposició final 1a del Decret 138/2014, de 29 d'agost (Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre), són les que es detallen en la taula adjunta al present punt.



3. Titulació acadèmica oficial: màxim 2 punts.

Per la possessió de títols acadèmics iguals o superiors a l'exigit en la convocatòria, excepte el requerit per al seu accés, a raó d'1,00 punts per títol, fins a un màxim de 2 punts.

4. Formació complementària: màxim 2 punts.

– Cursos de formació que s'hagen realitzat en els deu anys anteriors a la data de publicació de la convocatòria, 1 punt:

Cursos de formació i perfeccionament rebuts que hagen sigut convocats, organitzats o homologats per les administracions públiques, universitats o fundacions universitàries, instituts o escoles oficials, col·legis professionals i centres o organismes públics de formació, així com per entitats de reconegut prestigi en la matèria impartida, el contingut dels quals estiga relacionat amb les funcions de la plaça que es convoquen, de durada igual o superior a 15 hores.

Cursos que hagen sigut convocats o homologats per l'Institut Valencià d'Administració Pública, per centres de formació de personal empleat públic o per les organitzacions sindicals o altres promotors, dins del marc dels acords de formació per a l'ocupació de les administracions públiques vigents en el moment de realització dels cursos, el contingut dels quals estiga relacionat amb les funcions de la plaça que es convoquen, de durada igual o superior a 15 hores.

En cap cas, es puntuaran els cursos de valencià ni els d'idiomes, ni els cursos pertanyents a una carrera universitària, els cursos de doctorat o els dels diferents instituts de les universitats, quan formen part del pla d'estudis del centre, ni els cursos derivats de processos selectius, promoció interna, plans d'ordenació de recursos humans, o d'adaptació del règim jurídic a la naturalesa dels llocs que s'ocupen.

Es valoraran els cursos certificats o en condicions de ser-ho en la data de finalització del termini per a la presentació de la sol·licitud, d'acord amb l'escala següent:

De 100 o més hores: 0,25 punts.

De 75 o més hores: 0,20 punts.

De 50 o més hores: 0,15 punts.

De 25 o més hores: 0,10 punts.

De 15 o més hores: 0,05 punts.

Per al supòsit de cursos en matèria d'igualtat o de prevenció de riscos laborals, que s'hagen realitzat en els deu anys anteriors a la data de publicació de la convocatòria, l'escala de valoració serà la següent:



De 100 o més hores: 0,50 punts.

De 75 o més hores: 0,40 punts.

De 50 o més hores: 0,30 punts.

De 25 o més hores: 0,20 punts.

De 15 o més hores: 0,10 punts.

– Màsters universitaris 1 punt:

Es valoraran els màsters universitaris oficials o propis de cada universitat no inclosos en l'apartat titulació, conformement a l'escala següent:

Per màster de menys de 90 crèdits: 0, 50 punts.

Per màster de 90 o més crèdits: 1 punt.

Mapa web