Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 61/2019, de 12 d'abril, del Consell, d'aprovació de l'oferta d'ocupació pública de 2019 per a l'Administració de la Generalitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8544 de 09.05.2019
Número identificador:  2019/4709
Referència Base de Dades:  004320/2019
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: ofertes d'ocupació pública i oposicions, personal de la Generalitat, A/A1, B/A2, C/C1, D/C2, E



DECRET 61/2019, de 12 d'abril, del Consell, d'aprovació de l'oferta d'ocupació pública de 2019 per a l'Administració de la Generalitat. [2019/4709]

Dins del marc legislatiu de l'article 70 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic, l'article 46 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, estableix que anualment el Consell determinarà les necessitats de personal amb consignació pressupostària que no puguen ser cobertes amb els efectius existents o estiguen cobertes per personal interí als quals es refereix l'article 16.2.a, mitjançant l'aprovació de l'oferta d'ocupació pública, que serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Aquesta previsió ha de matisar-se d'acord amb el que preveuen les lleis de pressupostos, tant de l'Estat com de la Generalitat, per a 2019, que limiten la incorporació de nou personal en relació amb una taxa de reposició d'efectius que es fixa en un màxim del 100 % per als sectors funcionals considerats prioritaris i en un 75 % per a la resta de sectors, respectant en tot cas les disponibilitats pressupostàries del capítol I del pressupost de despeses.

Els criteris per al càlcul d'aquesta taxa són els definits en l'apartat U.7 de l'article 19 de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2018, prorrogada en l'exercici 2019.



Segons aquella, no computaran dins del límit màxim de places que se'n deriva les que es convoquen per a la seua provisió mitjançant processos de promoció interna, ni les corresponents al personal declarat indefinit no fix mitjançant sentència judicial. També l'apartat Sis.1 del mateix article 19, preveu que puguen acumular-se les places resultants de l'aplicació de la taxa de reposició corresponent a cada sector o funció, en aquells llocs de treball la cobertura dels quals es considere prioritària o que afecten el funcionament dels serveis públics essencials.



D'altra banda, l'article 19.U.9 de la mateixa llei preveu la possibilitat de disposar de dos tipus de taxes addicionals per a estabilització d'ocupació temporal durant els exercicis 2018, 2019 i 2020. La primera suposa la possibilitat d'incloure en les ofertes d'aqueixos anys les places de naturalesa estructural que, pertanyents a determinats àmbits i sectors, i estant dotades pressupostàriament, hagen estat ocupades de forma temporal i ininterrompuda almenys durant els tres anys anteriors a 31 de desembre de 2017.

L'altra taxa addicional ve referida als processos previstos en la disposició transitòria quarta del text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, per a l'estabilització d'ocupació temporal d'aquelles places que estiguen dotades pressupostàriament i, des d'una data anterior a l'1 de gener de 2005, hagen estat ocupades ininterrompudament de forma temporal.

Aquestes previsions s'han recollit, en relació amb l'Administració de la Generalitat, en l'article 36 de la Llei 28/2018, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2019.

Partint del compromís adquirit pel Consell, mitjançant l'Acord de Legislatura signat el 9 de juny de 2016, en el si de la Mesa General de Negociació del Personal Funcionari, estatutari i laboral de la Generalitat, i en l'Acord de 5 d'octubre de 2018, del Consell, de ratificació de l'Acord de la Mesa Sectorial de Funció Pública per al desenvolupament de les ofertes d'ocupació pública, i el Pla d'estabilitat en l'ocupació pública 2017-2020, mitjançant aquest decret s'aprova una oferta pública d'ocupació que inclou el nombre més gran de llocs de treball possible, tant respecte de la taxa de reposició com de les taxes addicionals previstes per a estabilitzar l'ocupació temporal.

Aquesta oferta s'orienta a contribuir, en el grau més gran possible, a la reducció de la temporalitat en l'Administració de la Generalitat, incidint en aquells cossos i escales que, si bé no poden veure's afavorides per les mesures d'estabilització, se'n considera necessària la seua convocatòria.

D'acord amb el que es preveu en l'article 119.1 de la Llei 10/2010 l'oferta inclou una promoció interna de més del 40 % de les places que es convoquen. Per a fer-la possible i compatible amb els processos d'estabilització, es preveu l'acumulació en convocatòries de torn lliure de places oferides i no cobertes per promoció interna, tenint en compte que el nombre de places acumulables està inclòs sempre dins d'algun dels tipus de taxa de reposició que preveuen les normes pressupostàries.



En aplicació de la disposició transitòria segona, de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, aquesta oferta preveu la convocatòria de processos restringits de promoció interna. I en aplicació del que preveu la disposició addicional segona i la disposició transitòria cinquena de la Llei 10/2010 aquest decret preveu la convocatòria de processos de promoció interna específics per a la regularització de la relació jurídica del personal laboral fix que presta serveis en llocs classificats com a funcionarials, i que no compleix els requisits per a participar en els processos del règim transitori de funcionarització, previst en la disposició transitòria deu de la mateixa llei.

L'oferta, d'altra banda, compleix amb el que es disposa en l'article 55 de la Llei 10/2010 que estableix que en les ofertes d'ocupació pública es reservarà un contingent no inferior al 7 % de les vacants per a ser cobertes entre persones amb diversitat funcional, considerant com a tals les definides en els apartats 1 i 2 de l'article 4 del Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, que va aprovar el text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social, de manera que, almenys, s'aconseguisca el 2 % dels efectius totals.

Així mateix, el decret inclou mesures per a garantir que en els processos selectius siga efectiva la igualtat entre dones i homes, de conformitat amb el que es disposa en la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

Aquest decret ha sigut negociat amb les organitzacions sindicals presents en la Mesa Sectorial de Funció Pública, en la reunió de 29 de març de 2019, d'acord amb el que s'estableix en l'article 154.2.l de la Llei 10/2010.

Per tot això, en execució de les atribucions previstes en l'article 8 de la Llei 10/2010, a proposta de la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, i prèvia deliberació del Consell, en la reunió de 12 d'abril de 2019,





DECRETE



Article 1. De l'Oferta d'ocupació pública

De conformitat amb el que es disposa en els articles 46 de la Llei 10/2010 i 70 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic, així com el que es preveu en l'article 19 de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2018, prorrogada per a l'exercici 2019, i en l'article 36 de la Llei 28/2018, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2019, s'aprova l'oferta d'ocupació pública corresponent a aquesta anualitat, per a l'àmbit de l'Administració de la Generalitat, i referida exclusivament a llocs de treball la gestió dels quals té atribuïda la Direcció General de Funció Pública de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.



Article 2. Contingut de l'oferta

1. Aquesta oferta d'ocupació pública conté places corresponents a llocs de treball que estan dotats pressupostàriament i inclosos en les relacions de llocs de treball aprovades. Aquests llocs es troben vacants o es troben exercits de manera interina o temporal, o estant exercits pels seus titulars són susceptibles de ser convertits en llocs del grup de titulació superior, de conformitat amb el que es disposa en la disposició transitòria segona, de la Llei 10/2010.



2. Les places a què es refereix l'apartat anterior ascendeixen a un total de 477 i són les que s'indiquen en els annexos d'aquest decret, amb especificació del cos o escala, així com del nombre de llocs de l'oferta compresos en cada apartat.

3. En l'oferta s'inclouen 286 places que corresponen al torn lliure (annex I) i 191 a promoció interna. D'aquestes, 154 corresponen a la promoció interna ordinària (annex II), donant-se compliment al que es preveu en l'article 119 de la Llei 10/2010 quant a la reserva per a la promoció interna del personal. També s'inclouen 21 places del Cos B-08 Tècnic de gestió de projectes d'urbanisme i construcció de l'Administració de la Generalitat, grup/subgrup professional B, de conformitat amb la disposició transitòria segona de la Llei 10/2010, a les quals es podrà accedir mitjançant la convocatòria de processos restringits de promoció interna (annex III). Així mateix, s'inclouen 16 places per a torns de promoció interna restringida per al personal laboral fix que complisca els requisits establits en les disposicions addicional segona i transitòria cinquena de la Llei 10/2010 (annex IV).

4. Les convocatòries preveuran que les places incloses en l'annex II que resulten desertes després de cadascun dels processos selectius de promoció interna, puguen acumular-se a la corresponent convocatòria de torn lliure.



Article 3. Convocatòries

1. Els processos selectius derivats de la present oferta d'ocupació pública han de ser convocats per la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques en el termini màxim d'un any, d'acord amb el que es disposa en el Reial decret legislatiu 5/2015, en la Llei 10/2010 i en altres disposicions que siguen aplicables.

2. Les convocatòries de les places incloses en l'apartat B de l'annex I es corresponen amb processos d'estabilització d'ocupació en els termes previstos en l'article 19.U.9 de la Llei 6/2018; i en l'article 36 de la Llei 28/2018.

Aquests processos s'articularan mitjançant el procediment de concurs oposició de conformitat amb els criteris recollits en l'Acord de 5 d'octubre de 2018, del Consell, de ratificació de l'Acord de la Mesa Sectorial de Funció Pública per al desenvolupament de les ofertes d'ocupació pública i el Pla d'estabilitat en l'ocupació pública 2017-2020, garantint-se, en tot cas, els principis de lliure concurrència, igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.



Article 4. Procediment de promoció interna ordinària

1. Les convocatòries de promoció interna dels cossos, escales o agrupacions professionals funcionarials continguts en l'annex II s'obriran a personal funcionari de carrera de l'Administració de la Generalitat amb els següents tres tipus de procedència, sempre que aquests existiren en relació amb el cos convocat:

a) El personal que pertanga a un cos o escala del grup o subgrup immediatament inferior al de les places convocades, i que estiga dins del mateix itinerari professional (promoció interna vertical)

b) El personal que pertanga a un altre cos o escala del mateix grup o subgrup de classificació professional (promoció interna horitzontal).



c) El personal que pertanga a un cos o escala del grup o subgrup immediatament inferior al de les places convocades, i que no estiga dins del mateix itinerari professional (promoció interna mixta)

2. Les convocatòries de promoció interna determinaran, si escau, de quines proves o de quines matèries quedarà exempt el personal que participe a través de cadascuna d'aquestes modalitats de promoció interna, sempre que es tracte de coneixements que es puguen considerar prou acreditats a través de les proves d'ingrés al cos o escala d'origen.





Article 5. Procediment de promoció interna específic

En aplicació del que es disposa en l'apartat 1, de la disposició transitòria segona, de la Llei 10/2010, el personal funcionarial que, d'acord amb el que s'estableix en la seua disposició addicional sisena, es va integrar en el cos C1-05, especialistes en Delineació de l'Administració de la Generalitat, i en les proves selectives d'accés a l'administració pública se li va exigir específicament i expressament en la convocatòria, com a requisit per a poder participar, estar en possessió del títol de tècnica o tècnic del cicle formatiu de grau superior de formació professional de la família Edificació i Obra Civil, podrà accedir al cos B-08, tècnic de gestió de Projectes d'Urbanisme i Construcció de l'Administració de la Generalitat, mitjançant un procés restringit de promoció interna.



En aquest procés, es podrà eximir el personal de l'avaluació dels continguts que es van tindre en compte en el temari d'accés a la funció pública en les respectives proves selectives. El personal que supere aquestes proves d'integració restringida, romandrà en el lloc de treball del qual era titular en la seua condició de personal funcionari de carrera del cos C1-05, modificant-se aquest lloc i classificant-se com a B-08, amb les funcions i retribucions complementàries que escaiguen, d'acord amb els criteris i normes generals aplicables en matèria de classificació de llocs de treball.



Article 6. Processos de promoció interna específics per a la regularització de la relació jurídica del personal laboral fix

Les convocatòries dels cossos, escales o agrupacions professionals funcionarials continguts en l'annex IV s'obriran a personal laboral fix de l'Administració de la Generalitat que complisca les condicions i requisits establits en la disposició addicional segona, o en la disposició transitòria cinquena de la Llei 10/2010.



Article 7. Reserva per a persones amb diversitat funcional

1. Es reserva més d'un 7 % de la totalitat de les places contemplades en aquesta oferta d'ocupació pública per a ser cobertes entre persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, sempre que aquesta siga compatible amb l'exercici de les funcions pròpies dels llocs de treball, de conformitat amb l'article 55 de la Llei 10/2010.

2. La reserva a què es refereix l'apartat anterior es desglossa, d'acord amb el que es preveu en l'article 59 del Reial decret legislatiu 5/2015 de la manera següent:

a) Un mínim del 5 % dels llocs es reservaran per a ser coberts per persones amb una diversitat funcional física, sensorial o psíquica.



b) Un mínim del 2 % dels llocs es reservaran per a ser coberts per persones amb una diversitat funcional que tinga el seu origen en una diversitat funcional intel·lectual.



Article 8. Desenvolupament dels processos selectius per a persones amb diversitat funcional

1. Les proves selectives destinades a persones amb diversitat funcional, tindran idèntic contingut que les establides per a la resta dels aspirants, sense perjudici de les adaptacions i els ajustos raonables necessaris de temps i mitjans per a la seua realització, per a assegurar que les persones amb diversitat funcional participen en condicions d'igualtat, a excepció del que es disposa en l'apartat següent.

2. Les convocatòries per a l'accés de les persones a què es refereix l'apartat 2.b de l'article anterior, estaran dirigides especialment a acreditar que els aspirants posseeixen els coneixements imprescindibles que els permeten fer les tasques pròpies del lloc de treball.



Article 9. Mesures per a promoure la igualtat de gènere

Les convocatòries hauran d'incloure com a criteri de desempat, abans del sorteig o primera lletra del cognom, la resolució en favor de la dona en el cas que aquest sexe estiguera infrarepresentat dins del col·lectiu de persones que formen part del cos o escala objecte de la convocatòria.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Modificació del Decret 224/2018, de 14 de desembre, de 2018, del Consell, d'aprovació de l'oferta d'ocupació pública de 2018 per a l'Administració de la Generalitat.

Es modifica l'annex I (torn lliure) del Decret 224/2018, de 14 de desembre, de 2018, del Consell, d'aprovació de l'oferta d'ocupació pública de 2018 per a l'Administració de la Generalitat, en el sentit de passar de l'apartat A (Convocatòries ordinàries) a l'apartat B (Convocatòries processos d'estabilització d'ocupació), els llocs següents:



Cosos/escales Torn lliure general Torn lliure personal amb diversitat funcional Total

C2-08-02 Serveis Auxiliars de Seguretat i Salut Laborals. Auxiliar de Seguretat i salut en el treball 3 3



Segona. Desenvolupament

Es faculta la persona titular de la conselleria amb competències en matèria de funció pública perquè dicte quantes disposicions requerisca el compliment i execució d'aquest decret.



Tercera. Efectes

Aquest decret tindrà efectes l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 12 d'abril de 2019



El president de la Generalitat,

XIMO PUIG I FERRER



La consellera de Justícia, Administració Pública,

Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques

GABRIELA BRAVO SANESTANISLAO

Mapa web