Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE 2/2013, de 21 de març, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es convoca la V edició del premi Jo També Concilie per a projectes universitaris que tinguen com a fi la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, en el marc de les polítiques d'igualtat d'oportunitats del Consell.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6997 de 05.04.2013
Número identificador:  2013/3252
Referència Base de Dades:  003217/2013
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Benestar Social
    Grup temàtic: Premis



ORDE 2/2013, de 21 de març, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es convoca la V edició del premi Jo També Concilie per a projectes universitaris que tinguen com a fi la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, en el marc de les polítiques d'igualtat d'oportunitats del Consell. [2013/3252]

La necessitat de conciliar el treball amb la vida personal i familiar ha sigut plantejada, en tots els nivells, com una condició vinculada de forma inequívoca a la nova realitat social. Açò comporta una problemàtica complexa i difícil que cal emprendre, no sols amb importants reformes legislatives, sinó també amb actuacions de conciliació en el món empresarial que coadjuven a la igualtat d'oportunitats en l'àmbit esmentat.

La igualtat de drets de dones i hòmens, en particular en matèria d'ocupació i treball, està recollida en l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana. I, dins de les actuacions en l'àmbit laboral, es consideren de màxima importància les mesures que promoguen la conciliació, enteses com a avantatges no sols per a les persones treballadores sinó també per a les empreses, i que reporten beneficis com són la reducció d'absentisme, la disminució de la rotació del personal, millores del clima laboral, major compromís de les persones treballadores amb l'empresa i millora de la imatge corporativa, entre altres.



La Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la Igualtat entre Dones i Hòmens, té com a objecte regular i fer efectiu el principi d'igualtat de dones i hòmens a la Comunitat Valenciana, establir els principis generals que han d'orientar esta igualtat, determinar les accions bàsiques que han de ser implementades, així com establir l'organització administrativa de la igualtat d'oportunitats entre dones i hòmens a la Comunitat Valenciana.

El Decret 193/2012, de 21 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Benestar Social, atribuïx a la Direcció General de Família i Dona, entre altres funcions, la promoció i execució de mesures per a fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i hòmens, així com impulsar actuacions dirigides a afavorir la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.

Per això, per mitjà d'esta orde es convoca la V edició del premi Jo També Concilie, dirigit a la joventut que en un futur formarà part del món empresarial, per a sensibilitzar-la en la necessitat d'implantar mesures i accions innovadores de conciliació de la vida personal, familiar i laboral en l'organització de les pròpies empreses.

Així mateix, esta actuació fomenta la promoció i consecució dels objectius estratègics perseguits en les polítiques de la Unió Europea pel FSE a través del Programa Operatiu 2007-2013 aprovat per la Decisió de la Comissió de data 20 de desembre de 2007, en l'eix I, tema prioritari 63, dins de l'actuació destinada a la implantació plans d'igualtat i conciliació en empreses de la Comunitat Valenciana.

En virtut de tot el que s'exposa i fent ús de les facultats conferides pel Decret 193/2012, de 21 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Benestar Social, l'article 47.11 del Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, i l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell,



ORDENE



Article 1. Objecte

Constituïx l'objecte d'esta orde la convocatòria de la V edició del premi Jo També Concilie, dirigit a reconéixer projectes realitzats per l'alumnat de les universitats de la Comunitat Valenciana, i l'aprovació de les bases per les quals es regirà la convocatòria esmentada, que figuren com a annex I.



Article 2. Premis

Es concedirà un primer premi i dos accèssit, i els guardons consistiran en una placa i/o diplomes acreditatius.

DISPOSICIONS FINALS



Primera. Aplicació i desplegament

S'autoritza la persona titular de la Subsecretaria i la persona titular de la Direcció General de Família i Dona perquè, en l'àmbit de les seues competències, adopten les mesures necessàries per al desplegament i aplicació d'esta orde.



Segona. Entrada en vigor

Esta orde entrarà en vigor l'endemà del dia que es publique en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



Tercera. Recursos

De conformitat amb el que establixen els articles 107, 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, esta orde, que posa fi a la via administrativa, podrà ser objecte d'un recurs potestativament en reposició, o bé es podrà plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs de reposició s'ha d'interposar davant del o la titular de la Conselleria de Benestar Social, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació.

b) El recurs contenciós administratiu s'ha de presentar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos des de l'endemà de la publicació.



València, 21 de març de 2013



La consellera de Benestar Social,

ASUNCIÓN SÁNCHEZ ZAPLANA





ANNEX I



Bases



Primera. Objecte

Constituïx l'objecte d'esta orde l'aprovació de les normes reguladores que regiran la convocatòria de la V edició del premi Jo També Concilie, per a reconéixer aquells projectes de l'alumnat de les distintes universitats de la Comunitat Valenciana que promoguen mesures innovadores per a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, destacant els beneficis que l'adopció d'estes reporta en l'empresa.



Segona. Participants

Podrà participar qualsevol persona, de forma individual o en equip, que estiga realitzant estudis universitaris i estiga matriculada en el curs acadèmic 2012-2013 o 2013-2014 en alguna universitat de la Comunitat Valenciana o centres públics o privats adscrits.



Tercera. Condicions tècniques del projecte

1. Els projectes hauran de ser originals i inèdits.

2. Els treballs es presentaran en paper i en format electrònic en fitxer PDF.

3. El projecte haurà de constar, com a mínim, de títol, índex, breu resum del projecte presentat, pressupost, viabilitat, i una memòria descriptiva, i haurà de fer èmfasi en els objectius i accions tendents a la conciliació, entre els qual hi ha mesures relacionades amb:



a) Propostes de millores respecte a la normativa legal vigent en matèria de conciliació de la vida personal, familiar i laboral.

b) Mesures que faciliten la flexibilitat laboral.

c) Programes de sensibilització i informació dirigits a tot el personal en matèria de conciliació.

4. Els treballs no podran excedir, en cap cas, d'un màxim de 40 folis, grandària DIN A-4.

5. El jurat podrà excloure, motivadament, aquells treballs amb un contingut o presentació que no s'ajusten als requisits anteriors, o siguen reproduccions de treballs presentats en edicions anteriors.

Quarta. Presentació de sol·licituds i documentació

1. La sol·licitud per a participar en este concurs es presentarà segons el model que s'adjunta com a annex II, degudament omplida i acompanyada de la documentació següent:

a) Autorització expressa a la Conselleria de Benestar Social, inclosa en l'apartat C de l'annex II de sol·licitud, perquè esta comprove les dades d'identitat de la persona sol·licitant per mitjà del sistema de verificació de dades d'identitat, segons establix el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'establixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives, en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic.



No obstant això:

- Si de la comprovació efectuada resulta alguna discordança amb les dades facilitades per la persona sol·licitant, l'òrgan instructor estarà facultat per a realitzar les actuacions procedents per a aclarir-la.

- Si la persona sol·licitant no en presta el consentiment, haurà d'aportar una fotocòpia degudament compulsada del document nacional d'identitat, passaport o número d'identificació d'estranger, segons pertoque.

b) Justificació del pagament de matrícula del curs acadèmic 2012-2013 o 2013-2014 en alguna universitat de la Comunitat Valenciana o centre que hi estiga adscrit.

c) El projecte objecte d'esta convocatòria, que haurà de presentar-se en suport paper i electrònic.

2. En el cas de treballs executats i presentats per equips, hauran de complir els requisits totes les persones que el componguen i adjuntar la documentació indicada en els dos primers apartats del punt anterior.





Quinta. Termini de presentació

1. El termini de presentació de sol·licituds començarà a partir de l'endemà de la publicació d'esta convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana i finalitzarà el dia 21 d'octubre de 2013. L'incompliment d'este termini determinarà la inadmissió de la sol·licitud.



2. Els projectes podran presentar-se al Registre de la Direcció General de Família i Dona o en qualsevol de les seues seus a les direccions territorials d'Alacant, Castelló i València, o en qualsevol dels llocs que, amb caràcter general, establix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



Sexta. Premi

1. Es concedirà un primer premi i dos accèssit.

2. El lliurament dels premis podrà realitzar-se en un acte públic organitzat per la Direcció General de Família i Dona.



Sèptima. Constitució del jurat i proposta de resolució del premi



1. Per a la resolució del concurs es constituirà un jurat, que tindrà la composició següent:

President/a: la persona titular de la Subdirecció General de Família i Dona o, persona que la substituïsca.

Vocals:

- Un/a representant de la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació.

- Un/a representant de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.



- Un/a representant de la Universitat Cardenal Herrera (CEU).

- Un/a representant de la Confederació d'Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana - CIERVAL.

- Un/a tècnic/a de la Direcció General de Família i Dona, que actuarà com a secretari/ària del jurat, amb veu i sense vot.

2. El jurat podrà disposar de la col·laboració del personal tècnic que estime procedent.

3. La identitat de les persones que componen el jurat es farà pública al tauler d'anuncis de la Direcció General de Família i Dona amb anterioritat a l'expiració del termini de presentació de sol·licituds.



4. Competix al jurat la interpretació i aplicació de les bases de la convocatòria i està facultat per a resoldre qualsevol incidència que puga presentar-se en el transcurs de les deliberacions; la seua decisió no és susceptible de cap recurs i s'adoptarà per majoria simple.

5. El jurat podrà proposar que es deixe desert el premi mitjançant un acord motivat.



Octava. Criteris de selecció

1. El projecte es pot desenrotllar en qualsevol sector, àmbit o activitat professional, i tipus d'empresa, i afectar qualsevol lloc de treball, i estarà referit a mesures i actuacions de conciliació de la vida personal, familiar i laboral que suposen una millora en la gestió, organització i funcionament de l'empresa.

2. El jurat examinarà els projectes presentats i formularà la proposta de resolució corresponent de la convocatòria, amb una valoració màxima de 20 punts distribuïts en els següents apartats, amb un màxim de 5 punts en cada un d'estos:

a) Objectius i mesures del projecte relacionat amb els plans d'igualtat i la seua contribució a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.

b) Inversió econòmica (primant aquelles mesures que no suposen un cost excessiu a l'empresa).

c) Viabilitat del projecte.

d) Innovació.

3. La decisió del jurat s'emetrà a partir del dia 2 de desembre de 2013.



Novena. Resolució de la convocatòria

1. La competència per a resoldre esta convocatòria correspon a la persona titular de la Direcció General de Família i Dona, per delegació de la persona titular de la Conselleria de Benestar Social, amb el veredicte previ vinculant del jurat, d'acord amb la Resolució de 27 de febrer de 2009 (DOCV 5967, 04.03.2009), del conseller de Benestar Social i vicepresident tercer del Consell, sobre delegació de l'exercici de competències en determinats òrgans de la Conselleria.

2. La resolució de la convocatòria es farà pública al tauler d'anuncis de la Direcció General de Família i Dona i en la pàgina web de la Conselleria de Benestar Social

3. Els concursants premiats cedixen a la Conselleria de Benestar Social els drets de propietat intel·lectual dels seus treballs, de manera que la difusió d'estos no comporta el dret a percebre cap contraprestació econòmica, ni drets de cap tipus.

Els treballs premiats podran ser publicats, reproduïts i difosos, si així ho estima la Conselleria de Benestar Social, i a este efecte queda expressament autoritzada per les persones que participen en esta convocatòria.

4. Els treballs no premiats podran ser retirats pels seus autors o autores en el termini màxim d'un mes comptat des de la data en què es faça pública la resolució de la convocatòria. Si després d'haver transcorregut el termini esmentat els treballs no han sigut retirats, la Direcció General de Família i Dona procedirà a destruir-los per a salvaguardar el dret de propietat dels seus autors o autores.



Deu. Acceptació de les bases

La participació en esta convocatòria n'implica l'acceptació íntegra de les bases i de la decisió del jurat.

<div id="AquiVaUnaImagen"></div>

Mapa web