RESOLUCIÓ de 23 de desembre de 1999, del rector de la Universitat de València



Publicat en:  DOGV núm. 3656 de 30.12.1999
Número identificador:   1999/M10874
Referència Base de Dades:  3940/1999
 
  • Anàlisi jurídica

    Data d'entrada en vigor: 30.12.1999
    Notes: Modificació de la norma d'accés a la Universitat de València per a majors de 25 anys.
  • Anàlisi documental

    Origen de disposició: Universitat de Valencia
    Grup temàtic: Legislació, Reglamentació
    Matèries: Universitats
    Descriptors:
      Temàtics: universitat, accés a l'educació, alumne


  • RESOLUCIÓ de 23 de desembre de 1999, del rector de la Universitat de València (Estudi General de València), mitjançant la qual s'ordena la publicació de l'acord de Junta de Govern, de data 21 de desembre (AJGUV 1999/311), pel qual s'aprova la modificació de la normativa reguladora de l'accés a la Universitat de València per a majors de 25 anys. [1999/M10874]

    La Junta de Govern de la Universitat de València, en sessió ordinària del 21 de desembre de 1999, va adoptar un acord mitjançant el qual s'aprova la modificació de la la normativa reguladora de l'accés a la Universitat de València per a majors de 25 anys.

    Fent ús de la competència que li atribueix l'article 113 dels Estatuts de la Universitat de València, aquest Rectorat resol la publicació de l'esmentat acord en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, conforme figura en l'annex.

    València, 23 de desembre de 1999.- El rector: Pedro Ruiz Torres.

    ANNEX

    Normativa reguladora de l'accés a la Universitat de València per a majors de 25 anys

    El Reial Decret 704/1999, de 30 d'abril, pel qual es regulen els procediments de selecció per a l'ingrés en els centres universitaris dels estudiants que posseïsquen els requisits legals per a l'accés a la universitat, estableix a l'article 24 que per als estudiants majors de 25 anys que hagen superat les proves específiques d'accés a la universitat previstes a l'article 53.5 de la Llei Orgànica 1/1990 (LOGSE), es reservaran places en nombre no inferior a l'1% ni superior al 3% de les disponibles en els ensenyaments a què aquests estudiants puguen tenir accés, d'acord amb les proves realitzades.

    A fi d'adaptar a l'esmentat reial decret la normativa reguladora de l'accés a la universitat per a majors de 25 anys, aprovada per la Junta de Govern de la Universitat de València el 21 de febrer de 1995 (publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el 31 de març de 1995), s'ha acordat modificar la redacció dels articles següents:

    Article 1

    1. La present normativa té per objecte regular les proves que hauran de superar, com a requisit previ per a sol·licitar plaça a la Universitat de València, d'entre les reservades a majors de 25 anys, aquells ciutadans espanyols o estrangers amb 25 anys complerts abans de l'1 d'octubre de l'any en què tinguen lloc les proves, i no estiguen en possessió de la titulació necessària per a l'accés a través de la resta de vies que estableix el Reial Decret 704/1999, de 30 d'abril.

    2. El rector de la Universitat de València farà pública la convocatòria anual de les proves d'accés per a majors de 25 anys a què es refereix l'apartat anterior, amb indicació expressa de les àrees, centres i titulacions objecte d'aquelles.

    Article 2

    1. El judici sobre la maduresa i la capacitat dels candidats per a realitzar estudis universitaris per la via d'accés de majors de 25 anys, sense la titulació acadèmica exigida per a això, es realitzarà mitjançant la superació de tres proves:

    - Prova general d'universitat

    - Prova específica d'àrea

    - Prova específica de centre/titulació

    2. Cada una d'aquestes tres proves es qualificarà amb una nota entre 0 i 10 punts.

    Article 5

    La primera prova, que tindrà caràcter eliminatori per a aquells aspirants que no obtinguen una nota superior o igual a 5 punts, tindrà per objectiu apreciar la maduresa i la formació general de l'aspirant i avaluar les destreses acadèmiques bàsiques. Consistirà en una prova de raonament general basada en un qüestionari de preguntes de caràcter objectiu construïdes en format d'elecció múltiple.

    Article 6

    4. Una vegada realitzada la prova, s'elaboraran les actes corresponents i se'n publicaran els resultats.

    Article 11

    1. Una vegada realitzades i avaluades les proves, cada tribunal d'àrea elaborarà les actes corresponents, de forma individualitzada per a cada titulació, i se'n publicaran els resultats.

    2. Es considerarà que un aspirant ha superat les proves quan haja obtingut una nota superior o igual a 5 punts en cada una de les proves a què es refereix l'article 2.

    3. La qualificació final de les proves serà de no apte per als aspirants que no posseïsquen el requisit establert a l'apartat anterior.

    4. La qualificació final dels aspirants que han superat les proves s'obtindrà calculant la mitjana aritmètica de les notes obtingudes en les tres proves a què es refereix l'article 2.

    5. Aquesta qualificació final serà considerada per a l'adjudicació de les places reservades a la Universitat de València per als majors de 25 anys, d'acord amb el que disposa l'article 24 del Reial Decret 704/1999, de 30 d'abril.

    Article 14

    1. Els aspirants que superen les proves d'accés a la Universitat de València ací desenvolupades tindran dret a sol·licitar plaça en els cursos acadèmics següents, en la titulació i el centre corresponent de la Universitat de València, en el termini i la forma que determine la universitat.

    Disposició transitòria

    Primera