RESOLUCIÓ de 6 d'abril de 1999, del conseller de Presidència, per la qual es disposa l'obertura del període d'informació pública sobre la creació del Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana.



Publicat en:  DOGV núm. 3509 de 03.06.1999
Número identificador:   1999/4217
Referència Base de Dades:  1772/1999
 
  • Anàlisi documental

    Origen de disposició: Conselleria Presidència
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Col·legis professionals
    Descriptors:
      Temàtics: col.legi professional, professió de la informàtica


  • RESOLUCIÓ de 6 d'abril de 1999, del conseller de Presidència, per la qual es disposa l'obertura del període d'informació pública sobre la creació del Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana. [1999/4217]

    La Llei de la Generalitat Valenciana, 6/1997, de 4 de desembre, de Consells i Col·legis Professionals de la Comunitat Valenciana, en el seu article 7 disposa que la creació de col·legis professionals, amb àmbit d'actuació en la Comunitat Valenciana i sense perjudici de l'àmbit territorial dels ja existents, es farà mitjançant llei de la Generalitat, prèvia audiència dels col·legis professionals existents que puguen veure's afectats.

    Després de la promulgació de la citada Llei 6/1997, de 4 de desembre, l'Associació de Doctors, Llicenciats i Enginyers en Informàtica, en la seua demarcació de la Comunitat Valenciana, que aglutina en aquest àmbit territorial a la majoria dels professionals que tenen aquesta titulació, va acordar per unanimitat sol·licitar formalment la constitució i creació del Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana.

    De conformitat amb allò que disposa l'article 6 de la citada Llei 6/1997, de 4 de desembre, per Acord del Govern Valencià, adoptat en la seua reunió de 9 de març de 1999, s'ha acordat iniciar el corresponent procediment, procedint-se a l'elaboració de l'avantprojecte de Llei de Creació del Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana, que s'inclou com annex en aquesta resolució.

    Per tot el que s'ha exposat, en ús de les competències atribuïdes pel Decret 30/1997, de 26 de febrer, pel que s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Presidència, resolc:

    Primer

    Sotmetre a informació pública, per un termini de 30 dies, l'avantprojecte de Llei de Creació del Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana, a fi que els titulars de drets o interessos legítims, individuals o col·lectius, afectats per la creació de l'esmentat col·legi, formulen les al·legacions que estimen pertinents.

    Segon

    Les al·legacions a què es fa referència en l'apartat anterior, es presentaran en el Registre General d'aquesta Conselleria, situat al carrer de l'Historiador Chabás núm. 2, de València 46003, sense perjudici del que disposa l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

    València, 6 d'abril de 1999

    El conseller de Presidència

    JOSÉ JOAQUÍN RIPOLL SERRANO

    ANNEX

    Avantprojecte de Llei de Creació del Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana

    Preàmbul

    Els estudis d'informàtica van obtenir l'oficialitat de la seua docència de caràcter universitari mitjançant el Decret 327/1976, de 26 de febrer, que creava les Facultats d'Informàtica, establint, per als qui cursaren estudis en aquests centres, el títol de llicenciat en Informàtica o doctor en Informàtica. Igualment, la disposició transitòria tercera, del citat Decret, contenia la previsió per la qual s'expedia el títol de llicenciat en Informàtica als qui hagueren cursats els estudis com a tècnic de Sistemes, establits pel Decret 554/1969, de 29 de març.

    Amb posterioritat el Reial Decret 1459/1990, de 26 d'octubre, es va crear el títol universitari oficial d'Enginyer en Informàtica i es van aprovar les directrius generals pròpies dels plans d'estudis conduents a la seua obtenció, d'acord amb les normes del Reial Decret 1497/1987, de 27 de novembre, pel que es van establir les directrius generals comuns dels títols universitaris oficials.

    Finalment, el títol de llicenciat en Informàtica va ser homologat al d'enginyer en Informàtica per Reial Decret 1954/1994, de 30 de setembre, pel que s'efectua l'homologació de les títols universitaris existents a data d'aprovació del Catàleg de Titulacions Universitàries Oficials, mitjançant el citat Reial Decret 1497/1987, de 27 de novembre.

    L'Associació de Doctors, Llicenciats i Enginyers en Informàtica, en la seua demarcació de la Comunitat Valenciana, que aglutina en aquest àmbit territorial a la majoria dels professionals que tenen aquesta titulació, va acordar per unanimitat sol·licitar formalment la constitució i creació del Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana.

    La Constitució Espanyola, en el seu article 149.1.18, reserva a l'Estat la competència sobre les Bases del Règim Jurídic de les Administracions Públiques; i en l'article 36 preveu que la llei regularà les peculiaritats pròpies del règim jurídic dels Col·legis Professionals. La legislació bàsica en aquesta matèria, dictada per l'estat, es troba recollida en la Llei 2/1974, de 13 de febrer de Col·legis Professionals, modificada per la Llei 74/1978, de 26 de desembre, el Reial Decret-Llei 5/1996, de 7 de juny i la Llei 7/1997, de 14 d'abril, sobre Sòl i Col·legis Professionals.

    Per la seua banda, l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, en el seu article 31, apartat 22, confereix a la Generalitat Valenciana competència exclusiva en matèria de col·legis professionals i exercici de professions titulades, sense perjudici d'allò disposen els articles 36 i 139 de la Constitució.

    En ús d'aquestes competències es va promulgar la Llei 6/1997, de 4 de desembre, de Consells i Col·legis Professionals de la Comunitat Valenciana, en l'article 7 de la qual es disposa que la creació de col·legis professionals, amb àmbit d'actuació en la Comunitat Valenciana i sense perjudici de l'àmbit territorial dels ja existents, es farà mitjançant Llei de la Generalitat, prèvia audiència dels col·legis professionals existents que puguen veure's afectats.

    Des del punt de vista de l'interés públic, la creació del Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana, en què s'integren els professionals que, disposant dels coneixements i titulació necessaris i suficients, exercisquen aquesta professió, permetrà dotar a un ampli col·lectiu de professionals d'una organització adequada, capaç de vetlar per la defensa dels seus interessos i d'ordenar l'exercici de la professió.

    Article 1. Creació

    Es crea el Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana, com a corporació de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per al compliment de les seues finalitats.

    Article 2. Àmbit territorial

    L'àmbit territorial del col·legi professional que es crea és el de la Comunitat Valenciana.

    Article 3. Àmbit personal

    1. Per a l'exercici de la professió d'informàtic, per al qual l'habiliten els títols universitaris d'Enginyer en Informàtica i llicenciat en Informàtica, en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, serà obligatòria la prèvia incorporació al Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana, sense perjudici del que disposa l'article 3 de la Llei 2/1974, de 13 de febrer, de Col·legis Professionals, segons la redacció donada per la Llei 7/1997, de 14 d'abril, de Mesures Liberalitzadores en Matèria de Sòl i de Col·legis Professionals.

    2. La incorporació al Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana requereix estar en possessió del títol universitari d'enginyer en Informàtica o llicenciat en Informàtica, obtinguts de conformitat amb allò que disposa el Reial Decret 1459/1990, de 26 d'octubre, i el Reial Decret 1954/1994, de 30 de setembre.

    DISPOSICIONS TRANSITÒRIES

    Primera

    La Demarcació, en la Comunitat Valenciana, de l'Associació de Doctors, Llicenciats i Enginyers en Informàtica designarà una Comissió Gestora que, en el termini de sis mesos des de l'entrada en vigor de la present Llei, aprovarà uns estatuts provisionals del Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana, en què es regule la convocatòria i el funcionament de l'Assemblea Col·legial Constituent de què formaran part tots els professionals, inscrits en el cens d'Enginyers i Llicenciats en Informàtica que treballen en la Comunitat Valenciana. La convocatòria es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

    Segona

    1. L'Assemblea Constituent, en el termini de sis mesos des de l'aprovació dels estatuts provisionals, elaborarà i aprovarà els estatuts definitius del Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana i elegirà als membres dels òrgans col·legials de govern.

    2. L'Acta de l'Assemblea Constituent es trametrà a la Conselleria de Presidència o òrgan competent en matèria de col·legis professionals i inclourà la composició dels seus òrgans de govern i els estatuts del col·legi, per que verifique la seua legalitat i conseqüent inscripció registral i publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

    DISPOSICIÓ FINAL

    Única

    La present Llei entrarà en vigor el mateix dia de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

    Conselleria de Presidència