ORDRE 3/2021, de 30 de març de 2021, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es desplega el Decret 170/2020, de 30 d'octubre, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.



Publicat en:  DOGV núm. 9053 de 01.04.2021
Número identificador:   2021/3331
Referència Base de Dades:  002937/2021
 
  • Anàlisi jurídica

  • Anàlisi documental

    Origen de disposició: Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Organització de l'administració
    Descriptors:
      Temàtics: administració pública, reglament intern, administració regional, comunitat autònoma , Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, monografies


  • ORDRE 3/2021, de 30 de març de 2021, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es desplega el Decret 170/2020, de 30 d'octubre, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. [2021/3331]

    En el Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries i les seues atribucions, assenyala les conselleries de l'Administració del Consell, entre les quals s'esmenta la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

    Mitjançant el Decret 7/2019, de 20 de juny, del president de la Generalitat, es determinen les secretaries autonòmiques de l'Administració del Consell, i es disposen com a òrgans superiors dependents de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives les secretaries autonòmiques següents: Secretaria Autonòmica de la Vicepresidència, Secretaria Autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Secretaria Autonòmica d'Igualtat i Diversitat i Secretaria Autonòmica de Planificació i Organització del Sistema.

    Posteriorment, el Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat. En l'article 25, sobre l'organització de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, l'estructura en tres nivells: nivell superior, nivell directiu i nivell administratiu. El nivell administratiu de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives està constituït per totes les unitats dependents directament dels òrgans superiors i del nivell directiu.



    En l'article esmentat s'assenyala que, amb posterioritat a l'aprovació del reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives mitjançant decret del Consell, el nivell administratiu s'establiria en l'ordre de desplegament corresponent, amb un informe favorable previ de les conselleries competents en matèria d'hisenda i de funció pública.

    El Decret 170/2020, de 30 d'octubre, del Consell, aprova el Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives; per això és procedent aprovar una ordre de desplegament del nivell administratiu.

    D'acord amb el que s'ha assenyalat anteriorment, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives





    ORDENE



    TÍTOL I

    De la Secretaria Autonòmica

    d'Atenció Primària i Serveis Socials



    CAPÍTOL I

    De la Direcció General d'Atenció

    Primària i Autonomia Personal



    Article 1. Nivell administratiu de la Direcció General d'Atenció Primària i Autonomia Personal

    1. De la Direcció General d'Atenció Primària i Autonomia Personal depén la Subdirecció General d'Atenció Primària i Autonomia Personal, la comesa de la qual és la coordinació, gestió i execució de les polítiques establides per la Direcció General servint-se de les unitats administratives que en depenen. Igualment, exercirà les facultats que li delegue o encomane expressament la Direcció General.



    2. La Subdirecció General s'estructura en els serveis següents:

    2.1. Servei de Coordinació de Serveis Socials d'Atenció Primària Bàsica, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Dissenyar i coordinar la xarxa d'atenció primària bàsica de serveis socials en les corporacions locals, sense perjudici de les competències de la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials.

    b) Ordenar i definir les característiques i el contingut dels programes i les prestacions bàsiques de serveis socials.

    c) Coordinar i gestionar amb les entitats locals la resolució dels programes individuals d'atenció i la implantació del Servei d'Ajuda a Domicili, derivat de l'aplicació de la llei reguladora de la dependència.



    d) Dissenyar, implantar i supervisar els protocols d'intervenció en matèria d'atenció primària bàsica de serveis socials.

    e) Homogeneïtzar protocols d'actuació, valoració i baremació de serveis, prestacions i recursos de l'Administració pública amb competència en atenció primària bàsica de serveis socials.

    f) Executar, fer-ne el seguiment i avaluar els projectes que s'emmarquen dins dels programes bàsics de serveis socials que puguen ser promoguts per altres administracions públiques, o en col·laboració amb aquestes.

    g) Coordinar amb la resta d'administracions públiques els protocols d'accés de les persones usuàries al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials d'atenció primària bàsica.

    h) Coordinar la implantació del sistema d'informació d'usuaris de serveis socials i la seua ampliació com a instrument de treball per a la intervenció social, amb col·laboració de la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema.

    i) Coordinar amb l'Administració General de l'Estat la gestió de les prestacions bàsiques i la implantació de les aplicacions informàtiques per a les entitats locals.

    j) Elaborar la normativa i les instruccions necessàries per al correcte desplegament i aplicació de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència (d'ara en avant, Llei de dependència), en l'àmbit de les seues competències.

    k) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.2. Servei de Coordinació de Serveis Socials d'Atenció Primària Específica, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Planificar i coordinar la xarxa d'atenció primària específica de serveis socials en les corporacions locals, sense perjudici de les competències que en aquest àmbit desenvolupen les altres direccions generals del departament.

    b) Coordinar i establir criteris homogenis amb les direccions generals competents respecte del funcionament dels serveis d'atenció diürna i nocturna, d'atenció ambulatòria i d'allotjament alternatiu de l'atenció primària de caràcter específic, sense perjudici de la delegació que, en el seu cas, puga efectuar-se en les entitats locals.



    c) Coordinar i gestionar els procediments destinats a l'assignació de les prestacions i serveis derivats dels programes individuals d'atenció, en col·laboració amb la Direcció General de Diversitat Funcional i Salut Mental i la Direcció General de Persones Majors.



    d) Ordenar, definir i supervisar les característiques, el contingut dels programes, els protocols d'intervenció i les prestacions específiques d'atenció primària de serveis socials en coordinació amb les direccions generals que desenvolupen competències en aquest àmbit.

    e) Homogeneïtzar protocols d'actuació, valoració i baremació de serveis, prestacions i recursos de l'Administració pública amb competència en atenció primària específica de serveis socials.

    f) Promoure la coordinació i integració dels serveis municipals d'atenció primària específica a persones i famílies i als diferents col·lectius d'atenció.

    g) Tramitar les revisions del programa individual d'atenció per canvi de recurs de servei residencial i centre de dia i de nit.

    h) Tramitar i realitzar les propostes de resolució del servei de teleassistència derivat de la llei reguladora de la dependència.

    i) Estudiar i tramitar els expedients de l'assistent personal, especialment el relatiu a la persona assistent terapèutica infantil, i de l'assignació de prestacions vinculades de garantia residencials.

    j) Elaborar la normativa i les instruccions necessàries per al correcte desplegament i aplicació de la normativa reguladora de la dependència en l'àmbit de les seues competències.

    k) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.3. Servei de Reconeixement del Grau de Dependència, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Establir, programar i gestionar els procediments d'informació, accés, valoració i reconeixement de la situació de dependència, i les seues corresponents revisions, en coordinació amb els equips d'atenció primària de serveis socials.

    b) Ordenar el procediment administratiu de dependència fins a la fase de proposta del programa individual d'atenció i supervisar-ne l'aplicació correcta, així com facilitar-ne l'accés a la ciutadania i als professionals que el gestionen.

    c) Dissenyar i definir les característiques i el contingut de la cartera de serveis i prestacions recollides en la legislació sobre dependència.

    d) Planificar i coordinar els recursos i serveis de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

    e) Impulsar la formació en matèria de dependència de les persones professionals i cuidadores, en col·laboració amb la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials.

    f) Establir els mecanismes de coordinació amb els diferents àmbits dels serveis socials i sanitaris en la prestació dels programes i serveis en l'àmbit de la dependència.

    g) Supervisar la documentació que es reba en la conselleria en matèria de dependència, i també el requeriment, en el seu cas, de la documentació necessària per a tramitar-la.

    h) Elaborar la normativa i les instruccions necessàries per al correcte desplegament i l'aplicació de la Llei de dependència, en l'àmbit de les seues competències.

    i) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.4. Servei de Prestacions i Relacions Administratives, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Establir, programar, coordinar i simplificar els procediments d'assignació, gestió i supervisió de les prestacions econòmiques a favor de les persones en situació de dependència derivades dels programes individuals d'atenció.

    b) Gestionar i elaborar les propostes de programa individual d'atenció en matèria de prestacions econòmiques de dependència.

    c) Gestionar i proposar els programes individuals d'atenció de prestacions econòmiques de dependència.

    d) Gestionar la comptabilitat i la tramitació administrativa de les resolucions de prestacions econòmiques de dependència i de la retroactivitat de persones dependents o dels seus hereus.

    e) Gestionar comptablement les execucions de sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

    f) Aportar a l'Administració General de l'Estat la informació necessària per a la percepció del nivell mínim de protecció garantit.



    g) Certificar mensualment en l'Institut de Majors i Serveis Socials les altes, les baixes i les modificacions que es produïsquen en prestacions i serveis de dependència.

    h) Planificar, depurar i enviar dades al sistema d'informació del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència.

    i) Tramitar les revisions del programa individual d'atenció derivades del canvi de grau, canvi de persona cuidadora i les extincions del programa individual d'atenció per qualsevol causa prevista en la normativa jurídica.

    j) Realitzar l'avaluació periòdica del funcionament de la competència d'atenció a la dependència en l'àmbit de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb el Servei de Reconeixement del Grau de Dependència.

    k) Elaborar la normativa i les instruccions necessàries per al correcte desplegament i aplicació de la normativa reguladora de la dependència en l'àmbit de les seues competències, en relació amb les prestacions econòmiques.

    l) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.5. Servei de Procediments Jurídics Especials, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Tramitar i proposar la resolució dels recursos en relació amb el funcionament de l'Administració respecte de la dependència.

    b) Tramitar i proposar la resolució de les queixes en relació amb el funcionament de l'Administració respecte de la dependència.

    c) Instruir i realitzar les corresponents propostes de resolució, en relació amb els expedients de responsabilitat patrimonial derivats del funcionament de la conselleria en matèria de dependència, inclosos els informes econòmics corresponents.

    d) Informar les queixes de les persones titulars de la Sindicatura de Greuges i de la Defensa del Poble que es tramiten en relació amb expedients derivats de la dependència.

    e) Tramitar i proposar les resolucions dels expedients administratius de reconeixement de drets amb caràcter retroactiu a persones dependents o a hereus, en el seu cas.

    f) Coordinar amb l'Advocacia de la Generalitat la tramitació i resolució de processos contenciosos derivats de la dependència.

    g) Elaborar la normativa i les instruccions necessàries per al desplegament i l'aplicació correctes de la normativa reguladora de la dependència en l'àmbit de les seues competències.

    h) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.





    CAPÍTOL II

    De la Direcció General d'Acció

    Comunitària i Barris Inclusius



    Article 2. Nivell administratiu de la Direcció General d'Acció Comunitària i Barris Inclusius

    1. De la Direcció General d'Acció Comunitària i Barris Inclusius depén la Subdirecció General d'Acció Comunitària i Barris Inclusius, la comesa de la qual és la coordinació, gestió i execució de les polítiques establides per la Direcció General servint-se de les unitats administratives que en depenen. Igualment, exercirà les facultats que li delegue o encomane expressament la Direcció General.



    2. La Subdirecció General s'estructura en els serveis següents:

    2.1. Servei de Prestacions Inclusives, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Establir, programar i coordinar els procediments d'accés a les prestacions socials destinades a la inclusió social, ruptura de la transmissió generacional de l'empobriment i redistribució de la riquesa.



    b) Donar suport a les entitats locals col·laboradores en la gestió de les prestacions i responsables de les accions d'inserció sociolaboral de les persones titulars i beneficiàries d'aquestes, en col·laboració amb l'organisme competent en matèria d'ocupació.

    c) Crear una xarxa i donar suport a les entitats del tercer sector per a la implementació d'itineraris d'inserció sociolaboral de les persones titulars o beneficiàries de les prestacions professionals per a la inclusió activa en coordinació amb les entitats locals.

    d) Implementar, desenvolupar, coordinar, fer-ne seguiment i avaluar les prestacions establides en la Llei 19/2017, de 20 de desembre, de la Generalitat Valenciana, de la renda valenciana d'inclusió.

    e) Coordinar, fer-ne seguiment i avaluar amb l'Administració General de l'Estat la gestió de l'ingrés mínim vital, de les prestacions no contributives d'invalidesa i jubilació, del fons d'assistència social i de les prestacions a què es refereix la disposició transitòria única del Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i la seua inclusió social.

    f) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.2. Servei de Procediments Especials de la Renda Valenciana d'Inclusió, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Tramitar i proposar les resolucions dels recursos en relació amb el funcionament de l'Administració respecte de la renda valenciana d'inclusió.

    b) Tramitar i proposar les resolucions de les queixes en relació amb el funcionament de l'Administració respecte de la renda valenciana d'inclusió.

    c) Coordinar amb l'Advocacia de la Generalitat la tramitació i resolució de processos contenciosos derivats de la renda valenciana d'inclusió.

    d) Elaborar la normativa i les instruccions necessàries per al desplegament i l'aplicació de la Llei 19/2017, de 20 de desembre, de la Generalitat Valenciana, de renda valenciana d'inclusió.

    e) Emetre informes i proposar disposicions, resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    f) Impulsar la formació en matèria de renda valenciana d'inclusió, en col·laboració amb la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials.

    g) Coordinar tècnicament i funcionalment les actuacions de les direccions territorials en matèries de la seua competència.

    h) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.3. Servei d'Inclusió Social, Desenvolupament Comunitari i Voluntariat, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Gestionar el seguiment i avaluació del Pla valencià d'inclusió i cohesió social, com a instrument estratègic d'ordenació i direcció de les accions i mesures d'inclusió i cohesió social vinculades al territori.



    b) Gestionar estratègies específiques destinades a evitar i/o pal·liar les desigualtats patides per col·lectius vulnerables o en situació d'exclusió social, promovent accions preventives, de diagnòstic, d'intervenció i de seguiment per a la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones, famílies o, si és el cas, unitats de convivència.

    c) Gestionar, desenvolupar i fer seguiment dels programes de desenvolupament comunitari com a eina d'inclusió i de cohesió social.



    d) Elaborar i coordinar un pla de barris inclusius que incloga accions coordinades entre tots els àmbits de l'Administració implicats, entitats locals i entitats del tercer sector en l'àmbit urbanístic, educatiu, sanitari, social i laboral.

    e) Promoure polítiques de suport al voluntariat social com a eina de cohesió i vertebració del territori, basades en la promoció de la participació ciutadana.

    f) Coordinar les accions de convivència social amb les entitats i plataformes en les quals s'organitza, fomentant l'ús dels recursos comunitaris dirigits cap a la consecució d'objectius comuns que permeten afavorir i millorar les condicions socials des d'un enfocament global i integrador.

    g) Col·laborar en la política d'accés a l'habitatge social per a col·lectius o persones vulnerables desenvolupada per la conselleria competent en matèria d'habitatge.

    h) Gestionar els concerts de programes i serveis, subvencions, ajudes, convenis i prestacions, i elaborar els documents tècnics, les instruccions i els procediments en matèries de la seua competència.

    i) Dissenyar les actuacions, fer-ne seguiment i avaluar els concerts d'àmbit residencial, en el marc de les seues competències, en col·laboració amb la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials i la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema.

    j) Dissenyar, fer-ne seguiment i avaluar les actuacions que es desenvolupen per part dels municipis que compten amb finançament de l'àmbit de la seua competència a través del contracte programa, en col·laboració amb la Direcció General d'Atenció Primària i Autonomia Personal i la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema.

    k) Totes aquelles que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.4. Servei de Gestió de Programes Europeus i Estatals, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Elaborar les bases reguladores, gestionar i fer el seguiment de les subvencions del 07 % de l'IRPF destinat a programes d'interés general per a atendre finalitats d'aspecte social.

    b) Coordinar tècnicament amb l'Administració General de l'Estat el desenvolupament dels programes socials de l'IRPF.

    c) Elaborar i fer el seguiment de la gestió dels programes dels fons europeus d'àmbit social destinats a la inclusió social i la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables i en situació d'exclusió social.



    d) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.



    CAPÍTOL III

    De la Direcció General d'Infància i Adolescència



    Article 3. Nivell administratiu de la Direcció General d'Infància i Adolescència

    1. De la Direcció General d'Infància i Adolescència depén la Subdirecció General d'Infància i Adolescència, la comesa de la qual és la coordinació, gestió i execució de les polítiques establides per la Direcció General servint-se de les unitats administratives que en depenen. Igualment, exercirà les facultats que li delegue o encomane expressament la Direcció General.

    2. La Subdirecció General s'estructura en els serveis següents:

    2.1. Servei de Promoció dels Drets de la Infància i Adolescència, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Dissenyar i implementar accions de foment i sensibilització relacionades amb la promoció dels drets de la infància i l'adolescència.



    b) Promoure el dret a la participació individual, col·lectiva, de qualitat i transversal dels xiquets, xiquetes i adolescents en tots els àmbits.



    c) Potenciar el benestar infantil i el seu desenvolupament personal, mitjançant accions que ajuden a prendre consciència dels seus drets i responsabilitats, prenent una actitud proactiva davant les necessitats existents.

    d) Estudiar, avaluar i divulgar la situació actual en relació amb els drets de la infància a la Comunitat Valenciana, i promoure la implementació de programes per a garantir el seu respecte i exercici.

    e) Dissenyar i executar accions formatives dirigides a les persones professionals sobre l'aplicació dels drets de la infància i l'adolescència en coordinació i sense perjudici de les competències d'altres centres directius.

    f) Donar suport tècnic i administratiu als diferents òrgans consultius en l'àmbit de les seues competències.

    g) Dissenyar els plans, pactes i estratègies de les matèries atribuïdes i fer-ne el seguiment.

    h) Estudiar la legislació, valorar la necessitat de mesures normatives i desplegar la normativa relacionada amb la Direcció General.

    i) Analitzar els projectes normatius de la Generalitat en tramitació que incidisquen en la infància i l'adolescència, i proposar millores per a fer efectius els seus drets.

    j) Gestionar els concerts de programes i serveis, subvencions, ajudes, convenis i prestacions, i elaborar els documents tècnics, les instruccions i els procediments en matèries de la seua competència.

    k) Elaborar, emetre informes i proposar disposicions, resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    l) Aquelles que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.2. Servei de Prevenció i Foment del Bon Tracte en la Infància i Adolescència al qual corresponen les funcions següents:

    a) Promocionar el bon tracte de la infància en l'àmbit familiar, en col·laboració amb la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat.

    b) Impulsar actuacions en l'àmbit de la família per a previndre situacions de risc en la infància i l'adolescència.

    c) Desenvolupar protocols professionals relacionats amb la detecció, valoració i intervenció en situacions de vulnerabilitat, risc o desemparament.

    d) Gestionar i fer seguiment de les actuacions i funcionament dels recursos dirigits a la prevenció relacionats amb les situacions de desprotecció de la infància i l'adolescència; els serveis socials específics d'atenció a la infància i l'adolescència, així com a les seues famílies, i la resta de mesures tant de suport familiar com personal que suposen orientació, avaluació o intervenció davant situacions de violència directa o indirecta contra la infància i l'adolescència, en coordinació amb la Direcció General d'Atenció Primària i Autonomia Personal.



    e) Coordinar i supervisar els serveis d'atenció diürna per a persones menors d'edat i dissenyar una xarxa pública que permeta l'accessibilitat al recurs.

    f) Donar a conéixer i supervisar el telèfon d'atenció a la infància.

    g) Prestar les mesures assistencials i de suport a l'emancipació, necessàries per a fomentar l'autonomia personal i la competència social de les persones joves que hagen complit la majoria d'edat i que es troben sota una mesura de protecció per a possibilitar la igualtat d'oportunitats.

    h) Dissenyar i executar accions formatives dirigides a les persones professionals sobre la prevenció i el foment del bon tracte a la infància i adolescència en coordinació i sense perjudici de les competències d'altres centres directius.

    i) Impulsar, assessorar i donar suport a les comissions de seguiment dels recursos d'emancipació i serveis d'atenció diürna.

    j) Gestionar els concerts de programes i serveis, subvencions, ajudes, convenis i prestacions i elaborar els documents tècnics, les instruccions i els procediments en matèries de la seua competència.

    k) Elaborar, emetre informes i proposar disposicions, resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    l) Coordinar tècnicament i funcionalment les actuacions de les direccions territorials en matèries de la seua competència.

    m) Aquelles que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.3. Servei d'Acolliment Familiar i Adopció, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Impulsar actuacions per a la protecció de la infància i adolescència en un medi familiar alternatiu o complementari.

    b) Dissenyar i coordinar les actuacions corresponents a l'exercici de les facultats protectores en matèria de desemparament i guarda respecte dels xiquets, xiquetes i adolescents que estan en acolliment familiar o en guarda amb finalitat adoptiva.

    c) Coordinar la tramitació dels oferiments per a l'acolliment familiar, l'adopció nacional i internacional i de les propostes d'adopció.



    d) Donar suport tècnic i administratiu a l'òrgan col·legiat de la direcció general que tinga atribuïdes les funcions en matèria d'acolliment familiar permanent i adopció.

    e) Exercir el control i el seguiment respecte del funcionament general dels organismes acreditats per a la intermediació en l'adopció internacional que tinguen la seua seu a la Comunitat Valenciana.

    f) Afavorir el dret essencial de les persones menors d'edat a mantindre relacions amb els seus progenitors i familiars en les situacions de ruptura familiar quan així ho establisca l'autoritat administrativa competent, i gestionar els recursos corresponents.

    g) Informar i promoure la cultura de l'acolliment familiar, i prioritzar-lo, en la seua forma més adequada, com a mesura de guarda en les situacions de desprotecció.

    h) Impulsar la formació contínua de les famílies acollidores i adoptives.

    i) Impulsar accions informatives i formatives dirigides a les persones professionals que atenen les xiquetes, xiquets i adolescents en acolliment, a les seues famílies acollidores i d'origen.

    j) Dissenyar i coordinar el servei d'intervencions tècniques en virtut del qual es presta el preceptiu acompanyament especialitzat a les persones menors d'edat acollides, a les famílies acollidores i d'origen.



    k) Fomentar la participació de les associacions de famílies acollidores i adoptives en l'actuació de l'Administració en l'àmbit de les funcions que corresponen al servei.

    l) Impulsar programes de suport per a les famílies acollidores a fi d'atendre les necessitats que pogueren sorgir durant el procés de l'acolliment familiar.

    m) Gestionar els concerts de programes i serveis, subvencions, ajudes, convenis i prestacions i elaborar els documents tècnics, les instruccions i els procediments en matèries de la seua competència.

    n) Elaborar i emetre informes, i proposar disposicions, resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    o) Coordinar tècnicament i funcionalment les actuacions de les direccions territorials en matèries de la seua competència.

    p) Aquelles que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.4. Servei d'Acolliment Residencial i Justícia Juvenil, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Dissenyar, implementar i coordinar el model residencial, així com els procediments i protocols d'acompanyament, atenció i intervenció corresponents a l'exercici de les facultats protectores sobre persones menors d'edat en matèria de desemparament i guarda en acolliment residencial.

    b) Dissenyar, implementar i supervisar els procediments de tramitació del recurs d'acolliment residencial tant generals com específics, en funció dels diferents objectius establits en el Pla de protecció.



    c) Impulsar actuacions en el recurs d'acolliment residencial que afavorisquen el desenvolupament integral, holístic i comunitari dels xiquets, xiquetes i adolescents.

    d) Vetlar pel compliment dels estàndards de qualitat vigents en l'àmbit residencial, en coordinació amb la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials.

    e) Gestionar i realitzar el seguiment dels casos de salut mental greu de persones menors d'edat sota mesura de protecció, a través de la comissió competent.

    f) Afavorir el dret essencial de les persones menors d'edat a mantindre relacions amb els seus progenitors i familiars en les situacions de ruptura familiar quan així ho establisca l'autoritat judicial competent, i gestionar els recursos corresponents.

    g) Impulsar i, en el seu cas, supervisar els programes preventius amb les persones menors de 14 anys que realitzen accions tipificades com a fets delictius i estan exemptes de responsabilitat penal.

    h) Dissenyar i coordinar l'execució de mesures judicials, en aplicació de la legislació vigent en matèria de responsabilitat penal de les persones menors d'edat.

    i) Implementar i supervisar la intervenció educativa en les residències socioeducatives, així com en les mesures judicials que no impliquen privació de llibertat.

    j) Gestionar els concerts de programes i serveis, subvencions, ajudes, convenis i prestacions, i elaborar els documents tècnics, les instruccions i els procediments en matèries de la seua competència.

    k) Dissenyar les actuacions, fer-ne seguiment i avaluar els concerts d'àmbit residencial en l'àmbit de la seua competència en col·laboració amb la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials i la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema.

    l) Elaborar, emetre informes i proposar disposicions, resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    m) Coordinar tècnicament i funcionalment les actuacions de les direccions territorials en matèries de la seua competència.

    n) Aquelles que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.





    TÍTOL II

    De la Secretaria Autonòmica d'Igualtat i Diversitat



    CAPÍTOL I

    De la Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones



    Article 4. Nivell administratiu de la Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones

    1. De la Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones depén la Subdirecció General de l'Institut Valencià de les Dones, la comesa de la qual és la coordinació, gestió i execució de les polítiques establides per la Direcció General servint-se de les unitats administratives que en depenen. Igualment, exercirà les facultats que li delegue o encomane expressament la Direcció General.



    2. La Subdirecció General s'estructura en els serveis següents:

    2.1. Servei de Promoció de les Dones i per la Igualtat de Gènere, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Estudiar i proposar programes, mesures i normes en matèria d'igualtat d'homes i dones contra la discriminació per raó de sexe.



    b) Coordinar l'actuació dels diferents òrgans i entitats de la Generalitat a fi de promoure la plena participació de les dones i impulsar la prestació de serveis dirigits a les dones, especialment a aquelles en situació d'exclusió social i vulnerabilitat.

    c) Fomentar la realització dels convenis i concerts per a la prevenció de conductes discriminatòries i fer-ne seguiment. En especial es procurarà l'atenció integral a dones en situació de vulnerabilitat social i exclusió.

    d) Redactar la convocatòria, proposar la resolució i fer el seguiment de les subvencions i ajudes en l'àmbit de les seues competències.

    e) Promoure, amb criteris d'igualtat, mesures concretes que afavorisquen l'accés de les dones a l'activitat econòmica, a les oportunitats d'ocupació i a la presa de decisions en l'àmbit del desenvolupament territorial del medi rural.

    f) Realitzar i promoure estudis sobre la situació de les dones a la Comunitat Valenciana en coordinació amb la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials.



    g) Fomentar l'erradicació de conductes socials discriminatòries a través de campanyes de sensibilització, jornades i tallers.

    h) Formular les propostes d'accions formatives a l'òrgan responsable de la política de formació del personal al servei de les diferents administracions públiques de la Comunitat Valenciana i altres centres de formació d'empleats i empleades públiques, per a fomentar la informació, la sensibilització i la formació en igualtat entre dones i homes al personal públic.

    i) Donar suport tècnic i consultiu als diferents òrgans consultius en matèria de dones i igualtat d'oportunitats que depenen de la Conselleria.



    j) Impulsar i gestionar els fons bibliogràfics especialitzats en dones titularitat de la Direcció General.

    k) Coadjuvar en la tramitació de denúncies que es formulen davant de situacions de discriminació i abús contra les dones.

    l) Impulsar i fomentar l'elaboració i implantació dels plans d'igualtat en les empreses i altres entitats per mitjà de l'assessorament i la formació d'aquestes.

    m) Fer-ne el seguiment i avaluar els plans d'igualtat de les empreses que sol·liciten el visat amb el segell Fent Empresa de la Generalitat, i també impulsar i assessorar el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana en l'elaboració i implantació d'aquests plans.

    n) Orientar i assessorar dones, grups de dones, entitats i empreses, en aquelles matèries que possibiliten la incorporació de les dones a tots els àmbits de la vida en condicions no discriminatòries i en favor de la igualtat d'oportunitats.

    o) Disposar i organitzar la recollida de dades estadístiques, especialment, les dades sobre la demanda de serveis i recursos disponibles.

    p) Elaborar, emetre informes i proposar disposicions, resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    q) Coordinar, tècnicament i funcionalment, les actuacions de les direccions territorials en matèries de la seua competència.

    r) Dissenyar, fer-ne seguiment i avaluar la Xarxa Valenciana d'Igualtat, en col·laboració amb la Direcció General d'Atenció Primària i Autonomia Personal i la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema, per a la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques municipals, l'assessorament i la sensibilització de les dones, la prevenció de la violència de gènere i informació a empreses i entitats en l'elaboració i implementació de plans d'igualtat dins de les seues organitzacions laborals, així com l'elaboració dels corresponents informes tècnics per a l'obtenció del visat.

    s) Fomentar la informació, la sensibilització i la formació en igualtat entre dones i homes al personal de la Generalitat, sense perjudici de les competències que tinga atribuïdes en matèria de formació la direcció general competent en matèria de funció pública.

    t) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.2. Servei de Prevenció de la Violència de Gènere i Atenció a les Víctimes, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Estudiar i proposar programes, mesures i normes que tinguen per objecte l'eliminació de la violència sobre les dones i l'atenció a les víctimes de violència de gènere i masclista.

    b) Realitzar totes les actuacions possibles encaminades a l'eliminació de tota situació de violència de gènere i masclista, directa o indirecta, sobre les dones, i coadjuvar en la tramitació de les denúncies que s'hi formulen.

    c) Informar, sensibilitzar i formar la ciutadania per a previndre i erradicar la violència de gènere.

    d) Promoure l'elaboració d'estudis i investigacions sobre la violència contra les dones que en permeten la prevenció, detecció, atenció i erradicació.

    e) Impulsar, coordinar, fer-ne seguiment i avaluar els plans per a combatre la violència de gènere.

    f) Atendre de forma integral i continuada la problemàtica de les dones víctimes de maltractaments físics i/o psíquics, agressions sexuals, abusos sexuals i assetjament sexual, tracta i qualsevol altra situació que atempte contra la llibertat sexual de les dones, des dels diferents enfocaments professionals.

    g) Supervisar les actuacions i funcionament dels centres en l'àmbit de les seues competències, en col·laboració amb la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials.

    h) Donar suport tècnic i administratiu als diferents òrgans consultius en matèria de violència contra les dones dependents de la Conselleria.



    i) Dissenyar i fer el seguiment del model d'intervenció social i residencial dels centres de la seua àrea funcional, sense perjudici de les competències atribuïdes a la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials, i cooperar amb altres administracions a aquest efecte.

    j) Dissenyar, implementar i supervisar els procediments de tramitació del recurs, gestionar la demanda i coordinar l'accés de les dones víctimes de violència de gènere i dels seus fills i filles menors als recursos en el seu àmbit funcional.

    k) Proposar, dissenyar i executar accions d'avaluació de les actuacions desenvolupades en l'àmbit de les seues competències.

    l) Realitzar actuacions orientades a garantir un nivell adequat de satisfacció de les persones usuàries dels centres i dels serveis.

    m) Assistir tècnicament les entitats locals i organitzacions d'iniciativa privada o social en la creació de centres i coadjuvar a la seua millora permanent, sense perjudici de les competències i en col·laboració i coordinació amb la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials.

    n) Dissenyar, implementar i coordinar els procediments i protocols d'acompanyament, atenció i intervenció als recursos disponibles en l'àrea de prevenció i atenció a les víctimes de violència sobre les dones, per a aconseguir els mateixos estàndards de qualitat en la prestació de serveis, en coordinació amb la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials.



    o) Tramitar, gestionar i fer el seguiment de subvencions, concerts de programes i serveis, convenis i ajudes, així com la coordinació i seguiment de concerts de centres de dia o d'àmbit residencial, l'objecte dels quals siga l'atenció de dones víctimes de violència de gènere, en col·laboració amb la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema i sense perjudici de les competències que se li atribueixen.

    p) Disposar i organitzar la recollida de dades estadístiques, especialment, les dades sobre la demanda de serveis i recursos disponibles.

    q) Elaborar, emetre informes i proposar disposicions, resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    r) Coordinar, tècnicament i funcionalment, les actuacions de les direccions territorials en matèries de la seua competència.

    s) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.





    CAPÍTOL II

    De la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat



    Article 5. Nivell administratiu de la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat

    1. De la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat depén la Subdirecció General d'Igualtat en la Diversitat, la comesa de la qual és la coordinació, gestió i execució de les polítiques establides per la Direcció General servint-se de les unitats administratives que en depenen. Igualment, exercirà les facultats que li delegue o encomane expressament la Direcció General.

    2. La Subdirecció General s'estructura en els serveis següents:

    2.1. Servei de Diversitat Familiar, Sexual i de Gènere, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Estudiar i proposar programes, mesures i normes que tinguen per objecte promoure el suport a les famílies i el reconeixement de la diversitat familiar, i promoure la igualtat de les persones LGTBI i la lluita contra la LGTBIfòbia.

    b) Coordinar i fer seguiment de la gestió dels títols de reconeixement de les famílies nombroses i monoparentals que es tramiten en les direccions territorials.

    c) Coordinar l'actuació dels diferents òrgans i entitats de la Generalitat per al compliment de la Llei 8/2017, de 7 d'abril, de la Generalitat, integral del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere a la Comunitat Valenciana, a través dels espais de coordinació institucional i del Consell Consultiu Trans de la Comunitat Valenciana.



    d) Coordinar l'actuació dels diferents òrgans i entitats de la Generalitat per al compliment de la Llei 23/2018, de 29 de novembre, de la Generalitat, d'igualtat de les persones LGTBI, a través de l'Estratègia Valenciana LGTBI, els espais de coordinació institucional i el Consell Valencià LGTBI.

    e) Dissenyar, fer-ne seguiment i avaluar les actuacions que es desenvolupen per part dels municipis que compten amb finançament de l'àmbit de la seua competència a través del contracte programa, en col·laboració amb la Direcció General d'Atenció Primària i Autonomia Personal i la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema.

    f) Tramitar, gestionar i fer el seguiment de subvencions i ajudes del seu àmbit competencial.

    g) Tramitar, gestionar i fer el seguiment del servei Orienta, d'atenció i assessorament a les persones LGTBI; l'Espai de la Memòria LGTBI, així com d'altres concerts de programes i serveis o de convenis en l'àmbit de les seues competències.

    h) Dissenyar les actuacions, fer-ne seguiment i avaluar els concerts d'àmbit residencial, en l'àmbit de les seues competències, en col·laboració amb la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials i la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema.

    i) Promoure l'elaboració d'estudis i investigacions, així com activitats formatives, sobre la situació de les famílies i les persones LGTBI a la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials.

    j) Donar suport tècnic i administratiu als diferents òrgans consultius en matèria de la seua competència dependents de la Generalitat Valenciana.

    k) Impulsar i gestionar els fons bibliogràfics i documentals especialitzats en diversitat familiar, sexual i de gènere titularitat de la Direcció General.

    l) Coordinar, tècnicament i funcionalment, les actuacions de les direccions territorials en matèries de la seua competència.

    m) Aquelles que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.2. Servei de Diversitat Ètnica, Cultural i Religiosa, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Estudiar i proposar programes, mesures i normes que tinguen per objecte promoure la igualtat en la diversitat ètnica, especialment en referència al poble gitano; promoure la igualtat en la diversitat cultural i religiosa, i la lluita contra l'antigitanisme, el racisme i la discriminació per motiu de creences.

    b) Coordinar l'actuació dels diferents òrgans i entitats de la Generalitat per al compliment de l'Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano, a través dels espais de coordinació institucional i del Consell Valencià del Poble Gitano.

    c) Dissenyar, fer-ne seguiment i avaluar les actuacions que es desenvolupen per part dels municipis que compten amb finançament de l'àmbit de la seua competència a través del contracte programa, en col·laboració amb la Direcció General d'Atenció Primària i Autonomia Personal i la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema.

    d) Tramitar, gestionar i fer el seguiment de subvencions i ajudes del seu àmbit competencial.

    e) Tramitar, gestionar i fer el seguiment del programa Kumpania, així com d'altres concerts de programes i serveis o de convenis en l'àmbit de les polítiques d'igualtat i inclusió del poble gitano i de la diversitat ètnica, cultural i religiosa.

    f) Dissenyar les actuacions, fer-ne seguiment i avaluar els concerts d'àmbit residencial, en l'àmbit de les seues competències, en col·laboració amb la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials i la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema.

    g) Promoure l'elaboració d'estudis i investigacions, així com activitats formatives, sobre la situació de la diversitat ètnica, cultural i religiosa a la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials.

    h) Donar suport tècnic i administratiu als diferents òrgans consultius en matèria de la seua competència dependents de la Generalitat Valenciana.

    i) Coordinar, tècnicament i funcionalment, les actuacions de les direccions territorials en matèries de la seua competència.

    j) Aquelles que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.3. Servei de Migració, Refugi i Igualtat de Tracte, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Estudiar i proposar programes, mesures i normes que tinguen per objecte promoure els drets de les persones migrants i refugiades a la Comunitat Valenciana i la lluita contra la xenofòbia.

    b) Coordinar l'actuació dels diferents òrgans i entitats de la Generalitat per al compliment de l'Estratègia Valenciana de Migracions, a través dels espais de coordinació institucional i de participació social.



    c) Estudiar i proposar programes, mesures i normes que tinguen per objecte promoure la igualtat de tracte, la no discriminació i la prevenció dels delictes d'odi.

    d) Coordinar l'actuació dels diferents òrgans i entitats de la Generalitat per al compliment de l'Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció dels Delictes d'Odi, a través dels espais de coordinació institucional.

    e) Dissenyar, fer-ne seguiment i avaluar les actuacions que es desenvolupen en els programes d'atenció a persones migrants, Pangea, als municipis que compten amb finançament a través del contracte programa, en col·laboració amb la Direcció General d'Atenció Primària i Autonomia Personal i la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema.

    f) Tramitar, gestionar i fer el seguiment de subvencions i ajudes del seu àmbit competencial.

    g) Tramitar, gestionar i fer el seguiment dels concerts de programes i serveis, així com els convenis en l'àmbit de les seues competències.



    h) Dissenyar les actuacions, fer-ne seguiment i avaluar els concerts d'àmbit residencial, en l'àmbit de les seues competències, en col·laboració amb la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials i la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema.

    i) Promoure l'elaboració d'estudis i investigacions, així com activitats formatives, sobre migració, refugi, igualtat de tracte, no discriminació i prevenció dels delictes d'odi a la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials.



    j) Donar suport tècnic i administratiu als diferents òrgans consultius en matèria de la seua competència dependents de la Generalitat Valenciana.

    k) Aquelles que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.





    CAPÍTOL III

    De la Direcció General de Diversitat Funcional i Salut Mental



    Article 6. Nivell administratiu de la Direcció General de Diversitat Funcional i Salut Mental

    1. De la Direcció General de Diversitat Funcional i Salut Mental depén la Subdirecció General de Diversitat Funcional i Salut Mental, la comesa de la qual és la coordinació, gestió i execució de les polítiques establides per la Direcció General servint-se de les unitats administratives que en depenen. Igualment, exercirà les facultats que li delegue o encomane expressament la Direcció General.

    2. La Subdirecció General s'estructura en els serveis següents:

    2.1. Servei de Centres d'Atenció a les Persones amb Diversitat Funcional i Promoció dels Seus Drets, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Estudiar i proposar mesures i normes que tinguen per objecte promoure els drets de les persones amb diversitat funcional.

    b) Dissenyar i fer el seguiment del model d'intervenció social i residencial, dels centres de la seua àrea funcional, sense perjudici de les competències atribuïdes a la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials, i cooperar amb altres administracions a aquest efecte.

    c) Dissenyar, implementar i coordinar els procediments i protocols d'acompanyament, atenció i intervenció per a persones amb diversitat funcional als recursos disponibles.

    d) Dissenyar, implementar i supervisar els procediments de tramitació del recurs, gestionar-ne la demanda i coordinar l'accés de les persones amb diversitat funcional als recursos.

    e) Col·laborar amb altres conselleries i organismes en el desenvolupament de les actuacions relatives a la inserció sociolaboral, socioeducativa i sociocultural de les persones amb diversitat funcional.

    f) Proposar, dissenyar i executar accions d'avaluació de les actuacions desenvolupades en l'àmbit de les funcions atribuïdes.

    g) Assistir tècnicament les entitats locals i organitzacions d'iniciativa privada o social en la creació de centres i coadjuvar a la seua millora permanent, sense perjudici de les competències i en col·laboració amb la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials.

    h) Implantar protocols i procediments en els diferents centres i departaments per a aconseguir els mateixos estàndards de qualitat en la prestació de serveis, en col·laboració amb la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials.



    i) Tramitar, gestionar i fer el seguiment de subvencions, convenis i ajudes, així com dissenyar les actuacions, fer-ne seguiment i avaluar els concerts de centres d'atenció diürna i ambulatòria o d'àmbit residencial, l'objecte dels quals siga l'atenció de persones amb diversitat funcional, en col·laboració amb la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema

    j) Supervisar les actuacions relatives al funcionament dels centres en l'àmbit de les seues competències, en col·laboració amb la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials.

    k) Coordinar i supervisar el procediment relatiu a l'aplicació de les taxes per la prestació del servei d'atenció social a persones amb diversitat funcional.

    l) Disposar i organitzar la recollida de dades estadístiques, especialment, les dades sobre la demanda de serveis i recursos disponibles.

    m) Elaborar, emetre informes i proposar disposicions, resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    n) Donar suport tècnic i administratiu als diferents òrgans consultius en l'àmbit de les seues competències.

    o) Coordinar, tècnicament i funcionalment, les actuacions de les direccions territorials en matèries de la seua competència.

    p) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.2. Servei de Promoció de l'Autonomia de les Persones amb Diversitat Funcional, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Estudiar i proposar convocatòries, programes, mesures i normes que tinguen per objecte promoure l'autonomia de les persones amb diversitat funcional.

    b) Promoure les activitats i serveis relacionats amb la millora de l'autonomia i la vida independent de les persones amb diversitat funcional.

    c) Promoure i coordinar programes de prevenció, rehabilitació i inclusió de persones amb diversitat funcional.

    d) Promoure i coordinar les actuacions en matèria d'oci, temps lliure i vacances de les persones amb diversitat funcional.

    e) Promoure i coordinar programes d'intervenció, cooperació social i convivència dirigits a la participació i la inclusió social de les persones amb diversitat funcional i la sensibilització de la societat.



    f) Preparar, tramitar, gestionar i fer el seguiment de subvencions, convenis i ajudes, així com tramitar, gestionar i fer el seguiment de concerts de programes i serveis en l'àmbit de les seues competències.



    g) Assistir tècnicament les entitats locals i organitzacions d'iniciativa privada o social en la implantació de programes i serveis destinats a les persones amb diversitat funcional i coadjuvar a la seua millora permanent, sense perjudici de les competències i en col·laboració i coordinació amb la Direcció General d'Atenció Primària i Autonomia Personal en el marc de les seues competències.

    h) Dissenyar el model i fer el seguiment i avaluació de les actuacions que es desenvolupen als municipis que compten amb finançament a través del contracte programa, en col·laboració amb la Direcció General d'Atenció Primària i Autonomia Personal i la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema.

    i) Coordinar l'actuació dels diferents òrgans i entitats de la Generalitat a fi de promoure l'autonomia de les persones amb diversitat funcional.

    j) Gestionar la convocatòria de les prestacions econòmiques per a la promoció de l'autonomia personal i les ajudes personals d'atenció residencial.

    k) Fomentar actuacions dirigides a promoure l'accessibilitat universal.

    l) Gestionar el registre autonòmic de targetes d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda.

    m) Tramitar les sol·licituds de reconeixement i acreditació de gossos d'assistència per a persones amb diversitat funcional.

    n) Donar suport tècnic i administratiu als diferents òrgans consultius en l'àmbit de les seues competències.

    o) Proposar, dissenyar i executar accions d'avaluació de les actuacions desenvolupades en l'àmbit de les funcions atribuïdes.

    p) Coordinar, tècnicament i funcionalment, les actuacions de les direccions territorials en matèries de la seua competència.

    q) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.3. Servei de Prevenció, Avaluació de la Diversitat Funcional i de Salut Mental, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Proposar, dissenyar i executar protocols, programes, projectes i qualsevol tipus d'actuació per a la coordinació sociosanitària.

    b) Coordinar i donar suport tècnic a les actuacions dels centres de valoració i orientació de la discapacitat.

    c) Promoure i coordinar el model d'atenció primerenca de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb els altres àmbits competents en la matèria.

    d) Proposar, dissenyar, coordinar i executar protocols, programes, projectes i qualsevol tipus d'actuació que tinga com a fi la innovació i millora de l'atenció primerenca.

    e) Promoure, implementar i coordinar mesures per a la rehabilitació psicosocial, autonomia personal, participació i inclusió social de les persones amb problemes greus de salut mental.

    f) Dissenyar el model i fer el seguiment i avaluació dels serveis en l'àmbit de les seues competències que es desenvolupen als municipis que compten amb finançament a través del contracte programa, en col·laboració amb la Direcció General d'Atenció Primària i Autonomia Personal i la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema.



    g) Promoure, implementar i coordinar mesures dirigides a sensibilitzar la societat sobre la discriminació que pateixen les persones amb trastorn mental greu.

    h) Dissenyar, desenvolupar i fer seguiment dels plans, pactes i estratègies en l'àmbit de les seues competències.

    i) Proposar, dissenyar i executar accions d'avaluació de les actuacions desenvolupades en l'àmbit de les funcions atribuïdes.

    j) Donar suport tècnic i administratiu als diferents òrgans consultius en l'àmbit de les seues competències.

    k) Coordinar, tècnicament i funcionalment, en les matèries de la seua competència, les actuacions de les direccions territorials.

    l) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.





    CAPÍTOL IV

    De la Direcció General de Persones Majors



    Article 7. Nivell administratiu de la Direcció General de Persones Majors

    1. De la Direcció General de Persones Majors depén la Subdirecció General de Persones Majors, la comesa de la qual és la coordinació, gestió i execució de les polítiques establides per la Direcció General servint-se de les unitats administratives que en depenen. Igualment, exercirà les facultats que li delegue o encomane expressament la Direcció General.

    2. La Subdirecció General s'estructura en els serveis següents:

    2.1. Servei d'Atenció a les Persones Majors i Promoció de l'Envelliment Actiu, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Estudiar i proposar programes, mesures i normes que tinguen per objecte fomentar l'envelliment actiu, la solidaritat intergeneracional i la plena participació i inclusió de les persones majors en la societat, afavorir la seua major autonomia i independència, previndre possibles situacions de dependència, donar resposta a la soledat no desitjada, així com garantir la seua atenció social.

    b) Dissenyar i executar activitats culturals, formatives, lúdiques, d'oci i temps lliure adscrites a l'envelliment actiu, i també programes de cooperació social i convivència dirigits a la inclusió social de les persones majors, en coordinació amb les entitats locals i associacions de majors i entitats socials en general.

    c) Tramitar, gestionar i fer el seguiment de subvencions, convenis i ajudes, així com els concerts de programes i serveis en l'àmbit de les seues competències.

    d) Dissenyar el model i fer el seguiment i avaluació de les actuacions que es desenvolupen als municipis que compten amb finançament a través del contracte programa, en col·laboració amb la Direcció General d'Atenció Primària i Autonomia Personal i la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema.

    e) Coordinar l'actuació dels diferents òrgans i entitats de la Generalitat a fi de promoure l'envelliment actiu i la plena participació i inclusió de les persones majors en la societat, així com la seua atenció social.



    f) Donar suport tècnic i administratiu als diferents òrgans consultius en l'àmbit de les seues competències.

    g) Promoure l'elaboració d'estudis i investigacions sobre la situació de les persones majors a la Comunitat Valenciana, en coordinació amb la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials.

    h) Promoure, implementar i coordinar mesures dirigides a sensibilitzar la societat sobre la discriminació que pateixen les persones majors i valorar aquest col·lectiu.

    i) Impulsar l'accés de les persones majors a les noves tecnologies.



    j) Dissenyar, desenvolupar i fer seguiment dels plans, pactes i estratègies en l'àmbit de les seues competències.

    k) Coordinar, tècnicament i funcionalment, les actuacions de les direccions territorials en matèries de la seua competència.

    l) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.2. Servei de Centres de Persones Majors, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Estudiar i proposar programes, mesures i normes que tinguen per objecte garantir l'atenció social i residencial i la millora de la prestació de serveis a les persones majors.

    b) Dissenyar i fer el seguiment del model d'intervenció social i residencial dels centres de la seua àrea funcional, sense perjudici de les competències atribuïdes a la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials, i cooperar amb altres administracions a aquest efecte.

    c) Dissenyar, implementar i coordinar els procediments i protocols d'acompanyament, atenció i intervenció sobre persones majors corresponents als recursos en l'àrea funcional de la Direcció General.



    d) Dissenyar, implementar i supervisar els procediments de tramitació del recurs, gestionar-ne la demanda i coordinar l'accés de les persones majors als recursos en l'àmbit de les seues competències.

    e) Supervisar les actuacions i funcionament dels centres en l'àmbit de les seues competències, en col·laboració amb la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials.

    f) Coordinar i supervisar el procediment relatiu a l'aplicació de les taxes per la prestació del servei d'atenció social a persones majors.



    g) Preparar, tramitar, gestionar i fer el seguiment de subvencions, concerts de programes i serveis, convenis i ajudes, així com fer la coordinació i seguiment de concerts de centres de dia o d'àmbit residencial, l'objecte dels quals siga l'atenció de persones majors, en col·laboració amb la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema i sense perjudici de les competències que se li atribueixen.

    h) Implantar protocols i procediments en els diferents centres i departaments per a aconseguir els mateixos estàndards de qualitat en la prestació de serveis, en col·laboració amb la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials.

    i) Disposar i organitzar la recollida de dades estadístiques, especialment, les dades sobre la demanda de serveis i recursos disponibles.

    j) Proposar, dissenyar i executar protocols, programes, projectes i qualsevol tipus d'actuació per a la coordinació sociosanitària i per a la millora de la prestació de serveis a les persones majors.

    k) Elaborar i emetre informes, i proposar disposicions, resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    l) Coordinar, tècnicament i funcionalment, les actuacions de les direccions territorials en matèries de la seua competència.

    m) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.





    TÍTOL III

    De la Secretaria Autonòmica de Planificació

    i Organització del Sistema



    Article 8. Nivell administratiu de la Secretaria Autonòmica de Planificació i Organització del Sistema

    1. De la Secretaria Autonòmica de Planificació i Organització del Sistema depén el Servei d'Inspecció de Serveis Socials, al qual corresponen les funcions següents:



    a) Exercir la funció inspectora sobre les persones físiques o entitats que realitzen activitats de serveis socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, així com sobre els centres o serveis, públics o privats, que desenvolupen aquest tipus d'activitats, i comprovar el compliment de les normes vigents en la matèria; estendre, si és procedent, les corresponents actes d'infracció o obstrucció, i proposar, si és el cas, les mesures correctores o de sanció corresponents.

    b) Vetlar pel respecte dels drets de les persones usuàries dels serveis socials.

    c) Comprovar el compliment de les lleis i la resta de disposicions vigents en matèria de serveis socials, i assessorar, orientar, proposar i, si és el cas, adoptar mesures per al restabliment i l'assegurament de la legalitat, si fora necessari.

    d) Informar l'òrgan competent dels resultats de l'activitat inspectora, proposant mesures per a elevar els nivells de qualitat dins dels plans de millora de les prestacions i serveis, a més de la formulació de mesures correctores davant les possibles deficiències que s'hi puguen detectar.

    e) Col·laborar amb la Conselleria en les tasques de planificació, disseny, elaboració, organització, gestió, posada en marxa i avaluació de qualsevol de les estratègies, els plans, la mapificació i els instruments tècnics referents al Sistema Valencià de Serveis Socials i d'Igualtat.

    f) Facilitar l'assistència tècnica sobre els seus drets i deures a les persones interessades, així com a les entitats, sobre la forma de complir les disposicions vigents sobre la matèria.

    g) Verificar l'adequació dels concerts, contractes de gestió de serveis socials i altres formes de gestió dels fons públics als criteris establits per la Llei 3/2019, de serveis socials inclusius, i les seues disposicions de desplegament.

    h) Elaborar els informes i estudis que se sol·liciten, en relació amb les matèries objecte d'inspecció.

    i) Qualsevol altra funció que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Secretaria Autonòmica o aquelles que se li atribuïsquen reglamentàriament.





    CAPÍTOL I

    De la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema



    Article 9. Nivell administratiu de la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema

    1. De la Direcció General de Gestió i Organització del Sistema depén la Subdirecció General de Gestió i Organització del Sistema, la comesa de la qual és la coordinació, gestió i execució de les polítiques establides per la Direcció General servint-se de les unitats administratives que en depenen. Igualment, exercirà les facultats que li delegue o encomane expressament la Direcció General.

    2. La Subdirecció General s'estructura en els serveis següents:

    2.1. Servei de Gestió del Model de Finançament del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, al qual corresponen les funcions següents:



    a) Planificar i executar els instruments necessaris per a la implantació de les fórmules de col·laboració financera entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i les entitats locals per al sosteniment dels serveis socials d'atenció primària, en especial el model de contracte programa, així com els seus annexos, en col·laboració amb les direccions generals corresponents d'acord amb l'àmbit funcional.



    b) Estudiar i proposar programes, mesures i normes que tinguen per objecte la implantació del contracte programa en coordinació amb les direccions generals corresponents d'acord amb l'àmbit funcional.



    c) Coordinar l'actuació de les diferents administracions públiques amb la finalitat de garantir un desenvolupament homogeni i equitatiu dels diferents contractes programa en tota la Comunitat Valenciana, especialment amb les diputacions provincials.

    d) Implementar, elaborar, gestionar i fer el seguiment economicoadministratiu dels diferents contractes programa per a la gestió de l'execució de les prestacions en el Sistema Públic de Serveis Socials.



    e) Coordinar i fer el seguiment de les comissions mixtes i comissions tècniques de seguiment i avaluació dels contractes programa.



    f) Gestionar i avaluar les línies nominatives sense perjudici de les competències de la Sotssecretaria i en coordinació amb les direccions generals corresponents d'acord amb l'àmbit funcional.

    g) Fer seguiment i donar suport tècnic i administratiu a l'Òrgan de Coordinació i Col·laboració Interadministrativa en Serveis Socials i les seues comissions derivades.

    h) Proposar, dissenyar, coordinar i posar en marxa les actuacions oportunes per a l'elaboració del pla director estratègic de subvencions, en coordinació amb les direccions generals funcionals.

    i) Desenvolupar i implantar el sistema d'informació valencià en serveis socials i la història social única, en col·laboració amb les direccions generals funcionals i amb altres conselleries, especialment amb la conselleria amb competències en sanitat.

    j) Elaborar els documents tècnics, les instruccions i els procediments en matèries de la seua competència.

    k) Coordinar tècnicament, en les matèries de la seua competència, les actuacions de les direccions territorials.

    l) Impulsar, promoure i fer les propostes de desplegament normatiu en les matèries pròpies d'aquest servei.

    m) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.2. Servei de Coordinació de l'Acció Concertada per a Entitats d'Iniciativa Social, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Elaborar i proposar les directrius de coordinació i harmonització per als acords d'acció concertada de la Conselleria en els serveis de places residencials i centres d'atenció diürna, fixant criteris orientadors que homogeneïtzen resultats.

    b) Impulsar, proposar i gestionar els concerts socials de serveis de places residencials i de centres d'atenció diürna amb les entitats d'iniciativa social en coordinació amb les direccions generals i territorials.



    c) Col·laborar amb les direccions generals, d'acord amb el seu àmbit funcional, per al seguiment i coordinació de la correcta prestació del servei en els centres concertats.

    d) Impulsar, promoure i fer les propostes de desplegament normatiu en les matèries pròpies.

    e) Elaborar els estudis de necessitats i les corresponents propostes de concert social, en col·laboració amb la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials i en coordinació amb les direccions generals corresponents d'acord amb el seu àmbit funcional.

    f) Fer el seguiment de les obligacions econòmiques derivades dels concerts socials.

    g) Elaborar els documents tècnics, les instruccions i els procediments en matèries de la seua competència.

    h) Elaborar les propostes dels projectes normatius i de les convocatòries relatives a l'àmbit de les funcions atribuïdes.

    i) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.3. Servei de Pagament Delegat d'Entitats i Centres Concertats, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Fer la previsió, la projecció i l'estudi per a la implantació del pagament delegat en les entitats del tercer sector, que condueix al compliment de les obligacions derivades dels concerts.

    b) Gestionar, supervisar i controlar el pagament delegat d'entitats i centres concertats.

    c) Coordinar i executar les funcions necessàries per al desenvolupament del conveni únic de l'acció concertada adreçada a les entitats d'iniciativa social.

    d) Les altres que, en el marc del seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.





    CAPÍTOL II

    De la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials



    Article 10. Nivell administratiu de la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials

    1. De la Direcció General d'Infraestructures de Serveis Socials depén la Subdirecció General d'Infraestructures de Serveis Socials, la comesa de la qual és la coordinació, gestió i execució de les polítiques establides per la Direcció General servint-se de les unitats administratives que en depenen. Igualment, exercirà les facultats que li delegue o encomane expressament la Direcció General.



    2. La Subdirecció General s'estructura en els serveis següents:

    2.1. Servei d'Oficina Tècnica de Projectes i Obres, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Informar les instruccions tècniques per a l'elaboració de projectes.

    b) Elaborar els projectes i dirigir tècnicament les obres, quan així s'acorde i, quan siga procedent, atendre'n el manteniment.

    c) Supervisar els projectes d'obres del departament i les seues modificacions, i demanar els aclariments, les ampliacions de dades, els estudis o les rectificacions que es creguen oportunes i les esmenes dels defectes observats.

    d) Supervisar els projectes d'obres subvencionades per la Conselleria.

    e) Efectuar el seguiment de les obres realitzades directament o indirectament per la Conselleria.

    f) Emetre els informes tècnics que exigisca la normativa vigent o que siguen sol·licitats per les diferents unitats de la Conselleria.

    g) Controlar i fer el seguiment dels béns immobles adscrits a la Conselleria, sense perjudici de les competències de la Sotssecretaria.



    h) Impulsar i col·laborar en la tramitació de les mesures d'eliminació de barreres arquitectòniques, sense perjudici de l'emissió dels informes tècnics que corresponguen a altres unitats per raó de la matèria o per la seua especificitat.

    i) Les altres que, en el seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.2. Servei de Registre, Autorització, Acreditació i Procediment Sancionador, al qual li corresponen les funcions següents:

    a) Gestionar el Registre general de titulars d'activitats, de serveis i centres de serveis socials de la Comunitat Valenciana.

    b) Instruir i proposar la resolució, en col·laboració amb les direccions generals i territorials i l'Oficina Tècnica, dels procediments de registre d'entitats i d'autorització i acreditació de serveis i centres de serveis socials.

    c) Tramitar i proposar la resolució dels procediments sancionadors d'acord amb la Llei 3/2019, de 18 de febrer, de la Generalitat, de serveis socials inclusius.

    d) Les altres que, en el seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.3. Servei de Gestió de Recursos Socials, al qual li corresponen les funcions següents:

    a) Estudiar i formular les propostes de contractació de serveis i subministraments relatius a la gestió de centres propis, així com d'aquells serveis i centres de titularitat privada que no siguen susceptibles d'acollir-se a acords d'acció concertada, en coordinació amb les direccions generals funcionals.

    b) Elaborar els informes de valoració tècnica i econòmica per als procediments de contractació de competència del servei.

    c) Impulsar les propostes de revisions de preu, modificacions, pròrrogues, liquidacions i qualsevol altra incidència de contractes de competència del servei.

    d) Executar i fer seguiment de la gestió econòmica i pressupostària en relació amb els expedients als quals es refereixen els apartats anteriors.

    e) Les altres que, en el seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.

    2.4. Servei d'Atenció i Protocol·lització en Centres, al qual li corresponen les funcions següents:

    a) Fer el seguiment de l'execució dels contractes de la seua competència.

    b) Gestionar les peticions, queixes i sol·licituds de millores en centres de serveis socials.

    c) Estudiar, proposar i gestionar els contractes d'equipament dels centres de serveis socials de titularitat de la Conselleria.

    d) Fer els tràmits en matèria de gestió patrimonial dels centres existents i donar suport en la cerca d'espais per a la ubicació de nous centres de serveis socials, sense perjudici de les competències de la Sotssecretaria.

    e) Gestionar les subvencions destinades a les infraestructures que formen part del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

    f) Impulsar les millores tecnològiques que comporten una gestió més eficaç dels centres del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

    g) Tramitar els convenis singulars i interadministratius de competència de la Direcció General.

    h) Impulsar protocols amb altres direccions generals i conselleries que impliquen als centres del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

    i) Tramitar els contractes menors de competència de la Direcció General, quan no siguen els de competència de l'Oficina Tècnica.



    j) Dirigir i coordinar, tècnicament i funcionalment, les actuacions de les direccions territorials en matèries de la seua competència.

    k) Les altres que, en el seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.





    CAPÍTOL III

    De la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials



    Article 11. Nivell administratiu de la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials



    1. De la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials depén la Subdirecció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials, la comesa de la qual és la coordinació, gestió i execució de les polítiques establides per la Direcció General servint-se de les unitats administratives que en depenen. Igualment, exercirà les facultats que li delegue o encomane expressament la Direcció General.



    2. La Subdirecció General s'estructura en el Servei de Planificació, Formació i Qualitat, al qual corresponen les funcions següents:



    a) Elaborar, en coordinació amb la resta de direccions generals de la Conselleria, el Pla estratègic de serveis socials de la Comunitat Valenciana.

    b) Impulsar i tramitar el desplegament normatiu de la Llei 3/2019, de 18 de febrer, de la Generalitat, de serveis socials inclusius.

    c) Coordinar i harmonitzar, sense perjudici de les competències de la Sotssecretaria, l'acció normativa que desenvolupen les direccions generals en les matèries de la seua competència amb incidència en l'organització, coordinació i funcionament dels serveis socials valencians.

    d) Desenvolupar, fer-ne seguiment i donar suport tècnic i administratiu a l'Observatori del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials previst en la Llei 3/2019.

    e) Promoure, dissenyar i implementar la formació, l'assessorament, l'auditoria, la certificació, els estàndards i la cultura de la qualitat de models propis i millora contínua en els serveis socials.

    f) Col·laborar en la transferència dels resultats científics i bones pràctiques obtingudes en les actuacions pròpies del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

    g) Impulsar l'elaboració d'estudis i plans d'actuació estratègics en matèria de serveis socials.

    h) Establir les directrius, prioritats, criteris metodològics i continguts de la planificació formativa i, en el seu cas, impulsar la seua realització, en matèria de serveis socials, de les persones professionals del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, sense perjudici de les competències de la Direcció General de Funció Pública i de l'Institut Valencià d'Administració Pública.

    i) Impulsar la innovació en serveis socials per a premiar i incentivar bones pràctiques i iniciatives innovadores, així com projectes i treballs científics d'interés en la matèria.

    j) Impulsar l'elaboració i la implementació de procediments d'avaluació orientats a la millora contínua dels centres, serveis i programes de serveis socials, i a la normalització de la qualitat en aquests amb la col·laboració de les direccions generals i de la Inspecció de Serveis Socials.



    k) Realitzar convenis de pràctiques universitàries amb les universitats valencianes.

    l) Coordinar l'organització de pràctiques universitàries curriculars i extracurriculars a desenvolupar en els òrgans i centres de la Conselleria.



    m) Desenvolupar instruments de col·laboració educativa, formativa i científica amb les universitats i altres institucions o entitats, per al foment de la qualitat, la innovació, la investigació i la divulgació en matèria de Serveis Socials.

    n) Elaborar els documents tècnics, les instruccions i els procediments en matèries de la seua competència.

    o) Les altres que, en el seu àmbit funcional, li encomane la Direcció General.





    TÍTOL IV

    De la Secretaria Autonòmica de la Vicepresidència



    CAPÍTOL I

    De la Direcció General de Coordinació

    Institucional de la Vicepresidència



    Article 12. Direcció General de Coordinació Institucional de la Vicepresidència

    1. La Direcció General de Coordinació Institucional de la Vicepresidència és el centre directiu dependent de la Secretaria Autonòmica de la Vicepresidència, que exerceix les competències previstes en l'article 70 de la Llei del Consell, i la resta previstes en l'ordenament jurídic, per al suport a la Vicepresidència en els assumptes que en qualitat de Vicepresidència li siguen encomanats per la Presidència, especialment la representació del Consell per a la defensa dels seus interessos dins i fora del territori de la Comunitat Valenciana i la coordinació de l'acció del Consell.

    2. La Direcció General de Coordinació Institucional de la Vicepresidència exercirà les competències relatives a organització general i de suport a la Secretaria Autonòmica de la Vicepresidència en aquells assumptes que li encarregue la persona titular de la Secretaria Autonòmica de la Vicepresidència en l'àmbit de les seues competències.















    CAPÍTOL II

    De la Direcció General del Secretariat i de la Portaveu del Consell



    Article 13. Nivell administratiu de la Direcció General del Secretariat i de la Portaveu del Consell

    1. Per a l'exercici de les seues competències, la Direcció General del Secretariat i de la Portaveu del Consell s'estructura en l'Oficina del Secretariat del Consell i en l'Oficina de Suport a la Portaveu, totes dues amb rang de subdirecció general.

    2. L'Oficina del Secretariat del Consell té la comesa de coordinar, gestionar i executar les polítiques establides per la Direcció General servint-se de les unitats administratives que en depenen, i especialment les següents:

    a) Donar suport tècnic i administratiu al Consell i a la Comissió de Persones Titulars de Secretaries Autonòmiques i Sotssecretaries, i verificar el compliment dels requisits procedimentals en els assumptes que se sotmeten a les seues reunions.

    b) Planificar la digitalització dels processos de gestió del secretariat del Consell.

    c) Planificar els processos de difusió documental del secretariat i gestionar l'accés a la informació pública produïda pel Consell

    d) Qualsevol altra funció de responsabilitat anàloga que li encomane la direcció general o la secretaria autonòmica competent.



    2.1. De l'Oficina del Secretariat del Consell depén el Servei del Secretariat del Consell, al qual corresponen les funcions següents:



    a) Donar suport tècnic i administratiu al Consell i a la Comissió de Persones Titulars de Secretaries Autonòmiques i Sotssecretaries i a les seues reunions.

    b) Formalitzar les disposicions, els decrets i els acords del Consell.



    c) Elaborar les actes de les reunions del Consell i de la Comissió de Secretaries Autonòmiques i Sotssecretaries.

    d) Emetre els certificats de les actes dels acords adoptats en les reunions del Consell i de la Comissió de Secretaries Autonòmiques i Sotssecretaries.

    e) Gestionar, custodiar i difondre la documentació competència de l'oficina.

    f) Gestionar i ordenar la publicació de les disposicions i actes competència de l'oficina.

    g) Informar, assessorar i coordinar els processos tecnicoadministratius de gestió.

    h) Qualsevol altra funció de responsabilitat anàloga que li encomane la direcció general o la secretaria autonòmica competent.



    3. L'Oficina de Suport a la Portaveu té la comesa d'exercir les funcions d'assistència tècnica, direcció comuna, impuls i coordinació que se li assignen, i coordinar, gestionar i executar les polítiques establides per la Direcció General servint-se de les unitats administratives que en depenen. Igualment, exercirà les facultats que li delegue o encomane expressament la Direcció General.

    3.1. De l'Oficina de Suport a la Portaveu depén el Servei de Coordinació de la Portaveu, a qui correspon l'establiment i la coordinació de les relacions amb els òrgans, organismes i departaments autonòmics.







    TÍTOL V

    De la Sotssecretaria



    Article 14. Nivell administratiu de la Sotssecretaria

    1. Per a l'exercici de les seues competències, la Sotssecretaria s'estructura en les unitats següents:

    a) La Secretaria General Administrativa

    b) La Subdirecció General del Gabinet Tècnic



    Article 15. Secretaria General Administrativa

    1. La Secretaria General Administrativa, de conformitat amb el que disposa l'article 73 de la Llei del Consell, és la unitat amb la màxima jerarquia del nivell administratiu del departament i li corresponen les funcions establides en l'article 73.2 de la Llei del Consell.

    2. La Secretaria General Administrativa s'estructura en els serveis següents:

    2.1. Servei de Gestió Econòmica i Pressupostària, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Elaborar l'avantprojecte de pressupostos del departament.

    b) Tramitar les propostes de modificacions pressupostàries.

    c) Tramitar i formalitzar els ingressos que s'originen per les activitats dels distints centres directius del departament.

    d) Controlar i fer el seguiment de l'execució pressupostària i econòmica de tots els programes pressupostaris del departament i gestionar el corresponent a direcció i serveis generals.

    e) Coordinar i fer el seguiment de les distintes caixes pagadores del departament, així com la comptabilització dels comptes justificatius dels fons de caixa fixa gestionats pels centres directius del departament.



    f) Supervisar l'activitat de gestió econòmica i pressupostària que duen a terme altres unitats del departament.

    g) Avaluar els programes pressupostaris i, en general, desenvolupar totes les funcions de caràcter econòmic i pressupostari que li encomanen els òrgans superiors.

    h) Establir les directrius per a la correcta gestió de despeses i ingressos i l'òptima utilització dels recursos.

    i) Dissenyar i mantindre actualitzats els programes d'informació i gestió econòmica del departament.

    j) Dur la gestió patrimonial dels béns mobles del departament.



    k) Qualsevol altra funció relativa a la gestió econòmica o pressupostària dins del seu àmbit competencial.

    2.2. Servei de Personal, al qual corresponen les funcions següents:



    a) Preparar les propostes de modificació de les relacions de llocs de treball i les seues actualitzacions.

    b) Tramitar les incidències de personal dels serveis centrals del departament.

    c) Conservar i custodiar els expedients personals de les persones empleades públiques al servei del departament.

    d) Vetlar pel compliment de la normativa en matèria de personal.



    e) Tramitar els expedients disciplinaris.

    f) Realitzar els estudis, les propostes i les actuacions que respecte al personal del departament s'hagen de fer.

    g) Qualsevol altra funció relativa a matèries de personal dels serveis centrals del departament.

    h) Tramitar i proposar la resolució dels expedients de responsabilitat patrimonial de la Conselleria, a excepció dels expedients de responsabilitat patrimonial derivats del funcionament de la conselleria en matèria de dependència, la instrucció i proposta dels quals correspon al centre directiu competent en matèria de dependència.

    i) Qualsevol altra funció relativa al personal dins del seu àmbit competencial.

    2.3. Servei de Coordinació Administrativa i Suport Tècnic, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Col·laborar amb els centres directius del departament en la tramitació dels projectes normatius, realitzant els tràmits que corresponen a la Sotssecretària.

    b) Cursar les al·legacions i informes de normes d'altres conselleries i entitats de la Generalitat.

    c) Assistir tècnicament les direccions generals en la realització de les convocatòries de subvencions.

    d) Gestionar les sol·licituds d'autorització per a l'accés als sistemes d'intermediació de dades d'altres administracions o ens públics.



    e) Coordinar, supervisar i impulsar la tramitació dels convenis de col·laboració que ha de subscriure el departament, així com remetre els convenis subscrits al Registre de convenis i a GVA Oberta.



    f) Supervisar i remetre els assumptes que s'hagen d'elevar a la Comissió de Secretaries Autonòmiques i Sotssecretaries i al Consell perquè s'aproven, s'autoritzen o se'n tinga coneixement, preparar l'informe de la Sotssecretaria i traslladar els certificats dels acords al centre directiu corresponent.

    g) Remetre a publicació les disposicions, resolucions i anuncis del departament en els diaris oficials.

    h) Coordinar el manteniment i l'actualització dels continguts de la pàgina web de la Conselleria en la part de la normativa que es tramita en la Sotssecretaria.

    i) Qualsevol altra funció relativa a coordinació i assistència tècnica dins del seu àmbit competencial.

    2.4. Servei de Contractació, al qual corresponen les funcions següents:

    a) Analitzar, dissenyar, determinar i ordenar els criteris en relació amb les contractacions que s'efectuen.

    b) Estudiar, preparar i formalitzar els expedients de contractació del departament.

    c) Elaborar informes, propostes de resolució i la resta d'incidències que es deriven dels contractes.

    d) Qualsevol altra funció relativa a contractació dins del seu àmbit competencial.

    2.5. Servei d'Assumptes Generals i Gestió de Recursos, al qual corresponen les funcions següents, dins de l'àmbit funcional d'aquesta conselleria i sense perjudici de les competències atribuïdes a la Direcció General de l'Institut Valencià d'Investigació, Formació i Qualitat dels Serveis Socials, a la direcció general competent en matèria de tecnologies de la informació i la comunicació o, en el seu cas, a la conselleria competent en matèria de transparència:

    a) Realitzar estudis i propostes de mesures conduents a la simplificació, informatització i millora de la tramitació administrativa.

    b) Promoure la reducció de les càrregues administratives a través de l'anàlisi dels processos, l'estructura i els mètodes de treball d'aquesta conselleria i proposar les mesures oportunes a aquest efecte.

    c) Impulsar la tramitació telemàtica dels procediments competència de la Conselleria.

    d) Efectuar l'actualització, la gestió i la millora del catàleg de procediments administratius de la Conselleria a través del gestor únic de continguts, guia Prop.

    e) Gestionar i coordinar les diferents oficines d'informació pública del departament i vetlar pel funcionament correcte del registre general d'entrada i eixida de documents, i coordinar les diferents plataformes de registre telemàtic intern o entre administracions implantades al si de la Generalitat i que afecten tots els departaments de la Conselleria, així com l'arxiu general de la Conselleria.



    f) Vetlar pel compliment de la normativa en matèria de protecció de dades de caràcter personal i en matèria de seguretat de la informació.



    g) Dur la gestió patrimonial dels béns immobles adscrits al departament.

    h) Gestionar les adquisicions de material de tipus general, necessari per al funcionament normal dels serveis centrals

    i) Establir criteris de racionalització i homogeneïtzació en matèria d'adquisició i utilització de material de tipus general, i elaborar la proposta i gestionar l'adquisició de mobiliari i material fungible i inventariable.

    j) Gestionar els assumptes generals i les dependències comunes, com ara règim interior, manteniment d'instal·lacions, organització i coordinació del personal subaltern i conductor, i altres comeses semblants.

    k) Tramitar totes les incidències relatives a la gestió de nòmina del personal adscrit als serveis centrals.

    l) Portar el seguiment de l'execució dels expedients de contractació corresponents a la Sotssecretaria.

    m) Qualsevol altra funció relativa a assumptes generals i gestió de recursos digitals, patrimonials i nòmines, dins del seu àmbit competencial.



    Article 16. Subdirecció General del Gabinet Tècnic

    1. Sota la dependència funcional de la persona titular de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i orgànica de la Sotssecretaria, a la Subdirecció General del Gabinet Tècnic li corresponen les funcions concernents a assessorament tècnic, informes, estudis, documentació i seguiment parlamentari. A més, donarà suport tècnic a la Sotssecretaria en matèria de transparència i exercirà com a unitat d'igualtat del departament, amb caràcter transversal.



    2. La Subdirecció General del Gabinet Tècnic s'estructura en els serveis següents:

    2.1. Servei d'Informes i Activitat Parlamentària, amb les funcions següents:

    a) Assessorar, d'acord amb criteris de competència tècnica i des d'una perspectiva pluridisciplinària, la persona titular del departament.

    b) Elaborar i analitzar la informació i documentació sobre les matèries pròpies de la Conselleria, i preparar els informes i els estudis tècnics i les memòries necessaris.

    c) Proposar i tramitar les actuacions de la Conselleria relacionades amb l'activitat parlamentària.

    d) Qualsevol altra que se li encomane en relació amb les matèries que li són pròpies.

    2.2. Servei de Documentació, Publicacions i Estadística Departamental, amb les funcions següents:

    a) Recopilar bases de dades documentals d'interés per a la Conselleria i distribuir estudis i informes d'interés.

    b) Col·laborar en el tractament, organització i recuperació de la documentació rellevant per al desenvolupament de les funcions d'assessorament corresponents a la Subdirecció General del Gabinet Tècnic.



    c) Proposar, elaborar i coordinar l'edició de publicacions i estadístiques del departament.

    d) Donar suport tècnic als òrgans del departament en la seua relació amb el Síndic de Greuges i el Defensor del Poble.

    e) Assessorar i donar suport, segons criteris de competència tècnica, a la persona titular del departament, als òrgans superiors i al nivell directiu del departament en estratègies d'actuació, iniciatives i programes europeus.

    f) Coordinar les activitats relacionades amb la Unió Europea, en l'àmbit competencial de la Conselleria.

    g) Coordinar les actuacions en matèria de transparència de les unitats administratives del departament.





    TÍTOL VI

    De les direccions territorials d'Igualtat i Polítiques Inclusives



    Article 17. Atribucions de la directora o director territorial

    1. Al capdavant de cada direcció territorial està la directora o director territorial d'Igualtat i Polítiques Inclusives, amb rang de subdirector o subdirectora general, amb el caràcter de representants permanents del departament en el seu respectiu àmbit.

    2. A la persona titular de la direcció territorial li correspon la direcció de tots els serveis, els programes i les activitats que exerceixen les unitats dependents de la direcció territorial de l'àmbit de la seua competència, sense perjudici de la dependència funcional que s'establisca respecte a cada un dels distints centres directius del departament, segons l'índole de la matèria.



    Article 18. Funcions de la directora o director territorial

    1. Correspon a la persona titular de la direcció territorial vetlar per l'adequat desenvolupament i execució de les funcions pròpies de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en el seu àmbit territorial.

    2. La persona titular de la direcció territorial exerceix les funcions que li atribueixen les disposicions vigents, així com les que expressament li deleguen els òrgans directius competents.



    Article 19. Estructura de la Direcció Territorial d'Alacant

    Per al desenvolupament de les seues funcions, la Direcció Territorial d'Alacant s'estructura, atenent la diversitat de càrregues administratives existent, en els serveis que es detallen a continuació.

    1. Secretaria Territorial, la qual tindrà rang de servei, i a la qual correspon la coordinació interna dels serveis i de les unitats administratives en l'àmbit de la Direcció Territorial. Exerceix les funcions relatives a la gestió administrativa en matèria de personal, gestió econòmica i pressupostària, contractació administrativa, gestió d'expedients d'equipament i reforma d'infraestructures, assumptes generals, informació i registre d'entrada i eixida de documents, seguint les directrius de la direcció territorial, la sotssecretaria i les direccions generals que n'exercisquen les competències.

    2. Servei d'Igualtat i Diversitat, al qual corresponen les funcions relatives a la gestió, en el seu àmbit territorial, de les matèries relacionades amb persones majors, persones amb diversitat funcional, persones en situació de dependència i persones tutelades per la Generalitat, sense perjudici de les funcions assignades a l'Institut Valencià d'Atenció Social i Sanitària, així com la violència contra les dones i la igualtat de gènere, seguint les directrius de la direcció territorial i les direccions generals que n'exercisquen les competències.

    3. Servei de Prestacions Inclusives i Famílies, al qual corresponen les funcions relatives, en el seu àmbit territorial, a la gestió de les matèries relacionades amb la renda valenciana d'inclusió, les prestacions no contributives, així com els títols de famílies nombroses i monoparentals, seguint les directrius de la direcció territorial i les direccions generals que n'exercisquen les competències.

    4. Servei d'Atenció Primària i Valoració de la Diversitat Funcional, al qual corresponen les funcions relatives, en el seu àmbit territorial, de les matèries relacionades amb la gestió i supervisió del desplegament del contracte programa, els programes socials bàsics i comunitaris i les relacionades amb els programes d'igualtat en la diversitat i la direcció del centre o centres d'avaluació de persones amb diversitat funcional, així com planificar els criteris i homogeneïtzar les propostes d'actuació dels equips de treball en els seus respectius centres, seguint les directrius de la direcció territorial i les direccions generals que n'exercisquen les competències.

    5. Servei d'Infància i Adolescència, al qual corresponen les funcions relatives, en el seu àmbit territorial, de les matèries relacionades amb la gestió de la infància, adolescència i les adopcions, seguint les directrius de la direcció territorial i les direccions generals que n'exercisquen les competències.



    Article 20. Estructura de la Direcció Territorial de Castelló

    Per al desenvolupament de les seues funcions, la Direcció Territorial de Castelló s'estructura, atenent la diversitat de càrregues administratives existent, en els serveis que es detallen a continuació.

    1. Secretaria Territorial, la qual tindrà rang de servei, i a la qual correspon la coordinació interna dels serveis i de les unitats administratives en l'àmbit de la Direcció Territorial. Exerceix les funcions relatives a la gestió administrativa en matèria de personal, gestió econòmica i pressupostària, contractació administrativa, gestió d'expedients d'equipament i reforma d'infraestructures, assumptes generals, informació i registre d'entrada i eixida de documents, seguint les directrius de la direcció territorial, la sotssecretaria i les direccions generals que n'exercisquen les competències.

    2. Servei d'Infància i Adolescència, al qual corresponen les funcions relatives a la gestió, en el seu àmbit territorial, de les matèries relacionades amb la infància i adolescència i les adopcions, seguint les directrius de la direcció territorial i les direccions generals que n'exercisquen les competències.

    3. Servei d'Igualtat i Diversitat, al qual corresponen les funcions relatives a la gestió, en el seu àmbit territorial, de les matèries relacionades amb l'assignació de places als centres, persones tutelades per la Generalitat, sense perjudici de les funcions assignades a l'Institut Valencià d'Atenció Social i Sanitària, les matèries relacionades amb persones majors, persones amb diversitat funcional, igualtat i diversitat familiar, violència contra les dones i igualtat de gènere, gestió i supervisió dels concerts, així com la direcció del centre o centres d'avaluació de persones amb diversitat funcional, seguint les directrius de la direcció territorial i les direccions generals que n'exercisquen les competències.



    4. Servei d'Atenció Primària i Prestacions Inclusives, al qual corresponen les funcions d'execució i coordinació de programes socials bàsics i comunitaris, seguiment i suport al desenvolupament i harmonització en el territori de la xarxa d'atenció primària bàsica i especifica, gestió i supervisió del desplegament del contracte programa, així com la gestió de la renda valenciana d'inclusió i de les prestacions no contributives, seguint les directrius de la direcció territorial i les direccions generals que n'exercisquen les competències.



    Article 21. Estructura de la Direcció Territorial de València

    Per al desenvolupament de les seues funcions, la Direcció Territorial de València s'estructura, atenent la diversitat de càrregues administratives existent, en els serveis que es detallen a continuació.

    1. Secretaria Territorial, la qual tindrà rang de servei, i a la qual correspon la coordinació interna dels serveis i unitats administratives en l'àmbit de la Direcció Territorial. Exerceix les funcions relatives a la gestió administrativa en matèria de personal, assumptes generals, informació i registre d'entrada i eixida de documents, seguint les directrius de la direcció territorial i la sotssecretaria que n'exercisquen les competències.

    2. Servei de Gestió Econòmica i Administrativa, al qual corresponen les funcions relatives a la gestió administrativa en matèria de gestió econòmica i pressupostària, així com la contractació administrativa, en el seu àmbit territorial, seguint les directrius de la direcció territorial i la sotssecretaria que n'exercisquen les competències.

    3. Servei d'Infraestructures i Qualitat, al qual corresponen les funcions de programació, organització i seguiment, en el seu àmbit territorial, en matèria d'infraestructures, manteniment i equipament de centres, supervisió dels contractes de gestió integral i de la qualitat dels serveis prestats als centres residencials i diürns de Serveis Socials, gestió i supervisió dels concerts, seguint les directrius de la direcció territorial i les direccions generals que n'exercisquen les competències.



    4. Servei d'Atenció Primària, al qual corresponen les funcions de gestió, en el seu àmbit territorial, de les matèries relacionades amb l'execució i coordinació de programes socials bàsics i comunitaris, seguiment i suport al desenvolupament i harmonització en el territori de la xarxa d'atenció primària bàsica i específica, la gestió i supervisió del desplegament del contracte programa, així com dels programes preventius i de promoció que es realitzen al territori local, gestió, seguiment i suport a la xarxa d'allotjaments alternatius i d'urgència, així com els programes d'igualtat en la diversitat, seguint les directrius de la direcció territorial i les direccions generals que n'exercisquen les competències.



    5. Servei de Coordinació de Serveis Socials Inclusius, al qual corresponen les funcions, en el seu àmbit territorial, de les matèries relacionades amb la renda valenciana d'inclusió, prestacions no contributives, persones majors, persones en situació de dependència, persones amb diversitat funcional, i persones tutelades per la Generalitat, sense perjudici de les funcions assignades a l'Institut Valencià d'Atenció Social i Sanitària, i de les línies de promoció i finançament de centres i entitats, prestacions individuals per a l'accés als recursos i targeta del major, seguint les directrius de la direcció territorial i les direccions generals que n'exercisquen les competències.

    6. Servei d'Avaluació de Persones amb Diversitat Funcional, al qual corresponen, en el seu àmbit territorial, les funcions de dirigir el centre o centres d'avaluació de persones amb diversitat funcional, així com planificar els criteris i homogeneïtzar les propostes d'actuació dels equips de treball en els seus respectius centres, seguint les directrius de la direcció territorial i les direccions generals que n'exercisquen les competències.

    7. Servei d'Igualtat de Gènere i contra la Violència sobre les Dones, al qual corresponen les funcions relatives a la gestió, en el seu àmbit territorial, de les matèries relacionades amb les dones, la igualtat de gènere i la prevenció i atenció a les víctimes de violència sobre les dones, seguint les directrius de la direcció territorial i les direccions generals que n'exercisquen les competències.

    8. Servei d'Infància, Adolescència i Família, al qual corresponen les funcions relatives a la gestió, en el seu àmbit territorial, de les matèries relacionades amb la infància i adolescència i les adopcions, així com l'emissió de carnets de famílies nombroses i monoparentals, seguint les directrius de la direcció territorial i les direccions generals que n'exercisquen les competències.



    Article 22. Facultat de resoldre els expedients

    Quan alguna disposició atribuïsca una altra competència a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives sense especificar l'òrgan que haja d'exercir-la, s'entendrà que la facultat d'instruir i de resoldre els expedients correspon a les direccions territorials competents per raó de la matèria i, si n'hi ha diverses, al superior jeràrquic comú.

    Article 23. Suplència

    1. En els casos de vacant, absència o malaltia de les persones titulars de les direccions territorials d'Igualtat i Polítiques Inclusives, aquestes seran substituïdes per les persones titulars dels òrgans que corresponguen seguint l'ordre en què apareixen esmentats en l'article corresponent del títol VI d'aquesta ordre, atenent la direcció territorial que es tracte.

    2. Les persones titulars de la secretaria territorial i dels diferents serveis de la direcció territorial se substituiran entre elles en els supòsits indicats, seguint el mateix ordre establit en el paràgraf anterior.



    3. En les resolucions i els actes administratius que s'adopten per suplència, s'hi farà constar.





    DISPOSICIÓ ADDICIONAL



    Única. Altres unitats administratives

    Amb rang de direcció de servei, la Gerència de la Residència de Persones Majors Dependents de Carlet s'integra en l'estructura orgànica de la Direcció Territorial de València, depenent funcionalment de la Direcció General de Persones Majors.





    DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA



    Primera. Règim transitori de les unitats i llocs de treball

    Les unitats i els llocs de treball de nivell administratiu configurats arran de l'anterior estructura de conselleries del Consell i els corresponents reglaments orgànics i funcionals continuaran subsistents, retribuïts a càrrec dels mateixos crèdits pressupostaris que ho feien fins ara, i donaran el suport administratiu en relació amb aquells assumptes i expedients que els corresponguen en les matèries que gestionaven amb anterioritat a l'entrada en vigor d'aquest decret, sense perjudici de la competència per a resoldre dels òrgans als quals els ha estat atribuïda.



    Tot açò es mantindrà fins que es duguen a terme les modificacions pressupostàries derivades d'aquesta ordre, així com les actuacions que siguen procedents sobre els llocs de treball esmentats en el marc de la normativa vigent en matèria de funció pública per a l'adequació de la nova estructura administrativa i sense perjudici que, posteriorment, siguen aprovades les relacions de llocs de treball adaptades a aquesta. Igualment, des del moment de l'entrada en vigor d'aquesta ordre, i sense perjudici de l'anterior, es podran produir els canvis d'adscripció d'unitats administratives que siguen procedents, de conformitat amb la reorganització efectuada.





    DISPOSICIÓ FINAL



    La present ordre entrarà en vigor el mateix dia que es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



    València, 30 de març de 2021



    La vicepresidenta del Consell

    i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives,

    MÓNICA OLTRA JARQUE