ORDE 3/2011, de 8 de novembre, de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, per la qual es crea un fitxer de dades de caràcter personal denominat beques de pràctiques professionals de la Generalitat.



Publicat en:  DOGV núm. 6654 de 18.11.2011
Número identificador:   2011/11565
Referència Base de Dades:  011699/2011
 
  • Anàlisi documental

    Origen de disposició: Conselleria Hisenda i Administració Pública
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Protecció de dades
    Descriptors:
      Temàtics: dades personals, base de dades, administració regional, pràctiques de formació, assignació per estudis


  • ORDE 3/2011, de 8 de novembre, de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, per la qual es crea un fitxer de dades de caràcter personal denominat beques de pràctiques professionals de la Generalitat. [2011/11565]

    L'article 20 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD), disposa que la creació, modificació o supressió dels fitxers de les administracions públiques podrà fer-se per mitjà de disposició de caràcter general publicada en el Boletín Oficial del Estado o diari oficial corresponent.



    Per tant, i complint les previsions contingudes en l'article mencionat, la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública procedix a la creació d'aquell fitxer, i n'aprova la present orde de regulació. El Reglament de desplegament de la LOPD, aprovat per Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, determina en l'article 54, el contingut mínim de la disposició o acord pel qual es crea el fitxer.

    Per la seua banda, el Decret 96/1998, de 6 de juliol, del Govern Valencià, pel qual es regulen l'organització de la funció informàtica, la utilització dels sistemes d'informació i el Registre de Fitxers Informatitzats en l'àmbit de l'administració de la Generalitat Valenciana, determina en el capítol III del títol I el procediment d'inscripció en este últim, dels fitxers informatitzats de dades personals creats o gestionats pels distints òrgans o entitats de la Generalitat, així com la potestat per a l'aprovació de la disposició de caràcter general per mitjà de la qual es creen els fitxers, l'exercici de la qual recau en la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública competent per raó de la matèria.



    Per consegüent, una vegada complits els tràmits establits en el Decret 96/1998, de 6 de juliol, del Govern Valencià, i a fi de complir el mandat de l'article 20 de la LOPD, sobre creació, modificació o supressió dels fitxers de les administracions públiques que continguen dades de caràcter personal i assegurar als ciutadans l'exercici dels seus drets legítims, en l'exercici de les atribucions que tinc conferides per l'article 28 e) de la Llei 5/1983, així com pel vigent Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, complits els tràmits de l'article 43.1 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,





    ORDENE



    Article 1. Declaració de fitxers

    Esta orde té com a objecte la creació d'un fitxer de tractament de dades de caràcter personal que es relaciona en l'annex de l'orde.





    Article 2. Creació

    Es crea en la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública un nou fitxer de dades de caràcter personal denominat "beques de pràctiques professionals de la Generalitat", de conformitat amb el que disposa l'article 20 de la LOPD, el responsable del qual és la Direcció General de Tecnologies de la Informació.



    Article 3. Mesures de seguretat

    La Direcció General de Tecnologies de la Informació, com a responsable del fitxer informatitzat inclòs en esta orde, adoptarà les mesures tècniques, de gestió i organització que siguen necessàries per a assegurar la confidencialitat, seguretat i integritat de les dades personals, així com les conduents a fer efectives les garanties, obligacions i drets reconeguts en la mencionada LOPD.



    Article 4. Exercici de drets

    Els afectats o titulars de les dades personals contingudes en el fitxer informatitzat i referenciat en l'annex poden exercitar els seus drets d'accés, rectificació i cancel·lació de dades, quan siga procedent, davant de l'òrgan administratiu que es concreta en esta orde. Així mateix, poden exercir el dret d'oposició regulat en l'article 17 de la LOPD i en els articles 34 i següents del seu reglament de desplegament.





    Article 5. Inscripció del fitxer

    La creació del fitxer de tractament de dades de caràcter personal de beques de pràctiques professionals de la Generalitat, serà objecte d'inscripció en el Registre de Fitxers Informatitzats de l'administració de la Generalitat, sense perjuí de l'obligatòria inscripció en el Registre General de Protecció de Dades, adscrit a l'Agència de Protecció de Dades.





    DISPOSICIÓ FINAL



    Única. Entrada en vigor

    Esta orde entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



    València, 8 de novembre de 2011



    El conseller d'Hisenda i Administració Pública

    JOSÉ MANUEL VELA BARGUES





    ANNEX ÚNIC



    Descripció del fitxer de dades de caràcter personal

    denominat Beques de pràctiques professionals de la Generalitat



    1. Nom del fitxer: creació del fitxer de dades de caràcter personal de beques de pràctiques professionals de la Generalitat.



    2. Descripció del fitxer:

    a) Finalitat i usos previstos per al fitxer:

    · Procediment administratiu i concessió i gestió de beques de pràctiques professionals.

    b) Persones o col·lectius sobre els quals es pretén obtindre dades de caràcter personal o que resulten obligats a subministrar-los:

    · Persones físiques que sol·liciten una beca de pràctiques professionals en la Generalitat.

    c) Procediment d'arreplega de dades de caràcter personal:

    · Per via electrònica, facilitats per la persona sol·licitant, per mitjà de formularis accessibles en la seu electrònica de la Generalitat.

    d) Estructura bàsica del fitxer i descripció dels tipus de dades de caràcter personal inclosos i sistema de tractament:

    · Dades de caràcter identificatiu:

    DNI, nom i cognoms, nacionalitat, adreça (postal, electrònica) i telèfon.

    · Altres tipus de dades:

    Dades de característiques personals: data de naixement, titulacions oficials, cursos de postgrau, coneixement d'idiomes i experiència laboral.

    Beques obtingudes pels beneficiaris amb anterioritat en la Generalitat de la Comunitat Valenciana i el seu període de duració.

    Sistema de tractament:

    Completament automatitzat.

    e) Cessions de dades de caràcter personal i, si és el cas, transferències de dades que es prevegen a països tercers:

    · Als òrgans gestors amb competències en la matèria objecte de les beques.

    f) Òrgan de l'administració responsable del fitxer:

    · Direcció General de Tecnologies de la Informació.

    g) Servicis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició:

    · Direcció General de Tecnologies de la Informació.

    C/ Miquelet núm. 5. 46001 - València.

    h) Mesures de seguretat amb indicació del nivell exigible

    · En compliment del que disposa el títol VIII, particularment en la secció primera del capítol III del Reglament de desplegament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, aprovat pel Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, s'aplicaran en este fitxer les mesures de seguretat corresponents al nivell bàsic, previstes en aquell reglament.