ORDRE de 4 d'octubre de 2001, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual es modifica l'Ordre de 15 de novembre de 1999, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual s'aprova el nou text del Reglament de la Denominació d'Origen València i el seu Consell Regulador.



Publicat en:  DOGV núm. 4110 de 19.10.2001
Número identificador:   2001/M9929
Referència Base de Dades:  4206/2001
 
  • Anàlisi jurídica

    Data d'entrada en vigor: 19.10.2001
    Notes: Reglament de la Denominació d'Origen València i Consell Regulador pel que fa a la zona de producció. Modificació.
    Aquesta disposició afecta:
      Modifica:
  • Anàlisi documental

    Origen de disposició: Conselleria Agricultura, Pesca i Alimentació
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Agricultura i alimentació
    Descriptors:
      Temàtics: denominació d'origen, qualitat del producte, reglament intern, control de qualitat, vi , Consell Regulador Denominació d'Origen
      Descriptors toponímics: València (província)


  • ORDRE de 4 d'octubre de 2001, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual es modifica l'Ordre de 15 de novembre de 1999, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual s'aprova el nou text del Reglament de la Denominació d'Origen València i el seu Consell Regulador. [2001/M9929]

    Publicada l'Ordre de 15 de novembre de 1999, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per la qual s'aprova el nou text del Reglament de la Denominació d'Origen València i el seu Consell Regulador, se'n modifiquen els punts 2 i 3 de l'article 4, i l'annex únic, i queden de la manera següent:

    Article 4

    1. La zona de producció emparada per la denominació d'origen València està constituïda pels terrenys ubicats a la província d'Alacant que el Consell Regulador considere aptes per a la producció de raïm de les varietats que s'indiquen en l'article cinqué, i la constitueixen les subzones i els termes municipals que s'esmenten a continuació:

    Subzona Alt Túria: Alpuente, Aras de los Olmos, Chelva, La Yesa, Titaguas i Tuéjar.

    Subzona Valentí: Alborache, Alcublas, Andilla, Bugarra, Buñol, Casinos, Cheste, Chiva, Chulilla, Domeño, Gestalgar, Godelleta, Higueruelas, Llíria, Losa del Obispo, Macastre, Monserrat, Montroy, Pedralba, Real de Montroi, Turís, Vilamarxant i Villar del Arzobispo.

    Subzona Moscatell de València: Catadau, Cheste, Chiva, Godelleta, Llombai, Montroy, Monserrat, Real de Montroi i Turís.

    Subzona Clarià: Atzeneta d'Albaida, Agullent, Albaida, Alfarrasí, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Bèlgida, Bellús, Beniatjar, Benicolet, Benigànim, Bocairent, Bufali, Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins, la Font de la Figuera, Guadasequies, Llutxent, Moixent, Montaverner, Montesa, Montichelvo, l'Olleria, Ontinyent, Otos, el Palomar, Pinet, la Pobla del Duc, Quatretonda, Ráfol de Salem, Sempere, Terrateig i Vallada.

    2. Així mateix, atesa la continuïtat edàfica, la proximitat geogràfica i les analogies climàtiques i enològiques, es considera també zona de producció l'ocupada pels terrenys de la varietat boval situats als termes municipals que figuren en l'annex I, i l'ocupada pels terrenys de la varietat monestrell situats als termes municipals que figuren en l'annex II.

    3. De conformitat amb l'apartat anterior, i a l'efecte de preservar la identitat de la denominació d'origen Utiel-Requena i la denominació d'origen Alacant, la superfície que s'aculla a la denominació d'origen València dins dels termes municipals que figuren en els annexos I i II, no podrà superar el 30% de la protegida per aquella.

    4. El Consell Regulador podrà sol·licitar a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació l'ampliació de la zona de producció per incloure-hi aquelles zones limítrofes de característiques edafològiques, climàtiques i varietals similars. Aquesta ampliació es farà efectiva per mitjà de l'oportuna ordre de la conselleria.

    5. La dependència o unitat administrativa que tinga atribuïdes les competències referents al foment i control de la qualitat agroalimentària en el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació podrà fixar els procediments per desplegar allò que s'estableix en els apartats 2 i 3 d'aquest article.

    ANNEX I

    Termes municipals a què es fa referència en l'article 4.2: Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Fuenterrobles, Requena, Siete Aguas, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villagordo del Cabriel.

    ANNEX II

    Termes municipals a què es fa referència en l'article 4.3: Algueña, Beneixama, Biar, Castalla, Elda, Hondón de las Nieves, Hondón de los Frailes, Ibi, la Romana, Monòver i la seua partida Mañán, Onil, Petrer, Pinoso, Salinas, Sax, Tibi i Villena.

    València, 4 de octubre de 2001

    La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació,

    MARIA ÀNGELS RAMON-LLIN I MARTÍNEZ