Ordre del dia 17 d'abril de 1991, de les conselleries d'Administració Pública i Economia i Hisenda, per la qual regulen les quantitats que han de percebre per bestreta de subvencions per a despeses electorals els partits, les federacions, les coalicions i les agrupacions d'electors que haguessen obtingut representació en les anteriors eleccions a les Corts Valencianes.



Publicat en:  DOGV núm. 1527 de 23.04.1991
Referència Base de Dades:  0991/1991
 
  • Anàlisi jurídica

    Data d'entrada en vigor: 24.04.1991
    Notes: Estableix les bestretes fins a un 30% de les percebudes en les últimes eleccions i estableix també qui pot accedir-hi, les dates de petició, la disponibilitat i la devolució, si pertoca. La fiscalització de les despeses, la realitzarà la Sindicatura de Comptes. - Vegeu la Llei Orgànica 33/87, de 2 de juliol, de finançament dels partits polítics.
    Aquesta disposició afecta:
      Desenvolupa o complementa:
  • Anàlisi documental

    Origen de disposició: Conselleria Administració Pública;Conselleria Economia i Hisenda
    Grup temàtic: Legislació, Ajudes
    Matèries: Eleccions
    Descriptors:
      Temàtics: eleccions locals, finançament electoral, despeses electorals, suport econòmic , Corts Valencianes, Sindicatura de Comptes


  • Ordre del dia 17 d'abril de 1991, de les conselleries d'Administració Pública i Economia i Hisenda, per la qual regulen les quantitats que han de percebre per bestreta de subvencions per a despeses electorals els partits, les federacions, les coalicions i les agrupacions d'electors que haguessen obtingut representació en les anteriors eleccions a les Corts Valencianes.

    Per Ordre de la Conselleria d'Economia i Hisenda del dia 3 d'abril de 1991, tot complint el que disposa la Llei Electoral Valenciana, es van fixar les quantitats actualitzades per al càlcul de les subvencions i les bestretes per a les despeses electorals, i també el procediment per a sol·licitar-les, que serà l'assenyalat en l'article 42.2 de l'esmentada llei, pel que fa a les candidatures que haguessen obtingut representació parlamentària en les darreres eleccions realitzades a les Corts Valencianes. Es per tot això que cal aclarir i complementar, davant les nombroses consultes que s'han fet, l'anterior ordre, quant a la concessió d'aquestes quantitats com a bestretes de 16 subvencions que les puguen correspondre per les despeses electorals, i també els mecanismes de control i fiscalització que necessàriament s'imposen, per tractar-se de fons públics previstos tant en la Llei Orgànica 3/87, de 2 de juliol, de Finançament dels Partits Polítics, com en la Llei de la Generalitat Valenciana 4/84, de 13 de juny, d'Hisenda Pública Valenciana.

    Per tot això, d'acord amb les normes abans esmentades,

    ORDENEM

    Article primer

    La Generalitat Valenciana concedirà bestretes de les subvencions de despeses electorals a les candidatures que haguessen obtingut representants en les darreres eleccions realitzades a les Corts Valencianes, per una quantia de fins al trenta per cent de la subvenció percebuda per l'esmentada candidatura en les eleccions immediatament anteriors, com a avançament de les que els puguen correspondre per les despeses electorals derivades de les eleccions a les Corts Valencianes.

    Article segon

    Poden accedir a les bestretes a què fa referència l'article anterior:

    1. Els partits, les coalicions, les federacions i les agrupacions que haguessen obtingut representants en les eleccions immediatament anteriors a les Corts Valencianes.

    2. Els partits integrats en les anteriors eleccions en federacions o coalicions, que concórreguen en solitari a les eleccions actuals tindran una subvenció, que servirà de mòdul de càlcul per a la bestreta, proporcional al nombre de vots obtinguts per la coalició o federació i el nombre de diputats obtingut per cada partit que la integràs.

    3. Les coalicions o federacions que concórreguen amb aquest fi, i no ho hagen fet en les anteriors, compostes per partits o federacions que haguessen obtingut representació parlamentària en les eleccions immediatament anteriors, tindran una subvenció i una bestreta que serà la suma de les subvencions que haguessen obtingut els partits o federacions que les integren.

    Article tercer

    Les sol·licituds de bestreta les formularan els administradors generals de les candidatures davant la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana si concorreguessen en més d'una circumscripció, i l'administrador de la candidatura les haurà de presentar a la Junta Electoral Provincial si només es concorre en una circumscripció, entre els dies 23 i 25 d'abril de 1991.

    Article quart

    Des de l'1 de maig de 1991, la Generalitat Valenciana posarà a disposició dels administradors generals o de candidatura, si escau, els avançaments corresponents, que es pagaran mitjançant transferència en els comptes corrents oberts per les candidatures sol·licitants, d'acord amb el disposa l'article 39 de la Llei Electoral Valenciana.

    Article cinqué

    1. Des del 5 de juliol de 1991, es tornaran els avançaments quan superen l'import definitiu de la subvenció que corresponga a cada partit, federació, coalició o agrupació.

    2. Si en el termini de quinze dies naturals, des de la data indicada en l'apartat anterior, no s'hagués tornat l'import de la diferència entre l'avançament concedit i la subvenció definitiva, la Conselleria d'Economia i Hisenda requerirà el pagament a la candidatura en què concórrega aquesta circumstància pel mateix termini de quinze dies, i s'haurà de lliurar en cas de no haver pagat, el certificat acreditatiu de descobert, a l'efecte d'iniciar la via de constrenyiment.

    Article sisè

    Correspon a la Sindicatura de Comptes, d'acord amb el que preveu l'article tercer del títol setè de la Llei Electoral Valenciana, la fiscalització de la comptabilitat electoral dels partits, federacions, coalicions i agrupacions que compleixen els requisits exigits per a percebre subvencions per despeses electorals de la Generalitat Valenciana, sense perjudici de les facultats que té el Tribunal de Comptes a l'empara del que estableixen els articles 133 i 134 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General.

    - DISPOSICIO FINAL

    Aquesta ordre vigeix l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

    València, 17 d'abril de 1991.

    El Conseller d'Administració Pública,

    EMERIT BONO I MARTINEZ

    El Conseller d'Economia i Hisenda,

    ANTONIO BIRLANGA CASANOVA