Ordre d'11 de març de 1982 per la qual es publica la normativa sobre tractament de cítrics en floració.



Publicat en:  DOGV núm. 67 de 01.04.1982
Referència Base de Dades:  0058/1982
 
  • Anàlisi jurídica

    Data d'entrada en vigor: 01.04.1982
    Data de fi de vigència: 19.04.1984
    Notes: MitjaŽnçant aquesta Ordre s'estableixen diverses mesures per a la protecció de les explotacions apícoles, tot incloent-se la prohibició de tractar les plagues dels cítrics durant la seua floració amb determinats productes. DG Producció i Indústries Agràries. - Desplega l'Ordre de 9 de desembre de 1975, del Ministeri d'Agricultura, per la qual es reglamenta l'ús dels productes fito-sanitaris per a previndre danys a la fauna silvestra (BOE núm. 304, de 19/12/75).
    Aquesta disposició està afectada per:
      Derogada per:
  • Anàlisi documental

    Origen de disposició: Conselleria Agricultura i Pesca
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Agricultura i alimentació
    Descriptors:
      Temàtics: cítrics, apicultura, pesticida


  • Ordre d'11 de març de 1982 per la qual es publica la normativa sobre tractament de cítrics en floració.

    En virtut de les atribucions que em conferíx l'artícul 20 del Reglament de Regim Interior del Consell, vista l'Orde Ministerial del Ministeri d'Agricultura de 9 de desembre de 1975, prèvia proposta del sector agrari i informe del Servici de Protecció dels Vegetals de la Conselleria d'Agricultura i Peixca.

    D I S P O N C

    Artícul 1er.- Es declara obligatori el compliment de les següents normes, que tendixen a protegir les explotacions apícoles que es situen en la zona de cultiu de cítrics i floracions d'arbres fruitals, sense perjuí de la defensa fitosanitària de les plantacions, en els casos i condicions que s'expressen, aplicables en el període de floració.

    Artícul 2 ón. - Queda prohibit realisar tractament contra les diverses plagues en l'època de floració dels agres, fins que s'haja produït la caiguda dels pètals. En qualsevol cas, l'agricultor podrà realisar tractaments contra una plaga comunicant-ho a la Cambra Locàl Agrària o Agrupació de Cambres, que sol·licitaran autorització al Servici de Protecció dels Vegetals.

    a) Deurà procurar-se, dins de lo possible, utilisar els productes fitosanitaris en polvorització, per ser menys perjudicials per a les vespes que els d'espolsament.

    b) Els productes que deuen utilisar-se, per considerar-los poc toxics per a les vespes, s'inclouen en la relació que s'acompanya.

    C) En cas de tractaments col·lectius, des del moment de la iniciació del tractament i mentres este dure, la Cambra o Agrupació de Cambres es responsabilitzaran de la informació continuada als apicultors autorisats en les zones de tractament, per al tancament i apertura de colmenes durant els períodes que marque el Servici de Protecció dels Vegetals; esta informació es comunicarà ans d'iniciar-se les aplicacions a les respectives Cambres.

    Artícul 3er.- En quant a l'emplaçament de les colmenes en els camps, els propietaris d'estes deuran complimentar els següents requisits:

    a) Totes les colmenes deuran dur inexcusablement, en lloc ben visible, les sigles d'identificació del seu propietari. Els apicultors precisaran, en tots els casos, autorització per excrít de l'amo de la finca on vagen a instal·lar les colmenes, sent indispensable que este permís siga presentat en la Cambra Locàl Agrària per a la seua aprovació, visat i registrament dels detalls corresponents de l'apicultor, emplaçament i número de colmenes.

    b) Els emplaçaments que no compliren els anteriors requisits i l'existència de colmenes sense identificació visible, es consideraran clandestins, facultant-se a la Cambra Locàl Agrària per a que procedixca a la incaptació de les mateixes i el seu trasllat a zones idònies, donant conte d'això a la Conselleria d'Agricultura i Peixca, i sent de conte del propietari de les colmenes totes les despeses, riscs i perjuis que ocàsionare el dit trasllat.

    e) Els apicultors s'abstindran de posar colmenes a menys de les distàncies següents:

    De camins i carreteres catalogades com a nacionals, 300 metros.

    De camins veïnals i de servici, 100 metros.

    De cases habitades, indústries i atres nuclis urbans, 300 metros.

    Lo qual es fa públic per a general coneixement.

    València, a 11 de març de 1982.

    El Conseller d'Agricultura i Peixca,

    JOSEP ANTONI BORDILS FERRER

    ANNEX

    Plaguicides i productes relativament no tòxics per a vespes i insectes polinisadors:

    Amitràc Caldo bordelés

    Acit giberelic Captafòl

    ASPC + BCPE Captàn

    Bacillus thuringiensis Carbendacima

    Benomíl Cihexaestàn

    Benzomato Clorbenside

    Bromacír Clorfensón

    Bromofos Clorbencilàt

    Bromopropilàt Clortaloníl

    DBCP Menassó (Aziditión)

    Diclobeníl Metil-tiofanàt

    Diclofluanida Metiràm

    Dicofòl Nabàm

    Diquàt Olis minerals

    Dienocloro Omite

    Dinocàp Oxadiassó

    Diexatió Oxiclorur de coure

    Ditalinfos Oxiquinoleàt de coure

    Ditianona Paraquàt

    2,4-D Pelitre i Rotenona

    Diuró Pirassofs

    Dodina Piretrines sinergisades

    Endosulfàn Pirimicàrp

    EPIC Polisulfurs

    Etiofencàrp Prometrina

    Etió Propinép

    Fenassaflor Quinometrionàt

    Fenburestàn Simacina

    Fluosilicats Sofre

    Folpet Terbacíl

    Fosaló Tetradifó

    Glifosato Tioquirtòx

    Kasugamicina Tiràm

    Linuró Triclorfen

    Mancossèp Trifluralina

    Manép Triforina

    CORRECCIO D'ERRORS

    El «Bolleti Oficial del Consell» número 63, del dia 1.er de febrer últim, va publicar el Calendari Laboral de Festes Locals en la província de València per a l'any 1982, en la relació de les quals s'omitiren involuntàriament les corresponents a la localitat de Puçol, i que son les següents:

    PUÇOL.-24- 6 (Sant Joan Batiste) i 8-9 (Verge del Peu de la Creu).