DECRET 57/2023, de 14 d'abril, del Consell, de regulació del règim de dietes, gratificacions i indemnitzacions, en relació amb el desenvolupament dels processos electorals autonòmics.



Publicat en:  DOGV núm. 9575 de 15.04.2023
Número identificador:   2023/4134
Referència Base de Dades:  003980/2023
 
  • Anàlisi jurídica

  • Anàlisi documental

    Origen de disposició: Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic;Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Eleccions Funció pública
    Descriptors:
      Temàtics: eleccions regionals, Parlament regional, dietes i despeses , Corts Valencianes, Junta Electoral, monografies


  • DECRET 57/2023, de 14 d'abril, del Consell, de regulació del règim de dietes, gratificacions i indemnitzacions, en relació amb el desenvolupament dels processos electorals autonòmics. [2023/4134]



    PREÀMBUL



    La Llei 1/1987, de 31 de març, de la Generalitat, Electoral Valenciana, en la disposició addicional primera, faculta el Consell per a dictar les disposicions precises per al compliment i execució d'aquesta llei.

    El vigent Decret 63/2015, de 8 de maig, del Consell, regula el règim de les dietes i indemnitzacions a percebre pels membres de l'Administració electoral, personal al seu servei i personal de les administracions públiques que participen en el desenvolupament del procés electoral autonòmic.

    És necessari derogar l'actual decret i substituir-lo per un de nou, a causa de la introducció de noves tecnologies en els processos, a la necessitat de comptar amb una certa flexibilitat que permeta adaptar-se a les circumstàncies de cada procés electoral i de tindre un text normatiu que contemple les diferents situacions de celebració de les eleccions en les Corts. Al seu torn, esdevé imprescindible adequar el decret als acords de distribució de despesa que es duguen a terme amb les administracions implicades en els processos electorals, i a les indicacions del Tribunal de Comptes sobre les despeses en aquesta matèria.

    En relació amb la sistemàtica del decret, s'estableix una nova ordenació que contempla un preàmbul, catorze articles, tres disposicions addicionals, una disposició transitòria, una disposició derogatòria i dues disposicions finals, i inclou dos nous annexos que són el resultat de l'extracció del text anterior de les taules amb els imports per cada concepte, la qual cosa permet la seua actualització sense necessitat d'acudir a una modificació de la part dispositiva del nou decret, d'acord amb el que es preveu en les disposicions addicionals.

    En aplicació de la disposició addicional onzena de Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, s'inclou una habilitació per a dictar instruccions economicoadministratives que permeta executar amb més agilitat i rapidesa cada procés electoral en particular.

    Per altra banda, el Decret 24/2009, de 13 de febrer, del Consell, sobre la forma, l'estructura i el procediment d'elaboració dels projectes normatius de la Generalitat, estableix en el seu article 3.4 que «les disposicions modificatives hauran d'utilitzar-se amb caràcter restrictiu, havent de prevaldre l'aprovació d'una nova disposició sobre el manteniment de la norma originària i les seues posteriors modificacions», per la qual cosa, amb la finalitat de disposar d'un text normatiu de caràcter complet, s'ha d'aprovar també un nou decret.

    Aquest decret és coherent amb els principis de bona regulació establits en l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En concret, en virtut dels principis de necessitat i eficàcia, aquest decret es justifica per raó d'interés general, com és la regulació de determinats aspectes del procés electoral autonòmic, i d'eficàcia, ja que amb l'aprovació d'un nou decret s'aconsegueix delimitar i establir de manera clara la regulació del règim de dietes, gratificacions i indemnitzacions, a percebre pels membres de l'Administració electoral, personal al seu servei i personal de les administracions públiques que participen en el desenvolupament dels processos electorals autonòmics, sent aquest decret l'instrument més adequat per a garantir la seua consecució.



    Al seu torn, s'ha d'assenyalar que en la tramitació s'ha observat el principi de transparència, exigit en l'article 129.5 de la Llei 39/2015, ja que en el procés d'elaboració del present decret s'ha donat una especial importància al procés d'al·legacions a les conselleries l'àmbit de les quals poguera incidir, així com a la negociació amb les organitzacions sindicals.

    Finalment, es compleix el principi de seguretat jurídica i proporcionalitat, atés que aquest nou decret incorpora nous preceptes de manera coherent i estable, i conté la regulació imprescindible que en l'àmbit autonòmic concerneix el règim de dietes, gratificacions i indemnitzacions, a percebre pels membres de l'Administració electoral, personal al seu servei i personal de les administracions públiques que participen en el desenvolupament dels processos electorals autonòmics, sense que l'aplicació establisca noves càrregues administratives.

    En conseqüència, complits els tràmits procedimentals previstos en l'article 43 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat del Consell, a proposta del conseller d'Hisenda i Model Econòmic i de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, d'acord amb el que es disposa en l'article 28.1.c) de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu, amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió de 14 d'abril de 2023,



    DECRETE



    Article 1. Objecte

    1. És objecte d'aquest decret la regulació del règim de dietes, gratificacions i indemnitzacions, a percebre pels membres de l'Administració electoral, personal al seu servei i personal de les administracions públiques que participen en el desenvolupament dels processos electorals a les Corts i altres processos electorals la competència dels quals recaiga sobre la Generalitat.

    2. Les quantitats a percebre per a cadascun dels col·lectius indicats seran les que es preveuen en els annexos d'aquest decret, segons existisca, o no, concurrència amb altres processos electorals.



    Article 2. Concurrència electoral

    A l'efecte d'aquest decret, s'entén que existeix concurrència electoral quan se celebren en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana i en una mateixa data eleccions a les Corts i un altre o altres processos electorals la competència dels quals recaiga sobre una altra administració diferent de la Generalitat.



    Article 3. Junta Electoral de la Comunitat Valenciana

    1. Gratificació a membres de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana

    a) Els membres de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana percebran en concepte de gratificació per cada procés electoral a les Corts en el qual intervinguen, amb independència de la concurrència o no amb altres processos electorals, les quantitats previstes en els annexos d'aquest decret.

    b) A l'efecte d'aquesta gratificació, el dret a la percepció pels membres de la junta electoral naixerà des del dia de la convocatòria electoral i s'estendrà fins a cent dies després de la celebració de les eleccions.



    L'import a percebre serà proporcional al temps d'acompliment com a membres de la junta electoral. Així, en el cas que es produïsquen substitucions en algun dels seus membres durant aquest període, la gratificació es prorratejarà pel temps efectivament exercit.

    2. Assistència a sessions

    a) Els membres de la JECV tindran dret a percebre, en concepte d'indemnització, per cadascuna de les sessions a les quals efectivament assistisquen, la quantitat indicada en els annexos.

    b) Si a conseqüència de l'assistència a aquestes sessions de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana els seus membres hagueren de desplaçar-se fora del terme municipal de València o del de la seua residència habitual, reportaran en concepte de despeses de transport, les quantitats previstes en la normativa aplicable en matèria d'indemnitzacions per raó del servei per al personal al servei de la Generalitat.

    3. Personal col·laborador de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana

    a) Per a remunerar els serveis extraordinaris realitzats pel personal col·laborador de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana fora de la seua jornada habitual de treball, s'assignarà la quantitat indicada en els annexos per cadascuna de les meses efectivament constituïdes a la Comunitat Valenciana. L'import total obtingut tindrà caràcter limitatiu per a cada procés electoral.

    b) Per a participar en la realització d'aquests serveis extraordinaris com a personal col·laborador, serà necessari tindre la condició de personal empleat públic de les Corts.

    c) El dret a l'abonament d'aquestes quantitats serà incompatible amb qualsevol altra quantitat abonada per una altra administració, per aquests mateixos conceptes, així com amb l'abonament per qualsevol altre epígraf dels continguts en aquest decret.



    Article 4. Juntes electorals provincials i de zona

    1. Gratificació a membres de les juntes electorals provincials i de zona

    a) Els membres de les juntes electorals provincials i de zona percebran, durant el temps que dure el seu mandat i per la participació en el procés electoral, les gratificacions establides en els annexos.

    b) Als únics efectes d'aquesta gratificació, la persona que assumisca la delegació de l'Oficina del Cens Electoral en cada junta electoral provincial tindrà la consideració de vocal judicial.

    c) El dret a la percepció naixerà des del moment en què es prenga possessió del càrrec corresponent i s'estendrà fins a la finalització del seu mandat per expiració del termini legal.

    d) En el cas que es produïsquen substitucions en algun dels seus membres, la gratificació corresponent es prorratejarà pel temps efectivament exercit.

    e) L'abonament d'aquestes gratificacions es realitzarà una vegada finalitzat el mandat de les juntes electorals.

    2. Assistència a sessions

    Quan els membres de les juntes electorals provincials o de zona, per a assistir a reunions reglamentàriament convocades, hagen de desplaçar-se fora del municipi de la seua residència habitual reportaran en concepte de despeses de transport, les quantitats previstes en la normativa aplicable en matèria d'indemnitzacions per raó del servei per al personal al servei de la Generalitat.

    Aquesta indemnització per desplaçament serà incompatible amb qualsevol altra abonada per una altra administració, per aquest mateix concepte.

    3. Personal col·laborador de les juntes electorals provincials i de zona

    a) Per a remunerar els serveis extraordinaris realitzats pel personal col·laborador de les juntes electorals provincials i de zona fora de la seua jornada habitual de treball, s'assignarà la quantitat indicada en els annexos per cadascuna de les meses efectivament constituïdes a la província.

    b) L'import obtingut en l'àmbit provincial, d'acord amb l'apartat anterior, tindrà caràcter limitatiu i es comunicarà a les juntes electorals provincials per a la seua distribució per aquestes, basant-se en els criteris que es consideren objectius, entre la junta electoral provincial i les diferents juntes electorals de zona existents a la província. Aquest import cobrirà l'abonament dels serveis realitzats pel personal col·laborador.

    c) Per a participar en la realització d'aquests serveis extraordinaris com a personal col·laborador, serà necessari tindre la condició de personal empleat públic en qualsevol de les administracions públiques.





    Article 5. Jutges i jutgesses de pau o primera instància

    1. Els jutges i les jutgesses de primera instància o de pau, a què al·ludeix l'article 101 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, que facen lliurament de la documentació electoral en la junta electoral provincial percebran, en concepte de dieta, la quantitat indicada en els annexos.

    2. Si a conseqüència del que es preveu en apartat anterior hagueren de desplaçar-se fora del terme municipal de la seua residència habitual, reportaran en concepte de despeses de transport, les quantitats previstes en la normativa aplicable en matèria d'indemnitzacions per raó del servei per al personal al servei de la Generalitat.

    3. La percepció d'aquesta dieta i despeses de transport serà incompatible amb qualsevol altra abonada per una altra administració, per aquest mateix concepte.



    Article 6. Secretaris i secretàries d'ajuntament

    1. Les persones que ocupen les secretaries d'ajuntaments, quan assumeixen la delegació de les juntes electorals de zona percebran, per la participació en el procés, una gratificació calculada en funció del nombre total de meses electorals que efectivament es constituïsquen en el municipi o municipis en què actuen com delegats o delegades de la junta electoral de zona.

    En cas que es realitzen aquestes funcions de manera simultània en més d'un municipi, li serà aplicable la tarifa resultant de la suma total de les meses dels municipis on actue com a tal.

    2. El dret a la percepció d'aquestes gratificacions s'entén referit a la totalitat del procés electoral. En el cas que no romanga en el càrrec la totalitat del període s'abonarà la quantitat proporcional al mateix temps que l'ocupe.

    3. En cas de trasllat a un altre municipi que pertanga a un altre tram dels fixats en les taules d'aquest decret, se li abonarà la diferència.



    Article 7. Personal col·laborador dels ajuntaments

    1. En cas de celebració no concurrent d'eleccions a les Corts i amb la finalitat de retribuir els serveis extraordinaris realitzats fora de la seua jornada habitual de treball pel personal de l'ajuntament, excepte els secretaris i les secretàries, s'assignarà la quantitat indicada en els annexos per cadascuna de les meses efectivament constituïdes en el municipi. L'import així obtingut en l'àmbit municipal, d'acord amb l'apartat anterior, tindrà caràcter limitatiu.

    2. Aquesta gratificació serà incompatible amb qualsevol altra abonada per una altra administració, per aquest mateix concepte.



    Article 8. Condicionament de locals

    El personal que el dia de la votació o els immediatament anteriors realitze funcions auxiliars en les meses, com ara l'obertura de locals, condicionament, tancament, manteniment d'instal·lacions i similars, percebrà en concepte de dieta per tots els conceptes la quantitat per mesa electoral assignada que s'indica en els annexos d'aquest decret.





    Article 9. Persones integrants de les meses electorals

    1. Dietes de les persones integrants de les meses electorals

    a) Les persones que siguen designades per als càrrecs de president o presidenta i vocal de les meses electorals, de conformitat amb el que s'estableix en l'article 25 i següents de la Llei orgànica 5/1985, i es constituïsquen com a titulars de mesa, percebran per la totalitat de la jornada electoral la dieta prevista en els annexos d'aquest decret.

    b) El dret a la dieta ho serà en el seu import íntegre, amb independència del temps de la jornada electoral en la qual s'haja exercit el càrrec.

    2. Desplaçament de les persones integrants de les meses

    a) Si escau, i d'acord amb el que es preveu en l'article 101.1 de la Llei orgànica 5/1985, les persones que ostenten la presidència de la mesa reportaran en concepte de despeses de transport, les quantitats previstes en la normativa aplicable en matèria d'indemnitzacions per raó del servei per al personal al servei de la Generalitat, pel seu desplaçament per al lliurament de la documentació electoral en finalitzar la jornada.

    b) El dret a la percepció d'aquestes quantitats serà incompatible amb qualsevol altra quantitat abonada per una altra administració, per aquests mateixos conceptes.



    Article 10. Representants de l'Administració

    1. Les persones que hagen d'exercir com a representants de l'Administració en les meses electorals seran nomenades per a cada procés electoral, preferentment entre personal empleat públic, per una resolució de l'òrgan del nivell directiu amb competències en matèria de processos electorals o persona en qui delegue.

    2. L'import màxim a percebre per les persones designades com a representants de l'Administració, en concepte de gratificació, per tots els conceptes i per una sola vegada, serà el que es determina en els annexos d'aquest decret.

    Sense que es puga superar aquest import màxim, en les corresponents instruccions economicoadministratives que es dicten per a cada procés electoral, de conformitat amb el que es preveu en la disposició addicional segona d'aquest decret, es podran fixar les diferents modalitats de representants, així com els imports específics per a cadascuna d'aquestes, en funció del mitjà de transmissió de dades i funcions per al qual hagen sigut nomenades.

    3. En cas que les eleccions a les Corts se celebren de manera concurrent amb altres processos electorals la gestió de les quals siga competència de l'Administració general de l'Estat i la persona designada com a representant d'ambdues administracions siga comuna, l'import que abone la Generalitat no podrà superar en cap cas el 50 % de l'import màxim fixat en el present decret per a aquest concepte.



    Article 11. Personal col·laborador de les administracions públiques

    1. El personal al servei de l'Administració de la Generalitat, així com el d'altres administracions públiques, que participe en les accions tècniques necessàries per al correcte i legal desenvolupament del procés electoral autonòmic valencià, exclosos els col·lectius que ja tingueren contemplat aquest concepte en el present decret, percebrà, per la participació en aquest i pel temps que excedisca de la seua jornada normal de treball, les quantitats previstes en els annexos d'aquest decret.

    2. Aquesta gratificació es calcularà en funció de les hores realitzades i del grup de classificació a què pertanga, i serà compatible amb les retribucions que aquest personal estiga percebent.



    Article 12. Personal col·laborador durant la jornada electoral

    1. El personal al servei de l'Administració de la Generalitat que prèviament haja sigut designat per a realitzar funcions de suport durant la jornada electoral percebrà pel dia de la votació, per una sola vegada i per tots els conceptes, la gratificació prevista en els annexos d'aquest decret.

    2. Aquesta gratificació és incompatible durant la jornada electoral amb qualsevol altra gratificació prevista en aquest decret.



    Article 13. Forces i Cossos de Seguretat

    Els membres de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrit a la Comunitat Valenciana que presten servei especial en la jornada electoral percebran per una sola vegada i per tots els conceptes una indemnització en quantia idèntica a la qual es determine per a la resta de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que participen en aquesta jornada.



    Aquesta indemnització serà incompatible amb qualsevol altra abonada per una altra administració, per aquest mateix concepte.



    Article 14. Justificació i abonament dels serveis

    1. Per a la justificació dels serveis regulats en aquest decret hauran d'observar-se en tots els seus termes les instruccions economicoadministratives que, de conformitat amb el que es preveu en la disposició addicional segona d'aquest decret, es dicten en cada procés per a l'execució dels pressupostos de despeses electorals.

    2. L'abonament de les indemnitzacions, dietes i gratificacions contemplades en aquest decret, excepte el que s'indica en cas de concurrència electoral, correspondrà a l'Administració de la Generalitat, amb càrrec als seus pressupostos respecte a les persones que participen en el desenvolupament dels processos electorals a les Corts.

    3. En cas de celebració de processos concurrents les despeses a què es refereixen els articles 4.2, 4.3, 5, 7, 9.1 i 13, seran abonades exclusivament per una de les administracions convocants, de conformitat amb els acords o convenis de col·laboració subscrits a aquest efecte entre les administracions convocants i a les instruccions economicoadministratives específiques que es dicten per la Generalitat per a cada procés.





    DISPOSICIONS ADDICIONALS



    Primera. Habilitació per a la subscripció d'acords

    Es faculta la persona titular de l'òrgan directiu amb competències en matèria de processos electorals perquè, respectant en tot cas les quanties màximes que pels diferents conceptes o categories s'estableixen en aquest decret, puga subscriure amb la Delegació i subdelegacions del Govern de la Comunitat Valenciana els acords de distribució de despeses que estime convenients, de manera que cadascuna de les administracions implicades en els processos electorals puga assumir per complet les retribucions de la totalitat o part d'algun dels col·lectius que hi intervinguen.



    Segona. Habilitació per a dictar instruccions economicoadministratives

    Es faculta la persona titular de l'òrgan directiu competent en matèria de processos electorals, o la persona en qui aquesta delegue, per a dictar instruccions de gestió dirigides als diferents col·lectius contemplats per al compliment i desenvolupament de les facultats atribuïdes per aquest decret.



    Tercera. Incidència econòmica

    La gestió pressupostària i de despesa pública derivada de l'aplicació d'aquest decret es realitzarà amb càrrec al Programa de processos electorals i consultes populars dels pressupostos de la Generalitat.





    DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA



    Única. Imports

    L'actualització prevista en la disposició final primera, apartat 2, d'aquest decret no serà aplicable a les primeres eleccions a les Corts que se celebren després de l'entrada en vigor.





    DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



    Única. Derogació normativa

    Queda derogat el Decret 63/2015, de 8 de maig, del Consell, pel qual es regula el règim de dietes i indemnitzacions a percebre pels membres de l'Administració electoral, personal al seu servei i personal de les administracions públiques que participen en el desenvolupament dels processos electorals autonòmics, així com qualsevol altra disposició d'igual o inferior rang que s'opose al que s'estableix en aquest decret.







    DISPOSICIONS FINALS



    Primera. Habilitació i actualització dels imports

    1. Es faculta la persona titular de la conselleria amb competències en matèria d'hisenda i la persona titular de la conselleria competent en matèria de processos electorals per a dictar les normes que siguen necessàries per al compliment i desenvolupament d'aquest decret.

    2. Així mateix, la conselleria amb competències en matèria d'hisenda, a proposta de la conselleria amb competències en matèria de processos electorals, actualitzarà, si escau, mitjançant resolució les quanties contemplades en els annexos d'aquest decret per a cada procés electoral.



    Segona. Entrada en vigor

    Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



    Montanejos, 14 d'abril de 2023



    El president de la Generalitat,

    XIMO PUIG I FERRER



    El conseller d'Hisenda i Model Econòmic,

    ARCADI ESPAÑA GARCÍA



    La consellera de Justícia, Interior, i Administració Pública,

    GABRIELA BRAVO SANESTANISLAO





    ANNEX I

    Concurrència amb altres processos electorals

    Imports a abonar



    1. Junta Electoral de la Comunitat Valenciana

    1.1. Gratificació a membres de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana (art. 3.1)



    Funció Import (euros)

    Presidència 4.467,90

    Vicepresidència 1.400,69

    Vocals 1.277,99

    Secretaria 2.556,00







    1.2. Assistència a sessions (art. 3.2)



    Concepte Import (euros)

    Gratificació per assistència a cada sessió 60,07

    Dieta per cada sessió 28,06





    1.3. Personal col·laborador de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana (art. 3.3)



    Concepte Import (euros)

    Per cadascuna de les meses efectivament constituïdes a la Comunitat Valenciana 5,00





    2. Juntes electorals provincials i de zona

    2.1. Gratificació a membres de les juntes electorals provincials i de zona (art. 4.1)



    Juntes electorals provincials



    Funció Import (euros)

    Presidència 854,14

    Secretaria 782,97

    Vocal judicial 284,71

    Vocal no judicial 199,30





    Juntes electorals de zona



    Funció Import (euros)

    Presidència 332,17

    Secretaria 308,43

    Vocal judicial 142,36

    Vocals no judicials 85,42





    2.2. Personal col·laborador de les juntes electorals provincials i de zona (art. 4.3)



    Concepte Import (euros)

    Per cadascuna de les meses efectivament constituïdes en la respectiva província 5,00





    3. Secretaris i secretàries d'ajuntament (art. 6)



    Concepte Import (euros)

    Secretaries amb un número no superior a 10 meses 128,13

    Secretaries d'11 a 50 meses 142,36

    Secretaries de més de 50 meses 156,59



    4. Personal de condicionament de locals (art.8)



    Funció Import (euros)

    Personal auxiliar (per mesa) 20,00





    5. Representants de l'Administració (art. 10)

    L'import màxim a percebre per un representant de l'Administració en les meses electorals queda fixat en 255,00 euros, en concepte de gratificació, per tots els conceptes i per una sola vegada.



    6. Personal col·laborador de les administracions públiques (art.11)



    Grup/Subgrup Laborable Festiu

    8 a 21 h Festiu

    21 a 8 h Laborable

    21 a 8 h

    A1 23,85 €/hora + 50 % + 100 % + 50 %

    A2 20,18 €/hora + 50 % + 100 % + 50 %

    B 19,08 €/hora + 50 % + 100 % + 50 %

    C1 16,50 €/hora + 50 % + 100 % + 50 %

    C2 15,59 €/hora + 50 % + 100 % + 50 %

    E i APF 13,75 €/hora + 50 % + 100 % + 50 %





    7. Personal col·laborador durant la jornada electoral (art.12)



    Concepte Import (euros)

    Jornada completa 272,22

    Mitja jornada 136,12







    ANNEX II

    Sense concurrència amb altres processos electorals

    Imports a abonar



    1. Junta Electoral de la Comunitat Valenciana

    1.1. Gratificació a membres de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana (art. 3.1)



    Funció Import (euros)

    Presidència 4.467,90

    Vicepresidència 1.400,69

    Vocals 1.277,99

    Secretaria 2.556,00





    1.2. Assistència a sessions (art. 3.2)



    Funció Import (euros)

    Gratificació per assistència a cada sessió 60,07

    Dieta per cada sessió 28,06





    1.3. Personal col·laborador de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana (art. 3.3)



    Concepte Import (euros)

    Per cadascuna de les meses efectivament constituïdes a la Comunitat Valenciana 5,00







    2. Juntes electorals provincials i de zona

    2.1. Gratificació a membres de les juntes electorals provincials i de zona (art. 4.1)



    Juntes electorals provincials



    Funció Import (euros)

    Presidència 3.412,03

    Secretaria 3.198,78

    Vocal judicial 1.492,77

    Vocal no judicial 853,02





    Juntes electorals de zona



    Funció Import (euros)

    Presidència 2.559,03

    Secretaria 2.345,78

    Vocals judicial 1.066,26

    Vocals no judicials 597,11





    2.2. Personal col·laborador de les juntes electorals provincials i de zona (art. 4.3)



    Concepte Import (euros)

    Per cadascuna de les meses efectivament constituïdes en la respectiva província 51,18





    3. Jutges i jutgesses de pau o de primera instància (art. 5)



    Concepte Import (euros)

    Dieta per entrega documentació electoral 64,00





    4. Secretaris i secretàries d'ajuntament (art. 6)



    Concepte Import (euros)

    Secretaries amb un número no superior a 10 meses 767,71

    Secretaries d'11 a 50 meses 853,02

    Secretaries de més de 50 meses 938,32





    5. Personal col·laborador dels ajuntaments (art. 7)



    Concepte Import (euros)

    Per cadascuna de les meses efectivament constituïdes en el municipi 42,66





    6. Personal de condicionament de locals (art. 8)



    Funció Import (euros)

    Personal auxiliar (per mesa) 20,00





    7. Integrants de les meses electorals (art. 9)



    Funció Import (euros)

    Integrant mesa electoral 65,00





    8. Representants de l'Administració (art. 10)

    L'import màxim a percebre per un representant de l'Administració en les meses electorals queda fixat en 255,00 euros, en concepte de gratificació, per tots els conceptes i per una sola vegada.



    9. Personal col·laborador de les administracions públiques (art.11)



    Grup/Subgrup Laborable Festiu

    8 a 21 h Festiu

    21 a 8 h Laborable

    21 a 8 h

    A1 23,85 €/hora + 50 % + 100 % + 50 %

    A2 20,18 €/hora + 50 % + 100 % + 50 %

    B 19,08 €/hora + 50 % + 100 % + 50 %

    C1 16,50 €/hora + 50 % + 100 % + 50 %

    C2 15,59 €/hora + 50 % + 100 % + 50 %

    E i APF 13,75 €/hora + 50 % + 100 % + 50 %









    10. Personal col·laborador durant la jornada electoral (art.12)



    Concepte Import (euros)

    Jornada completa 272,22

    Mitja jornada 136,12