DECRET 62/2021, de 14 de maig, del Consell, d'aprovació de l'oferta d'ocupació pública de 2021 per a l'Administració de la Generalitat.



Publicat en:  DOGV núm. 9086 de 18.05.2021
Número identificador:   2021/5369
Referència Base de Dades:  004488/2021
 
  • Anàlisi documental

    Origen de disposició: Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública
    Grup temàtic: Legislació, Ocupació pública
    Matèries: Funció pública
    Descriptors:
      Temàtics: funció pública, funcionari , personal de la Generalitat


  • DECRET 62/2021, de 14 de maig, del Consell, d'aprovació de l'oferta d'ocupació pública de 2021 per a l'Administració de la Generalitat. [2021/5369]

    Dins del marc legislatiu de l'article 70 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic, l'article 46 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, estableix que, anualment, el Consell determinarà les necessitats de personal amb consignació pressupostària que no puguen ser cobertes amb els efectius existents o estiguen cobertes per personal interí als quals es refereix l'article 16.2.a, mitjançant l'aprovació de l'oferta d'ocupació pública, que serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

    Aquesta previsió ha de matisar-se d'acord amb el que preveuen les lleis de pressupostos, tant de l'Estat com de la Generalitat, per a 2021, que limiten la incorporació de nou personal en relació amb una taxa de reposició d'efectius que es fixa en un màxim del 110% per als sectors funcionals considerats prioritaris, i en un 100% per a la resta de sectors, respectant en tot cas les disponibilitats pressupostàries del capítol I del pressupost de despeses.

    Els criteris per al càlcul d'aquesta taxa són els definits en l'apartat U.7 de l'article 19 de la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2021. Segons això, no computaran dins del límit màxim de places derivat d'aquesta, aquelles que es convoquen per a la seua provisió mitjançant processos de promoció interna ni les corresponents al personal declarat indefinit no fix mitjançant sentència judicial. També l'apartat Tres.1 del mateix article 19 preveu que la taxa de reposició d'un o diversos sectors o col·lectius prioritaris es podrà acumular en altres sectors o col·lectius prioritaris. Igualment, la taxa de reposició dels sectors no prioritaris podrà acumular-se en els sectors prioritaris.

    D'altra banda, i en relació amb l'Administració de la Generalitat, l'article 36 de la Llei 4/2020, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2021, regula l'oferta d'ocupació pública establint que, tant per al càlcul de la taxa de reposició d'efectius com per a l'aprovació i publicació de l'oferta d'ocupació pública i de les consegüents convocatòries de places que s'efectuen, hi valdrà el que s'estableix en la normativa bàsica.

    D'acord amb el que es preveu en l'article 119.1 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, l'oferta inclou una promoció interna de més del 40% de les places que es convoquen. Aquest nombre de places no està inclòs en la taxa de reposició, per la qual cosa les places oferides i no cobertes per aquest torn de promoció interna no seran acumulables a les convocatòries de torn lliure.

    L'oferta, d'altra banda, compleix el que es disposa en l'article 55 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, que estableix que en les ofertes d'ocupació pública es reservarà un contingent no inferior al 7% de les vacants per a ser cobertes entre persones amb diversitat funcional, considerant com a tals les que es defineixen en els apartats 1 i 2 de l'article 4 del Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, que va aprovar el text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social, de manera que, almenys, s'aconseguisca el 2% dels efectius totals.

    Així mateix, el decret inclou mesures per a procurar que en els processos selectius siga efectiva la igualtat entre dones i homes, de conformitat amb el que es disposa en la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

    Aquest decret ha sigut negociat amb les organitzacions sindicals presents en la Mesa Sectorial de Funció Pública, en la reunió d'11 de maig de 2021, d'acord amb el que s'estableix en l'article 154.2.l de la Llei 10/2010.

    Per tot això, d'acord amb l'article 8 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, i amb l'article 28.c de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, a proposta de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió de 14 de maig de 2021,

    DECRETE



    Article 1. Oferta d'ocupació pública

    De conformitat amb el que es disposa en l'article 46 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana; l'article 70 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic; l'article 19 de la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2021; i l'article 36 de la Llei 4/2020, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2021, s'aprova l'oferta d'ocupació pública corresponent a 2021, per a l'àmbit de l'Administració de la Generalitat i referida exclusivament a llocs de treball la gestió dels quals té atribuïda la Direcció General de Funció Pública de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.



    Article 2. Contingut de l'oferta d'ocupació pública

    1. Aquesta oferta d'ocupació pública conté places corresponents a llocs de treball que estan dotats pressupostàriament i inclosos en les relacions de llocs de treball aprovades. Aquests llocs estan vacants o són exercits de manera interina o temporal.



    2. Les places a què es refereix l'apartat anterior ascendeixen a un total de 719 i són les que s'indiquen en els annexos d'aquest decret, amb especificació del cos o escala, així com del nombre de llocs de l'oferta compresos en cada apartat.

    3. En la oferta s'inclouen 425 places que corresponen al torn lliure (annex I) i 294 a promoció interna (annex II), i s'acompleix el que es preveu en l'article 119 de la Llei 10/2010, quant a la reserva per a la promoció interna del personal.

    4. Les convocatòries preveuran que les places incloses en l'annex II que resulten desertes després de cadascun dels processos selectius de promoció interna, no podran acumular-se a la corresponent convocatòria de torn lliure, en no computar-se dins del límit màxim de places derivat de la taxa de reposició d'efectius, en compliment dels criteris per al càlcul d'aquesta taxa definits en l'apartat U.6 i 7 de l'article 19 de la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2021.



    Article 3. Convocatòries

    Els processos selectius derivats d'aquesta oferta d'ocupació pública seran convocats per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, en el termini màxim de dos anys, d'acord amb el que es disposa en la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana i altres disposicions que siguen aplicables.

    Els processos selectius que es convoquen es desenvoluparan a través del sistema de concurs oposició amb els criteris de les convocatòries ordinàries de les ofertes d'ocupació pública dels anys 2017-2020.



    Article 4. Procediment de promoció interna

    1. Les convocatòries de promoció interna dels cossos, escales o agrupacions professionals funcionarials continguts en l'annex II s'obriran a personal funcionari de carrera de l'Administració de la Generalitat amb els tres tipus de procedència següents, sempre que aquests existiren en relació amb el cos convocat:

    a) El personal que pertanga a un cos o escala del grup o subgrup immediatament inferior al de les places convocades, i que estiga dins del mateix itinerari professional (promoció interna vertical).

    b) El personal que pertanga a un altre cos o escala del mateix grup o subgrup de classificació professional (promoció interna horitzontal).



    c) El personal que pertanga a un cos o escala del grup o subgrup immediatament inferior al de les places convocades, i que no estiga dins del mateix itinerari professional (promoció interna mixta)

    2. Les convocatòries de promoció interna determinaran, si escau, de quines proves o de quines matèries quedarà exempt el personal que participe a través de cadascuna d'aquestes modalitats de promoció interna, sempre que es tracte de coneixements que es puguen considerar prou acreditats a través de les proves d'ingrés al cos o escala d'origen.



    Article 5. Reserva per a persones amb diversitat funcional

    1. Es reserva més d'un 7% de la totalitat de les places contemplades en aquesta oferta d'ocupació pública per a ser cobertes entre persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, sempre que aquesta siga compatible amb l'acompliment de les funcions pròpies dels llocs de treball, de conformitat amb l'article 55 de la Llei 10/2010.

    2. La reserva a què es refereix l'apartat anterior es desglossa, d'acord amb el que es preveu en l'article 59 del Reial decret legislatiu 5/2015, de la manera següent:

    a) Un mínim del 5% dels llocs contemplats es reservaran per a ser coberts per persones amb una diversitat funcional física, sensorial o psíquica.

    b) Un mínim del 2% dels llocs contemplats es reservaran per a ser coberts per persones amb una diversitat funcional que tinga el seu origen en una diversitat funcional intel·lectual.



    Article 6. Desenvolupament dels processos selectius per a persones amb diversitat funcional

    1. Les proves selectives destinades a persones amb diversitat funcional tindran idèntic contingut que les establides per a la resta dels aspirants, sense perjudici de les adaptacions i els ajustos raonables necessaris de temps i mitjans per a la seua realització, per a assegurar que les persones amb diversitat funcional participen en condicions d'igualtat, a excepció del que es disposa en l'apartat següent.

    2. Les convocatòries per a l'accés de les persones a què es refereix a l'apartat 2.b de l'article 5, estaran dirigides especialment a acreditar que els aspirants posseeixen els coneixements imprescindibles que els permeten fer les tasques pròpies del lloc de treball.



    Article 7. Mesures per a promoure la igualtat de gènere

    Les convocatòries hauran d'incloure com a criteri de desempat, abans del sorteig o primera lletra del cognom, la resolució en favor de la dona en el cas que aquest sexe estiguera infrarepresentat dins del col·lectiu de persones que formen part del cos o escala objecte de la convocatòria.





    DISPOSICIÓ ADDICIONAL



    Única

    Els cossos objecte d'aquesta oferta, així com les places oferides, podran ser objecte d'ampliació si, en el marc de la normativa bàsica estatal i mitjançant els corresponents acords amb les organitzacions sindicals, s'aproven nous acords per al desenvolupament de les ofertes d'ocupació pública o plans d'estabilitat en l'ocupació pública, i en aquest cas hi valdran els criteris i les previsions que s'establisquen en aquests.





    DISPOSICIONS FINALS



    Primera. Desenvolupament

    Es faculta la persona titular de la conselleria competent en funció pública per a desplegar i executar aquest decret.



    Segona. Efectes

    Aquest decret tindrà efectes des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



    València, 14 de maig de 2021



    El president de la Generalitat,

    XIMO PUIG I FERRER



    La consellera de Justícia, Interior

    i Administració Pública,

    GABRIELA BRAVO SANESTANISLAO



    ANNEX I / ANEXO I

    Convocatòries ordinàries/Convocatorias ordinarias



    Cosos/escales

    Cuerpos/escalas Torn lliure

    general

    Turno libre general Torn lliure personal amb diversitat funcional

    Turno libre personal con diversidad funcional Total



    A1-01 Superior tècnic d'administració general de l'administració de la Generalitat

    A1-01 Superior técnico de administración general de la administración de la Generalitat 111 5 116

    A1-04 Superior tècnic d'inspectors de tributs de l'administració de la Generalitat

    A1-04 Superior técnico de inspectores de tributos de la administración de la Generalitat 12 1 13

    A1-06 Superior tècnic d'enginyeria en informàtica de l'administració de la Generalitat

    A1-06 Superior técnico de ingeniería en informática de la administración de la Generalitat 17 1 18

    A1-20 Superior tècnic de psicologia de l'administració de la Generalitat

    A1-20 Superior técnico de psicología de la administración de la Generalitat 56 2 58

    A2-01 Superior de gestió d'administració general de l'administració de la Generalitat

    A2-01 Superior de gestión de administración general de la administración de la Generalitat 60 3 63

    A2-16-02 Superior de gestió en acció social de l'administració de la Generalitat. Escala educació social

    A2-16-02 Superior de gestión en acción social de la administración de la Generalitat. Escala educación social 16 2 18

    A2-16-03 Superior de gestió en acció social de l'administració de la Generalitat. Escala treballador social

    A2-16-03 Superior de gestión en acción social de la administración de la Generalitat. Escala trabajador social 27 3 30

    C1-01 Administratiu de l'administració de la Generalitat

    C1-01 Administrativo de la administración de la Generalitat 39 2 41

    C1-13 Especialistes en l'administració del mediambient de l'administració de la Generalitat. Agents mediambientals

    C1-13 Especialistas en la administración del medio ambiente de l'administración de la Generalitat. Agentes medioambientales 11 1 12

    C1-20 Agents tributaris de l'administració de la Generalitat

    C1-20 Agentes tributarios de l'administració de la Generalitat 9 1 10

    C2-01-01 Auxiliar de l'administració de la Generalitat. Escala auxiliar de gestió

    C2-01-01 Auxiliar de la administración de la Generalitat. Escala auxiliar de gestión 31 31

    C2-01-01 Auxiliar de l'administració de la Generalitat. Escala auxiliar de gestió. (diversitat funcional intel·lectual)

    C2-01-01 Auxiliar de la administración de la Generalitat. Escala auxiliar de gestión. (diversidad funcional intelectual)

    15



    15

    TOTAL 389 36 425









    ANNEX II / ANEXO II

    Promoció interna / Promoción interna



    Cosos/escales

    Cuerpos/escalas Promoció

    interna

    Promoción

    interna Promoció interna personal con diversitat funcional

    Promoción interna personal con diversidad funcional Total

    A1-01 Superior tècnic d'administració general de l'administració de la Generalitat

    A1-01 Superior técnico de administración general de la administración de la Generalitat 24 3 27

    A1-04 Superior tècnic d'inspectors de tributs de l'administració de la Generalitat

    A1-04 Superior técnico de inspectores de tributos de la administración de la Generalitat 8 8

    A2-01 Superior de gestió d'administració general de l'administració de la Generalitat

    A2-01Superior de gestión de administración general de la administración de la Generalitat 20 2 22

    C1-01 Administratiu de l'administració de la Generalitat

    C1-01 Administrativo de la administración de la Generalitat 114 10 124

    C2-01-01 Auxiliar de l'administració de la Generalitat. Escala auxiliar de gestió

    C2-01-01 Auxiliar de la administración de la Generalitat. Escala auxiliar de gestión 113 113

    TOTAL 279 15 294













    ANNEX III / ANEXO III

    Total OOP 2021 / Total OEP 2021



    Cosos/escales

    Cuerpos/escalas Total

    torn lliure

    Total

    turno libre Total

    Promoció interna

    Total

    Promoción interna Total OOP 2021

    Total OEP 2021

    A1-01 Superior tècnic d'administració general de l'administració de la Generalitat

    A1-01 Superior técnico de administración general de la administración de la Generalitat 116 27 143

    A1-04 Superior tècnic d'inspectors de tributs de l'administració de la Generalitat

    A1-04 Superior técnico de inspectores de tributos de la administración de la Generalitat 13 8 21

    A1-06 Superior tècnic d'enginyeria en informàtica de l'administració de la Generalitat

    A1-06 Superior técnico de ingeniería en informática de la administración de la Generalitat 18 18

    A1-20 Superior tècnic de psicologia de l'administració de la Generalitat

    A1-20 Superior técnico de psicología de la administración de la Generalitat 58 58

    A2-01 Superior de gestió d'administració general de l'administració de la Generalitat

    A2-01Superior de gestión de administración general de la administración de la Generalitat 63 22 85

    A2-16-02 Superior de gestió en acció social de l'administració de la Generalitat. Escala educació social

    A2-16-02 Superior de gestión en acción social de la administración de la Generalitat. Escala educación social 18 18

    A2-16-03 Superior de gestió en acció social de l'administració de la Generalitat. Escala treballador social

    A2-16-03 Superior de gestión en acción social de la administración de la Generalitat. Escala trabajador social 30 30

    C1-01 Administratiu de l'administració de la Generalitat

    C1-01 Administrativo de la administración de la Generalitat 41 124 165

    C1-13 Especialistes en l'administració del mediambient de l'administració de la Generalitat. Agents mediambientals

    C1-13 Especialistas en la administración del medio ambiente de l'administración de la Generalitat. Agentes medioambientales 12 12

    C1-20 Agents tributaris de l'administració de la Generalitat

    C1-20 Agentes tributarios de l'administració de la Generalitat 10 10

    C2-01-01 Auxiliar de l'administració de la Generalitat. Escala auxiliar de gestió

    C2-01-01 Auxiliar de la administración de la Generalitat. Escala auxiliar de gestión 46 113 159

    TOTAL 425 294 719