DECRET 189/2020, de 20 de novembre, del Consell, de modificació del Decret 272/2019, de 27 de desembre, del Consell, d'aprovació de l'Estatut de l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària.



Publicat en:  DOGV núm. 8961 de 26.11.2020
Número identificador:   2020/10041
Referència Base de Dades:  009580/2020
 
  • Anàlisi jurídica

  • Anàlisi documental

    Origen de disposició: Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Transports Seguretat pública
    Descriptors:
      Temàtics: transport ferroviari, vehicle sobre rails, política de transports, reglamentació del transport, seguretat del transport , Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, monografies


  • DECRET 189/2020, de 20 de novembre, del Consell, de modificació del Decret 272/2019, de 27 de desembre, del Consell, d'aprovació de l'Estatut de l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària. [2020/10041]

    La Llei 7/2018, de 26 de març, de la Generalitat, de seguretat ferroviària, va crear l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària com a autoritat responsable de la seguretat del sistema ferroviari de competència de la Generalitat, dotada de personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar per al compliment de les seues finalitats, i l'estructura i la composició de les quals està orientada a garantir la seua autonomia i independència respecte de les entitats gestores de la infraestructura, la planificació i logística del transport públic.

    L'article 4 de l'annex pel qual s'aprova el Decret 272/2019 estableix que el domicili de l'Agència Valenciana de Seguritat Ferroviària estarà situat a la ciutat de València. Aquesta redacció limita les possibilitats d'ubicació de la seu pel que cal modificar l'article 4 de l'Estatut de l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària.



    Per tot això, d'acord amb l'article 28.c de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, a proposta del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, prèvia deliberació del Consell, en la reunió de 20 de novembre de 2020,





    DECRETE



    Article Únic

    Es modifica l'article 4 de l'annex del Decret 272/2019, de 27 de desembre, del Consell, d'aprovació del'estatut de l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària (AVSF).



    «Article 4. Domicili

    1. L'agència tindrà el seu domicili, a tots els efectes judicials, administratius, laborals i fiscals, en qualsevol localitat de la Comunitat Valenciana que designe el Consell Rector.

    2. El Consell Rector podrà, així mateix, establir, modificar o suprimir oficines, delegacions o dependències en qualsevol lloc, amb la comesa, facultats i modalitats de funcionament que es determine en el propi acord del Consell.»





    DISPOSICIÓ ADDICIONAL



    Única. Incidència pressupostària

    L'aplicació del que es disposa en aquest decret no podrà tindre cap incidència en la dotació dels capítols de despesa assignada a la conselleria competent en la materia i, en tot cas, haurà de ser atés amb els mitjans personals i materials d'aquesta.





    DISPOSICIÓ FINAL



    Única. Entrada en vigor

    Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



    València, 20 de novembre de 2020



    El president de la Generalitat,

    XIMO PUIG I FERRER



    El conseller de Política Territorial,

    Obres Públiques i Mobilitat,

    ARCADI ESPAÑA GARCÍA