DECRET 39/2018, de 23 de març, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de l'Institut Cartogràfic Valencià.



Publicat en:  DOGV núm. 8266 de 04.04.2018
Número identificador:   2018/3280
Referència Base de Dades:  003319/2018
 
  • Anàlisi jurídica

  • Anàlisi documental

    Origen de disposició: Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Urbanisme i ordenació del territori
    Descriptors:
      Temàtics: cartografia, institució pública, reglament intern, organització administrativa , òrgan col.legiat, Institut Cartogràfic Valencià, Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori


  • DECRET 39/2018, de 23 de març, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de l'Institut Cartogràfic Valencià. [2018/3280]

    Índex

    Preàmbul

    Títol I

    Disposicions generals

    Article 1. Naturalesa jurídica i funcions

    Títol II

    Òrgans de direcció

    Article 2. Òrgans de direcció

    Article 3. Composició del Consell Rector

    Article 4. La Presidència del Consell Rector

    Article 5. Funcions del Consell Rector

    Article 6. Funcionament i règim aplicable al Consell Rector

    Article 7. Funcions de la Secretaria del Consell Rector

    Article 8. La Direcció de l'Institut

    Títol III

    Estructura administrativa

    Article 9. Estructura administrativa

    Article 10. Secretaria General

    Article 11. Subdirecció General de Geomàtica

    Títol IV

    Planificació, règim jurídic, econòmic i de personal

    Article 12. Pla cartogràfic

    Article 13. Pla plurianual de gestió

    Article 14. Programa anual d'actuació

    Article 15. Recursos econòmics

    Article 16. Patrimoni

    Article 17. Règim pressupostari i economicofinancer

    Article 18. Personal al servei de l'Institut Cartogràfic Valencià

    Disposició transitòria

    Única. Unitats administratives

    Disposició derogatòria

    Única. Derogació normativa

    Disposicions finals

    Primera. Desplegament

    Segona. Entrada en vigor



    Preàmbul



    L'Institut Cartogràfic Valencià, organisme autònom de la Generalitat, va nàixer per la Llei 9/1997, de 9 de desembre, de creació de l'Institut Cartogràfic Valencià, amb la finalitat d'implantar el sistema valencià d'informació geogràfica. Amb aquest fi se li van atribuir les funcions de desenvolupament cartogràfic, fotogramètric, geodèsic, topogràfic i de qualsevol altra tecnologia geogràfica, en l'àmbit de les competències de la Generalitat. Aquesta llei el va configurar com a organisme de caràcter investigador en aquestes matèries.

    L'objectiu és crear i desenvolupar un sistema nacional d'informació geogràfica, i més específicament cartogràfic, topogràfic i geodèsic, a través del qual, tal com expressa l'exposició de motius d'aquesta llei, la Generalitat puga establir una política de dades territorials que fixe prioritats, estàndards i calendaris, que sistematitze la informació necessària per a cada funció i organisme, i que l'emmagatzeme, l'actualitze i la distribuïsca.

    El territori d'una nació és un element de la seua identitat. La cartografia i la informació geogràfica representen el territori gràficament, la qual cosa permet explicar processos i fenòmens a través de la interrelació de la informació espacial, temporal i temàtica corresponent i, així, analitzar i comprendre les situacions actuals. Així mateix, conèixer de manera acurada i precisa el territori facilita la presa de decisions en les polítiques públiques. La cartografia és indispensable, entre d'altres, per a la planificació urbanística i d'infraestructures, la conservació del medi ambient, l'agricultura, el comerç, la investigació o l'educació i els serveis socials.

    Així doncs, la cartografia té un doble vessant. D'una banda, és un servei públic que permet a les persones disposar d'informació geogràfica actualitzada. D'una altra, és una eina instrumental al servei del sector públic valencià que facilita prendre decisions en la planificació de les polítiques públiques. Per tant, és una matèria de caràcter transversal i horitzontal a qualsevol competència de la Generalitat, de forma que l'Institut Cartogràfic Valencià posa a disposició dels diferents departaments del Consell i del sector públic valencià els mitjans necessaris que faciliten el desenvolupament de les seues competències.

    La llei de creació estableix l'organització i la determinació de funcions i competències de l'Institut Cartogràfic Valencià per al compliment dels seus fins que, d'acord amb el que disposa el seu article 4, es desplegarà reglamentàriament mitjançant un reglament orgànic i funcional. Aquest reglament va ser aprovat pel Decret 186/2000, de 22 de desembre, del Consell.

    Durant aquests vint anys de funcionament de l'Institut Cartogràfic Valencià s'ha acumulat una experiència que evidencia que l'organització de l'organisme requereix una transformació amb objecte de garantir que puga complir les seues funcions de la forma més eficaç i eficient possible, tot evitant duplicitats en la captura de dades, de forma que s'assegure l'ordenació, la coordinació, la racionalitat i l'eficiència de la producció cartogràfica del nostre país. A la vista de la rellevància de les funcions desenvolupades, és imprescindible modificar l'estructura de nivell directiu i superior de l'Institut Cartogràfic Valencià, dotant-lo de les unitats tècniques i administratives necessàries, que permetran que es desenvolupen les funcions que té encomanades. D'una altra banda, el text aprovat el 22 de desembre de l'any 2000, amb dèsset anys de vigència, sense haver sigut modificat des d'aleshores, conté referències a normativa derogada i òrgans inexistents, per la qual cosa escau efectuar-ne una revisió total que l'adapte a la regulació i l'organització actuals de l'Administració de la Generalitat.

    Així doncs, aquest decret té per objecte establir l'estructura bàsica de direcció i d'organització de l'Institut Cartogràfic Valencià i els serveis tècnics i administratius que es necessiten, així com la delimitació de competències i activitats que se'ls assignen per al compliment eficient i eficaç de les funcions que s'encomanen a l'organisme, en compliment d'allò que estableix l'article 4 de la Llei 9/1997, de 9 de desembre, de creació de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    Per tot això, a proposta de la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, de conformitat amb l'article 28.c de la Llei 5/1983, de la Generalitat, de 30 de desembre, del Consell, prèvia deliberació del Consell, en la reunió del 23 de març de 2018,





    DECRETE



    TÍTOL I

    Disposicions generals



    Article 1. Naturalesa jurídica i funcions

    1. L'Institut Cartogràfic Valencià, creat per la Llei 9/1997, de 9 de desembre, de creació de l'Institut Cartogràfic Valencià, és un organisme autònom de la Generalitat dels prevists en l'article 154 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, que es configura com l'òrgan cientificotècnic en matèria de geomàtica, de cartografia, de geodèsia i d'informació geogràfica de l'Administració de la Generalitat i del seu sector públic instrumental.

    2. L'Institut Cartogràfic Valencià té personalitat jurídica i plena capacitat d'obrar per al compliment dels seus fins i està adscrit a la conselleria competent en matèria d'ordenació del territori, sota la superior autoritat del conseller o consellera.

    3. Corresponen a l'Institut Cartogràfic Valencià les competències de la Generalitat relatives a la cartografia, la geodèsia i la infraestructura de dades espacial. Les seues funcions són les establides en la Llei 9/1997, de 9 de desembre, de creació de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    4. La denominació oficial de l'Institut serà en valencià.

    5. L'Institut Cartogràfic Valencià ha de disposar de personal, equips i aplicacions informàtiques i d'administració electrònica i de la resta de mitjans materials necessaris per al compliment de les seues funcions i dels objectius marcats en el Pla plurianual de gestió i en el Programa anual d'actuació.

    TÍTOL II

    Òrgans de direcció



    Article 2. Òrgans de direcció

    L'Institut Cartogràfic Valencià es regirà pels òrgans següents:

    a) El Consell Rector.

    b) La Direcció de l'Institut Cartogràfic Valencià.



    Article 3. Composició del Consell Rector

    1. El Consell Rector estarà format per la Presidència, la Vicepresidència, les vocalies, la Direcció de l'Institut Cartogràfic Valencià i la Secretaria.

    2. La persona que exercisca la Presidència del Consell Rector serà la persona titular de la conselleria competent en matèria d'ordenació del territori.

    3. La Vicepresidència correspon a la persona titular de la Direcció de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    4. Les vocalies seran les següents:

    a) Una persona que represente cada una de les universitats valencianes.

    b) Una persona que represente la conselleria competent en matèria d'ordenació del territori.

    c) Una persona que represente la conselleria competent en matèria d'obres públiques i transports.

    d) Una persona que represente la conselleria competent en matèria de medi ambient.

    e) Una persona que represente la conselleria competent en matèria d'economia.

    f) Una persona que represente la conselleria competent en matèria d'hisenda.

    g) Una persona que represente la conselleria competent en matèria d'administracions públiques.

    h) Una persona que represente cada una de les diputacions provincials.

    i) Una persona que represente l'Institut Geogràfic Nacional, nomenada per l'òrgan competent de l'administració general de l'Estat.



    j) Tres persones que representen la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

    k) Fins a cinc persones de lliure designació pel Consell entre persones d'acreditada competència en les matèries pròpies de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    5. El nomenament de representants per les conselleries es farà per la persona que ocupe la Presidència del Consell Rector, a proposta dels titulars de les conselleries o persona que deleguen, que identificaran una persona titular, amb rang de direcció general, i un suplent, amb rang de subdirecció general.

    Els nomenaments de representants de l'Institut Geogràfic Nacional, de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i de les diputacions provincials, els farà la persona que ocupe la Presidència del Consell Rector, a proposta dels òrgans competents d'aquestes organitzacions, que identificaran una persona titular, amb rang equivalent a direcció general, i una suplent, amb rang equivalent a subdirecció general.



    En la composició del Consell Rector es respectarà el principi d'igualtat de dones i homes, en els termes establits en la Llei orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

    6. Les propostes de nomenament indicaran una adreça de correu electrònic on es cursarà la convocatòria de les sessions del Consell Rector.

    7. Les vocalies podran delegar la seua representació, per a reunions concretes, en personal tècnic adscrit al seu departament o ser-hi suplides en cas d'absència, vacant o malaltia, d'acord amb la normativa interna de cada entitat.

    8. Les persones integrants del Consell Rector tindran tal condició mentre les entitats que representen no deixen sense efecte les propostes de nomenament. No obstant això, cessaran automàticament després de la constitució del Consell, de les diputacions provincials i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, moment en què el Consell Rector, serà plenament renovat, sense límit de mandat per als seus membres, sense perjuí del que estableix l'article 6.7 d'aquest decret.



    Article 4. La Presidència del Consell Rector

    1. La Presidència del Consell Rector s'exerceix per la persona titular de la conselleria competent en matèria d'ordenació del territori.

    2. Correspon a la Presidència les següents funcions:

    a) L'exercici de la representació institucional de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    b) Acordar la convocatòria de les sessions ordinàries i extraordinàries i la fixació de l'ordre del dia, tenint en compte, si és el cas, les peticions de les altres persones membres formulades amb una antelació mínima de 24 hores a la data de realització de la sessió.

    c) Presidir les sessions, moderar el desenvolupament dels debats, establint els temps d'intervenció i els torns de rèplica, i suspendre-les per causes justificades.

    d) Dirimir els empats amb el seu vot de qualitat.

    e) Visar les actes i certificats dels acords de l'òrgan.

    f) La resta de funcions inherents a la seua condició de president d'òrgan col·legiat que establisquen les normes generals que regulen el règim jurídic dels òrgans col·legiats en l'àmbit del sector públic.



    3. En cas de vacant, absència, malaltia o causa d'abstenció, les funcions de la Presidència s'exerciran per la Vicepresidència del Consell Rector de l'Institut Cartogràfic Valencià i, en defecte d'açò, pel membre de l'òrgan col·legiat de major edat.

    4. La Presidència podrà efectuar la delegació de l'exercici de competències i la de signatura en la Vicepresidència. La delegació de l'exercici de competències i, si és el cas, la seua revocació, s'efectuarà mitjançant una resolució de la Presidència, que serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



    Article 5. Funcions del Consell Rector

    Són funcions del Consell Rector:

    1. La proposta del Pla cartogràfic o les seues pròrrogues, i el seguiment i el control de la seua execució.

    2. Aprovar el Programa anual d'actuació de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    3. L'avaluació dels resultats del Pla cartogràfic i del Programa anual d'actuació de l'exercici anterior.

    4. L'aprovació de la proposta de pressupost anual de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    5. L'aprovació dels comptes anuals de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    6. Conèixer i informar sobre tots els assumptes de competència de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    7. Emetre informe sobre denominacions, referències i codis, continguts en el Nomenclàtor Geogràfic Nacional, en l'àmbit valencià.



    8. Designar la persona secretària, a proposta de la Presidència del Consell Rector.



    Article 6. Funcionament i règim aplicable al Consell Rector

    El funcionament i el règim aplicable al Consell Rector s'ajustarà a les normes generals que regulen el règim jurídic dels òrgans col·legiats en la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i a les següents normes:

    1. Les funcions del Consell Rector no són susceptibles de delegació.



    2. El Consell Rector s'haurà de reunir:

    a) De forma ordinària, almenys dues vegades a l'any.

    b) De forma extraordinària, quan ho considere necessari la Presidència, a instància de la persona titular de la Direcció de l'Institut Cartogràfic Valencià o a petició de la majoria de les persones membres. La petició es realitzarà per escrit amb la signatura de tots els qui la subscriguen.

    3. La convocatòria de les sessions, amb expressió de l'ordre del dia, serà acordada i notificada almenys amb 48 hores d'antelació a la data de realització de la sessió. En casos d'urgència justificada podrà convocar-se la sessió amb una antelació no inferior a 24 hores. La convocatòria es cursarà per correu electrònic, a l'adreça que s'indique en la proposta de nomenament.

    4. Les actes de les sessions anteriors i la documentació o antecedents necessaris per als debats o l'adopció d'acords es posaran, excepte en el cas de reunió urgent, a disposició de les persones membres del Consell Rector juntament amb la convocatòria, en un sistema d'intercanvi de fitxers (fttp:\\), la qual cosa s'indicarà en la convocatòria de la sessió.

    5. Per a la seua vàlida constitució i adopció d'acords caldrà la presència de les persones que ostenten la Presidència i la Secretaria del Consell Rector, o de les que les substituïsquen, i de la majoria de les seues persones membres en primera convocatòria. Donat que, en la primera convocatòria, no s'aconseguira el quòrum necessari per a constituir el ple, s'entendrà automàticament convocada una segona convocatòria trenta minuts després de la primera, considerant-se vàlidament constituïda si hi estan presents huit membres, com a mínim.

    6. Els acords del Consell Rector s'adoptaran per majoria de les persones membres presents i, en cas d'empat, la titular de la Presidència podrà exercir el vot de qualitat.

    7. Les actes de les sessions del ple s'aprovaran, amb caràcter general, en la següent reunió del Consell Rector i contindran els punts que establisca la llei, el contingut succint de les deliberacions, els acords adoptats, i també el resultat de les votacions. Quan un integrant del ple vulga fer constar de forma expressa el contingut d'una intervenció, haurà de lliurar-la a la Secretaria en les 48 hores següents a la sessió, perquè s'incorpore, si escau, a l'acta.

    No obstant això, després de la celebració d'eleccions autonòmiques, i en tot cas abans de la constitució del Consell de la Generalitat, els vocals cessants es reuniran en sessió convocada només a l'efecte d'aprovar l'acta de l'última sessió realitzada.

    8. A les reunions dels plens podran assistir, convidats per la Presidència a iniciativa pròpia o d'algun membre del Consell Rector, tècnics o experts que, per la seua qualificació o pels temes a tractar, es considere oportú.



    Article 7. Funcions de la Secretaria del Consell Rector

    La Secretaria del Consell Rector tindrà les funcions següents:

    1. Assistir a les reunions del Consell Rector, amb veu però sense vot.

    2. Efectuar la convocatòria de les sessions del Consell Rector per ordre de la persona que exercisca la Presidència, així com les citacions a les seues membres.

    3. Preparar el despatx dels assumptes i redactar i autoritzar les actes de les sessions.

    4. Rebre els actes de comunicació dels membres amb el Consell Rector, les notificacions, peticions de dades, rectificacions o qualsevol classe d'escrit de què haja de tindre coneixement.

    5. Expedir certificats de les consultes, dictàmens o acords adoptats pel Consell Rector.

    6. Qualsevol altra funció inherent a la seua condició que haja fixat la normativa que estableix el règim jurídic dels òrgans col·legiats en l'àmbit del sector públic.



    Article 8. La Direcció de l'Institut

    1. La persona que exercisca la Direcció de l'Institut Cartogràfic Valencià és nomenada pel Consell, a proposta de la persona titular de la conselleria que tinga atribuïdes les competències en matèria d'ordenació del territori.

    2. La Direcció de l'Institut Cartogràfic Valencià assumeix la direcció, la gestió ordinària i l'execució de les competències que desenvolupa l'organisme.

    3. En particular, corresponen a la persona titular de la Direcció de l'Institut Cartogràfic Valencià les funcions següents:

    a) La representació ordinària de l'ens.

    b) Les relacions ordinàries amb altres administracions o entitats públiques o privades.

    c) Dirigir l'actuació de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    d) Desenvolupar els plans i programes d'actuació cartogràfics de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    e) L'elaboració de les instruccions sobre l'organització i el funcionament efectiu de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    f) Proposar a la Presidència la subscripció d'instruments de col·laboració amb altres entitats, i l'acceptació de les delegacions de competències o encàrrecs de gestió de funcions d'altres administracions públiques, o de les seues entitats dependents a favor de l'Institut Cartogràfic Valencià.



    g) L'exercici de la direcció superior del personal de l'Institut Cartogràfic Valencià i l'elaboració de les propostes en matèria de personal a l'òrgan competent de la Generalitat en matèria de funció pública.



    h) L'elaboració de l'avantprojecte de pressupost de l'Institut Cartogràfic Valencià, per a la seua elevació al Consell Rector.

    i) L'elaboració de la memòria justificativa i econòmica del Pla cartogràfic i del Programa anual d'actuació i, a iniciativa pròpia, de les propostes de millora de la planificació i programació de les activitats de l'Institut Cartogràfic Valencià per a la seua elevació al Consell Rector.



    j) Aprovar les despeses i ordenar els pagaments de l'Institut Cartogràfic Valencià, dins dels límits legals i pressupostaris.

    k) Retre els comptes de l'organisme.

    l) La facultat de subscriure contractes en nom de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    m) L'elaboració dels acords que hagen de sotmetre's a l'aprovació del Consell Rector.

    n) L'organització dels serveis dependents de l'Institut Cartogràfic Valencià, dins del marc de la normativa sobre funció pública que resulte d'aplicació.

    o) Gestionar els recursos econòmics de l'ens.





    TÍTOL III

    Estructura administrativa



    Article 9. Estructura administrativa

    Per al desenvolupament de les seues funcions l'Institut Cartogràfic Valencià s'estructura en les següents unitats:

    1. Secretaria General.

    2. Subdirecció General de Geomàtica, de la qual dependran jeràrquicament els serveis següents:

    a) Servei de Cartografia.

    b) Servei d'Observació del Territori.



    Article 10. Secretaria General

    La Secretaria General, amb rang de subdirecció general i dependència directa de la Direcció, és la unitat administrativa amb la màxima jerarquia del nivell administratiu, que presta suport a la Direcció i, sota la seua autoritat, atén la gestió administrativa, econòmica i pressupostària i de personal de l'Institut Cartogràfic Valencià, amb l'exercici de les funcions següents:

    a) Dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'execució dels projectes, objectius o activitats que se li assignen, així com els departaments que se li adscriuen.

    b) Assistir i assessorar la Direcció per a l'adequat exercici de les funcions d'aquesta última.

    c) La coordinació de l'assessorament tècnic, jurídic i administratiu, d'una manera especial, sobre la viabilitat de disposicions, projectes i programes.

    d) Coordinar les relacions interadministratives o interdepartamentals de l'Institut Cartogràfic Valencià amb la resta d'administracions públiques o departaments de la Generalitat.

    e) Planificar la gestió econòmica pressupostària i de contractació.

    f) Planificar i dirigir la gestió i el manteniment d'infraestructures, instal·lacions i immobles adscrits a l'Institut Cartogràfic Valencià.

    g) Dirigir la realització i la publicació d'estudis, memòries o recopilacions sobre les qüestions que siguen competència de l'organisme.



    h) Les altres que li encomane la Direcció.



    Article 11. Subdirecció General de Geomàtica

    1. A la Subdirecció General de Geomàtica, amb dependència directa de la Direcció, li correspon l'impuls de les funcions de l'Institut Cartogràfic Valencià, la seua planificació, el desenvolupament, l'elaboració, la dinamització i la coordinació, en matèria cartogràfica, geodèsica i d'informació geogràfica.

    2. En concret, a la Subdirecció General de Geomàtica li correspon les funcions següents:

    a) Proposar i elaborar projectes, programes i plans d'actuació i de necessitats.

    b) Estudiar aquells aspectes reglamentaris de caràcter tècnic que exigisquen un desenvolupament per al seu millor compliment i control, i formular-hi les corresponents propostes d'aplicació.

    c) Informar dels assumptes cientificotècnics que la Direcció haja de sotmetre a la Presidència al Consell Rector.

    d) Dissenyar i redactar la memòria anual d'activitats de l'Institut Cartogràfic Valencià, així com la del programa d'activitats.

    e) Qualsevol altra competència que siga inherent als serveis tècnics de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    3. A la Subdirecció General de Geomàtica li correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels serveis sota la seua dependència, que es detallen a continuació:

    a) Servei de cartografia, el qual serà responsable de l'actualització i el manteniment de la sèrie cartogràfica bàsica CV05, de la base cartogràfica BCV05, la generació i manteniment de les sèries cartogràfiques derivades, la cartogràfica temàtica de la Generalitat, l'elaboració i manteniment del Nomenclàtor Toponímic Valencià, l'elaboració i la difusió dels atles així com la investigació, el desenvolupament i la innovació en totes aquestes matèries.

    b) Servei d'observació del territori, que assumeix les funcions del tractament de la informació capturada mitjançant sensors aerotransportats i productes derivats, projectes de teledetecció, la geodèsia i geofísica de l'Institut Cartogràfic Valencià, la delimitació dels termes municipals, la Infraestructura valenciana de dades espacials (IDEV), la Fototeca i Cartoteca valenciana, el Registre de Cartografia, la coordinació i la col·laboració entre administracions públiques, així com la investigació, el desenvolupament i la innovació en totes aquestes matèries.







    TÍTOL IV

    Planificació, règim jurídic, econòmic i de personal



    Article 12. Pla cartogràfic

    1. El Pla cartogràfic és l'instrument bàsic d'ordenació i planificació cartogràfica i geodèsica i d'informació geogràfica del sector públic valencià.

    2. L'objecte del Pla cartogràfic és determinar els objectius estratègics en matèria cartogràfica i geodèsica, coordinar les activitats cartogràfiques del sector públic valencià i impulsar la infraestructura d'informació geogràfica de València.

    3. El Pla cartogràfic contindrà:

    a) L'anàlisi de la cartografia disponible.

    b) L'estat de les xarxes geodèsiques, activa i passiva.

    c) La determinació dels objectius de l'activitat cartogràfica.

    d) Les bases generals d'actuació per a programar, finançar i executar les activitats cartogràfiques.

    e) Qualsevol altra dada o estudi que es considere d'interès.

    4. L'Institut Cartogràfic Valencià redactarà el Pla cartogràfic i les seues modificacions o revisions.

    5. El Pla cartogràfic corresponent a cada període i la seua modificació i revisió, serà aprovada pel Consell, mitjançant decret, a proposta de la persona titular de la conselleria competent en matèria d'ordenació del territori, i haurà de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

    6. El Pla cartogràfic es promourà simultàniament al Pla plurianual de gestió i tindrà una vigència de cinc anys o una altra de distinta, si així s'especifica en el mateix Pla, quedant prorrogat fins a l'entrada en vigor del següent.



    Article 13. Pla plurianual de gestió

    1. El Pla plurianual de gestió de l'Institut Cartogràfic Valencià ha de determinar, com a mínim, amb referència a un termini de vigència de cinc anys, el següent:

    a) L'orientació estratègica i els criteris d'actuació de l'Institut Cartogràfic Valencià, els objectius operatius prioritaris del període en els diferents àmbits materials d'actuació, amb especial atenció a la coordinació de la cartografia produïda pel sector públic valencià.



    b) Els mitjans materials, informàtics i d'administració electrònica i els recursos humans necessaris per a la consecució dels objectius.



    c) La previsió de resultats, inclouen la definició dels indicadors de mesura dels resultats.

    d) Els instruments de seguiment, control i avaluació als quals l'Institut Cartogràfic Valencià ha de sotmetre la seua activitat.

    2. El Pla l'aprovarà el Consell Rector de l'Institut Cartogràfic Valencià.

    3. El període de vigència d'un Pla podrà prorrogar-se per períodes anuals, amb els mateixos requisits establits per a l'aprovació inicial d'aquest.



    Article 14. Programa anual d'actuació

    1. El Programa anual d'actuació ha d'incloure, com a mínim, amb referència a un exercici complet:

    a) La definició dels objectius i prioritats de l'exercici corresponent.



    b) La previsió dels resultats.

    c) Els mitjans materials, informàtics i d'administració.

    d) El finançament.

    2. El programa anual s'aprovarà pel Consell Rector de l'Institut Cartogràfic Valencià.



    Article 15. Recursos econòmics

    1. Per al desenvolupament de les seues funcions, l'Institut Cartogràfic Valencià disposarà dels ingressos propis a què estiga autoritzat a obtindre, així com de les restants dotacions que puga percebre a través dels pressupostos de la Generalitat.

    2. Els béns i mitjans econòmics de l'Institut Cartogràfic Valencià són els següents:

    a) Les dotacions, transferències o subvencions que anualment es consignen en els pressupostos de la Generalitat o en el d'altres ens del sector públic.

    b) Els béns, drets i valors propis o que li siguen adscrits, així com els productes i rendes d'aquells, per a la gestió dels quals gaudirà d'autonomia.

    c) El rendiment de les taxes, els preus públics i els altres ingressos vinculats als serveis que presta.

    d) Els préstecs que siguen necessaris per a atendre situacions de desfasament temporal de tresoreria.

    e) Els que deriven de la prestació de serveis en l'exercici de la seua activitat investigadora, tècnica o formativa.

    f) Els altres recursos econòmics, ordinaris o extraordinaris, que se li autoritze a percebre o que pogueren correspondre d'acord amb la normativa vigent.



    Article 16. Patrimoni

    1. L'Institut Cartogràfic Valencià tindrà patrimoni propi i estarà integrat pels béns i drets de la seua titularitat i, a més, per aquells que li siguen adscrits o cedits per la Generalitat o qualsevol altra administració pública.

    2. L'Institut Cartogràfic Valencià gaudeix d'autonomia per a la gestió del seu patrimoni, en els termes que estableix la legislació de patrimoni i d'hisenda pública de la Generalitat, que serà aplicable directament.



    Article 17. Règim pressupostari i economicofinancer

    1. El règim pressupostari, economicofinancer, de comptabilitat, d'intervenció i de control financer és l'establit, per a aquest tipus d'entitats, en la legislació sobre hisenda pública de la Generalitat.



    2. L'Institut Cartogràfic Valencià elaborarà anualment un avantprojecte de pressupost, que remetrà a la conselleria competent en matèria d'hisenda per a la seua integració en l'avantprojecte de Llei de pressupostos de la Generalitat, i que reflectirà les despeses de personal, de mitjans materials, informàtics i d'administració electrònica, de serveis, i les altres despeses necessàries per al funcionament de l'Institut Cartogràfic Valencià i la consecució dels objectius del Pla plurianual de gestió i del Programa anual d'actuació de l'Institut Cartogràfic Valencià.



    Article 18. Personal al servei de l'Institut Cartogràfic Valencià

    1. L'Institut Cartogràfic Valencià ha de disposar del personal i mitjans materials necessaris per al compliment de les seues funcions.



    2. El personal al servei de l'Institut Cartogràfic Valencià tindrà relació de caràcter funcionarial o laboral, segons corresponga, i es regularà de conformitat amb el que preveu la legislació de funció pública i règim de personal al servei de la Generalitat.

    3. L'Institut Cartogràfic Valencià podrà contractar en règim laboral i amb caràcter temporal:

    a) Personal científic i tècnic per a l'execució de projectes determinats sense que, en cap cas, aquests contractes puguen tindre una durada superior a la del projecte de què es tracte, conforme a l'article 15.1.a de l'Estatut dels Treballadors.

    b) Personal per a la seua formació científica i tècnica en la modalitat de treball en pràctiques regulada en l'article 11.1 de l'Estatut dels Treballadors.

    c) Científics de vàlua reconeguda, espanyols o estrangers, per un període màxim de quatre anys, per a la realització de tasques específiques que se'ls encomanen.

    d) Personal de suport amb caràcter general.





    DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA



    Única. Unitats administratives

    Els llocs de treball de nivell administratiu continuaran subsistents i donant el suport administratiu en relació amb aquells assumptes i expedients que els corresponga per raó de la matèria, sense perjuí de la competència per a resoldre dels òrgans als quals els ha sigut atribuïda, i la seua retribució anirà a càrrec dels mateixos crèdits pressupostaris. Tot això, fins que es duguen a terme les modificacions o actuacions que hi corresponga en el marc de la vigent normativa en matèria de funció pública, per a l'adequació de la nova estructura orgànica, i sense perjudici que, posteriorment, siguen aprovades les relacions de llocs de treball adaptades a aquesta.





    DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



    Única. Derogació normativa

    Queda derogat el Decret 186/2000, de 22 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de l'Institut Cartogràfic Valencià, així com totes les disposicions del mateix rang o inferior que s'oposen a aquest decret i, expressament, l'Ordre de 9 de juny de 2006, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, per la qual es desplega el Decret 186/2000, de 22 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de l'Institut Cartogràfic Valencià.





    DISPOSICIONS FINALS



    Primera. Desplegament

    Es faculta la persona titular de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a dictar totes les disposicions que requerisca el desplegament i l'execució del present decret.



    Segona. Entrada en vigor

    El present decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



    València, 23 de març de 2018.



    El president de la Generalitat,

    XIMO PUIG I FERRER



    La consellera d'Habitatge, Obres Públiques

    i Vertebració del Territori,

    MARÍA JOSÉ SALVADOR RUBERT