Decret 233/1991, de 9 de desembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual aprova el reglament de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries.



Publicat en:  DOGV núm. 1700 de 10.01.1992
Referència Base de Dades:  0026/1992
 
  • Anàlisi jurídica

  • Anàlisi documental

    Origen de disposició: Conselleria Agricultura i Pesca
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Organització de l'administració
    Descriptors:
      Temàtics: centre d'investigació, investigació agronòmica, institució pública, reglament intern , IVIA


  • Decret 233/1991, de 9 de desembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual aprova el reglament de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries.

    La Llei de la Generalitat Valenciana 4/91, de 13 de març, creà l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) com a entitat autònoma de la Generalitat Valenciana, i li assignà els fins propis d'aquesta d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic al sector agro- alimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col·laboració i cooperació propi de l'activitat investigadora.

    L'article 9 d'aquesta llei preveu, amb caràcter general, un reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de la nova entitat, on, en particular, per encàrrec exprés de la llei han d'establir-se «l'estructura i funcions de les unitats d'investigació, d'administració i de serveis tècnics» (article 4.3) i fixar-se les normes de funcionament del consell científic de l'institut i la forma de designació dels seus membres (article 7.2).

    Segons la disposició final primera, apartat 2, de la Llei 4/91, el reglament «inclourà la necessària adequació de la Llei de la Funció Pública Valenciana, concretament del llibre primer, a les característiques especials del personal investigador de l'institut, d'acord amb el que preveu l'article 1, apartat 2, d'aquesta llei, tot tenint en compte els criteris establerts a l'article 12 de la present llei constitutiva».

    Per tot açò, conformement amb el que estableix la disposició final primera, apartat 1, de la Llei 4/91 de la Generalitat Valenciana, de creació de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries, a proposta del conseller d'agricultura i Pesca, oït el consell rector de l'institut i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 9 de desembre de 1991,

    DECRETE:

    Article únic

    S'aprova el reglament de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), el text del qual s'insereix lot seguit.

    DISPOSICIO ADICIONAL

    El Consell Científic de l'IVIA s'haurà de constituir en el termini de quatre mesos comptadors des de la data d'entrada en vigor d'aquest reglament.

    DISPOSICIONS TRANSITORIES

    Primera

    El personal al servei de la Generalitat Valenciana que a l'entrada en vigor de la llei de creació de l'IVIA com a entitat autònoma, ocupàs llocs de treball al servei IVIA de la Direcció General d'Innovació i Promoció Agrària continuarà exercint-los al nou institut, d'acord amb la disposició transitòria de l'esmentada llei.

    Segona

    El personal del grup A que a l'entrada en vigor d'aquest reglament estiga més de deu anys com a investigador al servei de l'IVIA, o amb anterioritat a les transferències de l'administració de l'estat a l'anomenat Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07), podrà ingressar sense el requisit de la titulació de doctor en les diverses categories d'investigador doctor de l'IVIA, tret de la de professor d'investigació, on si que en caldrà, d'acord amb els procediments establerts.

    Tercera

    Mentre el consell rector no acorda l'estructura de l'IVIA pel que fa als departaments d'investigació i les unitats que els componen, es mantindrà l'actual estructura de departaments de l'IVIA.

    DISPOSICIO FINAL

    Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

    València, 9 de desembre de 1991.

    El President de la Generalitat Valenciana,

    JOAN LERMA I BLASCO

    El Conseller d'Agricultura i Pesca,

    LLUIS FONT DE MORA I MONTESINOS

    Reglament de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries

    CAPITOL I

    Naturalesa i funcions

    Article primer

    L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat Valenciana amb personalitat jurídica pròpia, adscrita a la Conselleria d'agricultura i Pesca per mitjà de la Direcció General d'Innovació i Promoció Agrària.

    Article segon

    1. L'IVIA té al seu càrrec les finalitats pròpies de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic al sector agro- alimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col·laboració i cooperació propis de l'activitat investigadora.

    2. En particular, a títol enunciatiu, són funcions de l'IVIA les següents:

    a) Promoure i realitzar programes d'investigació, propis o concertats, relacionats amb el sector agro- alimentari valencià.

    b) Transferir els resultats científics obtinguts i fomentar les relacions amb el sector agro- alimentari per tal de conéixer les seues necessitats d'I +D.

    c) Fomentar les relacions amb altres institucions de la comunitat científica, tant nacionals com estrangeres, i promoure l'organització de congressos i reunions científiques, relacionats amb el sector agro- alimentari en temes d'interés per a la Comunitat Valenciana.

    d) Assessorar en temes d'investigació i desenvolupament agro- alimentari als òrgans dependents de la Generalitat Valenciana i de l'administració de l'estat i a les empreses del sector agro- alimentari que ho sol·liciten.

    e) Contribuir a la formació de personal investigador a l'àmbit de les seues finalitats científiques.

    f) Qualssevol altres funcions que es deriven de les finalitats de caràcter general al seu càrrec.

    Article tercer

    L'IVIA té plena capacitat per al compliment de les seues finalitats, i pot realitzar tota classe d'actes de gestió i disposició, com també:

    a) Constituir societats mercantils o participar en aquelles l'objecte de les quals siga la realització d'activitats d'investigació o desenvolupament tecnològic agrari.

    b) Establir relacions contractuals o cooperatives amb institucions, entitats públiques o privades i particulars, especialment les dirigides a la constitució d'unitats mixtes amb les universitats i altres centres d'investigació radicats a la Comunitat Valenciana.

    c) Contribuir als projectes d'altres organismes públics o privats d'investigació mitjançant ajudes financeres o destacant personal de l'IVIA.

    d) Permetre l'ocupació de les dependències de manera regular i continuada a estudiants i becaris del mateix institut i d'altres organismes.

    CAPITOL II

    Organs rectors

    Article quart

    Els òrgans rectors de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries són el consell rector, el president, els vice-presidents i el director.

    Secció primera

    El Consell Rector

    Article cinqué

    1. El Consell Rector de l'IVIA està presidit pel Conseller d'agricultura i Pesca i el componen a més a més:

    a) El Director General d'Innovació i Promoció Agrària com a vice-president primer.

    b) El Director General d'Ensenyaments Universitaris i Investigació, vice-president segon.

    c) El President del Consell Científic de l'IVIA.

    d) El Director General de Producció i Indústries Agràries.

    e) El Director General de Consum.

    f) Un representant de la Conselleria d'Economia i Hisenda.

    g) El Director de l'Associació d'Investigació d'Indústries Agro- alimentàries.

    h) Dos representants de les organitzacions professionals agràries.

    i) Un representant de la Federació de Cooperatives Agràries Valencianes.

    j) Dos representants dels sindicats de treballadors més representatius de la Comunitat Valenciana.

    2. El representant de la Conselleria d'Economia i Hisenda el designarà el conseller titular d'aquest departament.

    3. Els dos representants de les organitzacions professionals agràries els designarà i els destituirà el Conseller d'agricultura i Pesca a proposta de cada una d'aquestes organitzacions més representatives a l'àmbit de la Comunitat Valenciana. El Conseller d'Agricultura i Pesca destituirà el representant de l'organització que perda aquesta major representativitat.

    4. Els dos sindicats de treballadors més representatius de la Comunitat Valenciana proposaran al Conseller d'agricultura i Pesca la designació i la destitució dels seus representants. El Conseller destituirà el representant del sindicat que perda aquesta major representativitat.

    5. El President del Consell Científic podrà delegar en el vice-president d'aquest l'assistència a les reunions del consell rector.

    6. A les reunions del consell rector assistirà el director de l'institut, amb veu però sense vot, tret de les deliberacions sobre avaluació de la gestió, per decisió del president.

    Article sisé

    1. Corresponen al consell rector les funcions següents:

    a) Dirigir l'actuació de l'IVIA en el marc de la política agrícola i d'investigació i innovació tecnològica fixada pel Govern Valencià.

    b) Aprovar el programa d'activitats, inversions i finançament així com també l'avantprojecte de pressupost anual, per a l'elevació al Conseller d'Economia i Hisenda juntament amb la memòria explicativa del contingut del programa.

    c) Informar i elevar als òrgans competents de l'administració de la Generalitat Valenciana les propostes que requeresquen l'aprovació d'aquells.

    d) Presentar el balanç de situació i el compte de resultats de l'exercici.

    e) Aprovar la proposta de l'estructura i de la plantilla de personal, com també les modificacions.

    f) Autoritzar les inversions i les operacions financeres de l'entitat, incloses la constitució i la participació en societats mercantils, sense perjudici d'altres autoritzacions concurrents legalment necessàries.

    g) Autoritzar els actes de disposició dels béns de naturalesa immobiliària de l'IVIA.

    h) Acordar l'exercici d'accions judicials.

    i) Autoritzar els acords de cooperació amb altres institucions i entitats públiques.

    j) Determinar les condicions d'estada a l'institut d'estudiants i becaris

    k) Convocar les eleccions i la forma de votació per tal de determinar els tres investigadors que el Conseller d'agricultura i Pesca nomenarà com a membres del consell científic.

    l) Reservar al mateix consell rector o atribuir al president o els vice-presidents les competències expressament no assignades a altres òrgans per aquest reglament.

    2. El consell regulador podrà delegar alguna de les seues competències en el President, en un dels vice-presidents o en el Director de l'IVIA, tret de les atribuïdes als apartats a), b), d), f), g) i k) del número anterior.

    3. Per a l'acompliment de les seues funcions el consell rector podrà sol·licitar assessorament del consell científic.

    Article seté

    1. El consell rector es reunirà després de la convocatòria prèvia del president, per iniciativa d'aquest o a petició d'almnenys, set membres de l'esmentat consell, tantes vegades com siga necessari per al bon funcionament de l'institut i, si més no, una vegada cada trimestre.

    2. No caldrà la convocatòria prèvia del consell rector perquè aquest estiga vàlidament constituït si tots el membres hi són presents i així ho acorden per unanimitat.

    3. La convocatòria de les reunions del consell rector, tret dels casos d'urgència apreciada pel president, es notificarà com a mínim amb set dies d'antelació. En la convocatòria es fixarà l'ordre del dia.

    4. El consell rector quedarà vàlidament constituït quan concórreguen a la reunió, personalment o mitjançant representació conferida a un altre membre del consell, la meitat més un dels integrants.

    5. Els acords es prendran per majoria dels membres presents o representats per un altre membre del consell. En cas d'igualtat, el president tindrà vot de qualitat.

    6. El Director de l'IVIA farà les funcions de Secretari del Consell Rector, i serà substituït pel membre d'aquest de menor edat en els casos d'absència.

    7. De cada sessió s'estendrà acta, que podrà aprovar-se en la mateixa sessió a la qual es referesca o bé en la següent. La signarà el secretari amb el vist-i-plau del president. De la mateixa manera s'expediran les certificacions dels acords del consell rector.

    8. Podran assistir a les reunions del consell rector persones alienes a aquest, a proposta del president i per acord del consell rector adoptat a l'inici de la sessió.

    Secció segona

    El President

    Article vuité

    1. El president del consell rector ho serà també de l'entitat.

    2. Correspon al president:

    a) La superior representació de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries.

    b) La representació del consell rector.

    c) Dirigir les reunions del consell rector, ordenar les convocatòries, fixar l'ordre del dia de les reunions, presidir-les i dirigir les deliberacions.

    d) La facultat per a contractar reconeguda legalment a la representació de l'entitat.

    e) Les que li atribuesca el consell rector conformement al que disposa l'article 6.1.1) d'aquest reglament.

    f) Les que li corresponguen per delegació del consell rector.

    Secció tercera

    Els vice-presidents

    Article nové

    1. Els vice-presidents primer i segon del consell rector ho seran també de l'institut.

    2. Són atribucions del vice-president primer:

    a) Substituir el president en l'exercici de les seues funcions en els casos d'absència, malaltia i en general quan concórrega alguna causa justificada.

    b) Coordinar els programes i actuacions de l'IVIA amb els dels serveis de la Conselleria d'Agricultura i Pesca.

    c) Les que li assigne el consell rector conformement amb el que disposa l'article 6.1.1) d'aquest reglament.

    d) Les que li delegue el consell rector, el president o el vice-president segon.

    3. Corresponen al vice-president segon les següents funcions:

    a) Substituir el president en absència d'aquest i en la del vice-president primer.

    b) La coordinació dels programes d'investigació de l'IVIA amb els de la resta del sistema de ciència i tecnologia agrària de la Comunitat Valenciana.

    c) Les que li assigne el consell rector conformement amb el que disposa l'article 6.1.1) d'aquest reglament.

    d) Les que li delegue el consell rector, el president o el vice-president primer.

    Secció quarta

    El Director

    Article deu

    1. El Conseller d'agricultura i Pesca nomenarà el Director de l'IVIA entre persones amb titulació i coneixements científics adients, a proposta del Director General d'Innovació i Promoció Agrària, una vegada dit el consell rector i amb l'informe previ del consell científic.

    2. Corresponen al director les atribucions següents:

    a) La representació ordinària de l'IVIA.

    b) Administrar i gestionar l'entitat i controlar i supervisar tots els seus serveis.

    c) Executar els acords adoptats pel consell rector.

    d) Executar la direcció i el govern del personal de l'IVIA, com a cap de personal.

    e) Signar en representació de l'entitat, amb caràcter general, en qualssevol actes i negocis jurídics, sense perjudici d'altres representacions especials que puga atorgar-li el consell rector.

    f) Elaborar i proposar el programa d'actuacions, inversions i finançament.

    g) Proposar modificacions a l'estructura i a la plantilla de personal.

    h) Coordinar els departaments i les unitats d'investigació.

    i) Proposar al consell rector altres actuacions que crega convenients.

    j) Exercir en cas d'urgència accions judicials i retre compte immediatament al consell rector.

    k) La resta d'atribucions no conferides expressament a un altre òrgan per aquest reglament o pel consell rector en virtut del que disposa l'article 6.1.1) d'aquesta disposició.

    l) Les que li delegue el consell rector, el president o els vice-presidents.

    3. El director, en l'exercici de les seues funcions, podrà sol·licitar l'assessorament del consell científic.

    Article onze

    1. El consell rector podrà crear un consell de direcció que assistirà el Director de l'IVIA, a instància seua, en l'exercici de les seues competències.

    2. Aquest consell de direcció estarà integrat pels directors de departament, com també per aquelles altres persones que el consell rector determine.

    3. Les funcions es fixaran per acord del consell rector.

    CAPITOL III

    El Consell Científic

    Article dotze

    El consell científic és l'òrgan consultiu i d'assessorament del consell rector respecte de les activitats d'investigació i desenvolupament tecnològic realitzades per l'institut, perspectives i evolució d'aquestes, com també de l'estructura més adient per a emprendre-les.

    Article tretze

    1. El consell científic està integrat per:

    a) Dos representants del Consell de Política Científica i Tecnològica de la Generalitat Valenciana, designats per aquest.

    b) Tres personalitats científiques rellevants alienes a l'IVIA, lliurement designades per a un període de quatre anys pel president de l'institut, una vegada oït el consell rector.

    c) Tres investigadors de l'IVIA, triats entre ells per a un període de quatre anys i nomenats pel Conseller d'agricultura i Pesca.

    d) El Director de l'IVIA.

    2. El consell científic tria el president, el vice-president i el secretari, d'entre els seus membres. El director de l'institut serà elector però no elegible.

    Article catorze

    El consell científic assessora els òrgans rectors de l'institut, en particular al seu consell rector, en els temes d'índole científica que se sol·liciten i, en particular, dels següents:

    a) Orientació de l'actuació de l'IVIA en el mare de la política agrícola i d'investigació i innovació tecnològica fixada pel Govern Valencià.

    b) Establiment de les finalitats i dels objectius de les línies d'actuació de l'IVIA.

    c) Estructura i organització científica de l'IVIA.

    d) Desenvolupament de les investigacions realitzades, resultats obtinguts i les transferències al sector.

    e) Contribuir a la detecció de la problemàtica científico- tècnica .del sector agro- alimentari, en cooperació amb la iniciativa privada, i proposar programes d'actuació.

    f) Informar sobre la proposta de nomenament del Director de l'IVIA; a aquesta reunió no assistirà el Director de l'IVIA.

    Article quinze

    1. El Consell Científic es reunirà a convocatòria del president, o a petició de cinc dels seus membres, en ambdós casos amb la conformitat del president de l'institut, i necessàriament quan ho sol·licite el consell rector. El consell científic farà almenys una reunió anual per a examinar el desenvolupament dels treballs realitzats a l'IVIA.

    2. La convocatòria de les reunions del consell científic es notificarà, si més no, amb quinze dies d'antelació, tret d'urgència, i s'hi adjuntarà l'ordre del dia i la documentació adient sobre els assumptes a tractar.

    3. El president del consell científic podrà invitar a participar en reunions concretes a persones alienes a aquest amb la finalitat que informen o assessoren sobre els temes objecte d'examen.

    4. Com a conseqüència de les deliberacions sobre els assumptes que tracte, el consell científic emetrà informes al consell rector on es recolliran, si n'hi hagués, les opinions particulars. Aquests informes els presentarà el president del consell científic en la reunió següent del consell rector.

    Article setze

    1. Correspon al president del consell científic representar-lo, dirigir les reunions, transmetre al consell rector el resultat de les deliberacions del consell científic i la resta de funcions que li assigna aquest reglament.

    2. El vice-president del consell científic substituirà el president en els casos d'absència o de delegació expressa.

    3. El secretari del consell científic auxiliarà el president i el vice-president en la preparació de les reunions del consell científic i redactarà els informes que siguen conseqüència de les deliberacions, tret d'encàrrec exprés del consell científic a un altre dels seus membres.

    Article disset

    1. Entre les recomanacions dels informes del consell científic hi podrà figurar la de creació de grups de treball per a l'examen i l'estudi de temes determinats.

    2. La durada, l'objecte del treball i la composició es determinaran pel consell rector a proposta del consell científic, i estarà integrat per investigadors i especialistes, bé de l'IVIA, bé aliens a aquest, sempre sota la presidència d'un membre del consell científic.

    CAPITOL IV

    Unitats d'investigació, administració i serveis tècnics

    Article divuit

    1. Les unitats d'investigació constitueixen els equips bàsics de l'estructura d'investigació i desenvolupament tecnològic, Estaran formades per personal investigador i tècnic especialitzat en les mateixes disciplines científiques o en disciplines complementàries així com també ajudants, auxiliars i assistents d'investigació.

    Al capdavant de cada unitat es nomenarà un coordinador d'unitat encarregat de l'organització de les tasques.

    2. Les unitats d'administració de la investigació seran les encarregades de resoldre i de realitzar els processos d'assessorament jurídic, d'administració, de gestió i serveis auxiliars de l'IVIA.

    3. Les unitats de servei tècnic seran les encarregades del manteniment de les instal·lacions tècniques de l'IVIA, com també de l'assistència tècnica comuna a les unitats d'investigació.

    Article dinou

    1. Els departaments d'investigació, organitzats per disciplines científiques o per objectius agronòmics de producció, agruparan una o diverses unitats d'investigació.

    Seran els responsables del desplegament i de l'execució d'aquella part dels programes d'investigació i desenvolupament tecnològic que se'ls encarregue en el marc dels programes d'investigació de l'IVIA.

    El consell rector nomenarà al capdavant de cada departament un director, mitjançant convocatòria de lliure designació, les funcions del qual seran:

    a) Auxiliar el Director de l'IVIA en totes les decisions que afecten el seu departament.

    b) Ser el responsable de l'engegada científica del departament.

    c) Dirigir el departament i el seu personal i coordinar les unitats per tal d'assolir els objectius, d'investigació i desenvolupament tecnològic, proposats en aquella part dels programes que se'ls haja encomanat.

    d) Dirigir els serveis comuns del departament, organitzar el treball del personal i distribuir els recursos comuns del departament.

    e) Proposar al Director de l'IVIA el programa d'inversions del departament.

    2. Per acord del consell rector, amb l'informe previ del consell científic, es determinaran el nombre i funcions de les unitats d'investigació i desenvolupament tecnològic així com també l'agrupament en departaments d'investigació. Aquest acord s'haurà de publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

    3. Aquelles unitats d'investigació no incloses en cap departament dependran directament del director.

    Article vint

    1. Per a l'administració de l'IVIA existiran les unitats següents:

    a) Unitat d'assessorament jurídic, gestió administrativa i personal. b) Unitat de gestió econòmico- pressupostària.

    2. Els serveis tècnics s'estructuren en:

    a) Unitat de biblioteca, documentació i publicacions.

    b) Unitat de manteniment d'instal·lacions, vehicles i equip científic.

    c) Unitat de serveis tècnics agraris.

    3. Al capdavant de cadascuna d'aquestes unitats es nomenarà un ca p d'unitat les funcions del qual seran:

    a) Auxiliar el Director de l'IVIA en totes les decisions que afecten la seua unitat.

    b) Dirigir el treball de la unitat.

    c) Ajudar el Director de l'IVIA en l'avaluació dels serveis prestats a les unitats d'investigació i proposar les mesures necessàries per a la millora d'aquests serveis.

    d) Proposar al Director de l'IVIA les modificacions de l'estructura de la unitat que crega adients.

    4. Per a la coordinació de les unitats d'administració podrà crear-se una secretaria jurídico- administrativa, així com també l'àrea de serveis tècnics per a la coordinació de les unitats de serveis tècnics.

    CAPITOL V

    Patrimoni

    Article vint-i-un

    El patrimoni de l'IVIA està integrat pels béns i drets que tenia assignats l'anterior servei del mateix nom de la Direcció General d'Innovació i Promoció Agrària de la Conselleria d'Agricultura i Pesca, pels que li siguen adscrits en el futur per la Generalitat Valenciana, que, com també aquells, conservaran la seua qualificació jurídica originària, com també pels que adquiresca l'institut i els que siguen incorporats per qualsevol entitat o persona per qualsevol títol.

    CAPITOL VI

    Contractació

    Article vint-i-dos

    1. Les competències per a la contractació administrativa corresponen al Conseller d'Agricultura i Pesca, sense perjudici de l'autorització del Govern Valencià en els supòsits legalment previstos.

    2. Els projectes d'obres que elabore l'IVIA els supervisarà l'Oficina de Supervisió de Projectes de la Conselleria d'Agricultura i Pesca.

    Article vint-i-tres-

    1. Els contractes de prestació per l'IVIA de serveis d'investigació es regiran per les normes de Dret Civil i Mercantil que els siguen aplicables.

    2. La contracció d'obres, serveis i subministraments que realitze l'IVIA s'ajustarà al que disposa la legislació general de contractació administrativa amb les excepcions previstes en la llei de creació:

    a) Els contractes relatius a obres de tecnologia especialment avançada o l'execució de les quals siga particularment complexa s'adjudicaran, en tot cas, pel procediment de concurs.

    b) Els béns d'equip necessaris per al desenvolupament de les tasques d'investigació podran adquirir-se, amb la autorització prèvia del consell rector, pel sistema d'adjudicació directa d'acord amb el que disposa la Llei de Contractes de l'Estat.

    CAPITOL VII

    Règim econòmico- financer

    Article vint-i-quatre

    Als efectes de la gestió econòmico- financera, l'IVIA es regeix per les regles aplicables a les entitats autònomes de caràcter mercantil, industrial, financer o anàleg a què es refereix l'article 5.1 de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana.

    Article vint-i-cinc

    Els recursos de l'IVIA estan integrats per:

    a) Les consignacions previstes als pressuposts de la Generalitat Valenciana.

    b) Els productes i rendes del seu patrimoni.

    c) Les subvencions o aportacions voluntàries d'entitats i institucions tant públiques com privades.

    d) Els ingressos procedents de les activitats realitzades i els serveis prestats per l'IVIA.

    e) Els crèdits i els préstecs que puga concertar.

    f) Qualsevol altre recurs que li puga ésser atribuït.

    Article vint-i-sis

    Les dotacions limitatives dels estats d'explotació i de capital de l'institut, a què es refereix l'article 49, apartat 2.b) de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, seran ampliables en funció dels ingressos efectivament obtinguts.

    CAPITOL VIII

    Règim de personal

    Article vint-i-set

    El personal al servei de l'IVIA es regirà pel que es disposa en la legislació estatal bàsica i autonòmica en matèria de funció pública; si és el cas, conformement amb aquella, per la legislació laboral; i pel que estableix aquest reglament.

    Article vint-i-vuit

    1. Els llocs de treball de l'IVIA es classificaran per la Conselleria d'Administració Pública. El consell rector serà el que proposarà al Govern Valencià l'aprovació de la plantilla, amb la participació dels sindicats amb representació en l'entitat autònoma i oït el consell científic.

    2. Per a cada grup i funció existirà la gradació corresponent de nivells i, si escau, complements, de forma que la promoció del personal puga establir-se en funció de la capacitat i de l'experiència demostrada per tal d'escometre i resoldre el problemes de la seua especialitat i categoria laboral.

    3. L'adscripció concreta del personal a les diverses unitats d'investigació, d'administració i de serveis tècnics es realitzarà pel consell rector en funció de les necessitats dels programes d'investigació que desenvolupe l'IVIA a cada moment.

    4. El consell rector podrà redefinir les funcions i els requisits mínims dels llocs de treball d'acord amb l'orientació de la política científica i tecnológica agrària de la Comunitat Valenciana.

    Article vint-i-nou

    Els lloes de treball de l'IVIA seran els de naturalesa investigadora, desenvolupament tecnològic i de funcions connexes i auxiliars d'investigació i transferència de tecnologia:

    1. Els llocs de treball de naturalesa investigadora i desenvolupament tecnològic es classificaran en les categories següents:

    a) Els investigadors doctors, amb plena capacitat investigadora, directament dedicats a la concepció i al desenvolupament de programes i projectes d'investigació amb el fi de promoure el desenvolupament científic i tecnològic del sector agrari. Es distingiran les categories següents:

    - Professors d'investigació.

    - Investigadors principals.

    - Investigadors adjunts.

    - Col·laboradors científics.

    - Col·laboradors científics adjunts.

    b) Titulats superiors especialitzats (grup A) dedicats a l'adaptació i la transferència de tecnologia al sector o col·laborant, mitjançant la utilització de tècniques especialitzades, en projectes d'investigació, amb les categories següents:

    - Especialista titulat.

    - Especialista titulat adjunt.

    - Col·laborador tècnic.

    - Col·laborador tècnic adjunt.

    c) Titulats mitjans especialitzats (grup B), que col·laboraran directament en la realització de projectes d'investigació o en l'adaptació i desenvolupament de noves tecnologies. Es distingiran les categories següents:

    - Col·laborador tècnic.

    - Col·laborador tècnic adjunt.

    - Tècnic d'investigació i desenvolupament

    - Tècnic especialitzat.

    2. Els llocs de funcions connexes i auxiliars de la investigació i transferència de tecnologia els ocuparan titulats superiors (grup A), tècnics mitjans (grup B), ajudants (grup C), auxiliars (grup D) i assistents (grup E), d'investigació i transferència de tecnologia.

    Article trenta

    Sense perjudici d'altres modalitats de contractació de personal legalment disponibles, l'IVIA, d'acord amb la llei constitutiva, podrà contractar en règim laboral i amb caràcter temporal:

    a) Personal científic i tècnic per a l'execució de projectes determinats sense que, en cap cas, aquests contractes puguen tenir una durada superior a la del projecte que es tracte, d'acord al que disposa l'article 15.1a) de l'Estatut dels Treballadors.

    b) Personal per a la formació científica i tècnica en la modalitat de treball en pràctiques regulada a l'article 11.1 de l'Estatut dels Treballadors.

    c) Científics de vàlua reconeguda, espanyols o estrangers, per un període màxim de quatre anys, per a la realització de tasques específiques que se li encomanen. En aquesta contractació es disposarà de l'informe favorable del consell científic.

    Article trenta-un

    Per al desplegament i l'execució de projectes, programes d'investigació o d'altres activitats conjuntament amb d'altres institucions i centres, el consell rector podrà autoritzar l'intercanvi temporal de personal, la cessió dels serveis de personal propi al programa comú o l'admissió als centres de l'IVIA del personal d'aquestes altres institucions.

    Article trenta-dos

    1. Després de la prèvia consignació preceptiva pressupostària, correspon al consell rector determinar la quantia individual del complement de productivitat, d'acord amb els criteris legalment establerts, que inclourà el compliment de l'apartat 4 de l'article 12 de la llei constitutiva de l'IVIA.

    Article trenta-tres

    En les publicacions conseqüència dels treballs d'investigació realitzats a l'IVIA haurà de figurar, juntament amb el dels autors, el nom de l'institut. L'IVIA podrà oposar-se a qualsevol publicació, i en aquest cas l'autor a autors podran realitzar-la però sense citar l'institut.

    Article trenta-quatre

    1. Els llocs de treball vacants, de naturalesa investigadora i desenvolupament tecnològic, es proveiran per concurs de mèrits i podran participar-hi els funcionaris d'altres administracions públiques. Aquesta darrera circumstància constarà en les classificacions dels llocs i sempre que així ho establesca la corresponent convocatòria de provisió.

    2. Els concursos i els concursos- oposició com a forma d'ingrés seran per àmbits especialitzats.

    3. La plantilla de personal indicarà el nombre total de llocs de treball d'investigadors doctors, de titulats superiors especialitzats i de titulats mitjans especialitzats. Per a cadascun d'aquests grups s'indicarà el nombre màxim de personal que pot ser classificat en les categories superiors.

    Sense perjudici d'allò abans esmentat, la corresponent convocatòria de provisió determinarà, a instància del consell rector, la categoria a què queda adscrit el lloc vacant.

    Article trenta-cinc

    1. El Consell Rector de l'IVIA designarà els membres dels tribunals per a l'avaluació dels concursos de selecció i provisió, que hauran de tenir una categoria igual o superior a la del lloc convocat.

    2. El consell rector establirà amb l'informe previ del consell científic, els mèrits que s'han d'avaluar per a l'accés a les diverses categories, que valoraran preferentment la capacitat i l'experiència demostrades per tal d'escometre i resoldre els problemes propis d'aquestes categories, tot senyalant les condicions mínimes que es requereixen.

    Article trenta-sis

    1. Els directors dels departaments d'investigació tindran el nivell de la categoria d'investigador a què pertanyen.

    2. Els directors dels departaments d'investigació incrementaran l'import del complement específic corresponent al seu lloc de treball en la quantia que anualment determine el Govern Valencià.