Decret 40/1987, de 13 d'abril, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es modifica el coeficient d'inversió obligatòria de les Seccions de crèdit de les Cooperatives.



Publicat en:  DOGV núm. 579 de 05.05.1987
Referència Base de Dades:  0747/1987
 
  • Anàlisi jurídica

    Data d'entrada en vigor: 05.05.1987
    Data de fi de vigència: 11.07.2007
    Notes: Es modifica el Decret 151/1986, de 9 de desembre, que establia un percentatge dels dipòsits d'inversió obligatòria, per a reduir-lo fins a una xifra similar a la determinada per a intermediaris financers.
    Aquesta disposició afecta:
      Modifica:
    Aquesta disposició està afectada per:
      Derogada per:
  • Anàlisi documental

    Origen de disposició: Conselleria Economia i Hisenda
    Grup temàtic: Reglamentació, Legislació
    Matèries: Cooperatives
    Descriptors:
      Temàtics: cooperativa, economia social, inversió, política d'inversió , cooperativa amb secció de crèdit


  • Decret 40/1987, de 13 d'abril, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es modifica el coeficient d'inversió obligatòria de les Seccions de crèdit de les Cooperatives.

    La Llei de la Generalitat Valenciana 8/1985, de 31 de maig, faculta el Consell, en l'article seté, perquè fixe un coeficient d'inversió obligatòria per a les Seccions de Crèdit de les Cooperatives. Fent ús d'aquesta facultat el Decret del Consell 151/1986, de 9 de desembre, estableí un percentatge del 15% dels dipòsits.

    No obstant, l'evolució recent del sistema financer, congruent amb l'objectiu de la seua liberalització progressiva, aconsella de reduir el percentatge esmentat fins a una xifra similar a la determinada per a intermediaris financers semblants.

    En atenció d'aquestes consideracions, a proposta del Conseller d'Economia i Hisenda i amb la deliberació prèvia del Consell de la Generalitat Valenciana en reunió del dia 13 d'abril de 1987,

    DECRETE:

    Article primer

    L'apartat u de l'article deu del Decret 151/1986, de 9 de desembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, que desplega la Llei 8/1985, de 31 de maig, sobre Cooperatives amb Secció de Crèdit, quedarà redactat d'aquesta manera:

    «U Les Seccions de Crèdit de Cooperatives estaran obligades a mantenir un coeficient d'inversió obligatòria de l'11% dels seus dipòsits».

    DISPOSICIO FINAL

    Aquest Decret vigirà el dia de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

    València, a 13 d'abril de 1987.

    El President de la Generalitat,

    JOAN LERMA I BLASCO

    El Conseller d'Economia i Hisenda,

    ANTONI BIRLANGA CASANOVA