Corts Valencianes. Reforma de l'article 173 del Reglament de Les Corts.



Publicat en:  DOGV núm. 6012 de 13.05.2009
Número identificador:   2009/5237
Referència Base de Dades:  005303/2009
 
  • Anàlisi jurídica

  • Anàlisi documental

    Origen de disposició: Corts Valencianes
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Normes institucionals bàsiques
    Descriptors:
      Temàtics: reglament intern, Parlament regional, Defensor del poble , Corts Valencianes


  • Reforma de l'article 173 del Reglament de Les Corts. [2009/5237]

    El Ple de Les Corts, en la sessió realitzada el dia 29 d'abril de 2009, ha debatut pel procediment de lectura única proposat per la Mesa de Les Corts i aprovat pel Ple en la mateixa sessió, la Proposta de reforma de l'article 173 del Reglament de Les Corts.

    Finalment, el Ple de Les Corts en virtut d'allò establert en l'article 21.1 de l'Estatut d'Autonomia i en la disposició final segona del Reglament de Les Corts, ha aprovat la següent:

    Reforma de l'article 173 del Reglament de Les Corts

    Preàmbul

    El Ple de Les Corts, per mitjà de procediment de lectura única, en sessió del 19 de febrer de 2009, va aprovar per majoria absoluta la Reforma de l'article 173 del Reglament de Les Corts, publicada en el BOC 130, del 23 de febrer de 2009, l'objecte de la qual era regular l'alternança dels adjunts al Síndic de Greuges, pel seu ordre, en la substitució del Síndic, en cas de cessament per qualsevol causa, una vegada sobrepassat el període de tres mesos que hi ha establert en la llei per al nomenament del nou Síndic de Greuges.

    Davant la Proposició de llei, presentada conjuntament pel Grup Popular i el Grup Socialista, de reforma de l'article 5.4 de la Llei 11/1988, de 26 de desembre, de Síndic de Greuges, que regula l'alternança dels adjunts al Síndic pel seu ordre, en la substitució del Síndic en cas de cessament d'aquest per qualsevol supòsit, una vegada expirat el terme de tres mesos establert en l'article 5.3 de la llei esmentada per a la designació i el nomenament del nou Síndic sense que aquest no haja estat designat, sembla raonable que siga la llei esmentada, i no el Reglament de Les Corts, la que regule la dita substitució; per a això presentem la proposició següent de reforma del RC com segueix:

    Article únic

    Queda derogada la Reforma de l'article 173 del Reglament de Les Corts aprovada pel Ple de Les Corts Valencianes el dia 19 de febrer de 2009, publicada en el BOC 130, del 23 de febrer de 2009.

    Disposició final

    La present reforma reglamentària, que té rang de llei, entrarà en vigor el dia que es publique en el Butlletí Oficial de Les Corts. També es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana i en el Boletín Oficial del Estado.

    València, 29 d'abril de 2009.- La presidenta: María Milagrosa Martínez Navarro. La secretària primera: María Fernanda Vidal Causanilles.