Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 2 de febrer de 2024, de la Direcció General de Formació Professional, per la qual es convoquen proves d'accés als cicles de grau mitjà i superior l'any 2024. [2024/981]

(DOGV núm. 9785 de 09.02.2024) Ref. Base de dades 001277/2024


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
    Grup temàtic: Autoritzacions administratives
    Descriptors:
      Temàtics: examen, formació professional



La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada mitjançant la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, definix, en el capítol V del títol I, els aspectes més rellevants de la Formació Professional del sistema educatiu, i disposa que podran cursar la Formació Professional de grau mitjà i la de grau superior els qui, respectivament, posseïsquen el títol de graduat o graduada en Educació Secundària Obligatòria o el de Batxiller.

Així mateix, l'article 41 de la mateixa llei, en els apartats 2 i 3, preveu l'accés a la Formació Professional dels aspirants que, tot i mancar dels requisits acadèmics, superen una prova d'accés regulada per les administracions educatives.

La Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la Formació Professional, establix en l'article 46 que les administracions educatives convocaran anualment un proves d'accés a tots els cicles formatius per a les persones que no complisquen els requisits d'accés.



El Reial decret 659/2023, de 18 de juliol, pel qual es desenvolupa l'ordenació del Sistema de Formació Professional, establix en els articles 76, 110 i 114 el procediment de realització de les proves d'accés de grau mitjà i superior, així com els requisits d'exempció a estes.



Les proves d'accés als cicles formatius de Formació Professional constituïxen una de les mesures que faciliten a les persones la continuïtat en l'educació i la formació, concretament a aquelles que per alguna raó han abandonat el sistema educatiu sense cap titulació o amb titulació insuficient per a continuar els estudis, de manera que possibiliten a les persones interessades cursar estudis de Formació Professional sense reunir els requisits acadèmics d'accés.

Per tot això, en virtut de les atribucions conferides pel Decret 136/2023, de 10 d'agost, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació (DOGV 9661, 14.08.2023), i per la disposició final primera de l'Orde 16/2016, de 20 de maig, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es regulen les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà i grau superior corresponents a la Formació Professional del sistema educatiu en l'àmbit de gestió de la Comunitat Valenciana, resolc:



Primer. Finalitat

Convocar la realització de les proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà i superior de Formació Professional l'any 2024.



Segon. Requisits de participació

1. No reunir els requisits acadèmics d'accés a un cicle formatiu i, a més:

– Proves de grau mitjà: tindre 17 anys o fer-los l'any 2024.

– Proves de grau superior: tindre 19 anys o fer-los l'any 2024, o 18 anys en el cas de tindre un títol de tècnic o tècnica de Formació Professional. La titulació s'haurà d'acreditar en el moment de la sol·licitud per a la inscripció.



Tercer. Validesa i efectes

1. La superació de les proves permetrà l'accés als cicles formatius dels qui no complisquen els requisits acadèmics d'accés directe, per les vies d'accés i el procediment que establisca la normativa d'admissió.



2. El certificat que acredita haver superat la prova d'accés té validesa a tot el territori nacional.

3. Sense perjuí d'això, per a l'accés a cicles de grau superior, els qui hagen superat la prova d'accés per alguna de les sis opcions que preveia l'Orde de 14 de març de 2001, únicament podran sol·licitar plaça respecte dels cicles als quals donava accés cada una d'estes opcions.

4. La referència a l'accés a un determinat cicle formatiu emparat per la Llei orgànica 1/1990, d'ordenació general del sistema educatiu (LOGSE), que figure en els certificats de superació de proves d'accés regulades per l'Orde de 14 de març de 2001 s'entendrà realitzada al cicle formatiu emparat per la Llei orgànica 2/2006, d'educació (LOE), que el substituïsca, d'acord amb el reial decret que establisca i regule el seu títol.

5. No obstant això, els sol·licitants que presenten un certificat d'haver superat la prova d'accés a grau superior derivada de l'Orde de 14 de març de 2001 i pretenguen accedir a un cicle formatiu que no s'inclou en esta, únicament es presentaran a la part específica de la prova, i quedaran exempts de la part general.



Quart. Calendari i horari de realització

1. La inscripció i la publicació de les persones admeses, la realització de les proves i els terminis de lliurament de justificants o de reclamacions es realitzaran segons el calendari recollit en l'annex I d'esta resolució.

2. L'horari de realització de les proves serà l'indicat en l'annex II d'esta resolució.

3. Les proves previstes en la data alternativa establida en l'annex I, les podran realitzar amb caràcter excepcional únicament les persones que no les hagen realitzades en les dates ordinàries previstes, per una causa mèdica justificada o un deure inexcusable.

Esta circumstància caldrà acreditar-la fefaentment a la presidència de la junta d'avaluació.



Quint. Lloc de realització

1. Les proves d'accés de grau mitjà es realitzaran a tots els centres docents de titularitat de la Generalitat que impartixen cicles de grau mitjà.

2. Les proves d'accés de grau superior es realitzaran als centres docents de titularitat de la Generalitat que impartixen cicles relacionats amb l'opció triada.

3. Els centres examinadors es poden consultar en:

https://ceice.gva.es/va/web/centros-docentes/formacion-profesional/listados

4. Per a realitzar les proves, les persones aspirants hauran d'anar proveïdes del corresponent document identificatiu —DNI, passaport, targeta d'identitat d'estranger o visat d'estudis (règim especial d'estudiants estrangers)— amb l'antelació que requerisca cada centre examinador. De la mateixa manera, només es podrà eixir anticipadament dels exàmens segons les instruccions de cada centre.



Sext. Sol·licitud d'inscripció i documentació que cal aportar

1. Les sol·licituds i la resta de documentació es presentaran al centre examinador triat.

2. Les sol·licituds i la documentació justificativa es poden remetre per correu electrònic a la secretaria dels centres examinadors.

En este cas, es remetrà un únic correu electrònic al centre docent on es desitja fer la prova, i caldrà indicar en l'assumpte del correu les sigles PAC seguides dels cognoms i el nom de la persona sol·licitant, juntament amb la documentació necessària.

L'adreça del correu electrònic de cada centre està composta pel codidecentre.secretaria@edu.gva.es. El codi de centre es pot consultar en:

https://ceice.gva.es/va/web/centros-docentes/formacion-profesional/listados

3. Els models de sol·licitud es recullen en els annexos III i IV d'esta resolució, que inclou la declaració responsable de no reunir els requisits d'accés directe a Formació Professional.

4. Juntament amb la sol·licitud, s'haurà de presentar:

a) Persones de menys de 18 anys: DNI, targeta d'identitat d'estranger expedida per la comissaria de policia o l'oficina d'estrangers, certificat d'empadronament en un municipi, visat d'estudis o targeta d'estudiant estranger.

b) Persones de més de 18 anys: DNI, targeta d'identitat d'estranger expedida per la comissaria de policia o l'oficina d'estrangers, visat d'estudis o targeta d'estudiant estranger.

c) Justificant d'haver pagat la taxa corresponent.

d) Si és el cas, la documentació justificativa dels apartats octau, catorzé i quinzé d'esta resolució que corresponga.

5. Tota la documentació s'haurà de firmar degudament (a mà o electrònicament).

Esta documentació està disponible en:

https://ceice.gva.es/es/web/formacion-profesional/pruebas-de-acceso-a-ciclos-formativos

6. La documentació lliurada fora de termini no es tindrà en compte a l'efecte de considerar els mèrits o els motius d'exempció indicats.



Sèptim. Lliurament de documentació justificativa

1. Les titulacions que s'aporten, així com les exempcions de les proves que se sol·liciten, les ha d'acreditar la persona interessada amb la documentació corresponent.

2. La documentació justificativa s'adjuntarà en el moment de presentar la sol·licitud, si les persones aspirants ja la posseïxen. O bé posteriorment, en els terminis de l'annex I, segons el model dels annexos VI i VII d'esta resolució.

3. La documentació acreditativa d'exempció per experiència laboral es lliurarà en el termini de presentació de sol·licituds.



Octau. Determinació dels centres examinadors

1. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, els centres enviaran a l'adreça de correu electrònic de la respectiva direcció territorial d'Educació, Universitats i Ocupació de cada província la relació d'aspirants i, si és el cas, la sol·licitud del fet que, per problemes d'espai, els últims aspirants matriculats realitzen les proves en un altre centre.

Les direccions territorials estudiaran les sol·licituds rebudes i determinaran els centres on hagen d'examinar-se estos aspirants.

2. Els centres que hagen rebut les sol·licituds d'estes persones remetran les sol·licituds i la documentació addicional als nous centres on hagen d'examinar-se.

Així mateix, publicaran en la pàgina web del centre docent les llistes amb la relació d'estes, el nom i l'adreça del centre on hagen d'examinar-se, conformement a l'annex V d'esta resolució.



Nové. Llistes de persones admeses

1. Els centres examinadors publicaran la relació dels aspirants admesos, amb la indicació de les parts o els apartats dels quals hagen sol·licitat l'exempció i si la documentació justificativa està presentada, en els terminis que establix l'annex I.

2. Així mateix, publicaran la relació dels aspirants exclosos i el motiu de l'exclusió.

3. Una vegada ateses les possibles reclamacions, es publicaran les llistes definitives en els terminis que indica l'annex I.



Desé. Orientació a l'alumnat inscrit

1. La direcció dels centres examinadors designarà el professorat dels diferents departaments didàctics i d'orientació per a orientar les persones interessades en la realització de les proves.

2. Esta orientació tindrà per objectiu informar sobre el calendari, l'estructura, els continguts, els criteris d'avaluació i la possibilitat d'exempció d'estes proves, amb la finalitat de garantir la informació correcta a les persones participants en les proves d'accés.

3. Es publicarà en el web del centre examinador el correu electrònic d'atenció a qüestions relatives a les proves.



Onzé. Prova d'accés a cicles de grau mitjà

1. La prova serà comuna per a totes les persones participants i s'estructurarà en tres parts:

1.1. Part lingüística, amb dos apartats.

a) Llengua i Literatura (Castellana o Valenciana, a triar).

b) Llengua Estrangera (Anglés).

1.2. Part social: constarà d'un únic apartat que versarà sobre coneixements de ciències socials, geografia i història.

1.3. Part cientificomatematicotècnica, amb tres apartats:

a) Matemàtiques.

b) Ciències Naturals.

c) Tractament de la Informació i Competència Digital.

2. Els continguts d'esta prova estaran adaptats al que establix la Resolució de 2 de novembre de 2015, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual es modifica el currículum de les matèries que formen part de les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà i de grau superior de Formació Professional i dels cursos preparatoris d'estes a la Comunitat Valenciana (DOGV 7660, 18.11.2015).

3. Les proves d'anys anteriors es poden trobar en:

https://ceice.gva.es/es/web/formacion-profesional/pruebas-de-acceso-a-ciclos-formativos



Dotzé. Prova d'accés a cicles de grau superior

1. La prova s'estructura en dos parts:

1.1. Part comuna, amb quatre apartats:

a) Llengua i Literatura (Castellana o Valenciana, a triar).

b) Llengua Estrangera (Anglés).

c) Matemàtiques

d) Tractament de la Informació i Competència Digital

1.2. Part específica, amb dos apartats, b1 i b2, amb continguts de determinats coneixements bàsics de matèries del Batxillerat que faciliten la connexió amb cada cicle de grau superior.

Per a consultar quin centre realitza la prova de la part específica, es pot consultar el web de centres docents públics que impartisquen l'especialitat de grau superior a què es desitge optar:

https://ceice.gva.es/va/web/centros-docentes/formacion-profesional/listados.

2. Les dos parts de la prova inclouran continguts de les matèries recollits en la Resolució de 2 de novembre de 2015, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual es modifica el currículum de les matèries que formen part de les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà i de grau superior de Formació Professional i dels cursos preparatoris d'estes a la Comunitat Valenciana (DOGV 7660, 18.11.2015).



Tretzé. Motius d'exempció de la prova de grau mitjà

Es podrà sol·licitar l'exempció total, o l'exempció parcial de les parts de la prova (o dels seus subapartats), per algun dels motius que s'enumeren a continuació.

1. Exempció total:

a) Haver superat un curs de formació preparatori per a accedir a cicles de grau mitjà.

b) Haver superat la prova d'accés a la universitat per a persones de més de 25 anys.

c) Haver superat la prova d'accés a cicles de grau superior en qualsevol de les opcions.

d) Haver superat el primer nivell d'un programa de qualificació professional inicial.

e) Estar en possessió d'un certificat professional de grau B o C de nivell 2.

f) Comptar amb una acreditació de competències professionals que suposen, almenys un 30 % dels estàndards de competències inclosos en el cicle formatiu, mitjançant el procediment previst de reconeixement de competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o altres vies.

En qualsevol d'estos casos, l'admissió als cicles formatius podrà realitzar-se directament per la quota prova d'accés, sense necessitat de sol·licitar un certificat d'exempció ni inscriure's en la prova d'accés.



En els casos a, b i c s'assignarà la qualificació que conste en el certificat corresponent.

En la resta de casos, a l'efecte d'admissió, es considerarà una nota de 5.

2. Exempció parcial

a) Part lingüística (o els seus subapartats):

– Haver superat la part corresponent del curs de formació preparatori.

– Haver superat en convocatòries anteriors tota la prova, la part lingüística o el subapartat corresponent.

– Haver superat l'àmbit de comunicació del cicle 2, nivell 2, d'Educació de Persones Adultes.

– Haver superat el mòdul lingüisticosocial del primer nivell en un programa de qualificació professional inicial a la Comunitat Valenciana.

– Haver superat les matèries corresponents en l'Educació Secundària Obligatòria.

– Haver superat l'àmbit lingüístic i social d'un programa de diversificació curricular.

– Presentar-se per a millorar nota, fins i tot tenint exempció total de la prova.

b) Part social:

– Haver superat en convocatòries anteriors tota la prova o la part social.

– Haver superat l'àmbit de ciències socials del cicle 2, nivell 2, d'Educació de Persones Adultes.

– Haver superat el mòdul lingüístic social del primer nivell en un programa de qualificació professional inicial a la Comunitat Valenciana.

– Haver superat la matèria corresponent en l'Educació Secundària Obligatòria.

– Haver superat l'àmbit lingüístic i social d'un programa de diversificació curricular.

– Presentar-se per a millorar nota, fins i tot tenint exempció total de la prova.

c) Part cientificomatematicotècnica (o els seus subapartats):

– Haver superat en convocatòries anteriors tota la prova, la part cientificomatematicotècnica o el subapartat del qual sol·liciten l'exempció.

– Haver superat l'àmbit cientificotecnològic del cicle 2, nivell 2 d'Educació de Persones Adultes.

– Haver superat el mòdul cientificomatemàtic del primer nivell en un programa de qualificació professional inicial a la Comunitat Valenciana.

– Haver superat les matèries corresponents en l'Educació Secundària Obligatòria.

– Haver superat els àmbits científic i pràctic d'un programa de diversificació curricular.

– Estar en possessió d'un certificat de professionalitat de nivell 1 o superior.

– Acreditar una experiència laboral de, almenys, l'equivalent a un any a jornada completa.

– Haver superat dos mòduls relacionats amb una unitat de competència d'un títol de grau mitjà.

– Presentar-se per a millorar nota, fins i tot tenint exempció total de la prova.

3. Les exempcions que preveuen els apartats anteriors seran acumulables.



Catorzé. Motius d'exempció de la prova de grau superior

Es podrà sol·licitar l'exempció total de la prova o l'exempció parcial de les parts de la prova (o els seus subapartats), per algun dels motius que s'enumeren a continuació.

1. Exempció total de la prova

a) Haver superat el curs de formació preparatori.

b) Haver superat la prova d'accés a la universitat per a persones de més de 25 anys.

c) Estar en possessió d'un certificat professional de grau C de nivell 3.

d) Comptar amb acreditació de competències professionals que suposen, almenys, un 30 % dels estàndards de competències inclosos en el cicle formatiu, mitjançant el procediment previst de reconeixement de competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o altres vies.

En qualsevol d'estos casos, l'admissió als cicles formatius podrà realitzar-se directament per la quota de prova d'accés, sense necessitat de sol·licitar certificat d'exempció, per a la qual cosa haurà d'aportar-se la documentació acreditativa en el període que establisca la normativa sobre admissió de l'alumnat.

En el cas a s'assignarà la qualificació que conste en el certificat corresponent.

En el cas b, si l'opció de la part específica triada està vinculada a les famílies professionals relacionades amb la branca de coneixement que permet accedir als mateixos estudis universitaris per als quals l'aspirant haja superat la prova d'accés a la universitat segons l'annex II de l'Orde EDU/324/2010, de 9 de desembre, la qualificació serà l'obtinguda en esta prova; en els altres casos, la qualificació serà de 5.

En la resta de casos, a l'efecte d'admissió, es considerarà una nota de 5.

2. Exempció parcial

a) Part comuna (o els seus subapartats)

– Haver superat la part corresponent del curs de formació preparatori a què es referix l'article 113 del Reial decret 659/2023, de 18 de juliol.

– Haver superat en convocatòries anteriors tota la prova o esta part o subapartat del qual se sol·licita l'exempció.

– Haver superat les matèries del Batxillerat que integren la part comuna o el subapartat corresponent.

– Presentar-se per a millorar nota, fins i tot tenint exempció total de la prova.

b) Part específica (o els seus subapartats):

– Haver superat en convocatòries anteriors tota la prova o les matèries corresponents a esta part de la prova o subapartat del qual se sol·licita l'exempció.

– Haver superat les matèries del Batxillerat que integren la part específica o el subapartat corresponent.

– Estar en possessió d'un certificat de professionalitat corresponent a una qualificació professional de, almenys, nivell 2 d'una família professional de les establides per a l'opció per la qual es presenta.

– Acreditar una experiència laboral de, almenys, l'equivalent a un any a jornada completa en el camp professional d'una família professional de les establides per a l'opció per la qual es presenta.

– Tindre superats dos mòduls relacionats amb una o diverses unitats de competència d'un títol de grau superior relacionat amb l'opció per la qual es presenten.

– Per a l'accés a cicles formatius de la família professional d'activitats físiques i esportives, acreditar mitjançant un certificat de la secretaria autonòmica competent en matèria d'esport, ser esportista d'elit (nivells A i B) de la Comunitat Valenciana o tindre la condició d'esportista d'alt nivell, segons el que establix el Reial decret 971/2007, de 13 de juliol, sobre esportistes d'alt nivell i alt rendiment, i en el Decret 39/2020, de 20 de març, del Consell, sobre les mesures de suport a esportistes d'elit i al personal tècnic, entrenador, arbitral i jutge d'elit de la Comunitat Valenciana.

– Presentar-se per a millorar nota, fins i tot tenint exempció total de la prova.

3. Les exempcions previstes en els apartats anteriors del present article seran acumulables.



Quinzé. Criteris generals de les exempcions

1. Les exempcions previstes en esta resolució seran acumulables.



a) Es farà constar mitjançant els annexos VI i VII de la present resolució.

b) No obstant això, les persones exemptes es presentaran al centre examinador per a recollir el certificat que acredite la superació de la prova.

c) L'exempció per experiència laboral s'acreditarà amb la documentació següent dins del termini de presentació de sol·licituds de participació:

– Certificats de les empreses on s'haja treballat en què es faça constar específicament l'activitat a la qual es dedica l'empresa, la duració del contracte, l'activitat laboral desenvolupada per la persona interessada i el nombre d'hores dedicades a esta. En cas de treballadors autònoms, certificat d'alta en l'Impost d'Activitats Econòmiques.



– Certificat de la Tresoreria de la Seguretat Social o de la Mutualitat Laboral a la qual estiguen afiliats, en què conste l'empresa i el període de contractació o, si és el cas, el període de cotització en el Règim Especial de Treballadors Autònoms.

2. La documentació referida en el present apartat la remetrà la persona interessada al centre docent pels mitjans indicats en esta convocatòria, preferentment per correu electrònic.

3. L'exempció per experiència laboral es comunicarà per resolució individualitzada a cada persona sol·licitant, emesa per la presidència de la comissió d'avaluació i mitjançant la publicació d'una llista addicional a la llista d'aspirants admesos i exclosos prevista.

4. Les persones que hagen sol·licitat alguna exempció podran presentar-se, si així ho desitgen, a l'examen de l'apartat del qual hagen sol·licitat l'exempció.

En este cas, la nota final d'este apartat serà la més alta entre les dos que puguen correspondre'ls, a saber, la nota de l'examen o la nota a la qual li dona dret el certificat que presente.



Setzé. Elaboració de les proves

El Centre Públic d'Educació a Distància, CEED, elaborarà les proves i les solucions, les remetrà a la Direcció General de Formació Professional, que exercirà funcions de coordinació i supervisió amb els centres examinadors, i les remetrà a estos mitjançant la plataforma habilitada a este efecte els dies de realització dels exàmens.



Desseté. Coordinació

1. Les persones titulars de les direccions territorials designaran un inspector o inspectora d'educació per a coordinar el procés de desenvolupament de les proves, les funcions del qual seran:

– Planificar, convocar i dirigir totes les reunions que siguen necessàries amb la direcció dels centres examinadors.

– Supervisar el desenvolupament de les proves.

– Atendre les consultes que sobre esta qüestió realitzen els centres educatius.

3. El Servici d'Ordenació i Planificació de la Formació Professional podrà convocar els inspectors i inspectores de coordinació a les reunions conjuntes necessàries per a organitzar el desenvolupament de les proves.





Dihuité. Comissions avaluadores

1. Els centres examinadors constituiran una comissió avaluadora composta per les persones següents amb coneixements suficients per a valorar les proves:

a) El president o presidenta, que serà el director o directora del centre o, en defecte d'això, un docent de Secundària o un professor tècnic/a de Formació Professional.

b) Quatre docents del cos de professors de Secundària i/o del cos de professors tècnics de Formació Professional, un dels quals actuarà com a secretari de la comissió.

c) Així mateix, s'hi podran incorporar els docents que es necessiten, depenent de la complexitat dels exercicis a avaluar derivada de les diferents opcions que pot triar l'alumnat i del nombre d'estos.



2. La comissió avaluadora tindrà les funcions establides en l'article 10.5 de l'Orde 16/2016, de 20 de maig, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es regulen les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà i grau superior corresponents a la Formació Professional del sistema educatiu en l'àmbit de gestió de la Comunitat Valenciana (DOGV 7789, 24.05.2016)



3. Les comissions avaluadores seran nomenades pel director o directora del centre.



Denové. Qualificacions provisionals

1. Les comissions avaluadores qualificaran els exàmens amb una puntuació cada un de 0 a 10 punts.

2. Les proves es consideraran superades només si la nota final és igual o superior a 5.

3. La nota final de la prova serà la mitjana aritmètica amb dos decimals de cada una de les parts de cada prova.

4. La nota final només podrà calcular-se quan la nota de cada una de les parts de les proves siga igual o superior a 4.

Les qualificacions inferiors a 5 d'algun dels apartats que componen les parts de les proves no podran considerar-se apartats superats en convocatòries posteriors.

5. Prova d'accés a cicles de grau mitjà:

a) Part lingüística: la nota serà la mitjana ponderada amb dos decimals de les notes de Llengua i Literatura (Castellana o Valenciana) i de Llengua Estrangera (Anglés), que tindran un pes de 8 i 2 respectivament.

b) Part social: la nota serà la corresponent a la qualificació obtinguda en Ciències Socials: Geografia i Història.

c) Part cientificomatematicotècnica: la nota serà la mitjana aritmètica ponderada amb dos decimals de les notes de Matemàtiques, Ciències Naturals i Tractament de la Informació i Competència Digital, que tindran un pes de 5, 3 i 2 respectivament.

6. Prova d'accés a cicles de grau superior:

a) Part comuna: la nota serà la mitjana aritmètica ponderada amb dos decimals de les notes de Llengua i Literatura (Castellana o Valenciana), Matemàtiques, Llengua Estrangera (Anglés) i Tractament de la Informació i Competència Digital, que tindran un pes de 3,5, 3,5, 2 i 1 respectivament.

b) Part específica: la nota serà la mitjana aritmètica amb dos decimals de les notes de les dos optatives de l'opció triada.

7. Finalitzat el procés de qualificació, es publicaran les actes provisionals amb la nota obtinguda en els exàmens dels diferents apartats.



Vinté. Qualificacions definitives

1. Finalitzat el termini de presentació de la documentació necessària per a justificar les sol·licituds d'exempció, les comissions avaluadores analitzaran i decidiran les qualificacions que corresponguen als sol·licitants d'alguna exempció en els diferents apartats.

2. La qualificació definitiva de cada apartat per a les persones que hagen sol·licitat algun tipus d'exempció serà la més alta entre les dos que puguen correspondre'ls, a saber, la nota de l'examen o la nota a què li dona dret el certificat que presente.

3. L'alumnat que haja superat un PCPI experimental a la Comunitat Valenciana amb una qualificació igual o superior a 5 i complisca els requisits per a realitzar la prova d'accés a grau mitjà disposarà d'una puntuació de partida que se sumarà a l'obtinguda en la prova.

Esta puntuació s'obtindrà multiplicant la mitjana aritmètica de les qualificacions obtingudes en cada una de les àrees de formació bàsica i de formació i orientació laboral i en cada un dels mòduls que componen l'àrea de Formació Professional, sempre que estes siguen iguals o superiors a 5, pel coeficient 0,1, tot això conformement a la disposició addicional primera de l'Orde 16/2016, de 20 de maig.

4. L'acta d'avaluació es confeccionarà segons els models previstos en el programa informàtic de gestió.

a) En l'acta d'avaluació constarà la puntuació numèrica obtinguda en cada una de les parts i els apartats de les proves perquè la persona interessada obtinga un certificat de superació d'estes parts o dels apartats que les componen.

b) Quan la qualificació total siga igual o superior a 5, es farà constar en esta acta la puntuació numèrica, expressada amb dos xifres decimals.



5. Les comissions avaluadores remetran una còpia de les actes d'avaluació a les direccions territorials corresponents, en el termini màxim de set dies hàbils des de la publicació de les llistes definitives.



6. Els resultats provisionals i definitius de les proves es publicaran al tauler d'anuncis dels centres docents on s'hagen realitzat en les dates que s'indiquen en l'annex I d'esta resolució.





Vint-i-uné. Certificats

1. El secretari o secretària del centre on es realitzen les proves expedirà un certificat a les persones que les hagen superades íntegrament, o en alguna de les seues parts i/o apartats.

Les persones exemptes per algun dels motius dels apartats tretzé i catorzé d'esta resolució podran recollir els certificats entre el 20 de març i el 28 de juny de 2024.

a) Esta data estarà condicionada a l'establida en el procediment d'admissió a cicles formatius de Formació Professional.

b) Qualsevol canvi en esta el comunicarà degudament i el farà públic la comissió avaluadora al tauler d'anuncis i en la pàgina web del centre examinador.

2. El certificat té validesa a tot el territori nacional.

3. En el certificat que s'estenga als qui hagen superat la prova d'accés de grau mitjà, haurà de constar expressament que permet cursar qualsevol d'estos.

4. En el certificat que s'estenga als qui hagen superat la prova d'accés a grau superior, haurà de constar el nom de cada una de les famílies professionals i els cicles formatius als quals dona accés, segons les opcions que regula la Resolució de 17 d'agost de 2009, de la Direcció General d'Avaluació, Innovació i Qualitat Educativa i de la Formació Professional, per la qual s'establixen els cicles als quals permet l'accés les opcions de la part específica de la prova d'accés a cicles formatius de grau superior de les diferents famílies professionals de Formació Professional (DOGV 6096, 07.09.2009).





Vint-i-dosé. Reclamació de qualificacions

Les reclamacions a les qualificacions es realitzaran d'acord amb el procediment següent:

1. Es presentaran per escrit en el termini de l'annex I davant de la presidència de la comissió avaluadora de l'examinador.

2. En el termini de dos dies hàbils, la comissió d'avaluació ratificarà o rectificarà la qualificació, i es comunicarà per escrit a la persona interessada.

3. Si després de la decisió persistix la disconformitat, la persona interessada podrà sol·licitar, en el termini de dos dies hàbils següents a la recepció de la comunicació, que s'eleve la seua reclamació a la direcció territorial d'educació, universitats i ocupació corresponent, la qual, després de l'informe de la inspecció d'educació, resoldrà el que corresponga. Esta resolució posarà fi a la via administrativa.

4. Les persones interessades tindran dret a accedir als exercicis escrits realitzats i a conéixer les puntuacions atorgades i els criteris d'avaluació utilitzats.



Vint-i-tresé. Publicació de llistes

1. Les llistes a què es referix la present resolució, a excepció de les llistes de qualificació de les proves, les publicarà la comissió avaluadora al tauler d'anuncis, així com en la pàgina web del centre on trie fer la prova la persona sol·licitant.

2. La informació publicada garantirà la protecció de dades de caràcter personal conformement a la normativa vigent i les instruccions que disposen.



Vint-i-quatré. Producció d'efectes

La present resolució tindrà efecte l'endemà de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Contra el present acte, que exhaurix la via administrativa, les persones interessades podran interposar un recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de ser publicat, davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, d'acord amb el que establixen els articles 10.1.a i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o, potestativament, un recurs de reposició davant del mateix òrgan, en el termini d'un mes, computat en els termes ja indicats, de conformitat amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sense perjuí que les persones interessades puguen interposar qualsevol altre que consideren procedent.



València, 2 de febrer de 2024.– La directora general de Formació Professional: Marta Armendia Santos.

Mapa web