Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 23 de gener de 2023. del director general d'Esport, per la qual es convoca el Programa de formació permanent 2023 de l'Escola de l'Esport de la Generalitat, dirigit a la formació d'entrenadors, tècnics esportius i professionals relacionats amb l'activitat física per a l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dins del Component 26 en el territori de la Comunitat Valenciana finançat per la Unió Europea Next Generation EU. [2023/816]

(DOGV núm. 9521 de 27.01.2023) Ref. Base de dades 000951/2023


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Conselleria d'Educació, Cultura i Esport
    Grup temàtic: Autoritzacions administratives
    Descriptors:
      Temàtics: cursos







L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat per la Llei orgànica 5/1982, d'1 de juliol, i reformat per la Llei orgànica 1/2006, de 10 d'abril, en l'article 49.1.28 estableix la competència exclusiva de la Generalitat en matèria d'esports.

El Decret 5/2019, de 16 de juny, del Consell, pel qual s'estableix l'estructura bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat i el Decret 173/2020, de 30 d'octubre, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, estableix en l'article 15 que la Direcció General d'Esport assumeix les competències previstes en l'article 70 de la Llei del Consell en matèria de foment i promoció de l'activitat esportiva.



La Llei 2/2011, de 22 de març, de la Generalitat, de l'Esport i l'Activitat Física de la Comunitat Valenciana, recull entre les seues seus principis rectors la consideració de l'esport i l'activitat física com a activitats socials d'interés públic, com a manifestació cultural, i com un fenomen social amb notable influència en sectors com l'educació, sanitat, medi ambient, ocupació, economia, turisme, benestar social i altres sectors relacionats. Així mateix estableix també que les administracions públiques de la Comunitat Valenciana, dins de les seues competències, han de promocionar la formació i investigació en l'esport i ciències relacionades amb aquest.

Amb la COVID-19, la Unió Europea ha hagut de prendre una sèrie de mesures per a protegir la salut de la població. La Unió Europea preocupada pel greu impacte que, també per a l'economia, està suposant aquesta pandèmia ha hagut d'aprovar una sèrie de plans que afavorisquen la recuperació econòmica en tots els països de la Unió Europea.



En aquest sentit, el Reglament (UE) número 2020/2094 del Consell, de 14 de desembre de 2020, estableix un Instrument de Recuperació de la Unió Europea per a donar suport a la recuperació després de la crisi de la COVID-19 i el Reglament (UE) número 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, estableix el Mecanisme de Recuperació i Resiliència. Aquest mecanisme és l'eix central de les mesures extraordinàries de recuperació de la Unió Europea. El finançament ajudarà els Estats membres a fer front als efectes econòmics i socials de la pandèmia provocats per la COVID-19.

Sobre la base de l'anterior, el Govern d'Espanya ha elaborat el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que inclou deu polítiques tractores o palanques que incidiran directament en aquells sectors productius amb major capacitat de transformació del teixit econòmic i social. Entre les deu polítiques tractores es troba l'esport.

En aquest sentit, el Component 26 del Pla de Recuperació, denominat «Pla de foment del sector de l'esport» aborda aspectes tan variats com la digitalització del sector de l'esport; la inversió dirigida a optimitzar els recursos i implementar mesures de sostenibilitat ambiental en les instal·lacions esportives; el desenvolupament d'infraestructures que permeten un millor accés a l'activitat física saludable en zones en risc de despoblació; el foment d'hàbits saludables a través de l'esport i l'activitat física, millorant la salut dels nostres ciutadans i el desenvolupament de sectors específics que promoguen la igualtat i la inclusió en l'esport. És precisament en el pilar de la promoció de la igualtat de gènere en l'esport, en el de la inclusió de persones amb discapacitat en l'esport i en el foment d'hàbits saludables a través de l'esport i l'activitat física, on se circumscriuen les mesures projectades en la present disposició.

Com a resposta a l'articulat exposat, la Direcció General d'Esport, mitjançant l'Escola de l'Esport de la Generalitat, convoca l'oferta formativa continguda en aquesta resolució amb la finalitat de satisfer les expectatives i els interessos de les persones o entitats vinculades al sector esportiu, fomentant així la formació de totes elles, més que res en matèria d'igualtat de gènere, esport i discapacitat i en el foment d'hàbits saludables a través de l'esport i l'activitat física, ja que la seua qualificació és un element més que contribueix a la qualitat i contínua actualització en l'àmbit de l'activitat física i l'esport.



En virtut de les competències en matèria d'esport, i d'acord amb l'article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i amb l'article 15.1 del Decret 173/2020, de 30 d'octubre, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i en el Decret llei 6/2021, d'1 d'abril, del Consell, de mesures urgents en matèria de gestió economicoadministrativa per a l'execució d'actuacions finançades per instruments europeus per a donar suport a la recuperació de la crisi conseqüència de la Covid-19, resolc:



Primer

Aprovar les bases establides en l'annex I de la present resolució, per les quals es regula el programa de formació permanent 2023 de l'Escola de l'Esport de la Generalitat.



Segon

Convocar el programa de formació permanent 2023 de l'Escola de l'Esport de la Generalitat dirigit als següents col·lectius relacionats amb l'àmbit de l'activitat física i esportiva:

1. Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dins de la Component 26 finançada per la Unió Europea Next Generation EU:



Annex II

1.1. Formació de personal docent d'educació física en igualtat de gènere en l'esport.

1.2. Formació de personal docent d'educació física en inclusió de persones amb discapacitat en l'esport.



Annex III

1.3. Formació de tècniques i tècnics esportius en igualtat de gènere en l'esport.

1.4. Formació de tècniques i tècnics esportius i classificadors en inclusió de persones amb discapacitat en l'esport.



Annex IV

1.5. Formació específica en programes de foment d'hàbits saludables a través de l'esport i l'activitat física.



Annex V

2. Unes altres formacions dirigides al col·lectiu de l'esport de la Comunitat Valenciana.



Tercer

1. El finançament del programa de formació permanent 2023 de l'Escola de l'Esport de la Generalitat per a l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dins de la Component 26 en el territori de la Comunitat Valenciana finançat per la Unió Europea Next Generation EU es farà amb càrrec a les següents aplicacions pressupostàries del capítol II, dels pressupostos de la Generalitat per a 2023, sense que supose un increment pressupostari d'aquest:

– Programa 451.99, aplicació pressupostària 09.99.99.451.99, centre de despesa 2613: annex II i annex III.

– Programa 451.99, aplicació pressupostària 09.99.99.451.99, centre de despesa 2611: annex IV.

2. El finançament del programa de formació permanent de l'Escola de l'Esport de la Generalitat inclòs en l'annex V es farà amb càrrec al capítol II dels pressupostos de la Generalitat per a 2023, programa pressupostari 457.10, foment de l'activitat esportiva, sense que supose un increment pressupostari d'aquest.



Quart

Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la present resolució.



Contra la present resolució, que no posa fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs d'alçada davant el secretari autonòmic de Cultura i Esport en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que es disposa en els articles 112, 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sense perjudici que es puga exercitar, si escau, qualsevol altre que estimen procedent.





València, 23 de gener de 2023.– El director general d'Esport: Josep Miquel Moya Torres.





ANNEX I

Bases reguladores del programa de formació permanent 2023

de l'Escola de l'Esport de la Generalitat



Primera. Condicions generals

Podrà participar en el Programa de formació permanent 2023 de l'Escola de l'Esport de la Generalitat tota persona que s'inscriga en la corresponent activitat formativa, i complisca els requisits establits en les bases reguladores reflectides en aquest annex i en els annexos II, III, IV i V de la present resolució.



Segona. Formalització d'inscripció i termini

Per a les accions formatives establides en l'annex II:

1. La inscripció es realitzarà exclusivament de manera online a través de la pàgina web: https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/.

Per a les accions formatives establides en els annexos III, IV i V:

2. La inscripció es realitzarà exclusivament de manera online a través de la pàgina web www.formaciondeportiva.gva.es, en l'apartat de formació permanent, enviant el formulari de sol·licitud disponible per a cadascuna de les activitats formatives, i dins del termini establit per a cadascuna d'aquestes.

3. Els terminis de presentació de sol·licituds via online queden detallats per a cadascuna de les activitats formatives en els annexos III, IV i V de la present resolució. Fora d'aquest termini no s'admetran inscripcions.

4. L'Escola de l'Esport de la Generalitat, amb seu en la Direcció General d'Esport, i la Secció d'Activitat Física i Esport de les Direccions Territorials de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, posaran a la disposició dels usuaris els seus mitjans i instal·lacions per a facilitar la inscripció.



Tercera. Contingents d'assistents i criteris de selecció

1. Per a cada activitat formativa s'estableix un contingent de places que es correspon amb les places oferides en la present resolució, i que es troben recollides en els annexos corresponents.

2. En algunes de les activitats formatives detallades, es requerirà a la persona interessada el compliment de determinada titulació acadèmica, formació professional, formació esportiva, pertinença a col·lectius determinats, o d'una altra índole, que condicionaran la participació en aqueixa activitat al compliment dels requisits establits.

La persona interessada haurà d'aportar a l'Escola de l'Esport de la Generalitat la documentació que acredite el compliment dels criteris exigits per a aqueixa activitat formativa. L'incompliment d'aquest tràmit donarà lloc a l'exclusió de la persona interessada per a l'activitat formativa.

3. La selecció de l'alumnat que complisca els requisits acadèmics, professionals, o d'una altra índole, que condicionen la participació per a cada activitat formativa i que s'estableixen en els annexos corresponents, es realitzarà per estricte ordre de recepció de les sol·licituds fins que es cobrisca el nombre de places determinat per a cadascuna de les activitats formatives. Excepcionalment, per a algunes de les activitats formatives detallades en els annexos II, III, IV i V es podran establir criteris de selecció diferents.



Quarta. Admissió de sol·licitants

Per a les accions formatives establides en l'annex II:

Una vegada realitzada la selecció de l'alumnat, tal com s'estableix en la base tercera, es publicarà en la pàgina web https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/, el llistat de professorat seleccionat per a participar en cadascuna de les activitats formatives.



Per a les accions formatives establides en els annexos III, IV i V:

Una vegada realitzada la selecció de l'alumnat, conforme s'estableix en la base tercera, i aprovada pel director general d'Esport, es publicarà en la pàgina web www.formaciondeportiva.gva.es, en l'apartat de formació permanent, el llistat de persones seleccionades per a participar en cadascuna de les activitats formatives.

Amb la resta de sol·licitants que no hagen sigut seleccionats, es publicarà una llista d'espera ordenada per ordre de preferència a fi d'optar a les possibles places que pogueren quedar vacants abans de l'inici de l'activitat formativa.



Cinquena. Assistència i certificació de les activitats formatives

Per a les accions formatives establides en l'annex II:

Són cursos amb direcció acadèmica del Servei de Formació del Professorat (CEFIRE), reconeguts amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana

Per a les accions formatives establides en els annexos III, IV i V:

1. Activitats formatives presencials.

En les activitats formatives presencials s'haurà d'acreditar l'assistència almenys al 80 % del total d'hores lectives de l'activitat per a rebre el certificat d'assistència i aprofitament.

Aquell alumnat que participe, i supere activitats formatives presencials per 20 o més hores podrà sol·licitar al final del programa un certificat conjunt pel total d'hores en els casos en què així es dispose.



En cas de no superar-les, s'obtindria únicament un certificat d'assistència.

2. Activitats formatives semipresencials.

Totes les activitats formatives semipresencials organitzades per l'Escola de l'Esport de la Generalitat incorporen dues parts: sessió presencial i continguts online.

a) Sessió presencial: l'assistència a la part presencial serà obligatòria, i caldrà complir el requisit d'assistència al 80 % d'hores lectives que formen part de l'activitat.

b) Continguts online: en combinació amb la part presencial s'impartiran continguts a través del campus virtual de l'Escola de l'Esport de la Generalitat. Per a això l'alumnat haurà de disposar de l'equip i les eines informàtiques necessàries.

S'expedirà un certificat d'aprofitament del curs a l'alumnat participant en les activitats formatives semipresencials sempre que es complisca el requisit d'assistència establit en la lletra a), i complisca els criteris d'avaluació establits per a cada activitat formativa.



La realització de l'acció formativa online no serà suficient per a obtindre el certificat sense l'assistència a la sessió o sessions presencials que es determinen en la programació.

3. Activitats formatives online o telepresencials.

S'impartiran continguts a través del campus virtual de l'Escola de l'Esport de la Generalitat. Per a això l'alumnat haurà de disposar de l'equip i les eines informàtiques necessàries.

La modalitat telepresencial es basa a participar en una activitat formativa amb un horari determinat, connectat amb el professorat amb un contingut i desenvolupament d'objectius formatius idèntics als de la formació presencial.

La modalitat online es caracteritza perquè l'alumnat pot accedir als continguts de l'activitat formativa quan ho desitge durant el període de duració d'aquesta.

Per a l'obtenció d'un certificat d'aprofitament a l'alumnat participant en les activitats formatives online o telepresencials serà necessari complir amb almenys dos dels següents requisits:

a) Superar satisfactòriament un temps de connexió superior al 80 per cent de les hores totals programades de l'activitat formativa.

b) Completar l'autoregistre d'assistència que s'estableix per a cada activitat formativa.

c) Completar l'enquesta final de valoració.

Les persones participants que complisquen els requisits rebran un correu electrònic amb l'adreça a la qual podran accedir per a descarregar el seu certificat en suport digital.



Sexta. Possible anul·lació de les activitats

L'Escola de l'Esport de la Generalitat podrà modificar, suspendre o anul·lar una activitat formativa per raons organitzatives justificades i/o quan la inscripció en una activitat no supere el 50 % de les places oferides.



Setena. Òrgan instructor

La Direcció General d'Esport serà l'encarregada d'aplicar les presents bases, així com d'adoptar aquelles mesures en els casos no previstos en aquestes que s'estimen necessàries per al desenvolupament satisfactori del present programa.



Octava. Tractament de dades personals

La gestió del programa de formació permanent 2023 de l'Escola de l'Esport de la Generalitat, que és objecte d'aquesta convocatòria, requereix el tractament de dades de l'alumnat, del professorat i de tercers, en els termes següents:

a) Responsable del tractament: Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

b) Categoria i origen de les dades a tractar: dades personals identificatives (nom i cognoms, DNI, adreça, telèfon i correu electrònic), acadèmiques i professionals, i dades de característiques personals, de circumstàncies socials, i de situacions d'especial vulnerabilitat (en aquest cas, per a poder acollir a una possible bonificació o exempció en el pagament de les taxes), que siguen recollides bé a través del formulari d'inscripció o de consulta a Plataformes Autonòmiques d'Interoperabilitat (d'ara en avant, PAI) o a altres administracions públiques, bé mitjançant documentació que s'entregue pels sol·licitants.

Si la documentació presentada conté dades de terceres persones, prèviament a la comunicació d'aquestes dades a la Conselleria, les persones sol·licitants han d'informar aquestes persones del tractament de les seues dades per part de la Conselleria, en els termes previstos en aquest apartat.

c) Finalitats del tractament i base jurídica: amb base jurídica en el compliment d'una missió realitzada en interés públic, en exercici de poders públics i en el compliment de les obligacions legals (art. 6.1 e) i 6.1 c) de l'RGPD) segons les normes aplicables, incloses les que regulen el tràmit electrònic, les dades personals es tractaran per a tramitar la inscripció i admissió en les jornades formatives sol·licitades.



d) Destinataris de les dades: no està prevista la cessió de dades personals.

A l'efecte de notificació, el llistat de les persones seleccionades, així com d'aquelles que queden en llista d'espera, es publicarà en la web www.formaciondeportiva.gva.es. No obstant això, no es publicaran les dades de les persones que es troben en una situació de protecció especial que puga veure agreujada amb la publicació de les seues dades personals, en particular, quan siguen víctima de violència de gènere o altres formes de violència contra la dona. En aquests casos, es procedirà a anonimitzar la informació d'ofici o a instàncies de la persona interessada.

e) Les dades no seran objecte de transferències internacionals.

f) Totes les dades sol·licitades a través del formulari de sol·licitud, així com la documentació vinculada, són necessàries per a poder tramitar la sol·licitud. La falta de comunicació d'aquestes dades a la Conselleria comportarà les conseqüències previstes per l'ordenament jurídic.

g) Termini de conservació de dades: les dades personals es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es recapten i pels terminis establits en les normes vigents per a complir obligacions i responsabilitats legals, i se suprimiran d'acord amb el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació.

h) Exercici de drets: La persona interessada pot exercitar els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació al tractament, portabilitat i no ser objecte d'una decisió basada únicament en el tractament automatitzat, a través de les següents vies:

• Tràmit electrònic accessible en la següent adreça:

https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=19970

• Enviant la petició a qualsevol de les següents adreces:

Postal: Avinguda de Campanar, 32. 46015 València

Electrònica: protecciodedadeseducacio@gva.es



• De manera presencial a través del registre.

L'exercici dels drets requereix la identificació inequívoca de la persona interessada o del seu representant.

i) Dret a reclamar: La persona interessada pot presentar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, a través de la seu electrònica accessible en l'adreça https://www.aepd.es si considera no atesos els seus drets o vulnerat el tractament de les seues dades personals. Prèviament pot contactar amb el delegat/ada de Protecció de Dades de la Generalitat a través de dpd@gva.es o dirigir al passeig de l'Albereda, 16 – 46010 València.

Per a més informació, consulte el registre d'activitats de tractament denominat «Escola de l'Esport de la Generalitat: activitats de Formació Esportiva», accessible en:

www.ceice.gva.es/va/registre-de-tractament-de-dades





ANNEX II

Programa de formació permanent 2023 de l'Escola de l'Esport

de la Generalitat. Activitats formatives



Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dins de la Component 26 finançada per la Unió Europea Next Generation EU.

1.1. Formació de personal docent d'educació física en igualtat de gènere en l'esport:



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Situacions d'aprenentatge en Educació Física. Propostes pràctiques des de la igualtat, la inclusió i la justícia social.

Àrea temàtica: educació, igualtat de gènere i educació física.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-01-2023.

Càrrega lectiva: 30 hores.

Lloc de realització: aplicació Teams (videoconferència) i aules de la Facultat de Magisteri (Universitat de València).

Dates de realització: del 9 al 25 de gener de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 22 de novembre a l'11 de desembre de 2022, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 30.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Daniel Martos García, llicenciat i doctor en Educació Física per la Universitat de València; especialista en investigació qualitativa, docent del grau de Mestre/a d'Educació Primària – Facultat de Magisteri; membre del seminari d'Educació Física crític Soca-Rel). Sofía Pereira García, investigadora postdoctoral de la Universitat de València. Participa en l'equip d'investigació «Activitat Física, Educació i Societat» i en «Soca-Rel». Juan Jorge Fuentes Miguel, professor d'Educació Física en Educació Secundària i professor associat de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Wenceslao García Puchades, llicenciat en Educació Física i Filosofia, doctor en Art i Investigació; en l'actualitat exerceix com a professor en la Universitat de València. Rodrigo Atienza Gago, professor associat en el departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal – Universitat de València. Bernat Espí Monzó.



Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: La perspectiva de gènere en l'educació física com a estratègia per a aconseguir la igualtat.

Àrea temàtica: educació, igualtat de gènere i educació física.

Modalitat: telepresencial.

Codi: PFP-EE-02-2023.

Càrrega lectiva: 20 hores.

Lloc de realització: aplicació Teams (videoconferència).

Dates de realització: del 31 de gener al 2 de març de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 5 de desembre de 2022 al 18 de gener de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 50.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Lucía Carmona Álamos, graduada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; gestora esportiva especialitzada en Esport i Dona i Igualtat. Francisca Méndez Martínez, periodista-guionista especialitzada en violència de gènere; presidenta de l'Associació per la Coeducació i sòcia de CIM (Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals); autora de diferents audiovisuals i documentals, entre ells «Campeonas Invisibles», «Campeonas sin límites» i «Mujeres deportistas, una historia común».

Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Coeducació, esport i dona.

Àrea temàtica: educació, igualtat de gènere i educació física.

Modalitat: telepresencial.

Codi: PFP-EE-03-2023.

Càrrega lectiva: 20 hores.

Lloc de realització: aplicació Teams (videoconferència).

Dates de realització: de l'1 al 28 de febrer de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 5 de desembre de 2022 al 18 de gener de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 50.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Nuria Sánchez Hernández, professora de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport en la Universitat Isabel I de Burgos i professora col·laboradora externa en la Universitat Internacional de València (VIU); especialista en perspectiva de gènere.

Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: La igualtat i la inclusió en una Educació Física de qualitat de vida i per a la vida: propostes didàctiques.

Àrea temàtica: educació, igualtat de gènere i educació física.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-04-2023.

Càrrega lectiva: 30 hores.

Lloc de realització: aula virtual CEFIRE i aules de l'IES Serra d'Irta.

Dates de realització: del 2 al 25 de març de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programes-de-educacion-fisica-de-igualtat-i-inclusion/



Termini d'inscripció: del 19 de desembre de 2022 al 13 de febrer de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 30.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Mónica Chanza Payá, professora d'Educació Física en l'IES Serra d'Irta; coordinadora del PEAFS, de sostenibilitat i de projectes Erasmus+.

Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Igualtat, dona i esport.

Àrea temàtica: educació, igualtat de gènere i educació física.

Modalitat: telepresencial.

Codi: PFP-EE-05-2023.

Càrrega lectiva: 35 hores.

Lloc de realització: aula virtual CEFIRE.

Dates de realització: del 18 d'abril al 16 de maig de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 23 de gener al 27 de març de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 35.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Elena Ruiz Castellote, psicòloga; coordinadora de la Xarxa Valenciana d'Igualtat; tècnica superior en el servei de Promoció de les Dones i per la Igualtat de Gènere – Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives – Generalitat Valenciana).

Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Coeducació en l'Educació Física: passem a l'acció per a la igualtat de gènere.

Àrea temàtica: educació, igualtat de gènere i educació física.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-06-2023.

Càrrega lectiva: 20 hores.

Lloc de realització: aula virtual CEFIRE i aules de la Universitat Jaume I (Castelló).

Dates de realització: del 2 al 10 de juny de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 14 de febrer al 18 de maig de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 40.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Susana Soler Prat, doctora en Activitat Física, Educació Física i Esport per la Universitat de Barcelona (premi extraordinari de doctorat); llicenciada en Educació Física i llicenciada en Història. María Teresa Vizcarra Morales, doctora en Ciències de l'Educació per la Universitat del País Basc/ Euskal Herriko Unibertsitatea (UPV/EHU); llicenciada en Educació Física. Marina Castro García, contractada predoctoral en la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la Universitat de la Corunya (UDC). Cristina López Prat, doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport – Universitat de Vigo; llicenciada en Educació Física – Institut Nacional d'Educació Física de Galícia. Elena Ramírez Rico, doctora en Educació (premi extraordinari de doctorat), llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (premi fi de carrera), diplomada en Magisteri d'Educació Primària en l'especialitat d'Educació Física.

Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Activate sports.

Àrea temàtica: educació, igualtat de genere i educació física.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-07-2023.

Càrrega lectiva: 20 hores.

Lloc de realització: per determinar.

Dates de realització: per determinar.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: per determinar.

Nombre de places: 30.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Ruth Aguilar Fulgencio, diplomada en gestió esportiva; presidenta del club Unlimited Wheels (ciclisme paralímpic).

Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



1.2. Formació de personal docent d'educació física en inclusió de persones amb discapacitat en l'esport:

Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Dansa contemporània: incloent la dansa, incloent amb la dansa.

Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i educació física.

Modalitat: presencial.

Codi: PFP-EE-08-2023.

Càrrega lectiva: 20 hores.

Lloc de realització: Centre Coreogràfic de Teatres de la Generalitat, Parc de la Granja, s/n, -

Burjassot (València).

Dates de realització: del 16 de gener a l'11 de març de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programes-de-educacion-fisica-de-igualtat-i-inclusion/



Termini d'inscripció: del 28 de novembre al 9 de gener de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 30.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Vicente Gisbert Soler, artista multidisciplinari que resideix i treballa a València; està molt implicat en el desenvolupament de projectes en els quals utilitza el cos, el moviment i el llenguatge audiovisual com a principals eines per a la creació.

Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: INCLOU-T: programa formatiu per a la inclusió d'alumnat amb discapacitat en les classes d'Educació Física.



Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i educació física.

Modalitat: presencial.

Codi: PFP-EE-09-2023.

Càrrega lectiva: 22 hores.

Lloc de realització: Universitat Miguel Hernández – Elx (Alacant).



Dates de realització: del 9 al 28 de febrer de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 5 de desembre de 2022 al 22 de gener de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 30.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Alba Roldán Romero, doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; màster internacional en activitat física adaptada per la KatholiekeUniversiteitLeuven (Bèlgica); professora de la Universitat Miguel Hernández en activitats físiques adaptades en els graus en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i en Teràpia Ocupacional. Raúl Reina Vaíllo, doctor en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; màster europeu en activitat física adaptada per la KatholiekeUniversiteitLeuven (Bèlgica); catedràtic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) en activitat física adaptada i esport inclusiu i paralímpic; classificador internacional de atletisme i futbol per a persones amb paràlisi cerebral. Isabel Cornejo Cárdenas, diplomada en activitat física per a persones amb discapacitat física i sensorial – Universitat Finis Terrae (Xile); màster en neurorehabilitació -Universitat Andrés Bello (Xile) i en rendiment esportiu i Salut – Universitat Miguel Hernández (Espanya). Matías Henríquez Valenzuela, diplomat en activitat física en persones amb discapacitat física i sensorial i màster en ciències de la salut – Universitat Finis Terrae (Xile); coordinador programa d'activitat física adaptada, esports i rehabilitació, de l'Institut Nacional de rehabilitació, Pedro Aguirre Cerda (INRPAC).



Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Senderisme inclusiu amb cadira Joëlette i barra direccional.

Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i educació física.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-10-2023.

Càrrega lectiva: 30 hores.

Lloc de realització: aula virtual CEFIRE, aules del CEFIRE Torrent (València) i ruta per zones del Parc natural de la serra Calderona.

Dates de realització: del 13 de febrer al 4 de març de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 15 de desembre al 29 de gener de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 25.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Laura Jiménez Monteagudo, doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat Autònoma de Madrid; màster en activitat física esportiva, persones amb discapacitat i integració social en la UAM; professora d'esport adaptat i de didàctica i metodologia de les activitats físiques i esportives en el grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la Universitat Catòlica de València; formadora en l'ús de la cadira de muntanya i impulsora de l'equip Joëlette de la UCV. Víctor Sánchez Sanz, doctor en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat de València; professor d'esports en la naturalesa i aprenentatge motor en la Universitat Catòlica de València.



Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Triatló i paratriatló: esport inclusiu.

Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i educació física.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-11-2023.

Càrrega lectiva: 20 hores.

Lloc de realització: aula virtual CEFIRE i aules del Complex Educatiu de Cheste (València).

Dates de realització: de l'1 al 29 de març de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 13 de gener al 14 de febrer de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 25.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: María Rosa Varela Gandia, llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; màster en necessitats educatives especials; diplomada en Magisteri d'Educació Física; Entrenadora nacional de triatló i especialista en paratriatló.

Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: A-Judo inclusiu: tractament curricular del judo en Educació Física per a previndre el bullying a persones amb discapacitat.

Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i educació física.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-12-2023.

Càrrega lectiva: 20 hores.

Lloc de realització: aplicació Teams (videoconferència) i Centre de Tecnificació Esportiva (Alacant).

Dates de realització: del 3 a l'11 de març de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 13 de gener al 14 de febrer de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 25.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Carlos Montero Carretero, professor titular en la Universitat Miguel Hernández on imparteix docència en les assignatures d'esports de lluita (professor responsable) i direcció de grups esportius. Alba Roldán Romero, professora ajudant doctor en la Universitat Miguel Hernández (UMH); màster internacional en activitat física adaptada per la KatholiekeUniversiteitLeuven (Bèlgica). María Celestina Martínez Galindo, professora associada Universitat Miguel Hernández – departament de Ciències de l'Esport. Rodrigo Guirao Parro, diplomat en Magisteri d'Educació Física. María Bernabeu Avomo, esportista d'alt nivell de judo, medallista en campionats del món, diploma olímpic en JJOO de Rio de Janeiro (2016) i eliminatòries en JJOO de Tòquio (2020).

Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: INCLOU-T: programa formatiu per a la inclusió d'alumnat amb discapacitat en les classes d'Educació Física.



Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i educació física.

Modalitat: presencial.

Codi: PFP-EE-13-2023.

Càrrega lectiva: 22 hores.

Lloc de realització: aules de la Universitat Jaume I (Castelló).

Dates de realització: del 7 al 31 de març de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: de l'1 al 21 de febrer, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 30.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Alba Roldán Romero, doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; màster internacional en activitat física adaptada per la KatholiekeUniversiteitLeuven (Bèlgica); professora de la Universitat Miguel Hernández en activitats físiques adaptades en els graus en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i en Teràpia Ocupacional. Raúl Reina Vaíllo, doctor en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; màster europeu en activitat física adaptada per la KatholiekeUniversiteitLeuven (Bèlgica); catedràtic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) en activitat física adaptada i esport inclusiu i paralímpic; classificador internacional de atletisme i futbol per a persones amb paràlisi cerebral. Isabel Cornejo Cárdenas, diplomada en activitat física per a persones amb discapacitat física i sensorial – Universitat Finis Terrae (Xile); màster en neuro-rehabilitació -Universitat Andrés Bello (Xile) i en rendiment esportiu i Salut – Universitat Miguel Hernández (Espanya). Matías Henríquez Valenzuela, diplomat en activitat física en persones amb discapacitat física i sensorial i màster en ciències de la salut – Universitat Finis Terrae (Xile); coordinador programa d'activitat física adaptada, esports i rehabilitació, de l'Institut Nacional de rehabilitació, Pedro Aguirre Cerda (INRPAC).



Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Ciclisme paralímpic, adaptat i inclusiu.



Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i educació física.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-14-2023.

Càrrega lectiva: 20 hores.

Lloc de realització: aula virtual CEFIRE i aules de la Universitat Politècnica de València.

Dates de realització: del 31 de març al 21 d'abril de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 16 de gener al 19 de març, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 30.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Félix García Casas, seleccionador nacional de ciclisme adaptat. Begoña Luis Pérez, fisioterapeuta, col·laboradora en la RFEC i directora del programa Cofidis de promeses paralímpiques (projecte del Comité Paralímpic Espanyol. Cesáreo López Rodríguez, doctor en medicina, especialista en medicina de l'esport, director de classificació de ciclisme adaptat de la RFEC. Marcelo Escudero García, membre de la comissió nacional de ciclisme adaptat i delegat tècnic de la RFEC). Maurice Far Eckhard, ciclista paralímpic referent amb paràlisi cerebral, llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport. Antonio Moreno Tenas, psicòleg especialista en psicologia de l'esport, especialitzat en ciclisme. Ricardo Ten Argilés, esportista paralímpic que competeix en natació adaptada i ciclisme adaptat en pista.

Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: L'esport com a eina d'inclusió.

Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i educació física.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-15-2023.

Càrrega lectiva: 20 hores.

Lloc de realització: aula virtual CEFIRE i aules del CEFIRE de Xàtiva (València).

Dates de realització: del 2 al 31 de maig de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 13 de febrer al 18 d'abril, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 30.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: David Soler Escorcia, graduat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, graduat en Infermeria, coordinador comarcal de centres ocupacionals de la Costera i professor associat de pilota valenciana – Universitat de València.

Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Com fer la inclusió en Educació Física: experiències i estratègies.

Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i educació física.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-16-2023.

Càrrega lectiva: 20 hores.

Lloc de realització: aula virtual CEFIRE i aules del CEFIRE de Torrent (València).

Dates de realització: del 4 al 30 de maig de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 13 de febrer al 20 d'abril, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 35.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Daniel Martos García, llicenciat i doctor en Educació Física per la Universitat de València; especialista en investigació qualitativa, docent del grau de Mestre/a d'Educació Primària – Facultat de Magisteri; membre del seminari d'Educació Física crític Soca-Rel).



Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.





Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: INCLOU-T: programa formatiu per a la inclusió d'alumnat amb discapacitat en les classes d'Educació Física.



Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i educació física.

Modalitat: presencial.

Codi: PFP-EE-17-2023.

Càrrega lectiva: 22 hores.

Lloc de realització: València.

Dates de realització: de l'11 al 30 de maig de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 12 de gener al 27 d'abril, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 30.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Alba Roldán Romero, doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; màster internacional en activitat física adaptada per la KatholiekeUniversiteitLeuven (Bèlgica); professora de la Universitat Miguel Hernández en activitats físiques adaptades en els graus en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i en Teràpia Ocupacional. Raúl Reina Vaíllo, doctor en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; màster europeu en activitat física adaptada per la KatholiekeUniversiteitLeuven (Bèlgica); catedràtic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) en activitat física adaptada i esport inclusiu i paralímpic; classificador internacional de per a atletisme i futbol per a persones amb paràlisi cerebral. Isabel Cornejo Cárdenas, diplomada en activitat física per a persones amb discapacitat física i sensorial – Universitat Finis Terrae (Xile); màster en neuro-rehabilitació -Universitat Andrés Bello (Xile) i en rendiment esportiu i Salut – Universitat Miguel Hernández (Espanya). Matías Henríquez Valenzuela, diplomat en activitat física en persones amb discapacitat física i sensorial i màster en ciències de la salut – Universitat Finis Terrae (Xile); coordinador programa d'activitat física adaptada, esports i rehabilitació, de l'Institut Nacional de Rehabilitació, Pedro Aguirre Cerda (INRPAC).



Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: A-Judo inclusiu: tractament curricular del judo en Educació Física per a previndre el bullying a persones amb discapacitat.

Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i educació física.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-18-2023.

Càrrega lectiva: 20 hores.

Lloc de realització: aplicació Teams (videoconferència) i aules de la Universitat Jaume I (Castelló).

Dates de realització: del 26 de maig al 3 de juny de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 24 de març al 8 de maig de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 30.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Carlos Montero Carretero, professor titular en la Universitat Miguel Hernández on imparteix docència en les assignatures d'esports de lluita (professor responsable) i direcció de grups esportius. Alba Roldán Romero, professora ajudant doctor en la Universitat Miguel Hernández (UMH); màster internacional en activitat física adaptada per la KatholiekeUniversiteitLeuven (Bèlgica). María Celestina Martínez Galindo, professora associada Universitat Miguel Hernández – departament de Ciències de l'Esport. Rodrigo Guirao Parro, diplomat en Magisteri d'Educació Física. María Bernabeu Avomo, esportista d'alt nivell de judo, medallista en campionats del món, diploma olímpic en JJOO de Rio de Janeiro (2016) i eliminatòries en JJOO de Tòquio (2020).

Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Activitats aquàtiques educatives i inclusives.



Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i educació física.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-19-2023.

Càrrega lectiva: 24 hores.

Lloc de realització: Elx i Santa Pola.

Dates de realització: del 26 al 28 de juny de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 3 d'abril al 12 de juny de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 25.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Juan Antonio Moreno Murcia, professor catedràtic d'Educació Física i Esport en el Centre d'Investigació de l'Esport de la Universitat Miguel Hernández a Elx; president de l'Associació Iberoamericana d'Educació Aquàtica, Especial i Hidroteràpia (AIDEA) i autor de continguts relacionats amb l'educació aquàtica. Apolonia Albarracín Pérez, doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, llicenciada en Educació Física amb especialitat en natació escolar. Francisco Cano Noguera, doctor en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, llicenciat en Educació Física amb especialitat en seguretat aquàtica, ponent i participant en nombrosos cursos de formació del professorat referent a aquest tema.

Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Bicitineraris didàctics, una eina inclusiva i transdisciplinària per a la salut i la sostenibilitat: les vies verdes.



Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i educació física.

Modalitat: presencial.

Codi: PFP-EE-20-2023.

Càrrega lectiva: 30 hores.

Lloc de realització CEFIRE específic Artisticoexpressiu – Castelló de la Plana.

Dates de realització: de l'11 al 24 de setembre de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/formacion/formacion-educacion-fisica/programas-de-educacion-fisica-de-igualdad-e-inclusion/

Termini d'inscripció: del 2 de maig al 4 de setembre de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 30.

Direcció acadèmica: CEFIRE Artisticoexpressiu.

Professorat: Antonio Hernández Martínez, llicenciat en Educació Física i assessor de l'àmbit d'educació inclusiva. Alejandro Badenes Ortí, mestre d'Educació Física i assessor de formació de l'àmbit artisticoexpressiu.

Destinataris: professorat de l'especialitat d'Educació Física que imparteix ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.

Col·labora: CEFIRE. Curs reconegut pel Servei de Formació del Professorat amb l'expedició de certificat de reconeixement de crèdits de formació permanent a tots els funcionaris docents que imparteixen ensenyaments no universitaris en la Comunitat Valenciana.





ANNEX III

Programa de formació permanent 2023 de l'Escola de l'Esport

de la Generalitat. Activitats formatives



Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dins de la Component 26 finançada per la Unió Europea Next Generation EU.

1.3. Formació de tècniques i tècnics esportius en igualtat de gènere en l'esport:



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Promoció de la igualtat en l'esport – igualtat de gènere (Edició 1).

Àrea temàtica: educació, igualtat de gènere i esport.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-21-2023.

Càrrega lectiva: 30 hores.

Lloc de realització: Plataforma E-formació Escola de l'Esport.

Dates de realització: del 13 al 19 de setembre de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web www.formaciondeportiva.gva.es, en l'apartat de formació permanent.

Termini d'inscripció: del 31 de juliol al 8 de setembre de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 80.

Direcció acadèmica: Escola de l'Esport de la Generalitat.

Professorat: Antonio Santos Ortega, doctor en sociologia, professor en el departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. Paloma Escamilla Fajardo, graduada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; màster de direcció i gestió de l'Activitat Física i l'Esport. Kety Balibrea Melero, tècnica superior del servei d'esports de la Universitat Politècnica de València. María Alicia López Yeste, graduada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, màster en formació del professorat, cap del servei d'esports de la Universitat Politènica de València. Sandra Molinés Borrás, Universitat de València. Víctor Soler Penades, professor en el departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. Lucía Carmona Álamos, graduada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, màster de gestió esportiva de la Universitat de València.



Col·labora: Servei d'estudis esportius i societat – Universitat Politècnica de València.

Destinataris: entrenadors i tècnics esportius de les Federacions esportives de la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Promoció de la igualtat en l'esport – igualtat de gènere (Edició 2).

Àrea temàtica: educació, igualtat de gènere i esport.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-22-2023.

Càrrega lectiva: 30 hores.

Lloc de realització: Plataforma E-formació Escola de l'Esport.

Dates de realització: del 17 de maig al 2 de juny de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web www.formaciondeportiva.gva.es, en l'apartat de formació permanent.

Termini d'inscripció: del 3 d'abril al 12 de maig de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 80.

Direcció acadèmica: Escola de l'Esport de la Generalitat.

Professorat: Antonio Santos Ortega, doctor en sociologia, professor en el departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. Paloma Escamilla Fajardo, graduada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; màster de direcció i gestió de l'Activitat Física i l'Esport. Kety Balibrea Melero, tècnica superior del servei d'esports de la Universitat Politècnica de València. María Alicia López Yeste, graduada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, màster en formació del professorat, cap del servei d'esports de la Universitat Politènica de València. Sandra Molinés Borrás, Universitat de València. Víctor Soler Penades, professor en el departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. Lucía Carmona Álamos, graduada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, màster de gestió esportiva de la Universitat de València.



Col·labora: Servei d'estudis esportius i societat – Universitat Politècnica de València.

Destinataris: entrenadors i tècnics esportius de les Federacions esportives de la Comunitat Valenciana.



1.4. Formació de tècniques i tècnics esportius i classificadors en inclusió de persones amb discapacitat en l'esport:



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Entrenador de boccia.

Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i esport.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-23-2023.

Càrrega lectiva: 65 hores.

Lloc de realització: Plataforma E-formació Escola de l'Esport i aules de la Federació d'Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana.



Dates de realització: del 21 de març al 16 de juny de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web www.formaciondeportiva.gva.es, en l'apartat de formació permanent.

Termini d'inscripció: del 6 de febrer al 15 de març de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 30.

Direcció acadèmica: Escola de l'Esport de la Generalitat.

Professorat: Per determinar.

Col·labora: Federació d'Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana.

Destinataris: entrenadors i tècnics esportius de les Federacions esportives de la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Esport inclusiu (Edició 1).

Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i esport.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-24-2023.

Càrrega lectiva: 30 hores.

Lloc de realització: Plataforma E-formació Escola de l'Esport.

Dates de realització: del 14 al 23 de juny de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web: online a través de la pàgina web www.formaciondeportiva.gva.es, en l'apartat de formació permanent.

Termini d'inscripció: del 8 de maig al 9 de juny de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 80.

Direcció acadèmica: Escola de l'Esport de la Generalitat.

Professorat: Raúl Reina Vaíllo, doctor en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; màster europeu en activitat física adaptada per la KatholiekeUniversiteitLeuven (Bèlgica); catedràtic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) en activitat física adaptada i esport inclusiu i paralímpic; classificador internacional de per a atletisme i futbol per a persones amb paràlisi cerebral. Laura Jiménez Monteagudo, doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat Autònoma de Madrid; màster en activitat física esportiva, persones amb discapacitat i integració social en la UAM; professora d'esport adaptat i de didàctica i metodologia de les activitats físiques i esportives en el grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la Universitat Catòlica de València. David Soler Escorcia, graduat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, graduat en Infermeria, coordinador comarcal de centres ocupacionals de la Costera i professor associat de pilota valenciana – Universitat de València. Alba Roldán Romero, doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; màster internacional en activitat física adaptada per la KatholiekeUniversiteitLeuven (Bèlgica); professora de la Universitat Miguel Hernández en activitats físiques adaptades en els graus en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i en Teràpia Ocupacional. Núria Caus Pertegaz, doctora en Educació Física, professora en l'IES La Creueta (Onil). Luis García Pastor.



Col·labora: Servei d'estudis esportius i societat – Universitat Politècnica de València.

Destinataris: entrenadors i tècnics esportius de les Federacions esportives de la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Esport inclusiu (Edició 2).

Àrea temàtica: educació, inclusió de persones amb discapacitat i esport.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-25-2023.

Càrrega lectiva: 30 hores.

Lloc de realització: Plataforma E-formació Escola de l'Esport.

Dates de realització: del 13 al 29 de setembre de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web: online a través de la pàgina web www.formaciondeportiva.gva.es, en l'apartat de formació permanent.

Termini d'inscripció: del 31 de juliol al 8 de setembre de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 80.

Direcció acadèmica: Escola de l'Esport de la Generalitat.

Professorat: Raúl Reina Vaíllo, doctor en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; màster europeu en activitat física adaptada per la KatholiekeUniversiteitLeuven (Bèlgica); catedràtic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) en activitat física adaptada i esport inclusiu i paralímpic; classificador internacional de per a atletisme i futbol per a persones amb paràlisi cerebral. Laura Jiménez Monteagudo, doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat Autònoma de Madrid; màster en activitat física esportiva, persones amb discapacitat i integració social en la UAM; professora d'esport adaptat i de didàctica i metodologia de les activitats físiques i esportives en el grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la Universitat Catòlica de València. David Soler Escorcia, graduat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, graduat en Infermeria, coordinador comarcal de centres ocupacionals de la Costanera i professor associat de pilota valenciana – Universitat de València. Alba Roldán Romero, doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; màster internacional en activitat física adaptada per la KatholiekeUniversiteitLeuven (Bèlgica); professora de la Universitat Miguel Hernández en activitats físiques adaptades en els graus en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i en Teràpia Ocupacional. Núria Caus Pertegaz, doctora en Educació Física, professora en l'IES La Creueta (Onil). Luis García Pastor.



Col·labora: Servei d'estudis esportius i societat – Universitat Politècnica de València.

Destinataris: entrenadors i tècnics esportius de les Federacions esportives de la Comunitat Valenciana.





ANNEX IV

Programa de formació permanent 2023 de l'Escola de l'Esport

de la Generalitat. Activitats formatives



Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dins de la Component 26 finançada per la Unió Europea Next Generation EU.

1.5. Formació específica en programes de foment d'hàbits saludables a través de l'esport i l'activitat física



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Formació per al disseny de programes d'activitat i exercici físic saludables (Edició 1).

Àrea temàtica: salut.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-26-2023.

Càrrega lectiva: 55 hores.

Lloc de realització: Plataforma E-formació Escola de l'Esport.

Dates de realització: de l'1 al 30 de juny de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web: online a través de la pàgina web www.formaciondeportiva.gva.es, en l'apartat de formació permanent.

Termini d'inscripció: del 24 d'abril al 24 de maig de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 80.

Direcció acadèmica: Escola de l'Esport de la Generalitat.

Professorat: Per determinar.

Destinataris: entrenadors i tècnics esportius de les Federacions esportives de la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Formació per al disseny de programes d'activitat i exercici físic saludables (Edició 2).

Àrea temàtica: salut.

Modalitat: semipresencial.

Codi: PFP-EE-27-2023.

Càrrega lectiva: 55 hores.

Lloc de realització: Plataforma E-formació Escola de l'Esport.

Dates de realització: de l'1 al 30 de setembre de 2023.

Inscripció: online, a través de la pàgina web: online a través de la pàgina web www.formaciondeportiva.gva.es, en l'apartat de formació permanent.

Termini d'inscripció: del 26 de juny al 25 d'agost de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 80.

Direcció acadèmica: Escola de l'Esport de la Generalitat.

Professorat: Per determinar.

Destinataris: entrenadors i tècnics esportius de les Federacions Esportives de la Comunitat Valenciana.





ANNEX V

Programa de formació permanent 2023 de l'Escola de l'Esport

de la Generalitat. Activitats formatives



1. Altres formacions dirigides al col·lectiu de l'esport de la Comunitat Valenciana



Acció formativa: curs – taller.

Nom de l'activitat: Gestió del voluntariat en els clubs esportius.



Àrea temàtica: gestió.

Modalitat: online.

Codi: PFP-EE-28-2023.

Càrrega lectiva: 4 hores.

Lloc de celebració: plataforma SAPS Generalitat Valenciana.

Dates de celebració: del 22 al 31 de març de 2023.

Inscripció: online a través de la pàgina web www.formaciondeportiva.gva.es, en l'apartat de formació permanent.

Termini d'inscripció: del 13 de febrer al 16 de març de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 60.

Direcció acadèmica: Escola de l'Esport de la Generalitat.

Professorat: José Manuel Brotons Piqueres, llicenciat en Educació Física – tècnic i gestor esportiu; cap de servei esportiu OA FDM de València; tècnic responsable del Programa «Voluntariat Esportiu de València» (Oficina del Voluntariat Esportiu). Leandro Ródenas Sanz – graduat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport – coordinador dels projectes de voluntariat de l'Oficina del Voluntariat Esportiu de l'OA FDM de València.

Col·labora: Fundació Esportiva Municipal – Ajuntament de València.

Destinataris: personal adscrit a clubs i entitats esportives de la Comunitat Valenciana.

Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Diversitat, respecte, igualtat i solidaritat a través de l'esport.

Àrea temàtica: educació.

Modalitat: online.

Codi: PFP-EE-29-2023.

Càrrega lectiva: 4 hores.

Lloc de celebració: plataforma SAPS Generalitat Valenciana.

Dates de celebració: del 19 al 28 d'abril de 2023.

Inscripció: online a través de la pàgina web www.formaciondeportiva.gva.es, en l'apartat de formació permanent.

Termini d'inscripció: del 13 de març al 14 d'abril de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 60.

Direcció acadèmica: Escola de l'Esport de la Generalitat.

Professorat: Sofía Pereira García, investigadora postdoctoral de la Universitat de València. Participa en l'equip d'investigació «Activitat Física, Educació i Societat» i en «Soca-rel» un seminari d'educació física crítica; la seua trajectòria investigadora se centra en les experiències de les persones trans en l'àmbit esportiu i d'educació física, i centrada els últims anys en el col·lectiu de menors trans; uns altres interessos de la investigadora es relacionen amb la pedagogia queer i l'esport en persones LGTB. Elena López Cañada, doctora en Activitat Física i Esport per la Universitat de València; actualment és professora ajudant doctora en el departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València; forma part del grup d'investigació AFES «Activitat Física, Educació i Societat» i les seues línies d'investigació se centren en estudiar l'activitat física i l'esport en col·lectius vulnerats, en concret, les persones trans.



Col·labora: Servei d'estudis esportius i societat – Universitat Politècnica de València.

Destinataris: personal adscrit a clubs i entitats esportives de la Comunitat Valenciana.



Acció formativa: curs.

Nom de l'activitat: Responsabilitat civil i penal dels entrenadors esportius.

Àrea temàtica: gestió.

Modalitat: online.

Codi: PFP-EE-30-2023.

Càrrega lectiva: 4 hores.

Lloc de celebració: plataforma SAPS Generalitat Valenciana.

Dates de celebració: 18 al 27 d'octubre de 2023.

Inscripció: online a través de la pàgina web www.formaciondeportiva.gva.es, en l'apartat de formació permanent.

Termini d'inscripció: de l'11 de setembre a l'11 d'octubre maig de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 60.

Direcció Acadèmica: Ana María de la Encarnación Valcárcel.

Professorat: Ana M.ª de la Encarnación Valcárcel, llicenciada en Dret – professora en el Departament de Dret Administratiu de la Universitat de València.

Col·labora: Servei d'estudis esportius i societat – Universitat Politècnica de València.

Destinataris:

– Entrenadors i tècnics esportius.

– Monitors en equips esportius i clubs.

– Gestors de clubs i associacions esportives d'esport base.

– Personal adscrit a les federacions esportives de la Comunitat Valenciana.

– Persones vinculades a l'àmbit de l'esport en general.



Acció formativa: curse – taller.

Nom de l'activitat: Gestió de clubs esportius: obligacions administratives, fiscals, laborals i comptables.

Àrea temàtica: gestió.

Modalitat: online.

Codi: PFP-EE-31-2023.

Càrrega lectiva: 4 hores.

Lloc de celebració: plataforma SAPS Generalitat Valenciana.

Dates de celebració: del 8 al 17 de novembre de 2023.

Inscripció: online a través de la pàgina web www.formaciondeportiva.gva.es, en l'apartat de formació permanent.

Termini d'inscripció: del 2 d'octubre al 3 de novembre de 2023, tots dos inclusivament.

Nombre de places: 60.

Direcció acadèmica: Escola de l'Esport de la Generalitat.

Professorat: José Manuel Brotons Piqueres, llicenciat en Educació Física – tècnic i gestor esportiu; cap de servei esportiu OA FDM. de València; tècnic responsable del Programa «Voluntariat Esportiu de València» (Oficina del Voluntariat Esportiu). Eduardo Such Irusta, llicenciat en Administració i Direcció d'empreses per la UEM – MBA per l'Institut d'Empresa de Madrid; màster en Auditoria de Comptes pel CEF; doctor en Ciències Econòmiques per la UMH d'Elx; postgrau en comerç internacional per la Universitat Blaise Pascal de Clermont Ferrand i Auditor de comptes; soci-director de la Signatura Dula Auditors; professor associat de la UA; professor del Màster d'Auditoria de comptes del CEF i professor col·laborador de EDEM. Asunta González Carrau, llicenciada en Economia per la Universitat de València; màster financer i tributari per l'institut d'estudis fiscals; curs d'especialista en auditoria i comptabilitat per l'escola d'auditoria de l'institut de censors jurats de comptes; màster en gestió empresarial; sòcia directora de Trastes Consultores, SL, i sòcia de Tides Consultores, SL.



Col·labora: Fundació Esportiva Municipal – Ajuntament de València.

Destinataris: personal adscrit a clubs i entitats esportives de la Comunitat Valenciana.

Mapa web