Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 16 de maig de 2022, del Protectorat de Fundacions de la Generalitat, per la qual es fa públic l'extracte de diverses resolucions de la Secretaria Autonòmica de Justícia i Administració Pública, relatives a la inscripció en el Registre de Fundacions de la Comunitat Valenciana de noves entitats. [2022/4514]

(DOGV núm. 9348 de 26.05.2022) Ref. Base de dades 004477/2022


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública
    Grup temàtic: 000



La Secretaria Autonòmica de Justícia i Administració Pública ha dictat les resolucions següents:

– Resolució de data 28 d'abril de 2022, de la secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, per la qual es va acordar inscriure en el Registre de Fundacions de la Comunitat Valenciana l'entitat denominada Fundación Visibles de la Comunitat Valenciana amb el número 656V i classificar-la amb caràcter d'assistència a discapacitats físics, psíquics i sensorials (14) sota la tutela del Protectorat que exerceix la Generalitat. El domicili de la Fundació queda establit a València 46002, carrer de Sant Francesc, 6.

Fins i activitats:

«La Fundació té els objectius següents:

– La inserció laboral de persones amb trastorn de l'espectre autista, discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental.

– Fundació terapèutica, amb la finalitat de treballar les habilitats socials en context natural, gestió emocional, control de l'estrés i resolució de conflictes.

– Acompanyar i/o escolaritzar en tota l'etapa educativa les persones amb diversitat funcional des de la detecció precoç de qualsevol anomalia en el seu desenvolupament des del naixement, passant per l'escolarització més adequada a les seues necessitats fins a la inserció laboral.

– Difusió i formació tant de pares i mares com de tots els professionals que participen en el desenvolupament de les persones amb diversitat funcional, assessorant-los en tot moment sobre els programes d'estimulació, recursos i teràpies que necessitaran en tot el cicle vital.



Correspon al Patronat de la Fundació determinar la manera en què s'hauran de complir els fins enumerats en aquest article. Les prestacions de la Fundació s'atorgaran de manera no lucrativa.

El desenvolupament de l'objecte de la Fundació s'efectuarà a través d'alguna de les formes d'actuació següents: treball en el context natural de les mancances que pateix aquest col·lectiu, tutorització per part dels usuaris per persones qualificades per a poder desenvolupar bé les seues tasques i suport a les famílies en tot el procés d'aprenentatge.»

Beneficiaris:

«Seran potencials beneficiaris de la Fundació les persones amb trastorn de l'espectre autista o discapacitat intel·lectual. La Fundació atorgarà, amb criteris d'imparcialitat, objectivitat i no– discriminació, els seus beneficis a les persones o entitats que complisquen les condicions expressades anteriorment i que el Patronat considere que en són legítimes creditores, d'acord amb les bases, normes o regles que establisca a aquest efecte.

Ningú podrà al·legar, davant la Fundació, dret preferent a gaudir dels seus beneficis, ni imposar la seua atribució a persona o entitat determinada.»



– Resolució de data 28 d'abril de 2022, de la secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, per la qual es va acordar inscriure en el Registre de Fundacions de la Comunitat Valenciana l'entitat denominada Fundación Abrazados a la Vida de la Comunitat Valenciana amb el número 655V i classificar-la amb caràcter de suport a la dona (12) sota la tutela del Protectorat que exerceix la Generalitat. El domicili de la Fundació queda establit a València 46019, c/ Clara Campoamor, 11, 1-4.



Fins i activitats:

«La Fundació té com a objecte:

1. L'atenció, assistència i suport a dones en risc d'exclusió o vulnerables, amb la finalitat d'aconseguir la seua integració social.

2. Afavorir la cultura del voluntariat social desenvolupant en les persones valors de justícia, solidaritat i gratuïtat, especialment dirigit a les dones vulnerables.

El Patronat determinarà la manera concreta en què s'han de desenvolupar els fins indicats en aquest article.»

Beneficiaris:

«Seran potencials beneficiaris de la Fundació, amb caràcter preferencial, les dones desfavorides socialment, culturalment i econòmicament, especialment les que per aquestes circumstàncies es troben en situació de risc de marginació i exclusió.

La Fundació atorgarà amb criteris d'imparcialitat, objectivitat i no-discriminació els seus beneficis a les persones o entitats que reunisquen les condicions expressades anteriorment i que el Patronat considere que en són legítimes creditores, d'acord amb les bases, normes o regles que s'establisquen a aquest efecte.

Ningú podrà al·legar davant la Fundació dret preferent a gaudir dels seus beneficis, ni imposar la seua atribució a persona o entitat determinada.»



– Resolució de data 11 de maig de 2022 de la secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, per la qual es va acordar inscriure en el Registre de Fundacions de la Comunitat Valenciana l'entitat denominada Fundación Hans Dieter Otto de la Comunitat Valenciana amb el número 245A i classificar-la amb caràcter de protecció a la dona (12) sota la tutela del Protectorat que exerceix la Generalitat. El domicili de la Fundació queda establit a Teulada (Alacant) 03725, avinguda del Mediterrani, 3, primer pis.

Fins i activitats:

«La Fundació té com a objecte l'ajuda econòmica a mares amb pocs recursos econòmics que tinguen al seu càrrec fills menors i que visquen soles. Correspon al Patronat de la Fundació determinar la manera en què hauran de complir els fins enumerats en aquest article. Les prestacions de la Fundació s'atorgaran de manera no lucrativa.

El desenvolupament de l'objecte de la Fundació es desenvoluparà a través d'alguna de les formes d'actuació següents: la Fundació, amb càrrec al seu patrimoni no fundacional, entregarà ajuda econòmica als beneficiaris (bé directament o a través d'altres institucions que s'encarreguen de distribuir l'import entre els beneficiaris), bé en forma de xecs o altres mitjans de pagament o d'altres formes d'auxili econòmic, i noves fonts d'ingressos que incrementen el patrimoni fundacional.»



Beneficiaris:

«Seran potencials beneficiàries les mares amb pocs recursos econòmics que tinguen al seu càrrec fills o filles menors i que visquen soles. La Fundació atorgarà amb criteris d'imparcialitat, objectivitat i no-discriminació els seus beneficis a les persones o entitats que reunisquen les condicions expressades anteriorment i que el Patronat considere que en són legítimes creditores, d'acord amb les bases, normes o regles que establisca a aquest efecte.

Ningú podrà al·legar davant la Fundació dret preferent a gaudir dels seus beneficis, ni imposar la seua atribució a persona o entitat determinada.»



– Resolució de data 11 de maig de 2022, de la secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, per la qual es va acordar inscriure en el Registre de Fundacions de la Comunitat Valenciana l'entitat denominada Fundación de la Comunitat Valenciana Proyecto Puçol para la Educación y la Cultura amb el número 250A i classificar-la amb caràcter educatiu (41) sota la tutela del Protectorat que exerceix la Generalitat. El domicili de la Fundació queda establit a Elx (Alacant) 03296, partida de Puçol, 8.



Fins, activitats i beneficiaris:

«La Fundació de la Comunitat Valenciana Proyecto Puçol para la Educación y la Cultura naix amb finalitats educatives i culturals per a la defensa de la cultura i les tradicions d'Elx, i persegueix amb caràcter principal la salvaguarda i difusió del projecte educatiu del centre, que integra l'aprenentatge dels oficis, tradicions i medi natural del Camp d'Elx en el currículum educatiu i en el mateix entorn rural, i possibilita d'aquesta manera la conservació d'una cultura en risc de desaparició.



A continuació, s'enumeren els fins principals de la Fundació:

1. Recuperar, promoure i reivindicar el valor de la cultura, les tradicions i el patrimoni cultural i natural d'Elx i el seu entorn.

2. Salvaguardar, promocionar i difondre el projecte pedagògic «Museu Escolar de Puçol», basat en l'educació integral en valors i la immersió en el mitjà a través del patrimoni cultural i natural.

3. Fomentar i impulsar la formació, l'estudi i la investigació del Patrimoni i de les tradicions il·licitanes i del seu entorn.

Per al compliment dels fins disposats en aquest apartat, la Fundació podrà sol·licitar el suport de tercers, participant i formant xarxes de col·laboració amb altres organitzacions per al disseny conjunt de projectes i iniciatives socials, i fomentant la col·laboració entre entitats.



El desenvolupament de l'activitat de la Fundació s'efectuarà a través de diverses línies d'actuació preferent:

1. Contribuir a la salvaguarda del patrimoni il·licità mitjançant l'educació, la formació, l'acció directa, la sensibilització de tercers, especialment de la comunitat educativa, i la difusió del coneixement adquirit a través de la pràctica pedagògica.

2. Procurar la immersió de l'alumnat en el seu entorn mitjançant la integració del patrimoni cultural i natural local en el currículum, així com l'estudi del medi en contacte directe amb els depositaris dels coneixements.

3. Integrar la comunitat en les activitats a realitzar, reivindicant el valor del territori a través d'accions de promoció que ajuden al seu desenvolupament.

4. Realitzar accions que contribuïsquen a la conservació i el reconeixement d'elements, expressions i manifestacions culturals.

5. Posar en pràctica una dinàmica de treball amb institucions públiques i privades per a informar i sensibilitzar la societat sobre la importància del projecte pedagògic com a mitjà per a conservar la cultura i la tradició il·licitanes.

6. Organitzar i programar activitats, tallers, exposicions, visites, seminaris, esdeveniments, cursos de formació i altres accions relacionades amb la promoció del projecte entre el públic general, ja siga en solitari o en col·laboració amb institucions públiques i/o privades, per a impulsar les diferents facetes d'aquest (educativa, mediambiental, cultural, turística, etc.) i la riquesa de les seues col·leccions.

7. Impulsar i col·laborar en projectes públics i/o privats en els quals es promoguen la cultura tradicional, el medi ambient, l'educació, el turisme, el desenvolupament del territori i la inclusió social.

8. Facilitar a les universitats i altres institucions educatives el projecte i els seus fons per a investigadors, col·laboradors o alumnat en pràctiques.

9. Atendre, tutelar i formar qualsevol persona per a ampliar els seus coneixements teòrics i pràctics, per a investigar o per a col·laborar de manera voluntària.

10. Desenvolupar i donar suport a programes d'investigació, projectes i treballs amb bases científiques relacionats amb els fins de la Fundació.

11. Captar fons per al desenvolupament del projecte pedagògic i museístic, així com assegurar la dotació i el manteniment de la infraestructura i els equips de treball.

Així mateix, la Fundació podrà obtindre rendiments mitjançant l'exercici per si mateixa d'activitats mercantils coincidint amb l'objecte o la finalitat específica de la fundació, o complementàries o accessòries d'aquesta, i de manera genèrica, dur a terme totes les actuacions que conduïsquen al millor assoliment dels seus fins.»

Beneficiaris:

«Seran potencials beneficiaris i beneficiàries de la Fundació la societat en general i la comunitat educativa en particular. Per a assegurar aquesta circumstància, la Fundació donarà, a aquest efecte, la major difusió i informació dels seus propis fins i activitats.

Els beneficiaris i beneficiàries seran seleccionats per la Fundació democràticament amb criteris d'imparcialitat, no-discriminació i objectivitat, d'acord amb les bases, normes o regles que elaboren per a la seua selecció.

Sempre que siga necessària la seua delimitació, en casos com ara l'atorgament de beques o el finançament de projectes, la Fundació atendrà de manera principal aquelles persones que formen part del sector de la població que puga ser atés conforme als fins fundacionals, sempre d'acord amb els criteris generals d'imparcialitat i no-discriminació, i els particulars de mèrit i capacitat, sense perjudici que també puga considerar la pluralitat territorial, les situacions personals de necessitat, l'ordre de petició i altres d'anàlegs.

El Patronat podrà acordar els requisits específics de cada convocatòria i la composició, si escau, de l'òrgan de selecció, els seus criteris d'actuació, els requisits i els mèrits a valorar.

Ningú podrà al·legar davant la Fundació dret preferent a gaudir dels seus beneficis, ni imposar la seua atribució a persona o entitat determinada.»



– Resolució de data 11 de maig de 2022, de la secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, per la qual es va acordar inscriure en el Registre de Fundacions de la Comunitat Valenciana l'entitat denominada Fundación Vinatea Editorial de la Comunitat Valenciana amb el número 654V i classificar-la amb caràcter cultural (30) sota la tutela del Protectorat que exerceix la Generalitat. El domicili de la Fundació queda establit a Catarroja (València) 46470, avinguda del Camí Reial, 12, porta 4.

Fins i activitats:

«1. L'objecte de la Fundació és la promoció de les arts, les lletres, la cultura i la història en general, i la valenciana en particular, i dotar solidàriament de fons econòmics altres entitats benèfiques.

2. Per al millor compliment dels seus fins, la Fundació pot realitzar, entre altres, les activitats següents:

– Organització de trobades, rutes guiades, cursos, conferències, col·loquis, exposicions i seminaris, o presència activa en aquests, o mitjans de comunicació relacionats amb els fins de la Fundació.

– Coordinar i crear programes, activitats i grups d'investigació.



– Edició, elaboració, publicació i venda de llibres, revistes, fullets, material audiovisual i material multimèdia relacionat amb els fins fundacionals.

– Concessió d'ajudes per a estudiants i investigadors.

– Donació de llibres per a entitats i persones.

– Convocatòria de premis relacionats amb els fins.

– Promoció d'oportunitats, d'edició d'obres literàries i/o d'investigació a persones i institucions en el món editorial.

– Finançament i realització de projectes d'investigació relacionats amb els fins de la Fundació.

– Realització d'estudis, informes i anàlisis sobre matèries relacionades amb els fins de la Fundació.

– Fomentar, establir i mantindre els contactes i col·laboracions necessàries amb entitats nacionals i estrangeres, públiques i privades, per a col·laborar en activitats relacionades amb la cultura, solidaritat, investigació, l'educació i la innovació social.

– Realitzar totes les activitats accessòries o complementàries a les anteriorment descrites.

– Realitzar, de manera genèrica, totes les activitats que conduïsquen al millor assoliment dels seus fins, amb la promoció específica del voluntariat.

– Impuls i execució de tot tipus de projectes que fomenten la responsabilitat social corporativa i la innovació social.

Exercir les activitats econòmiques necessàries per al compliment dels fins de la Fundació.»

Beneficiaris:

«1. L'actuació de la Fundació haurà de beneficiar col·lectivitats genèriques de persones.

2. Sempre que siga necessària la delimitació dels beneficiaris, en casos com ara l'atorgament de beques o el finançament de projectes, la Fundació atendrà de manera principal aquelles persones que formen part del sector de la població que puga ser atés conforme als objectius fundacionals, sempre d'acord amb els criteris generals d'imparcialitat i no-discriminació i els particulars de mèrit i capacitat, sense perjudici que també puga considerar la pluralitat territorial, les situacions personals de necessitat dels beneficiaris, l'ordre de petició i altres d'anàlegs. El Patronat podrà acordar els requisits específics de cada convocatòria i la composició, si escau, de l'òrgan de selecció, els seus criteris d'actuació, els requisits i els mèrits a valorar.



3. Ningú podrà al·legar, ni individualment ni col·lectivament, davant la Fundació o el seu Patronat cap dret al gaudi dels seus beneficis, ni imposar la seua atribució a persones determinades.»



La qual cosa es fa pública en compliment del que es disposa en l'article 29.h de la Llei 8/1998, de 9 de desembre, de la Generalitat Valenciana, de fundacions de la Comunitat Valenciana, modificada per la Llei 9/2008, de 3 de juliol de 2008, que estableix com a funció específica del Protectorat «fer publicitat de l'existència i les activitats de les fundacions», així com per apreciar-se la concurrència d'interés públic en el seu coneixement general.



València, 16 de maig de 2022.– La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, p. d. c. (R 02.08.2019; DOGV 8606, 05.08.2019), la secretària autonòmica de Justícia i Administració Pública, Isabel Gemma Fajardo García.

Mapa web