Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 14 de març de 2022, de la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, per la qual s'estableixen i es classifiquen les zones de producció de mol·luscos bivalves en aigües de la Comunitat Valenciana. [2022/2311]

(DOGV núm. 9304 de 23.03.2022) Ref. Base de dades 002380/2022


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
    Grup temàtic: Autoritzacions administratives
    Descriptors:
      Temàtics: indústria pesquera



El Reglament (CE) núm. 853/2004, del Parlament Europeu i del Consell, de 29 d'abril de 2004, pel qual s'estableixen les normes específiques d'higiene dels aliments d'origen animal, disposa, en l'annex III, secció VII, els requisits per a les zones de producció i recol·lecció de mol·luscos bivalves vius.

El Reglament (OE) núm. 2017/625, del Parlament Europeu i del Consell, de 15 de març de 2017, relatiu als controls i altres activitats oficials realitzats per a garantir l'aplicació de la legislació sobre aliments i pinsos, i de les normes sobre salut i benestar dels animals, sanitat vegetal i productes fitosanitaris, estableix en l'article 18, apartat 6, que «l'autoritat competent classificarà les zones de producció i de reinstal·lació de mol·luscos bivalves vius».

El Reglament d'execució (UE) 2019/627, de la Comissió, de 15 de març 2019, pel qual s'estableixen disposicions pràctiques uniformes per a la realització de controls oficials dels productes d'origen animal destinats al consum humà, de conformitat amb el Reglament (UE) 2017/625, en l'article 52 es refereix a la «classificació de les zones de producció i de reinstal·lació de mol·luscos bivalves vius».

L'article 49.17 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana atribueix a la Generalitat la competència exclusiva en matèries de pesca, aigües interiors, marisqueig i aqüicultura.

Mitjançant la Resolució 13 d'octubre 2020, de la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, es van establir i classificar les zones de producció de mol·luscos bivalves, equinoderms, tunicats i gasteròpodes en aigües de la Comunitat Valenciana.

Considerant que actualment les sis zones existents estan en la següent situació:

– Zona CVA-1: té activitat esporàdicament, classificada «B»

– Zona CVA-2: té activitat estacional, classificada «B»

– Zona CVA-3: té activitat durant tot l'any, classificada «B»

– Zona CVA-4: sense activitat actualment ni prevista a llarg termini, classificada «A»

– Zona CVA-5: sense activitat actualment, però sí prevista a mitjà termini, classificada «A»

– Zona CVA-6: sense activitat actualment, però sí prevista a curt termini, classificada «A»

Vist que no es preveu que a curt termini es realitze activitat d'extracció de mol·luscos bivalves a la zona CVA-4.

Vista la dificultat existent per a poder realitzar preses de mostres que permeten controlar i mantindre la classificació de la zona CVA-4.

Vist que el nombre de mostres analitzades en la zona CVA-6 ha sigut escàs, a causa de la falta d'activitat d'extracció de mol·luscos bivalves en aquesta zona.

Vist que es compleix el que estableix l'Informe tècnic 7/19, elaborat per l'Institut d'Ecologia Litoral, del qual es deduïa que es podia escometre una reestructuració de zones de producció d'MBETG en aigües de la Comunitat Valenciana, segons el qual es van establir i classificar les sis zones de producció de mol·luscos bivalves, equinoderms, tunicats i gasteròpodes en aigües de la Comunitat Valenciana.



Per tot això, i amb la finalitat d'optimitzar la gestió, el control i el seguiment de les zones de producció de mol·luscos bivalves (ZPMB) a la Comunitat Valenciana, es fa necessari realitzar una nova classificació d'aquestes, per la qual cosa aquesta Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Pesca resol:



Primer

Aprovar l'establiment de les noves denominacions (claus), ubicacions i classificació de les zones de producció de mol·luscos bivalves en aigües del litoral de la Comunitat Valenciana, tal com figura en l'annex I d'aquesta resolució.



Segon

Aprovar les espècies autoritzades en cadascuna de les ZPMB en aigües del litoral de la Comunitat Valenciana.



Tercer

Aquesta resolució serà eficaç a partir de l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Aquesta resolució no posa fi a la via administrativa i contra aquesta es podrà interposar un recurs d'alçada davant el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la notificació d'aquesta resolució, de conformitat amb el que disposen els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



València, 14 de març de 2022.– El director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca: Antonio Quintana Martínez.

Mapa web