Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 22 de desembre de 2020, del director general de l'Institut Valencià de Finances, per la qual s'aprova la convocatòria de l'instrument financer préstec participatiu en coinversió amb inversors privats del programa operatiu FEDER CVA 2014-2020. [2021/501]

(DOGV núm. 9006 de 27.01.2021) Ref. Base de dades 000765/2021




De conformitat amb el que s'estableix en l'Acord del Consell Executiu del Fons de Fons FEDER de data 15 de març de 2019, pel qual s'aproven les normes reguladores l'instrument financer préstec participatiu en coinversió amb inversors privats del PO FEDER CVA 2014-2020, amb les modificades introduïdes en les reunions celebrades amb data de 3 d'abril de 2020 i 21 de desembre de 2020 del Consell Executiu del Fons de Fons FEDER, i d'acord amb l'autorització atorgada pel Consell Executiu al director general de l'Institut Valencià de Finances per a convocar l'instrument financer «Préstec Participatiu en coinversió amb inversors privats del PO FEDER CVA 2014-2020», es procedeix a publicar la convocatòria del citat instrument financer, que deroga i substitueix a la convocatòria aprovada amb data 7 de maig de 2019 (DOGV 8549, 16.05.2019).



Primer. Objecte de la convocatòria

1.1. Constitueix l'objecte de la present convocatòria l'atorgament de finançament per al creixement d'empreses de recent creació, prioritzant la innovació, a través de la coinversió al costat d'altres inversors privats en projectes desenvolupats en la Comunitat Valenciana per empreses amb establiment o sucursal de producció o de desenvolupament d'activitat radicat en la Comunitat Valenciana.

1.2. Aquesta actuació està cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

1.3. El finançament aportat per l'instrument financer del FEDER a través de l'IVF serà en forma de préstec participatiu, i les oportunitats d'inversió hauran de provindre dels intermediaris financers seleccionats per l'IVF, d'acord amb la convocatòria de manifestacions d'interés de data 28 de juny de 2018, en el marc del programa operatiu FEDER 2014-2020.

1.4. Els criteris bàsics de priorització de selecció d'operacions per a aquest instrument financer en el PO FEDER 2014-2020 de la Comunitat Valenciana són els següents:

a) Iniciatives alineades amb l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent per a Investigació i Innovació en la Comunitat Valenciana RIS3 CV i, especialment, en els projectes centrats en els seus àmbits sectorials i les tecnologies facilitadores transversals.

b) Contribució del projecte a la diversificació del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana i al seu posicionament en sectors de mitjana – alta tecnologia i/o intensives en coneixement.

c) Projectes de caràcter innovador amb alt potencial de creixement i internacionalització dels quals s'espera un impacte econòmic futur, que justifique el suport prestat o que impliquen un grau d'innovació respecte a altres empreses comparables.

d) Pla financer equilibrat amb l'existència de finançament privat, prioritzant els de major efecte multiplicador.

e) Propostes que contribuïsquen en major mesura a la creació d'ocupació, i especialment, en aquelles que aconseguisquen generar i mantindre ús d'alta qualificació.

f) Projectes que sorgisquen de la col·laboració amb agents generadors de coneixement o que ajuden a aprofundir la col·laboració entre els centres de desenvolupament d'I+D+i i les universitats amb el món empresarial, fomentant la transferència de coneixement.



Segon. Normativa aplicable

Per a tot el no previst en la present convocatòria s'aplicarà el que es preveu en la següent normativa:

a) Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014 pel qual es declaren determinades categories d'ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat (DO L 187 de 26.6.2014).

b) Comunicació de la Comissió relativa a la revisió del mètode de fixació dels tipus de referència i d'actualització (2008/C 14/02)

c) Reglament núm. 1303/2013/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, pel qual s'estableixen disposicions comunes relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió, al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i pel qual s'estableixen disposicions generals relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

d) Reglament núm. 1301/2013/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, sobre el Fons Europeu de Desenvolupament Regional i sobre disposicions específiques relatiu a l'objectiu d'inversió en creixement i ocupació.

e) Reglament delegat núm. 240/2014/UE de la Comissió, de 7 de gener, relatiu al Codi de Conducta Europeu sobre les associacions en el marc dels Fons Estructurals i d'Inversió Europeus.

f) Reglament delegat núm. 480/2014/UE de la Comissió, de 3 de març, que complementa el Reglament núm. 1303/2013/UE.

g) Ordre HFP/1979/2016, de 29 de desembre, per la qual s'aproven les normes sobre les despeses subvencionables dels programes operatius del Fons Europeu de Desenvolupament Regional per al període 2014-2020.

h) Decret llei 6/2017, d'1 de desembre, del Consell, per a la constitució de dos fons sense personalitat jurídica per a la gestió dels instruments financers dels programes operatius FEDER i FSE de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

i) Llei 27/2018, de 27 desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat.



Tercer. Pressupost disponible

El pressupost disponible previst màxim per a aquest instrument financer és de 14.200.000 euros, procedents en un 50 % de fons FEDER i en un altre 50 % de la Generalitat Valenciana (GVA), i es finançarà amb càrrec al Fons de Fons constituït mitjançant Decret llei 6/2017, d'1 de desembre, del Consell, per a la gestió dels instruments financers del programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.





Quart. Requisits dels beneficiaris

L'IVF verificarà el compliment dels següents requisits d'elegibilitat:



1. Microempreses, petites i mitjanes empreses (pimes), tal com es defineixen en l'annex I del Reglament 651/2014/UE de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 18 del Tractat.

2. Tindre establiment o sucursal en la Comunitat Valenciana.

3. No estar cotitzada en cap mercat organitzat.

4. Tindre una antiguitat mínima de 4 mesos comptada des de la data d'inscripció en el Registre Mercantil i fins a la data de recepció de la sol·licitud de finançament.

5. Portar operant en qualsevol mercat menys de set anys a partir de la seua primera venda comercial.

6. Comptar amb almenys un treballador consignat en el rebut de liquidació de cotitzacions (TC1) o document equivalent o acreditar que l'Administrador de l'empresa estiga donat d'alta en el règim especial de treballadors autònoms a la Comunitat Valenciana.

7. Acreditar estar al corrent amb les seues obligacions amb l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, amb la Unitat recaptadora de la Hisenda Pública Valenciana i amb la Tresoreria General de la Seguretat Social, així com no presentar posicions impagades. En cas que el sol·licitant haja sigut beneficiari d'alguna operació anterior de l'IVF, haurà d'estar al corrent de les seues obligacions de pagament.

8. No estar en situació d'empresa en crisi entesa, d'acord amb el que s'estableix en el punt 2.18 del Reglament (UE) 651/2014, de 17 de juny, general d'exempció per categories, com aquella empresa en la qual concórrega almenys una de les següents circumstàncies:

i. Si es tracta d'una societat de responsabilitat limitada (diferent d'una PIME amb menys de tres anys d'antiguitat o, a l'efecte dels criteris per a poder optar a les ajudes al finançament de risc, una PIME en el termini de set anys des de la seua primera venda comercial, que complisca les condicions per a rebre inversions de finançament de risc després de les comprovacions de diligència deguda per part de l'intermediari financer seleccionat), quan haja desaparegut més de la meitat del seu capital social subscrit com a conseqüència de les pèrdues acumulades; és el que succeeix quan la deducció de les pèrdues acumulades de les reserves (i de tots els altres elements que se solen considerar fons propis de la societat) condueix a un resultat negatiu superior a la meitat del capital social subscrit; a l'efecte de la present disposició, «societat de responsabilitat limitada» es refereix, en particular, als tipus de societats esmentats en l'annex I de la Directiva 2013/34/UE (1) i «capital social» inclou, quan siga procedent, tota prima d'emissió;



ii. Si es tracta d'una societat en la qual almenys alguns socis tenen una responsabilitat il·limitada sobre el deute de la societat (diferent d'una PIME amb menys de tres anys d'antiguitat o, a l'efecte dels criteris per a poder optar a les ajudes al finançament de risc, una PIME en el termini de set anys des de la seua primera venda comercial, que complisca les condicions per a rebre inversions de finançament de risc després de les comprovacions de diligència deguda per part de l'intermediari financer seleccionat), quan haja desaparegut per les pèrdues acumulades més de la meitat dels seus fons propis que figuren en la seua comptabilitat; a l'efecte de la present disposició, «societat en la qual almenys alguns socis tenen una responsabilitat il·limitada sobre el deute de la societat» es refereix, en particular, als tipus de societats esmentats en l'annex II de la Directiva 2013/34/UE;

iii. Quan l'empresa es trobe immersa en un procediment de fallida o insolvència o reunisca els criteris establits en el seu Dret nacional per a ser sotmesa a un procediment de fallida o insolvència a petició dels seus creditors;

iv. Quan l'empresa haja rebut ajuda de salvament i encara no haja reembossat el préstec o finalitzar la garantia, o haja rebut ajuda de reestructuració i estiga encara subjecta a un pla de reestructuració;



9. No estar incurs en cap de les prohibicions assenyalades en els apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, per a obtindre la condició de beneficiari o entitat col·laboradora.

10. No estar subjectes a una ordre de recuperació pendent, després d'una decisió de la Comissió Europea declarant una ajuda il·legal i incompatible amb el mercat comú.

11. Disposar de les autoritzacions i/o llicències administratives preceptives, per a l'exercici de la seua activitat, trobar-se inscrits en els registres públics pertinents, i complir amb qualssevol altres requisits exigits per les disposicions aplicables.

12. Hauran de trobar-se al corrent en el compliment de la Llei 6/2014, de 25 de juliol, de prevenció, qualitat i control ambiental d'activitats en la Comunitat Valenciana; del Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social, de la Llei orgànica 2/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, i de la Llei 9/2003, de 2 d'abril, per a la igualtat entre dones i homes.



Cinqué. Intermediaris financers

5.1. D'acord amb la convocatòria de manifestacions d'interés de data 28 de juny de 2018 en el marc del programa operatiu FEDER 2014-2020, l'IVF selecciona intermediaris financers a fi de col·laborar amb l'IVF en la identificació d'inversions a dur a terme en la Comunitat Valenciana.

5.2. Els intermediaris financers podran ser Xarxes d'Inversors privats o Societats o Vehicles d'inversió privats.

5.3. A través d'aquesta línia de finançament, l'IVF coinvertirà amb inversors privats identificats per les xarxes de business angels seleccionades, i amb societats o vehicles d'inversió igualment acreditats.



5.4. Correspondrà als Intermediaris Financers acreditats, la identificació i selecció de les inversions atesos els següents principis generals:



– La qualitat i viabilitat economicofinancera del projecte o empresa.



– La professionalitat de la gestió, el coneixement del sector i la capacitació tècnica de l'equip.

– Escalabilitat dels projectes.

– La coherència entre els mitjans (tècnics, humans i financers) existents i previstos amb els objectius.

– Coherència del dimensionament proposat amb la realitat i les necessitats del sector d'activitat, proveïdors i clients.

– Viabilitat tècnica del projecte o inversió, nivell de risc i definició dels objectius proposats.

– Projectes empresarials innovadors de productes, serveis o processos que suposen una millora en comparació amb el seu sector i que per les seues característiques comporten un nivell de risc superior, és a dir, que porten implícit un risc de fracàs tecnològic, industrial o de mercat.



5.5. Els intermediaris financers acreditats apareixen publicats en la pàgina web de l'IVF.



Sisé. Característiques del finançament

6.1. El finançament de l'IVF en aquesta línia s'instrumenta a través de préstecs participatius.

6.2. Condicions econòmiques del préstec participatiu:

a) Import: entre 25.000 i 300.000 euros per pime finançada, subjecte a l'import de la coinversió per part d'inversors privats (veure apartat Límits a l'import del finançament).

b) Termini: màxim de 7 anys.

c) Manca per a l'amortització de capital: fins a 3 anys.

d) Tipus d'interés: el tipus d'interés nominal de l'operació s'obté com la suma de a) el tipus d'interés EURIBOR per a depòsits a un any, amb un valor mínim igual 0 %, i b) el marge financer de l'exercici, equivalent a la rendibilitat financera registrada pel prestatari durant l'exercici en què es liquiden els interessos, amb un valor mínim igual al 4 % i un valor màxim igual al 9 %. A aquest efecte, la rendibilitat financera es defineix com el percentatge que representa el resultat de l'últim exercici tancat abans d'impostos sobre els fons propis del prestatari. Sobre el tipus d'interés resultant s'aplicarà una subvenció de l'1,75 %



e) Comissió de cancel·lació anticipada: 10 % de la quantia amortitzada.

f) Garanties: sense garanties addicionals a les quals aporta el propi projecte empresarial. No obstant això, en el cas que l'activitat de la pime destinatària de la inversió estiga lligada de manera significativa amb una altra empresa relacionada accionarialment de manera directa o a través d'accionistes comuns, o en el cas que la constitució de la pime siga resultat d'una spin off o cessió d'activitat d'una altra empresa amb participació accionarial majoritària, es podrà sol·licitar l'aval d'aquestes segones per a garantir la bona fi de l'operació. Com a norma general, no es prendran com a garantia fiances personals.

g) Sectors: tots, excepte els expressament exclosos en l'apartat de sectors exclosos.

h) Amortitzacions: trimestrals, a partir de la finalització de la manca.





Seté. Efecte incentivador i límits a l'import del finançament

7.1. Les ajudes concedides a través dels préstecs participatius es consideraran que tenen efecte incentivador, de conformitat amb el que s'estableix en l'article 6.5.b del Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, per complir les condicions establides en l'article 21 del citat Reglament.

7.2. El finançament sol·licitat a l'IVF estarà vinculada a la mobilització de finançament addicional a favor de les pimes mitjançant un instrument de capital o quasi capital per part d'inversors privats independents, podent admetre's que aquest finançament addicional ja s'haja produït en el moment de la sol·licitud de finançament, sempre que no haja transcorregut més de sis mesos des de la seua instrumentació i que en el pla de negoci que va elaborar l'empresa per a obtindre aquest finançament ja prevera captar finançament addicional per un import d'almenys l'import del préstec sol·licitat a l'IVF.

7.3. L'import del finançament de l'IVF es determinarà en el moment de la concessió del préstec i serà, com a mínim, del 50 % de l'import de les aportacions dels inversors privats en la pime elegible, quan s'instrumenten mitjançant un instrument de capital, i del 40 %, si es fa mitjançant un instrument de quasicapital, podent aconseguir fins a un màxim del 150 % d'aquestes aportacions o del 120 %, respectivament, depenent de la mena del finançament privat. Per a això, el percentatge de finançament de l'IVF respecte al finançament privat s'incrementarà acumulativament, quan el projecte complisca alguna de les circumstàncies que es detallen en l'Annex IV, amb un límit màxim del 150 %.



7.4. En el cas que les aportacions dels inversors es produïsquen de manera mixta (capital i quasicapital), per a l'obtenció de l'import del finançament de l'IVF es realitzaran els càlculs per separat segons la mena d'instrument, sent l'import final del préstec a estudiar per l'IVF, la suma de tots dos.



Huité. Costos finançables

8.1. L'instrument financer de préstecs participatius o «quasicapital» al costat de la coinversió privada proporcionada pels intermediaris financers seleccionats, anirà dirigida a reforçar l'estructura patrimonial de les empreses innovadores que no compten amb un capital inicial suficient per a dur a terme els seus plans de negoci de creixement, la incorporació de nous productes al mercat o la implantació en nous mercats.



8.2. Seran elegibles projectes empresarials innovadors de productes, serveis o processos, desenvolupats per pimes amb seu social o establiment en la Comunitat Valenciana, que suposen una millora en comparació amb el seu sector i que per les seues característiques comporten un nivell de risc superior, és a dir, que porten implícit un risc de fracàs tecnològic, industrial o de mercat. Correspon als intermediaris financers seleccionats la comprovació del component innovador dels projectes així com l'anàlisi del compliment dels requisits d'elegibilitat de les inversions i els destinataris finals.

8.3. De conformitat amb els requisits establits en el títol III de l'Ordre HFP/1979/2016, de 29 de desembre, per la qual s'aproven les normes sobre les despeses subvencionables dels programes operatius del Fons Europeu Regional per a 2014-2020 (BOE 3125, 30.12.2016), es consideraran costos finançables, les següents despeses d'inversió:



– Actius materials, com ara terrenys, edificis i instal·lacions, maquinària i equips.

– Actius immaterials, que no tenen una materialització física o financera, com les patents, llicències, coneixements tècnics o altres drets de propietat intel·lectual.

– Capital d'explotació derivat de plans de creixement que milloren la posició competitiva de l'empresa, la seua internacionalització, consolidació empresarial i creació d'ocupació.

El capital d'explotació, entenent com a tal l'increment permanent de capital circulant necessari per a desenvolupar el pla de negoci, es defineix com la diferència entre l'actiu corrent i el passiu corrent d'una empresa segons la normativa comptable nacional. Aquest càlcul haurà d'incloure's com a part del pla de negoci a finançar amb el préstec participatiu, i el seu import podrà destinar-se al pagament de conceptes de despesa corrent de l'exercici.

8.4. El pla de negoci haurà de contindre:

a) Les necessitats de finançament:

– Les inversions a realitzar

– Les noves necessitats de capital d'explotació.

b) El finançament total necessari:

– Augment de recursos propis

– Altres línies de finançament vinculades (coinversió privada)

– Finançament del préstec participatiu

Sobre la base d'aquesta planificació, del pla de negoci s'obtindrà la part del préstec participatiu que es dedicarà al finançament de capital d'explotació i a la resta d'inversions a realitzar.

8.5. Les actuacions finançades no podran haver conclòs materialment ni haver-se executat íntegrament a data de la sol·licitud del finançament.

8.6. La despesa finançada amb l'instrument financer haurà de desenvolupar-se dins del territori de la Comunitat Valenciana. A l'efecte de determinar la localització d'aquesta despesa, i en atenció a la naturalesa de l'instrument financer, aquest es considerarà situat en la seu del beneficiari, d'acord amb el que s'estableix en l'article 3, apartat 2, de l'Ordre HFP/1979/2016, de 29 de desembre, per la qual s'aproven les normes sobre les despeses subvencionables dels programes operatius del Fons Europeu Regional per a 2014-2020, i segons l'aplicació de les següents regles:



a) Les operacions definides com a inversió en infraestructures, béns immobles, béns d'equip o altres elements, s'entendran realitzades en el lloc on se situa físicament la inversió. En cas d'operacions que consistisquen en inversions per a les quals no siga possible determinar la ubicació física, s'aplicaran els criteris exposats en l'apartat c.



b) Les operacions consistents en el desenvolupament d'una activitat determinada o prestació d'un servei identificable s'entendran situades en el lloc on es desenvolupa l'esmentada activitat o es presta el servei. Les activitats dutes a terme pel personal del beneficiari en l'acompliment de les seues funcions s'entendran desenvolupades en el territori en què se situe el centre al qual l'esmentat personal estiga adscrit sense perjudici que part de les actuacions materials necessàries per a executar l'operació es realitzen fora d'aquest. Els serveis que es presten de manera general a tots o part dels ciutadans d'un o diversos territoris, s'entendran desenvolupats a prorrata en les diferents àrees afectades.



c) Les operacions definides com el suport, foment o promoció d'un beneficiari o de la totalitat o part de la seua activitat, es consideraran situades en la seu del beneficiari. S'entendrà per seu del beneficiari el centre on desenvolupe la seua activitat o exercisca funcions. Quan el beneficiari tinga diverses seus o desenvolupe la seua activitat en diferents centres, l'operació se situarà en el lloc on estiga el centre en el qual es desenvolupe la part de l'activitat que es fomenta o es promociona. Si l'operació consisteix en el suport o promoció al beneficiari o al conjunt de la seua activitat sense distinció, s'entendrà situada a prorrata entre els diferents centres afectats. Si, atesa la naturalesa de l'operació, no procedira o no fora possible identificar els centres afectats, l'operació s'entendrà situada en la seu social de beneficiari.



8.7. Quan l'import de la despesa finançable supere les quanties establides en la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les Directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014, per al contracte menor (contractes de valor estimat inferior a 40.000 euros, quan es tracte de contractes d'obres, o a 15.000 euros, quan es tracte de contractes de subministrament o de serveis), llevat que la despesa s'haguera iniciat amb anterioritat a la sol·licitud del préstec, l'empresa beneficiària haurà de disposar com a mínim tres ofertes de diferents proveïdors amb caràcter previ a la contractació del compromís per a l'obra, la prestació del servei o el lliurament del bé, i si escau d'una memòria que justifique raonablement l'elecció del proveïdor, en aquells casos en què no haja recaigut en la proposta econòmica més avantatjosa.

8.8. La despesa finançada no serà compatible amb qualsevol altra contribució de fons Estructurals i d'Inversió comunitaris, per als mateixos costos subvencionables, sense perjudici del que s'estableix en l'apartat de Règim d'ajudes. Tampoc seran elegibles els projectes que condicionen la utilització de productes o serveis nacionals en lloc d'importats, ni que restringisquen la possibilitat que els beneficiaris exploten els resultats de la investigació, el desenvolupament i la innovació en altres Estats membres.

8.9. No seran finançables específicament les despeses que es relacionen a continuació:

– Les contribucions en espècie.

– Els interessos deutors i les altres despeses financeres.

– El refinançament de deutes financers.

– Despeses relacionades amb les fluctuacions dels tipus de canvi de divises.

– L'impost sobre el valor afegit que siga recuperable conforme a la normativa nacional, així com els impostos de naturalesa similar que siguen recuperables conforme a la normativa nacional.

– Els impostos personals sobre la renda.

– Interessos de demora, recàrrecs, multes i sancions econòmiques i despesa incorreguda per litigis i disputes legals.

– En l'adquisició de béns i serveis mitjançant contractes públics:



· Els descomptes efectuats.

· Els pagaments efectuats pel contractista a l'Administració en concepte de taxa de direcció d'obra, control de qualitat o qualssevol altres conceptes que suposen ingressos o descomptes que es deriven de l'execució del contracte.

– Els incorreguts en relació amb els àmbits d'exclusió de les ajudes del FEDER establits en la norma Quarta. Sectors exclosos.

– Aquells que s'executen fora del període de subvencionabilitat del programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020 (entre l'1 de gener de 2014 i el 31.12.2023).

8.10. En el supòsit d'adquisició, construcció, rehabilitació i millora de béns inventariables, el beneficiari haurà de destinar els béns a la fi concret per al qual es va concedir el finançament, per un termini que no podrà ser inferior a cinc anys en cas de béns inscriptibles en un registre públic, ni a dos anys per a la resta dels béns.



Nové. Sectors i activitats excloses

a) Activitats econòmiques il·legals: tota producció, comerç o una altra activitat que siga il·legal conformement a les disposicions legals o reglamentàries de la jurisdicció nacional per a aqueixa mena de producció, comerç o activitat.

b) Productes del tabac i begudes alcohòliques destil·lades. La producció i el comerç de productes del tabac i begudes alcohòliques destil·lades i productes relacionats.

c) Producció i comerç d'armes i municions: el finançament de la producció i el comerç d'armes i municions de qualsevol tipus. Aquesta restricció no s'aplicarà en la mesura en què aquestes activitats formen part de polítiques explícites de la Unió Europea o siguen accessòries a elles.

d) Casinos. Casinos i empreses equivalents.

e) Restriccions del sector de les TI. Investigació, desenvolupament o aplicacions tècniques relacionades amb programes o solucions de dades electròniques que i) tinguen específicament per objecte: a) donar suport a qualsevol activitat inclosa en els sectors restringits esmentats en les lletres a) a d) anteriors; b) jocs d'atzar en internet i casinos en línia, o c) pornografia, o que ii) tinguen com a objectiu permetre a) l'entrada il·legal en xarxes de dades electròniques, o b) la descàrrega il·legal de dades electròniques.

f) Restriccions del sector de ciències de la vida. Quan es done suport al finançament de la investigació, el desenvolupament o les aplicacions tècniques relacionades amb: i) la clonació humana amb finalitats terapèutics o d'investigació, o ii) els organismes modificats genèticament (OMG).

g) Empreses d'intermediació financera, segurs i serveis bancàries, excepte les FINTECH i INSURTECH.

h) Desmantellament o la construcció de centrals nuclears.

i) Inversió per a aconseguir la reducció de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle procedents d'activitats enumerades en l'annex 1 de la Directiva 2003/87/CE.

j) Inversió en infraestructures aeroportuàries, llevat que estiguen relacionades amb la protecció del medi ambient o vagen acompanyades de les inversions necessàries per a mitigar o reduir el seu impacte negatiu en el medi ambient.

k) Sector de la pesca i l'aqüicultura regulats pel Reglament (CE) núm.1379/2013 del Parlament Europeu i del Consell, d'11 de desembre de 2013.

l) La producció primària de productes agrícoles.

m) Sector de la transformació i comercialització de productes agrícoles, en els casos següents:

– Quan l'import de l'ajuda es determine en funció del preu o de la quantitat d'aquests productes adquirits a productors primaris o comercialitzats per les empreses interessats, o

– Quan l'ajuda depenga del fet que es repercutisca totalment o parcialment sobre els productors primaris.

n) Activitats relacionades amb l'exportació a tercers països o Estats membres, és a dir, les ajudes directament vinculades a les quantitats exportades, a l'establiment i l'explotació d'una xarxa de distribució o a altres despeses corrents vinculades a l'activitat exportadora.





Desé. Òrgans competents per a la instrucció i resolució del procediment de concessió

10.1. La Subdirecció de Gestió Fons de l'Institut València de Finances (IVF) serà l'òrgan competent per a la instrucció del procediment de concessió, i per a tal objecte podrà sol·licitar quants informes estime necessaris per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut dels quals hagen de pronunciar-se les resolucions.

10.2. L'òrgan competent per a resoldre el procediment de concessió del finançament és la Comissió Tècnica de Gestió del Fons de Fons per a la gestió dels instruments financers del PO FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

10.3. La instrucció i resolució de les sol·licituds presentades es realitzarà per rigorós ordre d'entrada d'aquestes, data que quedarà fixada una vegada estiga disponible tota la documentació requerida per a analitzar l'operació de préstec.

10.4. Correspon a l'intermediari financer l'anàlisi del compliment dels requisits d'elegibilitat de les inversions i els destinataris finals, i a la Subdirecció de Gestió de Fons la seua avaluació amb l'objectiu de determinar l'elegibilitat del projecte com a beneficiari del finançament.



10.5. La Subdirecció de Gestió de Fons de l'Institut Valencià de Finances (IVF) elevarà proposta de resolució favorable o desfavorable a la Comissió Tècnica de Gestió del Fons de Fons per a la gestió dels instruments financers del PO FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020, que serà l'òrgan competent per a resoldre.



Onzé. Sol·licituds

11.1. La sol·licitud de finançament es realitzarà mitjançant el formulari previst en aquesta convocatòria com a annex I i anirà acompanyada de la següent documentació:

a) Pla de Negoci i informació economicofinancera que incloga balanç, compte de resultats, previsions i detall de l'endeutament. En el Pla de negoci s'haurà de descriure i quantificar el projecte d'inversió, indicant els motius pels quals es duu a terme.

b) En cas de disposar d'elles, comptes anuals dels tres últims exercicis depositats en el Registre Mercantil i últim tancament comptable més pròxim a la data de sol·licitud del finançament, amb una antiguitat màxima de l'últim trimestre natural anterior. En aquelles empreses que s'auditen, s'aportaran els informes d'auditoria. Cas contrari, aportar Impost de Societats.

c) Identificació del sol·licitant: fotocòpia del DNI, passaport o targeta de residència del representant legal de l'empresa sol·licitant, juntament amb la fotocòpia de l'escriptura d'apoderament. A més, s'incorporarà a la sol·licitud la fotocòpia de l'escriptura de titularitat real i l'escriptura de constitució de la societat.

d) Model 036, de declaració d'alta o baixa en el cens d'empresaris, professionals i retenidors.

e) Últim rebut de liquidació de cotitzacions presentat de manera prèvia a la sol·licitud de finançament

f) En cas que s'haja produït l'aportació de recursos propis per part de l'inversor privat, còpia de la inscripció de l'ampliació de capital en el Registre Mercantil.

g) Declaració d'altres ajudes per al mateix cost subvencionable conforme al model inclòs com a annex II.

h) Declaració de tipus i categoria d'empresa conforme al model inclòs com a annex III.

11.2. Correspon a l'intermediari financer presentar, a través de la web de l'IVF (https://prestamos.ivf.es), les sol·licituds de finançament que hauran d'estar signades per l'empresa sol·licitant, i hauran d'anar acompanyades de la documentació prevista en l'apartat anterior. L'intermediari financer subscriurà i aportarà a l'IVF juntament amb la sol·licitud l'informe d'elegibilitat del projecte que inclourà un resum de les característiques del projecte, la verificació del compliment dels requisits exigits i una valoració de la viabilitat d'aquest.

11.3. La presentació de la sol·licitud portarà implícita l'acceptació de les normes reguladores i de les condicions específiques d'aquesta convocatòria.

11.4. Les sol·licituds podran presentar-se des de l'endemà de la publicació de la present convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en la pàgina web de l'IVF.

11.5. La presentació de sol·licituds estarà limitada a l'existència de fons pel que en el moment que aquests s'esgoten, la disponibilitat d'accedir al finançament de l'instrument es tancarà. Es concediran préstecs fins al límit del crèdit pressupostari disponible per a l'instrument financer en el període de programació del PO FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020 o fins hui límit que puga acordar el Consell Executiu del Fons de Fons per a la gestió dels instruments financers del PO FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020, i sempre que el destinatari final complisca els requisits establits en aquesta convocatòria i el seu projecte o pla d'empresa siga valorat positivament. No serà necessari, per tant, establir en tals casos la comparació de les sol·licituds ni la prelació entre aquestes.

11.6. Per a general coneixement, l'IVF publicarà en la seua pàgina web la data en la qual es tancarà aquesta convocatòria per la circumstància expressada en el paràgraf anterior.

11.7. Aquelles sol·licituds que no complisquen amb les condicions mínimes imposades per a adquirir la condició de destinatari final, seran desestimades mitjançant acord motivat que serà emés per la Comissió Tècnica de Gestió.

11.8. Si la sol·licitud aportada fora incompleta o presentara errors corregibles, es requerirà a l'interessat perquè en el termini de 10 dies hàbils corregisca la falta o acompanye els documents preceptius, amb advertiment que si no ho fera es considerarà desistida la seua sol·licitud.



Dotzé. Procediment de concessió

12.1. Correspon a l'intermediari financer la identificació d'oportunitats d'inversió, i l'anàlisi del compliment dels requisits d'elegibilitat de les inversions i els destinataris finals i de la viabilitat dels projectes.



12.2. Una vegada identificades propostes d'inversió, l'intermediari financer presentarà a l'IVF la següent documentació:

– Informe d'elegibilitat d'acord amb el contingut mínim estipulat en l'Acord marc d'Inversió, que inclourà la valoració de la viabilitat i idoneïtat del projecte i els seus promotors, segons Annex V. La puntuació obtinguda pel projecte presentat haurà de ser superior a 2.



– La sol·licitud de finançament del préstec participatiu degudament signada per part del destinatari final.

– Documentació relativa als inversors privats interessats en la inversió, segons l'estipulat per l'Acord marc d'Inversió.

12.3. Rebuda la sol·licitud de finançament i l'informe d'elegibilitat, l'IVF procedirà a la seua avaluació amb l'objectiu de determinar l'elegibilitat del projecte com a beneficiari del finançament.

12.4. L'IVF podrà sol·licitar a l'intermediari financer, en qualsevol moment, i quan siga necessari per a adoptar la decisió d'inversió mitjançant l'atorgament d'un préstec participatiu, còpia de la documentació justificativa del compliment dels criteris d'elegibilitat. Així mateix, la Subdirecció de Fons de l'IVF estarà facultada per a interpretar i resoldre els dubtes que puguen suscitar la sol·licitud de finançament i podrà dirigir-se als sol·licitants per a recomanar la introducció de modificacions en la proposta o una reformulació d'aquesta, a fi d'aconseguir la seua millor adequació als objectius de l'instrument financer.



12.5. Si la Subdirecció de Gestió de Fons estima que la sol·licitud de finançament és elegible, emetrà un informe proposta de validació que elevarà a la Comissió Tècnica de Gestió per a la seua aprovació, si escau. L'IVF notificarà als destinataris finals i als intermediaris financers els termes de l'aprovació del préstec participatiu en coinversió amb els inversors privats. L'aprovació determinarà les condicions de l'operació les quals hauran de ser acceptades expressament pel beneficiari.



12.6. En el cas que la sol·licitud siga denegada, l'IVF dictarà resolució desestimatòria de la sol·licitud i el notificarà al destinatari final i als intermediaris financers.

12.7. En la resolució de concessió es farà constar la informació relativa a les condicions del finançament concedit: l'import del préstec, el tipus d'interés, termini de manca, termini d'amortització i condicions de reembossament, així com altres condicions generals i particulars a les quals queda subjecte el destinatari final. Les condicions del finançament i els requisits per a ser beneficiaris de la mateixa seran els vigents en el moment de l'aprovació de l'operació.



Tretzé. Formalització

13.1. Una vegada la Comissió Tècnica de Gestió notifica al destinatari final la valoració positiva de la seua sol·licitud i les condicions del finançament de la coinversió, el destinatari final haurà de comunicar a l'IVF l'acceptació del finançament en els termes de la resolució de concessió en el termini estipulat a aquest efecte. Igualment haurà de fer lliurament de la documentació requerida per a la formalització del préstec participatiu.

13.2. El contracte reflectirà les condicions del finançament aprovades i es formalitzarà en document públic davant notari.

13.3. De manera prèvia a la formalització de l'operació de finançament haurà de quedar acreditat, en cas que existiren, el compliment de les condicions de la concessió del finançament.



Catorzé. Desemborsament

14.1. Una vegada formalitzat el préstec, l'empresa podrà sol·licitar el desemborsament del mateix remetent una sol·licitud de desemborsament segons model disponible en la pàgina web de l'IVF pels mitjans previstos en el contracte de préstec participatiu.

14.2. La Subdirecció de Gestió de Fons analitzarà el compliment de les condicions que s'hagen establit en el contracte de préstec participatiu i proposarà al director general de l'IVF, en qualitat de president de la Comissió Tècnica de Gestió, el desemborsament a realitzar.



14.3. El director general de l'IVF procedirà a l'autorització de la sol·licitud de desemborsament corresponent a la quantia sol·licitada.

14.4. Es podrà realitzar un primer desemborsament, i condicionar els successius al compliment de determinades fites que hauran d'haver quedat recollits en el contracte de préstec, i sempre dins del període de disposició.

14.5. El contracte establirà, en tot cas, el termini màxim per al desemborsament de la quantia total del préstec, que no superarà el període de carència prevista en el contracte, i en cap cas el 30 de juny de 2023.

14.6. L'IVF realitzarà el corresponent abonament del principal del préstec una vegada complides les condicions establides en el contracte de préstec i havent remés una sol·licitud de desemborsament segons model disponible en la pàgina web de l'IVF. Els desemborsaments s'efectuaran mitjançant transferència al compte designat pel destinatari final.

14.7. En el supòsit que la Subdirecció de Gestió de Fons identificara l'existència d'anomalies en el desenvolupament global del projecte o d'alguna causa d'amortització anticipada establides en el contracte de préstec participatiu, el posarà en coneixement de la Comissió Tècnica de Gestió. En aquest supòsit, la Comissió Tècnica de Gestió notificarà al destinatari final la denegació del desemborsament.



Quinzé. Justificació del projecte

15.1. Els beneficiaris hauran de facilitar qualsevol informació o comprovació relativa a l'objecte i finalitat del finançament que li puga requerir l'IVF.

15.2. L'IVF comprovarà l'adequada justificació de l'aplicació de les quantitats rebudes, la realització de l'activitat o el compliment de la finalitat que determina l'atorgament del finançament, així com si ha pogut haver-hi concurrència amb altres subvencions no compatibles amb aquella.

15.3. La comprovació administrativa de la justificació documental del projecte per al qual s'ha concedit el finançament es realitzarà mitjançant la revisió de l'execució del pla de negoci, informes d'auditoria o altres documents que justifiquen l'actuació realitzada d'acord amb els procediments de control establits en la normativa europea per a instruments financers.

15.4. L'IVF realitzarà actuacions específiques de control com a conseqüència de denúncies o de l'existència d'indicis de frau o irregularitats en l'execució de l'activitat finançada a l'empara de la present convocatòria.

15.5. L'IVF podrà realitzar les funcions de seguiment i control dels projectes finançats que li corresponen d'acord amb el que es preveu en la present convocatòria a través d'experts independents externs contractats a aquest efecte.

15.6. Al marge del seguiment i control ordinari que realitze l'IVF, directament o través d'experts independents externs, els beneficiaris del préstec participatiu atorgat quedaran subjectes al control financer que corresponga a la Intervenció General de la Generalitat, així com a les actuacions de comprovació previstes en la normativa de la Sindicatura de Comptes o altres òrgans competents.

15.7. El procediment d'informació i control establit per l'IVF s'integrarà com a annex en els Contractes de Préstec que es formalitzen, sent les seues obligacions vinculants per als beneficiaris del finançament i sent a més el seu incompliment causa de venciment anticipat del Contracte de Préstec.



Setzé. Reembossament del finançament

16.1. El contracte de préstec recollirà les condicions aplicables a l'amortització i els interessos que reportaran en el préstec concedit per l'IVF.

16.2. S'establirà un període de carència durant el qual el destinatari final únicament satisfarà interessos i un calendari d'amortitzacions en el qual s'indicaran les quotes i pagaments del principal que el destinatari final haurà de reembossar.

16.3. Les quotes de reembossament dels préstecs es carregaran periòdicament, conforme a l'import i els terminis establits en el contracte de préstec.

16.4. El prestatari només podrà amortitzar anticipadament el préstec participatiu si aquesta amortització es compense amb una ampliació d'igual quantia dels seus fons propis i sempre que aquesta no provinga de l'actualització d'actius.



Disseté. Obligacions dels beneficiaris del finançament



17.1. Els beneficiaris del finançament per la utilització dels fons del programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020 s'obliguen a:

a) Desenvolupar el projecte secundat amb fons del FEDER amb subjecció al pla de negoci presentat i comunicar la modificació de qualsevol circumstància relativa a aquest.

b) Conservar durant 5 anys, comptats a partir de la data de venciment del préstec, els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, inclosos els documents electrònics, en tant que puguen ser objecte de les actuacions de comprovació i control, d'acord amb la normativa comunitària.

c) Facilitar a l'IVF, en cas de ser necessari, quanta informació siga necessària sobre l'empresa i el projecte finançat, a l'efecte de la verificació dels requisits d'exigibilitat.

d) Portar registres independents per a les diferents formes d'ajuda i/o fonts d'assistència, si escau, en els termes establits en els punts 7 i 8 de l'article 37 del Reglament (UE) núm.1303/2013.

e) Autoritzar l'IVF perquè realitze visites de control a les seues instal·lacions amb la finalitat de verificar les operacions i despeses. Els instruments de supervisió que podrà utilitzar l'IVF sobre els destinataris finals podran incloure controls documentals, informes, visites de control i informes d'auditoria, podent acordar qualsevol altre instrument l'aplicació del qual es considere necessària.

f) Acceptar la inclusió de l'operació finançada en la llista pública d'operacions contemplades en l'article 115, apartat 2, del Reglament (UE) 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell de 17 de desembre de 2013.

g) Complir amb la normativa nacional i europea en matèria de medi ambient, accessibilitat, igualtat d'oportunitats i igualtat entre dones i homes.

h) Complir amb totes les normes aplicables en matèria de Fons Europeus, ajudes d'Estat, si escau, prevenció de blanqueig de capitals, lluita contra el terrorisme i el seu finançament, frau fiscal, i altra normativa autonòmica, nacional o comunitària que resulte d'aplicació.



i) Comunicar les ajudes, subvencions, ingressos o recursos públics o privats que hagueren obtingut o sol·licitat per als mateixos costos finançats.

j) Donar adequada publicitat del finançament obtingut en l'àmbit de l'instrument financer «Préstec participatiu Coinversió inversors privats IVF – FEDER» del programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020. En aqueix sentit, si l'empresa disposa d'una pàgina web pròpia haurà d'incloure en ella, en lloc visible, els logos institucionals de la UE, de la Generalitat Valenciana i de l'IVF, així com el lema de la Unió Europea («Una manera de fer Europa») i fer esment al fet que ha obtingut una operació de préstec cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.



17.2. Addicionalment, el destinatari final s'obliga a complir les següents obligacions enfront de l'IVF, fins a la completa cancel·lació del préstec participatiu, sense perjudici de les obligacions addicionals que puguen establir-se en les condicions d'aprovació de cada finançament:

a) Destinar el Préstec exclusivament a les finalitats per a les quals va ser concedit.

b) Portar els seus llibres i registres comptables de conformitat amb les normes comptables que resulten d'aplicació.

c) Respondre de la veracitat dels documents aportats i en general de la informació facilitada.

d) Excepte consentiment exprés de l'IVF, no efectuar cap distribució de quantitats econòmiques als seus socis (directes o indirectes) ja siga per repartiment de dividends, devolució d'aportacions en cas de reducció de capital social, distribució de qualsevol mena de reserves (inclosa la prima d'emissió), o qualsevol altre tipus de remuneració o pagament, fins i tot en forma d'amortització de principal o pagament d'interessos, comissions o qualsevol altre concepte de qualsevol classe d'endeutament, siga o no de caràcter subordinat, contret amb els seus socis.

e) No realitzar cap canvi de control de la titular, entenent-se per tal que els Socis deixen d'ostentar la majoria dels drets de vot en l'òrgan d'administració de la titular, excepte el consentiment exprés de l'IVF.



f) Remetre a l'IVF dins dels deu dies següents a la seua aprovació per la Junta General de Socis del Prestatari, celebrada dins dels sis mesos següents a la data de tancament de l'exercici, una còpia signada dels comptes anuals i l'informe de gestió de l'exercici corresponent, al costat del certificat de l'acta de la Junta General de Socis on va tindre lloc l'aprovació d'aquests comptes, i si escau, l'informe d'auditoria.



g) Mantindre actualitzada qualsevol documentació presentada a l'IVF per a l'estudi de la present operació de Préstec que haguera patit alguna modificació significativa i informar promptament l'IVF de tal modificació.

h) Esmentar expressament que compte o ha comptat amb finançament de l'IVF quan la Prestatària aparega en qualsevol mitjà de comunicació o duga a terme una presentació de l'empresa davant tercers.





Dihuité. Causes reintegre del finançament

18.1. L'IVF podrà resoldre i declarar el reintegrament del préstec, inclosos el principal viu, més els seus interessos ordinaris, de demora, despeses i costes, quan el beneficiari incomplira qualsevol de les obligacions previstes en la present convocatòria i en les condicions de concessió del finançament, i en particular:

a) Quan es comprovara falsejament o inexactitud greu en les dades del beneficiari o en els documents aportats, que servisquen de base per a la concessió del préstec o en compliment del que es disposa en aquesta convocatòria i en la resolució de concessió del finançament. El venciment anticipat serà automàtic, produint-se de ple dret, en el supòsit que es comprove que al temps de la formalització de l'operació de finançament, la prestatària estiguera subjecte a una sanció administrativa o d'un altre ordre que li inhabilite per a l'obtenció del Préstec



b) Quan no justifique, la utilització del préstec per a la finalitat perquè va ser sol·licitat.

c) Si el prestatari no abona als seus venciments les amortitzacions de capital o els interessos i comissions, o incomplira qualsevol de les obligacions essencials de la present convocatòria.

d) Si el prestatari es trobara en situació d'insolvència o no poguera fer front a les seues obligacions, promovent-se contra ell procediment judicial, administratiu o notarial que poguera produir l'embargament o subhasta dels seus béns.

18.2. L'IVF podrà declarar unilateralment la revocació de la subvenció sobre el tipus d'interés aplicable al préstec quan es produïsca algun dels següents suposats:

a) L'impagament de dues liquidacions consecutives de capital i/o interessos d'acord amb el pla de venciments previst en el contracte de préstec.

b) La novació a instàncies del prestatari del préstec subscrit amb l'IVF.

En tots dos supòsits, i sempre que l'empresa puga acreditar el compliment dels objectius del projecte que va donar lloc a la concessió del finançament bonificat, es revocarà únicament la bonificació pendent d'aplicar, quedant consolidada la bonificació atorgada fins a la data de l'incompliment o de la novació del préstec.



Dinové. Règim d'ajudes aplicable al finançament

19.1. La mesura s'emmarca en l'article 21 (Ajudes al finançament del risc) del Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014 pel qual es declaren determinades categories d'ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat (DO L 187, 26.6.2014), d'ara en avant, el «RGEC».



19.2. A l'efecte del càlcul de l'ajuda implícita equivalent de la subvenció del tipus d'interés aplicable, es tindran en consideració la diferència entre el tipus d'interés aprovat per a l'operació i el tipus d'interés de referència, que resultaria d'aplicar la Comunicació de la Comissió Europea relativa a la revisió del mètode de fixació de la mena de referència i actualització (DOUE C 14, 19.1.2008).

19.3. El RGEC serà aplicable fins al 31 de desembre de 2023, per la qual cosa les mesures d'ajuda comunicades a la Comissió com a compatibles amb el mercat interior a aquest, ho seran fins a aquesta data.

19.4. Les ajudes acollides a la present convocatòria respectaran les excepcions previstes en l'article 1 i el llindar de l'ajuda establit en l'article 21 apartat 9 de l'RGEC, de manera que l'import total del finançament de risc per empresa subvencionable no excedisca de 15 milions d'euros.



19.5. Com a conseqüència de les mesures de finançament del risc de l'article 21 de l'RGEC, apartat 16, els intermediaris financers o inversors privats amb els quals coinverteix l'instrument financer dels préstecs participatius del PO FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020, hauran de realitzar inversions que no s'haurien dut a terme o que s'haurien dut a terme d'una manera limitada o diferent sense l'ajuda.

19.6. De conformitat amb l'article 8 de l'RGEC una ajuda amb costos subvencionables identificables, exempta en virtut de l'RGEC podrà acumular-se amb qualsevol altra ajuda estatal sempre que aquestes mesures d'ajudes es referisquen a costos subvencionables identificables diferents o amb qualsevol altra ajuda estatal, corresponent -parcial o totalment– als mateixos costos subvencionables, únicament si tal acumulació no supera la intensitat d'ajuda o l'import d'ajuda més elevats aplicables a aquesta ajuda en virtut de l'RGEC.

19.7. Les ajudes sense costos subvencionables identificables, exemptes en virtut dels articles 21, 22 i 23 de l'RGEC, podran acumular-se amb qualsevol altra ajuda estatal amb cost subvencionables identificables. Les ajudes sense costos subvencionables identificables podran acumular-se amb qualsevol altra ajuda estatal sense costos subvencionables identificables fins al llindar més elevat de finançament total pertinent fixat per a les circumstàncies concretes de cada cas en l'RGEC o en una decisió o un reglament d'exempció per categories adoptat per la Comissió.

19.8. Les ajudes estatals exemptes en virtut de l'RGEC no s'acumularan amb ajudes de minimis relatives als mateixos costos subvencionables si tal acumulació dona lloc a una intensitat d'ajuda superior a l'establida en el capítol III de l'RGEC.



Vinté. Publicitat del finançament per part de les entitats beneficiàries

20.1. L'empresa beneficiària del préstec participatiu ha de donar publicitat adequada al caràcter públic del finançament rebut en virtut de la present convocatòria.

20.2. Les empreses beneficiàries del finançament hauran d'incloure la imatge institucional del programa operatiu FEDER 2014-202, de l'IVF i de la Generalitat Valenciana en la seua pàgina web. Els logotips i les imatges institucionals que s'han d'incloure són les del Programa d'identificació visual de la Generalitat.



Vint-i-uné. Política antifrau en relació amb la utilització de fons procedents de la Unió Europea

Qualsevol persona que tinga coneixement de fets que pogueren ser constitutius de frau o irregularitat en relació amb projectes o operacions finançades totalment o parcialment amb càrrec a fons procedents de la Unió Europea en el marc de la present convocatòria podrà posar aquests fets en coneixement del Servei Nacional de Coordinació Antifrau de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per mitjans electrònics a través del canal habilitat per aqueix Servei en la web:



http://www.igae.pap.minhafp.gob.es/sitios/igae/es-es/snca/paginas/inicio.aspx



Vint-i-dosé. Eficàcia

22.1. La present convocatòria, que deroga i substitueix la convocatòria de data 7 de maig de 2019, entrarà en vigor a partir de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



22.2. Les sol·licituds de finançament presentades amb anterioritat a la publicació de la present convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana es consideraran vàlidament presentades, sense perjudici que hagen de complir els requeriments de la present convocatòria, i l'empresa sol·licitant aporte, si escau, la documentació i informació complementària que pertoque.



València, 22 de desembre de 2020.– El director general de l'Institut Valencià de Finances: Manuel Illueca Muñoz.

Mapa web