Ficha docv

Ficha docv

DECRET 150/2020, de 6 d'octubre, del Consell, de concessió de l'Alta Distinció de la Generalitat al poble valencià. [2020/8355]

(DOGV núm. 8923 de 09.10.2020) Ref. Base de dades 007921/2020


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Presidència de la Generalitat
    Grup temàtic: PremisEl Consell, mitjançant Decret 28/1986, de 10 de març, va crear l'Alta Distinció de la Generalitat per a premiar les persones físiques o jurídiques que s'hagen distingit en la seua activitat al servei dels interessos generals i peculiars de la Comunitat Valenciana.

L'experiència viscuda des de que el 14 de març de 2020 el Reial decret 463/2020 va declarar l'estat d'alarma davant la crisi sanitària causada per la Covid-19, ha posat en relleu, com mai abans, el paper crucial de la responsabilitat individual.

L'actitud de totes i cadascuna de les 5.054.796 persones que viuen a la Comunitat Valenciana ha sigut l'instrument més eficaç per a previndre i contindre la transmissió de la pandèmia Covid-19.

Segons els estudis realitzats amb ciència de dades, aquesta enorme responsabilitat –demostrada especialment durant la vigència de les restriccions a la mobilitat– va aconseguir evitar 400.000 contagis, que hagueren suposat al voltant de 42.000 defuncions més de les registrades. És a dir, trenta vegades més del nombre de víctimes mortals. Abans, mai no havia sigut tan decisiva la contribució de cada valenciana i cada valencià al bé comú.

En assumir el seu deure en una proporció immensament majoritària, el poble valencià va contribuir a preservar la salut d'altres persones els noms de les quals mai no coneixerà, però que hui deuen la seua vida i la seua salut a l'actitud cívica de qui mereix el més alt reconeixement institucional.

Per això, malgrat el sofriment i les pèrdues, la disciplina amb la qual el poble valencià està afrontant la pandèmia cobra ara el seu sentit més elevat. L'entrega, el sacrifici i la responsabilitat del poble valencià des del primer moment de la pandèmia està salvant vides, famílies i ocupacions. Està salvant, en definitiva, el futur de la Comunitat Valenciana.En conseqüència, com a agraïment a aquesta històrica contribució –la major que cap persona o col·lectiu haja realitzat en la història recent de la nostra terra–, prèvia deliberació del Consell en la reunió de 6 d'octubre de 2020,

DECRETEConcedir l'Alta Distinció de la Generalitat al poble valencià.València, 6 d'octubre de 2020El president de la Generalitat,

XIMO PUIG I FERRER

Mapa web