Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 26 de novembre de 2020, de la Direcció General de Funció Pública, per la qual es convoquen borses d'ocupació temporal específiques per al nomenament de personal funcionari interí i/o nomenament provisional per millora d'ocupació en llocs de treball adscrits als cossos A1-31-01, A1-32, A2-14-02 i C1-06, vinculats al desenvolupament de projectes d'investigació de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries. [2020/10286]

(DOGV núm. 8965 de 02.12.2020) Ref. Base de dades 009780/2020




L'article 34.5 del Decret 3/2017, de 13 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, estableix que puguen constituir-se borses pel sistema de proves selectives o baremació de mèrits.

L'Ordre de 18/2018, de 19 de juliol, de 2018, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, sobre regulació de borses de treball temporal per a proveir provisionalment llocs de treball de l'Administració de la Generalitat, disposa, en l'article 1, que té per objecte regular la constitució i funcionament de les borses d'ocupació per a l'exercici provisional de llocs de treball, per mitjà del nomenament de personal funcionari, contractació laboral temporal o nomenament provisional per millora d'ocupació, segons corresponga per la naturalesa jurídica funcionarial o laboral dels llocs que es pretenguen cobrir i l'aspirant seleccionat.



L'article 4.1.b.3r de l'esmentada ordre disposa que podran constituir-se borses d'ocupació temporal resultants d'una convocatòria pública, específica i extraordinària de la direcció general competent en matèria de funció pública, per mitjà de la realització de proves selectives o pel sistema de baremació de mèrits i experiència, «quan s'haja d'atendre la cobertura de llocs de treball amb requisits específics o addicionals derivats de la seua classificació o de la normativa [...] o quan es tracte de la cobertura de llocs de personal investigador». Al seu torn, l'article 4.3 especifica el contingut mínim que hauran de tindre aquestes convocatòries de borses.

Els llocs objecte d'aquesta convocatòria estan vinculats al desenvolupament de projectes d'investigació en l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (d'ara endavant IVIA) que tenen un marc temporal definit en la seua resolució de concessió. Aquests projectes s'obtenen en competència amb altres entitats o altres grups d'investigació en virtut de la seua qualitat científica, derivada tant de la mateixa proposta de treball (memòria d'activitats a desenvolupar, mitjans, cronograma, explotació dels resultats, etc.), com dels mèrits de la persona que assumeix el rol investigador principal o coordinadora del projecte, així com la del grup que fa la proposta.

L'exercici de les tasques atribuïdes al personal de suport en aquests projectes d'investigació requereix d'una idoneïtat per raó dels projectes a desenvolupar. A això, cal afegir que els llocs han de ser coberts en un termini raonable per a l'execució del projecte d'investigació, que té uns límits temporals concrets i precisos i sovint depenen de l'activitat i cicles biològics dels éssers vius (plantes, animals, fongs, bacteris, etc.) amb els quals es treballa. Un retard en el començament d'un projecte pot ajornar els resultats més d'un any a causa de l'estacionalitat dels esmentats cicles naturals. A més, aquests projectes solen ser coordinats amb altres institucions i, per tant, les tasques específiques han de fer-se a temps per a no interferir en l'activitat d'altres organismes.



Aquests llocs satisfan les particularitats establides en la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, pel que fa als cossos i escales que s'esmenten en l'annex I, en la Llei 4/1991 de la Generalitat, de creació com a organisme autònom de l'IVIA i el Decret 128/2006, de 22 de setembre, del Consell, pel qual es modifica el Decret 233/1991, de 9 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de l'IVIA.

En virtut d'això i fent ús de les facultats que té conferides aquesta Direcció General de Funció Pública, de conformitat amb el que estableix el Decret 87/2017, de 7 de juliol, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, modificat pel Decret 103/2018, de 27 de juliol, del Consell, amb l'acord previ de la Comissió de Seguiment de Borses d'Ocupació Temporal, resolc:





Primer. Convocatòria de borses específiques d'ocupació temporal

Convocar el procediment per a la constitució de borses específiques d'ocupació temporal, a fi que es proveïsquen els llocs de treball dels cossos i escales que es detallen a continuació i que consten en l'annex I, així com aquells altres que, amb les mateixes funcions, puguen crear-se amb posterioritat per a desenvolupar tasques de suport associades a projectes d'investigació de l'IVIA, de conformitat amb el que estableix l'Ordre 18/2018, de 23 de juliol, de 2018, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques:



BORSA 1. A1-32, Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en biologia molecular aplicada a la millora vegetal.

BORSA 2. A1-32. Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en bioestadística.

BORSA 3. A1-31-01 Tècnic/a superior assistent d'investigació en producció animal.

BORSA 4. A1-31-01. Tècnic/a superior assistent d'investigació en tecnologies del reg.

BORSA 5. C1-06. Especialista de laboratori per a la investigació agrícola i agroalimentària.

BORSA 6. A1-32. Tècnic/a superior assistent d'investigació en control de malalties de postcollita.

BORSA 7. A2-14-02. Enginyer/a tècnic/a col·laborador/a en investigació en ramaderia.



Segon. Sistema selectiu

El sistema selectiu consistirà en una prova eliminatòria i en la valoració dels mèrits aportats per les persones aspirants.



Tercer. Requisits de les persones aspirants

3.1. Per a ser admés a la prova selectiva i poder formar part de les borses serà necessari complir els requisits següents:

a) Estar en possessió dels requisits d'accés a la funció pública exigits en l'article 53 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana.

b) Estar en possessió de la titulació exigida per al lloc de treball de conformitat amb el que s'estableix en l'annex I o complir els requisits per a la seua obtenció en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació. Les equivalències dels títols al·legats hauran de justificar-se per la persona interessada.

En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger s'haurà d'acreditar que s'està en possessió de la corresponent convalidació o de la credencial que acredita, si escau, l'homologació o declaració d'equivalència a titulació. Aquest requisit no serà aplicable als aspirants que van haver obtingut el reconeixement de la seua qualificació professional en l'àmbit de les professions regulades, a l'empara de les disposicions de dret comunitari.

3.2. Aquests requisits s'hauran de tindre en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantindre's durant tot el procés selectiu fins al moment, si escau, de presa de possessió.

3.3. Les persones amb diversitat funcional faran constar aquesta circumstància en la seua sol·licitud a l'efecte que l'òrgan tècnic de selecció adopte les mesures necessàries que permeten la normal realització de les proves, per a això han d'especificar en la sol·licitud el tipus de diversitat funcional: (F) física, (P) psíquica o (S) sensorial.





Quart. Sol·licituds de participació en la prova

4.1. Les persones interessades que tinguen els requisits assenyalats en la base tercera hauran de presentar:

4.1.1. Sol·licitud dirigida a l'IVIA, segons el model que està disponible en la pàgina web de l'IVIA http://www.ivia.gva.es/es/convocatorias-personal-temporal juntament amb còpia del títol acadèmic o resguard d'haver abonat els drets d'expedició. En cas de titulacions estrangeres, serà necessari acreditar l'homologació o equivalència corresponent o haver iniciat els tràmits per a aquesta.

4.1.2. Les persones participants que superen la primera fase -prova escrita– seran requerides posteriorment perquè presenten un formulari d'autobaremació que podrà descarregar-se des de la pàgina web de l'IVIA, al qual s'adjuntarà la documentació acreditativa dels mèrits que s'hagen fet constar en el mateix full d'autobaremació, així com un curriculum vitae.

4.2. La sol·licitud haurà de presentar-se exclusivament en el registre telemàtic de la Generalitat, mitjançant signatura electrònica.

No és necessària la compulsa dels documents que es presenten fotocopiats; n'hi ha prou amb la declaració responsable de l'interessat sobre la seua autenticitat, sense perjudici que en qualsevol moment es puga requerir els/les aspirants perquè acrediten la veracitat de les circumstàncies i dels documents aportats objecte de valoració.

4.3. Les persones queden vinculades a les dades que hagen fet constar en la seua sol·licitud i documentació relativa als mèrits. Si els requisits o els mèrits ja consten acreditats i inscrits en el Registre de Personal de l'Administració de la Generalitat, és suficient al·legar-ho.

4.4. Els mèrits que no consten inscrits i que no s'acrediten de la manera establida en la present convocatòria no es valoraran; les titulacions acadèmiques, acreditacions administratives i els mèrits al·legats hauran d'haver sigut obtinguts amb anterioritat a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds d'inscripció en borsa.



4.5. El termini de presentació d'instàncies i de la titulació serà de 10 dies hàbils, comptats des de l'endemà de la publicació de la present resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Cinqué. Admissió dels aspirants

5.1. Transcorregut el termini de presentació de sol·licituds i, amb la verificació prèvia de la sol·licitud i documentació aportada, es publicarà en la pàgina web de l'IVIA la relació provisional de persones admeses i excloses i els concedirà un termini de 10 dies hàbils, comptadors des de l'endemà d'aquesta publicació, per a formular-hi al·legacions i/o esmenar defectes que hagen motivat l'error o l'exclusió, tot això de conformitat amb el que es disposa en l'article 68 de la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

5.2. Conclòs aquest termini i una vegada examinades les al·legacions i esmenats els defectes, es publicarà, en els mateixos mitjans anteriorment indicats, la llista definitiva de persones admeses i la data, hora i lloc de la prova escrita.

5.3. La relació d'admesos inclourà les persones candidates que acrediten els requisits exigits en la convocatòria, que quedaran vinculades a les dades que hagen fet constar en les seues sol·licituds.



Sisé. Procediment de selecció

6.1. El procediment de selecció constarà de dues fases:

6.1.1. Primera fase: prova escrita

Es realitzarà en la seu central de l'IVIA o en el lloc que es designe oportunament.

La prova consistirà a contestar per escrit un qüestionari de 25 preguntes de tipus test que versarà sobre les matèries directament relacionades amb les funcions dels llocs i que figuren en l'annex II d'aquesta convocatòria. Cada pregunta tindrà 4 respostes possibles, de les quals només una serà vàlida. Cada encert suposarà 2 punts i cada error descomptarà 1/3 del que val un encert, és a dir, 0,67 punts.

Aquesta fase es qualificarà amb un màxim de 50 punts. Per a superar aquesta fase serà necessari que s'haja aconseguit un mínim de 25 punts.

En el cas que no hi haguera suficients aspirants que aconseguisquen la puntuació, la comissió d'avaluació decidirà si procedeix a admetre en la segona fase els candidats que hagen aconseguit un mínim de 20 punts. Si malgrat això no hi haguera suficients aspirants que aconseguisquen aquesta puntuació, decidiria si accedeixen a aquesta fase els candidats amb major puntuació o es requereix un nou procés selectiu.

6.1.2. Segona fase: avaluació de mèrits i situacions.

En aquesta fase, després de la publicació de la llista de persones candidates que hagen superat la prova escrita, s'obrirà un termini de 10 dies a fi que puga presentar-se un curriculum vitae i un formulari d'autobaremació dels mèrits que es facen constar juntament amb la documentació acreditativa d'aquests mèrits. Aquests formularis es podran descarregar des de la pàgina web de l'IVIA:

http://www.ivia.gva.es/es/convocatorias-personal-temporal

a) Avaluació de mèrits per a les borses del grup A1 i A2: es qualificarà amb un màxim de 45 punts, d'acord amb el barem i la documentació justificativa següent:

b) Avaluació de mèrits per a la borsa de grup C1: es qualificarà amb un màxim de 45 punts, d'acord amb el barem i la documentació justificativa següent:





c) Per a totes les borses: les persones que acrediten un grau de diversitat funcional igual o superior al 33 % se'ls incrementarà la puntuació en 3 punts addicionals, i els que tinguen reconegut un grau de diversitat funcional igual o superior al 65 % en 5 punts addicionals.

6.2. Finalitzades les dues fases del procediment de selecció, es publicarà en la pàgina web de l'IVIA una llista provisional de persones candidates amb la puntuació obtinguda tant en la prova escrita com en l'avaluació dels mèrits al·legats en el punt 6.1.2, i se'ls concedirà un termini de 10 dies hàbils, a partir de l'endemà d'aquesta publicació, per a formular possibles reclamacions.

6.3. Resoltes les possibles reclamacions, es remetrà a la Direcció General de Funció Pública la proposta de resolució definitiva dels aspirants per a la seua aprovació i publicació en el DOGV.



Seté. Ordre de prelació en la borsa

7.1. L'ordre de prelació en la borsa s'obtindrà de la suma de la puntuació obtinguda en cadascuna de les dues fases en què s'articula aquest procediment.

7.2. En el supòsit d'igualtat de puntuació, tindran preferència les persones amb diversitat funcional, sempre que acrediten la compatibilitat amb l'exercici de les tasques i funcions corresponents al lloc de treball. Si l'empat es produeix entre dues persones discapacitades, es triarà la que tinga major percentatge de diversitat funcional. En els altres casos d'empat, es considerarà primer el candidat que tinga la puntuació major obtinguda, d'acord amb el que s'indica a continuació, i en aquest ordre:

1. Prova escrita

2. Mèrits d'experiència laboral

3. Mèrits formatius

Si encara persistira l'empat, es dirimiria a favor del sol·licitant de major edat.

7.3. L'ordre de prelació previst en el punt anterior tindrà les excepcions següents:

a) La dona víctima de violència de gènere, acreditada per mitjà de l'ordre de protecció a favor de la víctima o excepcionalment, mentre aquesta es dicta, de l'informe del Ministeri Fiscal, dels serveis socials o dels serveis públics de salut competents, que indique l'existència d'indicis que l'empleada pública temporal és víctima de violència de gènere. Podrà renunciar justificadament a ser nomenada o cessar en el lloc que exerceix i ser nomenada en la primera vacant que es proveïsca en la borsa, per a fer efectiva la seua protecció.

b) Les víctimes de violència de terrorisme, cònjuge o persona que haja conviscut amb anàloga relació d'afectivitat i els fills i filles de les persones ferides o difuntes, així com personal amenaçat en els termes de la normativa reguladora del reconeixement i protecció integral a les víctimes del terrorisme, amb el reconeixement previ del Ministeri de l'Interior de sentència judicial ferma. Podrà renunciar justificadament a ser nomenada o cessar en el lloc que exerceix i ser nomenada en la primera vacant que es proveïsca en la borsa per a fer efectiva la seua protecció.

7.4. En el cas que per ordre de prelació corresponga efectuar un nomenament i, per part de l'òrgan encarregat de formalitzar-lo s'aprecien dubtes raonables sobre la compatibilitat funcional de la persona aspirant, s'informarà la comissió de seguiment, la qual haurà de sol·licitar el corresponent dictamen a la Comissió Mixta de Diversitat Funcional, la qual haurà d'emetre'l en el termini dels 5 dies hàbils següents.





Huité. Òrgans tècnics de selecció

8.1. Els òrgans tècnics de selecció estaran compostos pels següents membres representants de l'Administració, personal científic i tècnic especialitzat participant en els projectes d'investigació als quals estan vinculats els llocs de treball:

8.1.1. La comissió de valoració que avaluarà els aspirants a tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en biologia molecular aplicada a la millora vegetal -BORSA 1– estarà integrada per:

President: Gabino Ríos García

Suplent: María Luisa Badenes Catalá

Vocal: Pablo Aleza Gil

Suplent: M.ª Ángeles Forner Giner

Secretari: Francisco Moreno Parra

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat

8.1.2. La comissió de valoració que avaluarà els aspirants a tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en bioestadística -BORSA 2– estarà integrada per:

President: Antonio Vicent Civera

Suplent: Francisco Beitia Crespo

Vocal: Alejandro Tena Barreda

Suplent: Alberto Urbaneja García

Secretari: Francisco Moreno Parra

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat

8.1.3. La comissió de valoració que avaluarà els aspirants a tècnic/a superior assistent d'investigació en producció animal -BORSA 3– estarà integrada per:

President: Ernesto Gómez Blasco

Suplent: Pilar Viudes de Castro

Vocal: Eva Mocé Cervera

Suplent: Lluís Palou Vall

Secretari: Francisco Moreno Parra

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat

8.1.4. La comissió de valoració que avaluarà els aspirants a tècnic/a superior assistent d'investigació en tecnologies del reg -BORSA 4– estarà integrada per:

President: Luis Bonet Pérez de León

Suplent: Ángeles Calatayud Chover

Vocal: Ana Quiñones Oliver

Suplent: José Miguel de Paz Becares

Secretari: Francisco Moreno Parra

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat

8.1.5. La comissió de valoració que avaluarà els aspirants a C1-06 especialista de laboratori per a la investigació agrícola i agroalimentària -BORSA 5– integrada per:

Presidenta: Alejandra Salvador Pérez

Suplent: Lluís Palou Vall

Vocal: Ramón Peñalver Navarro

Suplent: Cristina Besada Ferreiro

Secretari: Francisco Moreno Parra

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat

8.1.6. La comissió de valoració que avaluarà als aspirants a tècnic/a superior assistent d'investigació en control de malalties de postcollita -BORSA 6– integrada per:

President: Lluís Palou Vall

Suplent: Alejandra Salvador Pérez

Vocal: María Bernardita Pérez Gago

Suplent: Cristina Besada Ferreiro

Secretari: Francisco Moreno Parra

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat



8.1.7. La comissió de valoració que avaluarà els aspirants a A2-14-02 enginyer/a tècnic/a col·laborador/a en investigació en ramaderia -BORSA 7– integrada per:

President: Ernesto Gómez Blasco

Suplent: Pilar Viudes de Castro

Vocal: Eva Mocé Cervera

Suplent: Lluís Palou Vall

Secretari: Francisco Moreno Parra

Suplent: Inmaculada Gálvez Prat

8.2. El seu funcionament es regirà pel que disposen els articles 28 a 31 del Decret 3/2017, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, els articles 15 a 18 de la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic i, de manera supletòria, pels articles 19 a 24 d'aquesta mateixa llei.

8.3. L'òrgan tècnic de selecció resoldrà tots els dubtes que puguen sorgir en l'aplicació d'aquestes normes.



Nové. Àmbit territorial de les borses

9.1. L'àmbit territorial d'aquestes borses d'ocupació és de caràcter autonòmic i la provisió de llocs s'efectuarà de conformitat al que disposa l'Ordre 18/2018, de 19 de juliol, de 2018, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.



Deu. Normes de funcionament

10.1. La present borsa s'ajustarà en el seu funcionament al que disposa l'Ordre 18/2018, de 19 de juliol, de 2018, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, així com als criteris de la comissió de seguiment de borses.



10.2. Els llocs seran coberts per l'ordre de prelació assignat, amb les excepcions a aquest previstes en la normativa reguladora.



Onze. Recursos

11.1. Aquesta resolució posa fi a la via administrativa i, en contra, es pot interposar recurs de reposició, amb caràcter potestatiu, davant el mateix òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la publicació, de conformitat amb els articles 112, 114, 115, 123 i 124, de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

11.2. Si no recorre en reposició i d'acord amb el que disposen els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu de València, en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució.

11.3. Les citacions en els recursos contenciosos administratius que se substancien contra aquest procés de selecció es faran per mitjà de la inserció del corresponent edicte en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 26 de novembre de 2020.– El director general de Funció Pública: David Alfonso Jarque.





ANNEX I

Característiques dels llocs de treball oferits



BORSA 1. A1-32 tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en biologia molecular aplicada a la millora vegetal.



Característiques del lloc de treball

Denominació Tècnic/a Superior de laboratori per a la investigació en biologia molecular aplicada a la millora vegetal.



Número de lloc 36121

Grup/subgrup/APF

Cos/Escala/APF A1-32 Superior tècnic de laboratori de l'Administració de la Generalitat.

Localitat Moncada

Complement de destinació 20

Complement específic E024

Funcions Dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, aquelles de nivell superior pròpies de la professió relacionades amb les activitats d'analítica agrícola en l'àmbit de la biologia molecular aplicada a la millora vegetal, disseny de marcadors moleculars, fenotips de plantes, anàlisi molecular basada en PCR convencional i en temps real, enzimàtica anàlisi molecular per seqüenciació massiva (NGS), anàlisi d'expressió per xips d'ADN maneig de bases de dades genòmiques, anàlisis d'associació fenotip-genotip, disseny d'experiments i tractament estadístic de dades.



Requisits Titulació: enginyeria agrònoma, Llicenciatura en Química, Biologia o títol universitari oficial de grau que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb els requisits.







BORSA 2. A1-32 Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en bioestadística.



Característiques del lloc de treball

Denominació Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en bioestadística.

Número de lloc 36101

Grup/subgrup/APF

Cos/Escala/APF A1-32 Superior tècnic de laboratori de l'Administració de la Generalitat.

Localitat Moncada

Complement de destinació 20

Complement específic E024

Funcions Dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, aquelles de nivell superior pròpies de la professió relacionades amb les activitats d'analítica agrícola i la bioestadística aplicada a la investigació agrària, disseny d'experiments i tractament estadístic de dades.

Requisits Enginyeria agrònoma, Llicenciatura en Químiques, Biologia, Ciència i Tecnologia dels aliments, Veterinària, Farmàcia o títol universitari oficial de grau que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb els requisits.

Màster en bioestadística.







BORSA 3. A1-31-01 Tècnic/a superior assistent d'investigació en producció animal.



Característiques del lloc de treball

Denominació Tècnic/a superior assistent d'investigació en producció animal.

Número de lloc 36116

Grup/subgrup/APF

Cos/Escala/APF A1-31-01 Tecnòleg titular.

Localitat Segorbe

Percentatge de jornada 80 %

Complement de destinació 20

Complement específic E024

Funcions Dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, aquelles de nivell superior pròpies de la professió relacionades amb les activitats d'experimentació, transferència tecnològica i formació en l'àmbit de la producció ramadera, el maneig d'animals, l'alimentació i el benestar animal, el disseny d'experiments i el tractament estadístic de dades



Requisits Titulació: enginyer/a agrònom/a, llicenciat/ada Veterinària o títol universitari oficial de grau que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb els requisits.







BORSA 4. A1-31-01 Tècnic/a superior assistent d'investigació en tecnologies del reg.



Característiques del lloc de treball

Denominació Tècnic/a superior assistent d'investigació en tecnologies del reg

Número de lloc

Grup/subgrup/APF

Cos/Escala/APF A1-31-01 Tecnòleg titular.

Localitat Moncada

Complement de destinació 20

Complement específic E024

Funcions Dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, aquelles de nivell superior pròpies de la professió relacionades amb les activitats d'experimentació, transferència tecnològica i formació en l'àmbit de les tecnologies del reg, relacions hídriques dels cultius, automatismes, disseny d'experiments i tractament estadístic de dades.

Requisits Titulació: enginyer/a agrònom/a o títol universitari oficial de grau que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb els requisits.









BORSA 5. C1-06 Especialista de laboratori per a la investigació agrícola i agroalimentària.



Característiques del lloc de treball

Denominació Especialista de laboratori per a la investigació agrícola i agroalimentària.

Números de lloc 36119-36120-36125-36126

Grup/subgrup/APF

Cos/Escala/APF C1-06 Especialistes en analítica de laboratori de l'Administració de la Generalitat.

Localitat Moncada

Complement de destinació 14

Complement Específic E010

Funcions Les pròpies del cos o escala a què pertany, que s'exerciran a través de tasques relacionades amb el nivell de responsabilitat del lloc i amb l'àmbit competencial de l'òrgan d'adscripció i la unitat administrativa en què està integrat.

Qualsevol altra tasca relacionada amb el programa de caràcter temporal al qual el lloc està adscrit.

Requisits Batxiller o cicle formatiu de grau mitjà de Formació Professional







BORSA 6. A1-32 Tècnic/a Superior assistent d'investigació en control de malalties de postcollita.



Característiques del lloc de treball

Denominació Tècnic/a superior assistent d'investigació en control de malalties de postcollita

Número de lloc En fase creació

Grup/subgrup/APF

Cos/Escala/APF A1-32

Localitat Moncada

Complement de destinació 20

Complement específic E024

Funcions Dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, aquelles de nivell superior pròpies de la professió relacionades amb les activitats d'anàlisis i investigació en l'àmbit del control de malalties de postcollita i caracterització microbiològica de productes hortofructícoles i les seues repercussions en la reducció del desaprofitament alimentari, el disseny d'experiments i el tractament estadístic de dades.



Requisits Titulació: Enginyeria Agrònoma, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Biologia, Química, Farmàcia, o títol universitari oficial de grau que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb els requisits.









BORSA 7. A2-14-02 Enginyer/a tècnic/a col·laborador/a en investigació en ramaderia.



Característiques del lloc de treball

Denominació Enginyer/a tècnic/a col·laborador/a en investigació en ramaderia.

Número de lloc En fase creació

Grup/subgrup/APF

Cos/Escala/APF A2-14-02 Enginyeria tècnica agrícola general.

Localitat Segorbe

Complement de destinació 16

Complement específic E013

Funcions Activitats de proposta, gestió, execució, control, tramitació i impuls, estudi i informe i, en general, les de col·laboració tècnica amb el cos superior i les pròpies de la professió relacionades amb les activitats d'enginyeria tècnica agropecuària associades a la producció ramadera i la millora i al maneig d'animals respectant el benestar animal

Requisits Titulació: enginyer/a tècnic/a agrícola o títol universitari oficial de grau que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb les funcions assignades al lloc de treball.









ANNEX II

Temaris



BORSA 1. Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en biologia molecular aplicada a la millora vegetal.

1) Tècniques moleculars per a l'anàlisi de variants genètiques, incloent l'anàlisi de marcadors genètics, PCR, electroforesi de DNA i RNA.

2) Anàlisi de caràcters quantitatius en arbres fruiters, que incloga eines com l'estudi de QTL, GBS, GWAS, etc.

3) Tècniques genètiques i biotecnològiques que inclouen la hibridació, l'obtenció de plantes transgèniques d'Arabidopsis thaliana i l'expressió transitòria de gens en Nicotiana benthamiana.

4) Tècniques de cultiu in vitro per a la conservació i cultiu in vitro de fruiters de pinyol, incloent prunera (Prunus domestica).

5) Tècniques immunològiques que inclouen l'ús d'anticossos per a experiments de transferència Western i immunoprecipitació de complexos units a la cromatina (ChIP).

6) Tècniques bioquímiques, que inclouen l'expressió de proteïnes d'interés en soques d'E. coli específiques i l'anàlisi de l'activitat enzimàtica mitjançant reaccions acoblades.

7) Tècniques genòmiques per a l'anàlisi en gran escala del genoma d'arbres fruiters, incloent DNA-seq, RNA-seq i ChIP-seq.

8) Tècniques d'anàlisis bioinformàtic de seqüències de les bases de dades i obtingudes en experiments de genòmica.

9) Tècniques microbiològiques, que inclouen el cultiu i transformació genètica del bacteri Escherichia coli i el llevat Saccharomyces cerevisiae.

10) Tècniques de clonació per a la construcció de plasmidis amb diferents usos: la conservació de fragments de DNA d'interés i expressió en bacteris, llevats i plantes.





BORSA 2. Tècnic/a superior de laboratori per a la investigació en bioestadística.

1) Estimació de paràmetres estadístics poblacionals. Contrastos d'hipòtesis per a variables qualitatives i quantitatives.

2) Inferència estadística freqüentista i bayesiana.

3) Factors fixos i aleatoris. Models lineals i models lineals generalitzats.

4) Models de supervivència, regressió ordinal, models mixtos i models jeràrquics.

5) Mètodes de simulació mitjançant cadenes de Markov Monte Carlo (MCMC) i aproximació niada integrada de Laplace (INLA).

6) Bases de dades d'accés lliure amb informació climàtica, de cobertura i ús del sòl.

7) Tipus de dades i mètodes d'estadística espacial en investigació agrària.

8) Mètodes estadístics per a mostrejos i vigilància epidemiològica en sanitat vegetal.

9) Models epidemiològics en sanitat vegetal, paràmetres biològics i epidemiològics.

10) Programari lliure d'anàlisi estadística R. Sintaxi de funcions i llibreries en R.





BORSA 3. Tècnic/a superior assistent d'investigació en producció animal.

1) Fisiologia animal

2) Alimentació animal i tecnologia de fabricació de pinsos

3) Millora genètica i conservació de recursos genètics

4) Benestar animal

5) Patologia, salut i higiene animal

6) Disseny d'allotjaments ramaders

7) Maneig i producció de remugants

8) Maneig i producció de monogàstrics

9) Estadística i anàlisi de dades

10) Qualitat de productes d'origen animal i traçabilitat





BORSA 4. A1-31-01 Tècnic/a superior assistent d'investigació en tecnologies del reg.

1) Disseny, avaluació i manteniment d'instal·lacions de reg per degoteig superficial i subterrani.

2) Utilització de fonts alternatives d'aigua per a reg.

3) Tecnologies auxiliars per a la millora de la qualitat de l'aigua per a reg: ozonització, aplicació de peròxid, acidificació.

4) Relacions hídriques dels cultius estratègics de la Comunitat Valenciana.

5) Estratègies de millora de l'eficiència del reg: regs deficitaris, regs de suport, encoixinats.

6) Agrometeorologia aplicada al reg. Metodologia FAO per al càlcul de la evapotranspiració del cultiu.

7) Mètodes i tecnologies per a l'avaluació de l'estat hídric de la planta.

8) Sensors per a l'estimació del contingut d'humitat del sòl.

9) Maneig d'eines GIS orientades a teledetecció.

10) Disseny i manteniment d'experiències de reg. Tècniques d'anàlisis de dades.





BORSA 5. C1-06 Especialista de laboratori per a la investigació agrícola i agroalimentària.

1) Normes i bones pràctiques de treball en el laboratori. Nocions bàsiques de manipulació de matèries i materials en el laboratori. Normes de seguretat i prevenció de riscos. Riscos específics d'exposició a agents biològics.

2) Recepció, classificació, manipulació, magatzematge i registre de mostres, materials i reactius de laboratori.

3) Eines informàtiques bàsiques: ofimàtica, programes estadístics, bases de dades.

4) Preparació i anàlisis estandarditzades de mostres de sòl, matèries orgàniques, aigües i material vegetal. Extracció d'àcids nucleics. Preparació de mitjans de cria i cultiu.

5) Equips i material de laboratori. Balances, agitadors, banys, estufes, centrífugues, etc. Calibratge, desinfecció, ús i manteniment.



6) Microscòpia. Tècniques espectroscòpiques. Tècniques cromatogràfiques. Tècniques electroforètiques i moleculars. Fonaments, tipus i aplicacions.

7) Maneig i manteniment d'hivernacles i cambres climàtiques i frigorífiques.

8) Assajos de producció i protecció vegetal i postcollita: requisits, homogeneïtat, pràctiques culturals, reg, abonat, tractaments fitosanitaris. Treballs a realitzar i maquinària i equips adequats.

9) Insectes, àcars, virus, bacteris, fongs i llevats d'interés agrícola i agroalimentari. Detecció i seguiment. Aïllament i caracterització. Mètodes de cria i cultiu.





BORSA 6. A1-32-18 Tècnic/a superior assistent d'investigació en control de malalties de postcollita.

1) Malalties de postcollita de productes hortofructícoles frescos, amb especial èmfasi en cítrics i altres fruits mediterranis. Simptomatologia. Agents causals: aïllament, purificació, identificació, col·lecció.



2) Agents causals: patogenicitat, agressivitat, postulats de Koch.



3) Epidemiologia de les malalties de postcollita. Triangle de la malaltia. Moments i tipus d'infecció. Patògens latents, patògens de ferida.

4) Control convencional de malalties de postcollita: fungicides químics. Aplicacions. Problemàtica.

5) Control integrat no contaminant de malalties de postcollita (CINCEP). Concepte, objectius. Actuacions en precollita, collita i postcollita. Repercussió en la reducció del desaprofitament alimentari.



6) Tractaments antifúngics de postcollita alternatius: mètodes de controls físics, químics de baix risc, biològics, integració de tractaments. Determinació del seu efecte sobre la qualitat fisicoquímica i sensorial.

7) Films i recobriments comestibles per a fruites i hortalisses: composició, formulació, caracterització i funcionalitats.

8) Recobriments comestibles antimicrobians i en particular antifúngics: ingredients, disseny, desenvolupament, aplicació i avaluació in vivo.

9) Caracterització microbiològica i seguretat alimentària de productes hortofructícoles frescos i mínimament processats (IV gamma). Recomptes de flora microbiana. Tipus de microorganismes contaminants. Principals patògens humans.

10) Mètodes de preservació i extensió de la vida útil de productes d'IV gamma. Mètodes físics, químics de baix risc, biològics, integració de tractaments. Determinació del seu efecte sobre la qualitat fisicoquímica i sensorial.

11) Disseny d'experiments i anàlisi estadística de dades.



BORSA 7. A2-14-02 Enginyer/a tècnic/a col·laborador/a en investigació en ramaderia.

1. Estructura i funció animal.

2. Bases de la producció animal: reproducció, alimentació, millora genètica, allotjaments i medi ambient.

3. Benestar, higiene i bases de la salut animal.

4. Biotecnologia aplicada en producció animal

5. Gestió d'explotacions ramaderes.

6. Tecnologies de la producció animal en remugants.

7. Tecnologies en les produccions avícoles: carn i ous. Produccions intensives i alternatives.

8. Tecnologies de la producció porcina. Ramaderia intensiva. Problemàtica i perspectives de futur, amb especial referència a la Comunitat Valenciana.

9. Tecnologies de la producció en cunicultura.

10. Qualitat dels productes animals.

11. Tractament, gestió i ús agrícola de residus orgànics.

Mapa web