Ficha docv

Ficha docv









ACORD de 7 de març de 2014, del Consell, pel qual s'aprova el Pla Estratègic d'Innovació i Millora de l'Administració de la Generalitat 2014-2016. [2014/2260]

(DOGV núm. 7235 de 17.03.2014) Ref. Base de dades 002319/2014


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Conselleria d'Hisenda i Administració Pública
    Grup temàtic: Autoritzacions administratives



El Consell, en la reunió del dia 7 de març de 2014, va adoptar l'acord següent:

La Generalitat ha promogut i executat diferents plans de modernització de l'Administració, l'últim dels quals, el Pla d'Innovació i Modernització de l'Administració Pública Valenciana, Governança 2013, aprovat pel Consell el 5 de febrer de 2010, ha tingut, després de la seua execució, importants efectes en la millora de la nostra Administració i en l'increment de la qualitat dels servicis oferits a la ciutadania. Els múltiples canvis i demandes de la societat juntament amb la conjuntura actual de crisi econòmica aconsellen continuar eixa senda de modernització que, sense renunciar a seguir avançant en la consecució d'una administració moderna i de qualitat, prioritze els seus esforços a fi d'aconseguir una administració més austera, eficaç i, sobretot, més eficient, tractant així de contribuir a la necessària recuperació econòmica que la societat exigix.

Amb eixa finalitat, s'ha elaborat, donant continuïtat al pla anterior la vigència del qual finalitzava en 2013, este nou Pla Estratègic d'Innovació i Millora de l'Administració de la Generalitat 2014-2016, com a pla marc que, a través de diferents plans i amb un horitzó temporal que comprendrà els tres pròxims anys, proposa i impulsa el desenrotllament de diferents estratègies i actuacions, dirigides totes a estes a aconseguir els següents objectius estratègics:

1. Adaptar la nostra Administració a les demandes i necessitats de la societat i als reptes d'austeritat i eficiència que l'actual escenari econòmic imposa: una administració sostenible i austera.

2. Promoure una administració pública més racional, àgil i pròxima al ciutadà que destaque per la seua ètica, transparència i eficàcia: una administració transparent i pròxima.

3. Consolidar la cultura corporativa d'excel·lència definida per a la Generalitat i avançar en la modernització i millora continua de la qualitat dels servicis públics que es presten: una administració de qualitat.



Per a aconseguir estos objectius es definixen dos grans línies estratègiques que agrupen els cinc plans que conformen este pla marc:

1. La primera, centrada en els processos de l'organització (Estratègia Facilita), tracta de posar a la Generalitat al servici del ciutadà i atendre les seues demandes en un entorn d'austeritat a través de tres plans:



a) Pla SIRCA-2, Segon Pla de Simplificació i Reducció de Càrregues Administratives de la Generalitat 2013-2015, dirigit a continuar avançant en la simplificació de normes i procediments i en la reducció de càrregues administratives a ciutadans i empreses. Este pla va ser aprovat pel Consell, de forma anticipada, en 2013, atés que donava continuïtat a un altre pla anterior que tenia idèntica finalitat i l'execució del qual va finalitzar en 2012.

b) Agenda Digital Valenciana, que tracta d'impulsar la innovació tecnològica, potenciar la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació i el desenrotllament de l'Administració electrònica.

c) Pla de Qualitat i Inspecció de Servicis, el fi del qual és promoure una gestió de qualitat i implantar una cultura de l'avaluació i control del rendiment.

2. La segona, centrada en les persones que treballen al seu servici, estratègia que es concreta en dos plans més:

a) Pla de Formació de l'Institut Valencià d'Administració Pública (IVAP), Estratègia 2014-2016, dirigida a aconseguir la màxima professionalitat del personal empleat públic, a través de la millora de la seua formació.

b) Pla RCT, Pla de Redistribució de Càrregues de Treball, que tracta de racionalitzar i optimitzar els recursos humans per mitjà d'accions que adapten la distribució de les càrregues de treball a les necessitats reals de l'organització.

Finalment, este pla marc, Pla Estratègic d'Innovació i Millora de l'Administració de la Generalitat 2014-2016, s'estructura en els apartats següents:

1. Introducció, que arreplega una breu justificació de la seua necessitat i de les necessitats que hui planteja la societat i a les quals es tracta de donar resposta.

2. Diagnòstic de situació, que, a més de ser coherent amb la cultura corporativa de la Generalitat assentada en la definició ja formulada de la seua missió, visió i valors, s'ha basat en l'avaluació realitzada de l'anterior Pla d'Innovació i Modernització de l'Administració Pública Valenciana (Governança 2013), l'anàlisi de l'Estratègia Europa 2020 i el Pla Estratègic de Millora de l'Administració i del Servici Públic (Pla MILLORA 2012-2015) de l'Administració General de l'Estat, i s'han tingut en compte, a més, les propostes i accions desenrotllades per la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques de l'Administració General de l'Estat (CORA) i la Comissió Interdepartamental per a la Reforma de les Administracions Públiques de la Generalitat (CIRA). Finalment, el diagnòstic incorpora una anàlisi DAFO que identifica i resumix les fortaleses i debilitats internes i les oportunitats i amenaces externes, a què intenta donar resposta.



3. Objectius estratègics, apartat que sintetitza, a partir del diagnòstic anterior, els tres grans objectius que es perseguixen (abans descrits) i les dos grans línies estratègiques que, centrades en processos i persones, es desenrotllen a través dels diferents plans que integren este pla marc.



4. Desplegament del pla: plans d'actuació, indicadors i metes i inversió prevista, apartat que descriu, en les dos estratègies assenyalades, una descripció resumida dels cinc plans que les integren, assenyalant els seus propis objectius estratègics, les actuacions i/o projectes a executar, els indicadors i metes a aconseguir i un resum, si és el cas, de la inversió prevista en cada pla.

5. Lideratge, aprovació, direcció i avaluació, apartat en què es destaca el suport i el lideratge d'este, que es produïx al més alt nivell, el mecanisme d'aprovació del pla marc i dels respectius plans individuals que l'integren i s'assigna la responsabilitat respecte de la seua direcció, execució i avaluació posterior.

6. Participació social, comunicació, transparència i rendició de comptes, punt este últim que arreplega i destaca la importància de donar participació a diferents actors, tots ells grups d'interés de l'organització, junt amb la conveniència de donar una adequada difusió i publicitat, tant de la seua formulació com en la seua execució posterior.

En virtut de tot allò que s'ha exposat, d'acord amb el que disposa la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, a proposta del conseller d'Hisenda i Administració Pública, el Consell,





ACORDA



Primer

Aprovar el Pla Estratègic d'Innovació i Millora de l'Administració de la Generalitat 2014-2016, el text del qual va unit com a annex a este acord.



Segon

Ordenar la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, així com donar-li la màxima difusió a través dels mitjans de difusió tècnics i electrònics pertinents.



Tercer

Encomanar a la conselleria que té reglamentàriament assignades les competències en matèria de funció pública, atenció al ciutadà, qualitat i inspecció general de servicis, simplificació administrativa, administració electrònica i tecnologies de la informació, el seguiment i la quantificació econòmica d'este acord.



Valencia, 7 de març de 2014.– El vicepresident i secretari del Consell: José Císcar Bolufer.

Mapa web