Ficha docv

Ficha docv









LLEI 15/2005, de 26 de desembre, de la Generalitat, de Pressupostos de La Generalitat per a l'exercici 2006. [2005/14572]

(DOGV núm. 5166 de 30.12.2005) Ref. Base de dades 6571/2005




Sia notori i manifest a tots els ciutadans que les Corts Valencianes han aprovat, i jo, d'acord amb el que establixen la Constitució i l'Estatut d'Autonomia, en nom del Rei, promulgue la llei següent:

PREÀMBUL

La política pressupostària duta a terme per La Generalitat durant els últims anys, s'ha ordenat entorn dels principis d'estabilitat, transparència, i eficiència en la utilització dels recursos públics, la qual cosa ha permés que, sense necessitat d'un major esforç fiscal i complint els objectius marcats en els escenaris de consolidació i estabilitat pressupostària, la nostra Comunitat aconseguisca majors nivells de qualitat en la gestió dels servicis públics, mantinga un ritme de creixement econòmic socialment equilibrat i tinga una alta capacitat de generació d'ocupació. El que ha determinat en la pràctica que en el període 1995-2004 la taxa de creixement del PIB acumulada per a la nostra Comunitat siga superior en tres punts a la del conjunt d'Espanya.

Els pressupostos de La Generalitat per al 2006 tenen com a marc pluriennal de referència; el Programa Operatiu 2000-2006, el Programa d'Estabilitat 2005-2007, el Pla d'Inversions 2005-2007 i l'actualització del Pacte Valencià pel Creixement i l'Ocupació (PAVACE), i en desplegament d'estos, els eixos estratègics que reflectix el pressupost són:

Increment dels recursos destinats a polítiques socials.

Impuls de les inversions en infraestructures destinades a millorar la qualitat de vida i el creixement econòmic de la nostra Comunitat.

Potenciació d'aquelles polítiques d'actuació que possibiliten dins d'un creixement estable i sostenible, la consecució de la plena ocupació.

Impuls de les polítiques de despesa que més incidixen sobre la I+D+i, la formació de capital humà i el foment de la competitivitat de l'economia valenciana.

Enfortir el grau de cohesió territorial de la Comunitat Valenciana.

Respecte al contingut concret de l'articulat, cal destacar que d'acord amb el que preveu el nostre Estatut d'Autonomia, i la legislació financera bàsica, els pressupostos de La Generalitat estan subjectes als mateixos límits materials que els generals de l'Estat, i en este sentit, la Llei de Pressupostos de La Generalitat per al 2006, un any més, i d'acord amb la jurisprudència del Tribunal Constitucional, distingix dos tipus de preceptes: en primer lloc els que responen al que podríem considerar el contingut mínim, necessari i indisponible d'esta i, per un altre, els que conformen allò que la jurisprudència mencionada ha denominat com el contingut eventual, en la mesura que es tracta de matèries que guarden relació directa amb les previsions d'ingressos o habilitacions de despeses.

Partint d'això, la Llei de Pressupostos de La Generalitat per al 2006 consta de quaranta-un articles, agrupats en set títols, onze disposicions addicionals, una transitòria i tres finals, del contingut concret dels quals poden ressaltar-se, per la seua rellevància o novetat, els aspectes següents:

El títol I, «De l'aprovació dels pressupostos», conforma la part principal del contingut qualificat com essencial, en la mesura que inclou els imports relatius a la totalitat de les despeses i dels ingressos de La Generalitat, distingint a este efecte els relatius al sector administració general dels vinculats a l'administració institucional, d'acord amb la classificació establida en l'article 5, apartats 1 i 2, del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat. La novetat en este títol és la inclusió de les estimacions de despeses corresponents a les societats creades al llarg de 2005. Igualment, es recullen en este títol els imports relatius als beneficis fiscals que afecten els tributs propis i aquells el rendiment dels quals és cedit per l'Estat.

El títol II, «De la gestió pressupostària de les despeses», consta de cinc capítols. El primer d'ells recull les normes generals de gestió, el segon fa referència a les normes per a la gestió dels pressupostos docents no universitaris, i inclou, d'una banda, les normes per als centres públics i, d'una altra, les que regulen el mòdul econòmic de distribució de fons públics per al sosteniment dels centres concertats. El tercer dels capítols, en desplegament dels acords adoptats pel Consell en matèria de finançament pluriennal de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, arreplega una sèrie de preceptes dirigits a establir el marc jurídic bàsic aplicable a les actuacions financeres de La Generalitat en el sector de l'educació universitària. El quart dels capítols d'este títol II, consta d'un únic article on es detallen els crèdits del pressupost el reconeixement dels quals té el caràcter de preceptiu, així com el règim jurídic i pressupostari aplicable a estos. L'últim dels capítols, el V, concreta per a l'exercici 2006, la normativa que en matèria de modificacions pressupostàries es recull en el text refós de la Llei d'Hisenda Pública Valenciana.

El títol III, «De les despeses de personal», s'ordena en un capítol únic, en el qual es recullen les normes relatives al règim de les retribucions del personal al servici de La Generalitat, distingint segons siga laboral o funcionari, i la repercussió que hi té el seu increment anual, que per a l'exercici de l'any 2006 s'ha establit en un import equivalent al creixement del IPC previst, xifrat en un 2 per cent. En este sentit ha d'apuntar-se que les modificacions introduïdes es troben condicionades directament pel caràcter de bàsic que se li atorga a la legislació estatal en esta matèria, i estes afecten únicament l'import de les pagues extraordinàries, la dotació d'un fons de pensions, i la regulació de l'Oferta d'Ocupació Pública.

En qualsevol cas, la llei advoca per l'establiment d'un marc general de mesures de caràcter retributiu que repercutisquen de forma homogènia en cada sector de l'administració, en el context d'allò acordat en la Mesa General de Negociació. A este efecte, es considera que els pressupostos representen la via adequada per a concretar i quantificar l'esforç de l'administració de La Generalitat, per a la consecució d'una millora i modernització en la qualitat dels servicis públics.

El títol IV, «Gestió de les transferències corrents i de capital», inclou tota una sèrie d'excepcions al règim general de lliurament de les ajudes previst en l'article 47 bis del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, i dins d'este, al marge de millores en la redacció, cal destacar la inclusió d'una nova excepció relativa a les subvencions destinades a la realització d'accions d'orientació professional per a l'ocupació i l'assistència a l'autoocupació.

El títol V, «De les operacions financeres», s'estructura en un únic capítol, en el qual es recull fonamentalment l'autorització per a l'endeutament anual de La Generalitat. Igualment, es fixa el límit de les operacions de crèdit a concertar per dos ens públics, l'Institut Valencià de Finances i Radiotelevisió Valenciana. A més, el text arreplega l'import màxim dels avals que ha de prestar La Generalitat durant l'any 2006. Sobre això cal apuntar que en este títol s'ha optat bàsicament per ajustar els imports sobre els quals s'ordenen els límits mencionats respecte del passat exercici.

El títol VI, «De les normes tributàries», es compon de dos capítols. El primer inclou la necessària adaptació anual de la tarifa aplicable al Cànon de Sanejament, i el segon, actualitza en un 2 per cent els tipus aplicables a les taxes pròpies i altres ingressos de La Generalitat.

El títol VII, «De la informació a les Corts», inclou un únic article, que detalla un conjunt de supòsits, vinculats a l'àmbit econòmic i pressupostari, sobre els quals la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació ha de donar compte periòdicament a les Corts Valencianes, respecte d'este punt cal destacar únicament l'adequació del seu contingut a les previsions recollides a este efecte en la Llei General Pressupostària.

TÍTOL I

De l'aprovació dels pressupostos

CAPÍTOL I

Contingut, crèdits inicials

Article 1. Contingut

1. Els pressupostos de La Generalitat per a l'exercici de l'any 2006 constituïxen l'expressió xifrada, conjunta i sistemàtica de:

a) Les obligacions que, com a màxim, poden reconéixer La Generalitat i les seues entitats autònomes, així com els drets que es preveu liquidar durant l'exercici.

b) Les estimacions de despeses i d'ingressos que han de realitzar les societats mercantils de La Generalitat.

c) La totalitat de les despeses i dels ingressos de les entitats de dret públic de La Generalitat.

2. En conseqüència, els pressupostos de La Generalitat per a l'exercici 2006 són el resultat de la integració dels pressupostos següents:

a) El del sector administració general de La Generalitat.

b) Els de les entitats autònomes de La Generalitat.

c) Els de les societats mercantils de La Generalitat.

d) Els de les entitats de dret públic de La Generalitat.

Article 2. Crèdits inicials

1. Per a l'execució dels programes integrats en l'estat de despeses del pressupost del sector administració general, s'aproven crèdits per import d'11.602.299.720 euros, la distribució dels quals per grups funcionals és la següent:

euros

0. Deute Públic 466.426.480

1. Servicis de caràcter general 335.881.950

2. Defensa, Protecció Civil i Seguretat Ciutadana 57.841.110

3. Seguretat, Protecció i Promoció Social 676.778.330

4. Producció de béns públics de caràcter social 8.565.334.620

5. Producció de béns públics de caràcter econòmic 676.161.980

6. Regulació econòmica de caràcter general 217.959.690

7. Regulació econòmica dels sectors productius 605.915.560

2. Les dotacions de despeses aprovades per al compliment dels fins de les distintes entitats autònomes, consignen crèdits per import de 446.615,06 milers d'euros, que es distribuïxen de la forma següent:

Milers euros

Institut Valencià de la Joventut 17.120,22

Institut Valencià d'Investigacions Agràries 17.713,00

Institut Valencià d'Estadística 2.971,00

Servici Valencià d'Ocupació i Formació 406.893,40

Institut Cartogràfic Valencià 1.917,44

3. S'aproven estimacions de despeses de les societats mercantils de La Generalitat per un import de 1.197.297,76 milers d'euros, distribuïts de la forma següent:

Milers euros

Televisió Autonòmica Valenciana, SA 215.189,05

Ràdio Autonomia Valenciana, SA 10.821,93

Institut Valencià d'Habitatge, SA 114.399,80

Valenciana d'Aprofitament Energètic de Residus, SA 90.689,88

Grup Ciutat de les Arts i de les Ciències, SA 154.987,49

Seguretat i Promoció Industrial Valenciana, SA 64.122,11

Institut Valencià de l'Exportació, SA 12.014,36

Societat Projectes Temàtics de la C.V., SA 183.695,37

Projecte Cultural de Castelló, SA 12.270,66

Circuit del Motor i Promoció Esportiva, SA 20.011,94

Construccions i Infraestructures Educatives

de La Generalitat, SA 206.009,34

Ciutat de la Llum, SA 79.993,33

Institut per a l'Acreditació i Avaluació

de les Pràctiques Sanitàries, SA 337,61

Aeroport de Castelló, SL 21.838,00

Sòl i Vivendes Valencianes, SA 526,54

Centre d'Oci Mundo Ilusión, SL 2.521,88

Comunitat Valenciana d'Inversions, SA 4.500,00

Parc Castelló-El Serrallo, SLU 103,80

Societat Gestora per a la Imatge Estratègica i

Promocional de la Comunitat Valenciana, SA 3.264,67

4. Per a les entitats de dret públic de La Generalitat, l'estimació de despeses aprovada assolix un import de 1.190.029,03 milers d'euros, la distribució dels qual és la següent:

Milers euros

Radiotelevisió Valenciana 178.198,11

Ferrocarrils de La Generalitat 298.135,15

Teatres de La Generalitat 13.406,63

Institut Valencià d'Art Modern 14.193,38

Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria de La G. 86.931,93

Institut Valencià de Finances 51.683,58

Agència Valenciana del Turisme 65.834,18

Entitat Pública de Sanejament d'Aigües

Residuals de la CV 286.431,16

Comité Econòmic i Social de la CV 875,45

Institut Valencià de Cinematografia “Ricardo

Muñoz Suay” 4.163,02

Institut Valencià de la Música 7.897,55

Institut Valencià d'Atenció als Discapacitats 20.358,86

Entitat Pública de Transport Metropolità de València 9.860,04

Agència Valenciana de l'Energia 5.073,20

Institut Valencià de Conservació i Restauració

de Béns Culturals 1.360,00

Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports

de La Generalitat 145.626,79

5. Com a resultat de les consignacions de crèdits aprovats, que es detallen en els apartats anteriors, el pressupost consolidat de La Generalitat, per a l'exercici 2006 ascendix a 13.450.710.940 euros.

Article 3. Finançament dels crèdits inicials

1. Els crèdits aprovats en l'apartat 1 de l'article anterior, es finançaran:

a) Amb els drets econòmics que es preveuen liquidar durant l'exercici, l'import estimat dels quals és d'11.176.718.090 euros.

b)Amb l'endeutament brut resultant de les operacions regulades en l'article 33 d'esta llei.

2. Els crèdits aprovats per a dotar les despeses de les entitats autònomes, societats mercantils i entitats de dret públic, a què fan referència els apartats 2, 3 i 4 de l'article anterior, es finançaran amb els crèdits consignats a estos fins en l'estat de despeses del pressupost del sector administració general de La Generalitat i amb les respectives previsions d'ingressos per operacions pròpies de l'activitat de cada un d'estos organismes.

CAPÍTOL II

Beneficis fiscals

Article 4. Beneficis fiscals

Els beneficis fiscals que afecten els tributs propis i aquells el rendiment dels quals és cedit per l'Estat a La Generalitat, s'estimen en 487.363.008 euros, d'acord amb el detall següent:

Euros

Impost sobre el Patrimoni de les Persones Físiques 48.715.650

Impost sobre Successions 103.858.341

Impost sobre Donacions 18.320.000

Impost sobre Transmissions Patrimonials 49.104.186

Impost sobre la Renda de les Persones

Físiques (Tram autonòmic) 202.136.212

Actes Jurídics Documentats 65.225.619

Rifes, tómboles i combinacions aleatòries 3.000

TÍTOL II

De la gestió pressupostària de les despeses

CAPÍTOL I

Normes generals de la gestió

Article 5. Crèdits en funció d'objectius i programes

Els crèdits de l'estat de despeses dels pressupostos de La Generalitat, sector administració general, de les seues entitats autònomes i empreses de La Generalitat, finançaran l'execució de les actuacions incloses en els programes pressupostaris. La contracció d'obligacions a càrrec d'aquells es realitzarà amb la finalitat d'aconseguir el compliment dels objectius assenyalats en els programes esmentats.

Article 6. Principis de gestió

La gestió i l'execució dels pressupostos de despeses de La Generalitat s'hauran de subjectar als principis següents:

a) La gestió comptable i pressupostària estarà condicionada al fet que s'hagen produït les actuacions administratives prèvies, que reglamentàriament es determinen i que garantisquen la immediata disposició de despeses i/o contracció d'obligacions.

b) No podran adquirir-se compromisos de despesa en quantia superior a l'import dels crèdits autoritzats, i seran nuls de ple dret els acords, les resolucions i qualsevol altre acte administratiu, així com les disposicions generals amb rang inferior a llei, que infringisquen esta norma, sense perjuí de la responsabilitat que pertoque.

c) El compliment de les limitacions expressades en l'apartat anterior s'haurà de verificar al nivell que esta llei establix per als distints casos.

d) Els crèdits no executats podran ser objecte de redistribució per la persona que tinga assignada la titularitat de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, a través del programa “Despeses Diverses”, amb la finalitat de maximitzar el compliment de la programació prevista i optimitzar la utilització dels recursos.

Article 7. Caràcter limitador dels crèdits

1. Els crèdits per a despeses es destinaran, exclusivament, a la finalitat específica per a la qual hagen sigut autoritzats per esta llei o per les modificacions pressupostàries autoritzades d'acord amb la legislació vigent.

2. El crèdit pressupostari es determina, atenent la classificació orgànica, d'acord amb la seua naturalesa econòmica i funcional, de la forma següent:

a) Per a les despeses de personal: consignació per article econòmic i programa pressupostari.

b) Per a les despeses de funcionament: consignació per capítol econòmic i programa pressupostari.

c) Per a les despeses financeres: consignació per capítol econòmic i programa pressupostari.

d) Per a les despeses de transferències corrents i transferències de capital: consignació per línia de subvenció, capítol econòmic i programa pressupostari.

e) Per a les despeses d'inversions reals i passius financers: consignació per capítol econòmic i programa pressupostari.

f) Per a les despeses en actius financers: consignació per projecte financer, capítol econòmic i programa pressupostari.

3. No obstant això, el Consell, en aquells supòsits que estime necessaris, podrà establir vinculacions amb un major nivell de desagregació.

Article 8. Gestió integrada i la seua comptabilització

1. La vinculació dels crèdits i el seu caràcter limitador que disposa la present llei no excusa, en cap supòsit, la comptabilització de la despesa al nivell que es determina per a cada cas:

a) Per a les despeses de personal, de funcionament i financeres: subconcepte econòmic.

b) Per a les transferències corrents i transferències de capital: subconcepte econòmic i sublínia de subvenció.

c) Per a les inversions reals, actius i passius financers: subconcepte econòmic i subprojecte.

2. Addicionalment al que disposa l'apartat anterior, les despeses relatives als programes 412.10 “Centres Integrats de Salut Pública” i 412.2 “Assistència Sanitària”, de la Conselleria de Sanitat, es comptabilitzaran per «centres de gestió». Això s'aplicarà en cada un dels «subprogrames» en què es desagrega el programa 412.2 “Assistència Sanitària”.

En conseqüència, i a fi de possibilitar el grau de desagregació comptable mencionat, el pressupost es determinarà per «centre de gestió» en el programa 412.10, i per «subprograma» i «centre de gestió» en el programa 412.2.

En este sentit, els ajusts pressupostaris derivats del nivell de desagregació mencionat seran realitzats per la Conselleria de Sanitat, a través de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.

3. Els crèdits per a despeses del Servici Valencià d'Ocupació i Formació constituiran funcionalment un únic programa, el 322.50 “Servici Valencià d'Ocupació i Formació”, i es consignaran desagregats en subprogrames pressupostaris en el pressupost de la mateixa entitat.

Article 9. Execució anticipada de projectes d'inversió

1. El Consell, a proposta conjunta de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació i de la conselleria competent per raó de la matèria, podrà autoritzar la formalització de convenis de col·laboració amb les entitats locals l'objecte dels quals siga l'execució anticipada de projectes d'inversió en obres d'urbanització, jardins, equipaments esportius i socials, així com construccions de caràcter cultural i educatiu.

2. Les obres a què fa referència l'apartat anterior hauran de ser finançades i, si és el cas, adjudicades, segons la normativa vigent, per les mateixes entitats locals. L'import d'estes obres serà reintegrat per La Generalitat, en tot o en part, mitjançant transferències, d'acord amb els crèdits habilitats a l'efecte en cada exercici pressupostari per tal d'atendre el finançament dels plans d'inversió definits conjuntament per la conselleria competent per raó de la matèria i la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació. El règim de cofinançament es regularà en els diferents convenis firmats amb cada entitat local.

CAPÍTOL II

Gestió dels pressupostos docents no universitaris

Article 10. Gestió econòmica en els centres docents públics no universitaris.

1. Els centres docents públics no universitaris disposaran d'autonomia en la seua gestió econòmica, en els termes que s'establixen en els punts següents:

a) Constituiran ingressos d'estos centres, que hauran de ser aplicats a despeses de funcionament:

1r. Els fons que, amb esta finalitat, els siguen lliurats, a proposta de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport, mitjançant ordres de pagament en ferm i a càrrec del seu pressupost anual.

2n. Els derivats de la venda de béns i prestació de servicis distints dels gravats per les taxes i els preus públics.

3r. Els produïts per llegats, donacions o qualsevol altra forma admissible en dret.

b) Les despeses de funcionament que tinguen el seu origen en els ingressos esmentats en el punt anterior, es justificaran mitjançant la rendició d'un únic compte de gestió anual per la persona titular de la direcció del centre, amb l'aprovació prèvia d'este pel consell escolar respectiu. Els centres posaran a disposició de l'administració educativa els comptes de gestió anual que els siguen requerits.

c) La documentació que corresponga elaborar al centre, relativa al seu pressupost i als seus comptes de gestió, s'haurà d'ajustar, en qualsevol dels conceptes de despesa a què faça referència, a la classificació econòmica de l'estat de despeses que s'aplica en la present llei.

A este efecte, les despeses de funcionament inclouran, a més de les contingudes en el capítol II de la vigent classificació econòmica de despeses de La Generalitat, les destinades a l'adquisició de mobiliari i equips didàctics del mateix centre, que es corresponen amb els articles de despesa següents, d'acord amb la mencionada classificació econòmica de l'estat de despeses de La Generalitat:

1r. 6.2 Inversió nova associada al funcionament operatiu dels servicis.

2n. 6.3 Inversió de reposició associada al funcionament operatiu dels servicis.

2. Les despeses destinades a reparacions, que excedisquen del mer manteniment dels centres i les destinades a l'adquisició de mobiliari i equips didàctics del mateix centre, podran efectuar-se sempre que estes i aquelles no ultrapassen la quantitat resultant de multiplicar per 601,01 euros el nombre d'unitats escolars de cada centre, fins a un màxim de 9.015,18 euros, i que quede suficientment acreditat que es cobrixen prèviament la resta de les obligacions ordinàries del centre.

No obstant això, en el cas de centres docents en què el nombre de persones matrículades supere les 1.500, o en el supòsit de centres que impartixen ensenyaments de règim especial, les despeses de funcionament dedicades anualment a reparacions, que excedisquen del mer manteniment dels centres, i a l'adquisició de mobiliari i equips didàctics, podran ultrapassar la quantitat indicada en el paràgraf anterior fins al límit màxim de 12.020,24 euros per ambdós conceptes.

Article 11. Mòduls econòmics de distribució de fons públics per al sosteniment de centres concertats.

1. D'acord amb el que establixen els apartats primer i segon de l'article 76 de la Llei Orgànica 10/2002, de 23 de desembre, de Qualitat de l'Educació, l'import del mòdul econòmic per unitat escolar, a l'efecte de distribució de la quantia global dels fons públics destinats al sosteniment dels centres concertats per a l'any 2006, és el fixat en l'annex I d'esta llei.

2. Les retribucions del personal docent tindran efectivitat l'1 de gener de 2006, sense perjuí de la data en què es firmen els respectius convenis col·lectius de l'ensenyament privat, aplicables a cada nivell educatiu en els centres concertats; l'administració podrà acceptar pagaments a compte, amb sol·licitud prèvia expressa i coincident de totes les organitzacions empresarials i sindicals negociadores dels convenis col·lectius esmentats, fins al moment de la firma del conveni corresponent. En cap cas podrà l'administració acceptar el pagament de retribucions al professorat dels centres concertats que supere en còmput anual la quantia que s'ha de pagar al professorat homòleg de centres públics, prenent en consideració el salari base, el complement de destinació i el complement específic.

El component del mòdul destinat a “Altres Despeses” tindrà efecte a partir de l'1 de gener de 2006.

A més d'això, en els centres el concert educatiu dels quals estiga per davall de les quatre unitats i el dit concert faça referència tant a Educació Primària com al primer i segon curs de l'Educació Secundària Obligatòria, es mantindrà, quant al nombre, la dotació de professorat amb la titulació adequada, de manera que això permeta la correcta impartició de l'ensenyament, fins a l'extinció total de les unitats objecte de concert. En el supòsit que algun centre compte amb menys de tres unitats en el conjunt de nivells concertats, la dotació en concepte d'Altres Despeses” serà l'equivalent a tres unitats d'Educació Primària, amb sol·licitud prèvia sobre això de la persona titular del centre.

3. Les quantitats que han de percebre de l'alumnat en concepte de finançament complementari al provinent dels fons públics que s'assignen al règim de concerts singulars, subscrits per a ensenyaments de nivells no obligatoris, a l'empara de la Llei Orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del Dret a l'Educació, així com els convenis o concerts econòmics singulars subscrits per a Educació Infantil, a l'empara de l'article 11 de la Llei Orgànica 10/2002, de 23 desembre, de Qualitat de l'Educació, i en concepte exclusiu d'ensenyament reglat, són les que s'establixen a continuació:

a) Educació Infantil: 34,43 euros per persona matriculada/mes, durant deu mesos, en el període comprés entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2006, en el supòsit d'unitats que no perceben cap quantitat per a despeses de funcionament.

b) Batxillerat: 22,99 euros per persona matriculada/mes, durant deu mesos, en el període comprés entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2006.

c) Cicles Formatius de Grau Mitjà i Cicles Formatius de Grau Superior:

1r. En els primers cursos de cada cicle: 22,99 euros per persona matriculada/mes, durant deu mesos, en el període comprés entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2006.

2n. En els segons cursos de cada cicle:

– Cap quantitat en els cicles en el segon curs dels quals sols es realitza la formació en centres de treball.

– 22,99 euros per persona matriculada/mes, en els mesos de gener, febrer, març, setembre, octubre, novembre i desembre de 2006, en els cicles el segons curs dels quals consta de 21 setmanes d'ensenyament presencial en el centre.

– 22,99 euros per persona matriculada/mes, en els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre de 2006, en els cicles el segon curs dels quals consta d'11 setmanes d'ensenyament presencial en el centre.

No es podrà percebre l'import de cada mensualitat abans del dia 1 del mes a què corresponga el cobrament, ni es podrà requerir cap mensualitat en els mesos de juliol i agost.

El finançament obtingut pels centres, com a conseqüència del cobrament a l'alumnat d'estes quantitats, tindrà el caràcter de complementari del percebut directament de l'administració, de tal manera que el finançament total del dit component per unitat concertada no supere, en cap cas, allò establit en el mòdul econòmic fixat en la present llei per als respectius nivells d'ensenyament.

4. Es faculta la Conselleria de Cultura, Educació i Esport per a fixar les relacions professorat/unitat concertada, suficients per a impartir el pla d'estudis vigent en cada nivell objecte de concert; les dites relacions es calcularan prenent com a base jornades de 25 hores lectives setmanals per al professorat; la Conselleria de Cultura, Educació i Esport no podrà assumir els increments retributius, les reduccions horàries o qualsevol altra circumstància que conduïsca a superar allò previst en els mòduls econòmics de l'annex I d'esta llei. Sobre això, en els cicles formatius que es troben concertats, el nombre d'hores de professora o professor en els primers cursos serà d'un màxim de 30 setmanals i, en els segons cursos, de 35 o de 5, segons si el cicle formatiu és de 2.000 hores o inferior. L'excés d'hores computat en els mòduls, i que obeïx a la possibilitat que es produïsquen desdoblaments, sols podrà ser consumit pel centre quan este acredite que el cicle formatiu té matriculades un mínim de 20 persones i en els supòsits en què estiga previst desdoblament en els mòduls corresponents.

5. Els centres que impartisquen l'Educació Secundària Obligatòria completa comptaran amb una persona que preste els servicis d'orientació educativa, que s'inclourà en la nòmina de pagament delegat del centre. Els costos corresponents a les hores d'orientació estan recollits en els mòduls econòmics per unitat escolar de l'Educació Secundària Obligatòria.

6. Els centres concertats que compten amb un projecte de compensació educativa aprovat, disposaran del professorat que es determine en l'aprovació del projecte, professorat que serà objecte d'inclusió en la nòmina de pagament delegat del centre respectiu.

7. Els centres concertats que hagen obtingut autorització per a dur a terme un programa de diversificació curricular, comptaran amb:

a) 26 hores addicionals de professorat d'Educació Secundària Obligatòria, si disposen d'un sol curs del programa de diversificació curricular.

b) 46 hores addicionals de professorat d'Educació Secundària Obligatòria, si disposen dels dos cursos del programa de diversificació curricular.

8. Els centres concertats als quals se'ls haja autoritzat a implantar un programa d'adaptació curricular en grup, comptaran amb 41 hores addicionals de professorat d'Educació Secundària Obligatòria.

Article 12. Hores corresponents al professorat de l'ESO en centres concertats.

1. Les hores corresponents al professorat dels centres amb concert en el nivell d'Educació Secundària Obligatòri queden establides en la taula adjunta.

Centres concertats en ESO Nre. hores de professorat

D'una línia completa (4u.) d'ESO 225

De dos línies completes (8 u.) d'ESO 397

De tres línies completes (12 u.) d'ESO 578

De quatre línies completes (16 u.) d'ESO 755

De cinc línies completes (20 u.) d'ESO 908

De sis línies completes (24 u) d'ESO 1.068

2. S'autoritza la Conselleria de Cultura, Educació i Esport a assumir, dins de les línies de subvenció previstes per a executar les obligacions derivades dels concerts educatius, el pagament, per mitjà de pagament delegat, de les indemnitzacions del professorat afectat per la modificació de concerts o per la no renovació total o parcial d'estos, que renuncie expressament a la recol·locació en un altre centre.

Article 13. Control financer dels centres docents públics no universitaris.

1. La direcció de cada centre retrà a la Intervenció General de La Generalitat, per mediació de la Intervenció Delegada en la Conselleria de Cultura, Educació i Esport, còpia del compte anual on conste la diligència d'aprovació pel consell escolar, abans del 31 de març de l'exercici següent.

2. Els centres se subjectaran al control financer que s'establix en l'apartat 3 de l'article 64 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell.

CAPÍTOL III

Gestió dels pressupostos universitaris

Article 14. Règim de la subvenció per despesa corrent a les universitats públiques dependents de La Generalitat.

1. La gestió dels crèdits consignats per al finançament de les despeses corrents de les universitats públiques dependents de La Generalitat per a l'exercici 2006, es regirà pel que establix el present article.

2. La subvenció per a despesa corrent que correspon a cada universitat serà l'establida en l'annex II de la present llei, que es farà efectiva a les universitats en pagaments mensuals. Per acord del Consell, es podrà modificar l'import de la subvenció que corresponga a cada universitat, d'acord amb el que resulte de l'aplicació del Pla Pluriennal per al Finançament de les Universitats de la Comunitat Valenciana.

3. D'acord amb el que disposa l'article 81.4 de la Llei Orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'Universitats, per a l'exercici 2006, el cost autoritzat per tots els conceptes retributitius del personal docent funcionari i contractat, i del personal no docent serà fixat, per a cada una de les universitats públiques dependents de La Generalitat, pel Consell, una vegada coneguts els crèdits matriculats en cada un dels ensenyaments oficials de les universitats mencionades, en data 31 de desembre de 2005.

4. El capítol I dels pressupostos de despeses de cada universitat per a l'exercici 2006, corresponent a les places i als llocs del personal funcionari i contractat docent i investigador i del personal d'administració i servicis, no podrà superar el cost autoritzat que establisca el Consell.

5. El control financer de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana s'efectuarà mitjançant auditories anuals sota la direcció de la Intervenció General de La Generalitat. Així mateix, les universitats trametran a la Conselleria d'Empresa, Universitat i Ciència, abans del 30 d'abril de 2006, els pressupostos d'ingressos i despeses corresponents a l'exercici 2006, aprovats pel Consell Social, així com la liquidació dels pressupostos de l'exercici anterior, degudament aprovada pels òrgans de la universitat a què estatutàriament pertoque.

6. Sense perjuí del que establix l'apartat anterior, i a proposta de la Conselleria d'Empresa, Universitat i Ciència, es podran realitzar durant 2006, a través de la Intervenció General, les auditories que s'estimen necessàries per al seguiment de l'aplicació per les universitats de la subvenció per al finançament de la despesa corrent, així com dels fons provinents del finançament del Pla d'Inversions.

Article 15. Finançament dels Plans d'Inversions d'infraestructures docents i científiques i tecnològiques de les universitats.

1. El finançament de les inversions de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, incloses en els Plans d'Inversió aprovats pel Consell, pot realitzar-se mitjançant la inversió directa de l'administració o de les seues entitats o empreses públiques, transferències de capital a favor de les universitats o operacions de crèdit de les universitats, autoritzades pel Consell, i qualsevol altra fórmula financera de cooperació pública-privada.

2. Les operacions de crèdit de les universitats, autoritzades o que autoritze el Consell per a l'execució dels Plans d'Inversions aprovats o que s'aproven, seran subvencionades pel pressupost de La Generalitat, per l'import de la càrrega financera corresponent a l'interés, amortització del capital i despeses de les operacions de crèdit.

3. El Consell, a proposta de les persones que tinguen assignada la titularitat de les Conselleries d'Economia, Hisenda i Ocupació i d'Empresa, Universitat i Ciència, pot determinar la modificació, el nou finançament i la substitució de les operacions de crèdit de les universitats, autoritzades per a finançar inversions.

CAPÍTOL IV

Gestió dels crèdits per a despeses de reconeixement preceptiu

Article 16. Dels crèdits per a despeses de reconeixement preceptiu.

1. Correspon a la persona que tinga assignada la titularitat de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, adoptar les mesures pressupostàries necessàries per a dotar, fins a una suma igual a les obligacions el reconeixement de les quals siga preceptiu, els conceptes de despesa que es detallen en l'apartat següent.

En tot cas, la gestió dels crèdits a què fa referència el present article haurà de tindre la seua contrapartida pressupostària corresponent abans del 31 de desembre de l'exercici en què s'hagen originat.

2. Relació de crèdits per a despeses de reconeixement preceptiu:

a) Les quotes de la Seguretat Social i les prestacions familiars, d'acord amb els preceptes en vigor, així com les aportacions de La Generalitat al règim de previsió social del funcionariat i altres prestacions socials.

b) Els triennis derivats del còmput del temps de servici realment prestat en l'administració.

c) Els crèdits destinats al pagament del personal, quan necessiten ser incrementats com a conseqüència d'elevacions salarials disposades durant l'exercici o en exercicis anteriors, per modificació del salari mínim interprofessional, o que es deriven de la normativa vigent.

d) Els que es destinen al pagament d'interessos o l'amortització del principal i les despeses derivades de les operacions financeres, així com les obligacions derivades de fallides en operacions de crèdit avalades per La Generalitat.

e) Les destinades a satisfer el pagament de les pensions per vellesa o malaltia i les ajudes a persones amb discapacitat, en la mesura que augmenten les persones que reunisquen els requisits establits en la normativa vigent.

f) Les derivades d'aquelles obligacions generades pels interessos de demora previstos en l'article 43 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell.

g) Les derivades de la reprogramació pluriennal en les despeses de capital.

h) Els derivats, si és el cas, de la devolució d'ingressos indeguts.

i) Les ajudes destinades a la gratuïtat dels llibres de text.

j) Els derivats de sentències judicials fermes.

k) Els destinats al pagament de productes farmacèutics procedents de receptes mèdiques.

l) Els crèdits destinats a donar cobertura al suport a la subscripció d'assegurances agràries, que es recullen en la línia de subvenció T3092000 “Suport a la subscripció d'assegurances agràries”, inclosa en l'annex de transferències corrents del programa pressupostari 714.20.

m) Els crèdits destinats a la cobertura i reparació dels danys en explotacions agràries i ramaderes, derivats d'inclemències meteorològiques, en els termes que el Consell establisca per a cada supòsit, i que es recullen en les línies de subvenció T1698000 “Protecció de la renda d'agricultors i agricultores” i T1957000 “Ajudes reposició béns capital afectats per adversitats”, incloses en els annexos de transferències corrents i de capital, respectivament, del programa pressupostari 714.20.

n) Els crèdits consignats en el programa pressupostari 714.50, corresponents a actuacions finançades o cofinançades pel FEOGA, Secció Garantia, d'acord amb les regles pressupostàries del dit Fons.

CAPÍTOL V

Normes per a la modificació dels pressupostos

Article 17. Principis generals.

1. Els límits establits per a la modificació dels crèdits, en els articles 32 i següents del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell, s'aplicaran als pressupostos de La Generalitat per a l'exercici 2006, amb les especificacions contingudes en els articles del present capítol.

2. Tota modificació pressupostària haurà d'indicar expressament els programes, els servicis i els crèdits pressupostaris afectats per esta, i serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

3. Constituïxen modificacions pressupostàries:

a) Les de les consignacions dels crèdits dels respectius programes del pressupost.

b) Les produïdes en la relació d'objectius dels programes aprovats en el pressupost.

c) Les modificacions en la destinació expressa dels crèdits per a transferències, que suposen afectació o desafectació del caràcter nominatiu.

d) La inclusió o la supressió de projectes en l'annex d'inversions reals i la inclusió o la supressió d'operacions financeres.

e) La inclusió o la supressió de línies de subvenció, així com la variació dels imports previstos i de les dades descriptives essencials.

f) La variació dels imports previstos en els projectes d'actius financers.

Article 18. Competències del Consell per a autoritzar modificacions pressupostàries.

Correspon al Consell, a proposta de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, l'autorització de les modificacions pressupostàries següents:

a) Les transferències i les habilitacions entre crèdits de diferents programes amb les limitacions que recullen els articles 32 i 33 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell.

b) La inclusió de línies de subvenció, projectes d'inversió i operacions financeres no recollides en plans o programes sectorials prèviament aprovats pel Consell.

c) Les modificacions en la relació d'objectius dels programes.

d) L'afectació o la desafectació del caràcter nominatiu dels crèdits per a transferències, sense perjuí del que disposen els articles 45 i 46 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell.

e) La supressió de línies de subvenció, així com la variació dels imports previstos en les de caràcter nominatiu.

f) La variació dels imports previstos en les línies de subvenció que financen les operacions corrents i de capital de les empreses de La Generalitat, així com la variació dels de les entitats autònomes que es deriven del que preveu l'article 34 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell.

g) La variació dels imports previstos en els projectes d'actius financers.

Article 19. Competències de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació per a autoritzar modificacions pressupostàries.

Correspon a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, a proposta, si és el cas, de les conselleries interessades, l'autorització de les modificacions pressupostàries següents:

a) Les habilitacions i les transferències de crèdit, amb les limitacions que recullen els articles 32 i 33 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell, sempre que els crèdits afectats pertanguen a un mateix programa.

b) Les generacions, les anul·lacions i les no disponibilitats de crèdit en l'estat de despeses, d'acord amb el que preveu l'article 37 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell.

c) Les habilitacions i les transferències, fins i tot entre diferents programes pressupostaris, que tinguen per finalitat reajustar els crèdits vinculats al Fons de Compensació Interterritorial i als Fons Estructurals de la Unió Europea.

d) Les habilitacions i les transferències de crèdit que es deriven de reorganitzacions administratives o de competències, i aquelles que resulten necessàries per a obtindre una adequada imputació comptable.

e) La incorporació de romanents i resultes dels crèdits de l'exercici anterior, siga quina siga la seua naturalesa econòmica, que garantisquen compromisos de despeses contrets fins a l'últim dia de l'exercici pressupostari i que, per motius justificats, no s'hagen pogut realitzar durant este, tant si corresponen al pressupost del sector administració general de La Generalitat, com al de les seues entitats autònomes.

Amb la incorporació de romanents es podran determinar les condicions i els terminis de gestió d'estos dins, en qualsevol cas, de l'exercici en què s'acorde la incorporació.

f) La variació en els imports previstos en les línies de subvenció que no tinguen caràcter nominatiu, així com aquelles que finançant operacions corrents i de capital de les entitats autònomes es deriven del que preveu l'article 34 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell.

g) La inclusió de línies de subvenció, projectes d'inversió i operacions financeres derivats de l'execució de plans o programes sectorials, prèviament aprovats pel Consell, així com la d'aquells projectes que tinguen per objecte obres de reparacions menors o la dotació de mitjans materials necessaris per al manteniment del nivell de prestació dels servicis.

Així mateix, podrà autoritzar la modificació en la relació d'objectius i accions i la inclusió o la supressió de línies de subvenció, projectes d'inversió i operacions financeres, que es deriven exclusivament de generacions i anul·lacions de crèdit de caràcter finalista.

h) La inclusió de línies de subvenció que, en virtut del que disposen els articles 45 b) i 46.1 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell, tinguen per objecte donar cobertura pressupostària a la subscripció de convenis, així com les previstes en l'article 45 c) del mateix text refós.

i) Les transferències derivades de la distribució dels fons que es consignen en el programa “Despeses Diverses”.

j) Les que siguen necessàries per a dotar els crèdits dels conceptes de despeses detallats en l'article 29.4 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell, fins a una suma igual a les obligacions el reconeixement de les quals siga preceptiu.

Article 20. Competències de les conselleries per a autoritzar modificacions pressupostàries.

1. Correspon a les persones que tinguen assignada la titularitat de les conselleries respectives autoritzar, amb l'informe favorable previ de la Intervenció Delegada corresponent, les modificacions pressupostàries següents:

a) Transferències de crèdit entre els capítols II del pressupost de despeses dels diferents programes adscrits a la conselleria de la qual siguen titulars, fins i tot entre programes pertanyents a grups funcionals distints.

b) Ajusts en la dotació de les línies de subvenció, ja siguen de naturalesa corrent o de capital, sempre que hi concórreguen les circumstàncies següents:

1r. Que es tracte de línies de subvenció de caràcter genèric.

2n. Que els ajusts es produïsquen dins d'un mateix capítol i programa pressupostari.

3r. Que no disminuïsquen línies de subvenció que recullen obligacions que, per la seua naturalesa o característiques de les persones que resulten beneficiàries, siguen d'ineludible compliment per a La Generalitat.

4t. Que no suposen la supressió o la inclusió de línies de subvenció.

5é. Que no alterant la distribució de fons finalistes i propis associats en el conjunt del capítol, permeta complir les actuacions objecte de cofinançament.

6é. Que no supose desviació o alteració dels objectius del programa.

c) Reobertura de línies de subvenció i projectes d'inversió existents en exercicis anteriors derivada de l'existència de compromisos pendents degudament adquirits, sempre que esta es realitze mitjançant ajust dins del mateix capítol i programa pressupostari.

d) En l'àmbit exclusiu de l'organisme pagador de les ajudes del FEOGA-Garantia en la Comunitat Valenciana, les generacions de crèdit per majors ingressos sobre els pressupostats procedents del FEOGA-Garantia i/o del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, per a actuacions finançades per la Secció Garantia del FEOGA i les procedents de reintegraments d'ajudes concedides per l'organisme pagador.

2. En cas de discrepància de la Intervenció Delegada, l'òrgan competent per a resoldre serà la persona que tinga assignada la titularitat de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.

3. Una vegada autoritzades les modificacions pressupostàries a què fa referència el present article, es trametran a la Direcció General de Pressupostos i Despeses de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació a l'efecte d'instrumentar-ne l'execució.

Article 21. Instrumentació i execució de les modificacions pressupostàries.

1. Totes les modificacions pressupostàries hauran de dur l'informe de les intervencions delegades i, si és el cas, de la Intervenció General.

2. L'execució de les modificacions pressupostàries correspondrà, en tot cas, a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.

TÍTOL III

De les despeses de personal

CAPÍTOL ÚNIC

Delimitació del Sector Públic Valencià i règim retributiu d'aplicació a este

Article 22. Delimitació del Sector Públic Valencià.

Als efectes del que disposa el present títol es considerarà Sector Públic Valencià:

a) Les institucions a què fa referència l'article 9.2 de la Llei Orgànica 5/1982, d'1 de juliol, d'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, sense perjuí del que disposa l'article 14.1 de la llei esmentada.

b) El sector administració general de La Generalitat i les seues entitats autònomes.

c) Les societats mercantils i les entitats de dret públic a què fa referència l'article 5.2 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell.

Article 23. Normes generals del règim retributiu.

1. Amb efectes d'1 de gener de 2006, les retribucions íntegres assignades als llocs de treball que ocupa el personal al servici del Sector Públic Valencià no podran experimentar un increment global superior al 2 per cent respecte a les de l'any 2005, en termes d'homogeneïtat per als dos períodes de la comparació, tant pel que fa a efectius de personal com a la seua antiguitat.

Sense perjuí de l'increment mencionat en el paràgraf anterior, i en el marc dels criteris que amb caràcter de bàsics establix la legislació estatal en matèria de retribucions del personal al servici del sector públic, l'import de les pagues extraordinàries del personal a què fa referència el paràgraf anterior s'adequarà al que preveu a l'efecte la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2006.

2. A més de l'increment general de les retribucions previst en els paràgrafs precedents, per al personal al servici de l'administració de La Generalitat i les seues entitats autònomes, es destinarà un 0,3 per cent de la massa salarial per a finançar aportacions a plans de pensions d'ocupació o contractes d'assegurança col·lectiva que incloguen la contingència de jubilació d'acord amb el que establix la disposició final segona del text refós de la Llei de Regulació dels Plans i Fons de Pensions.

Per al càlcul del límit de l'aportació total en l'any 2006, s'aplicarà el percentatge sobre la despesa corresponent al conjunt de les retribucions meritades pel personal funcionari en els conceptes retributius següents: retribucions bàsiques, complement de destinació, complement específic i complement de productivitat o conceptes anàlegs; i la massa salarial corresponent al personal sotmés a la legislació laboral definida en l'article 28.1 d'esta llei, sense computar a estos efectes les despeses d'acció social.

L'assignació individual de les aportacions corresponents al personal funcionari i estatutari es determinarà en relació amb el grup de classificació a què pertanguen i amb la seua antiguitat, d'acord amb el que establix cada pla de pensions o contracte d'assegurança.

L'assignació individual de les aportacions corresponents al personal laboral es determinarà de manera que resulte equivalent a la del personal funcionari, d'acord amb el que establix cada pla de pensions o contracte d'assegurança.

Les quantitats destinades a finançar aportacions a plans de pensions o contractes d'assegurança, d'acord amb el que preveu este apartat, tindran a tots els efectes la consideració de retribució diferida.

3. El que disposen els apartats anteriors s'ha d'entendre sense perjuí de les adequacions retributives que, amb caràcter singular i excepcional, resulten imprescindibles pel contingut dels llocs de treball, per la variació del nombre d'efectius assignats a cada programa o pel grau de consecució dels objectius fixats a este.

4. Els acords, els convenis o els pactes que impliquen creixements retributius superiors als que s'establixen en els apartats anteriors o en les normes que el despleguen, hauran d'experimentar l'adequació oportuna, en el cas contrari esdevindran inaplicables les clàusules que s'hi oposen.

5. Els complements personals i altres retribucions que tinguen caràcter anàleg, es regiran per la seua normativa específica i pel que disposa esta llei, sense que els siga d'aplicació l'augment del 2 per cent previst en l'anterior apartat 1. Tampoc s'aplicarà l'increment mencionat a les indemnitzacions per raó de servici i gratificacions per servicis extraordinaris a les quals fa referència el Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Consell, sobre indemnitzacions per raó de servici i gratificacions per servicis extraordinaris.

6. El personal al servici del Sector Públic Valencià, comprés dins de l'àmbit d'aplicació de la present llei, a excepció d'aquell sotmés al règim d'aranzel, no podrà percebre cap participació dels tributs, de les comissions i d'altres ingressos com a contraprestació de qualsevol servici o jurisdicció, ni participació o premi en multes imposades, encara que els siguen atribuïdes normativament; únicament hauran de percebre les remuneracions del règim retributiu corresponent, sense perjuí de les que resulten de l'aplicació del règim d'incompatibilitats.

Article 24. Retribucions de les persones que ocupen llocs d'alts càrrecs del Consell i de l'administració de La Generalitat .

1. Amb efectes d'1 de gener de 2006, les retribucions de les persones que ocupen llocs d'alts càrrecs del Consell o del nivell d'òrgans superiors de les conselleries, es fixen en les quanties següents, referides a dotze mensualitats, sense dret a pagues extraordinàries.

– Presidenta o president de La Generalitat 76.458,96 euros

– Vicepresidenta o vicepresident 65.132,88 euros

– consellera o conseller 65.132,88 euros

– Secretària autonòmica o secretari autonòmic 61.500,12 euros

2. El règim retributiu per a l'exercici 2006 de les persones que integren el nivell directiu de les conselleries i assimilats, serà l'establit amb caràcter general, per al personal funcionari de La Generalitat del grup A, en el text refós de la Llei de la Funció Pública Valenciana, aprovat pel Decret Legislatiu de 24 d'octubre de 1995, del Consell. A este efecte, es fixen les quanties següents de complement de destinació i valor mínim de complement específic, referides a dotze mensualitats.

– Complement de destinació 11.496,12 euros

– Complement específic:

1r. Sotssecretària o sotssecretari 17.985,36 euros

2n. directora o director general 17.260,32 euros

Els complements específics dels llocs a què fa referència el punt b) del present apartat, així com els corresponents als llocs assimilats seran fixats pel Consell en la relació corresponent de llocs d'alts càrrecs, amb la finalitat d'assegurar la transparència administrativa i que les retribucions guarden la relació adequada amb l'especial dedicació i responsabilitat de cada un dels llocs mencionats.

3. D'acord amb el que establix l'article 41 del text refós de la Llei de la Funció Pública Valenciana, aprovat per Decret Legislatiu de 24 d'octubre de 1995, del Consell, el personal funcionari declarat en servicis especials, per ser membre del Consell, o alt càrrec de l'administració autonòmica, tindrà dret a la percepció, referida a catorze mensualitats, dels triennis que puga tindre reconegut com a personal funcionari, els quals es pagaran a càrrec dels crèdits que s'inclouen a l'efecte en els estats de despeses.

Article 25. Indemnització per cessament als alts càrrecs del Consell i de l'administració de La Generalitat.

Els alts càrrecs del Consell i de l'administració de La Generalitat que cessen en l'exercici de les seues funcions, sempre que no accedisquen de forma immediata a un lloc de treball en qualsevol sector d'activitat pública o privada, tindran dret a una indemnització màxima de tres mensualitats, cada una d'elles d'igual import de les que percebien com a alts càrrecs.

El dret a estes percepcions, que se satisfarà mensualment, decaurà en el moment en què, dins del període de tres mesos, ocupen un altre lloc de treball en el sector privat o en la data en què adquirisca efectes econòmics el reingrés a un lloc de treball en el sector públic.

Article 26. Retribucions per a 2006 del personal al servici del Sector Públic Valencià sotmés a règim administratiu.

1. Les retribucions que ha de percebre en l'any 2006 el personal al servici del Sector Públic Valencià sotmés a règim administratiu seran les que s'indiquen en el present article.

2. Les retribucions bàsiques d'este personal, així com les complementàries de caràcter fix i periòdic assignades als llocs de treball que ocupe, experimentaran un creixement del 2 per cent respecte a les establides per a l'exercici de 2005, sense perjuí, si és el cas, de l'adequació de les retribucions complementàries, de caràcter fix i periòdic, quan siga necessari, per a assegurar que les assignades a cada lloc de treball guarden la relació procedent amb el contingut d'especial dificultat tècnica, dedicació, responsabilitat, perillositat o penositat d'este.

3. Les retribucions bàsiques i el complement de destinació corresponents a cada nivell retributiu, del personal a què fa referència el present article, meritaran en les quanties establides en la legislació aplicable a totes les administracions públiques. A este efecte, a més de les dotze mensualitats ordinàries, es liquidaran dos pagues extraordinàries, d'acord amb el que disposa l'article 23.1 de la present llei.

4. El conjunt de les retribucions complementàries restants tindrà, així mateix, un creixement del 2 per cent respecte de les establides per a l'exercici de 2005, sense perjuí de les modificacions que es deriven de la variació del nombre d'efectius assignats a cada programa, del grau de consecució dels objectius fixats per a este, i del resultat individual de la seua aplicació.

5. El complement de productivitat s'aplicarà, si és el cas, amb els criteris que establisca el Consell, a proposta de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, i per a aplicar-lo es tindrà en compte, en tot cas, el que preveu l'article 55.2.b) del text refós de la Llei de la Funció Pública Valenciana, aprovat per Decret Legislatiu de 24 d'octubre de 1995, del Consell. A este efecte, s'autoritza la conselleria esmentada per a dotar, si és el cas, els crèdits globals destinats a atendre el complement mencionat, una vegada que el Consell haja fixat els criteris.

En cap cas, les quanties assignades per complement de productivitat durant un període de temps originaran cap dret individual respecte a les valoracions o apreciacions corresponents a períodes successius.

6. La concessió de gratificacions per servicis extraordinaris serà competència del Consell, a proposta de la conselleria que resulte afectada, amb informe previ favorable de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.

7. Els complements personals de garantia i els transitoris quedaran absorbits per l'increment de les retribucions de caràcter general establit en la present llei, de tal forma que este sols es computarà en un 50 per cent del seu import, entenent que tenen eixe caràcter el sou referit a catorze mensualitats, el complement de destinació i l'específic. En cap cas, es consideraran els triennis, el complement de productivitat, les gratificacions extraordinàries ni les indemnitzacions per raó de servici.

No obstant això, els complements personals transitoris i els de garantia seran absorbits en còmput anual, per un import equivalent al 100 per cent de l'increment retributiu, quan siga com a conseqüència del canvi de grup, nivell, lloc de treball o de qualsevol altre increment retributiu que afecte el lloc de treball o el grup de pertinença.

Únicament es procedirà al reconeixement de nous complements personals, que en tot cas tindran el caràcter de transitoris, per al manteniment de les retribucions calculades en còmput anual, en els supòsits de classificació inicial en La Generalitat com a conseqüència de transferències en els supòsits recollits en l'article 12 de la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de Mesures per a la Reforma de la Funció Pública, així com els que es puguen reconéixer com a conseqüència d'un Pla d'ordenació de recursos humans.

8. Amb caràcter previ a qualsevol negociació que implique modificació de condicions retributives, i independentment que implique o no creixement real del capítol I, i de la naturalesa consolidable o no de la despesa afectada per esta, s'haurà de sol·licitar de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació l'autorització oportuna, que haurà de tindre en compte, en tot cas, les disponibilitats pressupostàries existents en el programa pressupostari al qual es trobe adscrit el lloc o els llocs de treball les retribucions dels quals es pretén modificar. Els crèdits de personal, pressupostàriament consignats, no implicaran necessàriament reconeixement de drets ni modificacions de plantilles pressupostàries.

Article 27. Retribucions del personal al servici de les institucions sanitàries.

1. El personal inclòs en l'àmbit d'aplicació de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut Marc del personal estatutari dels servicis de salut, percebrà les retribucions bàsiques i el complement de destinació en les quanties assenyalades als dits conceptes en l'article 26 d'esta llei, sense perjuí que la quantia anual del complement de destinació de l'article 26 mencionat se satisfaça en catorze mensualitats.

2. L'import de les retribucions corresponents als complements específics que estiguen assignats al dit personal experimentarà un increment del 2 per cent respecte a l'aprovat per a l'exercici de 2005, sense perjuí, si és el cas, del que preveu l'article 26.2 d'esta llei.

3. D'acord amb les dotacions pressupostàries que es prevegen anualment, el personal professional sanitari que tinga alguna de les titulacions a què fa referència l'article 6.2.a) de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut Marc del personal estatutari dels servicis de salut, no pertanyent a l'àrea sanitària de formació professional, i que preste servicis en els centres i institucions sanitàries dependents de la Conselleria de Sanitat, podrà percebre una productivitat variable, que respondrà a la ponderació dels paràmetres següents: ús eficient dels recursos, qualitat assistencial, accessibilitat i grau d'implicació en activitats pròpies de l'organització.

En tot cas, les quantitats que perceba cada persona per este concepte seran de coneixement públic del personal de la institució sanitària on preste servicis, així com dels qui tinguen la representació sindical del personal mencionat.

La quantificació dels paràmetres, la fixació dels criteris de distribució i, si és el cas, la seua modificació, s'establirà mitjançant acord del Consell. La quantia individual del complement de productivitat es fixarà mitjançant resolució de la persona que tinga assignada la titularitat de la Conselleria de Sanitat.

4. Els complements personals de garantia i els transitoris que puga tenir reconeguts el personal al servici de les institucions sanitàries, es regularan pel que establix l'article anterior d'esta llei.

Article 28. Retribucions del personal laboral.

1. A efectes d'esta llei, s'entén per massa salarial el conjunt de les retribucions salarials i extrasalarials i les despeses d'acció social meritades durant l'exercici 2005, amb el límit de les quanties informades favorablement per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació per al dit exercici pressupostari, pel personal laboral afectat, se n'exceptua en tot cas:

a) Les prestacions i indemnitzacions de la Seguretat Social.

b) Les cotitzacions al sistema de la Seguretat Social a càrrec de l'entitat ocupadora.

c) Les indemnitzacions corresponents a trasllats, suspensions o acomiadaments.

d) Les indemnitzacions o suplits per despeses que haja realitzat la persona empleada.

Amb efecte d'1 de gener del 2006, la massa salarial del personal laboral no podrà experimentar un creixement global superior al 2 per cent respecte de l'establida per a l'exercici de 2005, comprés en el dit percentatge el de tots els conceptes, sense perjuí del que puga derivar-se tant del que preveu l'article 23.1 de la present llei en matèria de pagues extraordinàries com de la consecució dels objectius assignats a cada conselleria, empresa o entitat mitjançant l'increment de la productivitat o la modificació dels sistemes d'organització del treball o classificació professional.

Les variacions de la massa salarial bruta es calcularan en termes d'homogeneïtat per als dos períodes objecte de la comparació, tant pel que fa als efectius de personal i la seua antiguitat com al règim privatiu de treball, jornada d'hores extraordinàries efectuades i altres condicions laborals, i es computaran per separat les quantitats que corresponguen a les variacions d'estos conceptes.

El que preveuen els paràgrafs anteriors representa el límit màxim de massa salarial, la distribució i aplicació individual de la qual es produirà a través de la negociació col·lectiva. L'autorització de la massa salarial serà requisit previ per a l'inici de les negociacions de convenis o acords col·lectius que se subscriguen en l'any 2006 i a càrrec d'ella s'hauran de satisfer la totalitat de les retribucions del personal laboral derivades de l'acord corresponent i totes les que es meriten al llarg de l'expressat any.

Abans de l'1 de març de 2006, els distints òrgans de l'administració de La Generalitat amb competències en matèria de personal, les entitats autònomes, les societats mercantils i els ens de dret públic, hauran de sol·licitar a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació l'autorització corresponent de massa salarial, aportant a l'efecte la certificació de les retribucions salarials satisfetes i meritades en el 2005. La massa salarial autoritzada es tindrà en compte per a determinar, en termes d'homogeneïtat, els crèdits corresponents a les retribucions del personal laboral afectat.

Quan es tracte de personal no subjecte a conveni col·lectiu, les retribucions del qual estiguen determinades en tot o en part per mitjà de contracte laboral, s'hauran de comunicar a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació les retribucions satisfetes i meritades durant 2005.

Les indemnitzacions o altres compensacions d'este personal no podran experimentar creixements superiors als que s'establixen, amb caràcter general, per al personal funcionari de La Generalitat.

2. Durant l'any 2006, serà preceptiu l'informe favorable de les Conselleries d'Economia, Hisenda i Ocupació i de Justícia i Administracions Públiques per a determinar o modificar les condicions retributives del personal no funcionari i laboral al servici de l'administració de La Generalitat i les seues entitats autònomes. Les societats mercantils i els ens de dret públic de La Generalitat a què fa referència l'article 5.2 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991 del Consell, sol·licitaran l'informe preceptiu favorable de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.

Als efectes d'este article, s'entendrà per determinació o modificació de condicions retributives del personal no funcionari les actuacions següents:

a) Determinació de les retribucions de llocs de nova creació.

b) Firmes de convenis col·lectius subscrits per les entitats autònomes i empreses de La Generalitat, a què fa referència l'article 5 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991 del Consell, així com les seues revisions, adhesions o extensions d'estos.

c) Aplicació del vigent Conveni Col·lectiu del Personal Laboral al servici de l'administració autonòmica i dels convenis col·lectius d'àmbit sectorial, així com les seues revisions i les adhesions o extensions d'estos.

d) Fixació de les retribucions mitjançant contracte individual, ja es tracte de personal fix o contractat per temps determinat, quan no estiguen reflectides en tot o en part per mitjà de conveni col·lectiu.

e) Atorgament de qualsevol classe de millores salarials de tipus unilateral, amb caràcter individual o col·lectiu, encara que es deriven de l'aplicació extensiva del règim retributiu del personal al servici del sector públic valencià sotmés a règim administratiu.

3. L'informe a què fa referència l'apartat anterior serà emés pel procediment i amb l'abast previst en els paràgrafs següents:

a) Amb caràcter previ al seu acord o firma, en el cas de convenis col·lectius o contractes individuals, es trametrà a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, el projecte corresponent, amb la valoració del seu cost econòmic, així com dels efectes en els estats d'ingressos de les entitats autònomes de caràcter administratiu i en els estats de recursos i dotacions de la resta d'entitats autònomes i d'empreses públiques.

b) L'informe mencionat serà evacuat en el termini màxim de 20 dies, comptat des de la data de recepció del projecte i de la seua valoració, i versarà sobre tots aquells aspectes dels quals es deriven conseqüències directes o indirectes en matèria de despesa pública, tant per a l'any 2006 com per a exercicis futurs, i, especialment, pel que fa a la determinació de la massa salarial corresponent i al control del seu creixement. Si no s'emet en el termini assenyalat, s'entendrà que este és desfavorable.

4. Seran nuls de ple dret els acords adoptats en esta matèria amb omissió del tràmit d'informe o en contra d'un informe desfavorable, considerat d'acord amb l'apartat anterior, així com els pactes que impliquen creixements salarials per a exercicis successius contraris al que determinen les futures lleis de pressupostos.

5. Les societats mercantils de La Generalitat i les entitats de dret públic que en depenen, podran contractar el personal necessari per al compliment dels objectius i de les funcions que tinguen encomanats, sempre que esta contractació no supose increment en la dotació que, per a despeses de personal, recullen els seus pressupostos.

6. Les societats mercantils en les quals hi haja participació majoritària de La Generalitat o de les seues entitats autònomes, així com les entitats de dret públic dependents de La Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, les activitats de les quals es regisquen per l'ordenament jurídic privat, podran pagar el concepte de productivitat sempre que tinguen un sistema d'objectius que en permeta la correcta avaluació, entre els quals s'inclourà, necessàriament, l'evolució real en l'exercici dels components més importants del seu compte d'explotació i que el seu import total no supere el 7 per cent de la massa salarial corresponent a les retribucions bàsiques i complementàries fixes i periòdiques pagades durant l'exercici 2005 (exclòs el concepte mencionat).

Les societats i les entitats de dret públic afectades, amb caràcter previ a l'efectiva aplicació i mitjançant proposta motivada, requeriran autorització al Consell de les quanties individualment assignades per este concepte al seu personal. La sol·licitud s'haurà de trametre dins de l'últim trimestre de l'exercici i haurà de dur adjunt informe de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació sobre l'existència de cobertura pressupostària suficient per al seu pagament, així com un informe comparatiu entre les xifres del seu compte d'explotació previst per a l'exercici i les corresponents dels dos exercicis anteriors.

En cap cas, les quanties assignades pel concepte de productivitat durant un període de temps originaran cap dret individual respecte a les valoracions o apreciacions corresponents a períodes successius. A este efecte, les quanties assignades pel dit concepte no podran ser fixes en l'import ni periòdiques en la meritació.

7. No podran autoritzar-se despeses derivades de l'aplicació dels increments salarials per al 2006, sense el compliment dels requisits establits en el present article.

8. La Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació podrà establir els límits màxims a les retribucions del personal directiu de les empreses de La Generalitat.

9. L'establiment de les retribucions del personal directiu de les empreses de La Generalitat requerirà informe de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, en el qual s'haurà d'especificar l'existència de cobertura pressupostària suficient per al seu pagament.

Article 29. Retribucions del personal eventual.

Les retribucions íntegres del personal eventual al servici de La Generalitat experimentaran un increment del 2 per cent respecte a les corresponents a 2005, sense perjuí del que disposa l'article 23.1 de la present llei en matèria de pagues extraordinàries.

Article 30. De l'Oferta d'Ocupació Pública.

1. Durant l'any 2006, les convocatòries per a ingrés de nou personal es concentraran en els sectors, les funcions i els grups que es consideren prioritaris o que afecten el funcionament dels servicis públics essencials. En tot cas, el nombre total de places de nou ingrés serà com a màxim igual al 100 per 100 de la taxa de reposició d'efectius. Dins d'este límit, l'oferta d'ocupació pública inclourà tots els llocs i places ocupats per personal interí, nomenat o contractat en l'exercici anterior, excepte aquells sobre els quals hi ha una reserva de lloc o estiguen sotmesos a processos de provisió.

La limitació continguda en el paràgraf anterior no serà d'aplicació ni als sectors o àrees d'actuació administrativa competència de La Generalitat que s'excloguen per l'administració de l'Estat, amb el caràcter de bàsics, en la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2006, ni per al cos d'Inspectors de Tributs de La Generalitat creat per la Llei 14/1997, de 26 de desembre, de Mesures de Gestió Administrativa i Financera i d'Organització de La Generalitat. Per a este últim supòsit, la provisió es determinarà d'acord amb els plans que establisquen les Conselleries d'Economia, Hisenda i Ocupació i de Justícia i Administracions Públiques per a la cobertura de la plantilla corresponent.

No obstant el que disposa el paràgraf primer d'este apartat, podran convocar-se els llocs o les places que, estant pressupostàriament dotats i inclosos en les relacions de llocs de treball o plantilles degudament aprovades, es troben ocupats interinament o temporalment abans de l'1 de gener de 2005, estes places no computaran a efectes de l'oferta d'ocupació pública corresponent. A este efecte, tindran prioritat els servicis prestats en l'àmbit sanitari i, per a este supòsit, les conselleries de Justícia i Administracions Públiques i de Sanitat seran els òrgans competents per a la convocatòria, amb informe previ favorable de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.

2. Durant l'any 2006, no es procedirà a la contractació de personal laboral temporal, ni al nomenament de personal funcionari interí, en l'àmbit del sector públic valencià, llevat de casos excepcionals i per a cobrir necessitats urgents i inajornables. En qualsevol cas, les places corresponents als nomenaments i contractacions del personal funcionari interí computaran a efectes de complir el límit màxim de la taxa de reposició d'efectius en l'oferta d'ocupació pública corresponent al mateix any en què aquells es produïsquen i, si no és possible, en l'oferta d'ocupació pública següent.

La contractació de personal laboral temporal i el nomenament de personal funcionari interí, en les condicions establides en el paràgraf anterior, requerirà l'autorització prèvia de les Conselleries d'Economia, Hisenda i Ocupació i de Justícia i Administracions Públiques.

No obstant això, no es requerirà l'autorització de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques i, en conseqüència, només serà necessària l'autorització de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, per a la contractació de personal laboral temporal o el nomenament de personal funcionari interí en els supòsits següents:

a) Contractacions en l'àmbit de les empreses de La Generalitat.

b) Contractacions en l'àmbit d'aplicació de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut Marc del personal estatutari dels servicis de salut.

c) Contractacions de personal docent.

En tot cas, reglamentàriament es fixaran les condicions, les característiques i les limitacions de l'autorització a què fa referència el present apartat.

3. El Consell, amb els límits establits en l'apartat 1 del present article, podrà autoritzar, a través de l'Oferta d'Ocupació Pública, amb l'informe previ favorable de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, a proposta de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, i a iniciativa de les conselleries competents en la matèria, la convocatòria de places vacants de nou ingrés que es referisquen al personal del sector administració general i les seues entitats autònomes, incloent-hi, si és el cas, les relatives al cos d'Inspectors de Tributs de La Generalitat i les dels sectors considerats bàsics, d'acord amb el que preveu l'apartat 1 del present article, així com dels llocs o places a què fa referència l'últim paràgraf del dit apartat.

4. En les convocatòries per a l'ingrés com a personal al servici de La Generalitat, bé com a personal funcionari o laboral, s'especificaran els llocs de treball reservats perquè els ocupen persones amb discapacitat de grau igual o superior al 33 per cent en els termes previstos en la legislació vigent.

Article 31. De la contractació de personal laboral a càrrec dels crèdits per a inversions.

1. Les distintes conselleries i les entitats autònomes podran formalitzar durant 2006, a càrrec dels respectius crèdits d'inversions, contractes laborals de caràcter temporal per a la realització d'obres o servicis, sempre que hi concórreguen els requisits següents:

a) Que la contractació tinga per objecte l'execució d'obres per administració directa i amb aplicació de la legislació de contractes de l'Estat, o la realització de servicis que tinguen la naturalesa d'inversions.

b) Que estes obres o servicis corresponguen a inversions previstes i aprovades en els pressupostos de La Generalitat vigents.

c) Que les obres o servicis no puguen ser executats amb el personal fix de plantilla i no hi haja disponibilitat suficient en el crèdit pressupostari destinat a la contractació de personal.

2. Els contractes s'hauran de formalitzar seguint les prescripcions dels articles 15 i 17 del text refós de l'Estatut dels Treballadors, i respectant el que disposa la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'Incompatibilitats del Personal al Servici de l'administració Pública.

En els contractes es farà constar l'obra o el servici per a la realització del qual es formalitza el contracte i el temps de duració, així com la resta de les formalitats que imposa la legislació sobre contractes laborals, eventuals o temporals. Les conselleries i les entitats autònomes seran responsables del fet que es complisquen les obligacions formals esmentades, així com d'evitar l'assignació de personal contractat per a funcions distintes de les determinades en els contractes, de les quals es puguen derivar drets de permanència per al personal contractat. En este sentit, les actuacions irregulars en la present matèria donaran lloc a l'exigència de responsabilitats, d'acord amb el que preveu el text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell.

3. La contractació podrà excedir de l'exercici pressupostari quan es tracte d'obres o servicis que hagen d'excedir del dit període i corresponguen a projectes d'inversió de caràcter pluriennal que complisquen els requisits que per a estos es preveuen en l'article 29 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell.

4. Els contractes hauran de dur l'informe, amb caràcter previ a la formalització, del servici jurídic de la conselleria o entitat que, en especial, es pronunciarà sobre la modalitat de contractació utilitzada i l'observança en les clàusules del contracte dels requisits i de les formalitats exigits per la legislació laboral.

5. La realització dels contractes regulats en el present article serà objecte de fiscalització prèvia en tot cas. A estos efectes, els crèdits d'inversions s'entendran adequats per a la formalització de contractes laborals de caràcter temporal si no hi ha crèdit suficient per a això en el concepte pressupostari destinat específicament a la contractació laboral temporal.

TÍTOL IV

Gestió de transferències corrents i de capital

CAPÍTOL ÚNIC

De les transferències

Article 32. Transferències corrents i de capital exceptuades del règim general.

Les transferències corrents i de capital següents queden exceptuades del règim general previst en l'article 47 bis del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell:

1. Les transferències corrents que a continuació s'indiquen en el marc de l'assistència social i dels servicis socials, en els termes següents:

a) Ajudes i subvencions de naturalesa corrent, destinades a pal·liar situacions de primera necessitat, d'emergència, o de subsistència, justificades com cal, de persones individuals o unitats familiars: es podrà lliurar d'immediat, una vegada concedides, fins al 100 per cent del seu import.

b) Ajudes destinades als servicis socials generals: es podrà lliurar d'immediat, una vegada concedides, fins al 60 per cent del seu import; el 40 per cent restant es lliurarà després de l'aportació i comprovació de la documentació justificativa de l'efectiva i correcta aplicació de l'import inicialment anticipat.

c) Ajudes destinades als servicis socials especialitzats:

1r. Quan vagen dirigides al manteniment dels centres o a contribuir a sufragar el cost de les places o dels concerts de places que se subscriguen, sempre que es tracte d'entitats públiques, cooperatives o entitats sense finalitats de lucre, com també l'execució de les mesures imposades per la Judicatura de menors per al seu compliment en mitjà obert, que no supose internament, podran lliurar-se d'immediat, una vegada concedides, fins el 60 per cent del seu import; el 40 per cent restant es lliurarà després de l'aportació i la comprovació de la documentació justificativa de l'efectiva i correcta aplicació de, almenys, el 75 per cent de l'import inicialment anticipat.

2n. Quan vagen dirigides al finançament de programes d'actuació i activitats de servicis socials especialitzats: es podrà lliurar d'immediat, una vegada concedides, fins al 60 per cent del seu import; el 40 per cent restant es lliurarà després de l'aportació i comprovació de la documentació justificativa de l'efectiva i correcta aplicació de l'import inicialment anticipat.

En qualsevol cas, les persones que resulten beneficiàries de les transferències corrents recollides en els apartats anteriors, durant el mes de gener de l'exercici següent, hauran de justificar la totalitat de la despesa anual objecte de la subvenció, moment a partir del qual es procedirà a la seua liquidació, de la qual es podrà derivar una regularització, que implicarà l'exigència de reintegrament dels imports indegudament percebuts, en el cas que la justificació fóra insuficient.

2. Ajudes i subvencions, de naturalesa corrent, concedides per la Conselleria de Territori i Habitatge en l'àmbit de les activitats del voluntariat mediambiental.

a) Les persones que resulten beneficiàries podran sol·licitar una bestreta en un percentatge mai superior al 80 per cent del total de la subvenció, en este cas el pagament de les ajudes s'efectuarà segons el règim següent:

1r. Fins a un 40 per cent de l'import de la subvenció es lliurarà una vegada concedida i aprovada l'ajuda.

2n. La resta, fins al 80 per cent mencionat, es pagarà després de la comprovació de la correcta aplicació de la suma lliurada a l'actuació objecte de subvenció, segons revisió realitzada pels servicis tècnics de la Conselleria de Territori i Habitatge, que expediran certificat en el sentit indicat.

b) La resta de l'ajuda es pagarà quan la persona que resulte beneficiària justifique el compliment d'allò convingut, la presentació de la memòria final d'activitat i el pagament de la totalitat de les despeses originades per les activitats subvencionades, així com la devolució de qualsevol material que haguera sigut cedit per La Generalitat per a la realització de l'activitat.

c) Així mateix, les persones que resulten beneficiàries d'estes ajudes i subvencions queden exemptes de la prestació de garanties per bestretes.

3. Les ajudes i subvencions de naturalesa corrent o de capital concedides en el marc d'actuacions vinculades directament a programes d'Investigació, Desenrotllament i Innovació, es podran fer efectives en els termes següents:

a) Pagaments de beques i ajudes de formació, perfeccionament i mobilitat del personal investigador i tècnic, i beques postdoctorals d'excel·lència per a estades en centres estrangers:

1r. Es podran fer efectius anticipadament mitjançant el fraccionament de la quantia total en la forma que especifique la convocatòria d'ajudes corresponent.

2n. Quan les beques incloguen un concepte d'ajuda complementària, esta es podrà lliurar a les entitats anticipadament fins a un 100 per cent de l'ajuda, una vegada concedida esta.

3r. En ajudes a estades de personal investigador i tècnic, es podrà lliurar anticipadament fins a un 100 per cent de l'ajuda corresponent a cada anualitat, una vegada concedida.

4t. Les persones físiques beneficiàries de beques i ajudes d'estos programes pressupostaris estaran exemptes de la presentació de la fiança prevista per al pagament anticipat en l'article 47 bis del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell.

b) En ajudes a la contractació de personal investigador i tècnic, i ajudes per a la contractació de personal investigador de caràcter predoctoral, es podrà lliurar anticipadament fins a un 100 per cent de l'ajuda corresponent a cada anualitat, una vegada concedida.

c) En ajudes per a la realització de projectes de I+D+i, adquisició d'infraestructures d'investigació científica i tècnica, difusió de congressos, jornades i reunions de caràcter científic, tecnològic, humanístic o artístic, realització d'accions especials, complementàries per a projectes d'investigació, grups i xarxes d'investigació i transferència de tecnologia, així com altres actuacions en matèria de I+D+i dutes a terme per instituts tecnològics de la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT), es podrà lliurar anticipadament fins a un 100 per cent de l'ajuda corresponent a cada anualitat, una vegada concedida.

4. Ajudes i subvencions de naturalesa corrent concedides en el marc de les actuacions del programa pressupostari 422.20 “Ensenyament Primari”, destinades a finançar el segon cicle d'Educació Infantil i el primer cicle d'Educació Infantil o Preescolar:

El 100 per cent de l'ajuda es podrà lliurar d'immediat, una vegada concedida, als centres beneficiaris. La justificació de la subvenció es realitzarà, una vegada acabat el curs, mitjançant certificació del consell escolar o òrgan a través del qual es canalitze la participació de la comunitat educativa, en la qual s'aprove la rendició de comptes i s'acredite que la titularitat del centre ha complit les obligacions establides en l'ordre de convocatòria corresponent.

5. Les subvencions de naturalesa corrent o de capital, concedides per la Presidència de La Generalitat en l'àmbit de la Cooperació Internacional, el règim de lliurament de les quals s'ajustarà al que disposa l'article 25 del Decret 201/1997, d'1 de juliol, del Consell, sobre la regulació de les bases per a la cooperació internacional al desenrotllament i del règim específic de les transferències de fons destinats a la cooperació amb països en vies de desenrotllament.

6. Ajudes en matèria d'Ocupació.

a) Les ajudes o subvencions de naturalesa corrent concedides per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, a través del Servici Valencià d'Ocupació i Formació, en l'àmbit de col·laboració amb les corporacions locals, òrgans de l'administració general de l'Estat i els seus organismes autònomes, òrgans de La Generalitat i les seues entitats autònomes, universitats i institucions sense ànim de lucre, que contracten persones en situació de desocupació per a l'execució d'obres i/o servicis d'interés general i social, es podran fer efectives en els termes següents:

1r. El 60 per cent una vegada concedida la subvenció i vagen a començar les activitats corresponents.

2n. El 40 per cent restant, després de l'aportació i comprovació de la documentació justificativa de la totalitat de la despesa corresponent a l'efectiva i correcta aplicació de la subvenció concedida.

b) Les subvencions de naturalesa corrent concedides per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, a través del Servici Valencià d'Ocupació i Formació, destinades a entitats o consorcis de caràcter públic que subscriguen Pactes Territorials per a l'Ocupació a través de convenis de col·laboració amb la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, es podran fer efectives en els termes següents:

1r. El 60 per cent, una vegada concedida la subvenció.

2n. El 40 per cent restant, després de l'aportació i comprovació de la documentació justificativa de la totalitat de la despesa corresponent a l'efectiva i correcta aplicació de la subvenció concedida.

c) Les subvencions de naturalesa corrent concedides per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, a través del Servici Valencià d'Ocupació i Formació, destinades a atendre les despeses salarials del personal fix discapacitat en els centres especials d'ocupació es podran fer efectives pel sistema que a continuació s'establix:

1r. L'ajuda es farà efectiva en dos pagaments, equivalents cada un al 50 per cent del total de la subvenció. El primer d'ells es farà efectiu una vegada concedida l'ajuda. El pagament restant es lliurarà a l'inici del segon semestre natural amb caràcter igualment anticipat, i amb la justificació prèvia per la persona beneficiària del pagament corresponent al semestre anterior. L'import del pagament serà minorat en el supòsit que la justificació corresponent a la bestreta del primer semestre siga inferior a la quantitat lliurada.

2n. La justificació corresponent a la quantitat anticipada de l'últim semestre de l'any es realitzarà a l'inici de l'exercici pressupostari següent, i el pagament de l'ajuda que li puga correspondre en eixe exercici quedarà condicionat a la correcta justificació de les quantitats anticipades.

d) Les subvencions de naturalesa corrent concedides per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, a través del Servici Valencià d'Ocupació i Formació, en l'àmbit de guarderies infantils laborals, es podran fer efectives fins al 100 per cent d'estes de forma immediata a la resolució de la concessió.

e) Les subvencions de naturalesa corrent concedides per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, a través del Servici Valencià d'Ocupació i Formació, a càrrec del Salari Jove, en el cas que les entitats beneficiàries siguen corporacions locals, òrgans de l'administració general de l'Estat i els seus organismes autònoms, òrgans de La Generalitat i les seues entitats autònomes i universitats públiques que contracten persones en situació de desocupació per a actuacions d'interés general i social, es podran fer efectives fins a un 100 per cent del seu import una vegada concedida la subvenció i vagen a començar les activitats corresponents.

f) Les subvencions de naturalesa corrent concedides per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, a través del Servici Valencià d'Ocupació i Formació, a favor de les entitats promotores de plans integrals d'ocupació, es podran fer efectives en els termes següents:

1r. El 100 per cent de l'import de la primera anualitat s'anticiparà una vegada concedida la subvenció i s'haja justificat l'inici del desenrotllament del projecte.

2n. El 40 per cent de la segona anualitat s'anticiparà en el segon trimestre natural del dit any, després de l'aportació i comprovació de la documentació justificativa de l'efectiva i correcta aplicació de la suma lliurada a l'actuació objecte de la subvenció, acreditant el compliment parcial dels objectius d'inserció que s'establisquen en la resolució de concessió de l'ajuda.

3r. La resta de l'ajuda concedida es lliurarà una vegada que la persona beneficiària justifique el total compliment de l'actuació objecte de la subvenció.

g) Les subvencions de naturalesa corrent concedides per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, a través del Servici Valencià d'Ocupació i Formació, destinades a la realització d'accions d'orientació professional per a l'ocupació i assistència a l'autoocupació (accions OPEA), podran fer-se efectives mitjançant bestreta de pagament de fins al 100 per cent de la subvenció concedida, sempre que s'aporte prèviament:

1r. Certificació de l'inici de les accions per part de l'entitat col·laboradora, segons model normalitzat.

2n. Presentació, per part de l'entitat beneficiària, d'aval bancari o dipòsit en efectiu per la quantia anticipada, constituït d'acord amb la normativa vigent.

7. Ajudes en matèria de Formació Professional Ocupacional i Contínua.

Les subvencions de naturalesa corrent destinades a la realització d'accions formatives, concedides per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, a través del Servici Valencià d'Ocupació i Formació en l'àmbit del subprograma pressupostari 322.52 “Formació Professional Ocupacional i Contínua”, es faran efectives de la forma següent:

a) En les subvencions finançades per l'administració de l'Estat les competències de gestió de les qual corresponguen al Servef se seguirà el règim de pagaments regulat en la normativa estatal.

b) Per a la resta de subvencions, incloses les finançades per l'administració de l'Estat, en la normativa de les quals no es fixen els procediments de pagament, el règim aplicable serà el següent:

1r. Es podrà anticipar fins al 75 per cent de l'import de la subvenció des del moment de la concessió i vagen a començar les activitats corresponents.

2n. El pagament de la quantia restant es produirà quan la persona beneficiària justifique el compliment íntegre de l'objecte de la subvenció.

3r. La concreció del percentatge de bestreta mencionat en la lletra b).1r s'establirà en les respectives bases reguladores de les subvencions.

8. Ajudes concedides per l'Institut de la Mitjana i Xicoteta Indústria de La Generalitat (IMPIVA) a universitats, centres d'investigació i altres entitats públiques o privades sense intenció de lucre, en el marc de les línies de suport de l'Institut:

a) Fins a un 50 per cent del seu import, des del moment de la concessió o firma del conveni de col·laboració.

b) El 50 per cent restant, després de la comprovació de la correcta aplicació de la suma anteriorment lliurada a l'actuació objecte de la subvenció.

9. Ajudes i subvencions de naturalesa corrent concedides per la Conselleria de Cultura, Educació i Esport a les federacions esportives de la Comunitat Valenciana:

a) El pagament de les ajudes s'efectuarà amb l'aprovació prèvia dels justificants presentats per la federació esportiva corresponent, amb la periodicitat que esta considere oportú, sempre en un percentatge no inferior al 25 per cent del total de la subvenció.

b) Les federacions esportives podran sol·licitar una bestreta en un percentatge mai superior al 80 per cent del total de la subvenció, en este cas el pagament de les ajudes s'efectuarà segons el règim següent:

1r. Fins a un 50 per cent de l'import total de la subvenció, es lliurarà una vegada concedida i acceptada l'ajuda.

2n. La resta, fins al 80 per cent mencionat, es pagarà després de l'aportació i comprovació de la documentació justificativa de l'efectiva i correcta aplicació de la suma lliurada a l'actuació objecte de la subvenció.

c) La resta es pagarà quan la federació esportiva justifique el compliment d'allò convingut.

10. Ajudes i subvencions de naturalesa corrent, concedides per la Conselleria de Sanitat, per a concerts amb centres privats d'atenció i prevenció de les drogodependències i altres addiccions:

a) Podran fer-se efectives per mitjà del pagament fraccionat de la quantia total de la subvenció concedida, per trimestres anticipats. El lliurament corresponent al tercer trimestre s'efectuarà amb justificació prèvia de la suma anticipada en el primer trimestre, i el lliurament corresponent al quart trimestre, amb justificació prèvia de la totalitat de la despesa objecte de la subvenció corresponent als tres primers trimestres, i es procedirà a les regularitzacions que pertoquen, segons les justificacions presentades. A estos efectes, les persones que resulten beneficiàries hauran d'aportar els justificants de despesa de cada trimestre en el mes natural següent al seu acabament.

b) En tractar-se de transferències corrents de caràcter pluriennal, a l'inici del segon o subsegüents exercicis de vigència del concert, es podrà efectuar la bestreta del primer trimestre de cada un d'ells amb independència de la situació en què es trobe la regularització econòmica de l'exercici anterior.

c) En tot cas, les persones que resulten beneficiàries d'estes transferències corrents, durant el mes de gener de l'exercici següent, hauran de justificar la totalitat de la despesa anual objecte de la subvenció, i es procedirà en eixe moment a la seua liquidació, de la qual podrà derivar-se una regularització, que implicarà l'exigència de reintegrament dels imports indegudament percebuts, en el cas que la justificació siga insuficient.

TÍTOL V

De les operacions financeres

CAPÍTOL ÚNIC

Deute Públic, operacions de tresoreria i avals

de La Generalitat

Article 33. Del Deute Públic

1. S'autoritza el Consell perquè, a proposta de la persona que tinga assignada la titularitat de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, incremente el deute de La Generalitat amb la limitació que el seu saldo viu el 31 de desembre de 2006 no supere el corresponent saldo l'1 de gener de 2006 en més de 302.000.000 euros.

2. Este límit serà efectiu al final de l'exercici, podrà ser ultrapassat en el seu transcurs i quedarà automàticament revisat:

a) Per l'import de la variació neta d'actius financers destinats a finançar despeses d'inversió.

b) Per les desviacions entre les previsions d'ingressos contingudes en la present llei i la seua evolució real.

Les revisions esmentades incrementaran o reduiran el límit assenyalat en l'apartat anterior segons que suposen un augment o una disminució, respectivament, de les necessitats de finançament de La Generalitat.

3. Així mateix, el límit assenyalat anteriorment podrà ampliar-se en els termes següents:

a) Per la quantia de l'endeutament autoritzat per la Llei de Pressupostos de La Generalitat per a l'exercici 2005 que no haja sigut utilitzat, com a conseqüència de variacions en la periodificació de les necessitats de finançament de La Generalitat.

b) Per l'import necessari per a finançar aquelles despeses d'inversió que serien objecte de minoració per a atendre les obligacions econòmiques ineludibles adquirides, com a conseqüència de les operacions de Tresoreria necessàries per a compensar les necessitats de liquiditat derivades dels retards en els lliuraments de fons procedents de l'administració de l'Estat i els previstos en el “Sistema de finançament de les comunitats autònomes de règim comú”, aprovat pel Consell de Política Fiscal i Financera en la reunió de 27 de juliol de 2001.

4. No obstant el que disposen els apartats anteriors, si durant l'exercici sorgixen necessitats inversores l'execució de les quals no convinga demorar, l'endeutament previst podrà ser incrementat en la quantitat suficient per afrontar-les, amb l'autorització prèvia del Ministeri d'Economia i Hisenda, i sense ultrapassar, en tot cas, els límits de l'article 89.1.b) del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell.

5. En aquelles operacions de crèdit que financen projectes d'inversió de caràcter pluriennal, únicament es computarà com endeutament per a l'exercici corrent l'import de l'anualitat dels projectes esmentats per al dit exercici.

6. El producte de les operacions a què fa referència l'article 87 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell, s'ingressarà en la Tresoreria de La Generalitat i el saldo net al tancament de l'exercici s'aplicarà, sense cap excepció, al pressupost de La Generalitat o de l'entitat autònoma corresponent.

Article 34. Del Deute Públic a curt termini.

La persona que tinga assignada la titularitat de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació serà l'òrgan competent per a autoritzar les operacions d'endeutament per termini igual o inferior a un any destinades a atendre les necessitats de tresoreria derivades de diferències en el venciment dels seus ingressos i pagaments, amb el límit del 20 per cent dels crèdits consignats. Este límit s'haurà d'entendre referit, en tot cas, al volum viu.

Article 35. Avals de La Generalitat.

1. La Generalitat, en els termes previstos en l'article 84 i següents del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell, podrà prestar avals durant l'exercici 2006 per a les operacions de crèdit que concerten les entitats o empreses públiques i institucions firals de la Comunitat Valenciana, així com per a garantir els instruments financers emesos per Fons de Titulització d'Actius promoguts per aquelles, fins a un límit de 985 milions d'euros.

2. Esta quantia podrà ser alterada en funció dels avals que es puguen amortitzar durant l'exercici.

3. Els imports de les operacions de productes derivats, avalades i vinculades a operacions de crèdit no computaran en el límit màxim per avals a què fa referència l'apartat 1 del present article.

4. A l'efecte del que preveuen els apartats anteriors, serà el Consell, a proposta de la persona que tinga assignada la titularitat de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, l'òrgan competent per a autoritzar els avals.

Article 36. Avals de l'Institut Valencià de Finances.

L'Institut Valencià de Finances podrà prestar avals, caucions o altre tipus de garanties durant l'exercici 2006, en els termes previstos en el seu reglament, per un import màxim que no podrà superar els 70.000.000 d'euros de volum viu el 31 de desembre de 2006.

Article 37. Assumpció per La Generalitat de la càrrega del deute per a 2006, de Ferrocarrils de La Generalitat.

1. La Generalitat assumix la càrrega del deute de Ferrocarrils de La Generalitat corresponent a 2006.

2. L'import del deute amortitzat en virtut del que disposa l'apartat anterior es constituïx en aportació de La Generalitat per a incrementar el fons patrimonial de Ferrocarrils de La Generalitat.

Article 38. Dels límits a les operacions de crèdit.

1. L'Institut Valencià de Finances, durant l'any 2006, podrà realitzar operacions d'endeutament sempre que no ultrapasse els 320 milions d'euros de volum viu el 31 de desembre de 2006.

No obstant això, s'autoritza el Consell perquè modifique el límit mencionat, si es considera convenient per raons d'una major operativitat en l'àmbit creditici.

2. S'autoritza, durant l'any 2006, l'ens públic Radiotelevió Valenciana a concertar operacions de crèdit per import màxim de 138.034.420 euros.

TÍTOL VI

De les normes tributàries

CAPÍTOL I

Dels impostos indirectes

Article 39. Cànon de Sanejament.

Amb efectes a partir del dia 1 de gener de l'any 2006, les tarifes del Cànon de Sanejament seran les següents:

a) Usos domèstics: d'acord amb els trams de població següents, determinats segons l'últim cens:

Població municipi Quota de consum Quota de servici

(euros/m3) (euros/any)

Entre 500/3.000 0,145 14,66

Entre 3.001/10.000 0,185 19,58

Entre 10.001/100.000 0,224 23,79

Superior a 100.000 0,262 26,26

b) Usos industrials (no domèstics) amb consums d'aigua fins a 3.000 metres cúbics per any, quan no s'haja aprovat un coeficient corrector: la tarifa del cànon serà l'establida per a usos domèstics en el municipi on s'ubique l'empresa, el local o l'establiment corresponent. Per a això s'utilitzarà sempre com a referència el consum produït en l'any anterior. En el moment en què s'aprove un coeficient corrector, seran d'aplicació les tarifes previstes en el paràgraf següent.

c) Usos industrials (no domèstics) amb consums d'aigua superiors a 3.000 metres cúbics per any:

c.1) Quota de consum: 0,316 euros/m³.

c.2) Quota de servici:

Calibre del comptador Quota de servici (euros/any)

Fins a 13 mm 64,69

Fins a 15 mm 96,97

Fins a 20 mm 161,54

Fins a 25 mm 226,23

Fins a 30 mm 323,29

Fins a 40 mm 646,58

Fins a 50 mm 969,86

Fins a 65 mm 1.293,04

Fins a 80 mm 1.616,44

Major de 80 mm 2.262,91

2. Als efectes del que establix l'article 23 de la Llei 2/1992, de 26 de març, de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana, les quotes de consum i de servici per a usos industrials podran ser incrementades o disminuïdes en funció dels coeficients correctors que s'establisquen en consideració als criteris establits en la llei mencionada. Amb esta finalitat, s'autoritza el Consell per a l'aprovació de les fórmules i els procediments de determinació dels dits coeficients correctors, que no podran ser inferiors a 0,1 ni superiors a 10, llevat d'aquells casos excepcionals en què, en virtut d'expedient aprovat a l'efecte pel Consell, s'establisca un coeficient per davall del límit inferior mencionat.

3. Els límits del coeficient corrector (C.C.) estaran fixats entre el 0,1 i 10 en els supòsits següents:

a) Quan es tracte d'establiments que aboquen la totalitat de les seues aigües residuals a domini públic hidràulic o domini públic maritimoterrestre.

b) Quan es tracte d'establiments que aboquen a domini públic hidràulic o domini públic maritimoterrestre més de 300.000 m3/any, sempre que el dit volum constituïsca, almenys, un 80 per cent de l'abocament total.

Per a la resta d'establiments, els límits del coeficient corrector seran entre 0,5 i 10, llevat que disposen d'una estació depuradora completa, en este cas el límit inferior serà del 0,1. A estos efectes s'entendrà per estació depuradora completa aquella que a més d'eliminar la contaminació orgànica, dispose d'un sistema de tractament i eliminació de fangs.

Excepcionalment, per a les activitats englobades en els epígrafs B, C, D o E de la CNAE'93, es podran establir coeficients per davall dels límits inferiors mencionats, en virtut d'acord del Consell. En estos casos el C.C. mai podrà ser inferior a 0,001.

4. Quan es produïsquen facturacions de l'aigua el període de consum de les quals comprenga diferents anys, s'imputarà a cada un d'ells la part de la quota total de consum que proporcionalment corresponga a la fracció del dit període compresa en estos.

CAPÍTOL II

De les taxes i altres ingressos

Article 40. Taxes pròpies i altres ingressos de dret públic.

1. S'incrementen per a l'any 2006 els tipus de quantia fixa de les taxes i dels restants ingressos de dret públic no tributaris de la Hisenda de La Generalitat, fins a la quantitat que resulte d'aplicar el coeficient 1,02 a l'import exigible durant l'any 2005, llevat dels preus públics, les quanties dels quals es fixaran, si és el cas, per la seua normativa específica.

Es consideren tipus de quantia fixa aquells que no es determinen per un percentatge de la base o esta no es valora en unitats monetàries.

2. El que disposa el paràgraf anterior no serà d'aplicació als ingressos següents:

a) A la taxa que grava els jocs de sort, envit o atzar, que s'exigirà d'acord amb el que disposa l'article quinze de la Llei 13/1997, de 23 de desembre, de La Generalitat, per la qual es regula el tram autonòmic de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques i restants tributs cedits.

b) A les taxes que es creen o la quantia de les quals es modifica per la Llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d'Organització de La Generalitat per a l'any 2006, que s'exigiran en els imports establits en la llei esmentada.

c) A la taxa per servicis acadèmics universitaris, que s'exigirà d'acord amb el que preveuen els articles 81.3.b) de la Llei Orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'Universitats i 150.dos del text refós de la Llei de Taxes de La Generalitat, aprovat mitjançant Decret Legislatiu 1/2005, de 25 de febrer, del Consell de La Generalitat.

3. Quan de la recaptació de les taxes i altres ingressos de dret públic, al llarg de 2006, es puga estimar un rendiment inferior o superior al previst, es podran modificar els crèdits de l'estat de despeses finançats amb esta font de recursos.

TÍTOL VII

De la informació a les Corts Valencianes

CAPÍTOL ÚNIC

De la informació a les comissions de les Corts Valencianes

Article 41. De la informació de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.

1. Sense perjuí del que disposa l'article 72 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell, i els distints articles de la present llei, la persona que tinga assignada la titularitat de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació donarà compte a la comissió corresponent de les Corts Valencianes dels aspectes següents del desenrotllament pressupostari:

a) En el termini dels quinze dies següents a la liquidació del pressupost de l'exercici anterior, dels romanents de crèdits, que procedents de l'exercici liquidat, s'incorporen a l'exercici corrent.

b) Mensualment, informació sobre l'execució del pressupost de La Generalitat.

c) Trimestralment, del grau d'execució del Programa d'Inversions de La Generalitat.

d) Trimestral, de les incidències que s'hagen produït en la concessió, la reducció i la cancel·lació d'avals que comporten riscs efectius als quals La Generalitat haurà de fer front directament com a conseqüència de la seua funció d'avalista.

e) De la distribució de la participació de les entitats locals en els ingressos generals de l'Estat.

Disposició addicional primera

Pressupost de les Corts Valencianes, la Sindicatura de Comptes, el Consell Valencià de Cultura, el Síndic de Greuges, el Consell Jurídic Consultiu i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

1. Les Corts Valencianes, la Sindicatura de Comptes, el Consell Valencià de Cultura, el Síndic de Greuges, el Consell Jurídic Consultiu i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua podran incorporar els romanents de pressupostos anteriors als mateixos capítols pressupostaris en què estaven consignats en l'any 2005.

2. Les dotacions pressupostàries de les seccions de les Corts Valencianes, Sindicatura de Comptes, Consell Valencià de Cultura, Síndic de Greuges, Consell Jurídic Consultiu i Acadèmia Valenciana de la Llengua, es lliuraran per quartes parts trimestrals al seu nom i no estaran subjectes a justificació.

Disposició addicional segona

Les agricultores i els agricultors que es troben en situació de jubilació i siguen titulars d'explotacions agràries.

Les agricultores i els agricultors que es troben en situació de jubilació i siguen titulars d'explotacions agràries, en el cas que resulten subjectes beneficiaris d'ajudes públiques per adversitats meteorològiques, de quanties inferiors a 1.202,02 euros, no estaran obligats a acreditar l'alta en el règim especial agrari de la Seguretat Social.

Disposició addicional tercera

De l'adequació dels complements específics.

Per resolució de la persona que tinga assignada la titularitat de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació s'actualitzarà la vigent taula de complements específics d'acord amb l'increment autoritzat per la present llei, sense perjuí del que disposa el Decret 56/2004, de 16 d'abril, per al personal inclòs en el seu àmbit d'aplicació.

Per a l'adequació del dit complement, per tal que guarde la procedent relació amb el contingut del lloc de treball, podrà superar-se el límit mencionat, donant-ne compte al Consell.

Disposició addicional quarta.

De l'estructura de la comptabilitat pressupostària.

Sense perjuí de les peculiaritats recollides en les respectives lleis de creació, les entitats autònomes i les entitats de dret públic dependents de La Generalitat, s'ajustaran a l'estructura de comptabilitat pressupostària d'esta, tant en la representació dels estats de despeses i ingressos inicials, com en el reflex de la seua gestió econòmica.

Disposició addicional quinta.

Percentatge que s'ha d'aplicar en els Convenis per a la Compensació Financera.

El percentatge que s'ha d'aplicar sobre la quantia del component addicional dels Convenis per a la Compensació Financera previstos en la Llei 3/1998, de 21 de maig, de Turisme de la Comunitat Valenciana, i subscrits amb els municipis turístics per a compensar despeses corresponents a l'exercici 2004, serà el que resulte de dividir la dotació pressupostària consignada a l'efecte en la present llei entre la suma dels components addicionals que figuren en els dits convenis, multiplicat per cent.

Disposició addicional sexta.

Imputació d'obligacions reconegudes al pressupost 2006.

Amb aplicació exclusiva al pressupost de l'exercici 2006, les obligacions a què fa referència l'article 21.b) del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 16 de juny de 1991, del Consell, que s'han d'imputar a l'exercici seran les reconegudes fins al final del mes de desembre, sempre que corresponguen a adquisicions, obres, servicis, prestacions o despeses en general, realitzades dins del 2006 i a càrrec dels seus crèdits respectius.

Disposició addicional sèptima.

De la informació que han de subministrar les entitats autònomes de caràcter industrial, comercial, financer o anàleg, les empreses públiques i les fundacions públiques de La Generalitat.

Les entitats autònomes de caràcter industrial, comercial, financer o anàleg, les empreses públiques i les fundacions públiques de La Generalitat, als efectes d'un eficaç seguiment i control de la despesa pública en l'àrea de l'administració institucional, hauran de:

1. Aportar, amb caràcter trimestral, la informació comptable que permeta conéixer la situació econòmica i financera l'últim dia de cada trimestre natural, en els termes i amb l'estructura que la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, mitjançant ordre, determine.

2. Presentar, abans del 31 de març, un balanç de situació i compte de resultats de caràcter previsional, per a l'exercici de què es tracte i dins dels límits dels pressupostos aprovats per les Corts Valencianes.

Disposició addicional octava.

Aportacions de capital a càrrec dels pressupostos de La Generalitat

Serà preceptiu l'informe de la Secretaria Autonòmica d'Economia i Pressupostos per a la realització d'aportacions de capital, a càrrec dels pressupostos de La Generalitat a les empreses de La Generalitat a què fa referència l'article 5.2 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de La Generalitat, aprovat per Decret Legislatiu de 16 de juny de 1991, del Consell.

L'informe mencionat tindrà per objecte exclusivament l'examen dels efectes que l'aportació pretesa puga tindre en el compliment de l'objectiu d'estabilitat pressupostària a què fa referència l'article 7 de la Llei 18/2001, de 12 de desembre, General d'Estabilitat Pressupostària.

Disposició addicional novena.

Tramitació anticipada d'ajudes i beques de I+D

Per raó de les particulars circumstàncies que concorren en la tramitació d'ajudes i beques de I+D, la conselleria amb competències en la matèria podrà iniciar la seua tramitació anticipada a partir de l'1 de març de 2006.

Disposició addicional desena.

De l'Agència Valenciana de Salut

1. Durant l'exercici pressupostari de 2006, la gestió econòmica i pressupostària de l'Agència Valenciana de Salut s'instrumentarà a través dels programes i subprogrames pressupostaris que integren el servici 02 “Agència Valenciana de Salut” de la secció 10 “Conselleria de Sanitat”.

2. D'acord amb això i als efectes del que disposa l'article 40 de la Llei 3/2003, de 6 de febrer, d'Ordenació Sanitària de la Comunitat Valenciana, s'autoritza les persones que tinguen assignada la titularitat de les Conselleries d'Economia, Hisenda i Ocupació i de Sanitat perquè adopten les mesures necessàries perquè la instrumentació de la gestió mencionada s'adeqüe a la naturalesa i el règim jurídic i pressupostari de l'entitat.

Disposició addicional onzena.

De les mesures de millora i de modernització dels servicis públics

Durant l'exercici 2006 es destinarà un percentatge de la massa salarial per a la millora de la qualitat i l'eficàcia dels servicis públics, així com de les condicions de treball dels seus empleats, en l'àmbit de l'administració de La Generalitat i de les seues entitats autònomes.

El Consell, en el marc de les negociacions i dels acords necessaris, i amb informe previ favorable de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, fixarà el percentatge de la massa salarial assenyalat en el paràgraf anterior, que en cap cas podrà ser superior al 0,7 per cent, així com les mesures que hagen d'adoptar-se per a la consecució dels objectius assenyalats abans.

Disposició transitòria única.

Retribucions del personal laboral.

Mentre no es formalitze el conveni o convenis a què fa referència l'article 28 de la present llei, les retribucions del personal laboral se subjectaran al que preveu l'article 23 de la present llei, sense perjuí, si és el cas, d'ulteriors regularitzacions.

Disposició final primera.

Coordinació amb diputacions.

D'acord amb el que disposa l'article 7 de la Llei 2/1983, de 4 d'octubre, per la qual es declaren d'interés general per a la Comunitat Valenciana determinades funcions pròpies de les diputacions provincials, s'uniran, com annex al pressupost de La Generalitat per a l'exercici del 2006, els pressupostos aprovats per les diputacions provincials d'Alacant, Castelló i València, per al mateix any, que seran publicats en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Disposició final segona.

Desplegament i execució de la present llei.

S'autoritza el Consell perquè, a proposta de la persona que tinga assignada la titularitat de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, dicte les disposicions necessàries per al desplegament i l'execució del que disposa esta llei.

Disposició final tercera.

Entrada en vigor

La present llei entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2006.

Per tant, ordene que tots els ciutadans, tribunals, autoritats i poders públics als quals pertoque, observen i facen complir esta llei.

València, 26 de desembre de 2005

El president de la Generalitat,

FRANCISCO CAMPS ORTIZ

ANNEX I

Mòduls econòmics de distribució de fons públics per a sosteniment de centres concertats

2n cicle Educació Infantil Salari i c. socials 32.275,27

(centres fins a 2 u. Despeses variables 3.600,21

i u. de línies incompletes) Altres despeses 6.833,77

TOTAL 42.709,25

2n cicle Educació Infantil Salari i c. socials 43.033,69

(centres de 3 unitats) Despeses variables 3.600,21

Altres despeses 6.833,77

TOTAL 53.467,67

2n cicle Educació Infantil Salari i c. socials 37.654,48

(centres de 6 unitats) Despeses variables 3.600,21

Altres despeses 6.833,77

TOTAL 48.088,46

2n cicle Educació Infantil Salari i c. socials 35.861,41

(centres de 9 unitats) Despeses variables 3.600,21

Altres despeses 6.833,77

TOTAL 46.295,39

2n cicle Educació Infantil Salari i c. socials 37.654,48

(centres de 12 unitats) Despeses variables 3.600,21

Altres despeses 6.833,77

TOTAL 48.088,46

E. Primari Salari i c. socials 32.275,27

(centres fins a 5 u. Despeses variables 4.467,94

i u. de línies incompletes) Altres despeses 6.833,77

TOTAL 43.576,98

E. Primari Salari i c. socials 48.412,90

(centres de 6 unitats) Despeses variables 4.467,94

Altres despeses 6.833,77

TOTAL 59.714,61

E. Primari Salari i c. socials 45.723,30

(centres de 12 unitats) Despeses variables 4.467,94

Altres despeses 6.833,77

TOTAL 57.025,01

E. Primari Salari i c. socials 44.826,76

(centres de 18 unitats) Despeses variables 4.467,94

Altres despeses 6.833,77

TOTAL 56.128,47

E. Primari Salari i c. socials 43.033,69

(centres de 24 unitats) Despeses variables 4.467,94

Altres despeses 6.833,77

TOTAL 54.335,40

E. Primari Salari i c. socials 43.033,69

(centres de 30 unitats) Despeses variables 4.467,94

Altres despeses 6.833,77

TOTAL 54.335,40

E.E. Psíquics Salari i c. socials 32.275,27

(Moderats) Despeses variables 4.467,94

Altres despeses 6.977,54

P. complementari 27.775,34

TOTAL 71.496,09

E.E. Psíquics Salari i c. socials 32.275,27

(Profunds i severs) Despeses variables 4.467,94

Altres despeses 6.977,54

P. complementari 31.918,35

TOTAL 75.639,10

E.E. Autistes Salari i c. socials 32.275,27

Despeses variables 4.467,94

Altres despeses 6.977,54

P. complementari 35.578,28

TOTAL 79.299,03

E.E. Auditius Salari i c. socials 32.275,27

Despeses variables 4.467,94

Altres despeses 6.977,54

P. complementari 17.487,74

TOTAL 61.208,49

E.E. Plurideficients Salari i c. socials 32.275,27

Despeses variables 4.467,94

Altres despeses 6.977,54

P. complementari 45.248,58

TOTAL 88.969,33

E.E. Integració Salari i c. socials 32.275,27

(Primari) Despeses variables 4.467,94

Altres despeses 6.977,54

TOTAL 43.720,75

E.S.O. (primer cicle) Salari i c. socials 50.745,74

Despeses variables 8.570,02

Altres despeses 8.244,71

TOTAL 67.560,47

E.S.O. (2n cicle) Salari i c. socials 68.423,91

(Centres amb 2 o 3 u. en Despeses variables 13.015,13

este cicle) Altres despeses 9.100,03

TOTAL 90.539,07

E.S.O. (2n cicle) Salari i c. socials 63.072,32

(Centres amb 4 o 5 u. en Despeses variables 13.015,13

este cicle) Altres despeses 9.100,03

TOTAL 85.187,48

E.S.O. (2n cicle) Salari i c. socials 61.925,55

(Centres amb 6 o 7 u. en Despeses variables 13.015,13

este cicle) Altres despeses 9.100,03

TOTAL 84.040,71

E.S.O. (2n cicle) Salari i c. socials 60.396,53

(Centres amb 8 o 9 u. en Despeses variables 13.015,13

este cicle) Altres despeses 9.100,03

TOTAL 82.511,69

E.S.O. (2n cicle) Salari i c. socials 59.861,37

(Centres amb 10 o 11 u. en Despeses variables 13.015,13

este cicle) Altres despeses 9.100,03

TOTAL 81.976,53

E.S.O. (2n cicle) Salari i c. socials 59.502,04

(Centres amb 12 o més u. en Despeses variables 13.015,13

este cicle) Altres despeses 9.100,03

TOTAL 81.617,20

E.E. Integració Salari i c. socials 37.313,04

(Secundari) Despeses variables 8.143,04

Altres despeses 6.977,54

TOTAL 52.433,62

Batxiller Salari i c. socials 62.685,91

Despeses variables 9.210,11

Altres despeses 12.226,52

TOTAL 84.122,54

CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ

FAMÍLIA PROFESSIONAL: ACTIVITATS AGRÀRIES

Jardineria Salari i c. socials 58.208,35

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 13.605,93

TOTAL 80.487,30

Jardineria Salari i c. socials 61.193,39

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 14.451,84

TOTAL 84.318,25

Explotacions Salari i c. socials 58.208,35

Agrícoles Intensives Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.605,93

TOTAL 80.487,30

Explotacions Salari i c. socials 67.163,48

Agrícoles Intensives Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 14.451,84

TOTAL 90.288,34

Treballs forestals i de Salari i c. socials 58.208,35

conservació del medi natural Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.605,93

TOTAL 80.487,30

Treballs forestals i de Salari i c. socials 74.626,09

conservació del medi natural Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 14.451,84

TOTAL 97.750,95

FAMÍLIA PROFESSIONAL: ACTIVITATS FÍSIQUES I ESPORTIVES

Conducció d'activitats Salari i c. socials 80.596,17

fisicoesportives Despeses variables 8.673,02

en el medi natural Altres despeses 16.200,97

(Primer curs) TOTAL 105.470,16

Conducció d'activitats Salari i c. socials 7.462,61

fisicoesportives Despeses variables 3.346,15

en el medi natural Altres despeses 2.150,58

(Segon curs) TOTAL 12.959,34

FAMÍLIA PROFESSIONAL: ADMINISTRACIÓ

Gestió Administrativa Salari i c. socials 59.700,87

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 16.200,97

TOTAL 84.574,86

Gestió Administrativa Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

FAMÍLIA PROFESSIONAL: COMERÇ I MÀRQUETING

Comerç Salari i c. socials 58.208,35

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 16.200,97

TOTAL 83.082,34

Comerç Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

FAMÍLIA PROFESSIONAL: COMUNICACIÓ, IMATGE I SO

Laboratori d'Imatge Salari i c. socials 76.118,61

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 32.251,39

TOTAL 117.043,02

Laboratori d'Imatge Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

FAMÍLIA PROFESSIONAL: EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL

Obres Salari i c. socials 44.775,65

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.025,25

TOTAL 64.473,92

Obres Salari i c. socials 52.238,26

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.871,14

TOTAL 72.782,42

Acabaments de construcció Salari i c. socials 44.775,65

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.025,25

TOTAL 64.473,92

Acabaments de construcció Salari i c. socials 52.238,26

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.871,14

TOTAL 72.782,42

FAMÍLIA PROFESSIONAL ELECTRICITAT I ELECTRÒNICA

Equips Electrònics Salari i c. socials 80.596,17

de Consum Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 15.713,51

TOTAL 104.982,70

Equips Electrònics Salari i c. socials 91.043,82

de Consum Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 16.537,88

TOTAL 116.254,72

Equips i Instal·lacions Salari i c. socials 68.656,00

Electrotècniques Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.605,93

TOTAL 90.934,95

Equips i Instal·lacions Salari i c. socials 73.133,56

Electrotècniques Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 14.451,84

TOTAL 96.258,42

FAMÍLIA PROFESSIONAL: FABRICACIÓ MECÀNICA

Mecanitzat Salari i c. socials 86.566,26

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 13.691,98

TOTAL 108.931,26

Mecanitzat Salari i c. socials 64.178,43

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 14.516,35

TOTAL 87.367,80

Tractaments Salari i c. socials 70.148,52

superficials i Despeses variables 8.673,02

tèrmics Altres despeses 26.565,50

(Primer curs) TOTAL 105.387,04

Tractaments Salari i c. socials 7.462,61

superficials i Despeses variables 3.346,15

tèrmics Altres despeses 2.150,58

(Segon curs) TOTAL 12.959,34

Soldadura i caldereria Salari i c. socials 70.148,52

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 13.691,98

TOTAL 92.513,52

Soldadura i caldereria Salari i c. socials 80.596,17

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 12.086,21

TOTAL 101.355,40

FAMÍLIA PROFESSIONAL: HOSTALERIA I TURISME

Cuina Salari i c. socials 74.626,09

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.240,32

TOTAL 94.539,43

Cuina Salari i c. socials 73.133,56

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 12.086,21

TOTAL 93.892,79

Servicis de Salari i c. socials 68.656,00

restaurant i bar Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 21.175,94

TOTAL 98.504,96

Servicis de Salari i c. socials 7.462,61

restaurant i bar Despeses variables 3.346,15

(Segon curs) Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Forn i pastisseria Salari i c. socials 73.133,56

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 27.988,93

TOTAL 109.795,51

Forn i pastisseria Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

FAMÍLIA PROFESSIONAL: IMATGE PERSONAL

Estètica personal Salari i c. socials 67.163,48

decorativa Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 21.175,94

TOTAL 97.012,44

Estètica personal Salari i c. socials 7.462,61

decorativa Despeses variables 3.346,15

(Segon curs) Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Perruqueria Salari i c. socials 68.656,00

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.240,32

TOTAL 88.569,34

Perruqueria Salari i c. socials 80.596,17

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 12.086,21

TOTAL 101.355,40

Caracterització Salari i c. socials 83.581,22

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 21.175,94

TOTAL 113.430,18

Caracterització Salari i c. socials 67.163,48

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 72.660,21

FAMÍLIA PROFESSIONAL: INFORMÀTICA

Explotació de Sistemes

Informáticos Salari i c. socials 44.775,65

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 9.180,00

TOTAL 62.628,67

Explotació de Sistemes

Informáticos Salari i c. socials 52.238,26

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 9.690,00

TOTAL 70.601,28

FAMÍLIA PROFESSIONAL: FUSTA I MOBLE

Fabricació a mida Salari i c. socials 61.193,39

i instal·lació de Despeses variables 8.673,02

fusteria i moble Altres despeses 11.025,25

(Primer curs)

TOTAL 80.891,66

Fabricació a mida Salari i c. socials 91.043,82

i instal·lació de Despeses variables 8.673,02

fusteria i moble Altres despeses 11.871,14

(Segon curs)

TOTAL 111.587,98

Fabricació industrial Salari i c. socials 73.133,56

de fusteria i moble Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 11.025,25

TOTAL 92.831,83

Fabricació industrial Salari i c. socials 7.462,61

de fusteria i moble Despeses variables 3.346,15

(Segon curs) Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

FAMÍLIA PROFESSIONAL; MANTENIMENT DE VEHICLES AUTOPROPULSATS

Carrosseria Salari i c. socials 79.103,65

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.025,25

TOTAL 98.801,92

Carrosseria Salari i c. socials 83.581,22

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.871,14

TOTAL 104.125,38

Electromecànica de Salari i c. socials 79.103,65

Vehicles Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.691,98

TOTAL 101.468,65

Electromecànica de Salari i c. socials 88.058,78

Vehicles Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 14.516,35

TOTAL 111.248,15

FAMÍLIA PROFESSIONAL: MANTENIMEMT I SERVICIS A LA PRODUCCIÓ

Instal·lació i manteniment Salari i c. socials 70.148,52

electromecànic de Despeses variables 8.673,02

maquinària i conducc. Altres despeses 13.691,98

de línies

(Primer curs)

TOTAL 92.513,52

Instal·lació i manteniment Salari i c. socials 79.103,65

electromecànic de Despeses variables 8.673,02

maquinària i conducc. Altres despeses 14.516,35

de línies

(Segon curs)

TOTAL 102.293,02

Muntatge i manteniment Salari i c. socials 61.193,39

d'instal·lacions de fred Despeses variables 8.673,02

climatització i producció calor Altres despeses 13.691,98

(Primer curs)

TOTAL 83.558,39

Muntatge i manteniment Salari i c. socials 85.073,74

d'instal·lacions de fred Despeses variables 8.673,02

climatització i producció calor Altres despeses 14.516,35

(Segon curs)

TOTAL 108.263,11

FAMÍLIA PROFESSIONAL: QUÍMICA

Laboratori Salari i c. socials 71.641,04

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 8.874,69

TOTAL 89.188,75

Laboratori Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

FAMÍLIA PROFESSIONAL: SANITAT

Cures Auxiliars Salari i c. socials 77.611,13

d'Infermeria Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 8.874,69

TOTAL 95.158,84

Cures Auxiliars Salari i c. socials 7.462,61

d'Infermeria Despeses variables 3.346,15

(Segon curs) Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Farmàcia Salari i c. socials 77.611,13

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 8.874,69

TOTAL 95.158,84

Farmàcia Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

FAMÍLIA PROFESSIONAL: SERVICIS SOCIOCULTURALS I A LA COMUNITAT

Atenció Sociosanitària Salari i c. socials 55.223,30

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 8.670,00

TOTAL 72.566,32

Atenció Sociosanitària Salari i c. socials 52.238,26

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 9.180,00

TOTAL 70.091,28

FAMÍLIA PROFESSIONAL: TÈXTIL, CONFECCIÓ I PEL

Calçat i marroquineria Salari i c. socials 68.656,00

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 13.691,98

TOTAL 91.021,00

Calçat i marroquineria Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Confecció Salari i c. socials 65.670,96

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 13.691,98

TOTAL 88.035,96

Confecció Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Operacions Salari i c. socials 70.148,52

d'ennobliment tèxtil Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.691,98

TOTAL 92.513,52

Operacions Salari i c. socials 7.462,61

d'ennobliment tèxtil Despeses variables 3.346,15

(Segon curs) Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Producció de filatura Salari i c. socials 76.118,61

i teixidura de calada Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.691,98

TOTAL 98.483,61

Producció de filatura Salari i c. socials 7.462,61

i teixidura de calada Despeses variables 3.346,15

(Segon curs) Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Producció de teixits de punt Salari i c. socials 76.118,61

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 13.691,98

TOTAL 98.483,61

Producció de teixits de punt Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

FAMÍLIA PROFESSIONAL: ARTS GRÀFIQUES

Preimpressió en Salari i c. socials 77.611,13

Arts Gràfiques Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 15.713,51

TOTAL 101.997,66

Preimpressió en Salari i c. socials 82.088,69

Arts Gràfiques Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 16.537,88

TOTAL 107.299,59

Impressió en Salari i c. socials 71.641,04

Arts Gràfiques Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 15.713,51

TOTAL 96.027,57

Impressió en Salari i c. socials 7.462,61

Arts Gràfiques Despeses variables 3.346,15

(Segon curs) Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR

FAMÍLIA PROFESSIONAL: ACTIVITATS AGRÀRIES

Gestió i organització Salari i c. socials 58.208,35

dels recursos naturals Despeses variables 8.673,02

i paisatgístics Altres despeses 13.605,93

(Primer curs)

TOTAL 80.487,30

Gestió i organització Salari i c. socials 61.193,39

dels recursos naturals Despeses variables 8.673,02

i paisatgístics Altres despeses 14.451,84

(Segon curs)

TOTAL 84.318,25

Gestió i organització Salari i c. socials 64.178,43

d'empreses Despeses variables 8.673,02

agropecuàries Altres despeses 13.605,93

(Primer curs)

TOTAL 86.457,38

Gestió i organització Salari i c. socials 67.163,48

d'empreses Despeses variables 8.673,02

agropecuàries Altres despeses 14.451,84

(Segon curs)

TOTAL 90.288,34

FAMÍLIA PROFESSIONAL: ACTIVITATS FÍSIQUES I ESPORTIVES

Animació d'activitats Salari i c. socials 64.178,43

físiques i esportives Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 10.116,87

TOTAL 82.968,32

Animació d'activitats Salari i c. socials 64.178,43

físiques i esportives Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 8.234,66

TOTAL 81.086,11

FAMÍLIA PROFESSIONAL: ADMINISTRACIÓ

Administració i Salari i c. socials 62.685,91

Finances Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 9.552,85

TOTAL 80.911,78

Administració i Salari i c. socials 58.208,35

Finances Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 8.798,67

TOTAL 75.680,04

Secretariat Salari i c. socials 59.700,87

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 16.200,97

TOTAL 84.574,86

Secretariat Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

FAMÍLIA PROFESSIONAL: COMERÇ I MÀRQUETING

Comerç internacional Salari i c. socials 50.745,74

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 9.042,77

TOTAL 68.461,53

Comerç internacional Salari i c. socials 65.670,96

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 9.308,76

TOTAL 83.652,74

Gestió comercial Salari i c. socials 55.223,30

i màrqueting Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 16.200,97

TOTAL 80.097,29

Gestió comercial Salari i c. socials 7.462,61

i màrqueting Despeses variables 3.346,15

(Segon curs) Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Gestió del transport Salari i c. socials 50.745,74

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 7.898,13

TOTAL 67.316,89

Gestió del transport Salari i c. socials 67.163,48

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 10.453,41

TOTAL 86.289,91

Servicis al Salari i c. socials 59.700,87

consumidor Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 16.200,97

TOTAL 84.574,86

Servicis al Salari i c. socials 7.462,61

consumidor Despeses variables 3.346,15

(Segon curs) Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

FAMÍLIA PROFESSIONAL: COMUNICACIÓ, IMATGE I SO

Imatge Salari i c. socials 70.148,52

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 15.713,51

TOTAL 94.535,05

Imatge Salari i c. socials 86.566,26

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 16.537,88

TOTAL 111.777,16

Realització Salari i c. socials 58.208,35

d'audiovisuals i Despeses variables 8.673,02

espectacles Altres despeses 15.713,51

(Primer curs)

TOTAL 82.594,88

Realització Salari i c. socials 88.058,78

d'audiovisuals i Despeses variables 8.673,02

espectacles Altres despeses 16.537,88

(Segon curs)

TOTAL 113.269,68

So Salari i c. socials 68.656,00

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 15.713,51

TOTAL 93.042,53

So Salari i c. socials 91.043,82

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 16.537,88

TOTAL 116.254,72

FAMÍLIA PROFESSIONAL: EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL

Desenrotllament de projectes Salari i c. socials 62.685,91

urbanístics i operacions Despeses variables 8.673,02

topogràfiques Altres despeses 8.412,62

(Primer curs)

TOTAL 79.771,55

Desenrotllament de projectes Salari i c. socials 71.641,04

urbanístics i operacions Despeses variables 8.673,02

topogràfiques Altres despeses 9.614,42

(Segon curs)

TOTAL 89.928,48

Desenrotllament i aplicació Salari i c. socials 62.685,91

de projectes de Despeses variables 8.673,02

construcció Altres despeses 8.412,62

(Primer curs)

TOTAL 79.771,55

Desenrotllament i aplicació Salari i c. socials 71.641,04

de projectes de Despeses variables 8.673,02

construcció Altres despeses 9.614,42

(Segon curs)

TOTAL 89.928,48

Realització i Salari i c. socials 44.775,65

plans d'obra Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 16.200,97

TOTAL 69.649,64

Realització i Salari i c. socials 7.462,61

plans d'obra Despeses variables 3.346,15

(Segon curs) Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

FAMÍLIA PROFESSIONAL: ELECTRICITAT I ELECTRÒNICA

Desenrotllament de Salari i c. socials 74.626,09

productes electrònics Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 15.713,51

TOTAL 99.012,62

Desenrotllament de Salari i c. socials 79.103,65

productes electrònics Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 16.537,88

TOTAL 104.314,55

Instal·lacions Salari i c. socials 68.656,00

Electrotècniques Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.605,93

TOTAL 90.934,95

Instal·lacions Salari i c. socials 64.178,43

Electrotècniques Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 14.451,84

TOTAL 87.303,29

Sistemes de regulació Salari i c. socials 71.641,04

i control automàtics Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 15.713,51

TOTAL 96.027,57

Sistemes de regulació Salari i c. socials 62.685,91

i control automàtics Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 16.537,88

TOTAL 87.896,81

Sistemes de telecomunicació Salari i c. socials 77.611,13

i informàtics Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 15.713,51

TOTAL 101.997,66

Sistemes de telecomunicació Salari i c. socials 65.670,96

i informàtics Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 16.537,88

TOTAL 90.881,86

FAMÍLIA PROFESSIONAL: FABRICACIÓ MECÀNICA

Construccions Salari i c. socials 77.611,13

metàl·liques Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.691,98

TOTAL 99.976,13

Construccions Salari i c. socials 52.238,26

metàl·liques Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 14.516,35

TOTAL 75.427,63

Desenrotllament de projectes Salari i c. socials 64.178,43

mecànics Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.691,98

TOTAL 86.543,43

Desenrotllament de projectes Salari i c. socials 83.581,22

mecànics Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 14.516,35

TOTAL 106.770,59

Producció per Salari i c. socials 70.148,52

mecanitzat Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.691,98

TOTAL 92.513,52

Producció per Salari i c. socials 76.118,61

mecanitzat Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 14.516,35

TOTAL 99.307,98

FAMÍLIA PROFESSIONAL: HOSTALERIA I TURISME

Agències de viatges Salari i c. socials 55.223,30

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 16.200,97

TOTAL 80.097,29

Agències de viatges Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Allotjament Salari i c. socials 56.715,83

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 16.200,97

TOTAL 81.589,82

Allotjament Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Informació i Salari i c. socials 53.730,78

comercialització turístiques Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 16.200,97

TOTAL 78.604,77

Informació i Salari i c. socials 7.462,61

comercialització turístiques Despeses variables 3.346,15

(Segon curs) Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Restauració Salari i c. socials 67.163,48

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.240,32

TOTAL 87.076,82

Restauració Salari i c. socials 65.670,96

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 12.086,21

TOTAL 86.430,19

FAMÍLIA PROFESSIONAL: IMATGE PERSONAL

Estètica Salari i c. socials 58.208,35

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.240,32

TOTAL 78.121,69

Estètica Salari i c. socials 85.073,74

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 12.086,21

TOTAL 105.832,97

FAMÍLIA PROFESSIONAL: INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA

Indústria alimentària Salari i c. socials 68.656,00

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.025,25

TOTAL 88.354,27

Indústria alimentària Salari i c. socials 62.685,91

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.871,14

TOTAL 83.230,07

FAMÍLIA PROFESSIONAL: INFORMÀTICA

Administració de Salari i c. socials 44.775,65

Sistemes Informàtics Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.605,93

TOTAL 67.054,60

Administració de Salari i c. socials 52.238,26

Sistemes Informàtics Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 14.451,84

TOTAL 75.363,12

Desenrotllament Salari i c. socials 44.775,65

d'Aplicacions Informàtiques Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.605,93

TOTAL 67.054,60

Desenrotllament Salari i c. socials 52.238,26

d'Aplicacions Informàtiques Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 14.451,84

TOTAL 75.363,12

FAMÍLIA PROFESSIONAL: FUSTA I MOBLE

Producció de Salari i c. socials 67.163,48

fusta i moble Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 11.025,25

TOTAL 86.861,75

Producció de Salari i c. socials 64.178,43

fusta i moble Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 11.871,14

TOTAL 84.722,59

FAMÍLIA PROFESSIONAL: MANTENIMENT DE VEHICLES AUTOPROPULSATS

Automoció Salari i c. socials 71.641,04

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 13.691,98

TOTAL 94.006,04

Automoció Salari i c. socials 67.163,48

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 14.516,35

TOTAL 90.352,85

FAMÍLIA PROFESSIONAL: MANTENIMENT I SERVICIS A LA PRODUCCIÓ

Prevenció de riscs Salari i c. socials 59.700,87

professionals Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.691,98

TOTAL 82.065,87

Prevenció de riscs Salari i c. socials 52.238,26

professionals Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 14.516,35

TOTAL 75.427,63

Manteniment Salari i c. socials 76.118,61

d'equip industrial Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.691,98

TOTAL 98.483,61

Manteniment Salari i c. socials 62.685,91

d'equip industrial Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 14.516,35

TOTAL 85.875,28

Manteniment i muntatge Salari i c. socials 77.611,13

d'instal·lacions Despeses variables 8.673,02

d'edifici i procés Altres despeses 13.691,98

(Primer curs)

TOTAL 99.976,13

Manteniment i muntatge Salari i c. socials 71.641,04

d'instal·lacions Despeses variables 8.673,02

d'edifici i procés Altres despeses 14.516,35

(Segon curs)

TOTAL 94.830,41

FAMÍLIA PROFESSIONAL: QUÍMICA

Anàlisi i control Salari i c. socials 82.088,69

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.025,25

TOTAL 101.786,96

Anàlisi i control Salari i c. socials 65.670,96

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.871,14

TOTAL 86.215,12

FAMÍLIA PROFESSIONAL: SANITAT

Anatomia patològica Salari i c. socials 74.626,09

i citologia Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 15.713,51

TOTAL 99.012,62

Anatomia patològica Salari i c. socials 52.238,26

i citologia Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 16.537,88

TOTAL 77.449,16

Dietètica Salari i c. socials 73.133,56

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.025,25

TOTAL 92.831,83

Dietètica Salari i c. socials 85.073,74

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.871,14

TOTAL 105.617,90

Documentació Salari i c. socials 70.148,52

sanitària Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 16.200,97

TOTAL 95.022,51

Documentació Salari i c. socials 7.462,61

sanitària Despeses variables 3.346,15

(Segon curs) Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Higiene bucodental Salari i c. socials 68.656,00

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 15.713,51

TOTAL 93.042,53

Higiene bucodental Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Imatge per al Salari i c. socials 80.596,17

diagnòstic Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 15.713,51

TOTAL 104.982,70

Imatge per al Salari i c. socials 52.238,26

diagnòstic Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 16.537,88

TOTAL 77.449,16

Laboratori de Salari i c. socials 67.163,48

diagnòstic clínic Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 15.713,51

TOTAL 91.550,01

Laboratori de Salari i c. socials 97.013,91

diagnòstic clínic Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 16.537,88

TOTAL 122.224,81

Ortoprotèsica Salari i c. socials 82.088,69

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 15.713,51

TOTAL 106.475,22

Ortoprotèsica Salari i c. socials 67.163,48

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 16.537,88

TOTAL 92.374,38

Pròtesis dentals Salari i c. socials 77.611,13

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 15.713,51

TOTAL 101.997,66

Pròtesis dentals Salari i c. socials 88.058,78

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 16.537,88

TOTAL 113.269,68

Radioteràpia Salari i c. socials 70.148,52

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 15.713,51

TOTAL 94.535,05

Radioteràpia Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Salut ambiental Salari i c. socials 65.670,96

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.025,25

TOTAL 85.369,23

Salut ambiental Salari i c. socials 74.626,09

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 11.871,14

TOTAL 95.170,25

FAMÍLIA PROFESSIONAL: SERVICIS SOCIOCULTURALS I A LA COMUNITAT

Animació sociocultural Salari i c. socials 50.745,74

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 16.200,97

TOTAL 75.619,73

Animació sociocultural Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Educació infantil Salari i c. socials 44.775,65

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 8.469,94

TOTAL 61.918,61

Educació infantil Salari i c. socials 70.148,52

(Segon curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 9.881,59

TOTAL 88.703,13

Integració social Salari i c. socials 52.238,26

(Primer curs) Despeses variables 8.673,02

Altres despeses 16.200,97

TOTAL 77.112,25

Integració social Salari i c. socials 7.462,61

(Segon curs) Despeses variables 3.346,15

Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Interpretació de la llengua Salari i c. socials 62.685,91

dels signes Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 8.469,94

TOTAL 79.828,87

Interpretació de la llengua Salari i c. socials 67.163,48

dels signes Despeses variables 8.673,02

(Segon curs) Altres despeses 9.881,59

TOTAL 85.718,09

FAMÍLIA PROFESSIONAL: TÈXTIL, CONFECCIÓ I PELL

Processos de Salari i c. socials 58.208,35

confecció industrial Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.691,98

TOTAL 80.573,35

Processos de Salari i c. socials 7.462,61

confecció industrial Despeses variables 3.346,15

(Segon curs) Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Processos Salari i c. socials 68.656,00

d'ennobliment tèxtil Despeses variables 8.673,02

(Primer curs) Altres despeses 13.691,98

TOTAL 91.021,00

Processos de Salari i c. socials 7.462,61

d'ennobliment tèxtil Despeses variables 3.346,15

(Segon curs) Altres despeses 2.150,58

TOTAL 12.959,34

Processos tèxtils Salari i c. socials 68.656,00

de filatura i teixidura Despeses variables 8.673,02

de calada Altres despeses 13.691,98

(Primer curs)

TOTAL 91.021,00

Processos tèxtils Salari i c. socials 7.462,61

de filatura i teixidura Despeses variables 3.346,15

de calada Altres despeses 2.150,58

(Segon curs)

TOTAL 12.959,34

ANNEX II

Distribució de la subvenció corrent entre les universitats publiques competència de La Generalitat

Universitat Import

Universitat de València 166.025.974

Universitat Politècnica de València 149.614.719

Universitat d'Alacant 88.900.433

Universitat Jaume I 45.186.147

Mapa web