Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 14 de febrer de 2022, del Rectorat de la Universitat de València, per la qual es convoquen proves selectives pel procediment de concurs oposició, d'accés al grup C (subgrup C1), pel torn lliure, sector d'administració especial, escala tècnica bàsica d'arquitectura-delineant, d'aquesta universitat. [2022/1338]

(DOGV núm. 9291 de 04.03.2022) Ref. Base de dades 001771/2022




Aquest rectorat, fent ús de les competències que li atribueix l'article 20, en relació amb el 2.2 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, modificada per la Llei 4/2007, de 12 d'abril, el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana i d'acord amb el que estableix l'article 190 dels Estatuts de la Universitat de València, acorda convocar proves selectives pel procediment de concurs oposició d'accés al grup C (subgrup C1), pel torn lliure, sector d'administració especial, escala tècnica bàsica d'arquitectura-delineant, d'aquesta universitat, de conformitat amb les següents





Bases de la convocatòria



Primera. Normes generals

1.1. Aquesta convocatòria té per objecte la selecció de personal per a cobrir 1 lloc vacant del grup C (subgrup C1), pel torn lliure, sector d'administració especial, escala tècnica bàsica d'arquitectura-delineant mitjançant el sistema de concurs oposició. (corresponent a l'Oferta d'ocupació pública UVEG 2019).

1.2. D'acord amb el que estableix l'article 73 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, modificada per la Llei 4/2007, de 12 d'abril, la realització d'aquestes proves selectives s'ha d'ajustar al que disposa la legislació vigent per a la funció pública de la Generalitat Valenciana i la normativa específica universitària recollida en la Llei orgànica d'universitats i en els Estatuts de la Universitat de València, així com en les normes que estableix aquesta convocatòria.



1.3. El procés selectiu constituït pel concurs oposició l'integraran les proves, les valoracions, les puntuacions i les matèries que figuren en l'annex I. El temari que ha de regir aquestes proves figura en els annexos II i III.

1.4. L'adjudicació del lloc a la persona aspirant que supere aquest procés selectiu s'efectuarà d'acord amb l'ordre de puntuació obtinguda per les persones aprovades en el concurs oposició, sempre que reunisquen els requisits determinats per al lloc en la relació de llocs de treball.



1.5. D'acord amb el que preveu l'article 75.2 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, modificada per la Llei 4/2007, de 12 d'abril, aquesta convocatòria es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i en el Boletín Oficial del Estado (BOE) Aquesta última publicació és la que es prendrà com a referència a l'efecte del còmput de terminis per a la presentació de sol·licituds de participació. La resta de resolucions administratives derivades d'aquesta convocatòria es publicaran únicament en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

1.6. De conformitat amb el que es disposa en l'apartat f de l'article 61.2 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana, la distribució percentual dels dos sexes en l'escala tècnica bàsica d'arquitectura-delineant és d'un 0 % de dones i d'un 100 % d'homes.



Segona. Requisits de les persones aspirants

2.1. Per a ser admeses en aquestes proves selectives, les persones aspirants han de reunir els requisits següents:

2.1.1. Tenir la nacionalitat espanyola o la d'algun dels altres estats membres de la Unió Europea, o ser nacional d'algun estat en el qual s'aplique la lliure circulació de treballadors o treballadores en virtut de tractats internacionals establerts per la Unió Europea i ratificats per Espanya.

Igualment, poden participar-hi els cònjuges dels espanyols i dels nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea, independentment de la seua nacionalitat, sempre que no estiguen separats de dret i els seus descendents, i els del seu cònjuge sempre que no estiguen separats de dret, siguen menors de vint-i-un anys o més majors si són dependents.

2.1.2. Haver complit setze anys i no excedir, si és el cas, l'edat màxima de jubilació forçosa, o d'aquella altra que puga establir-se per llei.

2.1.3. Estar en possessió del títol de batxillerat superior, formació professional de II grau o titulació equivalent, o estar en condicions d'obtenir-lo abans que finalitze el termini de presentació de sol·licituds de participació.

En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, la persona aspirant haurà d'estar en possessió de la credencial que acredite la seua homologació.

2.1.4. Estar en possessió del certificat acreditatiu de coneixements de valencià a nivell B1, expedit per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) de la Generalitat Valenciana o pel Servei de Llengües i Política Lingüística de la Universitat de València, o posseir els certificats, títols o diplomes, convalidats segons el que estableix l'ACGUV 66/2018, pel qual s'estableixen els certificats de coneixement de valencià que expedeix el Servei de Llengües i Política Lingüística de la Universitat de València i les equivalències d'altres títols, diplomes i certificats o compromís d'adquirir aquest coneixement en el termini d'un any des de la presa de possessió en el lloc (o en el temps que permeta la programació del Servei de Llengües i Política Lingüística.



Es pot consultar l'Acord (ACGUV 66/2018) en aquest enllaç: https://go.uv.es/TEr0r99

2.1.5. Posseir les capacitats i aptitud físiques i psíquiques necessàries per a l'acompliment de les funcions o tasques corresponents al lloc convocat.

2.1.6. No haver sigut separat del servei com a personal funcionari de carrera, o haver-se revocat el seu nomenament com a personal funcionari interí, amb caràcter ferm, mitjançant procediment disciplinari de cap administració pública, organisme públic, consorci, universitat pública o òrgan constitucional o estatutari, ni trobar-se inhabilitat per sentència ferma per a l'exercici de qualssevol funcions públiques o d'aquelles pròpies dels llocs de treball de l'escala objecte de la convocatòria.



En el cas de persones nacionals d'altres estats, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent, ni haver sigut sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedisca en els mateixos termes l'accés a l'ocupació pública al seu estat.

2.2. Els requisits per a l'admissió a aquestes proves, recollits en l'apartat 2.1, hauran de posseir-se en el moment de la finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació i mantenir-se durant tot el procés selectiu fins al moment de la presa de possessió.



2.3. En el moment de presentar la sol·licitud de participació, només s'exigirà una declaració expressa i formal que es reuneixen els requisits establerts en els subapartats 2.1.1 al 2.1.6 d'aquesta convocatòria, els quals s'hauran d'acreditar posteriorment en cas d'aprovar el concurs oposició.

2.4. No pot participar en aquest procediment selectiu el personal que ja pertanga a la mateixa administració pública, organisme públic, consorci o universitat pública a l'escala objecte d'aquesta convocatòria.





Tercera. Presentació de sol·licituds de participació

3.1. Les persones que desitgen prendre part en aquest procés selectiu hauran d'emplenar el model oficial de sol·licitud que estarà disponible, a partir de l'endemà a la publicació de la convocatòria en el Boletín Oficial del Estado (BOE) en la següent adreça electrònica: https://go.uv.es/mds6gz7 de la seu electrònica de la Universitat de València (ENTREU) i en la pàgina web del Servei de Recursos Humans, en l'apartat Proves selectives, per torn lliure, en l'enllaç següent: (https://go.uv.e s/A80tRyO), dins de l'apartat corresponent a les places convocades.



En aquest entorn es realitzaran tots els tràmits de presentació de la sol·licitud de participació i l'aportació de documents.

Per a facilitar l'emplenament de les sol·licituds de participació la Universitat facilita a la persona sol·licitant, una guia amb instruccions per a emplenar el formulari electrònic i adjuntar degudament la documentació que es requereix. La guia està disponible en l'url:

https://www.uv.es/pas/nuevaWEB/manual_usuarioPAS_GENERADOR_cat.pdf

Les sol·licituds de participació han d'emplenar-se seguint les instruccions que s'indiquen, sent necessari identificar-se per qualsevol dels sistemes d'identificació o signatura electrònica admesos en la pròpia seu electrònica.

La presentació per aquesta via permetrà:

–. La inscripció telemàtica al model oficial.

–. Annexar documents a la sol·licitud de participació, quan siga necessari.

–. El pagament electrònic de les taxes.

–. El registre electrònic de la sol·licitud de participació.

La sol·licitud de participació es considera presentada i registrada en la Universitat en el moment en què siga completat tot el procés telemàtic. Les persones aspirants han de guardar el justificant generat de registre i pagament, en el seu cas, com a confirmació de la presentació telemàtica.

Aquelles sol·licituds de participació emplenades o registrades per altres mitjans diferents a la via telemàtica indicada en la base 3.1 d'aquesta convocatòria, es tindran per no presentades en termini.

La falta de pagament de les taxes per la via indicada en aquesta convocatòria, o la realització del mateix fora de termini, determina l'exclusió de la persona aspirant, que perdrà el dret a participar en el procediment selectiu objecte d'aquesta convocatòria.

3.2. Per a qualsevol incidència o dubte de caràcter tècnic en emplenar la sol·licitud de participació, es pot contactar amb la Universitat de València:

–. Si és una incidència tècnica, relacionada amb la tramitació electrònica de la sol·licitud de participació, es pot sol·licitar ajuda tècnica al correu institucional entreu@uv.es.

–. Si és un dubte respecte de les bases de la convocatòria, cal dirigir-se al Servei de Recursos Humans (PAS), Secció Convocatòries i Concursos mitjançant el correu electrònic: convocatories@uv.es.

3.3. El termini de presentació de sol·licituds de participació és de vint dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Boletín Oficial del Estado (BOE) La publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) únicament té caràcter informatiu.

3.4. Cal adjuntar al formulari electrònic al qual es fa referència en la base 3.1 d'aquesta convocatòria els documents següents:

3.4.1. Una còpia completa (totes dues cares) del document nacional d'identitat. Les persones aspirants que no posseïsquen la nacionalitat espanyola, però sí el dret a participar en aquestes proves, han d'adjuntar una còpia del document que acredite la seua nacionalitat.

3.4.2. En el supòsit d'acollir-se a l'exempció o bonificació de taxes, s'ha d'adjuntar la justificació per la qual s'acullen a l'exempció o bonificació (apartat 3.6 d'aquesta convocatòria).

3.4.3. Aquelles persones aspirants que sol·liciten mesures d'adaptació han d'adjuntar, a més del certificat de discapacitat, el dictamen tècnic facultatiu corresponent, conforme a la base 3.7 d'aquesta convocatòria.

3.5. L'ingrés de l'import dels drets d'examen (13,50 euros) s'ha de realitzar mitjançant targeta bancària dins del termini de presentació de sol·licituds de participació.

A aquest import ja se li ha aplicat la bonificació del deu per cent per presentació telemàtica de la sol·licitud de participació establerta en l'article 18.1-6 de la Llei 20/2017 de la Generalitat Valenciana, de taxes.

El fet de no abonar la quantitat indicada com a drets d'examen dins del termini de presentació de sol·licituds es considera incompliment inesmenable i determina l'exclusió en les proves de la persona aspirant.



3.6. D'acord amb el que disposa el text refós de la Llei de la Generalitat Valenciana, de taxes, s'apliquen les següents exempcions o bonificacions referents al pagament dels drets d'examen:



3.6.1 Estaran exemptes del pagament dels drets d'examen:

3.6.1.1. Les persones aspirants amb discapacitat igual o superior al 33 %. Aquestes persones han d'adjuntar al formulari electrònic els certificats corresponents que acrediten la condició de persones amb discapacitat (certificat de la Conselleria de Benestar Social o òrgan competent).



3.6.1.2. Els membres de famílies nombroses i de famílies monoparentals de categoria especial. Aquestes persones han d'adjuntar al formulari electrònic la documentació oficial en vigor que acredite aquesta condició.

3.6.1.3. Les víctimes d'actes de violència sobre la dona que acrediten aquesta condició a través de qualsevol dels mitjans de prova previstos en els articles 9.1 i 9.2 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, integral contra la violència sobre la dona en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

3.6.1.4. Les persones aspirants que estiguen en situació d'exclusió social. Aquestes persones han d'adjuntar al formulari electrònic la documentació oficial en vigor que acredite aquesta condició, expedida per l'òrgan competent en matèria de benestar social de l'ajuntament de residència.

3.6.2. Gaudeixen d'una bonificació del 50 % en el pagament dels drets d'examen:

Els membres de famílies nombroses i famílies monoparentals de categoria general. Aquestes persones han d'adjuntar al formulari electrònic la documentació oficial en vigor que acredite l'esmentada condició.

La falta de justificació de l'abonament dels drets d'examen o de trobar-se exempt/a del pagament determinarà l'exclusió de la persona aspirant.

3.7. Les persones aspirants amb discapacitat que desitgen sol·licitar mesures d'adaptació han d'indicar-ho expressament en l'apartat corresponent de la sol·licitud de participació. Així mateix, han d'assenyalar també la mesura o mesures d'adaptació que requereixen.

En l'annex IV figura la llista de mesures d'adaptació possibles. Perquè els siga aplicada la mesura d'adaptació corresponent han d'adjuntar a la sol·licitud de participació, el certificat del grau de discapacitat i el dictamen tècnic facultatiu expedit per l'òrgan competent.



Si no s'hi adjunta el dictamen tècnic facultatiu no serà possible la concessió de l'adaptació sol·licitada.

3.8. Els errors materials que es puguen advertir en la sol·licitud de participació es poden corregir en qualsevol moment, d'ofici o a instàncies de la persona interessada.



Quarta. Admissió de les persones aspirants

4.1. Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds de participació, i després de la comprovació del compliment de tots els requisits de participació assenyalats en aquesta convocatòria, així com el pagament dels drets d'examen i/o la justificació de l'exempció de l'abonament d'aquests, la rectora o el rector dictarà una resolució que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i que contindrà la llista provisional de persones admeses i excloses a la realització de les proves.

4.2. A partir de l'endemà de la publicació de la llista provisional de persones admeses i excloses, s'iniciarà un termini de deu dies hàbils perquè es puguen formular al·legacions o esmenar els defectes que hagen motivat l'exclusió, d'acord amb el que estableix l'art. 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

La presentació d'al·legacions o l'esmena de defectes que hagen motivat l'exclusió, ha de realitzar-se a l'entorn de tramitació electrònica de la Universitat de València (ENTREU) en l'adreça electrònica assenyalada en la base 3.1 d'aquesta convocatòria.

En qualsevol cas, per a evitar equivocacions i possibilitar l'esmena de possibles errors dins del termini i en la forma oportuna, les persones aspirants hauran de comprovar fefaentment, no sols que no figuren en la relació de persones excloses sinó que, a més a més, el seu nom, cognoms i dades del DNI, NIE o passaport consten correctament en la relació de persones admeses.

Les persones aspirants que no esmenen els defectes detectats o no al·leguen les omissions dins del termini assenyalat seran definitivament excloses de la participació en aquestes proves.

4.3. Una vegada finalitzat el termini de reclamacions i d'al·legacions, i esmenats els defectes, es dictarà una nova resolució que contindrà la llista definitiva de persones admeses i excloses, la data, el lloc i l'hora de la realització del primer exercici. Aquesta resolució es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

4.4. Es causa d'exclusió, a més de les que s'indiquen en altres apartats d'aquestes bases:

–. No haver adjuntat la còpia completa del DNI, NIE o passaport o que aquest siga il·legible.

4.5. Devolució dels drets d'examen

De conformitat amb el que estableix l'article 1.2.6 de la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes, no hi haurà devolució de les taxes per drets d'examen en els supòsits d'exclusió de les persones aspirants dels procediments selectius per causes imputables exclusivament a les persones aspirants.



Cinquena. Desenvolupament de les proves selectives

5.1. Els exercicis es realitzen a les dependències de la Universitat de València. El primer exercici es realitzarà en el lloc, data i hora que s'establisca en la resolució del Rectorat d'aquesta universitat, mitjançant la qual s'aprova la llista definitiva de persones admeses i excloses de les proves objecte d'aquesta convocatòria.

5.2. Amb l'anunci de la data de realització de cadascun dels exercicis que componen el sistema selectiu, l'òrgan tècnic de selecció publicarà, amb la suficient antelació, una nota informativa a la pàgina web del Servei de Recursos Humans (PAS) l'adreça de la qual és: https://www.uv.es/pas, amb les característiques, manera de realització i valoració dels exercicis.

5.3. En cas de realitzar-se algun dels exercicis en diverses sessions, l'ordre d'actuació de les persones opositores s'establirà per sorteig.



5.4. En cada exercici, les persones aspirants han d'acreditar la seua identitat exclusivament mitjançant la presentació del DNI, NIE, passaport o permís de conduir.

L'incompliment d'aquest requisit per alguna persona aspirant determinarà la seua exclusió de la realització de les proves.

Les còpies o fotocòpies d'aquests documents no són vàlides en cap cas.

5.5. Les persones aspirants són convocades per a cada exercici en crida única, i aquelles que no compareguen seran excloses. Si la persona aspirant arriba al lloc de realització de les proves quan s'haja iniciat o no s'hi presenta, encara que siga per causa justificada, perd el seu dret.



Les persones que integren l'òrgan tècnic de selecció i el personal col·laborador no han de permetre l'accés a les sales on es realitzen els exercicis a aquelles persones aspirants que no reunisquen els requisits anteriors, ni a aquelles que compareguen després que s'haja acabat la crida de les persones aspirants convocades.

No obstant això, quan es tracte de proves orals o d'altres proves de caràcter individual i successiu, l'òrgan tècnic de selecció podrà considerar les causes al·legades i admetre la persona aspirant, sempre que aquestes proves no hagen finalitzat i aquesta admissió no menyscabe el principi d'igualtat amb la resta de persones aspirants.

5.6. Després de cada prova, l'òrgan tècnic de selecció haurà d'anunciar amb un termini mínim de dos dies la realització de la següent prova en el tauler oficial d'anuncis electrònics de la UVEG (https://webges.uv.es/uvtaeweb/) i amb caràcter merament informatiu, en la pàgina web del Servei de Recursos Humans (PAS), l'adreça del qual és: https://www.uv.es/pas.

5.7. Si en qualsevol moment del procés selectiu l'òrgan tècnic de selecció és coneixedor que alguna de les persones aspirants no posseeix la totalitat dels requisits exigits en aquesta convocatòria, prèvia audiència de la persona interessada, se li ha de requerir que acredite aquests requisits. Si la persona aspirant no els acredita en el termini de deu dies hàbils següents a la notificació del requeriment, l'òrgan tècnic de selecció proposarà la seua exclusió de les proves selectives, amb indicació de les inexactituds o falsedats formulades per la persona aspirant davant l'òrgan convocant, el qual, després de les verificacions oportunes, dictarà resolució motivada d'exclusió de la citada persona de les proves selectives.

5.8. La Universitat implementarà totes les mesures necessàries per a facilitar la realització de les proves selectives a aquelles aspirants embarassades o en situació de part imminent o recent. Si per causes de força major, degudament justificades, no poguera completar el procés selectiu a causa d'embaràs de risc o part, la seua situació quedarà condicionada a la finalització d'aquest i a la superació de les fases que hagen quedat ajornades, tot i que aquestes no podran demorar-se si es menyscaba el dret de la resta de persones aspirants a una resolució del procés ajustada a temps raonables, la qual cosa haurà de ser valorada per l'òrgan tècnic de selecció. En tot cas, la realització de les proves tindrà lloc abans de la publicació de la llista amb les persones aspirants que han superat el procés selectiu. Així mateix, també és aplicable a les víctimes de violència de gènere quan acrediten degudament que no poden assistir-hi per motius de seguretat.





Sisena. Informació i actuacions de l'òrgan tècnic de selecció

6.1. Tota la informació que s'haja de comunicar a les persones aspirants, la llista de persones aprovades de cadascun dels exercicis, la valoració dels mèrits i qualsevol altre anunci que l'òrgan tècnic de selecció estime pertinent, es publicarà en el tauler oficial d'anuncis electrònics de la UVEG (https://webges.uv.es/uvtaeweb/), en l'apartat de personal d'administració i serveis i, amb caràcter merament informatiu, en la pàgina web del Servei de Recursos Humans (PAS), l'adreça del qual és: https://www.uv.es/pas.

6.2. Una vegada finalitzades totes dues fases del procés selectiu de concurs oposició, es procedirà a obtenir la llista de persones aspirants aprovades que hagen superat la fase d'oposició, a la qual se sumarà la puntuació obtinguda en la fase de concurs.

Amb el resultat de les qualificacions obtingudes, l'òrgan tècnic de selecció, d'acord al que estableix l'article 16 del Reglament de selecció del personal d'administració i serveis de la Universitat de València (ACGUV 11/2021) exposarà la relació definitiva de persones aprovades per ordre de puntuació i elaborarà una llista amb el nom de totes les persones aspirants que han superat el procés selectiu, per ordre de puntuació. La llista s'interromprà quan el nombre de persones aprovades coincidisca amb el nombre de llocs convocats.



6.3. Si en l'elaboració de la citada llista es produeix un empat entre la puntuació de les persones aprovades, l'ordre s'ha d'establir atenent al que disposa l'article 16.5 del Reglament de selecció del personal d'administració i serveis de la Universitat de València (ACGUV 11/2021).





Setena. Coneixements de valencià

7.1. La persona que supere les proves selectives ha d'acreditar el coneixement de valencià de nivell B1, amb certificats, diplomes o títols expedits per la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià o pel Servei de Llengües i Política Lingüística de la Universitat de València, o bé el certificat d'homologació emès per aquest Servei.



7.2. Si la persona no compleix el requisit anterior s'ha de comprometre a realitzar els cursos de formació i perfeccionament oportuns que s'organitzen per a aquest efecte, amb el fi d'adquirir, el nivell B1 de coneixements de valencià en el termini d'un any des de la presa de possessió, o en el temps que permeta la programació del Servei de Llengües i Política Lingüística de la Universitat de València.



Vuitena. Relació de les persones aprovades i presentació de documents

8.1. Una vegada finalitzat el procés selectiu es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), per resolució del Rectorat, la llista definitiva amb el nom de la persona aprovada amb la puntuació obtinguda.

8.2. En el termini de vint dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de la llista amb el nom de la persona seleccionada, aquesta ha de presentar en el Servei de Recursos Humans (PAS) d'aquesta universitat la documentació següent:

8.2.1. Certificat de naixement expedit pel registre civil corresponent o fotocòpia del DNI o NIE.

8.2.2. Fotocòpia acarada amb l'original dels títols acadèmics exigits en aquesta convocatòria.

8.2.3. Fotocòpia acarada del certificat acreditatiu del coneixement de valencià nivell B1, si escau, segons el que es disposa en la base setena de la convocatòria.

8.2.4. Declaració de no haver sigut separat/a, mitjançant expedient disciplinari, d'alguna administració o càrrec públic, així com de no trobar-se inhabilitat/a penalment per a l'exercici de les funcions públiques. Si alguna persona seleccionada és nacional d'un altre estat comunitari, ha de presentar una declaració de no trobar-se sotmesa a cap sanció disciplinària o condemna penal que li impedisca l'accés a la funció pública en el seu estat.

8.2.5. Certificat mèdic acreditatiu de posseir la capacitat física i psíquica necessàries per a l'exercici de les funcions del lloc de treball ofert. A aquest efecte, els reconeixements s'han de dur a terme mitjançant els serveis mèdics concertats per la Universitat de València.

8.2.6. Si la persona seleccionada té alguna discapacitat, ha d'aportar un certificat de l'òrgan competent de la comunitat autònoma sobre la capacitat per a dur a terme les tasques que corresponguen al lloc de treball objecte d'aquesta convocatòria.

8.2.7. Si la persona seleccionada ha gaudit de l'exempció o bonificació de les taxes ha de presentar fotocòpia acarada amb l'original de la documentació que en justifique el motiu.

8.3. Si la persona seleccionada no presenta la documentació dins del termini indicat (excepte en els casos de força major) o si hi ha falsedat en els documents presentats, això comporta la invalidesa de les actuacions d'aquesta persona i la nul·litat subsegüent dels actes de l'òrgan tècnic de selecció respecte d'ella, sense perjudici de les responsabilitats en què haja pogut incórrer.

8.4. No obstant això, l'òrgan convocant pot sol·licitar que es torne a exigir una nova acreditació d'aquells requisits quan ho considere convenient pel temps transcorregut des de la seua obtenció o perquè guarden relació directa amb les funcions o tasques del lloc a exercir.





Novena. Nomenament de funcionari o funcionària.

Una vegada transcorregut el termini de presentació de la documentació especificada en la base vuitena d'aquesta convocatòria, i després d'haver-se verificat el compliment dels requisits exigits, la rectora o el rector dicta una resolució, que es publica en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), mitjançant la qual la persona seleccionada que haja superat aquestes proves selectives és nomenada funcionari o funcionària de carrera.



Desena. Òrgan tècnic de selecció

10.1. D'acord amb l'article 14 de la Constitució espanyola, l'òrgan tècnic de selecció vetla pel compliment del principi d'igualtat d'oportunitats entre tots dos sexes.

La composició de l'òrgan tècnic de selecció d'aquestes proves s'ha d'ajustar al que es disposa en la secció cinquena del Reglament de selecció del personal d'administració i serveis de la Universitat de València aprovat per Acord del Consell de Govern d'aquesta universitat de 2 de febrer de 2021 (ACGUV 11/2021) Es pot consultar aquest document en l'enllaç https://go.uv.es/TDf09zq.

La relació nominal de les persones que l'integren es farà pública en la mateixa resolució en què es publique la llista definitiva de persones admeses i excloses.

10.2. La composició de l'òrgan tècnic de selecció ha d'ajustar-se al principi d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres i ha de tendir en la seua composició a la paritat entre homes i dones, en compliment del que estableix l'article 53 de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, l'article 60.1 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana.



10.3. Els tribunals poden nomenar quan ho consideren necessari assessors i assessores pels seus coneixements tècnics, amb veu i sense vot.

10.4. Serà aplicable als membres de l'òrgan tècnic de selecció, i als assessors i assessores si n'hi haguera, el que es disposa en l'Acord del Consell de Govern de la Universitat de València (ACGUV/303/2021) que aprova el Full de ruta sobre les mesures d'integritat pública, la prevenció i la lluita contra el frau, la corrupció i els conflictes d'interès



A aquest efecte, hauran d'emplenar la corresponent declaració d'absència de conflicte d'interessos (DACI) que serà adjuntada a l'acta de constitució del tribunal, i formaran part de l'expedient administratiu. Es disposarà d'un model normalitzat per la Universitat en la següent pàgina web:

https://www.uv.es/pas/nuevaWEB/MESURES%20ANTIFRAU/formulari-daci-convocat%20PAS-v.pdf

10.5. Les persones que componen l'òrgan tècnic de selecció, així com el personal col·laborador, especialista i ajudant, han d'abstenir-se d'intervenir en les activitats del tribunal quan es troben en alguna de les circumstàncies previstes en els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic, o si han fet tasques de preparació de persones opositores a proves selectives per al mateix cos o escala en els cinc anys anteriors a la publicació d'aquesta convocatòria.



10.6. Amb la convocatòria prèvia de la presidència, es constitueix l'òrgan tècnic de selecció, que exigeix la presència de la totalitat de les persones que el componen. Les persones titulars que no concórreguen a l'acte de constitució, cessaran i seran substituïdes pels seus o les seues suplents.

Durant el procés selectiu l'òrgan tècnic de selecció resoldrà tots els dubtes que puguen sorgir sobre l'aplicació d'aquestes normes, així com el que s'ha de fer en els casos no previstos.

El procediment d'actuació de l'òrgan tècnic de selecció s'ajusta en tot moment al que disposa la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic.

10.7. L'òrgan tècnic de selecció ha d'adoptar les mesures necessàries perquè les persones aspirants amb discapacitat tinguen les mateixes condicions per a la realització dels exercicis que la resta de persones participants. En aquest sentit, s'han d'establir les adaptacions possibles de temps i mitjans per a les persones aspirants que el sol·liciten d'acord amb la base 3.7.

10.8. Per a les comunicacions i la resta d'incidències que puguen sorgir, l'òrgan tècnic de selecció té la seu al Rectorat de la Universitat de València (av. Blasco Ibáñez, 13, 46010 València).

10.9. Les persones que formen part de l'òrgan tècnic de selecció que actue en aquestes proves han de tenir la categoria que, per a aquests casos, determina la legislació vigent.

10.10. En cap cas l'òrgan tècnic de selecció podrà aprovar ni declarar que ha superat les proves selectives un nombre de persones superior al dels llocs convocats. Qualsevol proposta que contravinga el que s'ha establert serà nul·la de ple dret.

10.11. La presidència de l'òrgan tècnic de selecció adoptarà les mesures oportunes per a garantir que els exercicis de la fase d'oposició siguen corregits sense coneixement de la identitat de les persones aspirants, en aquells exercicis en què siga procedent.



Onzena. Informació respecte de les dades recollides

11.1. La Universitat de València Estudi General és l'entitat responsable de les dades facilitades per les persones aspirants en aquest procés. Es tracta la informació facilitada exclusivament per les persones aspirants, exclusivament amb les finalitats objecte de la convocatòria, així com, en el seu cas, la posterior gestió del personal, de conformitat amb el que es disposa en la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, modificada per la Llei 4/2007, de 12 d'abril. Part de les dades facilitades són publicades en el Boletín Oficial del Estado (BOE) i/o en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) Així mateix, aquestes dades es publiquen en el tauler oficial de la Universitat de València i es cedeixen als membres del tribunal per a la resolució de reclamacions plantejades, si escau, per les persones aspirants.

11.2. Les dades de les persones aspirants es conserven indefinidament per al compliment de les finalitats assenyalades, conforme al que es disposa en la Llei 3/2005, de 15 de juny, d'arxius de la Generalitat Valenciana.

11.3. Les persones aspirants tenen dret a sol·licitar al responsable del tractament l'accés a les seues dades personals, i la seua rectificació o supressió, o la limitació del seu tractament, o a oposar-se al tractament, així com el dret a la portabilitat de les dades, mitjançant escrit acompanyat de la còpia d'un document d'identitat i, en el seu cas, documentació acreditativa de la sol·licitud, dirigit al delegat de Protecció de Dades a la Universitat de València.

11.4. La Universitat de València té habilitada una adreça (lopd@uv.es) Per a qualsevol informació, suggeriment, petició d'exercici de drets i resolució amistosa de controvèrsies en matèria de protecció de dades de caràcter personal, sense perjudici del dret a presentar una reclamació davant l'autoritat de control competent.

Les polítiques de privacitat de la Universitat de València poden ser consultades en l'adreça: http://links.uv.es/qbf2qd6.



Dotzena. Recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar, conforme a l'article 123 de la Llei 39/2015, recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, davant el mateix òrgan que va dictar la resolució, o bé directament interposar el recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació davant els òrgans de la jurisdicció contenciosa administrativa de la Comunitat Valenciana.



Contra els actes de l'òrgan tècnic de selecció es pot interposar recurs d'alçada, previst en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Els recursos contenciosos administratius que s'interposen contra aquesta resolució s'anunciaran en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) Perquè les persones interessades en prenguen coneixement i als efectes oportuns.



València, 14 de febrer de 2022. – La rectora, p. d. (R 12.01.2021), el gerent: Juan Vicente Climent Espí.





ANNEX I

Sistema selectiu.



El procediment de selecció es realitzarà en dues fases: oposició i concurs.



1. Fase d'oposició.



Consta de dos exercicis eliminatoris, cadascun d'ells es valorarà amb 30 punts i és necessari obtenir com a mínim 15 punts per a aprovar cadascun dels exercicis. Les puntuacions s'atorguen amb tres decimals.

Primer exercici: (duració 1h – 1,5 h, a determinar per l'òrgan tècnic de selecció)

Consisteix en un test de 100 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta i versa sobre les matèries que determina la convocatòria als temaris que figuren als annexos II i III.

Els errors penalitzen d'acord amb la fórmula següent:

















N=. Nota resultant

A=. Nombre d'encerts

E=. Nombre d'errors.

d=. Nombre d'opcions per a cada pregunta

En cas que alguna pregunta s'anul·le a conseqüència de l'estimació d'alguna impugnació, l'exercici es continuarà valorant sobre trenta punts, però s'ajustarà proporcionalment el valor de les preguntes vàlides.

Segon exercici: (duració 1,5 a 2 hores, a criteri de l'òrgan tècnic de selecció):

Consisteix en la resolució de dos casos pràctics a triar entre tres proposats per l'òrgan tècnic de selecció, sobre les matèries que determine la convocatòria a l'annex III



2. Fase de concurs.

Només accedeixen a la fase de concurs les persones aspirants que han superat la fase d'oposició.

Els mèrits que cal presentar s'han de reunir en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació en aquestes proves.



Els mèrits que es valoren són els següents:

a) Experiència professional

Es valora el temps treballat en universitats públiques i altres administracions públiques d'acord amb l'escala següent:

Fins a un màxim de 27 punts:

– 0,30 punts per mes treballat en la mateixa escala, o escales equivalents a la convocada, en universitats públiques.

– 0,22 punts per mes treballat en cossos o escales equivalents a la convocada, en altres administracions públiques.

– 0,08 punts per mes treballat en cossos o escales del mateix sector i equivalent itinerari professional al de la plaça convocada.

b) Titulació acadèmica

Fins a un màxim de quatre punts. Es puntua el nivell màxim d'estudis aconseguit:

– Màster oficial, llicenciatura o grau: 4 punts.

– Diplomatura: 2 punts.

– Grau superior de FP: 1 punt.

c) Coneixement del valencià:

Fins a un màxim de 4 punts.

– Nivell C2: 4 punts.

– Nivell C1: 3,50 punts.

– Nivell B2: 2,50 punts.

– Nivell B1: 1,50 punts.

d) Idiomes comunitaris:

Fins a un màxim de 4 punts.

Anglès, francès, alemany, italià:

– Nivell C2: 4 punts.

– Nivell C1: 3,50 punts.

– Nivell B2: 2,50 punts.

– Nivell B1: 1,50 punts.

– Nivell A2: 0,50 punts.

– Nivell A1: 0,20 punts.



A continuació, s'elaborarà la llista amb el nom de la persona aprovada en el concurs oposició, tal com s'estableix en la base 6.2 d'aquesta convocatòria.







ANNEX II

Temari (part general)



1. La Constitució espanyola de 1978 (excepte el títol VIII).

2. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana (només els títols I, II i III).

3. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (només el títol IV i el capítol II del títol V).

4. Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats.

5. Els Estatuts de la Universitat de València (excepte títols V, VI i VII).

6. Reial decret legislatiu 5/2015, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (excepte el capítol IV del títol III) Llei 4/2021, de 16 abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana. Títol V: Naixement i extinció de la relació de servei. Títol VI: drets, deures i incompatibilitats del personal empleat públic (excepte capítol III i secció segona del capítol IV) Títol IX: Situacions administratives.

7. Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals (excepte els capítols VI i VII).

8. Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.



Nota:. la normativa legal que empara el contingut d'aquests temes serà la que es trobe publicada en el moment de la publicació d'aquesta convocatòria en el Boletín Oficial del Estado (BOE).













ANNEX III

Temari (part específica)



1. Topografia. Anivellament: mètodes, fonaments i errors. Radiació: fonament, càlcul i errors. Poligonació: fonament, metodologia i errors. Intersecció directa simple: solució gràfica i numèrica. Error màxim.



2. Cartografia. Generalitats. Tractament informàtic en programes d'ordinador. Sèries cartogràfiques bàsiques. Normes cartogràfiques generals. Cartografia bàsica oficial de la Comunitat Valenciana. Projeccions cartogràfiques: cilíndriques, còniques i azimutals. Anamorfosis o deformacions. La projecció policèntrica. La quadrícula en UTM. Models digitals del terreny.

3. Principis generals d'un sistema d'informació geogràfica. Funcions d'un SIG. Programari utilitzat. Introducció d'informació. Treball amb un ràster. Treball amb CAD.

4. Formes de representació d'un SIG. Treball amb capes. Geobase de dades. Taules d'atributs d'un element. Connexió a bases de dades.

5. Tipus de projectes. Codi tècnic de l'edificació: disposicions generals. Contingut del projecte annex I.

6. Acotacions. Normes d'acotació. Acotació segons bases de mesures. Acotació dels cossos geomètrics fonamentals. Acotació en la construcció i en el dibuix topogràfic. Escales. Classes d'escales. Càlcul de l'escala d'un dibuix. Escales gràfiques. Escales en els mapes. Ampliacions i reduccions. Escales professionals. Seccions. Particularitats de les seccions. Perfils longitudinals. Corbes especials en planta i alçat.



7. Formats. Manera d'obtenir els formats. Dimensions dels formats. Croquisació. Papers que s'han d'utilitzar. Procés en l'execució dels croquis. Normes d'acotació en els croquis.

8. Informàtica bàsica: operacions bàsiques amb fitxers, copiatge, còpies de seguretat, compressió. Intercanvi d'informació i enregistrament de fitxers en diferents suports. Maneig de correu electrònic. Perifèrics específics de delineació. Escaneig de plànols. Digitalització.



9. Instal·lacions als edificis. Instal·lacions d'aigua i sanejament. Disseny i elements. Simbologia. Representació en plànols. Electricitat i telecomunicacions. Disseny i elements. Expressió gràfica en els projectes d'edificació. Climatització i protecció contra incendis. Disseny i elements. Simbologia. Representació en plànols.

10. Estructura als edificis: formigó armat, metàl·liques i murs de fàbrica. Elements: murs, pilars, bigues i forjats. Representació en plànols. Cobertes als edificis. Tipus. Escales, rampes i ascensors; elements, traçats i dimensions. Representació en plànols.



11. Plànols de distribució, mobiliaris i obra de paleta. Superfícies en projectes d'edificació: tipus i criteris de càlcul. Fusteria i serralleria als edificis: tipus, elements i representació en plànols. Secció constructiva en els projectes d'edificació. Definició de materials en plans: envans, revestiments, paviments i altres.

12. Disseny assistit per ordinador: Definició d'un dibuix nou. Definició del tipus d'unitats, especificació de límits. Precisió d'unitats, càrrega del tipus de línies, assignació de colors i tipus de línies a les capes. Desar el dibuix.

13. Disseny assistit per ordinador: Sistemes de coordenades en l'espai bidimensional. Sistemes de coordenades cartesianes i polars. Coordenades relatives i absolutes. Sistemes de coordenades SCU i SCP. Visualització del símbol, desplaçament del pla XY, emmagatzematge i restitució.

14. Disseny assistit per ordinador: Sistema de treball. Creació de capes, capa actual. Control de visualització de capes: activar o desactivar, capes d'inutilització, reutilització, bloqueig i desbloqueig. Creació d'objectes: dibuixos de línia. Creació de polilínies de contorns i gruixos. Patrons d'ombreig. Creació de contorns d'ombrejos. Estils i modificacions de l'ombreig.

15. Disseny assistit per ordinador: Blocs i referències externes. Diferents classes, definicions, colors i tipus de línies als blocs. Inserció de blocs. Descomposició i redefinició. Atributs. Creació i enllaç d'atributs de blocs. Referències externes: enllaç i desenllaç, unió de referència.

16. Disseny assistit per ordinador: Controls de visualització del dibuix. Desplaçament i enquadrament. Opcions de zoom. Vistes aèries. Vistes amb finestres en mosaic. Traçat del dibuix en paper. Selecció de la impressora o traçador. Grandària del paper. Àrea de traçat i escala. Selecció de valors per defecte. Assignacions. Traçat en un arxiu. Impressió.

17. Metodologia BIM: Introducció. Estat del sector en l'actualitat. Principals estàndards i normativa. Programari BIM.

18. Metodologia BIM: Introducció a Revit (gestió bàsica per a començar un projecte) Sistema de coordenades. Nivells i reixetes. Treball col·laboratiu. Treballar amb vincles (links) Visualització gràfica i visibilitat en vistes de projecte. Modelatge d'elements estructurals. Famílies de sistema.

19. Metodologia BIM: Gestió de la informació. Introducció de dades. Gestió de taules. Exportació de dades.

20. Metodologia BIM: Impressió i representació gràfica de plànols. Organització del navegador de projectes. Creació de vistes de plànol, aplicar plantilles de vista. Símbols d'anotació. Creació de quadre de retolació paramètric. Creació de plànols, creació de finestres gràfiques. Creació de llegendes, inserció de taules. Llista de plànols, eines d'impressió i exportació.

21. Accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques. Decret 65/2019 de regulació de l'accessibilitat en l'edificació i en els espais públics. Títol 1. Accessibilitat en l'edificació. Itineraris accessibles per als vianants. Àrees d'estada.

22 Codi tècnic de l'edificació. Document bàsic SI. Exigències bàsiques. Portes en recorreguts d'evacuació. Escales protegides i no protegides. Senyalització d'emergències. Evacuació de persones amb discapacitat.



Nota: la normativa legal que empara el contingut d'aquests temes serà la que es trobe publicada en el moment de la publicació d'aquesta convocatòria en el Boletín Oficial del Estado (BOE).





ANNEX IV

Mesures d'adaptació



Les mesures d'adaptació que poden sol·licitar les persones amb discapacitat són les següents:

1. Eliminació de barreres arquitectòniques i taula adaptada a cadira de rodes.

2. Ampliació del temps de durada de l'exercici.

3. Augment de l'amplitud dels caràcters de l'examen, per dificultat de visió.

4. Necessitat d'intèrpret per causa de sordesa.

5. Sistema Braille d'escriptura.

6. Altres. En cas que l'adaptació requerida no siga alguna de les anteriors, haurà d'indicar-se en l'espai corresponent de la sol·licitud de participació.



En la sol·licitud de participació s'ha de marcar la casella corresponent al número de la mesura o mesures d'adaptació que es requereixen.

Mapa web