Ficha docv

Ficha docv









ORDRE 1/2021, de 30 de juliol, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, de constitució dels consells territorials de la Formació Professional per a l'organització, planificació i disseny de l'oferta de Formació Professional integrada en les àrees funcionals de la Comunitat Valenciana. [2021/9049]

(DOGV núm. 9170 de 09.09.2021) Ref. Base de dades 008369/2021


  • Anàlisi documental

    Texto
    texto texto
    Origen de disposició: Conselleria d'Educació, Cultura i Esport;Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Educació Organització de l'administració
    Descriptors:
      Temàtics: accés a l'educació, programa d'ensenyament, planificació educativa, ensenyament tècnic



ÍNDEX



Preàmbul

Títol I. Principis i funcions

Article 1. Objecte i àmbit d'actuació

Article 2. Objectius dels consells territorials de Formació Professional

Article 3. Funcions

Títol II. Òrgans i atribucions

Article 4. Estructura

Article 5. Composició del ple

Article 6. Presidència

Article 7. Secretaria

Article 8. Nomenament, cessament i renovació

Article 9. Responsabilitats de les persones membres del Consell Territorial de la Formació Professional

Article 10. Funcions de la presidència

Article 11. Funcions de la secretaria

Títol III. Funcionament i organització

Article 12. Constitució del ple

Article 13. Sessions del ple

Article 14. Comissió tècnica

Article 15. Acta de les sessions del consell territorial

Disposició addicional primera. Àrees territorials

Disposició addicional segona. Regla de despesa pública.

Disposició transitòria única. Constitució progressiva dels consells territorials de la Formació Professional.

Disposició derogatòria única. Derogació normativa

Disposició final primera. Desplegament de l'ordre

Disposició final segona. Entrada en vigor

Annex I. Àrees territorials





PREÀMBUL



L'article 53.2 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana estableix que correspon a la Generalitat, en l'exercici de les seues competències, garantir el dret de tota la ciutadania a una formació professional adequada, a la formació permanent i als mitjans apropiats d'orientació professional que li permeta una elecció fundada de carrera, ocupació o professió.

L'article 10.7 de la Llei orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les qualificacions i de la Formació Professional, ens diu que les administracions públiques garantiran la coordinació de les ofertes de Formació Professional per a donar resposta a les necessitats de qualificacions i optimitzar l'ús dels seus recursos; a més a més, el punt 7 del mateix article declara que les administracions educatives i laborals programaran, amb la col·laboració de les corporacions locals i dels agents socials i econòmics, l'oferta dels ensenyaments de Formació Professional. Que aquesta programació tindrà en compte la realitat socioeconòmica del territori de la seua competència, les mateixes expectatives de la ciutadania, la demanda de formació, així com les perspectives de desenvolupament econòmic i social, amb la finalitat de realitzar una oferta que responga a les necessitats de qualificació de les persones.

En un altre aspecte i continuant amb la Llei orgànica 5/2002, de 19 de juny, en l'article 15, que defineix l'organització de la informació i l'orientació professional, declara que en el disseny d'aquesta podran participar, entre altres, les administracions locals, els agents socials, així com les administracions educatives i laborals, proporcionant informació a l'alumnat del sistema educatiu, les famílies, els treballadors desocupats i la societat en general; així mateix, es posarà a disposició dels interlocutors i interlocutores socials informació sobre el sistema que puga servir de referent orientatiu en la negociació col·lectiva, sense perjudici de l'autonomia de les parts.

Segons assenyala l'article 4 del text refós de la Llei de l'ocupació, Reial decret legislatiu 3/2015, de 23 d'octubre, la política d'ocupació, en el seu disseny i model de gestió, ha de tindre en compte la seua dimensió local per a ajustar-la a les necessitats del territori, de manera que afavorisca i recolze les iniciatives de generació d'ocupació en l'àmbit local. De conformitat amb la Constitució Espanyola, amb els estatuts d'autonomia i amb la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, els serveis públics d'ocupació de les comunitats autònomes, en execució dels serveis i programes de polítiques actives d'ocupació, poden establir els mecanismes de col·laboració oportuns amb les entitats locals.

En l'article 74 de la Llei 2/2011, de 4 de març, d'economia sostenible, en el capítol VII, s'indica que les administracions educatives i laborals de cada comunitat autònoma promouran la participació de tots els agents implicats amb la finalitat d'adequar l'oferta de formació professional a les necessitats de la societat i de l'economia en l'àmbit del territori corresponent, les comunitats autònomes tindran la capacitat de regular mecanismes i òrgans de participació, en els quals estaran adequadament representats els interlocutors socials; aquests tindran la responsabilitat de fer el seguiment de les activitats que realitzen els centres que ofereixen la Formació Professional integrada, de l'assegurament de la qualitat i del rendiment final, així com de detectar les necessitats de formació general i específica de les empreses i dels treballadors i treballadores, tant assalariats com autònoms; per altra banda, aquests òrgans traslladaran a les administracions educatives i laborals les propostes a fi de poder incloure una oferta formativa de caràcter territorial.



Tenint en compte les estructures de participació que té la Comunitat Valenciana, en el Decret 219/2014 es regula el Consell Valencià de Formació Professional com un òrgan superior consultiu, de participació institucional, coordinació i assessorament del Consell en tot el que té relació amb la Formació Professional. En aquest sentit, el Consell Valencià de Formació Professional va proposar, per a la seua aprovació, el Pla valencià de Formació Professional, de caràcter integral. En aquest document s'emfatitza en reforçar la Formació Professional vinculada a l'entorn productiu, donant rellevància al paper dels centres que imparteixen Formació Professional i la relació amb l'entorn productiu més pròxim, que són els veritables pols de desenvolupament local i territorial.

D'aquesta manera, la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport té la voluntat d'organitzar els consells territorials de Formació Professional amb la vocació de fer valdre els recursos i capacitats locals i territorials en l'àmbit de la promoció de la Formació Professional i el desenvolupament local sostenible, atenen la seua major proximitat i coneixement de les particularitats socials i laborals del seu àmbit territorial i de la potencialitat que té sumar sinergies entre els agents econòmics, socials i de les administracions locals i autonòmiques.



Amb aquesta ordre la Generalitat promou la participació dels agents econòmics i socials més representatius a la Comunitat Valenciana. Al promoure la concertació i el diàleg social, es pretén intensificar la democratització en els processos públics de presa de decisions. En aquest sentit, aquesta ordre s'emmarca en el diàleg social de la Comunitat Valenciana a fi d'impulsar el desenvolupament econòmic, l'equitat social i l'enfortiment de la societat. Així mateix, cal contemplar-la des de la perspectiva de les iniciatives estratègiques de millora i modernització de la Formació Professional que porten la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball com l'estratègia «Avalem Territori», els pactes territorials d'ocupació o la Formació Professional integrada.



Les polítiques i estratègies referents a l'educació i a la formació ocupen, cada vegada més, un lloc important en les preocupacions, les reflexions i les propostes de diferents governs, de les organitzacions internacionals especialitzades i dels diferents interlocutors socials.

És prioritària, doncs, la necessitat d'establir uns mecanismes de cooperació estable i permanent entre el sistema educatiu, de formació i el productiu, que maximitze el seu sentit quan participen d'aquesta cooperació les administracions locals, motiu pel qual aquesta ordre impulsa la creació dels consells territorials de la Formació Professional, considerada aquesta, en el sentit més ampli i que comprén la Formació Professional integrada.

Amb l'objectiu principal de facilitar la inserció professional mitjançant la col·laboració dels diferents agents socials, organitzacions sindicals i associacions empresarials i les administracions locals i les competents en la Formació Professional.

Finalment, cal destacar que aquesta ordre s'alinea amb els objectius previstos en l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, els objectius bàsics de la qual són posar fi a la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i fer front al canvi climàtic.

Aquest ordre, per tot el que s'ha exposat en els paràgrafs anteriors, és necessària per a establir i garantir la col·laboració dels diferents ens implicats en la Formació Professional, democratitzar la presa de decisions i la seua relació en el entorn més pròxim. La present norma s'ha elaborat de manera coherent amb la normativa estatal, la de la Unió Europea i la de la Comunitat Valenciana assenyalada anteriorment, amb la intenció de mantindre un marc normatiu estable, predictible, integrat i clar, donant compliment amb això al principi de seguretat jurídica. A fi d'atendre l'objectiu que es pretén aconseguir s'ha introduït la regulació adequada i imprescindible, que estableix les obligacions necessàries, seguint el principi de proporcionalitat jurídica. Aquesta ordre permet d'una manera eficaç establir els mecanismes per a regular els consells territorials i mantindre'n un funcionament eficient.



En aplicació del principi de transparència, s'ha donat publicitat a la iniciativa normativa i als documents propis del procés d'elaboració, s'ha sotmés l'expedient a informació i audiència pública, i s'ha publicat l'anunci corresponent en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Amb tot, aquesta ordre seguix els principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència, i eficiència, establits en l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



En virtut de les competències conferides per l'article 28. de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, del Decret 175/2020, de 30 d'octubre, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i del Decret 173/2020, de 30 d'octubre, del Consell, pel qual aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, amb sotmetiment a informació pública, previ informe de l'Advocacia General i de la Intervenció Delegada i l'informe del Consell Valencià de la Formació Professional, vista la proposta conjunta de 20 de juliol de 2021, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial i de la Direcció General d'Ocupació i Formació de LABORA, i de conformitat amb aquesta,







ORDENEM



TÍTOL I

Principis i funcions



Article 1. Objecte i àmbit d'actuació

1. L'objecte d'aquesta ordre és impulsar i emparar la constitució dels Consells Territorials de la Formació Professional.

2. Els consells territorials de la Formació Professional són un comité consultiu, deliberatiu, propositiu i de participació social, vinculat a la conselleria competent en matèria d'educació.

3. Els consells territorials de la Formació Professional operen al voltant de la seua àrea territorial amb l'objectiu principal de fomentar la Formació Professional integrada, la plena inserció laboral i professional de les persones joves i de la ciutadania amb necessitats de qualificació professional durant la seua vida laboral i professional. En aquest sentit el Consell Valencià de Formació Professional, com a òrgan consultiu superior, serà l'interlocutor vàlid per la dinamització i promoció dels consells territorials de tota la Comunitat Valenciana.

4. L'àrea territorial es definirà com a àrea contextualitzada d'acord amb la seua situació i característiques geogràfiques i també del producte del quefer humà en termes polítics, socials, culturals i econòmics.



5. Els consells territorials de la Formació Professional estan adscrits a la direcció general competent en matèria de formació professional i funcionalment depenen d'aquesta direcció, amb col·laboració amb la direcció general competent en matèria d'ocupació i formació.



Article 2. Objectius dels consells territorials de Formació Professional

Els objectius dels consells territorials de la Formació Professional són:

1. Participar en una planificació coherent de l'oferta de formació professional en l'entorn de l'àrea territorial, atenent tant les necessitats reals de la ciutadania, com les de l'entorn socioeconòmic.



2. Donar difusió i promocionar l'oferta educativa de Formació Professional del sistema educatiu i de l'oferta de Formació Professional per l'ocupació a través dels mitjans més adequats en el territori.

3. Identificar noves competències professionals, garantint que aquestes responguen a les necessitats reals dels diferents sectors productius de les àrees territorials, així com elaborar propostes per adaptar-se al canvi de model productiu, econòmic, energètic i social.



4. Promoure totes aquelles accions i activitats que afavorisquen el procés d'inserció social i professional de les persones atenent, entre altres, els pactes territorials d'ocupació de l'àrea funcional.



Article 3. Funcions

Són funcions dels consells territorials de la Formació Professional:



1. Fer propostes a l'Administració educativa i laboral corresponent respecte a la planificació de la Formació Professional en l'entorn específic de les àrees territorials, i respecte a l'oferta dels centres d'eixe territori, en funció de les necessitats de l'entorn econòmic i social d'aquest en consonància amb el Pla valencià de la Formació Professional.



2. Crear entorns de debat i d'intercanvi que responguen als interessos comuns de l'àmbit productiu educatiu i formatiu, en l'àmbit territorial d'actuació.

3. Fer el seguiment de l'aplicació, en totes les localitats de l'àrea territorial, del mapa de Formació Professional del sistema educatiu i per a l'ocupació.

4. Promoure mecanismes entre els diferents agents relacionats amb la formació i l'ocupació per a establir una xarxa que, coordinadament, impulse iniciatives transversals de millora de les competències professionals com la cultura digital, d'innovació i de l'autoocupació, entre altres, en l'àmbit territorial d'actuació.

5. Proposar actuacions que possibiliten la millora de la inserció laboral en el mercat de treball.

6. Vetlar i promoure la incorporació de col·lectius desfavorits al sistema ordinari de formació.

7. Incorporar la perspectiva de gènere en la planificació de la Formació Professional, així com definir estratègies dirigides a la millora d'inserció professional de les dones.

8. Promoure i impulsar projectes per a la transició del Sistema Integral de la Formació Professional al món del treball.

9. Desenvolupar el projecte d'actuació i la memòria anual de cada una de les àrees territorials constituïdes, tenint en compte el marc de les previsions contingudes en el Pla valencià de la Formació Professional.



10. Elaborar informes, dictàmens i propostes que tindran rang de recomanació, i que s'elevaran a la direcció general competent en matèria de formació professional del sistema educatiu i a la direcció general competent en matèria de formació professional per a l'ocupació, sent aquesta última la directament responsable d'informar-ne el Consell Valencià de la Formació Professional, perquè prenguen les decisions que estimen convenients en el marc de les seues competències.







TÍTOL II

Òrgans i atribucions



Article 4. Estructura

Els consells territorials de la Formació Professional queden estructurats de la manera següent:

1. Ple del consell.

2. Comissió tècnica.

3. Presidència.

4. Secretaria, com a òrgan unipersonal d'assessorament i de gestió.





Article 5. Composició del ple

1. El ple del consell territorial de la Formació Professional està integrat per:

a) Presidència.

b) Vocals:

– 1 representant de la direcció general competent en matèria de formació professional del sistema educatiu.

– 1 representant de la direcció general competent en matèria de formació per a l'ocupació.

– 1 representant de cada ajuntament, amb oferta de formació professional, de l'àrea territorial.

– 2 representants de les associacions empresarials designats per les entitats que conformen el Consell Valencia de la Formació Professional.



– 2 representants sindicals designats per les entitats que conformen el Consell Valencià de la Formació Professional.

– 1 representant de centres públics amb oferta de formació professional d'educació, elegit entre ells.

– 1 representant de centres públics amb oferta de formació professional per a l'ocupació, elegit entre ells.

c) Secretaria.

2. En la composició del consell territorial es garantirà una presència equilibrada d'homes i dones. La representació traslladada de les diferents entitats deurà contribuir a aquest equilibri final.



Article 6. Presidència

La presidència del consell territorial de la Formació Professional correspondrà a un representant de la conselleria competent en matèria d'educació nomenada per la secretaria autonòmica competent en matèria de formació professional del sistema educatiu, amb rang mínim de titular de direcció general.



Article 7. Secretaria

Exercirà les funcions pròpies de la secretaria, amb veu i sense vot, una persona nomenada per la direcció general competent en matèria de formació professional del sistema educatiu d'entre personal docent de la conselleria competent en matèria d'educació.



Article 8. Nomenament, cessament i renovació

1. Les persones membres del consell territorial de Formació Professional designades i/o elegides seran nomenades per una resolució de la secretaria autonòmica competent en matèria d'educació i formació professional, a qui també li correspondrà posar fi a les seues funcions, amb el vistiplau de la Secretaria Autonòmica competent en matèria d'ocupació.

2. El mandat del consell territorial de la Formació Professional tindrà una duració de quatre anys.

3. Quan una persona membre perd la seua condició, el mandat del nou membre designat o triat entre els suplents tindrà una duració igual al temps que li reste per complir a la persona membre a qui substituïsca.

4. Els i les membres del consell territorial perdran la seua condició per les causes següents:

a) Per terminació del mandat.

b) Per renúncia.

c) Per incapacitat judicialment declarada.

d) Per defunció.

e) Per cessament en el càrrec, en cas dels vocals nats.

f) Per revocació de la designació i/o elecció per l'entitat, la institució o l'òrgan que representa.

No obstant això, les persones membres el mandat de les quals ha finalitzat s'entendran automàticament prorrogades en les seues funcions fins que produïsca efectes el nomenament de les noves persones membres.

5. El ple del consell territorial, per majoria de 2/3 de les persones presents, podrà proposar, motivadament, amb audiència prèvia a l'interessat o interessada, la revocació del mandat d'una persona membre a qui haguera designat o elegit, segons els casos, si es considera que ha incomplit reiteradament les obligacions del seu càrrec.



Article 9. Responsabilitats de les persones membres del consell territorial de la Formació Professional

És responsabilitat de les persones membres:

1. Assistir a les reunions dels òrgans del consell dels quals siguen membres, prèvia convocatòria de la presidència.

2. Participar activament en les funcions pròpies del consell i dels seus diferents òrgans.

3. Complir els acords del consell.

4. Elaborar propostes en matèria de formació professional en el marc de les atribucions del consell i presentar-les a la presidència perquè plantege el seu debat al ple del consell.

5. Mantindre una comunicació contínua amb la resta de la ciutadania pertanyent als col·lectius que individualment representen, per a:

a) Informar dels assumptes tractats en les sessions del consell.

b) Conéixer les seues necessitats, percepcions i demandes, i traslladar-les als òrgans del consell.

c) Recollir les seues propostes en matèria de formació professional.

d) Fomentar i impulsar la seua participació en les accions promogudes pel consell.



Article 10. Funcions de la presidència

Són funcions de la presidència:

1. Convocar, presidir, suspendre i alçar les reunions i moderar els debats.

2. Fixar l'ordre del dia.

3. Ostentar oficialment la representació del consell en tots els actes i procediments que calga.

4. Vetlar per l'execució dels acords que es prenguen en el consell.

5. Signar els escrits oficials.

6. Enviar al ple, amb antelació suficient (com a mínim deu dies), la informació adequada i necessària al seu àmbit d'actuació.

7. Autoritzar l'assistència al ple, de persones de reconeguda vàlua o coneixements específics quan el tractament d'un tema concret ho faça aconsellable.



Article 11. Funcions de la secretaria

Són funcions de la secretaria:

1. Custodiar la documentació relativa al consell territorial.

2. Tramitar les convocatòries i ordre del dia per ordre de la presidència.

3. Elaborar les actes de les reunions del ple i comissió tècnica.

4. Tramitar la renovació de les persones membres del consell.

5. Preparar i enviar amb temps suficient la documentació al ple i la comissió tècnica.

6. Expedir certificacions d'actes i acords del consell territorial, amb el vistiplau de la presidència.

7. Realitzar qualsevol informe que propose el ple del consell territorial, dins de les competències contemplades en la Llei 40/2015.

8. Remetre la memòria anual de les activitats del consell territorial a la direcció general competent en matèria de formació professional del sistema educatiu i a la direcció general competent en matèria de formació professional per a l'ocupació, sent aquesta última la directament responsable d'informar-ne el Consell Valencià de la Formació Professional.

9. Dur a terme qualsevol altra tasca relativa a funcions genèriques de secretaria que encomane la presidència.

10. Facilitar als membres del consell territorial la documentació sobre qualsevol tema que siga de la seua competència.







TÍTOL III

Funcionament i organització



Article 12. Constitució del ple

1. La presidència convocarà les persones membres del consell territorial per a la sessió de constitució del ple després del començament de cada mandat, que se celebrarà en el termini de quinze dies hàbils a comptar del seu nomenament.

2. El ple del consell territorial es constituirà, encara que algun dels col·lectius no haja designat o elegit tots o part dels seus representants en aquest, per causes imputables als dits col·lectius.



Article 13. Sessions del ple

1. El ple es reunirà amb caràcter ordinari almenys dues vegades a l'any.

2. Les reunions les convocarà la presidència per mitjà d'una comunicació telemàtica que dirigirà a totes les persones membres, amb una antelació a la celebració de la sessió de cinc dies hàbils i amb indicació de l'ordre del dia.

2.1. Quan alguna de les seues persones membres vulga incloure algun punt en l'ordre del dia haurà de fer-ho davant de la presidència amb una antelació mínima de 48 hores respecte de la data preceptiva per a la seua celebració.

2.2. En cas d'urgència o gravetat, el termini de convocatòria serà de 24 hores.

3. La presidència també convocarà el ple després d'haver-ho sol·licitat per escrit i amb la firma de 2/3 dels seus membres, en el qual es faran constar els motius de la sessió extraordinària que se sol·licita i els assumptes que es desitge incloure en l'ordre del dia. En aquest cas, la presidència haurà de convocar el plenari en un termini màxim de cinc dies hàbils des de la recepció de la sol·licitud.

4. Per a la vàlida constitució del ple del consell territorial de la Formació Professional, així com per a la deliberació i l'adopció de decisions en el seu si, es necessitarà la presència de més de la meitat dels seus vocals amb dret de vot. Si no hi ha quòrum suficient en primera convocatòria, es constituirà una segona convocatòria mitja hora més tard de l'hora assenyalada per a la primera, mantenint la necessitat de presència de més de la meitat dels seus vocals amb dret de vot.

En qualsevol cas, hauran d'estar presents les persones titulars de la presidència i la secretaria o les que les substituïsquen per delegació.

5. Donat el caràcter consultiu de l'òrgan, es buscarà el consens en les decisions, adoptant-se els acords, en tot cas, per majoria de vots.



Quan s'assistisca a distància, els acords s'entendran adoptats en el lloc on tinga la seu l'òrgan col·legiat i, en defecte d'això, on estiga situada la presidència.

En cas d'una proposta de revocació del mandat de les persones membres del consell territorial, es realitzarà per majoria de 2/3 dels presents. En cas d'empat, decidirà el vot de la presidència.



Article 14. Comissió tècnica

1. En el consell territorial de la Formació Professional es constituirà una comissió tècnica amb caràcter estable com a òrgan operatiu per a implementar i desenvolupar les directrius de treball assenyalades pel ple del consell territorial en el projecte anual.

2. Composició de la comissió tècnica.

La comissió tècnica del consell territorial de la Formació Professional està integrada per:

a) Presidència:

La presidència serà designada per la direcció general competent en matèria de formació professional del sistema educatiu, d'entre els vocals relacionats en l'apartat següent.

b) Vocals:

– 1 representant de la direcció general competent en matèria de formació professional del sistema educatiu.

– 1 representant de la direcció general competent en matèria de formació per a l'ocupació.

– 1 representant dels agents de desenvolupament local dels ajuntaments.

– 2 representants sindicals designats per les organitzacions que formen part del Consell Valencià de la Formació Professional.

– 2 representants empresarials designats per les organitzacions que formem part del Consell Valencià de la Formació Professional

– 1 representant dels centres públics amb oferta de formació professional d'educació.

– 1 representant dels centres públics amb oferta de formació professional d'ocupació.

– 1 representant de cada pacte d'ocupació de l'àrea territorial.

La comissió tècnica podrà proposar la creació de comissions de treball amb la finalitat de conéixer el teixit econòmic, social i educatiu de la zona i proposar millores en la Formació Professional integrada de l'àrea territorial.

c) Secretaria.

Serà la persona que exercisca la secretaria en el ple del consell territorial de Formació Professional.

3. Correspon a la comissió tècnica:

a) Supervisar i controlar l'aplicació dels acords del ple del consell territorial.

b) Desenvolupar el projecte d'actuació i la memòria anual establits en l'article 3 d'aquesta ordre.

c) Estudiar, deliberar i proposar al ple l'adopció de decisions sobre matèries que se li hagen atribuït.

d) Realitzar, junt amb la secretaria, la memòria anual i tots els treballs i informes que demane el ple del consell territorial.

e) Proposar les mesures que es consideren necessàries per al compliment correcte dels objectius del consell territorial.

f) Informar la presidència i el ple dels seus treballs.

g) La resta de funcions que li encomane el ple o siguen inherents a aquesta norma.

3. En la composició de la comissió tècnica es garantirà una presència equilibrada d'homes i dones. La representació traslladada de les diferents entitats deurà contribuir a aquest equilibri final.



Article 15. Acta de les sessions del consell territorial

1. Del desenvolupament de les sessions ordinàries i extraordinàries del ple i de la comissió tècnica del consell territorial alçarà una acta el secretari o secretària o qui els substituïsca, i el seu text se sotmetrà a aprovació en la primera sessió del ple o comissió tècnica del consell següent.

2. Les actes de les sessions hauran de contindre:

a) Lloc i data i hora de començament de la reunió.

b) Nom i cognoms del president o presidenta, si és el cas, del secretari o secretària, de les persones membres assistents i de les persones membres que han justificat la seua inassistència.

c) Assumptes que s'examinen i acords que sobre aquests recaiguen.

d) Votacions que es verifiquen amb expressió del seu resultat.

e) Manifestacions de les persones membres en aquells casos en què així se sol·licite.

f) Hora en què s'alça la sessió.



DISPOSICIONS ADDICIONALS



Primera. Àrees territorials

Les àrees territorials són les que apareixen detallades en l'annex I.

No obstant, podran ser modificades per una resolució de la secretaria autonòmica competent en matèria de formació professional del sistema educatiu, a proposta dels consells territorials de Formació Professional, de la direcció general competent en matèria de formació per a l'ocupació, del Consell Valencià de la Formació Professional o per decisió de la mateixa secretara autonòmica.



Segona. Regla de despesa pública

La present ordre no té incidència pressupostària, i en tot cas les despeses de personal o funcionament que puguen derivar-se seran a càrrec dels pressupostos de la Generalitat de l'exercici que corresponga.



DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA



Única. Constitució progressiva dels consells territorials de la Formació Professional

La constitució dels consells territorials de la Formació Professional es farà de manera progressiva per resolució de la direcció general competent en matèria de formació professional del sistema educatiu, amb l'acord de la direcció general competent en matèria de formació per a l'ocupació, de forma que quedaran tots constituïts abans d'un període de quatre anys des de l'aprovació de la present ordre.





DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Derogació normativa

Queden derogades totes les disposicions del mateix rang o inferior que s'oposen al que es preveu en aquesta ordre.



DISPOSICIONS FINALS



Primera. Desenvolupament de l'ordre

S'autoritza el titular de la conselleria competent en educació perquè dicte totes les disposicions que siguen necessàries per al desplegament del que es preveu en aquesta ordre, en l'àmbit de la seua competència.



Segona. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 30 de juliol de 2021



El conseller d'Educació, Cultura i Esport,

VICENT MARZÀ I IBÁÑEZ



El conseller d'Economia Sostenible,

Sectors Productius, Comerç i Treball,

RAFAEL CLIMENT GONZÁLEZ







ANNEX I

Àrees territorials





Àrea territorial 1:

ELS PORTS-BAIX MAESTRAT ALCALÀ DE XIVERT, BENICARLÓ, MORELLA, PENÍSCOLA, SANT MATEU, VINARÒS, CÀLIG, CANET LO ROIG, CASTELL DE CABRES, CASTELLFORT, CATÍ, CERVERA DEL MAESTRE, CINCTORRES, FORCALL, HERBERS, LA JANA, LA MATA, LA POBLA DE BENIFASSÀ, LA SALZADELLA, OLOCAU DEL REY, PALANQUES, PORTELL DE MORELLA, ROSELL, SAN RAFAEL DEL RÍO, SANT JORDI, SANTA MAGDALENA DE PULPIS, TÍRIG, TODOLELLA, TRAIGUERA, VALLIBONA, VILLORES, XERT, ZORITA DEL MAESTRAZGO





Àrea territorial 2:

LA PLANA ALTA ALMASSORA, BENICÀSSIM, CABANES, CASTELLÓ DE LA PLANA, ORPESA, TORREBLANCA, VALL D'ALBA, BENLLOC, BORRIOL, LA POBLA TORNESA, LA SERRATELLA, LA TORRE D'EN DOMÉNEC, LES COVES DE VINROMÀ, SANT JOAN DE MORÓ, SIERRA ENGARCERÁN, VILAFAMÉS, VILANOVA D'ALCOLEA







Àrea territorial 3: CASTELLÓ 2 L'ALCORA, ALMENARA, BETXÍ, BORRIANA, NULES, ONDA, VILA-REAL, VILAFRANCA, AÍN, ALBOCÀSSER, ALCUDIA DE VEO, ALFONDEGUILLA, LES ALQUERIES, ARAÑUEL, ARES DEL MAESTRAT, ARGELITA, ARTANA, ATZENETA DEL MAESTRAT, AYÓDAR, BENAFIGOS, BENASSAL, CABANES, CASTILLO DE VILLAMALEFA, CIRAT, CORTES DE ARENOSO, COSTUR, CULLA, ESLIDA, ESPADILLA, FANZARA, FIGUEROLES, FUENTES DE AYÓDAR, LA LLOSA, LA TORRE D'EN BESORA, LA VILAVELLA, LES USERES, LLUCENA, LUDIENTE, MONCOFA, RIBESALBES, SUERA, TALES, TOGA, TORRALBA DEL PINAR, TORRECHIVA, VALLAT, VILAR DE CANES, VILLAHERMOSA DEL RÍO, VILLAMALUR, VISTABELLA DEL MAESTRAT, XILXES, XODOS, ZUCAINA, LA VALL D'UIXÓ







Àrea territorial 4:

LA VALL DEL PALÀNCIA JÉRICA, SAGUNT, SEGORBE, MONTANEJOS, BENIFAIRÓ DE LES VALLS, FUENTE DE LA REINA, VILLANUEVA DE VIVER, ALGIMIA DE ALMONACID, GELDO, CASTELNOVO, CHÓVAR, ALGAR DE PALANCIA, ALFARA DE LA BARONIA, ALGÍMIA D'ALFARA, TORRES TORRES, QUART DE LES VALLS, BENAVITES, QUARTELL, FAURA, ALBALAT DELS TARONGERS, PETRÉS, CANET D'EN BERENGUER, ALMEDÍJAR, ALTURA, AZUÉBAR, BEJÍS, BARRACAS, BENAFER, CAUDIEL, EL TORO, ESTIVELLA, GAIBIEL, GILET, HIGUERAS, MATET, MONTÁN, NAVAJAS, PAVÍAS, PINA DE MONTALGRAO, PUEBLA DE ARENOSO, SACAÑET, SEGART, SONEJA, SOT DE FERRER, TERESA, TORÁS, VALL DE ALMONACID, VIVER





Àrea territorial 5: REQUENA– UTIEL AYORA, REQUENA, UTIEL, ADEMUZ, BENAGÈBER, SINARCAS, SOT DE CHERA, CHERA, SIETE AGUAS, VILLARGORDO DEL CABRIEL, VENTA DEL MORO, COFRENTES, JALANCE, JARAFUEL, TERESA DE COFRENTES, ZARRA, CAMPORROBLES, FUENTERROBLES, CAUDETE DE LAS FUENTES, CASTIELFABIB, TORREBAJA, VALLANCA, CASAS ALTAS, CASAS BAJAS, PUEBLA DE SAN MIGUEL





Àrea territorial 6:

ÀREA METROPOLITANA DE VÀLÈNCIA ALAQUÀS, ALBAL, ALBORAIA, ALDAIA, ALFAFAR, ALFARA DEL PATRIARCA, ALMUSSAFES, BÉTERA, BURJASSOT, CATARROJA, GODELLA, MANISES, MASSAMAGRELL, PICASSENT, LA POBLA DE FARNALS, PUÇOL, QUART DE POBLET, SEDAVÍ, SILLA, TAVERNES BLANQUES, TORRENT, XIRIVELLA, ALCÀSSER, MISLATA, BENIFAIÓ, FOIOS, MELIANA, EL PUIG DE SANTA MARIA, PICANYA, RAFELBUNYOL, ALMÀSSERA, MONCADA, PATERNA, PAIPORTA, MASSALFASSAR, BENIPARRELL, EMPERADOR, ALBALAT DELS SORELLS, BONREPÒS I MIRAMBELL, BENETÚSSER, MASSANASSA, MUSEROS, ALBUIXECH, VINALESA, ROCAFORT





Àrea territorial 7: VALÈNCIA VALÈNCIA





Àrea territorial 8: VALÈNCIA 2 BENAGUASIL, BUÑOL, CHELVA, CHESTE, CHIVA, L'ELIANA, LLÍRIA, LA POBLA DE VALLBONA, RIBA-ROJA DE TÚRIA, TURÍS, VILAMARXANT, VILLAR DEL ARZOBISPO, ALPUENTE, ANDILLA, ALBORACHE, ARAS DE LOS OLMOS, ALCUBLAS, BUGARRA, CALLES, CASINOS, CORTES DE PALLÁS, CHULILLA, DOMEÑO, DOS AGUAS, GÁTOVA, GESTALGAR, GODELLETA, HIGUERUELAS, LA YESA, LORIGUILLA, LOSA DEL OBISPO, MARINES, MILLARES, MACASTRE, NÀQUERA, SAN ANTONIO DE BENAGÉBER, SERRA, TITAGUAS, TUÉJAR, YÁTOVA, BENISSANÓ, PEDRALBA, OLOCAU





Àrea territorial 9:

LA RIBERA DEL XÚQUER

ALBALAT DE LA RIBERA, ALBERIC, ALGEMESÍ, ALGINET, ALZIRA, CARCAIXENT, CARLET, CATADAU, CULLERA, GUADASSUAR, L'ALCÚDIA, LLOMBAI, SOLLANA, SUECA, ALFARP, ANTELLA, BENICULL DE XÚQUER, BENIMODO, BENIMUSLEM, CORBERA, FAVARA, FORTALENY, GAVARDA, LA POBLA LLARGA, LLAURÍ, MASSALAVÉS, MONTROI, MONTSERRAT, POLINYÀ DE XÚQUER, REAL, RIOLA, SOLLANA, TOUS





Àrea territorial 10:

LA COSTERA L'ALCÚDIA DE CRESPINS, BENEIXIDA, CANALS, ENGUERA, NAVARRÉS, VALLADA, CASTELLÓ, XÀTIVA, CÀRCER, MOIXENT, ANNA, BARXETA, BICORP, BOLBAITE, CHELLA, ESTUBENY, EL GENOVÉS, L'ÈNOVA, LA FONT DE LA FIGUERA, LA GRANJA DE LA COSTERA, LLANERA DE RANES, LA LLOSA DE RANES, NOVETLÈ, MANUEL, MONTESA, QUESA, RAFELGUARAF, ROTGLÀ I CORBERÀ, SELLENT, SENYERA, SUMACÀRCER, TORRELLA, LA GRANJA DE LA COSTERA, VALLÉS





Àrea territorial 11: LA SAFOR BELLREGUARD, BENIARJÓ, BENIRREDRÀ, GANDIA, OLIVA, TAVERNES DE LA VALLDIGNA, VILALLONGA, ADOR, ALFAUIR, ALMISERÀ, BARX, BENIFAIRÓ DE LA VALLDIGNA, BENIFLÁ, CASTELLONET DE LA CONQUESTA, DAIMÚS, GUARDAMAR DE LA SAFOR, L'ALQUERIA DE LA COMTESSA, LA FONT D'EN CARRÒS, LLOCNOU DE SANT JERONI, MIRAMAR, PALMA DE GANDIA, PALMERA, PILES, POTRIES, RAFELCOFER, EL REAL DE GANDIA, RÒTOVA, SIMAT DE LA VALLDIGNA, XERACO, XERESA





Àrea territorial 12: LA VALL D'ALBAIDA. AIELO DE MALFERIT, ALBAIDA, BENIGÀNIM, BOCAIRENT, CASTELLÓ DE RUGAT, L'OLLERIA, ONTINYENT, AGULLENT, AIELO DE RUGAT, ALFARRASÍ, ATZENETA D'ALBAIDA, BÈLGIDA, BELLÚS, BENIATJAR, BENICOLET, BENISSODA, BENISSUERA, BUFALI, CARRÍCOLA, EL PALOMAR, FONTANARS DELS AFORINS, GUADASSÉQUIES, LA POBLA DEL DUC, LLUTXENT, MONTAVERNER, MONTITXELVO, OTOS, PINET, QUATRETONDA, RÀFOL DE SALEM, RUGAT, SALEM, SEMPERE, TERRATEIG





Àrea territorial 13:

LA MARINA ALTA BENISSA, CALP, DÉNIA, GATA DE GORGOS, ONDARA, PEDREGUER, PEGO, TEULADA, XÀBIA, L'ATZÚBIA, ALCALALÍ, BENIARBEIG, BENIDOLEIG, BENIGEMBLA, BENIMELI, CASTELL DE CASTELLS, EL RÀFOL D'ALMÚNIA, EL VERGER, ELS POBLETS, LA VALL D'ALCALÀ, LA VALL D'EBO, LA VALL DE GALLINERA, LA VALL DE LAGUAR, LLÍBER, MURLA, ORBA, PARCENT, EL POBLE NOU DE BENITATXELL, SAGRA, SANET Y NEGRALS, SENIJA, TORMOS, XALÓ





Àrea territorial 14: L'ALCOIÀ I EL COMTAT ALCOI, BANYERES DE MARIOLA, CASTALLA, COCENTAINA, IBI, MURO DE ALCOY, ONIL, AGRES, ALCOCER DE PLANES, ALCOLEJA, ALFAFARA, ALMUDAINA, BALONES, BENASAU, BENIARRÉS, BENIFALLIM, BENILLOBA, BENILLUP, BENIMARFULL, BENIMASSOT, FAGECA, FAMORCA, GAIANES, GORGA, L'ALQUERIA D'ASNAR, L'ORXA, MILLENA, PENÀGUILA, PLANES, QUATRETONDETA, TOLLOS





Àrea territorial 15:

EL VINALOPÓ ASPE, ELDA, NOVELDA, PETRER, VILLENA, MONFORTE DEL CID, MONÒVER, EL PINÓS, SALINAS, SAX, ALGUEÑA, BIAR, BENEIXAMA, CAÑADA, EL CAMP DE MIRRA, EL FONDÓ DE LES NEUS, HONDÓN DE LOS FRAILES, LA ROMANA





Àrea territorial 16:

LA MARINA BAIXA ALTEA, BENIDORM, CALLOSA D'EN SARRIÀ, L'ALFÀS DEL PI, LA NUCIA, LA VILA JOIOSA, BENIARDÁ, BENIFATO, BENIMANTELL, BOLULLA, CONFRIDES, EL CASTELL DE GUADALEST, FINESTRAT, ORXETA, POLOP, RELLEU, SELLA, TÀRBENA





Àrea territorial 17: L'ALACANTÍ ALACANT, SANT JOAN D'ALACANT, EL CAMPELLO, XIXONA, MUTXAMEL, SANT VICENT DEL RASPEIG, AGOST, AIGÜES, BUSOT, LA TORRE DE LES MAÇANES, TIBI





Àrea territorial 18:

ELX CREVILLENT, ELX, SANTA POLA





Àrea territorial 19:

EL BAIX SEGURA ALBATERA, ALMORADÍ, BENEJÚZAR, BIGASTRO, CALLOSA DE SEGURA, DOLORES, GUARDAMAR DEL SEGURA, LOS MONTESINOS, ORIHUELA, PILAR DE LA HORADADA, ROJALES, SAN MIGUEL DE SALINAS, TORREVIEJA, ALGORFA, BENFERRI, BENIJÓFAR, CATRAL, COX, DAYA NUEVA, DAYA VIEJA, FORMENTERA DEL SEGURA, GRANJA DE ROCAMORA, JACARILLA, RAFAL, REDOVÁN, SAN FULGENCIO, SAN ISIDRO

Mapa web