Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE de 29 de setembre de 2000, de la Conselleria de Sanitat, per la qual es dicten normes de composició i funcions de la Comissió del Mapa Sanitari de la Comunitat Valenciana. [2000/8959]

(DOGV núm. 3875 de 10.11.2000) Ref. Base de dades 3714/2000

ORDRE de 29 de setembre de 2000, de la Conselleria de Sanitat, per la qual es dicten normes de composició i funcions de la Comissió del Mapa Sanitari de la Comunitat Valenciana. [2000/8959]
L'Ordre de 6 de juny de 1989 de la Conselleria de Sanitat i Consum, per la qual es dictaren normes per a la creació de la Comissió del Mapa Sanitari de la Comunitat Valenciana, substanciava les funcions de delimitació i modificació del mapa sanitari mitjançant el concurs de la Comissió del Mapa Sanitari de la Comunitat Valenciana. Aquesta comissió es conformava, entre altres, per representants de diverses direccions generals de la Conselleria de Sanitat d'aleshores.
Com que l'estructura orgànica i funcional de la Conselleria de Sanitat ha canviat substancialment des d'aquella data i tenint en compte que les funcions de la comissió esmentada continuen sent necessàries, especialment pel que fa a l'assessorament i l'elaboració de propostes amb vista a l'exercici de les competències que el conseller de Sanitat té per a la delimitació de les àrees de salut i de les entitats que hi estan integrades, tal com regula el Decret 87/1999, de 30 de juliol, amb la seua ordre de 3 de gener de 2000, article 7.6, que el desplega, i per això:
ORDENE
Article 1
La Comissió del Mapa Sanitari de la Comunitat Valenciana tindrà les funcions següents:
a) Proposar la delimitació de les àrees i zones de salut, tenint en compte factors geogràfics, socioeconòmics, demogràfics, laborals, epidemiològics, culturals, climatològics, de dotació de vies i mitjans de comunicació i d'instal·lacions i dotacions sanitàries.
b) Proposar la modificació d'aquelles àrees o zones que s'estimara convenient per a millorar la gestió de l'atenció sanitària, per modificació de l'estructura de la població o canvis d'importància en les seues necessitats de salut o per millorar l'efectivitat dels recursos materials.
c) Impulsar les mesures necessàries per a mantenir actualitzat el catàleg d'institucions sanitàries de cada àrea i zona de salut.
d) Impulsar les mesures necessàries per a mantenir actualitzat el registre de recursos humans de cada àrea i zona de salut.
e) Impulsar les mesures necessàries que propicien la integració de dades i informació sanitària de manera que siga factible el seu correlat per àrea i zones de salut.
f) Impulsar la divulgació i ús d'aquesta informació convenientment extractada per part de les institucions sanitàries o d'un altre tipus que la necessiten, així com de la població que la demane.
g) Aquelles altres funcions que s'estimara convenient per a millorar i fer més eficient l'ordenació i planificació dels serveis de salut de la Comunitat Valenciana.
Article 2
La Comissió del Mapa Sanitari de la Comunitat Valenciana estarà composta per:
– President: el conseller de Sanitat, que hi podrà delegar, si és el cas, el vicepresident.
– Vicepresident: el secretari general de la Conselleria de Sanitat.
– Vocals: dos vocals designats per la Conselleria de Sanitat.
– Un representant de la Federació de Municipis i Províncies de la Comunitat Valenciana.
– El president del Consell de Salut de la Comunitat Valenciana o un membre del Consell de Salut que hi delegue.
– Hi farà de secretari el cap del Servei d'Inspecció.
Article 3
Serà funció específica del secretari general de la Conselleria de Sanitat donar una adequada execució a les propostes adoptades per la comissió i aprovades pel conseller de Sanitat. Així mateix, exercirà la coordinació funcional sobre l'Oficina Permanent del Mapa Sanitari amb vista a la procedimentació de les actuacions prèvies a les sessions de la Comissió del Mapa Sanitari així com les posteriors derivades de les propostes que s'hi adopten.
Article 4
La comissió podrà convocar aquelles persones, institucions, corporacions o associacions que estime d'interés per al seu assessorament. La informació i parers requerits a aquestes parts seran entesos com de caràcter consultiu i no vinculants per a les propostes i posteriors decisions que en referència al Mapa Sanitari siguen adoptades.
Article 5
U. Les propostes de la Comissió del Mapa Sanitari seran informades preceptivament pel Consell de Salut de l'Àrea, quan les modificacions no superen l'àmbit d'aquesta, i pel Consell de Salut de la Comunitat Valenciana, quan la modificació afecte municipis o zones de salut de més d'una àrea.
Dos. Amb caràcter previ a la delimitació o modificació de les àrees i zones de Salut, se sol·licitarà preceptivament un informe de la Conselleria d'Administració Pública, segons que disposa el Decret 170/85, de 28 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana.
Article 6
Amb la finalitat de recollir la informació i tramitar les decisions de la Comissió del Mapa Sanitari existirà una Oficina Permanent del Mapa Sanitari, sota la coordinació de la Secretaria General.
Aquesta oficina permanent podrà requerir informes i col·laboracions de qualsevol servei o unitat de la Conselleria de Sanitat.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Queden derogades totes les normes d'igual o inferior rang que s'oposen o contradiguen al que estableix aquesta ordre i, en especial, l'Ordre de 6 de juny de 1989, de la Conselleria de Sanitat i Consum, per la qual es dictaren normes per a la creació de la Comissió del Mapa Sanitari de la Comunitat Valenciana.
Segona
Es faculta el secretari general de la Conselleria de Sanitat perquè dicte totes les normes que considere necessàries per al compliment de la present ordre.
Tercera
Aquesta ordre entrarà en vigor el mateix dia que siga publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 29 de setembre de 2000
El conseller de Sanitat

linea
Mapa web