Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDE de 10 de maig de 2002, de la Conselleria de Cultura i Educació, per la qual es convoca concurs públic d'ajudes per a activitats complementàries realitzades per centres específics d'educació especial sostinguts amb fons públics. [2002/5318]

(DOGV núm. 4255 de 23.05.2002) Ref. Base de dades 2262/2002

ORDE de 10 de maig de 2002, de la Conselleria de Cultura i Educació, per la qual es convoca concurs públic d'ajudes per a activitats complementàries realitzades per centres específics d'educació especial sostinguts amb fons públics. [2002/5318]
El Decret 39/1998, de 31 de març (DOGV de 17 d'abril), del Govern Valencià, d'ordenació de l'educació per a l'atenció de l'alumnat amb necessitats educatives especials establix en el seu article 10.4 que la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència fomentarà la participació de la comunitat per a complementar les activitats escolars i oferirà suport en les activitats relacionades amb el coneixement de l'entorn amb la finalitat de garantir a l'alumnat amb necessitats educatives especials les màximes possibilitats de participació en la vida social de la seua comunitat.
Les característiques de l'alumnat escolaritzat en Centres Específics d'Educació Especial fan que estes experiències es convertisquen, quasi amb exclusivitat, en l'única possibilitat d'eixir del seu entorn més pròxim, de l'escola i de la família per a poder conéixer altres realitats i gaudir d'elles.
Amb la finalitat de fomentar la capacitat per a desplaçar-se per la comunitat i utilitzar els recursos comunitaris, d'accedir a llocs d'oci, d'augmentar les relacions interpersonals i de realitzar activitats de la vida diària relacionades amb la neteja i higiene personal, l'alimentació, el vestit, l'aparença personal i la seguretat en si mateixos –fugint de plantejaments de sobreprotecció que generalment provoquen estos alumnes-, és per això que
ORDENE
Primer
La Conselleria de Cultura i Educació, dins dels límits pressupostaris aprovats per a esta finalitat, concedirà ajudes econòmiques dirigides a la realització d'activitats complementàries programades pels Centres Específics d'Educació Especial sostinguts amb fons públics i ubicats a la Comunitat Valenciana.
Segon
Les activitats complementàries hauran de realitzar-se o haver-se realitzat dins del període comprés entre l'1 d'octubre de l'any 2001 i el 31 d'agost de l'any 2002.
Tercer
Les ajudes econòmiques per al desenrotllament de les activitats complementàries seran finançades a càrrec del capítol IV, programa 421.30, línia T3154000 de la Llei de Pressupostos Generals de la Generalitat Valenciana per a l'any 2002. L'import global màxim que podrà assignar-se als centres per este concepte serà de 30.050. euros.
Quart
Les bases que regixen la present convocatòria són les incloses en l'annex I de la present orde; el model de sol·licitud s'inclou en l'annex II; la relació d'alumnes participants es reflectixen en l'annex III; les dades del centre i del professorat acompanyant són les que apareixen en l'annex IV i l'autorització dels pares, mares o tutors legals de l'alumne o alumna per a assistir a l'activitat complementària figuren en l'annex V.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Es delega en la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística la facultat de concedir o denegar estes ajudes.
Segona
S'autoritza el director general d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística a dictar, en l'àmbit de les seues competències, les resolucions i instruccions necessàries per al desenrotllament i execució d'esta orde.
Tercera
La present orde entrarà en vigor el mateix dia de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Quarta
De conformitat amb els articles 107, 116 i 117 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i els articles 10, 14 i 46 de la Llei Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa administrativa, contra la present orde, que posa fi a la via administrativa, es podrà recórrer potestativament en reposició o plantejar directament un recurs contenciós administratiu, en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:
a) El recurs de reposició haurà d'interposar-se davant del conseller de Cultura i Educació en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació.
b) El recurs contenciós administratiu haurà de plantejar-se davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació.
València, 10 de maig de 2002
El conseller de Cultura i Educació,
p.s.r. (art.4.1 Decret 111/2000, DOGV núm. 3798, de 21 de juliol),
la subsecretària, CARMEN NACHER PEREZ
ANNEX I
Bases de la convocatòria
Primera. Objectius
La present convocatòria està destinada a afavorir –per mitjà d'ajuda econòmica-, l'accés a les activitats complementàries d'una duració superior a un dia dels alumnes amb necessitats educatives especials greus i permanents escolaritzats en Centres Específics d'Educació Especial. Inclou les activitats de caràcter periòdic realitzades pels mencionats centres al llarg del curs escolar (natació, competicions esportives,...), així com l'assistència a jornades d'intercanvi, fires, i/o exposició de treballs, Programes de Garantia Social de la modalitat Necessitats Educatives Especials, Formaemple@ 2002.
La convocatòria té com a objectius prioritaris els que a continuació es detallen:
1. Incrementar el nivell d'independència de l'alumne o alumna pel que fa a l'autonomia personal (higiene i neteja personal, vestit, alimentació,...).
2. Utilitzar els recursos comunitaris quant a desplaçaments (transport públic), comunicació (ús de telèfon públic, correus) i informació.
3. Planificar i participar en activitats d'oci i temps lliure.
4. Conviure i col·laborar amb les persones del seu entorn seguint les normes bàsiques de convivència.
Segona. Participants
Podran participar en este concurs públic tots aquells Centres Específics d'Educació Especial sostinguts amb fons públics que estiguen inclosos en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
Tercera. Sol·licituds i documentació
1. Els centres que desitgen acollir-se a estes ajudes formalitzaran la sol·licitud que apareix en l'annex II de la present orde, que serà subscrita pel director o directora del centre públic o pel titular del centre privat concertat, segons el cas. La sol·licitud podrà realitzar-se per un sol centre o conjuntament amb altres centres com a proposta unitària. En el supòsit d'agrupació de dos o més centres, es nomenarà un representant que coordinarà la comunicació i entrega de l'ajuda.
2. A la sol·licitud, s'haurà d'acompanyar la següent documentació:
a) Denominació de l'activitat o activitats complementàries.
b) Previsió de la duració i dates de realització.
c) Motivació raonada de l'activitat o activitats i objectius que es pretenen aconseguir.
d) Nom i nombre d'alumnes que participen en l'activitat o activitats (annex III), així com còpia de les autoritzacions emeses pels pares, mares o tutors legals dels alumnes (annex V).
e) Característiques de dit alumnat.
f) Recursos personals utilitzats o necessaris. Dades del professorat acompanyant (annex IV).
g) Mesures organitzatives posades en marxa pel centre per a fer front a l'activitat o activitats.
h) Un pressupost, amb IVA inclòs, que continga les despeses generals que es deriven de l'activitat o activitats. Si és procedent, factures que acrediten les despeses generades per l'activitat.
i) Procediment d'avaluació final de l'activitat complementària.
j) Còpia de l'acta de la reunió del claustre de professors en la qual es va aprovar la realització de l'activitat o activitats.
k) Còpia de l'acta de la reunió celebrada pel Consell Escolar en la qual es van aprovar.
l) Còpia de l'apartat de la programació general anual (PGA) on conste l'activitat complementària.
m) Els centres privats concertats hauran de presentar acreditació que justifique estar al corrent de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, d'acord amb l'Orde de 30 de maig de 1996 de la Conselleria d'Economia i Hisenda (DOGV de 21 de juny).
Quarta. Presentació i terminis
1. Les sol·licituds i la documentació assenyalada en la base anterior haurà de dirigir-se a la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística i podrà ser presentada a les Direccions Territorials de Cultura i Educació o a través de qualsevol dels mitjans establits en l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
2. Si la sol·licitud i documentació és remesa per correu, d'acord amb l'article 31 del Reglament de prestació dels servicis postals aprovats per Reial Decret 1829/1999 de 3 de desembre (BOE de 31 de desembre), les sol·licituds, escrits i comunicacions dels administrats a través d'operador a qui se li ha encomanat la prestació del servici postal universal, es presentaran en sobre obert, a fi que a la capçalera del primer full del document que es vol enviar, es facen constar amb claredat el nom de l'oficina i la data, el lloc, l'hora i el minut de la seua admissió.
3. El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies hàbils, comptats a partir del dia següent de la publicació d'esta orde en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Quinta. Ajudes
Les ajudes econòmiques serviran per a completar les despeses ocasionades per:
a) Desplaçament des del centre d'origen fins a la destinació corresponent i viceversa.
b) Allotjament i manutenció.
c) Cobertura de riscos en el període de duració de l'activitat complementària, que haurà de garantir-se per mitjà d'una pòlissa d'accidents subscrita a l'efecte pel centre d'educació especial.
d) Altres que es deriven de l'activitat o activitats sol·licitades.
Sexta. Proposta de resolució
1. L'examen i la valoració dels expedients presentats i la consegüent proposta de concessió o denegació de les ajudes correspondrà a una comissió formada per:
a) El director general d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística, o persona en qui delegue, que actuarà com a president.
b) La cap del Servici d'Ordenació Acadèmica de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística.
c) La Cap de la Secció d'Educació Especial de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística.
d) Un inspector o inspectora d'Educació en representació de cada una de les Direccions Territorials de Cultura i Educació, designat pel cap del Servici Central de la Inspecció Educativa.
e) Un director o directora d'un Centre Específic d'Educació Especial, en representació de cada una de les tres direccions territorials de Cultura i Educació, designats pel director general d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística.
f) Un assessor o assessora de l'àrea de necessitats educatives especials, atenció a la diversitat i educació compensatòria d'un CEFIRE, designat pel director general d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística.
g) Un funcionari o funcionària de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística, designat per la cap del Servici d'Ordenació Acadèmica que actuarà com a secretari o secretària.
Tots els membres de la mencionada comissió, excepte el secretari/ària, tindran veu i vot.
Podran assistir a la reunió, amb veu però sense vot, representants dels sindicats que formen part de la Mesa Sindical Sectorial d'Educació, així com representants de les associacions de les patronals més representatives del sector.
2. La Comissió efectuarà la valoració dels expedients presentats tenint en compte les bases de la convocatòria i considerant d'atenció preferent aquelles activitats complementàries que:
a) Arrepleguen en la programació general anual (PGA) per al present curs l'activitat proposada.
b) Es dirigisquen a l'alumnat que es trobe al tram d'edat 16-20 anys, denominat transició a la vida adulta o desenrotllen Programes de Garantia Social aprovats per Resolució de 15 de juny de 2001(DOGV de 26 de juny).
c) Desenrotllen i contemplen tots els objectius que s'arrepleguen en el punt primer de les bases.
Sèptima. Resolució
Realitzada la proposta per la comissió, l'adjudicació o denegació de les ajudes econòmiques correspondrà a la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa i Política Lingüística per delegació del conseller de Cultura i Educació de la Generalitat Valenciana. La citada resolució serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) en el termini de cinc mesos contats a partir de la publicació d'esta orde.
Octava. Control i justificació
1. Els centres públics dependents de la Conselleria de Cultura i Educació rebran l'assignació en concepte de despesa extraordinària de funcionament, que hauran de justificar segons preveu l'Orde de 18 de maig de 1995 (DOGV de 9 de juny) de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.
2. Els centres privats concertats percebran l'ajuda atorgada després de la justificació del compliment de la finalitat per a la qual es va concedir. Per a això hauran de justificar en un termini de 30 dies hàbils –des de la data de publicació de la resolució– documentalment, per mitjà d'originals, o fotocòpies compulsades de factures o rebuts de les despeses que específicament ha suposat el desenrotllament de l'activitat.
Tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de les subvencions i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvenció o ajuda atorgada per altres administracions o ens públics o privats, podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió.
L'import de les subvencions, en cap cas, podrà ser de tal quantia que, aïlladament o sumat a les subvencions o ajudes d'altres administracions públiques o privades, supere el cost de l'activitat a desenrotllar pel beneficiari.
Procedirà el reintegrament de les quantitats percebudes i l'exigència de l'interés de demora des del moment de pagament de la subvenció en els següents casos: incompliment de l'obligació de justificació; obtenció de la subvenció sense reunir les condicions requerides per a això; incompliment de la finalitat per a la qual la subvenció va ser concedida; incompliment de les condicions imposades als beneficiaris en la concessió de la subvenció. Igualment, quan la subvenció principal siga de la Generalitat Valenciana, procedirà el reintegrament de l'excés obtingut sobre el cost de l'activitat.
Novena. Memòria final

linea
Mapa web