Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIó de 20 d'abril de 1995 del director general de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual ordena la publicació de la part dispositiva de diverses declaracions d'impacte ambiental.

(DOGV núm. 2541 de 30.06.1995) Ref. Base de dades 1592/1995

RESOLUCIó de 20 d'abril de 1995 del director general de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual ordena la publicació de la part dispositiva de diverses declaracions d'impacte ambiental.
Els articles 4.3 i 22 del Reial Decret Legislatiu 1302/1986, de 28 de juny, d'Avaluació d'Impacte Ambiental, i el Reial Decret 1131/1988, de 30 de setembre, pel qual s'aprova el reglament per a l'execució de l'anterior decret, respectivament, estableixen l'obligatorietat de publicar la Declaració d'Impacte Ambiental.
Seguint la mateixa línia, els articles 5.3 i 28 de la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, d'Impacte Ambiental, i el reglament que té, aprovat pel Decret 162/1990, respectivament, estableixen l'obligatorietat de publicar la Declaració d'Impacte Ambiental i, en particular, al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Per tot això, resolc:
Article únic
Publicar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, les declaracions d'impacte ambiental relacionades a l'annex, dictades als expedients que igualment es relacionen.
València, 20 d'abril de 1995.- El director general de Qualitat Ambiental: Rafael de Juan i Fenollar
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 020/93-AIA, sobre el Projecte de Normes Subsidiàries de Planejament del terme municipal d'Orxeta (Alacant),
Vist que, amb data de 20 de gener de 1993, l'Ajuntament d'Orxeta va remetre a la Conselleria de Medi Ambient la documentació tècnica del Projecte de Normes Subsidiàries de Planejament del municipi d'Orxeta (Alacant), junt amb el corresponent estudi d'impacte ambiental i certificat de l'exposició pública,
Vist que l'estudi d'impacte ambiental ha estat exposat al públic, pel termini d'un mes, mitjançant anunci de l'Ajuntament d'Orxeta publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, número 1919, de 7 de desembre de 1992, sense que s'hi haja presentat cap al.legació, segons el certificat que consta en l'expedient,
Vist que, tal i com preveu l'article 18 del Decret 162/90, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana pel qual s'aprova el Reglament per a l'execució de la Llei 2/89 de 3 de març, d'Impacte Ambiental, s'han efectuat consultes als següents organismes:
-Direcció General de Conservació del Medi Natural de la Conselleria de Medi Ambient.
-Direcció General de Protecció Ciutadana, de la Conselleria d'Administració Pública.
-Direcció General de Patrimoni Artístic, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.
-Direcció Territorial d'Alacant, de la Conselleria de Medi Ambient.
-Servei de Planificació dels Recursos Hidrològics, de la Conselleria de Medi Ambient.
Vist que els informes rebuts de les consultes realitzades es resumeixen en els següents apartats:
a) Direcció General de Conservació del Medi Natural:
Cal ajustar les determinacions del sòl no urbanitzable a allò previst en la Llei 4/1992. No es justifica la reserva de 83.000 m2 per a espais lliures municipals en la capçalera d'un barranc, a més de requerir-se una ampliació del sòl classificat com a no urbanitzable d'especial protecció a aquelles zones no cultivades i de vocació forestal. Els sectors de sòl apte per a urbanitzar S.1, S.2, S.3 i S.4 es troben justificats com a mesura d'expansió regulada del nucli urbà, tot i que es detecta una incompleta adequació dels sectors a l'ocupació urbanística existent. El sector S.5, "l'Ermita", no es justifica com a sòl urbanitzable, atès el valor ambiental i paisatgístic de l'embassament i el seu entorn.
b) Servei de Protecció Civil
El risc de lliscaments és el més rellevant en el municipi, per la gran extensió i intensitat amb què es troba afectat. La zona més afectada és la urbanització coneguda com "Bella Orxeta", en la qual no resulta recomanable fer més moviments de terres, atès el considerable pendent i la naturalesa argilenca dels materials sobre els quals s'enclava. Hi ha d'altres enclavaments en el municipi, con els voltants de l'embassament de l'Amadori, on el risc és també elevat.
c) Direcció General de Patrimoni Cultural
L'estudi d'impacte ambiental recull els jaciments coneguts en el terme, remesos en el seu dia a l'Ajuntament. Tot i això, es recomana que les àrees ocupades per aquests jaciments siguen classificades com a sòl no urbanitzable d'especial protecció arqueològica, després de la prèvia delimitació. En el cas del jaciment conegut com a Era del Pal, inclòs al sector 1 de sòl apte per a urbanitzar, es recomana la necessitat de realitzar sondatges arqueològics anteriors a la urbanització de la zona.
d) Direcció Territorial d'Alacant
El sòl no urbanitzable de protecció especial forestal hauria de ser ampliat amb altres àrees de vocació forestal incloses en sòl no urbanitzable comú. Els usos permesos en sòl no urbanitzable d'especial protecció no s'ajusten a l'article 9 de la Llei 4/1992, mentre que tampoc no s'extableixen mesures de protecció de les vies pecuàries. Finalment, es fan diverses recomanacions sobre el proveïment d'aigua potable al municipi i les condicions sanitàries que hauria de complir l'aigua residual depurada necessària per al reg del projectat camp de golf.
e) Servei de Planificació de Recursos Hidrològics
S'haurà de justificar la disponibilitat d'aigua per a el proveïment, com també el tractament al qual serà sotmesa per a complir les exigències legals. Així mateix, és necessari ampliar la xarxa de distribució fins els nuclis contemplats en el planejament, i construir un nou dipòsit amb capacitat suficient. Quant al sanejament d'aigües residuals, la depuradora existent no funciona en l'actualitat. El municipi es troba connectat a l'estació depuradora de la Vila Joiosa, mentre que el Programa d'Actuacions Generalitat/Diputació d'Alacant contempla la construcció d'una depuradora mancomunada per als municipis d'Orxeta, Sella i Relleu. Finalment, la construcció d'un camp de golf en la rodalia del pantà requerirà la justificació prèvia de la possibilitat d'obtenir els aportaments necessaris d'aigües residuals depurades per al seu manteniment.
Vist que, com a resultat de les consultes realitzades, amb data de 26 d'abril de 1993 es va sol.licitar a l'Ajuntament d'Orxeta una ampliació de l'estudi d'impacte ambiental, en la qual es van recollir els següents aspectes:
-Ampliació del sòl no urbanitzable protegit i correccions al sòl classificat com a no urbanitzable d'horta.
-Mesures protectores del patrimoni arqueològic.
-Correcció dels efectes negatius produïts pels abocaments de residus sòlids i d'aigües residuals, reserva de sòl apte per a la ubicació d'un abocador i justificació de cabal d'aigua disponible per al proveïment de la població prevista en les Normes.
Vist que, amb data de 9 de juliol de 1993, l'Ajuntament d'Orxeta va trametre a la Conselleria de Medi Ambient l'ampliació de l'estudi d'impacte ambiental sol.licitada, junt amb les modificacions al document tècnic de la revisió de les Normes Subsidiàries de Planejament del municipi d'Orxeta, aprovat pel ple de l'Ajuntament en sessió del dia 14 de juny de 1993,
Vist que es van efectuar noves consultes a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i al Servei de Residus i Contaminació de la Conselleria del Medi Ambient, a fi que informaren sobre l'impacte ambiental del Projecte de Normes Subsidiàries i sobre les modificacions d'aquest, introduïdes en l'ampliació presentada,
Vist que, una vegada examinada la nova documentació presentada per l'Ajuntament d'Orxeta davant aquesta Conselleria, i amb data de 6 d'agost de 1993, va sol.licitar-se a l'esmentat Ajuntament una nova ampliació, en la qual es sol.licitava que es repararen els següents punts:
-Classificació, com a sòl no urbanitzable especialment protegit, dels llits de rius i barrancs i de l'entorn del pantà de l'Amadori, segons allò previst en la Llei 29/1985, d'Aigües, i 4/1992, de sòl no urbanitzable.
-Consideració de les vies pecuàries en les Normes i els plànols d'ordenació.
-Ampliació de la superfície destinada a abocador de residus sòlids urbans.
-Ampliació de la informació aportada sobre el tractament d'aigües residuals del municipi i sobre el proveïment d'aigües.
-Mesures correctores per a la previsió de riscos en el sòl apte per a urbanitzar del sector 4 ("Bella Orxeta").
-Justificació de la reserva de sòl per a espais lliures municipals.
-Ampliació de la informació sobre el sector 5 ("l'Ermita") de sòl apte per a urbanitzar, i en especial sobre la disponibilitat i procedència de les aigües destinades al manteniment del camp de golf previst en el sector.
Vist que les consultes efectuades en aquesta fase tingueren el següent resultat:
a) Confederació Hidrogràfica del Xúquer
La zona de 100 metres en llits públics haurà de ser ampliada a 500 metres en embassaments. D'altra banda, com que no s'ha aportat informació sobre l'abocament i el subministrament d'aigua, no és possible informar favorablement les Normes.
b) Servei de Residus i Contaminació
Els terrenys proposats resulten idonis per a la ubicació de l'abocador per les seues característiques geològiques. Tot i això, i en vistes al creixement previst en les Normes, la superfície reservada sembla insuficient. Per això, es proposa una ampliació d'aquesta àrea cap a l'est fins assolir les 4 hectàrees, a més de delimitar un àrea poligonal.
Vist que, amb data de 28 de gener de 1994, l'Ajuntament d'Orxeta va presentar davant d'aquesta Conselleria una nova reparació de deficiències, aprovades pel ple de l'Ajuntament en sessió celebrada el 20 de gener de 1994,
Vist que en la nova documentació aportada, queden recollits els aspectes següents:
primer: es classifiquen com a sòl no urbanitzable d'especial protecció de rius i embassaments (SNU-E) una franja de 100 metres a cada costat i paral.lela als llits i al pantà.
segon: es defineixen i determinen les vies pecuàries que travessen el terme municipal, i passen a formar part dels sistemes generals municipals.
tercer: es reserva sòl, amb la ubicació apropiada i superfície suficient, per a la instal.lació d'un abocador de residus sòlids urbans, en una parcel.la junt a la carretera de Finestrat.
quart: es fa una reserva de 10.000 m2 de sòl per a la instal.lació d'una depuradora, en la ubicació recomanada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.
cinqué: es justifica la disponibilitat d'aigua per al sostre poblacional previst en les Normes.
sisé: respecte als riscos derivats de la urbanització "Bella Orxeta", es condiciona la reclassificació d'aquest sòl com a urbà a la realització d'un estudi geotècnic que permeta l'adopció de les mesures tècniques necessàries per a evitar el risc de lliscament.
seté: desapareix el sector 5 de sòl apte per a urbanitzar ("l'Ermita"), per les següents raons:
-El sòl no urbanitzable de protecció especial de rius i embassaments, que envolta el pantà de l'Amadori, lleva molta superfície al sector.
-Hi ha àrees amb risc de lliscament que desaconsellen la construcció d'edificacions.
-Actualment no hi ha fonts en explotació amb cabal suficient per a garantir el proveïment de la població prevista per a aquest sector.
-No s'ha pogut aconseguir aigua per al reg del camp de golf previst en el sector.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals resulta preceptiva la formulació d'una declaració d'impacte ambiental, amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva de l'esmentat projecte, segons es desprén de l'article 5é de la Llei d'Impacte Ambiental i concordants del Reglament,
Atès que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental, i la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana i d'altres disposicions que li són d'aplicació,
Atès que l'article 5é de la llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental, la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta llei,
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental,
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable, només a l'efecte ambiental, el Projecte de Revisió de les Normes Subsidiàries de Planejament del municipi d'Orxeta (Alacant), amb les mesures correctores incloses a continuació en aquesta declaració d'impacte ambiental, com també les contingudes en l'estudi d'impacte ambiental, sempre que no entren en contradicció amb aquestes:
* A partir de la posada en funcionament del nou abocador de residus sòlids urbans, es procedirà, el més aviat possible, a la clausura i restauració de l'actual abocador municipal, situat junt a la carretera d'Orxeta a Sella i de la resta d'abocaments incontrolats detectats al terme municipal, en especial aquells que assenyala l'estudi d'impacte ambiental.
* Per al desenvolupament del sòl apte per a urbanitzar, sector número 4 (Bella Orxeta), serà imprescindible la redacció d'un estudi geotècnic i d'un pla de consolidació dels terrenys, que evite el risc de lliscament en la zona. L'esmentat estudi serà redactat abans que el corresponent pla parcial i haurà de comptar amb el vist i plau del Servei de Protecció Civil de la Conselleria d'Administració Pública. Les determinacions contingudes en l'estudi geotècnic hauran de ser inexcusablement tingudes en compte en el corresponent pla parcial i mentre aquest no estiga definitivament aprovat s'impedirà qualsevol moviment de terrenys o obra d'urbanització a la zona.
* Els plans parcials que desenvolupen sòls aptes per a urbanitzar hauran de contenir les determinacions necessàries per a garantir la connexió de les xarxes d'evacuació a aigües residuals a la depuradora prevista. En cap cas, es permetrà l'abocament directe sense depurar als llits, ni la instal.lació de foses sèptiques o pous absorbents.
* Respecte al sòl no urbanitzable, i per a aquells aspectes no regulats en la normativa urbanística d'aquestes normes subsidiàries, s'atindrà a allò determinat per la Llei 4/1992, de 5 de juny, de la Generalitat Valenciana, de Sòl No Urbanitzable.
* En el cas que s'autoritze la ubicació d'activitats industrials en el terme, segons allò previst en l'article 18.4 de les Normes, es tindran en compte les següents consideracions:
-S'haurà de reservar sòl, adequadament condicionat a la permeabilitat dels terrenys, per al tractament correcte dels residus industrials que s'hi generen.
-La destinació final dels residus generats (inerts, assimilables a urbans, tòxics i perillosos), serà l'escaient a cadascun d'ells, d'acord amb les seues característiques fisicoquímiques.
-Les característiques dels efluents d'aigües residuals de les indústries seran les apropiades perquè puguen ser tractades en la depuradora prevista.
-Les característiques dels abocaments a llit públic de les aigües residuals industrials procedents de la depuradora no superaran els valors de la taula 3 de l'annex del Títol IV del Reglament de Domini Públic que desenvolupa els títols preliminars I, IV, V, VI i VII de la Llei 29/1985, de 2 d'agost, d'Aigües.
-Es compliran les disposicions de la Directiva 91/271/CEE sobre el tractament de les aigües residuals urbanes.
-Aquestes consideracions hauran de ser inexcusablement tingudes en compte per l'Ajuntament abans de la concessió a cada indústria de la corresponent llicència d'activitat.
Segon
Notificar a les persones interessades que contra aquesta, pel fet de no ser un acte de tràmit definitiu en via administrativa, no es podrà interposar cap recurs; la qual cosa no és inconvenient perquè puguen utilitzar tots els mitjans que estimen oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 4 de febrer de 1994
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 032/94-AIA, sobre el Projecte de Modificació de les Normes Subsidiàries de Planejament del municipi de Muro de Alcoy (Alacant),
Vist que, en data de 7 de febrer de 1994, l'Ajuntament de Muro va trametre a la Conselleria de Medi Ambient l'estudi d'impacte ambiental i el document tècnic del Projecte de Modificació de les Normes Subsidiàries de Planejament del municipi,
Vist que l'estudi d'impacte ambiental ha estat exposat al públic, pel termini d'un mes, mitjançant inserció d'anuncis en el Butlletí Oficial de la Província d'Alacant, de 23 d'agost de 1993, i en el diari Información d'11 d'agost de 1993, sense que s'hi haja presentat cap al.legació, segons el certificat que consta en l'expedient.
Atès que la modificació proposada consisteix en el canvi de classificació d'una parcel.la de 19.590 m2 situada junt a la carretera A-100 Muro-Castelló de Rugat, classificada en les Normes com a sòl no urbanitzable de protecció agrícola, i que es classificarà com a sistema general d'equipament dotacional docent,
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental, amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprén de l'article 5é de la Llei d'Impacte Ambiental i concordants del Reglament,
Atès que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana i en la resta de disposicions que li són aplicables,
Atès que l'article 5é de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta llei,
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable, només a l'efecte ambiental, el Projecte de Modificació Puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament de Muro de Alcoy, amb les mesures correctores contingudes en l'estudi d'impacte ambiental.
Segon
Notificar a les persones interessades que, contra aquesta resolució, pel fet de no ser un acte de tràmit definitiu en via administrativa, no es podrà interposar cap recurs; la qual cosa no és inconvenient perquè puguen utilitzar tots els mitjans que estimen oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 21 de febrer de 1994
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 075/93-AIA, sobre el Projecte de Normes Subsidiàries de Planejament del terme municipal de Planes i pedanies (Alacant),
Vist que, amb data de 23 de març de 1993, l'Ajuntament de Planes va trametre a la Conselleria de Medi Ambient la documentació tècnica del Projecte de Normes Subsidiàries de Planejament del municipi de Planes i pedanies (Alacant), junt amb el corresponent estudi d'impacte ambiental i el certificat d'exposició pública,
Vist que l'estudi d'impacte ambiental ha estat exposat al públic, pel termini d'un mes, mitjançant un anunci de l'Ajuntament de Planes publicat en el Butlletí Oficial de la Província d'Alacant, número 239, de 17 de desembre de 1992, i en el diari Información de 25 de desembre de 1992, sense que s'hi haja presentat cap al.legació, segons el certificat que consta en l'expedient,
Vist que, tal com hi preveu l'article 18 del Decret 162/90, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana pel qual s'aprova el reglament per a l'execució de la Llei 2/89 de 3 de març, d'Impacte Ambiental, s'han efectuat consultes als següents organismes:
- Direcció General de Protecció Ciutadana, de la Conselleria d'Administració Pública.
- Direcció General de Patrimoni Artístic, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.
- Direcció Territorial d'Alacant, de la Conselleria de Medi Ambient.
- Servei de Planificació dels Recursos Hidrològics, de la Conselleria de Medi Ambient.
Vist que els informes rebuts de les consultes realitzades es resumeixen en els següents apartats:
a) Servei de Protecció Civil
El risc més rellevant és el derivat de la inestabilitat de talussos que poden originar-se pels moviments de materials margosos en el sòl apte per a urbanitzar d'ús industrial, i en menor mesura, en el sòl apte per a urbanitzar residencial. D'altra banda, la zona d'acampada prevista haurà de dotar-se de mesures mínimes de seguretat davant d'incendis, vies d'evacuació ràpides, instal.lació d'un sistema d'alarma sonora i elaboració d'un pla d'autoprotecció del recinte.
b) Direcció General de Patrimoni Cultural
L'inventari de jaciments arqueològics es troba incomplet, ja que només s'hi recullen 5 dels 18 dels que es té constància en el terme. A més, alguns dels jaciments considerats es troben mal determinats al plànol corresponent. Es recomana la inclusió de la totalitat dels jaciments, qualificant-los com a "àrea arqueològica de protecció especial" i la necessitat de comptar amb una normativa urbanística que permeta documentar de forma prèvia les restes arqueològiques de l'àrea antiga de la ciutat. Pel que fa als patrimonis etnològic i arquitectònic, l'estudi d'impacte arreplega els elements més rellevants de la zona, per la qual cosa es considera escaient.
c) Direcció Territorial d'Alacant
El sòl no urbanitzable de protecció especial hauria de ser ampliat amb altres àrees de vocació forestal incloses en sòl no urbanitzable comú: unitats ambientals 1 i 3, terrenys que emmarquen el barranc de la Gleda i estreps de la serra de la Foradà. Així mateix, s'haurien d'establir normes de protecció del domini públic hidràulic de barrancs i pantà de Beniarrés, com també de les vies pecuàries. Finalment, l'abocador de residus sòlids actual no presenta risc de propagació d'incendis forestals.
d) Servei de Planificació de Recursos Hidrològics
S'haurà d'establir mesures de protecció de les captacions per a evitar el deteriorament de les aigües per al proveïment, atesa la contaminació d'origen fecal que presenten. Respecte al sanejament, dins del programa d'actuacions Generalitat/Diputació d'Alacant hi ha prevista la construcció d'una depuradora per als municipis de l'Orxa, Beniarrés, Planes i Benimarfull. Així mateix, s'haurà de proposar sistemes de tractament escaients per a les aigües residuals de les pedanies, que actualment són abocades als barrancs sense cap tractament.
Vist que, amb data de 14 de juny de 1993, es va sol.licitar a l'Ajuntament de Planes una ampliació de l'estudi d'impacte ambiental, en la qual es van recollir els següents aspectes:
- Proposta d'una ubicació apta per a l'abocament o tractament dels residus sòlids, i previsions per al tractament de les aigües residuals.
- Avaluació de la disponibilitat d'aigua per als usos proposats.
- Correccions de la normativa referida al sòl no urbanitzable i puntualitzacions respecte a les diferents qualificacions.
- Mesures protectores de les vies pecuàries i del patrimoni arqueològic.
- Major informació sobre la situació ambiental existent.
- Correcció de la ubicació d'activitats industrials.
- Major informació sobre mesures correctores i el programa de vigilància ambiental.
Vist que, amb data de 22 de juny de 1993, es va trametre a l'Ajuntament de Planes el resultat de les consultes realitzades al Servei de Protecció Civil i a la Direcció General de Patrimoni Artístic,
Vist que, amb data de 23 de juliol de 1993, es va trametre a l'Ajuntament de Planes el resultat de les consultes realitzades a la Direcció Territorial d'Alacant de la Conselleria de Medi Ambient i al Servei de Planificació dels Recursos Hidrològics,
Vist que, amb data de 17 de desembre de 1993, l'Ajuntament de Planes va trametre a la Conselleria de Medi Ambient l'ampliació de l'estudi d'impacte ambiental sol.licitada, junt amb les modificacions al document tècnic de la revisió de les Normes Subsidiàries de Planejament del municipi de Planes i pedanies, aprovat pel ple de l'Ajuntament en sessió del dia 22 de juliol de 1993,
Vist que, una vegada examinada la nova documentació presentada per l'Ajuntament de Planes davant aquesta Conselleria, i amb data de 13 de gener de 1994, va sol.licitar-se a l'esmentat ajuntament una nova ampliació, en la qual es sol.licitava que es repararen els següents punts:
- Classificació, com a sòl no urbanitzable especialment protegit, de les unitats ambientals 1 i 3 o justificació detallada de la seua exclusió de la dita qualificació.
- Protecció dels llits de barrancs i de l'entorn del pantà de Beniarrés, segons allò previst en la Llei 29/1985, d'Aigües, i 4/1992, de Sòl No Urbanitzable.
Vist que, amb data de 3 de febrer de 1994, l'Ajuntament de Planes va presentar davant aquesta Conselleria una nova reparació de deficiències, aprovades pel ple de l'Ajuntament en la sessió celebrada el 28 de gener de 1994,
Vist que en la nova documentació aportada es recullen, entre altres, els aspectes següents:
Primer. S'assenyala en els plànols d'ordenació l'ubicació exacta de l'abocador, l'estació depuradora prevista i els filtres verds que s'han d'instal.lar a les pedanies. Així mateix, s'hi assenyalen les captacions i els dipòsits d'aigua existents, se n'estableix un perímetre de protecció i es justifica la disponibilitat d'aigua per a les necessitats previstes en les Normes.
Segon. Es relacionen les vies pecuàries existents al municipi, com també la totalitat dels jaciments arqueològics coneguts.
Tercer. S'amplia l'àrea classificada com a sòl no urbanitzable de protecció especial, incloent-hi, entre altres zones, les unitats ambientals 1 (Serra de l'Albureca) i 3 (Serra del Cantalar)
Quart. Així mateix, es classifica com a sòl no urbanitzable protegit una franja de 50 metres a banda i banda del barranc del Sofre, i de 100 metres al voltant del pantà de Beniarrés.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental, amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva de l'esmentat projecte, segons es desprén de l'article 5é de la Llei d'Impacte Ambiental i concordants del Reglament,
Atès que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana i en la resta de disposicions que li són aplicables,
Atès que l'article 5é de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta llei,.
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental,
Per tot això i fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable, només a l'efecte ambiental, el Projecte de Revisió de les Normes Subsidiàries de Planejament del municipi de Planes i pedanies (Alacant), amb les mesures correctores incloses a continuació en aquesta declaració d'impacte ambiental, com també les contingudes en l'estudi d'impacte ambiental, sempre que no entren en contradicció amb aquestes:
* Respecte al sòl no urbanitzable, i per a aquells aspectes no regulats en la normativa urbanística d'aquestes normes subsidiàries, s'atendrà a allò determinat per la Llei 4/1992, de 5 de juny, de la Generalitat Valenciana, de Sòl No Urbanitzable.
* La destinació final dels residus generats (inerts, assimilables a urbans, tòxics i perillosos), serà l'escaient a cadascun d'ells, d'acord amb les seues característiques fisicoquímiques.
* Les característiques dels efluents d'aigües residuals de les indústries seran les escaients perquè puguen ser tractades en la depuradora projectada.
* Les característiques dels abocaments a llits públics de les aigües residuals industrials procedents de la depuradora, no superaran els valors de la taula 3 de l'annex del títol IV del Reglament de Domini Públic que desenvolupa els títols preliminars I, IV, V, VI i VII de la Llei 29/1985, de 2 d'agost, d'Aigües.
* Es compliran les disposicions de la Directiva 91/271/CEE sobre el tractament de les aigües residuals urbanes.
* Aquestes consideracions hauran de ser inexcusablement tingudes en compte per l'Ajuntament abans de la concessió a cada indústria de la corresponent llicència d'activitat.
* En la regulació de les activitats compatibles amb la classificació com a sòl no urbanitzable d'especial protecció en el barranc del Sofre, es tindrà en compte l'interés geològic de l'indret, en especial en el tram comprés entre la carretera C-3311 i el pantà de Beniarrés.
Segon
Notificar a les persones interessades que, contra aquesta resolució, pel fet de no ser un acte definitiu en via administrativa, no es pot presentar recurs de cap mena. No obstant això, podran utilitzar els mitjans que, en defensa dels seus drets, consideren pertinents.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 4 de febrer de 1994
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 102/93-AIA sobre el projecte de línia aèria de transport d'energia elèctrica a 132 kv entre l'estació transformadora Uixó Est i la línia La Plana-Sagunt, el promotor del qual és Iberdrola i afecta el terme municipal de la Vall d'Uixó (Castelló),
Vist que l'estudi d'impacte ambiental va ser presentat pel promotor el 14 de maig de 1993, al mateix temps que era tramés al Servei Territorial d'Indústria i Energia a Castelló, com a òrgan competent en la matèria,
Vist que s'han efectuat consultes a l'Ajuntament de la Vall d'Uixó i a la Direcció Territorial de Medi Ambient de Castelló. Com a resultat d'aquestes consultes, l'Ajuntament de la Vall d'Uixó tramet un informe de l'arquitecte municipal, en el qual s'indica que "...a la vista de l'estudi d'impacte ambiental, no té cap observació a fer-hi". La Direcció Territorial tramet un informe en què, d'una forma succinta, s'indica que el projecte es desenvolupa, en la seua totalitat, en una àrea dedicada al cultiu agrícola, d'un escàs valor ambiental, i que no presenta comunitats botàniques o faunístiques d'especial rellevància, per la qual cosa es desprén que del desenvolupament del projecte no es produiran impactes irreversibles,
Vist que l'objecte del projecte consisteix a augmentar la seguretat en el subministrament d'energia elèctrica en la zona d'ubicació del projecte. Per això, s'ha projectat la construcció d'una línia aèria de transport d'energia elèctrica de 132 kv que partirà de la línia existent La Plana-Sagunt i finalitzarà en l'estació transformadora Uixó Est amb una longitud de 800 m,
La zona on es localitza l'estesa es dedica al cultiu agrícola de cítrics. L'afecció que pot originar la instal.lació de la línia sobre el sòl es limitarà a l'obertura de la caixa per als suports i no hi caldrà l'obertura d'accessos en ser una zona agrícola on hi ha una àmplia xarxa de camins. Quant a l'eliminació de vegetació, ateses les característiques d'aquesta i de l'estesa elèctrica que s'hi ha d'instal.lar, no cal la tala de cap exemplar de fruiter. L'estudi d'impacte ambiental insisteix en l'estudi particularitzat de les bases de cada suport per a evitar la tala de qualsevol exemplar. Les comunitats d'aus existents a l'àrea, segons s'indica en l'estudi, no ofereixen cap singularitat i es caracteritzen pel fet de ser espècies associades als cultius agrícoles.
Vist que ha estat tramés l'estudi d'impacte ambiental junt amb el projecte i el resultat de la informació pública del Servei Territorial d'Indústria i Energia a Castelló. El cap de la Unitat d'Energia i Mines d'aquest servei certifica que, durant el període d'informació pública de 30 dies comptadors a partir de l'endemà de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província, número 69 de 8 de juny de 1993, no s'hi han presentat al.legacions.
Atés que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprén de l'article 5é. de la Llei d'Impacte Ambiental i concordants del seu reglament,
Atés que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, del 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que li són aplicables,
Atés que l'article 5é. de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta Llei,
Atés que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental.
Primer
Estimar acceptable, només a l'efecte ambiental, el projecte de línia aèria de transport d'energia elèctrica a 132 kv entre l'estació transformadora Uixó Est i la línia La Plana-Sagunt, el promotor del qual és Iberdrola i afecta el terme municipal de la Vall d'Uixó (Castelló), atenent allò disposat en l'estudi d'impacte ambiental, amb les següents condicions:
1. Tots els residus o enderrocs generats en la instal.lació de l'estesa es recolliran i traslladaran a un abocador controlat.
2. S'hi restauraran totes les àrees dedicades a apilament de material i maquinària.
3. Presentació en aquesta Direcció General de l'informe del resultat del programa de vigilància ambiental proposat en l'estudi d'impacte ambiental.
Segon
Notificar a les persones interessades que, contra aquesta resolució, pel fet de no ser un acte de tràmit definitiu en via administrativa, no es pot interposar cap recurs, la qual cosa no és inconvenient perquè puguen utilitzar tots els mitjans que estimen oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 4 de febrer de 1994
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 126/93-AIA, sobre el projecte de Pla General d'Ordenació Urbana del municipi de Monserrat (València), promogut per l'Ajuntament de Monserrat,
Vist, que amb data de 21 de juny de 1993, l'Ajuntament de Montserrat va trametre a la Conselleria de Medi Ambient l'estudi d'impacte ambiental i el seu annex, junt als documents tècnics que integren el PGOU de Montserrat (informació, avanç i ordenació), com també els documents integrants de l'expedient de l'Ajuntament,
Vist que l'estudi d'impacte ambiental i el seu annex han estat exposats al públic mitjançant anuncis de l'Ajuntament de Monserrat publicats en el Butlletí Oficial de la Província números 97 i 73, de dates 25 d'abril de 1991 i 27 de març de 1993, respectivament,
Vist que, amb data de 4 de juny de 1993, l'Ajuntament va certificar la inexistència de reclamacions presentades a l'estudi d'impacte ambiental i va trametre el dit certificat a aquesta Conselleria el 21 de juny de 1993. Posteriorment, en data 27 de juliol de 1993, l'Ajuntament va trametre a aquesta Direcció General un certificat de data 9 de juliol de 1993 en el qual reparava l'error comés en no prendre en compte en l'expedient l'al.legació a l'estudi d'impacte ambiental presentada per En Joaquín Moreno Menéndez, per causada d'una fallada administrativa, i, així mateix, va trametre una còpia de l'esmentada al.legació a aquesta Direcció General. D'altra part, no es va presentar cap al.legació a l'annex de l'estudi d'impacte ambiental, segons un certificat de l'Ajuntament de data 7 de maig de 1993,
Vist que l'al.legació presentada per En Joaquín Moreno Menéndez, propietari d'una parcel.la classificada en el PGOU com a zona verda, incideix sobre el contingut de l'estudi d'impacte ambiental quant a l'efecte sobre els propietaris de sòls classificats com a urbans o urbanitzables i les mesures correctores que s'hi ha d'aplicar, relacionades principalment amb la contaminació d'aigües soterrànies i superficials. Així mateix, hi al.lega sobre la falta d'indicadors en el programa de vigilància ambiental de l'estudi d'impacte ambiental,
Vist que, en data 7 de setembre de 1993, va ser efectuada una visita d'inspecció per tècnics d'aquesta Direcció General a la zona objecte d'anàlisis,
Vist que, en data 12 de juliol de 1993, es va efectuar una consulta als organismes següents, dins del tràmit per a tal efecte, previst en l'article 18 del Decret 162/90 de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el reglament per a l'execució de la Llei 2/1989, de 3 de març, d'Impacte Ambiental:
1) Direcció General de Patrimoni Artístic de la Conselleria de Cultura.
2) Direcció General d'Interior de la Conselleria d'Administració Pública.
3) Serveis Territorials de Medi Ambient de València.
4) Servei de Planificació dels Recursos Hidrològics d'aquesta Direcció General.
Vist que, com a resposta a les consultes efectuades, es reben els següents informes:
1) En data 23 d'agost de 1993, informe de la Direcció General de Patrimoni Artístic, en el qual s'indica la relació dels jaciments arqueològics existents al terme municipal de Monserrat.
En data 6 d'octubre de 1993, informe complementari en què s'indica que no s'ha realitzat l'inventari de béns etnològics del dit municipi.
En data 2 de desembre de 1993, nou informe complementari en el qual s'indiquen els béns immobles d'interés cultural o historicoartístics existents al terme i que hauran d'incloure's en el catàleg d'edificis protegits.
2) En data 28 de setembre de 1993, informe del Servei de Protecció Civil i Coordinació de Comunicacions, en què es conclou que el dit terme municipal està afectat per risc de lliscaments, de crescudes als llits i d'erosió, lligats a precipitacions intenses.
Atés que les zones sotmeses a risc de lliscaments han estat qualificades com a sòl no urbanitzable protegit, es considera molt apropiada la dita qualificació i es recomana la seua no-reclassificació en futures revisions o modificacions del PGOU.
El sector qualificat com a sòl urbanitzable industrial està sotmés al risc d'inundacions i d'erosió, per la qual cosa s'haurà de prendre algunes mesures de precaució.
3) En data 15 d'octubre de 1993, informe dels Serveis Territorials de Medi Ambient de València en què es fa constar la no-existència de muntanyes d'utilitat pública o en consorcis gestionats pels dits serveis territorials. A més, s'hi adjunta plànol de classificació de vies pecuàries, en el qual se senyalen dos errors comesos en la representació del traçat de les vies Sendera de Fita Blanca i Canyada Reial d'Aragó.
4) En data 4 d'octubre de 1993, informe del Servei de Planificació dels Recursos Hidrològics en què es realitzen consideracions relatives a:
- Proveïment (perímetres de protecció de captacions, control de la qualitat de l'aigua, garanties de proveïment, condicions de la xarxa).
- Sanejament (hi ha previsió de construcció d'una estació depuradora d'aigües residuals mancomunada per a 1996, necessitat de depuració de les aigües residuals, abans del seu abocament, sobretot, al sòl d'ús industrial).
Vist que, en data 30 de juliol de 1993, es va sol.licitar una ampliació de l'estudi en què es demanava a l'Ajuntament una relació de les principals activitats extractives existents al terme municipal i la indicació de la situació administrativa de cadascuna d'elles. Així mateix, s'hi sol.licitava la justificació de l'existència del recurs hídric per a proveïment de tota la població, segons els cabals previstos per a dotacions. Finalment, s'indicava també la necessitat de reservar sòl en sistemes generals, apte per a la ubicació, dins del mateix terme de Monserrat, d'un sistema de tractament controlat per als residus i el deure de determinar la ubicació proposada per a tal fi,
Vist que, en data 20 d'agost de 1993, es va rebre una sol.licitud de l'Ajuntament perquè se li concedira una pròrroga del termini de 20 dies que la legislació atorga per a la presentació de l'ampliació sol.licitada,
Vist que, en data 8 d'octubre de 1993, es van rebre de l'Ajuntament les dades sol.licitades sobre la situació legal i administrativa de les pedreres existents al terme municipal, com també les dades referents al proveïment de l'aigua i a les empreses subministradores d'aquest servei al dit municipi,
Vist que també es va rebre una consulta efectuada per l'Ajuntament que hi va trametre tres propostes de parcel.les per a la ubicació de l'abocador en sòl de propietat municipal, fent-hi una consulta sobre la possible idoneïtat dels terrenys d'alguna d'aquestes parcel.les per a la correcta ubicació de tal fi.
Vist que, en data 26 d'octubre de 1993, la dita consulta es va traslladar al Servei de Residus i Contaminació -pertanyent a aquesta Direcció General, el qual va trametre l'informe corresponent en data 16 de novembre de 1993, en el qual es presumir la no-idoneïtat de cap de les tres propostes per raons de:
- Alta vulnerabilitat dels sòls a la contaminació de les aigües soterrànies.
- Classificació urbanística del sòl com a no urbanitzable d'especial protecció.
- Altres condicionants de proximitat a nuclis urbans i característiques orogràfiques que fan desaconsellables tals ubicacions i més quan hi ha terrenys al terme municipal adequats per a tal fi per la seua geologia, classificació urbanística i ubicació física.
Vist que, en data 23 de novembre de 1993, es va trametre a l'Ajuntament perquè en prenguera coneixement, una còpia de cadascun dels informes rebuts sobre les consultes efectuades, provinents de:
- Direcció General de Patrimoni Artístic.
- Servei de Protecció Civil.
- Serveis Territorials de Medi Ambient de València.
- Servei de Planificació dels Recursos Hidrològics.
- Servei de Residus i Contaminació.
Així mateix, es va comunicar a l'Ajuntament que s'havia de proposar una altra ubicació per al sistema general corresponent al sistema de tractament de residus sòlids urbans. Al mateix temps, es va afegir a la sol.licitud d'ampliació la necessitat de corregir els errors comesos en la presentació del traçat de les vies pecuàries en els plànols d'ordenació, alhora que s'havia de corregir els condicionants de les normes urbanístiques referents a la ubicació d'abocadors i fematers.
Vist que, en data 15 de desembre de 1993, es va rebre l'ampliació sol.licitada, en la qual es recullen, com a document annex a la memòria del PGOU, els següents extrems:
1) S'ha efectuat una reserva de 8,43 hectàrees de superfície de sòl, en sistemes generals, destinades al tractament controlat de residus sòlids.
Aquesta zona està reflectida en els plànols 2-3, "Usos globals del sòl" i 3-3, "Classificació del sòl i desenvolupament".
També s'ha modificat la pàgina 99 de les normes urbanístiques, referent a "Abocadors i femers".
2) Es reparen els errors comesos en determinar el traçat de les vies pecuàries, rectificant els plànols corresponents: plànol 2-3 (Sendera de Fita Blanca) i plànol 2-1 (Canyada Reial d'Aragó).
3) S'hi inclouen les determinacions que s'han de prendre en compte en el desenvolupament del pla parcial de la zona industrial situada al sud del nucli urbà i classificada com a sòl urbanitzable programat, amb vista a evitar riscos d'inundacions i processos d'erosió, les quals són:
1. S'haurà d'estudiar i, si s'escau, preveure un mur de formigó al llit del barranc de Logrois, entre el camí de les Valletes i la VP-3067, com també el terraplenament de les parcel.les urbanitzables. Així mateix, s'hi prendrà en compte el condicionament i neteja del dit barranc.
2. S'haurà d'estudiar i, si s'escau, construir un mur de formigó al barranc del Tollo, almenys al tram que discorre junt a la parcel.la urbanitzable, a l'oest de la VP-3067, per evitar l'erosió dels marges.
3. En cas que no resulte apropiada o viable la construcció dels murs esmentats en els anteriors apartats, una vegada realitzat l'estudi requerit, s'hi haurà de donar una altra solució, siga constructiva o urbanística, que evite el risc d'inundacions.
4. Tots els jaciments arqueològics relacionats en l'informe de la Direcció General de Patrimoni estan inclosos en l'article 4.5, apartat 2 de les normes urbanístiques relatives a la protecció del patrimoni historicoartístic cultural.
Atés que el PGOU classifica els sòls del terme municipal de la següent forma:
- Sòl urbà: 454,5615 hectàrees, de les quals 81 corresponen a sòl tant residencial com industrial dins del nucli urbà, i la resta, 373,5615 hectàrees, és sòl urbà residencial a colònies i urbanitzacions.
- Sòl urbanitzable: 80,7040 hectàrees.
- Sòl no urbanitzable: 4.034,74 hectàrees, entre sòl no urbanitzable comú i sòl no urbanitzable protegit, fent, en aquest últim, la distinció entre la protecció paisatgística i la protecció especial.
Atés que de l'ampliació es deriva la reparació dels errors comesos en el traçat de les vies pecuàries i la inclusió d'un sòl de reserva per a abocador en sistemes generals, com també la incorporació al document de planejament de les mesures correctores que cal considerar en el desenvolupament del pla parcial de la zona industrial prevista,
Atés que l'al.legació a l'estudi d'impacte ambiental presentada per En Joaquín Moreno Menéndez ja va ser informada en data 29 de juny de 1993 per l'arquitecte municipal; informada, així mateix, desfavorablement per la comissió informativa d'obres de la corporació municipal, segons un certificat de data 14 de juliol de 1993 i desestimada i notificada a l'al.legant pel ple de la corporació, segons un certificat de data 9 de juliol de 1993, basant-se que el contingut de la dita al.legació no incideix en punts concrets i es limita a plantejar consideracions de caràcter general. Aquesta Direcció General assumeix la dita desestimació,
Atés que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprén de l'article 5é. de la Llei d'Impacte Ambiental i concordants del seu reglament,
Atés que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, del 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que li són aplicables,
Atés que l'article 5é. de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta Llei,
Atés que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable, només a l'efecte ambiental, el projecte de Pla General d'Ordenació Urbana del municipi de Monserrat, promogut per aquest Ajuntament, sempre que es complesquen les mesures correctores exposades en l'estudi d'impacte ambiental i en el seu annex, com també els programes de vigilància ambiental, amb la condició que aquests no entren en contradicció amb les determinacions de l'annex a la memòria redactat com a document d'ampliació (aprovat pel ple municipal el 3 de desembre de 1993), i amb les següents condicions:
A) Mesures c orrectores
A.1. S'hauran d'establir els corresponents perímetres de protecció dels pous utilitzats per a proveïment, a fi d'evitar el deteriorament de la qualitat de les aigües soterrànies, encara més quan alguns d'ells tenen cultius de regadiu al seu voltant.
A.2. S'haurà de contemplar el mallat progressiu de les xarxes de proveïment per a evitar estancaments als punts terminals.
A.3. S'hauran de complir les prescripcions determinades en la reglamentació tecnicosanitària per al proveïment i control de qualitat de les aigües potables de consum públic (Reial Decret 1.138/1990).
A.4. Les aigües residuals de les urbanitzacions i colònies hauran de ser sotmeses a procés de depuració previ al seu abocament i, sempre que siga possible, es construiran sistemes col.lectius. En qualsevol cas, s'haurà de substituir els pous cecs existents, principalment en aquelles zones d'alta vulnerabilitat, per sistemes de tractament i depuració adequats, a fi de preservar la qualitat de l'aigua dels aqüífers.
A.5. Qualsevol abocament que es pretenga realitzar a llit públic o al subsòl, haurà de comptar amb la preceptiva autorització de la confederació hidrogràfica corresponent.
A.6. Es procedirà a la neteja i restauració dels actuals abocadors incontrolats de residus, dispersos pel terme municipal.
A.7. Ateses les característiques geològiques de la unitat ambiental número 20, "Calcàries lacustres NiÑerola", que presenta un aflorament de calcàries lacustres i guixos, únic a la província de València, i que posseeix un elevat interés científic i didàctic, es considera que s'ha d'ampliar la protecció dels sòls qualificats pel PGOU dins d'aquesta unitat (vegeu gràfic adjunt) com a sòl no urbanitzable de protecció paisatgística i geològica.
A.8. S'haurà d'incloure la masia al carrer de Doctor MaraÑón en el catàleg d'edificis protegits i, per tant, s'haurà de recollir en l'article 4.5, punt 3 de les normes urbanístiques, com també s'inclouran com a zones de protecció arqueològica tots els jaciments arqueològics existents al terme municipal, segons consten en l'informe de la Direcció General de Patrimoni Artístic de la Conselleria de Cultura.
A.9. Tots aquells sòls que es classifiquen com a urbans o urbanitzables i que confronten amb les actuals carreteres VP-3067, VP-3065 i VP-3066, hauran d'incloure en els corresponents plans parcials o com a complement als ja existents, la construcció de pantalles vegetals acústiques per a impedir l'impacte sonor que la circulació de vehicles puga ocasionar sobre els habitatges que s'hi ubiquen. La dita construcció anirà a càrrec dels promotors de les corresponents urbanitzacions o colònies.
B) Programa de vigilància ambiental
B.1. S'haurà de controlar els nivells de nitrats en les aigües procedents del pou La Dolorosa, ja que estan molt prop de la concentració màxima admissible establerta per a les aigües de consum públic.
B.2. Es vetlarà pel compliment de la legislació d'aigües i de la normativa del domini públic hidràulic, especialment pel que fa a l'ocupació de llits i zones de seguretat, fonamentalment al riu Magre
B.3. S'haurà de vetlar, especialment, pel perfecte funcionament dels sistemes de recollida, transport, tractament o eliminació dels residus sòlids i de depuració de les aigües residuals. El sistema elegit per a tals fins haurà de reunir les condicions ambientals suficients per tal de garantir la no-afecció d'altres sistemes.
B.4. Sent una zona d'intensa activitat extractiva, es vetlarà pel compliment de la legislació minera i de l'ambiental complementària. Així mateix, aquells terrenys ocupats actualment per activitats extractives, ubicats en àrees que es qualifiquen com a sòl no urbanitzable comú i que confronten amb àrees de sòl no urbanitzable protegit, mantindran la qualificació proposada com un règim transitori que durarà mentre estiguen vigents les actuals concessions d'explotació i sempre que abans no s'abandonen. En arribar a aquesta situació, s'haurà de complir la reglamentació vigent quant a mesures de regeneració i restauració que s'han d'aplicar, abans de l'abandó de l'explotació minera tal com hi estableix la llei. Una vegada realitzada aquesta restauració, es tramitarà el canvi de qualificació a sòl no urbanitzable protegit dels terrenys afectats.
B.5. En el corresponent pla parcial que desenvolupe el sòl apte per a urbanitzar industrial, s'haurà de prendre en compte:
1. El compliment de les determinacions contemplades en l'annex a la memòria del PGOU, per a evitar el risc d'inundacions i protegir els sòls de l'erosió.
2. La recollida de les aigües residuals haurà de quedar connectada a la xarxa general per a la seua depuració. No obstant això, s'exigirà, si cal, un tractament en l'origen amb vista a protegir la xarxa de clavegueram i el sistema depurador previst.
3. La destinació final dels residus generats (inerts, assimilables a urbans, tòxics o perillosos) serà l'adequada a cadascun d'ells, d'acord amb les seues característiques fisicoquímiques. Es prohibirà la crema de residus, llevat que s'hi dote un sistema d'incineració adequat, d'acord amb la legislació vigent.
B.6. Ja que es considera que la qualificació de sòl no urbanitzable protegit és la més adequada, atés que s'ha qualificat com a tal les àrees sotmeses a risc de lliscament, s'haurà de mantenir la dita qualificació de sòl no urbanitzable protegit en les possibles revisions o modificacions futures del PGOU de Monserrat.
Segon
Notificar a les persones interessades que, contra aquesta resolució, pel fet de no ser un acte de tràmit definitiu en via administrativa, no es pot interposar cap recurs, la qual cosa no és inconvenient perquè puguen utilitzar tots els mitjans que estimen oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 4 de febrer de 1994
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 141/93-EIA, referent a un projecte d'abocador controlat de residus sòlids urbans en alta densitat, situat al paratge de Lo Pardo, del terme municipal d'Orihuela, el promotor del qual és PROAMBIENTE, SL,
Vist que l'estudi d'impacte ambiental ha estat sotmés a informació pública, junt a la resta de documentació tècnica del projecte, per l'Ajuntament d'Orihuela, en el procediment d'obtenció de la corresponent llicència d'activitat, mitjançant un edicte publicat al tauler d'anuncis de l'Ajuntament, al diari Información d'Alacant del dia 17 de febrer de 1993, al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, número 1.973, de 26 de febrer de 1993 i al Butlletí Oficial de la Província d'Alacant, número 58, d'11 de març de 1993,
Vist que, durant el termini d'informació pública, han estat presentades al.legacions per part de: Asociación de Vecinos "Virgen de Monserrate" de Torremendo, Comunidad de Regantes de San Onofre y Torremendo i "La Pedrera Sdad. Coop. Valenciana", en les quals es recullen 629 signatures de veïns de la zona i expressen les seues inquietuds i repulsa per la implantació de l'activitat, a la qual consideren impactant per la suposada producció de fums i olors, proliferació de rosegadors, deteriorament paisatgístic, contaminació, abandó obligat de les pràctiques agrícoles al seu voltant, etc, sent tots aquests aspectes analitzats i raonats minuciosament en un informe sobre les dites al.legacions realitzat per l'arquitecte municipal d'Orihuela, en el qual es posa de manifest el desconeixement o incomprensió dels al.legants respecte al projecte ja que es tracta d'un sistema de tractament controlat, entre els objectius del qual està, precisament, evitar el tipus de temors manifestats pels al.legants,
Vist que el projecte i la resta de la documentació tècnica tramitada desenvolupen una actuació totalment adequada des del punt de vista ambiental, que garanteix la no-propagació d'elements contaminants i desenvolupa les mesures necessàries per a minimitzar qualsevol tipus de molèsties a la zona externa al perímetre d'actuació, a banda que el nucli habitat més proper (Torremendo) es troba situat a més de 2.000 metres de distància,
Vist que, en data 4 d'agost de 1993, es van evacuar els escrits de sol.licitud d'informe als següents organismes: Direcció General de Patrimoni Artístic, Servei Territorial de Medi Ambient i Servei de Residus i Contaminació, sense que de les respostes rebudes dins del termini previst -les dels dos últims organismes- es desprenga cap impediment a la realització del projecte,
Vist que, en data 24 de setembre de 1993, es va sol.licitar un informe a la Confederació Hidrogràfica del Segura perquè poguera pronunciar-se en el termini de 30 dies sobre qualsevol aspecte de la seua competència, tot advertint-li que, transcorregut el dit termini, es produiria la formulació de la declaració d'impacte ambiental. El comissari d'aigües de l'esmentat organisme de conca tramet la resposta, en data 7 de desembre de 1993, expressant que, durant l'execució de les obres hauran d'adoptar-se precaucions per a evitar contaminacions de les aigües i que qualsevol abocament d'aigües residuals haurà d'adaptar-se a allò previst en la legislació d'aigües.
Vist que, en data 6 d'octubre de 1993, es va rebre un escrit de la Direcció General de Patrimoni Artístic pel qual es traslladava un informe emés per l'arqueòleg inspector de la Direcció Territorial de Cultura d'Alacant, En José Luis Simón García, en el qual proposa que es resolga de forma favorable la ubicació de l'abocador, sempre que prèviament s'efectue un estudi arqueològic que comprove que no hi ha jaciments d'aquest tipus, atés que la zona és rica en ells. En data 19 d'octubre de 1993, es rep un nou informe tramés des de la mateixa direcció general, signat aquest per l'inspector tècnic de Patrimoni Artístic, En Santiago Varela Botella, en què s'afirma que no hi ha a la zona elements protegits, respecte a la Llei de Patrimoni Artístic.
Vist que, mitjançant un escrit de data 19 d'octubre de 1993 es requereix al promotor l'ampliació de l'estudi ambiental pel que fa a la possibilitat d'afecció del projecte sobre el patrimoni cultural i històric i, així mateix, es comunica a l'Ajuntament tal circumstància perquè en prenga coneixement i davant la possibilitat que puga aportar informació sobre això,
Vist que, en data 25 de novembre de 1993, es rep l'informe arqueològic, tramés per l'Ajuntament d'Orihuela i signat per l'arqueòleg municipal N'Emilio Diz Ardid, en el qual es dóna compte que, una vegada feta la prospecció de la zona de forma intensiva, el resultat en va ser negatiu i no es va distingir a la superfície l'existència de cap jaciment arqueològic.
Atés que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprén de l'article 5é. de la Llei d'Impacte Ambiental i concordants del seu reglament,
Atés que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, del 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que li són aplicables,
Atés que l'article 5é. de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta Llei,
Atés que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental.
Primer
Estimar acceptable, només a l'efecte ambiental i sense perjudici de la prèvia obtenció de les autoritzacions sectorials que li siguen aplicables, la realització del projecte d'abocador controlat de residus sòlids urbans promogut per PROAMBIENTE, SL en el terme municipal d'Orihuela, sempre que s'hi observen les prescripcions recollides en l'estudi d'impacte ambiental i en el mateix projecte, com també les condicions següents:
1. L'explotació es realitzarà d'acord amb el reglament que acompanya l'estudi d'impacte ambiental, que està articulat en 20 punts, dels quals, en la documentació tramitada, havien estat omesos els articles 5 i 6, el contingut dels quals quedarà redactat de la següent manera:
Article 5. Troballa fortuita de restes arqueològiques
Si, durant les obres de construcció o de funcionament, es produira la troballa de qualsevol resta o indici de caràcter arqueològic, s'haurà de notificar immediatament a l'administració i suspendre temporalment tota actuació, fins que es determine la seua importància, segons el que hi preveu la Llei de Patrimoni Històric Espanyol.
Article 6. Evacuació de gasos i assentaments
Per causa que, durant els primers anys a partir de la clausura de l'abocador, es produeix una major migració de gasos i per raó, també, que l'activitat de l'abocador pot donar lloc a assentaments diferencials, no s'han de realitzar les obres de segellament fins que transcórrega, almenys, un any.
2. En el "llibre d'ordres" que preveu l'article 4 de l'esmentat reglament, s'haurà de registrar totes les incidències i els controls sobre els volums de residus tractats, la producció de lixiviats, la retirada d'aquests, degudament acreditada, a una estació depuradora, el desenvolupament de l'acumulació dels residus, el seguiment de la seua fermentació i les labors de restauració i manteniment efectuades, com també qualsevol altra incidència de caràcter ambiental que supose variacions o desviacions respecte a les previsions del projecte i de l'estudi d'impacte ambiental.
3. Cada any, abans del 31 de desembre, el promotor o titular de l'activitat haurà de presentar, davant la Conselleria de Medi Ambient, un informe-resum per duplicat sobre les incidències i els controls als quals es refereix el punt anterior.
Segon
Notificar a les persones interessades que, contra aquesta resolució, pel fet de no ser un acte de tràmit definitiu en via administrativa, no es pot interposar cap recurs, la qual cosa no és inconvenient perquè puguen utilitzar tots els mitjans que estimen oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 22 de febrer de 1994
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 159/93-AIA sobre el projecte bàsic de l'avinguda del Sud (València), clau 31-V-1023(3), promogut per la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports,
Vist que, amb data de 28 de juliol de 1993, la Direcció General d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports va trametre a la Conselleria de Medi Ambient el projecte bàsic i l'estudi d'impacte ambiental de l'avinguda del Sud consistent en la construcció de 3,8 km de via des del nou accés a Paiporta fins a la ronda d'Albal,
Vist que es varen efectuar consultes al Servei de Protecció Civil i Coordinació de Comunicacions de la Direcció General de Protecció Ciutadana de la Conselleria d'Administració Pública, a la Direcció General de Patrimoni Artístic de la Conselleria de Cultura i als Serveis Territorials de València de la Conselleria de Medi Ambient,
Vist que, amb data de 18 d'octubre de 1993, la Direcció General de Patrimoni Artístic va emetre un informe en què indicava que a la zona es troba el jaciment arqueològic de l'Hort de Pepica (Catarroja) i que no s'hi ha realitzat l'inventari arqueològic de Paiporta, per la qual cosa no es coneix si la traça afecta algun jaciment i, per això, va proposar que es realitzara una prospecció arqueològica i etnològica que determinara la incidència que pogueren tenir les obres sobre el patrimoni arqueològic i etnològic,
Vist que, amb data de 7 de desembre de 1993, el Servei de Protecció Civil i Coordinació de Comunicacions va emetre un informe en què afirmava que el traçat travessa el con al.luvial del barranc de Torrent en una zona amb un risc greu d'inundació, que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer té pendent d'execució el condicionament del llit i que considera que el projecte de l'autovia ha de coordinar-se amb la Confederació. No obstant això, si l'execució de la carretera s'avança a la del condicionament del llit, s'haurien de prendre certes mesures preventives, tals com dotar el pont sobre el barranc d'una capacitat de 1.500 m3/s i el reforçament dels marges en el punt de desbordament de l'antic barranc de la Rambleta, coincident amb la intersecció amb el barranc de Torrent.
Atès que en el projecte bàsic s'ha considerat per al càlcul hidràulic del pont un cabal de 534 m3/s,
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprén de l'article 5è. de la Llei d'Impacte Ambiental i concordants del seu reglament,
Atès que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, del 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que li són aplicables,
Atès que l'article 5è. de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta llei,
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental,
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable, només a l'efecte ambiental, el projecte bàsic de l'avinguda del Sud (València), amb les mesures protectores i correctores i programa de vigilància desenvolupats en l'estudi d'impacte ambiental, amb les següents condicions:
1. Si calguera utilitzar algun abocador per a les terres sobrants de l'obra projectada, l'elecció i la utilització d'aquest s'haurà de sotmetre al procediment d'estimació d'impacte ambiental, atés que en la documentació examinada no figura cap lloc de destinació per a aquests materials.
2. Els materials de manlleu hauran de provenir de llocs d'extracció correctes des del punt de vista ambiental.
3. Les instal.lacions auxiliars d'obra i els itineraris utilitzats durant la construcció de les obres s'hauran de situar de manera que els impactes a les zones urbanes siga mínim.
4. S'haurà de comprovar que les obres de pas del barranc de Torrent no perjudiquen el condicionament del llit i que, mentrestant, no agreugen els danys que puga causar una avinguda en un període de retorn a molt llarg termini.
5. Abans d'iniciar les obres de construcció es realitzarà un estudi que haurà de considerar la incidència que el projecte té sobre els elements que componen el patrimoni històric, artístic i arqueològic.
6. Si durant la construcció de les obres es troben restes arqueològiques, se n'haurà de comunicar la troballa a la Direcció General de Patrimoni Artístic de la Conselleria de Cultura, d'acord amb la Llei 16/1985, del Patrimoni Històric Espanyol.
7. En el projecte de construcció s'haurà de considerar les ocupacions i els encreuaments amb els camins ramaders d'acord amb l'article 7 de la Llei 22/1974, de 27 de juny, de Camins Ramaders i els concordants del reglament que la desenvolupa.
8. Es vetlarà per la conservació i la restauració dels marges i les zones pròximes a l'eix viari, una vegada executades les obres de construcció. Es procedirà, per tant, a la retirada de tots aquells materials sobrants, runes i altres elements que hi hagen estat dipositats, abocats o abandonats.
10. El programa de vigilància ambiental haurà d'incloure amidaments periòdics dels nivells de sorolls a les zones urbanes per a comprovar que si es produeixen increments, aquests no superen els 55 dB (A) Leq nocturns i 65 dB (A) Leq diürns.
Segon
Notificar a les persones interessades que, contra aquesta resolució, pel fet de no ser un acte de tràmit definitiu en via administrativa, no es pot interposar cap recurs; la qual cosa no és inconvenient perquè puguen utilitzar-se tots els mitjans que s'estimen oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 4 de febrer de 1994
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 188/93-AIA, referent a la sol.licitud d'extracció d'àrids del riu Caldés, en el terme municipal de Cinctorres (comarca dels Ports), el promotor de la qual és Francisco Sorribes Segura,
Vist que, en data 21 de setembre de 1993, es va rebre en aquesta Conselleria un escrit de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre en què se sol.licitava un informe respecte a l'extracció d'àrids esmentada i s'hi va respondre en data 5 d'octubre de 1993 en el sentit que resultava preceptiva la formulació d'una declaració d'impacte ambiental segons la Llei 2/1989, de la Generalitat Valenciana,
Vist que l'estudi d'impacte ambiental ha estat sotmés al tràmit d'informació pública per la Comissaria d'Aigües de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre mitjançant un anunci publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló, de data 25 de setembre de 1993, sense que s'hi presentaren al.legacions, segons consta en el corresponent certificat, rebut en data 30 de novembre de 1993,
Vist que, en data 19 d'octubre de 1993, es van cursar consultes als ajuntaments de Morella i de Cinctorres, al Servei Territorial de Medi Ambient, al Servei Territorial d'Indústria i Energia i a la Direcció General de Patrimoni Artístic, com a conseqüència de les quals es van rebre els següents escrits:
- Document del Servei Territorial d'Indústria i Energia, en data 25 de novembre de 1993, en el qual comuniquen que no poden fer-ne un informe perquè els falta el projecte d'explotació.
- Informe de la Direcció General de Patrimoni Artístic, en data 2 de desembre de 1993, en què es comunica que la gravera en qüestió no afecta, en principi, el patrimoni arqueològic o etnològic.
- Dos informes de la Direcció Territorial de Medi Ambient, en data 30 de novembre de 1993, en els quals es manifesta que no es previsible un impacte ambiental significatiu, sempre que s'adopten les mesures protectores i correctores pertinents. L'explotació, d'altra part, no afectaria cap via pecuària classificada. Finalment, recomana la utilització d'espècies vegetals més adequades que les indicades en l'estudi, a l'hora de restaurar els marges mitjançant la creació d'un bosc galeria.
Atés que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprén de l'article 5é. de la Llei d'Impacte Ambiental i concordants del seu reglament,
Atés que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, del 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que li són aplicables,
Atés que l'article 5é. de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta Llei,
Atés que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental.
Primer
Estimar acceptable, només a l'efecte ambiental i sense perjudici de la prèvia obtenció de les autoritzacions sectorials que hi calguera, i en particular de la preceptiva llicència d'activitat expedida per l'Ajuntament de Cinctorres, l'explotació de la gravera promoguda per En Francisco Sorribes Segura, segons les previsions de la memòria tècnica i de l'estudi d'impacte ambiental tramitats, encara que modificats per les condicions següents:
1. En contra del que reflecteix el plànol anomenat "Planta d'actuacions" (full número 7), l'accés a l'explotació es realitzarà, preferentment, per la marge dreta del llit del riu Caldés, concretament per la pista que naix aproximadament al quilòmetre 8, hectòmetre 8 de la carretera local CS-844, de Morella a Cinctorres.
2. L'objecte d'aquesta declaració d'impacte ambiental comprén una previsió de materials (graves), pròxima als 2.000 m3, corresponents a l'àrea compresa entre els perfiles 1 i 8, reflectits en els plànols recollits en l'estudi d'impacte ambiental, que és lleugerament superior a l superfície assenyalada en la memòria d'actuació (aquesta comprén la superfície entre els perfils 1 i 6).
3. El rebuig que es produirà en l'explotació, que s'estima en un 30% del volum total d'àrids que s'ha de remoure, es distribuirà més o menys uniformement sobre la mateixa zona d'extracció, una vegada concloses les labors però de forma que no s'hi creen amuntegaments ni motes laterals que contrasten amb la morfologia natural del llit.
4. Per a la creació del bosc galeria proposat en la fase de restauració, en lloc de les espècies vegetals proposades, es consideren més adequades Populus nigra i Fraxinus angustifolia, sobretot acompanyades de Crataegus monogyna, Salix eleagnos subespècie, angustifolia, Rosa sp...
Aquestes tasques de revegetació del màrgens hauran de realitzar-se a l'inici de l'explotació i no passaran els sis mesos contadors a partir de la notificació de l'autorització d'estracció al promotor.
5. El promotor queda obligat a presentar davant el Servei Territorial d'Indústria i Energia, abans del 31 de desembre de cada any, un informe anual on es recullen el balanç i l'estat actual de l'explotació, respecte als volums extrets i aprofitats i a l'aplicació de les mesures protectores i correctores previstes en el pla de restauració-estudi d'impacte ambiental, com també qualsevol possible incidència en el seu desenvolupament. El Servei Territorial d'Indústria i Energia trametrà a aquesta Conselleria una còpia de l'esmentat informe.
Segon
Notificar a les persones interessades que, contra aquesta resolució, pel fet de no ser un acte de tràmit definitiu en via administrativa, no es pot interposar cap recurs, la qual cosa no és inconvenient perquè puguen utilitzar tots els mitjans que estimen oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 4 de febrer de 1994
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 190/93-AIA, sobre el Projecte de Modificació del Pla General Municipal d'Ordenació Urbana de Castelló de la Plana,
Vist que, en data de 24 de setembre de 1993, l'Ajuntament de Castelló de la Plana va trametre a la Conselleria de Medi Ambient l'estudi d'impacte ambiental i el document tècnic del Projecte de Modificació del Pla General Municipal d'Ordenació Urbana de Castelló de la Plana,
Vist que l'estudi d'impacte ambiental ha estat exposat al públic, pel termini d'un mes, mitjançant inserció d'anuncis en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló, número 94, de 5 d'agost de 1993, i en el diari Mediterráneo, de 31 de juliol de 1993, sense que s'hi haja presentat cap al.legació, segons el certificat que consta en l'expedient,
Vist que, amb data de 5 d'octubre de 1993, es va sol.licitar a l'Ajuntament de Castelló de la Plana el certificat de l'aprovació provisional del projecte de modificació del Pla General Municipal d'Ordenació Urbana i el seu estudi d'impacte ambiental,
Vist que, en data de 17 de desembre de 1993, l'Ajuntament de Castelló de la Plana va trametre a la Conselleria de Medi Ambient la documentació sol.licitada.
Atès que la modificació proposada consisteix en el canvi de classificació d'una parcel.la de 11.500 m2 situada en la confluència de la Quadra Portolés amb la carretera de Castelló a Alcora. Aquesta parcel.la, classificada en el PGMOU com a sòl no urbanitzable, es troba ocupada actualment per una escola, per la qual cosa es proposa classificar com a sistema general d'equipament dotacional docent l'esmentada escola i els terrenys annexos per a la seua futura ampliació,
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental, amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprén de l'article 5é de la Llei d'Impacte Ambiental i concordants del Reglament.
Atès que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana i en la resta de disposicions que li són aplicables,
Atès que l'article 5é de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta llei,
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable, només a l'efecte ambiental, el Projecte de Modificació Puntual del Pla General Municipal d'Ordenació Urbana, amb les mesures correctores contingudes en l'estudi d'impacte ambiental.
Segon
Notificar a les persones interessades que, contra aquesta resolució, pel fet de no ser un acte de tràmit definitiu en via administrativa, no es podrà interposar cap recurs; la qual cosa no és inconvenient perquè es puguen utilitzar tots els mitjans que s'estimen oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 21 de febrer de 1994
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 208/93-AIA sobre el projecte de col.lectors generals de la Mancomunitat Quart-Benàger (l'Horta), promogut per la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports,
Vist que, en data 14 d'octubre de 1993, la Direcció General d'Obres Públiques de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports tramet a la Conselleria de Medi Ambient el projecte i l'estudi d'impacte ambiental dels col.lectors generals de la Mancomunitat Quart-Benàger, consistent en la construcció d'una xarxa de col.lectors generals per a recollir els vessaments d'aigües residuals dels termes municipals d'Aldaia, Alaquàs, Quart de Poblet, Manises i Mislata, com també les aigües residuals del col.lector sud de València,
Vist que s'han efectuat consultes a la Direcció General de Patrimoni Artístic de la Conselleria de Cultura i al Servei de Planificació de Recursos Hidrològics de la Conselleria de Medi Ambient,
Vist que, en data de 19 d'octubre, es va sol.licitar a la Direcció General d'Obres Públiques una ampliació de l'estudi d'impacte ambiental,
Vist que, en data 3 de desembre de 1993, la Direcció General d'Obres Públiques va trametre l'ampliació sol.licitada, on, resumidament, afirma que:
1) Les bombes utilitzades tenen un nivell de sorolls molt reduït perquè treballen submergides i dins de pous de formigó de més de 30 cm de gruixària.
2) Els sobreeixidors d'aigües negres s'han fet per a cabals superiors a tres vegades el cabal mitjà en les estacions de bombament i de cinc vegades el cabal mitjà entre col.lectors.
Els efectes dels vessaments sobre els llits receptors són menyspreables, ja que el cabal màxim que sobreix està al voltant del 0,1% de la seua capacitat, tant per al nou llit del Túria com per al barranc de Torrent.
3) La descripció dels materials que s'han d'utilitzar, el moviment de terra que s'ha de realitzar i el sòl que s'ha d'ocupar estan exposats en els documents del projecte de pressupostos i en el plec de condicions.
En l'estudi d'impacte ambiental s'assenyala que, abans de procedir a l'explotació de pedreres i a abocaments, el director de les obres n'haurà d'aprovar explícitament la localització.
4) L'estanqueïtat de les conduccions està garantida pels tipus de juntes emprades i per les proves que es faran d'acord amb el plec de condicions.
5) El programa de vigilància ambiental sembla que ha de coincidir amb un correcte pla d'explotació, amb el qual es garantesca que el sistema compleix els fins per als quals ha estat creat i executat.
L'Entitat de Sanejament d'Aigües garantirà el correcte funcionament de la xarxa.
6) Ateses les característiques de l'obra que s'ha de realitzar, no es preveu cap tipus d'afeccions al patrimoni artístic, ja que la major part de l'obra quedarà soterrada.
Posats en contacte amb els serveis tècnics municipals dels diferents ajuntaments afectats, aquests han informat que no s'afecta cap zona d'interés arqueològic i, en tot cas, si es troben restes arqueològiques, s'hi prendran les mesures pertinents d'acord amb la legislació vigent.
Vist que, en data de 10 de gener de 1994, el Servei de Planificació de Recursos Hidrològics va emetre un informe en el qual considera insuficient la definició dels mecanismes de protecció davant possibles problemes de corrosió, com també els sistemes de control de possibles emanacions de gasos pudents o tòxics en la xarxa de clavegueres,
Vist que l'estudi d'impacte ambiental s'ha exposat al públic pel termini de 30 dies, mitjançant un anunci de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports publicat en el Boletín Oficial del Estado número 133, de 4 de juny de 1993, i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 2.038, de 3 de juny de 1993, i que no s'hi ha presentat cap al.legació.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals resulta preceptiva la formulació d'una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprén de l'article 5è. de la Llei d'Impacte Ambiental i concordants del seu reglament,
Atès que en l'expedient han estat observats els tràmits previstos en el Decret 162/90, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana i en la resta de disposicions que li són aplicables,
Atès que l'article 5è. de la Llei 2/1989 atribueix la competència a l'òrgan ambiental per a la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals siga aplicada aquesta llei,
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable, només a l'efecte ambiental, el projecte de col.lectors generals de la Mancomunitat Quart-Benàger , amb les mesures protectores i correctores i el programa de vigilància desenvolupats en l'estudi d'impacte ambiental i amb les següents condicions:
1. Si calguera utilitzar algun abocador per a les terres sobrants de l'obra projectada l'elecció i la utilització d'aquest s'haurà de sotmetre al procediment d'estimació d'impacte ambiental, atés que en la documentació examinada no figura cap lloc de destinació per a aquests materials.
2. Les terres de préstec hauran de provenir de llocs d'extracció correctes des del punt de vista ambiental.
3. Es comprovarà que els cabals vessats pels sobreeixidors no produesquen entollaments, mals olors o altres efectes nocius sobre el llit receptor.
4. S'establiran els mecanismes escaients per a evitar sedimentacions d'on puguen emanar gasos tòxics o pudents.
5. Les instal.lacions auxiliars d'obra i els itineraris utilitzats durant la construcció de les obres es localitzaran de manera que els impactes a les zones urbanes siga mínim.
6. Es regaran periòdicament les superfícies que puguen produir pols.
7. La terra vegetal que s'excave, s'haurà d'amuntegar adequadament perquè es puga tornar a utilitzar posteriorment.
8. Si durant la construcció de les obres es troben restes arqueològiques, es comunicarà la troballa a la Direcció General de Patrimoni Artístic de la Conselleria de Cultura, d'acord amb la Llei 16/1985, del Patrimoni Històric Espanyol.
9. Es vetlarà per la conservació i restauració dels marges i les zones pròximes a l'eix longitudinal dels col.lectors després d'executades les obres de construcció. Es procedirà, per tant, a la retirada de tots aquells materials sobrants, runes i altres elements que hi hagen estat dipositats, abocats o abandonats.
Segon
Notificar a les persones interessades que, contra aquesta resolució, pel fet de no ser un acte de tràmit definitiu en via administrativa, no es pot interposar cap recurs; la qual cosa no és inconvenient perquè puguen utilitzar tots els mitjans que estimen oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 4 de febrer de 1994
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 225/93-AIA, referent a un aprofitament de recurs de la secció A en l'explotació a cel obert anomenada "La Estrella", al paratge Cerro Agudo i Las Ventanas del terme municipal d'Orihuela (Alacant), promogut per l'empresa Hormigones Martínez, SA.
Vist que la documentació, formada pel projecte d'explotació i el pla de restauració d'impacte ambiental, va ser tramesa, el 29 d'octubre de 1993, pel Servei Territorial d'Indústria i Energia d'Alacant,
Vist que l'expedient va estar sotmés al tràmit d'informació pública mitjançant un anunci publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 2.153, de data 26 de novembre de 1993 i que va romandre exposat durant trenta dies hàbils a la Conselleria de Medi Ambient i a l'Ajuntament d'Orihuela,
Vist que, el 9 de desembre de 1993, es van realitzar consultes a l'Ajuntament d'Orihuela, al Servei Territorial de Medi Ambient d'Alacant i a la Direcció General de Patrimoni Artístic, informes entre els quals cap destacar:
-El del Servei Territorial de Medi Ambient que indica la incompatibilitat de la dita activitat amb la classificació urbanística dels terrenys on es pretén ubicar l'activitat i l'existència en les proximitats de nius d'àguila de panxa blanca (Hieraetus fasciatus) i àguila reial (Aquila chrysaetus) que podrien veure's afectades per l'impacte acústic resultant de l'ús d'explosius com a mètode d'explotació de l'activitat.
-El de l'Ajuntament d'Orihuela que confirma la classificació dels terrenys sobre els quals es localitza la pedrera com a sòl no urbanitzable de protecció estricta, clau 1.1.3. (sòl no urbanitzable protegit d'interés paisatgístic), que considera com a activitat incompatible els moviments de terra que desfiguren el perfil dels terrenys, entenent-se com a tals els que originen desnivells majors de 1 metre.
Vist que, en el període d'exposició previst, no s'hi van presentar al.legacions, com així consta en els certificats expedits pel secretari de l'Ajuntament d'Orihuela i pel cap de Servei de Gestió Administrativa de la Conselleria de Medi Ambient, de dates 4 i 14 de gener de 1994, respectivament.
Atés que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprén de l'article 5é. de la Llei d'Impacte Ambiental i concordants del seu reglament,
Atés que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, del 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que li són aplicables,
Atés que l'article 5é. de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta Llei,
Atés que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental.
Primer
Estimar no acceptable l'execució del projecte d'aprofitament de recurs de la secció A en l'explotació a cel obert anomenada "La Estrella", per l'elevat valor ecològic que l'àrea presenta (hàbitat d'espècies nidificants protegides), fet que queda reflectit en el planejament del municipi d'Orihuela mitjançant la protecció estricta.
Segon
Notificar a les persones interessades que, contra aquesta resolució, pel fet de no ser un acte de tràmit definitiu en via administrativa, no es pot interposar cap recurs, la qual cosa no és inconvenient perquè puguen utilitzar tots els mitjans que estimen oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 22 de febrer de 1994
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 235/93-AIA, sobre el projecte de modificació número 4 de les Normes Subsidiàries tipus B de Planejament del municipi d'Adzaneta de Albaida (València), promogut pel dit ajuntament,
Vist que, en data 15 de novembre de 1993, l'Ajuntament d'Adzaneta de Albaida va trametre a la Conselleria de Medi Ambient l'estudi d'impacte ambiental i el projecte de modificació número 4 de les Normes Subsidiàries tipus B d'aquesta població,
Vist que, en data 23 de desembre de 1993, l'Ajuntament d'Adzaneta de Albaida va trametre a la Conselleria de Medi Ambient els certificats dels acords plenaris sobre l'aprovació inicial i la provisional de l'expedient de modificació número 4 de les Normes Subsidiàries tipus B, com també el resultat del tràmit d'informació pública,
Vist que l'estudi d'impacte ambiental ha estat exposat al públic mitjançant l'anunci de l'Ajuntament d'Adzaneta d'Albaida publicat en el Butlletí Oficial de la Província de València, número 219, del dia 15 de setembre de 1993, i anunci publicat en el periòdic Levante-El Mercantil Valenciano del dia 24 d'agost de 1993, sense que s'hi haja presentat cap tipus de reclamació ni suggeriment per part dels interessats, segons el certificat de l'Ajuntament d'Adzaneta de Albaida, de data 10 de novembre de 1993,
Atés que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprén de l'article 5é. de la Llei d'Impacte Ambiental i concordants del seu reglament,
Atés que, de tots els canvis que suposa el dit projecte de modificació número 4 de les Normes Subsidiàries tipus B, els únics que es veuen afectats per l'esmentada legislació d'impacte ambiental són els que apareixen com a punts D i E en el punt 1 de la memòria justificativa de l'esmentat projecte de modificació i que consisteixen en:
D) Classificació com a sòl urbà de tolerància industrial, d'una part de sòl no urbanitzable situat junt al sòl urbà de tolerància industrial.
E) Classificació com a sòl urbà residencial d'una part de sòl no urbanitzable situat junt al sòl urbà residencial i que limita amb el sòl urbà industrial al nord de la població.
Atés que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, del 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que li són aplicables,
Atés que l'article 5é. de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta Llei,
Atés que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental.
Primer
Estimar acceptable, des del punt de vista ambiental, el projecte de modificació número 4 de les Normes Subsidiàries tipus B de Planejament d'Adzaneta de Albaida, promogut pel dit ajuntament, sempre que es duguen a terme les mesures correctores indicades en l'estudi d'impacte ambiental, com també el programa de vigilància ambiental que s'hi proposa.
Segon
Notificar a les persones interessades que, contra aquesta resolució, pel fet de no ser un acte de tràmit definitiu en via administrativa, no es pot interposar cap recurs, la qual cosa no és inconvenient perquè puguen utilitzar tots els mitjans que estimen oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 4 de febrer de 1994
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 236/93-AIA, referent a una planta de transferència de residus industrials, que s'ha de situar dins del polígon industrial del Canari, al terme municipal de l'Alcúdia de Crespins, promoguda per SEPIVA (Seguridad y Promoción Industrial Valenciana S.A.),
Vist que, en data 14 d'octubre de 1993, el promotor presenta un escrit on comunica que ha sol.licitat la llicència d'activitat municipal a l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins en data 24 de desembre de 1992 i també que ha tramés dos exemplars del projecte d'execució del centre de transferència a aquesta Conselleria, el qual inclou l'estudi d'impacte ambiental,
Vist que l'Ajuntament ha tramés l'expedient administratiu a aquesta Conselleria, el qual té registre d'entrada de 13 de desembre de 1993 i inclou el corresponent certificat municipal de la informació pública signat pel secretari, de data 22 de juliol de 1993, on es fa constar que no s'hi han produït al.legacions,
Vist que, en data 19 de novembre de 1993 i, a la vista de l'estudi d'impacte ambiental presentat, es va comunicar al promotor la necessitat d'ampliar-lo pel que fa a l'inventari ambiental i a la descripció de les mesures correctores proposades, com també al reflex cartogràfic d'aquests aspectes. I vist que, en conseqüència, el promotor va presentar, en data 29 de novembre de 1993, un nou exemplar de l'estudi d'impacte ambiental ampliat en els aspectes requerits.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprèn de l'article 5è. de la Llei d'Impacte Ambiental i concordants del seu reglament,
Atès que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, del 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana i en la resta de disposicions que li són aplicables,
Atès que l'article 5è. de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta Llei,
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable, a l'efecte ambiental i sense perjudici de la prèvia obtenció de les autoritzacions sectorials que li siguen aplicables, la realització del centre de transferència de residus industrials promogut per Valenciana de Protecció Ambiental, SA al terme de l'Alcúdia de Crespins, amb les condicions següents:
1. Les instal.lacions hauran de disposar de totes les mesures protectores proposades en l'estudi d'impacte ambiental i desenvolupades en el projecte d'execució, en especial pel que respecta a la impermeabilització de les zones d'emmagatzemament i a la creació d'una barrera arbòria circumdant a la parcel.la d'actuació.
2. D'acord amb allò que exposa la memòria del projecte en l'apartat de descripcions dels equips, cadascun dels dipòsits d'emmagatzemament haurà de disposar d'una bassa independent per a la recollida de possibles vessaments. Aquestes basses no apareixen als corresponents plànols i hauran de ser ideades per a contenir, com a mínim, el 10% del volum del dipòsit, amb total estanqueïtat i amb un sobreeixidor que canalitze els excessos cap a l'arqueta de recollida de vessaments, o bé qualsevol altre procediment tecnològic que complesca el mateix objectiu descrit.
3. El dipòsit de recollida de vessaments haurà de tenir una capacitat no inferior als 25 m3.
4. El promotor o titular vetlarà, en tot moment, pel compliment del Reglament sobre emmagatzemament de productes químics (Reial Decret 668/80, de 8 de febrer) i les instruccions tècniques complementàries.
5. A fi de garantir que no arriben a la xarxa municipal de sanejament possibles residus líquids inadmissibles, caldrà disposar d'un dipòsit amb la capacitat necessària que permeta un control analític previ. Aquest control el durà a terme directament el titular de l'activitat, que trametrà trimestralment còpia de les anàlisis efectuades a l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins i a la Conselleria de Medi Ambient. En tot cas, caldrà disposar de la conformitat de vessament per part dels responsables de la depuradora.
6. Qualsevol altra condició de caràcter ambiental podrà ser imposada, en el seu moment, per mitjà de l'autorització del gestor de residus.
Segon
Notificar a les persones interessades que, contra aquesta resolució, pel fet de no ser un acte de tràmit definitiu en via administrativa, no es pot interposar cap recurs, la qual cosa no és inconvenient perquè puguen utilitzar tots els mitjans que estimen oportuns per defensar els seus drets.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 22 de febrer de 1994
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 239/93-AIA, referent a la proposta de modificació de la condició única de la declaració d'impacte ambiental de la pedrera Santa Marta, del terme municipal de Requena, de la qual és titular la societat mercantil Hormigones Martínez, SA,
Vist que la pedrera Santa Marta, va ser objecte de declaració d'impacte ambiental en data 13 d'agost de 1990, publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 1.422, de 14 de novembre de 1990, com a consequència de la tramitació de l'expedient 62/90-AIA, segons la qual se li va imposar un límit superior d'explotació definit per la cota 815 metres, per tal de reduir la magnitud i persistència del seu impacte visual,
Vist que, en data 17 de novembre de 1993, el Servei Territorial d'Indústria i Energia tramet l'esmentada proposta de modificació aportada pel promotor, la qual té per objecte l'adopció de noves mesures correctores tendents a justificar l'ampliació de la pedrera fins a la cota 830 metres, que era la prevista en el projecte original,
Per tot això i fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes formule la següent resolució:
Primer
Modificar la condició única de la declaració d'impacte ambiental de data 13 d'agost de 1990 substituint-la per les quatre condicions següents:
1. Es permet l'explotació fins a la cota 830 m. sempre que aquesta es produesca dins del termini d'un any, incloent-hi les tasques de restauració corresponents a la franja situada entre les cotes 815 i 830 m.
2. L'alçària final dels bancs haurà de ser inferior a 8 metres, mitjançant el desdoblament dels bancs generals d'explotació. Els talussos d'aquests bancs finals no sobrepassaran els 45 graus d'inclinació, ni els pendents finals de l'explotació els 35, comptats sempre respecte a l'horitzontal.
3. L'explotació es realitzarà de forma descendent, alternant-la amb les tasques de restauració. Quan cada banc de 15 metres quede esgotat, caldrà desdoblar-lo i restaurar-lo immediatament, alhora que s'inicie l'explotació del banc inferior.
4. El promotor haurà de presentar al Servei Territorial d'Indústria i Energia, abans del 31 de desembre de cada any, un informe anual on es reculla el balanç i l'estat actual de l'explotació, respecte al volum d'extraccions i el seu aprofitament i a l'aplicació de les mesures protectores i correctores previstes en el pla de restauració i estudi d'impacte ambiental, com també qualsevol possible incidència en el seu desenvolupament. El Servei Territorial trametrà a aquesta Conselleria una còpia de l'esmentat informe.
Segon
Publicar aquesta modificació de la declaració d'impacte ambiental de l'expedient 62/90-AIA en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 4 de febrer de 1994

linea
Mapa web