Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

RESOLUCIó de 8 de febrer de 1995 del director general de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual ordena la publicació de la part dispositiva de diverses declaracions d'impacte ambiental.

(DOGV núm. 2503 de 09.05.1995) Ref. Base de dades 1037/1995

RESOLUCIó de 8 de febrer de 1995 del director general de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual ordena la publicació de la part dispositiva de diverses declaracions d'impacte ambiental.
Els articles 4.3 i 22 del Reial Decret Legislatiu 1302/1986, de 28 de juny, d'Avaluació d'Impacte Ambiental, i el Reial Decret 1131/1988, de 30 de setembre, pel qual s'aprova el reglament per a l'execució de l'anterior decret, respectivament, estableixen l'obligatorietat de publicar la Declaració d'Impacte Ambiental.
Seguint la mateixa línia, els articles 5.3 i 28 de la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, d'Impacte Ambiental, i el reglament que té, aprovat pel Decret 162/1990, respectivament, estableixen l'obligatorietat de publicar la Declaració d'Impacte Ambiental i, en particular, al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Per tot això, resolc
Article únic
Publicar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, les declaracions d'impacte ambiental i resolucions següents.
València, 8 de febrer de 1995.- El director general de Qualitat Ambiental: Rafael de Juan i Fenollar.
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 078/93-AIA, referent a una planta de tractament de subproductes de la indústria ceràmica i de fangs procedents de plantes i de serveis de tractament d'aigües residuals domèstiques, al terme municipal de Vila-real (la Plana Baixa) que ha estat promogut per l'empresa Servicios Ecológicos de Levante SA (SEGOLEN).
Vist que l'estudi d'impacte ambiental ha estat sotmès al tràmit d'informació pública dins el procediment de la Llei d'Activitats Qualificades, per termini de 10 dies hàbils, i notificació a l'únic propietari confrontant, sense que s'hi presentara cap al.legació, segons consta en el certificat rebut en data 6 d'abril de 1993.
Vist que en data 28 de maig de 1993 el promotor aporta document de conformitat d'acceptació per part d'un gestor autoritzat per aquesta Conselleria, dels residus inerts o inertitzats generats per l'esmentada activitat, consistents en capes residuals de filtre-premsa procedents del procés de tractament.
Vist que en data 4 de juny de 1993 el promotor presenta davant la Conselleria de Medi Ambient una sol.licitud de gestor de residus, d'acord amb el que estableix la Llei 20/1986, Bàsica de Residus Tòxics i Perillosos.
Vist que en data 4 de maig de 1993 es van cursar consultes al Servei Territorial de Medi ambient, a la Direcció General de Patrimoni Artístic i al Servei de Residus i Contaminació, i que fins al moment s'han rebut les respostes següents:
- En data 10 de juny, informes arqueològic i etnològic, segons els quals no es preveu cap afecció al patrimoni històric espanyol.
- En data 1 de juliol, informe del Servei Territorial de Medi Ambient, on manifesta que no es veu cap inconvenient al projecte sempre que es complesquen les mesures protectores i correctores escaients.
Vist que en data 5 de juliol es requereix al promotor una ampliació o un aclariment de determinats aspectes del projecte corresponents a les dimensions i al disseny de la planta, com també el sistema de regulació dels residus líquids produïts pel procés.
Vist que en data 19 de juliol de 1993 el promotor presenta novament el projecte tècnic i l'estudi d'impacte ambiental però degudament revisats i complementats amb la informació requerida.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en el qual resulta preceptiva la formulació d'una declaració d'impacte ambiental prèvia a la resolució administrativa que es prenga per tal d'aprovar definitivament, segons estableixen l'article 5 de la Llei d'Impacte Ambiental i els concordants del seu reglament.
Atès que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, del 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que hi són d'aplicació.
Atès que l'article 5 de la Llei 2/1989 atribueix la competència a l'òrgan ambiental per a la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals siga aplicada aquesta llei.
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable, només a l'efecte ambiental, i sense perjudici de la prèvia obtenció de les autoritzacions sectorials que siguen d'aplicació, i en particular la llicència d'activitats, la realització del projecte de planta de tractament de fangs de taulellets i pous sèptics, al terme municipal de Vila-real, de conformitat amb totes les mesures recollides i proposades en l'estudi d'impacte ambiental, a més de les precisions i condicions següents:
1. Els residus procedents del desbast inicial, assimilables a sòlids urbans, hauran de ser conduïts a sistemes controlats de tractament de residus sòlids urbans.
2. Els residus sòlids (capes de fangs) resultants del procés de tractament hauran de ser conduïts a abocadors controlats de residus especials.
3.Per tal de garantir que els residus líquids sortints del procés de tractament no siguen abocats a la xarxa de sanejament, abans del control analític, es construirà una bassa, o un sistema en sèrie d'unes quantes, amb la capacitat necessària per a dur a bon fi aquest control sense interferir seriosament en el curs del procés de depuració. La capacitat d'aquesta regulació de cabals serà d'almenys 150 m3.
4.Els efluents referits al punt anterior hauran de ser analitzats abans de l'abocament a la xarxa de sanejament, comprovant que presenten una qualitat adequada i concordant amb allò que exigesquen les disposicions legals vigents. Es trametrà còpia dels resultats de les anàlisis a l'Ajuntament de la Vila-real i a la Conselleria de Medi ambient, alhora que es guardarà una mostra paral.lela per si calguera alguna comprovació o ampliació de l'analítica.
5.Qualsevol altra condició de caràcter ambiental imposada, si escau, en la corresponent autorització de gestor de residus tòxics i perillosos.
Segon
Notificar a l'interessat que contra aquesta resolució, per no ser un acte definitiu en via administrativa, no es podrà interposar cap recurs. Això no obstant hom podrà utilitzar tots els mitjans que estime oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 17 d'agost de 1993
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 080/93-AIA, referent a l'ampliació de la pedrera de calcària anomenada Marchuquera núm. 1110 del terme municipal de Palma de Gandía (la Safor), de la qual és promotor Aridos Martinenques, SA.
Vist que l'estudi d'impacte ambiental ha estat sotmès al tràmit d'informació pública pel Servei Territorial d'Indústria i Energia de València, mitjançant un anunci publicat en el Butlletí Oficial de la Província de València núm. 120, de data 22 de maig de 1993, i que dins el termini previst de 30 dies hàbils no s'hi va presentar cap al.legació, segons consta en el certificat del cap de l'esmentat servei territorial, rebut en data 16 de juliol de 1993.
Vist que en data 21 de maig de 1993 es van fer consultes al Servei Territorial de Medi Ambient, a l'Ajuntament de Palma de Gandía i a la Direcció General de Patrimoni Artístic, com a conseqüència de les quals es van rebre els següents informes:
- Etnològic (2 de juliol de 1993), on manifesta que pel fet de tractar-se d'un àrea ja explotada amb anterioritat es constata que no hi ha cap element amb interès etnològic que es puga veure afectat per l'ampliació.
- De l'arquitecte-inspector de patrimoni artístic immoble, on manifesta que, per les raons anteriors, no es troba cap inconvenient en la consecució del tràmit de l'expedient.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals resulta preceptiva la formulació d'una declaració d'impacte ambiental prèvia a la resolució administrativa que es prenga per a l'aprovació definitiva, segons estableixen l'article 5 de la Llei d'Impacte Ambiental i els concordants del seu reglament.
Atès que en l'expedient han estat observats els tràmits prevists en el Decret 162/90, del 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental, en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i la resta de disposicions que hi són d'aplicació.
Atès que l'article 5 de la Llei 2/1989 atribueix la competència a l'òrgan ambiental per a la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals siga aplicada aquesta llei.
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent Declaració d'Impacte Ambiental.
Primer
Estimar acceptable, només a l'efecte ambiental, i sense perjudici de la prèvia obtenció de les autoritzacions sectorials que hi siguen d'aplicació, i en particular de la preceptiva llicència d'activitats, la realització de l'ampliació sol.licitada, d'acord amb les previsions de l'estudi d'impacte ambiental i el pla de restauració, amb les condicions i precisions següents:
1. L'explotació tindrà caràcter descendent, començant-la pel banc més alt fins a esgotar-lo. Alhora que s'inicia l'explotació del banc següent inferior es durà a terme la restauració completa del superior esgotat.
2. En la fase final d'explotació, cada banc serà desdoblat, de manera que s'obtinguen bancals finals d'alçària inferior a 7 m. En cadascun d'aquest bancals es farà un reperfilat de les arestes fins que tinga un pendent inferior als 45ø respecte a l'horitzontal.
3. La revegetació, prèvia addicció del sòl, tant en talussos com en bermes, es farà d'acord amb les previsions del pla de restauració, amb vegetació natural. ºnicament per sota de la cota dels 200 m es podrà realitzar la restauració agrícola prevista amb cítrics.
4. Els talussos o la part d'aquests que per l'elevat pendent o la presència de rocam no permeten la retenció de sòl, hauran de ser tractats, amb procediments d'hidrosembra o envelliment artificial de la pedra.
5. El promotor haurà de presentar al Servei Territorial d'Indústria i Energia, abans del 31 de desembre de cada any, un informe anual on es reculla el balanç i l'estat actual de l'explotació, respecte al volum d'extraccions i aprofitament, i a l'aplicació de les mesures protectores i correctores previstes en el pla de restauració-estudi d'impacte ambiental, com també qualsevol possible incidència en el desenvolupament del pla. El Servei Territorial trametrà a aquesta Conselleria una còpia de l'esmentat informe.
Segon
Notificar a l'interessat que contra aquesta resolució, per no ser un acte definitiu en via administrativa, no es podrà interposar cap recurs, la qual cosa no és inconvenient perquè puga utilitzar tots els mitjans que estime oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València 11 d'agost de 1993
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 100/93-AIA, referent a una planta de recuperació de diluents a partir de residus de fabricació de pintures i altres, al terme municipal de Paterna, de la qual és titular l'empresa DOSMAR, SA.
Vist que l'estudi d'impacte ambiental fou tramés en data 30-4-93 pel Servei de Residus i Contaminació, adscrit a aquesta Direcció General, el qual tramita la sol.licitud de gestor de residus tòxics i perillosos de l'esmentada empresa.
Vist que l'estudi d'impacte ambiental ha estat sotmès al tràmit d'informació pública per aquesta Direcció General, mitjançant anunci publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana núm 2058, de data 1 de juliol de 1993.
Vist que, dins el termini previst de 30 dies hàbils no s'hi va presentar cap al.legació, segons consta en els corresponents certificats del cap del Servei de Gestió Administrativa d'aquesta Conselleria, de data 2 de setembre de 1993, i del secretari de l'Ajuntament de Paterna, rebut en data 20 d'octubre de 1993.
Vist que, en data 20 d'octubre de 1993, l'Ajuntament de Paterna va traslladar el contingut d'un informe dels serveis tècnics municipals, en el qual es diu que d'acord amb les ordenances del Pla General de Paterna, art. 119-3E i 3F i art. 188-2 i 3, aquest tipus d'indústries no es poden instal.lar al polígon industrial on es pretén.
Vist que, una vegada consultat el Pla General de Paterna als arxius de la Comissió Territorial de València, es comprova que el polígon industrial on es localitza l'activitat ve grafiat com U-II-06 (urbà amb funcions de caràcter industrial), sense que del contingut de les ordenances corresponents es desprenga cap impediment a la instal.lació de l'activitat de referència.
Vist que, es tracta d'una activitat en funcionament i que l'Ajuntament de Paterna va concedir a DOSMAR, SA la llicencia d'obertura, per decret de l'alcaldia de 29 de juny de 1987, per a una instal.lació nomenada Fàbrica de Rectificació de Percloroetilè i Percloroetà, ubicada al km 9,400 de la carretera C-234, de València a Ademús.
Vist que l'activitat es troba inscrita en el Registre Industrial de València, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, des del 16 d'octubre de 1985.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals resulta preceptiva la formulació d'una declaració d'impacte ambiental prèvia a la resolució administrativa que es prenga per a l'aprovació definitiva, segons estableixen l'article 5è. de la Llei d'Impacte Ambiental i els concordants del seu reglament.
Atès que en l'expedient han estat observats els tràmits previstos en el Decret 162/90, del 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental, en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana i en la resta de disposicions que hi són d'aplicació.
Atès que l'article 5è. de la Llei 2/1989 atribueix la competència a l'òrgan ambiental per a la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals siga aplicada aquesta llei.
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent Declaració d'Impacte Ambiental.
Primer.
Estimar acceptable, només a l'efecte ambiental, el projecte d'explotació de la planta de recuperació de diluents promoguda per DOSMAR, SA, situada al terme municipal de Paterna, sempre que es realitze d'acord amb les previsions del projecte i de l'estudi d'impacte ambiental tramitats, a més de les condicions següents:
1. En prevenció de qualsevol tipus de vessament accidental, tota la zona de trànsit, tractament i emmagatzemament haurà de tenir un paviment impermeable disposat de manera que permeta un control ràpid i eficaç de possibles fuites, per evitar la contaminació del subsòl.
2. Qualsevol altre condicionant de caràcter ambiental imposat en el seu moment mitjançant l'autorització del gestor de residus.
3. Per poder tractar altres tipus de productes no previstos en la llicencia d'activitat vigent, caldrà que el promotor obtinga la pertinent ampliació de la llicencia, mitjançant l'Ajuntament de Paterna.
Segon
Notificar a l'interessat que contra aquesta resolució, per no ser un acte definitiu en via administrativa, no es podrà interposar cap recurs. Això no obstant, hom podrà utilitzar tots els mitjans que estime oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 24 de novembre de 1993
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 122/93-AIA, referent a una activitat d'extracció d'àrids del riu Bergantes, concentrada en dos sectors: el sector A, que afecta els termes municipals de Palanques (5,87 ha) i Morella (0,89 ha), i el B, que afecta Sorita del Maestrat (4,21 ha), el peticionari de la qual és Aridos Sorribes, Almela y Vives SL.
Vist que en data 29-X-91 es va rebre en l'Agència del Medi Ambient la memòria resum de l'esmentat projecte, a l'efecte d'iniciar la fase de consultes. Una vegada efectuada aquesta, es va remetre, en data 12-II-92, un escrit al promotor indicant-li una sèrie d'aspectes i suggeriments que s'han de tenir en compte per a la realització del corresponent estudi d'impacte ambiental, com també una còpia dels escrits remesos pels ajuntaments de Sorita del Maestrat i de Palanques, i pel Servei de Patrimoni Artístic de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència. Aquestes actuacions obren en l'expedient 228/91-AIA.
Vist que en data 22-VI-93 es rep l'estudi d'impacte ambiental de l'esmentada activitat, remés per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, sense que de l'ofici de remesa es desprenga la realització del tràmit d'informació pública.
Vist que aquesta Direcció General ha sotmès l'estudi d'impacte ambiental al tràmit d'informació pública, mitjançant un anunci publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana núm. 2098, de data 8-IX-93, sense que en el termini previst de 30 dies hàbils s'hi presentara cap al.legació, segons consta en els corresponents certificats del secretari de l'Ajuntament de Palanques, de data 28-X-93, i del cap del Servei de Gestió Administrativa de la Conselleria de Medi Ambient de data 10-XI-93.
Ates que el promotor ha presentat de manera reiterada sol.licituds per efectuar extraccions a la zona objecte de l'estudi d'impacte ambiental davant la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (expedients núm. 80015/90, per a 4.909 m3 i núm. 80102/01, per a 6.518 m3.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprèn de l'article 5 de la Llei d'Impacte Ambiental i dels concordants del seu reglament.
Atès que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que hi són d'aplicació.
Atès que l'article 5 de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta llei.
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i la formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent Declaració d'Impacte Ambiental:
Primer
Estimar acceptable des del punt de vista ambiental, i sense perjudici de l'obtenció prèvia de les autoritzacions sectorials que siguen d'aplicació, i en particular de les corresponents llicències d'activitat municipal, l'explotació de graves del riu Bergantes als trams situats aigües amunt del pont de Palanques (zona A) i del pont de Sorita del Maestrat (zona B), seguint les condicions d'explotació i restauració proposades en l'estudi d'impacte ambiental i la condició següent:
- El promotor queda obligat a presentar davant del Servei Territorial d'Indústria i Energia, abans del 31 de desembre de cada any, un informe anual on es recullen el balanç i l'estat actual de l'explotació respecte dels volums extrets i aprofitats, i a l'aplicació de les mesures protectores i correctores previstes en el pla de restauració - estudi d'impacte ambiental, com també qualsevol possible incidència en el desenvolupament d'aquestes. El Servei Territorial d'Indústria i Energia remetrà a aquesta Conselleria una còpia de l'esmentat informe.
Segon
Notificar a les persones interessades que contra aquesta resolució no es pot interposar cap recurs per no ser un acte definitiu en via administrativa. Això no obstant, hom podrà utilitzar tots els mitjans que considere oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar aquesta declaració d'impacte ambiental en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 23 de novembre de 1993
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 127/93-EIA, referent a l'explotació d'argila denominada Solana B, corresponent a la concessió derivada del permís d'investigació minera núm. 2353-B, del terme municipal de Losa del Obispo, el promotor del qual és el Sr. Salvador Bou Pitarch.
Vist que el Servei Territorial d'Indústria i Energia de València ha sotmès l'estudi d'impacte ambiental al tràmit d'informació pública, mitjançant un anunci publicat en el Butlletí Oficial de la Província de València núm. 177, de data 28-07-93, sense que en el termini previst de 30 dies hàbils s'hi presentara cap al.legació, segons consta en el corresponent certificats del cap de l'esmentat Servei Territorial.
Vist que de les consultes realitzades en data 4 d'agost de 1992 es van rebre els informes següents:
- En data 29-9-93, informe de l'Ajuntament de Losa del Obispo, en el qual es manifesta que l'esmentada pedrera afectaria sòl no urbanitzable comú, en una zona en què no hi ha constància de l'existència de jaciments arqueològics, monuments ni edificacions d'interès, i on no considera aspectes rellevants que incidesquen negativamet en l'obertura de la pedrera.
- En data 6-10-93, la Direcció General de Patrimoni Artístic remet informes arqueològic, etnològic i arquitectònic dels quals no es desprèn l'existència d'elements del patrimoni històric que pugen veure's afectats per l'explotació, si bé, els dos primers manifesten que els inventaris de jaciments arqueològics i de béns etnològics no arriben encara a aquesta zona.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprèn de l'article 5 de la Llei d'Impacte Ambiental i dels concordants del seu reglament.
Atès que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que hi són d'aplicació.
Atès que l'article 5 de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta llei.
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i la formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable des del punt de vista ambiental, i sense perjudici de l'obtenció prèvia de les autoritzacions sectorials que siguen d'aplicació, i en particular de la pertinent llicència d'activitat municipal, l'obertura de l'explotació d'argiles Solana B del terme municipal de Losa del Obispo, amb l'execució de les mesures correctores i protectores proposades en l'estudi d'impacte ambiental i el pla de restauració i les condicions següents:
1. El límit sud-occidental de l'explotació coincideix pràcticament amb un antic buit d'extracció minera la plaça del qual s'ha transformat en cultiu d'ametla i vinya. A fi d'aconseguir un major grau d'harmonització paisatgística de les dues explotacions, s'evitarà la persistència de les formes escarpades o artificials a la zona de contacte. Si s'estimara convenient, a proposta del promotor, que haurà de ser suficientment justificada, podria restaurar-se mitjançant cultius de secà una part de la plaça de pedrera de l'explotació Solana B.
2. En el cas que resultara insuficient el volum de l'abocador de runes previst, l'excés de material estèril haurà de ser depositat al nord-oest de l'emplaçament projectat, aprofitant-lo per al reompliment i l'anivellament topogràfic de la zona, que es veu afectada per antigues excavacions i moviments de terra. En tot cas, s'estudiarà la possibilitat d'instal.lar des del principi de l'explotació l'abocador de runes en aquesta zona, i s'haurà de justificar la solució que s'adopte en el primer dels informes a què fa referència la condició tercera.
3. El promotor queda obligat a presentar davant del Servei Territorial d'Indústria i Energia, abans del 31 de desembre de cada any, un informe anual on es recullen el balanç i l'estat actual de l'explotació respecte dels volums extrets i aprofitats, i a l'aplicació de les mesures protectores i correctores previstes en el pla de restauració - estudi d'impacte ambiental, com també qualsevol possible incidència en el desenvolupament d'aquestes. El Servei Territorial d'Indústria i Energia remetrà a aquesta Conselleria una còpia de l'esmentat informe.
Segon
Notificar a les persones interessades que contra aquesta resolució no es pot interposar cap recurs per no ser un acte definitiu en via administrativa. Això no obstant, hom podrà utilitzar tots els mitjans que considere oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar aquesta declaració d'impacte ambiental en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 24 de novembre de 1993
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 128/93-AIA, sobre un projecte de central de cogeneració de l'empresa Pavimentos Mediterraneos SA (PAMESA), situada a la carretera de l'Alcora s/n d'Almassora (Castelló).
Vist que en data 1 de juliol de 1993, el Servei Territorial d'Indústria i Energia de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme va remetre a la Conselleria de Medi Ambient l'estudi d'impacte ambiental i el document tècnic del projecte de central de cogeneració de l'empresa Pavimentos Mediterraneos SA, situada a Almassora (Castelló).
Vist que amb data 12 de juliol de 1993 el Servei Territorial d'Indústria i Energia va sol.licitar informació sobre la possible submissió al tràmit d'informació pública.
Vist que l'estudi d'impacte ambiental ha estat exposat al públic mitjançant un anunci del Servei Territorial d'Indústria i Energia de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló núm. 111, de data 14 de setembre de 1993, sense que s'hi haja presentat cap al.legació, segons consta en el certificat de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme de data 4 d'octubre de 1993.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprèn de l'article 5 de la Llei d'Impacte Ambiental i dels concordants del seu reglament.
Atès que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que hi són d'aplicació.
Atès que l'article 5 de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta llei.
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i la formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable des del punt de vista ambiental el projecte de central de cogeneració situada en el terme municipal d'Almassora (Castelló), el promotor de la qual és l'empresa Pavimentos Mediterraneos SA, sempre que:
a)S'incorporen els silenciadors i equips necessaris per a la reducció dels nivells sonors de manera que no es transmeta a possibles habitatges pròxims més de 35 dB(A) diürns (de 8 h a 22 h) ni més de 30 dB (A) nocturns (de 22 h a 8 h).
b)Es construesca el fumeral de manera que l'alçària es calcule seguint les instruccions donades en l'annex II de l'Ordre de 18 d'octubre de 1976, sobre Prevenció i Correcció de la Contaminació Atmosfèrica d'Origen Industrial (BOE núm. 290, de 3 de desembre) a fi de millorar la dispersió dels contaminants de manera que no hi haja nivells d'immissió superiors als legalment permesos.
c)Es dote la instal.lació d'una infrastructura permanent que permeta, en qualsevol moment, la presa de mostres per al control, la inspecció i la vigilància del nivell d'emissions.
d)Es faça un control anual dels nivells i de la composició de gasos emesos a l'atmosfera, control que haurà de ser fet per una empresa col.laboradora de l'Administració que complesca els requisits que exigeix el Decret 833/1975, de 6 de febrer, pel qual es desplega la Llei 38/1972, de 22 de desembre, de Protecció del Medi Ambient Atmosfèric, i que els resultats es remeten a aquesta Direcció General.
Segon
Notificar a les persones interessades que contra aquesta resolució no es pot interposar cap recurs per no ser un acte definitiu en via administrativa. Això no obstant, hom podrà utilitzar tots els mitjans que considere oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar aquesta declaració d'impacte ambiental en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 1 de desembre de 1993
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 137/93-AIA, sobre un projecte de cementeri d'automòbils usats, situats a la parcel.la E-5 del polígon industrial El Romeral, del terme municipal de Requena (València), el promotor del qual es el Sr. José Carmelo Hernández Pérez.
Vist que el promotor va presentar el projecte d'activitat i l'estudi d'impacte ambiental en aquesta Conselleria el dia 8 de juliol de 1993.
Vista la documentació presentada, es va sol.licitar al promotor que ampliara l'estudi d'impacte ambiental en diversos punts com ara la descripció detallada dels residus generats i la destinació de cadascun, empreses encarregades de la recollida i mesures correctores previstes en l'eliminació de les aigües de neteja. En resposta a aquest requeriment es va presentar un annex a l'estudi d'impacte ambiental en el qual s'indica que els residus generats són olis, greixos i bateries. Les empreses encarregades de la recollida d'aquests residus han de disposar del títol de gestor concedit per aquesta Conselleria. Les aigües residuals estan constituïdes per aigües del servei de neteja i aigües pluvials que poden arrossegar olis, greixos i la resta d'elements resultants de la neteja dels automòbils. Aquestes aigües s'abocaran a la xarxa de clavegueram una vegada hagen estat sotmeses a una separació de greixos. S'haurà d'adoptar una zona impermeabilitzada com a zona de treball i caldrà disposar d'una tanca i de bardissa perimetral a fi de reduir al mínim l'impacte paisatgístic.
Vist que l'expedient ha estat remés per la Comissió Provincial d'Activitats Qualificades de València. L'expedient consta del projecte d'obertura i els informes tècnics i la resta d'actuacions municipals.
Vist que l'estudi d'impacte ambiental no ha estat objecte d'informació pública dins del procediment substantiu, aquesta Conselleria ha sotmés l'expedient a aquest tràmit d'informació pública durant un termini de trenta dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, núm. 2109, de 23 de setembre de 1993. El lloc de l'exposició pública ha estat l'Ajuntament de Requena i la conselleria de Medi Ambient. Durant aquest període d'informació no s'hi ha presentat cap al.legació, segons els certificats emesos pel secretari de l'Ajuntament de Requena (València) i pel cap del Servei de Gestió Administrativa de la Conselleria de Medi Ambient.
Vist que l'activitat pot produir residus com ara plàstics, gomes, vidres, etc. que hauran de rebre un tractament adequat en instal.lacions controlades i legalment autoritzades.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprèn de l'article 5 de la Llei d'Impacte Ambiental i dels concordants del seu reglament.
Atès que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que hi són d'aplicació.
Atès que l'article 5 de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta llei.
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i la formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable al sol efecte ambiental el projecte de cementeri de vehicles usats situat a la parcel.la E-5 del polígon industrial el Romeral, del terme municipal de Requena (València), el promotor del qual és el Sr. José Carmelo Hernández Pérez, sempre que es complesquen el que disposa l'estudi d'impacte ambiental i les condicions següents:
1. El titular de l'activitat haurà de donar-se d'alta com a petit productor de residus tòxics i perillosos, i com a tal, quedarà subjecte al que estableixen la Llei 2/1986, de 14 de maig, Bàsica de Residus Tòxics i Perillosos, i el Reial Decret 833/1988, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el reglament que la desenvolupa.
2. Haurà de presentar contracte amb les empreses gestores en residus tòxics i perillosos.
3.Els plàstics, gomes, vidres, etc., i tots aquells materials reciclables, hauran de ser recollits per empreses legalment autoritzades.
Segon
Notificar a les persones interessades que contra aquesta resolució no es pot interposar cap recurs per no ser un acte definitiu en via administrativa. Això no obstant, hom podrà utilitzar tots els mitjans que considere oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar aquesta declaració d'impacte ambiental en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 23 de novembre de 1993
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 139/93-EIA, referent a l'explotació d'argila denominada Solana A, corresponent a la concessió derivada del permís d'investigació minera núm. 2353-A, del terme municipal de Losa del Obispo, el promotor del qual és el Sr. Salvador Bou Pitarch.
Vist que el Servei Territorial d'Indústria i Energia de València ha sotmès l'estudi d'impacte ambiental al tràmit d'informació pública, mitjançant un anunci publicat en el Butlletí Oficial de la Província de València núm. 177, de data 28-07-93, sense que en el termini previst de 30 dies hàbils s'hi presentara cap al.legació, segons consta en el corresponent certificat del cap de l'esmentat Servei Territorial.
Vist que de les consultes realitzades en data 4 d'agost de 1992 es van rebre els informes següents:
- En data 23-8-93, informe de l'Ajuntament de Villar del Arzobispo, en el qual se indica que la part del perímetre investigat que pertoca al seu terme municipal afecta sol no urbanitzable de protecció de regadiu en un 90% i a sòl no urbanitzable comú en un 10%.
- En data 29-9-93, informe de l'Ajuntament de Losa del Obispo, en el qual es manifesta que l'esmentada pedrera afectaria sòl no urbanitzable comú, en una zona en què no hi ha constància de l'existència de jaciments arqueològics, monuments ni edificacions d'interès, i on no considera aspectes rellevants que incidesquen negativament en l'obertura de la pedrera.
- En data 6-10-93, la Direcció General de Patrimoni Artístic remet informes arqueològic, etnològic i arquitectònic dels quals no es desprèn l'existència d'elements del patrimoni històric que pugen veure's afectats per l'explotació, si bé, els dos primers manifesten que els inventaris de jaciments arqueològics i de béns etnològics no arriben encara a aquesta zona.
Atès que segons es desprèn del projecte i de l'estudi d'impacte ambiental, l'explotació afecta exclusivament el terme municipal de Losa del Obispo.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprèn de l'article 5 de la Llei d'Impacte Ambiental i dels concordants del seu reglament.
Atès que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que hi són d'aplicació.
Atès que l'article 5 de la Llei 2/1989 atribueix la competència a l'òrgan ambiental per a la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta llei.
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i la formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable des del punt de vista ambiental, i sense perjudici de l'obtenció prèvia de les autoritzacions sectorials que siguen d'aplicació, i en particular de la pertinent llicència d'activitat municipal, l'obertura de l'explotació d'argiles Solana A del terme municipal de Losa del Obispo, amb l'execució de les mesures correctores i protectores proposades en l'estudi d'impacte ambiental i el pla de restauració i les condicions següents:
1. El buit final resultant de l'explotació minera haurà de ser reomplert totalment d'acord amb el que preveu el plànol 5 (planta i perfil de restauració), abans d'efectuar la revegetació, mitjançant materials estèrils sobrers de l'explotació (un 50% aproximadament) i els procedents d'altres explotacions properes. En el pressupost de restauració que ha d'aprovar la Secció de Mines caldrà reflectir els costos corresponents a la càrrega i el transport d'aquests.
2. El promotor queda obligat a presentar davant del Servei Territorial d'Indústria i Energia, abans del 31 de desembre de cada any, un informe anual on es recullen el balanç i l'estat actual de l'explotació respecte dels volums extrets i aprofitats, i a l'aplicació de les mesures protectores i correctores previstes en el pla de restauració - estudi d'impacte ambiental, com també qualsevol possible incidència en el desenvolupament d'aquestes. El Servei Territorial d'Indústria i Energia remetrà a aquesta Conselleria una còpia de l'esmentat informe.
Segon
Notificar a les persones interessades que contra aquesta resolució no es pot interposar cap recurs per no ser un acte definitiu en via administrativa. Això no obstant, hom podrà utilitzar tots els mitjans que considere oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar aquesta declaració d'impacte ambiental en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 24 de novembre de 1993
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 148/93-AIA sobre el projecte bàsic de la millora de la connexió de la C-3322 i accés nord a Alzira (la Ribera Alta), clau 41-V-1119(2) promogut per la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports.
Vist que, amb data de 19 de juliol de 1993, la Direcció General d'Obres Públiques de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transports va trametre a la Conselleria del Medi Ambient l'estudi d'impacte ambiental i el projecte bàsic de la millora de connexió de la C-3320 amb la C-3322 i accés nord a Alzira. Al projecte es poden diferenciar dos trams: el primer correspon a la connexió entre la C-3322 i la C-3320, amb una longitud de 681 m, travessant el riu Verd i el ferrocarril València - Almansa i el segon tram consisteix en la realització d'un nou accés a Alzira pel nord i s'estén des de la glorieta de la C-3320 a la zona del Tulell, amb una longitud de 1. 153 m i amb un nou pont sobre el riu Xúquer.
Vist que s'han fet consultes a la Direcció General de Patrimoni Artístic de la Conselleria de Cultura, al Servei de Protecció Ciutadana de la Direcció General d'Interior de la Conselleria d'Administració Pública i als serveis territorials de la Conselleria de Medi Ambient.
Vist que, amb data de 7 d'octubre de 1993, la Direcció General de Patrimoni Artístic va trametre els informes emesos, proposant que es prenguen les mesures escaients per tal de preservar el Molí del Borrego pel valor que té com a bé etnològic i que no s'hi afecta cap jaciment conegut, però, puix que no s'ha realitzat l'inventari de jaciments arqueològics d'Alzira, es considera necessària la realització d'una prospecció arqueològica sistemàtica del traçat de l'obra.
Vist que, segons l'informe dels Serveis Territorials de València s'afecta el camí ramader anomenat Sendera de Castella, classificada amb una amplària de 20,89 m.
Vist que, amb data d'11 de novembre, el Servei de Protecció Civil i Coordinació de Comunicacions va informar que el risc d'inundacions és molt alt a la zona on es localitza el projecte i que subsistirà encara que estiga feta la regulació del riu Xúquer, i proposa les següents mesures per a minimitzar l'impacte:
a) Evitar la construcció de terraplens i, si cal, elevar la rasant, construir sobre pilars.
b) Establir una llum suficient en els passos de séquies i barrancs (barranc d'Alquenència)
c) No ha de solucionar-se el problema dels terraplens al llarg del traçat mitjançant la instal.lació de tubs de secció circular o rectangular, ja que no són suficients per als cabals d'un període de retorn de 100 anys.
Vist que l'estudi d'impacte ambiental va estar sotmès a informació pública pel termini de 30 dies en el Butlletí Oficial de l'Estat de 27 de juliol de 1993 i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 2081, de 4 d'agost de 1993, i que s'han presentat dins del termini legal un informe de l'Ajuntament d'Alzira i un altre de la Conselleria de Cultura.
Vist que l'Ajuntament d'Alzira va informar que, des del punt de vista hidràulic, el projecte està totalment inclòs en la plana d'inundació del riu Xúquer amb un traçat sensiblement perpendicular a les línies de corrent i que en aquesta zona es produeix un estrenyiment en la morfologia de la conca entre les poblacions d'Algemesí i d'Alzira, unit a un canvi de la secció transversal de còncava a convexa i, per tant, qualsevol reducció de la secció, així com també l'augment d'obstacles produeix una sobreelevació del nivell aigua amunt. Per tant, seria aconsellable elegir entre les dues alternatives previstes en el projecte, la d'elevar la rasant i la de permeabilitzar la carretera.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals resulta preceptiva la formulació d'una declaració d'impacte ambiental prèvia a la resolució administrativa que es prenga per a l'aprovació definitiva, segons estableixen l'article 5 de la Llei d'Impacte Ambiental i els concordants del seu reglament.
Atès que en l'expedient han estat observats els tràmits previstos en el Decret 162/90, del 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que hi són d'aplicació.
Atès que l'article 5 de la Llei 2/1989 atribueix la competència a l'òrgan ambiental per a la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals siga aplicada aquesta llei.
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental.
Primer
Estimar acceptable, només a l'efecte ambiental, el projecte bàsic de la millora de la connexió de la C-3322 i accés nord a Alzira, clau 41-V-1119(2), amb les mesures protectores i correctores i programa de vigilància desenvolupats a l'estudi d'impacte ambiental i amb les següents condicions:
1. Si calgués utilitzar algun abocador per a les terres sobrants de l'obra projectada, la seua elecció i utilització s'haurà de sotmetre al procediment d'estimació d'impacte ambiental, atès que en la documentació examinada no figura cap lloc de destinació per a aquests materials.
2. Les terres de préstec hauran de provenir de llocs d'extracció ambientalment correctes.
3. El traçat de la carretera es farà de manera que la rasant coincidesca sensiblement amb el nivell del terreny natural per evitar que en cas d'inundació l'aigua regolfe i agreuge els danys. Només es permetrà l'elevació de la rasant si, després d'un profund estudi hidrològic, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer emet un informe favorable a la construcció.
4. Si durant la construcció de les obres es troben restes arqueològiques, es comunicarà la troballa a la Direcció General de Patrimoni Artístic de la Conselleria de Cultura, d'acord amb la Llei 16/1985, del Patrimoni Històric Espanyol.
5. Al projecte de construcció s'hauran de considerar les ocupacions i els encreuaments amb els camins ramaders d'acord amb l'article 7 de la Llei 22/1974, de 27 de juny, de Camins Ramaders i els concordants del reglament que la desenvolupa.
6. Es vetlarà per la conservació i restauració dels marges i les zones pròximes a l'eix viari després d'executades les obres de construcció. Es procedirà, per tant, a la retirada de tots aquells materials sobrants, runes i altres elements que hi hagen estat depositats, abocats o abandonats.
Segon
Notificar a l'interessat que contra la resolució, per no ser un acte de tràmit definitiu en via administrativa, no podrà interposar cap recurs, la qual cosa no és inconvenient perquè puga utilitzar tots els mitjans que estime oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar aquesta declaració d'impacte ambiental en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 24 de novembre de 1993
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 157/93-AIA, referent a l'explotació d'una pedrera de sorres i llast anomenada áridos Nacher, del terme municipal d'Albaida, sol.licitada pel Sr. José Vicente Nácher Quilis.
Vist que l'estudi d'impacte ambiental ha estat sotmès al tràmit d'informació pública pel Servei Territorial d'Indústria i Energia, mitjançant un anunci publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana núm 209, de data 3-9-93, sense que dins el termini previst de 30 dies hàbils es presentara cap al.legació, segons consta en el certificat del cap de l'esmentat Servei Territorial rebut en data 2-11-93.
Vist que, de les consultes realitzades a la Direcció General de Patrimoni Artístic, al Servei Territorial de Medi Ambient i als ajuntaments d'Albaida i d'Adzeneta d'Albaida, solament sol es van rebre, en data 2-11-93, dos informes: arqueològic i etnològic, dels quals no es desprén l'existència d'elements coneguts del patrimoni històric espanyol a l'indret afectat.
Atès que, l'explotació està prevista amb un horitzó de 10 anys i que l'objectiu final és la transformació agrícola de l'àrea.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els qual resulta preceptiva la formulació d'una declaració d'impacte ambiental prèvia a la resolució administrativa que es prenga per tal d'aprovar definitivament, segons estableixen l'article 5 de la Llei d'Impacte Ambiental i els concordants del reglament que té.
Atès que en l'expedient han estat observats els tràmits previstos al Decret 162/90, del 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que hi són d'aplicació.
Atès que l'article 5 de la Llei 2/1989 atribueix la competència a l'òrgan ambiental per a la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals siga aplicada aquesta llei.
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental.
Primer
Estimar acceptable des del punt de vista ambiental, i sense perjudici de la prèvia obtenció de les autoritzacions sectorials que hi siguen d'aplicació, i en particular de la corresponent Llicència d'Activitat municipal, l'explotació i posterior restauració de la pedrera d'áridos Nácher, del terme municipal d'Albaida, segons les propostes i previsions de l'estudi d'impacte ambiental, a més de les condicions següents:
1. Si durant l'explotació de la pedrera, es trobaren restes paleontològiques, arqueològiques o etnogràfiques, el titular té l'obligació de posar el fet en coneixement de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència immediatament, adoptant les mesures pertinents per a la seua protecció i conservació.
2. El promotor haurà de presentar el Servei Territorial d'Indústria i Energia, abans del 31 de desembre de cada any, un informe anual on es reculla el balanç i l'estat actual de l'explotació, respecte al volum d'extraccions i aprofitament, i a l'aplicació de les mesures protectores i correctores previstes en el pla de restauració-estudi d'impacte ambiental, així com també qualsevol possible incidència en el desenvolupament del pla. El Servei Territorial trametrà a aquesta Conselleria una còpia de l'esmentat informe.
Segon
Notificar a l'interessat que contra aquesta resolució, per no ser un acte definitiu en via administrativa, no es podrà interposar cap recurs, la qual cosa no és inconvenient perquè puga utilitzar tots els mitjans que estime oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València, 24 de novembre de 1993
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 158/93-EIA, referent a una pedrera d'arenes denominada CaÑada Farandola, del terme municipal de Godelleta, el promotor del qual és el Sr. Miguel Martínez Jordán.
Vist que el Servei Territorial d'Indústria i Energia ha sotmès l'estudi d'impacte ambiental al tràmit d'informació pública mitjançant un anunci publicat en el Butlletí Oficial de la Província de València núm. 195, de data 18.8.93, sense que, transcorregut el termini previst de 30 dies hàbils, s'hi presentaren al.legacions, segons consta en el corresponent certificat del cap de l'esmentat Servei Territorial, rebut en data 11. 10.93.
Vist que de les consultes realitzades en data 24.9.93, es van rebre, en data 24.11. 93, els informes següents:
- Informe de l'arquitecte municipal de Godelleta en el qual s'indica que l'àrea proposada afecta sòl no urbanitzable comú i sòl no urbanitzable de protecció forestal, segons el Pla General d'Ordenació del Municipi, informació que no es correspon amb el que afirma el punt 2. 2 (situació juridicoadministrativa) de l'estudi d'impacte ambiental.
- Informe etnològic, remès per la Direcció General de Patrimoni Artístic, del contingut del qual no es desprèn l'existència de béns coneguts d'interès cultural.
Atès que l'article 78 de les Normes Urbanístiques del Pla General de Godelleta estableix la prohibició en sòl no urbanitzable de protecció forestal d'edificacions que no siguen auxiliars als usos i aprofitaments forestals de la zona, com també tota la tala d'arbrat i qualsevol acció que puga suposar la destrucció o disminució de qualsevol espècie vegetal, llevat dels aprofitaments que autoritza la Direcció de Forests d'ICONA.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals cal formular una declaració d'impacte ambiental amb caràcter previ a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprèn de l'article 5 de la Llei d'Impacte Ambiental i dels concordants del seu reglament.
Atès que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que hi són d'aplicació.
Atès que l'article 5 de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta llei.
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i la formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable, únicament a l'efecte ambiental i sense perjudici de l'obtenció prèvia de les autoritzacions sectorials que hi siguen d'aplicació, i en particular de la pertinent llicència d'activitat, l'explotació de la pedrera CaÑada Farandola, del terme municipal de Godelleta, amb les condicions següents:
1. En cap moment es podrà afectar sòl classificat com a no urbanitzable de protecció forestal. A fi de delimitar aquesta afecció, el promotor haurà d'aportar davant l'Ajuntament de Godelleta la documentació i el detall de les parcel.les afectades pel projecte.
2. El front meridional i final de l'explotació en contacte amb la zona de protecció forestal no podrà formar talussos majors de 400 respecte de l'horitzontal.
3. El promotor haurà de fer les oportunes modificacions del projecte basant-se en les dues condicions anteriors, i presentar-les davant el Servei Territorial d'Indústria i Energia perquè les aprove.
4. El promotor està obligat a presentar davant el Servei Territorial d'Indústria i Energia, abans del 31 de desembre de cada any, un informe anual on es recullen el balanç i l'estat actual de l'explotació respecte dels volums extrets i aprofitats, i l'aplicació de les mesures protectores i correctores previstes en el pla de restauració-estudi d'impacte ambiental, com també qualsevol possible incidència en l'execució d'aquestes. El Servei Territorial d'Indústria i Energia remetrà a aquesta Conselleria una còpia de l'esmentat informe.
Segon
Notificar a les persones interessades que contra aquesta resolució no es pot interposar cap recurs per no ser un acte definitiu en via administrativa. Això no obstant, hom podrà utilitzar tots els mitjans que considere oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar aquesta declaració d'impacte ambiental en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 25 de novembre de 1993
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 165/93-AIA, referent a una activitat d'extracció de graves anomenada Chelo, procedent d'una terrassa al.luvial del riu Túria al terme municipal de Manises, promoguda per V. Miguel Siges Navarro.
Vist que l'estudi d'impacte ambiental ha estat sotmès al tràmit d'informació pública pel Servei Territorial d'Indústria i Energia de València, mitjançant un anunci publicat en el Butlletí Oficial de la Província de València núm. 198, de data 21-8-93, sense que s'hi presentara cap al.legació dins el termini previst de 30 dies hàbils, segons consta en el certificat del cap de l'esmentat Servei Territorial rebut en data 19-10-93.
Vist que de les consultes realitzades en data 22-9-93 a l'Ajuntament de Manises, al Servei Territorial de Medi Ambient i a la Direcció General de Patrimoni Artístic, únicament s'han rebut dos informes, arqueològic i etnològic, en data 2-11-93, i que de llurs continguts no es desprèn l'existència de cap element conegut del patrimoni cultural.
Atès que l'indret on es proposa l'extracció afecta sòl no urbanitzable de protecció agrícola, no es preveu la possibilitat de l'ús d'extracció d'àrids, per la qual cosa ja es va limitar aquest ús a la declaració d'impacte ambiental de data 17-2-93 (DOGV núm. 2133, de data 28/10/93) que afecta a un indret molt proper a aquest, corresponent a l'expedient 39/92-AIA.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en el qual resulta preceptiva la formulació d'una declaració d'impacte ambiental prèvia a la resolució administrativa que es prenga per a l'aprovació definitiva, segons estableixen l'article 5 de la Llei d'Impacte Ambiental i els concordants del seu reglament.
Atès que en l'expedient han estat observats els tràmits previstos en el Decret 162/90, del 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que hi són d'aplicació.
Atès que l'article 5 de la Llei 2/1989 atribueix la competència a l'òrgan ambiental per a la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals siga aplicada aquesta llei.
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental.
Primer
Estimar no acceptable la realització del projecte d'extracció de graves anomenat Chelo, del terme municipal de Manises, per no adequar-se al planejament urbanístic vigent.
Segon
Notificar a l'interessat que contra aquesta resolució, per no ser un acte definitiu en via administrativa, no es podrà interposar cap recurs, la qual cosa no és inconvenient perquè puga utilitzar tots els mitjans que estime oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta declaració d'impacte ambiental.
València 25 de novembre de 1993
DECLARACIó D'IMPACTE AMBIENTAL
Vist l'expedient 166/93-AIA, sobre un projecte d'instal.lació de cogeneració núm. 2 de l'empresa Cogeneración Tierra Atomizada SA (COTASA), situada a la partida Foies Ferrades s/n d'Alcora (Castelló), promogut per aquesta empresa.
Vist que en data 16 d'agost de 1993 el promotor va remetre a la Conselleria de Medi Ambient l'estudi d'impacte ambiental (cos de l'estudi i document de síntesi) del projecte de central de cogeneració núm. 2 de l'empresa COTASA, situada a l'Alcora (Castelló).
Vist que en data 13 d'octubre de 1993 es va rebre de part del promotor un exemplar del projecte bàsic, com també un certificat del resultat del tràmit d'informació pública estès per l'Ajuntament de l'Alcora.
Vist que l'estudi d'impacte ambiental ha estat exposat al públic mitjançant un edicte de l'Ajuntament de l'Alcora i la notificació als veïns confrontants, i que el Sr. Juan José Martínez Rubio ha presentat una al.legació oposant-se a la concessió de la llicència d'obertura d'aquesta activitat, tal com consta en el certificat estès per l'Ajuntament en data 8 d'octubre de 1993.
Vist que en data 11 de novembre de 1993 la Direcció Territorial de Medi Ambient de Castelló va remetre a aquesta Direcció General l'estudi d'impacte ambiental juntament amb els documents tècnics del projecte de central de cogeneració núm. 2 de l'empresa COTASA a l'Alcora, juntament amb l'expedient de l'Ajuntament de l'Alcora, remés també per aquest a la Comissió d'Activitats Qualificades de Castelló.
Vist que en data 30 de novembre de 1993 el Servei Territorial d'Indústria i Energia de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme va remetre a la Conselleria de Medi Ambient l'estudi d'impacte ambiental juntament amb els documents tècnics del projecte de central de cogeneració núm. 2 de l'empresa COTASA a l'Alcora.
Atès que el projecte examinat constitueix un dels supòsits fàctics en els quals és preceptiva la formulació d'una declaració d'impacte ambiental prèvia a la resolució administrativa que s'adopte per a l'aprovació definitiva del projecte, segons es desprèn de l'article 5 de la Llei d'Impacte Ambiental i dels concordants del seu reglament.
Atès que en l'expedient s'han observat els tràmits previstos en el Decret 162/90, de 15 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s'aprova el Reglament d'Impacte Ambiental; en la Llei 2/1989, de 3 de març, de la Generalitat Valenciana, i en la resta de disposicions que hi són d'aplicació.
Atès que l'article 5 de la Llei 2/1989 estableix que correspon a l'òrgan ambiental la declaració d'impacte ambiental dels projectes als quals s'aplique aquesta llei.
Atès que el Decret 182/1992, de 10 de novembre, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Medi Ambient, atribueix a la Direcció General de Qualitat Ambiental la competència per a la tramitació i la formulació de la declaració d'impacte ambiental.
Per tot això, fent ús de les facultats que tinc legalment atribuïdes, formule la següent declaració d'impacte ambiental:
Primer
Estimar acceptable des del punt de vista ambiental, el projecte de central de cogeneració núm. 2 de l'empresa Cogeneración Tierra Atomizada SA (COTASA), situada al terme municipal de l'Alcora (Castelló), sempre que:
a) S'incorporen els silenciadors i els equips necessaris per a la reducció dels nivells sonors de manera que no es transmeten a possibles habitatges pròxims més de 35 dB(A) diürns (de 8 a 22 h) ni més de 30 dB(A) nocturns (de 22 a 8 h).
b) Es construesca un fumeral de manera que l'altura d'aquest es calcule seguint les instruccions donades en l'annex II de l'Ordre de 18 d'octubre de 1976 sobre Prevenció i Correcció de la Contaminació Atmosfèrica d'Origen Industrial (BOE núm. 290, de 3 de desembre) a fi de millorar la dispersió dels contaminants de manera que no es produesquen nivells d'immissió superiors als legalment permesos, tal com es considera en l'estudi d'impacte ambiental.
c) Es dote la instal.lació d'una infraestructura permanent que permeta, en qualsevol moment, la presa de mostres per al control, la inspecció i la vigilància del nivell d'emissions.
d) Es faça un control anual dels nivells i de la composició de gasos emesos a l'atmosfera, control que haurà de ser fet per una empresa col.laboradora de l'Administració que complesca els requisits que exigeix el Decret 833/1975, de 6 de febrer, pel qual es desplega la Llei 38/1972, de 22 de desembre, de Protecció del Medi Ambient Atmosfèric, i que els resultats es remeten a aquesta Direcció General.
Segon
Notificar a les persones interessades que contra aquesta resolució no es pot interposar cap recurs per no ser un acte definitiu en via administrativa. Això no obstant, hom podrà utilitzar tots els mitjans que considere oportuns per defensar el seu dret.
Tercer
Publicar aquesta declaració d'impacte ambiental en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
València, 1 de desembre de 1993
En relació amb les condicions a) i b) de la declaració d'impacte ambiental dictada el 30 d'octubre de 1991, corresponent al projecte d'instal.lació del magatzem de ferralla situat al terme municipal de Sot de Ferrer (Castelló), exp. 036/91-EIA, promogut pel Sr. Tomàs Castilla Garcia.
L'interessat va presentar en data 15 d'octubre de 1992 davant dels Serveis Territorials de Medi Ambient de Castelló, una sol.licitud de modificació de les condicions basant-se en les exigències de la Llei de Carreteres i en les normes urbanístiques del municipi de Sot de Ferrer, que incorporen la prohibició d'edificar a la franja de terreny situat entre la carretera i la línia d'edificació, que en el cas de ser carretera nacional se situa a 50 m.
A més, l'Ajuntament de Sot de Ferrer va remetre aquesta sol.licitud en data 21 d'octubre de 1993 a la Comissió Provincial d'Activitats Qualificades de Castelló, la qual la va remetre a aquesta Conselleria de Medi Ambient en data 2 de novembre de 1993.
Una vegada comprovats per aquesta Direcció General tots els termes plantejats pel sol.licitant, i sobre la base del que disposa l'article 25.1 de la Llei 25/1988, de 29 de juliol, de Carreteres, i la normativa municipal,resolc
Primer
Modificar aquests apartats, que quedaran redactats de la forma següent:
a) Caldrà instal.lar-hi una tanca perimetral formada per una pantalla vegetal que oculte l'impacte paisatgístic de la instal.lació .
Aquesta pantalla vegetal es farà amb espècies de port alt, de manera que en el primer any arribe als dos (2) metres l'alçària.
També caldrà cobrir amb materials similars al canyís els elements perimetrals mòbils com ara les portes d'accés principal i de servei, i tota la tanca perimetral fins que la vegetació implantada adquiresca les dimensions necessàries per a fer de barrera vegetal.
b) El material emmagatzemat no podrà sobrepassar l'alçària d'aquesta tanca perimetral.
Segon
Notificar a les parts interessades aquesta resolució.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta resolució.
València, 29 de novembre de 1993
En relació amb la condició a) de la declaració d'impacte ambiental dictada el 8 d'octubre de 1993, sobre l'expedient 163/93-AIA, referent a un projecte d'instal.lació de cogeneració de l'empresa Mataix Energia SL, situada a la Partida del Camp d'Or, s/n, de Banyeres de Mariola (Alacant), promogut per aquesta empresa.
El promotor va presentar en data 10 de novembre de 19932 davant aquesta Direcció General, una sol.licitud de modificació dels termes en què s'expresa aquesta condició pel que fa als mesuraments de l'impacte sonor.
Una vegada comprovades per aquesta Direcció General totes les puntualitzacions efectuades pel promotor, resolc
Primer
Modificar aquest apartat, que quedarà redactat de la forma següent:
a) S'incorporen els silenciadors i els equips necessaris per a la reducció dels nivells sonors, de manera que no es transmeten a possibles habitatges pròxims més de 35 dB(A) diürns (de 8 h a 22 h) ni més de 30 dB(A) nocturns (de 22 h a 8 h).
Segon
Notificar a les parts interessades aquesta resolució.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta resolució.
València, 1 de desembre de 1993.- El director general de Qualitat Ambiental: José María Marugán Gacimartín.
En relació amb la condició a) de la declaració d'impacte ambiental dictada el 25 d'octubre de 1993, sobre l'expedient 181/93-AIA, referent a un projecte d'instal.lació de cogeneració elèctrica de l'empresa Italcogeneració SA, situada a la carretera de Vila-real a Onda km 60,7, de Vila-real (Castelló), promogut per aquesta empresa, resolc
Primer
Modificar aquest apartat, que quedarà redactat de la forma següent:
a) S'incorporen els silenciadors i els equips necessaris per a la reducció dels nivells sonors, de manera que no es transmeten a possibles habitatges pròxims més de 35 dB(A) diürns (de 8 h a 22 h) ni més de 30 dB(A) nocturns (de 22 h a 8 h).
Segon
Notificar a les parts interessades aquesta resolució.
Tercer
Publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana aquesta resolució.
València, 1 de desembre de 1993.- El director general de Qualitat Ambiental: José María Marugán Garcimartín.

linea
Mapa web