Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDE de 13 de desembre de 2007, de la Conselleria d'Educació, sobre avaluació en educació primària. [2007/15366]

(DOGV núm. 5663 de 19.12.2007) Ref. Base de dades 015645/2007

ORDE de 13 de desembre de 2007, de la Conselleria d'Educació, sobre avaluació en educació primària. [2007/15366]
El Decret 111/2007, de 20 de juliol, del Consell, pel qual s'establix el currículum de l'educació primària a la Comunitat Valenciana, establix en l'apartat 4 de l'article 8 que la conselleria competent en matèria d'educació establirà els criteris sobre el procés d'avaluació de l'alumnat i sobre les decisions que es deriven del dit procés; així mateix, concretarà els documents d'avaluació corresponents, d'acord amb el que establix l'article 12 del Reial Decret 1513/2006, de 7 de desembre.
Establix també que les mestres i els mestres avaluaran tant els aprenentatges de l'alumnat com els processos d'ensenyament i la seua pròpia pràctica docent. Així mateix, en l'article 9, determina els criteris de promoció en finalitzar cada un dels cicles i l'accés a l'educació secundària obligatòria.
Publicada l'Orde ECI/1845/2007, de 19 de juny, del Ministeri d'Educació i Ciència, per la qual s'establixen els elements dels documents bàsics d'avaluació de l'educació bàsica regulada per la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, així com els requisits formals derivats del procés d'avaluació que són necessaris per a garantir la mobilitat de l'alumnat, correspon a la Comunitat Valenciana regular i concretar normes d'avaluació en esta etapa educativa, d'acord amb les normes esmentades anteriorment.
La present orde establix que l'avaluació, en esta etapa, forma part integrant del procés educatiu i, per això, ha de realitzar-se de manera contínua, amb la finalitat no sols de valorar els resultats obtinguts segons les competències adquirides i els objectius aconseguits a través de les diferents àrees del currículum, sinó d'analitzar tot el procés d'ensenyament i aprenentatge.
Això permetrà detectar les dificultats en el moment en què es produïsquen, esbrinar-ne les causes i, en conseqüència, reorientar la intervenció educativa i acomodar-la a la diversitat de capacitats, ritmes d'aprenentatge, interessos i motivacions de l'alumnat.
Per tot això, en virtut del que exposa i de les competències que m'atribuïx l'article 28e) de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell,
ORDENE
Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació
1. L'objecte de la present orde és regular l'avaluació en educació primària, així com establir els documents oficials del procés d'avaluació per a esta etapa.
2. Esta orde serà aplicable en els centres docents públics i privats de la Comunitat Valenciana que, degudament autoritzats, impartisquen l'educació primària.
Article 2. Caràcter de l'avaluació
1. L'avaluació dels aprenentatges de l'alumnat serà contínua i global i tindrà en compte el seu progrés en el conjunt de les àrees del currículum.
2. L'avaluació és contínua perquè forma part del procés d'ensenyament i aprenentatge de l'alumnat; per tant, tindrà caràcter formatiu, a fi de detectar les dificultats en el moment en què es produïsquen, esbrinar-ne les causes i, en conseqüència, reorientar la intervenció educativa i acomodar-la a la diversitat de capacitats, ritmes d'aprenentatge, interessos i motivacions de l'alumnat.
3. Sense perjuí del caràcter global i integrador de l'etapa, les mestres i els mestres prendran com a referents fonamentals per a valorar el grau d'adquisició de les competències bàsiques de l'alumnat, els objectius específics i els coneixements adquirits en cada una de les àrees, els criteris d'avaluació establits per a cada una d'estes en l'annex del Decret 111/2007, de 20 de juliol, del Consell, pel qual s'establix el currículum de l'educació primària a la Comunitat Valenciana, i concretats en les corresponents programacions didàctiques.
4. Estes programacions didàctiques anuals concretaran els referents de l'avaluació esmentats en el punt anterior, d'acord amb els procediments generals d'avaluació i les mesures d'atenció a la diversitat establides en el projecte educatiu del centre. Així mateix, especificaran les estratègies i els instruments d'avaluació que consideren més adequats per a dur a terme el procés avaluador.
Article 3. Procés d'avaluació contínua
1. Dins del procés d'ensenyament i aprenentatge, el professorat del grup celebrarà sessions d'avaluació per a valorar de manera contínua, objectiva i contrastada, tant els aprenentatges de l'alumnat, com els processos d'ensenyament i la seua pròpia pràctica docent en relació amb l'èxit dels objectius educatius. Cada mestra o mestre decidirà sobre els resultats de l'avaluació de l'àrea que impartisca.
2. Les sessions d'avaluació seran coordinades pel tutor o tutora corresponent i podran disposar de l'assessorament del servici psicopedagògic escolar o gabinet psicopedagògic autoritzat.
3. A fi de facilitar la continuïtat del procés educatiu de l'alumnat, els centres establiran mecanismes de coordinació entre les etapes i els cicles. Durant el primer mes de l'any acadèmic, les tutores i tutors realitzaran una avaluació inicial de l'alumnat amb la finalitat de comprovar el nivell d'aprenentatge i la maduració personal de l'alumnat del seu grup. Tindran en compte també els informes emesos en l'etapa, el curs o cicle anterior. Estes dades constituiran el punt de partida dels nous aprenentatges.
4. En el procés d'avaluació contínua, quan el progrés de l'alumnat no siga l'adequat, el professorat del grup, coordinat per la tutora o tutor, establirà mesures de reforç educatiu. Estes mesures s'adoptaran en qualsevol moment del curs tan prompte com es detecten les dificultats, i estaran dirigides a garantir l'adquisició dels aprenentatges imprescindibles per a continuar el procés educatiu.
5. Els centres docents, en virtut de la seua autonomia pedagògica i organitzativa, establiran el nombre i el calendari de les sessions d'avaluació que es realitzaran per a cada curs acadèmic. En tot cas, es realitzarà una sessió al trimestre.
6. En cada sessió d'avaluació, en la forma que determine cada centre, es faran constar: els acords aconseguits, les decisions adoptades i la informació que s'ha de transmetre a les famílies sobre el procés educatiu de l'alumnat.
7. En l'avaluació final de cada cicle s'ompliran les actes d'avaluació i els expedients acadèmics.
Article 4. Promoció
1. En l'última sessió d'avaluació de cada cicle, en el context del procés d'avaluació contínua, el professorat del grup adoptarà les decisions corresponents sobre la promoció de l'alumnat o la seua permanència en el mateix cicle, considerant-se especialment la informació i l'opinió de la mestra o mestre tutor, amb l'assessorament, si és el cas, del corresponent servici psicopedagògic escolar o gabinet psicopedagògic autoritzat.
2. L'alumnat accedirà al cicle següent sempre que es considere, d'acord amb els criteris d'avaluació de les diferents àrees, que ha aconseguit el desenrotllament corresponent de les competències bàsiques i l'adequat grau de maduresa.
3. Així mateix, accedirà al cicle següent l'alumnat amb avaluació negativa en alguna de les àrees, sempre que els aprenentatges no aconseguits no li impedisquen seguir amb aprofitament el nou cicle.
4. L'alumnat que accedisca a un cicle amb avaluació negativa en alguna de les àrees del cicle o cicles precedents, rebrà els suports necessaris per a la recuperació d'estes. A este efecte, les programacions didàctiques de cada àrea inclouran activitats destinades a l'adquisició dels dits aprenentatges. Els centres docents adoptaran mesures organitzatives per a facilitar el desenrotllament de les dites activitats.
5. L'alumnat que no complisca les condicions assenyalades en els punts 2 i 3 d'este apartat romandrà un any més en el mateix cicle perquè puga superar les dificultats d'aprenentatge. La decisió que una alumna o alumne romanga un any més en el mateix cicle podrà adoptar-se una sola vegada al llarg de l'educació primària. Esta mesura anirà acompanyada d'un pla específic de reforç o recuperació. El professorat del grup elaborarà estos plans específics d'acord amb els criteris establits pel claustre de professors i amb l'assessorament del corresponent servici psicopedagògic escolar o gabinet psicopedagògic autoritzat.
6. Els centres docents adoptaran les mesures organitzatives adequades perquè la permanència un any més en el mateix cicle s'oriente a la superació de les dificultats detectades, d'acord amb els plans específics.
7. En l'última sessió d'avaluació del tercer cicle, en el context del procés d'avaluació contínua, el professorat del grup promocionarà a l'educació secundària obligatòria l'alumnat que haja aconseguit el desenrotllament corresponent de les competències bàsiques i l'adequat grau de maduresa, per haver superat totes les àrees.
8. Així mateix, promocionarà a l'educació secundària obligatòria l'alumnat amb avaluació negativa en alguna de les àrees, sempre que els aprenentatges no aconseguits no li impedisquen seguir amb aprofitament la nova etapa.
9. En tot cas, si en finalitzar el tercer cicle els aprenentatges de l'alumna o alumne li impedixen la seua possibilitat de promoció a l'educació secundària obligatòria, haurà de romandre un any més en este cicle, si no s'han esgotat les mesures establides en els apartats 4, 5 i 6 d'este article.
Article 5. Resultats de l'avaluació
Els resultats de l'avaluació del progrés de l'alumnat en el seu aprenentatge en cada àrea s'expressaran en els termes següents: Excel·lent (SB), Notable (NT), Bé (BI), Suficient (SU), Insuficient (IN), considerant-se qualificació negativa l'insuficient, i positives totes les altres.
Article 6. Documents oficials d'avaluació
1. Els documents oficials que han d'utilitzar-se en el procés d'avaluació per a l'educació primària són: l'expedient acadèmic, les actes d'avaluació, l'historial acadèmic d'educació primària i l'informe personal per trasllat; així com l'informe d'aprenentatge.
2. D'estos, l'historial acadèmic d'educació primària i l'informe personal per trasllat, a què es referix el punt anterior, constituïxen els documents bàsics que garantixen la mobilitat de l'alumnat.
3. Quan els documents bàsics d'avaluació hagen de produir efectes fora de la Comunitat Valenciana, caldrà ajustar-se al que disposa l'article 36.3 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
4. La conselleria competent en matèria d'educació podrà establir la centralització electrònica dels expedients acadèmics, sense que supose una subrogació de les facultats inherents a la secretaria dels centres.
5. El programa informàtic proporcionat per la conselleria competent en matèria d'educació facilitarà els models oficials d'avaluació recollits en la present orde, així com el seu ompliment.
Article 7. Custòdia de documents
1. Els expedients acadèmics i les actes d'avaluació s'arxivaran en la secretaria del centre. Les Direccions Territorials competents en matèria d'educació proveiran les mesures adequades per a la seua conservació o trasllat en cas de supressió del centre.
2. Correspondrà a la secretària o al secretari del centre la custòdia dels dits documents, així com l'expedició de les certificacions que se sol·liciten. També correspondrà a la secretària o secretari del centre en què l'alumna o l'alumne es trobe escolaritzat la custòdia del seu historial acadèmic. Custodiarà també l'informe d'aprenentatge o l'informe personal per trasllat, si n'hi ha.
3. Atés el seu caràcter, qualsevol sol·licitud de consulta d'estos documents haurà de ser autoritzada prèviament per la direcció del centre.
Article 8. Expedient acadèmic
1.Tota la informació relativa al procés d'avaluació es recollirà de manera sintètica en l'expedient acadèmic de l'alumna o alumne. El seu contingut s'ajustarà al model que figura en l'annex I d'esta orde. S'omplirà en finalitzar cada cicle amb la firma de la tutora o tutor, la secretària o secretari i el vist i plau de la directora o director.
2. En l'expedient acadèmic s'hi hauran d'incloure les dades d'identificació del centre, de l'alumna i de l'alumne i la informació relativa al procés d'avaluació. Quedarà constància del número i la data de matrícula, els resultats de l'avaluació, les propostes de promoció, i, si és el cas, les mesures d'atenció a la diversitat adoptades i les adaptacions curriculars significatives en les àrees que ho necessiten.
Article 9. Actes d'avaluació
1. Les actes d'avaluació s'estendran per a cada un dels cicles. Comprendran la relació nominal de l'alumnat que compon el grup junt amb els resultats de l'avaluació de les àrees del cicle, expressats en els termes que establix l'article 5 d'esta orde. S'hi inclouran també les decisions relatives a la promoció o permanència d'un any més en el cicle.
2. S'ompliran a l'acabament del període lectiu ordinari. S'ajustaran al model que figura en l'annex II d'esta orde. En les actes d'avaluació del tercer cicle d'educació primària es farà constar la promoció a l'educació secundària obligatòria per a l'alumnat que reunisca les condicions establides en els apartats 7 i 8 de l'article 4 d'esta orde.
3. Les actes d'avaluació seran firmades per la tutora o el tutor del grup, i en estes es farà constar el vist i plau de la directora o del director del centre.
4. A partir de les dades consignades en les actes, s'elaborarà un informe dels resultats de l'avaluació final de l'alumnat segons l'annex III. Una còpia d'este informe serà remesa, inclosa en la memòria de fi de curs, a la Direcció Territorial corresponent.
Article 10. Historial acadèmic d'educació primària
1. L'historial acadèmic d'educació primària és el document oficial que reflectix els resultats de l'avaluació i les decisions relatives al progrés acadèmic de l'alumnat al llarg de l'etapa. Té, per tant, validesa oficial acreditativa dels estudis realitzats.
2. L'historial acadèmic d'educació primària de la Comunitat Valenciana s'ajustarà al model que s'inclou en l'annex IV de la present orde. En este constarà la referència a la norma que establix el currículum corresponent; les dades d'identificació de l'alumna o alumne; les àrees cursades en cada un dels anys d'escolarització; els resultats de l'avaluació obtinguts en cada cicle; les decisions sobre promoció al cicle següent; la data en què es van adoptar; la data de proposta d'accés a l'educació secundària, així com la informació relativa als canvis de centre. Hi haurà de figurar, així mateix, indicació de les àrees que s'han cursat amb adaptacions curriculars significatives.
3. En incorporar-se a l'etapa, s'obrirà un historial acadèmic per a cada alumna o alumne. Se sol·licitarà, a través del mòdul corresponent del programa informàtic, l'assignació d'un número per a cada historial. El número assignat figurarà també en l'expedient acadèmic de l'alumne o alumna.
4. Serà estés en imprés oficial per la secretària o el secretari del centre, amb el vist i plau de la directora o del director. Correspon a la secretària o al secretari del centre garantir l'autenticitat de les dades reflectides en este document.
5. En finalitzar l'etapa, s'entregarà a l'alumnat l'original del seu historial acadèmic d'educació primària, i una còpia del document s'enviarà al centre d'educació secundària, a petició d'este, junt amb l'original de l'informe d'aprenentatge a què fa referència l'article dotze d'esta orde. Estes circumstàncies es reflectiran en el corresponent expedient acadèmic.
6. La inspecció d'educació supervisarà l'ompliment i la custòdia de l'historial acadèmic d'educació primària.
Article 11. Informe personal per trasllat
1. Per a garantir la continuïtat del procés d'aprenentatge de l'alumnat que es trasllade a un altre centre sense haver conclòs un cicle en educació primària, s'emetrà un informe personal per trasllat en què es consignaran els elements següents:
a) Les dades d'identificació del centre i de l'alumna o alumne, fent-se constar la referència a la norma que establix el currículum corresponent.
b) Els resultats parcials d'avaluació, en cas que s'hagen emés en eixe període. Concretament, si l'alumna o l'alumne es trasllada sense haver finalitzat 1r, 3r o 5t, s'hi inclouran els resultats de les avaluacions realitzades fins a eixe moment, i si els ha conclòs, els resultats de la seua avaluació final. En cas que el trasllat es realitze sense haver acabat 2n, 4t o 6t, s'hi inclouran les avaluacions realitzades fins a eixe moment i els resultats de l'avaluació final del curs anterior.
c) L'aplicació, si és el cas, de mesures educatives de reforç i suport, així com de les adaptacions curriculars significatives.
d) Totes aquelles observacions que es consideren oportunes sobre el progrés general de l'alumna o alumne.
2. Este informe serà elaborat i firmat per la tutora o el tutor, amb el vist i plau de la directora o el director, a partir de les dades facilitades per la resta del professorat del grup i segons el model que establisca el centre.
Article 12. Informe d'aprenentatge
1. D'acord amb l'article 12.2 del Reial Decret 1513/2006, de 7 de desembre, pel qual s'establixen les ensenyances mínimes de l'educació primària, i amb l'article 10 del Decret 111/2007, de 20 de juliol, del Consell, pel qual s'establix el currículum de l'educació primària, en finalitzar esta etapa el centre proporcionarà, per a cada alumna o alumne, un informe sobre el grau d'adquisició dels aprenentatges, especialment els que condicionen més el seu progrés educatiu, i sobre aquells altres aspectes que es consideren rellevants per a garantir una atenció individualitzada. El centre elaborarà el dit informe tenint com a referència el model que figura en l'annex V d'esta orde.
2. Este informe serà omplit en finalitzar l'etapa per la tutora o tutor de 6t curs, amb el vist i plau de la directora o el director i amb la informació aportada per la resta del professorat del grup. S'adjuntarà a l'historial acadèmic de l'educació primària.
3. Excepcionalment, en cas de trasllat de centre, en finalitzar el primer o segon cicle de l'educació primària este informe serà omplit per la tutora o tutor corresponent, amb el vist i plau de la directora o el director i amb la informació aportada per la resta del professorat del grup.
Article 13. Trasllat de centre
1. Quan l'alumna o l'alumne es trasllade de centre per a prosseguir els seus estudis d'educació primària sense haver conclòs un cicle, el centre d'origen remetrà al de destinació, i a petició d'este, l'original de l'historial acadèmic i l'informe personal per trasllat a què es referix l'article 11 d'esta orde. Si el trasllat es produïx amb el cicle conclòs, l'informe personal per trasllat serà substituït per l'informe d'aprenentatge establit en l'article anterior d'esta orde. En tot cas, es comprovarà que les dades d'estos documents concorden amb l'expedient acadèmic que guarda el centre.
2. El centre receptor es farà càrrec de la custòdia de l'historial acadèmic de l'educació primària, així com de l'informe rebut, i obrirà el corresponent expedient acadèmic.
3. Quan l'alumna o alumne, en finalitzar 6t curs d'educació primària, es trasllade a un centre d'educació secundària obligatòria, el centre d'origen remetrà al de destinació, i a petició d'este, la còpia de l'historial acadèmic i l'informe d'aprenentatge.
4. Per a facilitar la mobilitat de l'alumnat i agilitar els tràmits de matriculació, el centre d'origen expedirà una certificació acadèmica que li permeta matricular-se en el nou centre. En esta s'indicarà tant l'últim curs realitzat en el centre com la decisió de promoció.
5. La matriculació adquirirà caràcter definitiu una vegada rebut l'historial acadèmic degudament omplit.
6. Quan l'alumna o alumne s'incorpore a un centre estranger a Espanya o a l'exterior que no impartisca ensenyances del sistema educatiu espanyol, no es traslladarà a este l'historial acadèmic. Per a facilitar la incorporació a les ensenyances equivalents del sistema educatiu estranger de què es tracte, el centre d'origen emetrà una certificació acadèmica completa de l'alumna o l'alumne. L'historial acadèmic continuarà custodiat per l'últim centre en què l'alumna o l'alumne va estar matriculat fins a la seua possible reincorporació a les ensenyances del sistema educatiu espanyol, en el mateix o un altre centre, al qual es traslladarà llavors, o fins a l'entrega d'este a l'alumnat després de la conclusió dels estudis estrangers equivalents a l'educació primària.
Article 14. Informació a l'alumnat i a les famílies
1. Cada centre docent afavorirà la comunicació a l'alumnat i a les seues famílies dels aspectes rellevants del seu procés d'aprenentatge. De manera específica, informarà sobre els criteris i procediments d'avaluació establits d'acord amb els objectius i els continguts programats per a cada curs i període d'avaluació, a fi de garantir el dret que assistix l'alumnat a una valoració objectiva del seu rendiment escolar. La dita informació es facilitarà a l'alumnat i a les seues famílies.
2. Després de cada sessió d'avaluació, la tutora o el tutor comunicarà a les famílies la informació acordada en la dita sessió sobre el desenrotllament del procés educatiu de les seues filles i fills, utilitzant el model que determine cada centre.
3. Després de l'avaluació final, s'informarà per escrit sobre el resultat de les dites avaluacions. Este informe inclourà les qualificacions obtingudes en les distintes àrees, la seua promoció o la seua permanència un any més en el mateix cicle. Així mateix, s'informarà sobre les mesures d'atenció a la diversitat previstes, si és el cas, perquè l'alumnat progresse en el seu procés educatiu, així com d'aquells altres assumptes que amb este mateix fi acorde el professorat de grup.
4. Les mares, pares o tutores o tutors legals coneixeran, participaran i donaran suport el procés educatiu de les seues filles i fills, en col·laboració amb el professorat i els centres.
Article 15. Avaluació dels processos d'ensenyament
1. El professorat avaluarà, a més dels aprenentatges de l'alumnat, els processos d'ensenyament i la seua pròpia pràctica docent, prenent com a referència la finalitat i els objectius establits en el currículum de l'educació primària.
2. La dita avaluació inclourà almenys els elements següents:
a) L'organització i gestió dels espais, temps i recursos del centre.
b) L'acció coherent, coordinada i progressiva dels equips docents, d'acord amb la planificació corresponent.
c) El funcionament coordinat dels òrgans i les persones responsables en el centre de la planificació i del desenrotllament de la pràctica docent: equip directiu, claustre de professors, comissió de coordinació pedagògica, equips de cicle i tutories.
d) La regularitat i adequació en l'intercanvi d'informació amb l'alumnat i amb les famílies quant als processos d'ensenyament i aprenentatge de les seues filles i fills, amb especial referència a la valoració dels dits processos.
e) L'adequació de les programacions didàctiques d'aula.
3. Els resultats d'esta avaluació quedaran reflectits en els documents que determine el centre, i permetran detectar les dificultats produïdes en els processos d'ensenyament i aprenentatge, esbrinar-ne les causes i poder millorar aquells aspectes de la pràctica docent que es mostren com a poc adequats.
Article 16. Alumnat amb necessitats educatives especials
1. L'avaluació i la promoció de l'alumnat amb necessitats educatives especials es regirà, amb caràcter general, pel que disposa l'article 74.3 de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, tenint en compte les modificacions en els objectius, continguts i criteris d'avaluació del currículum ordinari introduïdes per la corresponent adaptació curricular significativa realitzada per a cada alumna o alumne, i específicament en el que es referisca a l'avaluació.
2. L'alumnat que presente necessitats educatives especials, sense perjuí de la permanència durant un curs més en el mateix cicle, podrà prolongar un any més la seua escolarització en l'etapa, sempre que això afavorisca la seua integració socioeducativa.
Article 17. Avaluació de l'etapa
Respecte a l'avaluació de l'etapa, caldrà ajustar-se al que disposa l'article 13 del Decret 111/2007, de 20 de juliol, del Consell, pel qual s'establix el currículum de l'educació primària a la Comunitat Valenciana.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera. Protecció de dades
Pel que fa a l'obtenció de les dades personals de l'alumna o alumne, a la seua cessió d'uns centres a altres i a la seguretat i confidencialitat d'estes, caldrà ajustar-se al que disposa la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal i, en tot cas, al que establix la disposició addicional vint-i-tres de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació.
Segona. Difusió i supervisió de l'aplicació de la norma
1. Les Direccions Territorials competents en matèria d'educació, en el seu corresponent àmbit de gestió, adoptaran les mesures necessàries per a la difusió i aplicació d'esta orde.
2. La Inspecció d'Educació assessorarà la comunitat educativa, supervisarà tot el procés d'avaluació i promoció de l'alumnat i proposarà mesures que contribuïsquen a perfeccionar-lo. En este sentit, prestarà especial atenció a les programacions didàctiques com a concreció dels referents de l'avaluació.
Tercera. Tancament del llibre d'escolaritat de l'ensenyament bàsic
Els llibres d'escolaritat de l'ensenyament bàsic que tenen els efectes d'acreditació establits en la legislació vigent fins a la finalització del curs 2006/2007, es tancaran per mitjà de diligència oportuna en finalitzar el dit curs i s'inutilitzaran les pàgines restants. Quan l'obertura de l'historial acadèmic supose la continuació de l'anterior llibre d'escolaritat de l'ensenyament bàsic, es reflectirà la sèrie i el número d'este en el dit historial acadèmic. Estes circumstàncies es reflectiran també en el corresponent expedient acadèmic.
DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA
Única. Derogació normativa
1. Queda derogada l'Orde de 19 de febrer de 1993, de la conselleria de Cultura, Educació i Ciència, sobre avaluació d'educació primària.
2. Queden derogades totes les disposicions del mateix rang o d'un rang inferior que s'oposen al que establix la present orde.
DISPOSICIONS FINALS
Primera. Facultat per a l'aplicació i desplegament
S'autoritza la conselleria competent en matèria d'educació per a dictar totes les disposicions que siguen necessàries per a la interpretació, aplicació i desplegament del que establix esta orde.
Segona. Entrada en vigor
Esta orde entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.
València, 13 de desembre de 2007
El conseller d'Educació
ALEJANDRO FONT DE MORA TURÓN

linea
Mapa web