Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 19/2013, de 20 de desembre, del Consell, que regula el Conveni especial de prestació d'assistència sanitària en l'àmbit de la Comunitat Valenciana a persones que no tinguen la condició d'assegurades ni de beneficiàries del Sistema Nacional de Salut. [2013/12316]

(DOGV núm. 7179 de 24.12.2013) Ref. Base de dades 011647/2013

DECRET 19/2013, de 20 de desembre, del Consell, que regula el Conveni especial de prestació d'assistència sanitària en l'àmbit de la Comunitat Valenciana a persones que no tinguen la condició d'assegurades ni de beneficiàries del Sistema Nacional de Salut. [2013/12316]
Preàmbul

El Reial Decret Llei 16/2012, de 20 d'abril, de mesures urgents per a garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les seues prestacions, ha establit, per mitjà de la modificació de la Llei 16/2003, de 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut, el règim jurídic que definix els supòsits d'accés a l'assistència sanitària pública a Espanya amb càrrec a fons públics, a través del Sistema Nacional de Salut, ha regulat les figures de persona assegurada i de beneficiària, així com el mecanisme de reconeixement d'estes condicions, que s'aplica tant als ciutadans espanyols com als ciutadans estrangers amb residència legal a Espanya.

L'article 3 de la Llei 16/2003, de 28 de maig, garantix l'assistència sanitària pública a totes les persones que tinguen la condició d'assegurades o de beneficiàries en els termes que han sigut desplegats pel Reial Decret 1192/2012, de 3 d'agost, que regula la condició de persona assegurada i de beneficiària per a l'assistència sanitària a Espanya, amb càrrec a fons públics, a través del Sistema Nacional de Salut.

Pel que fa a les persones que no tenen la condició d'assegurades ni de beneficiàries, al marge de l'assistència sanitària en situacions especials prevista en l'article 3 ter de la Llei 16/2003, de 28 de maig, l’article 3 mateix d’esta llei preveu per a estes persones una via específica d’accés a una de les prestacions que conformen el catàleg de prestacions del Sistema Nacional de Salut: la prestació d’assistència sanitària que, d’acord amb les noves modalitats de la cartera de servicis introduïdes després de la reforma operada pel Reial Decret Llei 16/2012, de 20 d’abril, queda detallada en la denominada cartera comuna bàsica de servicis assistencials que regula l’article 8 bis de la llei esmentada.

Esta via d’accés, prevista en l’article 3.5 de la Llei 16/2003, de 28 de maig, és la relativa a la subscripció d’un conveni especial de prestació d’assistència sanitària que permetrà obtindre, segons disposa l’article, la prestació esmentada per mitjà del pagament d’una contraprestació o preu públic que en cobrix el cost mitjà real i que es configura com un ingrés de dret públic del servici de salut corresponent.

El Reial Decret 1192/2012, de 3 d’agost, dedica la disposició addicional tercera a la figura del conveni especial de prestació d’assistència sanitària prevista en l’article 3.5 de la Llei 16/2003, de 28 de maig. Determina que les persones que no tinguen la condició d’assegurades ni de beneficiàries del Sistema Nacional de Salut poden obtindre la prestació d’assistència sanitària per mitjà de la subscripció del conveni especial esmentat, sempre que estes persones no tinguen accés a un sistema de protecció sanitària pública per qualsevol altre títol.

Per mitjà del Reial Decret 576/2013, de 26 de juliol, que establix els requisits bàsics del conveni especial de prestació d’assistència sanitària a persones que no tinguen la condició d’assegurades ni de beneficiàries del Sistema Nacional de Salut i modifica el Reial Decret 1192/2012, de 3 d’agost, que regula la condició de persona assegurada i de beneficiària per a l’assistència sanitària a Espanya amb càrrec a fons públics, a través del Sistema Nacional de Salut, s’han establit els requisits bàsics que ha de tindre el conveni especial de prestació d’assistència sanitària que subscriguen les persones que no tinguen els requisits per a la condició d’assegurades ni de beneficiàries del Sistema Nacional de Salut, per tal que puguen obtindre la prestació d’assistència sanitària pública. Esta norma s’ha dictat a l’empara del que disposa l’article 149.1.16a de la Constitució Espanyola, que atribuïx a l’Estat la competència exclusiva en matèria de bases i coordinació general de la sanitat.
En l’àmbit de la Comunitat Valenciana, el Decret 149/2009, de 25 de setembre, del Consell, pel qual es regula el conveni d’assistència sanitària a pacients privats, dictat en desplegament de la Llei 6/2008, de 2 de juny, de la Generalitat, d’assegurament sanitari del Sistema Sanitari Públic de la Comunitat Valenciana, va establir un instrument jurídic semblant, quant a l’objecte i finalitat, al que actualment regula la normativa estatal bàsica esmentada abans.
El nou règim jurídic establit per la normativa bàsica de l’Estat que resulta de la reforma introduïda pel Reial Decret Llei 16/2012, de 20 d’abril, i la normativa que el desplega, fa necessari substituir la regulació del Decret 149/2009, de 25 de setembre, del Consell, amb l’objecte d’incorporar en l’àmbit del sistema sanitari públic valencià la figura del conveni especial de prestació d’assistència sanitària que preveuen l’article 3.5 de la Llei 16/2003, de 28 de maig, i la disposició addicional tercera del Reial Decret 1192/2012, de 3 d’agost, d’acord amb els requisits bàsics que establix el Reial Decret 576/2013, de 26 de juliol.

Atenent el fet que hi ha convenis d’assistència sanitària a pacients privats subscrits a l’empara de la normativa autonòmica que conté el Decret 149/2009, de 25 de setembre, del Consell, i atés que el canvi normatiu operat a escala estatal afecta el règim jurídic, es fa necessari establir en esta norma un règim transitori per a l’extinció i, si és el cas, substitució d’estos convenis per altres d’adaptats a la nova regulació.

Per tant, fent ús de les competències establides en l’article 54 de l’Estatut d’Autonomia, a proposta del conseller de Sanitat, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i amb la deliberació del Consell, en la reunió del dia 20 de desembre de 2013.


DECRETE

Article 1. Objecte
1. Este decret té per objecte establir, en l’àmbit del sistema sanitari públic valencià, els requisits del conveni especial de prestació d’assistència sanitària a persones que no tinguen la condició d’assegurades ni de beneficiàries del Sistema Nacional de Salut, previst en l’article 3.5 de la Llei 16/2003, de 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut.
2. La subscripció del conveni especial de prestació d’assistència sanitària no atribuïx a qui el subscriu la condició de persona assegurada o beneficiària del Sistema Nacional de Salut.

Article 2. Àmbit d’aplicació
1. Poden subscriure amb la Generalitat el conveni especial de prestació d’assistència sanitària, en els termes que preveu este decret, les persones empadronades en un municipi de la Comunitat Valenciana que tinguen els requisits que preveu l’article 4 d’este decret.

2. El conveni especial de prestació d’assistència sanitària subscrit amb la Generalitat permet a la persona que el subscriu accedir, en l’àmbit del sistema sanitari públic valencià, a les prestacions previstes en l’article 5 d’este decret., per mitjà del pagament de la contraprestació econòmica regulada en l’article 6, durant el període de temps en què el conveni estiga vigent.
3. El conveni especial de prestació d’assistència sanitària que regula este decret no genera el dret a la cobertura de l’assistència sanitària amb càrrec a la Generalitat fora del territori espanyol.

Article 3. Característiques generals del conveni especial de prestació d’assistència sanitària
1. La subscripció del conveni especial de prestació d’assistència sanitària és voluntària per a la persona interessada i es fa, en tots els casos, després que ho sol·licite, o ho facen els seus representants legals. És també voluntari mantindre’l, llevat de les causes d’extinció del conveni especial que preveu l’article 10 d’este decret.

2. El conveni especial de prestació d’assistència sanitària no constituirà, en cap cas, un instrument de cobertura de l’assistència sanitària pública alternatiu a la cobertura que es tinga dret a rebre d’acord amb el que preveuen la normativa estatal, els reglaments de la Unió Europea en matèria de seguretat social o en els convenis bilaterals subscrits per Espanya en esta matèria per a la prestació d’assistència sanitària per part del sistema sanitari públic.

Article 4. Requisits per a subscriure el conveni especial de prestació d’assistència sanitària
1. El conveni especial de prestació d’assistència sanitària el poden subscriure amb la Generalitat les persones que no tinguen la condició d’assegurades ni de beneficiàries del Sistema Nacional de Salut, d’acord amb el que disposen els articles 2 i 3 del Reial Decret 1192/2012, de 3 d’agost, i que tinguen els requisits següents:
a) Acreditar la residència efectiva a Espanya durant un període continuat mínim d’un any immediatament anterior a la data de la sol·licitud del conveni especial.
b) Estar empadronades, en el moment de presentar la sol·licitud de subscripció del conveni especial, en algun municipi de la Comunitat Valenciana.
c) No tindre accés a un sistema de protecció sanitària pública per qualsevol altre títol, ja siga per aplicació de la normativa nacional, dels reglaments de la Unió Europea en matèria de seguretat social o dels convenis bilaterals en esta matèria subscrits per Espanya amb altres països.
2. No poden sol·licitar la formalització d’un nou conveni especial de prestació d’assistència sanitària, fins que no haja transcorregut el termini d’un any comptador des de l’endemà de l’extinció de l’anterior, les persones que hagen subscrit abans un conveni especial de prestació d’assistència sanitària que s’haja extingit per alguna de les causes següents:
a) Per la decisió de la persona que haja subscrit el conveni especial comunicada de manera fefaent a la conselleria competent en matèria de sanitat.
b) Per no pagar la primera quota o les quotes de dos mensualitats consecutives o de tres d’alternatives.
c) Per no complir les condicions particulars que establisca el conveni.
3. La sol·licitud es fa sempre a títol individual i s’adreça a la conselleria competent en matèria de sanitat.
4. Les persones que sol·liciten la subscripció del conveni han de tindre els requisits indicats en l’apartat 1 i ho han d’acreditar en el moment de formular la sol·licitud.
Si no tenen algun dels requisits exigits i això es posa de manifest abans de la resolució de subscripció del conveni o s’esdevé després, cal comunicar-ho formalment a l’Administració sanitària valenciana.

5. L’Administració sanitària valenciana pot comprovar, d’ofici, si les persones beneficiàries del conveni d’assistència sanitària continuen tenint els requisits exigits per a la subscripció.

Article 5. Contingut del conveni especial de prestacions d’assistència sanitària
1. El conveni especial de prestació d’assistència sanitària subscrit amb la Generalitat permet a les persones que el subscriuen accedir, per mitjà del pagament de la contraprestació econòmica regulada en l’article 6 d’este decret, a les prestacions de la cartera comuna bàsica de servicis assistencials del Sistema Nacional de Salut que regula l’article 8 bis de la Llei 16/2003, de 28 de maig, amb les mateixes garanties d’extensió, continuïtat assistencial i cobertura de què disfruten les persones que tenen la condició d’assegurades o de beneficiàries del Sistema Nacional de Salut, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana i durant el període de temps en què el conveni estiga vigent.
2. Les prestacions a què poden accedir els subscriptors del conveni especial es fan efectives a través de la cartera de servicis del sistema sanitari públic valencià i es faciliten en els centres, establiments i servicis, propis o concertats, del sistema sanitari públic valencià.

3. Les normes d’accés i utilització de les prestacions a què es pot accedir per la subscripció amb la Generalitat d’un conveni especial de prestació d’assistència sanitària per part de les persones que subscriguen estos convenis seran les mateixes que les establides per a la resta dels usuaris del sistema sanitari públic valencià.
4. Les persones subscriptores del conveni especial d’assistència sanitària subscrit amb la Generalitat que es desplacen temporalment al territori d’altres comunitats autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla tenen dret a rebre en eixe territori les prestacions de la cartera comuna bàsica de servicis assistencials del Sistema Nacional de Salut, en els termes i condicions que establix la normativa bàsica estatal.

Article 6. Contraprestació econòmica que es paga per la subscripció d’un conveni especial de prestació d’assistència sanitària
1. La subscripció d’un conveni especial de prestació d’assistència sanitària determina, per a la persona que el subscriu, l’obligació de pagar a la Generalitat, en concepte de contraprestació econòmica, les quotes econòmiques que establix l’apartat 4 d’este article, les quals tenen la consideració de preu públic.
2. Estan obligats a pagar les quotes que assenyala l’apartat 4 d’este article les persones físiques que subscriuen els convenis especials.

3. L’obligació de pagar la contraprestació econòmica naix en la data de la subscripció del conveni especial i existirà mentres es manté la vigència i fins a l’extinció del conveni.
4. La quantia de la contraprestació econòmica que s’ha de pagar per la subscripció del conveni especial de prestació d’assistència sanitària és la següent, segons l’edat de la persona que subscriu el conveni en la data en què es merita la quota mensual:
a) Si la persona subscriptora té menys de 65 anys: quota mensual de 60 euros.
b). Si la persona subscriptora té 65 o més anys: quota mensual de 157 euros.
5. En el cas que el subscriptor del conveni siga menor de 65 anys i durant la vigència del conveni fa esta edat, la quota queda actualitzada automàticament segons l’import previst per als 65 anys. L’actualització té efecte des del primer dia del mes següent a aquell en què faça els 65 anys d’edat.
6. Els imports de les quotes assenyalats en l’apartat anterior s’exigixen íntegres per cada mes natural de vigència del conveni.
No obstant això, l’import de la quota del mes d’inici i del d’extinció del conveni es prorrateja segons els dies de vigència del conveni.

7. Les quanties de les quotes que establix l’apartat 4 d’este article no poden ser inferiors a les quanties mínimes que resulten de la revisió prevista en l’article 6.2 del Reial Decret 576/2013, de 26 de juliol.
8. La primera quota mensual es merita el dia en què es formalitza el conveni, i resulta exigible des d’eixe mateix moment. Les quotes corresponents als períodes posteriors es meriten el primer dia de cada mes, i resulten exigibles des d’eixe dia.
En el cas que la persona que ha subscrit el conveni notifique correctament a la conselleria competent en matèria de sanitat la decisió de baixa en el conveni especial, s’entén que no es produïxen meritacions els mesos que s’inicien després d’eixa data.


Article 7. Pagament de les quotes
1. Les quotes que es meriten s’abonen per mitjà d’una domiciliació bancària en el compte obert en l’entitat que es designe en la sol·licitud, del qual ha de ser titular la persona que subscriu el conveni. El pagament de les quotes posteriors a la primera s’ha d’efectuar dins dels deu primers dies naturals del mes a què corresponen.
Excepcionalment, quan es justifique la impossibilitat d’efectuar el pagament per mitjà d’una domiciliació bancària, la conselleria competent en matèria de sanitat pot autoritzar el pagament de les quotes per mitjà d’una autoliquidació i l’ingrés del preu públic en una entitat financera col·laboradora de la Generalitat, utilitzant el model 046 que habilitat per a això.
2. Una vegada produïda la meritació de la quota, no és admissible, en cap cas, fraccionar-ne l’import.

Article 8. Procediment per a la subscripció del conveni especial de prestació d’assistència sanitària
1. El procediment per a la subscripció del conveni especial de prestació d’assistència sanitària s’inicia a sol·licitud de la persona interessada, que la formalitza d’acord amb el que disposa l’article 4 d’este decret.
2. La conselleria competent en matèria de sanitat, amb la finalitat de facilitar als ciutadans l’aportació de dades i informacions, ha d’aprovar models de sol·licitud de subscripció, la qual cosa no impedix que la persona interessada puga formular la sol·licitud per mitjà de qualsevol escrit.
La sol·licitud de subscripció del conveni es pot presentar en qualsevol dels llocs previstos en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.
3. La sol·licitud ha d’anar acompanyada, quan cal, de l’original o una còpia compulsada dels documents següents, que, si són expedits per autoritats estrangeres, han de presentar-se correctament legalitzats.

a) En el cas dels ciutadans espanyols, el Document Nacional d’Identitat en vigor. En el cas de persones que no tinguen la nacionalitat espanyola, document acreditatiu del número d’identitat d’estranger, o, si no hi ha, document nacional d’identitat o passaport en vigor.
b) Documentació que acredite la residència efectiva a Espanya durant el període exigit en l’article 4 d’este decret.
c) Certificat d’empadronament en el municipi de residència del sol·licitant.
d) Declaració responsable de no tindre accés a un sistema de protecció sanitària pública per cap altra via.
e) El full d’alta de tercers, amb les dades bancàries necessàries per a domiciliar el pagament de les quotes.
No cal aportar els documents esmentats en els paràgrafs a) i c) anteriors quan les dades d’identitat i residència puguen ser comprovats per l’administració per mitjans telemàtics i les persones interessades presten el consentiment a fer la consulta per eixos mitjans.

4. Si la sol·licitud no té els requisits exigits, s’ha de demanar a la persona interessada que, en un termini de deu dies, esmene la falta o aporte els documents preceptius, i se li ha d’indicar que, si no ho fa, es considerarà que desistix de la petició, amb una resolució que s’ha de dictar en els termes que preveu l’article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre.
5. Les direccions territorials de conselleria competent en matèria de sanitat són les competents per a la tramitació i resolució de les sol·licituds de subscripció dels convenis especials de prestació d’assistència sanitària, la formalització i l’extinció, la qual cosa no impedix les funcions que tinga atribuïdes en matèria de gestió del Sistema d’Informació Poblacional la direcció general competent en matèria d’ordenació sanitària.
6. La Direcció Territorial de la Conselleria competent en matèria de sanitat, a la vista de la sol·licitud presentada i del compliment dels requisits exigits, ha de dictar una resolució motivada sobre la procedència de subscriure el conveni especial i l’ha de notificar en un termini màxim de 30 dies, comptats des de l’endemà de la recepció de la sol·licitud. Si transcorre el termini i no s’ha dictat i notificat la resolució, la sol·licitud de subscripció del conveni especial s’entén estimada.

Contra la resolució poden interposar les persones interessades un recurs d’alçada, en els termes i terminis que establixen els articles 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

7. La persona interessada disposa d’un termini màxim de tres mesos, comptador a partir de l’endemà de la notificació de la resolució que estime la sol·licitud o de l’estimació per silenci, per a formalitzar el conveni especial amb l’administració pública a què haja dirigit la sol·licitud.
Si transcorre el termini i no ha formalitzat el conveni especial per una causa imputable a la persona interessada, es considera caducat el procediment.

Article 9. Duració del conveni i data d’efecte
El conveni especial comença a produir efecte el mateix dia de la formalització i manté la vigència fins que no es done alguna de les causes d’extinció que regula l’article 10 d’este decret..

Article 10. Extinció del conveni
1. El conveni d’assistència sanitària s’extingix per qualsevol de les causes següents:
a) Per defunció de la persona que haja subscrit el conveni especial.

b) Quan la persona que haja subscrit el conveni especial adquirisca la condició de persona assegurada o beneficiària del Sistema Nacional de Salut, o passe a tindre la cobertura sanitària per un sistema de protecció sanitària pública per qualsevol altre títol, ja siga per l’aplicació de la normativa nacional, dels reglaments de la Unió Europea en matèria de seguretat social o dels convenis bilaterals en esta matèria subscrits per Espanya amb altres països.
c) Quan la persona que haja subscrit el conveni especial deixe de tindre la residència efectiva a Espanya.
d) Quan la persona que haja subscrit el conveni especial deixe d’estar empadronada en algun municipi de la Comunitat Valenciana.
e) Per decisió de la persona que haja subscrit el conveni especial, comunicada de manera fefaent a l’administració pública amb què l’haja formalitzat.
f) Per falta de pagament de la primera quota o de les quotes de dos mensualitats consecutives o de tres d’alternatives.
g) Per incompliment d’alguna de les condicions particulars que establisca el conveni.
2. El moment en què l’extinció del conveni especial produïx efecte és, segons els casos, el següent:
a) En el cas de defunció de la persona que ha subscrit el conveni especial, l’extinció es produïx l’endemà de la defunció.

b) Si l’extinció es produïx per la causa establida en la lletra b de l’apartat anterior, l’extinció del conveni especial es produïx amb efecte de l’endemà del dia en què la persona que l’ha subscrit haja adquirit la condició de persona assegurada o beneficiària del Sistema Nacional de Salut o, si és el cas, haja passat a tindre cobertura pel sistema de protecció sanitària pública per qualsevol altre títol.
c) Si l’extinció es produïx per les causes establides en les lletres c i d de l’apartat anterior, l’extinció del conveni especial es produïx amb efecte de l’endemà del dia en què la persona que l’ha subscrit deixe de tindre la residència efectiva a Espanya o haja deixat d’estar empadronada en algun municipi de la Comunitat Valenciana.
No obstant això, en el cas que l’extinció del conveni especial la cause el canvi d’empadronament a un municipi d’una altra comunitat autònoma o a les ciutats de Ceuta i Melilla, el conveni pot conservar la vigència, si ho sol·licita abans, fins al moment en què la persona interessada subscriga un conveni nou, amb un límit màxim de tres mesos a partir del canvi d’empadronament. En este cas, la persona interessada ha d’abonar les quotes mensuals que es meriten en este període.

d) En el cas d’extinció per decisió voluntària de la persona que ha subscrit el conveni especial, l’extinció té lloc l’endemà del dia en què es comunique fefaentment a la conselleria competent en matèria de sanitat.

e) En el cas d’impagament de quotes, l’extinció del conveni especial produïx efecte des del primer dia del mes següent a aquell en què s’ha produït l’impagament de la segona mensualitat consecutiva o de la tercera d’alternativa. En este cas, l’import de les quotes mensuals pendents d’abonament ha de ser reclamat per l’Administració en via executiva.

f) En el cas d’extinció per incompliment d’alguna de les condicions particulars establides en el conveni especial, l’extinció es produïx en la data que s’establisca en la resolució administrativa que declare l’extinció.

Article 11. Document acreditatiu de la condició de persona subscriptora d’un conveni especial d’assistència sanitària amb la Generalitat
Exclusivament per a la identificació personal davant de l’Administració sanitària valenciana i d’accés en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana a les prestacions sanitàries a què dóna dret la subscripció el conveni especial, les persones no assegurades que hagen subscrit convenis especials de prestació d’assistència sanitària amb la conselleria competent en matèria de sanitat de la Generalitat han de disposar del document d’inclusió en el Sistema d’Informació Poblacional, que en cap cas té la consideració de Targeta Sanitària Individual.

Article 12. Convenis especials de prestació d’assistència sanitària subscrits amb altres administracions sanitàries
1. L’accés al sistema sanitari públic valencià de persones acollides a un conveni especial de prestació d’assistència sanitària subscrit amb una altra administració diferent de la Generalitat es fa en els termes i condicions que establix la normativa estatal bàsica.
2. Per a exercir el dret a rebre les prestacions de la cartera comuna bàsica de servicis assistencials del Sistema Nacional de Salut en el territori comprés en una administració pública diferent d’aquella amb què s’ha subscrit el conveni especial de prestació d’assistència sanitària, la identificació de les persones que hagen subscrit convenis especials de prestació d’assistència sanitària amb altres administracions diferents de la Generalitat es fa en els termes previstos en la normativa bàsica estatal, cosa que no impedix el que s’ha disposat respecte de l’emissió i entrega de document d’inclusió en el Sistema d’Informació Poblacional.


DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Única. Extinció dels convenis d’assistència sanitària a pacients privats subscrits amb la Generalitat a l’empara del Decret 149/2009, de 25 de setembre, del Consell
1. Els convenis d’assistència sanitària a pacients privats subscrits amb la Generalitat a l’empara del que disposa el Decret 149/2009, de 25 de setembre, del Consell, que estiguen vigents a la data d’entrada en vigor d’este decret, mantenen la vigència fins que l’Administració pública amb què es van formalitzar, amb la conformitat de la persona interessada i després d’instruir un expedient administratiu, en declare l’adaptació a la nova normativa bàsica estatal.

2. Durant el període de tramitació de l’expedient esmentat en l’apartat anterior, se suspén la liquidació i pagament de les quotes que es poden meritar.
3. La resolució d’adaptació del conveni té efecte, en tots els casos, des de l’1 de gener de 2014, i comporta l’obligació de pagar les quotes previstes en l’apartat 4 de l’article 6 d’este decret, des d’eixa data.

4. En el cas que la persona interessada no manifeste la conformitat a l’adaptació a què es referix esta disposició en el termini que s’assenyale per a fer-ho, l’Administració ha de declarar l’extinció del conveni, amb la data d’efecte que s’establix en la resolució que regula este procediment.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única
Queda derogat el Decret 149/2009, de 25 de setembre, del Consell, que regula el conveni d’assistència sanitària a pacients privats, i totes les disposicions del mateix rang o d’un rang inferior que s’oposen a este decret.

DISPOSICIONS FINALS

Primera
Es faculta el conseller de Sanitat per a dictar totes les disposicions que siguen necessàries per a desplegar i aplicar este decret.

Segona
Este decret entra en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 20 de desembre de 2013

El president de la Generalitat,
ALBERTO FABRA PART

El conseller de Sanitat,
MANUEL LLOMBART FUERTES

linea
Mapa web