Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE de 31 de juliol, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regulen les bases de convocatòria de la prestació Renda Garantida de Ciutadania. [2008/9754]

(DOGV núm. 5823 de 07.08.2008) Ref. Base de dades 009525/2008

ORDRE de 31 de juliol, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regulen les bases de convocatòria de la prestació Renda Garantida de Ciutadania. [2008/9754]
L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat per la Llei Orgànica 1/2006, de 10 d'abril, establix les competències que corresponen a la Generalitat. Entre estes les de promoure les condicions perquè els drets socials dels ciutadans valencians siguen objecte d'una aplicació real i efectiva, establint de la mateixa manera, com un dels principals àmbits d'actuació, la defensa integral de la família.
De la mateixa manera, l'Estatut d'Autonomia establix, en l'article 15, que, a fi de combatre la pobresa i facilitar la inserció social, la Generalitat garantix el dret dels ciutadans valencians en estat de necessitat a la solidaritat i a una renda de ciutadania en els termes previstos per la Llei.
Este mandat estatutari es va complir per mitjà de l'aprovació de la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat, de Renda Garantida de Ciutadania de la Comunitat Valenciana. La dita Llei, entre d'altres matèries, regula l'esmentada Renda, i establix el seu objecte, els qui poden ser els seus titulars i beneficiaris, definix la unitat familiar o de convivència, la llar independent, el Pla Familiar d'Inserció, les actuacions bàsiques determinades en este, incloent-hi la possibilitat d'accedir a un pla d'inserció laboral específic, i concreta l'actuació de les entitats locals.
Posteriorment, esta Llei ha sigut desplegada pel Decret 93/2008, de 4 de juliol, del Consell. En este decret s'establix el procediment que cal seguir per a la seua sol·licitud i tramitació, es concreten les actuacions bàsiques, programes d'inserció i accions d'inserció, i es regulen les comissions mixtes de Renda Garantida de Ciutadania, entre altres matèries.
Després d'este desplegament, es fa necessària una ordre de bases que regule el mode en què les persones físiques han de sol·licitar la renda i acreditar el compliment dels requisits, així com les condicions i obligacions de les entitats col·laboradores.
En virtut d'això i fent ús de les facultats que em conferix el Decret 116/2007, de 27 de juliol, del Consell de la Generalitat, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Benestar Social (DOCV núm. 5.566, de 30 de juliol).
ORDENE
Article 1. Objecte de l'Ordre
És objecte d'esta ordre:
a) Establir les bases generals perquè les unitats familiars puguen efectuar la sol·licitud de Renda Garantida de Ciutadania, establida en la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat, i el Decret 93/2008, de 4 de juliol, del Consell, pel qual es desplega esta, que es detallen en l'annex I.
b) Establir les bases generals perquè les entitats locals puguen ser reconegudes com a entitats col·laboradores, que es detallen en l'annex II.
Article 2. De les característiques de la Renda Garantida de Ciutadania
La Renda Garantida de Ciutadania, definida en la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat, atendrà la prestació econòmica, vinculada al compromís dels destinataris de promoure de mode actiu la seua inserció sociolaboral i la finalitat de la qual és prestar un suport econòmic que permeta afavorir la inserció sociolaboral de les persones que no tinguen recursos suficients per a mantindre un adequat benestar personal i familiar.
El suport econòmic està destinat a atendre les situacions de primera necessitat i subsistència d'aquelles unitats familiars que no disposen, a pesar de procurar-los, dels mitjans econòmics necessaris per a mantindre una adequada qualitat de vida.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera. Caràcter plurianual
La Renda Garantida de Ciutadania podrà tindre la consideració de gastos de caràcter plurianual, d'acord amb la disposició addicional primera de la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat.
Segona. Publicitat dels crèdits
El titular de la Conselleria de Benestar Social procedirà a donar publicitat als crèdits que financen la Renda Garantida de Ciutadania, per mitjà de la seua publicació en el DOCV.
Tercera. Compliment general de la normativa de Renda Garantida de Ciutadania
Allò que s'ha regulat en esta ordre es realitzarà, sense perjuí que haja de complir-se el que establix la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat, i el Decret 93/2008, de 4 de juliol, del Consell, pel qual aquesta és desenvolupada.
Quarta. Models
S'adjunten a esta ordre els models següents:
a) Sol·licitud de Renda Garantida de Ciutadania de la unitat familiar i fitxa de manteniment de tercers.
b) Pla Familiar d'Inserció.
c) Compromís d'acceptació pels destinataris del Pla Familiar d'Inserció.
d) Full informe de seguiment individual dels destinataris de la Renda Garantida de Ciutadania.
e) Sol·licitud de reconeixement com a entitat col·laboradora per les entitats locals.
f) Certificat final de l'exercici referent al fet que tots els perceptors de la prestació han complit els requisits de concessió.
g) Certificat de justificació d'obligació contreta o reconeguda, o de pagament ordenat relatiu a la prestació.
Quinta. Notificació a la Comissió Europea
Les prestacions concedides per mitjà d'esta ordre no necessiten la seua notificació a la Comissió Europea, per no reunir tots els requisits de l'apartat 1 de l'article 87 del Tractat de la Comissió Europea, en ser els destinataris finals de la concessió persones físiques.
DISPOSICIONS FINALS
Primera. Instruccions
S'autoritza la Subsecretaria de Benestar Social i la Direcció General de Família a elaborar les instruccions de desplegament d'esta ordre.
Segona. Entrada en vigor
La present Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.
Tercera. Recursos
Contra la present Ordre, es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la seua publicació, de conformitat amb el que disposa l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, sense perjuí que puguen interposar qualsevol altre que estimen pertinent.
No obstant, prèviament es podrà interposar potestativament, i segons siga procedent, recurs de reposició en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seua publicació, segons l'article 116 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, o en el cas d'administracions públiques, el requeriment previst en l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la seua publicació.
València, 31 de juliol de 2008
El conseller de Benestar Social i vicepresident tercer
JUAN GABRIEL COTINO FERRER
ANNEX I
Bases generals per a les unitats familiars
Títol I
Disposicions Generals
Primera. Àmbit.
Les presents bases seran aplicables per a les unitats familiars que complisquen els requisits i les obligacions establits en la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat, i en el Decret 93/2008, de 4 de juliol, del Consell, amb què es regula esta prestació.
Segona. Sol·licitants.
Podrà sol·licitar la Renda Garantida de Ciutadania qualsevol membre de la unitat familiar que complisca els requisits per a ser-ne destinatari, i que tinga capacitat legal per a fer-ho.
Tercera. Incompatibilitats.
Les incompatibilitats dels destinataris de la Renda Garantida seran les establides en la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat, especialment en l'article 18, i en el Decret 93/2008, de 4 de juliol, del Consell, pels quals es regula esta prestació.
Quarta. Prioritats
El règim de concessió de la Renda Garantida de Ciutadania a les unitats familiars es farà per Ordre d'entrada en l'administració competent per a la tramitació.
Quinta. Efectes econòmics de la sol·licitud.
Els efectes econòmics de la Renda Garantida de Ciutadania per a la unitat familiar, seran des del primer dia del mes següent a la data de presentació de la sol·licitud en el registre corresponent.
Títol II
Import de la Renda Garantida
Sexta. Criteris per a determinar l'import de la Renda Garantida de Ciutadania per a les unitats familiars.
La quantia que s'assignarà dirigida al càlcul de la Renda Garantida per a cada unitat familiar, s'atindrà a les consideracions següents:
1. Import màxim:
Per a calcular l'import mensual màxim a concedir es dividirà per dotze el total anual de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) que incloga pagues extraordinàries, de l'exercici que corresponga. En cap cas l'import total concedit no superarà l'IPREM.
L'import màxim de la prestació per a un únic titular serà del 62% de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) per a l'exercici que corresponga.
Si n'hi ha més d'un destinatari, la quantia anterior s'incrementarà en un 5% de l'IPREM per al segon membre en la unitat familiar o de convivència, i en un 3% per a cada un del tercer i següents membres de la dita unitat.
Amb este fi, es tindrà en compte la taula següent:
Destinataris Percentatge IPREM
Només el titular 62%
2 67%
3 70%
4 73%
5 76%
6 79%
7 82%
8 85%
9 88%
10 91%
11 94%
12 97%
13 100%
2. Import mínim
Quan es complisquen els requisits per a accedir a la prestació, l'import mínim que es podrà concedir serà de 30,00 euros mensuals.
3. Ingressos que cal descomptar de l'import màxim de la Renda Garantida:
De l'import màxim de la prestació caldrà descomptar els ingressos de la unitat familiar, d'acord amb el que disposa l'article 20 de la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat.
En tot cas, es tindrà en compte una franquícia de 90,00 euros mensuals per als ingressos que tinga la unitat familiar.
4. Ingressos no computables per al càlcul de la prestació:
No es computaran com a ingressos els previstos en l'article 20 de la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat, i en la disposició addicional tercera del Decret 93/2008, de 4 de juliol, del Consell, que regulen esta prestació.
Títol III
Procediment
CAPÍTOL I
Iniciació del procediment
Sèptima. Iniciació.
El procediment s'iniciarà per sol·licitud de la persona interessada i s'ajustarà al que establix el Decret 93/2008, de 4 de juliol, que regula la Renda Garantida de Ciutadania, en les presents bases i, amb caràcter general, en la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Octava. Models de sol·licitud.
1. Les sol·licituds de Renda Garantida de Ciutadania es presentaran segons el model que figura en l'Ordre que regula les presents bases.
2. La sol·licitud es trobarà a disposició dels sol·licitants en les direccions territorials de la Conselleria de Benestar Social; així com en les Oficines PROP i en la pàgina d'Internet de la Generalitat.
Novena. Documentació que hauran de presentar les unitats familiars sol·licitants de Renda Garantida de Ciutadania.
1. A la sol·licitud de renda garantida de ciutadania s'acompanyarà la següent documentació, que s'exigirà de tots i a cada un dels membres de la unitat familiar, quan siga exigible que disposen d'esta:
a) Document nacional d'identitat, targeta d'identificació d'estranger, o passaport, que acrediten fefaentment l'edat i la nacionalitat.
b) Els nacionals de països que no pertanguen a la Unió Europea presentaran un document que acredite la residència legal a Espanya.
c) Certificat d'empadronament que acredite haver residit en la Comunitat Valenciana, almenys durant vint-i-quatre mesos ininterrompudament i immediatament anteriors a la data de sol·licitud.
d) Còpia de la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, o bé certificat de l'Agència Tributària acreditatiu de no haver-la presentat. En ambdós casos estarà referida a l'últim exercici econòmic.
e) Document que acredite la sol·licitud o la falta de concessió pels organismes corresponents de les pensions i prestacions a què pogueren tindre dret.
f) Certificat de vida laboral comprensiu dels dotze mesos anteriors a la sol·licitud, justificatiu de no haver causat baixa voluntària en el treball, bé siga este per compte propi o d'altri.
g) En els casos de víctimes de violència en l'àmbit familiar o de gènere, denúncia formal davant de l'administració de Justícia o Policia.
h) En cas de privació de llibertat de la persona titular, es presentarà informe de la presó o una altra documentació que constate tal circumstància, tal com resolució judicial, informe del jutjat, etc.
i) En el cas que el pagament de l'ajuda siga fet per la direcció territorial de la Conselleria de Benestar Social, full de manteniment de tercers del titular, segons model que s'inclou en esta ordre i NIF o NIE d'este.
2. La sol·licitud inclourà els següents apartats que hauran de ser subscrits pel titular:
a) Declaració responsable de no estar incursos en cap de les incompatibilitats descrites en l'article 18 de la Llei de Renda Garantida de Ciutadania.
b) Compromís de subscriure tant el Pla Familiar d'Inserció i el Pla d'Inserció Laboral que s'establisca i la seua col·laboració i participació en estos.
c) Declaració responsable d'ingressos de la unitat familiar.
3. La sol·licitud i aportació de documentació podrà fer-se segons el que disposa el Conveni de Col·laboració entre el Ministeri d'Administracions Públiques i la Comunitat Valenciana, per a la prestació mútua de servicis d'administració electrònica, de 22 de maig de 2008, o per aquell que el substituïsca.
4. Tots els documents presentats seran originals, o còpies legalitzades per notari o compulsades per l'administració.
Desena. Lloc de presentació.
Les sol·licituds de renda garantida de ciutadania instades per la unitat familiar, es presentaran amb la documentació requerida, en el registre de la corporació local encarregada de la seua tramitació, quan esta actue com a entitat col·laboradora, o en el registre de la direcció territorial de la Conselleria de Benestar Social de la seua província de residència, en els altres supòsits.
Tot això sense perjuí del que disposa l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Onzena. Esmena de la sol·licitud.
1. Rebudes les sol·licituds i incoats els corresponents expedients per l'administració responsable de la seua tramitació, es verificaran i podran fer-se d'ofici les actuacions que consideren necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut dels quals s'ha de pronunciar la resolució, pels següents òrgans segons siga procedent:
a) Per les direccions territorials de Benestar Social quan el titular de la Renda Garantida no residisca en una entitat local que actue com a entitat col·laboradora.
b) Per l'entitat local, on residisca el titular de la Renda Garantida, quan esta actue com a entitat col·laboradora.
2. Quan la sol·licitud no reunisca els requisits exigits, o no acompanye la documentació que d'acord amb esta ordre resulte exigible, es notificarà a la persona interessada la causa que impedix la continuació del procediment, i se la requerirà perquè, de conformitat amb l'article 71.1. de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, en el termini de 10 dies, esmene la falta o adjunte els documents preceptius, amb indicació que, si així no ho fera, se li tindrà per desistit en la seua petició, amb resolució prèvia que haurà de ser dictada en els termes que preveu l'article 42 de la precitada Llei.
3. Es delega en el titular de la direcció territorial de Benestar Social, la competència per a dictar la resolució a què fa referència l'apartat 2 d'esta clàusula, quan siga la direcció territorial la que tramite la sol·licitud. La resolució indicarà expressament que s'adopta per delegació i es considerarà dictada per l'òrgan delegatori i esgotarà la via administrativa.
En la seua contra es podrà interposar directament recurs davant de l'ordre jurisdiccional contenciós administratiu en la forma, el termini i les condicions que determina la llei reguladora de la dita jurisdicció. No obstant això, prèviament es podrà interposar recurs de reposició d'acord amb l'article 116 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre.
CAPÍTOL II
Instrucció i finalització del procediment
Dotzena. Ordenació i instrucció.
La instrucció dels expedients serà duta a cap per l'òrgan administratiu responsable de la seua tramitació, d'acord amb el que disposa el capítol I del títol II del Decret 93/2008, de 4 de juliol, del Consell, que regula la Renda Garantida de Ciutadania i la Llei 30/1992, de 26 de febrer, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Tretzena. Estudi dels expedients.
Complet l'expedient, es procedirà segons el que disposa el capítol II del títol II del Decret 93/2008, de 4 de juliol, del Consell, que desplega la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat.
Respecte a les sol·licituds de la unitat familiar tramitades per la direcció territorial competent en matèria de Renda Garantida de Ciutadania, esta sol·licitarà a l'entitat local on residisca la unitat familiar sol·licitant de la prestació, que elabore i remeta el Pla Familiar d'Inserció i el compromís d'acceptació per part dels destinataris, d'acord amb els models inclosos en esta ordre.
Catorzena. Pla Familiar d'Inserció.
L'elaboració del pla familiar d'inserció es farà segons el que disposa el capítol I del títol I del Decret 93/2008, de 4 de juliol, del Consell, que desplega la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat.
Quinzena. Resolució.
1. La proposta de resolució i la resolució de les sol·licituds presentades per les unitats familiars, així com els recursos en la seua contra, es realitzaran d'acord amb el que disposen els articles 20, 21, 22 i 26 del Decret 93/2008, de 4 de juliol, que regula la Renda Garantida de Ciutadania.
2. Serà motiu de denegació l'incompliment de qualsevol dels requisits o la concurrència d'alguna de les incompatibilitats per a obtindre la prestació, previstos en la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat, i en el Decret 93/2008, de 4 de juliol, del Consell, que la regula.
Setzena. Pla d'Inserció Laboral.
L'elaboració i el desenvolupament del Pla d'Inserció Laboral previst en l'article 4 del Decret 93/2008, de 4 de juliol, del Consell, que desplega la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat, es farà segons el que disposa l'article 25 d'este decret.
CAPÍTOL III
Procediment per a les sol·licituds de modificació, suspensió
o extinció de la Renda Garantida
Dessetena. Procediment.
Els procediments de modificació, suspensió i extinció de la Renda Garantida de Ciutadania, es faran d'acord amb el que disposa el capítol III del títol II del Decret 93/2008, de 4 de juliol, del Consell, que desplega la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat i el que ordenen els capítols I i II d'este títol en tot allò que siga procedent, tant els iniciats a instància de l'interessat com els iniciats d'ofici.
La modificació podrà afectar tant les quanties, com els plans d'inserció establits.
Títol IV
Del pagament i justificació
Dihuitena. Pagament.
L'abonament de la Renda Garantida de Ciutadania serà dut a cap directament al titular d'esta per l'òrgan que escaiga, des del primer dia del mes següent al de la data d'efectes de l'aprovació de la sol·licitud per l'òrgan competent per a la seua concessió. Els pagaments posteriors s'efectuaran per mensualitats vençudes des de la data de la seua meritació.
Denovena. Justificació.
La justificació del manteniment de les circumstàncies que van donar lloc a la concessió de la prestació, es farà per mitjà d'informe trimestral de l'entitat local on residisca el titular, en el qual es manifeste que s'estan complint els objectius establits en el pla familiar d'inserció. El dit informe es presentarà davant de la direcció territorial corresponent.
Si estiguera establit un pla d'inserció laboral, s'elaborarà un informe trimestral, emés per l'òrgan o entitat que estiga desenvolupament este pla, on s'indique que s'estan complint els objectius establits en este. El mencionat informe es presentarà davant de la direcció territorial corresponent.
ANNEX II
Bases generals per a les entitats col·laboradores
Títol I
Disposicions generals
Primera. Entitats col·laboradores.
Podran actuar com a entitats col·laboradores les corporacions locals, les diputacions, les mancomunitats constituïdes d'acord amb la legislació de règim local i les entitats de dret públic amb personalitat jurídica pròpia dependents d'estes sempre que hagen sigut creades per a intervindre en el camp de l'acció social i que no tinguen caràcter industrial o mercantil.
Segona. Requisits.
Les entitats col·laboradores hauran de complir el que disposa la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat, que regula la Renda Garantida, el Decret 93/2008, de 4 de juliol, del Consell, per la qual es desplega esta, especialment pel seu article 14, i per les presents bases.
Tercera. Sol·licitud.
Les entitats podran sol·licitar ser reconegudes com a entitats col·laboradores des de l'endemà de la publicació d'esta ordre en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.
La sol·licitud s'emplenarà segons model que figura en l'Ordre que regula les presents bases.
Quarta. Reconeixement com a entitat col·laboradora.
Les entitats que complisquen els requisits i les condicions per a ser-ho, podran ser reconegudes com a entitats col·laboradores per a l'entrega i distribució de la Renda Garantida de Ciutadania als destinataris individuals, per mitjà de l'instrument jurídic corresponent.
Quinta. Obligacions.
Les entitats col·laboradores hauran de complir les obligacions següents:
a) Seguir el procediment establit en la Llei 9/2007, de 12 de març, de la Generalitat, i el Decret 93/2008, de 4 de juliol, del Consell, pel qual es desplega esta, i en esta ordre de bases.
b) Entregar als destinataris els fons rebuts d'acord amb els criteris o les condicions establits en les bases reguladores i les resolucions de concessió.
c) Verificar el compliment i l'efectivitat de les condicions o requisits determinants per al seu atorgament.
) Justificar l'aplicació dels fons percebuts davant de la Conselleria de Benestar Social.
e) Sotmetre's a les actuacions de control financer que respecte a la gestió dels esmentats fons duga a cap la intervenció de la Generalitat i als procediments fiscalitzadors de la Sindicatura de Comptes.
f) Facilitar la inspecció, el control i el seguiment de la Conselleria de Benestar Social i en particular de la Direcció General de Família o de les seues unitats administratives dependents, a fi de conéixer qualsevol aspecte de l'activitat objecte de la convocatòria, especialment, i a requeriment d'estos, tota la informació econòmica, fiscal, laboral, tècnica i de qualsevol tipus, que els siga sol·licitada i que tinga com a objecte justificar el compliment dels requisits i condicions necessaris per a actuar com a entitat col·laboradora, sense perjuí de la confidencialitat exigible.
g) Formalitzar adequadament els documents de seguiment tècnic i financer que siguen preceptius.
h) Justificar els gastos en concepte de Renda Garantida de Ciutadania en el termini màxim establit en la present Ordre o les normes que s'hi apliquen.
i) Presentar en la direcció territorial de Benestar Social corresponent, abans del 31 de gener de l'any següent al que es justifica, una memòria de desenvolupament de les actuacions respecte a la Renda Garantida, incloent-hi una valoració dels resultats de la inserció sociolaboral entre els destinataris de la prestació. No obstant això, la direcció territorial podrà sol·licitar memòries més extenses que incloguen peticions concretes de dades generals dels destinataris, amb la finalitat de millorar la prestació i obtindre dades globals de la Comunitat Valenciana.
Títol II
Dels imports, lliurament de fons i justificació
Sexta. Import.
La prestació té distints imports per a cada unitat familiar, ja que depén tant dels ingressos, com del nombre dels seus membres. Per este motiu, la quantia que es transferirà a les entitats locals en concepte de Renda Garantida de Ciutadania, podrà calcular-se a partir d'un mòdul mitjà. En tot cas l'instrument jurídic regularà els fets per al càlcul de l'import i la seua modificació durant l'exercici, si així fóra necessari.
El mòdul mitjà s'obtindrà de la manera següent: se sumarà al valor màxim anual de la prestació per a un únic titular (62% de l'IPREM), el 25% del valor que resulta al restar de l'IPREM l'import màxim per a eixe únic titular. Este valor es dividirà per 12 i se n'obtindrà el mòdul mitjà mensual.
El mencionat mòdul mitjà mensual es multiplicarà pel nombre de titulars i mesos previstos i donarà lloc a una quantia inicial, que podrà transferir-se a favor de l'entitat local; sense perjuí que durant l'exercici puga ajustar-se l'import total, segons els sol·licitants i titulars de Renda Garantida de Ciutadania que n'hi haurà en l'entitat local.
Sèptima. Sistema de lliurament.
Per al mode de lliurament a les entitats col·laboradores dels fons en concepte de Renda Garantida, se seguirà de forma general el que disposa el Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana. No obstant això, si n'hi haguera altres normes que li foren d'aplicació, es farà com siga procedent.
El règim definitiu de lliurament serà inclòs en l'instrument jurídic on s'assignen els fons corresponents.
Octava. Sistema de justificació dels pagaments efectuats.
1. Les entitats col·laboradores justificaran els pagaments efectuats en concepte de Renda Garantida de Ciutadania, de la manera següent:
a) Un certificat anual d'obligació contreta o reconeguda o de pagaments ordenats (100%) als titulars de les prestacions segons el model previst en esta ordre.
Només podran ser objecte de justificació els imports efectivament contrets per l'entitat col·laboradora en l'exercici de què es tracte. La mencionada justificació serà vàlida si els pagaments a les unitats familiars s'han efectuat d'acord amb les resolucions de concessió de la prestació.
b) Llista de titulars de la prestació respecte dels quals hi haja obligació contreta o reconeguda o pagaments ordenats en l'exercici de què es tracte, amb indicació del nom, cognoms, període, quantia individual de cada titular i el total de totes les prestacions.
c) Certificat firmat per l'alcalde, president o representant de l'entitat local on s'especifique que tots els destinataris de la prestació han complit els requisits de concessió, segons model previst en l'Ordre que regula les presents bases.
2. El termini per a presentar els justificants que se citen en l'apartat 1 d'esta base, finalitzarà el 28 de febrer de l'any següent al que es justifica.
3. La Direcció Territorial de Benestar Social corresponent i la Direcció General de Família, podran requerir a l'entitat local, tots els documents, factures, manaments de pagament, etc., que calga per a justificar la quantia del gasto efectuat en concepte de Renda Garantida de Ciutadania.
4. Excepcionalment, la direcció territorial de Benestar Social podrà admetre documentació presentada fora del termini establit en les presents bases, sempre que el retard obeïra a causes degudament justificades en l'expedient i no imputables a l'entitat local.

linea
Mapa web