Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE 52/2016, de 16 de setembre, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores de les ajudes econòmiques per a subvencionar els serveis complementaris de transport i menjador de l'alumnat dels centres específics d'Educació Especial de titularitat privada concertats i de titularitat de corporacions locals convinguts. [2016/7175]

(DOGV núm. 7877 de 20.09.2016) Ref. Base de dades 007039/2016

ORDRE 52/2016, de 16 de setembre, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores de les ajudes econòmiques per a subvencionar els serveis complementaris de transport i menjador de l'alumnat dels centres específics d'Educació Especial de titularitat privada concertats i de titularitat de corporacions locals convinguts. [2016/7175]
ÍNDEX

Preàmbul
Article 1. Objecte
Article 2: Règim de compatibilitats
Article 3: Convocatòria i procediment de concessió
Article 4. Àmbit d’aplicació i finançament
Article 5. Alumnat beneficiari i requisits
Article 6. Obligacions de l’alumnat beneficiari
Article 7. Cessió de dades
Article 8. Presentació de sol·licituds i termini
Article 9. Documentació a presentar pels centres
Article 10. Obligacions dels centres on estiga escolaritzat l’alumnat beneficiari
Article 11. Instrucció del procediment
Article 12. Comissió avaluadora
Article 13. Distribució pressupostària i criteris de valoració
Article 14. Resolució
Article 15. Règim de pagament de la subvenció
Article 16. Acreditació del cost de la prestació dels serveis
Article 17. Minoració i reintegrament de la subvenció
Article 18. Seguiment i control de les ajudes
Disposició addicional única
Disposicions finals
Primera. Normativa aplicable
Segona. Instruccions de caràcter intern i organitzatiu
Tercera. Delegació de competències
Quarta. Entrada en vigor

PREÀMBUL

La Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació, en el títol II, referit a l’equitat en l’educació, regula l’escolarització de l’alumnat que presente necessitats educatives especials dins dels principis de normalització i d’inclusió, i només quan les seues necessitats no puguen ser ateses seran escolaritzats en unitats o centres d’Educació Especial.

Així mateix, l’article 72 de l’esmentada llei orgànica, estableix que l’Administració educativa podrà col·laborar amb altres administracions o entitats privades sense ànim de lucre per a facilitar l’escolarització i la millor incorporació d’aquest alumnat al centre educatiu.
D’altra banda, el Consell va aprovar el Decret 39/1998, de 31 de març, d’ordenació de l’educació per a l’atenció de l’alumnat amb necessitats educatives especials, que en la seua disposició addicional segona disposa que «la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència constituirà el procediment per a subvencionar els serveis de transport i menjador escolar per a l’alumnat amb necessitats educatives especials escolaritzat en els centres convinguts o concertats».
Així, per a millorar la qualitat del servei educatiu i satisfer les necessitats de l’alumnat que presente necessitats educatives especials, en l’àmbit de les seues competències la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport considera necessari establir les bases reguladores de les ajudes econòmiques destinades a subvencionar els serveis de transport i menjador de l’alumnat dels centres específics d’educació especial de titularitat privada concertats i de titularitat de corporacions locals convinguts. Aquestes ajudes tenen caràcter complementari respecte a les beques i subsidis que el ministeri competent en matèria d’educació convoca cada curs escolar per a l’alumnat d’aquests centres.
Les ajudes concedides mitjançant aquestes bases reguladores no necessiten ser notificades a la Comissió Europea per no reunir tots els requisits previstos per l’apartat 1 de l’article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, ja que els destinataris finals d’aquestes són persones físiques i, per tant, no afecten els intercanvis comercials entre els estats membres.
Per tot això, de conformitat amb allò que disposa l’article 165.1 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions, i fent ús de les competències atribuïdes per mitjà del Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual determina les conselleries en què s’organitza l’Administració de la Generalitat, i el Decret 155/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s’aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i així mateix d’acord amb la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i una vegada complits els tràmits que estableix el Decret 24/2009, de 13 de febrer, sobre la forma, l’estructura i el procediment d’elaboració dels projectes normatius de la Generalitat, vistos els informes preceptius corresponents, una vegada conclòs el tràmit d’audiència, i conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,



ORDENE

Article 1. Objecte
La present ordre estableix les bases reguladores que regiran la concessió d’ajudes econòmiques per a sufragar les despeses de l’alumnat que utilitza els serveis complementaris de transport i menjador dels centres específics d’educació especial de titularitat privada concertats i de titularitat de corporacions locals convinguts.

Article 2. Règim de compatibilitats
1. Aquestes ajudes tenen caràcter complementari respecte als imports que, si és el cas, les famílies perceben com a beca, subsidi o subvenció concedides pel ministeri competent en matèria d’educació per a atendre les despeses relacionades amb els serveis de transport i de menjador. La conselleria competent en matèria educativa demanarà la confirmació de l’import que corresponga a les beques i subsidis concedits a l’alumnat beneficiari per aquests conceptes, a fi de comprovar que, conjuntament, les ajudes no superen el cost efectiu del servei.

2. La percepció de qualsevol altra beca, ajuda o subvenció destinada a la mateixa finalitat serà compatible amb les ajudes previstes en aquesta convocatòria sempre que, sumades a la resta de percepcions percebudes, no supere el cost de la prestació del servei.

Article 3. Convocatòria i procediment de concessió
1. Aquestes ajudes es concediran, dins dels límits pressupostaris aprovats per a aquesta finalitat, pel procediment de concurrència, d’acord amb l’article 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, que també permet el prorrateig entre els beneficiaris de la subvenció, i l’article 55 del Reglament General de Subvencions aprovat pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol.
2. El procediment de concessió s’iniciarà d’ofici mitjançant una convocatòria pública aprovada per resolució de l’òrgan competent i publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.
3. Les disposicions de la convocatòria detallaran, almenys, el contingut mínim previst en l’article 166 de la Llei 1/2015, de la Hisenda Pública, del Sector Públic i Instrumental i de Subvencions.

Article 4. Àmbit d’aplicació i finançament
1. Les bases arreplegades en aquesta ordre seran aplicables per a les successives convocatòries d’ajudes econòmiques per a sufragar les despeses de l’alumnat que utilitza els serveis complementaris de transport i menjador dels centres específics d’educació especial de titularitat privada concertats i de titularitat de corporacions locals convinguts en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.
2. Les ajudes convocades es finançaran amb càrrec a les aplicacions i programes pressupostaris que s’indiquen en la convocatòria corresponent incloses en el pressupost de la Generalitat per a l’exercici d’aplicació i, dins del marc que preveuen les bases, per la qual cosa la seua aplicació no suposarà un increment en les dotacions de despesa de l’exercici.
3. Si la convocatòria corresponent així ho preveu, l’esmentat import podrà ser incrementat com a conseqüència d’una generació, una ampliació o una incorporació de crèdit que no requerirà d’una nova convocatòria, de conformitat amb el que preveu l’article 58, apartat 2, lletra a, punt quart, del Reglament de la Llei General de Subvencions. Així mateix, el dit import podrà ser minorat quan, en el marc de les polítiques d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, s’adopten mesures de no-disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que el finança.

Article 5. Alumnat beneficiari i requisits
1. Podrà sol·licitar beneficiar-se d’aquestes ajudes l’alumnat escolaritzat en centres específics d’educació especial, concertats i de titularitat de corporacions locals conveniat de la Comunitat Valenciana que utilitze els serveis complementaris de transport i menjador prestats pel centre.
Aquest alumnat podrà obtindre la condició de beneficiari d’aquestes ajudes encara que no complisca els requisits establits en l’article 13.2 de la Llei 38/2003, General de Subvencions.
2. No podrà ser beneficiari d’aquestes ajudes l’alumnat escolaritzat en un centre d’educació especial específic que no preste els serveis de transport o de menjador, o que dispose d’un altre sistema de finançament públic o privat per a aquesta finalitat.

Article 6. Obligacions de l’alumnat beneficiari
D’acord amb la naturalesa de la subvenció, l’alumnat beneficiari té l’obligació de:
a) Utilitzar els serveis de transport i menjador que el preste el centre en què es trobe escolaritzat.
b) Destinar l’ajuda obtinguda a la finalitat per a la qual li ha sigut concedida.
c) Comunicar a la conselleria competent en matèria educativa la percepció de qualsevol altra beca, subsidi o subvenció, diferent de la concedida pel ministeri competent en matèria d’educació que perceba amb la mateixa finalitat.

Article 7. Cessió de dades
La participació en les convocatòries d’ajudes regulades per aquesta ordre implicarà l’acceptació de la cessió, a favor de la Generalitat, de les dades contingudes, tant en la sol·licitud presentada com, si és el cas, en la resolució de concessió, als efectes estadístics, d’avaluació i seguiment, sense perjuí de què estableix la legislació sobre propietat intel·lectual i sobre protecció de dades de caràcter personal.

Article 8. Presentació de sol·licituds i termini
1. Els pares, mares, tutors o representants legals de l’alumnat formalitzaran la sol·licitud d’acord amb el model i termini que es determinen en la corresponent convocatòria. L’incompliment del termini de presentació de sol·licituds determinarà l’exclusió de la convocatòria.

2. Les persones interessades entregaran la sol·licitud, junt amb la documentació que l’acompanye, preferentment en el centre on l’alumne o alumna es trobe escolaritzat.
3. La presentació i firma de la sol·licitud implica l’acceptació de les bases d’aquesta convocatòria.
4. La convocatòria d’ajudes i subvencions podrà establir el procediment telemàtic per a la presentació i tramitació de les sol·licituds.

5. El model de sol·licitud inclourà els apartats relatius a l’autorització perquè l’òrgan gestor puga verificar la identitat de la persona firmant de la sol·licitud i la declaració responsable respecte a la veracitat de les dades i el compromís d’assumir les obligacions previstes per a les persones beneficiàries de les ajudes.

Article 9. Documentació a presentar pels centres
En el termini que determine la convocatòria corresponent, els centres específics d’Educació Especial de titularitat privada concertats i de titularitat de corporacions locals amb conveni l’alumnat dels quals haja presentat sol·licitud d’ajuda, remetran a la conselleria competent en matèria d’educació les esmentades sol·licituds, junt amb la documentació que s’indica a continuació:
1. Imprés de participació, dirigit a la direcció general competent en matèria de centres docents, junt amb la llista nominal dels alumnes del centre usuaris dels serveis, en el qual indicaran, així mateix, el nombre d’unitats concertades i la seua tipologia, segons el model que es publicarà en la convocatòria corresponent.
El model d’imprés inclourà els apartats relatius a la declaració responsable respecte al compliment dels requisits i també les obligacions previstos en la convocatòria, els relatius a la normalització sobre la integració laboral de persones amb discapacitat i protecció de la infància i l’adolescència; així mateix, també inclourà els apartats relatius a l’autorització perquè l’òrgan gestor puga verificar la identitat de la persona firmant i puga demanar d’ofici els certificats acreditatius al compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

2. Imprés de domiciliació bancària, segons el model establit per la conselleria competent en matèria d’hisenda pública.
L’esmentada documentació anirà dirigida a la direcció general competent en matèria de centres docents, i es podrà presentar a través de qualsevol dels mitjans establits i de conformitat amb el que disposa la legislació bàsica de procediment administratiu comú.

Article 10. Obligacions dels centres on estiga escolaritzat l’alumnat beneficiari
La titularitat dels centres on estiga escolaritzat l’alumnat beneficiari haurà de complir les obligacions següents:
1. Prestar els serveis complementaris de transport i de menjador a l’alumnat matriculat en el seu centre que necessite utilitzar-los durant el període de temps que preveja el calendari escolar.
2. Prestar aquests serveis d’acord amb la normativa vigent a la Comunitat Valenciana.
3. La prestació d’aquests serveis es realitzarà amb mitjans i personal propis o per mitjà d’una empresa contractada. En tot cas, ha de disposar del personal qualificat necessari per a atendre l’alumnat durant el trajecte del viatge i per a atendre el servei de menjador.
4. El personal contractat per a prestar aquests serveis ha d’estar donat d’alta en el règim de Seguretat Social que li corresponga, d’acord amb la normativa aplicable.
5. El personal contractat per a prestar aquests serveis ha de complir el que preveu la normativa vigent en matèria de protecció jurídica al menor, a la infància i a l’adolescència.
6. Les empreses amb 50 o més treballadors hauran de complir la normativa d’integració laboral de persones discapacitades.
7. Acreditar estar al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, en el cas de no haver atorgat autorització expressa per a obtindre esta informació.
8. Destinar l’import de la subvenció concedida al seu alumnat únicament i exclusivament a cobrir les despeses originades per la prestació d’aquests serveis.
9. Publicar en el tauler d’anuncis del centre la resolució del seu alumnat beneficiari d’ajuda.
10. Acreditar les despeses ocasionades per la prestació d’aquests serveis al seu alumnat en els termes i terminis previstos en la convocatòria anual.
11. Sotmetre’s a les actuacions de comprovació a efectuar per la conselleria competent en matèria d’educació, així com qualssevol altres de comprovació i control financer que puguen realitzar els òrgans de control competents, aportant tota la informació que li siga requerida en l’exercici de les actuacions anteriors.
12. Conservar els documents justificatius de l’aplicació dels fons rebuts, incloent-hi els documents electrònics, mentre puguen ser objecte de les actuacions de comprovació i control.
13. Procedir al reintegrament dels fons percebuts, d’acord amb l’article 37 de la Llei 38/2003 General de Subvencions, en els supòsits previstos en la base 17 d’aquesta convocatòria.
14. Incloure en la documentació gràfica utilitzada pel centre educatiu que el seu alumnat és beneficiari d’aquestes ajudes.

Article 11. Instrucció del procediment
L’òrgan instructor del procediment és el servei competent en matèria d’ajudes a l’estudi, adscrit a la direcció general competent en matèria de centres docents.
De conformitat amb la normativa en matèria de procediment administratiu comú, si després de la recepció de la sol·licitud i la documentació aportada s’observa que falten documents o dades essencials per a la resolució de l’expedient, els seran reclamats per correu certificat i amb justificant de recepció a la persona interessada o a la corporació local o entitat privada sol·licitant, segons corresponga, i se li concedirà un termini de 10 dies perquè puga esmenar la falta o adjuntar els documents preceptius, amb indicació que si no ho fa es considerarà que ha desistit de la seua petició i declararà l’esmentat desistiment en la resolució de la convocatòria.

Article 12. Comissió avaluadora
1. L’examen i la valoració dels expedients presentats i la consegüent proposta de concessió i denegació de les ajudes corresponen a una comissió composta per:
a) President/a: el/la subdirector/a general competent en matèria de centres docents.
b) Vocals:
– El/La cap del servei competent en matèria d’ajudes a l’estudi de la direcció general competent en matèria de centres docents.
– Un inspector o inspectora d’Educació designat per la Inspecció General Educativa.
– El/La cap de la secció d’educació especial de la direcció general competent en matèria d’educació especial.
– Els caps o les caps de la secció de centres de les direccions territorials competents en matèria d’educació de les respectives províncies, o funcionari/ària que designe la direcció territorial corresponent.

– El/La cap de la secció d’autoritzacions i concerts de la direcció general competent en matèria de centres docents.
– Un/a tècnic/a de la secció de beques i ajudes a l’estudi de la direcció general competent en matèria de centres docents, que assumirà les funcions de secretari/ària de la comissió.
En cas de vacant, absència, malaltia o qualsevol altra causa legal respecte al règim de suplències, el/la president/a i el/la secretari/ària de la comissió seran substituïts per un altre funcionari o funcionària de la direcció general competent en matèria de centres docents.
2. En allò no previst en el punt anterior, la comissió ajustarà el seu funcionament a allò que s’ha disposat per als òrgans col·legiats en la normativa de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 13. Distribució pressupostària i criteris de valoració
1. L’import de les ajudes previstes en aquesta ordre es determinarà en funció del crèdit disponible en la línia pressupostària prevista per a aquesta finalitat en la llei de pressupostos de la Generalitat corresponent a cada exercici. El dit crèdit es distribuirà per prorrateig entre l’alumnat beneficiari.
2. La comissió avaluadora efectuarà la valoració dels expedients presentats tenint en compte els centres l’alumnat dels quals haja sol·licitat l’ajuda, utilitzant els següents criteris objectius:
a) La tipologia majoritària de la discapacitat de l’alumnat dels centres on l’alumnat sol·licitant es trobe escolaritzat. La denominació d’aquestes tipologies es correspon amb les previstes en el sistema de concerts educatius:
Tipus I: Plurideficients (paràlisi cerebral, amb problemes motòrics i diferents discapacitats)
Tipus II: Autistes (inclou trastorns de personalitat i trastorns generalitzats del desenvolupament de tipus III: Discapacitats psíquiques profundes i severes
Tipus IV: Discapacitats psíquiques moderades
b) El nombre d’alumnes sol·licitants usuaris dels serveis complementaris de transport i menjador prestats per cada centre.

c) El nombre i tipologia de les unitats concertades o convingudes dels centres on l’alumnat es trobe escolaritzat.
Els imports a concedir es determinaran de major a menor, d’acord amb la modulació següent:
· Alumnat de centres amb cinc o més unitats del tipus I
· Alumnat de centres amb tres o quatre unitats del tipus I
· Alumnat de centres amb dues o menys unitats del tipus I
3. L’òrgan instructor, prèviament a la reunió de la comissió avaluadora, haurà verificat en les bases de dades i pels mitjans disponibles en la conselleria competent en matèria d’educació les dades a tindre en compte a l’hora de determinar els imports a concedir: nombre d’alumnes que s’han matriculat en els centres i persones usuàries dels serveis de transport i menjador, així com nombre i tipologia de les unitats concertades dels centres on l’alumnat sol·licitant estiga matriculat.

4. L’import del mòdul de subvenció per alumne usuari que es determine segons els criteris expressats serà el mateix per a tot l’alumnat del mateix centre.

Article 14. Resolució
1. Una vegada realitzada la proposta de la comissió avaluadora sobre concessió de la subvenció i la denegació d’aquelles sol·licituds que no complisquen els requisits previstos, l’òrgan instructor del procediment elaborarà un informe sobre aquesta proposta i elevarà la proposta al director general competent en matèria de centres docents, el qual resoldrà, per delegació del conseller competent en matèria d’Educació, la corresponent convocatòria.
2. La resolució ha d’expressar:
a) Nombre d’alumnes beneficiaris per centre, import de la subvenció concedida en concepte de transport i de menjador, així com el nombre d’unitats concertades de cada centre i la seua tipologia.
b) Nombre d’alumnes no beneficiaris per centre, amb especificació dels motius de la seua denegació.
3. Aquesta resolució es dictarà i publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana en el termini màxim de sis mesos, a comptar de l’endemà de la finalització del termini de presentació de les sol·licituds. En cas que transcorregut aquest termini no s’haja dictat cap resolució, les sol·licituds presentades es consideraran desestimades, sense perjuí de l’obligació de l’Administració de resoldre, de conformitat amb el que disposa la normativa de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.
4. La relació nominal de l’alumnat beneficiari quedarà exposada en el tauler d’anuncis de cada centre.
La dita publicació produirà efectes de notificació a les persones interessades d’acord amb el que estableix la normativa vigent en matèria de procediment administratiu comú.

Article 15. Règim de pagament de la subvenció
1. L’alumnat sol·licitant autoritza, amb la presentació de la sol·licitud, que el pagament de les ajudes es realitze al compte bancari que la titularitat del centre designe. El model de sol·licitud inclourà expressament la dita autorització.
2. El pagament es realitzarà una vegada acreditat el cost dels serveis, de conformitat amb el que preveuen els articles següents. No obstant això, podran realitzar-se pagaments anticipats una vegada resolta la convocatòria corresponent, d’acord amb el règim especial de pagaments anticipats que per a determinades transferències corrents establisca la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a cada exercici, que podrà preveure l’exempció de constitució de garanties, o, en absència d’aquest, basant-se en el règim general establit en l’article 171 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, de Sector Públic Instrumental i de Subvencions.

Article 16. Acreditació del cost de la prestació dels serveis
1. La justificació econòmica de la subvenció es realitzarà per mitjà de l’acreditació del cost dels serveis de transport i menjador prestats a l’alumnat beneficiari.
2. De conformitat amb l’article 19.3 de la Llei General de Subvencions, a fi de determinar que l’import de la subvenció concedida, sumada a la beca, el subsidi o la subvenció atorgada pel ministeri competent en matèria d’educació, no supere el cost de la prestació dels serveis, els centres hauran de presentar davant de la direcció general competent en matèria de centres docents, la documentació acreditativa de les despeses ocasionades per la prestació d’aquests serveis al seu alumnat. Aquesta documentació es detalla a continuació:
a) Llista de les factures abonades dels serveis de transport i menjador, en les quals ha de constar la denominació del proveïdor, el seu NIF, número d’ordre, data i concepte de la despesa, inclòs l’IVA, i dirigida a la titularitat del centre, d’acord amb el model que s’establisca en la convocatòria corresponent.
b) Llista nominal dels treballadors que presten els seus serveis per a la realització del transport i del menjador del centre i impresos TC2 (o llista amb firma digitalitzada de la gestoria) en el cas que la seua contractació corresponga al titular del centre, d’acord amb el model que s’establisca en la convocatòria corresponent.
3. Si la suma de subvencions concedides per a aquesta finalitat supera la despesa generada per la prestació dels serveis, la conselleria competent en matèria d’educació no abonarà l’import que excedisca de l’esmentat cost.
4. Junt amb la justificació econòmica, el centre presentarà un document que acredite l’ús dels serveis prestats per part de l’alumnat beneficiari, d’acord amb el model que s’establisca en la convocatòria corresponent.
5. Els terminis per a presentar la documentació acreditativa de la despesa ocasionada i de l’ús dels serveis s’establiran en la convocatòria corresponent. En tot cas, s’haurà de presentar amb anterioritat al 15 de desembre de l’exercici de convocatòria.

Article 17. Minoració i reintegrament de la subvenció
1. L’adjudicació d’aquestes ajudes podrà ser revisada administrativament quan concórrega en la seua concessió alguna causa de reintegrament o s’haguera produït algun error material aritmètic o de fet.
2. serà procedent la minoració de la subvenció concedida i, si és el cas, el reintegrament amb exigència de l’interés de demora des del moment del pagament de la subvenció fins a la data en què s’acorde el reintegrament, en els casos previstos en l’article 37 de la Llei General de Subvencions.
3. Si és el cas, el reintegrament s’efectuarà per mitjà de transferència bancària o xec nominatiu a favor de la conselleria competent en matèria d’hisenda per l’import resultant de les quantitats sobrants per qualsevol de les causes enumerades en aquesta base. La còpia de la transferència bancària o el xec nominatiu hauran de ser remesos a la direcció general competent en matèria de centres docents, per al seu coneixement o tramitació, respectivament.
4. El procediment de reintegrament de les quantitats indegudament percebudes l’’iniciarà la direcció general competent en matèria de centres docents, la qual notificarà a la titularitat del centre l’import de la subvenció que ha de ser reintegrat a la Generalitat, l’obligació que ha resultat incomplida i la motivació que justifica el reintegrament. Aquest procediment haurà de garantir la preceptiva audiència a les persones interessades abans de l’elaboració de la resolució definitiva, que igualment li serà notificada i tindrà naturalesa de liquidació definitiva, a aquest efecte del còmput del cobrament del deute en període voluntari de recaptació.
5. Les quantitats que s’hagen de reintegrar tindran la consideració d’ingressos de dret públic, als efectes del procediment aplicable per al seu cobrament.

Article 18. Seguiment i control de les ajudes
1. La Conselleria realitzarà, sempre que ho estime oportú, les actuacions d’inspecció, control i seguiment de les activitats subvencionades, així com de petició dels justificants que es consideren necessaris, sense perjuí del control financer que correspon a la Intervenció General, en relació amb les subvencions concedides.
2. La comprovació administrativa de la justificació documental de la subvenció concedida es realitzarà mitjançant la revisió de la documentació que a aquest efecte s’ha establit en les presents bases.
3. El seguiment de les ajudes concedides correspondrà a la direcció general competent en matèria de centres docents, que establirà els procediments adequats per a fer-ho, i podrà designar també els òrgans o les comissions que considere oportuns per a realitzar-ho, segons els termes establits en l’article 169.3 de la Llei 1/2015, esmentada anteriorment.

4. Quan en l’exercici de les funcions d’inspecció o control es deduïsquen indicis de la incorrecta obtenció o destinació de la subvenció o ajuda percebuda, els agents encarregats de la seua realització podran acordar la retenció de factures, documents equivalents o substitutius i de qualsevol document relatiu a les operacions en què es manifesten aquests indicis.


DISPOSICIÓ ADDICIONAL

Única. No incidència pressupostària
La present ordre, amb caràcter de bases reguladores, no té incidència pressupostària.


DISPOSICIONS FINALS

Primera. Normativa aplicable
Serà aplicable el que disposa el títol X de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública del Sector Públic Instrumental i de Subvencions en els preceptes declarats bàsics de la Llei 38/2003, de 26 de novembre, General de Subvencions, així com en la resta de la normativa estatal i autonòmica que siga aplicable.


Segona. Instruccions de caràcter intern i organitzatiu
Es faculta la direcció general competent en matèria de centres docents perquè, en l’àmbit de les seues competències, dicte les instruccions i adopte les mesures necessàries per al desplegament i l’aplicació d’aquesta ordre.

Tercera. Delegació de competències
1. Es delega en la persona titular de la direcció general competent en matèria de centres docents la facultat de concedir o denegar aquestes ajudes i se l’autoritza perquè dicte les resolucions necessàries per a l’execució d’aquesta ordre. A més, se l’autoritza perquè dicte resolucions que complementen o modifiquen les resolucions anteriors en cas de necessitat, de conformitat amb l’article 19, punt 4, de la Llei General de Subvencions,
2. Es delega la persona titular de la direcció general competent en matèria de centres docents per a la resolució dels expedients de reintegrament que siguen pertinents, les resolucions de desistiment; sempre d’acord amb el que estableix en aquest sentit la normativa en matèria de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Quarta. Entrada en vigor
La present ordre entrarà en vigor l’endemà que siga publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 16 de setembre de 2016

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport,
VICENT MARZÀ IBÁÑEZ

linea
Mapa web