Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDRE 3/2019, de 23 de juliol, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, de modificació de l'Ordre 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajudes i subvencions en matèria d'atenció a persones amb diversitat funcional, promoció de l'autonomia personal i de l'accessibilitat. [2019/7645]

(DOGV núm. 8600 de 26.07.2019) Ref. Base de dades 006972/2019

ORDRE 3/2019, de 23 de juliol, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, de modificació de l'Ordre 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajudes i subvencions en matèria d'atenció a persones amb diversitat funcional, promoció de l'autonomia personal i de l'accessibilitat. [2019/7645]
PREÀMBUL

La Generalitat té assumida, com a competència exclusiva, les competències en matèria de serveis socials, en virtut del que es disposa en l’article 148.1.20 de la Constitució i en l’article 49.1.24 i 27 de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana.
Dins de l’estructura administrativa de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, correspon a la Direcció General de Diversitat Funcional, entre les seues competències, fomentar la realització d’activitats, serveis i programes tendents a millorar la qualitat de vida independent de les persones amb discapacitat o diversitat funcional. En particular, promoure les actuacions necessàries tendents a facilitar l’accessibilitat universal i prestar assistència tècnica als centres i serveis, tant de caràcter públic com privat, que actuen en l’àmbit de l’atenció a les persones amb diversitat funcional (art. 10.2.b) del Decret 14/2018, de 23 de febrer, del Consell, pel qual s’aprova el Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.
Amb aquesta finalitat es va aprovar l’Ordre 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes i subvencions en matèria d’atenció a persones amb diversitat funcional, promoció de l’autonomia personal i de l’accessibilitat.
Aquesta ordre recull les disposicions generals i específiques que regulen els diversos procediments de concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva, i és necessari introduir diverses modificacions per a perfeccionar i recollir diverses necessitats que han sigut posades de manifest, com són la possibilitat d’introduir la reformulació de les sol·licituds en el procediment de concessió de subvenció per al desenvolupament de programes i serveis de promoció d’autonomia de persones amb diversitat funcional, ampliar l’objecte de les subvencions per a projectes d’inversió a fi d’incloure la construcció de centres d’atenció a persones amb diversitat funcional, i que tant aquestes subvencions com les subvencions per a obres d’adaptació per a la millora de les condicions d’accessibilitat puguen ser plurianuals. Així mateix, s’ha procedit a realitzar les oportunes adaptacions en relació amb el dret i l’obligació de relacionar-se electrònicament amb l’Administració.
Les modificacions que s’introdueixen en les bases reguladores compleixen els principis de bona regulació previstos en l’article 129 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, i estan justificades d’acord amb l’experiència en la gestió de les convocatòries realitzades en els últims exercicis. Consisteixen en modificacions puntuals en les subvencions de programes i serveis de promoció d’autonomia personal, ajudes personals per a l’atenció especialitzada, millora de les condicions d’accessibilitat, i projectes d’inversió en equipament i obres en centres d’atenció a persones amb diversitat funcional, i s’ajusten als principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència.

Per tot això, en virtut del que es disposa en l’article 18.f de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, oïdes les entitats més representatives del sector de les persones amb diversitat funcional, comptant amb els informes preceptius i d’acord amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,


ORDENE

Article únic
Modificar l’Ordre 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes i subvencions en matèria d’atenció a persones amb diversitat funcional, promoció de l’autonomia personal i de l’accessibilitat.
L’Ordre 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes i subvencions en matèria d’atenció a persones amb diversitat funcional, promoció de l’autonomia personal i de l’accessibilitat, es modifica en els termes que figuren en l’annex.


DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Única. Derogació normativa
Queden expressament derogades totes les disposicions del mateix rang o d’un rang inferior que s’oposen al que es disposa en la present ordre.


DISPOSICIÓ FINAL

Única. Entrada en vigor
Aquesta ordre entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 23 de juliol de 2019

La vicepresidenta del Consell
i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives
MÓNICA OLTRA JARQUE



ANNEX
Modificació de l’Ordre 1/2016, de 20 de gener, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes i subvencions en matèria d’atenció a persones amb diversitat funcional, promoció de l’autonomia personal i de l’accessibilitat.

U
Es modifica la redacció dels apartats 3 i 4 de l’article 6, que queden redactats en els termes següents:
«3. Les sol·licituds de subvenció per al desenvolupament de programes de promoció d’autonomia personal, per a la millora de les condicions d’accessibilitat i per a finançar projectes d’inversió en equipament i obres es presentaran exclusivament per via telemàtica, mitjançant la signatura electrònica pròpia de l’entitat sol·licitant o la de la persona que la represente.
4. La sol·licitud de subvenció per a les ajudes personals per a la promoció de l’autonomia personal i per a l’atenció especialitzada residencial per a persones amb diversitat funcional, juntament amb la documentació requerida, es podran presentar per via telemàtica o en el registre d’entrada de les direccions territorials competents en matèria de diversitat funcional corresponent al municipi en què resideix el sol·licitant, sense perjudici de les formes previstes en la legislació de procediment administratiu comú».

Dos
Es modifica l’apartat 1 de l’article 8, que queda redactat en els termes següents:
«1. L’ordenació i instrucció del procediment de concessió correspondran a les direccions territorials de la Conselleria, que rebran les sol·licituds presentades i verificaran que aquestes reuneixen els requisits per a poder ser tramitades. Se n’exceptua la instrucció del procediment de concessió de subvencions per a la millora de les condicions d’accessibilitat i per al desenvolupament de programes i serveis per a la promoció de l’autonomia de persones amb diversitat funcional d’àmbit autonòmic, que correspondrà a la direcció general competent en matèria de diversitat funcional.»

Tres
S’introdueix l’article 9 bis, d’acord amb la redacció següent:
«Article 9 bis. Reformulació de sol·licituds
En el cas de subvencions per al desenvolupament de programes i serveis de promoció d’autonomia de persones amb diversitat funcional i de projectes d’inversió, quan l’import de la subvenció de la proposta de resolució provisional elaborada per la comissió d’avaluació siga inferior al que figura en la sol·licitud presentada, es podrà instar l’entitat beneficiària a la reformulació de la seua sol·licitud i se li concedirà tràmit d’audiència per un termini de deu dies per a la seua acceptació, si escau, i ajustar els compromisos i condicions a la subvenció atorgable.

Una vegada que la sol·licitud meresca la conformitat de la comissió d’avaluació, es procedirà a elaborar la proposta de resolució definitiva que es remetrà amb totes les actuacions que s’han fet a l’òrgan competent perquè en dicte la resolució.
En qualsevol cas, la reformulació de sol·licituds haurà de respectar l’objecte, les condicions i la finalitat de la subvenció, i també els criteris de valoració establits respecte de les sol·licituds, d’acord amb el que s’estableix en la Llei general de subvencions».

Quatre
Es modifica l’apartat 2 de l’article 10, d’acord amb la redacció següent:
«2. El termini màxim per a resoldre i notificar la resolució serà de quatre mesos, a comptar des de la publicació de la corresponent convocatòria o de la publicació dels crèdits en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, excepte en el cas de les ajudes personals, que serà de sis mesos».

Cinc
Es modifiquen els apartats 3 i 4 de l’article 21 i s’afigen nous apartats 5 i 6 amb la redacció següent:
«3. Es consideren despeses de personal: els costos salarials bruts, inclosos els pagaments a la Seguretat Social corresponents a l’empresa del personal laboral contractat per les entitats per a l’execució dels programes. Aquests costos salarials bruts estaran limitats per les quanties anuals recollides en la taula salarial establida en el conveni col·lectiu laboral aplicable a programes socials per a persones amb discapacitat, per al grup o categoria professional en què s’enquadre el lloc de treball.

4. Es consideren despeses generals:
a) Les despeses corrents: considerades com aquelles que reunisquen alguna de les característiques següents: ser béns fungibles, tindre una duració previsible inferior a l’exercici econòmic, no ser susceptibles d’incloure en inventari.
b) Les despeses de manteniment estrictament necessàries per a la consecució de la finalitat i l’objecte de la subvenció: lloguer, llum, aigua, telèfon, neteja o anàlegs.
c) Les despeses derivades del pagament d’assistències o serveis de professionals (despeses derivades del compliment de les obligacions legals de prevenció, protecció de dades, formació i vigilància de la salut, sistemes de qualitat, comptes anuals, auditories i despeses inherents a les activitats d’oci i temps lliure o anàlegs, en la mesura que guarden relació directa amb l’atenció social que es fomenta).
d) Les despeses de transport i altres despeses, en cas que estiguen justificades per l’índole del programa.
5. Es tindran en compte com a despeses subvencionables aquelles que es consideren absolutament imprescindibles per al desenvolupament dels programes i serveis de promoció de l’autonomia personal.
6. No es consideraran objecte de subvenció les despeses següents:
a) Despeses de material inventariable, com ara mobiliari, equips informàtics, equips audiovisuals i equipament en general.
b) Despeses derivades d’obres de reforma, millora o reparació de les instal·lacions i els equipaments.
c) Despeses derivades dels deutes o amortitzacions d’operacions financeres de cap tipus.
d) Despeses originades per les activitats realitzades en la condició de membres de les juntes directives o consells de direcció de les entitats».

Sis
Es modifica l’apartat 1 de l’article 22, d’acord amb la redacció següent:
«1. El pagament de la subvenció per al desenvolupament de programes de promoció d’autonomia personal es realitzarà d’acord amb el règim de lliurament especial de pagaments anticipats que per a determinades transferències corrents establisca la Llei de pressupostos de la Generalitat en cada exercici o, en absència d’aquest, sobre la base del règim especial de pagaments anticipats previst en l’article 171.3, lletra a, de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, que estableix la possibilitat d’una bestreta de fins al 30 per cent de l’import anual de la subvenció concedida».

Set
Es modifica l’article 27, d’acord amb la redacció següent:
«El pagament de les ajudes personals per a la promoció de l’autonomia personal es realitzarà d’acord amb el règim de lliurament especial de pagaments anticipats que per a determinades transferències corrents establisca la Llei de pressupostos de la Generalitat en cada exercici o, en absència d’aquest, sobre la base del règim especial de pagaments anticipats previst en l’article 171.3, lletra a, de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, que estableix la possibilitat d’una bestreta de fins al 30 % de l’import anual de la subvenció concedida».

Huit
Es modifiquen els apartats 4 i 5 de l’article 30, d’acord amb la redacció següent:
«4. La quantia màxima mensual d’aquestes ajudes personals d’atenció complementària seran els costos unitaris de referència relatius a residències, centres específics per a persones amb malaltia mental i habitatges tutelats que consten en la llei de pressupostos de la Generalitat anual.
5. L’import de l’ajuda es determinarà tenint en compte, en cada cas, el cost de referència de la plaça residencial, menys l’aportació de la persona usuària d’acord amb els seus ingressos, i no es podrà concedir subvenció a les sol·licituds que no obtinguen la puntuació mínima de 60 punts».

Nou
Es modifica l’article 34, d’acord amb la redacció següent:
«1. L’objecte d’aquestes subvencions és el foment i la millora de les condicions d’accessibilitat al medi físic, a través de l’eliminació de barreres arquitectòniques i de la comunicació en espais públics i edificis de pública concurrència, amb la finalitat de garantir l’accessibilitat universal.
2. Les actuacions que podran ser objecte de subvenció es desenvoluparan en els àmbits i línies d’actuació següents:
a) Adquisició d’equipament per a eliminació de barreres en espais públics i elements d’ús públic:
– Equipament en edificis de pública concurrència de titularitat pública o privada, pertanyents a entitats locals o entitats sense ànim de lucre destinats a l’acció social de les persones amb diversitat funcional o amb dret d’ús a favor d’aquestes entitats sense ànim de lucre, mitjançant l’establiment de mecanismes i alternatives tècniques.

– Equipament destinat a platges urbanes per a facilitar-hi l’accessibilitat universal.
– Equipament destinat a parcs públics per a facilitar-hi l’accessibilitat universal.
– Promoció de l’accessibilitat de la comunicació, establint mecanismes i alternatives tècniques que facen accessibles els sistemes de comunicació i senyalització en els àmbits anteriors.
b) Obres d’adaptació per a eliminació de barreres en espais públics i elements d’ús públic:
– Adaptació en edificis de pública concurrència de titularitat pública o privada, pertanyents a entitats locals o entitats sense ànim de lucre destinats a l’acció social de les persones amb diversitat funcional o amb dret d’ús a favor d’aquestes entitats sense ànim de lucre.

– Adaptació de platges urbanes en platges accessibles.
– Adaptació de parcs públics en parcs accessibles.
3. Les línies de subvenció en obres d’adaptació podran tindre un abast plurianual».

Deu
Es modifica el subapartat e de l’apartat 1 de l’article 36, d’acord amb la redacció següent:
«e) Actuacions de caràcter integral i en vies públiques que són competència de les entitats locals. No obstant això, els accessos als edificis de pública concurrència i espais públics que poden acollir-se a la convocatòria (platges i parcs urbans) podran ser objecte de subvenció en les respectives actuacions».

Onze
Es modifiquen els subapartats a i c de l’apartat 2 de l’article 36, d’acord amb la redacció següent:
«a) Actuacions en espais públics i edificis de pública concurrència creats o reformats amb posterioritat al mes de juny de 2004, que han d’estar adaptats d’acord amb la normativa vigent».
«c) Actuacions en espais públics i edificis de pública concurrència justificades pel canvi d’ús d’aquests».

Dotze
Es modifica l’article 37, d’acord amb la redacció següent:
«1. Les entitats que perceben subvenció per a la millora de les condicions d’accessibilitat hauran de mantindre l’adaptació realitzada en condicions de conservació adequades per un període mínim de deu anys.

2. Les entitats que perceben subvenció per a la millora de les condicions d’accessibilitat hauran de mantindre l’equipament adquirit en condicions de conservació adequades per un període mínim de cinc anys».


Tretze
Es modifica el que es disposa en l’article 41, d’acord amb la redacció següent:
«1. L’objecte d’aquestes subvencions és l’equipament i les obres en centres d’atenció a persones amb diversitat funcional en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de finançar projectes d’inversió en les línies d’actuació següents:
a) Adquisició d’equipament i de vehicles de transport col·lectiu adaptats.
b) Realització d’obres de construcció de nova planta.
c) Realització d’obres de reforma o adequació.
2. Es podran establir convocatòries diferenciades per a adquisició d’equipament i per a realització d’obres de construcció i de reforma.

3. Les línies de subvencions en obres de construcció i obres de reforma podran tindre un abast plurianual».

Catorze
Es modifica el títol i el que es disposa en l’article 42, d’acord amb la redacció següent:
«Article 42. Entitats sol·licitants
Podran sol·licitar les subvencions regulades en el present capítol les entitats locals i entitats sense fi de lucre que estiguen degudament inscrites en el registre d’entitats de la conselleria competent en matèria de serveis socials, en les quals concórrega alguna de les circumstàncies següents:
a) que siguen titulars de centres d’atenció a persones amb diversitat funcional;
b) que siguen titulars, per qualsevol títol, de dret d’ús d’un solar per a construcció de centres d’atenció a persones amb diversitat funcional;

c) que siguen titulars, per qualsevol títol, de dret d’ús d’una determinada superfície en centres polivalents de caràcter social, per a la seua transformació, reforma parcial i habilitació com a centre d’atenció a persones amb diversitat funcional».
Quinze
Es modifica el títol i el que es disposa en l’article 43, d’acord amb la redacció següent:
«Article 43. Obligacions de les entitats beneficiàries
1. Constitueixen obligacions de les entitats beneficiàries, sense perjudici d’aquelles obligacions generals en matèria de subvenció, les següents:
a) Assumir l’aportació econòmica per la diferència entre l’import de la concessió i el cost total de la inversió per a la qual sol·licita la subvenció, de manera que es garantisca l’execució de l’obra o adquisició sol·licitada.
b) No minorar, ni anul·lar, la consignació que s’haja previst inicialment en el pressupost per a aquesta finalitat.
c) No variar la seua finalitat en un període mínim de deu anys des de la resolució de concessió, en el cas de concessió de subvenció per a adquisició d’equipament o adquisició de vehicle, i de quinze anys des de la finalització d’obres, en el cas d’obres de reforma o de construcció.

d) Redactar, a càrrec seu i en un termini màxim de quatre mesos des de la publicació de la resolució per la qual es concedeix la subvenció, el projecte d’execució d’obra, en cas que haguera presentat a la convocatòria únicament un projecte bàsic. Aquests projectes se sotmetran, en tot cas, a l’informe del Servei de l’Oficina Tècnica de Projectes i Obres.

e) Comunicar el compliment de les clàusules socials a què s’hagueren compromés en la sol·licitud, amb l’aportació dels corresponents plecs de condicions per a la contractació i, si escau, contracte formalitzat per a l’execució de les obres.
f) Remetre a la direcció general competent l’original del contracte d’execució d’obres, i començar l’execució d’aquestes en el termini màxim de dos mesos, a comptar des de la seua formalització.
2. L’incompliment d’aquestes obligacions serà causa de reintegrament de la subvenció, sense perjudici de l’obertura del corresponent procediment sancionador».

Setze
Es modifica l’apartat 2 de l’article 44, d’acord amb la redacció següent:
«2. L’ordre de prelació per a la concessió de subvencions es determinarà segons la puntuació obtinguda per les sol·licituds, i no es podrà concedir subvenció a les sol·licituds que no obtinguen la puntuació mínima de 50 punts. La quantia de la subvenció, en cap cas podrà superar el 80 % de la quantia del projecte per al qual se sol·licita la subvenció».

Dèsset
Es modifica el títol de l’article 45 i el que es disposa en els apartats 1.a i 2 de l’article 45, afegint un apartat 4 i un apartat 5, d’acord amb la redacció següent:
«Article 45. Criteris de valoració de les sol·licituds per a realitzar obres de construcció i reforma en centres
1. La valoració de les sol·licituds per a la concessió de subvencions per a realització d’obres de reforma o adequació en centres s’efectuarà d’acord amb els criteris següents:
a) En cas de projectes d’obres d’ampliació de centres que tinguen capítols constructius pendents per a la seua creació o autorització, i de transformació, reforma parcial i habilitació de centres polivalents com a centre d’atenció a persones amb discapacitat que estiga justificada per a incrementar el nombre de places per a l’atenció de necessitats i la demanda social existent: fins a un màxim de 50 punts».

«2. L’ordre de prelació per a la concessió de subvencions d’obres de reforma o adequació es determinarà segons la puntuació obtinguda per les sol·licituds, i no es podrà concedir subvenció a les sol·licituds que no obtinguen la puntuació mínima de 50 punts. La quantia de la subvenció, en cap cas podrà superar el 80 % de la quantia del projecte per al qual se sol·licita la subvenció».
«4. La valoració de les sol·licituds per a la concessió de subvencions per a realitzar obres de construcció de nova planta, es realitzarà d’acord amb els criteris següents:
a) Interés i repercussió social del centre projectat per a atendre les necessitats en una determinada àrea geogràfica: fins a un màxim de 35 punts.
b) Tipologia del recurs d’atenció residencial, diürna o de caràcter ambulatori, que es considere prioritària per a atendre necessitats socials d’acord amb els plans estratègics d’àmbit autonòmic i zonal: fins a un màxim de 30 punts.
c) Cofinançament (recursos econòmics propis i aportació d’altres entitats): fins a un màxim de 20 punts.
d) Experiència acreditada de l’entitat sol·licitant: fins a un màxim de 10 punts.
e) Altres criteris funcionals o d’interés social (clàusules socials), especialment foment de contractació de persones amb diversitat funcional, en situació de risc o exclusió social: fins a un màxim de 5 punts.

5. L’ordre de prelació per a la concessió de subvencions d’obres de construcció es determinarà segons la puntuació obtinguda per les sol·licituds, i no es podrà concedir subvenció a les sol·licituds que no obtinguen la puntuació mínima de 50 punts. Per als centres de nova creació, la Conselleria finançarà com a màxim el 80 % del cost de les obres de construcció, amb finançament de caràcter plurianual».


Díhuit
S’afigen un subapartat c a l’apartat 1 de l’article 46 i un apartat 3 en aquest article, amb la redacció següent:
«c) En obres de construcció de nova planta, les obres que siguen necessàries per a la construcció de l’edificació, incloses les seues instal·lacions, que siguen necessàries per a l’exercici de l’activitat».
«3. En cap cas seran despeses subvencionables:
a) Les despeses per a la redacció dels projectes bàsics o els projectes d’execució, els de llicència municipal d’obres i, en general qualssevol despeses tècniques o pericials relacionades amb el projecte o l’execució de l’obra, excepte les de direcció d’execució d’obra, la coordinació tècnica de seguretat i salut, i aquelles que tinguen caràcter obligatori per a l’execució.
b) Les despeses derivades dels deutes o amortitzacions d’operacions financeres de cap tipus.
c) Les despeses derivades d’obres complementàries».

Dènou
Es modifica el que es disposa en l’apartat 2 de l’article 50, d’acord amb la redacció següent:
«2. En el cas de les subvencions per a la millora de l’accessibilitat, eliminació de barreres arquitectòniques i de la comunicació en els espais i edificis de pública concurrència, les ajudes per a finançar projectes d’inversió en equipaments i obres en centres d’atenció a persones amb diversitat funcional i les ajudes per al desenvolupament de programes i serveis per a la promoció de l’autonomia de persones amb diversitat funcional d’àmbit autonòmic, la justificació de la subvenció es realitzarà davant la direcció general competent en matèria de diversitat funcional, sempre que s’establisca o especifique en la convocatòria corresponent».


Vint
Es modifica el que es disposa en l’apartat 3 de l’article 50, d’acord amb la redacció següent:
«3. Els pagaments de la subvenció per a obres de nova construcció, adequació i reforma que requerisquen projecte tècnic, s’efectuaran quan es presente el certificat d’obra expedit per un tècnic competent, acompanyat de les corresponents factures, d’acord amb les condicions de finançament establides i de conformitat amb el projecte presentat. Aquests certificats es presentaran en triple exemplar d’acord amb el model oficial i hauran d’estar aprovats per l’òrgan competent per a la contractació de les obres subvencionades».

Vint-i-u
Es modifica el que es disposa en els subapartats b i c de l’apartat 5 de l’article 52 i s’afig un apartat 6, d’acord amb la redacció següent:
«b) Control específic de les subvencions d’obres de nova construcció, d’adequació i reforma que requerisquen projecte tècnic: mitjançant certificats d’obres que seran supervisats per l’Oficina de Projectes i Obres de la Conselleria, d’acord amb el projecte tècnic.
c) Control a posteriori: en el cas de subvencions d’obres de nova construcció i reformes per ampliació de centres, presentació d’un certificat del Registre de la Propietat que acredite la inscripció de l’ampliació en el procediment de modificació substancial, en el termini màxim de sis mesos des de la finalització de les obres».
«6. Anualment es realitzarà el pla de control sobre una mostra mínima del 10 % d’expedients que hagen sigut objecte de subvenció, en cadascuna de les línies de subvenció establides més amunt, per a la comprovació del control específic establit. En el cas d’obres de nova construcció i de reforma, la mostra s’ampliarà al 50 % d’expedients que hagen sigut objecte de subvenció».

Vint-i-dos
Es modifica l’apartat 2 de l’annex II, d’acord amb la redacció següent:
«2. Sense perjudici de la tipologia que s’establisca reglamentàriament, es consideren programes i serveis de promoció d’autonomia personal:
a) Programes de convivència, promoció d’oci i temps lliure: destinats a afavorir la integració comunitària de les persones amb diversitat funcional, proporcionant la relació amb altres persones a través de recursos normalitzats. Se n’exceptuen els programes amb pernoctacions superiors a tres nits.
b) Programes de cooperació social: destinats a potenciar la vida en la comunitat, facilitant la participació en tasques comunes i fomentant la iniciativa social (grups d’autoajuda, d’acolliment, tornada a casa i foment del voluntariat social de les persones amb diversitat funcional).

c) Programes i serveis d’intervenció per a la prevenció i inserció social: destinats a la prevenció i inserció social, i que donen suport tant a les persones amb diversitat funcional com al seu entorn familiar (programes d’atenció i suport sociosanitari, de suport a la prevenció de recaigudes, de transició entre recursos, de teràpia amb animals, de suport i atenció domiciliària, d’intervenció psicosocial i psicoeducativa, de promoció, manteniment i recuperació de l’autonomia funcional, d’estimulació cognitiva i mental, i d’habilitació i teràpia ocupacional).

d) Programes i serveis de respir familiar: serveis oferits amb la finalitat de facilitar espais de descans basats en la necessitat de suport i atenció als cuidadors habituals de la família. No es consideren serveis de respir familiar els programes d’estades vacacionals per a persones amb diversitat funcional.
e) Programes d’ocupació amb suport, entesos com el conjunt d’accions d’orientació i acompanyament en el lloc de treball amb la finalitat de facilitar l’adaptació laboral dels treballadors amb diversitat funcional en les empreses del mercat ordinari de treball.
f) Programes de foment de la vida independent: que ofereixen ajuda, orientació i suport a les persones amb diversitat funcional i que reforcen les competències necessàries que els permeten prendre decisions i tindre un nivell d’autonomia fins que els permeta viure de manera independent.
g) Programes de col·laboració i dinamització d’entitats tutelars i serveis per a la promoció de l’autonomia personal de persones amb capacitat limitada judicialment: destinats a la defensa dels interessos i drets d’aquestes persones, mitjançant la seua representació legal, per a l’administració diligent del seu patrimoni, i per a manteniment i millora del seu benestar, qualitat de vida i autonomia, així com la seua inclusió plena en la societat.
h) Programes d’activitats formatives: destinats a desenvolupar estratègies i habilitats d’inserció en el món laboral i social que permeten a la persona un adequat procés de transició a la vida laboral, especialment en l’àmbit de l’alfabetització digital i l’ús de les noves tecnologies, així com la formació prelaboral.
i) Campanyes de sensibilització i difusió que presenta el sector social de les persones amb diversitat funcional: programes que sensibilitzen i acosten la realitat de les persones amb diversitat funcional a la societat.

j) Activitats d’investigació: estudis d’investigació social que afavorisquen la inclusió social i el foment de l’autonomia personal de les persones amb diversitat funcional».

linea
Mapa web