Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

ORDE de 3 de març de 2009, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regulen les bases generals a què han de sotmetre's els concerts per a places assistencials en centres d'atenció especialitzada per a persones amb discapacitat i s'efectua convocatòria pública per al període 2009-2012. [2009/2667]

(DOGV núm. 5969 de 06.03.2009) Ref. Base de dades 002769/2009

ORDE de 3 de març de 2009, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regulen les bases generals a què han de sotmetre's els concerts per a places assistencials en centres d'atenció especialitzada per a persones amb discapacitat i s'efectua convocatòria pública per al període 2009-2012. [2009/2667]
L'article 53 de la Llei 5/1997, de 25 de juny, de la Generalitat, per la qual s'establix el Sistema de Servicis Socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, disposa que: «... per decret del Consell es regularà la col·laboració de les administracions públiques amb les iniciatives socials, i poden concertar-se places de centres de titularitat privada amb aquelles entitats que havent sigut prèviament autoritzades amb caràcter definitiu acrediten experiència en la gestió de centres de servicis socials i garantisquen la qualitat adequada en la prestació dels servicis. En l'esmentada regulació s'establiran les fórmules regulades que garantisquen una justa distribució dels fons per mitjà de convocatòria pública per a l'establiment dels oportuns concerts». Estos concerts podran tindre caràcter plurianual.
Mitjançant el Decret 51/1999, de 30 de març, del Consell, es va aprovar el reglament regulador de les normes a què han de sotmetre's els concerts que haja de realitzar l'administració de la Generalitat amb els centres d'iniciativa social de titularitat privada. La seua disposició final primera establix que els concerts seran objecte de convocatòria pública mitjançant una ordre de la Conselleria que posseïsca les competències en les matèries objecte d'esta, la qual aprovarà les bases.
D'acord amb el Decret 161/2008, de 17 d'octubre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Benestar Social, és la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència, dependent de la Secretaria Autonòmica d'Autonomia Personal i Dependència, el centre directiu a què correspon exercir les funcions en matèria de política integral de rehabilitació i tractament de les persones afectades per discapacitats físiques, intel·lectuals, sensorials i viscerals, i també dels malalts mentals crònics, facilitant la seua integració en el món laboral i eliminant les barreres urbanístiques, d'edificació, de transport, de comunicació i en l'ús de les noves tecnologies. L'article 14.2.j del Reglament Orgànic i Funcional atribuïx a la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència, en especial la funció de gestió de concerts, subvencions i altres prestacions econòmiques en matèria de la seua competència.
Este marc permet, en l'actualitat, la possibilitat d'establir concerts entre l'administració de la Generalitat i les entitats privades titulars de centres d'atenció especialitzada per a persones amb discapacitat, amb l'objecte de garantir una major qualitat en la prestació de servicis per a persones amb discapacitat, a través de la xarxa existent de recursos de caràcter privat.
En este sentit, l'article 50 de la Llei 11/2003, de 10 d'abril, de la Generalitat, sobre l'Estatut de les Persones amb Discapacitat, establix expressament que la Conselleria amb competències en matèria d'integració social de persones amb discapacitat podrà concertar places de centres de titularitat privada amb aquelles entitats que, havent sigut prèviament autoritzades amb caràcter definitiu, acrediten experiència en la gestió de centres d'atenció a persones amb discapacitat i garantisquen la qualitat adequada en la prestació dels servicis. Estos concerts es regiran pel que es disposa en l'article 50 i següents de la Llei de l'Estatut de les Persones amb Discapacitat, junt amb el Decret 51/1999, de 30 de març, del Consell.
A fi de millorar la prestació dels servicis i recursos, tenint en compte que la demanda supera els mitjans dels quals disposen les administracions públiques, la gestió directa ha de complementar-se amb l'acció concertada amb altres persones o entitats. Les normes, condicions i requisits a què han d'ajustar-se els concerts que a este efecte se celebren s'arrepleguen en esta disposició, posant especial èmfasi i atenció en la qualitat del servici a dispensar, les característiques dels usuaris i la demanda o necessitat places.
En virtut d'això, en compliment del que s'ha estipulat en l'article 47.11 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, del Consell de la Generalitat, i fent ús de les facultats que em conferix l'article 28 e) de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i el Decret 161/2008, de 17 d'octubre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Benestar Social.
ORDENE
TÍTOL I
Disposicions generals
Article 1. Àmbit d'aplicació
Les presents bases seran aplicables als concerts de places que se celebren entre l'administració de la Generalitat i les entitats privades titulars de centres d'atenció especialitzada per a persones amb discapacitat, autoritzades amb caràcter definitiu i ubicades al territori de la Comunitat Valenciana, per al període 2009-2012.
Article 2. Objecte
Constituïx l'objecte de la present ordre l'establiment de les bases que regiran les convocatòries de concerts de places en centres d'atenció especialitzada per a persones amb discapacitat, d'acord amb les disponibilitats pressupostàries existents, les necessitats percebudes de la població i les sol·licituds presentades, i també l'aprovació de la convocatòria pública per a la subscripció d'estos concerts.
Article 3. Centres concertats
1. A l'efecte d'esta ordre són centres concertats els d'atenció a persones amb discapacitat que siguen beneficiaris de fons públics i que complisquen els requisits establits en la Llei 11/2003, de 10 d'abril, de la Generalitat, sobre l'Estatut de les Persones amb Discapacitat, i en esta ordre, que s'indiquen a continuació:
- Centres residencials específics per a persones amb discapacitat física, intel·lectual, sensorial o visceral.
- Centres específics per a malalts mentals crònics -CEEM.
- Centres de dia per a malalts mentals crònics, vinculats a centres específics per a malalts mentals crònics.
- Centres de dia per a persones amb discapacitat física, intel·lectual, sensorial o visceral.
2. De forma excepcional, podran concórrer centres de tipologia diferent dels assenyalats, quan hi haja raons d'interés públic degudament justificades.
3. Els anteriors centres s'integren en la Xarxa Valenciana de Servicis Socials per a Persones amb Discapacitat.
Article 4. Usuaris de les places
1. La Conselleria de Benestar Social designarà els usuaris de les places concertades que hauran de reunir els requisits exigits per la normativa vigent en matèria d'ingrés per a cada tipus de centre.
2. El centre d'atenció especialitzada designat per la Conselleria de Benestar Social acceptarà la persona remesa per a la seua atenció.
3. Transcorregut el període de prova, en el cas que l'entitat considere que l'usuari no és apte per la seua situació clínica o psicosocial, per al tipus de plaça concertada que oferix, haurà de comunicar-ho a la direcció territorial de Benestar Social de la província on s'ubique el centre, per mitjà d'informe raonat, la qual resoldrà el que pertoque.
Article 5. Assignació de les places concertades
1. Les places concertades quedaran a disposició de la Conselleria de Benestar Social des de la data de celebració del concert o, si és el cas, en la que s'hi determine.
2. Tindran preferència per a concertar les entitats sense ànim de lucre que, amb anterioritat a l'entrada en vigor de la present ordre, hagen sigut beneficiàries de subvencions per al manteniment de centres d'atenció especialitzada a persones amb discapacitat, sense que conste cap expedient sancionador en matèria de servicis socials.
3. Les persones en situació de gran dependència seran ateses de forma preferent.
4. Mitjançant resolució de la direcció territorial de Benestar Social de cada província, s'assignaran les places concertades als beneficiaris, de conformitat amb la normativa vigent.
5. No obstant el que disposa l'apartat anterior, les persones que es troben ateses en qualsevol dels recursos de la Xarxa Valenciana de Servicis Socials per a Persones amb Discapacitat continuaran en la mateixa plaça.
Article 6 . Sol·licitants i requisits
D'acord amb el que disposa el Decret 51/1999, de 30 de març, del Consell, pel qual s'aprova el reglament que regula les normes a què han de sotmetre's els concerts que ha de realitzar la Generalitat amb els centres d'iniciativa social de titularitat privada, podran sol·licitar la subscripció de concerts amb la Generalitat les persones físiques o jurídiques, titulars de centres i servicis d'atenció a persones amb discapacitat de caràcter privat, siguen o no amb ànim de lucre, que complisquen els requisits següents:
a) Estar legalment constituïda i inscrita en el Registre d'Entitats, Centres i Servicis d'Acció Social de la Comunitat Valenciana, i també en els altres registres que siguen preceptius.
b) Estar autoritzat amb caràcter definitiu, d'acord amb el que disposa la normativa vigent.
c) Tindre experiència en la gestió del corresponent centre, per al qual almenys una quarta part del personal d'atenció directa de la plantilla del centre haurà de tindre un coneixement acreditat, com a mínim, de dos anys en este sector, i la seua relació contractual siga de caràcter indefinit.
d) Garantir la qualitat adequada en la prestació dels servicis propis del concert. Esta garantia s'acreditarà per mitjà de la presentació del projecte de gestió del centre que s'acompanyarà com a documentació a la sol·licitud del concert.
e) Que el centre es coordine amb l'administració pública i se sotmeta als requeriments de la funció inspectora.
f) Que les activitats del centre s'adapten a la normativa, instruccions i programacions efectuades per l'administració.
g) Acreditar la propietat dels locals on es trobe ubicat el centre, o la titularitat del dret d'ús i gaudi sobre ells, i en este cas hauran d'aportar l'autorització del propietari per a dedicar-lo al fi previst, com a mínim, durant el període que s'establisca en el concert.
h) No trobar-se sotmesos en cap de les circumstàncies objecte de prohibició de contractar amb les administracions públiques, contingudes en la Llei de Contractes del Sector Públic.
i) Que el personal que presta els seus servicis en el centre dispose de la titulació i formació adequada per a l'exercici de les tasques a realitzar.
j) Que els usuaris de les places concertades hagen sol·licitat el reconeixement de la situació de dependència.
Article 7. Lloc de presentació de sol·licituds
Les sol·licituds es presentaran, junt amb la documentació requerida, preferentment en les direccions territorials de Benestar Social d'on estiga ubicat el centre, sense perjudici del que disposa l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
- Direcció Territorial de Benestar Social d'Alacant
Rambla de Méndez Núñez, núm. 41
03001 Alacant
- Direcció Territorial de Benestar Social de Castelló
Avinguda dels germans Bou, núm. 81
12003 Castelló de la Plana
- Direcció Territorial de Benestar Social de València
Avinguda del baró de Càrcer, núm. 36
46001 València
Article 8. Durada
Els concerts tindran caràcter plurianual, amb una durada de quatre anys des de la seua formalització, i en tot qualsevol cas acabaran el dia 31 de desembre de 2012, sense perjudici de la seua possible pròrroga.
Article 9. Tramitació
La tramitació dels concerts a què es referix esta ordre es realitzarà d'acord amb el que establix el Decret 51/1999, de 30 de març, pel qual s'aprova el reglament que regula les normes a què han de sotmetre's els concerts que ha de realitzar administració de la Generalitat amb els centres d'iniciativa social de titularitat privada.
TÍTOL II
Del procediment per a la tramitació dels concerts
CAPÍTOL I
Iniciació del procediment
Article 10. Iniciació
El procediment s'iniciarà per sol·licitud de la persona física o jurídica interessada i s'ajustarà al que establix la present ordre i, amb caràcter general, en la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú i en el Decret 51/1999, de 30 de març, del Consell, pel qual s'aprova el reglament que regula les normes a què han de sotmetre's els concerts a realitzar per l'administració de la Generalitat valenciana amb els centres d'iniciativa social de titularitat privada.
Article 11. Sol·licitud
La sol·licitud s'efectuarà per mitjà de model que figura en l'annex I de la present ordre, degudament formalitzada i subscrita per qui posseïsca la representació de l'entitat titular del centre objecte del concert, representació que ha de ser acreditada documentalment.
Article 12. Documentació
1. A la sol·licitud, en la qual haurà de constar la tipologia i el nombre de places oferides pel centre, s'acompanyarà la documentació següent:
a) Certificat acreditatiu, si és el cas, de l'acord adoptat per l'òrgan competent en què s'autoritze la sol·licitud del concert.
b) Relació del professional que compte el centre, amb indicació del nom i cognoms dels seus components, titulació, formació, tipus de relació laboral d'estos amb l'entitat titular, antiguitat, nombre d'hores diàries o setmanals de dedicació de cada un d'ells, funcions que realitzen, i també totes les particularitats que es consideren necessàries.
c) Memòria descriptiva del funcionament del centre i del seu projecte de gestió per al període de durada del concert, en el qual es pose de manifest la programació de totes les activitats a realitzar, incloses les de caràcter assistencial, educatiu, d'inserció i de convivència. La memòria i el projecte de gestió podran presentar-se en un únic document.
d) En els casos que el centre no siga propietat de l'entitat titular sol·licitant del concert, s'haurà d'acreditar el títol de lloguer o cessió, i també que compten amb l'autorització del seu titular per a dedicar-lo al fi previst en el concert durant el període de vigència d'este.
e) Testimoni judicial, certificat administratiu o declaració responsable atorgada davant d'una autoritat administrativa, notari públic o organisme professional qualificat, de no trobar-se sotmés en cap dels supòsits de prohibició per a contractar amb l'administració.
f) Declaració de trobar-se al corrent del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social imposades per les disposicions vigents, sense perjudici que la justificació acreditativa de tal requisit dega exigir-se abans de l'adjudicació a què vagen a resultar adjudicataris del concert, a l'efecte de la qual se'ls concedirà un termini màxim de cinc dies hàbils, tot això sense perjudici de les exempcions que establisca la normativa vigent en cada moment. Així mateix, en cas de gaudir d'alguna exempció haurà de presentar la documentació que servisca per a acreditar l'esmentada circumstància.
g) La fitxa de manteniment de tercers, segons model que s'adjunta com a annex II.
2. La documentació referida en l'apartat anterior, quan siga comuna a diverses sol·licituds presentades per una mateixa entitat, s'adjuntarà únicament a una d'elles, indicant en la resta la petició en què estan.
Article 13. Presentació de sol·licituds
El termini de presentació de sol·licituds de la present convocatòria serà de deu dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.
Article 14. Esmena de la sol·licitud
Si la sol·licitud no reunix els requisits exigits, o no s'acompanya tota la documentació prevista, es requerirà a l'interessat perquè en el termini de deu dies naturals esmene la falta o acompanye els documents necessaris, amb indicació que si així no ho fa se'l tindrà per desistit de la seua petició, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes que preveu l'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
CAPÍTOL II
Ordenació i instrucció del procediment
Article 15. Verificació de la sol·licitud
El departament corresponent de la direcció territorial de Benestar Social, instruirà l'expedient, i podrà realitzar d'ofici les actuacions que considere necessàries per a la determinació i comprovació de les dades en virtut dels quals s'ha d'aprovar o rebutjar el concert, i caldrà que observe en tot moment la deguda cautela per a la salvaguarda del principi de confidencialitat.
Article 16. Comissió d'avaluació
1. La valoració de les sol·licituds s'efectuarà per una comissió d'avaluació constituïda en cada una de les direccions territorials de Benestar Social, d'acord amb els criteris de selecció determinats en l'article següent.
2. La comissió d'avaluació estarà integrada pels membres següents:
President: El titular de la direcció territorial de Benestar Social corresponent
Vocals:
- El cap d'Àrea de Discapacitat i Promoció de l'Autonomia Personal
- El titular del Servici d'Acció Social
- El titular del Servici de Discapacitats de la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència
- El titular de la Secció de Centres de la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència
- Un tècnic de la direcció territorial de Benestar Social corresponent
Secretari: El titular de la Secció de Discapacitats de la direcció territorial de Benestar Social
Article 17. Criteris de valoració
1. La valoració de les sol·licituds s'efectuarà atenent als criteris següents:
a) Nivell de necessitat dels diferents tipus de places oferides pel sol·licitant, en funció del nivell de demanda d'estes en l'àmbit geogràfic del centre. Este criteri es valorarà amb un màxim de 30 punts.
b) Qualitat de la prestació del servici en el centre sol·licitant en atenció a la plantilla existent, tipologia dels usuaris del centre, programes d'activitats oferides i mitjans materials de què disposa. Este criteri es valorarà amb un màxim de 25 punts.
c) Experiència acreditada del titular del centre sol·licitant. Este criteri es valorarà amb un màxim de 10 punts.
d) Les entitats que aporten una estructura de centres organitzats en xarxa, per a l'actuació en una zona delimitada. Este criteri es valorarà amb un màxim de 5 punts.
2. La ponderació dels distints criteris es realitzarà sobre 70 punts, i no es computarà com a criteri de valoració, els exigits amb caràcter mínim per a participar en la convocatòria.
Article 18. Proposta de resolució
La Comissió d'avaluació remetrà al titular de la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència proposta d'adjudicació o denegació dels concerts en un termini màxim de dos mesos a comptar des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds. En la mencionada proposta haurà de figurar el nombre de places a concertar, que hauran de quedar a disposició de la Conselleria de Benestar Social a partir del moment en què es formalitze el corresponent concert.
CAPÍTOL III
Finalització del procediment
Article 19. Adjudicació o denegació
1. El titular de la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència, per delegació del conseller de Benestar Social, atenent les disponibilitats pressupostàries, resoldrà sobre l'adjudicació o denegació del concert en un termini màxim de sis mesos des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds.
2. Transcorregut el termini establit en el paràgraf anterior sense haver-se dictat i notificat resolució expressa, haurà d'entendre's desestimada la sol·licitud formulada per l'interessat, en relació amb l'article 44.1 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Article 20. Recursos
1. Les resolucions d'adjudicació o denegació dels concerts posen fi a la via administrativa, i contra elles, de conformitat amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, es podrà interposar potestativament recurs de reposició davant del mateix òrgan que el va dictar en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la seua notificació.
2. Davant de la desestimació per silenci administratiu, podrà interposar-se contra l'acte presumpte idèntic recurs en el termini de tres mesos a comptar des del que haguera finalitzat el termini per a tramitar i resoldre.
3. En ambdós supòsits, l'interessat podrà interposar directament recursos contenciosos administratius en la forma, termini i condicions establides en l'article 46 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, sense perjudici que puga interposar qualsevol altre que estime pertinent.
CAPÍTOL IV
Formalització dels concerts
Article 21. Formalització
Els concerts es formalitzaran en document administratiu dins del termini de trenta dies a comptar des del següent de la notificació de l'adjudicació, i l'esmentat document constituirà títol suficient per a accedir a qualsevol registre públic. El document administratiu en què es formalitze en concert podrà elevar-se a escriptura pública quan ho sol·licite el titular del centre concertat, i anirà a càrrec seu les despeses derivades del seu atorgament.
En el referit document haurà de constar de forma expressa els drets i les obligacions de les parts, nombre i tipologia de les places concertades, durada d'este, finançament per part de la Generalitat, forma de pagament, possibilitat de renovació i les seues causes d'extinció.
Article 22. Competència per a la subscripció i prerrogatives
1. El titular de la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència, per delegació del titular de la Conselleria de Benestar Social, subscriurà el document administratiu de formalització del concert junt amb la persona titular del centre en què es troben les places concertades.
2. El titular de la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència és l'òrgan competent per a interpretar els concerts, resoldre els dubtes que oferisca el seu compliment, acordar la seua resolució i determinar els efectes d'esta. Contra els esmentats actes podran interposar-se els recursos admissibles en dret.
Article 23. Garantia definitiva
D'acord amb el que disposa l'article 53.1 de la Llei 11/2003, de 10 d'abril, de la Generalitat, sobre l'Estatut de Persones amb Discapacitat, en relació amb el que es disposa en els articles 11.6 i 18.3 del Decret 51/1999, de 30 de març, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el reglament que regula les normes a què han de sotmetre's els concerts que ha de realitzar l'administració de la Generalitat valenciana amb els centres d'iniciativa social de titularitat privada, quedaran exemptes de constituir garantia definitiva les adjudicatàries del concert en què concórrega la condició d'entitats sense ànim de lucre.
Article 24. Inscripció
Una vegada formalitzats els concerts s'inscriuran d'ofici en el corresponent registre de concerts de centres d'atenció especialitzada a persones amb discapacitat de titularitat privada que serà mantingut i actualitzat per la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència.
En l'esmentat registre s'anotaran els punts següents:
- Aprovació i formalització del concert
- Renovació i modificacions
- Incompliment i els seus efectes
- Extinció i les seues causes
Article 25. Jurisdicció competent
La jurisdicció contenciosa administrativa serà competent per a la resolució de totes les qüestions litigioses que puguen suscitar-se en la interpretació o aplicació dels concerts.
TÍTOL III
Règim econòmic
CAPÍTOL I
Finançament
Article 26. Consignació pressupostària
1. El finançament dels concerts regulats en la present ordre, es consignarà durant el període de vigència dels mateixos en els Pressupostos de la Generalitat a càrrec del programa pressupostari Integració Social del Discapacitat, 313.40, línia T7148, «Concerts places residències i centres de dia discapacitats», corresponent al capítol IV de l'esmentat programa.
2. L'import del crèdit que es pretén destinar al finançament dels concerts regulats en la present ordre serà la següent:
Any 2009 26.309.080,00 euros
Any 2010 27.098.350,00 euros
Any 2011 27.911.300,00 euros
Any 2012 28.748.640,00 euros
Article 27. Càlcul del preu
1. Els preus que s'establisquen en els concerts, tant per a places ocupades com per a les no efectivament ocupades, comprenen tots els conceptes que la Conselleria de Benestar Social deu abonar per cada plaça concertada, entenent-se exclòs l'IVA i qualsevol altre tribut, taxa o impost.
2. En el document en què es formalitze el concert figurarà menció expressa de l'import màxim a abonar per la Conselleria de Benestar Social en cada una de les seues anualitats i en la totalitat del període concertat.
Article 28. Cofinançament
L'import de la quantitat que ha d'abonar la Generalitat en concepte de concert es correspondrà al cent per cent del cost del preu del recurs, a la qual es deduirà l'aportació de les persones interessades en el cost del servici, en la quantia que es determine reglamentàriament, d'acord amb el que disposa l'article 33 de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència, i en l'Ordre de 5 de desembre de 2007, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regula els requisits i condicions d'accés a les ajudes econòmiques. L'esmentada participació s'establirà en el moment i en la forma que es procedisca a la seua regulació, d'acord amb el Consell Territorial del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència.
Per a les persones amb discapacitat, usuàries de la Xarxa Valenciana de Servicis Socials per a Persones amb Discapacitat, subjectes a tutela de la Generalitat, l'administració abonarà el cent per cent de cost del preu del recurs.
Article 29. Revisió dels mòduls
Les quantitats corresponents als mòduls/dia durant la vigència del concert, s'incrementaran anualment en un 3 per cent del preu mòdul/plaça dia de l'exercici anterior, d'acord amb el que s'ha assenyalat en l'article 26 d'esta ordre.
Article 30. Abonament
1. la Conselleria de Benestar Social efectuarà l'abonament dels mòduls/dia de les places efectivament ocupades, per mitjà de transferència bancària, al centre d'atenció especialitzada corresponent, d'acord amb el règim excepcional que es preveja en les lleis anuals de pressupostos de la Generalitat per al pagament dels servicis socials especialitzats o, en absència d'este, basant-se en el règim general previst en l'article 47 bis 1.a) del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana.
2. Quan l'adjudicatària del concert siga una entitat privada amb ànim de lucre, garantirà, després de la firma del concert i amb antelació al primer pagament, d'acord amb el que es preveu en els articles 47 i 47 bis del Decret Legislatiu, de 26 de juny de 1991, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, per mitjà d'aval bancari, pòlissa d'assegurança o garantia real immobiliària, un import equivalent al cent per cent de la quantitat avançada del total de la subvenció, inherent al concert.
L'esmentada garantia quedarà dipositada i en poder de la Generalitat valenciana durant tot el període de vigència del concert. L'aval a què es fa referència en este apartat haurà de ser-ho amb caràcter solidari o amb expressa renúncia al benefici d'excussió.
Article 31. Cobrament a usuaris
Sense perjudici de les fórmules de pagament que s'establisquen, el centre concertat d'atenció especialitzada no podrà cobrar als beneficiaris cap quantitat suplementària per liquidació d'estada o per qualsevol altra prestació que haja de ser atesa en virtut del concert.
Article 32. Bestretes de pagaments
De forma excepcional podran realitzar-se bestretes de pagament.
A estos efectes s'entendrà per bestretes de pagament, les quantitats que siguen lliurades a favor del beneficiari amb anterioritat a què este justifique la despesa corresponent.
Article 33. Justificació
Les persones o entitats firmants dels concerts estaran obligades a justificar el compliment de les obligacions derivades del concert. A este efecte hauran de presentar la documentació següent:
1. Relació de beneficiaris atesos, amb caràcter mensual, amb indicació de les dates d'alta i baixa, subscrita pel titular del centre concertat o persona que actue en la seua representació.
2. Incidències relatives als usuaris, si és el cas.
3. Certificat emés pel titular o persona responsable del centre, de les quantitats, si és el cas, percebudes dels usuaris, amb expressió dels conceptes liquidats.
4. Documents justificants de les aportacions dels usuaris al cost del servici.
5. Relació del personal laboral que preste servici en el centre amb indicació de la categoria professional, jornada laboral que realitza i retribucions.
6. Contractes de prestació de servicis. A este efecte hauran d'aportar-se les corresponents factures, que es presentaran en la primera justificació i, en tot cas, quan es produïsquen modificacions en la prestació del servici.
7. Documents acreditatius de liquidació de les assegurances socials dels treballadors davant de l'administració de la Seguretat Social, referits al període objecte de justificació, en els quals figure el certificat bancari d'haver sigut pagat o carregat en compte.
8. Rebut del pagament de l'assegurança de responsabilitat civil i d'accidents dels usuaris del centre. El rebut s'aportarà en la primera justificació, i en les successives renovacions o modificacions de la pòlissa d'assegurança.
9. Relació, si és el cas, del personal col·laborador que presta els seus servicis a canvi d'una gratificació; hauran de presentar-se els rebuts justificatius de la despesa, en els quals conste el nom del centre i el nom, cognom i DNI de la persona col·laboradora.
10. Certificat de la persona titular o responsable del centre de les despeses generals i de funcionament del centre, desglossades per conceptes, corresponents al mes vençut.
Article 34. Minoració de l'import del concert i exigència de reintegraments d'imports indegudament percebuts
1. El reajustament, minoració o desistiment sense efectes dels concerts i en tot cas reintegrament de les quantitats percebudes i l'exigència de l'interés de demora, serà exigible en els supòsits previstos en l'article 47.9 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana.
2. El procediment s'iniciarà d'ofici com a conseqüència de la iniciativa pròpia de l'òrgan competent, per ordre superior, la petició raonada d'altres òrgans, o de la formulació de denúncia. En la tramitació del procediment es garantirà, en tot cas, el dret de l'interessat a l'audiència.
3. Les direccions territorials de Benestar Social formularan proposta de resolució en els supòsits de minoració de les ajudes concedides i, si és el cas, del reintegrament de les quantitats percebudes en els casos previstos en l'article 47.9 del text refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana.
4. El termini màxim per a resoldre serà de sis mesos des del moment que s'incoe l'expedient de minoració o reintegrament.
5. Les quantitats que s'hagen de reintegrar tindran consideració de crèdits de naturalesa pública, als efectes del procediment aplicable per a la cobrança.
CAPÍTOL II
Places efectivament ocupades
Article 35. Finançament
1. El finançament de les places concertades per la Generalitat, que es referix esta disposició, s'efectuarà d'acord amb els mòduls per plaça efectivament ocupada següents, sense perjudici del seu caràcter temporal o permanent:
1.1. Centres residencials específics per a persones amb discapacitat física, intel·lectual, sensorial, visceral o malaltia mental crònica (365 dies):
a) Tipus I: 33,02 euros/dia
b) Tipus II: 42,07 euros/dia
c) Tipus III: 49,27 euros/dia
d) Tipus IV: 57,70 euros/dia
e) Tipus V: 63,48 euros/dia
f) Tipus VI: 72,73 euros/dia
g) Tipus VII: 86,09 euros/dia
h) Tipus VIII: 90,67 euros/dia
i) Tipus IX: 107,09 euros/dia
1.2. Centres de dia per a persones amb discapacitat física, intel·lectual, sensorial, visceral o malaltia mental crònica (220 dies):
a) Tipus I: 32,77 euros/dia
b) Tipus II: 46,50 euros/dia
c) Tipus III: 55,83 euros/dia
d) Tipus IV: 59,32 euros/dia
e) Tipus V: 67,18 euros/dia
f) Tipus VI: 75,74 euros/dia
g) Tipus VII: 88,35 euros/dia
h) Tipus VIII: 93,48 euros/dia
i) Tipus IX: 100,81 euros/dia
2. La inclusió en els diferents tipus descrits en els paràgrafs anteriors figurarà en el document en què es formalitze el concert, i es determinarà atenent a la subvenció percebuda, si és el cas, en l'exercici anterior, el grau i nivell de dependència de les persones ateses, i també de suports necessaris dels usuaris.
Article 36. Mòduls de correcció
Excepcionalment, les places ocupades per persones que necessiten de suports específics es corregiran sobre les places resultants de l'article anterior, d'acord amb els mòduls que s'assenyalen fins a un màxim del 5 per cent en atenció als suports rebuts per a totes les activitats de la vida diària i per a la mobilitat.
CAPÍTOL III
Places no efectivament ocupades
Article 37. Finançament de places no efectivament ocupades
El finançament per places no efectivament ocupades serà el 50 per cent de la corresponent al Tipus I, per a cada tipus del recurs de què es tracte.
TÍTOL IV
Execució dels concerts
CAPÍTOL I
Obligacions
Article 38. Obligacions de l'administració autonòmica
Constituïxen obligacions de la Generalitat les següents:
a) Abonar a l'entitat titular del centre concertat, en els terminis previstos, l'import del concert fixat en la resolució d'adjudicació.
b) Comunicar al titular del centre concertat, amb la suficient antelació, qualsevol circumstància que afecte el concert subscrit.
c) Resoldre per mitjà d'acte administratiu exprés les altes i baixes de persones discapacitades en el centre.
d) Facilitar al centre tota la informació disponible relativa a la persona amb discapacitat en el moment d'ingrés en el centre i durant la seua estada.
e) Cooperar i facilitar l'accés de les persones discapacitades als servicis públics d'educació, sanitat, inserció i temps lliure.
Article 39. Obligacions del titular dels centres concertats
Sense perjudici de les obligacions establides en les normes d'aplicació, són obligacions dels titulars dels centres concertats, les següents:
a) Posar a disposició de la Generalitat el nombre de places previst en el concert.
b) Atendre els requeriments de la Generalitat respecte de la cobertura de les places concertades, i també dels ingressos que es deriven.
c) Mantindre els nivells de qualitat en la prestació assistencial.
d) Acreditar durant l'execució del concert la realització de l'activitat en què es va fonamentar la seua formalització, i també el compliment dels requisits i condicions que el van determinar, comunicant així mateix l'evolució de cada cas amb la periodicitat que es determine, i qualsevol incidència succeïda durant l'estada de la persona amb discapacitat en el centre.
e) Acreditar, amb caràcter previ a la subscripció del concert i al començament de cada exercici en què este tinga vigència, el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social excepte quan existisca alguna exempció a l'esmentada obligació.
f) Disposar dels mitjans humans i materials que s'establisquen com a indispensables per la Generalitat per al període de vigència del concert.
g) Complir les ordres i instruccions que dicten els òrgans de la Conselleria de Benestar Social per a garantir l'adequada prestació del servici públic.
h) Facilitar a la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència, i també a les direccions territorials de Benestar Social corresponents, la informació econòmica, fiscal, laboral, tècnica i de qualsevol altra índole que li siga sol·licitada i que resulte necessària per a l'execució del concert.
i) Assumir les actuacions de control financer que corresponga a la Intervenció General de la Generalitat.
j) Comunicar de manera fefaent a la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència i a les direccions territorials de Benestar Social corresponents, qualsevol subvenció concedida per altres organisme públics o privats l'objecte de les quals siga el finançament dels costos de manteniment del centre.
k) No alterar la finalitat dels fons rebuts, i també complir amb les obligacions que establix la legislació vigent per als perceptors de fons públics.
l) Justificar convenientment les despeses i ingressos en la forma i terminis establits en estes bases.
m) Subscriure, després de la formalització del concert, una pòlissa d'assegurances que cobrisca la responsabilitat civil resultant de les accions dels treballadors i usuaris del centre, i també les contingències derivades per invalidesa i defunció en cas d'accident dels esmentats usuaris, tot això en l'àmbit de la gestió del servici objecte del concert.
n) Fer constar en la seua documentació i en la seua publicitat la condició de centre concertat amb la Generalitat.
o) Facilitar la funció inspectora per part de la Generalitat.
Article 40. Inspecció i control
La Conselleria de Benestar Social podrà inspeccionar els centres concertats quan ho estime convenient, per a comprovar el bon funcionament de les instal·lacions i servicis.
Les direccions territorials de Benestar Social competents efectuaran, així mateix, el seguiment del compliment de les obligacions derivades del concert.
TÍTOL V
Renovació, modificació i finalització dels concerts
CAPÍTOL I
Modificació dels concerts
Article 41. Modificacions del concert
El titular de la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència podrà, en qualsevol moment, d'ofici o a instància del titular del centre concertat, autoritzar variacions en les característiques del concert, quan concórrega alguna de les causes següents:
a) Alteració del nombre o tipologia dels mòduls/dia plaça concertades.
b) Quan es donen circumstàncies sobrevingudes o imprevistes.
c) Per raons d'interés públic degudament acreditades en l'expedient.
Article 42. Audiència de l'interessat
Les variacions realitzades d'ofici per l'administració exigiran, abans de la seua aprovació, l'audiència prèvia de l'interessat.
Una vegada adoptades hauran de comunicar-se fefaentment al titular del centre, i no produiran efectes fins transcorreguts tres mesos des de la notificació a l'interessat, llevat que este accepte executar-les amb anterioritat a la finalització de l'esmentat termini.
Article 43. Modificació del preu
1. Quan les modificacions afecten el règim financer del concert, l'administració compensarà el contractista de manera que es mantinga l'equilibri dels supòsits econòmics que van ser considerats bàsics en l'adjudicació del concert.
2. Les modificacions que impliquen un augment de la despesa inicialment prevista per part de la Generalitat, estaran condicionades a l'existència de crèdit adequat i suficient en els pressupostos vigents en l'exercici en què es produïsca la modificació, i també, pel que fa als exercicis futurs, a l'existència de cobertura adequada a càrrec de les previsions de despeses plurianuals que donen suport a les actuacions de la present ordre.
3. En el cas que la modificació no tinga transcendència econòmica, el titular del centre concertat no tindrà dret a indemnització.
Article 44. Desestimació de la modificació
S'entendran desestimades les modificacions proposades pels titulars dels centres concertats que no foren resoltes per l'administració dins d'un termini de tres mesos, comptat des de la data de la petició.
Article 45. Aprovació de la modificació
Aprovada la modificació, sempre que això no coincidisca amb la renovació del concert, serà subscrita una addenda al concert on s'arrepleguen les modificacions produïdes.
L'esmentada addenda no podrà comportar alteració en el termini de vigència del concert.
CAPÍTOL II
Renovació dels concerts
Article 46. Renovació
Per a la renovació dels concerts caldrà ajustar-se al que disposen els articles 22 a 25 del Decret 51/1999, de 30 de març, pel qual s'aprova el reglament que regula les normes a què han de sotmetre's els concerts que ha de realitzar l'administració de la Generalitat valenciana amb els centres d'iniciativa social de titularitat privada.
CAPÍTOL III
Cessió dels concerts
Article 47. Cessió dels concerts
El titular de la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència podrà autoritzar la cessió del concert subscrit en el supòsit de canvi de titularitat del centre concertat, quan concórreguen els requisits següents:
- Que les qualitats tècniques o personals de l'anterior titular no hagen sigut determinants per a l'aprovació del concert.
- Que el nou titular reunisca les condicions exigides en estes bases per a la subscripció de concerts.
- Que el concert s'haja executat almenys en una quinta part del temps de durada previst.
Article 48. Tramitació
Autoritzada la cessió, haurà de formalitzar-se un nou document contractual. No obstant això, el concert finalitzarà en la data prevista per al concert originari.
El nou titular se subrogarà en tot els drets i obligacions derivats del concert subscrit amb l'anterior, sense que procedisca cap modificació de les condicions establides en l'aprovació del concert inicial.
Article 49. Formalització de la cessió
La formalització de la cessió es realitzarà en escriptura pública, amb l'autorització prèvia expressa del titular de la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència, i serà per compte del cessionari les despeses que això puga ocasionar.
En l'acord de cessió, el nou titular del centre se subrogarà en tots els drets i obligacions derivats del concert subscrit amb l'anterior titular.
CAPÍTOL IV
Incompliment i extinció dels concerts
Article 50. Extinció dels concerts
1. Per a l'extinció dels concerts caldrà ajustar-se al que disposen els articles 30 i següents del Decret 51/1999, de 30 de març, pel qual s'aprova el reglament que regula les normes a què han de sotmetre's els concerts que ha de realitzar l'administració de la Generalitat valenciana amb els centres d'iniciativa social de titularitat privada.
2. Els concerts podran extingir-se abans de la seua finalització mitjançant una resolució motivada per incompliment greu.
3. Extingit el concert, l'administració adoptarà les mesures necessàries per a procurar la continuïtat en l'atenció als usuaris.
Article 51. Incompliment del concert
Si l'incompliment haguera comportat la percepció indeguda de fons públics per part del titular del centre, la resolució del concert comportarà la devolució d'estos.
L'incompliment no greu donarà lloc a l'advertència per part de l'administració. En el cas que l'incompliment no greu fóra reiteratiu, no cabrà la renovació del concert.
Article 52. Causes greus d'incompliment
Són causes d'incompliment que poden produir l'extinció del contracte d'acord amb el que disposa l'article 30. i) del Decret 51/1999, de 30 de març, pel qual s'aprova el reglament que regula les normes a què han de sotmetre's els concerts que ha de realitzar l'administració de la Generalitat valenciana amb els centres d'iniciativa social de titularitat privada, a més de les previstes en l'esmentat article 30, les següents:
a) La comissió en els centres concertats d'alguna de les infraccions greus o molt greus previstes en la Llei 5/1997, de la Generalitat Valenciana, per la qual es regula el Sistema de Servicis Socials a l'Àmbit de la Comunitat Valenciana, o en la Llei 11/2003, de 10 d'abril, de la Generalitat, sobre l'Estatut de les Persones amb Discapacitat.
b) L'exigència als usuaris d'imports superiors als autoritzats per l'administració de la Generalitat.
c) La no atenció, o l'atenció inadequada, de les persones usuàries remeses per l'administració.
d) La no aportació, dins el termini, de la documentació justificativa exigida en esta norma, sense perjudici del dret de l'administració d'exigir el reintegrament de les quantitats indegudament percebudes i del corresponent interés de demora, si és el cas.
Article 53. Causes lleus d'incompliment
Els incompliments de les obligacions del contractista previstes en esta ordre, no previstes en l'article anterior junt amb les arreplegades en l'article 30 del Decret 51/1999, de 30 de març, pel qual s'aprova el reglament que regula les normes a què han de sotmetre's els concerts que ha de realitzar l'administració de la Generalitat valenciana amb els centres d'iniciativa social de titularitat privada, tindran la consideració d'incompliments lleus i donaran lloc a l'advertència per a la seua esmena.
La reincidència en la comissió d'infraccions lleus comportarà necessàriament la no renovació del concert.
TÍTOL VI
Els trasllats de les persones usuàries
Article 54. Trasllat d'usuaris
Quan concórreguen els motius previstos en este títol, podrà acordar-se el traslladat de les persones usuàries de la Xarxa Valenciana de Servicis Socials per a Persones amb Discapacitat del centre inicialment assignat a un altre diferent amb les mateixes o semblants característiques, sempre que no es veja perjudicat la qualitat del servici prestat.
Article 55. Petició de trasllat
1. Estan legitimades per a sol·licitar el trasllat de centre:
a) Les persones interessades
b) Els que tinguen atribuïda la seua representació.
c) Els que exercisquen la guarda de fet.
d) Els òrgans de l'administració, d'ofici, o la direcció del centre, atenent a les circumstàncies de la persona usuària, quan un altre recurs de la Xarxa Valenciana de Servicis Socials resultara més adequat per a la seua assistència.
2. Les sol·licituds de trasllat hauran de formalitzar-se per escrit i podran presentar-se en els centres els servicis dels quals estiga utilitzant la persona interessada, o bé en el registre general de la Conselleria de Benestar Social.
3. Les sol·licituds de trasllat de centre es dirigiran a les direccions territorials de Benestar Social corresponents.
Article 56. Motius del trasllat
1. Es podrà sol·licitar el trasllat de centre pels motius següents:
a) L'acostament al domicili familiar.
b) La major idoneïtat del centre sol·licitat, en relació amb les necessitats la persona usuària.
c) Qualsevol altre motiu de caràcter personal i/o familiar que justifique adequadament la petició.
2. En tot cas, la persona usuària haurà d'haver completat el període d'adaptació de tres mesos per a sol·licitar un trasllat.
Article 57. Instrucció de l'expedient de trasllat
Rebuda la sol·licitud o, si és el cas, l'informe de la direcció del centre, es traslladarà l'expedient a la direcció territorial de Benestar Social corresponent, que instruirà el procediment d'acord amb el que disposa la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, amb les particularitats que s'arrepleguen en este article.
Article 58. Resolució de trasllat
1. Elaborada proposta de resolució per la direcció territorial de Benestar Social corresponent, la Direcció General de les Persones amb Discapacitat i Dependència resoldrà els expedients de trasllat.
2. La resolució haurà de dictar-se en el termini màxim de tres mesos, a comptar des de la recepció de la sol·licitud de trasllat o, si és el cas, des que la direcció del centre va emetre el seu informe justificatiu.
3. Transcorregut este termini sense que s'haja adoptat resolució expressa, haurà d'entendre's desestimada la sol·licitud de trasllat.
4. Contra les resolucions de trasllat es podran interposar els recursos pertinents d'acord amb la legislació vigent.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera
La cobertura de places en centres concertats s'ajustarà al règim establit per als centres públics en l'article 55 de la Llei 11/2003, de 10 d'abril, de la Generalitat, sobre l'Estatut de Persones amb Discapacitat, pel que fa al sistema d'ingressos, reglament de règim interior, sotmetiment al règim de preus dels recursos, participació dels usuaris en la seua organització i aquells altres que es determinen reglamentàriament, tot això sense perjudici del que disposa l'article 3.q) de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les Persones en situació de Dependència.
Segona
El procediment previst en esta ordre, per al concert i l'adjudicació de les places per a persones amb discapacitat subjectes a tutela de la Generalitat, tindrà caràcter urgent a l'efecte de la tramitació del corresponent expedient, d'acord amb el que preveu l'article 50 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, en relació amb l'article 96 de la Llei 30/2007, de 30 d'octubre, de Contractes del Sector Públic.
Tercera
El titular de la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana la relació de centres concertats, amb indicació de les entitats titulars d'estos i el nombre i tipus de places concertades, després de l'adjudicació i subscripció dels concerts.
Quarta
En tot cas, tant de respecte de les adjudicacions inicials de places, com de les modificacions que en els concerts es pogueren autoritzar en virtut del que disposen els articles 43 i següents d'esta ordre, només s'entendrà que hi ha crèdit adequat i suficient per a la seua correcta cobertura pressupostària, tant l'any en què estiga referit, com als futurs, si el cost concret de l'activitat concertada està referit a l'exercici complet, amb independència de la data en què es formalitze tant l'adjudicació com, si és el cas, la seua modificació.
DISPOSICIONS FINALS
Primera
Es faculta la Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència, en l'àmbit de les seues competències, perquè dicte totes les instruccions que siguen necessàries per a l'execució i desenvolupament de la present ordre.
Segona
Contra les bases de la present convocatòria es podrà interposar, de conformitat amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, potestativament recurs de reposició davant del mateix òrgan que l'ha dictat, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seua publicació, o bé directament recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seua publicació, de conformitat amb el que disposa l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, sense perjudici que puguen interposar qualsevol altre que estimen pertinent.
Tercera
La present ordre entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.
València, 3 de març de 2009
El conseller de Benestar Social i vicepresident tercer del Consell,
JUAN GABRIEL COTINO FERRER
ANNEX I
Model de sol·licitud d'integració en el sistema de concerts de centres d'atenció per a persones amb discapacitat
(Nom i cognoms) ..., amb NIF núm. ..., amb domicili a ..., carrer/plaça ..., codi postal ..., en nom de l'entitat ..., amb CIF núm. ..., inscrita en el Registre de Centres i Servicis d'Atenció per a Persones amb Discapacitat núm. d'expedient ...
EXPOSA:
Que l'esmentada entitat és titular del centre o centres que a continuació es detalla i que desitja que s'integre en el sistema de concerts amb centres d'atenció a persones amb discapacitat, regulats en la Llei 5/1997, de 25 de juny, de la Generalitat, per la qual es regula el Sistema de Servicis Socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana; el Decret 51/1999, que regula les normes a què han de sotmetre's els concerts que ha de celebrar l'administració de la Generalitat amb els titulars dels centres privats d'iniciativa social, i l'Ordre de la Conselleria de Benestar Social de 3 de març de 2009, per la qual es regulen les bases generals a què han de sotmetre's els concerts per a places assistencials en centres d'atenció a persones amb discapacitat, i s'efectua, a l'empara d'estes, convocatòria pública per al període 2009-2012.
Tipus de centre:
Capacitat del centre:
Denominació:
Número de registre/acreditació del centre:
Data de resolució d'acreditació del centre:
Número i tipologia de places que s'oferixen en règim de concert:
Als anteriors efectes acompanya la documentació preceptiva, exigida en l'article 12 de l'esmentada ordre de la Conselleria de Benestar Social, per tot això,
SOL·LICITA el concert de les places assenyalades en el cos d'este escrit, en els termes establits en l'Ordre de 3 de març de 2009, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regulen les bases generals a què han de sotmetre's els concerts per a places assistencials en centres d'atenció especialitzada per a persones amb discapacitat i s'efectua convocatòria pública per al període 2009-2012.
(Lloc, data, firma del representant legal i segell de l'entitat)

linea
Mapa web