Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 32/2017, de 26 de desembre, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8201 de 29.12.2017
Número identificador:  2017/12138
Referència Base de Dades:  011675/2017
 
  • Anàlisi jurídica

    Texto
    Texto Texto2
    Data d'entrada en vigor: 30.12.2017
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural
    Grup temàtic: Legislació, Ajudes
    Matèries: Agricultura i alimentació



ORDRE 32/2017, de 26 de desembre, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. [2017/12138]





ÍNDEX



Article 1. Objecte

Article 2. Concurrència competitiva

Disposició addicional única. Clàusula de no-incidència pressupostària

Disposicions finals

Primera. Habilitació normativa

Segona. Entrada en vigor



Annex I. Bases reguladores de les subvencions destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana



Primera. Objecte i finalitat

Segona. Requisits per a obtindre la condició de beneficiari i condicions de participació

Tercera. Forma d'acreditar els requisits per a obtindre la condició de beneficiari

Quarta. Òrgans competents per a la tramitació

Cinquena. Òrgan competent per a la resolució

Sisena. Procediment de concessió de les subvencions

Setena. Sol·licituds

Huitena. Esmena de sol·licituds

Novena. Ordenació i instrucció

Desena. Resolució provisional i definitiva

Onzena. Termini de resolució del procediment

Dotzena. Característiques generals dels programes i projectes



Tretzena. Redacció dels programes i projectes

Catorzena. Criteris de valoració dels programes i projectes

Quinzena. Criteris per a determinar la quantia individual de la subvenció econòmica

Setzena. Pagament de la subvenció concedida

Dessetena. Despeses subvencionables

Dihuitena. Percepció de les subvencions

Denovena. Compatibilitat amb altres subvencions

Vintena. Pèrdua o minoració de la subvenció

Vint-i-unena. Reintegrament de la subvenció

Vint-i-dosena. Règim sancionador

Vint-i-tresena. Pla de control



Annex II. Criteris de valoració dels projectes





PREÀMBUL



La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha elaborat el I Pla valencià de la producció ecològica que busca fomentar el trànsit cap a sistemes de producció més sostenibles i, en definitiva, més ecològics. Això permetrà obtindre productes agroalimentaris de qualitat i sense residus atenent les necessitats dels ciutadans i dels mercats amb diferenciació garantida, que busquen una alimentació segura, sana i sostenible. Al mateix temps, un nou model productiu agrari i agroalimentari agroecològic ens ajudarà a lluitar contra el canvi climàtic, a contribuir a frenar la contaminació de l'aigua i la desertificació i també a la recuperació de diversitat agrària i cultural al nostre territori i a aconseguir un desenvolupament rural sostenible.

Són objectius concrets del pla, entre altres, la promoció dels mercats de proximitat, el desenvolupament de la indústria agroalimentària diferenciada ecològica, la valoració dels recursos locals i el foment de l'alimentació de qualitat amb productes valencians.

Dins de les accions concretes a dur a terme en el pla esmentat està la de donar suport a projectes formatius de divulgació de la producció ecològica en centres escolars, la d'aportar propostes i materials educatius destinats als centres escolars interessats en la producció agrària ecològica i la de fomentar l'execució de cursos i jornades dirigides a la comunitat educativa per a facilitar l'horticultura escolar ecològica i per a promoure els aliments ecològics als centres educatius, com a eina d'educació ambiental i ciutadana. És per això que aquest projecte ha sigut impulsat de manera prioritària pel seu interés estratègic i sectorial.



A fi de complir les finalitats exposades, aquesta ordre estableix les bases reguladores i el procediment de concessió de subvencions destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques, d'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'Hisenda Pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

Les subvencions regulades en aquesta disposició no cal notificar-les a la Comissió Europea perquè no reuneixen els requisits de l'article 107 del Tractat de funcionament de la Unió Europea (TFUE), ja que aquestes estan sotmeses als requisits i límits establits en el Reglament (UE) 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (DOUE L352, 24.12.2013).



Les ajudes que conté aquesta ordre no estan previstes en les excepcions de l'article 1 del Reglament 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013.

En cap cas aquestes ajudes poden superar l'import màxim total per beneficiari de 200.000 euros durant un període de tres exercicis fiscals, ni individualment ni com a resultat d'acumulació amb altres ajudes de minimis concedides al mateix beneficiari, d'acord amb el que estableix el reglament esmentat més amunt.

Segons el que disposa l'article 5.2 del Reglament 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, no s'han d'acumular amb cap ajuda estatal en relació amb les mateixes despeses subvencionables o amb ajuda estatal per a la mateixa mesura de finançament de risc, si l'acumulació esmentada excedeix de la intensitat d'ajuda o de l'import d'ajudes màxim corresponent fixat en les circumstàncies concretes de cada cas per un reglament d'exempció per categories o per una decisió que adopte la Comissió Europea. Les ajudes de minimis que no es concedisquen per a costos subvencionables específics ni es puguen atribuir a costos subvencionables específics es poden acumular amb altres ajudes estatals concedides en virtut d'un reglament d'exempció per categories o d'una decisió que adopte la Comissió.

Aquesta ordre s'adequa als principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència segons el que estableix l'article 129.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Per tot el que s'ha exposat, en virtut de les facultats que em confereixen l'article 28.e de la Llei 5/1983, del Consell, de 30 de desembre; l'article 160.2 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i vista la proposta de la direcció general competent en matèria de producció ecològica, en virtut de les competències que té atribuïdes pel Decret 158/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, en la redacció vigent, l'article 165.1 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del sector públic instrumental i de subvencions, l'informe de caràcter preceptiu emés per l'Advocacia General de la Generalitat, segons el que disposa l'article 5.2, lletres a i n, de la Llei 10/2005, de 9 de desembre, de la Generalitat, d'assistència jurídica a la Generalitat, i una vegada escoltat el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,

ORDENE



Article 1. Objectiu

L'objectiu d'aquesta ordre és establir les bases reguladores per a la concessió de les subvencions destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana establides en l'annex I d'acord amb els criteris de valoració recollits en l'annex II.





Article 2. Concurrència competitiva

La concessió de les subvencions es durà a terme mitjançant el procediment de concurrència competitiva al qual fan referència l'article 164 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del sector públic instrumental i de subvencions; l'article 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 55 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions.





DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Clàusula de no-incidència pressupostària

De conformitat amb el que disposa l'article 26.3 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del sector públic instrumental i de subvencions, es fa constar que aquesta norma no representa cap incidència pressupostària.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Habilitació normativa

Es faculta la persona titular de la Direcció General de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna (PAC), per a dictar els actes i instruccions específiques que siguen necessaris per a l'aplicació i execució del que preveu aquesta ordre.



Segona. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 26 de desembre de 2017.La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Elena Cebrián Calvo





ANNEX I

Bases reguladores de les subvencions destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana



Primera. Objectiu i finalitat

1. És objectiu d'aquest document establir les bases reguladores per a la concessió de les subvencions, en règim de concurrència competitiva, dirigides a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques.

2. Els objectius específics a què s'han d'adequar els projectes i programes està delimitat per cada una de les convocatòries en les modalitats de:

Modalitat A: projectes que promoguen processos educatius i activitats pedagògiques per a treballar els objectius d'un consum ecològic i responsable, a i des de les institucions i centres educatius, públics o sostinguts amb fons públics, que promoguen en l'alumnat i en el conjunt de la comunitat educativa coneixements, valors i actituds capaços de generar una cultura del consum ecològic i responsable compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic, així com amb la transició cap a un nou model agroalimentari inclusiu, equitatiu i sostenible.



Modalitat B: intervencions orientades a la sensibilització de la societat en el seu conjunt, o a determinats sectors d'aquesta en particular, que promoguen i augmenten la conscienciació i el compromís ciutadà solidari amb la consecució del consum ecològic i responsable compromés amb la lluita contra el canvi climàtic, així com amb la transició cap a un nou model agroalimentari inclusiu, equitatiu i sostenible.





Segona. Requisits per a obtindre la condició de beneficiari i condicions de participació

1. Poden sol·licitar les subvencions objecte de regulació d'aquesta ordre les entitats associatives agràries, associacions, fundacions i empreses del sector agroalimentari que complisquen els requisits següents:



a) Estar legalment constituïdes.

b) Disposar d'una seu central o delegació permanent a la Comunitat Valenciana.

A aquests efectes, s'ha d'entendre per delegació permanent la presència física, amb domicili social al territori de la Comunitat Valenciana, acreditada documentalment. En aquest cas, la delegació permanent ha d'assumir la gestió del programa o projecte finançats per la Generalitat i s'ha de comprometre a portar la gestió economicoadministrativa i la direcció del programa i projecte en l'oficina de la Comunitat Valenciana.

c) Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social en la forma establida reglamentàriament.



d) No estar sotmés a les prohibicions previstes en l'article 13 de la Llei 38/2003, general de subvencions, que determina la prohibició per a obtindre la condició de beneficiari de subvencions.

e) En cas d'haver sigut beneficiari d'ajudes subjectes al règim de minimis, l'import total d'ajuda de minimis acollida no ha de superar l'import màxim total de 200.000 euros durant un període de tres exercicis fiscals, ni individualment ni com a resultat d'acumulació amb altres ajudes de minimis concedides al mateix beneficiari, d'acord amb el que estableix el Reglament (UE) 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (DOUE L352, 24.12.2013).

2. Només es pot presentar una sol·licitud per l'entitat sol·licitant, que en tot cas s'ha d'enquadrar dins de l'objecte específic que en cada cas determine la convocatòria respectiva.



Tercera. Forma d'acreditar els requisits per a obtindre la condició de beneficiari

1. Els requisits exigits en la base segona i que han de concórrer en el sol·licitant per a poder obtindre la condició de beneficiari s'han d'acreditar de la manera següent:

a) El requisit exigit en la base segona lletra a s'ha d'acreditar mitjançant una còpia de la inscripció en el registre corresponent.

b) El requisit exigit en la base segona lletra b s'ha d'acreditar mitjançant una còpia de l'acta fundacional i dels estatuts.

c) En referència a les dades d'identitat, d'obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, d'acord amb el que disposa l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, se suposa que els sol·licitants de l'ajuda presten la seua autorització a l'òrgan gestor del procediment perquè aquest obtinga directament les dades d'identitat del sol·licitant o, si escau, del seu representant legal, i d'estar al corrent amb el compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social. En cas que el sol·licitant s'opose al fet que l'òrgan gestor obtinga directament aquesta informació, ha d'indicar-ho expressament en el formulari i està obligat a aportar els documents acreditatius corresponents.



d) L'acreditació del requisit previst en la base segona lletra d mitjançant la declaració, que conté l'annex de sol·licitud de la convocatòria respectiva, que acredite que l'entitat sol·licitant no està sotmesa a les prohibicions previstes en l'article 13 de la Llei 38/2003, General de Subvencions, que determina la prohibició per a obtindre la condició de beneficiari de subvencions.

e) En cas que l'entitat tinga alguna exempció tributària, s'ha d'acreditar la concessió efectiva de l'exempció esmentada.

f) El requisit exigit en la lletra e s'ha d'acreditar presentant una declaració responsable sobre:

1. Totes les ajudes de minimis acollides en l'exercici fiscal en curs i en els dos exercicis anteriors a la convocatòria respectiva, subjectes al Reglament 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, o a altres reglaments de minimis.

2. Sol·licitud i obtenció d'altres ajudes procedents d'altres administracions o ens públics o privats per als mateixos costos subvencionables, així com d'altres ajudes públiques concedides en virtut d'un reglament d'exempció o d'una decisió adoptada per la Comissió Europea.



2. Els interessats són responsables de la veracitat dels documents que presenten i els òrgans gestors poden sol·licitar de manera motivada la confrontació de les còpies aportades per ells, per a la qual cosa podran requerir l'exhibició del document o de la informació original, sense perjudici de les facultats de comprovació, control i inspecció que tenen atribuïdes les administracions públiques.



Quarta. Òrgans competents per a la tramitació

1. L'òrgan encarregat de l'ordenació i instrucció del procediment ha de ser la subdirecció general competent en matèria de producció ecològica, innovació i tecnologia.

L'òrgan instructor ha de dur a terme d'ofici totes les actuacions que estime necessàries per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut de les quals s'ha de formular la proposta de resolució.



Ha d'assistir a l'òrgan instructor un òrgan col·legiat que serà el responsable d'efectuar l'estudi, la valoració i la proposta de les subvencions.

2. L'òrgan col·legiat s'ha de constituir com a comissió de valoració i ha d'estar integrat per:

a) Presidència: la persona titular del servei amb competències en matèria de producció ecològica, innovació i tecnologia.

b) Vocals: dues persones integrants del servei esmentat, una de les quals exercirà les funcions de secretària.

S'ha de procurar que en el nomenament o designació de les persones integrants de la comissió de valoració hi haja una presència paritària de dones i homes en atenció al que disposen l'article 4 bis i l'article 10 de la Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la igualtat entre dones i homes.



Cinquena. Òrgan competent per a la resolució

L'òrgan competent per a la resolució ha de ser la direcció general competent en matèria de desenvolupament rural i política agrària comuna (PAC).



Sisena. Procediment de concessió de les subvencions

El procediment de concessió de les subvencions econòmiques s'ha de tramitar en règim de concurrència competitiva d'acord amb els criteris de valoració fixats en l'annex II d'aquesta ordre.



Setena. Sol·licituds

Les sol·licituds s'han de presentar en els termes i amb els requisits que establisca la convocatòria respectiva, que ha de determinar, en tot cas, els terminis i llocs de presentació de sol·licituds així com els models normalitzats per a formular-les.

La sol·licitud ha d'anar acompanyada de la documentació complementària que, si escau, determine la convocatòria respectiva.



Huitena. Esmena de sol·licituds

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds i en compliment del que disposa la Llei del procediment administratiu comú, en el supòsit que les sol·licituds no reunisquen els requisits exigits o la documentació presentada no siga la preceptiva, s'ha de requerir per escrit als sol·licitants que en un termini de 10 dies procedisquen a esmenar o a acompanyar la documentació d'acord amb el que s'ha requerit, amb indicació expressa que si no ho fan així, es considerarà que han desistit de la seua sol·licitud de subvenció, amb una resolució prèvia, d'acord amb el que preveu l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Novena. Ordenació i instrucció

La subdirecció general competent en matèria de producció ecològica, com a òrgan instructor, ha de posar a disposició d'una comissió de valoració els programes o projectes presentats perquè siguen examinats i avaluats d'acord amb els criteris de valoració establits en aquesta ordre.

La comissió de valoració, una vegada finalitzada l'avaluació, ha d'emetre un informe motivat en què es concrete el resultat de la valoració d'acord amb els criteris establits en aquesta ordre.



Desena. Resolució provisional i definitiva

L'òrgan instructor, a la vista de l'expedient i de l'informe de la comissió de valoració, ha de formular la proposta de resolució provisional que ha de notificar als interessats, mitjançant la publicació en la pàgina web de la conselleria competent en matèria de producció ecològica, innovació i tecnologia, que ha de contindre la relació d'entitats amb els programes o projectes seleccionats, segons el cas, i en què s'ha d'indicar la quantia econòmica proposada en concepte de subvenció i la relació d'entitats amb projectes no seleccionats indicant els motius.



Es concedeix un termini de 10 dies hàbils a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la relació provisional en la pàgina web, per a presentar, si escau, un escrit de desistiment, al·legacions i la documentació complementària que exigisca la convocatòria.



Transcorregut el termini, comprovats els escrits de desistiment, estudiades i, si escau, admeses les al·legacions presentades, l'òrgan instructor del procediment elevarà la proposta definitiva a la persona titular de la Direcció General de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna (PAC).

La resolució de la convocatòria amb la relació dels programes o projectes seleccionats, l'especificació de la denominació de les entitats i les dotacions econòmiques corresponents, s'ha de publicar en la pàgina web de la conselleria competent en matèria de producció ecològica, innovació i tecnologia i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.





Onzena. Termini de resolució del procediment

El termini màxim per a dictar i notificar la resolució serà de sis mesos des de la data de publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Transcorregut el termini esmentat, sense que s'haja dictat i notificat la resolució, les peticions s'han de considerar desestimades per silenci administratiu.



Dotzena. Característiques generals dels programes i projectes



Els programes i projectes presentats han d'incloure, necessàriament, les característiques següents per a ser avaluats:

1. Idoneïtat

Han d'incorporar continguts coherents amb els àmbits d'actuació i l'objecte definits en la convocatòria i han d'estar relacionats amb l'activitat de l'entitat sol·licitant.

2. Estratègia

Planificació i cronograma.

3. Sostenibilitat

Han de ser viables econòmicament i tècnicament: han d'especificar els recursos humans, materials i econòmics.

4. Participació

Han de detallar les accions dels diferents agents implicats.

Els materials han de posar en valor la participació.

5. Inclusió

Han de tindre com a objectiu reduir l'exclusió i oferir oportunitats.



6. Avaluació

Han d'incorporar l'avaluació del seu desenvolupament, els resultats i l'impacte.



Tretzena. Redacció dels programes i projectes

Els apartats, el format i altres especificacions que han de contindre els programes i projectes s'han de concretar en cada convocatòria.



Catorzena. Criteris de valoració dels programes i projectes



1. L'avaluació s'ha d'efectuar a partir dels criteris de valoració establits en l'annex II i la seua ponderació serà la següent:

A) En l'avaluació tècnica dels projectes de la modalitat A es pot obtindre un màxim de 100 punts, distribuïts d'acord amb els criteris de valoració següents, detallats en l'annex II:

a) 30 punts, com a màxim, per la capacitat de gestió i experiència de l'entitat sol·licitant.

b) 30 punts, com a màxim, per la valoració del projecte.

c) 40 punts, com a màxim, per la programació didàctica.

A fi de superar l'avaluació tècnica és necessari obtindre una puntuació mínima global de 60 punts.

B) En l'avaluació tècnica dels projectes de la modalitat B es pot obtindre un màxim de 100 punts, distribuïts d'acord amb els criteris de valoració següents, detallats en l'annex II:

a) 30 punts, com a màxim, per la capacitat de gestió i experiència de l'entitat sol·licitant.

b) 70 punts, com a màxim, per la valoració del projecte.

A fi de superar l'avaluació tècnica és necessari obtindre una puntuació mínima global de 60 punts.



Quinzena. Criteris per a determinar la quantia individual de la subvenció econòmica

1. La quantia de la subvenció ha de ser distribuïda entre les dues modalitats de la manera següent:

a) Per a la modalitat A, es destina un percentatge del 70 % dels fons previstos per a la convocatòria.

b) Per a la modalitat B, es destina un percentatge del 30 % dels fons previstos per a la convocatòria.

2. En el supòsit que una vegada valorades i adjudicades les subvencions no s'esgote la quantia disponible en alguna de les modalitats, es pot incrementar el romanent en la restant.

L'import màxim de la subvenció, per a cada projecte, no pot ser superior a:

a) Per a la modalitat A: 60.000 euros.

b) Per a la modalitat B: 25.000 euros.



Setzena. Pagament de la subvenció concedida

1. El pagament de l'ajuda al beneficiari s'ha d'efectuar, amb la sol·licitud prèvia d'aquest, quan l'òrgan instructor comprove el compliment de totes les obligacions previstes.

Als efectes de justificació de les despeses efectuades, no s'admeten els pagaments en efectiu.

2. Els interessats han de presentar les sol·licituds de pagament de l'ajuda a través del model normalitzat que estarà publicat en la guia PROP de la Generalitat (‹www.prop.gva.es›).

3. L'imprés de sol·licitud de pagament ha d'anar acompanyat dels documents següents:

a) Model de domiciliació bancària.

b) La memòria del projecte efectuat i també la descripció dels objectius i resultats aconseguits.

c) Factures i justificants de pagament que protegisquen les quantitats sol·licitades i també qualsevol prova documental que en demostre l'existència i la realitat (materials, publicitat, mostres, etc.).

4. El formulari de sol·licitud de pagament ha d'incorporar una declaració responsable, que ha de ser subscrita pels beneficiaris, en què s'indique que no s'ha rebut ni sol·licitat cap altra ajuda econòmica ni de la UE ni d'altres administracions públiques per al programa sol·licitat.



5. Amb caràcter general, els tributs només es poden considerar despeses subvencionables sempre que la persona beneficiària els abone efectivament. En cap cas s'han de considerar com a despeses subvencionables els impostos indirectes quan siguen susceptibles de recuperació o compensació. Per tant, queda exclòs el finançament de l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA), així com l'Impost General Indirecte Canari (IGIC), en la mesura que siguen deduïbles.

6. No es pot efectuar el pagament si el beneficiari no es troba al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social o si és deutor per resolució que declare la procedència de reintegrament, i no serà necessari aportar noves certificacions pels interessats o efectuar noves comprovacions per l'Administració, segons els casos, si no han transcorregut els sis mesos de la seua validesa o aquest termini des que es van dur a terme les comprovacions oportunes.



A aquest efecte, d'acord amb el que disposa l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, se suposa que els sol·licitants de l'ajuda presten la seua autorització a l'òrgan gestor del procediment perquè aquest obtinga directament les dades d'identitat del sol·licitant o, si escau, del seu representant legal, i també d'estar al corrent amb el compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social. En cas que el sol·licitant s'opose expressament al fet que l'òrgan gestor obtinga directament aquesta informació, ha d'indicar-ho de manera expressa en el formulari i està obligat a aportar els documents acreditatius corresponents.



Dessetena. Despeses subvencionables

1. S'entén per despesa subvencionable aquella que respon a la naturalesa d'activitat subvencionada i que s'efectua en el període assenyalat. En tot cas, la contractació de les activitats per a l'execució del projecte s'ha de fer tenint en compte el que estableixen aquesta norma i l'article 31.3 de la Llei general de subvencions i el que estableix la normativa general de contractació del sector públic.



Seran subvencionables les despeses següents:

a) Els costos de personal relacionats amb investigadors, tècnics i la resta de personal auxiliar, en la mesura que estiguen dedicats al projecte.



b) Despeses corresponents als serveis prestats per entitats o empreses amb què subcontracten aquells serveis necessaris per al desenvolupament del projecte.

c) Material fungible necessari per al desenvolupament del projecte.

d) Despeses de desplaçament i dietes del personal propi o contractat que participe en el projecte.

e) Els costos d'amortització del material inventariable corresponent mentre dure el desenvolupament del projecte subvencionat sempre que estiguen degudament justificats i directament vinculats a aquest.



f) Les despeses generals suplementàries directament derivades del projecte fins a un límit del 10 %. Es consideren despeses generals en tot cas:

– Les despeses corrents, considerades aquelles que reunisquen alguna de les característiques següents: ser béns fungibles, no ser susceptibles d'incloure en inventari o ser despeses reiteratives.

– Les despeses de manteniment estrictament necessàries per a la consecució de l'objectiu de la subvenció: lloguer, llum, aigua, telèfon, neteja o anàlegs.

– Les despeses derivades del pagament de lloguer de material i treballs especialitzats necessaris en el desenvolupament del projecte, programa o material (com, per exemple, en el cas de materials: la maquetació, impressió o difusió).

– Les despeses de transport necessàries en l'exercici de l'activitat.



– Altres despeses que es prevegen específicament en la convocatòria atenent l'àmbit del programa i projecte educatiu de què es tracte.

S'han de considerar despeses efectuades aquelles que hagen sigut efectivament pagades amb anterioritat a la finalització del període de justificació, determinat per la convocatòria.



Dihuitena. Percepció de les subvencions

El pagament als beneficiaris s'ha d'efectuar en el número de compte indicat pel sol·licitant mitjançant la presentació del model de fitxa de manteniment de tercers establit per la convocatòria respectiva.



Denovena. Compatibilitat amb altres subvencions

1. Les ajudes contingudes en aquesta ordre no estan previstes en les excepcions de l'article 1 del Reglament 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013.

2. L'import de les subvencions regulades en aquesta ordre no pot ser d'una quantia que supere el cost de l'activitat exercida en concurrència amb subvencions o ajudes d'altres administracions públiques, ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.



Vintena. Pèrdua o minoració de la subvenció

1. Qualsevol alteració de les condicions i requisits tinguts en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions concedides per altres administracions públiques o ens públics o privats, quan l'objecte de les convocatòries siga coincident, pot donar lloc a la modificació de la resolució de concessió i, si escau, a la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la subvenció.



2. La falta de justificació o la justificació insuficient de la subvenció concedida dins del termini establit a aquest efecte, així com la concurrència d'altres causes recollides pels articles 36 i 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i pels articles 33 i 34 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions, donarà lloc a la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la subvenció, sense perjudici de dur a terme el tràmit d'audiència legalment establit.



Vint-i-unena. Reintegrament de la subvenció

1. Serà procedent el reintegrament de la subvenció si concorren algunes de les causes previstes en els articles 36 i 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2. El procediment de reintegrament s'ha d'ajustar a les previsions que conté l'article 172 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del sector públic instrumental i de subvencions.



3. En les quantitats que es volen reintegrar s'ha d'actuar segons el que preveuen l'article 172 i concordants de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

4. L'interés de demora resultarà de l'aplicació de l'article 16 i concordants de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del sector públic instrumental i de subvencions.



Vint-i-dosena. Règim sancionador

El règim sancionador ha de ser el previst en els articles 173 i següents de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del sector públic instrumental i de subvencions.



Vint-i-tresena. Pla de control

1. La direcció general competent en matèria de producció ecològica, innovació i tecnologia en el sector agroalimentari ha d'establir els mecanismes de control necessaris per a assegurar el compliment de la finalitat per a la qual són concedides les subvencions.

2. A més dels controls administratius, tant de les sol·licituds d'ajuda com de pagament, i l'objectiu dels quals ha de ser comprovar el compliment efectiu del que preveuen aquestes bases i normativa aplicable, s'ha de comprovar:

a) L'existència de documents comptables o d'un altre tipus, en poder dels organismes o les empreses que duguen a terme les actuacions objecte d'ajuda, que justifiquen els pagaments efectuats pel beneficiari.

b) La veracitat de la documentació acreditativa del contingut de les declaracions responsables presentades pel sol·licitant al llarg del procediment de sol·licitud de l'ajuda i de sol·licitud del pagament.

c) La conformitat de la destinació efectiva o prevista de les actuacions amb la descripció efectuada en la sol·licitud d'ajuda.

d) La conformitat de l'execució de les actuacions objecte de finançament públic amb la normativa vigent.

e) El compliment dels compromisos i obligacions derivats de la concessió d'ajuda.





ANNEX II

Criteris de valoració dels projectes



1. CRITERIS APLICABLES ALS PROJECTES DE LA MODALITAT A

A. CAPACITAT DE GESTIÓ I EXPERIÈNCIA DE L'ENTITAT SOL·LICITANT (30 punts)

1. Implantació institucional i política organitzacional

a) Grau d'implantació institucional a la Comunitat Valenciana:

L'entitat disposa d'una seu central a la Comunitat Valenciana: 3 PUNTS.

L'entitat no disposa de seu, però té una delegació a la Comunitat Valenciana: 1 PUNT.

b) Integració en plans i programes propis:

L'entitat disposa d'un pla o d'una estratègia de més abast que es relacione amb el consum ecològic i responsable i que es comprometa amb la lluita contra el canvi climàtic, així com amb la transició cap a un nou model agroalimentari inclusiu, equitatiu i sostenible en què s'emmarca el projecte presentat: 5 PUNTS.

L'entitat no disposa d'un pla o d'una estratègia de més abast que es relacione amb el consum ecològic i responsable i que es comprometa amb la lluita contra el canvi climàtic, així com amb la transició cap a un nou model agroalimentari inclusiu, equitatiu i sostenible en què s'emmarca el projecte presentat: 0 PUNTS.

Total: 8 PUNTS



2. Experiència en el desenvolupament de projectes

Experiència en projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques desenvolupats a la Comunitat Valenciana:

Més de 8 projectes efectuats: 6 PUNTS.

Entre 5 i 8 projectes efectuats: 4 PUNTS.

Entre 2 i 4 projectes efectuats: 2 PUNTS.

Un projecte efectuat: 1 PUNT.

Total: 6 PUNTS



3. Valoració de la capacitat de gestió

a) Qualificació de l'equip tècnic:

L'entitat disposa d'un equip tècnic qualificat i permanent que garanteix el desenvolupament correcte del projecte: 4 PUNTS.

L'equip tècnic de l'entitat no està prou qualificat o no es garanteix la seua continuïtat: 0 PUNTS.

b) Gestió comptable:

L'entitat disposa d'estats comptables anuals publicats i auditats: 4 PUNTS.

L'entitat no disposa d'estats comptables anuals publicats i auditats: 0 PUNTS.

Total: 8 PUNTS



4. Rellevància social de l'entitat sol·licitant

a) Pla de comunicació:

L'entitat disposa d'un pla de comunicació de les actuacions que du a terme: 4 PUNTS.

L'entitat no disposa d'un pla de comunicació de les actuacions que du a terme: 0 PUNTS.

b) Treball en xarxa:

L'entitat pertany a una o més estructures de coordinació: 4 PUNTS.



L'entitat no pertany a estructures de coordinació: 0 PUNTS.

Total: 8 PUNTS

Total apartat A: 30 PUNTS



B. VALORACIÓ DEL PROJECTE (30 punts)

1. Qualitat del disseny del projecte

1.1. Diagnòstic i pertinència

a) Anàlisi i justificació de la necessitat de dur a terme el projecte:



L'anàlisi és rigorosa i justifica clarament la necessitat de posar en pràctica el projecte: 2 PUNTS.

L'anàlisi i/o la justificació són suficients, encara que s'observen llacunes en la descripció: 1 PUNT.

No hi ha anàlisi ni justificació o són insuficients d'una manera manifesta: 0 PUNTS.

b) Identificació del col·lectiu de les persones destinatàries:

El projecte identifica clarament les persones destinatàries, les seues característiques, necessitats i motivacions, i en prioritza les necessitats: 2 PUNTS.

El projecte identifica el col·lectiu de destinataris, encara que la descripció de les seues necessitats i els criteris de priorització no estan prou detallats: 1 PUNT.

El projecte no identifica el col·lectiu de destinataris o és clarament insuficient en la seua anàlisi: 0 PUNTS.

c) Coherència:

La totalitat dels objectius són coherents amb el diagnòstic: 2 PUNTS.

En conjunt, els objectius són coherents amb el diagnòstic, encara que s'observa alguna carència: 1 PUNT.

Els objectius són incoherents amb el diagnòstic o estan formulats de manera deficient: 0 PUNTS.

Total: 6 PUNTS



1.2. Adequació i viabilitat pressupostària

a) Grau de desglossament pressupostari:

Hi ha un detall exhaustiu del pressupost amb presentació de factures proforma: 4 PUNTS.

Hi ha un detall exhaustiu del pressupost, però no es presenten factures proforma: 2 PUNTS.

No hi ha desglossament pressupostari: 0 PUNTS.

b) Concepte de despesa adequat:

Pressupost adequat i no sobredimensionat de totes les activitats planificades: 2 PUNTS.

S'aprecia alguna incoherència en els recursos econòmics per a exercir correctament les activitats, encara que la despesa és adequada en conjunt: 1 PUNT.

Pressupost no adequat a les activitats previstes: 0 PUNTS.

Total: 6 PUNTS

1.3. Adequació al I Pla valencià de producció ecològica (PVPE)



a) Adequació al PVPE / Adequació al PVPE:

El projecte s'ajusta als objectius del I Pla valencià de producció ecològica, està orientat a la consecució dels objectius del PVPE establits i està alineat amb el que disposa el pla: 4 PUNTS.



El projecte no està orientat a la consecució dels objectius del I Pla valencià de producció ecològica: 0 PUNTS.

b) Sostenibilitat mediambiental:

El projecte persegueix un impacte mediambiental positiu: 3 PUNTS.



El projecte preveu l'impacte mediambiental en alguna de les seues fases: 1 PUNT.

El projecte no preveu l'impacte mediambiental com a variable: 0 PUNTS.

c) Utilització de l'enfocament de gènere:

El projecte incorpora en la metodologia l'enfocament de gènere: 3 PUNTS.

El projecte utilitza un llenguatge no sexista, però l'enfocament de gènere és insuficient: 1 PUNT.

No es té en compte de manera clara i precisa un enfocament de gènere: 0 PUNTS.

Total: 10 PUNTS



2. Comunicació i coordinació

a) Difusió i socialització de resultats:

El projecte preveu instruments per a la difusió i socialització dels resultats: 2 PUNTS.

El projecte no preveu instruments per a la difusió i socialització dels resultats: 0 PUNTS.

b) Coordinació interinstitucional:

El projecte preveu la coordinació amb altres institucions i/o entitats que treballen al voltant, així com amb altres projectes i programes implementats al seu territori: 2 PUNTS.

El projecte no preveu mecanismes de coordinació institucional: 0 PUNTS.

c) Ús del valencià:

Els documents curriculars i/o els materials de difusió i comunicació s'efectuen en valencià i castellà: 4 PUNTS.

Els documents curriculars i/o els materials de difusió i comunicació s'efectuen només en valencià: 2 PUNTS.

Els documents curriculars i/o els materials de difusió i comunicació s'efectuen només en castellà: 0 PUNTS.

Total: 8 PUNTS

Total apartat B: 30 PUNTS



C. PROGRAMACIÓ DIDÀCTICA (40 punts)

1. Definició d'objectius, identificació de competències i disseny de continguts

a) Definició d'objectius:

Els objectius específics estan clarament diferenciats i són realistes i coherents amb les metes i necessitats identificades: 2 PUNTS.

Els objectius estan, en conjunt, ben plantejats, encara que s'observen llacunes en la descripció o alguna incoherència: 1 PUNT.

Els objectius són confusos, insuficients o clarament incoherents: 0 PUNTS.

b) Identificació de les competències:

La programació identifica les competències bàsiques que l'alumnat ha d'adquirir al final del procés i detalla els indicadors d'èxit específics: 2 PUNTS.

S'especifiquen les competències bàsiques, però no els indicadors d'èxit. S'observen algunes insuficiències o hi ha falta de concreció: 1 PUNT.

No es preveu l'enfocament de competències o aquest és insuficient de manera manifesta: 0 PUNTS.

c) Disseny dels continguts:

Els continguts són coherents amb els objectius específics i estan ben diferenciats i organitzats per àrees o nivells: 2 PUNTS.

El disseny de continguts presenta alguna falta de concreció, coherència o organització: 1 PUNT.

El disseny de continguts és confús, no té concreció o és massa incoherent: 0 PUNTS.

TOTAL: 6 PUNTS



2. Recursos metodològics

a) Orientació metodològica:

El projecte se sustenta en una metodologia activa i centrada en el grup, sobre la base de l'aprenentatge cooperatiu, la comprensió crítica i la participació de l'alumnat en el procés d'aprenentatge: 3 PUNTS.



El projecte se sustenta en una metodologia activa i participativa només en algunes àrees concretes i les combina amb orientacions metodològiques de tipus més tradicional: 1,5 PUNTS.

El projecte se sustenta clarament en una orientació metodològica no adequada: 0 PUNTS.

b) Recursos metodològics:

El projecte en conjunt aporta recursos metodològics orientats a facilitar el protagonisme de l'alumnat en el procés d'aprenentatge (jocs, elaboració de projectes, dinàmiques de grup, estudi de casos, resolució de conflictes…): 3 PUNTS.

La programació incorpora només parcialment recursos metodològics innovadors i els combina amb altres instruments de tipus convencional: 1,5 PUNTS.

Els recursos metodològics són clarament inadequats per a l'àmbit d'intervenció: 0 PUNTS.

Total: 6 PUNTS



3. Planificació d'activitats

a) Pertinència de les activitats:

Totes les activitats són pertinents per a la consecució dels fins, es focalitzen en situacions reals i estan vinculades amb els problemes reals i quotidians: 2 PUNTS.

Les activitats són pertinents en conjunt, encara que s'observen diversos aspectes millorables en la focalització o vinculació amb la realitat: 1 PUNT.

Les activitats no són pertinents: 0 PUNTS.

b) Planificació de les activitats:

Les activitats estan ben establides en el calendari i s'aporta un cronograma detallat: 2 PUNTS.

Es presenta un cronograma, encara que s'aprecien algunes insuficiències en la programació en el calendari: 1 PUNT.

No es presenta cap programació en el calendari: 0 PUNTS.

Total: 4 PUNTS

4. Instruments d'avaluació

a) Disseny de l'avaluació:

El disseny preveu accions d'avaluació de procés i resultat, amb instruments diversificats i pertinents: 3 PUNTS.

El disseny preveu accions d'avaluació només de resultat, amb instruments diversificats i pertinents: 2 PUNTS.

Es preveuen accions d'avaluació aïllades que no formen part d'un disseny concret: 1 PUNT.

No es preveuen accions d'avaluació: 0 PUNTS.

b) Participació:

Es preveu la participació de l'alumnat en l'avaluació: 2 PUNTS.



No es preveu la participació de l'alumnat en l'avaluació: 0 PUNTS.



Total: 5 PUNTS



5. Abast i sostenibilitat

a) Materials de suport:

El projecte preveu l'elaboració de materials curriculars o documentació de suport didàctic que faciliten la seua replicabilitat en contextos semblants: 6 PUNTS.

No es preveuen aquest tipus de materials: 0 PUNTS.

b) Continuïtat del projecte:

L'entitat té compromisos o acords amb altres institucions i/o organitzacions que asseguren la continuïtat del projecte quan finalitze la intervenció: 2 PUNTS.

L'entitat no assegura la continuïtat del projecte o les dades aportades són insuficients per a preveure'n la continuïtat: 0 PUNTS.

c) Multiplicació:

El projecte es dirigeix preferentment a col·lectius amb una alta capacitat de multiplicació (professorat, animadors o animadores juvenils i/o socioculturals, professionals dels mitjans de comunicació, educadors o educadores…): 2 PUNTS.

Només alguna part del projecte es dirigeix a col·lectius amb una alta capacitat de multiplicació: 1 PUNT.

El projecte no preveu aquests actors multiplicadors: 0 PUNTS.



d) Abast territorial:

El projecte té com a àmbit geogràfic d'intervenció la Comunitat Valenciana: 5 PUNTS.

El projecte té un àmbit d'intervenció supraprovincial: 3 PUNTS.



El projecte té un àmbit d'intervenció supramunicipal: 2 PUNTS.



El projecte té un àmbit d'intervenció municipal: 1 PUNT.

Total: 15 PUNTS



6. Experiència de l'equip de formadors

La totalitat del col·lectiu de formadors proposat acredita experiència en projectes semblants en els últims 5 anys: 4 PUNTS.

Almenys la meitat del col·lectiu de formadors proposat acrediten experiència en projectes semblants en els últims 5 anys: 2 PUNTS.

L'acreditació de l'experiència del col·lectiu de formadors proposat no es presenta o no està prou acreditada: 0 PUNTS.

Total: 4 PUNTS

Total apartat C: 40 PUNTS

PUNTUACIÓ TOTAL (A+B+C): 100 PUNTS







1. CRITERIS APLICABLES ALS PROJECTES DE LA MODALITAT B

A. CAPACITAT DE GESTIÓ I EXPERIÈNCIA DE L'ENTITAT SOL·LICITANT (30 punts)

1. Implantació institucional i política organitzacional

a) Grau d'implantació institucional a la Comunitat Valenciana:

L'entitat disposa d'una seu central a la Comunitat Valenciana: 3 PUNTS.

L'entitat no disposa de seu, però té una delegació a la Comunitat Valenciana: 1 PUNT.

b) Integració en plans i programes propis:

L'entitat disposa d'un pla o estratègia de més abast que es relacione amb el consum ecològic i responsable i que es comprometa amb la lluita contra el canvi climàtic, així com amb la transició cap a un nou model agroalimentari inclusiu, equitatiu i sostenible en què s'emmarca el projecte presentat: 5 PUNTS.

L'entitat no disposa d'un pla o d'una estratègia de més abast que es relacione amb el consum ecològic i responsable i que es comprometa amb la lluita contra el canvi climàtic, així com amb la transició cap a un nou model agroalimentari inclusiu, equitatiu i sostenible en què s'emmarca el projecte presentat: 0 PUNTS.

Total: 8 PUNTS

2. Experiència en el desenvolupament de projectes

Experiència en projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques desenvolupats a la Comunitat Valenciana:

Més de 8 projectes efectuats: 6 PUNTS.

Entre 5 i 8 projectes efectuats: 4 PUNTS.

Entre 2 i 4 projectes efectuats: 2 PUNTS.

Un projecte efectuat: 1 PUNT.

Total: 6 PUNTS



3. Valoració de la capacitat de gestió

a) Qualificació de l'equip tècnic:

L'entitat disposa d'un equip tècnic qualificat i permanent que garantisca el desenvolupament correcte del projecte: 4 PUNTS.

L'equip tècnic de l'entitat no està prou qualificat o no es garanteix la seua continuïtat: 0 PUNTS.

b) Gestió comptable:

L'entitat disposa d'estats comptables anuals publicats i auditats: 4 PUNTS.

L'entitat no disposa d'estats comptables anuals publicats i auditats: 0 PUNTS.

Total: 8 PUNTS



4. Rellevància social de l'entitat sol·licitant

a) Pla de comunicació:

L'entitat disposa d'un pla de comunicació de les actuacions que efectua: 4 PUNTS.

L'entitat no disposa d'un pla de comunicació de les actuacions que efectua: 0 PUNTS.

b) Treball en xarxa:

L'entitat pertany a una o més estructures de coordinació: 4 PUNTS.



L'entitat no pertany a estructures de coordinació: 0 PUNTS.

Total: 8 PUNTS

Total apartat A: 30 PUNTS



B. VALORACIÓ DEL PROJECTE (70 punts)

1. Qualitat del disseny del projecte

1.1. Diagnòstic i pertinència

a) Anàlisi i justificació de la necessitat de dur a terme el projecte:



L'anàlisi és rigorosa i es justifica clarament la necessitat de posar en pràctica el projecte: 2 PUNTS.

L'anàlisi i/o la justificació són suficients, encara que s'observen llacunes en la seua descripció: 1 PUNT.

No hi ha anàlisi ni justificació o són manifestament insuficients: 0 PUNTS.

b) Identificació del col·lectiu de les persones destinatàries:

El projecte identifica clarament les persones destinatàries, les seues característiques, necessitats i motivacions, i en prioritza les necessitats: 2 PUNTS.

El projecte identifica el col·lectiu de persones destinatàries, encara que la descripció de les seues necessitats i els criteris de priorització no estan prou detallats: 1 PUNT.

El projecte no identifica el col·lectiu de destinataris o és clarament insuficient en la seua anàlisi: 0 PUNTS.

c) Coherència:

La totalitat dels objectius són coherents amb el diagnòstic: 2 PUNTS.

En conjunt, els objectius són coherents amb el diagnòstic, encara que s'observa alguna carència: 1 PUNT.

Els objectius són incoherents amb el diagnòstic o estan formulats de manera deficient: 0 PUNTS.

Total: 6 PUNTS



1.2. Eficàcia dels resultats i seguiment

a) Identificació:

El projecte identifica els valors, representacions socials i actituds concrets sobre els quals incideix: 3 PUNTS.

El projecte identifica els valors, representacions socials i actituds concrets sobre els quals incideix, encara que s'observen algunes carències en la descripció: 1,5 PUNTS.

El projecte no fa una identificació dels valors, representacions i actituds concrets sobre els quals incideix: 0 PUNTS.

b) Influència i canvi:

El projecte justifica teòricament com es pretén que es produïsca el canvi d'actituds, valors i representacions socials identificats en la població destinatària: 3 PUNTS.

El projecte justifica teòricament com es pretén que es produïsca el canvi d'actituds, valors i representacions socials identificats en la població destinatària, però s'aprecia falta de concreció o no s'explica adequadament la relació causal: 1,5 PUNTS.

El projecte no justifica teòricament com es pretén que es produïsca el canvi: 0 PUNTS.

c) Seguiment:

Hi ha mecanismes de seguiment i avaluació dels èxits del projecte: 3 PUNTS.

Els mecanismes de seguiment existeixen, però no estan prou detallats: 1,5 PUNTS.

No hi ha mecanismes de seguiment i avaluació dels èxits del projecte: 0 PUNTS.

Total: 9 PUNTS

1.3. Qualitat i adequació de les eines

a) Idoneïtat:

La totalitat de les eines de comunicació utilitzades estan ben dissenyades i són adequades per al públic objectiu: 4 PUNTS.

Algunes eines de comunicació estan mal dissenyades i/o no són adequades per al públic objectiu: 2 PUNTS.

Les eines de comunicació en conjunt estan mal dissenyades o són manifestament inadequades per al públic objectiu: 0 PUNTS.



b) Innovació:

Les eines utilitzades són innovadores tecnològicament en els processos comunicacionals amb el públic objectiu: 5 PUNTS.

Algunes eines utilitzades són innovadores tecnològicament en els processos comunicacionals amb el públic objectiu: 3 PUNTS.

Les eines en conjunt són poc innovadores tecnològicament en els processos comunicacionals amb el públic objectiu: 0 PUNTS.



c) Coherència:

Tots els instruments, mètodes i processos de comunicació són coherents amb els objectius proposats: 4 PUNTS.

Alguns instruments, mètodes i processos de comunicació no són coherents amb els objectius proposats: 2 PUNTS.

Els instruments, mètodes i processos de comunicació són incoherents amb els objectius proposats: 0 PUNTS.

d) Programació en el calendari:

Les eines de comunicació es presenten ben programades en el calendari i s'aporta un cronograma d'intervenció: 4 PUNTS.

Les eines de comunicació es presenten ben programades en el calendari: 2 PUNTS.

La programació en el calendari és inexistent o inadequada de manera manifesta: 0 PUNTS.

Total: 17 PUNTS



1.4. Sostenibilitat dels resultats

a) Implicació del voluntariat:

El projecte genera implicació de voluntariat: 4 PUNTS.

El projecte no preveu la participació del voluntariat: 0 PUNTS.



b) Consolidació institucional:

El projecte contribueix a articular i/o consolidar xarxes implicades en l'agroecologia: 2 PUNTS.

El projecte no contribueix a articular ni/o consolidar xarxes implicades en l'agroecologia: 0 PUNTS.

c) Integració estratègica:

El projecte forma part d'una estratègia o campanya de sensibilització més àmplia dins de l'entitat i contribueix a consolidar els projectes d'agroecologia en el si de l'organització: 2 PUNTS.

El projecte no forma part d'una estratègia o campanya de sensibilització més àmplia dins de l'entitat: 0 PUNTS.

d) Integració en campanyes globals:

El projecte s'emmarca dins d'una campanya de sensibilització d'àmbit internacional, nacional, autonòmic i/o local: 2 PUNTS.

El projecte no està integrat en cap campanya: 0 PUNTS.

Total: 10 PUNTS

1.5. Adequació i viabilitat pressupostària

a) Grau de desglossament pressupostari:

Hi ha un detall exhaustiu del pressupost amb presentació de factures proforma: 4 PUNTS.

Hi ha un detall exhaustiu del pressupost, però no es presenten factures proforma: 2 PUNTS.

No hi ha desglossament pressupostari: 0 PUNTS.

b) Concepte de despesa adequada:

Pressupost adequat i no sobredimensionat respecte a totes les activitats planificades: 2 PUNTS.

S'aprecia alguna incoherència en els recursos econòmics per a exercir correctament les activitats, encara que la despesa és adequada en conjunt: 1 PUNT.

Pressupost no adequat a les activitats previstes: 0 PUNTS.

c) Cofinançament:

S'acredita l'existència de finançament del projecte per part d'altres entitats: 2 PUNTS.

No s'acredita cofinançament: 0 PUNTS.

Total: 8 PUNTS



1.6. Adequació als objectius del Pla valencià de producció ecològica (PVPE)

a) Adequació al PVPE:

El projecte s'ajusta als objectius del I Pla valencià de producció ecològica i està orientat a la consecució dels objectius del PVPE establits i alineat amb el que disposa el pla: 5 PUNTS.



El projecte no està orientat a la consecució dels objectius del I Pla valencià de producció ecològica: 0 PUNTS.

b) Sostenibilitat mediambiental:

El projecte persegueix un impacte mediambiental positiu: 4 PUNTS.



El projecte preveu l'impacte mediambiental en alguna de les seues fases: 2 PUNTS.

El projecte no preveu l'impacte mediambiental com a variable: 0 PUNTS.

c) Utilització de l'enfocament de gènere:

El projecte incorpora en la metodologia l'enfocament de gènere: 3 PUNTS.

El projecte utilitza un llenguatge no sexista, però l'enfocament de gènere és insuficient: 1 PUNT.

No es té en compte de manera clara i precisa un enfocament de gènere: 0 PUNTS.

Total: 12 PUNTS



Comunicació i coordinació

a) Difusió i socialització de resultats:

El projecte preveu instruments per a la difusió i socialització dels resultats: 2 PUNTS.

El projecte no preveu instruments per a la difusió i socialització dels resultats: 0 PUNTS.

b) Coordinació interinstitucional:

El projecte preveu la coordinació amb altres institucions i/o entitats que treballen en l'entorn, així com amb altres projectes i programes implementats al seu territori: 2 PUNTS.

El projecte no preveu mecanismes de coordinació institucional: 0 PUNTS.

c) Ús del valencià:

Els documents curriculars i/o els materials de difusió i comunicació s'efectuen en valencià i en castellà: 4 PUNTS.

Els documents curriculars i/o els materials de difusió i comunicació s'efectuen només en valencià: 2 PUNTS.

Els documents curriculars i/o els materials de difusió i comunicació s'efectuen només en castellà: 0 PUNTS.

Total: 8 PUNTS

Total apartat B: 70 PUNTS

PUNTUACIÓ TOTAL (A+B): 100 PUNTS

Mapa web