Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 19 de desembre de 2019, de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, per la qual es convoquen, per a l'exercici 2020, subvencions del Programa per al suport a persones investigadores amb talent - Pla GenT.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8706 de 27.12.2019
Número identificador:  2019/12370
Referència Base de Dades:  011295/2019
 



RESOLUCIÓ de 19 de desembre de 2019, de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, per la qual es convoquen, per a l'exercici 2020, subvencions del Programa per al suport a persones investigadores amb talent - Pla GenT. [2019/12370]

Mitjançant l'Ordre 4/2018, de 7 de març, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa per al suport a persones investigadores amb talent – Pla GenT (DOGV 8254, 14.03.2018). En el títol II de l'esmentada ordre es regulen les disposicions específiques segons la classe de subvenció.

En virtut de l'exposat i de conformitat amb l'article 160.4.b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, resolc:



Primer. Objecte i condicions de la concessió de la subvenció

1. Convocar per a l'exercici 2020, diferents subvencions de les regulades en l'Ordre 4/2018, de 7 de març, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa per al suport a persones investigadores amb talent – Pla GenT, publicada en el DOGV número 8254, el 14 de març de 2018 (bases reguladores en les referències posteriors a aquesta norma). Aquestes subvencions figuren com a annexos de la present resolució.

a) Subvencions per a la contractació d'investigadors i investigadores doctors/ores d'excel·lència per a desenvolupar un projecte d'R+D+I en la Comunitat: annex I.

b) Subvencions per a la contractació de doctors i doctores amb experiència internacional: annex II.

c) Subvencions per a la formació de doctors i doctores en empreses valencianes: annex III.

2. Les condicions per a la sol·licitud, tramitació, resolució i notificació seran les establides en les esmentades bases reguladores.



Segon. Finançament i import de la convocatòria

1. Les subvencions que convoca per a l'exercici 2020 la present resolució es finançaran a càrrec de la línia S8252000, del Programa pressupostari 542.50 «Investigació, desenvolupament tecnològic i innovació (R+D+I)» del pressupost de despeses de la Generalitat per a l'any 2020, amb un import estimat de 7.094.600,00 euros, condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient per a això en els pressupostos de la Generalitat per a l'any 2020. L'import global màxim per a l'exercici 2020 es farà públic per una resolució de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

2. La quantia màxima establida en l'apartat 1 es podrà incrementar amb una quantia addicional de l'import total quan, com a conseqüència de la concurrència d'alguna de les circumstàncies previstes en l'article 58 del Reglament que desplega la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, es produïsca un augment de crèdit disponible abans de la concessió de les ajudes regulades per la present resolució.

3. L'efectivitat de la quantia addicional queda condicionada a la declaració de disponibilitat del crèdit com a conseqüència de les circumstàncies abans assenyalades i, en el seu cas, a la prèvia aprovació de la modificació pressupostària que siga procedent, en un moment anterior a la resolució de la concessió.

4. En tot cas, la declaració del crèdit disponible es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en la web de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, amb caràcter previ a la resolució de concessió, sense que aquesta publicitat implique l'obertura d'un termini per a presentar noves sol·licituds, ni l'inici de nou còmput de termini per a resoldre.

5. Per a cada anualitat, el pagament anticipat del cent per cent de l'import de les subvencions que es convoquen mitjançant la present resolució es realitzarà si la llei de pressupostos de la Generalitat o una altra norma així ho estableixen. En cas contrari, el pagament anticipat s'efectuarà amb el límit previst en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions. Els imports no anticipats es pagaran prèvia justificació, pels beneficiaris, de l'activitat objecte de la subvenció.



Tercer. Persones beneficiàries

Podran ser persones beneficiàries d'aquestes subvencions les previstes en les bases reguladores, sempre que complisquen els requisits que fixen aquestes bases i les que addicionalment dispose l'annex corresponent a cada modalitat de subvenció d'aquesta convocatòria.



Quart. Sol·licituds i documentació

1. Els models d'impresos normalitzats (sol·licituds i resta de documentació) estaran disponibles en la web de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

2. La presentació de les sol·licituds i de la documentació exigida per a cada subvenció es realitzarà de conformitat amb l'article 14 de les bases reguladores i el que disposa la present resolució.

3. Les sol·licituds hauran de comptar únicament amb la signatura de la persona sol·licitant i aniran acompanyades, a més dels annexos i documents necessaris per a la modalitat de subvenció que se sol·licita, ineludiblement per l'imprés de la signatura del representant legal de l'entitat en matèria d'investigació.

Amb l'esmentat imprés (signatura del representant legal de l'entitat en matèria d'investigació) s'autoritza i autentica el contingut de la sol·licitud i de tota la documentació que es presente per a concórrer en la corresponent convocatòria, sense perjudici de les actuacions de comprovació que sobre aquelles puga requerir l'òrgan instructor.



4. Un mateix investigador/a no podrà presentar sol·licituds en més d'una modalitat de subvenció de les quals es convoquen mitjançant aquesta resolució. En cas de presentació de diverses sol·licituds només es considerarà vàlida l'última sol·licitud presentada en termini.



Cinqué. Termini i lloc de presentació de les sol·licituds

1. El termini de presentació de sol·licituds serà el comprés entre els dies 13 i 31 de gener de 2020, tots dos inclusivament.

2. Les sol·licituds i la documentació necessària per a cada modalitat de subvenció es presentaran telemàticament, en el termini establit en l'apartat anterior, a través de la seu electrònica de la Generalitat Valenciana accedint al tràmit corresponent:

a) Subvencions per a la contractació d'investigadores i investigadors doctors/ores d'excel·lència per a desenvolupar un projecte d'R+D+I en la Comunitat: annex I.

https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=19376

b) Subvencions per a la contractació de doctors i doctores amb experiència internacional: annex II.

https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=19413

c) Subvencions per a la formació de doctors i doctores en empreses valencianes: annex III.

https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=19418

Les sol·licituds es podran tramitar amb certificat digital o sense. En aquest últim cas, a més de remetre telemàticament la sol·licitud (sense signatura digital) i tota la documentació necessària segons la modalitat de subvenció que es tracte, la sol·licitud s'imprimirà i amb la signatura original manuscrita es presentarà en un dels registres previstos en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPAC). Teniu en compte que l'esmentada presentació en alguns dels registres anteriors, haurà de realitzar-se dins del termini establit en l'apartat primer de la present part resolutiva.



Sisé. Criteris de valoració, termini de resolució i notificació i recursos



1. Les sol·licituds es tramitaran de conformitat amb el que estableixen les bases reguladores i la seua resolució de concessió s'efectuarà en règim de concurrència competitiva.

2. Les sol·licituds presentades es valoraran conforme amb els criteris i barem que per a cadascuna de les subvencions es determinen en el títol II de les bases reguladores.

3. En el cas de produir-se un empat en la puntuació total obtinguda per les sol·licituds durant el procés d'avaluació, es dirimirà atenent la puntuació més gran obtinguda en el criteri de valoració referent a l'avaluació del projecte o activitat a desenvolupar amb l'ajuda sol·licitada en cadascuna de les subvencions. Si persisteix l'empat, es resoldrà aplicant criteris d'equilibri de gènere. Si després d'això l'empat persisteix, es resoldrà per decisió motivada de la comissió avaluadora.



En cas de ser necessària l'aplicació de criteris de gènere per a dirimir l'empat entre les sol·licituds, tindran prioritat les persones sol·licitants el gènere de les quals es trobe menys representat en la seua àrea de coneixement. Per a això, es tindrà en compte la relació de les àrees temàtiques que presenten més desequilibri de gènere, de conformitat amb les dades disponibles procedents del Sistema Integrat d'Informació Universitària relatives al personal docent i investigador de la Comunitat Valenciana i que figuren en la taula I de l'annex IV d'aquesta convocatòria.

4. La resolució de les subvencions convocades i la seua notificació es realitzaran conforme estableix l'article 20 de les bases reguladores. El termini màxim per a resoldre les sol·licituds presentades i per a la concessió de les subvencions que s'estableixen en la present convocatòria serà de sis mesos a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. El còmput s'interromprà durant el termini requerit per a l'esmena per la persona interessada. Transcorregut aquest termini sense que haja recaigut resolució, s'entendrà desestimada la sol·licitud de concessió de la subvenció, en els termes previstos en l'article 25 de la LPAC.

5. Contra les resolucions dels procediments de concessió de les subvencions, que posen fi a la via administrativa, la persona interessada podrà optar entre interposar recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que l'ha dictada, conforme als articles 112, 123 i 124 de la LPAC; o bé impugnar-la directament davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats a partir de la notificació, i formular per a això el corresponent recurs contenciós administratiu a l'empara dels articles 10.1, lletra a), i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. En cap cas es podrà simultanejar la interposició de tots dos recursos.



Seté. Entrada en vigor

La present resolució entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

De conformitat amb els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs potestatiu de reposició o plantejar directament recurs contenciós administratiu, en els terminis i davant els òrgans que s'indiquen a continuació:



a) El recurs de reposició s'ha d'interposar davant l'òrgan que va dictar l'acte en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seua publicació de la present resolució.

b) El recurs contenciós administratiu s'ha de plantejar davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació de la present resolució.



Alacant, 19 de desembre de 2019. La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital: Carolina Pascual Villalobos.





ANNEX I

Subvencions per a la contractació d'investigadores i investigadors doctors i doctores d'excel·lència per a desenvolupar un projecte d'R+D+I en la Comunitat



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és la concessió de les subvencions la regulació específica de les quals s'estableix en els articles 25 al 30 de les bases reguladores.

2. Es convoquen com a màxim 18 subvencions que es distribuiran proporcionalment per àrees temàtiques de l'Agència Estatal d'Investigació, segons les sol·licituds presentades que hagen reunit els requisits i la documentació que estiga completa i correcta. Les xifres resultants per àrea temàtica s'arredoniran a l'enter menor més pròxim, excepte en el cas que aquestes siguen inferiors a u que s'arredonirà a l'enter més pròxim (d'ara en avant àrees minoritàries).

Perquè una sol·licitud puga ser proposada per a finançament haurà de tindre una puntuació, després de l'avaluació dels criteris que apareixen en l'article 28.1 de les bases reguladores, igual o superior a 85 punts (d'ara en avant límit).

3. Si després de l'aplicació de l'arrodoniment, segons el que s'estableix en el punt anterior, quedaren subvencions sense distribuir, respecte al nombre màxim convocat, aquestes s'assignaran a les àrees minoritàries, sempre que aquestes hagen superat el límit i prioritzades segons la puntuació total obtinguda després de l'avaluació de la condició de retorn de l'investigador/a.

Addicionalment, en cas que en una àrea temàtica no hi haja sol·licituds suficients que hagen superat el límit per a ser proposades per a finançament, el romanent serà cobert per sol·licituds d'altres àrees d'investigació, que hagen superat aquest límit, prioritzades segons la puntuació total obtinguda després de l'avaluació de la condició de retorn de l'investigador/a.

4. La duració de les subvencions serà de quatre anys (48 mesos), prorrogables fins a dos anys més. La pròrroga serà sol·licitada i motivada per l'entitat beneficiària sis mesos abans de la finalització de la subvenció i haurà de ser autoritzada per la persona titular de la direcció general competent en matèria de política científica i investigació. La concessió de qualsevol pròrroga quedarà condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en la línia corresponent del programa pressupostari 542.50.

5. La subvenció anual per a cadascun dels contractes a temps complet serà de 70.000 euros, destinats a finançar el salari i la quota empresarial de la Seguretat Social. La retribució mínima anual a rebre per la persona investigadora haurà d'indicar-se en cada contracte i serà de 52.990,15 euros bruts anuals.

6. De la subvenció anual de cada contracte establida en l'apartat anterior (70.000 euros), el percentatge d'ajuda finançat per la Generalitat en cadascuna de les anualitats serà el següent:

100 % per al primer any.

80 % per al segon any.

70 % per al tercer any.

50 % per al quart any.

Per a les pròrrogues, el percentatge de cofinançament de la Generalitat podrà arribar fins al 50 % del cost dels contractes.

Les entitats beneficiàries hauran d'assumir cada anualitat la resta del finançament dels contractes.

7. La subvenció es complementarà amb una dotació addicional a la disposició de l'investigador/a per a l'execució del projecte. Aquesta dotació tindrà un límit màxim anual de 50.000 euros i es determinarà en la resolució de concessió en funció del pressupost del projecte sol·licitat i del resultat del procés d'avaluació.

8. L'import de la dotació destinada a l'execució del projecte podrà finançar els següents conceptes:

A) Despeses de contractació de personal associat al projecte.

1. Personal investigador de caràcter predoctoral.

El contracte laboral a formalitzar serà, preferentment, l'establit en l'article 21 de la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació. La duració màxima del contracte amb cada investigador/a en formació serà de quatre anys.

La dotació anual per a cadascun dels contractes predoctorals serà de 22.192,80 euros per als tres primers anys i de 27.000,00 euros per al quart any, i es destinarà necessàriament a finançar el salari i la quota empresarial de la Seguretat Social. La retribució salarial mínima que hauran de rebre el personal investigador en formació durant aquest període, que s'haurà d'indicar en cada contracte, s'ajustarà al que s'estableix en l'article 7 del Reial decret 103/2019, d'1 de març, pel qual s'aprova l'Estatut del personal investigador predoctoral en formació.



Les persones candidates als contractes hauran de reunir els següents requisits:

a) Tindre la nacionalitat espanyola, o ser nacional d'un estat membre de la Unió Europea, o ser estranger amb autorització o permís de residència o d'estada per estudis a Espanya.

b) Estar admés o preadmés en un programa de doctorat en una universitat de la Comunitat Valenciana. A aquest efecte, es considerarà que la persona que el sol·licita està preadmesa quan haja superat un mínim de 300 crèdits i presente un certificat de preadmissió de la comissió acadèmica del programa de doctorat corresponent.

c) No estar en possessió del títol de doctor o doctora amb anterioritat a la data d'inici del gaudi de l'ajuda.

2. Personal tècnic de suport

La dotació anual per a cadascun dels contractes serà de 19.890 euros per a contractes a jornada completa i es destinarà necessàriament a finançar el salari i la quota empresarial de la Seguretat Social. La retribució salarial mínima que haurà de rebre el personal contractat i que haurà d'indicar-se en cada contracte serà de 15.000 euros bruts anuals a jornada completa. En el cas de formalitzar un contracte a jornada parcial, la dotació anual per a cadascun dels contractes serà proporcional a la jornada laboral realitzada.



B) Despeses d'execució i funcionament:

– Material fungible. No podrà finançar-se material d'oficina ni accessoris informàtics com ara càmera web, ratolins, unitats d'emmagatzematge o similars.

– Viatges, manutenció i allotjament del personal contractat a càrrec del projecte. En aquest cas, s'adequaran als límits que per a aquests conceptes estiguen establits en la normativa de la Generalitat. No podran finançar-se estades d'investigació, entenent per estada períodes de més de quinze dies en una mateixa destinació. Per la qual cosa, si es realitza una estada (més de quinze dies), no es podrà finançar cap despesa amb fons d'aquesta ajuda.

– Viatges, manutenció i allotjament i impartició de conferències o ponències dels investigadors doctors convidats, per a participar en el projecte en activitats desenvolupades en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, sempre que es justifique la participació realitzada. En aquest cas, s'adequaran als límits que per a aquests conceptes estiguen establits en la normativa de la Generalitat.

– Difusió de les activitats del projecte. Seran subvencionables per aquest concepte les inscripcions a congressos i jornades dels membres del grup, del personal de suport a la investigació i del personal contractat a càrrec del projecte, pàgina web del grup, publicacions del projecte d'investigació en revistes científiques i quotes per adhesió a associacions especialitzades.

– Realització de jornades científiques directament relacionades amb el projecte presentat, fins a un màxim de 6.000 euros anuals i sempre que no s'hagen concedit per a aquest mateix concepte, altres ajudes per part d'aquesta conselleria. En tot cas, en tota la documentació oficial de les jornades haurà de quedar acreditat el seu finançament per aquest projecte. Les despeses subvencionables per aquest apartat poden anar destinades, entre altres, als següents conceptes:

a) Les despeses de viatges, manutenció i allotjament de les persones del comité científic, del comité organitzador i de ponents i conferenciants amb els límits que per a aquests conceptes estiguen establits en la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei.



b) La difusió dels programes de la reunió com ara: despeses de disseny i impressió de cartells, tríptics i programes, pàgina web i publicitat que hauran d'incloure sempre el patrocini de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat.



c) Les despeses de ponències, conferències i altres participacions amb els límits que per a aquests conceptes estiguen establits en la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei.

d) Despeses de traducció i lloguer d'equips tècnics.

e) L'edició de les ponències o conclusions resultants.

No són despeses subvencionables:

a) Les despeses socials associades a les actuacions subvencionades.

b) Els cursos de postgrau, de reciclatge o d'especialització.

c) Material inventariable, qualsevol que siga la seua quantia.

d) Material d'oficina i material fungible, en general, que no tinga relació amb l'activitat proposada.

e) Les despeses de funcionament pròpies del centre d'investigació.



f) Les de lloguer de locals o carpes.

g) Les despeses d'hostesses o pagaments a becaris.

– Despeses d'adquisició d'equipament cientificotècnic, incloent-hi programari de caràcter especialitzat i destinat exclusivament a la investigació i que possibilite la utilització adequada de l'equipament adquirit. No podran finançar-se equips informàtics de caràcter general com ara ordinadors personals ni tauletes. Només excepcionalment es podran finançar equips informàtics, quan es tracte d'equips molt específics necessaris per a poder desenvolupar el projecte d'investigació i que així s'hagen especificat en la memòria cientificotècnica.



– Altres despeses estrictament necessàries per a l'execució del projecte com ara treball de camp, seqüenciació, microscòpia o similar.



C) Costos indirectes. Despeses de funcionament de les entitats beneficiàries necessàries per al desenvolupament del projecte. Aquesta quantitat ascendirà a un import que es determinarà per l'aplicació d'un percentatge màxim del 15 % sobre la quantitat de despesa executada i justificada per contractació de personal per al projecte, exclòs el cost de la Seguretat Social, per la qual cosa la seua concreció final es realitzarà amb la justificació de despeses de cada anualitat.

9. La persona sol·licitant i el personal associat a l'execució del projecte no podran percebre a càrrec del projecte una remuneració addicional al contracte per la seua participació.

8. Totes les despeses hauran d'estar directament relacionades amb l'execució del projecte per a poder ser finançades per aquesta subvenció.



Segon. Requisits de les persones sol·licitants

Podran sol·licitar aquestes subvencions el personal investigador que en el moment de presentació de sol·licituds no mantinga vinculació amb cap universitat pública o centre d'investigació valencià i que reunisca, almenys, un dels següents requisits:

a) Ser beneficiari d'una ERC starting o consolidator i estar desenvolupant aquesta ajuda i projecte en una universitat o centre d'investigació fora de la Comunitat Valenciana.

b) Haver superat la fase 1 del procés d'avaluació de les subvencions ERC (starting/consolidator) o haver sigut beneficiari d'una ajuda Ramón y Cajal o MSCA-IF.

c) Disposar, durant el termini de presentació de sol·licituds, d'una experiència des de la lectura de la tesi doctoral entre tres i dotze anys, entesa com disposa l'article 3 h) de l'ordre de bases, i haver realitzat una estada postdoctorals o diverses en centres d'investigació de prestigi internacional fora de la Comunitat Valenciana que acumulen, com a mínim, un període total de tres anys.



Tercer. Sol·licituds

1. Les sol·licituds es presentaran en el termini i en les formes previstes en la part resolutiva cinquena d'aquesta resolució.

2. La sol·licitud telemàtica anirà acompanyada, a més de l'imprés de la signatura del representant legal de l'entitat en matèria d'investigació, dels següents documents:

a) Còpia del títol de doctor/a o del document en el qual se certifique el pagament de les taxes per a l'expedició del títol. En el cas de titulació estrangera, traducció jurada d'aquesta.

b) Currículum de la persona sol·licitant en el qual quede consignada la seua excel·lència científica i la seua capacitat de lideratge de projectes.

c) Memòria cientificotècnica del projecte d'investigació, que haurà d'incloure una explicació de les activitats que es preveuen desenvolupar durant la duració del contracte i en el centre de destinació.

d) Pla de treball per a resultar adjudicatari d'una ERC Grant o d'una de superior nivell de la qual és beneficiari.

e) Pressupost de despeses del projecte desglossat per conceptes amb les previsions per a totes les anualitats de duració del projecte.

f) Còpia dels documents acreditatius que la persona sol·licitant compleix almenys un dels requisits de l'apartat segon d'aquest annex.



g) Quan la persona sol·licitant al·legue a l'efecte de l'avaluació la condició de retorn, haurà de presentar una memòria explicativa sobre les circumstàncies d'arrelament previ a la Comunitat.

h) Si escau, còpia dels documents acreditatius de les circumstàncies explicades en la memòria de l'apartat anterior.

i) Informe de la vida laboral de la persona sol·licitant expedit per la Seguretat Social espanyola amb posterioritat a la data d'inici del termini de presentació de sol·licituds.

3. El centre beneficiari comprovarà i certificarà que la persona sol·licitant i la documentació presentada s'ajusta als requisits establits en aquesta convocatòria. Les sol·licituds hauran de comptar amb la signatura de la persona sol·licitant necessàriament i amb la conformitat del centre d'investigació, que s'acreditarà mitjançant imprés de signatura del representant legal de l'entitat en matèria d'investigació, i per això, entre altres coses, es comprometrà a contractar la persona sol·licitant en les condicions establides en les bases reguladores, en aquesta convocatòria i en la resolució de concessió, en el cas de resultar adjudicada la subvenció.



Quart. Criteris de valoració

1. Les sol·licituds seran avaluades sobre un total de 100 punts segons els criteris i barem següents:

a) Excel·lència científica del candidat (40 %).

Fins a 10 punts: participació en projectes o grups d'investigació d'àmbit nacional o internacional.

Fins a 10 punts: publicacions científiques i participació en activitats de difusió.

Fins a 10 punts: contractes i patents o mèrits equivalents en les seues respectives àrees de coneixement.

Fins a 10 punts: estades a l'estranger, premis i altres accions rellevants.

b) Qualitat i impacte del projecte d'investigació proposat i del pla de treball (40 %).

Fins a 15 punts: qualitat del projecte d'investigació (objectius, impactes esperats, incorporació de la perspectiva de gènere, metodologia del projecte i pla de treball).

Fins a 10 punts: que el projecte es trobe a la frontera de coneixement i que tinga una elevada projecció internacional.

Fins a 15 punts: pla de treball per a concórrer a pròximes convocatòries de subvencions de l'ERC o d'ERC de nivell superior del qual s'és beneficiari/ària.

c) Capacitat de lideratge de projectes per part del candidat (20 %).



2. Al total de la puntuació assignada a l'avaluació de l'apartat anterior, es concediran fins a 10 punts addicionals en l'avaluació d'aquelles sol·licituds que al·leguen i acrediten condició de retorn de la persona investigadora.

3. La comissió avaluadora prevista en l'article 17 de les bases reguladores recaptarà l'assessorament de persones expertes de reconegut prestigi internacional designades per la persona titular de la direcció general en matèria de política científica i investigació o d'agències d'avaluació.



Cinqué. Resolució provisional

Conforme a l'article 19.2 de les bases reguladores, les persones proposades en la resolució provisional presentaran, en el termini de 10 dies des de la publicació, el document d'acceptació o desistiment de la proposta de subvenció, així com qualsevol altre document que establisca l'esmentada resolució. La falta de presentació d'aquesta documentació en el termini establit s'entendrà com a desistiment de la sol·licitud.





Sisé. Contracte

1. Les entitats beneficiàries hauran de formalitzar un contracte laboral amb les investigadores i els investigadors d'acord amb l'article 23 de la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació, i remetre una còpia a l'òrgan instructor en el termini d'un mes des de la seua formalització. No obstant això, per al que es disposa en la lletra f) d'aquest article es requerirà autorització prèvia de la conselleria competent en matèria de política científica i investigació.

2. La data d'inici dels contractes es determinarà en la resolució de concessió.



Seté. Obligacions

1. Les entitats beneficiàries hauran de sol·licitar autorització per a modificar la distribució per conceptes de l'import concedit per a l'execució del projecte d'investigació, quan es tracte de canvis que afecten despeses de contractació de personal i canvis entre els diferents conceptes de despeses d'execució i funcionament que suposen variacions superiors al 20 % respecte al pressupost inicial previst.



2. La persona investigadora responsable de l'execució del projecte haurà de fer pública la circumstància d'haver rebut finançament de la Generalitat en les publicacions, ponències, participacions en congressos i altres activitats de difusió científica durant el període de gaudi de la subvenció.



Huité. Justificació i seguiment científic

1. La justificació de les subvencions es realitzarà d'acord amb el que estableix l'article 22 de les bases reguladores.

2. També es justificarà l'ús de la subvenció concedida mitjançant el compliment de les normes de seguiment cientificotècnic tal com disposa l'article 29 de les bases reguladores.





ANNEX II

Subvencions per a la contractació de doctors

i doctores amb experiència internacional



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és la concessió de les subvencions la regulació específica de les quals s'estableix en els articles 31 al 36 de les bases reguladores.

2. Es convoquen com a màxim 8 subvencions que es distribuiran proporcionalment per àrees temàtiques de l'Agència Estatal d'Investigació, segons les sol·licituds presentades que hagen reunit els requisits i la documentació dels quals estiga completa i correcta. Les xifres resultants per àrea temàtica s'arredoniran a l'enter menor més pròxim, excepte en el cas que aquestes siguen inferiors a un que s'arredonirà a l'enter més pròxim (d'ara en avant àrees minoritàries).

Perquè una sol·licitud puga ser proposada per a finançament haurà d'aconseguir una puntuació, després de l'avaluació dels criteris que apareixen en l'article 34.1 de les bases reguladores, igual o superior a 85 punts (d'ara en avant límit).

3. Si després de l'aplicació de l'arrodoniment, segons el que s'estableix en el punt anterior, quedaren subvencions sense distribuir, respecte al nombre màxim convocat, aquestes s'assignaran a les àrees minoritàries, sempre que aquestes hagen superat el límit i prioritzades segons la puntuació total obtinguda després de l'avaluació de la condició de retorn de l'investigador/a,

Addicionalment, en cas que en una àrea temàtica no hi haja sol·licituds suficients que hagen superat el límit per a ser proposades per a finançament, el romanent serà cobert per sol·licituds d'altres àrees d'investigació, que hagen superat aquest límit, prioritzades segons la puntuació total obtinguda després de l'avaluació de la condició de retorn de l'investigador/a.

4. La duració de les subvencions serà de quatre anys (48 mesos), prorrogables fins a dos anys més. La pròrroga serà sol·licitada i motivada per l'entitat beneficiària sis mesos abans de la finalització de la subvenció i haurà de ser autoritzada per la persona titular de la direcció general en matèria de política científica i investigació. La concessió de qualsevol pròrroga quedarà condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en la línia corresponent del programa pressupostari 542.50

5. La subvenció anual de cadascun dels contractes a temps complet serà de 55.000 euros, destinats a finançar el salari i la quota empresarial de la Seguretat Social. La retribució mínima anual a rebre per la persona investigadora haurà d'indicar-se en cada contracte i serà de 41.635 euros bruts anuals.

6. De la subvenció anual de cadascun dels contractes establida en l'apartat anterior (55.000 euros), el percentatge d'ajuda finançat per la Generalitat en cadascuna de les anualitats serà el següent:

– 100 % per al primer any.

– 80 % per al segon any.

– 70 % per al tercer any.

– 50 % per al quart any.

Per a les pròrrogues, el percentatge de cofinançament de la Generalitat podrà arribar fins al 50 % del cost dels contractes.

Les entitats beneficiàries, en cadascuna de les anualitats, hauran d'assumir la resta del finançament dels contractes.

7. Addicionalment, la persona investigadora disposarà d'una dotació destinada a finançar diferents conceptes de despeses del grup d'investigació de referència en el qual s'integre, amb un límit màxim anual de 25.000 euros. Aquesta quantitat quedarà determinada en funció del pressupost sol·licitat i del resultat del procés de l'avaluació i podrà finançar els conceptes següents:

A) Despeses de contractació de personal tècnic de suport associat al projecte. La dotació anual per a cadascun dels contractes serà de 19.890 euros per a contractes a jornada completa i es destinarà necessàriament a finançar el salari i la quota empresarial de la Seguretat Social. La retribució salarial mínima que haurà de rebre el personal contractat, i que haurà d'indicar-se en cada contracte, serà de 15.000 euros bruts anuals a jornada completa. En el cas de formalitzar un contracte a jornada parcial, la dotació anual per a cadascun dels contractes serà proporcional a la jornada laboral realitzada.

B) Despeses d'execució i funcionament:

– Viatges, manutenció i allotjament del personal contractat a càrrec a aquesta subvenció. En aquest cas, s'adequaran als límits que per a aquests conceptes estiguen establits en la normativa de la Generalitat. No podran finançar-se estades d'investigació, entenent per estada períodes de més de quinze dies en una mateixa destinació. Per la qual cosa, si es realitza una estada (més de quinze dies), no es podrà finançar cap despesa amb fons d'aquesta ajuda.

– Viatges, manutenció i allotjament i impartició de conferències o ponències de personal investigador, doctors/ores convidats, per a participar en el projecte en activitats desenvolupades en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, sempre que es justifique la participació realitzada. En aquest cas, s'adequaran als límits que per a aquests conceptes estiguen establits en la normativa de la Generalitat.

– Difusió d'activitats. Seran subvencionables per aquest concepte les inscripcions a congressos, jornades dels membres del grup, del personal de suport a la investigació i del personal contractat a càrrec a l'ajuda, pàgina web del grup, publicacions del projecte d'investigació en revistes científiques i quotes per adhesió a associacions especialitzades.



– Realització de jornades científiques directament relacionades amb el projecte presentat, fins a un màxim de 6.000 euros anuals i sempre que no s'hagen concedit per a aquest mateix concepte, altres ajudes per part d'aquesta conselleria. En tot cas, en tota la documentació oficial de les jornades haurà de quedar acreditat el seu finançament per a aquesta ajuda. Les despeses subvencionables per aquest apartat poden anar destinats, entre altres, als següents conceptes:

a) Les despeses de viatges, manutenció i allotjament de les persones del comité científic, del comité organitzador i de ponents i conferenciants amb els límits que per a aquests conceptes estiguen establits en la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei.



b) La difusió dels programes de la reunió com ara: despeses de disseny i impressió de cartells, tríptics i programes, pàgina web i publicitat que hauran sempre d'incloure el patrocini de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat.



c) Les despeses de ponències, conferències i altres participacions amb els límits que per a aquests conceptes estiguen establits en la normativa de la Generalitat sobre indemnitzacions per raó del servei.

d) Despeses de traducció i lloguer d'equips tècnics.

e) L'edició de les ponències o conclusions resultants.

No són despeses subvencionables:

a) Les despeses socials associades a les actuacions subvencionades.

b) Els cursos de postgrau, de reciclatge o d'especialització.

c) Material inventariable, qualsevol que siga la seua quantia.

d) Material d'oficina i material fungible, en general, que no tinga relació amb l'activitat proposada.

e) Les despeses de funcionament pròpies del centre d'investigació.



f) Les de lloguer de locals o carpes.

g) Les despeses d'hostesses o pagaments a becaris

– Despeses d'adquisició d'equipament cientificotècnic, incloent-hi programari de caràcter especialitzat i destinat exclusivament a la investigació i que possibilite la utilització adequada de l'equipament adquirit. No podran finançar-se equips informàtics de caràcter general com ara ordinadors personals ni tauletes. Només excepcionalment es podran finançar equips informàtics quan es tracte d'equips molt específics necessaris per a poder desenvolupar el projecte d'investigació i que així s'hagen especificat en la memòria cientificotècnica.



– Altres despeses estrictament necessàries per a l'execució del projecte com ara treball de camp, seqüenciació, microscòpia o similar.



C) Costos indirectes. Despeses de funcionament de les entitats beneficiàries necessàries per al desenvolupament del projecte. Aquesta quantitat ascendirà a un import que es determinarà per l'aplicació d'un percentatge màxim del 15 % sobre la quantitat de despesa executada i justificada per contractació de personal per al projecte, exclòs el cost de la Seguretat Social, per la qual cosa la seua concreció final es realitzarà amb la justificació de despeses de cada anualitat.

8. La persona sol·licitant i el personal associat a l'execució del projecte no podran percebre a càrrec del projecte una remuneració addicional al contracte per la seua participació.

9. Totes les despeses hauran d'estar directament relacionades amb l'execució del projecte per a poder finançar-se per aquesta subvenció.



Segon. Requisits de les persones sol·licitants i del grup d'investigació de referència

1. Podran ser sol·licitants totes aquelles persones que en el moment de presentació de sol·licituds no mantinguen vinculació amb cap universitat pública o centre d'investigació valencià i que reunisquen els requisits següents:

a) Disposar, durant el termini de presentació de sol·licituds, d'una experiència des de la lectura de la tesi doctoral no superior a 5 anys, entesa com disposa l'article 3 h) de l'ordre de bases.

Si el títol de doctor/a ha sigut emés per alguna universitat de la Comunitat Valenciana, la persona candidata necessitarà haver estat separada contractualment de la institució almenys durant dos anys des de la consecució del títol de doctor.

b) Haver realitzat una o diverses estades postdoctorals en centres d'investigació de prestigi internacional fora de la Comunitat Valenciana que acumulen, com a mínim, un període total de dos anys.

c) Tindre l'aval de l'investigador/a responsable del grup d'investigació de referència en el qual es vaja a integrar. No es podrà avalar més d'una persona sol·licitant en una mateixa convocatòria.



Tercer. Sol·licituds

1. Les sol·licituds es presentaran en el termini i en les formes previstes en la part resolutiva cinquena d'aquesta resolució.

2. La sol·licitud telemàtica anirà acompanyada, a més de l'imprés de la signatura del representant legal de l'entitat en matèria d'investigació, dels documents següents:

a) Còpia del títol de doctor/a o del document en el qual se certifique el pagament de les taxes per a l'expedició del títol. En el cas de titulació estrangera, traducció jurada d'aquesta.

b) Currículum de la persona sol·licitant en el qual quede consignada la seua excel·lència científica i la seua capacitat de lideratge de projectes.

c) Còpia dels documents que acrediten que la persona sol·licitant ha efectuat una o diverses estades postdoctorals en centres d'investigació de prestigi internacional que acumulen, com a mínim, un període total de dos anys.

d) Pressupost de despeses sol·licitat per conceptes amb les previsions per a totes les anualitats d'execució de la subvenció.

e) Historial científic del grup d'investigació en el qual s'integrarà.



f) En el seu cas, llistat dels membres del grup d'investigació que no s'han relacionat en la sol·licitud per superar el nombre de línies disponibles.

g) En cas que el grup d'investigació no es trobe actualment finançat pel Programa Prometeu:

– Breu memòria justificativa que es tracta d'un grup d'investigació de referència i, per tant, compleix els requisits dels apartats 2) o 3) de l'article 3 i) de les bases reguladores.

– Documentació acreditativa de les circumstàncies al·legades en la memòria anterior. Per a la justificació del compliment del requisit de disposar d'un impacte normalitzat superior a 1,5 de la producció científica respecte del valor mitjà mundial, en el període 2014-2017, en el seu càlcul es tindran en compte exclusivament els treballs de caràcter primari –articles, revisions de l'estat de l'art i articles o treballs publicats en els anuals de les principals conferències científiques – publicats entre l'1 de gener de 2014 i el 31 de desembre de 2017 recollits en una de les bases de dades internacionals web of Science o Scopus.



Totes les dades s'extrauran d'una única base de dades internacionals i és obligatori la presentació del codi únic d'autor que apareix en la base de dades elegida (Researcher ID en Web of Science o bé autor ID en Scopus).

L'impacte normalitzat es calcularà separadament, per investigador/a i per a cada any del període de la manera següent:

1r Se sumaran les cites rebudes pel conjunt dels treballs publicats aqueix any des de la data de publicació fins al moment en què siga realitzada la consulta i s'obtindrà el quocient d'aquesta suma i el nombre de treballs publicats en aqueix any. Només computaran com a membres del grup aquells investigadors que hagen publicat treballs en almenys 3 anys del període esmentat en el paràgraf anterior.

2n El valor resultant de cada any es dividirà pel valor de l'impacte mundial en aqueix any corresponent a l'àmbit científic en el qual aquests treballs estan inscrits en la base de dades consultada.

3r L'impacte normalitzat per al període de referència és la mitjana dels valors obtinguts segons el punt 2n anterior per a cada any, ponderada pel nombre de treballs publicats en aqueix any.

En la pàgina web de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital es donarà accés a les dades de l'impacte mundial per àmbit científic al qual s'ha fet referència.

No es consideren com a membres del grup aquell personal investigador amb un impacte normalitzat de la seua producció científica amb un valor inferior a 1 i per a l'investigador/a principal aquest valor ha de ser superior a 1,5.

El valor de l'impacte normalitzat de tots el personal investigador d'una mateixa sol·licitud s'haurà de calcular de la mateixa forma, la qual cosa significa que les publicacions s'extrauran d'una única base de dades internacional i s'aplicarà a tot el personal el mateix criteri d'inclusió de treballs (o només articles i revisions o, alternativament, articles, revisions i publicacions en els annals de conferències científiques).

h) Aval de l'investigador/a responsable del grup d'investigació de referència en el qual s'integrarà.

i) En el seu cas, quan la persona sol·licitant al·legue, a aquest efecte de l'avaluació, la condició de retorn, haurà de presentar una memòria explicativa sobre les circumstàncies d'arrelament previ a la Comunitat.

j) Si escau, còpia dels documents acreditatius de les circumstàncies explicades en la memòria de l'apartat anterior.

k) Informe de la vida laboral de la persona sol·licitant expedit per la Seguretat Social espanyola amb posterioritat a la data d'inici del termini de presentació de sol·licituds.

3. El centre beneficiari comprovarà que la persona sol·licitant i la documentació presentada s'ajusta als requisits establits en aquesta convocatòria. Les sol·licituds hauran de comptar amb la signatura de la persona sol·licitant necessàriament i amb la conformitat del centre d'investigació, que s'acreditarà mitjançant imprés de signatura del representant legal de l'entitat en matèria d'investigació, per tant, entre altres coses, es comprometrà a contractar la persona sol·licitant en les condicions establides en les bases reguladores, en aquesta convocatòria i la resolució de concessió, en el cas de resultar adjudicada la subvenció.





Quart. Criteris de valoració

1. Les sol·licituds seran avaluades, sobre un total de 100 punts, segons els criteris i barem següents:

a) Excel·lència científica del candidat (50 %).

Fins a 15 punts: participació en projectes o grups d'investigació d'àmbit nacional o internacional.

Fins a 15 punts: publicacions científiques i participació en activitats de difusió.

Fins a 10 punts: contractes i patents o mèrits equivalents en les seues respectives àrees de coneixement.

Fins a 10 punts: estades a l'estranger, premis i altres accions rellevants.

b) Trajectòria internacional del candidat (25 %). Es valorarà si ha superat la fase 1 del procés d'avaluació de les subvencions ERC (starting/consolidator), si ha rebut segell d'excel·lència en les subvencions MSCA-IF o si ha quedat seleccionat o en la reserva d'altres convocatòries nacionals i internacionals d'excel·lència (programes Juan de la Cierva, Ramon i Cajal…).

c) Qualitat i interés de l'historial científic del grup investigador on s'integrarà el candidat (25 %).

2. Al total de la puntuació assignada a l'avaluació de l'apartat anterior es concedirà fins a 10 punts addicionals en l'avaluació de les sol·licituds que al·leguen i acrediten condició de retorn de la persona investigadora.

3. La comissió avaluadora prevista en l'article 17 de les bases reguladores recaptarà l'assessorament de persones expertes de reconegut prestigi internacional designades per la persona titular de la direcció general en matèria de política científica i investigació o d'agències d'avaluació.



Cinqué. Resolució provisional

Conforme a l'article 19.2 de les bases reguladores, les persones proposades en la resolució provisional presentaran, en el termini de 10 dies des de la seua publicació, el document d'acceptació o desistiment de la proposta de subvenció, així com qualsevol altre document que establisca l'esmentada resolució. La falta de presentació d'aquesta documentació en el termini indicat s'entendrà com a desistiment de la sol·licitud.





Sisé. Contracte

1. Les entitats beneficiàries hauran de formalitzar un contracte laboral amb les investigadores i els investigadors d'acord amb l'article 23 de la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació, i remetran una còpia a l'òrgan instructor en el termini d'un mes des de la seua formalització. En aquest contracte haurà de constar expressament la seua vinculació amb el projecte. No obstant això, per al que es disposa en la lletra f) d'aquest article, es requerirà l'autorització prèvia de la conselleria competent en matèria de política científica i investigació.



2. La data d'inici dels contractes es determinarà en la resolució de concessió.



Seté. Obligacions

1. Les entitats beneficiàries hauran de sol·licitar autorització per a modificar la distribució per conceptes de l'import concedit per a l'execució del projecte d'investigació, quan es tracte de canvis que afecten despeses de contractació de personal i canvis entre els diferents conceptes de despeses d'execució i funcionament que suposen variacions superiors al 20 % respecte al pressupost inicial previst.

2. La persona investigadora contractada haurà de fer pública la circumstància d'haver rebut finançament de la Generalitat en les publicacions, ponències, participacions en congressos i altres activitats de difusió científica durant el període de gaudi de la subvenció.



Huité. Justificació i seguiment científic

1. La justificació de les ajudes es realitzarà d'acord amb el que estableix l'article 22 de les bases reguladores.

2. També es justificarà l'ús de la subvenció concedida mitjançant el compliment de les normes de seguiment cientificotècnic tal com disposa l'article 35 de les bases reguladores.





ANNEX III

Subvencions per a la formació de doctors

i doctores en empreses valencianes



Primer. Objecte i característiques de la subvenció

1. L'objecte de la present convocatòria és la concessió de les subvencions la regulació específica de les quals s'estableix en els articles 43 al 48 de les bases reguladores.

2. La duració de la subvenció no podrà ser superior a quatre anys. La data d'inici i de finalització dels contractes es determinarà en la resolució de concessió de la subvenció i estaran vinculades a la vigència d'un conveni o contracte de transferència tecnològica.

3. La subvenció anual de cadascun dels contractes a temps complet serà de 16.800 euros, que es destinarà a finançar la retribució mínima que ha de rebre el personal contractat. El cost de les aportacions de la quota empresarial a la Seguretat Social serà finançat pel centre d'investigació i l'empresa d'acord amb els tipus de cotització i bonificacions corresponents cada any.

4. La subvenció es complementarà amb:

a) Una ajuda per a la realització d'estades en entitats d'R+D+I de fins a 2.400 euros, per als quatre anys d'execució de la subvenció. Aquesta ajuda servirà per a finançar despeses de viatge i una assegurança d'accidents i responsabilitat civil i, quan es tracte de països sense concert amb la Seguretat Social espanyola, o quan les cobertures d'aquest concert siguen insuficients, una assegurança d'assistència mèdica. Aquesta última s'aplicarà igualment, si fora el cas, al cònjuge i fills de la persona beneficiària. Aquestes assegurances hauran de cobrir el període total de gaudi de l'estada i seran obligatòries, de conformitat amb el que es preveu en l'article 43.2 b) de l'ordre de bases.

b) Una dotació de fins a 1.500 euros, per cada persona investigadora contractada, per a finançar les despeses de matrícula en els ensenyaments de doctorat en una universitat pública valenciana. Aquesta dotació s'abonarà en quatre parts, durant cadascuna de les anualitats, corresponent a un quart del total consignat a aquesta dotació.



Segon. Requisits de les persones sol·licitants i personal a contractar



a) Podran ser sol·licitants totes aquelles persones que abans de finalitzar el termini de presentació de sol·licituds, reunisquen els següents requisits:

– Ser doctor/a.

– Mantindre amb aquesta categoria una vinculació funcionarial, estatutària o contractual amb el centre d'investigació o universitat pública en el moment de la sol·licitud i que haurà de conservar durant el període d'execució de la subvenció i que actuarà com a tutor/a de la persona contractada.

Cap persona podrà figurar com a director/a de tesi en més d'una sol·licitud i cap persona proposada per a ser contractada podrà ser-ho per més d'un director/a de tesi.

b) El personal a contractar haurà de reunir els següents requisits:

– Tindre la nacionalitat espanyola, o ser nacional d'un estat membre de la Unió Europea, o ser estranger amb autorització o permís de residència o d'estada per estudis a Espanya, en el seu cas.

– Estar en possessió d'un títol expedit per una universitat espanyola o estrangera, de llicenciatura, arquitectura, enginyeria, grau, arquitectura tècnica, enginyeria tècnica o diplomatura, amb posterioritat a l'1 de gener de 2016. En el cas de títols homologats, es tindrà en compte la data d'obtenció del títol, no la data d'homologació. En el cas d'aquelles persones que hagen gaudit de permisos derivats de maternitat o paternitat conformement a les situacions protegides que es recullen en el règim general de la Seguretat Social o per l'atenció a persones en situació de dependència -conformement al que es disposa en la Llei 39/2006, de 14 de desembre-; o per situació d'incapacitat temporal derivada d'una malaltia greu o una situació derivada de violència de gènere, s'ampliarà un any per cada permís de maternitat o paternitat o per una situació de les citades, tinguts amb posterioritat a l'1 de gener de 2016.



Per a aquelles persones que s'hagen dedicat a l'atenció i cura de fills menors de sis anys en els quatre anteriors a l'obtenció del títol, la data de finalització d'estudis s'estendrà fins a l'1 de gener de 2013.



– Estar admés o preadmés en un programa de doctorat en una universitat de la Comunitat Valenciana. A aquest efecte es considerarà que una persona sol·licitant està preadmesa quan haja superat un mínim de 300 crèdits i present un certificat de preadmissió de la comissió acadèmica del programa de doctorat corresponent.

– Tindre la nacionalitat espanyola o ser nacional d'un estat membre de la Unió Europea o tindre un permís de residència o estada a Espanya.



– No estar en possessió del títol de doctor o doctora amb anterioritat a la data d'inici del gaudi de la subvenció.

– No haver gaudit amb anterioritat d'una ajuda, beca o subvenció predoctoral per un període de temps superior a un any.



Tercer. Sol·licituds

1. Les sol·licituds es presentaran en el termini i en les formes previstes a l'apartat cinqué d'aquesta resolució.

2. La sol·licitud telemàtica anirà acompanyada, a més de l'imprés de la signatura del representant legal de l'entitat en matèria d'investigació, dels documents següents:

a) Còpia del títol de llicenciatura, grau, enginyeria, arquitectura tècnica, enginyeria tècnica o diplomatura de la persona candidata. En el cas de titulacions estrangeres, traducció jurada de la titulació.

b) Certificat de l'expedient acadèmic de la titulació de llicenciatura, grau, enginyeria, arquitectura tècnica, enginyeria tècnica o diplomatura de la persona candidata, emés per la secretaria del centre, en què consten totes les assignatures superades amb els seus crèdits, les qualificacions obtingudes i la nota mitjana en base 10. Si s'ha arribat a aquesta titulació a través de més d'un títol consecutiu de nivell diferent, es presentarà l'expedient acadèmic de cadascuna de les titulacions.

En el cas de certificats acadèmics estrangers, s'hauran d'acompanyar del document corresponent d'equivalència de notes i de la traducció jurada del certificat acadèmic.

c) Currículum de la persona candidata.

d) Memòria descriptiva del projecte de tesi que es pretén realitzar.



e) Memòria del projecte de transferència tecnològica entre el centre d'investigació i l'empresa. En cas que el projecte tinga vinculació amb l'estratègia d'especialització intel·ligent per a la investigació i innovació en la Comunitat Valenciana (RIS3-CV), caldrà indicar en quin dels eixos prioritaris de desenvolupament s'enquadra i sobre quin objectiu o objectius específics impactarà l'acompliment (pàgines 43 a 54 del document aprovat per la Comissió Delegada del Consell per a la Ciència, la Tecnologia i la Innovació el 27.12.2016).

f) Document acreditatiu de l'Escola de Doctorat en el qual conste la seua admissió en un programa de doctorat en una universitat de la Comunitat Valenciana o un certificat de preadmissió de la comissió acadèmica del programa de doctorat corresponent.

g) Autorització o permís de residència o d'estada per estudis a Espanya, en el seu cas.

h) Certificat del centre d'investigació o universitat que acredite la vigència d'un conveni o contracte entre aquesta entitat i una empresa de la Comunitat Valenciana per a l'execució d'un projecte de transferència tecnològica, indicant la data d'inici i fi de la vigència. En cas que durant el termini de presentació de sol·licituds la vigència d'aquest conveni o contracte no cobrisca el total del període de subvenció sol·licitada, amb caràcter previ a la resolució definitiva haurà de presentar-se davant l'òrgan instructor nou certificat que acredite la vigència del mateix durant tota l'execució de la subvenció.

i) Si escau, documentació que acredite que l'empresa és una spin off o una jove empresa innovadora, d'acord amb la definició de l'article 3 de les bases reguladores.

j) Declaració responsable de la persona a contractar i del director/a de tesi de no tindre cap participació en el capital social de l'empresa ni vinculació laboral amb aquesta.

k) Informe de vida laboral de la persona a contractar expedit per la Seguretat Social espanyola amb posterioritat a la data d'inici del termini de presentació de sol·licituds.

3. El centre beneficiari comprovarà que la persona sol·licitant i la documentació presentada s'ajusten als requisits establits en aquesta convocatòria. Les sol·licituds hauran de comptar amb la signatura de la persona sol·licitant necessàriament i amb la conformitat del centre d'investigació, que s'acreditarà mitjançant imprés de signatura del representant legal de l'entitat en matèria d'investigació, pel qual, entre altres coses, es comprometrà a contractar la persona sol·licitant en les condicions establides en les bases reguladores i la resolució de concessió, en el cas de resultar adjudicada la subvenció.



Quart. Criteris de valoració

1. Les sol·licituds seran avaluades, sobre un total de 100 punts, segons els criteris i barem següents:

– Qualitat i viabilitat cientificotecnològica del projecte de tesi proposat en adequació al conveni o contracte de transferència tecnològica per a la realització del projecte d'R+D+I (50 %). En aquest apartat es valorarà la qualitat cientificotècnica, rellevància i viabilitat del projecte de tesi.

– Impacte del projecte d'R+D+I en la transformació del model econòmic i social de la Comunitat Valenciana (30 %). En aquest apartat es valorarà l'impacte dels resultats esperats del projecte en la cadena ciència, coneixement i teixit productiu.

– Mèrits curriculars de la persona candidata i adequació segons el projecte d'investigació a realitzar (20 %).

2. Al total de la puntuació assignada a l'avaluació de l'apartat anterior es concedirà fins a 5 punts addicionals en l'avaluació d'aquelles sol·licituds segons l'alineació del projecte d'R+D+I proposat en els eixos prioritaris de desenvolupament i objectius específics de la RIS3-CV i fins a 5 punts, quan la tesi doctoral es desenvolupe en una empresa spin-off, en una jove empresa innovadora o en un institut tecnològic de la Comunitat.

3. La comissió avaluadora prevista en l'article 17 de les bases reguladores recaptarà l'assessorament de persones expertes de reconegut prestigi internacional designades per la persona titular de la direcció general en matèria de política científica i investigació o d'agències d'avaluació.



Cinqué. Resolució provisional

Conforme a l'article 19.2 de les bases reguladores, les persones proposades en la resolució provisional presentaran, en el termini de 10 dies des de la publicació, el document d'acceptació o desistiment de la proposta de subvenció, així com qualsevol altre document que establisca l'esmentada resolució. La falta de presentació d'aquesta documentació en el termini establit s'entendrà com a desistiment de la sol·licitud.





Sisé. Contracte

Les entitats beneficiàries hauran de formalitzar un contracte laboral amb les investigadores i els investigadors, d'acord amb l'article 21 de la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació, i remetran una còpia a l'òrgan instructor en el termini d'un mes des de la seua formalització. La data d'inici dels contractes es determinarà en la resolució de concessió.



Seté. Justificació i seguiment científic

1. La justificació de les ajudes es realitzarà d'acord amb el que estableix l'article 22 de les bases reguladores.

2. També es justificarà l'ús de la subvenció concedida mitjançant el compliment de les normes de seguiment cientificotècnic tal com disposa l'article 47 de les bases reguladores.

Mapa web