Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 14 de maig de 2020, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusive, per la qual s'estableix el pla de transició a la nova normalitat, en el context de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, de les llars, residències i serveis d'atenció a la infància i adolescència compresos en el seu àmbit de competències.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8812 de 15.05.2020
Número identificador:  2020/3460
Referència Base de Dades:  010764/2020
 



RESOLUCIÓ de 14 de maig de 2020, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusive, per la qual s'estableix el pla de transició a la nova normalitat, en el context de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, de les llars, residències i serveis d'atenció a la infància i adolescència compresos en el seu àmbit de competències. [2020/3460]



Antecedents de fet

1. La Covid-19, per la seua facilitat de contagi i ràpida extensió, ha generat un greu problema de salut pública global que ha tingut com a conseqüència l'adopció de mesures sanitàries i de limitació de la lliure circulació sense precedents, a fi de protegir la població, sobretot els col·lectius més vulnerables.

2. Davant l'evolució de la crisi sanitària, i amb l'objectiu de recuperar gradualment la vida quotidiana i l'activitat econòmica, minimitzant el risc que representa l'epidèmia per a la salut de la població i evitant que les capacitats del sistema nacional de salut es puguen desbordar, el Consell de Ministres va aprovar el passat 28 d'abril el Pla per a la transició a una nova normalitat. En aquest pla s'articula una eixida gradual de la situació de confinament, en cinc fases, des de la fase zero, preparatòria, en la qual ens trobem, fins a la nova normalitat. El procés previst suposa la substitució progressiva de les restriccions de caràcter general per altres més específiques, si bé de forma flexible i assimètrica. El seu cronograma és, per tant, merament orientatiu, i no s'aplica necessàriament de manera uniforme en tot el territori. Tant el calendari com l'àmbit de les diferents fases, queden condicionats a l'evolució de la pandèmia i de la capacitat dels serveis d'atenció sanitària.



3. En el context d'aquest Pla de transició, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusiva ha de preveure l'adaptació progressiva dels serveis de la seua competència destinats a la infància i a l'adolescència, de manera que puguen complir la seua comesa per a la promoció, protecció o restitució els drets reconeguts en la Llei 26/2018, de 21 de desembre, de la Generalitat, de drets i garanties de la Infància i l'adolescència i en la resta de l'ordenament, però adequant el seu funcionament a les condicions de cada fase. Aquesta previsió pren en consideració els criteris proposats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), en la seua actualització de l'estratègia per a la Covid-2019 del passat mes d'abril, per a planejar el desconfinament, i en particular, les recomanacions de minimitzar riscos en llocs amb alt potencial de contagi, com són els centres residencials i els llocs públics on es produeix una gran concentració de persones, i d'establir mesures preventives en els llocs de treball.



Fonaments de dret

1. El Govern, a l'empara del que es disposa en l'article 4, apartats b) i d), de la Llei orgànica 4/1981, d'1 de juny, dels estats d'alarma, excepció i setge (d'ara en avant, Llei orgànica 4/1981), va promulgar el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 (d'ara en avant, Reial decret 463/2020), el qual ha sigut prorrogat en quatre ocasions, l'última pel Reial decret 514/2020, de 8 de maig, fins a les 00.00 hores del dia 24 de maig de 2020, mantenint les condicions establides en el Reial decret 463/2020 i en les disposicions que ho modifiquen, apliquen i despleguen.

2. El Reial decret 463/2020, en l'article 4, designa com a autoritats competents delegades, entre d'altres, el ministre de Sanitat i l'habilita per a dictar les ordres, resolucions, disposicions i instruccions interpretatives que, en l'esfera específica de la seua actuació, siguen necessaris per a garantir la prestació de tots els serveis, ordinaris o extraordinaris, amb vista a la protecció de persones, béns i llocs, mitjançant l'adopció de qualsevol de les mesures previstes en l'article 11 de la Llei orgànica 4/1981. En l'exercici d'aquesta facultat s'ha dictat l'Ordre SND/265/2020, de 19 de març, d'adopció de mesures relatives a les residències de persones majors i centres sociosanitaris, davant la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, que estableixen mesures organitzatives per a l'atenció sanitària dels residents, i l'Ordre SND/295/2020, de 26 de març, per la qual s'adopten mesures en matèria de recursos humans en l'àmbit dels serveis socials davant la situació de crisi ocasionada per la Covid-19.



3. La Llei 3/2019, de 18 de febrer, de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana, estableix en l'apartat tercer de l'article cinqué que el sistema públic valencià de serveis socials té caràcter de servei públic essencial, perquè d'aquest es deriven prestacions indispensables per a satisfer les necessitats bàsiques personals i millorar les condicions de la qualitat de vida de la ciutadania, segons el que es disposa en l'article 128.2 de la Constitució Espanyola. Al seu torn, estableix en l'article 70 que les actuacions davant situacions d'urgència social tindran caràcter prioritari per davant de qualsevol altra actuació, i quan es requerisquen prestacions o serveis, podran prestar-se sense que siguen exigibles per al seu accés tots o algun dels requisits establits. Així mateix, les prestacions seran garantides i gratuïtes mentre es mantinga la situació d'urgència social.

4. La Llei 26/2018, de 21 de desembre, de la Generalitat, de drets i garanties de la infància i l'adolescència, en l'article 89 disposa que la Generalitat i les administracions promouran amb caràcter preventiu totes les accions que siguen necessàries per a garantir un desenvolupament integral de les persones menors d'edat, tant en l'àmbit, psicosocial, com mental, en el seu nucli familiar d'origen, com a espai generador d'estabilitat i desenvolupament de la personalitat.

5. Les condicions especials de funcionament durant l'estat d'alarma dels serveis d'atenció a la infància i l'adolescència dependents de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives estan regulades, a més de per les ordres esmentades, per la Resolució de 3 d'abril de 2020, de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es confirmen mesures extraordinàries de gestió dels serveis socials i sociosanitaris en salvaguarda de les persones més vulnerables en el marc de la pandèmia per la Covid-19 i se n'estableixen de noves, i per les instruccions dictades per a cada tipus de centre o servei.

6. L'Ordre SND/388/2020, de 3 de maig, per la qual s'estableixen les condicions per a l'obertura al públic de determinats comerços i serveis, i l'obertura d'arxius, així com per a la pràctica de l'esport professional i federat, disposa en l'article 1.2 que es potenciarà l'efectiva reactivació dels serveis socials mitjançant la reincorporació de tot el personal que siga necessari en la fase 0 del Pla per a la Transició cap a la nova normalitat. Quedaran exceptuades de la incorporació a l'atenció presencial les persones amb pluripatologies per a les quals el contagi per SARS-COV-2 puga suposar un greu risc. També en queden exceptuades les dones embarassades. En aquests casos s'adaptarà el lloc de treball a les seues funcions que no requerisquen atenció al públic o de treball telemàtic.

7. El Reial decret 514/2020, de 8 de maig, disposa en l'article 3: «En aplicació del Pla per a la desescalada de les mesures extraordinàries adoptades per a fer front a la pandèmia de Covid-19, aprovat pel Consell de Ministres en la seua reunió de 28 d'abril de 2020, el ministre de Sanitat, a proposta, si escau, de les comunitats autònomes i de les ciutats de Ceuta i Melilla, i a la vista de l'evolució dels indicadors sanitaris, epidemiològics, socials, econòmics i de mobilitat, podrà acordar, en l'àmbit de la seua competència, la progressió de les mesures aplicables en un determinat àmbit territorial, sense perjudici de les habilitacions conferides a la resta d'autoritats delegades competents. La regressió de les mesures fins a les previstes en el Reial decret 463/2020, de 14 de març, es farà, si escau, seguint el mateix procediment.



En el marc de les decisions que s'adopten sobre la progressió de les mesures de desescalada, les persones podran desplaçar-se pel territori de la província, illa o unitat territorial de referència que es determine a l'efecte del procés de desescalada, sense perjudici de les excepcions que justifiquen el desplaçament a una altra part del territori nacional per motius sanitaris, laborals, professionals o empresarials, de retorn al lloc de residència familiar, assistència i cura de majors, dependents o persones amb discapacitat, causa de força major o situació de necessitat o qualsevol altra d'anàloga naturalesa. En tot cas, en qualsevol desplaçament hauran de respectar-se les instruccions dictades per les autoritats sanitàries».

8. D'acord amb l'article 6 del Reial decret 463/2020, cada administració conserva les competències que li atorga la legislació vigent en la gestió ordinària dels seus serveis per a adoptar les mesures que estime necessàries en el marc de les ordres directes de l'autoritat competent a l'efecte de l'estat d'alarma. En el cas concret de la infància i l'adolescència, a la Comunitat Valenciana les competències en matèria de protecció i tutela les té atribuïdes en exclusiva a la Generalitat, d'acord amb l'article 49.1.27a de l'Estatut d'Autonomia; li competeix, així mateix, l'execució de les mesures adoptades pels jutges de menors en les seues sentències fermes, de conformitat amb el que es disposa en l'article 45.1 de la Llei orgànica 5/2000, de 12 de gener, reguladora de la responsabilitat penal dels menors.

Valorada l'actual situació, tenint en compte la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, el Pla de transició a la nova normalitat, així com els restants antecedents i fonaments de dret exposats, resolc:





Primer. Objecte i àmbit

Mitjançant la present resolució s'estableix el Pla de transició a la nova normalitat derivada de la pandèmia de Covid-19, de les llars, residències i serveis d'atenció a la infància i adolescència compresos en l'àmbit de competències de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.



Segon. Mesures de seguretat i higiene

1. Les llars, residències i serveis hauran de complir, en tot moment, les obligacions de prevenció de riscos laborals establides en la legislació vigent en cada fase del pla, tant amb caràcter general, com de manera específica, per a previndre el contagi de SARS-CoV-2.



2. La disposició dels llocs de treball, l'organització dels torns i la resta de condicions de treball es modificaran, en la mesura necessària, per a garantir la possibilitat de mantenir la distància de seguretat interpersonal mínima de dos metres entre les persones treballadores, i d'aquestes respecte a les usuàries. Quan no siga possible, per raó de l'activitat, s'haurà d'utilitzar l'equip de protecció previst en cada fase per al tipus de servei de què es tracte.

3. S'observaran les mesures prescrites a cada moment per a evitar el contacte de les persones amb diagnòstic de Covid-19, amb símptomes compatibles amb Covid-19 o en període de quarantena domiciliària per haver tingut contacte amb alguna persona amb símptomes o diagnosticada de Covid-19, amb altres treballadores o usuàries.

4. La neteja i desinfecció de les instal·lacions es farà amb la freqüència i les condicions estipulades en cada fase per als centres sociosanitaris o els llocs de pública concurrència, amb especial atenció a les superfícies de contacte més freqüents. Es garantirà una ventilació adequada de totes les dependències.



Tercer. Mesures organitzatives i de funcionament

1. Les llars, residències i serveis adoptaran les mesures organitzatives i de funcionament que, per a cada tipus de recurs, s'especifiquen en els annexos d'aquesta resolució, en funció de la fase del procés de desescalada vigent en l'àmbit territorial en què se situe el centre o en el qual tinga la seua seu el servei. En aquells serveis que es presten en diferents seus, s'aplicaran en cada unitat les mesures de la fase vigent en el municipi en el qual es troben les seues dependències.

2. Les persones responsables de cada recurs prepararan amb antelació suficient els canvis derivats de la transició entre fases d'acord amb el cronograma estimat, de manera que s'eviten disfuncions amb el pas de l'una a l'altra, especialment pel que respecta a la reincorporació del personal. Adoptaran així mateix, les previsions per a un eventual retard en la transició o fins i tot una regressió de fase, atés que aquestes no estan prefixades i es determinaran en funció de l'evolució de la situació.



3. Les direccions o persones coordinadores de cada recurs, llar o residència hauran de remetre a la direcció general d'infància i adolescència, a través del correu electrònic spapiaia@gva.es, el pla organitzatiu per a la desescalada perquè siga validat.

4. En la planificació de les transicions, les llars, residències i serveis comptaran, excepte indicació en contrari, amb aquells efectius que hagueren sigut reassignats, que es reincorporaran als seus llocs ordinaris.





Quart. Supeditació a la normativa establida per les autoritats competents en l'àmbit sanitari

Mentre dure l'estat d'alarma, la present resolució queda supeditada a la normativa que aproven els òrgans de l'Administració general de l'Estat i de la comunitat autònoma competents en matèria sanitària i, en tot cas, sempre estarà vinculada a la superació de les fases establides pel Govern d'Espanya per al territori de la Comunitat Valenciana i les especificitats que en cada fase marquen els òrgans competents.





Cinqué. Entrada en vigor

La present resolució entrarà en vigor el mateix dia de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



S'adverteix que la present resolució posa fi a la via administrativa, i que contra aquesta es pot interposar un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, d'acord amb el que s'estableix en la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o un recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que va dictar l'acte, en el termini d'un mes, computat en els termes ja indicats, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Tot això sense perjudici que puga interposar-se qualsevol altre recurs dels previstos en la legislació vigent.



València, 14 de maig de 2020.– La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives: Mónica Oltra Jarque.







ANNEX I

Llars i residències de protecció a la infància i l'adolescència



FASES ACTUACIONS

FASE 0 Contacte social i visites

– Es mantindrà l'activitat física a l'aire lliure d'acord amb la Resolució, de 3 de maig de 2020, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per la qual es regulen els desplaçaments i l'activitat física a l'aire lliure dels xiquets, xiquetes i adolescents sota la guarda o tutela de la Generalitat durant la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19, en aplicació de l'Ordre SNDU37/2020, de 25 d'abril, i **SND/380/2020, de 30 d'abril, del Ministeri de Sanitat.

– Es garantirà el contacte amb familiars si escau a través de mitjans telemàtics.

– No hi haurà contacte social ni visites presencials durant aquesta fase.



Mesures d'higiene en el recurs

– Es realitzarà neteja i desinfecció diària, amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent de la llar o residència.

– S'hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i ús de màscares.

– Es mantindran les mesures d'aïllament i control, establides per les instruccions emeses per l'autoritat sanitària en aquells xiquets, xiquetes i adolescents residents que presenten simptomatologia compatible amb Covid-19, i es donarà avís a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.

– Es pararà atenció especial a la desinfecció de mans i soles de calçat a la tornada de les eixides de les persones residents.

– Es realitzarà neteja d'objectes i estris que procedisquen de l'exterior.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

– S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent i les mesures establides per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

El control d'aforament i accés a les instal·lacions de la residència el realitzarà el personal d'aquest, atenent el que s'estableix en aqueix moment per les autoritats sanitàries.

FASE 1 Contacte social i visites

– Es realitzaran activitats físiques esportives i eixides d'acord amb la normativa vigent en aquest moment.

– El contacte social i les visites presencials entre persones residents i familiars en diferents àmbits territorials estarà condicionada al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades no serà possible el referit contacte social i visita.

– L'equip educatiu programarà les visites de familiars atés un màxim diari del 20 % de les persones residents, amb un límit màxim de 3 persones que accediran a la visita d'una en una excepte en el cas de persones convivents.

– Les visites es realitzaran en els llocs de la llar o residència habilitats a tal fi, amb preferència d'espais a l'aire lliure (patis, jardins, terrasses…) sempre que la llar o residència dispose d'ells dins del seu perímetre i siguen d'ús privatiu, permetent les garanties preventives de distanciament i higiene, i quan no existisquen restriccions de mobilitat per raó de territori.

– Es garantirà el contacte amb familiars, si escau a través de mitjans telemàtics, especialment en aquells col·lectius vulnerables o amb patologies prèvies, o els familiars de les quals es troben en territori de diferent fase de desescalada.

– Inici progressiu de tallers o sessions grupals desenvolupades pel personal tècnic o altres entitats, no podent-se superar el màxim de 10 persones, sempre que es puga garantir el distanciament interpersonal i la seguretat.



Horaris d'atenció

– Els horaris d'atenció i visites s'adaptaran a les necessitats de la llar o residència podent-se reduir el temps d'aquestes últimes.



Mesures d'higiene en el recurs

– Es realitzarà neteja i desinfecció diària, amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent de la llar o residència.

– Es respectaran les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i mascareta. No es produirà contacte físic entre persones residents i familiars, realitzant-se les visites sota la supervisió de personal tècnic.

– En el supòsit de visites familiars s'espaiarà la realització de les visites un mínim de 15 minuts, per a la correcta neteja/desinfecció i ventilació d'espais.

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.

– En entrar persones alienes en les dependències de la llar o residència es desinfectarà la sola de les sabates, es llavarà les mans amb solució hidroalcohòlica que es posarà a la seua disposició i se li dotarà de mascareta en cas de no portar aquests elements de protecció amb si.

– S'haurà de prendre la temperatura corporal mitjançant dispositiu làser a totes les persones abans d'accedir a la llar o residència. No es permetrà l'accés de familiars, si la temperatura corporal dels mateixos aconsegueix o supera 37,5 °C.

– No s'utilitzaran els lavabos de la residència per part de persones alienes a aquesta, excepte que resultara estrictament necessari i en eixe cas es procedirà a la seua desinfecció posterior.

– Es mantindran les mesures d'aïllament i control, establides per les instruccions emeses per l'autoritat sanitària en aquells xiquets, xiquetes i adolescents residents que presenten simptomatologia compatible amb Covid-19 i es donarà avís a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

– Es pararà atenció especial a la desinfecció de mans i soles de calçat a la tornada de les eixides de les persones residents.

– Es realitzarà neteja d'objectes i estris que procedisquen de l'exterior.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

– S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent, i les mesures establides per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

– El control d'aforament i accés a les instal·lacions de la residència el realitzarà el personal de la residència atenent el que s'estableix en aqueix moment per les autoritats sanitàries.

FASE 2 Contacte social i visites

– Els xiquets, xiquetes i adolescents podran rebre una visita de familiars en els llocs de la llar o residència habilitats a tal fi, sempre amb les garanties preventives de distanciament interpersonal i higiene i seran programades per l'equip educatiu.

– Amb caràcter voluntari, i a criteri de la llar o residència, els alumnes i alumnes de cursos terminals (4t d'ESO, 2n Batxiller, 2n FP grau mitjà i superior i últim any d'Ensenyaments de règim especial), podran acudir als seus centres educatius d'acord amb els horaris i criteris establits en ells. Així mateix, podran acudir els alumnes d'educació especial, amb caràcter voluntari i a criteri de la llar o residència, si els seus centres reobrin les seues instal·lacions.

– Es podrà realitzar activitats d'oci (cinemes, museus, activitats culturals, esportives, etc.) permeses atenent les limitacions d'aforament i la distància necessària.

– Es podrà ampliar el contacte social en grups més nombrosos, en funció del que marque la normativa estatal per a la població general, amb persones amb una relació estable en el temps, mantenint en tot moment la mesura de seguretat i higiene, així com la distància social.

– Activació de les eixides de cap de setmana per als xiquets i xiquetes i adolescents, si escau, segons el Pla de Protecció, per a visitar el domicili familiar si aquest es troba en el territori d'igual fase de desescalada, havent d'existir un compromís tant de la família per al compliment de les recomanacions sanitàries i sempre que no hi haja persones vulnerables, ni es presenten símptomes de Covid– 19.

– Adaptació del nombre de participants en els tallers o sessions terapèutiques grupals desenvolupades pel personal tècnic o altres entitats.

– Es mantenen els horaris d'atenció, sistema de cites prèvies, mesures d'higiene en el recurs i de prevenció de les persones treballadores i mesures d'aforament de la Fase 1.

FASE 3 Contacte social i visites

– Normalització progressiva del funcionament de la llar o residència.

Mesures d'higiene en el recurs

– Es mantindran les mesures de distanciament interpersonal, d'higiene i de seguretat, establides en aquest moment per l'autoritat sanitària.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

– Es complirà, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent, i les mesures establides en aqueix moment per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

El control d'aforament i accés a les instal·lacions el realitzarà el personal de l'entitat atenent el que s'estableix en aqueix moment per les autoritats sanitàries.







ANNEX II

Servei d'atenció diürna per a persones menors d'edat en situació de risc



FASES ACTUACIONS

FASE 0 Contacte social i visites

No hi haurà contacte social excepte l'atenció domiciliària que ja es realitzara i/o en aquells casos en els quals es requerisca.



Horaris d'atenció

No es reprén en aquesta fase l'assistència presencial a les persones beneficiàries del servei. No obstant això, es continuarà amb el seguiment de forma telemàtica i/o presencial d'aquells casos que ja es realitzara o es requerisca.



Mesures d'higiene en el recurs

– Es procedirà a la neteja i desinfecció dels locals per a començar l'activitat presencial en les següents fases.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.

– S'haurà de prendre la temperatura corporal mitjançant dispositiu làser a totes les persones abans d'accedir al servei d'atenció diürna. No es permetrà l'accés si la temperatura corporal aconsegueix o supera 37,5 °C.

– Utilització de màscares, guants i solució hidroalcohòlica per part de les persones professionals



Accions específiques

– El personal tècnic i educatiu continuarà a la disposició de qualsevol necessitat que els siga requerida per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

FASE 1 Contacte social i visites

El contacte social i les visites presencials entre persones residents en diferents àmbits territorials estaran condicionades al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades tampoc serà possible el referit contacte social i visita.



Horaris d'atenció

El personal tècnic i educatiu realitzarà un seguiment adequat de cadascuna de les persones usuàries del seu servei preferentment de forma telemàtica i de manera presencial sols en aquells en els quals es prestava quan siga necessari i prèvia cita.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.

– Les persones usuàries hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció del Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i etiqueta respiratòria.

– Després d'abandonar la persona usuària les dependències de l'entitat col·laboradora, es desinfectarà el mobiliari que haguera usat (cadira, taula…).

– No s'utilitzaran les condícies del servei per part de les persones usuàries, excepte que resultara estrictament necessari en aquest cas es procedirà a la seua desinfecció posterior.

– En entrar la persona usuària en les dependències del Servei es desinfectarà la sola de les sabates, es llavarà les mans amb solució hidroalcohòlica que es posarà a la seua disposició i se li dotarà de màscara, en cas que no portar aquests elements de protecció amb si.

– Es prendrà la temperatura corporal mitjançant dispositiu làser a totes les persones abans d'accedir a la seu del Servei, no es permetrà l'accés si la temperatura corporal aconsegueix o supera els 37,5 °C.



Mesures en matèria d'aforament

– El control d'aforament i accés a les instal·lacions serà realitzat pel personal del servei

– Es realitzarà una neteja i desinfecció diària, els dies de funcionament del servei, amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent.

FASE 2 Contacte social i visites

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 1.



Horaris d'atenció

– Reactivació de l'activitat amb cita prèvia en dos torns, de matí i vesprada.

– El servei es prestarà prèvia cita establint grups educatius de màxim 10 persones i amb els mateixos professionals de referència en cadascun dels grups educatius, tenint en compte que les persones dels grups educatius han de residir en zones de la mateixa fase.



Mesures d'higiene i/o de prevenció per a les persones treballadores

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 1.



Mesures en matèria d'aforament

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 1.

FASE 3 Contacte social i visites

Es realitzaran en els termes descrits en la fase 1



Horaris d'atenció

Tendència cap a la normalització de l'atenció presencial i activació del servei de menjador en funció de l'evolució de la fase anterior.



Mesures d'higiene i/o de prevenció per a les persones treballadores

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 1.



Mesures en matèria d'aforament

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 1.







ANNEX III

Residències socioeducatives i convivència amb grup educatiu



FASES ACTUACIONS

FASE 0 Contacte social i visites

– Es mantindrà l'activitat física a l'aire lliure d'acord amb la Resolució, de 3 de maig de 2020, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per la qual es regulen els desplaçaments i l'activitat física a l'aire lliure dels xiquets i xiquetes i adolescents sota la guarda o tutela de la Generalitat durant la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19, en aplicació de l'Ordre SNDU37/2020, de 25 d'abril, i SND/380/2020, de 30 d'abril, del Ministeri de Sanitat.

– Es garantirà el contacte amb familiars si escau a través de mitjans telemàtics.

– No hi haurà contacte social ni visites presencials durant aquesta fase.



Mesures d'higiene en el recurs

– Es realitzarà neteja i desinfecció diària, amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent de la llar o residència.

– S'hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i mascareta.

– Es mantindran les mesures d'aïllament i control, establides per les instruccions emeses per l'autoritat sanitària en aquelles persones residents que presenten simptomatologia compatible amb Covid-19, i es donarà avís a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.

– Es pararà atenció especial a la desinfecció de mans i soles de calçat a la tornada de les eixides de les persones residents.

– Es realitzarà neteja d'objectes i estris que procedisquen de l'exterior.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent, i les mesures establides per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

– El control d'aforament i accés a les instal·lacions de la residència el realitzarà el personal de la residència atenent el que s'establisca en eixe moment per les autoritats sanitàries.

FASE 1 Contacte social i visites

– Es realitzaran activitats físiques esportives i eixides d'acord amb la normativa vigent en eixe moment.

– El contacte social i les visites presencials entre persones residents i familiars en diferents àmbits territorials estarà condicionada al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades no serà possible el referit contacte social i visita.

– L'equip educatiu programarà les visites de familiars atés un màxim diari del 20 % de les persones residents, amb un límit màxim de 3 persones que accediran a la visita d'una en una excepte en el cas de persones convivents.

– Les visites es realitzaran en els llocs de la llar o residència habilitats a tal fi, amb preferència d'espais a l'aire lliure (patis, jardins, terrasses…) sempre que la llar o residència dispose d'ells dins del seu perímetre i siguen d'ús privatiu, permetent les garanties preventives de distanciament i higiene, i quan no existisquen restriccions de mobilitat per raó de territori.

– Trucades diàries del personal tècnic de la residència als i les adolescents que estiguen complint el confinament en el domicili familiar.

– Inici progressiu de tallers o sessions terapèutiques grupals desenvolupades pel personal tècnic o altres entitats, no podent-se superar el màxim de 10 persones, sempre que es puga garantir el distanciament interpersonal i la seguretat.

– Retorn progressiu dels i les adolescents que han guardat el confinament en el seu domicili familiar.



Horari d'atenció

Els horaris d'atenció i visites s'adaptaran a les necessitats de la residència socioeducativa, podent-se reduir el temps d'aquestes últimes.



Mesures d'higiene en el recurs

– Es realitzarà neteja i desinfecció diària, amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent de la llar o residència.

– S'hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i ús de màscara. No es produirà contacte físic entre persones residents i familiars, realitzant-se les visites sota la supervisió de personal tècnic.

– En el supòsit de visites familiars s'espaiarà la realització de les visites un mínim de 15 minuts, per a la correcta neteja/desinfecció i ventilació d'espais.

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.

– En entrar persones alienes a la residència es desinfectarà la sola de les sabates, es llavarà les mans amb solució hidroalcohòlica que es posarà a la seua disposició i se li dotarà de màscara en cas de no portar aquests elements de protecció amb si.

– S'haurà de prendre la temperatura corporal mitjançant dispositiu làser a totes les persones abans d'accedir a la Residència o grup educatiu. No es permetrà l'accés de familiars si la temperatura corporal dels mateixos aconsegueix o supera 37,5 °C.

– No s'utilitzaran els lavabos de la residència per part de persones alienes a aquesta, excepte que resultara estrictament necessari i en eixe cas es procedirà a la seua desinfecció posterior.

– Es mantindran les mesures d'aïllament i control, establides per les instruccions emeses per l'autoritat sanitària en aquelles persones residents que presenten simptomatologia compatible amb Covid-19 i es donarà avís a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

– Es pararà atenció especial a la desinfecció de mans i soles de calçat a la tornada de les eixides de les persones residents.

– Es realitzarà neteja d'objectes i estris que procedisquen de l'exterior.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

– S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent, i les mesures establides per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

– El control d'aforament i accés a les instal·lacions de la residència el realitzarà el personal de la residència atenent el que s'estableix en aqueix moment per les autoritats sanitàries.

FASE 2 Contacte social i visites

– Les persones joves i adolescents podran rebre una visita de familiars en els llocs de la residència socioeducativa habilitats a tal fi, sempre amb les garanties preventives de distanciament interpersonal i higiene i seran programades per l'equip educatiu.

– Retorn dels i les adolescents que han guardat el confinament en el seu domicili familiar.

– Activació de permisos dels i les adolescents per a visitar el domicili familiar si aquest es troba en el territori d'igual fase de desescalada, havent d'existir un compromís tant de la família com de l'adolescent per al compliment de les recomanacions sanitàries i sempre que no hi haja persones vulnerables, ni es presenten símptomes de Covid– 19.

– El nombre de permisos per a visitar el domicili familiar estarà determinat per la possibilitat de cada residència de poder establir mesures de seguretat al retorn d'aquests.

– Adaptació del nombre de participants en els tallers o sessions terapèutiques grupals desenvolupades pel personal tècnic o altres entitats.

– Es mantenen els horaris d'atenció, sistema de cites prèvies, mesures d'higiene en el recurs i de prevenció de les persones treballadores i mesures d'aforament de la Fase 1.

FASE 3 Contacte social i visites

Normalització progressiva del funcionament de la residència socioeducativa.



Mesures d'higiene en el recurs

Es mantindran les mesures de distanciament interpersonal, d'higiene i de seguretat, establides en aquest moment per l'autoritat sanitària.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent, i les mesures establides en aqueix moment per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

El control d'aforament i accés a les instal·lacions el realitzarà el personal de l'entitat atenent el que s'estableix en aqueix moment per les autoritats sanitàries.







ANNEX IV

Programes de medi obert



FASES ACTUACIONS

FASE 0 Contacte social i visites

– Seguiment de les mesures a través de trucades o mitjans telemàtics.

– No hi haurà contacte social ni visites presencials durant aquesta fase.

– Neteja i preparació dels locals per a començar l'activitat.

FASE 1 Contacte social i visites

– Reactivació progressiva del servei. Inici.

– Seguiment de les mesures a través de trucades o mitjans telemàtics.

– Solament en els casos de no localització telefònica o telemàtica es podrà realitzar visita domiciliària, guardant les mesures de seguretat pertinent.

– Atenció presencial, i reunions amb el o la jove, guardant les mesures preventives de distanciament i higiene, en la seu de l'entitat o dependències municipals.

– Inici progressiu de tallers o sessions terapèutiques grupals desenvolupades pel personal tècnic o altres entitats, no podent-se superar el màxim de 10 persones, sempre que es puga garantir el distanciament interpersonal i la seguretat.



Horaris d'atenció

– Els horaris d'atenció s'adaptaran, si escau, a l'horari laboral de la persona en compliment de la mesura.

– Les visites i reunions de seguiment amb el jove o la jove hauran de desenvolupar-se amb la mínima duració possible.



Sistema de gestió de cites prèvies

– Mitjançant cita prèvia amb les persones usuàries es concertaran les visites i reunions de seguiment, garantint en tot moment les mesures de seguretat.



Mesures d'higiene en el recurs

– S'extremarà la neteja i desinfecció de les instal·lacions de l'entitat col·laboradora en l'execució de les mesures judicials prestant una especial atenció als següents aspectes:

– Les persones usuàries hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i mascareta.

– Abans d'entrar el o la jove, i si escau la persona familiar acompanyant, se li prendrà la temperatura corporal mitjançant dispositiu làser. No es permetrà l'accés si la temperatura corporal aconsegueix o supera 37,5 °C.

– En entrar la persona usuària en les dependències de l'entitat es desinfectarà la sola de les sabates, es llavarà les mans amb solució hidroalcohòlica que es posarà a la seua disposició i se li dotarà de mascareta en cas de no portar aquests elements de protecció amb si.

– Després d'abandonar la persona usuària les dependències de l'entitat col·laboradora, es desinfectarà el mobiliari que haguera usat (cadira, taula…).

– No s'utilitzaran els lavabos del servei per part de les persones usuàries, excepte que resultara estrictament necessari i en aqueix cas es procedirà a la seua desinfecció posterior.

– Durant l'estada en les instal·lacions de l'entitat, la persona usuària no podrà utilitzar objectes comuns d'ús comú tals com revistes, llibres…

– El temps de permanència de les persones usuàries en les dependències de l'entitat serà l'estrictament necessari.

– En els dies d'obertura de les instal·lacions, es realitzarà una neteja i desinfecció diària, amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent.

– Es ventilaran adequadament les instal·lacions.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent, i les mesures establides en aqueix moment per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

El control d'aforament i accés a les instal·lacions el realitzarà el personal de l'entitat.

FASE 2 Contacte social i visites

– Seguiment de les mesures a través de trucades o mitjans telemàtics, visites i reunions amb el o la jove, guardant les mesures preventives de distanciament i higiene.

– Adaptació del nombre de participants de tallers o sessions terapèutiques en grups desenvolupades pel personal tècnic o altres entitats.

Es mantenen els horaris d'atenció, sistema de cites prèvies, mesures d'higiene en el recurs i de prevenció de les persones treballadores i mesures d'aforament de la Fase 1.

FASE 3 Contacte social i visites

– Normalització d'actuacions



Horaris d'atenció

– Els horaris d'atenció i cites seran els habituals.



Mesures d'higiene en el recurs

– Es mantindran les mesures de distanciament interpersonal, d'higiene i de seguretat, establides en aquest moment per l'autoritat sanitària.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

– S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent, i les mesures establides en aqueix moment per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

– El control d'aforament i accés a les instal·lacions el realitzarà el personal de l'entitat segons el que s'estableix en aqueix moment per les autoritats sanitàries.







ANNEX V

Servei de punt de trobada familiar de protecció de la infància i l'adolescència.



FASES ACTUACIONS

FASE 0 Contacte social i visites

No hi haurà contacte social ni visites presencials durant aquesta fase.



Horaris d'atenció

El servei es prestarà en un horari flexible adequat i compatible amb les actuacions específiques descrites en aquesta fase.



Mesures d'higiene en el recurs

– Neteja, desinfecció i preparació dels locals per a començar l'activitat.

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.



Accions específiques

Es realitzaran cridades de seguiment a tres i suport, així com videotelefonades a fi de facilitar el contacte entre el xiquet, xiqueta o adolescents i la persona amb la qual té establit el règim de visites.

FASE 1 Contacte social i visites

El contacte social i les visites presencials entre persones residents en diferents àmbits territorials estaran condicionades al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades no serà possible el referit contacte social i visita.



Horaris d'atenció

El servei es prestarà en un horari flexible adequat i compatible amb les actuacions específiques descrites en aquesta fase.



Sistema de gestió de cites prèvies

– El servei es prestarà en els termes descrits en aquesta fase mitjançant la programació setmanal de les visites i altres actuacions amb un sistema de cita prèvia, procurant que en tot moment es garantisquen les mesures de seguretat.

– El registre acreditatiu de les entrades i eixides l'efectuarà el personal del servei.



Mesures d'higiene en el recurs

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.

– Les persones usuàries hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i etiqueta respiratòria.

– El temps de permanència en les instal·lacions dels PEF serà l'estrictament necessari.

– Durant l'estada en el PEF, no es podrà fer ús dels joguets existents en la zona amable, no obstant això cada xiquet, xiqueta o adolescent podrà portar amb si un objecte (joguet, pintures, llibre, etc.) per al seu ús propi.

– Després d'abandonar la persona usuària les dependències de l'entitat col·laboradora, es desinfectarà el mobiliari que haguera usat (cadira, taula…).

– No s'utilitzaran els lavabos del servei per part de les persones usuàries, excepte que resultara estrictament necessari, havent de procedir-se en tal cas a la corresponent desinfecció després de cada ús.

– En entrar la persona usuària en les dependències del Punt de Trobada Familiar es desinfectarà la sola de les sabates, es llavarà les mans amb solució hidroalcohòlica que es posarà a la seua disposició i se li dotarà de mascareta, en cas que no portar aquests elements de protecció.

– Es prendrà la temperatura corporal mitjançant dispositiu làser a totes les persones abans d'accedir al Punt de Trobada Familiar. No es permetrà l'accés si la temperatura corporal aconsegueix o supera 37,5 °C.



Mesures en matèria d'aforament

– El control d'aforament i accés a les instal·lacions serà realitzat pel personal del servei.

– Es realitzarà una neteja i desinfecció diària, els dies de funcionament dels PEF, amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent.



Accions específiques

– Es realitzaran cridades de seguiment i suport a 3, persones tècniques del Punt de trobada familiar, persona menor d'edat i persona que té concedit el règim de visites així com amb les persones que estiguen acollint al xiquet o xiqueta, sense perjudici de la coordinació amb resta de personal tècnic o professional que corresponga.

– Es realitzaran videotelefonades a fi de facilitar el contacte entre el xiquet, xiqueta o adolescents i la persona amb la qual té establit el règim de visites.

– Inici progressiu d'intercanvis i visites presencials en el PEF segons criteris de preferència que s'establisquen, sempre que a les persones usuàries no presenten patologies prèvies i a les quals no els resulte aplicable alguna restricció de mobilitat en els termes descrits en l'apartat de contacte social d'aquesta fase.

FASE 2 Contacte social i visites

El contacte social i les visites presencials entre persones residents en diferents àmbits territorials estaran condicionades al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades no serà possible el referit contacte social i visita.



Horaris d'atenció

El servei es prestarà en un horari flexible adequat i compatible amb les actuacions específiques descrites en aquesta fase.



Sistema de gestió de cites prèvies

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 1



Mesures d'higiene en el recurs

Es mantindran les mesures previstes en la fase 1.



Mesures en matèria d'aforament

– El control d'aforament i accés a les instal·lacions serà realitzat pel personal del servei.

– Es realitzarà una neteja i desinfecció diària, els dies de funcionament dels PEF, amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent.



Accions específiques

– Continuació de la progressió en intercanvi i visites presencials amb possibilitat de simultaniejar en el mateix moment tantes visites com permeten els espais i sempre que es complisquen les mesures de distanciament interpersonal i seguretat.

– Es mantindran les telefonades o videotelefonades a tres especialment amb persones pertanyents a col·lectius vulnerables o patologies prèvies, així com amb aquelles a les quals els siga aplicable alguna restricció de mobilitat d'acord amb l'expressat en l'apartat de contacte social d'aquesta fase.

FASE 3 Contacte social i visites

– El contacte social i les visites presencials entre persones residents en diferents àmbits territorials estarà condicionada al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades no serà possible el referit contacte social i visita.

– Normalització d'actuacions.

– Inici d'entrevistes de recepció.



Horaris d'atenció

Es compliran els horaris establits en l'acord d'acció concertada que regeixen la gestió del servei.



Mesures d'higiene en el recurs

Es mantindran les mesures de distanciament interpersonal, d'higiene i de seguretat, establides en aquest moment per l'autoritat sanitària.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent i les mesures establides en aqueix moment per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

El control d'aforament i accés a les instal·lacions el realitzarà el personal de l'entitat segons el que s'estableix en aqueix moment per les autoritats sanitàries.







ANNEX VI

Punts de trobada familiar judicials.



FASES ACTUACIONS

FASE 0 Contacte social i visites

– Telefonades de seguiment i suport, així com videotelefonades a tres, a fi de facilitar el contacte entre el xiquet, xiqueta o adolescents i la persona amb la qual té establit el règim de visites.

– No hi haurà contacte social ni visites presencials durant aquesta fase.

– Neteja i preparació dels locals per a començar l'activitat.

FASE 1 Contacte social i visites

– Reactivació progressiva del servei.

– Inici dels intercanvis i activació progressiva de les visites tutelades, segons les resolucions judicials i programació i disponibilitat del Punt de Trobada Familiar (PEF).

– Es mantindran les telefonades o videotelefonades a tres especialment amb persones pertanyents a col·lectius vulnerables o patologies prèvies.

– El contacte social i les visites presencials entre persones usuàries de diferents fases territorials de desescalada, estarà condicionat al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades no serà possible el referit contacte social i visita.



Horari d'atenció

– Es modifica els horaris d'atenció: dimecres i divendres de 16.45 h a 20.30 h, dijous de 9,30 h a 12.30 h i 16.45 h a 20.30 h, dissabtes de 9.15 h a 12.30 h i diumenges de 18.30 h a 21.00 h.

– Es podrà reduir el temps de les visites tutelades i la duració dels intercanvis.



Sistema de gestió de cites prèvies

– El sistema de gestió de cites prèvies amb les persones usuàries es realitzarà en funció de la nova programació dels PEF, garantint que en tot moment es respecten les mesures de seguretat.

– El registre acreditatiu de les entrades i eixides l'efectuarà el personal del servei.



Mesures d'higiene en el recurs

S'extremarà la neteja i desinfecció de les instal·lacions prestant una especial atenció als següents aspectes:

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.

– Les persones usuàries hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i mascareta.

– S'haurà de prendre la temperatura corporal mitjançant dispositiu làser a totes les persones abans d'accedir al Punt de Trobada Familiar. No es permetrà l'accés si la temperatura corporal aconsegueix o supera 37,5 °C.

– En entrar la persona usuària en les dependències del PEF es desinfectarà la sola de les sabates, es llavarà les mans amb solució hidroalcohòlica que es posarà a la seua disposició i se li dotarà de mascareta, en cas no portar aquests elements de protecció amb si.

– El temps de permanència en les instal·lacions dels PEF serà l'estrictament necessari.

– Durant l'estada en el PEF, no es podrà fer ús dels joguets existents en la zona amable, no obstant això cada xiquet, xiqueta o adolescent podrà portar amb si un objecte (joguet, pintures, llibre, etc.) per al seu ús propi.

– Després d'abandonar la persona usuària les dependències del PEF, es desinfectarà el mobiliari que haguera usat (cadira, taula…).

– No s'utilitzaran els lavabos del servei per part de les persones usuàries, excepte que resultara estrictament necessari i en aqueix cas es procedirà a la seua desinfecció posterior.

– En els dies d'obertura de les instal·lacions, es realitzarà una neteja i desinfecció diària, amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent.

– Es garantirà una ventilació adequada de les instal·lacions.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

– Es complirà, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent, i les mesures establides en aqueix moment per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

– El control d'aforament i accés a les instal·lacions serà realitzat pel personal del servei.

FASE 2 Contacte social i visites

– Reactivació progressiva del servei.

– Sempre que es complisquen les mesures de distanciament interpersonal i seguretat es podrà simultaniejar intercanvis i visites tutelades.

– Es mantindran les telefonades o videotelefonades a tres especialment amb persones pertanyents a col·lectius vulnerables o patologies prèvies o amb restriccions de mobilitat.

Es mantenen els horaris d'atenció, sistema de cites prèvies, mesures d'higiene en el recurs de prevenció de les persones treballadores i mesures d'aforament de la Fase 1.

FASE 3 Contacte social i visites

– Normalització d'actuacions.

– Inici d'entrevistes de recepció.



Horaris d'atenció

Es mantindran els horaris d'atenció excepte altres necessitats del servei.



Mesures d'higiene en el recurs

Es mantindran les mesures de distanciament interpersonal, d'higiene i de seguretat, establides en aquest moment per l'autoritat sanitària.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a persones treballadores

S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent i les mesures establides en aqueix moment per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

El control d'aforament i accés a les instal·lacions el realitzarà el personal de l'entitat segons el que s'estableix en aqueix moment per les autoritats sanitàries.







ANNEX VII

Servei d'intervencions tècniques en acolliments familiars de xiquets, xiquetes i adolescents.



FASES ACTUACIONS

FASE 0 Contacte social i visites

No hi haurà contacte social ni visites presencials durant aquesta fase.



Horaris d'atenció

El servei es prestarà en un horari flexible adequat i compatible amb les actuacions específiques descrites en aquesta fase.



Mesures d'higiene en el recurs

– Neteja, desinfecció i preparació dels locals per a començar l'activitat.

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.

– Les persones usuàries hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i etiqueta respiratòria (màscara).



Accions específiques

– Prestació del servei per mitjans telemàtics i atenció telefònica.

– Atenció presencial amb mesures de seguretat en situacions urgents o crítiques.

FASE 1 Contacte social i visites

El contacte social i les visites presencials entre persones residents en diferents àmbits territorials estaran condicionades al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades no serà possible el referit contacte social i visita.



Horaris d'atenció

El servei es prestarà en un horari flexible adequat i compatible amb les actuacions específiques descrites en aquesta fase.



Sistema de gestió de cites prèvies

El servei es prestarà en els termes descrits en aquesta fase mitjançant la programació setmanal de les intervencions i altres actuacions presencials amb un sistema de cita prèvia, procurant que en tot moment es garantisquen les mesures de seguretat.



Mesures d'higiene en el recurs

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.

– Les persones usuàries hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i etiqueta respiratòria (mascareta).

– El temps de permanència en les instal·lacions de la seu del servei serà l'estrictament necessari per al compliment de l'objectiu.

– Després d'abandonar la persona usuària les dependències de l'entitat col·laboradora, es desinfectarà el mobiliari que haguera usat (cadira, taula…).

– No s'utilitzaran els lavabos del servei per part de les persones usuàries, excepte que resultara estrictament necessari havent de procedir-se en tal cas a la corresponent desinfecció després de cada ús.

– En entrar la persona usuària en la seu del servei es desinfectarà la sola de les sabates, es llavarà les mans amb solució hidroalcohòlica que es posarà a la seua disposició i se li dotarà de màscara, en cas de no portar aquests elements de protecció amb si.

– Es prendrà la temperatura corporal mitjançant dispositiu làser a totes les persones abans d'accedir al Punt de Trobada Familiar. No es permetrà l'accés si la temperatura corporal aconsegueix o supera 37,5 °C.

– En relació amb les visites domiciliàries, les persones tècniques que vagen a realitzar-les amb caràcter previ al desplaçament hauran de comprovar que la seua temperatura corporal no supera els 37,5 °C, a més s'asseguraran que en el domicili no resideix cap persona afectada per coronavirus ni en quarantena. Durant la visita es farà ús del corresponent equip de protecció individual.



Accions específiques

– Inici progressiu de la intervenció presencial en la seu de l'entitat prèvia cita, prioritzant els casos més urgents consensuats amb la Direcció Territorial corresponent.

– Realització de tallers presencials per a grups reduïts de no més de deu persones sempre que siga possible el manteniment de la distància interpersonal i mesures de seguretat.

– Inici progressiu de visites domiciliàries amb programació prèvia i prèvia cita sempre que les persones que residisquen en el domicili no es troben afectades per Covid ni en situació d'aïllament i no els resulte aplicable alguna restricció de mobilitat en els termes descrits en l'apartat de contacte social d'aquesta fase.

FASE 2 Contacte social i visites

El contacte social i les visites presencials entre persones residents en diferents àmbits territorials estaran condicionades al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades no serà possible el referit contacte social i visita.



Horaris d'atenció

El servei es prestarà en un horari flexible adequat i compatible amb les actuacions específiques descrites en aquesta fase.



Sistema de gestió de cites prèvies

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 1



Mesures d'higiene en el recurs

Es mantindran les mesures previstes en la fase 1



Mesures en matèria d'aforament

– El control d'aforament i accés a les instal·lacions serà realitzat pel personal del servei.

– Es realitzarà una neteja i desinfecció diària, els dies de funcionament dels PEF, amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent.



Accions específiques

– Continuació de la progressió de la intervenció presencial en la seu de l'entitat prèvia cita.

– Realització de tallers presencials per a grups reduïts de no més de deu persones sempre que siga possible el manteniment de la distància interpersonal i les mesures de seguretat.

– Continuació de la progressió de visites domiciliàries amb programació prèvia i prèvia cita sempre que les persones que residisquen en el domicili no es troben afectades per Covid ni en situació d'aïllament i no els resulte aplicable alguna restricció de mobilitat en els termes descrits en l'apartat de contacte social d'aquesta fase.

FASE 3 Contacte social i visites

– El contacte social i les visites presencials entre persones residents en diferents àmbits territorials estarà condicionada al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades no serà possible el referit contacte social i visita.

– Normalització d'actuacions.



Horaris d'atenció

Es compliran els horaris establits en el plec de prescripcions tècniques del contracte que regeix la gestió del servei.



Mesures d'higiene en el recurs

Es mantindran les mesures de distanciament interpersonal, d'higiene i de seguretat, establides en aquest moment per l'autoritat sanitària.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent i les mesures establides en aqueix moment per les autoritats sanitàries.







ANNEX VIII

Servei d'intervencions tècniques en matèria d'adopció.



FASES ACTUACIONS

FASE 0 Contacte social i visites

No hi haurà contacte social ni visites presencials durant aquesta fase.



Horaris d'atenció

El servei es prestarà en un horari flexible adequat i compatible amb les actuacions específiques descrites en aquesta fase.



Mesures d'higiene en el recurs

– Neteja, desinfecció i preparació dels locals per a començar l'activitat.

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.



Accions específiques

– Seguiment telemàtic de les adopcions constituïdes i de les delegacions de guarda amb finalitats d'adopció.

– Intervencions tècniques en matèria de postadopció per mitjans telemàtics.

FASE 1 Contacte social i visites

El contacte social i les visites presencials entre persones residents en diferents àmbits territorials estaran condicionades al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades no serà possible el referit contacte social i visita.



Horaris d'atenció

El servei es prestarà en un horari flexible adequat i compatible amb les actuacions específiques descrites en aquesta fase.



Sistema de gestió de cites prèvies

– El servei es prestarà en els termes descrits en aquesta fase mitjançant la programació setmanal de les intervencions i altres actuacions presencials amb un sistema de cita prèvia, procurant que en tot moment es garantisquen les mesures de seguretat.



Mesures d'higiene en el recurs

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.

– Les persones usuàries hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i etiqueta respiratòria.

– El temps de permanència en les instal·lacions de la seu del servei serà l'estrictament necessari per al compliment de l'objectiu.

– Després d'abandonar la persona usuària les dependències de l'entitat col·laboradora, es desinfectarà el mobiliari que haguera usat (cadira, taula…)

– No s'utilitzaran els lavabos del servei per part de les persones usuàries, excepte que resultara estrictament necessari, havent de procedir-se en tal cas a la corresponent desinfecció després de cada ús.

– En entrar la persona usuària en la seu del servei es desinfectarà la sola de les sabates, es llavarà les mans amb solució hidroalcohòlica que es posarà a la seua disposició i se li dotarà de mascareta, en cas que no portar aquests elements de protecció amb si.

– Es prendrà la temperatura corporal mitjançant dispositiu làser a totes les persones abans d'accedir al Punt de Trobada Familiar. No es permetrà l'accés si la temperatura corporal aconsegueix o supera 37,5 °C.

– En relació amb les visites domiciliàries, les persones tècniques que vagen a realitzar-les amb caràcter previ al desplaçament hauran de comprovar que la seua temperatura corporal no supera els 37,5 °C, a més s'asseguraran que en el domicili no resideix cap persona afectada per coronavirus ni en quarantena. Durant la visita es farà ús del corresponent equip de protecció individual.



Accions específiques

– Inici progressiu dels seguiments de les adopcions constituïdes i de les delegacions de guarda amb finalitats d'adopció així com les intervencions en matèria de postadopció presencialment amb criteris consensuats amb les Direccions Territorials, mantenint els mitjans telemàtics per a la prestació del servei.

– Inici progressiu de la formació-valoració de la idoneïtat de les famílies que s'ofereixen per a adoptar segons priorització de la Direcció Territorial corresponent (llistats 1 i 2 aprovats pel Consell d'Adopció en cada sessió), per a grups reduïts d'un màxim de 10 persones amb mesures de seguretat i distanciament social.

FASE 2 Contacte social i visites

El contacte social i les visites presencials entre persones residents en diferents àmbits territorials estaran condicionades al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades no serà possible el referit contacte social i visita.



Horaris d'atenció

El servei es prestarà en un horari flexible adequat i compatible amb les actuacions específiques descrites en aquesta fase.



Sistema de gestió de cites prèvies

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 1



Mesures d'higiene en el recurs

Es mantindran les mesures previstes en la fase 1



Mesures en matèria d'aforament

– El control d'aforament i accés a les instal·lacions serà realitzat pel personal del servei

– Es realitzarà una neteja i desinfecció diària amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent.



Accions específiques

– Continuïtat de la progressió dels seguiments de les adopcions constituïdes i de les delegacions de guarda amb finalitats d'adopció així com les intervencions en matèria de postadopció presencialment amb criteris consensuats amb les direccions territorials, mantenint els mitjans telemàtics per a la prestació del servei.

– Continuïtat de la progressió en la formació-valoració de la idoneïtat de les famílies que s'ofereixen per a adoptar segons priorització de la Direcció Territorial corresponent (llistats 1 i 2 aprovats pel Consell d'Adopció en cada sessió), per a grups reduïts d'un màxim de 10 persones amb mesures de seguretat i distanciament social.

FASE 3 Contacte social i visites

– El contacte social i les visites presencials entre persones residents en diferents àmbits territorials estarà condicionada al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades no serà possible el referit contacte social i visita.

– Normalització d'actuacions.



Horaris d'atenció

Es compliran els horaris establits en el plec de prescripcions tècniques del contracte que regeix la gestió del servei.



Mesures d'higiene en el recurs

Es mantindran les mesures de distanciament interpersonal, d'higiene i de seguretat, establides en aquest moment per l'autoritat sanitària.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent i les mesures establides en aqueix moment per les autoritats sanitàries.







ANNEX IX

Servei d'atenció telefònica a la infància i l'adolescència 116111



FASES ACTUACIONS

FASE 0 El servei es continuarà prestant les 24 hores els 365 dies a l'any. Al ser un servei en el qual l'atenció no es realitza de forma presencial, es continua prestant de forma telemàtica i no en la seu de l'entitat.

FASE 1 Es realitzarà en els termes descrits en la fase 0

FASE 2 Es realitzarà en els termes descrits en la fase 0

FASE 3 Es continuarà realitzant en els termes descrits en la fase 0, llevat que per l'evolució favorable en les fases en la desescalada es poguera prestar el servei en la seu de l'entitat.







ANNEX X

Llars d'emancipació



FASES ACTUACIONS

FASE 0 Contacte social i visites

– Es mantindrà l'activitat física a l'aire lliure d'acord amb la Resolució, de 3 de maig de 2020, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per la qual es regulen els desplaçaments i l'activitat física a l'aire lliure dels xiquets, xiquetes i adolescents sota la guarda o tutela de la Generalitat durant la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19, en aplicació de l'Ordre SNDU37/2020, de 25 d'abril, i SND/380/2020, de 30 d'abril, del Ministeri de Sanitat.

– Es garantirà el contacte amb familiars si escau a través de mitjans telemàtics.

-No hi haurà contacte social ni visites presencials durant aquesta fase.



Mesures d'higiene en el recurs

– Es realitzarà neteja i desinfecció diària, amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent de la llar.

– S'hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i mascareta.

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.

– Es pararà atenció especial a la desinfecció de mans i soles de calçat a la tornada de les eixides de les persones residents.

– Es mantindran les mesures d'aïllament i control, establides per les instruccions emeses per l'autoritat sanitària en aquelles persones residents que presenten simptomatologia compatible amb Covid-19 i es donarà avís a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

– Es realitzarà neteja d'objectes i estris que procedisquen de l'exterior.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les i els treballadors

– S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent i les mesures establides per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

El control d'aforament haurà de respectar el que es disposa per les autoritats sanitàries.

FASE 1 Contacte social i visites

– Es realitzaran activitats físiques esportives i eixides d'acord amb la normativa vigent en aquest moment.

– El contacte social i les visites presencials entre persones de diferents àmbits territorials estarà condicionada al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades no serà possible el referit contacte social i visita.

– Es garantirà el contacte amb familiars, si escau a través de mitjans telemàtics, especialment en aquells col·lectius vulnerables o amb patologies prèvies, o que existisquen restriccions de mobilitat.

– Inici progressiu de tallers o sessions grupals desenvolupades pel personal tècnic o altres entitats, no podent-se superar el màxim de 10 persones, sempre que es puga garantir el distanciament interpersonal i la seguretat.

– Incorporació gradual a les responsabilitats domèstiques que impliquen eixides del domicili autoritzades en el marc de les pautes generals (eixides a comprar, gestions administratives, etc.).



Horaris d'atenció

– Els horaris d'atenció s'adaptaran a les necessitats de la llar d'emancipació.



Mesures d'higiene en el recurs

– Es realitzarà neteja i desinfecció diària, amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent de la llar.

– S'hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i mascareta.

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.

– En entrar persones alienes en les dependències de la llar es desinfectarà les soles de les sabates, es llavarà les mans amb solució hidroalcohòlica que es posarà a la seua disposició i se li dotarà de màscara en cas de no portar aquests elements de protecció amb si.

– Es mantindran les mesures d'aïllament i control, establides per les instruccions emeses per l'autoritat sanitària en aquelles persones residents que presenten simptomatologia compatible amb Covid-19 i es donarà avís a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

– Es pararà atenció especial a la desinfecció de mans i soles de calçat a la tornada de les eixides de les persones residents.

– Es realitzarà neteja d'objectes i estris que procedisquen de l'exterior.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les i els treballadors

– S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent i les mesures establides per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

– El control d'aforament haurà de respectar el que es disposa per les autoritats sanitàries.

FASE 2 Contacte social i visites

– Es podran realitzar activitats d'oci permeses (cinemes, museus, activitats culturals, esportives, …) ateses les limitacions d'aforament i la distància necessària, segons la normativa vigent.

– Es podrà ampliar el contacte social en grups més nombrosos, en funció del que marque la normativa estatal per a la població general, amb persones amb una relació estable en el temps, mantenint en tot moment la mesura de seguretat i higiene, així com la distància social.

Es mantenen els horaris d'atenció, sistema de cites prèvies, mesures d'higiene en el recurs i de prevenció de les persones treballadores i mesures d'aforament de la Fase 1.

FASE 3 Contacte social i visites

– Normalització progressiva del funcionament de la llar.



Mesures d'higiene en el recurs

– Es mantindran les mesures de distanciament interpersonal, d'higiene i de seguretat, establides en aquest moment per l'autoritat sanitària.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

– S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent i les mesures establides en aqueix moment per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

– El control d'aforament i accés a les instal·lacions el realitzarà el personal de l'entitat atenent el que s'estableix en aqueix moment per les autoritats sanitàries.







ANNEX XI

Programa Mentora (unitats externes d'emancipació).



FASES ACTUACIONS

FASE 0 Contacte social i visites

– Prestació del servei per mitjans telemàtics i atenció telefònica.

– No hi haurà contacte social ni visites presencials durant aquesta fase.

– Neteja i preparació dels locals per a començar l'activitat.

FASE 1 Contacte social i visites

– Inici de la reactivació progressiva del servei.

– El contacte social amb persones usuàries en diferents àmbits territorials estarà condicionada al fet que les normes de mobilitat aplicables a cada territori permeten el desplaçament d'aquestes. En cas que les restriccions de mobilitat afecten únicament una de les parts implicades no serà possible el referit contacte social i visita.

– Seguiment, suport i orientació a través de trucades o mitjans telemàtics.

– Atenció presencial, i reunions amb el o la jove, guardant les mesures preventives de distanciament i higiene.

– Inici progressiu de tallers o sessions grupals desenvolupades pel personal tècnic o altres entitats, no podent-se superar el màxim de 10 persones, sempre que es puga garantir el distanciament interpersonal i la seguretat.



Horaris d'atenció

– Les unitats externes d'emancipació prestaran el servei de dilluns a divendres, tots dos dies inclosos, tant en jornada de demà com de vesprada, garantint-se que la jornada vespertina permeta respectar els horaris laborals de les persones usuàries.

– Les visites i reunions de seguiment amb el o la jove hauran de desenvolupar-se amb la mínima duració possible.



Sistema de gestió de cites prèvies

Mitjançant cita prèvia amb les persones usuàries es concertaran les visites i reunions de seguiment, garantint en tot moment les mesures de seguretat.



Mesures d'higiene en el recurs

– Les persones usuàries hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i màscara.

– Abans d'entrar el o la jove, i si escau persona acompanyant, se li prendrà la temperatura corporal mitjançant dispositiu làser. No es permetrà l'accés si la temperatura corporal aconsegueix o supera 37,5 °C.

– En entrar la persona usuària en les dependències de l'entitat es desinfectarà la sola de les sabates, es llavarà les mans amb solució hidroalcohòlica que es posarà a la seua disposició i se li dotarà de mascareta en cas de no portar aquests elements de protecció amb si.

– Després d'abandonar la persona usuària les dependències de l'entitat col·laboradora, es desinfectarà el mobiliari que haguera usat (cadira, taula…).

– No s'utilitzaran els lavabos del servei per part de les persones usuàries, excepte que resultara estrictament necessari i en aqueix cas es procedirà a la seua desinfecció posterior.

– Durant l'estada en les instal·lacions de l'entitat, la persona usuària no podrà utilitzar objectes comuns d'ús comú tals com revistes, llibres...

– El temps de permanència de les persones usuàries en les dependències de l'entitat serà l'estrictament necessari.

– En els dies d'obertura de les instal·lacions, es realitzarà una neteja i desinfecció diària, amb especial atenció a les superfícies de contacte freqüent.

– Es ventilaran adequadament les instal·lacions.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent i les mesures establides per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

El control d'aforament i accés a les instal·lacions el realitzarà el personal de l'entitat.

FASE 2 Contacte social i visites

– Seguiment de les mesures a través de trucades o mitjans telemàtics, atenció presencial de suport i orientació, guardant les mesures preventives de distanciament i higiene.

– Adaptació del nombre de participants de tallers o sessions en grups desenvolupades pel personal tècnic o d'altres entitats, sempre garantint la distància interpersonal i les mesures de seguretat.

Es mantenen els horaris d'atenció, sistema de cites prèvies, mesures d'higiene en el recurs de prevenció de les persones treballadores i mesures d'aforament de la Fase 1.

FASE 3 Contacte social i visites

Normalització d'actuacions



Horaris d'atenció

Els horaris d'atenció i cites seran els habituals.



Mesures d'higiene en el recurs

Es mantindran les mesures de distanciament interpersonal, d'higiene i de seguretat, establides en aquest moment per l'autoritat sanitària.



Mesures d'higiene i/o prevenció per a les persones treballadores

S'haurà de complir, en tot cas, amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent, i les mesures establides en aqueix moment per les autoritats sanitàries.



Mesures en matèria d'aforament

El control d'aforament i accés a les instal·lacions el realitzarà el personal de l'entitat segons el que s'estableix en aqueix moment per les autoritats sanitàries.











ANNEX XII

Servei d'atenció psicològica a xiquets, xiquetes i adolescents víctimes d'abusos sexuals del sistema de protecció.



FASES ACTUACIONS

FASE 0 Horaris d'atenció

– Es mantenen els horaris d'atenció previs a la crisi sanitària, deixant entre sessions el temps suficient perquè no coincidisquen les persones usuàries. En tot cas, mai ha d'haver-hi més d'una persona en la sala d'espera.

– La duració de les sessions serà a criteri de les persones professionals.



Sistema de gestió de cites prèvies

El servei es prestarà mitjançant la programació setmanal d'intervencions i sessions de tractament amb un sistema de cita prèvia.



Mesures d'higiene en el recurs

– La distribució d'espais podrà modificar-se, quan siga necessari, amb l'objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat.

– Les persones usuàries hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de Covid 19, relatives al manteniment d'una distància de seguretat de dos metres, higiene de mans i ús de mascaretes.

– Després d'abandonar la persona usuària les dependències de l'entitat col·laboradora, es desinfectarà el mobiliari que haguera usat (cadira, taula…)

– No s'utilitzaran les condícies del servei per part de les persones usuàries, excepte que resultara estrictament necessari, cas en el qual es procedirà a la seua desinfecció posterior.

– En entrar la persona usuària en les dependències del servei es desinfectarà la sola de les sabates, es llavarà les mans amb solució hidroalcohòlica que es posarà a la seua disposició i se li dotarà de mascareta, en cas que no portar aquests elements de protecció amb si.

– Es prendrà la temperatura corporal mitjançant dispositiu làser a totes les persones abans d'accedir a la seu del servei. No es permetrà l'accés si la temperatura corporal aconsegueix o supera els 37,5 °C.



Mesures en matèria d'aforament

El control d'aforament i accés a les instal·lacions serà realitzat pel personal del servei.



Accions específiques

– Augment de les cites programades d'acord amb les necessitats detectades en les persones beneficiàries, sent l'ordre de citació aquesta necessitat.

– En cas d'impossibilitat de concertar cites presencials en conviure la persona beneficiària amb persones especialment vulnerables o per qualsevol altra causa justificada, es realitzaran vídeo-anomenades o contactes telefònics de seguiment i suport.

FASE 1 Horaris d'atenció

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 0.



Sistema de gestió de cites prèvies

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 0.



Mesures d'higiene en el recurs

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 0.



Mesures en matèria d'aforament

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 0.



Accions específiques

Reactivació progressiva del servei d'atenció presencial.

FASE 2 Horaris d'atenció

Es mantenen els horaris d'atenció previs a la crisi sanitària, podent coincidir en la sala d'espera persones de diferent nucli convivencial sempre que es mantinga distància mínima de dos metres.



Sistema de gestió de cites prèvies

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 0.



Mesures d'higiene en el recurs

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 0.



Mesures en matèria d'aforament

Es realitzarà en els termes descrits en la fase 0.



Accions específiques

Normalització de l'atenció presencial prèvia cita.

FASE 3 Horaris d'atenció

Normalització d'actuacions.



Mesures d'higiene en el recurs

Es mantindran les mesures de distanciament interpersonal, d'higiene i de seguretat, establides en aquest moment per l'autoritat sanitària, així com amb les obligacions de prevenció de riscos establides en la legislació vigent.



Accions específiques

Normalització de l'atenció presencial i programació i inici de la formació dirigida a professionals de la xarxa pública.









* * * * *



ANEXO I

Hogares y residencias de protección a la infancia y adolescencia



FASES ACTUACIONES

FASE 0 Contacto social y visitas

– Se mantendrá la actividad física al aire libre de acuerdo con la resolución, de 3 de mayo de 2020, de la Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas por la que se regulan los desplazamientos y la actividad física al aire libre de los niños, niñas y adolescentes bajo la guarda o tutela de la Generalitat durante la situación de crisis sanitaria ocasionada por el Covid-19, en aplicación de la Orden SNDU37/2020, de 25 de abril, y SND/380/2020, de 30 de abril, del Ministerio de Sanidad.

– Se garantizará el contacto con familiares si procede a través de medios telemáticos.

– No habrá contacto social ni visitas presenciales durante esta fase.



Medidas de higiene en el recurso

– Se realizará limpieza y desinfección diaria, con especial atención a las superficies de contacto frecuente del hogar o residencia.

– Se deberán respetar las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención de Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y uso de mascarillas.

– Se mantendrán las medidas de aislamiento y control, establecidas por las instrucciones emitidas por la autoridad sanitaria en aquellos niños, niñas y adolescentes residentes que presenten sintomatología compatible con Covid-19, y se dará aviso a la Conselleria de Sanidad Universal y Salud Pública.

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.

– Se prestará atención especial a la desinfección de manos y suelas de calzado a la vuelta de las salidas de las personas residentes.

– Se realizará limpieza de objetos y enseres que procedan del exterior.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente y las medidas establecidas por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

El control de aforo y acceso a las instalaciones de la residencia lo realizará el personal del mismo, atendiendo a lo establecido en ese momento por las autoridades sanitarias.

FASE 1 Contacto social y visitas

– Se realizarán actividades físicas deportivas y salidas de acuerdo con la normativa vigente en este momento.

– El contacto social y las visitas presenciales entre personas residentes y familiares en distintos ámbitos territoriales estará condicionada a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas no será posible el referido contacto social y visita.

– El equipo educativo programará las visitas de familiares atendiendo a un máximo diario del 20 % de las personas residentes, con un límite máximo de 3 personas que accederán a la visita de una en una excepto en el caso de personas convivientes.

– Las visitas se realizarán en los lugares del hogar o residencia habilitados a tal fin, con preferencia de espacios al aire libre (patios, jardines, terrazas…) siempre que el hogar o residencia disponga de ellos dentro de su perímetro y sean de uso privativo, permitiendo las garantías preventivas de distanciamiento e higiene, y cuando no existan restricciones de movilidad por razón de territorio.

– Se garantizará el contacto con familiares, si procede a través de medios telemáticos, especialmente en aquellos colectivos vulnerables o con patologías previas, o cuyos familiares se encuentren en territorio de diferente fase de desescalada.

– Inicio progresivo de talleres o sesiones grupales desarrolladas por el propio personal técnico u otras entidades, no pudiéndose superar el máximo de 10 personas, siempre que se pueda garantizar el distanciamiento interpersonal y la seguridad.



Horarios de atención

– Los horarios de atención y visitas se adaptarán a las necesidades del hogar o residencia pudiéndose reducir el tiempo de estas últimas.



Medidas de higiene en el recurso

– Se realizará limpieza y desinfección diaria, con especial atención a las superficies de contacto frecuente del hogar o residencia.

– Se respetarán las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención de Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y mascarilla. No se producirá contacto físico entre personas residentes y familiares, realizándose las visitas bajo la supervisión de personal técnico.

– En el supuesto de visitas familiares se espaciará la realización de las visitas un mínimo de 15 minutos, para la correcta limpieza/desinfección y ventilación de espacios.

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.

– Al entrar personas ajenas en las dependencias del hogar o residencia se desinfectará la suela de los zapatos, se lavará las manos con solución hodroalcohólica que se pondrá a su disposición y se le dotará de mascarilla en caso de no llevar estos elementos de protección consigo.

– Se deberá tomar la temperatura corporal mediante dispositivo láser a todas las personas antes de acceder al hogar o residencia. No se permitirá el acceso de familiares, si la temperatura corporal de los mismos alcanza o supera 37,5º C.

– No se utilizarán los aseos de la residencia por parte de personas ajenas a la misma, salvo que resultara estrictamente necesario y en ese caso se procederá a su desinfección posterior.

– Se mantendrán las medidas de aislamiento y control, establecidas por las instrucciones emitidas por la autoridad sanitaria en aquellos niños, niñas y adolescentes residentes que presenten sintomatología compatible con Covid-19 y se dará aviso a la Conselleria de Sanidad Universal y Salud Pública.

– Se prestará atención especial a la desinfección de manos y suelas de calzado a la vuelta de las salidas de las personas residentes.

– Se realizará limpieza de objetos y enseres que procedan del exterior.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

– Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente, y las medidas establecidas por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

– El control de aforo y acceso a las instalaciones de la residencia lo realizará el personal de la residencia atendiendo a lo establecido en ese momento por las autoridades sanitarias.

FASE 2 Contacto social y visitas

– Los niños, niñas y adolescentes podrán recibir una visita de familiares en los lugares del hogar o residencia habilitados a tal fin, siempre con las garantías preventivas de distanciamiento interpersonal e higiene y serán programadas por el equipo educativo.

– Con carácter voluntario, y a criterio del hogar o residencia, los alumnos y alumnas de cursos terminales (4º de ESO, 2º Bachiller, 2º FP grado medio y superior y último año de Enseñanzas de régimen especial), podrán acudir a sus centros educativos de acuerdo con los horarios y criterios establecidos en ellos. Así mismo, podrán acudir los alumnos de educación especial, con carácter voluntario y a criterio del hogar o residencia, si sus centros reabren sus instalaciones.

– Se podrá realizar actividades de ocio (cines, museos, actividades culturales, deportivas, etc.) permitidas atendiendo a las limitaciones de aforo y la distancia necesaria.

– Se podrá ampliar el contacto social en grupos más numerosos, en función de lo que marque la normativa estatal para la población general, con personas con una relación estable en el tiempo, manteniendo en todo momento la medida de seguridad e higiene, así como la distancia social.

– Activación de las salidas de fin de semana para los niños y niñas y adolescentes, si procede, según el Plan de Protección, para visitar el domicilio familiar si este se encuentra en el territorio de igual fase de desescalada, debiendo existir un compromiso tanto de la familia para el cumplimiento de las recomendaciones sanitarias y siempre que no hayan personas vulnerables, ni se presenten síntomas de Covid– 19.

– Adaptación del número de participantes en los talleres o sesiones terapéuticas grupales desarrolladas por el propio personal técnico u otras entidades.

– Se mantienen los horarios de atención, sistema de citas previas, medidas de higiene en el recurso y de prevención de las personas trabajadoras y medidas de aforo de la Fase 1.

FASE 3 Contacto social y visitas

– Normalización progresiva del funcionamiento del hogar o residencia.

Medidas de higiene en el recurso

– Se mantendrán las medidas de distanciamiento interpersonal, de higiene y de seguridad, establecidas en este momento por la autoridad sanitaria.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

– Se cumplirá, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente, y las medidas establecidas en ese momento por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

El control de aforo y acceso a las instalaciones lo realizará el personal de la entidad atendiendo a lo establecido en ese momento por las autoridades sanitarias.







ANEXO II

Servicio de atención diurna para personas menores de edad en situación de riesgo



FASES ACTUACIONES

FASE 0 Contacto social y visitas

No habrá contacto social salvo la atención domiciliaria que ya se viniera realizando y/o en aquellos casos en los que se requiera.



Horarios de atención

No se retoma en esta fase la asistencia presencial a las personas beneficiarias del servicio. No obstante, se continuará con el seguimiento de forma telemática y/o presencial de aquellos casos que ya se viniera realizando o se requiera.



Medidas de higiene en el recurso

Se procederá a la limpieza y desinfección de los locales para comenzar la actividad presencial en las siguientes fases.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.

– Se deberá tomar la temperatura corporal mediante dispositivo láser a todas las personas antes de acceder al servicio de atención diurna. No se permitirá el acceso si la temperatura corporal alcanza o supera 37,5º C.

– Utilización de mascarillas, guantes y solución hidroalcohólica por parte de las personas profesionales



Acciones específicas

– El personal técnico y educativo continuará a disposición de cualquier necesidad que les sea requerida por la Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas.

FASE 1 Contacto social y visitas

El contacto social y las visitas presenciales entre personas residentes en distintos ámbitos territoriales estarán condicionadas a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas tampoco será posible el referido contacto social y visita.



Horarios de atención

El personal técnico y educativo realizará un seguimiento adecuado de cada una de las personas usuarias de su servicio preferentemente de forma telemática y de manera presencial solo en aquellos en los que se venía prestando cuando sea necesario y previa cita.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.

– Las personas usuarias deberán respetar las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención del Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y etiqueta respiratoria.

– Tras abandonar la persona usuaria las dependencias de la entidad colaboradora, se desinfectará el mobiliario que hubiera usado (silla, mesa…).

– No se utilizarán los aseos del servicio por parte de las personas usuarias, salvo de que resultara estrictamente necesario en cuyo caso se procederá a su desinfección posterior.

– Al entrar la persona usuaria en las dependencias del Servicio se desinfectará la suela de los zapatos, se lavará las manos con solución hidroalcohólica que se pondrá a su disposición y se le dotará de mascarilla, en caso de que no llevar estos elementos de protección consigo.

– Se tomará la temperatura corporal mediante dispositivo láser a todas las personas antes de acceder a la sede del Servicio, no se permitirá el acceso si la temperatura corporal alcanza o supera los 37,5º C.



Medidas en materia de aforo

– El control de aforo y acceso a las instalaciones será realizado por el personal del servicio

– Se realizará una limpieza y desinfección diaria, los días de funcionamiento del servicio, con especial atención a las superficies de contacto frecuente.

FASE 2 Contacto social y visitas

Se realizará en los términos descritos en la fase 1.



Horarios de atención

– Reactivación de la actividad con cita previa en dos turnos, de mañana y tarde.

– El servicio se prestará previa cita estableciendo grupos educativos de máximo 10 personas y con los mismos profesionales de referencia en cada uno de los grupos educativos, teniendo en cuenta que las personas de los grupos educativos deben residir en zonas de la misma fase.



Medidas de higiene y/o de prevención para las personas trabajadoras

Se realizará en los términos descritos en la fase 1.



Medidas en materia de aforo

Se realizará en los términos descritos en la fase 1.

FASE 3 Contacto social y visitas

Se realizarán en los términos descritos en la fase I



Horarios de atención

Tendencia hacia la normalización de la atención presencial y activación del servicio de comedor en función de la evolución de la fase anterior.



Medidas de higiene y/o de prevención para las personas trabajadoras

Se realizará en los términos descritos en la fase 1.



Medidas en materia de aforo

Se realizará en los términos descritos en la fase 1.







ANEXO III

Residencias socioeducativas y convivencia con grupo educativo



FASES ACTUACIONES

FASE 0 Contacto social y visitas

– Se mantendrá la actividad física al aire libre de acuerdo con la resolución, de 3 de mayo de 2020, de la Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas por la que se regulan los desplazamientos y la actividad física al aire libre de los niños y niñas y adolescentes bajo la guarda o tutela de la Generalitat durante la situación de crisis sanitaria ocasionada por el Covid-19, en aplicación de la Orden SNDU37/2020, de 25 de abril, y SND/380/2020, de 30 de abril, del Ministerio de Sanidad.

– Se garantizará el contacto con familiares si procede a través de medios telemáticos.

– No habrá contacto social ni visitas presenciales durante esta fase.



Medidas de higiene en el recurso

– Se realizará limpieza y desinfección diaria, con especial atención a las superficies de contacto frecuente del hogar o residencia.

– Se deberán respetar las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención de Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y mascarilla.

– Se mantendrán las medidas de aislamiento y control, establecidas por las instrucciones emitidas por la autoridad sanitaria en aquellas personas residentes que presenten sintomatología compatible con Covid-19, y se dará aviso a la Conselleria de Sanidad Universal y Salud Pública.

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.

– Se prestará atención especial a la desinfección de manos y suelas de calzado a la vuelta de las salidas de las personas residentes.

– Se realizará limpieza de objetos y enseres que procedan del exterior.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente, y las medidas establecidas por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

– El control de aforo y acceso a las instalaciones de la residencia lo realizará el personal de la residencia atendiendo a lo establecido en ese momento por las autoridades sanitarias.

FASE 1 Contacto social y visitas

– Se realizarán actividades físicas deportivas y salidas de acuerdo con la normativa vigente en este momento.

– El contacto social y las visitas presenciales entre personas residentes y familiares en distintos ámbitos territoriales estará condicionada a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas no será posible el referido contacto social y visita.

– El equipo educativo programará las visitas de familiares atendiendo a un máximo diario del 20 % de las personas residentes, con un límite máximo de 3 personas que accederán a la visita de una en una excepto en el caso de personas convivientes.

– Las visitas se realizarán en los lugares del hogar o residencia habilitados a tal fin, con preferencia de espacios al aire libre (patios, jardines, terrazas…) siempre que el hogar o residencia disponga de ellos dentro de su perímetro y sean de uso privativo, permitiendo las garantías preventivas de distanciamiento e higiene, y cuando no existan restricciones de movilidad por razón de territorio.

– Llamadas diarias del personal técnico de la residencia a los y las adolescentes que estén cumpliendo el confinamiento en el domicilio familiar.

– Inicio progresivo de talleres o sesiones terapéuticas grupales desarrolladas por el propio personal técnico u otras entidades, no pudiéndose superar el máximo de 10 personas, siempre que se pueda garantizar el distanciamiento interpersonal y la seguridad.

– Retorno progresivo de los y las adolescentes que han guardado el confinamiento en su domicilio familiar.



Horario de atención

Los horarios de atención y visitas se adaptarán a las necesidades de la residencia socioeducativa, pudiéndose reducir el tiempo de estas últimas.



Medidas de higiene en el recurso

– Se realizará limpieza y desinfección diaria, con especial atención a las superficies de contacto frecuente del hogar o residencia.

– Se deberán respetar las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención de Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y mascarilla. No se producirá contacto físico entre personas residentes y familiares, realizándose las visitas bajo la supervisión de personal técnico.

– En el supuesto de visitas familiares se espaciará la realización de las visitas un mínimo de 15 minutos, para la correcta limpieza/desinfección y ventilación de espacios.

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.

– Al entrar personas ajenas a la residencia se desinfectará la suela de los zapatos, se lavará las manos con solución hidroalcohólica que se pondrá a su disposición y se le dotará de mascarilla en caso de no llevar estos elementos de protección consigo.

– Se deberá tomar la temperatura corporal mediante dispositivo láser a todas las personas antes de acceder a la Residencia o grupo educativo. No se permitirá el acceso de familiares si la temperatura corporal de los mismos alcanza o supera 37,5º C.

– No se utilizarán los aseos de la residencia por parte de personas ajenas a la misma, salvo que resultara estrictamente necesario y en ese caso se procederá a su desinfección posterior.

– Se mantendrán las medidas de aislamiento y control, establecidas por las instrucciones emitidas por la autoridad sanitaria en aquellas personas residentes que presenten sintomatología compatible con Covid-19 y se dará aviso a la Conselleria de Sanidad Universal y Salud Pública.

– Se prestará atención especial a la desinfección de manos y suelas de calzado a la vuelta de las salidas de las personas residentes.

– Se realizará limpieza de objetos y enseres que procedan del exterior.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

– Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente, y las medidas establecidas por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

– El control de aforo y acceso a las instalaciones de la residencia lo realizará el personal de la residencia atendiendo a lo establecido en ese momento por las autoridades sanitarias.

FASE 2 Contacto social y visitas

– Las personas jóvenes y adolescentes podrán recibir una visita de familiares en los lugares de la residencia socioeducativa habilitados a tal fin, siempre con las garantías preventivas de distanciamiento interpersonal e higiene y serán programadas por el equipo educativo.

– Retorno de los y las adolescentes que han guardado el confinamiento en su domicilio familiar.

– Activación de permisos de los y las adolescentes para visitar el domicilio familiar si este se encuentra en el territorio de igual fase de desescalada, debiendo existir un compromiso tanto de la familia como del o la adolescente para el cumplimiento de las recomendaciones sanitarias y siempre que no hayan personas vulnerables, ni se presenten síntomas de Covid– 19.

– El número de permisos para visitar el domicilio familiar estará determinado por la posibilidad de cada residencia de poder establecer medidas de seguridad al regreso de los mismos.

– Adaptación del número de participantes en los talleres o sesiones terapéuticas grupales desarrolladas por el propio personal técnico u otras entidades.

Se mantienen los horarios de atención, sistema de citas previas, medidas de higiene en el recurso y de prevención de las personas trabajadoras y medidas de aforo de la Fase 1.

FASE 3 Contacto social y visitas

Normalización progresiva del funcionamiento de la residencia socioeducativa.



Medidas de higiene en el recurso

Se mantendrán las medidas de distanciamiento interpersonal, de higiene y de seguridad, establecidas en este momento por la autoridad sanitaria.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente, y las medidas establecidas en ese momento por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

El control de aforo y acceso a las instalaciones lo realizará el personal de la entidad atendiendo a lo establecido en ese momento por las autoridades sanitarias.







ANEXO IV

Programas de medio abierto



FASES ACTUACIONES

FASE 0 Contacto social y visitas

– Seguimiento de las medidas a través de llamadas o medios telemáticos.

– No habrá contacto social ni visitas presenciales durante esta fase.

– Limpieza y preparación de los locales para comenzar la actividad.

FASE 1 Contacto social y visitas

– Reactivación progresiva del servicio. Inicio

– Seguimiento de las medidas a través de llamadas o medios telemáticos.

– Solamente en los casos de ilocalización telefónica o telemática se podrá realizar visita domiciliaria, guardando las medidas de seguridad pertinente.

– Atención presencial, y reuniones con el o la joven, guardando las medidas preventivas de distanciamiento e higiene, en la sede de la entidad o dependencias municipales.

– Inicio progresivo de talleres o sesiones terapéuticas grupales desarrolladas por el propio personal técnico u otras entidades, no pudiéndose superar el máximo de 10 personas, siempre que se pueda garantizar el distanciamiento interpersonal y la seguridad.



Horarios de atención

– Los horarios de atención se adaptarán, en su caso, al horario laboral de la persona en cumplimiento de la medida.

– Las visitas y reuniones de seguimiento con el o la joven deberán desarrollarse con la mínima duración posible.



Sistema de gestión de citas previas

– Mediante cita previa con las personas usuarias se concertarán las visitas y reuniones de seguimiento, garantizando en todo momento las medidas de seguridad.



Medidas de higiene en el recurso

– Se extremará la limpieza y desinfección de las instalaciones de la entidad colaboradora en la ejecución de las medidas judiciales prestando una especial atención a los siguientes aspectos:

– Las personas usuarias deberán respetar las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención de Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y mascarilla.

– Antes de entrar el o la joven, y en su caso la persona familiar acompañante, se le tomará la temperatura corporal mediante dispositivo láser. No se permitirá el acceso si la temperatura corporal alcanza o supera 37,5º C.

– Al entrar la persona usuaria en las dependencias de la entidad se desinfectará la suela de los zapatos, se lavará las manos con solución hidroalcohólica que se pondrá a su disposición y se le dotará de mascarilla en caso de no llevar estos elementos de protección consigo.

– Tras abandonar la persona usuaria las dependencias de la entidad colaboradora, se desinfectará el mobiliario que hubiera usado (silla, mesa…).

– No se utilizarán los aseos del servicio por parte de las personas usuarias, salvo de que resultara estrictamente necesario y en ese caso se procederá a su desinfección posterior.

– Durante la estancia en las instalaciones de la entidad, la persona usuaria no podrá utilizar objetos comunes de uso común tales como revistas, libros…

– El tiempo de permanencia de las personas usuarias en las dependencias de la entidad será el estrictamente necesario.

– En los días de apertura de las instalaciones, se realizará una limpieza y desinfección diaria, con especial atención a las superficies de contacto frecuente.

– Se ventilarán adecuadamente las instalaciones.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente, y las medidas establecidas en ese momento por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

El control de aforo y acceso a las instalaciones lo realizará el personal de la entidad.

FASE 2 Contacto social y visitas

– Seguimiento de las medidas a través de llamadas o medios telemáticos, visitas y reuniones con el o la joven, guardando las medidas preventivas de distanciamiento e higiene.

– Adaptación del número de participantes de talleres o sesiones terapéuticas en grupos desarrolladas por el propio personal técnico u otras entidades.

Se mantienen los horarios de atención, sistema de citas previas, medidas de higiene en el recurso y de prevención de las personas trabajadoras y medidas de aforo de la Fase 1.

FASE 3 Contacto social y visitas

– Normalización de actuaciones



Horarios de atención

– Los horarios de atención y citas serán los habituales.



Medidas de higiene en el recurso

– Se mantendrán las medidas de distanciamiento interpersonal, de higiene y de seguridad, establecidas en este momento por la autoridad sanitaria.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

– Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente, y las medidas establecidas en ese momento por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

– El control de aforo y acceso a las instalaciones lo realizará el personal de la entidad según lo establecido en ese momento por las autoridades sanitarias.







ANEXO V

Servicio de punto de encuentro familiar de protección de la infancia y la adolescencia.



FASES ACTUACIONES

FASE 0 Contacto social y visitas

No habrá contacto social ni visitas presenciales durante esta fase.



Horarios de atención

El servicio se prestará en un horario flexible adecuado y compatible con las actuaciones específicas descritas en esta fase.



Medidas de higiene en el recurso

– Limpieza, desinfección y preparación de los locales para comenzar la actividad.

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.



Acciones específicas

Se realizarán llamadas de seguimiento a tres y apoyo, así como videollamadas al objeto de facilitar el contacto entre el niño, niña o adolescentes y la persona con la que tiene establecido el régimen de visitas.

FASE 1 Contacto social y visitas

El contacto social y las visitas presenciales entre personas residentes en distintos ámbitos territoriales estarán condicionadas a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas no será posible el referido contacto social y visita.



Horarios de atención

El servicio se prestará en un horario flexible adecuado y compatible con las actuaciones específicas descritas en esta fase.



Sistema de gestión de citas previas

– El servicio se prestará en los términos descritos en esta fase mediante la programación semanal de las visitas y demás actuaciones con un sistema de cita previa, procurando que en todo momento se garanticen las medidas de seguridad.

– El registro acreditativo de las entradas y salidas lo efectuará el propio personal del servicio.



Medidas de higiene en el recurso

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.

– Las personas usuarias deberán respetar las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención de Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y etiqueta respiratoria.

– El tiempo de permanencia en las instalaciones de los PEF será el estrictamente necesario.

– Durante la estancia en el PEF, no se podrá hacer uso de los juguetes existentes en la zona amable, no obstante cada niño, niña o adolescente podrá llevar consigo un objeto (juguete, pinturas, libro, etc.) para su uso propio.

– Tras abandonar la persona usuaria las dependencias de la entidad colaboradora, se desinfectará el mobiliario que hubiera usado (silla, mesa…).

– No se utilizarán los aseos del servicio por parte de las personas usuarias, salvo de que resultara estrictamente necesario, debiendo procederse en tal caso a la correspondiente desinfección tras cada uso.

– Al entrar la persona usuaria en las dependencias del Punto de Encuentro Familiar se desinfectará la suela de los zapatos, se lavará las manos con solución hodroalcohólica que se pondrá a su disposición y se le dotará de mascarilla, en caso de que no llevar estos elementos de protección.

– Se tomará la temperatura corporal mediante dispositivo láser a todas las personas antes de acceder al Punto de Encuentro Familiar. No se permitirá el acceso si la temperatura corporal alcanza o supera 37,5º C.



Medidas en materia de aforo

– El control de aforo y acceso a las instalaciones será realizado por el personal del servicio

– Se realizará una limpieza y desinfección diaria, los días de funcionamiento de los PEF, con especial atención a las superficies de contacto frecuente.



Acciones específicas

– Se realizarán llamadas de seguimiento y apoyo a 3, personas técnicas del Punto de encuentro familiar, persona menor de edad y persona que tiene concedido el régimen de visitas así como con las personas que estén acogiendo al niño o niña, sin perjuicio de la coordinación con resto de personal técnico o profesional que corresponda.

– Se realizarán videollamadas al objeto de facilitar el contacto entre el niño, niña o adolescentes y la persona con la que tiene establecido el régimen de visitas.

– Inicio progresivo de intercambios y visitas presenciales en el PEF según criterios de preferencia que se establezcan, siempre y cuando a las personas usuarias no presenten patologías previas y a las que no les resulte aplicable alguna restricción de movilidad en los términos descritos en el apartado de contacto social de esta fase.

FASE 2 Contacto social y visitas

El contacto social y las visitas presenciales entre personas residentes en distintos ámbitos territoriales estarán condicionadas a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas no será posible el referido contacto social y visita.



Horarios de atención

El servicio se prestará en un horario flexible adecuado y compatible con las actuaciones específicas descritas en esta fase.



Sistema de gestión de citas previas

Se realizará en los términos descritos en la fase 1



Medidas de higiene en el recurso

Se mantendrán las medidas previstas en la fase 1



Medidas en materia de aforo

– El control de aforo y acceso a las instalaciones será realizado por el personal del servicio.

– Se realizará una limpieza y desinfección diaria, los días de funcionamiento de los PEF, con especial atención a las superficies de contacto frecuente.



Acciones específicas

– Continuación de la progresión en intercambio y visitas presenciales con posibilidad de simultanear en el mismo momento tantas visitas como permitan los espacios y siempre que se cumplan las medidas de distanciamiento interpersonal y seguridad.

– Se mantendrán las llamadas o videollamadas a tres en especial con personas pertenecientes a colectivos vulnerables o patologías previas, así como con aquellas a las que les sea aplicable alguna restricción de movilidad de acuerdo con lo expresado en el apartado de contacto social de esta fase.

FASE 3 Contacto social y visitas

– El contacto social y las visitas presenciales entre personas residentes en distintos ámbitos territoriales estará condicionada a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas no será posible el referido contacto social y visita.

– Normalización de actuaciones.

– Inicio de entrevistas de recepción.



Horarios de atención

Se cumplirán los horarios establecidos en el acuerdo de acción concertada que rigen la gestión del servicio.



Medidas de higiene en el recurso

Se mantendrán las medidas de distanciamiento interpersonal, de higiene y de seguridad, establecidas en este momento por la autoridad sanitaria.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente y las medidas establecidas en ese momento por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

El control de aforo y acceso a las instalaciones lo realizará el personal de la entidad según lo establecido en ese momento por las autoridades sanitarias.







ANEXO VI

Puntos de encuentro familiar judiciales.



FASES ACTUACIONES

FASE 0 Contacto social y visitas

– Llamadas de seguimiento y apoyo, así como videollamadas a tres, al objeto de facilitar el contacto entre el niño, niña o adolescentes y la persona con la que tiene establecido el régimen de visitas.

– No habrá contacto social ni visitas presenciales durante esta fase.

– Limpieza y preparación de los locales para comenzar la actividad.

FASE 1 Contacto social y visitas

– Reactivación progresiva del servicio.

– Inicio de los intercambios y activación progresiva de las visitas tuteladas, según las resoluciones judiciales y programación y disponibilidad del Punto de Encuentro Familiar (PEF).

– Se mantendrán las llamadas o videollamadas a tres en especial con personas pertenecientes a colectivos vulnerables o patologías previas.

– El contacto social y las visitas presenciales entre personas usuarias de distintas fases territoriales de desescalada, estará condicionado a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas no será posible el referido contacto social y visita.



Horario de atención

– Se modifica los horarios de atención: miércoles y viernes de 16:45 hs a 20:30hs, jueves de 9,30 hs a 12,30hs y 16:45 hs a 20:30hs, sábados de 9:15hs a 12:30hs y domingos de 18,30 hs a 21,00hs.

– Se podrá reducir el tiempo de las visitas tuteladas y la duración de los intercambios.



Sistema de gestión de citas previas

– El sistema de gestión de citas previas con las personas usuarias se realizará en función de la nueva programación de los PEF, garantizando que en todo momento se respeten las medidas de seguridad.

– El registro acreditativo de las entradas y salidas lo efectuará el propio personal del servicio.



Medidas de higiene en el recurso

Se extremará la limpieza y desinfección de las instalaciones prestando una especial atención a los siguientes aspectos:

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.

– Las personas usuarias deberán respetar las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención de Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y mascarilla.

– Se deberá tomar la temperatura corporal mediante dispositivo láser a todas las personas antes de acceder al Punto de Encuentro Familiar. No se permitirá el acceso si la temperatura corporal alcanza o supera 37,5º C.

– Al entrar la persona usuaria en las dependencias del PEF se desinfectará la suela de los zapatos, se lavará las manos con solución hidroalcohólica que se pondrá a su disposición y se le dotará de mascarilla, en caso no llevar estos elementos de protección consigo.

– El tiempo de permanencia en las instalaciones de los PEF será el estrictamente necesario.

– Durante la estancia en el PEF, no se podrá hacer uso de los juguetes existentes en la zona amable, no obstante cada niño, niña o adolescente podrá llevar consigo un objeto (juguete, pinturas, libro, etc.) para su uso propio.

– Tras abandonar la persona usuaria las dependencias del PEF, se desinfectará el mobiliario que hubiera usado (silla, mesa…).

– No se utilizarán los aseos del servicio por parte de las personas usuarias, salvo de que resultara estrictamente necesario y en ese caso se procederá a su desinfección posterior.

– En los días de apertura de las instalaciones, se realizará una limpieza y desinfección diaria, con especial atención a las superficies de contacto frecuente.

– Se garantizará una ventilación adecuada de las instalaciones.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

– Se cumplirá, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente, y las medidas establecidas en ese momento por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

– El control de aforo y acceso a las instalaciones será realizado por el personal del servicio.

FASE 2 Contacto social y visitas

– Reactivación progresiva del servicio.

– Siempre que se cumplan las medidas de distanciamiento interpersonal y seguridad se podrá simultanear intercambios y visitas tuteladas.

– Se mantendrán las llamadas o videollamadas a tres en especial con personas pertenecientes a colectivos vulnerables o patologías previas o con restricciones de movilidad.

Se mantienen los horarios de atención, sistema de citas previas, medidas de higiene en el recurso de prevención de las personas trabajadoras y medidas de aforo de la Fase 1.

FASE 3 Contacto social y visitas

– Normalización de actuaciones.

– Inicio de entrevistas de recepción.



Horarios de atención

Se mantendrán los horarios de atención salvo otras necesidades del servicio.



Medidas de higiene en el recurso

Se mantendrán las medidas de distanciamiento interpersonal, de higiene y de seguridad, establecidas en este momento por la autoridad sanitaria.



Medidas de higiene y/o prevención para personas trabajadoras

Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente y las medidas establecidas en ese momento por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

El control de aforo y acceso a las instalaciones lo realizará el personal de la entidad según lo establecido en ese momento por las autoridades sanitarias.







ANEXO VII

Servicio de intervenciones técnicas en acogimientos familiares de niños, niñas y adolescentes.



FASES ACTUACIONES

FASE 0 Contacto social y visitas

No habrá contacto social ni visitas presenciales durante esta fase.



Horarios de atención

El servicio se prestará en un horario flexible adecuado y compatible con las actuaciones específicas descritas en esta fase.



Medidas de higiene en el recurso

– Limpieza, desinfección y preparación de los locales para comenzar la actividad.

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.

– Las personas usuarias deberán respetar las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención de Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y etiqueta respiratoria (mascarilla).



Acciones específicas

– Prestación del servicio por medios telemáticos y atención telefónica.

– Atención presencial con medidas de seguridad en situaciones urgentes o críticas.

FASE 1 Contacto social y visitas

El contacto social y las visitas presenciales entre personas residentes en distintos ámbitos territoriales estarán condicionadas a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas no será posible el referido contacto social y visita.



Horarios de atención

El servicio se prestará en un horario flexible adecuado y compatible con las actuaciones específicas descritas en esta fase.



Sistema de gestión de citas previas

El servicio se prestará en los términos descritos en esta fase mediante la programación semanal de las intervenciones y demás actuaciones presenciales con un sistema de cita previa, procurando que en todo momento se garanticen las medidas de seguridad.



Medidas de higiene en el recurso

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.

– Las personas usuarias deberán respetar las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención de Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y etiqueta respiratoria (mascarilla).

– El tiempo de permanencia en las instalaciones de la sede del servicio será el estrictamente necesario para el cumplimiento del objetivo.

– Tras abandonar la persona usuaria las dependencias de la entidad colaboradora, se desinfectará el mobiliario que hubiera usado (silla, mesa…).

– No se utilizarán los aseos del servicio por parte de las personas usuarias, salvo de que resultara estrictamente necesario debiendo procederse en tal caso a la correspondiente desinfección tras cada uso.

– Al entrar la persona usuaria en la sede del servicio se desinfectará la suela de los zapatos, se lavará las manos con solución hidroalcohólica que se pondrá a su disposición y se le dotará de mascarilla, en caso de no llevar estos elementos de protección consigo.

– Se tomará la temperatura corporal mediante dispositivo láser a todas las personas antes de acceder al Punto de Encuentro Familiar. No se permitirá el acceso si la temperatura corporal alcanza o supera 37,5º C.

– En relación con las visitas domiciliarias, las personas técnicas que vayan a realizarlas con carácter previo al desplazamiento deberán comprobar que su temperatura corporal no supera los 37,5ºC, además se asegurarán de que en el domicilio no reside ninguna persona afectada por coronavirus ni en cuarentena. Durante la visita se hará uso del correspondiente equipo de protección individual.



Acciones específicas

– Inicio progresivo de la intervención presencial en la sede de la entidad previa cita, priorizando los casos más urgentes consensuados con la Dirección Territorial correspondiente.

– Realización de talleres presenciales para grupos reducidos de no más de diez personas siempre que sea posible el mantenimiento de la distancia interpersonal y medidas de seguridad.

– Inicio progresivo de visitas domiciliarias con programación previa y previa cita siempre y cuando las personas que residan en el domicilio no se encuentren afectadas por Covid ni en situación de aislamiento y no les resulte aplicable alguna restricción de movilidad en los términos descritos en el apartado de contacto social de esta fase.

FASE 2 Contacto social y visitas

El contacto social y las visitas presenciales entre personas residentes en distintos ámbitos territoriales estarán condicionadas a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas no será posible el referido contacto social y visita.



Horarios de atención

El servicio se prestará en un horario flexible adecuado y compatible con las actuaciones específicas descritas en esta fase.



Sistema de gestión de citas previas

Se realizará en los términos descritos en la fase 1



Medidas de higiene en el recurso

Se mantendrán las medidas previstas en la fase 1



Medidas en materia de aforo

– El control de aforo y acceso a las instalaciones será realizado por el personal del servicio.

– Se realizará una limpieza y desinfección diaria, los días de funcionamiento de los PEF, con especial atención a las superficies de contacto frecuente.



Acciones específicas

– Continuación de la progresión de la intervención presencial en la sede de la entidad previa cita.

– Realización de talleres presenciales para grupos reducidos de no más de diez personas siempre que sea posible el mantenimiento de la distancia interpersonal y las medidas de seguridad.

– Continuación de la progresión de visitas domiciliarias con programación previa y previa cita siempre y cuando las personas que residan en el domicilio no se encuentren afectadas por Covid ni en situación de aislamiento y no les resulte aplicable alguna restricción de movilidad en los términos descritos en el apartado de contacto social de esta fase.

FASE 3 Contacto social y visitas

– El contacto social y las visitas presenciales entre personas residentes en distintos ámbitos territoriales estará condicionada a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas no será posible el referido contacto social y visita.

– Normalización de actuaciones.



Horarios de atención

Se cumplirán los horarios establecidos en el pliego de prescripciones técnicas del contrato que rige la gestión del servicio.



Medidas de higiene en el recurso

Se mantendrán las medidas de distanciamiento interpersonal, de higiene y de seguridad, establecidas en este momento por la autoridad sanitaria.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente y las medidas establecidas en ese momento por las autoridades sanitarias.







ANEXO VIII

Servicio de intervenciones técnicas en materia de adopción.



FASES ACTUACIONES

FASE 0 Contacto social y visitas

No habrá contacto social ni visitas presenciales durante esta fase.



Horarios de atención

El servicio se prestará en un horario flexible adecuado y compatible con las actuaciones específicas descritas en esta fase.



Medidas de higiene en el recurso

– Limpieza, desinfección y preparación de los locales para comenzar la actividad.

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.



Acciones específicas

– Seguimiento telemático de las adopciones constituidas y de las delegaciones de guarda con fines de adopción.

– Intervenciones técnicas en materia de postadopción por medios telemáticos.

FASE 1 Contacto social y visitas

El contacto social y las visitas presenciales entre personas residentes en distintos ámbitos territoriales estarán condicionadas a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas no será posible el referido contacto social y visita.



Horarios de atención

El servicio se prestará en un horario flexible adecuado y compatible con las actuaciones específicas descritas en esta fase.



Sistema de gestión de citas previas

– El servicio se prestará en los términos descritos en esta fase mediante la programación semanal de las intervenciones y demás actuaciones presenciales con un sistema de cita previa, procurando que en todo momento se garanticen las medidas de seguridad.



Medidas de higiene en el recurso

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.

– Las personas usuarias deberán respetar las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención de Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y etiqueta respiratoria.

– El tiempo de permanencia en las instalaciones de la sede del servicio será el estrictamente necesario para el cumplimiento del objetivo.

– Tras abandonar la persona usuaria las dependencias de la entidad colaboradora, se desinfectará el mobiliario que hubiera usado (silla, mesa…).

– No se utilizarán los aseos del servicio por parte de las personas usuarias, salvo que resultara estrictamente necesario, debiendo procederse en tal caso a la correspondiente desinfección tras cada uso.

– Al entrar la persona usuaria en la sede del servicio se desinfectará la suela de los zapatos, se lavará las manos con solución hodroalcohólica que se pondrá a su disposición y se le dotará de mascarilla, en caso de que no llevar estos elementos de protección consigo.

– Se tomará la temperatura corporal mediante dispositivo láser a todas las personas antes de acceder al Punto de Encuentro Familiar. No se permitirá el acceso si la temperatura corporal alcanza o supera 37,5º C.

– En relación con las visitas domiciliarias, las personas técnicas que vayan a realizarlas con carácter previo al desplazamiento deberán comprobar que su temperatura corporal no supera los 37,5ºC, además se asegurarán de que en el domicilio no reside ninguna persona afectada por coronavirus ni en cuarentena. Durante la visita se hará uso del correspondiente equipo de protección individual.



Acciones específicas

– Inicio progresivo de los seguimientos de las adopciones constituidas y de las delegaciones de guarda con fines de adopción así como las intervenciones en materia de postadopción presencialmente con criterios consensuados con la Direcciones Territoriales, manteniendo los medios telemáticos para la prestación del servicio.

– Inicio progresivo de la formación-valoración de la idoneidad de las familias que se ofrecen para adoptar según priorización de la Dirección Territorial correspondiente (listados 1 y 2 aprobados por el Consejo de Adopción en cada sesión), para grupos reducidos de un máximo de 10 personas con medidas de seguridad y distanciamiento social.

FASE 2 Contacto social y visitas

El contacto social y las visitas presenciales entre personas residentes en distintos ámbitos territoriales estarán condicionadas a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas no será posible el referido contacto social y visita.



Horarios de atención

El servicio se prestará en un horario flexible adecuado y compatible con las actuaciones específicas descritas en esta fase.



Sistema de gestión de citas previas

Se realizará en los términos descritos en la fase 1



Medidas de higiene en el recurso

Se mantendrán las medidas previstas en la fase 1



Medidas en materia de aforo

– El control de aforo y acceso a las instalaciones será realizado por el personal del servicio

– Se realizará una limpieza y desinfección diaria con especial atención a las superficies de contacto frecuente.



Acciones específicas

– Continuidad de la progresión de los seguimientos de las adopciones constituidas y de las delegaciones de guarda con fines de adopción así como las intervenciones en materia de postadopción presencialmente con criterios consensuados con la Direcciones Territoriales, manteniendo los medios telemáticos para la prestación del servicio.

– Continuidad de la progresión en la formación-valoración de la idoneidad de las familias que se ofrecen para adoptar según priorización de la Dirección Territorial correspondiente (listados 1 y 2 aprobados por el Consejo de Adopción en cada sesión), para grupos reducidos de un máximo de 10 personas con medidas de seguridad y distanciamiento social.

FASE 3 Contacto social y visitas

– El contacto social y las visitas presenciales entre personas residentes en distintos ámbitos territoriales estará condicionada a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas no será posible el referido contacto social y visita.

– Normalización de actuaciones.



Horarios de atención

Se cumplirán los horarios establecidos en el pliego de prescripciones técnicas del contrato que rige la gestión del servicio.



Medidas de higiene en el recurso

Se mantendrán las medidas de distanciamiento interpersonal, de higiene y de seguridad, establecidas en este momento por la autoridad sanitaria.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente y las medidas establecidas en ese momento por las autoridades sanitarias.







ANEXO IX

Servicio de atención telefónica a la infancia y adolescencia 116111



FASES ACTUACIONES

FASE 0 El servicio se continuará prestando las 24 horas los 365 días al año. Al ser un servicio en el que la atención no se realiza de forma presencial, se continúa prestando el mismo de forma telemática y no en la sede de la entidad.

FASE 1 Se realizará en los términos descritos en la fase 0

FASE 2 Se realizará en los términos descritos en la fase 0

FASE 3 Se continuará realizando en los términos descritos en la fase 0, salvo que por la evolución favorable en las fases en la desescalada se pudiera prestar el servicio en la sede de la entidad.









ANEXO X

Hogares de emancipación



FASES ACTUACIONES

FASE 0 Contacto social y visitas

– Se mantendrá la actividad física al aire libre de acuerdo con la resolución, de 3 de mayo de 2020, de la Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas por la que se regulan los desplazamientos y la actividad física al aire libre de los niños, niñas y adolescentes bajo la guarda o tutela de la Generalitat durante la situación de crisis sanitaria ocasionada por el Covid-19, en aplicación de la Orden SNDU37/2020, de 25 de abril, y SND/380/2020, de 30 de abril, del Ministerio de Sanidad.

– Se garantizará el contacto con familiares si procede a través de medios telemáticos.

– No habrá contacto social ni visitas presenciales durante esta fase.



Medidas de higiene en el recurso

– Se realizará limpieza y desinfección diaria, con especial atención a las superficies de contacto frecuente del hogar.

– Se deberán respetar las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención de Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y mascarilla.

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.

– Se prestará atención especial a la desinfección de manos y suelas de calzado a la vuelta de las salidas de las personas residentes.

– Se mantendrán las medidas de aislamiento y control, establecidas por las instrucciones emitidas por la autoridad sanitaria en aquellas personas residentes que presenten sintomatología compatible con Covid-19 y se dará aviso a la Conselleria de Sanidad Universal y Salud Pública.

– Se realizará limpieza de objetos y enseres que procedan del exterior.



Medidas de higiene y/o prevención para las y los trabajadores

– Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente y las medidas establecidas por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

El control de aforo deberá respetar lo dispuesto por las autoridades sanitarias.

FASE 1 Contacto social y visitas

– Se realizarán actividades físicas deportivas y salidas de acuerdo con la normativa vigente en este momento.

– El contacto social y las visitas presenciales entre personas de distintos ámbitos territoriales estará condicionada a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas no será posible el referido contacto social y visita.

– Se garantizará el contacto con familiares, si procede a través de medios telemáticos, especialmente en aquellos colectivos vulnerables o con patologías previas, o que existan restricciones de movilidad.

– Inicio progresivo de talleres o sesiones grupales desarrolladas por el propio personal técnico u otras entidades, no pudiéndose superar el máximo de 10 personas, siempre que se pueda garantizar el distanciamiento interpersonal y la seguridad.

– Incorporación gradual a las responsabilidades domésticas que impliquen salidas del domicilio autorizadas en el marco de las pautas generales (salidas a comprar, gestiones administrativas, etc.).



Horarios de atención

– Los horarios de atención se adaptarán a las necesidades del hogar de emancipación.



Medidas de higiene en el recurso

– Se realizará limpieza y desinfección diaria, con especial atención a las superficies de contacto frecuente del hogar.

– Se deberán respetar las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención de Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y mascarilla.

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.

– Al entrar personas ajenas en las dependencias del hogar se desinfectará las suelas de los zapatos, se lavará las manos con solución hodroalcohólica que se pondrá a su disposición y se le dotará de mascarilla en caso de no llevar estos elementos de protección consigo.

– Se mantendrán las medidas de aislamiento y control, establecidas por las instrucciones emitidas por la autoridad sanitaria en aquellas personas residentes que presenten sintomatología compatible con Covid-19 y se dará aviso a la Conselleria de Sanidad Universal y Salud Pública.

– Se prestará atención especial a la desinfección de manos y suelas de calzado a la vuelta de las salidas de las personas residentes.

– Se realizará limpieza de objetos y enseres que procedan del exterior.



Medidas de higiene y/o prevención para las y los trabajadores

– Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente y las medidas establecidas por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

– El control de aforo deberá respetar lo dispuesto por las autoridades sanitarias.

FASE 2 Contacto social y visitas

– Se podrán realizar actividades de ocio permitidas (cines, museos, actividades culturales, deportivas, …) atendiendo a las limitaciones de aforo y la distancia necesaria, según la normativa vigente.

– Se podrá ampliar el contacto social en grupos más numerosos, en función de lo que marque la normativa estatal para la población general, con personas con una relación estable en el tiempo, manteniendo en todo momento la medida de seguridad e higiene, así como la distancia social.

Se mantienen los horarios de atención, sistema de citas previas, medidas de higiene en el recurso y de prevención de las personas trabajadoras y medidas de aforo de la Fase 1.

FASE 3 Contacto social y visitas

– Normalización progresiva del funcionamiento del hogar.



Medidas de higiene en el recurso

– Se mantendrán las medidas de distanciamiento interpersonal, de higiene y de seguridad, establecidas en este momento por la autoridad sanitaria.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

– Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente y las medidas establecidas en ese momento por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

– El control de aforo y acceso a las instalaciones lo realizará el personal de la entidad atendiendo a lo establecido en ese momento por las autoridades sanitarias.







ANEXO XI

Programa Mentora (unidades externas de emancipación).



FASES ACTUACIONES

FASE 0 Contacto social y visitas

– Prestación del servicio por medios telemáticos y atención telefónica.

– No habrá contacto social ni visitas presenciales durante esta fase.

– Limpieza y preparación de los locales para comenzar la actividad.

FASE 1 Contacto social y visitas

– Inicio de la reactivación progresiva del servicio.

– El contacto social con personas usuarias en distintos ámbitos territoriales estará condicionada a que las normas de movilidad aplicables a cada territorio permitan el desplazamiento de las mismas. En caso que las restricciones de movilidad afecten únicamente a una de las partes implicadas no será posible el referido contacto social y visita.

– Seguimiento, apoyo y orientación a través de llamadas o medios telemáticos.

– Atención presencial, y reuniones con el o la joven, guardando las medidas preventivas de distanciamiento e higiene.

– Inicio progresivo de talleres o sesiones grupales desarrolladas por el propio personal técnico u otras entidades, no pudiéndose superar el máximo de 10 personas, siempre que se pueda garantizar el distanciamiento interpersonal y la seguridad.



Horarios de atención

– Las unidades externas de emancipación prestarán el servicio de lunes a viernes, ambos días incluidos, tanto en jornada de mañana como de tarde, garantizándose que la jornada vespertina permita respetar los horarios laborales de las personas usuarias.

– Las visitas y reuniones de seguimiento con el o la joven deberán desarrollarse con la mínima duración posible.



Sistema de gestión de citas previas

Mediante cita previa con las personas usuarias se concertarán las visitas y reuniones de seguimiento, garantizando en todo momento las medidas de seguridad.



Medidas de higiene en el recurso

– Las personas usuarias deberán respetar las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención de Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y mascarilla.

– Antes de entrar el o la joven, y en su caso persona acompañante, se le tomará la temperatura corporal mediante dispositivo láser. No se permitirá el acceso si la temperatura corporal alcanza o supera 37,5º C.

– Al entrar la persona usuaria en las dependencias de la entidad se desinfectará la suela de los zapatos, se lavará las manos con solución hodroalcohólica que se pondrá a su disposición y se le dotará de mascarilla en caso de no llevar estos elementos de protección consigo.

– Tras abandonar la persona usuaria las dependencias de la entidad colaboradora, se desinfectará el mobiliario que hubiera usado (silla, mesa…).

– No se utilizarán los aseos del servicio por parte de las personas usuarias, salvo de que resultara estrictamente necesario y en ese caso se procederá a su desinfección posterior.

– Durante la estancia en las instalaciones de la entidad, la persona usuaria no podrá utilizar objetos comunes de uso común tales como revistas, libros...

– El tiempo de permanencia de las personas usuarias en las dependencias de la entidad será el estrictamente necesario.

– En los días de apertura de las instalaciones, se realizará una limpieza y desinfección diaria, con especial atención a las superficies de contacto frecuente.

– Se ventilarán adecuadamente las instalaciones.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente y las medidas establecidas por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

El control de aforo y acceso a las instalaciones lo realizará el personal de la entidad.

FASE 2 Contacto social y visitas

– Seguimiento de las medidas a través de llamadas o medios telemáticos, atención presencial de apoyo y orientación, guardando las medidas preventivas de distanciamiento e higiene.

– Adaptación del número de participantes de talleres o sesiones en grupos desarrolladas por el propio personal técnico o de otras entidades, siempre garantizando la distancia interpersonal y las medidas de seguridad.

Se mantienen los horarios de atención, sistema de citas previas, medidas de higiene en el recurso de prevención de las personas trabajadoras y medidas de aforo de la Fase 1.

FASE 3 Contacto social y visitas

Normalización de actuaciones



Horarios de atención

Los horarios de atención y citas serán los habituales.



Medidas de higiene en el recurso

Se mantendrán las medidas de distanciamiento interpersonal, de higiene y de seguridad, establecidas en este momento por la autoridad sanitaria.



Medidas de higiene y/o prevención para las personas trabajadoras

Se deberá cumplir, en todo caso, con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente, y las medidas establecidas en ese momento por las autoridades sanitarias.



Medidas en materia de aforo

El control de aforo y acceso a las instalaciones lo realizará el personal de la entidad según lo establecido en ese momento por las autoridades sanitarias.









ANEXO XII

Servicio de atención psicológica a niños, niñas y adolescentes víctimas de abusos sexuales del sistema de protección



FASES ACTUACIONES

FASE 0 Horarios de atención

– Se mantienen los horarios de atención previos a la crisis sanitaria, dejando entre sesiones el tiempo suficiente para que no coincidan las personas usuarias. En todo caso, nunca debe haber más de una persona en la sala de espera.

– La duración de las sesiones será a criterio de las personas profesionales.



Sistema de gestión de citas previas

El servicio se prestará mediante la programación semanal de intervenciones y sesiones de tratamiento con un sistema de cita previa.



Medidas de higiene en el recurso

– La distribución de espacios podrá modificarse, cuando sea necesario, con el objetivo de garantizar la distancia interpersonal de seguridad.

– Las personas usuarias deberán respetar las medidas de seguridad e higiene establecidas por las autoridades sanitarias para la prevención de Covid 19, relativas al mantenimiento de una distancia de seguridad de dos metros, higiene de manos y uso de mascarillas.

– Tras abandonar la persona usuaria las dependencias de la entidad colaboradora, se desinfectará el mobiliario que hubiera usado (silla, mesa…).

– No se utilizarán los aseos del servicio por parte de las personas usuarias, salvo de que resultara estrictamente necesario en cuyo caso se procederá a su desinfección posterior.

– Al entrar la persona usuaria en las dependencias del servicio se desinfectará la suela de los zapatos, se lavará las manos con solución hidroalcohólica que se pondrá a su disposición y se le dotará de mascarilla, en caso de que no llevar estos elementos de protección consigo.

– Se tomará la temperatura corporal mediante dispositivo láser a todas las personas antes de acceder a la sede del servicio. No se permitirá el acceso si la temperatura corporal alcanza o supera los 37,5º C.



Medidas en materia de aforo

El control de aforo y acceso a las instalaciones será realizado por el personal del servicio.



Acciones específicas

– Aumento de las citas programadas de acuerdo con las necesidades detectadas en las personas beneficiarias, siendo el orden de citación dicha necesidad.

– En caso de imposibilidad de concertar citas presenciales al convivir la persona beneficiaria con personas especialmente vulnerables o por cualquier otra causa justificada, se realizarán video-llamadas o contactos telefónicos de seguimiento y apoyo.

FASE 1 Horarios de atención

Se realizará en los términos descritos en la fase 0.



Sistema de gestión de citas previas

Se realizará en los términos descritos en la fase 0.



Medidas de higiene en el recurso

Se realizará en los términos descritos en la fase 0.



Medidas en materia de aforo

Se realizará en los términos descritos en la fase 0.



Acciones específicas

Reactivación progresiva del servicio de atención presencial.

FASE 2 Horarios de atención

Se mantienen los horarios de atención previos a la crisis sanitaria, pudiendo coincidir en la sala de espera personas de diferente núcleo convivencial siempre y cuando se mantenga distancia mínima de dos metros.



Sistema de gestión de citas previas

Se realizará en los términos descritos en la fase 0.



Medidas de higiene en el recurso

Se realizará en los términos descritos en la fase 0.



Medidas en materia de aforo

Se realizará en los términos descritos en la fase 0.



Acciones específicas

Normalización de la atención presencial previa cita.

FASE 3 Horarios de atención

Normalización de actuaciones.



Medidas de higiene en el recurso

Se mantendrán las medidas de distanciamiento interpersonal, de higiene y de seguridad, establecidas en este momento por la autoridad sanitaria, así como con las obligaciones de prevención de riesgos establecidas en la legislación vigente.



Acciones específicas

Normalización de la atención presencial y programación e inicio de la formación dirigida a profesionales de la red pública.

Mapa web